Waterreus haalt in column snoeihard uit naar ‘kamp-Van Bommel’

Maandag, 27 januari 2020 om

Ronald Waterreus schrijft in zijn column voor De Limburger dat Mark van Bommel niet zal rusten voordat algemeen directeur Toon Gerbrands en technisch directeur John de Jong ‘gesneuveld zijn’. Volgens de oud-keeper heeft Gerbrands veel spijt van dat hij Van Bommel ooit heeft aangesteld als hoofdtrainer. “Juist omdat hij en John de Jong nu de gevolgen ondervinden.”

Volgens de oud-doelman zou Van Bommel achter de schermen bezig zijn om de clubleiding in een kwaad daglicht te stellen. "Het 'kamp Van Bommel' zal niet rusten voordat Toon en John gesneuveld zijn", aldus Waterreus. "Om dat te bereiken worden de lijntjes richting bevriende journalisten ongegeneerd uitgezet. En worden spelers opgezet tegen de leiding, aangespoord om te vertrekken, of toch tenminste een andere zaakwaarnemer in de arm te nemen. (Lees: Mino Raiola).”

Spelers PSV treuren: 'Tijd van woorden is voorbij'

“En anders is er altijd nog schoonvader Bert van Marwijk”, vervolgt Waterreus. “Die pakte De Jong vorige week zondag stevig aan bij Ziggo, zonder de naam van De Jong overigens éénmaal te noemen. In mijn ogen tekenend voor de stiekeme, achterbakse loopgravenoorlog die gevoerd wordt. Moraal ervan: De Jong is de kwade genius achter de crisis bij PSV. Echt hoor, mensen. Als de campagne niet zo'n vileine en rancuneuze ondertoon had, zou ik er bijna om lachen.”

Waterreus schrijft dat ‘insiders’ weten hoe de vork in de steel steekt. “En dat is dat iedereen in Eindhoven, een enkeling daargelaten, al maanden klaar was met Van Bommel en zijn kliek", zo klinkt het. “In de politiestaat die hij van De Herdgang had gemaakt vertrouwde niemand elkaar meer en waren de onderlinge verhoudingen volledig verstoord."

Van Bommel werd eind vorig jaar ontslagen vanwege tegenvallende resultaten. Het ontslag viel niet goed bij een deel van de PSV-supporters en die lieten zondag tijdens het duel met FC Twente (1-1) hun onvrede blijken. Er werden spandoeken getoond tegen Gerbrands en De Jong en na de wedstrijd was het rustig rond het Philips Stadion. Circa vijftig supporters probeerden de hoofdingang van het stadion te bestormen, maar werden tegengehouden door beveiligers en de Mobiele Eenheid.Gerelateerd

Meer sportnieuws

148 reacties (laatste reactie door sirius)

En vandaag in de nieuwe aflevering van 'As the PSV turns'.

27 januari 2020 om 15:34

...waterreus, nog nooit een fatsoenlijke functie in het voetbal gehad, vroeger al bekend om zn naaierige streken tegenover collega keepers, liquideert hier even beginnende trainer van Bommel...en dat is dan 1 van je zogenaamnde voetbalvrienden. Dan zie je maar weer wat voor wereld het is, die voetbalwereld...

27 januari 2020 om 15:42

Onzin, Waterreus zat tot kort in het adviesorgaan van psv en behartigt de belangen van psv. Op het moment dat de directie, onterecht, in diskrediet wordt gebracht besluit Waterreus in te grijpen. Zie het als een vorm van loyaliteit.

27 januari 2020 om 15:46

Dat geldt andersom voor Van Bommel ook wel een beetje. Je schoonvader zo uitgebreid het woord laten voeren over je voormalige club en de huidige situatie aldaar is echt belachelijk. Wat een amateuristische kneuterigheid is dat zeg.

27 januari 2020 om 15:48

of...hij probeert de naam van PSV te zuiveren.

27 januari 2020 om 16:04

Het siert Waterreus dat hij kritisch durft te zijn op zijn voormalig voetbalvriend. Columnisten als hij zouden er meer moeten zijn. Ik was geen fan van hem als analist, maar vind dit een scherp geschreven stuk en het zou me hemelaal niets verbazen als iedere letter die hij heeft geschreven volledig waar is. Als er iemand bekend staat om zijn naaierige streken dan is het Van Bommel wel. Ik vind het erg goed dat Waterreus dit aan de kaak stelt.

27 januari 2020 om 16:14

Van Bommel heeft op zijn advies ook een paar spelers laten komen die PSV onwaardig zijn. Niet alleen van Bommel of de Jong, maar de hele technische staf heeft gefaald. En is al een jaar lang een neerwaartse spiraal. En ongeacht welke trainer er voor dit materiaal staat zal nooit goed presteren.

27 januari 2020 om 17:16

@marshmellow: Ja want Waterreus is o zo loyaal; dat moet je eens in Lemiers roepen waar hij vandaan komt. Ik denk dat je wordt beschoten

27 januari 2020 om 17:21

ach gut, hij heeft in een adviesclubje gezeten. En dat rechtvaardigt dat je een (voormalige) vriend in je column in een krant helemaal de grond in boort en uitmaakt voor achterbaks? In mijn vrienden of kennisenkring ben je dan gewoon een engnek. Ik had nooit gedacht dat ik in mn leven va bommel nog zou verdedigen, maar als jij eruit wordt gekickt, dan mag je daaar toch wel mee oneens zijn? En je kritisch uitlaten over de gasten die dat beslist hebben. "onterecht in diskerediet brengen" with all due respect, hebben jullie nou het gevoel dat de directie van PSV zo geweldig acteert? Na een ervaren vakman als Brands stel je toch niet een beginneling als John de Jong aan? Zonder netwerk en zonder media presence?bij PSV zijn meerere dingen misgegaan en door verschillende mensen fouten gemaakt. Ik wijt het juist aan de ervaren directieleden dat ze dit niet hebben kunnen managen. Onervarenheid lijkt niet alleen het elftal parten te spelen maar ook op technisch vlak....

27 januari 2020 om 19:18

Is dat bij Vaals? Vijlen? Ik kom geregeld bij het hijgende hert, er zitten daar mensen uit kirchroa en psvers.

27 januari 2020 om 19:22

PSV heeft gegokt en verloren, destijds was de jong de goedkoopste en meest logische opvolger van Brands. Brands en deels Gerbrands hebben de Jong intern “klaargestoomd”. Echter is de praktijk anders dan theorie. Ik zelf verwacht dat Gerbrands weer gaat samenwerken met van Geel.

27 januari 2020 om 19:58

@marshmallow Linksom of rechtsom, de directie heeft enorm veel fouten gemaakt. De aankopen zijn niet goed, de aanstelling van van Bommel heeft PSV niet verder gebracht maar terug geworpen. Een onervaren triner en een onervaren TD blijkt een hele slechte combinatie. Nu dat rare gedoe omtrent Bergwijn die eerst keihard de maat wordt genomen door PSV maar uiteindelijk gewoon toestemming van de trainer heeft gekregen.

Wat een soap. Ik kan er wel om lachen. Waar het normaalgesproken zo gemoedelijk is bij Psv, gebeurd er dit seizoen ineens zoveel. Ik ben benieuwd of die John de Jong ook een keer gaat reageren in de media. Er wordt zoveel over hem gezegd en geschreven...

27 januari 2020 om 15:32

Ik wou net zeggen, dit zijn Feyenoord-taferelen bij Psv. Qua chaos doet het me denken aan die heisa onder Gert-Jan Verbeek dat de selectie vond dat hij te hard trainde en liepen te muiten tijdens de wedstrijden om hem maar weg te krijgen.

27 januari 2020 om 15:39

Als de Jong slim is houdt hij zijn mond. Wie geschoren wordt moet stil zitten. En vooral hopen dat de resultaten weer goed worden. Dat is de enige manier voor hem om deze situatie te overleven. Als het niet al te laat is.

27 januari 2020 om 15:43

Het efteling sprookje van warm en gemoedelijk was allang verleden tijd. Het werd alleen nog voor de bühne in stand gehouden. 2 Limburgers (Waterreus en Van Bommel) die iets heel moois uit Brabant aan het slopen zijn. Van je buren moet je het maar hebben.

27 januari 2020 om 15:46

Ik heb PSV en meer in zijn algeminiteit Eindhoven en Brabant nooit warm en gemoedelijk gevonden. Wel is het zo dat je bij PSV vooral moet winnen en dat de manier waarop minder uitmaakt. Dat zorgt voor minder druk. En volgens mij is het wel goed toevne op de Herdgang.

27 januari 2020 om 15:54

Eindhoven komt op mij ook nooit heel Brabants over. Als je het vergelijkt met Breda of den Bosch of kleinere plaatsen waar het veel gemoedelijker is

27 januari 2020 om 16:01

Zo gemoedelijk gaat het er in Den Bosch en Breda ook niet altijd aan toe hoor Eindhoven is tegenwoordig de 5e stad van Nederland, met de daar bijhorende sociale problemen, maar nog genoeg echte Brabantse gemoedelijkheid te vinden in de stad hoor.

27 januari 2020 om 16:18

'en dan denk ik aan Brabant, want daar brandt nog licht' zong Guus vroeger. Tegenwoordig gunnen ze elkaar daar het licht in de ogen niet. Zonde voor de supporters, ego's die hun club slopen.

27 januari 2020 om 16:39

Wordt tijd dat de Jong wordt ontslagen. Hij is verantwoordelijk voor het aankoopbeleid met zeer veel geld verspild.

27 januari 2020 om 18:53

Limburgers staan er dan ook om bekend. Dus niet verassend deze actie van Van Bommel.

28 januari 2020 om 13:05

Gelukkig was het na de wedstrijd rusting rond het stadion...

Zo! V. Bommel en Waterreus liggen elkaar in ieder geval niet zo haha. De waarheid ligt ergens in het midden natuurlijk. De Jong levert evenals v. Bommel waardeloos werk af. Gerbrands heeft zowel de poppetjes de Jong als v. Bommel op die posities neergezet en valt dus ook voor een groot deel de huidige rommel bij Psv aan te merken. V. Bommel daarentegen ondermijnt nu het gezag van Faber door nauw contact met de spelersgroep te blijven houden ( dat komt nu wel uit heel veel bronnen ).

27 januari 2020 om 15:28

Want ? Omdat Ronald kritiek heeft liggen ze elkaar gelijk niet meer ? Ik heb ook wel eens kritiek op mijn vrouw, moet ik nu gaan scheiden ?

27 januari 2020 om 15:38

Ik weet niet hoor, maar als jij in een dagblad een column met deze toon over je vrouw schrijfft, zonder enig tastbaar bewijs bij je aantijgingen, dan kan ik me zomaar voorstellen dat je vrouw vanavond bij de advocaat op de bank zit ipv bij jou. Kritiek uit je toch niet op zon manier als je een goede band hebt, dan bespreek je zoiets binnenskamers.

27 januari 2020 om 15:39

Janssen. Als jouw kritiek ook zo ver gaat dat je vindt dat jouw vrouw alles doet om jouw moeder en je zus binnen je familie in een kwaad daglicht te zetten, en dat vervolgens niet direct naar haar, maar over alle sociale media gaat communiceren, dan zou ik daar maar eens over gaan denken ja.

27 januari 2020 om 15:39

Geen idee of je gister Rondo hebt gezien, maar alles wijst er wel op dat Waterreus het niet op Van Bommel heeft. Hij zal ongetwijfeld zijn bronnen hebben en had gister ook wel sterke punten, dit verhaal is niet uit de lucht gegrepen, althans, zo lijkt het van buiten af.

27 januari 2020 om 15:41

Als je kritiek hebt op je vrouw, doe je dat dan ook zo publieklijk in de media? Lekker openlijk afbranden omdat ze je blouse is vergeten te strijken haha. Ik weet bijna wel zeker dat van Bommel en Waterreus echt elkaar totaal niet liggen

27 januari 2020 om 15:57

Mannen dragen overhemden, vrouwen blouses... ;-) Ik ben niet zo into PSV, maar ik dacht altijd dat Waterreus en Van Bommel het juist goed met elkaar konden vinden?

27 januari 2020 om 16:04

Ik heb Rondo niet gezien, misschien toch maar eens terug kijken, maar had wel altijd het gevoel dat Waterreus wel altijd veel respect voor van Bommel had. Ik weet dat velen niet altijd gewaardeerd wordt, maar ik vond Waterreus wel iemand die ook kritisch kon zijn op zijn eigen spel en eigen club.

27 januari 2020 om 16:30

Meest bizarre vind ik nog dat ik Waterreus werkelijk jaren lang diezelfde Van Bommel tot in den treuren heb horen verheerlijken. Toen hij op zondagavond nog aanschoof bij de NOS — godzijdank hebben we die zwarte bladzijde kunnen omslaan — was de enige zekerheid die we hadden dat Waterreus zeker drie keer per avond, zonder enige aanleiding, zijn persoonlijke afgod Mark van Bommel in het gesprek zou betrekken om hem wat veren in de reet te steken. Zeer, zeer verbaasd dat hij nu zo mondig is in dit verband. Ik snap dat zijn columnpje in Limburg een van de laatste platforms is waar hij gewenst denkt te zijn en die strohalm klampt hij natuurlijk graag vast, maar vermoed toch dat er ook persoonlijk iets stukliep. De omslag in zijn houding naar zijn voormalige natte droom is fascinerend. Heerlijke soap overigens, kan mij persoonlijk niet lang genoeg duren deze ellende. Heel benieuwd welk management boek Gerbrands tevoorschijn tovert om deze bosbrand te sussen. Run forest run lijkt me het devies. Is de bodem van de gifbeker in zicht, of gaan ze Europees voetbal nog mislopen?

27 januari 2020 om 16:53

Haha het kan mij eerlijk gezegd ook niet lang genoeg duren, dat is dan toch een beetje die kinderachtige rivaliteit. Europees voetbal mislopen zou een catastrofe zijn in mijn ogen. Maar het lijkt me realistischer dan ooit, van alle ploegen die op dit moment daarvoor in aanmerking komen, is PSV gewoon verruit de zwakste.

27 januari 2020 om 19:39

Ja. Dat viel mij ook op. Of hij kan erg goed met De Jong. Dat kan natuurlijk ook.

Ook eigenlijk wel eens speciaal in Eindhoven. Voor mij de eerste keer dat er bij PSV zjulio Cesar en Brutus achtige praktijken lijken af te spelen. We zullen het nooit precies te weten krijgen maar dat er flink is gevochten en getrokken vorig jaar bij PSV lijkt me wel een feit.

27 januari 2020 om 15:26

Was van te voren te voorspellen als je een Man als Van Bommel in je organisatie neemt.

27 januari 2020 om 15:31

Jan Reker versus Vlado Lemic vergeten?

27 januari 2020 om 16:09

Om de één of andere reden kan ik niet direct reageren naar 23vdv23, ben ik de enige? Enfin, mijn reactie op zijn stuk: PSV had met Gomes een keeper rondlopen die niet langer onder algemeen directeur Jan Reker wilde voetballen. In '07/'08 was de selectie aldaar ook in twee kampen gesplitst. Reker staat tegenover Lemic, maar die heeft mensen als Gomes, Valckx (TD destijds) en De Visser (scout) in zijn hoek. Het directe gevolg van het inperken van Lemic' macht door Reker destijds was een beroerde reeks tot ze in 2015 weer eens kampioen werden. Die machtsstrijd destijds was gewoon vergelijkbaar met wat bij Ajax de fluwelen revolutie werd genoemd. Zo lang is dat echt nog niet geleden.

27 januari 2020 om 15:46

Ach, ik snap het wel hoor. Ja, bij iedere club is er hommeles als het niet loopt, maar als Ajacied zijnde kan ik maar moeilijk ontkennen dat het dat in Amsterdam in het verleden vaak al sneller en feller was. Dit soort moddergooien en taferelen die je bij een uitvoering van een Griekse tragedie door een lokaal amateurgezelschap zou tegenkomen incluis. Ik heb het er met PSV-ers in mijn vriendenkring in het verleden juist ook vaak in gehad in de tijd dat Ajax een beetje een 'trainerskerkhof' was: er was heel snel veel gezeur en in Eindhoven wisten ze desondanks langer de rust te bewaren. Dat dat nu niet lukt zegt eigenlijk des te meer dat er écht iets goed fout zit in die club. Ik vraag me ook af hoe ze hier bovenop gaan komen. In de 20 jaar dat ik voetbal nauwlettend volg heb ik dit nog niet bij PSV gezien. Ja, in 2013/2014 stonden ze er een tijdje slechter voor, maar hadden ze wel in elke linie talenten lopen. Dat is nu eigenlijk uitsluitend in aanvallend opzicht het geval. Ze moeten hun aansluiting bij de top gaan kopen en dat geld is er waarschijnlijk niet.

27 januari 2020 om 15:51

Zeker, Ajax staat hier bij uitstek om bekend, net als Bayern in Duitsland, maar dat wil niet zeggen dat Ajax er een monopolie op heeft natuurlijk, AZ heeft de Scheringa affaire, Groningen heeft zn hommeles al gehad etc.

27 januari 2020 om 15:38

Ho ho 5 jaar terug hadden we nog het Hollywood aan de Rijn

27 januari 2020 om 20:03

Ach ja, en in Rotterdam hadden ze de bestorming van het maasgebouw, bij Ajax de 'fluwelen' revolutie waarbij mensen met een rood kruis werden afgebeeld in de Telegraaf na hun ontslag, alsof ze geliquideerd waren. Heerenveen versus Riemer vd Velde. Verleden jaar nog Groningen waar de directeur en de TD onder vuur kwamen. Bijna elke club maakt dit mee. En Roda JC niet vergeten, waar de directeur er door de supporters uit gezet werd.

Het blijft gissen als je er niet bij bent geweest. Deze collumn gooit weer wat extra olie op het vuur. Duidelijk dat v Bommel geen lieve man was met een engelengeduld. Aan de andere kant; van Gaal had ook anger management nodig, net als van Bommel. Hij zal vast minder prettig zijn geweest om mee samen te werken als je een andere mening had dan hem. Maar totdat er meerdere direct betrokkenen dit verhaal van Waterreus bevestigen, blijft dit precies dat; een verhaal.

"om dat te bereiken worden de lijntjes richting bevriende journalisten ongegeneerd uitgezet."ik wist niet dat wij die hadden bij Psv? maar ff serieus: kan dit nu stoppen please?ik ben er al doodziek van dat werkelijk alles misgaat dit seizoen en dan ook nog dit soort gedoe?pffff, gelukkig begint dit weekend de 6 Nations weer.

27 januari 2020 om 15:44

Wen er maar aan, dit zal denk ik niet stoppen tot het einde van het seizoen.

27 januari 2020 om 16:53

Het went niet zo te zien ...ik ben 54 en al 50 jaar hartstochtelijk fan van de Onzen, maar dit seizoen slaat alles. Afgrijselijk. Wijsheid komt met de jaren zeggen ze, ik maak mij alleen maar drukker lijkt wel. Ook in goede seizoenen.

de Jong moet gewoon snel opdonderen, teveel geld uitgegeven aan GA Eagles niveau spelers

27 januari 2020 om 16:01

Dit is zelfs een belediging voor GA Eagles. De selectie van PSV bestaat voor ongeveer 70% uit hele matige spelers.

27 januari 2020 om 16:16

Ehm... Eagles staan wel in de kwartfinale beker en weten wel van N A C te winnen!

27 januari 2020 om 19:04

@dhr.vdK86, nog niet zo heel lang geleden zag ik hetzelfde commentaar op de selectie van Feyenoord. Kijk nou eens hoe het er voor staat met een goede coach. Lag het dan toch misschien aan de coach? Bij PSV heb je het probleem dat onkruid niet vergaat en Van Bommel en zijn vriendjes Derksen en Driessen de aanval hebben geopend. Daar komt bij dat deze zogenaamd volwassen man kinderen gaat misbruiken om wraak te nemen op zijn ontslag door eigen falen. De supporters hebben ze al bewerkt. Waar het eerst nog was dat MvB op moest rotten omdat hij keer op keer zijn lievelingetjes beschermde terwijl ze keer op keer een wanprestatie leverden. Is het nu ineens de schuld van het transferbeleid de Jong. Is Lato nou echt zo'n slechte back? Waarom moest Marc persee Schwaab teruggeven, terwijl Baumgartel gewoon naar behoren presteerde totdat Bommel hem ineens schoffeerde.

Als je als schrijver alle feiten boven tafel zou krijgen en fictie van feiten kunt scheiden dan kun je een leuk boekje schrijven over de afgelopen seizoenen bij PSV.

27 januari 2020 om 16:15

Doe ik wel. Hoofdstuk 33, " Mark van Appelgate": "... die dag sloop John de Jong in alle stilte naar de kleedkamer. Hij was leeg, op de jassen en tassen van zijn uiterst zorgvuldig gescoute en briljant gesmeedde selectie na. John voelde nattigheid. In loze minuutjes had hij spelers naar hun mobiel zien kijken, dan naar hem, en dan weer grinnikend terug naar hun mobiel. Er speelde wat. Maar hij kon er zijn vinger niet opleggen. Met zijn hart in zijn keel en trillende vingers rommelde hij door de tas van Bergwijn. Daar, de mobiel. Gebruikmakend van de modernste vingerafdruktechnologie opende John het vergrendelscherm, en meteen keek hij in het lachende gezicht van Van Bommel, wiens portret als achtergrondscherm prijkte. Hij hoefde whatsapp niet eens te openen, want toevallig kreeg Bergwijn een berichtje. ' Je boi Markio ' stuurde: " Stevie , je moet hier weg. Ik heb Levy van Tottenham al gebelt. Je kunt zo aansluiten." Vol afschuw gooide John de mobiel terug in de tas. Daarna, Ihattaren. Weer datzelfde achtergrondscherm. Weer appjes van ' Je boi Markio'. " Mo, sabotteer alles. Execute order 66. Ik vertrouw op je." Zo ging het verder. En verder. Zelfs Pereiro kreeg appjes, "goede vrind, verleng niet! Wat je ook doet, verleng niet!" Dikke tranen van verdriet rolde over Johns wangen. Nu was alles eindelijk duidelijk. Hij was verraden. En het lag allemaal echt, echt, écht niet aan hem. Stilletjes trok hij de deur achter zich dicht." (hoe langer je over deze App-gate aantijgingen na gaat denken hoe absurder het allemaal is. Wie verzint zoiets? Wie gelooft het... )

Ja het rustige is middels wel weg bij Psv. Het ontslag van van Bommel gaat PSV nog problemen opleveren al hoop ik dat het mee valt.iemand ontslaan als Van Bommel is ook nog al wat. Deze man is zo grote persoonlijkheid. Al met al is PSV er totaal niks mee opgeschoten en het lijkt alleen maar erger te worden. Maar goed als Waterreus hier ook maar een beetje gelijk in heeft dan is het natuurlijk wel heel sneu van het kamp van Bommel en dat is het ook echt een zielige achterbakse gast. Als van Bommel een PSV hart heeft dan kijkt hij ook zelf in de spiegel want ook hij heeft echt niet alles goed gedaan. Op dit moment is het een grote bende op bestuurlijk vlak wat wel duidelijk werd gister bij Studio Voetbal waar Faber zat. Overigens vind ik dat Faber het wel goed oppakt, blijft rustig en is duidelijk richting de spelers en media, erg knap in deze situatie. Ook zijn keuzes op het veld is misschien af en toe raar maar hij is ook een interm en stapt ook echt ergens in waar 0.0 vertrouwen is.

27 januari 2020 om 15:38

@nick_10 dat v Bommel - mocht het waard zijn - is zeker schandalig. Verder is JdJ echt laf. Hij laat Faber nu keihard vallen. Faber wilde geen coach meer zijn en had plezier bij de jeugd. Voor PSV neemt hij de taak over. Nu is er grote crisis met resultaten, onvrede, Bergwijn en waar is jdj?? Waarom overal in de media Faber die names pSV praat.

Dit zijn de gevolgen als je als "provincieclub" met de grote jongens mee wilt. Als het dan even tegenzit dan vallen de harde klappen. Waar voorheen bij psv altijd gezegd werd dat de druk bij Ajax ligt, en ze niks "moeten" zijn ze in de afgelopen 20 jaar zo groot geworden dat er wel bepaalde dingen moeten. En nu loopt het niet, en zakken ze meteen door de ondergrens omdat ze de klappen van de zweep niet kennen. Ben benieuwd hoe, en of ze hier überhaupt uit gaan komen.

27 januari 2020 om 15:28

Volgens mij heeft er bij PSV toch nooit iemand gezegd dat ze niks 'moeten'? De doelstelling is elk jaar gewoon kampioen worden hoor.

27 januari 2020 om 15:32

En terecht met de tweede begroting van Nederland. Plek 1 lijkt in de toekomst echter ver weg. Het missen van de CL gaat PSV echt opbreken. Ook al wordt er EL begroot. Gevolg daarvan kan zomaar zijn dat je een EL club wordt. Wat ik in het begin van het seizoen al aangaf komt helaas voor de PSV supporters allemaal uit. Het worden 7 magere jaren in Eindhoven.

27 januari 2020 om 17:42

Sorry maar volgens mij knip en plak jij onder elk artikel deze reactie of niet? Elke keer hetzelfde riedeltje, half onderbouwd, half op basis van onderbuikgevoel. Veronderstellen dat het opeens 7 magere jaren zouden worden is ontzettend opportunistisch en niet met feiten te onderbouwen.

28 januari 2020 om 15:18

@woutersl - Dan heb je wel een glazen bol, zeg! Werkelijk nergens op gebaseerd die uitspraken. Ze hebben nota bene pas 1 minder seizoen en ze laten incapabele mensen echt niet 7 jaar klungelen. De arrogantie en grootheidswaanzin als supporter straalt overigens ook van jouw bericht af...

27 januari 2020 om 15:30

Dit is natuurlijk grote onzin. PSV is al tientallen jaren een grote club en er is bij PSV altijd druk voor de spelers maar ook voor het management. Het enige verschil is dat PSV dit in het verleden wanneer het ook niet goed liep altijd het probleem goed wist te managen alleen dat lukt nu niet. Dat is het grote verschil moet vroeger. En een grote persoonlijkheid als Van Bommel is nogal een issue.

27 januari 2020 om 15:31

Wat een onzin verhaal. PSV doet al ruim 30 jaar met de grote jongens mee. De ene keer met meer de andere keer met minder succes, waarbij de dalen wel dieper zijn dan die bij Ajax.

27 januari 2020 om 15:31

Wat heeft dat er nu mee te maken? PSV heeft wel vaker een seizoen gehad dat het in elkaar stortte en heeft daarna de draad ook gewoon weer opgepakt en successen behaald. Net zoals Ajax periodes heeft gehad waarin het niet liep en er interne oorlogen waren, dat heb je overal wel eens en dat is niets nieuws. PSV heeft altijd al gestreden om kampioen te worden in NL en successen te bereiken in Europa, dat is echt niet iets van de laatste 3 jaar ofzo en dat ze daar dan nu in eens niet tegen kunnen. Het hele denigrerende toontje in je betoog is zwaar misplaatst.

27 januari 2020 om 15:34

Het missen van 2 jaar cl is in deze tijd catastrofaal. Ajax piekte op het juiste moment. Kijk naar de cl opbrengsten, de transfer opbrengsten en de sponsor opbrengsten dit alles door de CL. PSV mist dit nu al bijna zeker twee jaar op rij. Het ziet er echt slecht uit.

27 januari 2020 om 16:04

Catastrofaal? Je kan ook overdrijven. Ajax piekte zeker op het juiste moment maar jij kijkt niet naar de reden waarom Ajax op het juiste moment piekte. Door jarenlang winst te maken op (jeugd)spelers heeft Ajax een flinke buffer gecreëerd. Ajax heeft in 15/16 geen cl gespeeld, in 16/17 niet (finale el wel) en in 17/18 zelfs geen Europees voetbal. PSV is ook bezig met zo'n proces want je weet dat wanneer je met jonge spelers gaat spelen je veel gaat verdienen door het grote geld bij de buitenlandse clubs.

27 januari 2020 om 16:52

@memphisdepay,om dit proces in te gaan zul je wel het talent moeten hebben rondlopen. Een van de grote verschillen is te zien in de Kkd(daar waar de talenten vanaf moeten komen), Ajax draait daar vanaf de oprichting continu bovenin mee, (we hebben met spelers als; Gravenberg, Eiting, Brobbey, Traore, Unuvar, Taylor, Hansen, Danilo, Timber nog wat toekomstige talenten staan) . Waar psv onderin bungelt. Je kunt wel uitgaan dat het grote geld van de buitenlandse clubs jou kant op komt, maar dan moet je wel iets hebben om aan die grote clubs te verkopen. Met Malen, Ihattaren en Bergwijn hebben ze nu 3 grote talenten, maar nog niet de naam om deze spelers voor een top bedrag te verkopen. Je ziet nu met Bergwijn, naar verluid 30 miljoen. Voor de grootste speler binnen je selectie is dat geen bedrag waarmee je gaat "aanhaken". Ik volg de jeugd van psv absoluut niet. Maar volgens mij heb je na Bergwijn, Malen en Iha niet veel aanwas meer die dat niveau halen.

27 januari 2020 om 15:44

haha, provincieclub die met de grote jongens mee wil doen... Mooie frasering. Heeft er natuurlijk ook mee te maken dat Ajax de laatste jaren gewoon heel erg goed is en dat de komende jaren hoogstwaarschijnlijk wel zal blijven. Daar kan PSV niet bij aanhaken en dat gaat ze voorlopig ook niet lukken. En dat weten ze en dat frustreert. en maakt machteloos. Dan kunnen er gekke dingen gebeuren als je gewend bent om mee te spelen voor de prijzen.

Oke, van Bommel wist al niet de neuzen dezelfde kant op te krijgen tijdens zijn termijn voor de club, maar nu ineens kan hij het voor elkaar krijgen om iedereen de boel te laten ontsporen? Complottheorie van Waterreus hier. En dan je theorie kracht bij willen zetten door te zeggen "insiders" maar verder niks te zeggen. Ja ja.

27 januari 2020 om 15:29

Niet alle neuzen, maar wel de neuzen uit kamp v bommel. En v Marwijk noemde ook geen namen, logisch dat watergeus dat ook niet doet.

27 januari 2020 om 15:34

Ja en die paar neuzen zijn genoeg om het te laten ontsporen.. Geloven we het zelf? Volgens mij heeft van Marwijk geen column hierover geschreven, maar kan het mis hebben? Hij zat in een live uitzending. Is wel iets anders dan een weloverwogen column die meerdere keren wordt tegen gelezen en er dingen kunnen worden aangepast voor publicatie.

27 januari 2020 om 18:30

Ik vind dat niet anders. V marwijk roept iets in het openbaar. Waterreus nu ook. Misschien heeft v Marwijk ook wel de hele week na gedacht over wat hij ging vertellen en dus ook zeer weloverwogen. Er zijn maar een paar neuzen om onrust te creëren. Wil niet zeggen dat de hele organisatie nu omvalt. De berichten die de afgelopen maanden naar buiten kwamen ondersteunen het verhaal van waterreus deels.

27 januari 2020 om 20:06

Tja dat heet spinnen. De Jong is een prima TD en Gerbrands een uitstekende directeur. Het is van Bommel die als saboteur de boel kapot maakt. Het is duidelijk oorlog tussen de kampen bij PSV en zo begint Voetbal Inside alweer...

Gevoelsmatig en op basis van alles wat ik gelezen en gehoord heb de laatste tijd, ben ik ervan overtuigd dat hier een kern van waarheid in zit.

27 januari 2020 om 15:34

Hier zit een hele grote kern van waarheid in. Uit betrouwbare bron kan ik vermelden dat heel veel mensen Van Bommel beu waren. Dus aan dat stuk is niets gelogen.

27 januari 2020 om 15:49

Wijd daar dan eens over uit? Waar zat dat 'm in? Wat deed Van Bommel precies fout? Daar lees ik namelijk weinig concreets over en anderzijds lijken een aantal belangrijke spelers het juist heel zuur te vinden dat hij is vertrokken.

27 januari 2020 om 16:12

Het eerste concrete waar ik aan denk is dat v Bommel de medische staf wel eens even zou vertellen hoe zij hun werk moesten doen. Volgens mij waren de trainingen onder v Bommel ook steeds meer besloten waar dit voorheen (veel) minder was. Dit is natuurlijk geen 'fout', maar vooral de supporters waren hier niet gecharmeerd van. Hoe de situatie nu is weet ik niet precies

27 januari 2020 om 18:20

Die belangrijke spelers hadden er ook veel baat bij dat hij bleef, want die waren gegarandeerd van hun basisplek, hoe slecht ze ook speelden. En al eerder kwamen artikelen naar buiten waarin werd verteld dat v Bommel zeer autoritair was, weinig open stond voor andere meningen en kritiek en dat er een soort angstcultuur heerste.

Waterreus komt hier dan wel met een hoop zware aantijgingen maar noemt niet één te onderbouwen feit. Misschien is (de bron van) Waterreus wel degene die van Bommel in een verkeerd licht probeert te zetten? Het feit is gewoon dat er een slechte onevenwichtige selectie staat en dat van Bommel is vervangen door een slechtere coach, tel uit je winst. Ik zou de Jong niet de kwade genius willen noemen maar hij is wel gewoon de eindverantwoordelijke voor dit alles. Door zijn aankopen zijn er in een jaar tijd gewoon tientallen miljoenen verdampt. Dan kunnen er wel mensen klaar zijn geweest met de persoon van Bommel maar deze beste man functioneert gewoon veel slechter dan dat van Bommel dat deed.

lekker makkelijk weer! Van Marwijk zat daar om zijn mening over voetbal en in dit geval ook over het aankoopbeleid bij PSV te geven. dan kan hij moeilijk zeggen dat die John De Jong goed heeft ingekocht als dat niet het geval is

27 januari 2020 om 15:39

Heb jij van Marwijk iets horen zeggen over Behich of Sainsbury ? 2 spelers die in opdracht van van Bommel gehaald zijn ? Heb jij van Marwijk iets horen zeggen over het feit dat het voetbaltechnisch sinds 01-01-2019 alleen slechter is geworden ? Is vorig jaar al begonnen na een goede eerste seizoenshelft ? Ik niet. Ik heb alleen maar gehoord dat van Bommel te weinig tijd had om elke speler persoonlijk te bekijken ? En ik heb gehoord dat de spelersgroep hem blijft bellen ? Ook een Jeroen Zoet die behoorlijk beschadigd is door van Bommel.

27 januari 2020 om 15:45

@janssen meestal word je slechter als je verkeerde aankopen doet. daar zal Van Bommel misschien ook een aandeel in hebben maar uiteindelijk is John De Jong eindverantwoordelijk voor het aankoopbeleid als TD. als Van Bommel morgen pakweg een Jan Arie Vd Heijden wil halen en John De Jong zegt daar nee tegen dan heeft Van Bommel ook niks meer te willen. Faber krijgt het voorlopig ook niet aan de praat bij Psv. op Malen, Bergwijn en Ihatarren na heeft PSV een bonte verzameling van eenheidsworsten in het veld lopen. spelers als Guti, Baumgartl, Sadilek, Hendrix, Unerstall, Rosario, Viergever en Schwaab waren denk ik ook niet opgevallen bij een FC Utrecht

27 januari 2020 om 15:52

Ach man, iedereen zit maar over de aankopen van John de Jong te lullen, terwijl het bij PSV momenteel juist vooral om de speler gaat die uit de eigen jeugdopleiding/jong PSV komen. Want met Malen, Ihattaren, Gakpo en nu nog Bergwijn heb je goud in handen. Daar kan je als PSV zijnde niet tegenaan kopen. Dus was het zaak om een situatie te creeren waarin die genoemde spelers floreren. Dat is niet gelukt, maar of dat nu allemaal aan de miskopen van John de Jong ligt... Pech met blessures en erg grote ego's van bepaalde mensen zijn daar zeker ook debet aan. En ik denk belangrijker dan de miskopen van John de Jong.

27 januari 2020 om 16:21

die spelers gaan floreren als je ze omringd worden met kwaliteit. jonge spelers als Frenkie De Jong en De Ligt hebben zich kunnen optrekken aan spelers als Sanchez/blind en Schone en Ziyech waardoor ze betere spelers werden. bij PSV moet dan zo een Ihattaren op zijn 17e opeens de kar gaan trekken omdat hij een klasse beter is als zijn ervaren teamgenoten en dat kan natuurlijk niet

27 januari 2020 om 15:42

Zijn eigen rol daarin met bechich en Sainbury benoemde hij echter dan weer niet. Van Marwijk zat daar niet om over voetbal te praten, maar om zijn straatje schoot te vegen en de modder ergens anders neer te gooien.

27 januari 2020 om 18:07

Wat een gezever. Die twee hebben bij elkaar 1,7M gekost en voor 1,5M verkocht. Zegge en schrijve een schadepost van 2 ton voor breedteaankopen. Peanuts dus tov de schade van een dikke 45M die de Jong heeft veroorzaakt.

28 januari 2020 om 13:14

Wat een gezever van jou, ja. Die 45m die De Jong heeft uitgegeven, die jongens voetballen nog allemaal bij Psv. Misschien verkoopt ie die ook nog wel ooit voor 45miljoen. Appels met peren vergelijken als jij over een schadepost van 45miljoen spreekt.

De rest van voetbalminnend Nederland wist jaren geleden al dat Van Bommel een buitengewoon irritant figuur is, het lijkt er op dat ze dat bij PSV nu ook door beginnen te krijgen. Ik vind het wel mooi dat Waterreus niet bang is om de vuile was buiten te hangen, ook al is het bij zijn club. Waar ik hem voorheen nog wel eens met meel in zijn mond vond praten lijkt hij dat achter zich te hebben gelaten. Erg verfrissend.

27 januari 2020 om 15:41

ik vind hem juist niet irritant en die zelfingenomenheid en dat bijdehante hoofd van hem vaak wel komisch. zijn persconferenties en interviews vond ik iig een stuk leuker dan die van menig van zijn collega's alleen vergat hij wel af en toe kritisch te zijn op de mindere prestaties. het was altijd de goed nieuws show onder Van Bommel. als ik dan echt een Psv'er irritant vind is het Waterreus wel. die weet echt altijd alles beter en zit soms te praten of hij het voetbal heeft uitgevonden maar hij heeft nog nooit ergens verantwoordelijkheid gedragen. niet dat hij dan geen recht heeft op een mening maar ik kan me op de een of andere manier altijd storen aan deze man

27 januari 2020 om 16:27

Bommel is structureel verontwaardigd over van alles en nog wat en was het prototype van iemand die een rol speelt. Als voetballer was hij altijd in de buurt van de scheidsrechter te vinden om daar te zeiken, iets wat hij als trainer in het begin ook deed. Als je de wijsneuzerigheid van Waterreus erg vindt snap ik niet dat je die bij Bommel vergeeft. Wat kan ik me daar aan ergeren zeg.

27 januari 2020 om 17:13

je hebt een punt maar dat komt denk ik omdat Van Bommel iig nog af en toe wat komisch zegt en af en toe nog een lach op zijn gezicht heeft. die Waterreus zit er altijd als een sjagerein bij en alles en iedereen af te kraken maar hij draagt nooit een oplossing aan

Tuurlijk zal er veel gebeuren in dat wereldje. Maar zou me wel druk maken als PSV zijnde als spelers echt overstap naar Raiola maken nadat PSV net zijn cliënt, Van Bommel dus, heeft ontslagen. Volgende maand zou Ihattaren al naar Raiola gaan, dat kan dus vóór een verlenging zijn dus. Als je Rik Elfrink ziet Tweetten "ik denk niet dat het nog gaat gebeuren, maar het is wel stukken rustiger rond hem dan rondom Bergwijn is mijn inschatting." na een vraag over langdurig contract voor Ihattaren. In hoofd houdende dat Brands weg is (cliënt van Mino) en dat zijn andere cliënt ontslagen is zou ik me als PSV fan wel druk maken daarom. Hij heeft nu alleen nog maar spelers bij PSV toch? Zou me niets verbazen als hij die aan PSG of Juventus wilt slijten (ivm Maxwell en Nedved, cliënten van Mino). Zou zonde zijn als Ihattaren te vroeg vertrekt uit Nederland. Maar als PSV geen vCL gaat halen of nog erger; play-offs voor vEL moet spelen dan sluit ik het nieteens uit.

27 januari 2020 om 15:54

Het zou natuurlijk wel erg zijn als Raiola spelers tegen PSV opzet. Maar aan de andere kant moet PSV zich ook niet te druk maken. De spelers uit de huidige selectie waarbij een contractverlenging naar mijn mening noodzakelijk is zijn Lammers(2021) en Ihatarren(2022) de rest van de spelers ligt langdurig vast. Bij een speler als Sam Lammers heb ik er wel vertrouwen in dat hij niet mee gaat doen aan zulke spelletjes. Ik hoop ook dat Ihatarren gewoon tot minimaal 2024 verlengt als hij 18 wordt. Verder zou het wel heel kwalijk zijn als van Bommel dit soort praktijken uithaalt.

27 januari 2020 om 16:09

In het kader Ihattaren is het misschien ook wel belangrijk dat je Ibi behoud. Zou een belangrijke pion kunnen zijn voor het behouden van Ihattaren. Omdat het voor zijn ontwikkeling natuurlijk cruciaal is dat hij nog een aantal jaar blijft. Ik geloof ook dat hij best invloed heeft gehad bij zijn keuze voor het Nederlands elftal. Raiola is een slang, die weet hem wel ergens onder te brengen. Al helemaal nu zijn client van Bommel is ontslagen. We zullen het zien, bij PSV zou het absolute topprioriteit moeten zijn om hem een nieuw 5 jarig contract te laten ondertekenen. We gaan het zien hij word over een aantal weken 18.

27 januari 2020 om 16:14

Raiola zit daar voor Raiola en de personen diens belangen hij doet vertegenwoordigen. Bij Ajax was hij ook goed tot Jol (cliënt van Mino) weg was. Leverde Jol spelers op presenteerblaadje aan, waren niet van gewenste niveau maar hij regelde het wel allemaal. Stond jaren geleden eens een stukje over op Catenaccio van Pieter Zwart, 'de kwalijke invloeden van Mino Raiola' (2010). Dan vraag ik me af; wat heeft Mino eraan om de 'kleinere' clubs (ajax, PSV etc) te vriend te houden als hij heel erg goed zit bij de grootste vissen met Juventus en Psg. Die spelers willen uiteindelijk daarheen en hij strijkt er fraaie bedragen voor op. En hoe gunstiger de deal uiteindelijk is voor de kopende club, hoe meer er naast te verkrijgen is. Zou hij gaan voor PSV 50 miljoen opleveren en zelf 5 opstrijken of PSV 30 en hemzelf 15? Hij gaat zeer zeker voor dat tweede, niet bijtekenen en transferbedrag zo lager maken is voor de zaakwaarnemer top. Tenzij PSV hem natuurlijk kan garanderen dat hij deel van de rechten gaat krijgen. Als Kluivert Jr bij Ajax zou verlengen zou Mino daar financieel beste vanaf komen, gebeurt dat niet is hij weg. De vraag ik hoever PSV wilt gaan, in geval Ihattaren zou ik als club zijnde zo ver gaan als mogelijk is. Maar als je Mino tegen je hebt als club krijg je het zwaar.

27 januari 2020 om 16:25

Natuurlijk moet hij clubs als Ajax en PSV wel te vriend houden. Spelers zien gewoon jongens als Bergwijn (waarschijnlijk), de Ligt, de Jong, Depay, Wijnaldum, van de Beek(binnenkort), van Dijk etc. een mooie overstap maken en ze hebben allemaal gekozen om zich te ontwikkelen bij kleinere clubs. Raiola kan veel willen maar uiteindelijk bepaalt de speler zelf of hij aan deze spelletjes mee wil doen.

27 januari 2020 om 17:55

Hij wilt de talentvolle spelers vertegenwoordigen, daarvoor hoeft hij niet op goede voet met de clubs te leven. Hij heeft de lijnen naar de clubs waar een groot deel van zijn cliënten naartoe willen. Tuurlijk heeft de speler een dikke vinger in de pap maar als jij te horen krijgt dat zo de spelletjes gespeeld worden en op einde van de dag ligt er van je club een optie A terwijl elders op B of C gewoon beter is qua cijfers moet je een hele zekere jongen zijn om niet in te stemmen. Jij weet ook hoe verkopers werken, die zullen er alles aan doen om één optie eruit te laten springen waar ze meeste aan hebben. Voor Mino zit het geld niet bij de kleinere clubs, dat is plek waar hij zijn cliënten wilt werven en dat gaat vaak buiten de club. Want als de club spelers Raiola gaat adviseren als zaakwaarnemer kan je er zeker van zijn dat er nog een addertje onder het gras zit. Maar hij zit dusdanig goed in Italië dat hij minder 'nood' heeft aan de Nederlandse markt om zijn geld te verdienen, alleen de waarde hier creëren doet hij nog. 11 van zijn duurste 15 cliënten zijn Italiaan/spelen in Italie/speelde in Italië. Zijn jonge spelers zijn meeste Nederlandse of Italiaanse talenten, toch heeft hij van zijn stal van bijna 80 spelers er slechts 10 in de Eredivisie, dat is kijkende naar leeftijd en afkomst heel weinig. 13%, waarvan sommige gaan vertrekken waarschijnlijk (denk aan de spelers van AZ) , van zijn spelers spelen in de Eredivisie op dit moment. Zet dat af tegen Muy Manero (42%), Forza (21%), Wasserman (19%), Players United (18%) wat enkele spelers zijn op Nederlandse markt met gemiddelde spelerswaarde van rond de 1 miljoen en 10+ cliënten die toch groter deel in Eredivisie hebben en ook over algemeen langer hier houden. De grootste speler in Nederland is met afstand SEG (hebben 200+ spelers diens belangen ze vertegenwoordigen) en ook daar zijn de meeste spelers toch stuk langer in Nederlandse top actief geweest dan de cliënten van Raiola doorgaans (depay, Blind, Promes, Cillessen, Strootman) terwijl ze ook best wat buitenlanders vertegenwoordigen die in Eredivisie hebben gespeeld (arias, Dolberg. Doan, Marcela) en zien de Eredivisie als een optie voor de spelers (nu gerucht rond Özyakup, Varela, Karsdorp, Blind, Promes) terwijl vanuit Raiola vrijwel geen spelers naar Eredivisie komen maar juist naar Italië gaan om waarde te creëren. Toen hij buitenlandse spelers naar Nederland bracht waren het spelers was dat omdat er cliënten van hem in Nederland trainer of in bestuur zaten. Mino is veruit de rijkste zaakwaarnemer in Nederland met een gemiddelde waarde van zijn spelers van rond de 10(!) miljoen, vrijwel geen van zijn spelers maakt een transfer naar de Eredivisie omdat het voor hem weinig belangrijk is. Van het lijstje spelers dat je aanhaalt zit alleen de Ligt bij Raiola (op papier volgensmij nogsteeds Hulshoff) en daar sprong hij later in om de transfer te verwezenlijken. Ik ben heel benieuwd of hij nu bij PSV nog spelers zoals Malen en Rosario aan zal bieden nu Brands weg is en met van Bommel niet helemaal lekker liep. Ik betwijfel het eerlijk gezegd.

Tot zover de vriendschap tussen Waterreus en van Bommel, zo die al bestond. Natuurlijk heb ik de waarheid ook niet in huis, toch ben ik geneigd Waterreus hier te geloven. Dat interview met van Marwijk vond ik ook al tenenkrommend. Alle schuld werd bij de Jong gelegd, zonder ook maar een hand in eigen boezem te steken wat betreft het transferbeleid. Echter neemt dat niet weg dat ook John de Jong er een potje van maakt. De schuld ligt zoals al veel vaker gezegd bij beide heren. De positie van de Jong is onderhand wel onhoudbaar geworden. Geef die man in hemelsnaam zijn ontslag. Al is het maar om weer rust in de tent te krijgen. Van Bommel echter moet zich nu niet gedragen als een klein kind en de club verder in diskrediet/problemen brengen ten faveure van zijn eigen persoontje. Wat een kinderachtig gedoe dit allemaal.

27 januari 2020 om 15:48

Dat ontslag zal wel na de wintertransferwindow gebeuren, mochten er nog lopende dingen zijn die afgehandeld moeten worden. Daarna ligt het aan de namen van de vervangende coach en TM of de rust echt wederkeert.

27 januari 2020 om 16:16

Ik vond Van Marwijk nog redelijk genuanceerd. Hij gaf duidelijk aan dat Van Bommel ook schuld had en ook fouten heeft gemaakt. Hij gaf echter ook indirect aan dat John de Jong geen goede selectie heeft achtergelaten en dat is toch aantoonbaar waar. De aankopen voegen niets toe aan Psv, de sterkhouders komen min of meer uit de opleiding en/of zijn jeugdtalenten en daarbij zijn Lozano, Angelino en De Jong niet en/of dramatisch slecht vervangen. Wat heeft John de Jong aantoonbaar goed gedaan buiten het openbreken van een paar contracten wat elke leek had kunnen doen? Ik snap ook niet waarom je als John de Jong nog blijft zitten. Ga gewoon met het bestuur om de tafel en zorg dat je er financieel met elkaar uitkomt. Dit heeft geen zin meer.

27 januari 2020 om 18:35

Hoezo aantoonbaar dat de jong geen goede selectie achter heeft gelaten? Je kunt ook gewoon concluderen dat v bommel er niet het maximale uit kon halen. De eerste paar maanden liep iedereen nog de polonaise over hoeveel talent er liep, hoe gevaarlijk de voorhoede was etc. En een paar maanden later zijn de aankopen van de jong ineens uiterst slecht. Ik ben er van overtuigd dat een sterke ervaren trainer veel meer uit dit spelersmateriaal kan halen. Sowieso kun je niet verwachten dat de verkopen die je noemt , 1 op 1 te vervangen zijn door spelers met dezelfde kwaliteiten. Overigens heeft v bommel er ook.niet echt voor gezorgd dat Lozano het dusdanig naar zijn zin had om te willen blijven. Eerder weg gepest. Baumgartl is gewoon een talentvolle verdediger die af en toe nog wat foutjes maakt, net zoals de ligt bij juve. Doan was gewoon een goede speler bij groningen en toe aan een volgende stap. Bruma is wat wisselvallig maar kan ook wel wat meer.

28 januari 2020 om 15:13

De aanval was ook erg gevaarlijk en de talenten zijn ontzettend goed. Echter is de aanval dit jaar nou niet bepaald fit met blessures van Bergwijn en Malen. Dat heeft weinig met de technisch directeur te maken. Dan moet je de aankopen onder een vergrootglas leggen en vooralsnog hebben ze niets toegevoegd. Bruma kreeg in de goede periode al veel kritiek, terwijl de andere aankopen niet eens een basisplaats hebben. Verder is een goede speler bij Groningen niet ook automatisch een goede speler voor Psv. Doan ontstijgt het niveau van de subtop niet naar mijn mening. Dat is in mijn optiek geen speler die ooit bepalend gaat worden voor Psv.

27 januari 2020 om 18:09

Is ook niet zo. Zie verderop mijn post.

Tja als iedereen weg moet, waar blijf je dan mee over? Een compleet nieuwe directie, technische staf, trainer?de Jong zou ik als eerste wegsturen, Arnesen zou een goede opvolger zijn maar die gaat het nu bij Feyenoord doen. Faber is geen trainer voor de toekomst, die vind ik net zo goed als hij als voetballer was: matig en kleurloos. Dan mag alleen Toon blijven zitten? Wat over blijft is een lege huls en de warme Herdgang... Succes!

Wat een zooitje daar in Brabant, in het ooit zo warme Brabant. Elke uur komen er nieuwe aantijgingen en waarheden. Ik ken de ins en outs natuurlijk niet, maar het heeft er alle schijn van dat sowieso De Jong geslachtofferd moet worden voordat de rust terugkeert....

Bizar dat Van Bommel nu nog steeds overal de schuld van krijgt. De man is door tegenvallende resultaten terecht ontslagen, maar je kunt hem nu toch niet meer verantwoordelijk houden voor de schandalig slechte selectie en de resultaten tegen NAC en Twente? Daarbij, ik heb van zijn vriendjes van de media niks gehoord, alleen Bert, zijn schoonvader en adviseur, hield bij Rondo een zeer genuanceerd verhaal. Tegelijkertijd heb ik Arno Vermeulen al los horen gaan, Hugo Borst, Huub Stevens, en nu weer Waterreus (ook niet voor het eerst), maar die komen dan juist met onderbuikgevoelens, en ongefundeerde onzin. Hoofdkritiek is "van Bommel en Bert haalde Behich, dus Bert mag niks over de miskopen en gebrekkige selectie zeggen." Dat slaat natuurlijk al nergens op, het een sluit het ander niet uit. Waterreus is trouwens een hypocriete man, want hij gaat nu ook doodleuk in een kamp zitten, en misbruikt zijn mediaplatform voor een raar oorlogje. Maar al deze mensen gaan aan één ding voorbij: dit is kwalitatief het slechtste PSV elftal sinds de jaren '80, met de minst uitgebalanceerde selectie. Iedereen die PSV kijkt ziet dit. Daar kan Van Bommel echt niets aan veranderen. En dan verwacht je vuurwerk op de wintertransfermarkt, maar er komt niets. Er wordt nul gecommuniceerd van bovenaf en er is geen enkele urgentie het lek van dit zinkende schip eens te dichten. Natuurlijk worden de supporters dan furieus, maar dat heeft niets met Van Bommel te maken. Gerbrands en John 'de Zwijger' hebben het allemaal in eigen hand. Het is hun verantwoordelijkheid om alles te deëscaleren. Geneuzel over Van Bommel helpt niemand. Die zit gewoon thuis. Je maakt mij toch niet wijs dat hij daar, gewapend met zijn mobiel, alle selectiespelers afgaat en ze een vertrekwens influisterd. Gerbrands laat zich nu ook niet van een goede kant zien, maar John de Jong heeft toch echt zelf en helemaal alleen zijn eigen graf gegraven. Neem aan dat ie er na de winterstop in gaat liggen en de RVC er zand over kan strooien. Op naar een nieuw begin.

27 januari 2020 om 16:19

Mooi genuanceerd verhaal. Bizar dat er mensen klaar staan om Van Bommel zo af te fakkelen. Het zal vast niet altijd een makkelijk man zijn. Sterker nog, dat kan heel voetbalminnend Nederland op basis van hoe hij zich zowel als spelers als als trainer af en toe gedroeg beamen. Maar laten we niet vergeten dat hij ook erg goede dingen heeft laten zien. In de jeugd bij Psv, maar ook zeker vorig seizoen in de eerste seizoenshelft. Als je kijkt hoe goed het Ajax eigenlijk was dat hun uiteindelijk voor is gebleven heeft die man met die selectie gewoon erg goed gepresteerd. Ook díe selectie was niet geweldig, maar met een goede linksback, een Dumfries in vorm én Luuk de Jong die misschien wel zijn beste seizoen speelde was dat toch wel een verschil met waar hij het dit jaar mee moest doen. Het is allemaal wel héél opportunistisch.

Waar zijn de tijden gebleven dat Amsterdam een groot wespennest en een kille club was, en dat PSV de warme, gemoedelijke club was waar alles binnenskamers bleef? Ongelooflijk wat een puinhoop is geworden in relatief korte tijd.

27 januari 2020 om 15:54

Ja, de parallellen met dat Ajax onder Van den Boog zijn legio. Heel frustrerend om als supporter te zien ontstaan, en eigenlijk alleen door het vervangen van Brands. Het heeft bij Ajax heel lang geduurd voordat alle neuzen weer dezelfde kant op stonden. Ik ben bang dat PSV ook zo'n periode ingaat. Dan moet je niet gek kijken als dat 5 a 10 jaar duurt. Daarom is het ook zo belangrijk om nu in te grijpen. Dan verspreidt al deze ongein zich ten minste niet door alle gelederen van de club.

27 januari 2020 om 15:57

5-10 jaar? Omdat er 1 jaar slecht gepresteerd wordt? Onder Cocu hebben we ook een moeizaam jaar gekend en het jaar daarop werden we kampioen. Ik vind dat er wel heel dramatisch over dit seizoen wordt gedaan.

27 januari 2020 om 16:04

Ajax ging na Van den Boog (mede door ingrijpen Cruijff) terug naar z'n eigen identiteit. Misschien is het voor PSV ook goed om dat te doen, wat in dit geval misschien betekent een paar seizoenen wat meer in de luwte te gaan opereren, waarbij de trotse supporters hun verwachtingspatroon moeten gaan aanpassen en moeten gaan accepteren dat ze een aantal jaren in principe weer even 'provincieclub' zijn die eventjes niet met Ajax meekan. Van daar uit weer rustig bouwen, de warmte terug brengen naar de club en dan op den duur weer dichter bij Ajax komen.

27 januari 2020 om 16:17

23vdv2 "erug naar z'n eigen identiteit. Misschien is het voor PSV ook goed om dat te doen" Wat is precies identiteit van PSV dan? Oprechte vraag dit he. PSV was juist altijd een koopclub (kon dat dankzij de rijke sponser Phillips) en kocht ook vaak goede spelers bij de concurrenten zoals Ajax en Feyenoord. Ze zijn nu juist toch bezig met het veranderen naar meer opleidingsclub.

27 januari 2020 om 16:20

@ Boris19, een zwakke selectie kan versterkt worden, maar als er in de bovenste gelederen vriendjespolitiek wordt gevoerd en er daar te zwakke mensen zitten, kan dat door de hele club heen etteren en echt langetermijnschade opleveren. Heb het gezien bij Ajax, bij Feyenoord, bij Milan. Dit is echt een reëel gevaar. Je moet het voor zijn.

Tsja, kijkt er iemand van op dat van Bommel zich zo opstelt en gedraagt? Hij is als een klein kind dat zijn lollie is afgepakt en vervolgens uit woede en frustratie als een wilde om zich heen slaat.

Wat een grap: Dit zijn de gevolgen als je als "provincieclub" met de grote jongens mee wilt. Als het dan even tegenzit dan vallen de harde klappen. T heeft vaker tegen gezeten bij PSV kan me debuutjaar Cocu nog herinneren echter heeft t niks te maken met met de grote jongens mee willen PSV is een grote club vooral nationaal maar off course Ajax heeft een seizoen CL overleefd en opeens is Ajax de enige grote club .... kijk even de laatste 20 jaar naar kampioenschappen en overwinteren CL ...... PSV is 10x kampioen geweest tussen 2000 en nu

27 januari 2020 om 16:15

In de laatste 9 jaar is Ajax 5 keer kampioen geworden. In de afgelopen 25 jaar is Ajax 11 keer kampioen geworden. Psv in diezelfde periode óók 11 keer. In de afgelopen 40 jaar is Ajax 17en is psv 16 keer kampioen geworden Daarvoor speelde psv geen rol van betekenis. Oftewel, in de moderne tijd ontlopen ze elkaar niets qua kampioenschappen en kan je voor beide kanten jaar clusters roepen om te doen lijken dat de een het beter doet dan de ander.

27 januari 2020 om 16:29

Goed dat je nog even refereert hoe groot PSv sinds 2000 wel niet is, want dat was bij de meesten allang ontgaan. Psv refereren hier graag nog geforceerd aan. Feit is dat allerlei clubmensen en ex-werknemers het spel achter de schermen voortzetten en de vuile was buiten hangen. What's next ?!

Ik geloof dat er zeker wel een kern van waarheid in zit. Bergwijn en Ihattaren waren boezemvrienden van Van Bommel. Heel toevallig is die eerste gisteren ineens gaan stoken en stapt die andere waarschijnlijk binnenkort over naar Mino Raiola, toevallig ook Van Bommel's zaakwaarnemer... Maar hoe dan ook: wat een puinhoop... De afgelopen dagen zijn zonder overdrijven het grootste dieptepunt geweest op PSV-gebied dat ik mee heb gemaakt sinds ik in 1988 als 9-jarig jochie supporter werd. Ik weet echt niet hoe de club hier op korte termijn nog uit moet gaan komen, ik vrees dat dat jaren zal gaan duren...

Gewoon vast houden aan de Jong. Kijk naar Ajax, Overmars had een aantal jaar geleden ook bergen met kritiek te verwerken en zou en moest ontslagen worden. Nu is het een bejubelde TD die alles goed doet volgens de meeste.oftewel niet te snel handelen, het kan zomaar weer goed gaan.

27 januari 2020 om 16:00

Ik vind best dat je na dit seizoen heel kritisch naar het functioneren van De Jong mag kijken, maar van mij hoeft hij ook niet direct weg. Ik vind de haat richting Gerbrands en De Jong op dit moment echt ongelofelijk. Gerbrands heeft zoveel goeds voor de club gedaan en De Jong is echt een jongen van de club. Ik snap echt niet dat Van Bommel zoveel meer krediet bij de supporters heeft dan een Gerbrands of De Jong.

27 januari 2020 om 16:09

Marc Overmars moest saneren en deed z'n werk overigens uitstekend. Sommigen hadden alleen niet door wat saneren nou precies inhield waardoor er onnodige kritiek ontstond. John de Jong verdampt ontzettend veel geld en dat is wel even een hele andere situatie. Het is niet zo dat er zaken zijn die voor John de Jong spreken als technisch directeur.

On topic: met van Bommel kon je dit weten en die spelers die hem zgn volgen als bloedbroeders zullen zich nog lelijk verkijken als ze elke keer hun kont tegen de krib gooien als een bevriende trainer eruit moet. Dit is toch niet voor te stellen ook dat bv Ihattaren niet wilt bijtekenen sorry maar als bloedbroeder had v. Bommel moeten aangeven dat ze hem ook keihard hebben laten vallen want ook de bloedbroeders hebben geen punten gehaald voor m op cruciale momenten. Zo een onzin als deze man nog achter de schermen een rol speelt. Elke dag lees je over J. de Jong en blijf het elke dag zeggen als hij nu per direct vertrekt wordt PSV opeens nog kampioen ??? of zelfs 2e ??? geloof er niks van. T gaat altijd over de gasten die zijn gehaald door de Jong ook t grotendeel van t team dat er vorig jaar al bij zat geeft niet thuis dus niet enkel Bruma en of Doan... zoals in t artikel staat geloof ik best dat er een hele verziekte sfeer hangt en is anders is dit niet te verklaren

Tja, het zal best dat ze bij PSV intern helemaal klaar waren met Van Bommel en hij heeft absoluut fouten gemaakt, maar hoe kun je nou in hemelsnaam verkondigen dat Gerbrands en John de Jong de gevolgen van het trainerschap van Van Bommel nu ondervinden? Dan ben je of helemaal niet op de hoogte of je bent bezig met een eigen hetze richting kamp Van Bommel. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat het nog duidelijker kan zijn dat het aankoopbeleid van PSV niet deugt. Bovendien is Gerbrands zelf verantwoordelijk voor de aanstelling van Van Bommel. Dat komt dus ook automatisch op zijn conto, mocht het echt zo erg zijn. Ik bedoel: Kom op! Geen van de aankopen presteert iets of voegt iets toe aan Psv. Dan kun je terugvallen over een zogenaamd feit dat de selectie bijna intact is gebleven, maar je raakt Lozano, Angelino en Luuk de Jong kwijt en de aankopen komen niet eens in de buurt van dat niveau. Dan ga je er dus wel degelijk flink op achteruit. Zelfs Lozano uit vorm is vele malen beter dan een Bruma, terwijl de linksbacks de grond niet eens mogen kussen waarop een Angelino loopt. Om dus te stellen dat de selectie intact is gebleven, is echt lariekoek.

27 januari 2020 om 17:25

Eens.Als we van Bommel verantwoordelijk maken voor BREEDTE aankopen Behich en Sainsbury dan mag je hem voor 1,7m als mislukte aankopen verantwoordelijk stellen.Faalhaas John de Jong heeft inmiddels bijna 47M in de vergeetput gesmeten (bijna 11M in 18-19 en bijna 36 in 19-20).

Ik heb hier vaak genoeg gelezen dat een crisis op het niveau van wat normaal gesproken Ajax kent in Eindhoven nooit zou kunnen. Nou, daar zijn we dus achtergekomen. Man wat een beerput daar zeg, niet te geloven. Maar over het algemeen weten boeren met een beerput wel raad dus zullen ze er ook gewoon overheen komen. Even door die zure appel heen bijten wat het seizoen 2019/2020 heet.

Ik volg het voetbal toch al zeker zo'n 25 jaar. Meer dan genoeg de nodige onrust gezien in Amsterdam en Rotterdam. Maar in Eindhoven.......en dan op deze manier. Schoon schip maken, zowel in de directie als in de spelersgroep.

27 januari 2020 om 16:47

Ja, dat klinkt wel lekker makkelijk. Maar wie moeten er dan algemeen en technisch directeur worden? Welke trainer en spelers moeten er gehaald worden om het wel weer op de rails te krijgen? Schoon schip maken is pas stap één, voor iedereen die je opruimt zal wel weer iemand in de plaats moeten komen.

V. Bommel in de rol van Johan Cruyff, dat zie ik niet snel gebeuren. Daar heeft hij nou net te weinig status voor om een revolutie te bewerkstelligen.

Waterreus.... neem van mij aan de grootste smeerkees en intrigant die ooit bij PSV gespeeld heeft.Hij was ook degene die het complete interne rapport "Forum PSV", geïnitieerd door voormalig AD Sanders, gelekt heeft naar..... Slegers in 2013 (destijds VI journalist).Dit is puur een stuk rancune van Waterreus tov van Bommel. In de tijd dat ze samen voor PSV speelden werd de veel jongere van Bommel als natuurlijke leider gezien door de spelersgroep tot grote ergernis van Watereus.Overigens is Waterreus al jaren " persona non grata" bij PSV en kan bovendien niet oordelen over de Herdgang situatie omdat het vanwege de besloten trainingen onder van Bommel niet toegankelijk was. Zelfs niet voor reguliere PSV werknemers.Overigens is dit nu de 3de persoonlijke aanval in korte tijd op van Bommel. Eerder ook al in juli en november 2019. Waterreus typeren als een flapdrol is een zwaar eufemisme.

27 januari 2020 om 18:41

Ook hier zit best wat in. Toch komen de geruchten omtrend van Bommel wel van vele kanten nu. Of iedereen papagaaid elkaar na, of er zit een kern van waarheid in. Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat het een grote puinhoop is bij PSV. Hoifdzakelijk veroorzaakt door van Bommel en de Jong/scouting. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden., dus rigoureus ingrijpen is gewenst. Van Bommel is al weg, nu de Jong nog. Heeft ook hopeloos gefaald in het aankoopbeleid en de rust moet zsm terug.

27 januari 2020 om 19:41

Juist ja, geruchten. Je kunt veel van van Bommel zeggen maar hij is in het openbaar altijd voor zijn spelers en TS blijven staan. Ook voor een John de Jong terwijl deze faalhaas van Bommel besodemieterd heeft met aankopen. In slechts een geval is van Bommel gekend in een aankoop. En dat was Lato in wie van Bommel overigens niets zag. De Jong lijkt in de verte een aimabel persoon maar is in feite laf door nergens uitleg over te geven en een "backstabber" in de ware zin van het woord. Zou me niets verwonderen als hij de afgelopen tijd lliedjes heeft gezomgen met zijn vriendjes Vennegoor en Waterreus in de Bierelier.

“ en na de wedstrijd was het rustig rond het Philips Stadion.“ Als dit rustig was wil ik niet weten wat onrustig is...

Waar is waterkneus mee bezig?? Ik dacht dat hij en van Bommel vrienden waren? En ze wonen zowat bij elkaar om de hoek. Ik had nooit gedacht dat psv zo erg zou vervallen in een club waar zowel sportieve malaise als randzaken door elkaar verweven zijn. Ik heb het nooit zo erg gezien. En dan die fans die zondag aan het rellen waren!? Die beelden kennen we alleen van bij de Kuip en die vermaledijde slagboom bij het parkeerdek van de Arena.

Bommel gooit zo zijn eigen ruiten in en komt nergens meer aan de bak. Dat is dan ook gelijk het enige positive

Ik vind Van Bommel er Machiavelliaans genoeg voor om dit soort streken te leveren, als winnaar is hij natuurlijk een slecht een rancuneus verliezer. Het grappige is dat zowel onder supporters, voetbalvolgers in het algemeen en de media een soort strijd volstrekt in wie het meeste schuld heeft. Maar als je tegen De Jong bent, moet je dan voor Van Bommel zijn? En ben je dan ook automatisch tegen Gerbrands? Persoonlijk vind ik zowel De Jong en Van Bommel buitencategorische lichtgewichten en allebei zo eigenwijs als dat ze lang zijn. Toon is intussen als een vader die partij trekt tussen zijn kinderen, maar als bestuurder had hij gewoon objectief naar de situatie moeten kijken. Enerzijds heb je een hardleerse trainer zonder noemenswaardige ervaring aangesteld, die maar één strijdplan kan bedenken en binnen de club iedereen tegen zich in het harnas werkt. En anderzijds heb je een onervaren td die nog geen ballen heeft om zich naar je stakeholders te presenteren, maar vanuit de luwte al vier transferwindows grossiert in blunders en andere misrekeningen. Wanneer van de twaalf 'versterkingen' sinds zijn komst alleen Angeliño van toegevoegde waarde blijkt te zijn en de man komt na Van Bommel en zijn gelijkdenkende hulpjes op de proppen met een middelmatige interimtrainer en opnieuw een onervaren staf, dan spoort er toch iets niet in het hoofd van De Jong. Wees dan een vent Gerbrands en kegel die gasten er allebei uit. Met het nodige krediet dat je heus wel hebt weet je in ieder geval wat je te doen staat dan: een progressieve voetbalvisie op tafel leggen, een bewezen trainer met een flexibele geest en een aantoonbaar trackrecord in goed en aanvallend voetbal aantrekken en er een ervaren td bijhalen die het netwerk en het inschattingsvermogen heeft om daar het juiste personeel bij aan te schaffen!

Ik wou net gaan lezen maar je moet Limburg+ abonnement hebben voor 7,50 per maand. Met al Pathe Gold, PS Plus, Netflix, Spotify vind ik dat niet waard alleen voor 1 column van Ronald Waterreus. Het is duidelijk dat erg onrustig is idd bij Psv. Laatste jaren zijn PSV fans ook verwend met een aantal titels waarvan in iedergeval eentje ik zelf niet eens rekening mee had gehouden. Ik vond John de Jong als voetballer al niet bijzonder en Technisch directeur evenmin. Maar het is wel waar dat iedereen Marco Overmars eerste halfjaar-1,5 jaar als TD bij Ajax ook maar niks vond. Ik hoop dat hij na dit seizoen stopt maar zo niet dan wens ik hem veel succes komend seizoen. Faber vind ik net als Van Bommel te licht voor PSV coach ik hoop dat PSV voor komend seizoen Louis van Gaal of een andere ervaren coach weet te strikken.

27 januari 2020 om 19:26

Er hebben zich twee ervaren coaches gemeld bij PSV en zelf heeft men een 3de benaderd.Staan nu allemaal op de kandidatenlijst en vandaag beschikbaar.En nee, ik ga geen namen noemen.en al helemaal niet een bron. Er is al genoeg stront aan de knikker.Navragen bij Rik Elfrink, die tweeter journalist van het Eindhovens Dagblad, heeft geen zin. Dat is een papegaai die nooit een echte scoop heeft.

27 januari 2020 om 19:30

@apolyptos: Bedankt!!! Top

Zo zonde! Zo gaat PSV op Ajax lijken, iets wat je niet moet willen! Of topic, lees vrij weinig of de tackle van Afellay waarvoor vroeger de handjes op elkaar gingen en het je nu gewoon 2 punten kost! Raakt gewoon eerst de bal en houdt ze voet zo laag als die kan: gewoon een top tackle.

Vond het vorige week alweer opvallend hoe Derksen pro Van Bommel aan het wezen was. Hij heeft al sinds het Ek/wk van een aantal jaar geleden lijntjes naar kamp Van Bommel dat toen ook al allerlei dingen lekte naar Derksen. Heel eng allemaal.

27 januari 2020 om 20:55

Tjonge jonge, wat een hoop klinkklare nonsense.Niet van Bommel maar Heitinga was de grote "lekker" naar de media met o.a. Derksen.Ook de spelersgroep heeft indertijd gezinspeeld op Heitinga als klokkenluider.De Volkskrant heeft daarover nog een uitvoerig artikel geschreven in 2012.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder262
C. GakpoAanvaller257
BrumaAanvaller183
D. MalenAanvaller1411
K. MitroglouAanvaller131
L. UnnerstallKeeper140
S. LammersAanvaller72
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
271 fans
Coach, 43 jaar
SeizoenClub
2018-2019 PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München

In de wandelgangen

Maandag 25 mei
Mikel Arteta droomt van de komst van Philippe Coutinho, wiens koopoptie niet is gelicht door Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren