Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV oogst volop lof in ochtendkranten: ‘Deze keuze is straks een no brainer'

Laatste update:

PSV bewees dinsdagavond tegen Arsenal (1-1) andermaal over een kwalitatief rijke en brede selectie te beschikken, zo concludeert de Nederlandse pers. De Eindhovenaren traden in het laatste groepsduel van de Champions League aan in een gelegenheidsopstelling. De ochtendkranten zagen enkele spelers ‘van de tweede garnituur’ uitblinken.

“PSV swingt ook met reserves", kopt Jeroen Kapteijns namens De Telegraaf. De journalist zag trainer Peter Bosz enkele gedurfde keuzes maken bij de samenstelling van zijn elftal. Zo kregen vaste krachten als Luuk de Jong, Olivier Boscagli, Guus Til en Sergiño Dest rust.

Armando Obispo en Mauro Júnior begonnen na een maandenlange revalidatie van knieblessures voor het eerst in de basis, terwijl met Patrick van Aanholt als controleur op het middenveld werd geëxperimenteerd. “Ook de reserves die nog maar weinig hebben gespeeld dit seizoen, lieten zien zich de spelprincipes van Bosz goed eigen te hebben gemaakt”, aldus Kapteijns.

Bosz was na afloop lovend over de van Bayern München gehuurde middenvelder Malik Tillman. Rik Elfrink, clubwatcher namens het Algemeen Dagblad en het Eindhovens Dagblad, begrijpt de complimenten van de zestigjarige oefenmeester aan het adres van zijn pupil. “Met de passing van Malik Tillman was bij PSV in ieder geval helemaal niks mis. De Amerikaan oogt soms misschien wat flegmatiek, maar laat aan de bal werkelijk de fraaiste dingen zien”, aldus Elfrink.

De journalist verwacht dat op basis van de wedstrijd tegen Arsenal het lichten van een koopoptie bij Bayern München aan het eind van dit seizoen voor pakweg twaalf tot veertien miljoen euro een ‘no brainer’ is. “Tillman lijkt dat geld meer dan waard.”

Yorbe Vertessen bewees ook zijn waarde voor PSV door vroeg in de tweede helft met een geplaatst schot de stand weer in evenwicht te brengen. Elfrink deelt een compliment uit aan de vleugelaanvaller, die het tegen Arsenal ook vanaf het eerste fluitsignaal mocht laten zien. “De Belg heeft zijn imago van razendsnel talent zonder rendement dit seizoen in de sloot geworpen. Tegen Sevilla was hij twee weken geleden al enorm belangrijk met zijn invalbeurt.”

Willem Vissers van De Volkskrant concludeert eveneens dat PSV bewees in de breedte een kwalitatief rijke selectie te hebben. Naast De Jong, Dest, Boscagli en Til, kon Bosz namelijk ook geen beroep doen op de aangeslagen Jerdy Schouten en Joey Veerman, de geblesseerde Noa Lang en geschorste Hirving Lozano.

Vissers zag Tillman bij afwezigheid van Schouten en Veerman op het middenveld van PSV excelleren. “Alleen al voor de passes van Malik Tillman, de Amerikaan die gratie combineert met een pass om bij te zetten in de eregalerij van het voetbal, was het de moeite waard om PSV - Arsenal te aanschouwen. Zoals hij loopt – het is eerder een kwestie van schrijden – en de bal met gevoel toucheert, is waarlijk genieten. Buitenkant, binnenkant, wreef, het kost hem ogenschijnlijk geen moeite.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vond het best schrijnend om te zien hoe Guus Til die laatste kans miste. Hij wist gewoon totaal niet wat hij moest doen. Het zelfvertrouwen was echt ver te zoeken. Daarentegen speelde Tilman echt een super wedstrijd. Wat een goede speler, hopelijk koopt psv hem aan het einde van dit seizoen

13 december 2023 om 07:33

Dat lijkt mij idd een no brainer. Til is een prima back-up gebleken maar Tillman moet toch gewoon elke wedstrijd spelen eigenlijk.

13 december 2023 om 08:31

Tilman en Pepi kan je niet meer om heen die zijn te goed voor de bank

13 december 2023 om 08:44

Oef, zou jij LdJ op de bank zetten? Ik weet het niet. Ik zou Pepi wel meer minuten geven, LdJ was namelijk wat minder laatste weken. Maar daarvoor was hij echt fantastisch en ook onze leider.

13 december 2023 om 08:58

@PSVGillingham Luukinho basis en langzamerhand inwisselen voor Pepi, een beetje zoals Wenger destijds deed met Bergkamp en RvP. Eerst een kwartiertje, daarna half uurtje, een helft en dan omdraaien Pepi basis en Luuk de minuutjes afbouwend gunnen. Luuk eindigt zo geleidelijk in de rol van pinch-hitter. Pepi, Saibari en Tillman zijn structureel te goed voor de bank. Zie hier bij Tillman dat huur met optie top uitpakt - voldoet ie optie lichten voldeed ie niet hup weer terug. Maar goed, PSV moet in januari echt vol voor een topper centraal in de verdediging gaan. Ramalho en Obispo zijn te licht. Nu je in de CL hoge ogen gooit, moet je dit als aantrekkingskracht inzetten natuurlijk. Een Franse of Mexicaanse slager is hard nodig naast de opbouwde Boscagli.

13 december 2023 om 09:44

"tilman en Pepi kan je niet meer om heen"

Pepi's directe concurrent Luuk de Jong staat dit seizoen al op 17 goals en 8 assists (alle competities). Dus je kunt wel degelijk om hem heen.

13 december 2023 om 09:51

Bella-Kotchap komt na de winterstop terug. Dus ik denk niet dat ze iemand zullen halen op CV. Wellicht die Amerikaan Robinson omdat die transfervrij is vanaf 1 januari. Bella-Kotchap is, als ie fit is, de perfecte verdediger naast Boscagli. Snel, Sterk, goed in de lucht en agressief op de bal. Denk persoonlijk dat ze niemand halen omdat Bosz zijn selectie niet te groot wil hebben en je centraal vanachter met Boscagli, Obispo, Ramalho, Bella-Kotchap en eventueel Schouten genoeg opties hebt

13 december 2023 om 10:13

Pepi scoort elke keer bijna en de Jong word wat minder nu. Luuk heeft het fantastisch gedaan hoor.

13 december 2023 om 10:15

Klopt wel jou getallen. Maar toch een stuk minder nu. En Pepi scoort nu ook bijna elke wedstrijd. Cabinessence@

13 december 2023 om 10:51

"pepi scoort elke keer bijna"

Mede ook omdat hij vaak fris in mag vallen tegen een ploeg die al verslagen en moegestreden is.

"de Jong word wat minder nu"

De Jong is al vaker afgeschreven en toch weer teruggekomen.

13 december 2023 om 07:38

Til zag geen mogelijkheid om Pepi aan te spelen, die goed werd afgeschermd, dus dan maar schieten. Dat had zeker beter gekund. Til heeft ook andere kwaliteiten dan Tillman. Til is meer een loper. Ik ben ook meer een fan van Tillman. Wat speelde die goed!

13 december 2023 om 08:49

Ik vind dat je van een profvoetballer mag verwachten dat hij wel een keuze maakt in dergelijke situaties. De verdediger zorgde ervoor dat Til een keuze moest maken in plaats van andersom. Veel amateurvoetballers zouden deze situatie beter hebben gedaan

13 december 2023 om 09:13

Die verdediger was óók een profvoetballer he?

13 december 2023 om 09:17

Tillman was gisteren zeker goed. Alleen zag je bijvoorbeeld in de wedstrijd tegen Ajax dat PSV met Tillman volledig door het eis zakte en dat Til op dat moment de oplossing voor PSV was.

13 december 2023 om 09:35

Nasibal; kijk je kan wel bijdehand gaan doen, maar Til en Pepi zijn met z’n tweeën tegen 1 verdediger. Dan mag je echt wel wat meer verwachten. Een ieder ander bij PSV zou die situatie beter hebben uitgespeeld dan een zinloos schot

13 december 2023 om 10:46

Onzin man, hij wilde afspelen maar zag dat er geen ruimte was omdat die verdediger er goed tussen stond. Voor het schot kwam hij in een lastige hoek uit ja, kon misschien eerder richting goal maar het was gewoon een lastige situatie.

13 december 2023 om 11:44

Hij brengt zichzelf in die lastige hoek door niet naar de goal toe te lopen. Dat is omdat hij weet dat hij dit niet kan

13 december 2023 om 14:37

Nee dat komt gewoon omdat hij die bal niet goed aanneemt. Dat is dan ook niet zijn sterkste punt. Dan kun je wel de voorzitter van de anti-til fanclub spelen, maar dit is spijkers op laag water zoeken.

13 december 2023 om 07:45

Laatste balcontact voor het schot was ook niet goed, hij had iets meer naar binnen moeten komen, dan heb je een betere hoek voor een schot en is de passing ook makkelijker (al was het wel lastig om Pepi te bereiken).

13 december 2023 om 08:46

Het toont vooral aan dat een speler zoals Tillman op intuïtie en techniek vaak dit soort juiste keuzes maakt en Til vaak toch wat "basis" dingen fout doet. Dat zien ook wij "gewone" mensen en dat mag dus best opgemerkt worden, vind ik. Ik vinder verder dat Til dit seizoen wel echt goed speelt vergeleken met wat hij voor dit seizoen heeft laten zien.

13 december 2023 om 08:48

Zal je zien dat er (helaas) een terugkoopoptie op zit van zo'n 15 a 18 miljoen...

13 december 2023 om 10:06

Ik dacht 12M en dat is deze jonge Tillman zeker waard op dit moment en in de toekomst nog wel meer. Goede investering.

13 december 2023 om 14:35

Vond ik niet, de hoek was lastig, Pepi aanspelen ook, hij gokt een beetje op een bal d'r tussen waardoor het net niets is. Heeft weinig te maken met zelfvertrouwen, gewoon met de verkeerde keuze (geen). Voornamelijk in de eerste helft hebben we genoeg verkeerde keuzes gezien, maar dat wordt de spelers in kwestie blijkbaar minder aangerekend.

13 december 2023 om 19:27

Meen je dit serieus? Til wist precies wat hij moest doen, maar voerde het gewoon niet best uit. Juist door zijn enorme zelfvertrouwen, want scoort zo gemakkelijk, durfde en wilde hij zelf schieten.

Huren zonder opties tot koop heb je weinig aan, maar wat psv met Tillman en Dest doet (incl. optie) pakt goed uit. Zouden Ajax en Feyenoord ook vaker moeten doen.

13 december 2023 om 08:42

Feyenoord heeft het ook wel gedaan, maar lang niet altijd de optie ook gelicht of kunnen lichten. Szymanski bijvoorbeeld, bij Minteh en Reis was het een utopie om een optie tot koop in te bouwen.

13 december 2023 om 09:14

Er zijn genoeg momenten dat zelfs huren zonder optie een prima oplossing is. Bijvoorbeeld ter overbrugging van blessures. Huren kan zelfs een optie zijn om zo te groeien. Als je bijvoorbeeld met huren spelers kunt halen die anders niet mogelijk zijn en die spelers zorgen ervoor dat je CL haalt of als KKD club promoveert dan is huren een korte termijn oplossing, maar wel een oplossing die je verder brengt.

Het vorig jaar huren door PSV van Branthwaite heeft toch goed uitgepakt. Natuurlijk was een optie tot koop beter geweest, maar hij was ook betrokken bij de 2de plek. Een plek die ze dit jaar heel veel geld oplevert.

Het klopt dat PSV een brede selectie heeft, maar psv speelde gisteravond ook tegen een b team van Arsenal, die maar liefst 8 andere spelers erin had staan en op 1 speler na de gehele voorhoede en middenveld had gewisseld.

13 december 2023 om 07:57

Vergelijkbaar met PSV dan. Arsenal heeft dus ook een brede selectie wil je zeggen?

13 december 2023 om 08:26

Ach, sommige b spelers van Arsenal zouden gewoon bij de top van eredivisie mee kunnen doen.

Ik had zelf wel hoge verwachtingen van PSV voor dit seizoen. Bosz lijkt het ook klaar te spelen. Kampioenschap wordt zijn eerste prijs dan heb je daar geen issues mee. PSV heeft ook gewoon goed ingekocht. Het is jammer dat Xavi weg wilde.

13 december 2023 om 08:35

Achteraf is het toch prima dat Xavi weg is. Daardoor krijgen nu andere spelers de kans zoals Saibari en nu Tillman. Niemand heeft het nog over Xavi.

13 december 2023 om 09:52

"psv speelde gisteravond ook tegen een b team van Arsenal"

Eh, heb je gezien wie er bij PSV op het veld stonden? Slechts vier basisspelers, waarvan er twee (teze en Ramalho) nog niet zo lang geleden door menigeen al afgeschreven waren. Komt nog bij dat de helft van de verdediging tot gisteren in totaal precies 1 minuut gespeeld had (mauro 1 minuut en Obispo 0). En door het ontbreken van Schouten en Veerman (momenteel misschien wel de twee beste PSV-ers) stond reservelinksback Van Aanholt op het middenveld.

We kunnen het allemaal wel weer gaan bagatelliseren, maar dat dit fantasieteam gelijk heeft gespeeld tegen een veredeld B-team van de nummer twee van de Premier League (waarbij PSV ook nog eens meer kansen kreeg, 14-10), is gewoon hartstikke knap.

13 december 2023 om 10:39

Het mooiste is altijd dat fans enkel de voorwaarden van hun eigen ploeg meenemen. Vrij sneu dat dit elke keer gebeurt als een Nederlandse ploeg het in een nietszeggend potje goed doet tegen een topclub. Maar ik doe wel even mee... Cedric Soares, die Vertessen moest dekken, speelde zijn eerste minuten dit seizoen, daardoor kon Vertessen scoren. El Neny had ook nog vrijwel niets gespeeld en moest de rol van Odegaard overnemen, zie je het verschil tussen zijn normale rol (als hij al speelt) en wat hij nu moest doen?

Zo kunnen we allemaal bezig blijven met dit kinderachtige gedoe, feit blijft dat beide teams 1x hebben gescoord en Arsenal onterecht een doelpunt afgekeurd zag worden.

13 december 2023 om 11:04

"cedric Soares, die Vertessen moest dekken, speelde zijn eerste minuten dit seizoen"

Stond in oktober in de basis tegen Exeter City om de EFL Trophy. En voor Vertessen was het ook pas zijn vierde basisplaats dit seizoen.

En nogmaals, Mauro had tot gisteren precies 1 minuut gespeeld en Obispo nog helemaal niet.

13 december 2023 om 11:08

De B keuzes van Arsenal zijn nog altijd wel van een hoger niveau dan de B keuzes van psv. Vertessen scoorde weliswaar, maar is gewoon 3e keus achter Lang en Lozano. Tegen Feyenoord gewoon niet goed.
Maar het is dan ook jammer dat de A teams niet tegen elkaar speelden.

13 december 2023 om 11:20

En sowieso, je hebt B-teams en B-teams:

Arsenal
Ramdale - 4 interlands Engeland
Kiwior - 19 interlands Polen
Gabriel - 6 interlands Brazilie
Saliba - 12 interlands Frankrijk
Soares - 34 interlands Portugal
Havertz - 42 interlands Duitsland
Jorginho - 50 interlands Italie
Elneny - 97 interlands Egypte
Trossard - 30 interlands Belgie
Nketiah - 1 interland Engeland
Nelson - geen interlands

Psv
Benitez - geen interlands
Teze - 4 interlands Nederland
Obispo - geen interlands
Mauro Jr. - geen interlands
Tillman - 8 interlands Vs
Van Aanholt - 19 interlands Nederland
Saibari - 4 interlands Marokko
Bakayoko - 9 interlands Belgie
Pepi - 22 interlands Vs
Vertessen - geen interlands

13 december 2023 om 11:44

"feit" is helemaal niet dat Arsenal een goal onterecht afgekeurd zag worden. Feit is wel dat het 1-1 was en dat qua kansen (meetbaar, dus feit) PSV de bovenliggende partij was.

Vind het nogal triest dat je Cabinessence beticht van het alleen meenemen van de eigen voorwaarden terwijl het speelveld juist gelijk was. Beide teams met B-elftallen en beide teams met spelers niet op hun eigen positie of zonder noemenswaardige minuten dit seizoen.

Dat gezegd hebbende zou het B-team van Arsenal het B-team van PSV nog steeds op moeten rollen. Dat PSV de betere was is daardoor gewoon een goede prestatie die echt niet gebagatelliseerd hoeft te worden door Nederlanders die liever een Engelse club supporten.

13 december 2023 om 11:50

Haha, geweldig hoe direct alles uit de kast getrokken wordt... Maak je niet zo druk jongens, het was een potje dat nergens om ging. Normaal gesproken rolt Arsenal PSV op en nu hebben ze knap een gelijkspel eruit gesleept, proficiat. Ik hoop op een gunstige loting voor PSV zodat ze nog een ronde verder kunnen komen!

13 december 2023 om 12:46

PSV speelde in haar historie slechts 13 duels tegen Arsenal. Daarvan won PSV er 4 (30,8%) en gingen er 5 (38,5%) verloren. 4 (30,8%) Duels eindigden in een gelijk spel.

Zo normaal is dat niet hoor

13 december 2023 om 17:49

@Samcro Als het potje nergens om ging (wat qua positie in de groep ook zeker zo is), leg mij dan eens uit waarom Arteta dan toch White, Rice, Odgaard en Jesus heeft gebracht. PSV bracht zelfs o.a. Babadi en Oppgegard(!!) nog eventjes. Kortom, je kunt wel vanalles goedpraten maar wat PSV hier heeft gepresteerd is gewoon uitermate knap. Dat het "er niet toe doet" is leuk, maar in het wisselbeleid niet te zien aan de kant van Arteta.

13 december 2023 om 10:29

PSV speelde gisteren ook met een B team. Misschien wel C team omdat Mauro en Obispo nog niet hadden gespeeld. (OK dan, Mauro 23 sec)
Schouten, Veerman, Dest, Luuk, enz speelden niet, van Aanholt als middenvelder.

13 december 2023 om 10:39

PSV heeft niet eens een C-team.

De breedte van de selectie bij PSV dit jaar is een gigantisch wapen, maar ik ben nog steeds van mening dat Bosz het grootste compliment dient te krijgen.

Door Bosz zijn speelstijl zien oké spelers as Teze, Til, Ramalho en Van Aanholt er ineens stabiel uit omdat de druk volledig over de middenlijn wordt opgevoerd. Individueel kwalitatief misschien geen toppers maar als team gewoon een dikke tien. Jammer dat Pepi gisteren niet scoorde, gun het die jongen wel. Laat het iedere keer zien als invaller, dan wil je het in de basis ook laten zien om de druk bij Luuk er op te houden.

Ik zou als ik Bosz was in de KNVB beker iedere keer aantreden met de tweede keus en spelers rust geven, wat een luxe. Zou zelfs Drommel opstellen. 😂

13 december 2023 om 08:01

Helemaal eens met je verhaal, behalve over Teze. Ik zie het best wel zitten in die jongen. Is verdedigend vrij sterk en heeft een aardige voorzet. Is geen wereldtopper maar ik vind hem wel iets meer dan een oké speler

13 december 2023 om 08:55

Vorig jaar waren jullie nog zenuwachtig dat Teze in de halve finale beker tegenover een amateur stond, het tij kan keren.

Ik vind het een dertien in een dozijn speler waar geen geur of smaak aan zit, maar ik kan niet ontkennen dat hij het dit seizoen uitstekend doet. Maar ik blijf vooralsnog van mening dat het puur Bosz’ speelwijze is.

13 december 2023 om 09:26

@zanazanyan Ik weet niet op wie je doelt met ''jullie'' maar ik denk niet dat er erg veel PSV supporters zijn geweest die zenuwachtig werden van Teze tegenover een amateur team. Ikzelf heb in ieder geval altijd gezegd dat Teze verdedigend een van onze sterkste spelers is. Aanvallend vind ik hem, hoewel hij zeker is gegroeid, nog steeds beperkt maar zenuwachtig word ik eerder van een Ramalho of van Aanholt als je beide heren bij vlagen ziet schutteren.

13 december 2023 om 09:32

Haha ja, nu roept ineens iedere PSV supporter dat ze nooit hebben getwijfeld aan hem. Vorig jaar werd hij zowat iedere minuut dat hij speelde verketterd.

Voor namen en rugnummers verwijs ik je graag door naar het live meepraten topic, have fun!

13 december 2023 om 09:35

Stond Teze toen niet (regelmatig) in het centrum? Want daar vind ik hem minder sterk namelijk. Het is niet voor niks dat Bosz kiest voor Obispo en Ramalho in het centrum gisteren, en niet voor Teze. In het centrum krijgt hij teveel ruimte om zich heen en dat vindt hij moeilijk. Rechtsachter is het meestal alleen naar voren of naar achteren, dat is makkeljker.

13 december 2023 om 10:13

@war75,

Dat is het probleem niet perse. Ook op rechtsback was hij niet heel sterk en heeft hij zelfs nog op de bank gezeten voor Mwene. Hij is gewoon echt met stappen vooruit gegaan dit seizoen. Hopelijk kan hij dit niveau vast houden en nog beter worden.

13 december 2023 om 14:45

Teze heeft altijd al een fantastische inspeelpass gehad, een goede voorzet en snelheid. Stond alleen vaak verkeerd te dekken of gewoon te slapen. Onder Bosz staat iedereen veel hoger en dekken de centralen door, dus dan excelleert hij als overlappende back. Dus idd, in deze speelwijze komen zijn sterke punten goed naar voren en worden zijn zwakke punten gemaskeerd.

13 december 2023 om 08:12

Absoluut, Bosz is de man achter dit succes, samen met Stewart. De perfecte aankopen gekregen die allemaal perfect in deze speelwijze passen. Je bent een grote trainer als het niet uitmaakt op je wissels of basisspelers erin staan en nog steeds moeiteloos hetzelfde spel gespeeld kan worden.

Kan me dan ook niet voorstellen dat PSV geen kampioen wordt. Hebben slim ingekocht en ingezet op een stuk ervaring, talent, degelijke spelers etc. Deze mix heeft een goed voetballend team gevormd waarin eigenlijk een ieder zijn waarde bewijst. Een enkele blessure blijken ze ook prima op te kunnen vangen.
Ook blijkt dan maar weer dat de aanstelling van Bosz de juiste is geweest, dus credits voor de trainer. Hopen dat ze dit niveau vast kunnen houden want PSV is momenteel gewoon een leuk team om naar te kijken.

Erg knap wat Bosz daar heeft neergezet. Ik kan mij herinneren dat er talloze nieuwsartikelen naar buiten kwamen dat hij een tijd geleden op een bepaald telefoontje aan het wachten was (of dit nou waar is of niet), zonde dat daar niks uit is gekomen voor mijn cluppie.

12-14mil terwijl Til en Saibari ook op die positie rondlopen geeft alsnog stof tot nadenken. Ik zou het doen maar het blijft zonde dat de koopoptie niet rond de 8 mil zit. Dan had PSV echt een goede deal. Nu geef je een vermogen uit aan een positie wat in principe al goed bezet is. En laten we het ook niet overdrijven hè. Tillman doet het gewoon goed en heeft specifieke kwaliteiten maar er zijn ook zat wedstrijden geweest dat het helemaal niet lekker ging. Het is een jongen in ontwikkeling en heeft nog veel te leren. Fysiek, verdedigend en in het constant zijn. 12-14mil vind ik daarom echt geen koopje. Vooral niet als je Bayern een doorverkooppercentage laat hebben.

Wat wel heel positief is, is de scouting. Goed om te weten dat PSV let op talenten die bij topclubs buiten de boot vallen maar voor PSV een meerwaarde zijn.

13 december 2023 om 14:46

Ik denk dat Saibari en Tilmann prima samen op een middenveld kunnen met de punt naar achteren. Gisteren ging dat ook fantastisch, dus als Veerman in de toekomst vertrekt kun je ze gewoon beide opstellen met Til als backup.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren