‘Ajax gaat vol voor transfervrije deal met Patrick van Aanholt’

Dinsdag, 24 november 2020 om 09:55Rian Rosendaal • Laatste update: 19:27

Patrick van Aanholt keert mogelijk op korte termijn terug op de Nederlandse velden. Football Insider weet dinsdagochtend namelijk te melden dat de linksback van Crystal Palace serieus in de belangstelling staat van Ajax. De Amsterdamse club zou de Oranje-international, wiens contract in Londen na dit seizoen afloopt, al in de transferperiode in januari vast willen leggen voor de jaargang 2021/22.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zou Patrick van Aanholt een aanwinst zijn voor Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

178 reacties (laatste reactie door eagles)

Prima aanwinst! Het houdt maar niet op in de Arena. Ze zijn nu al bijna niet meer te achterhalen.. Hoop dat de concurrentie ook een tandje bijzet. Aanvulling: van Aanholt in Oranje?

24 november 2020 om 10:16

Omdat Ajax Van Aanholt haalt zijn ze niet meer te achterhalen? Ik vind hem in Oranje altijd echt tegenvallen, schijnt het in Engeland goed te doen. Benieuwd of hij akkoord gaat met eventueel op het 2e plan belanden als Tagliafico blijft, want die is een klasse beter.

24 november 2020 om 10:32

Messibazoer,

Vind je niet dat Tagliafico dit jaar minder presteert dan vorig jaar.
Hij had echt een top jaar vorig jaar en vind hem nu echt wel minder spelen. Zijn voordeel is wel dat hij nu weinig tot geen concurrentie heeft.
Laten we wel wezen dat hij nu nog een prima back is hoor maar vind hem wel minder.

24 november 2020 om 10:35

Ik vond Willems vorig seizoen (tot januari door die horrorblessure) het beter doen bij Newcastle dan Patrick bij Crystal. Is alleen natuurlijk wel afwachten hoe hij terugkomt van die blessure, maar over het algemeen denk een betere back, zowel voor Oranje als Ajax. Ook hij tipt natuurlijk niet aan Nico, maar een vervanger van dat niveau wordt wel erg lastig.

24 november 2020 om 10:37

@bliek, Hij begon gewoon matig aan het seizoen, of het vermoeidheid was of teleurstelling van het uitblijven van een transfer weet ik niet. De laatste weken vind ik hem gewoon weer prima. En ik denk dat we er mee moeten stoppen om spelers te beoordelen op dat ene jaar, dat niveau was ongekend, wereldtop. Dat gaan heel veel spelers nooit meer aantikken. Ik denk dat Tagliafico veel beter is dan Van Aanholt, zeker verdedigend. Je moet ook niet onderschatten hoe belangrijk het voor een team is dat je iemand hebt die altijd 100% in de duels klapt.

24 november 2020 om 10:40

Begin van dit jaar speelde hij wel wat zwakker inderdaad maar Nico heeft zich al weer een tijdje herpakt hoor, afgelopen wedstrijden speelt hij gewoon uitstekend vind ik. In aanvallend opzicht wat minder betrokken dan vorig jaar vooralsnog (qua goals/assists echt) maar die missen we niet per se, getuige het doelsaldo (ook als je er 8 goals bij VVV vanaf haalt om die monsterscore te compenseren). Maar stel dat hij blijft en Van Aanholt is er ook, dan zal dat hem zeker meer triggeren, nu is er -zeker na het uitvallen van Salah-Eddine- geen serieuze concurentie op LB inderdaad.

24 november 2020 om 10:48

Je ziet hem blijkbaar nooit voetballen in Engeland maar je weet wel dat hij een klasse minder is dan Tagliafico? Op basis van die paar minuutjes in Oranje de laatste jaren? Knap!

24 november 2020 om 10:59

Aan de andere kant, Blind en Klaassen spelen ook niet altijd even goed bij het Nederlands elftal, evenals Van de Beek...

24 november 2020 om 11:04

@tripledouble/ Dat is wel knap om te weten inderdaad, maar hij heeft in dit geval wel goed gegokt denk ik. Ik -en ik denk vele andere PL volgers met mij- vind Tagliafico ook beter dan Van Aanholt namelijk. Maar goed, het is voor Ajax ook amper tot niet te doen om zo'n topper als Nico aan de haak te slaan. Ik denk dat Van Aanholt, zeker als je hem transfervrij binnen kunt halen in deze Corona tijd waar de inkomsten toch flink gestagneerd zijn, best een goede toevoeging aan de selectie is. En dan hopen dat de jonge Salah-Eddine zich na zijn blessure goed kan ontwikkelen in de luwte en daarna die plek van Patrick over kan nemen. Ik zou het best een goede zet vinden van Overmars.

24 november 2020 om 11:07

@tripleDouble, Ik zie hem inderdaad weinig spelen, zowel in Oranje als in Engeland. Alleen tegen de top team zie ik wel eens een wedstrijd van hem. Maar op basis van wat ik heb gezien, vind ik hem niet beter. Maar ik hoor(de) wel positieve verhalen over hem vanuit Engeland. Wie vindt jij beter dan? 😉

24 november 2020 om 11:11

Die Oosterwolde van Twente is ook wel goed, ook nog best wel jong, zou een goedkoper alternatief zijn ten opzichte van Wijndal bijvoorbeeld.

24 november 2020 om 11:17

@MessiBazoer Wedstrijden dat hij de kans krijgt in Oranje zijn niet eens op 1 hand te tellen, dus hem te beoordelen van wat je hebt gezien in oranje, is een beetje apart .. laat hij eerst maar net als blind 3 wedstrijden achter elkaar in de basis starten en dan kun je pas echt goed oordelen .. bij ze club is hij een belangrijke schakel ,speelt sterk en hij is ervaren ik vind het zeker een aanwinst voor Ajax

24 november 2020 om 12:39

@ Sanderk91 komt ook door een andere manier van spelen, Tagliafico heeft nu een stuk minder ruimte aan linkerkant om op te komen en moet meer verdedigende ondersteuning bieden nu het middenveld wat minder verdedigend werk verricht. Van Aanholt zou een prima vervanger zijn. Zeker omdat er weinig doorstroomt vanuit de jeugd (voor zover ik weet). Goed om de balans te blijven zoeken tussen jong en oud. Wel oppassen dat we niet de verkeerde kant op schieten, straks zit je met een lading dertig-plussers en keldert het niveau.

24 november 2020 om 13:57

Echt zo onlogisch Adam, iedere speler speelt weleens minder in Oranje is een ding. Klaassen is net terug, en dan hem noemen. 😅

24 november 2020 om 10:32

Voor Ajax is dit denk ik een prima aanwinst. Een speler met jaren ervaring in de Premier League.

Wat betreft Oranje - daar zal Wijndal de vaste LB worden.

24 november 2020 om 10:38

Misschien dan Wijndal maar proberen te halen indien Tagliafico vertrekt 😌.

24 november 2020 om 10:41

Die kan ajax niet betalen

24 november 2020 om 10:47

kan of wil?

24 november 2020 om 11:03

Beide. Op zich kan ajax natuurlijk best 30 miljoen betalen, naar dat zullen ze niet doen

24 november 2020 om 11:04

Zal Wijndal 30 miljoen opleveren denk je? Lijkt me iets teveel van het goeie. Maar gezien zijn contract tot 2023 loopt, zie ik Ajax hem niet halen nee.

24 november 2020 om 11:13

Niet beide dus? Zoals je zelf al zegt *kan* Ajax dat dus wel, maar zullen ze dat niet doen. Kunnen dus wel, willen niet.

24 november 2020 om 11:58

Lijkt me ook niet helemaal binnen de grenzen van de redelijkheid om 30 miljoen neer te leggen voor Wijndal. @MessiBazoer ik denk dat AZ in het geval van Ajax wel degelijk 30 miljoen zal vragen voor Wijndal. Voor clubs in het buitenland zal het denk ik eerder 15-20 miljoen worden.

24 november 2020 om 12:46

Sorry dacht het wel maar Ajax gaat niet zoveel betalen voor een binnenlandse transfer

24 november 2020 om 13:32

Kan ajax betalen, maar ik indien az te veel in ajax zijn ogen vraagt, dan wil men het niet betalen.

24 november 2020 om 10:55

Eerlijk gezegd zie ik liever Jetro Willems komen, die is ook transfervrij vanaf zomer 2021.

24 november 2020 om 11:32

PSV doet het ook aardig goed, ik denk dat de concurrentie niet naar Ajax moet kijken maar naar zichzelf. Nu begint men zich in de media weer druk te maken over dat er een te groot gat ontstaat tussen Ajax de rest, wees blij dat Ajax een serieuze aanval in Europa probeert te doen en laten we hopen dat de rest meekomt.

Ajax moet ook Eriksen nog halen.

24 november 2020 om 11:42

Psv goed? Ze staan al ver achter kijkende naar de ranglijst.

24 november 2020 om 13:22

4 hele punten, dat gaan ze niet meer inlopen, seizoen is ten einde....wanneer was de laatste keer dat ajax zo overtuigend met minimaal 4 punten kampioen werd??

24 november 2020 om 16:23

@prem93

Het loopt misschien niet zoals het moet, maar ik vind dat ze wel slim beleid voeren als ze het fin. kunnen dragen.

24 november 2020 om 12:01

We hebben het hier over Patrick van Aanholt. Zo'n geweldige speler is dat nou ook weer niet. Op basis van alleen Van Aanholt kun je nauwelijks een conclusie trekken. Kwalitatief ontlopen Ajax en PSV elkaar niet zoveel.

24 november 2020 om 12:29

Goed is een groot woord. Psv doet het niet verkeerd. Ondanks dat na het aantrekken van Zahavi en Gotze veel mensen vonden dat PSV een betere transferwindow had gehad en kampioenskandidaat nummer 1 was.

Als we dan nu kijken na de gespeelde wedstrijden wat momenteel de stand van zaken is kunnen we tot de conclusie komen dat het voetbal niet om aan te zien is, super Zahavi flink tegenvalt en het nog niet helemaal lekker loopt met Psv.

Ik denk dat Prem zich kort uitdrukt en het daardoor nogal kort door de bocht klinkt echter als je even gaat vergelijken dan is de vraag hoe goed doet PSV het nou met de middelen die ze hebben.

Maar eerlijk is eerlijk Ajax presteert ook ondermaats en dat kan en moet beter. Als Ajax op volle kracht gaat draaien blijft PSV daarbij achter vrees ik. Zonde want het zou fijn als deze twee weer duidelijk met kop en schouders boven de rest uit zouden steken en we ons weer op twee mooie europese avonturen kunnen richten.

24 november 2020 om 12:46

Nou die mooie Europese avonturen van PSV vallen wel heel erg mee hoor, een uitschieter hier en daar gelaten. Erboven uitsteken in NL zie ik ook voorlopig niet gebeuren.

24 november 2020 om 14:52

" Als Ajax op volle kracht gaat draaien blijft PSV daarbij achter vrees ik" - Maar dat is ook een heel selectief argument. Wat gebeurt er als PSV gaat draaien? Die hebben het ook twee weken met de helft van hun basiself moeten doen omdat veel spelers niet inzetbaar waren. Dat is Ajax dan weer bespaard gebleven. Verder snap ik niet waar jouw eerste zin op gericht is. Ik heb het woord "goed" namelijk niet gebruikt. Ik schreef alleen dat Ajax en PSV elkaar kwalitatief niet zoveel ontlopen.

24 november 2020 om 15:15

Omdat naar mijn mening de selectie van PSV minder is dan die van Ajax. Zie het gemak waarmee Ajax sommige van zijn wedstrijden wint. Het team is zeer zeker nog niet waar het zijn moet alleen naar mijn idee hebben ze een hogere bovengrens en ondergrens dan Psv.

Dus een PSV op volle kracht ben ik niet echt bang voor moet ik zeggen. Uiteindelijk viel het ook reuze mee met de helft van hun basiseftal en dan nog zouden je wissels het op moeten kunnen vangen lijkt mij?

Afgelopen zondag valt Klaassen uit en Ekkelenkamp komt erin. Voetballend minder dan Klaassen alleen het blijft wel lopen. Je haalt Mazroui eruit en brengt Klaiber ook dat loopt wel door.

Precies wat ik bedoel dus eigenlijk hogere ondergrens.

24 november 2020 om 12:04

Prem93 Doe even gewoon zeg.

24 november 2020 om 12:44

Doet hij toch? Waar heb jij last van? Iedereen mag zijn mening hebben

24 november 2020 om 12:53

Zo goed is van Aanholt nou ook weer niet, het zegt al genoeg dat hij nu met Ajax, en vorig jaar met PSV in verband wordt gebracht en niet direct met andere clubs uit de PL. Spelers die er daar in het rechterrijtje bovenuit steken worden echt wel opgepikt door iets grotere clubs, zeker wanneer ze transfervrij-goedkoop te halen zijn.
Voorlopig is Ajax nog prima te achterhalen. 2 jaar geleden werden ze op de valreep kampioen, vorig jaar stonden ze alleen op doelsaldo nog bovenaan, en dit jaar is het verschil ook nog beperkt. Voor mij kun je pas echt zeggen dat ze niet meer in te halen zijn wanneer Ajax een speler als van Aanholt haalt om achter een paar grote aankopen (bijvoorbeeld Wijndal) op de bank te gaan zitten, maar zo ver zijn ze nog lang niet.

24 november 2020 om 14:58

Daar heb je gelijk in, het is even geleden dat Ajax met een flinke voorsprong kampioen werd. Aan de andere kant ligt dat niet alleen aan Ajax. In de NL competitie is het niveau tegenwoordig best wel bedroevend. Dus ook al zou Ajax wat sterker zijn dan Psv, is dat misschien niet zo duidelijk terug te lezen op de ranglijst. Want PSV wint ook wel 9/10 wedstrijden tegen de rest van de Eredivisie. Bij wijze van

Zal die wel de vaste LB van het NL elftal worden 😉

24 november 2020 om 10:14

Haha, dan wordt het spontaan de beste keuze voor de linksback inderdaad... Wel een hele fijne linksback trouwens. Ik begrijp Ajax in deze wel

24 november 2020 om 10:16

Niet meer dan logisch als je bij ons aller Ajax selectiespeler bent!

24 november 2020 om 11:06

Ons aller? Hou mij er even buiten aub.

OT: lijkt me een goede aankoop van Ajax. Ga je er niet veel op achteruit vs Tagliafico, dacht alleen dat hij jonger was.

24 november 2020 om 11:41

Lekker serieus op in gaan Orgullo, de azijnfles is zelden leeg bij jou merk ik wel. Geniet van je dag.

24 november 2020 om 12:04

Ik vraag me wel af of Ajax nou echt zoveel aan Van Aanholt heeft. Natuurlijk is hij transfervrij, maar dat betekent ook dat je redelijk wat kwijt bent aan salaris en (teken)bonussen. Om dat dan uit te geven aan een (tegen die tijd) 31-jarige linksback die niet eens aantoonbaar beter is dan de huidige linksback, daar heb ik m'n twijfels over. Je weet namelijk ook niet hoe lang Van Aanholt meegaat op een voor Ajax acceptabel niveau.

24 november 2020 om 12:35

Ik denk dat het een mooie tussenstap is zodat Salah-Edinne rustig kan herstellen en bij het niveau kan aanhaken. Daar zit veel potentie en toekomst in.

24 november 2020 om 12:35

Haha ik ben positief over een mogelijke aankoop van Ajax is het weer niet goed. Wat wil je dan dat ik zeg: beste linksback in de wereld sinds Roberto Carlos?

24 november 2020 om 13:35

Voor een ajacied is het inderdaad ons aller ajax. Ik zie het probleem dus even niet.

24 november 2020 om 14:40

Mwah. Ik ben Ajax-supporter maar heb het nooit over "ons aller Ajax". Hoewel Ajax de meeste supporters heeft, zijn er nog genoeg die hetzij niets met Ajax hebben, hetzij Ajax haten.

24 november 2020 om 14:54

@kyle66 - Ik vind dat ook altijd wel een prestatie, een club kunnen haten omdat je supporter bent van een andere club. Dat soort mensen kunnen wel een therapiesessie gebruiken naar mijn mening. Ik heb nog nooit een club gehaat en dat gaat ook niet gebeuren.

24 november 2020 om 14:56

Roberto Carlos is natuurlijk nooit goed genoeg geweest voor ajax

24 november 2020 om 10:24

Zelfs Swinkels wordt opgeroepen als ajax hem haalt

Maar los daarvan, goede speler en zou een hele goede vervanger van Tagliafico zijn. Voetbaltechnisch minimaal gelijkwaardig, verdedigend iets minder denk ik. Aan de andere kant is het niet zo'n labiele persoonlijkheid als Tagliafico die ze niet helemaal op een rijtje heeft volgens mij.

Leuke speler voor erbij, als back up. Denk dat hij voor de basis in de CL tekort komt. Maargoed nogmaals, niet elke speler hoeft een mega talent of wereldtop te zijn. Ik zie hem graag komen

24 november 2020 om 10:16

Back up? Deze man speelt al jaren goed bij Crystal Palace. Ze verwachten dat Tagliafico weggaat en dit is een prima vervanger

24 november 2020 om 10:31

Als vervanger van Nico ga je er wel echt 3 stappen op achteruit. En dan zit hij jeugd in de weg want op linksback breekt er nu ook al niemand door.

24 november 2020 om 10:36

Het beleid van Ajax is in de loop der jaren zo veranderd dat "jeugd in de weg zitten" al een zinloze kreet is geworden inmiddels door de talloze aankopen die er gedaan worden,

24 november 2020 om 10:36

Naar waar zie je tagliafico gaan? Niet meer de jongste als je naar de dure backs kijkt de laatste jaren en de meeste topteams zijn goed bezet op de backs.

24 november 2020 om 10:37

@leidsehood, welke linksback moet er door breken dan? Anass Salah Edinne ligt tot komend seizoen in de lappenmand, en dan is het maar de vraag of hij zijn niveau van een half jaar geleden behaalt. En als hij dat behaalt is dat eigenlijk al niet goed genoeg omdat hij een jaar verder zou moeten zijn. Tegelijkertijd zijn Douglas en Baas niet goed genoeg naar mijn mening. Dan moet je op Aning gaan gokken van de O17...

24 november 2020 om 10:48

Prima inderdaad. Maar ik heb ook mijnlichte twijfels, is niet van het niveau Tagliafico en we hebben ook nog Martinez.

24 november 2020 om 11:15

Er is maar 1 jeugdspeler op de linksback die eventueel door kan breken en dat is Salah Edinne. Die kan nog wel 2 jaartjes wachten met van Aanholt voor zich hoor.

24 november 2020 om 11:19

Beetje vreemde opmerking Tinus. Ik denk dat je Ajax niet zo goed volgt. Ajax heeft deze zomer maar 4 veldspelers gekocht terwijl er tegen de 15 vertrokken zijn waarvan 4 basisspelers. Geen club in Nederland waar de jeugd zoveel de kans krijgt. Als je dan ziet dat bijvoorbeeld Feyenoord dat de basis intact gehouden heeft nog meer aankopen doet en dat PSV deze zomer alles koopt wat los en vast zit denk ik dat je je mening een beetje moet bijstellen.

24 november 2020 om 12:10

Maar dat wil niet automatisch zeggen dat hij het ook goed gaat doen bij Ajax. Crystal Palace speelt op een hele andere manier en mensen staren zich blind op 2 of 3 wedstrijdjes per jaar waar Van Aanholt ineens een doelpunt meepikt. Erik Pieters maakte bijvoorbeeld nauwelijks indruk bij PSV en heeft het toch vrij goed gedaan bij Stoke City. Dat ze daar dan in de basis spelen, maakt ze niet automatisch een aanwinst voor de Nederlandse top. Bovendien; mocht Ajax 'm binnenhalen deze zomer, is hij tegen die tijd alweer 31 jaar. Of je daar nou zoveel salaris en tekengeld aan moet spenderen... Ik betwijfel het. Er lopen toch wel backs met meer potentie rond die al een aardig niveau hebben?

24 november 2020 om 12:46

Fc Emmen ofzo, Lierse misschien... tja Who cares? Als ze maar betalen en dat komt vast goed voor onbetwiste back van Argentinië

24 november 2020 om 12:54

Ja dat wordt al even gezegd over Tagliafico, maar uiteindelijk zit hij toch al een hele periode bij Ajax.

24 november 2020 om 12:59

@tinus45 Natuurlijk worden er talloze aankopen gedaan, alleen ga je er dan aan voorbij dat er jaarlijks bij ajax een stuk of 10 spelers van de A selectie vertrekken waarvan 3 of 4 basis spelers. Dat kun je niet opvangen met alleen maar eigen jeugd.

24 november 2020 om 13:46

@Bergkamp dat wist ik niet! Ik heb de jeugd al een tijdje niet meer goed gevolgd, zonde dat hij geblesseerd is. Dan vind ik Van Aanholt alsnog een stuk minder dan Nico en Martinez zelfs. En ikzie @hafcahaas zeggen dat Salah Edinne wel twee jaar kan wachten, dat was dus precies mijn punt: ik zou het zonde vinden als een 18 jarig talent niet aan spelen toekomt 2 jaar door Van Aanholt. Maar goed de blessure verandert daar wel wat aan.

24 november 2020 om 14:20

Ja dus? Ajax is een slechte club ofzo? Hij krijgt hier ook heerlijk betaalt hoor. Hij wordt hier meer gewaardeerd dan waar dan ook. Naja misschien bij zijn jeugdclub in Argentinië nog meer. Nico is gekocht voor 5 miljoen. Van mij part mag hij transfervrij weg. Hier hoeven we niet perse winst op te maken. Waar hij uiteindelijk beland zal me aan mijn ballen jeuken.

24 november 2020 om 10:36

Ik denk serieus dat je de spelers van Ajax overschat, en de spelers uit de Premier League onderschat. Deze jongen is al jaren een vaste waarde in England, speelt heel erg goed. Als je in de premier League mee kan, kan je dat ook bij Ajax. Of denk jij dat jongens als Mazrioui, Blind, Schuurs, en Tagliafico zo maar ff mee kunnen in de premier League? Ik moet het nog maar zien. De Sterkhouders van Ajax, Blind en Tadic waren geej vaste waarde bij united en Southampton, en Klaassen was het lachertje van Everton. Nu vd Beek weer, het is eerder andersom. Slaag je in England, ben je goed genoeg voor Ajax, ben je goed genoeg voor Ajax, ben je niet per se goed genoeg voor de PL.

24 november 2020 om 10:44

Ik denk precies anderson. Wordt een beetje moe van die mensen die denken dat de PL oh zo fantastishe is allemaal en de ED oh zo slecht. Ajax Zou gewoon meedraaien in de top van de PL. Ajax is vele Malen beter dan een Crystal Palace. Dat geldt overigens ook voor psv, az en feyenoord.

24 november 2020 om 11:27

Tadic was de sterspeler van Southampton nadat Mané weg ging en tevens ook de aanvoerder

24 november 2020 om 11:27

Totdat ze 3-4 wedstrijden per week moeten spelen zonder winterstop tegen allemaal taaie tegenstanders. Er zit geen ‘RKC thuis’ tussendoor in de PL. Nee, Ajax zal top 6-8 spelen, niet veel beter dan dat .

24 november 2020 om 11:37

@notoriouss

Moeilijk in te schatten, als Ajax ook nog een berg TV geld zou krijgen in combinatie met technische beleid, dan zit een stap naar de top van de PL er denk ik wel in.

Dan zou Ajax namelijk zijn eigen spelers kunnen behouden. Middenveld met Frenkie de Jong, Eriksen en van de Beek met Klaassen, Gravenberch en Kudus al back-up.

De ligt en Sanchez centraal achterin met Alderweirld en Blind als extra optie Suarez, Milik, Ibrahimovic als opties voorin.

We hebben er zoveel zien gaan en weer komen bij Ajax de laatste jaren

24 november 2020 om 12:13

Dat geldt andersom net zo. Dat een speler speelt in de Premier League, maakt 'm niet automatisch goed genoeg voor Ajax of Psv. Ook in de Premier League loopt pure middelmaat rond. Een krachtige speler met weinig techniek kan bijvoorbeeld bij veel clubs in de Premier League mee terwijl hij het bij Ajax wellicht moeilijk kan gaan krijgen. Laten we ook niet doen alsof Van Aanholt elke week de pannen van het dak speelt. Dat is gewoon een basisspeler bij Crystal Palace die twee of drie wedstrijden per jaar een keer opvalt. We hebben het hier niet over spelers van Chelsea o.i.d. of zelfs van een Everton.

24 november 2020 om 12:52

De ED is toch een lachertje, iedereen die een beetje kan voetballen kan 20+ doelpunten maken (ik bedoel zelfs een Veerman kan er veel in jagen). Helemaal verdedigers en keepers zijn echt heel erg slecht. En Ajax zou in de PL nog top 8 - 10 halen, maar dat is alleen als ze leren omgaan met het fysieke. Maar Psv, AZ en Feyenoord mogen blij zijn met een top 15 plek.

24 november 2020 om 13:39

@pieterprins, ik wil hetzelfde recept als wat jij vanochtend gehad hebt, beweren dat onze top 4 mee kan draaien in de top van de pl is een utopie. Leuk dat ajax in de cl enkele goede potten speelt tegen engelse clubs maar over een heel seizoen gezien gaan zij dat in de pl niet volhouden. Die andere 3 al helemaal niet.

24 november 2020 om 13:40

De PL is de grootste overhypte competie die er is. Ik zeg hiermee niet dat de competitie slecht is, maar het is ook niet zo goed als de meeste denken. Ze hebben veel geld, maar kwalitatief valt het gezien het geld erg tegen. Het is niet voor niks dat ajax bijna geen enkele wedatrijd tegen engelsen verliest (meeste wedstrijden ook nog tegen een top 6 club).

24 november 2020 om 13:42

3-4 wedstrijden spelen ze ook niet in de PL. Daarnaast zijn de selecties ook veel groter en wen je aan het niveau. Ook zal je anders gaan trainen.

24 november 2020 om 14:04

@lausho, om een rijtje compleet te maken... Dit had gerust een top 5 elftal geweest in de premier league

Keepers: Onana + Cillessen
Rechtsback: Dest + Mazraoui + Veltman
Rcv: De Ligt + Alderweireld
Lcv: Sanchez + Vertonghen
LB: Tagliafico + Blind
Cvm: F de Jong + Klaassen
CM: Gravenberch + Kudus
Cam: Eriksen + vd Beek
RB: Suarez + Antony + Ziyech
SP: Ibrahimovic + Milik + Dolberg
LB: Neres + Tadic + Kluivert

24 november 2020 om 16:26

@D-Bergkamp

Bedankt voor de aanvulling, dat is nog zonder verdere aankopen die je kunt doordat je meer geld hebt.

Eriksen mogen we trouwens wel proberen terug te halen. Tete kan ook nog op RB en wat te denken van talenten die vroeg zijn vertrokken voor meer salaris in Engeland.

Fosu-Mensah, Hoever, Xavi Simons, Malen, Redan oa.

24 november 2020 om 12:56

Zijn salaris bij Palace ligt rond de 3 miljoen per jaar, zelfs als hij een stap terug wil doen in zijn salaris dan kom je niet op een bedrag wat Ajax voor een back up gaat betalen.

Moeilijk geval dit, van Aanholt is niet de onbetwiste kwalitatieve toevoeging aan de selectie in mijn ogen. En als je vertrouwen hebt in Salah-Edinne moet je hem dat vertrouwen dan ook gaan geven. Desondanks is hij Nederlands, ervaren genoeg, voetballend sterk en wel ene stabiele fysieke factor. Niet zeker of ik dit een toevoeging vind.

24 november 2020 om 10:13

En hij maakt mooie goals ;-)

24 november 2020 om 10:16

Laat Salah maar heel rustig revalideren, mist eigenlijk al een seizoen in zijn ontwikkeling. Sterker nog, zal iets achteruit zijn gegaan. Mocht Nico aankomende zomer vertrekken kun je niet Salah voor de leeuwen gooien. Dan is het aantrekken van een kwalitatief goede, ervaren back een goede oplossing. Desnoods iemand huren. Of van Aanholt de uitgelezen persoon is betwist ik.

24 november 2020 om 10:20

@lunny, je weet inderdaad nooit hoe Anass terug gaat komen inderdaad, alleen betwijfel ik of daarom Van Aanholt de juiste persoon is. Dan zie ik liever een andere back komen voor 2 jaar. Tenslotte is Salah-Edinne nog 18 jaar oud en zal hij minimaal een seizoen nodig hebben om weer op niveau te gaan komen. Laat staan de vraag of hij zijn potentie dan nog waar kan maken.

Een nieuwe back is bij een vertrek van Tagliafico logisch, alleen van Aanholt?

24 november 2020 om 12:51

@-D-Bergkamp,
Je hebt wel een back waarvan je weet wat je eraan hebt en waarmee je ook wel aangeeft dat je geen dure aankoop wil doen omdat je het ziet zitten in Salah-Edinne, mocht Van Aanholt echt tegenvallen(wat mij sterk lijkt) of Salah-Edinne komt niet meer in de buurt van zijn oude niveau dan kan je dan altijd nog een 'duurdere' en jongere optie aantrekken.
Het is jammer dat ze afgelopen zomer niet al voor Wijndal zijn gegaan, want die gaat nu wel echt een godsvermogen kosten mocht je nu in Alkmaar aankloppen.

24 november 2020 om 15:16

Voordeel aan van Aanholt is dat dan gratis, Nederlands, ervaren en international is. Maar ik zie hem nauwelijks spelen om te kunnen beoordelen.

24 november 2020 om 10:43

Ach, transfervrij. Mocht ie het goed doen is het mooi meegenomen. Mocht het totaal niets zijn, dan krijgt Marc 'm wel voor 5 miljoen verkocht.

24 november 2020 om 12:14

Zo goedkoop is transfervrij niet, zeker niet voor een back die basisspeler is in de Premier League. Je betaalt ongetwijfeld een behoorlijk salaris, er zullen meer clubs geinteresseerd zijn en ik denk dat een tekenbonus ook niet mals is.

24 november 2020 om 13:48

Dat bedoelde ik hierboven ook, maar toen gaf je aan dat S.E. geblesseerd is. Dus dan gaat dat vertrouwen geven minder op? Omdat je verwacht dat hij zijn niveau van voorheen niet meer heeft en dan Van Aanholt als zekere optie wil hebben.

Enkel halen als Tagliafico zeker vertrekt, enorm zonde dat Salah-Eddine dit seizoen geblesseerd is want was interessant om te kijken hoe ver hij is. Kijkende naar leeftijd zou het wel interessant zijn gezien aanwezigheid van Salah-Eddine en Aning. Niet mijn eerste keuze maar wel een logische keuze.

Goede investering, heeft jarenlang prima meegedaan in de Premier League en past goed in het spel van Ajax. Vond het al jammer dat hij destijds niet van Vitesse werd gehaald.

Denk goede opvolger mocht Nico volgende zomer vertrekken. 2 jaartjes met van Aanholt en jeugdige talenten wat meer laten rijpen bij Jong en als back-up.

Zo goed doet Van Aanholt het toch niet in de PL? Valt mij niet zozeer op in ieder geval en zeker een achteruitgang tov Tagliafico. Ik zou gewoon a la PSV zoeken naar een back die bij een middenmotor/degradatiekandidaat in een topcompetitie speelt en 1 a 2 stappen omhoog kan maken.

24 november 2020 om 10:18

Dat wil Ajax niet meer. Ze willen jongens die er meteen kunnen staan en de rest aanvullen met jeugd.

24 november 2020 om 10:21

Was Van Aanholt niet PSV haar 1e keuze afgelopen winter, voordat ze bij Rodriguez uitkwamen? Toen vroegen ze volgens mij 10 miljoen wat PSV te veel vond.

24 november 2020 om 10:22

Van Aanholt is heel erg achteruit gegaan de afgelopen maanden. Bij het Nederlands elftal vond ik hem ook een van de zwakke spelers. Hij maakt Ajax niet beter, je hebt met Martinez al de opvolger van Tagliafico. Die Max is een prima back voor de Eredivisie maar internationaal kan die nog het niveau niet aan. Hij werd aan alle kanten voorbij gespeeld in de wedstrijd tegen Spanje.

24 november 2020 om 10:29

@S-070, Martinez is geen back! Hij mist het voetballende vermogen en de drang naar voren om linksback te spelen. Dat is meerdere keren geprobeerd en elke keer is Ajax vleugel lam als dat gebeurt. De enige positie waar Martinez een toevoeging is, is voorlopig de CVM positie. Alleen zijn daar met Klaassen en Gravenberch betere/talentvollere spelers beschikbaar.

Martinez als CV (voordat je het zegt), kijk even tegen Midtsylland terug, dramatische partij terwijl hij de vrijstaande CV was. Hoe vaak hij de bal wel niet verspeeld heeft is bizar te noemen.

24 november 2020 om 10:34

@db
Martinez is toch initieel gehaald als vervanger van Tagliafico?

24 november 2020 om 10:35

Alsnog beter dan Daley Blind. Deze jongen hoort gewoon te spelen en anders moet je hem verkopen maar verdiend het niet om op de bank te zitten. Hier gaat Ajax een grote fout in maken.

24 november 2020 om 10:39

@S-070, tegen Midtsylland liet Martinez heel goed zien lang niet beter te zijn dan Daley Blind. Grossierde in bal verlies door domme dribbels, lange passes die niet aan kwamen en hield geen moment de rust waardoor Ajax continu onder druk bleef staan. Hij was de vrijstaande CV en deed praktisch alles fout.

Mensen hebben een soort blinde vlek voor Martinez, totdat ze echt op hem gaan letten en zien dat hij zijn eerste 10 wedstrijden bij Ajax goed speelde naast Alvarez op de CVM positie. Toen hij daar alleen stond of terug getrokken werd als CV speelde hij dramatisch. Of zijn we allemaal het slechte gedeelte van vorig jaar eerste seizoenshelft vergeten?

24 november 2020 om 10:42

@njfromvol, Martinez werd gehaald omdat Ajax net redelijk succes had geboekt met de Zuid Amerikaanse tour en Tagliafico een doorslaand succes was voor 5 miljoen euro. Speelde praktisch alles in Argentinie en mocht ook bij argentinie -o20 mee doen. Hij werd gehaald voor LCV en LB, alleen is een LB in Argentinie heel wat anders dan een voetballende opkomende LB bij Ajax.

24 november 2020 om 12:11

Ja, dat komt omdat ie een flinke blessure heeft gehad. Voor zijn blessure was hij, samen met Guaita en Zaha, een onbetwiste basisspeler bij Palace. Van Aanholt is een uitstekende speler om erbij te hebben. Zeker in de Eredivisie.

24 november 2020 om 12:16

Van Aanholt is ook nooit echt een hele sterke speler geweest. Ik denk dat mensen 'm vaker beoordelen op z'n speeltijd in de Premier League dan op z'n daadwerkelijke kwaliteiten en niveau in die wedstrijden. Bovendien lopen sommigen al te kwijlen als ze de woorden 'premier' en 'league' samen lezen. Die denken dat iedere speler in de Premier League een aanwinst is voor de Nederlandse top.

24 november 2020 om 13:09

Dat is wel erg makkelijk gezegd. PvA speelt stabiel, helaas heeft zijn blessure hem wat uit zijn ritme gehaald, maar al jaren een vaste kracht bij Palace. Scoort erg veel (meeste doelpunten van een verdediger in de PL van de afgelopen jaren) en staat zijn mannetje verdedigend gezien. Heeft daarnaast veel ervaring en is voor Eredivisie begrippen natuurlijk top. Echt een uitstekende keuze, mocht Ajax voor hem gaan.

24 november 2020 om 15:07

Nou ja, de laatste twee seizoenen scoort hij 3 keer en geeft hij 2 assists. Zo indrukwekkend is dat nou ook weer niet. De twee jaren daarvoor scoort hij wel vaker, maar geeft hij hoogstens 1 assist. Verder gaat het me ook niet om z'n niveau. Ik heb geen twijfel dat hij wel mee kan met Ajax. Echter wordt hij deze zomer alweer 31 jaar en gaat ongetwijfeld niet zo weinig kosten als een transfervrije status doet vermoeden. Hij heeft geen restwaarde, gaat niet meer beter worden, zal ongetwijfeld willen verdienen en het tekengeld is gok ik ook niet weinig. Die kost je waarschijnlijk nog moeiteloos 5 miljoen euro per seizoen (alles meegerekend). Zolang Tagliafico er nog zit, is dat sowieso veel te veel geld.

24 november 2020 om 17:11

Hij heeft de afgelopen tijd last gehad van een terugkerende blessure, dus dat is logisch. PvA kan, net als Tadic, een uitstekende ervaren kracht worden. Het hoeft niet altijd jong en veel potentie te hebben. Ook zeker niet altijd met kans op doorverkoop. Een ervaren rot, wat hij zeker is, is een prima keuze mocht Nico vertrekken.

Nou, is dit nu de verlosser op links als Nico vertrekt? Natuurlijk is het financieel aantrekkelijk om transfervrije spelers te halen, maar kwaliteit zou moeten prevaleren zou ik zeggen. Je hebt Martinez nog en Salah-Eddine als hij terug is van zijn blessure. Ook Rensch kan daar prima spelen. Mij lijkt hij totaal niet nodig.

24 november 2020 om 10:25

Juist omdat Ajax Rensch en Salah-Eddine heeft lijkt het mij niet verkeerd om er transfervrij een ervaren kracht uit de Premier League erbij te nemen. Martinez mist het dynamische van een moderne back naar mijn mening. Van Aanholt is natuurlijk geen hoogvlieger, maar zou wel goed het gat tussen Tagliafico en de jeugdspelers kunnen overbruggen.

Maar we hebben toch Martinez al.... snap Ajax soms niet. Die Martinez kan er echt wel wat van. Die gaat dus nu verpieteren en uiteindelijk via de achterdeur eruit. En voor wat? Voor een van aanholt die gewoon al over zijn top heen is.

24 november 2020 om 10:18

Martinez is te langzaam als linksback en al helemaal wanneer je hem naast Blind zet. Dan roep je de Oranje-taferelen over jezelf af. Overigens ben ik wel met je eens dat Martinez een goede speler is, maar dan liever centraal achterin of op het middenveld. (waar hij vorig seizoen een goede indruk maakte)

24 november 2020 om 10:22

@nl_modric,

Martinez speelde als CV dramatisch, ook dit jaar bij absentie Blind tegen Midsylland was hij gewoon de slechtste man op het veld. Heeft geen duel gewonnen en voetballend als vrije man was het enorm slecht. Als linksback heeft hij niet het loop vermogen en vooruit voetballende vermogen dat we zoeken. En vorig jaar op de CVM presteerde hij goed zolang Alvarez er naast stond, zeker tegen het einde van de eerste seizoenshelft was het daar ook al lang niet meer goed.

Mensen blijven om Martinez roepen terwijl die, geheel terecht, gewoon wissel staat.

24 november 2020 om 10:31

Ik zie het toch anders Bergkamp. Hij heeft genoeg goede wedstrijden gespeeld bij ons om hem het hand boven het hoofd te houden. Nico is ook een paar wedstrijden minder geweest, maar zolang je er geen wedstrijden door verliest is er niks aan de hand. Ik vind iig dat hij wel wat meer minuten verdient, al ben ik ook met je eens dat het geen basisspeler is wanneer iedereen fit is.

24 november 2020 om 10:47

@nl_modric,

Wat is de laatste goede wedstrijd van Martinez die je jezelf duidelijk kunt herinneren? Een wedstrijd waarvan je zegt: Martinez moet basis speler zijn.

24 november 2020 om 10:58

Dan moet ik terug naar vorig seizoen Heerenveen, maar dat komt omdat hij dit seizoen nauwelijks kansen krijgt. Hij was imo de meest stabiele factor op het middenveld afgelopen jaar. Het is logisch dat Gravenberch en Klaassen nu de voorkeur krijgen, maar ik zou wel liever zien dat hij iets meer minuten krijgt. (ten koste van Labyad of Ekkelenkamp) Daarnaast is hij de enige die linies probeert te doorbreken (zoals Blind) vanuit de cv positie. En we moeten niet vergeten dat hij ook pas 22 jaar oud is, die kan nog genoeg stappen maken.

24 november 2020 om 11:03

@nl_modric

Dat Martinez meer kansen moet krijgen tov een Labyad ben ik roerend met je eens. Alleen vind ik niet dat Martinez nu beter is dan één van de opties die in het veld staat. En veel mensen vinden dat schijnbaar wel...

24 november 2020 om 11:24

Helemaal met jou eens. Het is gewoon een iets mindere versie van Blind of iets dergelijks. Iets feller wel, maar voor de rest iets minder.

24 november 2020 om 13:15

@D-Bergkamp, in de periode dat Ajax speelde met Martinez, Vdbeek en Ziyech haalde Martinez toch ook een hoog niveau. Sterker nog, die korte periode was de beste van Ajax, totdat helaas Promes en Neres geblesseerd raakte en Ziyech van het middenveld af moest.

Staat nu overigens terecht wissel, maar dat betekent niet dat hij er niets/weinig van kan. Blind en Tagliafico zijn simpelweg betere spelers, dat is allesbehalve een schande.

24 november 2020 om 10:18

Ik snap het ook niet. Nu Ajax geld heeft geven ze het ook uit. Maar helaas niet gericht. Labyad, Magallan, Marin, Alvarez (in mindere mate), Klaiber en nu dit. Al met al kost het toch een bak met geld en vraag me echt af of dit nu nodig is. Zo zie je maar dat als je veel geld hebt, je helaas ook meer gokjes gaat wagen of meer korte termijn oplossingen zoekt. Ik snap het ook niet helemaal.

24 november 2020 om 10:27

@13nesta13, Marin was in principe een logische aankoop, die speelde echt heel erg goed in belgie gedurende een langere periode. Speelde al 21 interlands, roemeens voetballer van het jaar, 90 wedstrijden bij Luik en daarin bij 30 goals betrokken. Dat was geen hele gekke aankoop.

En tot op heden valt Klaiber mij, ondanks mijn sceptische blik, zeker niet tegen. Veel energie, vele naar voren voetballend, klapt de duels in, verdedigend solide. Het is geen wereld topper, maar doet het zeker naar behoren.

Dat Alvarez weinig kansen krijgt vind ik jammer, zeker tegen Midsylland zie ik graag een Centraal blok van Alvarez+schuurs. Zodat Blind een linie naar voren kan om het gemis van Klaassen op te vangen.

24 november 2020 om 10:38

Marin aankopen om hem als verdedigende middenvelder te gebruiken was een heel gekke aankoop naar mijn idee hoor.

24 november 2020 om 10:40

Marin speelde in een rol die bij Ajax niet bestaat. En Luik speelt totaal ander voetbal. De laatste jaren is bovendien gebleken dat van Rhijn, van der Wiel, Veltman, Mazraoui en Dest uiteindelijk de beste opties als rechtsback bleken. Ondanks alle aankopen. Rensch en Timber hadden dit ook gekund. Ajax spreekt uit dat ze de future hebben en de beste jeugdopleiding. Dan moet je ze ook voor de leeuwen gooien. Wie A zegt moet ook B doen. Dat is beleid. Ervaring/leiderschap in de selectie is er genoeg met Onana, Stekelenburg, Blind, Tagliafico, Klaassen, Tadic, Promes en Kjh. Naar mijn idee moet Ajax eigen jeugd/aangekochte jeugd uiteindelijk de kans geven en vooral investeren in uitzonderlijk talent als Neres of Antony op zeer jonge leeftijd. Aangevuld met een aantal oud-Ajacieden of spelers die in deze stijl passen die de kar kunnen trekken. Zie nu ook Gravenberch of Traore. Gooi ze maar voor de leeuwen tussen de ervaren spelers. Doet het prima. Vorig jaar Dest en eerder Mazraoui, de Ligt en Onana. Maar nu hebben ze geld en kopen ze allerlei spelers die de langetermijnvisie in de weg lopen. Labyad had Lang kunnen zijn. Alvarez, Martinez zijn nu ook wissels. Eiting is niet slechter dan Alvarez. Martinez had Botman kunnen zijn. Ekkelenkamp kan ook invallen. Ik vind dat Ajax onnodig 40/50 miljoen heeft uitgegeven, vooral doordat ze het geld hebben liggen en niet nadenken/vertrouwen op de jeugd. Ze geven nu geld uit aan middelmaat/wisselspelers in plaats van uitzonderlijk talent of kartrekkers.

24 november 2020 om 10:49

@lierse1997, dat je een trainer hebt die een speler op de verkeerde positie neer zet doet in principe niets af van de kwaliteit van de speler en de kwaliteit van de transfer? Zowel F de Jong als Schone vertrokken en Marin had daar meer kansen moeten krijgen dieper op het veld. Die kans heeft hij nooit echt gehad.

24 november 2020 om 10:53

Het lijkt me toch dat je een aankoop doet in overleg met je trainer? En aangezien Marin nooit echt een langdurige kans heeft gekregen op een meer aanvallende positie kun je toch spreken van een zeer vreemde en matige aankoop.

24 november 2020 om 11:00

@lierse1997, we hebben gezien dat Ten Hag vol blijft houden met Labyad overal neer te zetten. Alvarez op de CVM positie te blijven zetten en zo zijn er nog wel een paar uitzonderingen die Ten Hag en alleen Ten Hag begrijpt.

Marin was één van de beste spelers uit de belgische competitie op het middenveld en was ook vaste basis speler bij het nationale elftal met 24 interlands. Bij Standard in 104 wedstrijden 18 goals en 22 assists van een nog geen 22 jarige is behoorlijk goed te noemen toch?

Bij zijn transfer noemde men hem al een timide jongen, dat wil je niet als CVM hebben en daar speelde hij bij Standard ook niet. Hij had als een Cm/cam de kans moeten krijgen voor ene langere periode. Die heeft hij nooit gehad en dat is niet logisch.

24 november 2020 om 11:07

@D-Bergkamp van de Beek speelde daar prima. Dus in dat opzicht logisch dat Marin daar niet de kans kreeg voor hele lange tijd. Vergeet niet dat hij er de eerste wedstrijden bovendien in stond en van de Beek wissel was. Uiteindelijk speelden de beste spelers voor Ajax op dat moment en dat was Marin dus niet. Niet voor Ajax op dat moment in ieder geval. Uiteindelijk bleek het dus een onnodige aankoop.

24 november 2020 om 11:10

Nee zeker ik vond het zeker een jongen met potentie. Maar ik denk dat er toch wel een paar dingetjes fout gaan bij Ajax op scoutinggebied. Marin had kwaliteiten, maar als je die niet gebruikt dan is hij slecht gescout. De transfer van Magallan werd al stevig in twijfel getrokken door de mensen die hem regelmatig zagen voetballen. En zo een Bandé werd veel te vroeg binnengehaald voor een te groot bedrag. En zeker omdat twee van die spelers uit de Belgische competitie kwamen, zou het wel eens aan een bepaald deel van de scoutingcel kunnen liggen.

24 november 2020 om 11:54

@lierse1997, omtrent het scoutingsgebied heb je zeker gelijk, daarom is er sinds 2018 ook een grove wisseling plaats gevonden in het scoutingsteam van Ajax voor Belgie. Urban Haesart keerde terug in 2018 nadat deze 8 jaar lang bij Anderlecht scout was geweest en daarvoor 10 jaar bij Ajax. Onder andere Vertonghen, Alderweireld en Vermaelen kwamen uit zijn koker bij Ajax. Heeft Hazard aangeboden bij Ajax o.a.

Verder kwam ook in 2019 Angelo de Gruyter over van Anderlecht naar Ajax. De ontdekker van Lukaku, Praet en Dendoncker is sindsdien bij Ajax in dienst. En in 2020 komt ook Afrim Salievski over van Anderlecht om het scoutingsteam van Ajax voor Belgie te complementeren.

Sowieso is Ajax de scouting aan het uitbreiden.. Bosz (2020 vanaf Vitesse) Westerveld (2018 vanaf Almere) Tammer (2019 vanaf Utrecht) Nys (2020 vanaf Anderlecht) Kreek (2019 weer vanaf Inter)

Een linksback is wel nodig, maar het ziet er naar uit dat Tagliafico mogelijk bijtekent. Hoe lang die nog blijft is wel de vraag. Aangezien er in de jeugd echter ook weinig opties zijn op de linksback kan ik het wel begrijpen dat er een 'goedkope' wissel wordt gehaald. Ik zie echter liever een talentvolle speler komen die Tagliafico op de den duur kan opvolgen. Uit nood kan Martinez er namelijk voorlopig ook nog uit de voeten. Dit is meer een breedteversterking/tussenoplossing. Een jongere linksback zou dat ook zijn, maar die kun je meteen klaarstomen om Tagliafico op te volgen.

Die Van Aanholt is toch niet beter dan Martinez? En ze zullen hem niet voor de bank kopen. Hopen dat voorlopig Nico nog blijft. Die is nog altijd beter dan van Aanholt en Martinez.

24 november 2020 om 10:21

Martinez vind ik geen echte linksback.

24 november 2020 om 13:05

Martinez is misschien wel een beetje vergelijkbaar met Blind. Een echte centrale verdediger is het ook niet, daarvoor komt hij, zeker internationaal, lengte en kracht tekort en op het middenveld mist hij aan de bal het nodige (nog altijd beter dan Alvarez in mijn ogen).

24 november 2020 om 10:24

Martinez vind ik echt tekort komen als een back. Totaal andere speler. Een van Aanholt brengt veel meer aanvallend (iets wat Ajax veel meer nodig heeft aangezien ze veelal zullen domineren in wedstrijden). Martinez is meer een centrale verdediger/verdedigende middenvelder.

24 november 2020 om 10:24

Zie jij Martinez graag op LB dan? Ik niet iig..CV(links) of CVM zijn naar mijn mening de enige posities waar Martinez voor in aanmerking komt.

24 november 2020 om 10:31

Als back up voor Nico vind ik Martinez goed genoeg idd. Nico gaat (hopelijk) verlengen en het is maar de vraag of er een club voor hem komt. Dwz een club die hij ook ziet zitten. En dan heb je er toch niets aan als je Van Aanholt 'koopt?. Ja, als back up voor Nico, maar die rol zal hij niet voor komen denk ik..

Zou wel een mooie zet zijn om straks Tagliafico te kunnen vervangen. Die na dit seizoen wel zal vertrekken.

Nooit begrepen waarom van Aanholt nooit echt in beeld is gekomen bij het Nederlands elftal. Speler met veel ervaring, dat bij een serieuze club als Crystal Palace. Speler met veel snelheid om de linkerkant goed te kunnen belopen. Kan niet begrijpen dat dan een speler als Daley Blind de voorkeur krijgt.

Heb hem niet echt gevolgd in zijn PL tijd maar als hij zo speelt zoals laatst tegen Polen vind ik het zeker geen aanwinst. Liever dan nog een Martinez op die plek, alhoewel die ook snelheid te kort komt voor de back positie.

Als het lukt een slimme zet van Ajax. Hij is gewend tegen sterke teams te spelen en drie keer in de week zal ook geen probleem moeten zijn. Nederlandse spelers zijn belangrijk in een team om de verhoudigen.

Denk dat het qua niveau een prima speler voor ajax is. De keerzijde is natuurlijk dat hier een PL salaris voor neergelegd moet worden en denk dat je met een beetje scouting ook wel een vergelijkbare back ergens op kunt snorren.

Lijkt me een prima back-up achter Martinez, mits hij op de LB wordt neergezet als Tagliafico vertrekt. In tijden van Corona met lagere inkomsten denk ik in dat perspectief dat het echt een hele sterke aankoop is. Misschien moeten wij ook niet gelijk kijken of iemand een basisklant is, Martinez is daar immers al goed genoeg voor. We hebben ook gezien dat Promes met zijn prijskaartje voor de basis is gehaald en die zit met zijn huidige vorm ook gewoon op de bank. Nogmaals, met dit prijskaartje is dit minimaal een prima breedte versterking.

Zou een mooie toevoeging aan de selectie van Ajax zijn. Heeft al veel ervaring en doet het zeker niet verkeerd in Engeland. Hoopte altijd dat hij zou doorbreken in de jeugd van Chelsea net als Maatsen nu zou mooi zijn voor Oranje namelijk.

Prima breedte versterking. Heb liever dat ze Wijndal halen als vervanger voor Nico. Daar word je beter van, is goed voor die jongen en het NL voetbal. Mocht Nico blijven dan kan je Martinez afschrijven denk ik. Die zou dan weg willen

Ik zie voor mijn gevoel allemaal reacties over van Aanholt als 'geen voorkeurskeuze' of 'prima backup'. Ik ben wel benieuwd wie Ajacieden daar dan als optie zien. Buiten Salah-Eddine, wat een jeugdspeler is en die een jaar geblesseerd is geweest straks. Volgens mij doet van Aanholt het aardig in de PL. Speelt bovendien regelmatig in een 4 mans defensie en lijkt daarin aanvallend van meerwaarde, alhoewel Palace natuurlijk niet een ploeg is die vaak de bovenliggende partij is.

24 november 2020 om 11:33

Zie zoals liever dat Ajax de portomonee trekt voor Wijndal. Maar dan zal Nico eerst verkocht moeten worden denk ik. Maar vermoed dat Ajax door corona naar betere financiele deals kijkt. Dan is dit wel een goede optie aangezien hij transfervrij is. Dan is er financieel meer ruimte voor een aankoop op een andere positie in de toekomst.

24 november 2020 om 14:09

Wijndal gaat minimaal 20mln kosten, misschien nog wel meer als hij als basisspeler ook nog eens een sterk EK gaat spelen. Nee dan heb ik liever dat ze op Salah-Edinne gaan gokken en dat ze met PvA een goedkope speler hebben om daar te spelen totdat Salah er klaar voor is.

24 november 2020 om 14:46

Ik zou Wijndal graag bij Ajax zien, maar AZ zal meer dan de hoofdprijs vragen als Ajax hem wil kopen. In elk geval meer dan dat ze aan een buitenlandse club zouden vragen. En dat recht hebben ze uiteraard.

Ajax had een goede linksback die Nico prima kon opvolgen, alleen speelt hij nu in Parijs. Momenteel heeft Ajax niet een speler in de jeugd die er deze zomer kan staan wanneer Nico weggaat. Waarom zou je dan niet een gratis speler halen die jaren prima heeft gespeeld in de PL? Snap dat gezanik niet zo, omdat hij bij het NLs elftal verkeerd wordt gebruikt denken mensen direct dat hij niet meer kan voetballen. Wat een onzin, Ten Hag had helemaal gelijk toen hij aangaf dat de organisatie niet goed is en dat daarom de verdediging verzoop.

Is alweer 30 jaar en in het Nederlands elftal laat hij toch niet zien dat hij goed rendeert in een soortgelijke speelstijl als die bij Ajax. Ik snap niet waarom mensen hier een ideale opvolger van Nico in zien.

Men gaat mij toch niet vertellen dat een speler die zeer regelmatig op PL niveau speelt geen aanwinst zou zijn voor Ajax? Kom op zeg. Is ook de enigste positie die niet dubbel bezet is bij Ajax

24 november 2020 om 11:59

In Amsterdam denken ze al snel dat ze dat niveau van de PL ontschoten zijn.
Ze denken volgens mij dat ze zich standaard kunnen meten met de best 5/6 ploegen in Pl.

Heeft Ajax deze jongen niet in Oranje zien spartelen? En dat moet dan een versterking zijn? Zal wel alles met het prijskaartje te maken hebben. Als reserve kan hij nog net, maar mocht Tagliafico vertrekken, dan graag een volwaardige vervanger halen, en niet iemand waarvoor in Engeland vanuit de top geen belangstelling wordt getoond. Dus halen als reserve, mwa. Halen als vaste linksback: flinke achteruitgang. Zou in de Eredivisie nog net kunnen. Maar dat zegt meer over het niveau van de Eredivisie dan over het niveau van Van Aanholt.

Vind hem niet bijzonder en is al 30 jaar. Moeten we dat willen? Groot salaris erbij

24 november 2020 om 12:14

Niet bijzonder? Al jaren een vaste waarde, aanvallend een van de beste backs in de PL en verdedigend ook zeker niet onaardig. Is gewend tegen de absolute top te spelen en heeft veel ervaring. Zeker doen, Ajax zijnde.

24 november 2020 om 14:11

Groot salaris? ik denk dat Tagliafico momenteel misschien wel meer verdient. Niet iedere speler in de premier league verdient 8mln per jaar natuurlijk.

Zou Toni Lato niet wat zijn voor ajax hij doet het nu goed bij valencia

24 november 2020 om 11:32

Want? Hij doet het goed voor Valencia als invaller, dat is mooi, maar na die vieze stunt van van Bommel gedurende zijn periode bij PSV zie ik hem niet meer terugkomen naar Nederland. Werd bij PSV door veel fans als flop afgeschreven en nadat hij het goed deed in La Liga, deden deze zelfde fans alsof ze hem vanaf dag 1 hebben gesteund. Ajax kan het beste voor iemand als Wijndal gaan, dat is ook goed voor zijn ontwikkeling. Een stap van AZ naar de buitenlandse top word gelijk een stap te hoog dat hebben we al gezien met de meeste Nederlandse jongens.

de ene week zet VZ nog in een kop dat nico nog een jaar gaat bijtekenen tegen een verhoogt salaris en nu willen ze ineens aanholt halen ??

Transfervrij is het nog te begrijpen. Hij zal zich wel moeten bewijzen (zoals Klaiber). Maar zoals wel meer spelers zijn er gevallen die bij Ajax beter uit de verf komen dan in andere ploegen doordat het systeem van Ajax hun meer ligt. Al met al een prima optie. Maar hoop dat Ajax de komende 2 jaar nog wel met een paar aankopen a la Tadic/blind komt. Anders kan je de subtop van Europa vergeten.

Zou een heerlijke aanwinst zijn, zou mooi zijn als hij deze winter al kon komen, spelen voldoende wedstrijden en dan kan hij alvast wennen aan zijn nieuwe omgeving.

Als Overmars dan ook nog Eriksen terug weet te halen ziet de selectie er erg sterk uit, verder niet teveel kopen je moet ook de opleiding de ruimte blijven geven. Al moeten we wel goed nadenken over het vervangen van Onana, die lijkt wederom onhoudbaar voor Ajax, al helpt de Corona crisis Ajax in deze.

Scherpen mag van mij wel eens wat kansen gaan krijgen om zich te kunnen bewijzen, anders moeten we toch overschakelen op een aankoop.

Zou zonde zijn als ze hem halen als vervanger voor de basisplaats die Nico mogelijk achterlaat bij een eventueel vertrek. Met 30 jaar zal hij niet beter worden en hooguit een paar seizoenen op een degelijke manier kunnen meedraaien in het team, maar of ze daar op lange termijn beter van worden betwijfel ik wel..

Wat zijn mensen weer zo snel en negatief. Een minder/matig jaar en hij is opeens troep, desondanks speelt hij al jaren in de PL en in de PL lopen veel slechtere spelers rond dan hem die gewoon een contract hebben en hun hele leven op dat niveau spelen, dus waarom hij niet?

Hij is straks transfervrij, dan teken je nog altijd een contract in de PL met een mooie tekenbonus en salaris voor de komende 3-4 jaar.

Dat zou ik snappen. Gratis, Nederlands, maar het natuurlijk wel iets voor de korte termijn. Ik had hem afgelopen jaar graag naar PSV zien komen, maar nu we Max hebben is dit geen optie meer.

Win - win voor iedereen. En dit zou hem ook gelijk een basisplaats bij Oranje geven.

Goed om erbij te hebben. Al jaren van vaste waarde bij Palace. Scoort ook enorm veel. Heeft zelfs als verdediger de meeste doelpunten gemaakt in de PL sinds 2015. Ook mooi meegenomen.

Lijkt mij een uitstekende opvolger voor Tagliafico. Ajax kan hem ook betalen. Eredivisie wordt hierdoor ook sterker en groeit in aanzien.

Het blijft natuurlijk wel de vraag of Nico nu wel vertrekt. Afgelopen jaar werd er veel geroepen, maar niets concreet. hij wordt er ook niet jonger op.

Op deze gedateerde (op z'n retour) voetballer zitten wij toch niet wachten. Leuke linksback, maar niet een waarmee je in de CL voor de dag kan komen. Ervaring binnen een elftal is belangrijk, maar met Blind, Klaassen, Tadic zijn we hierin goed voorzien. Graag een talentvolle, snelle, felle en aanvallende back.

Ik mijn ogen leuke backup, maar meer ook niet. Enige reden dat wij eventueel naar hem kijken is omdat hij transfervrij is. Gok kun je dus nemen.

Als je zo’n jongen gratis kan halen prima maar hij vraagt wel een groot salaris en je zal hem daarna ook niet meer dik gaan verkopen. Ik zou dan toch echt meer zien in flink geld uitgeven en dan maar voor Wijndal gaan. Verkoop een Tagliafico voor 30 miljoen en bied 25 miljoen voor Wijndal. Je zal uiteindelijk na een paar jaar minder winst maken maar je weet wel dat een Wijndal alleen maar beter gaat worden en een van Aanholt natuurlijk niet.

Razendsnelle back met een uitstekende voorzet en aardig schot. Laat maar komen!!

Wat moeten ze daar nou weer mee?? Manmanman kansloos weer.. Ik hoop dat het fake news is want van Aanholt zou echt een kansloze aankoop zijn!! Ik heb liever dat ze dan serieuze knaken gaan betalen voor Wijndal!!

Prima deal. Net als Klaiber gewoon prima als backup. Af en toe switchen en Nico rust geven. Ik vind het voor beide partijen prima. Jammer dat hij in Oranje niet veel laat zien want in Engeland vind ik hem altijd sterk spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.PSV4326
3.Vitesse4119
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper180
Q. PromesAanvaller186
D. TadićAanvaller189
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

13 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Barcelona houdt rekening met het vertrek van Junior Firpo en is daarom op zoek naar een nieuwe linksback. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren