Halfzachte reactie Van der Sar: ‘We keuren de situatie af’

Zaterdag, 25 mei 2019 om

Ajax heeft een eerste reactie gegeven op de wanordelijkheden tijdens de 'mini-Klassieker' van zaterdagmiddag. Algemeen directeur Edwin van der Sar spreekt zijn afkeuring uit over de gebeurtenissen, al gaat hij niet specifiek in op het gedrag van de supporters van Ajax. Een groep Ajacieden ging door het lint tijdens het duel tussen Ajax Onder-19 en Feyenoord Onder-19.

Het duel op De Toekomst was niet toegankelijk voor meegereisde supporters van Feyenoord, maar familieleden van de spelers van het elftal van trainer Dirk Kuyt mochten wel mee. Na ongeveer een halfuur voetballen leefden de familieleden hoorbaar mee, waarna een groep supporters van Ajax op ze probeerde af te rennen. Feyenoord- fans, onder wie kinderen, renden de tribune af.

Spelers en trainers van zowel Ajax en Feyenoord renden direct naar de zijlijn om de boel te sussen. Ook Van der Sar van Ajax deed nog een tevergeefs poging om de rust weder te laten keren; de arbiter besloot de wedstrijd vrijwel onmiddellijk stil te leggen en de spelers van beide teams richting de kleedkamer te sturen. De wedstrijd, waarin beide clubs kampioen konden worden, moet dus later worden afgemaakt.

"De situatie die zich op de tribunes voordeed keuren wij natuurlijk af", zegt Van der Sar in een reactie op de website van Ajax. "Voor de beide clubs en de vele toeschouwers is het daarnaast erg vervelend dat het duel niet is uitgespeeld. De spannende competitie van de Onder-19 verdient een sportief slot en daarover verwachten wij komende week van de KNVB meer te horen."


Poll

Is de reactie van Edwin van der Sar doortastend genoeg?


Gerelateerd

186 reacties (laatste reactie door aidenmcgeady)

Samenvatting, paar idioten met weinig hersencellen verneuken voetbal middag voor een grote groep mensen. Rot op.

25 mei 2019 om 23:35

Te hopen dat DE ECHTE supporters van Ajax op gaan staan en dit soort droeftoeters laten zien dat ze de club hiermee duperen. Genoeg is genoeg.

25 mei 2019 om 23:40

Dat gebeurt toch niet, kijk naar dit halve optreden van van der sar... Zet die gasten toch in eens op hun plek, weer ze uit de arena en van de toekomst, zeg dat je ze levenslang van de club zou willen verbannen. Nee waar komt Edwin mee, politiek correct geneuzel. Zolang er niemand in de top van de clubs op staat veranderd er toch niks.

26 mei 2019 om 00:12

Goalski

Zet jij ze anders even op hun plek anders. Net als jij heb ik vandaag meerdere keren uitgehaald naar die hersenloze relnichten daar. Maar wel lekker veilig vanachter ons toetsenbord.

Van der Sar heeft al meerdere malen laten merken dat hij zich niet kan identificeren met dit soort achterlijke randdebielen en gooide bij de huldiging nota bene nog bijna een blik bier terug richting die mafkezen uit pure frustratie.

Ik denk dat als Edwin openlijk spreekt over deze eencellige minkukels zoals wij dat doen dat hij vanavond nog visite krijgt van dat tuig. Dan bedenk je je misschien toch wel een keer voordat je de aanval inzet.

Beste kan je ze allemaal op een veldje uitnodigen om te rellen en de laatste die staat die mag zijn uitkering behouden. Zijn we in een klap af van dat dode gewicht voor onze maatschappij. Ik hoop dat we de strijd tegen voetbaltokkies gaan winnen maar ik vrees dat we zonder de hulp van de overheid verloren zijn. Die sukkels hebben gewoon te weinig te verliezen.

26 mei 2019 om 00:41

@origineel
Als directeur mag je terecht successen vieren met je club maar als je met misdragingen te maken hebt zoals tijdens deze wedstrijd is gebeurt dan moet je ook leiderschap durven tonen en dat gaat natuurlijk niet werken met nietszeggende uitspraken over dit tuig, de Boer durft dit tuig gewoon imbecielen te noemen en dat is geeneens een belediging maar helaas de waarheid dus waarom zou van der Sar de waarheid niet durven zeggen.

26 mei 2019 om 00:48

Successen vieren staat hier toch los van. Onze Directeur ving blikjes bier die richting de Burgemeester werden gegooid, sprak met emotie en een bebloede bek de "supporters" toe in de verloren bekerfinale tegen Pec. Vandaag stond hij weer vooraan om de situatie op de Toekomst op te lossen. Hij stond daar tegenover die randdebielen. Hij was er om Kuijt te begeleiden naar de bus. Van der Sar is nou eenmaal zwak in zijn bewoordingen, dat zag je zelfs tijdens de huldiging weer. Maar hij toont wel degelijk zijn normen en waarden met zijn acties en ik vind dat we daar op VZ met zijn allen wel erg makkelijk aan voorbij gaan.

26 mei 2019 om 01:03

@origineel
Het staat er helemaal niet los van, successen is leuk en mag je vieren maar als er problemen zijn dan moet je als directeur ook durf tonen, en een blikje opvangen is prachtig maar laat hem eens wat mensen een stadionverbod geven dan is de kans op dit soort rellen veel kleiner want de reactie dat hij dit soort wangedrag afkeurt heeft nul waarde.

26 mei 2019 om 01:30

Oké dus zeggen dat je stadionverboden uitdeelt is durf tonen maar tegenover die gasten gaan staan in het heetst van de strijd heeft geen waarde?! Echt ongekend hoe zwart-wit deze situatie benadert word.

Nogmaals ik vind het ook zwakke teksten van Van der Sar. Ik kan niet wachten tot de dag dat Ajax openlijk de oorlog aangaat met die sukkels die mijn club maandelijks in een kwaad daglicht zetten.

Dat betekent niet meteen dat Edwin een slappe zak is die over zich heen laat lopen zoals hier nu veel geschetst wordt. Een slappe zak zou wegrennen van de problemen op de Toekomst vandaag in plaats van erop af gaan. Een slappe zak zou niet tegenover 100.000 man overdreven klappen voor de uitgefloten Burgemeester etc. In zijn handelen toont hij zeker zijn normen en waarden, in zijn woorden ontbreekt dat nog momenteel.

Denk eens 10 minuutjes na over wat voor soort "mensen" die hooligans zijn. Vraag je eens af wat het risico zou zijn als jij als woordvoerder van je club ze openlijk zou afbranden. Die achterlijken zijn tot alles in staat joh. En op de overheid hoef je ook niet te rekenen, nachtje in de cel en de volgende dag staan ze weer buiten. Dit probleem vraagt om veel meer dan een heldhaftige Van der Sar.

26 mei 2019 om 04:32

Amen ik sluit me helemaal bij jou reactie aan deze hersenlozen en anderen zij tot alles in staat zelfs geweld tegen de eigen spelers!

26 mei 2019 om 08:47

Je gaat eraan voorbij dat dit ook een onderdeel is van zijn functie hoe wrang ook. Als dit gebeurt mag je dus ook hard naar buiten toe optreden. Ze zijn misschien tot veel in staat maar als directeur bereik je juist je achterban niet door halfzachte teksten op te lepelen.

26 mei 2019 om 10:12

@goalski

Quote: "dat gebeurt toch niet, kijk naar dit halve optreden van van der sar... Zet die gasten toch in eens op hun plek, weer ze uit de arena en van de toekomst, zeg dat je ze levenslang van de club zou willen verbannen. Nee waar komt Edwin mee, politiek correct geneuzel. Zolang er niemand in de top van de clubs op staat veranderd er toch niks".

Wat een verschrikkelijk dom geneuzel. Wat wil jij dan, een peloton ME inzetten bij een juniorenwedstrijd? Een verstandig mens redeneert en handelt naar zijn verstand en niet naar zijn onderbuik. En ramt er niet meteen op los, maar laat eerst uitzoeken wat er is gebeurd en wie er iets valt te verwijten en neemt daar passende maatregelen voor. En dat Van der Sar die niet hardop uitspreekt, wil natuurlijk niet zeggen dat die er daarom niet gaan komen. Door als een olifant als een porseleinkast te razen, zoals jij kennelijk voor staat, gooi je alleen maar olie op het vuur en creer je een situatie die bij het minste geringste kan escaleren en ervoor kan zorgen dat er mensen gevaar lopen. En het welzijn van de bezoekers is de voornaamste verantwoordelijkheid van een bestuurder als Van der Sar. De stoere taal die jij uitspreekt, is dan ook vooral heel kortzichtig en dom.

26 mei 2019 om 10:42

Was jij erbij Goalski? Wat een onzin.

Natuurlijk, super stomme actie en laat me duidelijk zijn dat ik het absoluut niet goedkeur, maar er wordt hier gedaan alsof ze aan het vechten waren en Vd Sar ze daar over moet gaan aanspreken. Wat wil hij zeggen buiten het feit dat ze zich niet zo hadden moeten laten opnaaien. Natuurlijk zijn deze gasten fout, maar meer dan een woordenwisseling was het niet. En nogmaals, voordat mensen denken dat ik het goedkeur; deze gasten moeten zich niet laten opnaaien en een ander vak op lopen, dat is echt oerstom, maar ze hebben de ouders en kinderen niks aangedaan en verhaal gehaald bij de overige mensen waar die “feyenoord supporters” vandaan kwamen en waar ze nu zijn. Er zijn ergere dingen gebeurd, maar hoe RTV Rijnmond het verteld, lijkt het net alsof er een slagveld heeft plaatsgevonden.

26 mei 2019 om 11:27

Dit zijn toch de echte supporters? De kern die nooit een wedstrijd mist? Zelfs van de jeugd. Triest volk

26 mei 2019 om 14:22

@ origineel

Inderdaad, maar in Nederland houd men van symbool politiek, waarbij men steeds meer alleen vanuit rauwe emoties denkt. Kijk dat Ajax verantwoordelijk is voor de veiligheid van al haar bezoekers moge duidelijk zijn. Persoonlijk vind ik te idioot voor woorden dat het opleggen van een meldingsplicht en/of omgevingsverbod wanneer je een stadion verbod hebt (en zeker als je die hebt gekregen op basis van geweldspleging) niet automatisch worden opgelegd. Het is dus gewoon nog steeds optioneel:.

Inderdaad een slappe reactie van van der Sar. Hij was er toch ook bij. Durf gewoon te roepen dat op basis van de beelden dit soort gasten nooit meer bij Ajax aanwezig zullen zijn

25 mei 2019 om 23:29

snap deze angsthazen reactie ook niet. misschien moeten jeugdwedstrijden tussen fey en ajax ook maar zonder uit publiek worden gespeeld, hoe triest dit ook is.

26 mei 2019 om 11:26

Er was ook geen uitpubliek aanwezig. Alleen de FAMILIES van de jeugdspelers van Feyenoord. Sta je daar als troste vader je zoon aan te moedigen. Wzawzdb? Gatverdamme

26 mei 2019 om 14:14

Wat heeft dat Wzawzdb ermee te maken? Ik ken een familie daar die hun zoon voor Ajax zat aan te moedigen. Ook zij walgen hiervan en willen niks met die domme tokkies te maken hebben hoor. Ook dat zijn Families van jeugdspelers.

26 mei 2019 om 00:10

Wat maakt het nou uit wat hij zegt? Iedereen weet toch dat dit niet kan, of is het pas definitief als van der sar het heeft uitgesproken? Gaat er om wat Ajax ermee doet, ik verwacht wel dat er een paar stadionverboden komen.

26 mei 2019 om 00:38

Als baas van de club moet je dit veel harder veroordelen en sancties uitspreken. Op deze manier lopen die idioten er de volgende keer weer

26 mei 2019 om 10:54

Eerst maar eens uitzoeken wat er precies is gebeurd enkele er waren voordat je een grote broek aantrekt. Maar wat gaan roepen in de camera is even ondoordacht als deze gasten. Nu grote dingen gaan zeggen is puur populisme. Maar ook op dit forum viert populisme hoogtij

26 mei 2019 om 00:24

Beetje dubbel. Iedereen weet dat hij zou zeggen dat ze het veroordelen en er alles aan doen om de verantwoordelijken te straffen. Dus als ie dat zegt is het een standaardreactie. Deze reactie is net iets anders, maar insinueert gelijk dat hij vooral hoopt dat de wedstrijd uberhaupt uitgespeeld mag worden en Ajax niet een reglementaire nederlaag krijgt.

26 mei 2019 om 00:39

Dat zou zijn laatste zorg moeten zijn, Martijn,

26 mei 2019 om 11:01

Je kan het ook overdrijven he. Er is geen geweld aan te pas gekomen. Het zijn geen heldere lichten en een stel idioten. Maar we doen nu net of er iemand is vermoord. Je ziet maar weer dat het gewoon niet goed samen gaat. Dus nee misschien uitsupporters maar weer 10 jaar extra verbieden. Overigens ben ik wel verbaasd over het feit dat niemand zegt dat het wellicht onverstandig is die familieleden mee te laten gaan bij deze wedstrijd. Op de beelden is namelijk ook duidelijk dat ze vrij fanatiek meeleven. Beide clubs weten dat er tokkies.op deze pot afkomen. Wellicht moet men dit dan ook.niet doen

26 mei 2019 om 11:10

Het is eerder onverstandig om de fanatieke aanhang van Ajax uit te nodigen terwijl dit tegen de gemaakte afspraken was. De afspraak was familie en vrienden van zowel Ajax en Feyenoord plus wat media. Echter heeft Ajax buiten medeweten van Feyenoord ook de ultras uitgenodigd en deze in hetzelfde vak als de Feyenoord media gezet en vlak naast de families van Feyenoord. De stewards hebben vooraf zelfs nog uitgelegd dat dat vak speciaal was geregeld voor de ultras. Schandalige vertoning van Ajax dat ze zo de oren laten hangen naar die gekken.

26 mei 2019 om 02:07

Het ligt wel iets genuanceerder. Voor uit supporters zijn er de uitvakken. Die zijn gescheiden van de rest om zo problemen te voorkomen. Directie en begeleiders van de uitspelende ploeg worden normaliter op het ereterras ontvangen. Daar gelden wel regels, je bent niet gekleed als supporter en je gedraagt je neutraal. Dat is hier dus misgegaan, ouders gedroegen zich als fanatieke supporters en lieten dat duidelijk horen. Toen ontstonden er problemen met de fanatieke Ajax supporters.

Normaliter gaan fans geeneens mee, zo mag Ajax geen fans meenemen naar de Kuip. Andersom mag Feyenoord geen fans meenemen naar Ajax. Dat is hier dus misgegaan.

26 mei 2019 om 02:41

Gedroegen zich als fanatieke supporters? Ze moedigden hun kinderen aan. Toen ontstonden er problemen met de Ajax aanhang? Ajax supporters hebben een vak bestormd van opa's en oma's, vaders en moeders en zusjes en broertjes omdat ze te uitbundig klapte. Door deze Ajax 'fans' hier te verdedigen zet je jezelf echt voor lul.

26 mei 2019 om 02:49

@SpeedyAFC Schandalige reactie. Dus ouders mogen niet meer sportieve mijlpalen en belangrijke momenten in het leven van hun kinderen bijwonen? Schaam je diep voor deze reactie.

26 mei 2019 om 02:59

Het is al jaren duidelijk dat Ajax en Feyenoord supporters niet samen gaan. Ajax stond dus ook niet toe dat Feyenoord supporters mee nam. Ze mochten de wedstrijd niet bezoeken om problemen te voorkomen. Net zoals Ajacieden niet naar de Kuip kunnen komen.

Andersom is het precies hetzelfde. Een twaalf jarig jongetje die fan was van Huntelaar en met zijn vader, een fanatieke Feyenoord fan, juichte toen Huntelaar scoorde. Werd knock out geslagen door een volwassen Feyenoord supporter. Een Poolse van van Lech Poznan bezocht Feyenoord-Poznan. Toen hij juichte voor Poznan, werd hij van de tribune de gracht in gegooid, brak beide polsen.

Je kan als uit supporter bij deze wedstrijden niet gaan supporteren op de hoofdtribune. Bij Ajax -Feyenoord en bij Feyenoord-Ajax mag je daarom geen fans meenemen. De risico's dat het fout gaat zijn veel te groot.

Dus is het hier echt de vraag hoe dit kon gebeuren. Want een club afvaardiging die op de hoofdtribune ontvangen wordt dient neutraal te zijn. Juist om dit soort problemen te voorkomen. Toen van de Sar zich liet gaan op de hoofdtribune bij Real, werd hij niet voor niets meteen vermanend toegesproken door de voorzitter van Real.

26 mei 2019 om 03:36

@dubbelc

Het is nu al decennia zo dat er veel supporters geweld is tussen de fanatieke supporters van Ajax en Feyenoord, er is zelfs een supporter om het leven gekomen bij onderlinge rellen. Ouders van de uitspelende ploeg kunnen inderdaad niet hun kinderen gaan aanmoedigen bij de onderlinge wedstrijden, dat is echt veel te gevaarlijk.

Andersom is het precies hetzelfde. Ook Adriaanse vertelde enige tijd terug nog dat hij als jeugdtrainer van Ajax klappen kreeg bij een jeugdwedstrijd tegen Excelsior van fanatieke Feyenoord supporters. Die kwamen hem daar even opzoeken.

We kunnen wel allemaal gaan roepen dat het een grote schande is en dat het anders zou moeten zijn, maar het veranderd de realiteit niet.

De enige die hier een verschil kan maken is de overheid, pas wanneer die eindelijk komen met een voetbal wet en deze stevig gaan handhaven, zou er in de toekomst iets kunnen veranderen.

Maar op dit moment komen de hooligans er bijna altijd wel mee weg. Ze worden zelden tot nooit zwaar gestraft, zeker in vergelijking met Engeland. Citaat uit het AD: "een woordvoerder van de politie Amsterdam stelt dat de onrust ‘geen zaak is van de politie’.". En daar zit het probleem, de hooligans worden nauwelijks aangepakt in Nederland.

Zolang dat niet gebeurt, kan je geen supporters meenemen naar elkaars wedstrijden, laat staan uit fans plaatsen op de hoofdtribune. De risico's zijn dan veel te groot. Dat hebben we in het verleden gezien en dat zien we nu weer.

Daarom begrijp ik niet hoe dit heeft kunnen gebeuren. Hoe kan het zo zijn dat er ineens Feyenoord fans op de hoofdtribune in de Toekomst zitten en die luid en duidelijk Feyenoord aan het aanmoedigen zijn?

26 mei 2019 om 06:40

Wat ben jij triest! Man man man, neem een voorbeeld aan de meeste ajacieden hier. Je bent hier de boel aan het verdraaien en goedpraten. En als je hierop wordt aangesproken kom je met voorbeeld dat feyenoord minimaal met zo fout is. Trieste jongen..

26 mei 2019 om 07:46

Als je het zo leest / wil lezen is het inderdaad een trieste reactie. Ik laat me niet uit over andere clubs, maar het zou wel goed zijn om meer mogelijkheden te hebben om dit ruig aan te pakken. Nooit meer in een stadion zien alleen heeft geen effect omdat het dan wel tijdens amateur wedstrijden gebeurt.

26 mei 2019 om 08:33

Speedy is dusdanig verblind door clubliefde dat hij de boel 180 graden draait en van de slachtoffers de daders maakt. Echt ongelooflijk dit.

26 mei 2019 om 08:44

Wat een misselijke reactie om de gebeurtenissen op de Toekomst goed te praten. Normaliter gaan er bij Feyenoord wel gewoon fans mee met de onder 19. Maar Feyenoord heeft er zelf voor gekozen dat er alleen families van de spelers + enkele genodigden aanwezig zijn.

Dat Ajax er zelf voor kiest om vervolgende harde kern maar toe te laten, tja. Dan roep je dat over jezelf af.

Overigens konden de familie en vrienden van Ajax spelers wel gewoon plaatsnemen op Varkenoord op de tribune. Heb jij toen iets gehoord? Nou, wat ik heb gehoord is dat de oude garde enkele agressieve Feyenoorders zélf hardhandig van het complex heeft verwijderd, daar is gewoon sociale controle aanwezig. Bij Ajax schijnbaar niet.

Wat mij betreft speelt Feyenoord geen wedstrijd meer op de toekomst als Ajax hun supporters toelaat. Wat mij betreft is Ajax ook nooit meer welkom in de Kuip. Zoveelste bewijs dat die gasten te dom zijn om te poepen en zich niet kunnen bewijzen. Weg ermee.

26 mei 2019 om 10:30

@speedyafc

Quote: "dus is het hier echt de vraag hoe dit kon gebeuren. Want een club afvaardiging die op de hoofdtribune ontvangen wordt dient neutraal te zijn. Juist om dit soort problemen te voorkomen".

Volslagen krankzinnige reactie. Je hebt het over een juniorenwedstrijd en de bezoekers uit Rotterdam zijn geen Feyenoord-hooligans, maar doodgewone en hardwerkende ouders en familieleden die hun zoon of neef kwamen aanmoedigen in hun jacht op het kampioenschap. Als die mensen hun kinderen niet mogen aanmoedigen, waarom zouden ze dan naar het stadion komen? Je probeert gewoon recht te praten wat zo krom is als een hoepel, het zijn niet de mensen uit Rotterdam die zich misdragen hebben, maar het tuig van de richel dat zich vermomt als Ajax supporter en het Ajax shirt misbruikt om zich daar mee te legitimeren om er op los te kunnen slaan tegen volstrekt onschuldige mensen. Met dit soort tuig in je supportersschare heb je geen vijanden meer nodig. Ik schaam me kapot voor mijn club en het is bepaald niet te eerste keer dat dat gajes Ajax in opspraak brengt. Het is te hopen dat ze de relschoppers kunnen traceren en dat de rechter ze een jarenlang gebiedsverbod oplegt op tijden dat Ajax speelt. Hoe zuur het ook is voor de spelers en trainers omdat zij er natuurlijk helemaal niets aan kunnen doen, vind ik dat de Knvb Ajax een reglementaire 3 - 0 nederlaag moet opleggen, waardoor Feyenoord kampioen wordt. Misschien dat het kwartje dan gaat vallen bij die idioten en ze eindelijk door hebben hoe zeer ze de club duperen met hun primitieve gedrag. Al waag ik te betwijfelen of ze ook maar over 1 werkende hersencel beschikken.

26 mei 2019 om 10:44

Mooi betoog, Scepticus. Ik wil je alleen op het hart drukken dat jij als Ajacied niets hebt om je voor te schamen (zolang je je verre hebt gehouden van die Neanderthalers uiteraard). Er is niemand die jou en je medesupporters op iets afrekenen waar jullie part noch deel aan hebben.

26 mei 2019 om 11:16

Hijniet!, Is er gevochten? Hebben ze mensen beroofd? Natuurlijk is dit oerstom van die 'supporters', maar de provocerende mensen namen meteen de benen en toen is het opgelost. Er is geen klap gevallen of was jij er bij, dat je kan zeggen dat het anders was?

Speedy heeft gewoon gelijk, je moet gewoon neutraal gekleed gaan en als je niet provoceert en alleen juicht voor je kinderen, zoals elke jeugdwedstrijd is er niks aan de hand.

Nogmaals, ik keur het gedrag van de supporters niet goed, maar je moet het ook niet uitlokken met gebaren en zo, dat is ook niet snugger.

26 mei 2019 om 11:28

ik ben het anders volkomen met Speedy eens. DIt forum laat maar weer zien hoe tolerant we naar elkaar zijn, Speedy komt met argumenten dan word er vol op de man gespeeld en krijg je termen als "triest" "misselijkmakend"

@scepticus: zelfs jij doet er aan mee door te beweren dat ze "er op los sloegen". Er is geen enkel geweld aan te pas gekomen maar blijkbaar verzinnen we er maar zaken bij om het eigen punt kracht bij te zetten. Dat wordt dan blijkbaar maar als "normaal" gedaan.

De reactie van een "zilveren vos"erboven is ook tekenend. Geen enkele vorm van ratio.

Wellicht moeten de mensen eens eerst zijn betoog goed lezen. Ik doe dat wel. Ook Speedy veroordeeld het gedrag maar dat wil niemand zien omdat hij de context duidt en blijkbaar mag je alleen maar dit gedrag veroordelen en voor de rest niets anders zeggen want als je dat laatste doet, wordt je weggezet als een zwakzinnige.

Ik neem Ajax (en Feyenoord kwalijk) dat die samen van tevoren dit niet hebben doorgesproken en een risicoanalyse hebben gemaakt. Het is een kampioenswedstrijd tussen 2 aartsrivalen en het zijn officieel volwassen teams. Volgepakte tribunes, Nee, het is geen jeugdwedstrijd waar 30 man langs de lijn staan. Er komen duizenden mensen af of dit "nietszeggende potje" ja daar komen ook idioten op af. Mensen die de herseninhoud van een visstick hebben..

Wellicht ben ik niet zo naã¯ef om te denken dat dat wel goed zal gaan. Nee dat gaat niet goed dat hebben we meer dan 10 jaar geleden ook gezien bij van persie op de Toekomst. Deze pot had naar de Arena verplaatst kunnen worden of men had ook geen familieleden mee moeten nemen. Nee laten we het vooral wel door laten gaan en dan weer massaal achteraf moord en branden schreeuwen. Voorkomen is beter dan genezen.

Als klap op de vuurpijl van het betoog van scepticus over de straffen; reglementaire nederlaag, gebiedsverboden. Bij de nederlaag geef je zelf al aan dat het geen enkel effect heeft. Waarom doe je dat dan? Om lekker de spelers van onder de 19 te straffen, zij moeten maar lijden onder het gedrag van supporters want dat heeft weliswaar geen effect maar kunnen we wel laten zien dat we "optreden". Of een gebiedsverbod, iets wat juridisch waarschijnlijk onmogelijk is.

Vooral geen maatregelen om dit te voorkomen. Alleen maar achter praten, veroordelen en "hard" straffen. Want als we dat doen dan gebeurd het de volgende keer niet. Ja, in een ideale, eerlijke, fatsoenlijke wereld, wat dit forum zeker ook is?

26 mei 2019 om 12:49

Hij kraamt gewoon onzin uit. Ajax heeft bestuurlijk opzichtig gefaald door, tegen de afspraken in, supporters binnen te laten. Wanneer er enkel vrienden en familie aanwezig was geweest, was dit hoogstwaarschijnlijk niet gebeurd. Feyenoord familieleden juichte na een kans, als we dat al als provocerend gaan bestempelen is het einde pas echt zoek. Vanwege je clubvoorkeur probeer je nu recht te praten wat krom is en neem je het op voor een groep mensen die een vak van familieleden bestormen omdat ze te hard klappen.

26 mei 2019 om 12:50

Waren geweest*

26 mei 2019 om 14:19

Jij bewijst precies mijn punt. Niet lezen wat iemand zegt en in plaats van op de inhoud te reageren, val je mij als persoon aan door te beweren dat ik "recht probeer te praten wat krom is" vanwege mijn clubvoorkeur. Sterk argument. Net als je oordeel over de schuld zonder de feiten helemaal te kennen.

26 mei 2019 om 19:20

Jij leest het volgens mij zelf niet. Er word gesproken over 'supporters' meenemen, maar dat is juist niet gebeurt. Slechts een aantal familieleden waren aanwezig. Dit gaat juist vrijwel altijd wel goed, maar bij Ajax door zwaar bestuurlijk falen (het toelaten van een deel van de harde kern, tegen de afspraken en elke vorm van gezond verstand in) dus niet. De duiding 'problemen met de fanatieke supporters' is natuurlijk een belachelijke duiding. Een aantal idioten hebben, zoals ik al eerder zei, vrouwen en kinderen aangevallen omdat ze in essentie te hard klapte.

26 mei 2019 om 10:31

Ik snap het wel....hij heeft die gasten zelf uitgenodigd...die droeftoeter met zijn megafoon die je ook altijd zag op vak 410 wordt een beetje als leider gezien. Hij heeft contact gehad met Ajax omdat de F-side ook naar deze wedstrijd wou. Dit mocht maar hij moest dan wel alle namen doorgeven. Dit zijn er uiteindelijk een kleine 200 geworden. Hij heeft ze zelf uitgenodigd dus zou hij zich zelf veroordelen. Ze weten wie het zijn..een echte leider zou ze allemaal een stadionverbod geven...

26 mei 2019 om 13:18

Weet je zeker dat de namen, adressen, geboortedatums en paspoort / rijbewijs nummers van de relschoppers bij Ajax bekend zijn?

Want daar zit vaak het probleem, een club heeft geen opsporingsbevoegdheden en de politie vind het niet nodig om hier op te treden. De politie heeft al laten weten geen onderzoek te starten.

En zelfs als alle gegevens van de relschoppers bekend zijn, dan nog zouden deze relschoppers geen enkele verplichting hebben om zich tijdens wedstrijden zich te melden op het politie bureau. Ze kunnen gewoon via kaartjes van anderen het stadion binnenkomen. Want het is niet mogelijk om van 55.000 mensen hun id te controleren voor aanvang van een wedstrijd, men neemt steekproeven. De hooligan die bij Ajax-AZ de keeper aanviel, had ook allang een stadion verbod. Toch wist hij wederom een wedstrijd te bezoeken.

Zonder voetbalwet en de bereidheid deze te handhaven, zie ik het somber in met stadion verboden. Nederland zou echt een voorbeeld aan Engeland moeten nemen.

26 mei 2019 om 13:55

Iedereen die bij die wedstrijd aanwezig was is met naam en toenaam bekend...verder ga ik na jouw eerder berichten over dit onderwerp, elke vorm van discussie of gesprek met jouw uit de weg.

Keihard veroordelen dit gedrag. Afstand van nemen; dit zijn geen supporters!!

25 mei 2019 om 23:36

Dat lijkt mij ook op zijn plaats.

Jezus Edwin. Slappe lul. Treed nou een keer op tegen dit soort dwazen. Hoe zit je in mekaar om familie en beveiligers te bestormen tijdens een belangrijk potje van Jong Ajax. Die jongens spelen ergens om! Begrijp dat dan! Onbegrijpelijk .. en om dan zo te reageren is zo slap en angstig. Flikker die gasten lekker uit je supporters bestand, weer ze van de club en zorg dat die nooit meer een wedstrijd mogen meemaken. Kansloos en walgelijk.

26 mei 2019 om 11:37

Wellicht verschillen wij maar ik verwacht ander gedrag van een directeur. Ik verwacht van de directeur dat hij zijn woorden zorgvuldig kiest en voordat hij een grote mond heeft. Eerst eens al feiten op een rijtje zet, de mogelijkheden uitzoekt voor straffen en dan vervolgens met een helder statement komt met plan van aanpak.als hij hetzelfde soort taal bezigt als dit tuig dan maak ik me echt zorgen

Sorry maar als je dit ziet kun je als Van Der Șar zijnde toch niet anders dan schande spreken over onze eigen 'supporters'? Zoals ik onder het eerdere bericht al aangaf. Dit zijn doorgesnoven gekken, het gezwel van de club. Ze vinden zichzelf onwijs belangrijk en dat blijven ze elkaar ook wijs maken maar ik zie liever dat ze gewoon oprotten en weg blijven. Liever een doodse stilte iedere wedstrijd in het stadion dan diezelfde mensen aanwezig die het bij jeugdwedstrijden nodig vinden om te gaan matten met nota bene de familie van spelers. Echt, hoe haal je het in je hoofd. Weg ermee en nooit meer toelaten bij iets waaraan de naam Ajax verbonden is.

25 mei 2019 om 23:29

Nog een leuke toevoeging trouwens: degene die op de foto's een gestreept shirt draagt is dezelfde als die de journalist van de Telegraaf sloeg voor de wedstrijd tegen Spurs in Engeland.

26 mei 2019 om 07:34

Recidive is out. Het is lastig. Edwin is een slome zak met woorden, maar staat hier wel vooraan. Ik zou het wel weten. Waar ben je bang voor? Gooi ze met naam en toenaam voor altijd uit de club. Niemand die ze mist. De mensen die ze wel missen kun je waarschijnlijk volgende week er ook uitgooien.

Man man man, zwakjes. Treedt eens op tegen die zwakzinnige junks. Ik worddagelijks bedreigd door verslaafde veroordeelde criminelen voor mijn werk, maar meneer van der Sar kan met het 16x salaris het niet opbrengen om een vent te zijn?

25 mei 2019 om 23:33

ja ach, het is makkelijk om met gebalde vuist te juichen in delle alpi, maar op dit soort momenten moet je juist leiderschap tonen. niet iedereen is geschikt voor algemeen directeurschap.

25 mei 2019 om 23:46

Mooi gesproken....

... hier sta je op als leider .... Hij blijft zitten ...

25 mei 2019 om 23:51

Makkelijk praten vanaf de zijlijn. Dit soort figuren trekken zich van niemand ene moer aan en schromen ook echt niet om daad bij woord te voegen. Tuurlijk mag je als club zijnde nooit zwichten voor dit soort malloten, maar enige angst is op zich wel te begrijpen hoor. Het wordt gewoon hoogtijd voor een paar serieuze wetsaanpassingen, welke het mogelijk maken om dit soort figuren nou eindelijk eens definitief rondom de velden te weren. O.a meldplicht op wedstrijddagen, levenslange stadionverboden en torenhoge boetes.

25 mei 2019 om 23:55

Nelson, jouw betoog klinkt als buigen voor malloten en terreur.
Als je daar aan toegeeft, wordt het heel snel voor andere leiders.

26 mei 2019 om 00:03

Ja idd hij bleef zo zitten dat hij er daadwerkelijk ging staan, in plaats van stoere taal te bezigen in een statement achter af. Wat zo ongeveer alle reageerders hierzo doen. Zeg dit zeg dat, zeg dat je dit doet, zeg dat je dat doet. Deze slappe zak stond er. Als meer mensen en directeuren nou eens dat zouden doen, in plaats van ferme taal spreken voor de bühne, zou het er stukken beter aan toe gaan. Zelfde tijdens de huldiging, stond ie er ook toen een gek bedacht dat een blikje bier gooien wel een heel goed idee was. Misschien mogen de reageerders en VZ eens bij zich zelf te rade gaan. Slap statement, inderdaad hij stond er. Hij was als algemeen directeur bereid om te doen, in plaats van te spreken. Heb er dus meer dan voldoende vertrouwen in dat hij er ook alles aan zal doen om dit te voorkomen en dit soort gasten te weren in de toekomst, in plaats van er alleen over te lullen. Zelfde de andere kant ui met de bekerfinale. Niet lullen over hoe belangrijk je echte supporters zijn. Nee gewoon prijsverschil in kaartjes compenseren en achteraf een kort statement dat het geld van de bekerfinale daar aan uitgegeven is. Maar he, we hebben liever mensen die veel lullen, ferme taal uitspreken maar eigenlijk 0, niets doen. Dat zijn de 'echte' leiders.....

26 mei 2019 om 00:04

Ik probeer de situatie slechts te nuanceren, al snap ik dat het wellicht een tikkeltje angstig overkomt. Ik zou er weliswaar niet voor buigen, maar tegelijkertijd zou ik ook niet bepaald zitten wachten op bedreigingen, intimidatie en nog meer van dat soort ongein aan mijn adres en dat van mijn gezin. Ik ben in ieder geval blij dat ik geen publieke functie bekleed bij een b.v.o.

26 mei 2019 om 00:12

@ninjakai,

Wat goed is mag gezegd worden maar wat slecht is ook. Dit is gewoon een waardeloze reactie van een directeur die niet kan communiceren. Hij moet dit gedrag keihard veroordelen en direct actie ondernemen. Omdat hij een bierblikje vangt en een paar eurootjes weg geeft kan hij bij jou niet stuk?

Van de Sar kan niet praten. Morgen komt er een anders statement voorgekauwd door de communicatie adviseur. Van de Sar is een directeur voor de bühne. Een bekende naam die faalt als algemeen directeur.

26 mei 2019 om 09:08

Dus je gaat een blikje bier vangen in een situatie waar hij toch al aanwezig was vergelijken met een situatie waarin families worden aangevallen? 'Hij stond er'...Ja vrij logisch bij een huldiging. Van de Sar heeft ook jarenlange media ervaring en dit moet je hard veroordelen én uitvoeren. Niemand roept hier dat het alleen bij harde woorden moet blijven, maar maak wel minstens een statement.

Is voetbalzone nou een nieuwssite of een statementanalysesite? Sinds wanneer geeft vz meningen over gebeurtenissen? Is natuurlijk wel schandalig wat er gebeurt is.

25 mei 2019 om 23:42

Ze geven toch aan met onderbouwing wat er is gebeurd. Dat mag best met een titel die goed weergeeft hoe vd Sar reageerd op de ongeregeldheden. Als VZ een titel heeft met Magistraal Ajax wint uit van Real. Geef je dan ook zo'n reactie?

25 mei 2019 om 23:47

VZ geeft zo vaak meningen.

Nu komt de mening je misschien nietb uit dat je je er aanstoort?
Ga eerst bij je zelf te rade,

Dit is gewoon slap.

26 mei 2019 om 02:10

Nou ja, ze spreken soms ook van indrukwekkende prestaties of prachtige doelpunten. Dat is ook subjectief. Misschien iets minder opvallend dan nu, maar in essentie is dat precies hetzelfde.

Ze onderbouwen het wel, omdat Van der Sar niet ingaat op het gedrag van de supporters of hoe dit heeft kunnen gebeuren. Eigenlijk zegt hij met veel woorden niet veel meer als ''de knvb gaat erna kijken''. Ja, dat doen ze meestal met wedstrijden die gestaakt worden ja. Maar voor de rest? Eigenlijk meld hij niks.

Slappe reactie, zoals wel vaker wanneer het de F-Side betreft. Tegen het door hen meegebrachte spandoek tegen Scherpen durfde men eerder ook al niet op te treden, het is dus ook niet onverwacht dat hij hier om geen man en paard durft te noemen. De F-Side lijkt een flinke vinger in de pap te hebben en kan alles maken. De Ajaxleiding staat vooraan om het feest mee te vieren met de fans wanneer er wordt gewonnen, maar wanneer er tegen een deel van de fans moet worden opgetreden geeft men niet thuis.

Daarnaast mis ik enige zelfreflectie, het is zonneklaar dat de aanwezigheid van dit tuig mogelijk was dankzij de gebrekkige organisatie. Slappe hap.

25 mei 2019 om 23:36

Idd slappe hap. Geef aan dat je uit gaat zoeken hoe door plaats heeft kunnen vinden en dat alle betrokken zwaar gestraft zullen worden.

26 mei 2019 om 02:42

Slappe hap idd. Helemaal eens. Alleen kleine nuance; dit is niet de F-Side... deze jonge garde noemt zich UA en zijn niet representatief voor de (oude garde van de) F-Side.

26 mei 2019 om 07:42

Ze kunnen zich beter G-side noemen. Dit uitschot is mentaal zwaar gehandicapt. Compleet van het padje af.

Slappe hap. Echt hele slappe hap.

25 mei 2019 om 23:31

Klopt. Dit soort figuren verkloten het voor een hele grote groep normale mensen die zich wel kunnen gedragen in een stadion. Keihard straffen

26 mei 2019 om 02:12

Dat ben ik niet met je eens. Uit supporters moeten niet in de normale vakken gaan zitten, dan krijg je problemen. Dat is bij bijna elke club zo. Ajax mag ook geen supporters meenemen naar Feyenoord, laat staan supporters daar in de normale thuis vakken plaatsen.

Begeleiders en club vertegenwoordigers worden geacht neutraal te zijn. Daarom kunnen die wel ontvangen worden op het ereterras. Hier zijn de ouders van de Feyenoord spelers zich als supporter gaan gedragen terwijl ze niet in het uitvak zaten. Dan krijg je problemen net de fanatieke aanhang.

Ajax had echt duidelijk aangegeven dat Feyenoord geen supporters mee mocht nemen, juist om problemen te voorkomen.

26 mei 2019 om 07:36

Allemachtig, speedy. Wat laat jij je kennen.

Je gebruikt nog net niet het befaamde "ik wil het niet goedpraten, maar", maar je praat alles recht. Voor ajax.

26 mei 2019 om 07:46

Namens alle Feyenoorders bied ik je mijn excuses aan Speedy. Wij hadden daar nooit mogen zitten in dat vak. De volgende keer zullen wij ons beter aan de regels houden om te voorkomen dat dit nog een keer gebeurt. Hopelijk krijgen wij als Feyenoord nu geen puntenaftrek voor het over jezelf afroepen van geweld. Feyenoord zal namens de ouders en verzorgers van de O19 een bloemetje opsturen naar de harde kern van Ajax. Hopelijk wordt dit geaccepteerd en kunnen we er een streep onder zetten.

26 mei 2019 om 08:38

Al zou dat allemaal zo zijn, was deze wedstrijd niet uitsluitend te bezoeken door familie, vrienden en kennissen van de spelers van beide temas? Wat doet de halve F-side van Ajax daar dan? Verder natuurlijk schandalig dat die mensen hun kinderen aanmoedigden en meeleefden met de wedstrijd. Ik snap dat dat als een rode lap gewerkt moet hebben.

Gewoon winst naar Feyenoord, simpel.

25 mei 2019 om 23:32

En wat kunnen de spelers van Ajax hier aan doen?

25 mei 2019 om 23:37

De spelers niets maar de club had dit kunnen voorkomen.

25 mei 2019 om 23:43

mee eens, jongens kunnen er niks aan doen maar Ajax wel, iedere keer is het weer dat de supporters van ajax (diezelfde groep), ajax in het slechte nieuwe brengen. maar er word Niks aan gedaan. misschien door een keer op te tegen de club (winst aan feyenoord) te geven dat ze eens wakker worden.

Ik lees dat die met de strepen degene was die de cameraman sloeg in London, dan vin dik he tschandalig dat die sowieso niet een verbod heeft voor alles wat Ajax te maken heeft.

26 mei 2019 om 02:24

@janssen

Ajax heeft van te voren duidelijk aangegeven dat Feyenoord fans niet naar de Toekomst konden komen. Dat Feyenoord vervolgens de ouders van de spelers meeneemt als begeleiders van het elftal en die daarna als fanatieke Feyenoord fans van zich laten horen, daar kan Ajax weinig aan doen.

Ajax kan niet meer doen, Feyenoord moet zich gewoon aan de regels houden. Als Ajacieden stiekem in de normale vakken van de Kuip terecht komen tijdens Feyenoord-Ajax en die gaan hard juichen als Ajax scoort, dan is het hek ook in de Kuip van de dam. Ajax en Feyenoord fans kan je niet mengen in de normale vakken, het is tegenwoordig geeneens mogelijk om de supporters van deze club in de uit vakken te ontvangen, zelfs dan gaat het mis.

26 mei 2019 om 07:39

"Dat Feyenoord vervolgens de ouders van de spelers meeneemt als begeleiders van het elftal en die daarna als fanatieke Feyenoord fans van zich laten horen, daar kan Ajax weinig aan doen"

Ongelooflijk. Dit verzin je gewoon niet.

26 mei 2019 om 07:48

Feyenoord verdient puntenaftrek als ik het zo lees

26 mei 2019 om 08:43

Ajax kan niet meer doen? Ik geloof niet dat deze wedstrijd vrij te bezoeken had moeten zijn voor iedere willekeurige supporter. Als alle toeschouwers genodigden hadden moeten zijn, dan lijkt het me niet heel ingewikkeld om de niet-genodigden buiten te houden?

26 mei 2019 om 09:45

Speedy. Jij bent niet echt op de hoogte he? Dit zijn ouders en familie. Genodigde dus. Ga je eens inlezen voor je onzin uit gaat kramen.

26 mei 2019 om 12:50

@repuiztav

De ouders waren uitgenodigd door Feyenoord, niet door Ajax. Ajax heeft aangegeven geen uit publiek te willen ontvangen om problemen te voorkomen.

Prima directeur, geweldige keeper, een slappe drol als mens.

25 mei 2019 om 23:40

Ken je hem persoonlijk? Wat is zijn lievelingseten? Ben benieuwd wat je moet eten om zo lang te worden.

Een luiaard vindt zichzelf veel wijzer dan zeven mensen met een afgewogen oordeel.

25 mei 2019 om 23:49

Ik vind het juist een drol als directeur. Dit zijn de momenten dat je als voorzitter een statement kan maken.

26 mei 2019 om 02:15

Ben ik echt niet met je eens. Feyenoord mocht geen supporters meenemen. Net zoals Ajax geen supporters mee mag nemen naar de Kuip, Mocht zelfs niet in de halve finale van de Knvb beker.

Feyenoord heeft de ouders van haar spelers meegenomen als begeleiders van het elftal en op die manier zijn die in de normale vakken terecht gekomen. Vervolgens gingen die begeleiders zich als supporter gedragen en lieten dat duidelijk horen. En dat werkte weer als een rode lap op een stier voor de fanatieke Ajax fans.

Feyenoord moet dit gewoon niet doen. Je mag geen fans meenemen naar een wedstrijd bij Ajax. Als vertegenwoordigers van Feyenoord meegaan, dienen die zich neutraal te gedragen. Die regels zijn er juist om supporters rellen te voorkomen.

26 mei 2019 om 02:31

Man speedy dat je dit nog probeert te nuanceren.. Dat mensen überhaupt agressief worden omdat mensen voor een andere club zijn, dat is al te triest voor woorden, maar dat je dan ouders en broertjes en zusjes van spelers aan gaat vallen? Erg erg laag en ik vind het persoonlijk haast zo laag dat jij ergens nog een reden vandaan tovert om dit goed te praten. Je bent op dit forum wat mij betreft veel te gekleurd en wij zijn dan ook heel andere Ajacieden, maar dit kun je zelfs met een gekleurde bril nog niet goedpraten. Door jouw reacties zou ik haast gaan denken dat je maten meelopen met die debielen en je ze niet af wilt vallen. Moet ik jou is even flink op je gezicht poeieren als je dochter een punt maakt bij volleybal tegen de mijne? Kom op man..

26 mei 2019 om 03:05

Je weet van te voren dat het niet gaat. Als Ajacied kan je niet naar de Kuip en als Feyenoord supporter kan je niet naar de Arena of de Toekomst.

Dan kunnen we wel gaan roepen dat het wel zou moeten kunnen maar het gaat niet. Het is levensgevaarlijk. Er is zelfs een supporter in het verleden overleden door onderling supporters geweld.

Daarom staan de clubs geen supporters toe van elkaar. Het heeft niets met gekeurd te maken of voor wie je bent, het gaat gewoon niet. Het is gevaarlijk, je moet het gewoon niet doen.

Ik woon in Rotterdam, ik zou ook heus wel de wedstrijd van Feyenoord tegen Ajax in de Kuip willen zien. Ik heb zelfs Feyenoord supporters als vrienden, maar toch ga ik niet met ze mee, het is veel te gevaarlijk. Stel dat ik me even niet zou kunnen beheersen als Ajax zou scoren, dan kan het heel slecht met mij aflopen.

26 mei 2019 om 04:32

Het gaat mij er niet om dat de slachtoffers beter na kunnen denken, maar om het feit dat jij niet rept over dat dit ongeoorloofd geweld is en dat dat onder alle omstandigheden schandalig is. Een kerel kan in de club ook verkeerd naar je kijken, moet ie ook niet doen, maar ga je dan gelijk een poging ondernemen om hem in coma te slaan? Dat je je nuance brengt, dat moet je verder zelf weten, maar ik zou in zo'n situatie altijd eerst laten blijken hoe hard ik zo'n actie verafschuw.

26 mei 2019 om 08:41

Naast dat het ongelooflijk triest is dat je de rollen hier volledig omdraait en de schuld bij de meegereisde ouders legt, verkondig je ook nog de pertinente leugen dat deze mensen überhaupt niet mee hadden mogen komen. Er was met Ajax afgesproken dat ouders en begeleiders wél welkom zouden zijn, wat overigens een keurige afspraak was, goed dat Ajax daaraan meewerkte. Die mensen hebben niks verkeerd gedaan. Verder sluit ik me volledig aan bij Shorty, ieder woord dat verder aan jou wordt besteed is er een teveel.

26 mei 2019 om 09:34

Speedy, ik herkende onder meer de kinderen van Kuyt en de vrouw van Kuyt, een opa en oma van een van de jeugdspelers zat er ook. Die moesten vluchten voor supporters nadat ze opveerden na een kans voor Feyenoord. Dat je dit wil goedpraten zegt heel veel over hoe jij in het leven staat. Gelukkig reageren de meeste ajacieden met gepaste schaamte. Je bent niet alleen verkeerd geïnformeerd (die mensen mochten er zijn zoals iedereen je hier al vertelt) je reactie getuigd sowieso van weinig ontwikkeling.

Wat een teken van zwakte. Als je kijkt naar de reacties van de meeste spelers op het veld van zowel Ajax en Feyenoord merk je dat er geen onderlinge haat is. Sterker nog vanwege het niveau zijn velen zeker ook in het verleden met grote regelmaat teamgenoten en zelfs vrienden bij de nationale (jeugd) selecties.

Dat supporters dan ook zo ver gaan (nog steeds) is eigenlijk zelfs onbegrijpelijk. Het willen winnen van elkaar is iets normaals maar zodra je fysiek wil worden dan heb je al meteen verloren. En hier verliezen de groep Ajax fans die hun zitplaats verlieten om dit soort gedrag.

26 mei 2019 om 09:17

Tussen spelers is er eigenlijk nooit enige vorm van haat, wel (gezonde) rivaliteit. Daar zouden supporters, van welke club dan ook, een voorbeeld aan moeten nemen...

@VZ: ik zou de suggestie willen doen om in de titel van een bericht geen mening naar voren te laten komen, zoals nu wordt gedaan met “halfzachte reactie”. Jullie berichten zouden vrij van meningen moeten zijn, tenzij het duidelijk een opinie betreft.

On: het maakt niet uit hoe er vanuit Ajax wordt gecommuniceerd, je zult het in de ogen (van een deel) van het publiek nooit goed doen. Gelukkig staan een aantal idioten goed op beeld, hopelijk krijgen ze een levenslang stadionverbod

25 mei 2019 om 23:49

Waarom mag er geen mening in een titel? Gebeurd zo vaak in de media. Uit de tekst is op te maken dat vd Sar nou niet bepaald krachtig optreed, wat hij eerder ook liet af weten.

25 mei 2019 om 23:54

@lasse
Ehm nee, geen goede suggestie, halfzachte reactie zou zelf vervangen mogen worden door slappe reactie. Gestoorde supporters die vrouwen en kinderen te lijf willen gaan en dan komt de directeur niet verder dan deze nietszeggende uitspraak. Van der Sar gaat hiermee de mist in en toont zijn angst voor dit zooitje ongeregeld, de helden zijn de stewards die veel erger hebben weten voorkomen. Het maakt natuurlijk wel uit hoe er vanuit Ajax wordt gecommuniceerd en dan helpt pappen en nat houden natuurlijk niet. Gewoon melden dat de gasten op camera die herkend zijn per direct een stadionverbod krijgen dan maak je een statement waar ieder normaal mens begrip voor zal opbrengen en afspraken maken met de politie om te handhaven in samenwerking met de club.

25 mei 2019 om 23:56

Geweldige prestatie van Ajax in Turijn of Madrid mag dan ook niet?

Dat is ook een mening ... het is tenslotte gewoon 11 tegen 11...

Iets hardere taal mag toch wel. Aan dit soort idioten heb je niks als club dus je kunt ze maar beter kwijt dan rijk zijn. Op basis van camerabeelden kun je ze er toch prima uitpikken er voor zorgen dat ze nooit meer aanwezig mogen zijn op de toekomst, in de arena of waar ajax dan ook is. Door dit soort hooligans mag er straks zelfs niemand meer bij een wedstrijd tussen jeugdelftallen zijn. Dat is toch te gek voor woorden...

25 mei 2019 om 23:43

Geen woorden voor. Wat een inbicielen. Veel rot koppen zijn te herkennen. Doe daar je voordeel mee. Nooit meer in het stadion toelaten. Wij normale Ajacieden schamen ons kapot ,voor deze walgelijke actie.

26 mei 2019 om 02:52

De enige juiste reactie voor deze actie. Siert je enorm! Zou ook een lichte pleister op de wonden zijn als de directie van Ajax met dit statement zou komen.

Weer stelletje hersenloze supporters die het verpesten voor de goedwillende supporters. Er zijn gelukkig ook genoeg normale Ajax supporters, maar deze kleine groep verpest het voor de rest. Misschien ook wel voor het eerste aangezien dit.wel mee kan gaan spelen met het wel of niet toelaten van uitsupporters tijdens klassiekers

Als voetballiefhebber zou ik het liefst zo snel mogelijk weer klassiekers willen zien met supporters van beide clubs.

Maar dit is het definitieve bewijs. Het kan gewoon niet. Nu niet en in de nabije toekomst niet. Ik weet heus wel dat 99 procent van de supporters hier niet achter staat, maar er zijn desondanks gewoon teveel idioten aan beide kanten die echt niet voor rede vatbaar zijn zodra ze geconfronteerd worden met de aartsrivaal. Heel jammer.

25 mei 2019 om 23:57

Helemaal met je eens, ik heb de aanwezigheid van beide supportersgroepen bij een klassieker ook al lang uit mijn hoofd gezet. Maar misschien is het ook maar beter zo, want nu kan je als ‘normale supporter’ rustig een wedstrijd bezoeken zonder dat je in je achterhoofd houdt dat het uit de hand zou kunnen lopen. Daarnaast zou het zeer veel mankracht en geld kosten voor de overheid. Dan moet je je weer bezig gaan houden met het vervoeren van een grote groep supporters zonder dat er een confrontatie kan komen omdat bij beide partijen er een groep is die zich al niet kan beheersen bij het zien van het logo van de andere club. Als liefhebber vind ik het jammer maar vandaag is weer een bewijs geweest dat het gewoon niet haalbaar is.

26 mei 2019 om 02:17

Natuurlijk gaat dit niet. Supporters in de speciale, afgeschermde uitvakken bleek afgelopen jaren al niet te gaan. Dan gaan ze nu uit supporters plaatsen in de normale vakken. Dan weet je toch van te voren dat het problemen gaat opleveren. Begrijp echt niet waarom men dit op deze manier gedaan heeft, dit kon je echt van te voren verwachten.

De maand augustus gewoon vak410 en de F-side sluiten. Dan zoeken ze onderling maar uit wie de echte idioten zijn, wat de sancties zijn en reguleren ze zelf maar dat er geen dreigementen & vergeldingen komen daarna.

25 mei 2019 om 23:57

Vak410 bestaat al 3 jaar niet meer.

26 mei 2019 om 01:45

UA en 5th dan... Genoeg (oude garde) F-Siders die dit gedrag verafschuwen...

26 mei 2019 om 02:05

Ik weet het, Zuid I is geen eenheid maar een diversiteit aan groepen, waarbij ze elkaar soms ook naar het leven staan. Vroeger was het een stuk overzichtelijker in het stadion, maar sinds de verplaatsing en opheffing van 410 en het opruimen van andere sfeervakken zijn de zaken wel wat veranderd. Daar is ook al voor gewaarschuwd toen Ajax dit besluit genomen heeft.

26 mei 2019 om 02:26

Die eenheid gaat r nooit komen ook denk ik. Er gaan geluiden op om de F-Side (weer) zelfregulerend te maken schijnt... Afgelopen seizoen is r al eens orde op zaken gesteld vanuit de oude garde (uitfluiten Ziyech) en ik vrees dat t vroeg of laat r weer van gaat komen.

26 mei 2019 om 02:20

Wat heeft dit te maken met de wedstrijden van het eerste van Ajax in de Arena? Bij de wedstrijden tegen Feyenoord mogen er helemaal gene supporters komen, niet in de Arena en niet in de Kuip. Zelfs in de halve finale van de Knvb beker mocht Ajax geen fans meenemen.

Ik begrijp echt niet waarom Feyenoord wel met fans naar de Toekomst is gegaan terwijl Ajax duidelijk aangegeven had dat er geen Feyenoord fans welkom waren. Van te voren spreek je toch met de ouders door wat wel en wat niet kan?

26 mei 2019 om 02:30

@speedy Alleen toegang voor familie en genodigden toch? Ook familie van de Feyenoorders dus. Zelfs de grasmeester van de Kuip was aanwezig, dus ik neem gemakshalve aan dat hij is uitgenodigd. Dus kennelijk waren enkele Feyenoord fans wel degelijk welkom? Best apart...

26 mei 2019 om 03:10

Nee alleen toegang voor vertegenwoordigers van Feyenoord. De genodigden zijn door Feyenoord uitgenodigd, niet door Ajax. Bij elke wedstrijd wordt een afvaardiging van de uit ploeg ontvangen op de hoofdtribune, vaak het ereterras, Echter die afvaardiging dient zich neutraal te gedragen, zo zijn de afspraken.

De hoofdtribune is niet afgeschermd zoals de uitvakken. Daarom mag er niet gesupporterd worden.

Feyenoord heeft in deze de ouders van de spelers uitgenodigd mee te gaan naar de Toekomst als afvaardiging van Feyenoord. Echter de genodigde werden fanatiek, toen er een kans was voor Feyenoord lieten ze zich duidelijk van zich horen en toen sloeg de vlam in de pan.

26 mei 2019 om 06:49

Ik krijg haast medelijden met mensen die zelfs bij dit soort kwesties het presteren om alsnog vanuit hun clubperspectief te blijven denken. Lekker wijzen naar elkaar heeft juist geleid tot de situatie zoals die er nu is tussen beide clubs. Als je nu nog niet snapt dat dit even niks met Ajax en Feyenoord te maken, ben je wat mij betreft net zo erg als deze mislukkelingen. Dit is juist een perfecte mogelijkheid om een keer samen met KNVB en de politiek door te pakken om dit soort randdebielen voor eens en altijd te weren van voetbalstadions. Jammer dat Van der Sar hier te laf voor is.

26 mei 2019 om 06:52

Speedyafc draait het vakkundig om zodat de familie van de spelers van feyenoord de schuldige wordt hier.

En dan niet als onderdeel van,maar zelfs dé reden.

Ongelooflijk.
Je verzint het niet.

26 mei 2019 om 08:17

Wat heeft dit te maken met het eerste? Alles want het zijn dezelfde idioten als altijd. Iedereen weet waar in het stadion een groot deel van de ‘probleemgevallen’ dus laat die jongens het dan onderling ook maar lekker oplossen binnen hun groep of splintergroep.

26 mei 2019 om 08:43

Een jokkebrok ben je, Speedy. Er was wel degelijk door de clubs afgesproken dat ouders en begeleiders welkom zouden zijn. Belachelijk dat je het probleem nu ineens daar legt.

Maar hoe ga je dit voorkomen Edwin? Als het al bij dit soort wedstrijdjes gebeurd dan zijn familieleden van Dordrecht o19 ook niet meer veilig

26 mei 2019 om 00:39

Ik denk niet dat Ajax o19 tegen FC Dordrecht o19 als een risicowedstijd uit de zwaarste categorie zal worden beoordeeld. Het is niet voor niks dat er geen vrije ticket verkoop was, iedereen wist op voorhand al dat dit een beladen pot zou zijn. Het is daarom goed dat clubs samen met de autoriteiten in overleg gaan over de risico's van wedstrijden.

26 mei 2019 om 00:48

Maar in hoeverre is het een risicowedstrijd als er geen supporters van Feyenoord bij kunnen/mogen zijn? Vandaar dat ik zeg dat dit net zo goed bij een Dordrecht o19 publiek kan gebeuren als ze langsgaan op de toekomst.

26 mei 2019 om 01:41

We weten allemaal dat in de vorm van familie en vrienden wel gewoon supporters van Feyenoord aanwezig waren. Alleen dat dit een klein groepje is waarvan je mag aannemen dat ze door hun relatie tot de spelers er wat anders instaan dan die figuren die de boel vandaag hebben lopen te verstieren.

Ik denk wel overigens dat je een terechte vraag stelt : hoe ga je dit voorkomen in de toekomst? Dat dit zover heeft gekomen geeft al aan dat de maatregelen die getroffen waren onvoldoende waren.

26 mei 2019 om 01:48

Geen vrije ticketverkoop maar toch konden deze ca. 200 boys van UA naar binnen? Da’s toch op zn minst opmerkelijk. En dan ook nog op dezelfde tribune als de Feyenoord-aanhang. Welke slimmerik verzint dat...

26 mei 2019 om 02:02

Niet op z'n minst opmerkelijk, gewoon niet de bedoeling. Als je geen vrije verkoop organisseerd voor je achterban en de tickets via spelers gaat verspreiden dan is de bedoeling dat dit soort groepen niet aanwezig zijn (anders had je wel vrije verkoop gehad). Schijnbaar zijn ze toch aan tickets weten te komen en de vraag is natuurlijk hoe.

Dat ze op dezelfde tribune zaten geeft eigenlijk alleen maar aan dat Ajax ook niet rekening had gehouden met deze gasten. Want anders zou je nooit zo'n beslissing nemen.

Ajax zal met verklaringen dienen te komen, die ook zeker door de knvb gevraagd zullen worden.

.

26 mei 2019 om 02:13

Eens dat t niet de bedoeling was. Daarom vind ik t zo opmerkelijk😉 Ik weet niet wat de consequenties zijn van n gestaakte wedstrijd maar zou t niet raar vinden als de KNVB er 0-3 van maakt. Met dank aan de UA...

26 mei 2019 om 02:27

Het zou kunnen, een optie die je zeker niet moet uitsluiten. De Knvb zal er ongetwijfeld naar gaan kijken. Ongeacht de uitkomst vind ik het sowieso een dolkstoot in de rug van je eigen spelers. Die wilden hier vandaag kampioen worden en die kans is ze ontnomen door deze groep. Diep en diep treurig.

26 mei 2019 om 02:35

Pcies. Maar helaas lijkt dat een ding uit de huidige samenleving; een kleine groep raddraaiers verpest het voor een grote groep welwillenden. En niet alleen een dolkstoot voor de spelers maar ook voor de club Ajax.

26 mei 2019 om 10:16

Harde kern Ajax is aan kaarten gekomen door Ajax zelf. Die leider van 410 (weet even zijn naam niet) heeft contact gehad met de directie. Hij kreeg daarna toestemming om mensen uit te nodigen maar dan moest hij wel hun namen doorgeven. Nou dit is dus de uitkomst...ik krijg de sterk de indruk dat die gasten meer macht hebben dan wij allemaal denken

26 mei 2019 om 10:17

Leider van het vroegere vak 410 nu F-side

26 mei 2019 om 11:53

Dani... En hij is zeker niet de leider van de F-Side, maar ‘capo’ van de UA...

Wat een ontzettend slappe reactie van Edwin van der Sar. Treedt eens op als Algemeen directeur zijnde. Misschien moet de KNVB ingrijpen en wordt het eens tijd dat de arena een keer leeg blijft tijdens de eerstvolgende klassieker. Misschien snappen die paar idioten het dan.

Het is natuurlijk heel vervelend wat er gebeurd is en dat roept een boel emotie en reacties op. Maar laten laten we alles even goed beschouwen:

1 - Wie mochten hier aanwezig zijn?
2 - Was iedereen die aanwezig was daar met geldig bewijs?
3 - Wat was precies de aanleiding?
4 - Wat is er precies gebeurd?
5 - Wat zijn nug de gevolgen?

1 - Ajax heeft vooraf aangekondigd in overleg met de autoriteiten dat de wedstrijd alleen voor mensen met een ticket zou zijn. Aangezien er geen kaartverkoop is georganisseerd is de conclusie dat alleen mensen met contacten via de spelers (familie en vrienden) aan kaarten konden komen. Ik vermoed zelf dat dit niet met gepersonaliseerde tickets heeft gewerkt.

2 - Ik neem aan dat er vooraf is gecontroleerd, maar als dit louter op geldig toegangsbewijs is dan is het heel moeilijk om na te gaan of de mensen die er waren daadwerkelijk tot de vrienden en familie van de spelers behoorde. Wie de beelden ziet moet toch tot de conclusie komen dat er waarschijnlijk kaarten in handen zijn gekomen van mensen die hier niet aanwezig bij zouden moeten zijn.

3 - Het verhaal gaat dus dat er provocerende dingen zijn geroepen en dat hierop werd gereageerd. Dan vraag ik me natuurlijk af wat er precies is geroepen en door wie. Want ik vind dat iedereen daar was, gezien de veiligheidsomstandigheden, zich heel bewust moet zijn van zijn gedrag. En dan heb ik niet over juichen of aanmoedigen natuurlijk, maar je weet dat bepaalde woorden of liedjes de sfeer negatief beinvloeden. En dan geld dus voor iedereen die daar was ongeacht zijn of haar clubvoorkeur.

4 - Zover ik het heb gezien kwam een groep dus verhaal halen (waarvan ik betwijfel of die aanwezig hadden moeten zijn) maar is dit door uitstekend werk van de stewards gelukt. Dat kinderen bang werden en dat mensen zich bedreigd hebben gevoeld kan ik me voorstellen en dat is ook ontzettend vervelend. Ook als er geprovoceerd wordt is dat geen enkele rechtvaardiging voor intimidatie of enige vorm van geweld. Tegelijk ben ik ook heel blij dat er afgezien van de dreigende sfeer en afgelaste wedstrijd verder niks is gebeurd.

5 -Dat zullen we moeten afwachten, ik denk dat de Knvb aanvullende verklaringen van Ajax zal willen als het gaat om de veiligheidsmaatregelen die genomen zijn en dat ze op basis daarvan een besluit nemen. Mijn vermoeden is dat de wedstrijd op een andere locatie achter gesloten deuren moet worden uitgespeeld / overgespeeld. Tenzij er misschien sprake is van duidelijke verwijbare feiten tegen de organisatie van Ajax, dan kan mogelijk besloten worden dit duel in een reglementaire nederlaag om te zetten. Hoe sterk zo'n zaak is weet ik niet, dat is vooral een juridisch verhaal. Ik denk dat het niet zo eenvoudig is als sommige het hier doen voorkomen als het gaat over het straffen van individuen, groepen supporters of de club. Je zit toch met het feit dat er geen confrontatie is geweest, alleen een dreigende sfeer waardoor er niet verder gespeeld kon worden.

26 mei 2019 om 00:56

@adzevedo
Als er op de beelden duidelijk naar voren komt dat 1 van de hooligans staat die in London notabene een journalist een tik heeft verkocht dan is dat sowieso al een grove fout om deze idioot binnen te laten. Wat betreft het feit dat het niet tot een confrontatie is gekomen heeft inderdaad (zoals terecht door jou aangegeven) te maken met het uitstekende optreden van de stewards die deze idioten toch een tijd staande hebben weten te houden zodat de meeste vrouwen en kinderen weg konden komen van hun plek. Het provoceren bleek niet meer te zijn dan juichen om een bijna doelpunt van Feyenoord maar in de ogen van dit soort volk is het zien van Feyenoord supporters genoeg reden om agressie te moeten tonen. Van mij hoeft Ajax geen reglementaire nederlaag te krijgen maar zou de Knvb Ajax wel veel meer onder druk moeten zetten om dit soort figuren te weren in de buurt van alles wat met de club te maken heeft.

26 mei 2019 om 01:13

@ramondiaz

Dat ben ik volledig met je eens, maar de vraag is natuurlijk in hoeverre dit te voorkomen was. Daarom stel ik ze hierboven ook, ik denk dat je weinig mensen zult vinden die dit soort gasten op de tribune willen hebben. Helemaal niet bij een jeugdwedstrijd.

Of dat provoceren niet meer dan juichen bleek dat durf ik niet te zeggen, ik ben er niet bij geweest. Ik lees meedere verklaringen, maar ook bij RTV Rijnmond namen ze wel het woord provocatie in de mond. Ik weet niet precies wat ik me ervan moet voorstellen, want inderdaad juichen om een bijna goal is absoluut geen provocatie. Op geen enkele manier.

Ik ben ook heel benieuwd wat Ajax heeft gedaan op het gebied van preventie en natuurlijk vooral wat er aan te doen is dit te voorkomen. Dit wil niemand, geen enkele speler of medewerker van een van de clubs en een overgrote meerderheid van 99,99 procent van de achterban wilt hier ook niks mee te maken hebben. Het is heel vervelend dat het zo gelopen is, maar net zoals vorige week rondom dat gedoe bij Swift tegen de Feyenoord amateurs is dankzij goed optreden alles binnen de perken gebleven. Het geeft nog maar eens aan dat je zaken heel goed moet doordenken op dit gebied omdat een kleine minderheid de minste ruimte aangrijpt om de boel te laten escaleren.

26 mei 2019 om 02:16

Ik hoorde dat enkele Feyenoorders over Nouri zongen en met handbewegingen duidelijk maakten dat de harde kern van Ajax moest komen. Waarop ze dat dus deden. Nogmaals, van horen zeggen dus weet niet of t klopt. En al klopt t, zelf vanaf de 5e minuut over k*tkakkerlakken zingen en jezelf daarna zo laten provoceren dat je verhaal gaat halen in n vak met ‘petjes en sjaaltjes’. Ik snap dat niet...

26 mei 2019 om 01:08

Reacties die iets niet willen goedpraten of rechtvaardigen lijken dat vaak toch uit alle macht te willen proberen.

26 mei 2019 om 01:34

Leuke insinuatie, maar dit is mijn standpunt en als ik daar zaken mee goedpraat in de ogen van iemand anders dan is dat maar zo. Daar lig ik niet wakker van, dit is hoe ik de zaken beschouw en ik vermoed dat mijn beschouwing dichterbij de werkelijkheid ligt dan alle mensen die hier vol vanuit emotie reageren of louter hun gewenste uitkomst roepen.

26 mei 2019 om 02:28

Kom op zeg, andersom gaat het ook niet. Ajacieden kunnen ook niet in de Kuip in de normale vakken gaan zitten tijdens de klassieker en dan gaan juichen voor Ajax. De Rotterdamse burgemeester wil ze geeneens in de afgeschermde uitvakken hebben, dit alles om problemen te voorkomen.

Waarom Feyenoord hier dacht dat het een leuk idee was om fanatieke ouders mee te nemen, is mij een raadsel. Ajax had echt duidelijk aangegeven dat supporters niet welkom waren, juist om problemen te voorkomen. In het verleden is genoeg gebeurt, zoals destijds met van Persie op de Toekomst of met die jonge Ajax supporter die in de Kuip ging juichen toen Huntelaar destijds scoorde. je kan Ajax en Feyenoord fans niet in normale vakken mengen, dat gaat mis.

26 mei 2019 om 02:38

Dat laatste, mengen, is niet handig idd. Maar sinds wanneer zit de harde kern op die tribunes? Afgelopen jaar was t nog aan de overkant. Dat zou vandaag beter geweest zijn, maar achteraf is makkelijk praten uiteraard. Het uitvak was overigens leeg, ook apart...

26 mei 2019 om 03:26

Alleen de uitvakken zijn in stadions volledig afgeschermd. Daarom mag er nooit gesupporterd worden door de afvaardiging van de bezoekende club. Als gasten een hoofdtribune bestormen, beginnen de suppoosten niet veel.

Het uitvak was leeg omdat er geen supporters bij deze wedstrijd welkom waren. Dit is al jaren zo bij wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord. Na alle problemen in het verleden staan de burgemeester geen supporters van de bezoekende club mee toe.

26 mei 2019 om 09:25

Ik snap dat er geen supporters welkom zijn/waren, maar de UA of zelfs ‘gewone’ Ajax-supporters waren in principe niet welkom. Als je als Ajax zijnde toch de UA ziet binnenkomen, gasten zijn redelijk herkenbaar, dan moet je niet de Feyenoord-familie naast ze zetten op de tribune; gooi 1 van die groepen dan in t uitvak... Achteraf is makkelijk lullen uiteraard, maar als je dit vooraf niet weet in te schatten is t wel n beetje dom...

26 mei 2019 om 10:21

Harde kern Ajax is aan kaarten gekomen door Ajax zelf. Die leider vanher oude vak 410 (weet even zijn naam niet) heeft contact gehad met de directie. Hij kreeg daarna toestemming om mensen uit te nodigen maar dan moest hij wel hun namen doorgeven. Nou dit is dus de uitkomst...ik krijg de sterk de indruk dat die gasten meer macht hebben dan wij allemaal denken. Ajax heeft dit zwaar onderschat en zou eens goed moeten nadenken wat ze met deze droeftoeters willen doen. Alle namen zijn bekend, er was een groep van ongeveer 200 man van de F-side uitgenodigd. Misschien as straf alle 200 een Stadionverbod geven..pas dan maak je een statement

26 mei 2019 om 12:35

@justbecause

Dat zou kunnen, heb je een bronvermelding voor deze verklaring?

Ik denk dat veel mensen zich heel bewust zijn hoeveel macht harde kernen hebben binnen voetbalclubs. En dat is ook de reden waarom jou voorgestelde statement er niet zal komen. Het zal aantrekken en afstoten blijven, zo gaan voetbalclubs met hun harde kern om. Het zal nu wel weer afstoten worden en na een tijdje is het weer aantrekken. Het probleem blijft dat ze een machtsfactor van betekenis zijn. En schijnbaar komen alle analyses (want die zullen er genoeg zijn) erop uit dat dit soort beleid naar verhouding het beste oplevert. Die bestuurders zijn ook echt niet gek of blind, net zoals de meerderheid van de supporters.

Wat Van der Sar na laat doen de Ajax supporters het hier wel! Hulde voor jullie. Gelijk afstraffen zulke debielen en nooit meer een wedstrijd laten bijwonen! Nergens niet, geen Oranje en geen clubvoetbal.

26 mei 2019 om 17:50

Juist, goed idee. Weet je ook hoe je dat gaat doen?

Waarop wacht de KNVB. 0-3, klaar.

26 mei 2019 om 02:31

Eerst zal de Knvb moeten uitzoeken hoe het kan dat Feyenoord supporters meenam naar een wedstrijd waar het niet toegestaan was.

Het kan toch niet zo zijn dat als een paar Ajacieden volgend jaar in de Kuip voor Ajax gaan supporteren, ze vervolgens klappen krijgen van fanatieke Feyenoord fans dat Feyenoord dan ineens met 0-3 heeft verloren? Want andersom is het net zo gevaarlijk. Ajax en Feyenoord supporters kan je niet mengen, je weet van te voren dat dat fout gaat. Er is al zoveel gebeurd aan beide kanten in het verleden, met als diepte punt zelfs een overleden supporter.

26 mei 2019 om 06:55

"Eerst zal de Knvb moeten uitzoeken hoe het kan dat Feyenoord supporters meenam naar een wedstrijd waar het niet toegestaan was"

Waarom in hemelsnaam moet de knvb iets dat jij uit je duim zuigt om de schuld bij feyenoord in de schoenen te schuiven gaan onderzoeken?

Dit is gewoon pure laster. Omdat jij de schuld niet bij jouw club wilt leggen.

Dat siert je niet.

26 mei 2019 om 10:10

Het zijn ouders, opa's, oma's en kinderen die opveren omdat hun familie bijna een goal maakt. Ik vind objectief zijn ook vaak lastig, maar doe ff normaal man. Er last hier maar 1 reactie, schaamte. Nota bene die pisvlek die de Telegraafjournalist mepte is er gewoon weer bij. Waarom zijn die kneuzen überhaupt nog welkom in de buurt van de Arena? Die mensen moet je gewoon verbieden om ooit nog op je terrein te komen. En dat Geldt ook voor hetzelfde slag debielen dat bij Feyenoord rondloopt. Keihard optreden en voor altijd de toegang ontzeggen. Misschien dat de kinderen van die mensen (in een ideale wereld krijgen ze die natuurlijk niet) wel nadenken voordat ze kleine kinderen en bejaarden te lijf willen gaan.

26 mei 2019 om 13:31

@ Speedyafc

''in overleg met Ajax en de Amsterdamse autoriteiten is besloten dat de wedstrijd uitsluitend bezocht kan worden door familieleden van selectieleden en genodigden van Feyenoord''

26 mei 2019 om 14:07

@rbn_

Ik heb er nog niets over gehoord vanuit Ajax. Als dat zo is, dan heeft Ajax de situatie behoorlijk verkeerd ingeschat, dit had echt veel erger kunnen aflopen. Maar nogmaals, ik heb er nog niets over gehoord. Op Rijnmond vind ik het volgende:

Verslaggever Frank Stout was aanwezig bij deze Mini-Klassieker. Hij spreekt van een 'vrij gemoedelijke sfeer'. "eigenlijk mochten geen Feyenoord-supporters mee, maar wel ouders en begeleiders van de Feyenoord-spelers", vertelt Stout, die dat aantal op dertig à veertig schat. Zij zaten aan dezelfde kant als de Ajax-fans: rechts zat de F-side, links de ouders en begeleiders.

Op het moment dat Feyenoord eens kans kreeg, merkten de Ajax-fans dat de ouders en begeleiders aan dezelfde kant zaten, vertelt Stout. "twee mensen in het Feyenoord-vak maakten een gebaar naar de Ajacieden. Ze zwaaiden, een lichte provocatie. Maar de Ajax-supporters reageerden daar weer zo heftig op door met een mannetje of vijftig door de beveiliging heen te stormen richting het Feyenoord-vak."

26 mei 2019 om 14:34

@ michiel2424

Velen roepen altijd dat ze de rechtstaat hoog in het vaandel hebben staan (dar zal jij er ongetwijfeld ook wel eentje van zijn), maar dat is eigenlijk altijd voor de buhne zoals jij en vele anderen demonstreren. Om de juiste conclusies te trekken met de daarop passen consequenties zal het toch eerst onderzocht moeten worden. Het strafrecht is er om er voor te zorgen dat mensen niet onschuldig of puur op emotie veroordeeld worden, ik wens jou veel succes om dit vervolgens juridisch rond te breien zonder gedegen (strafrechtelijk) onderzoek.

26 mei 2019 om 14:38

@ Speedyafc

Rijnmond vind ik nou niet bepaald een onafhankelijk medium, ik wacht wel af wat de conclusies zijn van een gedegen onderzoek naar de gebeurtenissen van gisteren. Ik ga niet mee in die mob mentaliteit van gerechtigheid op basis van rauwe emoties waar velen tegenwoordig aan leiden, terwijl dit ook weer de mensen zijn die de rechtstaat claimen hoog in het vaandel hebben staan.

Waarbij afhankelijk van hoe erg zij iets vinden, de oh zo belangrijke rechtstaat opeens niet meer zo belangrijk is. Het is te prijzen dat jij het mensen probeert duidelijk te maken dat er eerst gedegen onderzoek moet komen wat er precies is gebeurd. In de maatschappij waar we vandaag de dag in leven is dat onbegonnen werk, "the mob and their emotions" overheersen.

26 mei 2019 om 16:29

Waar haal jij in godsnaam vandaan dat ik geen onderzoek wil?

Ik ben helemaal voor onderzoek. Maar niet om zaken te gaan onderzoeken die nu geroepen worden om de schuld bij feyenoord te leggen voordat er ook maar iets bekend is. Alsof het eerste onderzoek van een aangerande vrouw zou moeten zijn of ze er niet om vroeg.

Want dát is wat speedy voorstelt, waar jij hem nota bene nog voor prijst ook.

Dat zegt iets over hoe neutraal er jij ook in staat, maar als ik je reacties zo lees verdenk ik je er eigenlijk van speedy zelf (die verder maar nauwelijks meer reageert) te zijn.

Werkelijk niemand hier is tegen een gedegen onderzoek, maar 1 iemand legt de schuld nu al (zónder onderzoek, zie je dat?) bij Feyenoord.

Vooral zachte taal blijven spreken, dan blijf je dit soort praktijken houden. Als je ballen hebt zoals deze zogenaamde hooligans denken dat ze hebben door een vak aan te vallen waar voornamelijk kinderen en vrouwen zitten, dan zorg je ervoor dat zij de komende 20 jaar geen stap meer in de Arena zetten. Hard optreden, en wanneer het weer gebeurd nog harder optreden. Maar of Van der Sar daar de juiste persoon voor is betwijfel ik. Of is hij bang dat hij ook een klap krijgt van de telegraaf mepper die hier ook weer vooraan staat.

26 mei 2019 om 02:35

Het ligt wel wat genuanceerder. Ajax en Feyenoord laten geen fans toe in elkaar stadion, juist omdat er in het verleden zoveel fout gegaan is. Er is zelfs een dode gevallen in het verleden, zo erg kan het eraan toe gaan tussen deze groepen. Zelfs kinderen zijn in het verleden in elkaar geslagen door de andere fans.

Hoe kan het dan gebeuren dat er ineens Feyenoord fans in de Toekomst op de tribune zitten die luid en duidelijk aan het supporteren zijn? Er waren helemaal geen uit supporters welkom bij deze wedstrijd.

Er zal echt eerst uitgezocht moeten worden hoe dit allemaal gegaan is voordat je met de beschuldigende vinger naar Ajax kan wijzen.

26 mei 2019 om 03:05

Familie etc waren wel welkom bij de wedstrijd. Verder in mijn ogen een belachelijke reactie om hier over te beginnen. Al zouden er 200 supporters van Feyenoord zitten die zwaaiden dan moeten die idioten alsnog blijven zitten. Familie leden en kinderen aanvallen tijdens een een (jeugd) wedstrijd... 15 jaar geleden konden ze zich niet inhouden en moesten zelfs spelers als van Persie het ontgelden. Nu familieleden van spelers. Deze idioten zou Ajax/knvb gewoon een verbod moet geven om een wedstrijd te bezoeken. Ook toont dit zielige gedrag aan dat de klassieker niet met publiek kan. Wat gewoon enorm triest is

26 mei 2019 om 03:16

Je kan het triest vinden maar het is al decennia de realiteit. Ajax en Feyenoord supporters gaan niet samen. Er is al zoveel over en weer misgegaan, het gaat gewoon niet. Men durft het zelfs niet meer aan in de speciale, afgeschermde uit vakken.

Zoals je zelf aan aangeeft, met van Persie ging het destijds ook al mis. Men is daarna in de Arena gaan spelen, omdat het niet meer ging. Ook andersom, zo kreeg Adriaanse klappen van Feyenoord fans toen hij op bezoek was met een Ajax jeugdteam bij Excelsior.

Ik begrijp echt niet waarom men dit risico genomen heeft. Het had echt veel erger kunnen aflopen. Over en weer zit er bij de fanatieke aanhang gewoon haat jegens elkaar. Die gasten kunnen helemaal door de rooie gaan, ze zijn levensgevaarlijk.

Beetje flauw om deze reactie van v/d Dar te veroordelen. Wat moet hij dan zeggen? Maar ja, het is sowieso inmiddels al een hele poos duidelijk bij welke clubs de voorkeuren van de mensjes van voetbalzone.nl liggen en vooral bij welke club niet. Ik heb in elk geval een reactie als deze gemist bij de berichtgeving vorige week toen Feyenoord fans zich misdroegen bij de wedstrijd vv Swift tegen de amateurtak van Feyenoord en er helemaal geen veroordeling kwam van welk Feyenoord directielid dan ook.

26 mei 2019 om 07:15

"Maar ja, het is sowieso inmiddels al een hele poos duidelijk bij welke clubs de voorkeuren van de mensjes van voetbalzone.nl liggen en vooral bij welke club niet"

Jij wilt met droge ogen beweren dat dat in de regel niét bij ajax is?

Dit is een prima duiding van de slappe hap die van der Sar daar prevelt.

Trieste bedoening. Nederland, zogenaamd een beschaafd land, maar met een bepaald voetbalpubliek dat het holbewoners tijdperk nog niet ontstegen is. Ongelooflijk. Directeur moet ballen tonen en die Neanderthalers flink straffen

26 mei 2019 om 03:21

Dit als al decennia zo. Iedereen weet het, maar er wordt nimmer wat aan gedaan. Hoe lang heeft de Knvb wel niet gevraagd om een speciale voetbalwet? Maar hij is er nimmer gekomen, ondanks dat het in Engeland prima werkt.

Bij Ajax en Feyenoord zijn geen supporters van elkaar welkom. Beide clubs zijn niet in staat om ervoor te zorgen dat er geen problemen ontstaan. De enige die hier kan optreden, is de overheid. Die kan mensen oppakken en vervolgen. Maar dat gebeurt zelden of nooit. Ook nu verwacht ik weinig handhaving van de overheid.

Zolang het niet mogelijk is om veilig elkaars wedstrijden te bezoeken, moeten uit supporters gewoon thuis blijven en zal er alleen met thuis supporters gespeeld kunnen worden.

26 mei 2019 om 08:08

De overheid? En de voorzitter om dit gedrag keihard te veroordelen en te zorgen dat die supporters nooit meer de arena binnen kunnen

26 mei 2019 om 12:55

En hoe kan een voorzitter ervoor zorgen dat de relschoppers nimmer meer in de Arena komen? Kan de voorzitter een onderzoek starten, de relschoppers dwingen zich te melden voor een verhoor, dwingen om hun paspoort en rijbewijs te tonen zodat de nummers geregistreerd worden?

Een voorzitter van een BVO kan niet zoveel. De politie en het OM, die kunnen heel veel, die hebben veel bevoegdheden waarmee ze de relschoppers kunnen identificeren. Die kunnen relschoppers dwingen zich op het bureau te melden bij elke Ajax wedstrijd.

26 mei 2019 om 18:05

Speedy, ik heb respect voor je geduld in deze . De meeste mensen willen maar niet snappen dat je als club geen machtsmiddel hebt om deze mensen te weren. Het is gewoon diep triest dat er bij de supporters dit soort mensen rondlopen die veel verpesten voor anderen. Echter is het de realiteit wat je de hele tijd al aangeeft. Misschien kunnen de mensen die hier het hardst roepen zelf alvast het voortouw nemen en een stuk controle toevoegen. Oh wacht, dat is te moeilijk. Makkelijker is vanachter je toetsenbordje. Nou , dat gaat um niet worden.

Dit zou de reactie moeten zijn die ik graag had willen zien: Hierbij wil ik, als Ajacied zijnde, onze verontschuldigingen aanbieden aan de Feijenoorders die op de toekomst zaten. De randdebielen die dit veroorzaakten zijn geen supporters en zullen voor het leven een stadionverbod krijgen. Het is schandalig dat dit gebeurd en dat dit soort figuren, die zichzelf supporter noemt, een jeugdwedstrijd verpest. Ze verpesten het voetbal

Sommige mensen moeten wel heel dronken zijn geweest vannacht, als je de poep die uit hun toetsenbord is gerold leest. Goedpraten dat ouders bij een wedstrijd tussen jeugdelftallen worden aangevallen, wat een amoebes.

Wat een gemiste kans van Sar. Echte leiders staan op in lastige situaties maar onze voorzitter laat zien dat hij veel heeft geleerd maar nog niet genoeg.

Dit soort trieste figuren moeten ze stadionverbod geven voor het leven. Dit heeft niks met voetbal te maken. Wel zielig voor de (kleine) kinderen die dit moeten meemaken.

Wat betreft die kneus die een journalist sloeg. Die is duidelijk in beeld; nooit meer op het terrein van welke KNVB gelieerde club dan ook en verbieden een Fox sports abonnement af te sluiten. Doe gewoon nu meteen. Wat let je.

Er gaan geruchten dat het expres in de 34e minuut werd gedaan, dat het een vooropgezet plan was. Ik weet niet of dit echt zo was en ook niet meer heel zeker of het ook daadwerkelijk in de 34e minuut was (kan ook 33 zijn geweest, de stream en stadionklok verschilde ook een beetje). Ik hoorde op de stream ook geen uitbundige reactie of provocatie vanuit Feyenoordhoek, het leek redelijk uit het niets te gebeuren.

Los van het feit dat het schandalig is wat er gebeurde bij deze wedstrijd sta ik versteld van de hypocriete reacties...

Ok, dit voorval komt in het nieuws.. Logisch, het gaat om een wedstrijd van Ajax tegen Feijenoord, altijd beladen. Camera's erbij, uitgebreide berichtgeving en talloze (al dan niet onderbouwde) reacties van allerlei betweters.

Punt is wel, dat zo'n voorval als op de Toekomst alles behalve op zichzelf staand is; ga in het weekend bij eender welke club in eender welke divisie kijken en je zie dit soort dingen (of erger) gebeuren.

Bij de kids (F, E, D, C tjes) schelden de ouders de tegenstanders, scheidsrechters en trainers verrot of worden handtastelijk.

Bij diverse amateurclubs breken vechtpartijen uit tussen spelers, supporters of beiden. Scheids- en grensrechters worden bedreigd, uitgescholden of mishandeld...

Gesteld mag worden, dat er binnen het totale Nederlandse voetbal zoveel rottigheid plaatsvindt, dat ingrijpen vanuit de wetgeving/overheid noodzakelijk is. De clubs/verenigingen en de Knvb zijn niet opgewassen tegen idioten die zich niet kunnen misdragen.

Stadionverboden werken niet of niet voldoende, strafmaten zijn een lachertje en kosten voor het garanderen van de veiligheid van de normale bezoekers rijzen de pan uit.

Er is in mijn optiek maar 1 structurele oplossing voor deze problematiek, nl. specifieke wetgeving met duidelijke (en zware) straffen, op alle niveaus in het voetbal. Soortgelijke wetgeving is er al tegen agressie in het verkeer (road rage), dus waarom geen specifieke wetgeving voor agressie/misdraging in de voetbalwereld ?

Wat een vreselijk slappe reactie van meneertje directeur! Ik blijf er bij dat hij totaal ongeschikt is voor deze functie.

Gepaste schaamte wederom. Eens te meer een voorbeeld dat vd Sar echt achter de schermen moet blijven en ongeschikt is voor dit soort zaken. Tenenkrommend ook hoe hij tijdens de champions league bij elk succes weer het veld op moest, en telkens op de voorgrond trad. In mindere tijden hoor of zie je hem niet, en ook nu weer komt ie erg slap uit de hoek. Geweldige speler in zijn tijd, maar echt totaal ongeschikt als persoonlijkheid in het bestuur.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
243 fans
48 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 26 juni
Bayern München wil Ozan Kabak wegkapen voor de neus van AC Milan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren