Update: KNVB wijst verzoek PEC af vanwege ‘belang Nederlands voetbal’

Vrijdag, 22 februari 2019 om

PEC Zwolle heeft een brief naar de KNVB, de Eredivisie CV en Ajax gestuurd waarin het ‘zeer dringende verzoek’ is gedaan om de wedstrijd tussen beide teams niet op woensdag 13 maart, maar op 2 maart af te werken. De voetbalbond meldde eerder deze week dat de wedstrijd verplaatst werd om Ajax een zo goed mogelijke voorbereiding op de return in de Champions League tegen Real Madrid te gunnen. PEC Zwolle reageerde furieus op dit besluit en is het hier nog altijd niet mee eens. Voorzitter Adriaan Visser laat weten dat de club hoopt dat het besluit terug wordt gedraaid.

Visser sprak in de media eerder al zijn onvrede uit over de gang van zaken en doet dat in zijn column op de clubwebsite nogmaals. De club heeft actie ondernomen door middel van een brief naar de voetbalbond, de Eredivisie CV en Ajax. “Dit mede ook in het licht van de door de KNVB genoemde belangrijkste reden van verplaatsing; de coëfficiënten voor Europees voetbal. Na de uitslagen van donderdagavond lijkt dit argument helaas van de baan”, aldus Visser.

De voorzitter legt in zijn column uit dat PEC Zwolle nauwelijks is gehoord bij het besluit van de KNVB om de wedstrijd te verzetten. De bond zocht in aanloop naar Ajax - Real Madrid contact met de club uit Zwolle. “Ons werd gevraagd of wij het een eventuele optie zouden vinden de ontmoeting met Ajax te verplaatsen bij een goed resultaat (lees: winst of gelijkspel) van de Amsterdammers in de Champions League”, aldus Visser, die vertelt dat PEC Zwolle daar niet aan wilde meewerken. “Woensdag 13 februari verliest Ajax met 1-2 van Real Madrid en daarmee is de kous af. Na contact van onze kant met de KNVB werd dat bevestigd.”

Ondanks de 1-2 thuisnederlaag tegen Real Madrid diende Ajax een verzoek in bij de KNVB om het duel met PEC Zwolle te verplaatsen. “Dezelfde middag nog ging de UEFA akkoord en woensdag volgde de gemeente Amsterdam. De wijziging werd PEC Zwolle medegedeeld, alsof onze club geen partij is in deze. Alsof wij het ons allemaal maar moesten laten gebeuren”, reageert Visser ontstemd. Hij baalt van de gang van zaken en wijst naar het programma van PEC Zwolle.

De ploeg van Jaap Stam moet plots drie keer in actie komen in acht dagen tijd. “Voor PEC Zwolle, dat de beschikking heeft over een selectie die aanmerkelijk kleiner is dan die van Ajax, zorgt de wijziging voor een onverantwoorde verzwaring van de competitie ten opzichte van onze concurrenten die hier geen last van hebben. Een duidelijker voorbeeld van competitievervalsing kan ik me niet bedenken”, aldus Visser, die ook niet blij is met de timing. “Juist nu staan er een groot aantal clubs op ongeveer gelijke hoogte in de Eredivisie en kan één wedstrijd winnen of verliezen een enorm verschil maken. Voor PEC Zwolle is het dus een volstrekt onverantwoord besluit.”

Visser neemt het ook op voor de supporters. Hij vraagt zich af hoe het mogelijk is voor de werkende en studerende fans van PEC Zwolle om woensdagavond om 18.30 uur in de Johan Cruijff ArenA te zijn. “Wij zijn als PEC Zwolle in algemeenheid bereid om mee te denken, alleen niet als het een eenrichtingsweg is waarop gereden wordt. Er is met ons nooit gesproken over verdere alternatieven, door bijvoorbeeld de wedstrijd van Excelsior die gespeeld wordt in het eerste weekend van maart, ook te verplaatsen naar woensdag 13 maart. Of door de bekerwedstrijd Feyenoord - Ajax te verplaatsen.”

Update 22 februari 20.08 uur – KNVB wijst verzoek PEC af vanwege ‘belang Nederlands voetbal’
De KNVB heeft het verzoek van PEC Zwolle om de uitwedstrijd tegen Ajax alsnog op zaterdag 2 maart plaats te laten vinden afgewezen, zo meldt het Algemeen Dagblad vrijdagavond. Nadat de wedstrijd tussen Ajax en PEC met het oog op het Champions League-duel van Ajax met Real Madrid was verzet naar woensdag 13 maart, tekende PEC protest aan bij de KNVB. De voetbalbond heeft bij monde van directeur Eric Gudde echter laten weten zijn besluit niet terug te draaien, vanwege ‘het belang van het Nederlandse voetbal’.


Poll

Ben jij het eens met de voorzitter van PEC Zwolle?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

278 reacties (laatste reactie door skietewilly)
22 februari 2019 om 14:41

Ajax heeft een schema met 4 wedstrijden in 10 dagen, waarbij de afsluitende pot uit bij real gespeeld wordt. Met jonge spelers en voor Europese begrippen een dunne selectie mag je van Ajax niet verwachten dat ze dan optimaal kunnen presteren. Real speelt zowel op woensdag als zaterdag tegen Barca. Daar komt bij dat ramos de wedstrijd ook mist.. Betere omstandigheden om een resultaat te boeken kan je haast niet bedenken. Al blijft het natuurlijk een ontzettend kleine kans. Als KNVB moet je voor een Nederlandse club de best mogelijke situatie creëren om dat resultaat te behalen. Als daarvoor een eredivisiewedstrijd uitgesteld moet worden, dan is dat helaas maar zo. Het is vervelend voor Zwolle, maar Ik vind dat de KNVB hier de juiste keuze heeft gemaakt.

22 februari 2019 om 14:45

Het gaat er vooral om hoe dit is gedaan. Ajax kan ook spelers sparen tegen PEC he. Ajax beschikt over een hele ruime selectie voor eredivisie begrippen.

22 februari 2019 om 15:01

Dat ben ik niet met je eens. Overleg had hier helemaal niks opgeleverd. Denk je dat zwolle zich er bij neer had gelegd als er beter gecommuniceerd zou zijn? Het Europees belang weegt hier nu eenmaal zwaarder dan het belang van Zwolle. Dat geldt trouwens ook voor de titelstrijd.. Ajax en Zwolle spelen straks in dezelfde week 3 keer in 8 dagen. Wordt dit voor Zwolle te zwaar? Dan kunnen ze altijd een paar mensen rust geven in de arena. Een resultaat is toch onwaarschijnlijk. Vervolgens kan je in het weekend weer volle bak tegen je concurrent spelen. Zwolle hoopte natuurlijk tegen Ajax te spelen kort na de zware midweekse wedstrijd tegen Feyenoord en voor de wedstrijd tegen real. Dit is natuurlijk ook de reden dat PSV zich zo druk maakte. Gelukkig heeft de KNVB ingezien dat dit te veel van het goede is.. De meeste spelers van Ajax kan je niet vergelijken met de topatleten van Engelse en Spaanse topclubs.. Daar komt bij dat die clubs ook in de breedte kwalitatief een stuk sterker zijn..

22 februari 2019 om 15:15

@johan2
Ajax kan zelf de best mogelijke situatie creeren door de dure wisselspelers te gebruiken.
Het is belachelijk dat de KNVB meewerkt aan het schrappen van een duel omdat Ajax geen vertrouwen heeft in haar wisselspelers.
Clubs mogen enorm veel selectiespelers hebben. Als je daar geen gebruik van maakt dan is dat je eigen schuld.
Het probleem met Ajax is dat ze zowel tegen Zwolle en Real met hetzelfde team willen spelen.
Daar heeft de KNVB niets mee te maken.
Ajax heeft zelf de keuze welke speler ze rust geven en welke niet aangezien ze enorm veel spelers onder contract hebben staan.
Belachelijke beslissing van de KNVB.
Als Ajax zo begaan is met het nationaal belang dan stelt men andere spelers op voor een europees duel. Maar dat doet Ajax niet want het gaat om eigen nationaal en internationaal belang. Die moeten namelijk beiden samengaan wat de KnvB nu faciliteert ten koste van anderen.

22 februari 2019 om 15:29

Als het er om gaat dat Ajax te veel wedstrijden speelt, waarom verzetten ze dan gewoon de bekerwedstrijd tegen Feyenoord niet. Niemand die daar last van zal hebben.

22 februari 2019 om 15:32

Het probleem is dat ze 4 wedstrijden in 10 dagen spelen. Waarvan de laatste uit in Spanje tegen een ontzettend sterke tegenstander. Even voor jouw beeldvorming, Zwolle klaagt nu over 3 wedstrijden in 8 dagen. Het schema van Ajax zit gewoon te vol. Het opstellen van wisselspelers Is natuurlijk geen optie, daarvoor zijn de belangen te groot. Als je dat niet begrijpt, dan heeft het weinig zin om dit gesprek voort te zetten. Was deze beslissing in het voordeel PSV genomen? Dan was ik daar net zo positief over geweest. De KNVB treedt eindelijk eens op in het belang van het Nederlands voetbal. Daar zal een kleine club als Zwolle zich bij neer moeten leggen.

22 februari 2019 om 15:42

@tom brady: Daar zullen ongetwijfeld zaken van organisatorische aard een rol spelen. Het lijkt me een stuk lastiger om Feyenoord-Ajax te verschuiven, dan Ajax-Zwolle.. Aan de andere kant denk ik wel dat ze Ajax-Zwolle zonder het midweekse bekerprogramma gewoon hadden laten staan..

22 februari 2019 om 16:03

@ Johan2, ik ben voor PSV , maar het zal me worst wezen wanneer Ajax speelt. Ik begrijp alle standpunten (ajax, Zwolle, Knvb), maar is er aan het begin van het seizoen een afspraak gemaakt dat wedstrijden verzet kunnen worden omwille van de Europese campagne van een Nederlandse club? Zo niet, dan zie ik geen enkele reden om de wedstrijd te verplaatsen.

Ook is dit een van de redenen waarom het zo knap is om de treble te winnen: op 3 fronten strijden betekent dat je normaal keuzes moet maken (lees: wisselspelers laten spelen). Alleen die topteams die een extreem sterke/brede selectie hebben (en een beetje geluk) krijgen dit voor elkaar. Dus dit is gewoon het gevolg van op drie fronten strijden, niks meer en niks minder.

22 februari 2019 om 16:09

Ik begrijp wat je bedoelt en ben het er in principe mee eens. Echter zijn voorafgaand aan het seizoen andere afspraken gemaakt. Zwolle wil hier niet van afwijken en dat is hun goed recht. Gewoon balen en weer door gaan.

22 februari 2019 om 16:10

@johan2

'het Europees belang weegt hier nu eenmaal zwaarder dan het belang van Zwolle. Dat geldt trouwens ook voor de titelstrijd..'

Waarom? De Knvb is er voor alle clubs. PEC heeft helemaal niks te maken met Ajax.

'wordt dit voor Zwolle te zwaar? Dan kunnen ze altijd een paar mensen rust geven in de arena.'

Geldt toch ook voor Ajax? Ze kunnen mensen rust geven tegen Feyenoord, of tegen PEC of tegen Madrid of in die andere wedstrijd. Is maar net waar Ajax het meeste belang bij heeft.

'een resultaat is toch onwaarschijnlijk'

Ah, zullen we maar stoppen met de wedstrijden en alles op papier afdoen?

Vind dit geen sterke argumenten

22 februari 2019 om 16:32

En los van het aantal wedstrijden, wat ik vooral vreemd vind is de gang van zaken. Er zijn afspraken gemaakt tussen Ajax, PSV en de Knvb dat wedstrijden eventueel van zaterdag naar zondag geschoven kunnen worden (niet meer), daarnaast heeft de Knvb bij Zwolle aangegeven dat bij een goed resultaat in de eerste wedstrijd er gedacht kan worden aan verschuiven (zelfs bevestigd door de knvb dat een goed resultaat een gelijkspel of winst is) en nu bij een nederlaag worden alle afspraken geschonden.
Hoe betrouwbaar ben je dan als bond ??

22 februari 2019 om 16:52

@Amazingninja: Het gaat om punten op de Coëfficiëntenlijst en het aanzien van het Nederlands voetbal. Dat begrijp je toch wel? Je bent kwalitatief al minder dan de echte topclubs. Het is aan de bond om Nederlandse clubs een optimale voorbereiding te gunnen. Dat belang is hier groter dan het nadeel dat Zwolle van de aanpassing ondervindt. Zwolle heeft nu 1 keer 2 dagen rust en een keer 3 dagen rust. Ajax had in het oorspronkelijke speelschema 3 keer 2 dagen rust. 3 keer het absolute minimum dus. Zo verschrikkelijk is het schema van Zwolle dus niet. Als zij in Amsterdam mensen rust willen geven, dan moeten ze dat doen. Maar 3 wedstrijden in 8 dagen vind ik geen overdreven druk schema. 4 in 10 dagen echter wel. Met het speelschema van Ajax ontkom je er niet aan om mensen rust te geven. Dat is fysiek gewoon niet vol te houden. Zeker niet wanneer de laatste van de 4 wedstrijden uit bij real is. Voor Zwolle is het gewoon een keuze. De KNVB zal de titelstrijd ook niet af willen laten hangen van een overvol schema. Daar valt ook wel wat voor te zeggen. Stel je voor dat Ajax moet verlengen tegen Feyenoord. Dan 2 dagen later tegen zwolle en vervolgens 2 dagen later tegen real. Veel succes..

22 februari 2019 om 16:57

Ajax heeft betreffende de Nederlandse competitie helemaal geen voordeel van deze omzetting, want Ajax speelt nu midweeks tegen Zwolle vlak voor de zware uitwedstrijd tegen Az. Ajax hoeft niet minder te spelen en het programma wordt niet minder zwaar, Ajax heeft alleen meer rust in aanloop naar Real Madrid. Dat is echt alles.

Dit gaat derhalve echt alleen maar om de CL en dus om nationaal belang, namelijk om punten voor de Nederlandse coefficient voor Europees voetbal. Jullie weten wel, die coefficient voor Europees voetbal. Europees voetbal, waar elke club in de Eredivisie een jaar lang voor strijd. Wedstrijden die alle clubs in Nederland perse willen spelen. Oostenrijk is ons gisteren naar verwachting voorbij gestreefd en Ajax moet derhalve winnen van Madrid voor Ajax maar ook voor het Nationale belang. Hierom heeft Eric Gudde, je kent hem nog als voorzitter van Feyenoord., zijn fiat verleend. En dan zie je hier een aantal luitjes, types zoals die vannacht de dokwerker hebben beklad, alleen protesteren omdat ze tegen Ajax zijn. Klasse!

Overigens snap ik het protest van Zwolle wel, maar dat Gerbrands begon te huilen was te bespottelijk voor woorden. Juist omdat met name PSV wat heeft aan een overwinning van Ajax, want PSV staat op pole position wat betreft de landstitel.

22 februari 2019 om 18:12

@johan2 Stel PEC verspeelt punten tegen Excelsior door het drukke programma en komt hierdoor in een degradatiestrijd die het verliest. Gaan fe mensen van de KNVB dan aan de (ex) medewerkers van PEC uitleggen waarom ze hun baan kwijt zijn? Die 12de plek op de coefficientie lijst gaat niet tot ontslagen leiden. Een eventuele degradatie wel

22 februari 2019 om 18:43

Om uiteindelijke degradatie toe te schijven aan deze aanpassing gaat me wat ver. Ze hebben na Ajax uit 3 dagen rust. Waarschijnlijk gaan ze in de arena niet voluit net als Feyenoord dat zondag niet zal doen. Dat mensen ontslagen worden is inherent aan degradatie.. Dat is voor iedere club die het overkomt vervelend. Maar nogmaals, de KNVB heeft meerdere belangen afgewogen. Daarna zijn ze tot de conclusie gekomen dat de kans op Europees succes belangrijker is dan een kleine aanpassing in het competitieschema. Uiteindelijk moet je een keuze maken en partijen teleurstellen. Ik ben blij dat ze het zo hebben opgelost, jij duidelijk niet.. Daar gaan we het niet over eens worden vrees ik. Fijn weekend alvast en succes zondag..

22 februari 2019 om 18:4422 februari 2019 om 18:54

Als Ajax afgelopen jaar gewoon Europees voetbal had gespeeld was er nu niets aan de hand geweest. En nu zou Ajax opeens de grote redder van het Nederlandse voetbal zijn? Scorebordjournalistie heet dat.

Dit soort ongein zorgt ervoor dat het lastig is om alle clubs op 1 lijn te krijgen. Waarom zouden de kleinere clubs ook.

22 februari 2019 om 19:26

Juist door het verzoek in te dienen laat Ajax zien dat het al lang geen Europese top meer is. Wil je meedoen op dit niveau hoort een druk schema er bij. Geen enkele Europese topclub dient dit soort verzoeken in. Het is puur eigen belang. Overigens hun goed recht maar laten we niet doen alsof Ajax dit doet in het belang van het Nederlands voetbal. Het argument komt ze toevallig goed uit om de publieke opinie te bespelen.

22 februari 2019 om 19:56

Ajax is financieel en qua selectie breedte toch ook geen Europese top meer. Als ze 1 of 2 spelers missen, zakt het niveau drastisch. Juist daarom gunt de KNVB ze nu rust. Zodat ze allemaal fris aan de aftrap kunnen verschijnen. En uiteraard komt het ajax goed uit. Anders zouden ze het verzoek niet indienen. Als je alle comments hebt gelezen om hier vervolgens dit bericht onder te plakken, dan snap je het volgens mij niet helemaal.. Een verzoek van PSV of Feyenoord zou ook ingewilligd zijn. Ik hoop dat ze tegen real een goed resultaat boeken, jij ook?

22 februari 2019 om 20:50

Kijk eens tegen wie pec allemaal moet de komende tijd. De wedstrijd van pec tegen excelsior is voor pec minstens zo belangrijk als die tegen madrid voor ajax is. Dus ja, degradatie zou indirect hieraan gekoppeld worden. Hoop overigens nu heel erg dat pec niet gebeurd.

22 februari 2019 om 22:51

@bombanera

Dit heeft niks met wisselspelers te maken, of verwacht jij dat ze alle spelers die zowel basis, als 1ste keuze op de bank zijn niet laten spelen?
Je moet als Nederland zijnde in je handen klappen dat er nog een Nederlandse club actief is in Europa en als die dan ook nog enigszins uitzicht heeft om nog een ronde, moet je als Knvb er alles aan doen om die club het beste uitzicht op een goed resultaat te geven.

In veel van de grotere competities worden wedstrijden verschoven voor europees voetbal. Vind dat ze dat hier best vaker mogen doen. Reserveer bijv. Donderdagavond voor de club in die op Dinsdag in de CL speelt en Vrijdagavond voor clubs die op woensdag in CL uitkomt en voor club(s) die op woensdag in de EL uitkomen, laat je op zaterdagavond spelen.

En wellicht dat er ook rekening kan worden gehouden met de zwaarte van het programma tijdens de cruciale fases van de europese competities, zoals geen topwedstrijd vlak voordat die club de laatste of 1 na laatste wedstrijd europees moet spelen.

Zo moeiijk lijkt me dat niet om een schema aan te passen aan de Europese competities en je creeert een extra speeldag, wat ook weer extra inkomsten genereert.

Laat ze die wedstrijd gewoon terugzetten, dat gezeik daar word je toch moe van. De enige Nederlandse club actief in Europa wordt niks gegund. Terugzetten die handel en een ongenadig hard pak slaag geven. Daarnaast nooit meer spelers uitlenen aan Zwolle.

22 februari 2019 om 14:19

Of gewoon laten staan, en PEC stuurt een tot de tanden bewapend 2e of 3e elftal naar de Arena en richt zich vooral op de andere 2 wedstrijden in deze 8 dagen.

22 februari 2019 om 14:28

Net alsof PEC een fatsoenlijk 2e of 3e elftal naar Amsterdam kan sturen. Die luxe hebben ze helemaal niet.

22 februari 2019 om 17:01

Of Ajax stelt een top op de tanden bewapend jong Ajax de wei in tegen Zwolle en laat een ander niet bloeden voor de wensen van Ajax?

22 februari 2019 om 17:03

Stelt is stuurt...

22 februari 2019 om 18:55

In de beker hebben ze er ook geen problemen mee om het tweede elftal op te stellen.

22 februari 2019 om 14:25

Haha niks gegund... Ze moeten zich niet zo aanstellen. Ik zat net te kijken en Liverpool speelt 2x 3 wedstrijden in een week achter elkaar. So be it, dan schrappen ze maar dagje trainen.

22 februari 2019 om 14:30

@keizer!

In de PL is het de normaalste zaak van de wereld. Die hebben dan ook meestal wel 35 spelers die ze op kunnen stellen. Dat jij een PEC met een Liverpool wil vergelijken is natuurlijk te zot voor woorden.

Keizer!, Ik was in de veronderstelling dat het om PEC ging, excuseer me

22 februari 2019 om 14:35

@keizer
Zwolle moet zich niet aanstellen omdat 3 keer spelen moet kunnen?
Volgens mij is het Ajax die dat verzoek heeft ingediend omdat de
ze me een begroting van 100 miljoen niet 3 wedstrijden in 8 dagen kunnen spelen.

22 februari 2019 om 14:44

Fr_jc: Hij heeft het over Ajax volgens mij hoor, niet over PEC ?

bombarena: Het ging om 4 duels in 10 dagen, dat is vrij fors kan ik je vertellen hoor. En als de laatste van die 4 dan het cruciale duel tegen Real is waarin Ajax de elfde plaats voor het Nederlandse voetbal misschien nog ternauwernood kan behouden snap ik dat de Knvb daaraan wil meewerken. Zeker als er in het begin van het seizoen is besproken om er alles aan te doen om de broodnodige Uefa ranking points binnen te halen.

22 februari 2019 om 14:49

Sanderkoevoets:
Ohhh
Dan zal ik mijn reactie een beetje aan gaan passen. Maar Keizer zal dat nog wel even melden mag ik aannemen

22 februari 2019 om 14:52

@bombanera99 wat heeft een begroting te maken met het wel en niet spelen van 3 wedstrijden? On:Ik snap dat PEC hiervan de dupe is geworden. Maar come on... dit wordt echt een soap nu. Dan maar terugdraaien en spelen -___-.. teveel gezeik.

22 februari 2019 om 15:12

Ajax speelt er 4 dat is m juist

22 februari 2019 om 15:37

Bomba, ben je weer lekker ouderwets aan het provoceren? Sinds wanneer is de begroting van Ajax 100 miljoen? Lees je goed in, voordat je weer onzin verkoopt op dit forum in een Ajax topic.

22 februari 2019 om 15:49

Ohja, dus Ajax vindt dat ze teveel wedstrijden in korte tijd moeten spelen en willen de wedstrijd verzetten. Vervolgens moet Zwolle weer teveel wedstrijden in een korte periode spelen en dan moeten ze niet zeuren?? Als Ajax niet begint met drama dan zie je vanuit Zwolle ook geen reactie... overigens had de KNVB sowieso al nee moeten zeggen.

22 februari 2019 om 16:26

Heb het natuurlijk over Ajax.. reageerde op de 1e reactie van het "gunnen"

22 februari 2019 om 14:27

Makkelijk praatje naar mijn mening. PEC heeft in alles het recht aan hun zijde. Als je iemand hiervoor wil doen boeten dan is het de Knvb. Hoe moeilijk had het geweest om eerst even de mening van PEC aan te horen en daarna besluiten, nee, de Knvb heeft gewoon even snel een wijziging aangebracht en nu is PEC de boosdoener. Omgekeerde wereld.

22 februari 2019 om 17:03

KNVB had pec wel op de hoogte gebracht, alleen is er dus nu een verschillende interpretatie over een goede uitgangspositie. Ik denk zelf dat als het 1-4 was geworden dat de KNVB dit niet overhoop had gehaald. Zeker met schorsing Ramos die bijna hoogstpersoonlijk voor zorgde dat het geen 3-2 of 4-2 Is geworden vecht Ajax nog voor een kleine kans die Nederland heel hard nodig heeft. Dat is in het algemene belang en zeker voor de top 3, maar veel minder in het belang van pec dus ik begrijp dat die zich benadeeld voelt.

22 februari 2019 om 17:31

Volgens de berichten heeft de Knvb PEC op de hoogte gebracht van de aanpassing in wedstrijd data en niet vooraf geïnformeerd. Dat err daarom zoveel over word gezegd en geschreven is een logisch gevolg van. PEC voelt zich benadeeld en velen kunnen zich dat wel voorstellen. Dat PEC nu als boosdoener word weggezet, daar ben ik het niet mee eens. De Knvb, die moet het boetekleed aantrekken.

Ik hoop dat ze winnen en doorgaan in Madrid. In de JC Arena was een geweldige wedstrijd die ze hadden moeten winnen, dus moeten ze het daar maar fijntjes overdoen.

22 februari 2019 om 14:30

Spelers uitlenen aan Zwolle doen ze al niet meer gelukkig, ken je club een beetje he

22 februari 2019 om 17:28

De KNVB had dit al jaren geleden moeten doen. Ik vind terecht dat de wedstrijd van Ajax verzet wordt. Ik zeg dit niet als Ajax supporter. Alleen verzet dan ook een wedstrijd van Pec

22 februari 2019 om 17:45

De wedstrijd Tegen Excelsior zeker. En dan voor Excelsior uiteraard ook een wedstrijd verzetten, en dan de tegenstander van die wedstrijd ook een wedstrijd verzetten enz?

22 februari 2019 om 14:42

Ik denk dat het Ajax best wordt gegund, maar de wijze waarop dit door de Knvb is doorgevoerd is te schandalig voor woorden. Zwolle wordt niks gevraagd, die hebben het maar te slikken. Hierdoor moeten ze in 7 dagen 3 wedstrijden spelen. Daarnaast wordt het voor de supporters veel lastiger om mee te gaan ivm het tijdstip en de door de weekse dag. Je zal al een kaart hebben gekocht.

22 februari 2019 om 15:05

Buiten dat je een boel vraagtekens plaatst, slaat het nergens op wat je zegt. Het gaat er toch niet om dat Ajax niet mee kan? Volgens mij laten ze juist zien dat ze meekunnen met de allerbesten. Alleen een steuntje in de rug tegen de ploeg die de CL nu al jaren op een rij wint, wil iedere ploeg toch?

22 februari 2019 om 15:13

De andere jaren is de andere clubs deze kans ook niet gegund. Dus wel opmerkelijk dat ze dat nu opeens zonder overleg met de overige clubs zomaar even toepassen. Ik vind ook dat we de clubs die Europees spelen best wel wat mogen ontzien. Maar zomaar opeens dit invoeren slaat natuurlijk nergens op. Pec heeft ook niet bepaald een selectie waarmee ze even kunnen rouleren met 3 wedstrijden in 7 of 8 dagen. Gewoon volgend seizoen om de tafel gaan zitten met de directeuren en dit gaan afspreken. Ben je overal van dit gedoe af. Het is ook wel erg opmerkelijk opeens.

22 februari 2019 om 15:12

Toch knap, jij weet het zo om te draaien dat PEC opeens de boosdoener is.

22 februari 2019 om 16:13

Je hebt gelijk. We zijn het in de Westerse Wereld zo gewend geraakt aan om maar over alles te zeiken en te gillen over een ongelijke behandeling. Er zijn uitzonderingen, dit is er een, gewoon verschuiven in het belang van het Nederlands Voetbal. Als PEC zelf een keertje Europees mocht voetballen hadden ze wel een andere mening. Wel profiteren van de grote clubs, maar niet helpen... Beetje vreemd...

22 februari 2019 om 18:58

Beetje vreemd is vooral dat als je afspraken maakt dat het dan blijkbaar heel normaal gevonden wordt dat die terzijde geschoven worden. En straks van de kleine clubs weer commitment vragen bij de hervormingen van de ED zeker. Het antwoord van de kleine clubs weet ik al....

22 februari 2019 om 16:23

Waarom gunnen? Met al die miljoenen hebben ze een dusdanige selectie neergezet dat zij toch makkelijk 3 keertjes achter elkaar kunnen spelen. Wat wat voor zielig voetballand leven wij nu zeg? In Engeland komen ze van het lachen niet meer in slaap als ze dit lezen. Wat een klerezooi in Nederland. We spelen op kunstgras, kunnen geen uitfans accepteren bij sommige wedstrijden, burgemeesters zijn de baas en 3x spelen in één week is te veel.

Ik ga me steeds meer schamen.

Ik kan best begrijpen dat hierdoor veel discussie ontstaat, snap de redenaties van beide kanten.
Ik snap het belang maar als je dit 1 keer doet zal je altijd terugvallen op: ja maar toen mocht dit wel.
Dus is het niet echt verstandig van de Knvb om dit zo op de manier te doen.

22 februari 2019 om 14:19

Van Pec kan ik de kritiek best begrijpen. Zij hebben niet zo’n brede selectie en hebben de punten hard nodig om erin te blijven dit jaar. Ik vond het gezeur van PSV eerder pietluttig

22 februari 2019 om 14:25

De wedstrijd tegen Ajax is niet de wedstrijd waar PEC de punten moet halen. Het enige wat veranderd moet worden is de aanvangstijd. Niet meer niet minder.

22 februari 2019 om 14:28

Toen Pec de beker won van Ajax en daardoor even Europees mocht spelen hoorde ik ze ook niet klagen over 3 wedstrijden in 8 dagen tijd, nu ze door hun eigen schuld in de 1ste seizoenshelft zo laag staan is het ineens een probleem? Het is voor kleinere clubs moeilijk te accepteren en voor supporters al helemaal maar Nederland draait nu 1maal om de grote clubs en niet om de kleinere, of je het nou leuk vindt of niet.. Laat ze in Zwolle lekker bezig houden met kunstgras eruit halen voordat ze gaan zeuren over competitie vervalsing

22 februari 2019 om 14:33

Juist niet, dat is wat ik bedoel met: ja maar toen mocht dat wel.
PSV heeft ditzelfde gevraagd toen PSV tegen Atletico moest spelen ( toen werd er ook om nnederlandse punten gespeeld ).
Toen werd er door de Knvb gezegdt dat ze niet moesten zeuren en gewoon spelen.
Nu vraagt Ajax precies hetzelfde en dan word het wel goedgekeurd.
Dus kan mij zeker de frustratie voorstellen.

Maar zoals ik al zei, gewoon niet doen krijg je ook deze situaties niet en vermijd je de discussies

22 februari 2019 om 14:41

Zo moest Ajax in 2017 na een verlenging in Gelsenkirchen op donderdagavond op zondag de kraker in Eindhoven spelen en heeft het daar achteraf de titel verspeeld. Leuk om altijd PSV als voorbeeld te gebruiken maar ook Ajax is deze toezegging dus niet gedaan een jaar later. De KNVB wilt dat nu dus aanpassen maar omdat het toevallig Ajax betreft staat iedereen met het schuim aan de mond. Vanuit PEC oogpunt is het nog enigzins te begrijpen. Andere clubs moeten zichzelf lekker bezighouden met hun eigen wedstrijden

22 februari 2019 om 14:46

Apolition,

Enige verschil toen met nu is dat ze voor aanvang van de ED met elkaar hadden gesproken om mee te werken aan clubs die Europees moesten voetballen. Meewerken ging slechts om verplaatsing van uren of met een dag hooguit. Dat is het verschil dit jaar Europees en verplaatsen van wedstrijden.

22 februari 2019 om 14:50

Siepie: Het ‘gezeur’ van PSV is terecht, want voor hen werd dit niet gedaan. Ja een dag eerder/later of een paar uur, maar daarmee werd de tegenstander niet genaaid. Zwolle heeft niet de selectie om driemaal in zeven dagen te spelen, Ajax wel. Als die talentjes dit niet aankunnen op Eredivisie niveau, moeten ze niet naar de PL transferen, want dan zakken ze finaal door het ijs. Zwolle wordt hier ernstig benadeeld en Ajax heeft er eigenlijk alleen tegen Real profijt van, maar ik ben bang dat het NL geen extra punten gaat opleveren; Ajax wint niet in Madrid.

22 februari 2019 om 14:50

@siepie

PSV heeft helemaal niks tegen het verzetten van de wedstrijd en of het voordeel voor Ajax.

Het gaat PSV om de eenzijdige beslissing die Knvb heeft gemaakt terwijl afspraken zijn gemaakt dat het met andere ploegen overlegt zou worden. Er vanuitgaande dat dit daadwerkelijk de afspraak was hebben ze wel degelijk een punt hoe pietluttig je het ook mag vinden.

Een principe kwestie dus en niks tegen Ajax, Gerbrands zegt zelfs dat PSV waarschijnlijk hetzelfde had gedaan.

22 februari 2019 om 14:57

@diego-forlan Het is ook niet mijn punt dat het Ajax is of wat dan ook. Als ze hierdoor nederlandse punten halen vind ik het prima.
De situatie die ik schetste is gewoon de meest recente en waardoor ik deze kritiek kan begrijpen vanuit Psv

@fr_jc
Mijn punt/mening is gewoon doe het vanaf nu dan gewoon altijd en consequent ( en ventileer dat dan ook met de media: vanaf nu doen we het zo met elke europese wedstrijd en dan ook een duidelijk tijdsbestek) of doe het niet.
Dan vermijd je deze disuccies.
Nu voed je juist de media met "matchfixing" en een voorkeur van club
Dat was/is mijn punt

22 februari 2019 om 15:17

@bjp: Gaat niet puur om die pot. Voor Pec word het ook zwaarder tegen AZ en vooral Excelsior dan. En juist die tegen Excelsior is een 6 punten pot. En die zijn dan een stuk frisser

22 februari 2019 om 15:18

@apolition

Je punt is hiermee wel aangetoond, kon het er eerst niet uithalen, zodoende reageerde ik ook. Maar zoals je het nu schrijft ben ik het wel eens met je. Enige wat er tussen toen en nu veranderd is, is dat ze voor aanvang competitie hebben zitten praten hierover. Maar goed, herhaling van zetten

22 februari 2019 om 15:56

KNVB heeft die aangepast met de clubs. Afgesproken is dat er geschoven kon worden in het programma in dezelfde speelronde... dat is niet meer dan een week later. Te bizar voor woorden. Maak dan geen afspraken als je ze niet nakomt. Onbetrouwbare partner die KNVB.

22 februari 2019 om 16:19

Juist dat is inderdaad het punt. Pec heeft hier totaal geen voordeel bij terwijl PSV dit wel heeft. De ranking voor Europese punten gaat over het algemeen alleen de Nederlandse topclubs aan, en zelfs dan doen de Calimero’s huilie huilie. Zelfs Feijenoord hoor je hier niet over terwijl die op dit moment er niks aan hebben.

22 februari 2019 om 16:24

Feyenoord speelde op donderdag tegen Manchester United en op zondag wonnen ze uit bij Psv. Wat zijn wij een aanstellers in dit land zeg.

22 februari 2019 om 16:25

Feyenoord.

22 februari 2019 om 16:30

''het gaat PSV om de eenzijdige beslissing die Knvb heeft gemaakt terwijl afspraken zijn gemaakt dat het met andere ploegen overlegt zou worden. Er vanuitgaande dat dit daadwerkelijk de afspraak was hebben ze wel degelijk een punt hoe pietluttig je het ook mag vinden.''

Dus Psv is boos omdat de knvb het niet heeft overlegd met PEC of wat is het probleem nu? mocht het andersom zijn geweest was er veel minder gedoe om geweest, maar het betreft Ajax dus kan heel nederland weer lekker z'n gal spugen, lachwekkend en triest.

Er zijn voorafgaand aan dit seizoen afspraken gemaakt dat als ploegen rond deze periode nog meedoen in europa en de mogelijkeid daar is ze het speelschema enigsinds aanpassen als het te druk word, alleen omdat Ajax de 1e is bij wie dat zo gebeurd (andere dag, want psv heeft al eens hulp gekregen in die zin doordat de knvb 3 wedstrijden verplaatsten, alleen ging dat om andere tijdstippen) springt heel nederland ineens in de aanval, te lachwekkend

22 februari 2019 om 16:49

Hoho niet te veel in de slachtofferrol kruipen. De poll is zeer verdeeld. Ik (Feyenoord) en velen met mij vinden de beslissing begrijpelijk dus niet gaan roepen dat 'heel Nederland' tegen jullie is.

22 februari 2019 om 19:01

Het is toch ook de eigen schuld van ajax dat ze niet al door zijn. Als ze gewoon met 6-0 gewonnen hadden was er niets aan de hand geweest maar omdat ze onnodig verloren wordt Zwolle genaaid.

Sjonge jonge wat is deze kwestie toch enorm opgeblazen zeg.

Erg begrijpelijk vanuit PEC gezien. Als de afspraak was een goed resultaat wat verstaat de Knvb daar dan onder? Een thuisnederlaag met 2 tegendoelpunten lijkt mij verre van een goed resultaat.

PEC moet uit degradatie zorgen blijven en die hebben alleen maar nadeel bij het verplaatsen van deze wedstrijd. Ik snap ook niet waarom de wedstrijd een week verplaatst moet worden en niet een paar dagen verschoven kan worden? Nu is PEC de dupe van het succes van Ajax...

Ook heel raar dat Ajax de Uefa en de gemeente Amsterdam om toestemming gevraagd wordt maar dat Zwolle gewoon gepasseerd wordt. Ik begrijp heel goed dat Zwolle pissig is..

22 februari 2019 om 14:21

Zou eigenlijk beter zijn dat de winterstop iets eerder afgelopen is zodat je ruimte in het speelschema hebt. Nu zit je elke keer met krappe schema's terwijl je die beker wedstrijden ook iets eerder of later kunt laten beginnen.

22 februari 2019 om 15:35

Je snapt niet dat de wedstrijd niet een paar dagen verschoven kan worden? Misschien omdat Ajax de dinsdag erna tegen Real Madrid speelt en de woensdag/donderdag ervoor tegen Feyenoord. Daarom is dus voor deze optie gekozen. Dit is in het belang van het Nederlands voetbal, dus in het belang van alle BVO’s. Ook PEC dus. Snap best dat het voor hun niet uitkomt maar helaas voor PEC spelen er dus grotere belangen

22 februari 2019 om 16:01

Wat heeft Pec eraan als de kampioen rechtstreeks geplaatst is voor de CL? Ze hebben er helemaal niets aan als ze degraderen maar ook als ze niet degraderen zal Pec de komende seizoenen eerder om degradatie spelen dan om het kampioenschap. Er zou een afspraak staan dat als Ajax een goed resultaat zou halen er gekeken zou worden naar de mogelijkheid om de wedstrijd een dag of twee dagen te verplaatsen maar met de beste wil van de wereld kan je een nederlaag met 2 tegengoals geen goed resultaat normen. Daarbij kan Ajax prima een paar spelers rust gunnen de selectie ie breed genoeg voor de eredivisie.

22 februari 2019 om 16:19

@kaktussen: Het grote belang het grote belang.... Pec heeft problemen zat om zich zelf te redden. Spelen tegen degradatie en hebben meer aan eigen punten dan Europese punten. Was het nou nog een Feyenoord of AZ zou ik zeggen ja. Maar PEC moet kunnen knallen tegen Excelsior

22 februari 2019 om 16:44

''maar met de beste wil van de wereld kan je een nederlaag met 2 tegengoals geen goed resultaat normen''

Als je niet verder kijkt dan je neus lang is idd niet nee, als je daadwerkelijk kijkt na de wedstrijd zelf waarin het niet gek was geweest als je met 3/4-1 wint, real zich geen raad weet met het spel van Ajax en zich niet onder de druk uit kan spelen, het is dat ze Ramos achterin hadden die een wereldpartij speelde, maar laat die nou net geschorst zijn voor de return, deze dingen op een rijtje gezet, kun je idd enkel tot de conclusie komen dat Ajax volslagen kansloos is in de return, vooral ook omdat Real dit jaar in bloedvorm verkeerd en thuis nagenoeg onverslaanbaar is.. met een 0-3 tegen Cska, een 1-2 tegen Girona, een 0-2 tegen Sociedad & een 1-2 tegen Levante, allen met minder kwaliteit dan Ajax, maar die zijn idd kansloos, vooral gezien de 1e wedstrijd waarin ze dik hadden moeten winnen.

22 februari 2019 om 16:52

De kans is klein maar is er inderdaad wel degelijk. Als de Ajax-selectie erin gelooft en de vorm heeft, kunnen ze een verrassend hoog niveau aantikken.

22 februari 2019 om 16:53

Zo werkt het natuurlijk niet he, wij zijn groter en belangijker en dus moeten we privileges hebben. Met al dat poen op de bank, kun je een bredere selectie regelen. Juist omdat je 1 van de topploegen bent, weet je dat de kans groot is dat je op meerdere fronten actief blijft.

Als het dan echt zo enorm belangrijk is voor alle ploegen uit de Ed; laten we dan de hele competitie verzetten. Dan wordt er niet 1 specifiek de dupe.

Wat ik dan lees is, ja maar PEC haalt toch geen punten tegen Ajax.
Maar zelfs als dat zo is, heb je nog 2 andere wedstrijden in dezelfde korte tijd waar je minder rust voor hebt.

Bottomline: geen privileges voor de een; zeker niet als dat in het nadeel is van de ander. And the tone is the message off course

22 februari 2019 om 16:53

Je weet het mooi te brengen maar het gaat er bij de vooraf gemaakte afspraak dat er bij een goed resultaat natuurlijk niet om hoe deze tot stand is gekomen. Lijkt me sterk dat er afgesproken is dat als Ajax verliest maar op papier had kunnen winnen dit dan als goed resultaat gezien zou moeten worden en dat Zwolle zich dan maar moet aanpassen? Het uiteindelijke resultaat een 1-2 nederlaag in eigen huis is hoe je het ook went of keert geen goed resultaat...

22 februari 2019 om 17:14

Tornado, als je goed hebt gelezen, zou je weten dat PEC zelfs bij een winst niet mee wilde werken. Dat is al helemaal triest!

22 februari 2019 om 17:35

Ik zie sowieso de meerwaarde voor Pec niet als de wedstrijd wordt uitgesteld. Waarom spaart Ajax niet een aantal spelers voor de wedstrijd in Madrid? Waarom moet Pec zich aanpassen waarom past Ajax zich niet aan en stelt spelers op die minder vaak spelen?

22 februari 2019 om 19:03

Ajax kan ook spelers tegen Feyenoord sparen. Doen ze vaker in de beker.

22 februari 2019 om 21:21

Welke toevoeging heeft PEC voor het Nederlandse voetbal? Ajax, PSV en Feyenoord hebben die wel. Mocht jouw club volgend jaar in dezelfde positie als Ajax zitten en de KNVB houdt er ook rekening mee, zul je alleen maar blij zijn.

22 februari 2019 om 21:47

Ja leuk een competitie met 3 ploegen... dat is goed voor het Nederlandse voetbal. Als je met de grote jongens mee wil doen moet je je ook zo gedragen...

22 februari 2019 om 22:46

Ach, de grootste clubs zorgen samen met Oranje voor de punten voor de ranglijst. Daar heeft Zwolle ook baat bij. Jammer dat Rotterdam niet in staat was de bekerwedstrijd te verschuiven. Dan had Zwolle niet lopen zeiken maar was Feyenoord weer door het lint gegaan.

22 februari 2019 om 22:47

Ik spreek jou trouwens wel weer wanneer of als Feyenoord Europees voetbal gaat spelen en de KNVB een wedstrijd voor jullie verschuift. Ga jij dan ook pleiten dat het oneerlijk is voor jullie tegenstander?

22 februari 2019 om 22:50

Geen enkele Nederlandse club heeft genoeg goede spelers om in een tijdsbestek van 6x24 uur drie wedstrijden te spelen. Zet je gekleurde bril eens af!

22 februari 2019 om 23:02

Laat ik het zo zeggen ik zou teleurgesteld zijn als mij club de weelde van het meespelen in 3 competities niet zou kunnen dragen en daardoor andere clubs in de problemen komen...

Misschien worden hier juist de Ajax spelers door gemotiveerd..... zal wel grappig zijn

22 februari 2019 om 16:20

Spelers hebben hier weinig last van die moeten een avondje pec vooral heel blijven

Ik kan me als Ajacied toch echt wel voorstellen dat PEC ontevreden is over de gang van zaken. Bij PEC zelf wordt gewoon gezegd dat ze echt wel willen meedenken, maar dat het nu voor zo nadelig uitkomt slaat ook weer helemaal nergens op. Ik geloof niet dat men geen betere compromise kan vinden.

22 februari 2019 om 14:26

Ja hoor 21:00 uur beginnen inplaats van 18:30 uur.

22 februari 2019 om 14:28

Mag niet van de uefa omdat het een champions league avond is.

22 februari 2019 om 14:38

Psg speelde toch ook woensdag tijdens de Cl wedstrijden?

22 februari 2019 om 14:39

Dit is onjuist, PSG speelde afgelopen woensdag op een Champions League avond ook gewoon vanaf 21:00

22 februari 2019 om 14:46

Hier stond gisteren een stuk over op de Voetbal International. PSG was een uitzondering omdat deze wedstrijd vanwege noodweer was afgelast. Dit is een vrijwillige verplaatsing en daarom mag het niet.

22 februari 2019 om 15:54

Dus weer een uitzondering, dan kan de KNVB de toch al uitzondering natuurlijk best groter maken.

22 februari 2019 om 14:34

Geen betere comprosis? Er is geen comprosis-weg genomen. Dat is het hele punt van Pec. Van bijna twee weken geen voetbal moeten ze opeens 3 matches in een week gaan spelen. Gezien het besluitsvormingproces wat hierboven geschetst wordt is dit echter totaal niet meegewogen.

Ik zou zelf deze wedstrijd veel verder naar acheren schuiven, op een nog onbepaalde dag. Totdat Ajax uit de CL ligt, of desnoods tot na het einde van de competitie. Dan maar geen gelijktijdige laatste wedstrijden die gespeeld moeten worden. Dat is toch slechts van mentaal belang, de regeling nu leidt tot een duidelijke nadeel in fitheid voor Pec. Dat zou voor mij zwaarder wegen.

22 februari 2019 om 16:02

Verplaatsen naar zondag 31 maart en de wedstrijd die daar eigenlijk staat doorschuiven naar volgend seizoen lijkt me ook een uitstekend idee!

Mij lijkt dat je als KNVB in eerste instantie naar je eigen competitie moet kijken en dat gebeurt nu in ieder geval niet. Hoe kun je een team als Zwolle nu zo benadelen omdat een team in Europa toevallig een ronde verder is? Sinds jaar en dag klaagt iedereen er al over dat een club die in een Europese poulefase speelt het zwaarder heeft dan teams die niet Europees spelen. Daar moet je het dan gewoon mee doen, hoort erbij. Het is niet zo dat we dan ineens een wedstrijd ruim een week gaan verplaatsen en daarmee een ander team zonder overleg de dupe laten worden. Dus KNVB... ik wacht in spanning af totdat jullie van de VAR te horen krijgen dat er een verkeerde waarneming is gedaan door het verzetten van de wedstrijd toe te kennen.

Ik hoop dat ze het terug draaien en het in het vervolg wat handiger aanpakken. Denk dat clubs best mee willen werken aan zoiets mits de oplossing niet nadelig is voor hun. Of schuiven met de bekerrondes. De halve finales hadden ook wat later gespeeld kunnen worden denk ik.

Ik vind het echt belachelijk dat deze wedstrijd verplaatst is, helemaal aangezien Ajax toch al min of meer uitgeschakeld is. En PEC speelt ook nog ergens voor.

Daarnaast vond ik de uitleg van Gudde ook niet erg overtuigend overkomen. Snel terugzetten die handel. een competitiewedstrijd 12 dagen opschuiven om mogelijk(!) iets minder hard af te gaan tegen Real, hou toch op zeg.

22 februari 2019 om 14:25

Je weet dat als Ajax daar met 0-1 wint, het ook punten voor Nederland binnenhaalt?

22 februari 2019 om 14:33

@kyle66

Is zo, maar alsnog is de kans gewoon 90 dat Ajax verliest. Is misschien op zichzelf geen argument nee, maar het helpt niet mee deze belachelijke beslissing nog enigszins te kunnen verdedigen.

Als dit nou een uitgelezen kans was om eindelijk eens een knockout ronde te overleven had ik het misschien nog enigszins kunnen begrijpen.

22 februari 2019 om 14:50

Die punten voor het Nederlandse voetbal daar heeft Zwolle niet direct iets mee te maken. Zwolle speelt geen Europees voetbal, maar vecht wel tegen degradatie. En Zwolle wordt nu dus benadeelt omdat ze ineens 3 wedstrijden in 7 dagen moeten spelen. Ik denk dat het Zwolle weinig kan schelen of Nederland wel of niet stijgt in de Uefa ranglijst.

22 februari 2019 om 15:15

Maakr niks meer uit Nederland kan niey meer stijgen ivm salzburg die door is in de Europa leaque dus dat gaat ook niey meer op. Gewoon terug zetten die wedstrijd.

22 februari 2019 om 16:07

0-1 is niet genoeg, Real heeft 2 uit doelpunten

22 februari 2019 om 17:16

Zucht. Bij een 0-1 heeft Ajax nog steeds de punten van de winst binnen. Ze gaan niet door, maar krijgen wel punten voor Nederland. Zucht. Diepe zucht.

22 februari 2019 om 17:38

Te snel gereageerd, en Vz liet me mijn reactie niet veranderen 😋

22 februari 2019 om 14:27

Het enige belachelijke is al die onzinnige mensen die roepen terug zetten want Ajax verliest toch.

22 februari 2019 om 14:28

Laten we ook niet meer aan een Ek doen want ja de kans dat we die winnen is ook minimaal. Je speelt nog een wedstrijd en die kan gewoon gewonnen worden door Ajax. Ze hebben 90 minuten om het voor mekaar te krijgen. Dat de kans niet groot is ben ik met je eens maar om nu al te zeggen het lukt niet is echt bullshit.

22 februari 2019 om 14:49

Om er iets minder hard af te gaan tegen real? Ajax worstelde met het afmaken van kansen en real legt hun 2 kansen erin. Als beide partijen weer zo gaan spelen en ajax maakt zn kansen wel af wil ik het nog wel eens zien. Verder is het nationaal belang dat ajax deze wedstrijd wint kwa plek op de ranglijst. Dus zo heel raar is dit niet. Enige wat je kan zeggen is dat ze dit al jaren geleden hadden moeten doen en er niet dit seizoen pas rekening mee houden. De knvb had dit anders moeten aanpakken door vooraf al een plan b te maken mochten er nederlandse clubs doorgaan na de winterstop.

22 februari 2019 om 15:08

Min of meer uitgeschakeld???
Ik weet ook wel dat het onwaarschijnlijk is, maar min of meer uitgeschakeld was als Real 4 goals had gemaakt in de Arena. Als Ajax scoort word het heel spannend zeker nu Ramos er niet bij is om overal tussen te zitten.

Tjonge jonge PEC, waarom denken jullie niet in het belang van het Nederlandse clubvoetbal? Stelletje malloten! Alleen Ajax kan misschien nog een stunt uithalen om te proberen de 11e plek terug te bemachtigen op de coëfficiënten lijst.

22 februari 2019 om 14:29

Waarom moet PEC aan Ajax denken, als Ajax niet aan PEC wil denken. Het werkt twee kanten op, en niet alleen maar de kant van Ajax. En voor PEC is de Nederlandse competitie belangrijker dan de Europese competitie, dat is namelijk de competitie waarin zij strijden.

22 februari 2019 om 14:35

Ze mogen zich best coulant opstellen naar clubs die voor Europees voetbal strijden. Ook al komt Pec zelf niet vaak in de positie voor Europees voetbal. Het is dus niet alleen in het belang van Ajax maar van het Nederlandse clubvoetbal in het algemeen.
Pec denkt hier te egoïstisch.

22 februari 2019 om 14:39

Jonkmans, ben jij in het dagelijks leven dan ook iemand die elke dag overwerkt zonder betaald te worden, zodat je baas de dag erna uitgeruster kan beginnen? In dat geval is het coulant argument vanuit jou kant namelijk nog enigzins te begrijpen.

22 februari 2019 om 14:59

Jonkmans werkt ook gerust 3 weekendjes achter elkaar zodat de baas lekker thuis kan blijven... Wat een kleinzielig gezeur Jonkmans, PEC denkt te egoïstisch?! Het hele probleem waar Ajax om jankt is het feit dat ze te weinig rust krijgen. Het feit dat ze PEC nu juist met dat probleem opzadelen, namelijk 3 wedstrijden in 8 dagen, dat schiet de logischerwijs in het verkeerde keelgat... Als al die divaatjes bij Ajax niet zo janken maar gewoon voetballen was er geen probleem geweest. Lach me rot dat enkele van die spelers naar Engeland willen! Zullen vast in het contact laten zetten dat ze maar 1x per week een wedstrijd spelen...

22 februari 2019 om 15:03

Wat een rare vergelijking zeg, met je “elke dag”. Zeg dan één keer in het jaar overwerken, aangezien dit letterlijk maar één maal in het seizoen gevergd wordt van PEC.

22 februari 2019 om 15:03

Wat een rare vergelijking zeg, met je “elke dag”. Zeg dan één keer in het jaar overwerken, aangezien dit letterlijk maar één maal in het seizoen gevergd wordt van PEC.

22 februari 2019 om 16:00

Waarom moet Ajax überhaupt nog aan iemand denken. Snap niet dat van der Sar de aanvraag toevoeging aan de Bundesliga niet allang op de brievenbus heeft gedaan. Een kleine tien tot 15 jaar geleden was dat al eens een idee vanuit Duitsland, PSV, Feyenoord en Ajax toevoegen aan de Bundesliga. De clubs zeiden al bij voorbaat nee en dus direct van de baan. Echt dom. 15 jaar later zitten ze in een compitie waar kunstgras de nieuwe standaard is, waar ze een deel van Europese inkomsten moeten afstaan in een fonds, in de hoop dat kunstgras uit weggaat en is de wereld te klein als er een keertje meegedacht wordt met Ajax. Ajax - schalke, Ajax - Bayern, Ajax - Dortmund, Ajax - Werder, Ajax - Leipzig enz. Dat zijn wedstrijden waar talenten als de Ligt het van moeten hebben, worden ze veel sneller, veel beter. In de eredivisie hebben ze toch alleen maar last van Ajax toch.....

Oke, PEC Zwolle heeft geen zin om 3 wedstrijden in 8 dagen te spelen, sluit ze dan ook volledig uit voor het beker voetbal!

22 februari 2019 om 14:26

Het zijn 3 wedstrijden in 7 dagen, inclusief een reis naar Spanje. Groot verschil dus.

22 februari 2019 om 14:32

Tellen is moeilijk he. 2 maart tegen Zwolle, 5 maart real en 10 maart tegen fortuna. Volgens mij zijn dat 3 wedstrijden in 9 dagen.

22 februari 2019 om 14:44

2 t/m 10 maart zijn in principe 8 dagen.

22 februari 2019 om 14:45

Alleen als je bijvoorbeeld de 2e om echt 2u sochtends en de 10e 11u savonds speelt kan je spreken van 9 dagen

22 februari 2019 om 15:00

Tellen is moeilijk, maar effe logisch nadenken blijkbaar ook. Men doelt uiteraard op de serie Feyenoord (27-02), PEC (02-03) en Real (05-02). Dat zijn 6 dagen, incl. naar Spanje vliegen.

22 februari 2019 om 16:13

Dat zijn 7 dagen 27,28,1,2,3,4 en 5.

22 februari 2019 om 18:10

Je speelt op de 27e (woensdag) en 5e (dinsdag) op ongeveerdezelfde tijd in de avond. Dan zit er toch exact 6x24 uur tussen de beide duels, oftewel 6 dagen. Zo moeilijk lijkt me dat nu toch allemaal niet.

22 februari 2019 om 21:24

Sander, dat bedoelde ik inderdaad: vanaf de bekerwedstrijd tot de wedstrijd tegen Real.

22 februari 2019 om 15:00

Goed plan Frankkie, dan sluiten we Ajax uit voor de CL 👍🏼

22 februari 2019 om 14:42

Dat schema wordt toch niet omgegooid? Er wordt een wedstrijd verplaatst. Rest van het schema blijft keurig intact hoor. Ik snap dat PEC niet blij is met de situatie, maar het is echt hypocriet van hen om over competitievervalsing te spreken met zo'n plastic mat in het stadion.

22 februari 2019 om 14:42

Helemaal met je eens! Vooral ook omdat het resultaat van ajax er bijna niet meer toe doet aangezien red bull salzburg gisteren gewonnen heeft en door is gegaan en al hoop ik op een stunt in Madrid is die kans natuurlijk enorm klein.

22 februari 2019 om 14:47

Leg mij alsjeblieft uit hoe de wedstrijd in Madrid er niet meer toe doet voor de coefficientenlijst door de overwinning van Salzburg? Ik zie iedereen dit roepen, maar kan Nederland niet juist weer de elfde plek bemachtigen als het weet te stunten in Europa? Vergroot dat juist niet het belang?

22 februari 2019 om 14:44

Ik ben het met je eens dat het oneerlijk is voor PEC om zomaar hun wedstrijd te verplaatsen, maar het is wel overduidelijk dat jij reageert vanuit een Feyenoord bril.

Een genuanceerder betoog zou op zijn plaats zijn. Bijvoorbeeld dat alle (top)clubs in de Eredivisie er baat bij hebben dat er Europees goed gepresteerd wordt. Als de Knvb hier vooraf afspreken over heeft gemaakt met de topclubs, dan snap ik dat deze afspraken worden gehonoreerd. Het is helemaal niet ZO overdreven gek dat de Knvb het algemeen belang voor het belang van PEC stelt.

22 februari 2019 om 15:07

Omdat we je langer kennen dan vandaag... en je hebt Feyenoord als favoriete club in je profiel staan.

22 februari 2019 om 15:28

Nee hoor, geeft alleen maar aan wat voor bril je hebt. Net zoals ik een Ajax bril op heb. ADO fans hun ADO bril etc, etc..

22 februari 2019 om 15:28

Wat een schande, nagel FRTorres aan de schandpaal! Hij is een Feyenoorder! Foei!

22 februari 2019 om 15:39

Nouja, de beschuldiging is hier niet zozeer dat FRtorres een Feyenoord bril heeft, maar meer dat hij door die bril dus blijkbaar een anti Ajax bril zou hebben. Dat vind ik wel erg kort door de bocht en kinderachtig.

Snap dat je boos bent enz, maar lijkt me niet dat de Knvb nu nog die beslissing terug gaat draaien. Je kunt ook in staking gaan of er toch maar het beste van maken. Die 3 dagen minder rust zal ze wel opbreken

Knvb heeft beter moeten communiceren wellicht, maar vind alsnog dat als alleen PEC niet akkoord gaat, niet betekent dat het niet door moet gaan. Niet alleen Ajax staat hier achter, maar ook de Knvb, denkend aan het Nederlands voetbal. Los van het feit of Ajax daar punten gaat pakken of niet. Zwolle speelt al jaren op kunstgras, Ajax heeft hier altijd over geklaagd, maar PEC heeft daar nog niks aan gedaan. Zwolle denkt aan zichzelf en dat doet Ajax nu.

22 februari 2019 om 14:27

Het gaat om het Nederlands voetbal. Het gaat niet om PEC of Ajax. Hier is gehandeld met het oog op Nederlands voetbal. Dan mag je ook dingen erbij halen wat het Nederlands voetbal belemmert.

22 februari 2019 om 14:29

Nee, maar het is ook een vorm van competitievervalsing, iets wat PEC herhaaldelijk roept over het verplaatsen van de wedstrijd.

22 februari 2019 om 14:36

Omdat dat ook in het voordeel is voor Pec. Beter presterende clubs in Europa is meer aanzien, meer aandacht, meer geld, betere spelers. PEC is onderdeel van het Nederlands voetbal. Het feit dat het al jaren op kunstgras speelt, zegt genoeg over dat zij alleen maar denken aan PEC en niets anders. Prima als dat je manier van aanpak is, maar als er gesprekken zijn waarin wordt aangegeven dat het Nederlands voetbal geholpen moet worden, moeten zij ook beseffen dat het niet alleen draait om Pec. Handelt de Knvb en Ajax zonder overleggen met Pec, is het wel opeens belangrijk dat de rest aan PEC denkt, terwijl dat niet wederzijds is.

22 februari 2019 om 14:46

Wat is het nadeel? Minder supporters? Dat is het enige. Ook Ajax zal minder supporters krijgen en dus minder inkomsten. Of doel je op dat PEC 3 wedstrijden moet spelen in 8 dagen? Wat ook kon gebeuren als ze in de beker speelde.

22 februari 2019 om 14:53

Dus omdat PEC er geen winst uit haalt, moet het maar niet doorgaan? Nogmaals een bevestiging dat PEC echt alleen maar aan zichzelf denkt. Het betreft een actie met het oog op het Nederlandse voetbal. Dan moet je soms zaaien om te oogsten. Nu is het duidelijk tijd om te zaaien aangezien wij op plek 11 staan, schandalige plek. Jarenlang Europa nauwelijks serieus genomen en dat krijgen wij nu op onze bord. Goed gehandeld van Knvb en Ajax haalt hier zijn voordeel uit.

22 februari 2019 om 14:54

Ja maar je snapt toch wel dat de Knvb wel degelijk ''het nederlands voetbal'' boven het belang van individuele clubs stelt? Daarom hebben ze die wedstrijd ook verplaatst.

22 februari 2019 om 15:13

Het belang van de KNVB moet in de eerste instantie de Nederlandse competitie dienen, en daarna pas de Europese competitie. Het Nederlandse voetbal zijn de Nederlandse competities en niet de Europese competities.

22 februari 2019 om 16:31

Nee het doel van de Knvb is om te groeien als complete competitie zijnde. De natte droom van de Knvb is om ooit net zo te kunnen worden als de FA, waarbij de hele wereld smacht om de wedstrijden van hun competitie te bekijken, er meer televisiegelden worden binnengehaald en via die route als gehele competitie te kunnen groeien. De Knvb weet dat dat alleen kan gebeuren via Ajax en PSV aangezien er niemand buiten Zwolle een moer geeft om Pec. Dat is de pijnlijke waarheid. Hiermee zeg ik niet of je het hiermee eens moet zijn of niet, maar ik vermoed gewoon dat dit hun gedachtegang is.

22 februari 2019 om 14:35

Als je wat beter geïnformeerd zou zijn wist je dat Zwolle alweer gaat overstappen naar normaal gras in 2020. Matige argumentatie dus

22 februari 2019 om 14:42

Waarom niet nu? Ze spelen er al jaren op en hebben echt vaak genoeg gezien dat het in Zwolle vol zat met bruine plekken. Ze hebben dit jaar meer dan 5 miljoen aan transfers ontvangen. Als je echt wilt dat het verbeterd wordt, doe je het meteen. Niet nadat je kunstgras op is of al aan vervanging toe was. Met andere woorden, weer gehandeld uit het oogpunt van Pec. Begrijpelijk, maar dan niet klagen als er gehandeld wordt door hogere machten.

22 februari 2019 om 15:25

Jij denkt wel lekker makkelijk over alles. Op dit moment wordt er ook getraind in het stadion, dat kan niet met normaal gras. Daarvoor moeten nieuwe velden en een trainingscomplex voor aangelegd worden, waar o.a. een bestemmingsplan Maar vooral tijd voor nodig is. Het feit dat jij niet eens de moeite doet om dit soort dingen op te zoeken en alleen maar uit de emotie reageert geeft ook wel aan hoe weinig interesse en respect jij in andere clubs hebt.

22 februari 2019 om 14:48

De KNVB staat tot dusver ook achter het kunstgras van Zwolle, dus volgens jouw redenatie mag Ajax of welke andere gras club daar niet over klagen!

22 februari 2019 om 16:27

Wat maakt het uit dat Zwolle een kunstgrasveld heeft? Volgens de regels die voor het huidige seizoen zijn opgesteld is een kunstgrasveld toegestaan.

Is er in de regels voor het huidige seizoen ook opgenomen dat een wedstrijd middels een eenzijdig besluit 10 dagen verplaatst kan worden? Zo niet, dan staat PEC in haar recht.

22 februari 2019 om 19:07

Dat kunstgrasveld wat door de Uefa goedgekeurd is? Als Ajax een daad wil stellen spelen ze niet meer in de Uefa competities.

“dit mede ook in het licht van de door de Knvb genoemde belangrijkste reden van verplaatsing; de coëfficiënten voor Europees voetbal. Na de uitslagen van donderdagavond lijkt dit argument helaas van de baan”

Nou, nee. Een overwinning is nu alleen maar harder nodig.

“voor PEC Zwolle, dat de beschikking heeft over een selectie die aanmerkelijk kleiner is dan die van Ajax, zorgt de wijziging voor een onverantwoorde verzwaring van de competitie ten opzichte van onze concurrenten die hier geen last van hebben. Een duidelijker voorbeeld van competitievervalsing kan ik me niet bedenken”

Ik kan nog wel een duidelijker voorbeeld bedenken: Je natuurgrasmat vervangen door een plastic bodem waardoor uitspelende ploegen die gewoon op gras spelen opeens een heel andere ondergrond voelen, terwijl de thuisspelende ploeg deze grond gewend is.

Ik snap overigens hartstikke goed dat PEC zich gedupeerd voelt, en dat ze hier een punt van maken.

22 februari 2019 om 14:37

Ik dacht precies hetzelfde. Die overwinning op Real Madrid is juist nu meer nodig dan wanneer de Oostenrijkse clubs wel hadden verloren.

22 februari 2019 om 16:38

Wat een onzin elke keer dat kunstgras veld aanhalen.de KNVB staat dat toe dus erover klagen slaat nergens op en heeft helemaal niks met deze situatie te maken.als Zwolle nu door het verzwaarde programma die 3 wedstrijden op rij verliest dan vliegen ze misschien wel uit de eredivisie.dat is wat er op het spel staat.als je thuis al niet wint van real ga je daar zeker niet stunten tegen het meest ervaren team in de champions league die gaan Ajax laten komen en dan keihard op de counter toeslaan en daarna de boel op slot en controleren.cl is gewoon over voor Ajax en moeten nu proberen de punten te halen in de Europa League maar dit moet niet over de rug gaan van de eredivisie teams.uiteindelijk heeft alleen Ajax hier baat bij en dat terwijl ze in een kansloze positie zitten in de cl.knvb laat hier gewoon duidelijk zien dat Ajax meer macht heeft als de rest en iedereen moet zich maar schikken.

22 februari 2019 om 19:13

Dus als de KNVB het toestaan mogen we niet klagen, maak ik uit jouw redenering op. Waarom klagen we dan zo over het verzetten van de wedstrijd? Staat de KNVB dat niet ook toe?

“Dit mede ook in het licht van de door de KNVB genoemde belangrijkste reden van verplaatsing; de coëfficiënten voor Europees voetbal. Na de uitslagen van donderdagavond lijkt dit argument helaas van de baan”. Volgens mij snappen ze bij PEC blijkbaar niet dat die coefficient een doorlopend ding is over meerdere jaren. Ieder punt dat je meer haalt is er weer eentje voor de aankomende jaren. Omdat Oostenrijk ons nu toevallig dit jaar voorbij is gegaan, betekend het niet dat dat ene puntje extra in de volgende jaren geen verschil kan maken

22 februari 2019 om 14:39

Sterker nog, gezien de uitslagen van donderdag avond is het nu nog belangrijker voor het Nederlands voetbal.

Is dit nu kortzichtig of gewoon een plausibele stelling. Stel dat Ajax de wedstrijd tegen Real wint (wat gewoon een aanneembare mogelijkheid is) en door gaat. Wat doet dat dan voor NL qua de coëfficiënten voor Europees voetbal? is het dan voor meneer Visser wel een bespreekbare optie?

PEC wil al af van het kunstgras, misschien toch eens PEC tegemoetkomen?

“dit mede ook in het licht van de door de Knvb genoemde belangrijkste reden van verplaatsing; de coëfficiënten voor Europees voetbal. Na de uitslagen van donderdagavond lijkt dit argument helaas van de baan”, aldus Visser.

Is de beste man seniel of zo? Juist omdat Salzburg door is en Oostenrijk Nederland op de ranglijst is gepasseerd is de argumentatie alleen maar sterker geworden. Ajax moet nu in Madrid winnen om Nederland terug op plek 11 te krijgen. Juist als Salzburg zou zijn uitgeschakeld viel het argument weg, omdat Nederland dan sowieso 11e was gebleven op de ranglijst.

22 februari 2019 om 14:48

Als Ajax zo begaan is met het nationaal belang in Europa. Laat Ajax dan gebruik maken van de overige selectiespelers die normaal gesproken op de bank zitten maar enorm veel salaris opstrijken.
Stel deze dan op tegen Zwolle.
Ik zie niet in waarom een wedstrijd uit een ronde geschrapt moet worden terwijl teams over 20 selectie spelers beschikken.

Voor PEC is dit uiteraard onacceptabel. Ajax wil geen drie wedstrijden in een week en daarom krijgt PEC nu drie wedstrijden in een week. Dan schuif je dus gewoon het probleem van de ene club door naar de andere.

22 februari 2019 om 14:40

Ajax heeft nog steeds 3 wedstrijden in 1 week.

22 februari 2019 om 14:51

Dus Ajax heeft er geen voordeel bij? Mooi dan kan het dus weer teruggedraaid worden.👍

22 februari 2019 om 15:20

@bombanera koning onzinnige opmerkingen. Ajax heeft nu rust voor Madrid. Dat vinden zij belangrijker dan rust bij competitiewedstrijden en de KNVB geeft ze daar gelijk in. Maar inderdaad, Ajax ondervindt er ook nadeel van. Het landsbelang weegt nu gewoon zwaarder.

22 februari 2019 om 16:43

Welk landsbelang hebben we het dan over? Nederland is uiteindelijk helemaal niet gebaat bij meerdere teams in Europa want dit betekend gewoon punten delen door meer teams en aangezien maar twee teams echt de punten halen slaat landsbelang nergens op.knvb moet zorgen voor de belangen van de Nederlandse competities en het Nederlands elftal.niet van de Nederlandse teams in Europa en dan de teams in de nationale competitie te benadelen.dit bericht laat duidelijk zien dat Ajacieden niks geven om de belangen van andere teams in de competitie en alleen maar ikke ikke ikke..

22 februari 2019 om 17:23

Het landsbelang is dat de kampioen van volgend jaar dan geen voorrondes hoeft te spelen. Aangezien alle Nederlandse clubs geld krijgen van de grotere clubs bij Europees succes, is dat ook in hun belang.

Ik begrijp dat Ajax de wedstrijd wil verzetten vanwege de belastbaarheid, ik begrijp ook dat PEC dit niet wil omdat t voor de supporters vervelend is. Maar kan iemand mij uitleggen wat PSV met heel deze discussie te maken heeft? Dit is toch een zaak tussen de Knvb, Ajax en Pec?

22 februari 2019 om 14:40

Ja inderdaad ik weet echt niet waar jij psv uit dit artikel haalt. Iemand wel psv zien staan in dit artikel?

22 februari 2019 om 14:55

PSV heeft alle recht om aan de bel te trekken omdat er afspraken geschonden worden. Trekt PSV niet aan de bel dan is dit een vrijbrief om eenzijdig beslissingen te nemen en die ook nog eens tegen het reglement betaald voetbal ingaat. De regels omtrent het verschuiven van wedstrijden zijn helder omschreven en betreffen enkel het schuiven in de speelronde zelf.

22 februari 2019 om 15:12

Aangezien PSV, net als Feyenoord, tijdens de gesprekken voorafgaand en tijdens dit seizoen ook aanwezig was en werd betrokken, is het ook een zaak van PSV. Zoals Gerbrands al aangaf, PSV had in dit geval net als Ajax om verplaatsing gevraagd. Dat is het hele punt niet. Het punt is dat de afspraken die werden gemaakt en werden gecommuniceerd, zelfs zeer kort geleden nog, opeens niet meer gelden en de Knvb plotseling op eigen houtje de regels aanpast. Wanneer hier navraag naar wordt gedaan wordt PSV afgescheept. Daar zit de verbazing en boosheid bij PSV. Niet bij de verplaatsing an sich, zoals veel mensen vreemd genoeg nog steeds denken.

22 februari 2019 om 15:39

Helder, bedankt voor de input dit verklaart een hoop. Ik ben het sowieso eens dat dit soort beslissingen niet eenzijdig genomen mogen worden. Alhoewel ik wel van mening ben dat de Knvb in het belang van het Nederlands voetbal en het sprokkelen van punten voor de coefficientielijst mag kijken om de belastbaarheid bij Ajax binnen het acceptabele te houden. Maar het mag niet zo zijn dat de problemen van Ajax eenzijdig worden doorgeschoven naar Pec.

22 februari 2019 om 15:47

Eens, natuurlijk moet de Knvb meedenken met Europees spelende clubs. Maar we moeten ook niet doen alsof de kleinere clubs dus alles maar moeten slikken, 'want de grote clubs kunnen de punten binnenhalen'. Overigens had PSV, vind ik, het moeten laten bij een brief en een gesprek met de Knvb. Juridische stappen ondernemen zoals werd genoemd gaat mij veel te ver, en daarmee maak je jezelf ook erg klein als club.

22 februari 2019 om 23:23

Precies dit precedent is geschapen elke ploeg die Europees speelt kan nu dus verplaatsing aanvragen

22 februari 2019 om 15:13

Nou Afcavosje, ik denk omdat ze bij PSV van die bekrompen provincialen zijn die om alles wat met onze mondaine hoofdstad te maken heeft gaan lopen zeuren. Ik heb verder nergens PSV gelezen in dit artikel, maar dat moet het zijn.

22 februari 2019 om 15:33

@johan, PSV staat niet in dit artikel maar als je het nieuws een beetje volgt weet je dat PSV net als PEC heeft geprotesteerd tegen het verzetten van deze wedstrijd. Maar dat er in Eindhoven alleen maar bekrompen boertjes wonen is sowieso een feit

22 februari 2019 om 16:05

@ afcavosje,
OK, dat is mijn fout dan, dan heb ik het nieuws blijkbaar niet goed gevolgd. Maar als jij dat dan blijkbaar wel hebt gedaan, waarom wist je dan niet dat er gisteren al in talloze artikelen stond dat het protest van PSV puur en alleen om de handelswijze van de Knvb ging?
Ik ken vrijwel niemand die in Eindhoven woont, dus jouw laatste statement kan ik niet beamen noch ontkennen.

22 februari 2019 om 16:14

Ik probeer t nieuws zo goed mogelijk te volgen, maar blijkbaar heb ik ook wat artikelen gemist.

22 februari 2019 om 19:11

Zolang er regelmatig wat te vieren valt vinden ze het in Eindhoven helemaal niet erg om voor bekrompen boertje of provinciaal uitgemaakt te worden. Liever dat dan nooit iets te vieren hebben.

22 februari 2019 om 15:33

"maar kan iemand mij uitleggen wat PSV met heel deze discussie te maken heeft?"

Simpel: Ajax, de grootste directe concurrent van PSV in de competitie, wordt nu bevoordeeld op een manier die tegen de afspraken is die Ajax, Psv, Feyenoord, de Knvb en Fox Sports samen hebben gemaakt.

Ach iedereen kijkt er weer naar vanuit zijn eigen perspectief. Pec Zwolle ziet dat hun wedstrijd met minimaal overleg "zomaar' wordt verplaatst. PSV (evt Feyenoord en AZ) ziet dat een concurrent voor de titelstrijd een tegemoetkoming krijgt van de Knvb en klaagt over competitievervalsing. ADO fans hebben altijd wat te zeiken op Ajax. En weer andere, misschien wel neutrale fans, vinden het logisch dat Ajax geholpen wordt in het belang van het Nederlands voetbal.

Laat ik eens een ander perspectief opperen. Los van welke club je support. Ik redeneer aan de hand van twee basis assumpties: 1. Geen enkele club (klein of groot) mag direct bevoordeeld worden 2. Het belang van de Eredivisie en de stand op de coëfficientenlijst is groot en heeft prioriteit.

Wat is dan de beste oplossing om Ajax tegemoet te komen in hun drukke schema? Simpel: Verplaats de halve finale van de Knvb cup (Ajax- Feyenoord). Die is immers drie dagen voor Pec. Eventueel kun je de wedstrijd met PEC dan ook een dag naar voren schuiven. En als we het eerlijkheidsprincipe uit assumptie 1 toepassen op die wedstrijd (Ajax-Feyenoord) dan is ook meteen duidelijk dat die wedstrijd niet in Rotterdam of Amsterdam gespeeld mag worden, maar ergens op "neutraal"terrein, bijvoorbeeld in Utrecht!

Nou dan denk ik wel dat ze héél erg geschrokken zijn bij de Knvb hoor, meneren van PEC Zwolle.

22 februari 2019 om 15:14

Zou wel erg vreemd zijn als ze bij de Knvb meer of minder schrikken bij brieven van verschillende clubs. Als het goed is is de reactie bij elke brief, ongeacht de club, hetzelfde toch?

Het minste wat ze kunnen doen volgens mij is de wedstrijd verplaatsen naar een later tijdstip zodat de supporters tenminste kunnen meereizen.

Ik begrijp het standpunt best wel van Pec, maar als het aan mij ligt mogen de clubs op het kunstgras niks zeggen want die doen 17 keer per jaar mee aan competitie vervalsing.

22 februari 2019 om 15:15

Sorry maar als we als volwassen mensen zo gaan redeneren kunnen we net zo goed stoppen met discussiëren toch? 'Die club doet dat dus mogen wij dat' 'zij stoppen hier niet mee dus stoppen wij ook niet'. Op die manier komen we nooit ergens..

22 februari 2019 om 15:25

Mwuah je hebt zeker wel gelijk, want het een heeft niks met het ander te maken. Ik haat kunstgras gewoon, maar begrijp PEC wel.

22 februari 2019 om 15:36

Ik denk niet dat je iemand gaat vinden in de voetballerij die dol is op kunstgras haha.

22 februari 2019 om 16:21

Maar wat je ook van kunstgras vindt, het is toegestaan. Daar zijn afspraken overgemaakt. Over het zonder overleg verplaatsen van wedstrijden niet. Plus dat gejank over competitievervalsing op kunstgras, iedere club heeft thuisvoordeel.

22 februari 2019 om 16:34

@ Binny

Stuur mij even een linkje waarin staat dat het verboden is om kunstgras te hebben gedurende het seizoen 2018/2019. Niet mogelijk? Dan is het woord competitievervalsing niet van toepassing.

22 februari 2019 om 19:12

Ajax mocht ook meepraten in al die jaren dat er een knollenveld in de Arena lag.

22 februari 2019 om 23:26

Wtf heeft kunstgras hiermee te maken. Heb zelf een bloedhekel aan kunstgras maar het gaat hier om gemaakte afspraken en mbt kunstgras staat pec in zijn volste recht

En terecht. pEC wordt hier gewoon kei hard benadeeld. Begrijp de ajacieden niet die nog steeds alles proberen goed te praten.

22 februari 2019 om 18:43

Wat vind je terecht? Dat ze een briefje schrijven?

22 februari 2019 om 18:51

Dat Pec hierop ageert vind ik terecht. En de reden leg ik uit. Als he andersom was geweest, dan had Ajax hier ook op dezelfde manier op gereageerd.

22 februari 2019 om 22:22

Tja ze moeten nu een keertje drie wedstrijden in acht dagen spelen. Keihard benadeeld gaat wel erg ver, denk dat ze de uitwedstrijd bij Ajax niet echt als cruciaal zien en eigenlijk de verlies punten wel ingecalculeerd hebben, maar goed, bezwaar maken mag.

Alleen al dat theater in de media is wel een beetje overdreven.

Ik wil zometeen wel zien wie er allemaal jankt als de cl plekken verloren gaat en de el plekken. Dan is het weer de schuld van de topclubs die geen punten halen europees. Knvb had inderdaad professioneler moeten handelen en met beide clubs om tafel gaan. Aan de andere kant las ik dat clubs en de knvb van te voren hebben afgesproken dat clubs die actief zijn in de cl of el uitzondering krijgen op het gebied van speeldagen etc. En ja dat stomme kunstgrasveld in Zwolle mag er ook uit, als Ajax zijnde niet aan mee betalen als zij hierover uiteindelijk doordrammen. Want kunstgras is ook gewoon competitievervalsing.

22 februari 2019 om 15:28

Gaat er al uit, al besloten voor de mee betaal regeling. Vermoeiend al die mensen die reageren zonder ook maar enige kennis van zaken te hebben. En daarnaast, het zal mij persoonlijke echt aan mijn reet roesten als we een el ticket kwijtraken.

Die Adriaan Visser is toch niet helemaal goed bij zijn hoofd. Zo'n man hoort thuis bij de Partij voor de Dieren, maar niet bij een voetbalclub. Kan nu al niet wachten op wat Derksen vanavond allemaal over hem gaat zeggen. En natuurlijk is het een voordeel voor Ajax dat ze zich langer kunnen voorbereiden op Real. En is het voor Zwolle een nadeel dat ze zich nu niet een week kunnen voorbereiden op Ajax. Maar de kans dat het punten voor Zwolle zou opleveren is natuurlijk niet zo heel groot.

22 februari 2019 om 15:29

Ja maar dat is dan toch ook een reden om niet te verplaatsen? De kans dat Ajax uit tégen Madrid iets uit gaat richten is namelijk ook miniem.

22 februari 2019 om 22:25

De kans is klein maar wel aanwezig. De rest van de eredivise heeft het af laten weten, dus glijdt Nederland steeds verder af. Dat de Knvb daar iets aan wil doen, dat kan ik eerlijk gezegd wel begrijpen, stel dat het Ajax wel lukt Real uit te schakelen, dan is dat wel een stunt van jewelste en dat straalt toch een beetje af op het Nederlandse voetbal als geheel.

Zet je dat af tegen de belangen van PEC in een uitwedstrijd tegen Ajax, die ze normaliter gewoon verliezen, dan kan ik de keuze van de Knvb wel begrijpen.

Die KNVB doet maar wat het is nog steeds een rommelig orgaan die geen fatsoen kent.

Mijn God, wat een ophef rond deze verplaatsing. De commotie uit Zwolle kringen, kan ik dan nog wel inkomen. Met het gezanik uit PSV kringen kan ik erg weinig. Op de een of andere manier voelen ze zich daar in het zuiden vaak achtergesteld.

22 februari 2019 om 16:36

Als je het nieuws een beetje beter volgt en niet alleen naar ajax showtime kijkt dan zul je lezen dat PSV niet ontstemd is door het verplaatsen van de wedstrijd, maar door het breken van de regels door de Knvb die aan het begin van dit seizoen gemaakt zijn en gelden voor het seizoen 2018/2019.

22 februari 2019 om 17:25

Je bedoelt dat ze dat publiekelijk gebruiken als excuus.

22 februari 2019 om 18:02

Is het in PSV's voordeel als Ajax een zwaar programma heeft? Natuurlijk! Maar daar gaat het in deze niet om. Elke club in de Eredivisie heeft het recht om het niet eens te zijn met deze beslissing, want het druist tegen de regels in die gelden voor het huidige seizoen.

22 februari 2019 om 18:08

@amazingninja
Als het de wedstrijd AZ - Zwolle betrof of ADo - Zwolle (of Psv - zwolle) denk je dat Gerbrands zich dan ook druk had gemaakt?
Ik denk dat als Ajax zondag punten morst zoals weleens vaker gebeurt in half één wedstrijden dat hij zich ook wat minder druk maakt om de regeltjes.

Nogmaals.....van mij hoeft er niets verschoven te worden. Maar gezien de reactie van veel psv liefhebbers begin je het langzaam te hopen

22 februari 2019 om 18:14

Tuurlijk zou PSV dan niet reageren maar dat betekent niet dat ze niet in hun recht staan

23 februari 2019 om 08:28

@kyle66
Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten

Ajax zou juist blij moeten zijn als de wedstrijd in het weekend wordt gespeeld. Als je naar Spanje reist met een eventuele overwinning in de beker en met een goede overwinning op PEC in de benen blijf je in het ritme en heb ke natuurlijk ook veel vertrouwen. Als dese wedstrijd wordt verplaatst en je zou de halve finale beker verliezen dan heb je met PEC thuis nog een goede gelegenheid om de kater weg te spoelen in plaats van met een slecht gevoel naar Madrid te gaan

Meerdere clubs verzoeken pec dringend om gras ipv kunstgras te gebruiken.

Kan je het net zo goed terugzetten. Als je ziet wat red bull heeft gedaan. Je kon dan net zo goed de bekerwedstrijd FEY-AJA verplaatsen.

Wat een gezeik zeg iedereen denkt hier dat Ajax bij voorbaat al gewonnen heeft in Madrid. Ze worden gewoon met 4-0 afgedroogd daarzo. Klaar leuk geweest

Zet de wedstrijd maar terug. In dit gezeik heeft niemand zin.

Logisch reactie , hoop dat ze voor volgend seizoen aan het begin duidelijk maken zonder ruimte voor onduidelijkheid. Communicatie en de KNVB...

Kunnen ze dan niet gewoon met zijn 3-en om tafel gaan zitten voor een nieuwe datum die alle 3 de partijen schikt?

Waar maakt men zich nou zo druk om ?
We waren het er toch allemaal over eens dat de Knvb rekening moest houden met clubs die Europees actief zijn. Nou doet de Knvb dat, is het weer niet goed.
Als deze maatregel kan lijden tot een succesje in Madrid waardoor Ajax actief blijft in de CL, dan is die van harte welkom.

22 februari 2019 om 17:38

Als het PSV was geweest was deze stap niet gezet!

Verplaats fey-ajax en schuif tegen Pec een dag eerder. En dan maar kijken wanneer je Fey-ajax laat spelen.

Ik hoop als Ajacied bijna dat de wedstrijd weer teruggezet word en ze PEC helemaal op een hoop spelen. Dat gezeik word je toch helemaal moe van.

22 februari 2019 om 17:37

Kijk een Ajacied die van eerlijk spel houd. Het grote Ajax moet op elk moment tegen PEC kunnen spelen en winnen. En anders zijn die jonge jongens niet zo'n grote spelers als de bedragen die men voor ze betaald niet waard. In Spanje, Engeland, Frankrijk en Duitsland verplaatsen ze ook geen wedstrijden omdat de miljonairs teveel moeten ballen voor hun geld. Ik hoop als Psver overigens wel dat ze van Real Madrid weten te winnen. Als je ze aanmoedigt als ze voor het Nederlands Elftal spelen, mag je ook supporter zijn als ze voor Nederland uitkomen in een Europese competitie.

22 februari 2019 om 17:42

Het gaat er ook niet om dat Zwolle een kans denkt te hebben tegen Ajax maar dat zij ten koste van Ajax meer belast gaan worden in voor hun belangrijke werken.

Dus de juiste oplossing is niet op de oude datum spelen en niet op deze, laat Ajax en Zwolle samen een datum voorleggen aan de knvb..

Het is en blijft competitievervalsing. De Knvb moet toch onderhand ook balen dat iedereen in heel Nederland ziet dat men alles uit de kast haalt om het bedrijf (dus niet de voetbalclub) Ajax Kampioen van Nederland te laten worden. Corrupter kan het niet. Vorig seizoen moest PSV in de Champions League periode ook tegen Feyenoord. Toch ook niet de minste club, die zelfs met 6 - 2 tegen Ajax weet te winnen. Knvb Stop met zeiken en laat de wedstrijden staan zoals je ze vooraf hebt vastgezet. En bespreek dergelijke mogelijkheden aan het begin van een seizoen, niet halfweg als de strijd duidelijk is hoe die gaat verlopen.

22 februari 2019 om 21:31

'Iedereen haalt alles uit de kast om het bedrijf Ajax kampioen van Nederland te laten worden'. Heb je het niet erg warm met zowel aluminiumfolie als een eierdop op je hoofd?

22 februari 2019 om 21:33

Vorig seizoen moest PSV ook tegen Feyenoord in de CL-periode. Je weet toch dat Ajax na 120 minuten EL-voetbal drie dagen later naar Eindhoven moest? Heb je extra aluminiumfolie nodig?

Dhr Visser, ik kan me wel een duidelijkere voorbeeld van competitie vervalsing benoemen wat dacht uw van KUNSTGRAS?

22 februari 2019 om 19:32

Daar word aan gewerkt, dat kan alleen niet in jaar veranderen.... Wellicht handig om nu eens met de betere oplossing te komen? Of word er verwacht dat elke Zwollenaar maar verplicht vrij te nemen om naar Ajax af te reizen op zo'n kut tijdstip. Misschien de wedstrijd maar in zwolle spelen ter compensatie?

22 februari 2019 om 22:27

Ach die supporters zijn tenminste nog welkom in Amsterdam. over het algemeen neemt Zwolle er ook niet zoveel mee. Bij een halve finale Knvb beker mag Ajax geeneens supporters meenemen.

23 februari 2019 om 18:41

Daar hebben de 'supporters'van jou club aan meegewerkt. Ik snap niet wat daar vergelijkbaar aan is

Ongeacht verzetten of terugzetten. Ajax gaat verliezen in Madrid zoals in Amsterdam. Dus wedstrijd Ajax Pec gewoon door laten gaan. Als Ajax de top wilt bereiken dan moeten drie wedstrijden doordeweeks kunnen spelen. Klaar niet zeiken

Triest..in Spanje/Engeland/Duitsland/Italië is het woensdag/zondag/woensdag.. En Ajax gaat huilie huilie doen..

22 februari 2019 om 22:29

Nee hoor, Ajax vraagt de Knvb gewoon om mee te denken hoe zij de kansen zo groot mogelijk kunnen maken om als enige Nederlandse club in Europa wat klaar te spelen. En de Knvb vond het een goed idee om Ajax te gemoed te komen door een eredivisie wedstrijdje te verplaatsen. Zo erg is het allemaal niet hoor, komt wel vaker voor dat een eredivisie wedstrijdje niet door kan gaan. Haal je een weekje later gewoon eventjes in.

Man man man wat een watjes bij ajax, toen feyenoord zoveel wedstrijden achter elkaar moest spelen hoorde je ze ook niet klagen

Wat is de KNVB een kansloze organisatie. Voor PEC is iedere kunt belangrijk. Evt gemiste punten door vermoeidheid in een smalle selectie kan leiden tot degradatie. Een dag verplaatsen is geen enkel probleem, maar dit zou grote gevolgen kunnen hebben voor PEC. Onbegrijpelijk.

Weet je ook weer waar je staat als kleine club zijnde

PEC Zwolle gewoon thuis blijven en schenk ze de 3 punten maar, dan gaat deze aktie van de KNVB vanzelf de wereld over.

De KNVB is toch gewoon net zo’n grote maffia club als de rest van voetbalorganisaties zoals de UEFA en FIFA, dat is toch al heeeeel lang bekend. Verder zie ik Ajax thuis zowel op 2 als 13 maart van Zwolle winnen en gaan ze tegen Real Madrid wellicht best leuk mee ballen net als thuis, maar winnen gaan ze in geen 100 jaar. Al met al een zinloos project, waarmee de knvb zichzelf enorm voor lul zet en hun clubvoorkeur duidelijk laat blijken, maar voor de resultaten van Ajax zal t weinig uitmaken. En dat ene doordeweekse wedstrijdje van Zwolle.....idd wel vervelend voor de supporters, maar meer ook niet. Ajax supporters mogen wederom niet naar de Kuip, dat is ook bekervervalsing. Gr van een PSV supporter en ondanks dat ik t niet zie gebeuren, heel veel succes in Madrid en bidden voor een wonder!

Het enige wat die ajacieden kunnen bedenken is dat wij op kunstgras spelen. Kom is met wat origineels man. Jankerds

Meneer Gudde maakt een aap van zichzelf. Want het landsbelang dienen betekent dat je elke club in de Nederlandse competities evenredig dient, en niet de topclubs meer dan de rest. Hiermee laat meneer Gudde zien dat de belangen van de topclubs boven die van de andere clubs worden geplaatst. Misschien dat de clubs de wedstrijden tegen de topclubs gewoon op papier kunnen afdoen, zodat de topclubs niet te moe worden voor de Europese wedstrijden.

Als Ajax de finale zou spelen dan prima besluit. Ik verwacht dat Ajax komt te stranden in Madrid en snap niet waarom de KNVB dit besluit heeft genomen na de 1-2 achterstand in de Arena. Uiteraard hoop ik dat Ajax de volgende ronde haalt.

PSV snapt het verzoek van Ajax. Alleen zijn er afspraken gemaakt die nu eenzijdig zonder enig overleg worden geschonden. Dom hek is van de dam precedent is geschapen en nu kan dus elke ploeg in NL die Europees speelt vragen om extra rust voor een Europees duel.

Als je niet op een normale manier de puntjes bij elkaar kunt sprokkelen dan heb je ook helemaal niks te zoeken in Europa. En daarnaast moeten de clubs die mee willen doen met de grote jongens zich ook gedragen als een grote jongen. Belachelijk besluit van de KNVB.

Als je naar de feiten kijkt dan blijft dit besluit onacceptabel en maakt de Knvb zich volledig belachelijk en onbetrouwbaar. De feiten:
De Knvb maakt met PSV en Ajax de afspraak dat een wedstrijd een paar uur of hooguit een dag verschoven wordt bij een europese wedstrijd. Als uitzondering hierop (nu al een uitzondering) wordt bij PEC aangegeven dat bij een goed resultaat in de eerste wedstrijd (een overwinning of gelijkspel) er gedacht wordt om de wedstrijd tegen PEC te verschuiven. Nu is zelfs een nederlaag al een goed resultaat.
Ongeacht voor welke club je bent of op je het ermee eens bent of de wedstrijd verzet wordt, kan niemand ontkennen dat de Knvb zich hier heel erg belachelijk en onbetrouwbaar maakt. Als Hans van Breukelen er nog gezeten had en deze beslissing was in PSV belang gemaakt dan was Hans door iedereen volledig afgemaakt.

Die regel om wedstrijden te verzetten is voor aanvang van het seisioen afgesproken elke club heeft er toen mee ingestemd dus dus niet piepen

Onbegrijpelijk ajax moet rust hebben voor zo een belangrijke wedstrijd en als ze rust hebben gaan ze op woensdag avond vriendschappelijk spelen tegen AZ moet niet gekker worden
Knvb en ajax een pot NAT schandalig

Oké. Heel simpel.. Ajax en pec hebben 't zelfde probleem.. Belang van ajax wordt.voorop gesteld. Prima, echter..... Dit zou zijn bij een positief resultaat thuis.. Winst of.gelijk, niet gebeurd. Toch wordt de afspraak eenzijdig aangepast zonder,overleg. Beetje raar.. Hoop niet dat PEC 't doet, maar als er juridische stappen worden genomen dan krijgt pec absoluut gelijk! Feiten zijn nl feiten en afspraken zijn afspraken.. Erg simpel eigenlijk. Geloofwaardigheid knvb wederom discutabel.

Oké. Heel simpel.. Ajax en pec hebben 't zelfde probleem.. Belang van ajax wordt.voorop gesteld. Prima, echter..... Dit zou zijn bij een positief resultaat thuis.. Winst of.gelijk, niet gebeurd. Toch wordt de afspraak eenzijdig aangepast zonder,overleg. Beetje raar.. Hoop niet dat PEC 't doet, maar als er juridische stappen worden genomen dan krijgt pec absoluut gelijk! Feiten zijn nl feiten en afspraken zijn afspraken.. Erg simpel eigenlijk. Geloofwaardigheid knvb wederom discutabel.

Bovendien: wanneer.je meedoet in cl El of beker dan mag.je ervanuit gaan dat je soms.meerdere wedstrijden in 1 week speelt.. Wie is hier nu aan het.janken?

Hieruit blijkt maar weer eens dat iedereen en alles moet wijken voor het belang van 020. Knvb, pers en media, allemaal éã©n grote Ajax-kliek. En maar zeuren over de smalle en jonge selectie, dit hebben ze toch zelf in de hand? Ze bepalen toch zelf hoeveel spelers en van welke leeftijd ze aantrekken en opstellen? Gezien het banksaldo zie ik geen beperkingen... Uiteraard hoop ook ik op een gunstig resultaat, maar dan wel in het belang van het Nederlands voetbal en niet omdat het hier Ajax betreft. Een club die al jaaaren de hoogste begroting, de beste spelers, veruit de meeste arrogantie maar geen prijzen heeft, heeft totaal geen recht van spreken!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.VVV-Venlo9-10
15.FC Emmen7-8
Voor de complete stand: Eredivisie

In de wandelgangen

Dinsdag 15 oktober
Barcelona is bereid om acht miljoen euro op tafel te leggen voor Karim Adeyemi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren