Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Antwerp lijdt recordverlies in het Belgisch voetbal en komt met statement

Laatste update:

Royal Antwerp FC zit in financieel zwaar weer. De club, waar onder meer Mark van Bommel en Marc Overmars werkzaam zijn, leed in het seizoen 2022/23 een verlies van liefst 46,4 miljoen euro. Nooit eerder kende een Belgische club zo'n negatief resultaat.

De rode cijfers zijn vooral het gevolg van de stijgende kosten. In totaal bedroegen de kosten 112 miljoen euro, zo melden Belgische media. De club was onder meer veel geld kwijt aan beloningen als gevolg van de landstitel en de gewonnen beker.

Waar de lonen en bezoldigingen met 20 miljoen euro stegen van 38,4 naar 58,4 miljoen euro, stegen de opbrengsten minder hard. Het lijkt er echter niet op dat Antwerp zich heel veel zorgen hoeft te maken, daar eigenaar Paul Gheysens garant staat.

Goala BV - een vennootschap van de West-Vlaamse projectontwikkelaar en ondernemer - heeft een schuld van ruim 19 miljoen euro kwijtgescholden aan de club, onder voorwaarde dat de club verbetering laat zien in de toekomst.

Uit de jaarrekening blijkt dat eind vorige maand nog een kapitaalverhoging van 46,8 miljoen euro heeft plaatsgevonden. Daarbij was een onmiddellijke inbreng van ruim 10 miljoen euro in natura en een geldinbreng van 36 miljoen euro.

De dieprode cijfers van Antwerp geven deels een vertekend beeld, daar de balans er komend seizoen een stuk beter uit komt te zien. De inkomsten uit de Champions League (30 miljoen euro), plus de verkoop van Gaston Ávila (12 miljoen euro) en Arthur Vermeeren (18 miljoen euro) brachten het nodige geld in het laatje.

Statement


Zaterdag kwam Antwerp met een verklaring naar aanleiding van het nieuws over de financiële situatie van de club. "Het is al meermaals toegelicht dat de club in een overgangsfase zit die momenteel een versnelling hoger schakelt. De omschakeling om minder afhankelijk te worden van de eigenaar en naar een zelfbedruipend model te evolueren kost tijd en brengt de nodige moeilijkheden met zich mee", is er onder meer te lezen.

"De familie Gheysens heeft de voorbije jaren met een duidelijk doel geïnvesteerd – de club op het juiste moment onafhankelijk laten worden – en blijft ook nu ondersteunen. Het liet de club toe om te kunnen versnellen en heeft op die manier voor een goede basis gezorgd van waaruit vandaag verder kan gebouwd worden aan een financieel stabiele toekomst."

"Er staat weer een mooie, sterke club met nationale uitstraling. Met de enorme ontwikkeling van de jeugdacademie, de recente integratie van een heel aantal jongeren in de A-kern, de sportieve successen van jeugdteams op buitenlandse toernooien en de transfer van Arthur (Vermeeren, red.) als orgelpunt, kan RAFC nu ook beschikken over een solide basis", klinkt het hoopvol.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zoals artikel al zegt vertekend beeld; onderaan de streep draaien ze quitte. Zolang ze volgend seizoen maar CL halen is er niets aan de hand(geen idee hoe hoog ze staan) en mits ze dat niet halen kunnen ze altijd nog basisspeler verkopen

3 februari 2024 om 12:40

Gaan ze niet galen, kijk maar naar de stand

3 februari 2024 om 13:57

Je hebt ook nog de play-offs he. Ze zitten in de top 6 (vijfde plaats nu). Vorig jaar stonden ze nog derde en werden ze nog kampioen. Twee ploegen moeten in de Champions League, waarvan eentje in de voorrondes en de andere is al direct geplaatst.

3 februari 2024 om 18:31

Zelfs als ze de play offs halen staan ze 17 punten achter op Union gedeeld door 2 is dus minstens 8punten. Daarbij moet je gewoon kampioen worden om de de Champions League te halen en dan nog, ik dacht dat de kampioen ook voorrondes moet spelen

3 februari 2024 om 12:41

Ze staan 5e, dus kunnen op dit moment de CL Play-Offs in. 5 punten voorsprong op de nummer 7... (eerste 6 gaan spelen om de tickets)

3 februari 2024 om 13:00

Onderaan de streep draaien ze helemaal niet quitte. De financiële huishouding is niet in orde. Dit seizoen draaien ze hoogstwaarschijnlijk een positief resultaat, maar dan moet alles wel kloppen.
Ze mogen blij zijn dat er een rijke knakker is die er geld in stopt en dat er investeerders zijn die een lening kwijtschelden.

3 februari 2024 om 13:18

46 miljoen in de min , + 60miljoen aan verkopen , komen ze dik 15 miljoen in de + , kunnen ze lije

3 februari 2024 om 13:40

Dit keer wel. Moeten ze wel elk jaar spelers verkopen, anders wordt het een heel ander verhaal.

3 februari 2024 om 13:50

@joroch zoals je uit de tekst kunt opmaken waren ze vooral veel geld kwijt aan beloningen. Zolang ze niet elk jaar kampioen worden en of de beker winnen zijn de kosten ook vele malen lager…

3 februari 2024 om 16:44

Dat was maar 20 miljoen. Die andere 20 miljoen komt uit de reguliere financiële huishouding. Al met al niet goed dus.

Dit jaar zal meevallen door de transfers, maar de kosten zijn gewoon veel te hoog.

3 februari 2024 om 13:08

Het is gewoon ongezond beleid. Snap niet dat mensen er zo licht over denken. Kijk eens naar Vitesse, nu de geldschieter weg is staat de club ineens op omvallen. En 'zolang ze maar Champions League halen', er zijn maar twee CL plekken, en allebei voorronde als ik het goed heb. Daar kun je geen beleid op maken. Ook niet op even een basisspeler verkopen, soms heb je een kut seizoen en heb je aan het einde van het jaar geen waarde op het veld staan.

3 februari 2024 om 13:14

Kampioen is rechtstreeks geplaatst. Was enkel dit jaar omdat ze buiten de top 10 waren geëindigd twee jaar geleden, nu staan ze stevig 7e dus komende jaren kampioen gewoon direct in de groepsfase.

3 februari 2024 om 13:14

Dat zijn vooral mensen die zich totaal niet inlezen en alleen maar naar de sportieve resultaten kijken. Gewoon dat soort reacties niet serieus nemen.

3 februari 2024 om 17:18

Pimpelman, er is altijd een risico dat je loopt als je met geldinjecties gaat beginnen. Ergens is het niet verkeerd wat je zegt, dat ze door middel van bepaalde bonusconstructies moeten werken. Dat, bijvoorbeeld, Alderweireld 2 miljoen per jaar verdient indien Gheyens garant staat, als Gheyens verdwijnt en de club niet in staat is het loon te betalen, dan kan hij voor een percentage van transfermarkt.nl weg.
Klinkt natuurlijk allemaal vrij vaag, maar zo kun je wel voorkomen dat clubs als Vitesse, Malaga.

Oke, lees het artikel. Niets aan de hand.

Zoals de laatste alinea verklaart, niks aan de hand.

Lekker voor ze, beerschot de enige ploeg uit antwerpen 💚💜

3 februari 2024 om 13:54



VV Gruno enige ploeg uit Groningen!! 3
(geintje natuurlijk, de FC mag er ook best zijn)

Wat een slecht kop boven dit artikel zeg: ze zijn in zwaar weer om vervolgens onderaan het artikel te zeggen dat er niets aan de hand is..........................

Ik heb het al vaker gezegd maar Antwerp heeft echt alle geluk van de wereld dat net wanneer ze veel uitgeven, dat er dan een goudhaantje als Vermeeren doorbreekt vanuit de jeugd. Ook last minute kampioen spelen om in de CL te kunnen spelen zat ook wel heel goed mee.

Zonder Vermeeren en CL dreigde een heel ander scenario voor Antwerp, gelukkig voor hen ziet het er met de winst van afgelopen maanden wel nog oké uit.

Wow, dat is nog eens dom en slecht beleid.

Dat er in 2020/21/22/23/24 nog steeds zulke domme bestuurders zijn en onverantwoorde beslissingen nemen en het voortbestaan van een club in gevaar brengen.

We hebben hard de witte jassen nodig die vroeger dit soort mentaal gestoorden naar een rustig plekje afvoerden waar ze geen gevaar meer vormden.

In België gaan wel vaker clubs failliet...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren