Ajax loopt tegen Real Madrid in extremis tegen nederlaag aan

Woensdag, 13 februari 2019 om

Ajax is er niet in geslaagd te stunten in het eerste duel met Real Madrid in de achtste finales van de Champions League. De ploeg van trainer Erik ten Hag verkocht zijn huid in de eigen Johan Cruijff ArenA duur, maar liep drie minuten voor tijd uiteindelijk toch tegen een nederlaag aan: 1-2. Marco Asensio bezorgde Real Madrid de overwinning, nadat Hakim Ziyech een kwartier voor tijd nog voor de gelijkmaker had getekend. Daardoor heeft de Spaanse grootmacht de beste papieren om de kwartfinales te halen; de return volgt over drie weken in het Santiago Bernabéu.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie haalt de volgende ronde?


Gerelateerd

491 reacties (laatste reactie door msn10)
13 februari 2019 om 23:02

staat gewoon hinderlijk buitenspel

13 februari 2019 om 23:02

Die tweede van Real toch hb niet? En die VAR bewegingen vd real spelers bij de tweede goal van Ajax zou toch geel zijn? Bizar

13 februari 2019 om 23:03

De keeper springt tegen Tadic op. Waarom weet niemand want hij kon nooit bij de bal. Tadic staat daar alleen maar, en was nooit bij het spel betrokken geweest. Alleen door die rare actie van Courtois (eigenlijk een inschattingsfout van hem) heeft de VAR een reden om de goal af te keuren. Want ze moesten wel goed zoeken om iets te vinden.

13 februari 2019 om 23:13

@feye88

Een speler is zelf verantwoordelijk voor zijn positie op het veld. Staat hij in buitenspel positie en beweegt het spel naar hem toen dan is het zijn schuld en dus buitenspel.

Mensen hier moet serieus even rond gaan kijken op internationale of zelfs puur Engelse forums (en geloof mij in Engeland hebben enorm veel mensen een hekel aan Real) en daar is vrijwel iedereen eens dat het terecht is.

13 februari 2019 om 23:17

@baloog
Je kan in buitenspelpositie staan, maar als je geen onderdeel uitmaakt van het spel maakt dat niets uit. Dat Courtois nou raar tegen hem opspringt doet daar niets aan af. Bovendien is de VAR begonnen om een duidelijke fout van de scheidsrechter te corrigeren. Daar was in deze geen sprake van.

Ajax was helaas te onrustig voor de goal vandaag waar Real dodelijk effectief was. Wel respect voor Ajax want met een beetje geluk en een minder pietluttige scheids had je vandaag gewoon 2-2 gespeeld en had je een betere uitgangspositie gehad als nu. al met al toch een prestatie voor Ajax om met trots op terug te kijken vandaag.

13 februari 2019 om 22:58

"ajax was helaas te onrustig voor de goal vandaag"

Niet alleen vandaag. Ze zijn gewoon bagger slecht in afmaken. Vraag me af of dat iets met concentratie te maken heeft.

13 februari 2019 om 23:01

Overdrijven is ook een vak. Dat het wat minder loopt betekent niet dat ze opeens niet meer kunnen afmaken. Makkelijk praten nu.

13 februari 2019 om 23:03

Nee is gewoon gebrek aan kwaliteit. De kans die Ziyech de eerste helft mis door de bal eerst aan te nemen lijkt op de kans van Benzema die de bal in 1 x in de bovenhoek schiet. Dat is het verschil in individuele kwaliteit.

13 februari 2019 om 23:12

@burdym

dat misschien wel maar als je ziet dat Ajax Real Madrid bijna heel de wedstrijd domineert dan is dat natuurlijk ook wel een vorm van kwaliteit. de afronding was niet best maar ze speelden voor de rest geweldig. je koopt er niks voor maar Ajax heeft vandaag wel gewoon geweldig gespeeld.

je kan je alleen wel afvragen of Ajax nu er geld is niet een goede spits moet gaan kopen die echt een killer is voor de goal. Huntelaar is op zijn retour en Dolberg is na zijn blessures nooit meer de oude geworden

13 februari 2019 om 23:28

Je mag wel verwachten dat Ajax flink gaat investeren in een bewezen goede spits na dit seizoen, lijkt me prio 1.

13 februari 2019 om 23:34

@BurdyM. Daar ben ik het niet mee eens. Die situaties zijn veel anders. Benzema heeft die bal lang onder controle voor zn goede been terwijl Ziyech eerst die bal moet aannemen om m voor zn goeie voet te leggen met een Courtois die van 3 meter afstand komt aanrennen. Daarnaast is Benzema een spits en Ziyech een middenvelder. Dolberg zijn kansen kan je wel zien aan gebrek aan kwaliteit in combinatie met weinig geluk.

14 februari 2019 om 00:03

Juist. Courtois verkleint het doelgebied door goed uit te komen. Messi had m wellicht nog tot goal om kunnen toveren, maar de rest was kansloos.

14 februari 2019 om 00:54

Nu vergelijk je Ziyech met Benzema, Kroos of Modric had die bal misschien ook niet gescoord die Ziyech mistte.

14 februari 2019 om 09:07

@japie,

Je kan de wedstrijd niet domineren wanneer het balbezit precies gelijk verdeeld is. Er kan hooguit meer dreiging ontstaan in het balbezit van Ajax maar overdrijven in het domineren gaat te ver.

14 februari 2019 om 10:54

@spijkenisser

Quote: "je kan de wedstrijd niet domineren wanneer het balbezit precies gelijk verdeeld is. Er kan hooguit meer dreiging ontstaan in het balbezit van Ajax maar overdrijven in het domineren gaat te ver".

Natuurlijk kan dat wel. Om te beginnen geeft het percentage balbezit alleen maar aan hoe vaak je de bal hebt en niet waar je het hebt. Als het balbezit van de tegenpartij vooral op de eigen helft plaats vindt of op een plek op het veld waar het geen gevaar oplevert en je eigen balbezit zich voornamelijk voor het doel van die tegenstander, geeft dat wel degelijk an dat je dominant bent. Bovendien is balbezit geen doel op zich, maar een middel om het werkelijke doel, het winnen van de wedstrijd te bereiken. Zelfs een counterploeg kan domineren, als de ene partij voortdurend de bal heeft, maar er geen kansen mee weet te creeren en de andere partij er lustig op los countert en iedere counter een kans oplevert, is die counterploeg de bovenliggende partij. Domineren betekent heersen en in het voetbal de baas op het veld zijn. Op welke manier je heerst en of dat nu is door balbezit of vanuit de counter is daarbij van ondergeschikt belang.

13 februari 2019 om 23:29

Eigenlijk een beetje vergelijkbaar met PSV een aantal wedstrijden in de groepsfase. Kans op kans krijgen, maar uiteindelijk toch met lege handen staan. En wel terecht trots op Ajax!

14 februari 2019 om 00:17

2 wedstrijden had psv kans. De rest waren ze volledig kansloos. Ik begrijp de vergelijking dus totaal niet.

14 februari 2019 om 01:32

Twee is ook een aantal..

Het kan verkeren zeg, enkele dagen geleden was ik nog extreem teleurgesteld in mijn clubje.

Maar vandaag overheerst trotsheid, ze hebben daadwerkelijk alles gegeven. Het leek er eventjes op alsof Real moest winnen van de Uefa, want onze goal werd afgekeurd maar waarom niet die van Real? Frenkie werd omver gekogeld, maarja wie ben ik...... Ik zie het somber in, wanneer we in Spanje spelen.

Overigens was het een prachtig moment toen Ziyech, het publiek in sprong om zijn goal te vieren.. 😊

13 februari 2019 om 22:58

Helaas voor Ajax. Real dacht de eerste helft het op 50% te kunnen, daar moesten ze de tweede helft toch op terug komen. Zakelijk 2 goals en return is een formaliteit. Objectief gezien een prima wedstrijd gefloten. Geen gekke beslissingen en niet zoveel onnodige gele kaarten als gister. Hopelijk kunnen ze in de return net zoveel energie erin gooien als thuis, met een vroege rode kaart voor Real wellicht nog een kansje.

14 februari 2019 om 00:19

Real heeft geen moment op 50% gespeeld. Sterker nog ze speelden beter dan de afgelopen 3 wedstrijden. Als ajax als vandaag speelt, dan gaan ze gewoon door. Real zonder ramos is een groot verschil.

14 februari 2019 om 01:15

Sterker nog ze speelde beter dan afgelopen 3 wedstrijden??? Haha jeetje heb je die wedstrijden wel gezien? Hoe ze tegen Barca en Atleti speelde, zoveel meer energie en pressie. Dit Ajax namen ze niet 100 procent serieus. In Madrid gaat Real er gewoon mee verder en uiteindelijk door.

14 februari 2019 om 02:24

@Musi26 Je brengt hem zelf op tafel: Ramos. Waarom pakt hij die geel?? Om De volgende wedstrijd te missen. Ze denken al aan de kwartfinale. Al voor dat ze de vliegtuig naar Amsterdam namen...

14 februari 2019 om 02:39

Stevanovic, inderdaad geen onnodige gele kaarten. Maar meen je dat serieus, de scheids heeft geen gekke beslissingen genomen?

14 februari 2019 om 08:05

Geen 50% maar wel 70% ja zag aan het einde toen real even aanzette ze ajax compleet zoek speelde real is geen moment onder de indruk geweest en dit doet real elk jaar dat neemt niet weg dat ajax wel goed gespeeld heeft real heeft simpel weg meer kwaliteit dat is niet erg want je kunt op inzet ook verkomen

14 februari 2019 om 11:08

@allejahmansi

Quote: "sterker nog ze speelde beter dan afgelopen 3 wedstrijden??? Haha jeetje heb je die wedstrijden wel gezien? Hoe ze tegen Barca en Atleti speelde, zoveel meer energie en pressie. Dit Ajax namen ze niet 100 procent serieus. In Madrid gaat Real er gewoon mee verder en uiteindelijk door".

Simpele vooringenomen reactie. Ik heb die wedstrijden in ieder geval wel gezien en het is complete onzin dat Real in die wedstrijden meer energie en pressie aan de dag legde. Dat had met de tegenstander te maken. Zowel Atleti als Barcelona slaagde er gedurende de wedstrijd geen moment in om Real zo onder druk te zetten zoals dat Ajax wel lukte. In de wedstrijd tegen Barca had dat ook te maken met de afwezigheid van Messi. Toen die in het veld kwam, werd het meteen een heel andere wedstrijd. Real nam Cska ook niet serieus en kregen vervolgens met 3 - 0 klop. Dat was toen niet erg omdat het om de groepsfase ging, nu zou zo een uitglijder dodelijk kunnen zijn. En dan ga jij beweren dat een professionele club als Real, die de CL al drie jaar achtereen heeft gewonnen, de fout zou maken om een tegenstander niet serieus te nemen. Met dergelijke reacties ben je vooral zelf niet serieus te nemen. Ajax heeft het Real heel moeilijk gemaakt en dat is vooral de verdienste van Ajax. Real mag de handen dicht knijpen met het resultaat en het is zeker niet de eerste keer dat dat zo is. Ik herinner me nog heel goed de wedstrijden tegen Bayern. Dat ze de wedstrijd toch nog winnen, heeft natuurlijk niet alleen met geluk te maken, maar ook met kwaliteit. Daarvan heeft Real nu eenmaal meer dan Ajax, maar dat maakt de prestatie van Ajax alleen maar indrukwekkender. Helemaal na wat het team de afgelopen weken over zicxh heen heeft gehad.

14 februari 2019 om 11:10

Compleet zoek speelde? Ajax is geen enkel moment zoek gespeeld gisteren, wel had Real 2 snelle goede aanvallen die ze erg klinisch afmaken, daarin zijn zij misschien wel de beste ter wereld. Maar Ajax heeft eerder Real zoek gespeeld het grootste deel van de wedstrijd dan andersom hoor.

13 februari 2019 om 23:01

Hij werd omvergelopen, werd in ieder geval een stuk meer gehinderd dan Courtois.

13 februari 2019 om 23:05

Misschien is omver kegelen niet de juiste beschrijving, maar een overtreding is het wel. Maja, Real en de UEFA he. David tegen Goliath, de scheids durft niet tegen Madrid te fluiten, duidelijk. Zielig van Ramos om zo je gele kaart te pakken, ik hoop dat Varane en Nacho beide geblesseerd/ziek zijn in de 2e wedstrijd.

13 februari 2019 om 23:42

FrTorres, ik blijf bij mijn mening. Zoals Rutger net zei, wellicht is omver gekogeld too much. Maar het is er niet ver vandaan, en die goal had ook afgekeurd moeten worden.

13 februari 2019 om 23:59

Aan beide goals zit een luchtje, valt niet te ontkennen. Wel frapant dat het altijd de kant van Real Madrid opvalt. En dat is niet alleen dit seizoen in de CL.

14 februari 2019 om 09:09

Dan kan je ook stellen dat vooraf aan de 1-1 een overtreding wordt gemaakt. Zelfde rangorde, namelijk een lichte charge waar terecht niet voor wordt gefloten.

14 februari 2019 om 11:35

Spijkenisser, verbaast me niks dat je bij je zogenaamde standpunt blijft. Ik heb je niks anders zien doen dan bagitaliseren van dit onrecht, niet geheel verrassend. 😉

13 februari 2019 om 22:59

Vazquez werd juist tegen gehouden door Frenkie.

13 februari 2019 om 22:59

Frenkie blokte de man die op hem af kwam en verloor het fysieke duel. De afgekeurde goal zou bij de ene wel tellen en de andere niet helaas.

13 februari 2019 om 23:01

Var is er alleen om overduidelijke fouten terug te draaien. "de ene wel en de andere niet" is precies waar vele mensen al bang voor waren.

14 februari 2019 om 02:05

Jammer dat we van boekel.niet als scheids hadden. Dan zou die zeggen dat het tadic zijn bedoeling niet is om hinderlijk buitenspel te staan. Het was ook gewoon een 100 goed afgekeurde goal.

13 februari 2019 om 23:00

Echt gewoon overduidelijke overtreding op Frenkie. Ondanks dat mijn hoop op fairplay door middel van een VAR alweer verdwenen is heb ik wel enorm genoten van deze wedstrijd. Wat een inzet en passie zeg met een kolkende Arena erachter. Veruit beste 90 minuten na de winterstop, hopelijk is het goede gevoel weer een beetje terug nu.

13 februari 2019 om 23:00

Frenkie werd inderdaad om ver geworsteld. Echter deed hij amper tot niet mee aan de aanval. Dit terwijl Tadic, Courtois hinderlijk blokt. Begrijp me niet verkeerd, het was in mijn ogen ook gewoon een zuiver doelpunt alleen beslist de scheidsrechter in dit geval anders

13 februari 2019 om 23:00

Die van real werd denk ik niet afgekeurd omdat frenkie de real speler expres wilde afstoppen dmv obstructir maar niet sterk genoeg was en daarom viel. Anders zie ik geen verklaring ervoor. Dat die van Ajax werd afgekeurd is terecht. Tadic staat tussen de laatste man en keeper in en doet actief mee aan het spel door de keeper te hinderen in zijn 5 meter gebied

13 februari 2019 om 23:26

Glory, dat begrijp ik. Maar als De Jong het niet lukt, mag de ander niet zijn handen gebruiken om er langs te komen.

14 februari 2019 om 12:33

@ glory
dat is niet waar. Doelpunt ajax: vrije trap wordt gegeven en de scheids heeft zijn arm omhoog. De overtreding zou dus buitenspel moeten zijn (indirecte vrij trap). En het was geen buitenspel. Heb mijn box meerdere malen stil gezet.
Dit was dus een scheidsrechterlijke fout.

14 februari 2019 om 13:50

het is buitenspel als de speler tussen de laatste speler en de keeper staat. Dat was het geval. Dus wel buitenspel.

Ook al was het geen buitenspel, dan was het hinderen van de keeper in het 5 meter gebied. Dat is ook een overtreding.

13 februari 2019 om 23:00

Een aantal discutabele beslissingen inderdaad. Aan de andere kant had de scheids ook Ziyech zijn tweede gele kaart kunnen geven toen hij met het publiek zijn doelpunt ging vieren. Dus zo erg als iedereen stelt dat Real door de scheids werd bevooroordeeld vond ik het nu ook weer niet.

Al met al zeker onder de indruk van wat Ajax vandaag laten zien heeft! Maar toch weer de dodelijke efficientie van Real dat de doorslag geeft. Ik vrees dat er in Madrid inderdaad niet veel te halen valt. Maar dat dachten de meesten over vandaag ook dus wie weet!

13 februari 2019 om 23:36

Toen hij met het publiek de goal ging vieren, waarom zou je daar in godsnaam de 2e geel voor geven?!

13 februari 2019 om 23:44

Dat schijnen de spelregels te zijn. Kan mij nog afgelopen seizoen herinneren dat Sterling zijn tweede gele kaart hiervoor kreeg tegen Bournemouth.

14 februari 2019 om 00:02

En Diego costa tijdens zijn debuut

14 februari 2019 om 00:13

Dat is toch alleen in de PL zo? En niet in de CL?

14 februari 2019 om 00:20

Dan ben je als scheids gewoon een schande voor de voetballerij, sorry dat ik het zeg. Dáár draait het spelletje toch juist om, prachtig die ontlading voor zijn eerste CL goal en even vieren met de supporters, mooi man.

14 februari 2019 om 00:22

Is totaal geen regel. Dus had ook geen 2e gele kaart kunnen zijn.

14 februari 2019 om 00:33

Tja, datzelfde argument zou je kunnen geven als een speler geel krijgt als hij zijn shirt uittrekt. Ook pure ontlading. Van mij hoeft het allebei niet per se. Dus als dat de regels zijn, dan mogen die wat mij betreft gehandhaafd worden.

14 februari 2019 om 09:56

Of rood voor Esteban die een fan schopt die hem aanvalt, Doelpuntenmaker die ze shirt omhoog/ uit doet om een overladen iemand te eren. Zo zijn er idd wel meer voorbeelden van 'zielige' kaarten, maar je heb altijd scheidsrechters die alles via de regeltjes willen doen,

14 februari 2019 om 12:36

@sander
wat mij op dat moment het meest irriteerde is: waarom zou je met die onzin zoveel tijd verliezen.
Bal uit het doel gaan halen en door voor de winst, zeker als je als ploeg goed in de westrijd zit.

13 februari 2019 om 23:00

VAR = voorrang aan real?

Vandaag eindelijk weer het leuke Ajax van voor de winterstop gezien. Zodra Ajax het spel maakt, zijn ze gevaarlijk. Als de tegenstander veel druk zet, kunnen ze overlopen worden.
Vandaag helaas tegen een tegenstander die moest winnen. Jammer, maar helaas. Ben er van overtuigd dat de afgekeurde goal van Ajax wel geteld had, als de situatie omgedraaid was. En dat de goal van Real afgekeurd werd als die gemaakt werd door Ajax.

13 februari 2019 om 23:28

Feye, mooie reactie man. 👍

14 februari 2019 om 01:54

Precies dat gevoel heb ik ook ja, aan de andere kant hebben veel kleinere clubs in Nederland dat dan weer met ons en met jullie bijvoorbeeld. Zal er wel bij horen dan, maar wel heel zuur als het een keer tegen je is haha

14 februari 2019 om 02:41

Feye, thanks voor je reactie! Leuk om te lezen. 👍🏾

13 februari 2019 om 23:04

Pjanic.
Of je meedoet of niet. Je hebt geen vrijbrief om iemand omver te worstelen als er geen bal in de buurt is. Een overtreding is een overtreding.

13 februari 2019 om 23:14

Frenkie werd omver geworsteld omdat hij bij contact besloot terug naar voren te lopen en te gaan liggen. Kijk naar zijn beweging. Heel dom. Maar deed toch niet mee

13 februari 2019 om 23:02

Die situaties waren toch totaal niet te vergelijken. Die eerste afgekeurde goal was gewoon buitenspel daar lijkt mij geen discussie over mogelijk. Situatie met Fenkie vond in twijfelachtig, hij hield zelf ook vast. Bovendien vind ik de overtreding die vooraf ging aan de goal van Ajax een stuk duidelijker. Misschien zat de scheids niet altijd even goed, maar dat er meer in het voordeel van Real gefloten werd zag ik echt niet.

13 februari 2019 om 23:30

Die overtreding van Ajax? Dat was toch echt de bal hoor

14 februari 2019 om 00:25

Los van de goal. Ik heb het nog niet terug kunnen kijken. Hij floot pas na +/- de 65ste minuut neutraal. Voor dit moment floot hij alles in het voordeel van real.

14 februari 2019 om 10:05

Het gaat er niet zozeer om hoe hij hem hinderde, maar dat hij de keeper blokkeert in de 5 meter lijn. Ik denk idd dat Courtois die bal nooit had kunnen houden, ook zonder Tadic daar, maar ik denk dat de goal terecht afgekeurd is.
Was het trouwens ook niet Tagliafico die buitenspel stond? Had op het moment zelf geen geluid aan staan, dus heb de reden van het afkeuren niet gehoord.

13 februari 2019 om 23:03

Ontbreekt Ajax ook aan effectiviteit. Al win je terecht met 2-1 ook dan zou ik het somber in zien in Madrid. Dat Madrid is wel een luizenploeg overigens, overleven de volgende ronde tegen een iets grotere club nooit en te nimmer. Ze zullen ook niet iedere ronde de arbitrage kunnen kopen.

14 februari 2019 om 00:30

Hoevaak real niet onderschat word. Real is zn ploeg die er vaak staat wannerr het daadwerkelijk erom gaat. Vorig jaar zouden ze niet kunnen winnen vsn psg of een bayern of whateva en dan walsen ze er gewoon overheen. En zoveel in de voordeel van Real floot die scheids echt niet, maakte weinig fouten. Ajax was grwoon erg slordig met hun kansen.

13 februari 2019 om 23:05

Dan zou je helaas ook die goal van Ziyech moeten afkeuren, daar ging ook een overtreding aan vooraf. Maar echt jammer idd, op grond van het spel had Ajax hier gewoon minstens gelijk moeten spelen.

13 februari 2019 om 23:31

Maar dat was toch echt geen overtreding. Puur de bal vond ik. Zie hem nu terug. Echt de bal

14 februari 2019 om 12:40

speler van Real gaat op de bal staan en gaat daardoor onderuit. Was geen overtreding.

13 februari 2019 om 23:25

Sule, wilde net zeggen dat ik trots ben op de ploeg. Zie ik jouw reactie. Met je eens. Die VAR begrijp ik niet. Die eerste heel misschien, die van Real had toch ook afgekeurd moeten worden?! Maar hartstikke trots. Nu dit in de eredivisie. Be proud guys

13 februari 2019 om 23:48

Formus, thanks man! Tuurlijk had die Real ook afgekeurd moeten worden.. Maarja, ik ben ook super trots ondanks de uitslag. 😊

14 februari 2019 om 00:51

Ik ook Sulejmanii, maar toch voelt het een beetje zuur helaas.

14 februari 2019 om 00:11

Jammer dat t net niet gelukt is Sulejmanii

14 februari 2019 om 02:43

Thanks Tim, inderdaad jammer. Was wel te verwachten natuurlijk, maar de manier waarop was vreselijk voor ons.

13 februari 2019 om 23:05

Sorry, maar Ajax had de VAR gewoon niet tegen. Doelpunt is terecht afgekeurd. Echter is de pech van Ajax dat de VAR er was. Zonder VAR is er geen haan die ernaar kraait. Maar het mag natuurlijk niet.

Ajax heeft het compleet aan zichzelf te danken. Prima arbiter. VAR grijpt op goede momenten in. Alleen Ajax maakt de kansen niet af. Dan schiet je jezelf in je voet

13 februari 2019 om 23:26

Ben ik het niet met je eens. Dit jan toch nooit hinderlijk buitenspel zijn. Courtois loopt een pas naar voren en heeft niets met Tadic van doen. Kun je goed zien in de herhaling achter de goal. Gebeurt niets waardoor de keeper gehinderd wordt. Maar goed is waarschijnlijk interpretatie. Ajax speelde de 1e helft fantastisch maar verzuimd het af te maken. Ziyech krijgt teveel tijd dus gaat ie denken en schiet slecht in. Dolberg die helaas niet scherp was. De echte kansen waren er wel. Kan alleen maar trots zijn op dit Ajax.

14 februari 2019 om 06:46

Tadic staat letterlijk tegen Courtois aan. Hoezo geen hinderlijk buitenspel?

Real Madrdid geholpen door de VAR en scheidsrechter. Corrupte bende zoals zo vaak. Van Real kan je niet winnen in de CL. Moge Real Madrid zo spoedig mogelijk uitgeschakeld worden.

Prima pot van Ajax, Dolberg en Ziyech hadden natuurlijk moeten scoren. Je krijgt namelijk maar 2 kansen tegen.

13 februari 2019 om 23:34

Var zat goed. Kan niemand hier dan zonder gekleurde bril kijken?

13 februari 2019 om 23:40

Var zat bij de afkeuring goed ja. Maar had nog een keer moeten ingrijpen.

14 februari 2019 om 06:20

Lul toch niet zo slap. Wat probeer je nou te doen man. Belachelijke beslissing. De hele wereld vindt het een doelpunt. En alleen een enkele Nederlander zoals jij die het er zogenaamd mee eens. Wat zijn we soms toch ook een zielig volkje.

14 februari 2019 om 10:09

Bijna iedereen in de wereld vind de goal terecht afgekeurd, behalve in Amsterdam....

14 februari 2019 om 11:17

Overdrijven is ook een vak hoor Djum, ik heb in allerlei buitenlandse media al gelezen/gehoord dat men het overdreven vindt om dit af te keuren:

- "ajax was beter in de eerste helft en werd op controversiã«le wijze een doelpunt ontnomen. De Amsterdammers namen echter geen gas terug. Ze verstikten Real op hun eigen helft en verwarden de ploeg van Solari met veel bewegende spelers en intense pressie." meldt het Spaanse Marca en het Spaanse AS meldt een vergelijkbare tekst.

- El Mundo Deportivo is vooral verrast door de afgekeurde goal van Nicolas Tagliafico, de krant noemt het een curieuze beslissing.

- Ajax verloor gisteren uiteindelijk met 1-2 bij Real Madrid, maar maakte desalniettemin een goede indruk. De krant Gazzetta dello Sport wijst dan ook naar de VAR als hoofdschuldige van de Amsterdamse nederlaag.

- The Guardian: With a little help from the video assistant referee the defending champions, Real Madrid, overcame a spirited Ajax to take a big step towards the quarter-finals.
- "hoe wreed kan de VAR zijn?", vraagt de Belgische ochtendkrant 'het laatste nieuws' zich hardop af.

Dus tenzij jij wil beweren dat sportkranten uit Spanje, Duitsland, Italie, Engeland en Belgie zich allemaal in Amsterdam bevinden is het natuurlijk gewoon onzin wat je schrijft.

13 februari 2019 om 23:37

Jammer dit hoor, om te roepen hulp van Var voor Real. Het waren gewoon goede beslissingen. Tadic die zijn lichaam erin gooit (goed nachecken, Tadic draait zijn lichaam voor Courtios die eruit komt) en Courtois hindert en vervolgens ook nog eens buitenspel staat. Dat is precies hetzelfde wanneer iemand van ver schiet en langs een speler gaat die buitenspel staat maar hij raakt de bal niet maar hindert met zijn positie wel de keeper. Is toch meer dan logisch.

Dat gezeur over de scheids is overgeslagen naar de Var, zo triest. Lijkt wel normaal te worden. Ajax had voorin gewoon klinischer moeten zijn, simpel.

13 februari 2019 om 23:56

Onzin. Zelfs Courtois klaagde niet. Hoe kun je dan fluiten voor hinderlijk buitenspel? Iedereen, behalve real fans, vindt dit een onzin beslissing.

14 februari 2019 om 00:19

Dus omdat Courtois niet klaag moet je de regels niet navolgen? Kom op..

14 februari 2019 om 00:34

Nee, maar dit heeft wel aan dat hij totaal niet werd gehinderd. Met andere woorden het was geen hinderlijk buitenspel.

14 februari 2019 om 02:00

Courtois geeft in z'n interview aan dat de goal afgekeurd wordt omdat de schutter buitenspel staat. Heeft dus geen enkel weet van hoe de situatie in elkaar steekt en zeker meldt ie niet dat ie gehinderd werd.

14 februari 2019 om 02:29

@oeniboy Courtois klaagde niet omdat hij niet wist dat Tadic buitenspel was. Hij keek naar de bal, niet naar achteren natuurlijk... de officiële statement is dat hij hem verhinderd vanuit een buitenspel positie, niet dat hij Courtois foulde

14 februari 2019 om 11:52

Je legt foutieve relaties. Omdat Ajax klinischer moet maken moet je niet zeuren op de Var. Ajax had klinischer moeten zijn. De VAR had constant moeten zijn. Keur je de 1-0 af? Dan moet je de 1-2 ook afkeuren, zo simpel is het.

14 februari 2019 om 17:43

@arsenallz Lol jij legt zelf de relaties die jij wil zien, niet ik. Als je begrijpend kan lezen leg ik duidelijk uit waarom de goal terecht is afgekeurd. Alleen dat gezeur erover, wat onterecht is, was niet nodig geweest als Ajax voorin gewoon klinisch was geweest. Ze hadden veel kansen om genoeg te scoren en er met de winst van door te gaan. Dat deden ze niet.

En dan zeg je nog keur je de eerst af, dan ook de 2e? Hmm en waarom, alsof dat 2 dezelfde situaties zijn, totaal niet. Je bent zelf degene die foutieve relaties legt. De eerste is duidelijk en wordt duidelijk uitgelegd later en ook door analisten. En de andere is het juist de Jong die Vazquez blokkeert die in een voorwaartse beweging is.

13 februari 2019 om 23:51

Treurige reactie. Ajax was onrustig voor de goal terwijl Real zeer efficient was. Daardoor wint Real. Heeft niks met VAR of de scheids te maken. Real word zovaak verweten dat ze de CL word gegund van hogere hand maar dat is echt treurig om te zeggen en gesproken vanuit de onderbuik. Ik snap het wanneer je een afkeer tegen Real hebt maar we dienen wel altijd realistisch te zijn. Bekijk de hordes die Real aflegd en je komt er zelf achter dat ze het verdienen.

13 februari 2019 om 23:59

Uiteraard verdiende real de titels. Deze pot zijn ze geholpen door een scheids, die enkel in het voordeel van de top floot. Neutraal gezien is ajax hier benadeeld.

14 februari 2019 om 11:51

Storing.

Treurig? Nee. Als je de 1-0 niet goedkeurd, keur je de 1-2 ook niet goed. Het is klassejustitie, want geloof mij. De 1-0 was nooit afgekeurd als het een goal van Real Madrid was. Dat je zelf naïef genoeg bent om te geloven van wel is dan je eigen probleem.

Het is niet de eerste keer dat het dubieus de kant van Real Madrid op gaat, zelfs niet de eerste keer tegen Ajax. De VAR moet constant zijn en als je voor mini dingen gaat afkeuren voor de 1-0 moet je dat ook andersom doen. Uiteraard gebeurt dat niet. Ajax had inderdaad meer moeten scoren, maar dat doet niks af van wat er is gebeurd.

Daarnaast: Normaal gesproken ben ik juist voor Real Madrid, beetje jammer knaap.

Real UEFA , het zal weer eens niet. Waarom zijn we toch zo naïef , van de UEFA kun je niet winnen

13 februari 2019 om 23:02

Als die overtreding op De Jong aan de andere kant gebeurde bij een goal van Ajax was die 100% afgekeurd. T is gewoon te misselijkmakend hoe Real altijd weer alles mee heeft.

13 februari 2019 om 23:45

Overtreding op de jong? Ik zou de beelden nog eens bekijken. De Jong vangt de speler op en ze staan nog te knuffelen ook. Frenkie laat zich dan kinderlijk vallen waardoor de aanval van Real gevaarlijker wordt.

14 februari 2019 om 00:07

Frenkie zet een blok en wordt omver gelopen, maar de aanval werd daar niet gevaarlijker door hoor. Voorzet kwam op asensio die meer vanuit de hoek kwam aanzetten. Verder absoluut geen overtreding.

14 februari 2019 om 11:53

Schwarz. Het is niet relevant of het deelneemt aan het spel. Als jij aan de andere kant een speler onderuit kegelt is het alsnog een overtreding.

13 februari 2019 om 23:05

Ik vond het toch knap van Ajax dat ze ondanks de mentale dreun van het onterecht afgekeurde doelpunt toch nog bleven voetballen. Mentaal zit het dus echt wel goed bij die jongens. Verdienden veel meer, maar zo'n diefstal overwinnen is onbegonnen werk. Heel jammer man.

Real Madrid doet wat ze al 5 jaar doen in de CL. Ze worden bij vlagen weg gespeeld maar zijn zo onvoorstelbaar effectief. Ajax maakt een sterke indruk, maar mist toch de ervaring en scherpte om gewoon die ballen erin te knallen. Dit gaan ze in Madrid nooit meer goed maken. Hoe dan ook mag Ajax trots zijn op wat ze vanavond hebben laten zien. Al geeft die afgekeurde goal toch een nare bijsmaak, zelfs al valt er wat voor de beslissing te zeggen.

Jammer jongens, nu zo spelen voor schaal ajb, want de cl pak je toch niet!

Per goal had ajax 8 honderd procent kansen nodig. Real 1. Das het verschil want voor de rest was ajax magistraal en kunnen we er trots op zijn als NL

13 februari 2019 om 23:01

Ik heb geen 8 100% kansen geteld.

14 februari 2019 om 00:00

5, maar da's nog meer dan zat.

Balen van het resultaat, maar in principe verdiende Ajax meer dan dit resultaat. Helaas heb je er achteraf natuurlijk niets aan. De goal van Tagliafico was terecht afgekeurd, want helaas stond Tadic hinderlijk buitenspel. Bij een 1-1 gelijkspel zou er nog wel wat mogelijk zijn voor Ajax over 3 weken, maar dit gaat nog lastig worden voor Ajax. Want Ajax heeft nu 2 goals nodig als ik mij niet vergis?

14 februari 2019 om 00:37

Is absoluut geen gelopen race. AJAX had vandaag gewoon een paar goals kunnen maken en ramos is er de volgende keer niet bij. En real zonder ramos is een heel groot verschil. Google maar even van de statistieken.

14 februari 2019 om 06:51

Alleen is Varane er wel weer bij dan. Dat Ajax gister een paar goals had kunnen maken wilt niet zeggen dat diezelfde kansen over 3 weken ook komen toch? Real uit en thuis is ook een wereld van verschil.

1-2. Mooi resultaat om mee naar Madrid te nemen. Ajax speelde sterk dus blij dat we alsnog de overwinning hebben kunnen pakken. Mooie goal van Benzema en dan toch nog die 1-2 van Asensio. Top! Dit moet over 3 weken afgemaakt worden en dan kan Ramos met een schone lei aan de kwartfinale beginnen. Hala Madrid!!

13 februari 2019 om 23:11

Ramos was echt heel erg sterk vandaag, mag toch echt gezegd worden. Steeds fel in de duels, maar dit keer niet over de schreef gegaan. Als hij zijn hoofd erbij houdt, is het echt een fenomenale verdediger. Zonder hem ging het verkeerd afgelopen zijn denk ik. Asensio viel ook scherp in. Gaat Real nog veel aan hebben als die weer wat in vorm komt. Uiteraard verdiende Ajax meer, maar toch proficiat met de overwinning!

13 februari 2019 om 23:26

Bedankt! Ramos speelde inderdaad een sterke wedstrijd, blijft toch echt de grote leider in de verdediging.

13 februari 2019 om 23:29

In de 2e helft, eerste helft grossierde hij in slechte passes en verloor enorm veel van Tadic.

14 februari 2019 om 00:40

Wij gaan het inderdaad zonder ramos op het veld afmaken in Madrid. En met wij bedoel ik natuurlijk ajax 😃. Altijd veel gezeur over ramos, maar echt een super verdediger. Real met en zonder ramos is ook altijd een groot verschil. Dus ik ga met vertrouwen richting Madrid.

Ajax vs VAR 1-2. Dat van Vadquez als je niet fluit, kun je erna toch gewoon zijn 2de gele kaart geven, duidelijke overtreding.

13 februari 2019 om 23:02

Volgens mij had blind ook geel moeten hebben.

Ziyech en Tadic met een goede wedstrijd, Frenkie de Jong onzichtbaar. Slim van Ramos om geel te pakken. Toch blij dat Ajax de 1-1 maakte, want wat speelde Real toch slecht. Hopelijk kunnen we doorgaan met onze goede reeks. HALA MADRID!

13 februari 2019 om 23:15

Ik heb als Barcelona supporter kritisch naar De Jong gekeken, dus hoe jij kan concluderen dat hij onzichtbaar was slaat werkelijk nergens op. Hij was zeer sterk op het middenveld, steeds aanspeelbaar, rustig aan de bal en verdeelde het spel. Bij Real durfden ze nauwelijks druk op hem zetten omdat ze dan toch uitgespeeld werden. Na deze prestatie van De Jong heb ik er meer vertrouwen in dat hij op de positie van Busquets zal kunnen groeien. Moet verdedigend wel nog iets steviger worden, maar goed, daar kan makkelijk aan gewerkt worden.

13 februari 2019 om 23:24

Probleem is dat mensen nu elke wedstrijd goals en assists van hem verwachten. De Jong speelde vandaag uitstekend in zijn rol.

13 februari 2019 om 23:25

LaManita5, helemaal met je eens. Vond frenkie de jong erg sterk

13 februari 2019 om 23:34

Had het niet beter kunnen verwoorden, als controleur/spelmaker haalde de Jong vandaag een hoog niveau, ook vond ik dat hij het middenveld van Real erg goed bezig hield en voorkwam dat het middenveld van Ajax werd overlopen.

14 februari 2019 om 00:52

De Jong speelde uitstekende rol op zijn eigen zestien die ballen kunnen centrale verdedigers ook geven zo goed speelde De Jong niet. Hij moet zulke dingen meer naar voren doen om dominant te spelen en het spel te dicteren iets wat hij niet doet...

13 februari 2019 om 23:28

Niet slim van Ramos. Gaat ze de kop kosten in Madrid. Arrogantie moet keihard worden afgestraft. Trots op Ajax, de enige club die dit kan brengen. Ook al verlies je met 2-1. Dan weet je weer waarom je voor Ajax bent. Afgelopen zaterdag was eerlijk gezegd typisch Ajax, maar dat geldt ook voor de prachtige wedstrijd van vanavond. Zeker niet kansloos uit. Welterusten.

13 februari 2019 om 23:44

De Jong onzichtbaar? Meen je dat serieus? Ik ben kritisch en vind dat ie voor teveel geld gehaald is naar Barca, maar draaide modric en kroos af en toe helemaal zoek. Je moet geen assist en goals verwachten he

14 februari 2019 om 00:35

Jaa draaide ze helemaal zoek om vervolgens weer terug te draaien en Blind in te spelen. Misschien dat hij op de verkeerde positie staat, maar daar moeten wij hem op beoordelen, en dan kan ik niet verder komen dan dat hij mooi kan dribbelen op zijn eigen helft, en de bal vervolgens aan een verdediger of back ge geven. Maar een splijtende steekpass of een game changing ball of dribbel hoef je echt niet van hem te verwachten.

14 februari 2019 om 00:41

Da's mooi voor Barcelona dan, ze zoeken een lange termijn vervanger voor Busquets en dat is exact waar die gozer zijn carriere op heeft gebouwd - altijd aanspeelbaar, foutloos passen naar dezelfde kleur, maar niet de creatieve spelmaker.

14 februari 2019 om 00:44

De jong speelde een prima pot. Wat jij verwacht dat kun je niet van een speler op die positie verwachten dus dat slaat nergens op. Of gaan we vanaf nu ook een keeper beoordelen of hij een splijtende steekpass gaat geven.

14 februari 2019 om 08:43

Slim van Ramos? Hij had gewoon rood moeten hebben. Ordinair natrappen/ Bal was al weg en hij schopt bewust Dolberg ondersteboven. Ramos is een goede verdediger maar ook een smeerlap op het veld. Wordt vaak gespaard door de arbitrage. Ik hoop echt dat dit Real gaat opbreken. Kijken of we dan nog spreken van een slimme actie.

Beetje arrogant van Ajax om in de CL te gaan spelen met een rechtsback die niet kan verdedigen, maar alleen kan aanvallen. Dat is de grootste reden van het verlies.

13 februari 2019 om 23:00

Hoezo arrogant? Dat is gewoon hoe ajax speelt. Aanvallende backs.

13 februari 2019 om 23:44

Ja maar Licaij heeft volkomen gelijk . Snapte de frustratie niet toen Mazraoui voor Marokko koos. Dumfries verdedigend vele malen beter. Mazraoui kan gewoon niet verdedigen. Vergeet niet dat dit net Heracles Ajax is , maar dan met Real als favoriet. Dan moet je geluk hebben en inzicht. En niet met extra aanvallende backs. Sympathiek, maar dom.

14 februari 2019 om 00:48

Is het niet arrogant. Het is de onkunde van onze trainer. Ik zeg het al het gehele seizoen dat de tactiek niet klopt ivm met de rechterkant. Met neres op rechts staat het al beter, want die staat breder waardoor het verdedigd ook beter staat. Echter als ziyech bijna de gehele tijd op naar binnen speelt, dan heb je alleen mazraoui aan de rechterkant (die om deze reden veel te hoog staat). Er zou dus een speler moeten staan die ook echt kan verdedigen.

14 februari 2019 om 01:22

Welke rechtsback in de selectie van Ajax kan dan wel verdedigen? Kristensen is net zo'n blind paard als Dijks dat op links was en Veltman heeft 0,0 wedstrijdritme

14 februari 2019 om 10:40

Ze hadden zich kunnen versterken in de winterstop, want iedereen kon zien dat dit in de CL niet gaat werken.

Geweldig gespeeld door Ajax. Wat een drijfveer, passie en trots. Real Madrid heeft een team vol klasbakken, die weten zulke wedstrijden goed te winnen door individuele klasse. Ajax heeft Nederland weer op de kaart gezet vanavond.

13 februari 2019 om 23:53

Dat laatste werkt niet zo, ze hielden zich prima staande maar je moet resultaat halen om jezelf 'op de kaart' te zetten.

Ajax heeft leuk meegespeeld maar Real is toch een maatje te groot. Complimenten aan de VAR en scheids.

13 februari 2019 om 23:13

Een maatje te groot is een beetje overdreven... Met een beetje geluk had het net zo hoed 2-1 voor Ajax kunnen zijn..

13 februari 2019 om 23:13

Een maatje te groot is een beetje overdreven... Met een beetje geluk had het net zo hoed 2-1 voor Ajax kunnen zijn..

14 februari 2019 om 00:51

Hahahahaha ajax had met rust met 3-0 moeten voorstaan. Voor de duidelijkheid real speelde op 100%. Ze speelde met meer passie en speelden ook beter als tegen Atletico afgelopen weekend. Real heeft zeer veel geluk gehad dat ajax het niet afmaakte.

14 februari 2019 om 07:01

Nee daar moet ik je helaas corrigeren. Real speelde echt niet beter dan tegen Atleti hoor. Ik snap dat het mooi is als jouw ploeg Real zo onder druk kan zetten, maar laten we aub het niet gaan overdrijven.

trots op ajax, prima gespeeld, jammer genoeg speel je tegen een grotere ploeg in de cl waar zelfs de var blijkbaar ook de trend voortzet, valt niet tegen te voetballen....

Een oerhollands voetbalsprookje. Veruit de betere maar toch weer verliezen. Zijn ze er toch weer in getuimeld. De Ligt beest.

Ik had niet anders verwacht dat Ajax zou verliezen, maar ik had gezien de vorm van de afgelopen wedstrijden niet verwacht dat ze zo'n goede pot op de mat zouden leggen. Het was niet zo'n kansloze wedstrijd als alle voorgaande edities van afgelopen jaren. Helaas wel weer typisch het geval van kansen genoeg krijgen maar ze niet afmaken...

Ajax beter en onverdiend verloren, maar wat een zielige reacties van iedereen. Mensen kunnen echt niet objectief naar Real Madrid kijken.

Goal terecht afgekeurd en Frenkie begon met vasthouden bij de 2e goal van Real. Echt zwaar teleurgesteld in reacties.. ik snap er is veel emotie rond Real Madrid maar komop.

13 februari 2019 om 23:27

Ehh nee, gek hé. Madrid heeft zo vaak de scheids meegehad de laatste jaren... Niemand gunt het Madrid Desalniettemin heeft de scheids vandaag wel goed gefloten.

13 februari 2019 om 23:40

Er is alle reden om te twijfelen of dit hinderlijk buitenspel was dus zo gek is dat helemaal niet. Verder heeft Ajax 1e helft fantastisch gespeeld en verdiende het meer. Alleen heeft Real de klasse om alle kansen om te zetten in goals.

Helaas voor Ajax. Real dacht de eerste helft het op 50% te kunnen, daar moesten ze de tweede helft toch op terug komen. Zakelijk 2 goals en return is een formaliteit. Objectief gezien een prima wedstrijd gefloten. Geen gekke beslissingen en niet zoveel onnodige gele kaarten als gister. Hopelijk kunnen ze in de return net zoveel energie erin gooien als thuis, met een vroege rode kaart voor Real wellicht nog een kansje.

14 februari 2019 om 00:54

1 real speelde op 100%. Ze speelden beter als tegen Atletico (of speelden ze tegen hun op 30%?). De return is zeker geen formaliteit. Sterker nog, ik zie ajax als favoriet om door te gaan. Ze hadden vandaag 5x moeten scoren. En de volgende x ook nog geen ramos.

14 februari 2019 om 02:34

De volgende x wel Varane

Was vandaag duidelijk, Neres moet wekelijks in de basis. Wat een wedstrijd heeft die gespeeld.

13 februari 2019 om 23:28

Nou, dat was al veel eerder duidelijk hoor. Die ten Hag doet maar wat

Eindproduct... Je kunt zo mooi passen, een mooie atmosfeer maken, lekker druk zetten, maar afmaken... Man man man, ik heb dit zo vaak al gezien, bijna elk jaar in de Europese competities. Dit is zo kansloos dit. Tuurlijk het is een jonge ploeg en zenuwen kicken in, maar jeetje, je wordt zo hard afgestraft. In die 60 minuten voordat die goal viel, had je echt 2 goals moeten maken.

13 februari 2019 om 23:06

Hoe kom je daar bij? Ieder seizoen werden ze kansloos vernield in Europa.
Nu deze ze absoluut mee.

13 februari 2019 om 23:13

Ik heb het niet over Ajax alleen, elke Nederlandse ploeg. Je domineert de wedstrijd, maar elke keer weet je het gewoon niet af te maken. En krijg je weer dezelfde comments van analisten, mensen hier op de forum, etc. Dit zie je bijna elk jaar bij Nederlandse ploegen voorkomen, lekker sfeertje, druk zetten, domineren, maar niks afmaken.

14 februari 2019 om 00:22

Hoe bedoel je niks afmaken? Twee jaar geleden nog de finale EL. Dit jaar overwintert in de CL en gewoon goed gespeeld tegen Real. Goal van Ajax afgekeurd. Goal van Real niet afgekeurd, dat maakt het verschil

14 februari 2019 om 02:35

De 1ste keer de groupfase overleeft in zo'n 13 jaar zegt ook al wat

Toch dieptriest dat je hier een fan van kan zijn (Zijnde Real Madrid) . Meten met twee maten lijkt mij het woord van de avond, hoeveelste keer is het dat de arbitrage dubieus blijkt in een CL knock-out wedstrijd van Real?

14 februari 2019 om 10:23

Vind het anders heerlijk om fan te zijn van Real Madrid. Het was gister een topwedstrijd! Lekker genoten.

14 februari 2019 om 11:15

Je negeer het punt volledig, ook dat lijkt me veelzeggend.

Helaas laat de VAr Ajax vandaag 2 maal in de steek. Trots op Ajax maar wel zuur. Donny laat ook wel weer makkelijk zijn man lopen bij de 1-2. Donny exit Ziyech midden Neres voorin. Daar kan je niet meer om heen.

Uitstekend partij geboden door Ajax, maar het was toch wachten op enkele kansen van Real en dan zijn ze toch o zo klinisch. Met 2 uitgoals voor Real lijkt het avontuur toch over.

Op basis van deze pot vind ik het overigens wel echt bijzonder dat Reguilon speelt ten opzichte van Marcelo (maargoed, Solari zal z'n redenen wel hebben) en Carvajal was overall ook echt zwak vandaag.

Kijk ik ben misschien voor Feyenoord, maar ik mag toch wel vrij zeker zijn dat de VAR niks anders heeft gedaan dan de scheidsrechter een beter beeld geven van de situatie? Hij beslist dat het buitenspel is niet de VAR. Verder heb ik een dapper Ajax gezien, anders dan tegen Heracles, Feyenoord en Heerenveen. Had misschien wel een punt verdiend. Maar met mijn Feyenoord bril op ben ik toch wel tevreden met de uitslag :P.

14 februari 2019 om 00:14

Bedankt. Ik als Ajacied ben altijd voor Feyenoord, PSV, etc. in Europa. Coëfficiënten en chauvinisme enzo. Wel eerlijk van je overigens.

14 februari 2019 om 00:22

Ik snap hem wel. Met mijn Ajax hart kan ik ook niet ontkennen dat ik het nooit erg vind om Feyenoord en PSV een deukje op te zien lopen, of dat nu goed is voor NL of niet. Dat kun je misschien zielig vinden, maar dat is puur een gevoelskwestie

14 februari 2019 om 00:57

Dat heb ik nog nooit gehad. Ze mogen van mij altijd tot de halve finale komen (tenzij ze niet tegen mijn clubje spelen). Finale en winnen gaat mij iets te ver, maar verder is het voor de punten gewoon goed. En dat is voor mijn club ook weer goed.

Toch dieptriest dat je hier een fan van kan zijn (Zijnde Real Madrid) . Meten met twee maten lijkt mij het woord van de avond, hoeveelste keer is het dat de arbitrage dubieus blijkt in een CL knock-out wedstrijd van Real?

Wat deed Asensio eigenlijk, potje roeren bij zijn doelpunt of wat stelde het voor?

13 februari 2019 om 23:01

Leek op het smeren van een boterham?

13 februari 2019 om 23:36

Lekker boterhammetje pindakaas.

13 februari 2019 om 23:46

Dacht zelf dat hij deed alsof hij wat ondertekende. Wil een contract verbetering misschien ?

13 februari 2019 om 23:47

Hij was cool aan het doen omdat hij net als 80% vd voetballers het gevoel heeft te weinig aandacht te krijgen terwijl hij op eenzame hoogte staat met onze lieve heer.

14 februari 2019 om 00:14

Volgensmij viooltje spelen?

14 februari 2019 om 00:15

Dat doe je doorgaans niet op je platte hand

14 februari 2019 om 07:35

Hagah indd. Nu je het zegt.

14 februari 2019 om 00:20

Doorstrepen van de rekening????

14 februari 2019 om 02:37

Een bonnetje aan t schrijven voor n verkeerd parkerende auto dacht ik

14 februari 2019 om 03:00

Zal wel iets met nieuwe head & shoulders (met houtskool) te maken hebben.

De kansen helaas niet kunnen afmaken. Betreft kansen, deed Ajax zeker niet onder Real Madrid. Ik acht Ajax niet geheel kansloos in de return.

Ajax speelde echt een hele goede wedstrijd. Mijn complimenten naar hen. Ze waren alleen te onrustig in de afwerking. Real speelde echt bereslecht. Niet op 100%, dat was duidelijk. In ieder geval 2 uit goals en Ramos die heel slim een bewuste kaart pakt. Op naar het Bernabéu! Hala Madrid en buenos noches iedereen.

14 februari 2019 om 00:59

Real speelde zeker wel op 100%. Ze speelden beter als tegen Atletico. En heel dom van ramos. Zonder ramos gaan ze het nog heel moeilijk krijgen om door te gaan. Je eindigt met gala Madrid en je weet neem ik aan ook dat real heel veel wedstrijden zonder ramos heeft verloren.

Dapper Ajax.. Nou .. ik ben ontzettend trots op wat Ajax heeft laten zien. Meer ga ik er ook niet over zeggen. Tis wat t is. Trots op mn cluppie!

Het seizoen van Ajax in een notendop. Bizar hoge pieken, bizar lage dalen. Een bovengrens die zich los van slordigheden lang kan meten met de absolute top, en ondergrens van niveau middenmoot Eredivisie. Het was te verwachten dat het vandaag veel beter zou zijn dan tegen Heracles. Toch een zure nasmaak door die afgekeurde goal, hier komt het welbekende klassejustitie naar boven, zo'n twijfelgeval zou ongetwijfeld aan de andere kant wel goedgekeurd worden. Achja, dat je het aflegt tegen Real was bekend. In ieder geval met opgeheven hoofd straks de CL uit. Btw, gaat Ramos nog onderzocht worden voor die bewuste gele kaart? Of was het daar te 'onopvallend' voor?

Het is elke keer weer hetzelfde verhaal als Ajax tegen Real speelt. De scheidsrechter neemt de hoofdrol op zich. Gaf geen kaarten waar hij ze wel had moeten geven, keurt een doelpunt goed dat afgekeurd had moeten worden. Maar goed, dit is natuurlijk hoe real aan de prijzen komt. De Real liefhebbers zullen het vast totaal oneens zijn met me, maar de liefhebbers van het voetbal zijn het met mij eens dat Ajax hier met winst naar huis had moeten gaan.

13 februari 2019 om 23:02

Klopt, als neutrale kijker was het (helaas wederom) een uiterst typerende avond...

13 februari 2019 om 23:28

Ik was behoorlijk neutraal.. en wat mij betreft heeft de scheids het uitstekend gedaan. Jij liet de wedstrijd gaan, was niet pietluttig en had gewoon volledig gelijk met het afkeuren van de goal. Real is gewoon dodelijk efficiënt, waar Ajax te veel kansen laat liggen. Plus Mazraoui.. bij beide goals weer negatief betrokken. Bij de eerste te gemakkelijk voorbij gelopen, bij de tweede naïef indribbelen op een onnodig moment.

13 februari 2019 om 23:48

Ik ben niet neutraal, maar waarom keurt hij hem nou af? Tadic staaf idd voor de keeper maar loopt weg toch ?

14 februari 2019 om 00:53

Tadic komt nota bene in aanraking met Courtois. Of de keeper die bal nog zou hebben is een ander verhaal. Maar hij doet simpelweg mee aan het spel vanuit buitenspelpositie.

13 februari 2019 om 23:02

Klopt, als neutrale kijker was het (helaas wederom) een uiterst typerende avond...

De kansen helaas niet kunnen afmaken. Betreft kansen, deed Ajax zeker niet onder Real Madrid. Ik acht Ajax niet geheel kansloos in de return.

Daar zie je dan helaas het verschil tussen de top en Ajax. Madrid (en Bayern) heeft maar een paar kansen nodig om te scoren terwijl Ajax met meer kansen er maar één in krijgt. Desondanks ben ik blij met het spel en hoop ik dat Ajax weer de weg omhoog heeft gevonden.

13 februari 2019 om 23:07

Het verschil is dat Ajax het vandaag tegen 12 man moest opnemen ipv 11. Ze zijn hier bestolen, punt. Schande en een gitzwarte dag voor het voetbal.

13 februari 2019 om 23:47

Alleen heb je meer zelf in de hand dan de VAR. Ziyech en Dolberg betere kansen krijg je niet. Dan is de VAR discussie een stuk minder en kun je de wedstrijd winnen. Wel erg goed gespeeld van Ajax en erg trits hoe je de top kan bespelen en gewoon beter voetbal laat zien.

Real duidelijk de ploeg die meer volwassen is en een wedstrijd naar zich toe kan trekken. Ajax zoals verwacht op inzet gelijkwaardig maar ook te onnauwkeurig en dat is gewoon kwaliteitsverschil. Niks om voor te schamen maar Real is duidelijk een dikke maat te groot.

13 februari 2019 om 23:14

Een dikke maat te groot, laat me niet lachen. Ajax had net zo goed met 2-1 kunnen winnen...

14 februari 2019 om 09:02

Feyenoord had ook eerste kunnen staan maar doen ze ook niet. Ja ze hadden kunnen winnen maar uiteindelijk is de realiteit 1-2 en heeft Real op minimale kracht twee belangrijke uit doelpunten gemaakt.

13 februari 2019 om 23:15

Een dikke maat te groot, laat me niet lachen. Ajax had net zo goed met 2-1 kunnen winnen...

13 februari 2019 om 23:51

Een dikke maat te groot nog wel? Daar doe je ajax echt flink tekort mee vind ik. Ajax heeft zoveel kansen gecreëerd, het was bijna kunst er zoveel te missen. Dat missen van ajax is geen kunst van real, kom even op zeg.

14 februari 2019 om 09:04

Iedereen zijn mening, dat mag. Echter als je twee keer zoveel doelpogingen hebt en toch een keer minder scoort doe je wat fout. De conclusie is dan simpel te zoeken in een groot kwaliteitsverschil. dus een dikke maat te groot.

Ik had laatst nog een discussie hier met iemand dat Dolberg geen killer is.
Hij heeft een paar leuke loop acties maar hij blijft een licht gewicht.
Real heeft nauwelijks aangevallen maar je merkt wel dat als ze even aanzetten dat het gelijk oppassen is, dat terwijl ajax 90 minuten lang aanvalt en er komt niet veel van.

Wat een irritante pot weer, bah. Zo'n goede eerste helft, doelpunt afgekeurd (vond ik dubieus, want eigenlijk lijkt er heel weinig aan de hand en protesteert ook niemand van Real, maar goed) en vervolgens een mindere tweede helft ondanks nog enkele kansen en aan het einde weer met lege handen staan. Zo tenenkrommend. Gelukkig heeft mijn andere team wel voor een lichtpuntje op deze avond gezorgd.

En voor iedereen die nog gelooft in een mirakel in Bernabeu... keep dreaming. Real geeft dit nooit meer weg.

Neres hoort in de basis, dat is de conclusie die ik kan trekken na vanavond. Was dreigend en ging vaak diep. Zocht ook de combinatie, heerlijk gespeeld. Ajax heeft gestreden. Zat er dicht op, helaas lijken de kansen nu heel erg klein.

Ajax speelde goed maar als je niet scoort dan weet je wat er gebeurt.
Real minimaal en zeer slecht tot de 2e helft, toen ging het wat beter en uiteindelijk zeer effectief!

Heerlijk!
Hala Madrid!

Zwaar onverdiend. Wat heeft Ajax zichzelf toch te kort gedaan. Real redt t wel weer met minimale kansjes

Goed gespeeld, maar dan moet het ook een beetje meezitten. Dat zat het niet. Ajax ongeveer evenveel kansen. Madrid maakt ze net wel, Ajax net niet. Zonde. Het had zomaar gekund. Twee keer scoren in Madrid lijkt mij kansloos.

Terechte uitslag maarde dood van de Var....de eerste goal was het zoeken naar een overtreding (was het wel). De goalvan Ziyech was een goedmakertje, want had afgefloten moeten worden. Real kwam voor ditresultaat, deed wat het altijddoet...lezen van het spel. En ajax deed wat het kon, maar mist iets....weet niet wat, maar vooral het lezen van het spel missen ze.

Iedereen weet ik ben Rotterdammer en automatisch love Feyenoord, maar wat Ajax vandaag hier op de mat heeft neergezet is prachtig prachtig gewoon. Real Madrid eerste helft compleet kapot gemaakt en kreeg geen seconde lucht. Ajax stond er elke x bovenop en was de bovenliggende partij tot de 60ste minuut. Je ziet dan dat de kwaliteit na boven komt van Madrid die rustig bleef tot de kans kwam wat goed werd afgemaakt door Benzema. Na die goal bleef Ajax het goed doen met af en toe slordige foutjes maar werd uiteindelijk beloond wat zwaar terecht was. De 1-2 mocht ook nooit vallen door de overtreding die vasquez maakte op Frenkie de jong die het zo goed deed tegenover Modric en liet zien dat hij niet onder de indruk was. Ajax verdiende veel meer en heb echt genoten van ze. Petje AF Voor Ajax!!!!!

14 februari 2019 om 02:52

MSN, bedankt voor je mooie reactie!

15 februari 2019 om 05:23

Graag gedaan man. Het is de waarheid. Ik geniet van voetbal, dus dan maakt het me niet uit wie het is. Rivaliteit hoort erbij maar gezonde rivaliteit. Mensen snappen de rivaliteit nier en maken er oorlog van wat niet juist is. Voetbal is een prachtige sport omdat wij supporters een grote aandeel daarin hebben. Zonder fans is er geen voetbal.

Ik blijf bij de regel zitten. Als een deel waarmee je kan acoren voorbij de laatste verdediger is (dus de volledige verdediger) dan is het buitenspel. Volgens mij is de arm/ hand gewoon op dezelfde hoogte en dus geen buitenspel. Hij gaat ook geen duel aan, hij gaat er tussen staan en dat mag. Dus ik ben nog steeds niet overtuigd van het afkeuren en daar was de VAR toch voor bedoeld, af van twijfel, eerlijk spel.

Net niet. Meer woorden heb je niet nodig vanavond. Die 2e goal mag er nooit in natuurlijk die bal is 10 minuten onderweg.

Ramos was vandaag meesterlijk. Maar vergeet niet dat hij volgende wedstrijd er niet bij is. Dat is een echte aderlating voor Madrid. Ajax hoeft maar 1x te score en dan heeft Real een probleem. Sidenote: Real moet nog 2x spelen tegen Barca, voordat ze mogen aantreden tegen Ajax.

13 februari 2019 om 23:04

Inderdaad. Ramos en Modric fantastidch met de phantoms Benzema en Asensio. Maar Ajax is daar allesbehalve kansloos. Juve en Bayern hebben het daar de afgelopen twee jaar voorgedaan na een thuisnederlaag. Huntelaar weet het ook uit zijn Schalke-tijd.

Het doelpunt van Ziyech mocht nooit goedgekeurd worden. Tagliafico trapt Lucas van achter zonder de bal te spelen, daar had gefloten voor moeten worden. Dat terzijde speelde Ajax heel dapper met de borst vooruit RESPECT

13 februari 2019 om 23:38

Taglia raakt hem niet eens.. goal terecht goedgekeurd.

Duss onze goal wordt afgekeurd voor een minimale infringement (op zijn Engels), maar die van hun natuurlijk niet. Zo wordt je genaaid dor de Fifa die scheidsen de opdracht geven dat Madrid door moet. Dat denk ik echt, nog met de knipoog Kroaat in mij achterhoofd, keer op keer wordt je genaaid als je verder dreigt te komen dan de Fifa wil.

Verder Ajax heel goed gespeeld. Jammer dat ze dit niet wekelijks kunnen in de eredivisie sinds de winterstop, dit was weer het Ajax van voor de kerst.

13 februari 2019 om 23:04

Bij de 1-1 mag Ajax ook door terwijl er een overtreding gemaakt werd.

Jammer dat ze nu wel allemaal weer voor elkaar willen vechten waarom niet in de competitie? Jammer van het resultaat maar ik heb weer genoten van mij clubje. Vind toch wel dat we hebben verloren door de VAR. Nu maar hopen dat Real niet de CL gaat winnen.

Trots op Ajax, goede wedstrijd met veel strijd waarin ze gewoon de betere ploeg waren met de betere kansen. Helaas speelt de arbitrage de hoofdrol: goal van Ajax afkeuren vond ik erg twijfelachtig maar kon ik met wat inlevingsvermogen nog snappen. Maar dan ook nog niet affluiten bij de tweede goal van Real als Frenkie omver wordt gekegeld... Nee, dat snap ik echt niet.

14 februari 2019 om 00:30

Wat veel mensen vergeten is dat mazroui nog paar keer een duw kreeg in zijn rug!! En de scheids floot daar ook niet voor...

Ramos was vandaag meesterlijk. Maar vergeet niet dat hij volgende wedstrijd er niet bij is. Dat is een echte aderlating voor Madrid. Ajax hoeft maar 1x te score en dan heeft Real een probleem. Sidenote: Real moet nog 2x spelen tegen Barca, voordat ze mogen aantreden tegen Ajax.

Hala Madrid, 2x aanzetten en 2 goals! Laat die Amsterdammers maar denken dat ze redelijk mee konden komen. 100% terecht gewonnen!

13 februari 2019 om 23:04

Dat wel maar Real kwampaarkeer wel goed weg zo bij Dolberg die gaat liggen, de paal. De goal van Ajax was terecht afgekeurd maarzonder VAR was dat niet gebeurt. Verder inderdaad wat Real wilde...ze zijn hier mester in.heb niks verder metreal Madrid maar een en al respect!

13 februari 2019 om 23:29

Kinderachtig, heel kinderachtig. 12 gok ik?

14 februari 2019 om 00:09

Weer zo'n 'Hala Madrid Fanboy'.. Geloof me, de echte Madridistas nemen Nederlandse fanboys niet serieus

14 februari 2019 om 01:12

Irritant i know

Ik ben wel blij met de overwinning. Maar Ajax doet zichzelf tekort in de eerste helft. Maar ja, het is duidelijk dat je dat tempo niet 90min lang kan volhouden. Ze kunnen trots zijn, maar ja de ervaring en effectiviteit van Real heeft toch echt doorslag gegeven. Ergens zag ik het wel aankomen.

Ramos was vandaag meesterlijk. Maar vergeet niet dat hij volgende wedstrijd er niet bij is. Dat is een echte aderlating voor Madrid. Ajax hoeft maar 1x te score en dan heeft Real een probleem. Sidenote: Real moet nog 2x spelen tegen Barca, voordat ze mogen aantreden tegen Ajax.

Daley Blind is een 2e rangs voetballer. Dat zegt heel Nederland alleen de trainer ziet het niet Want zijn Danny Blind wordt anders boos. Tadic speelt na de winterstop alsof hij op straat een balletje trapt,hij dacht al dat Ajax NL kampioen en CL kampioen is geworden. Frenkie de Jong onzichtbaar zoals altijd maar leuke beweging links en rechts en draai en pass....echt goed. En sommige Ajax supporters zeiden bij de loting dat Ajax de beste loting had? Nee het is nog niet gespeeld maar dit is geen VVV of Den Bosch maar Real Madrid!

13 februari 2019 om 23:05

Tadic speelde vandaag erg goed, weet niet naar welke wedstrijd jij hebt gekeken?
Blind kan helaas niet beter, en moet als verdedigende middenvelder worden opgesteld. Liefst helemaal niet...maar goed, was vandaag best goed.

13 februari 2019 om 23:19

Tadic moet een keer gewisseld worden. Misschien dat hij dan veel en veel beter speelt! Nee en Blind kan niet beter nee maar speelt elke wedstrijd maar misschien wordt het tijd dat hij eerst wissel staat,kom op zeg. Het gaat mij om de Ajax na de winterstop en niet specifiek vandaag maar op deze manier blijven ze weer zonder prijzen terwijl ze kwalitatief en financieel de grootste club zijn van Nederland!

13 februari 2019 om 23:21

Hahaha, ik zie veel onzin her en der maar Tadic speelde vandaag ontzettend goed - echt een plaag voor de verdediging

Neres heeft bewezen een basis speler te zijn voor dit Ajax. Hij had vandaag een hoog niveau gehaald. Wat dolberg precies bezielde weet ik niet, maar Ajax heeft open kansen missen tot kunst verheven. Ik zie dit niet meer goed komen voor Ajax, maar gestreden hebben ze wel. Hala Madrid✌️

Echt jammer, maar pech, en Real heeft spelers om het af te maken. Gelijkspel was zeker meer op zijn plaats, en in de 1e helft had Ajax zeker 2 x kunnen scoren.

Uit zal Real wel winnen. Jammer dat grote clubs wel de scheids mee krijgen, was niet terecht naar mijn mening, maar het is wat het is.

Wel ongekend dat Ajax zo een groot verschil in klasse kan laten zien, dat geeft je meer dan te denken. Er zitten teveel spelers bij die de competitie niet serieus nemen...

Neres was vandaag de beste vond ik, maar veel Ajacieden waren goed. Frenkie was minder de 2e helft liep teveel met de bak, en speelde vaak lastig terug naar de verdediging.

Maar wel trots op mijn cluppie...was toch weer genieten!

Wat een slechte pot zeg niet normaal. Ramos de beste aan de kant van Real deed zowat alles daar achterin. 1-2 kon worden afgefloten maar goed de scheids laat doorgaan. Op naar de volgende wedstrijd want Ajax was gewoon beter klaar. Enige positieve is de effectiviteit.

Geweldig ajax gezien. Streden voor elke meter en die 1e goal die afgekeurd is tjaa die had mogen tellen imo. Ramos en de ligt speelde beide heel goed. De 1-2 stand is nog geen ramp voor ajax. Wel jammer dat al die hobo's meteen naar de Var wijzen en op omkoping.. laat maar zien dat hun teleurstelling groter is dan het voetbalinzicht en de realiteit. Zoals ik zeg ja hij had afgekeurd kunnen worden maar ajax heeft zichzelf tekort gedaan (ziyech grote kans, dolberg lekker glijden laatste minuut, paal van tadic) ze verdiende t niet om te verliezen maar de scheids floot eigenlijk prima. Kop op ajacieden want het is nog niet beslist! Beetje realiteit zou jullie sieren ( al zijn er vast fans de heel trots zijn en dat is terecht).

En weer kan een Nederlandse club het niet afmaken. Real was te pakken. Geen excuses over de var want die zat bij alle 3 goed ( afgekeurde goal en de 1-1 1-2) Ajax heeft leuk gespeeld maar 0 resultaat. Natuurlijk geen schande maar de echte killers mentaliteit ontbreekt gewoon.

13 februari 2019 om 23:44

Zo denigrerend weer. Nergens voor nodig.

Geweldig ajax gezien. Streden voor elke meter en die 1e goal die afgekeurd is tjaa die had mogen tellen imo. Ramos en de ligt speelde beide heel goed. De 1-2 stand is nog geen ramp voor ajax. Wel jammer dat al die hobo's meteen naar de Var wijzen en op omkoping.. laat maar zien dat hun teleurstelling groter is dan het voetbalinzicht en de realiteit. Zoals ik zeg ja hij had afgekeurd kunnen worden maar ajax heeft zichzelf tekort gedaan (ziyech grote kans, dolberg lekker glijden laatste minuut, paal van tadic) ze verdiende t niet om te verliezen maar de scheids floot eigenlijk prima. Kop op ajacieden want het is nog niet beslist! Beetje realiteit zou jullie sieren ( al zijn er vast fans de heel trots zijn en dat is terecht).

Neres heeft bewezen een basis speler te zijn voor dit Ajax. Hij had vandaag een hoog niveau gehaald. Wat dolberg precies bezielde weet ik niet, maar Ajax heeft open kansen missen tot kunst verheven. Ik zie dit niet meer goed komen voor Ajax, maar gestreden hebben ze wel.

13 februari 2019 om 23:17

Dat had Neres al lang, maar dan ook echt al lang bewezen hoor... Ligt gewoon puur aan Ten Hag

14 februari 2019 om 01:26

Ja als hij hem nu niet opstelt dan weet ik het ook niet meer, want uit bij bayern was hij ook een plaag voor de Duitse defensie. Ik snap niet waarom bepaalde spelers de voorkeur krijgen boven neres. Alleen om zijn loopacties en dreiging zou ik hem verkiezen boven v/d beek.

De 1-1 had nog echt gekund, maar die 2-1 zo laat weggeven maakt de return erg lastig en dit extra zuur.

Leuke match en spanning is er redelijk nog aanwezig, maar Ajax is nog ver weg van de volgende ronde.

Neres heeft bewezen een basis speler te zijn voor dit Ajax. Hij had vandaag een hoog niveau gehaald. Wat dolberg precies bezielde weet ik niet, maar Ajax heeft open kansen missen tot kunst verheven. Ik zie dit niet meer goed komen voor Ajax, maar gestreden hebben ze wel.

Die Dolberg is wel drama aan het worden trouwens. Dat was echt een honderd procent goal die hij nog even verkloot.

Om eerlijk te zijn was deze wedstrijd beetje zoals PSV dit Champions league seizoen had, eigenlijk de beter team alleen onrustig voor de goal en de tegenstander gewoon dodelijk effectief met de kansen omgaan

Gestolen overwinning. Ajax verdiende meer. Toch moet je blij zijn dat je hier weggaat met een overwininng en twee uitgoals.

Maar eerste helft sloeg helemaal nergens op. Heel, maar dan ook heel zwak. Pure onderschatting ook. Tweede helft ging wat beter, en besefte men dat er uiteindelijk volle bak gespeeld moest worden om hier een resultaat te pakken. Heerlijke goal van Benz, en een heerlijke assist van Vinicius JR. Die twee voelen elkaar echt aan.

Nog nooit zo Toxic live meepraten meegemaakt trouwens. Dus als mensen voor Real zijn om bepaalde redenen, dan ben je een landverrader en weet ik veel allemaal, of je kan geen woord Spaans. Maar goed, het is natuurlijk ook een Nederlandse site, met heel veel Ajax supporters. Dus dan kan je zulke reactie's ook verwachten.

Toch is de return nog geen zekerheidje. Van dit Ajax ben je zeker weten nog niet af. Ramos pakt dan nog op het eind geel waardoor die geschorst is voor de return. Tja, tactiek of niet. Ik had hem anders graag gezien in de return voor de ervaring.

13 februari 2019 om 23:26

Zeker Ajax had echt sterk gespeeld, Real kwam er steeds maar niet uit, zelfs de big guys als Modric en Kroos. Ajax had klinisch moeten zijn en dat waren ze niet en dan tsja, dan gaan ze aan de andere kant vallen.

Maar man, waarom kunnen de fans van Ajax gewoon niet trots en eerlijk zijn. Zo zielig om te roepen hulp van Var voor Real bla bla bla. Het waren gewoon goede beslissingen. Tadic die zijn lichaam erin gooit en Courtois hindert en vervolgens ook nog eens buitenspel staat. Dat is precies hetzelfde wanneer iemand van ver schiet en langs een speler gaat die buitenspel staat maar hij raakt de bal niet maar hindert met zijn positie wel de keeper. Is toch meer dan logisch.

Het was niet best van Real, erg vreemd om te zien. Maar goed een 1-2 alsnog eruit slepen is toch een prima resultaat. Dit waren 3 prima resultaten tegen Barca, Atleti en Ajax. Hopelijk worden ze wel weer even wakker. Er is ook gewoon duidelijk individuele klasse voorin nodig ala Mbappe, want man man man die Bale kan toch echt niet meer hoor, ongekend!

Walgelijke ploeg Real Madrid, walgelijke arrogante scheids. Afkeuring van Nico's goal was na 17 keer terugkijken misschien wel terecht, maar de 1-2 had natuurlijk ook afgekeurd moeten worden. Skomina kan vanavond weer lekker met gekamde haartjes in zijn Madrid-pyjama (waarschijnlijk de zuurstok roze uitvoering) zijn bedje in. Maar wat mogen we ongelofelijk trots zijn op dit Ajax, de enige echte topploeg van Nederland. Geflatteerde overwinning van Madrid. Gewoon met lef ballen in Madrid en effe dat applaus van het thuispubliek ophalen. Echt niet kansloos als we er vol voor gaan.

Geweldig Ajax gezien, wat ik niet had verwacht. Real bijna hele wedstrijd onder druk gezet maar we missen weer de kansen. Zonde dat we die strijd zelden zien in de Eredivisie. Wel twijfels over de arbitrale beslissingen. Je zou haast denken dat Real moest winnen. Heb wel vaker het idee dat de grote clubs worden bevoordeeld. Uit wordt wel erg moeilijk, het enige voordeel is dat Ramos er niet bij is. Frenkie de minste aan de kant bij Ajax, speelt een stuk minder sinds de transfer naar Barca. Hopelijk wordt het geen miskoop...

Ajax heeft vandaag een lesje in effectiviteit gekregen. Ze hebben gedomineerd, en als je de kansen niet maakt tegen Real, dan kun je erop wachten dat ze aan de overkant wel erin gaan. Wordt nog lastig verhaal in Bernabeu...

De kritiek op Skomina is niet terecht. Vond dat hij vandaag het redelijk heeft gedaan. De overtreding op De Jong bij die goal, kun je wegstrepen tegen de overtreden op Vasquez bij de goal van Ziyech. Misschien dat ie daarom niet floot


Hahahaha het is weer typerend he, toch een schande dat je niet eens gaat kijken. Laten we echt even eerlijk zijn, Tadic staat er natuurlijk gewoon wel, maar doet werkelijk niks, hij blokeert niet, maakt geen beweging naar de bal toe en Courtouis zelf protesteerde ook niet, dus je gaat toch kijken, en dan niet op het einde ter wijl de Jong gewoon omver word gekegeld, het kan best zijn dat hij het op zoekt, maar je moet toch minstens gaan kijken. Uiteindeindelijk verwachte ik niks anders want ik doe het nu al 24 jaar lang met de Uefa, en waar wij toch vaker het voordel van de twijfel krijgen in de Eredivisie (buiten PSV en Feyenoord natuurlijk die krijgen het ook) is het altijd tegen ajax in Europa en ik kan mij echt zoveel voorbeelden heugen dus iemand die het echt nodig heeft moet het maar vragen, maar we weten waar we te maken mee hebben.

Het is wel weer erg jammer want we doen onszelf te kort want je mist een paar gigantische kansen, hebt pech vaak in de laatste fase en krijgt toch nog best klungelig twee goals tegen.
Dit Ajax was echt het beste wat ik me kan herinneren. Tja ik ben trots je domineert Real Madrid gewoon en verdedigt ook nog eens geweldig en gefocust op die goals na... maar dat is het he met Real, als je Mariano, Asensio, en Vazquez kan brengen dan maken dat soort dingen het verschil.
Jammer man het is nu wel heel moeilijk, maar een ding is zeker, kansen komen er wel want Sergio Ramos is er niet bij en je weet dat Nacho niet geweldig positoneel is en vaak zich verslikt.

Ach ik ben maar een beet stil want het is altijd zo raar, je speelt gewoon vaak genoeg hartstikke goed, maar beloont jezelf niet. De marktwaarde zal gestegen zijn bij een paar jongentjes, maar je koopt er nu niks voor want we hebben toch verloren.

Ach, shit happens, vraag me af wat het laatste team is dat Real echt zo heeft vast gezet, bere knappe prestatie van ons jonge elftal. De bal blijft rond in Madrid, zeker zonder Ramos, en hopelijk zonder bijvaling van de Uefa.

13 februari 2019 om 23:16

@bunny

nou, ik heb PSV tegen Inter gezien en die werden toch echt aardig benadeeld door de scheids toen

14 februari 2019 om 04:43

PSV of Inter?
Ik heb het over de traditionele topclubs in de Eeredivisie niet in Europa dan zit het altijd tegen.

14 februari 2019 om 04:43

PSV of Inter?
Ik heb het over de traditionele topclubs in de Eeredivisie niet in Europa dan zit het altijd tegen.

14 februari 2019 om 00:18

Bayern in de halve finale CL vorig jaar speelde Real twee keer compleet van de mat, het was een wonder dat die niet doorgingen. Eigenlijk min of meer net zo als hier, veel kansen missen, en de boel weggeven door een keepersblunder. Da's ook gewoon deel van het spelletje helaas.

Elke CL winnaar heeft wel wat mazzel gehad ergens in de knockout fase, maar het is niet zo dat Real de tegenstanders al vijf jaar volledig domineert ofzo, dat doet niemand eigenlijk meer.

Het resultaat weerspiegelt niet geheel wedstrijd. Op basis van spelbeeld had Ajax meer eruit kunnen halen als ze efficiënter waren geweest waren ook veel beter over de gehele wedstrijd (tegen mijn verwachtingen in. Gelukkig was dit niet het geval en kon Real het mooi afmaken.

Wat betreft de Var… In mijn eerste oog optiek leek er ook niet echt veel aan de hand bij de afgekeurde goal van Ajax. Beetje een 50/50 verhaal, je kan het afkeuren maar ook niet. Bij de goal van Ziyech speelde er ook een ‘overtreding’ vooraf op Casemiro uiteindelijk goedgekeurd, valt ook over te discussiëren. Geldt ook weer voor de laatste goal van Real waarbij ‘De Jong’ en ‘vazquez’ onderling elkaar aan het duwen en trekken zijn. In de eerste herhaling leek het op een overtreding van Vazquez maar na deze vaker gezien te hebben lag het aan beide personen alleen is de Jong ‘fysieker’ wat zwakker en gaat dan liggen. Gek van de scheids dat die dan hiervoor niet de moeite nam om ook de beelden te bekijken.

Motm in mijn ogen Mathijs de Ligt. Man man man echt een beest.

Hopen over drie weken dat Real even wat aanzet om overtuigend te winnen. Zijn we ook gelijk van al het gezeik af.

Ajax heeft gespeeld naar hun mogelijkheden. Indien Real op 100% zou spelen dan was het voor de rust al klaar. Denk dat je reëel moet zijn en dat Real naar de volgende ronde gaat.

13 februari 2019 om 23:52

Indien Real op 100% had gespeeld??? Real heeft zeker genoeg energie erin gestoken. Niet voor niet dat Ramos overal en nergens was. Staat lis van wie er door gaat. Ajax was fantastisch en had het betere van het spel.

13 februari 2019 om 23:58

Of misschien was het gewoon door Ajax dat Real niet 100% speelde??

En dat laatste zijn ze verplicht met de betere spelers..

De Spaanse krant Marca geeft zelf ook aan dat de eerste goal van Ajax gewoon een goal was. Ik snap die var niet het is soms goed maar ff serieus hoe kan je zulke fouten maken. Tadic had geen oog op de keeper helemaal niet zelfs. De kopbal was op doel en over dat je de keeper hindert gaat ook nergens heen. Het is hard en doet pijn maar ja het is wat het is. Ik baal wel heel erg.

Wat een genante vertoning van Real Madrid. ‘De Koninklijke’, de beste club ter wereld, komt naar Ajax voor een uitdoelpuntje en voetbalt een laffe wedstrijd. Genant ook, hoe Nederlanders over Frenkie de Jong praten, het is een spelmaker en een controleur. Onzichtbaar? Draait meerdere keren weg bij de wereldtoppers van Real en maakt ‘de beste speler ter wereld’ het een groot deel van de wedstrijd onmogelijk om uit te blinken. Ajax had meer verdiend, maar als je ze zelf niet maakt... Dit is een les effectiviteit van een laf en resultaatgericht Real Madrid. Ik zie dit Real niet nogmaals de CL winnen en ik gun het ze met zo’n instelling niets meer dan de deksel kei-hard op de neus.

13 februari 2019 om 23:19

Ja onzichtbaar zeggen se die snapte ik ook niet. Van der gijp die zij dat. Frenkie speelde een prachtige wedstrijd hij controleerde draaide weg maakte het Modric heel erg moeilijk dus ik snap heel die onzichtbaar niet.

13 februari 2019 om 23:22

En dan zegt die Wilfried Genee ja maar 75 miljoen alsof Frenkie zelf de prijs bepaald. Het is een controlerende middenvelder dus wat verwachten ze, elke wedstrijd een goal? Mensen gaan hun worden nog allemaal terug nemen geloof me deze jongen gaat het zwaar maken.

13 februari 2019 om 23:36

Ook heel erg ja, hoe er in de studio over werd gepraat. Genee is een goede presentator, maar wel heel erg van de feitjes en het sensatie maken om de verkeerde dingen.
Het blijft een controlerende middenvelder. Wat moet een controlerende middenvelder doen? Zijn medespelers beter laten spelen, de spelers van de tegenstander op het middenveld controleren en het tempo bepalen. Dat deed de Jong vandaag allemaal, plus heb ik geen slordige/roekeloze actie gezien zoals de verkeerde pass waaruit de tegengoal kwam tegen Bayern.

14 februari 2019 om 00:16

Ze willen dat F.deJong 8 man voorbij dribbelt en scoort. Jullie als Barca supporters gaan denk ik veel plezier aan hem beleven.

Ik ben hier zo ontzettend ziek van! Je speelt real in de eerste helft gewoon helemaal van de mat. Doelpunt afgekeurd wat andersom nooit zou gebeuren. Real krijgt 2 kansen en jassen er 2 in. Ajax krijgt tig kansen en ze verprutsen ze bijna allemaal. Dolberg ook weer in de laatste seconden. Wat wat dat? Steeds net niet op het eind. Heb veel internationale reacties gelezen van mensen die hebben genoten van Ajax en het onbegrijpelijk vinden dat die goal afgekeurd werd.

Ajax heeft gewoon pech dat de VAR floot voor de eerste goal. Je kan hem alleen maar goedkeuren zonder VAR en je ziet toch echt dat Ziyech daar gewoon prima stond om eventueel zelf de bal erin te knikkeren en dan komt de keeper zo lelijk aan als of hij hinderlijk geblokkeerd werd door Ziyech.

Het is gewoon een 50/50 situatie op zich en je kan hem wel of niet afkeuren en vandaag had Ajax de pech dat de muntje niet in hun voordeel viel. De andere goals waren allemaal geldig naar mijn mening. Vooral laatste 2 waren gewoon fysieke blokkades die verkeerd afliepen en doelpunten veroorzaakten.

Gefeliciteerd Real fans en tot de El Classico!

13 februari 2019 om 23:22

Het was niet Ziyech maar Tadic. Die goal moet gewoon staan Real protesteerde ook helemaal niet. Typisch gevalletje van de var die zich wil bewijzen. Zuur! Als altijd.

13 februari 2019 om 23:33

Excuses, I haalde Tadic hier even in de war met Ziyech. Had nog Ziyech's doelpunt nogmaal bekeken vooraf ik dit schreef, vandaar de verwarring haha.

Thanks voor correctie heren!

13 februari 2019 om 23:23

Het was tadic waar het om ging niet Ziyech. Tadic hinderde zogenaamd de keeper.

Als je elke week zoveel inzet en passie toont kan het seizoen niet zo eindigen

Ik vraag me vooral af waarom de 2e goal van Real wel werd goedgekeurd.
Was toch duidelijk een overtreding op Frenkie zou je zeggen.

13 februari 2019 om 23:27

Frenkie ging vrij zwak het duel in maar de scheids had idd kunnen fluiten voor een overtreding voor Vaquez aangezien het feit dat het afkeuren van die eerste goal van Ajax wel erg discutabel was

Trouwens, reflecterend op de opstelling en wat velen hier al lang roepen, Ten Hag moet ook in de eredivisie met Neres spelen en Dolberg gewoon banken, die is echt waardeloos nu.

Volgens madrid krant marca was goal ajax ten onrechte afgekeurd. Geen enkel madrid speelde protesteerde trouwens tegen goal

Ondanks het verlies ben ik supertrots op m'n cluppie! Met een beetje mazzel had je de wedstrijd gewonnen, maar het is nu eenmaal zo. Over 2 weken met opgeheven hoofd ballen in Bernabeu!

Ik weet gewoon even niet wat ik moet zeggen. Dolberg moet die 2-2 maken dan heb je nog wat om naar te kijken in die return. Wel trots, want heb echt genoten van mijn helden!

13 februari 2019 om 23:27

Beetje zoals PSV tegen Barca het idee geven dat je beter bent, maar uit eindelijk heb je er geen houten touwten er niks aan. Ook al heeft Real wat gelukkig gewonnen, dat wel. Maar toch...

14 februari 2019 om 00:07

Ziyech kans voor open doel, Tadic latje geraakt. Je wist wat er ging gebeuren na 0-0 bij rust helaas. Een aloude voetbalwet die Real maar al te goed kent. Maar super genoten van Ajax. Top gespeeld en wat mij betreft kansrijk in Madrid. Kan niet wachten om ze weer opgejaagd te zien worden. Vinden ze niet leuk hoor! Geloof me.

14 februari 2019 om 00:59

Haha of in Madrid gaat Real ajax opjagen. Vind Ajax ook niet leuk hoor kijk naar Feyenoord en Heracles.

Courtois heeft wederom geluk met zijn geblunder en geklungel had de eerste goal moeten tellen voor Ajax. Tegen Atlético kwam hij er ook al mee weg met zijn geblunder. Jammer nou komt deze matige keeper ermee weg ook. Real was matige Kroos Modric en Vincius vielen erg tegen Bale zwijg ik liever over die laat nooit wat zien. Op een gelukkige wijze gewonnen...

13 februari 2019 om 23:30

Hoop zo erg dat Navas basis speler word.

13 februari 2019 om 23:35

Valse hoop helaas wat een slechte keeper. Ongelooflijk dat Navas voor die hansworst op de bank moet zitten.

13 februari 2019 om 23:48

Ik hoop dat courtois nog vele blunders maakt en dat Real nog vele jaren geen prijs meer pakt, Maar ja valse hoop met de Uefa en alle plannetjes voor de grote clubs. Mag lijden dat in Engeland de tv gelden vet naar beneden gaan. Dan normaliseert de markt zich weer en hebben al die grote clubs die teveel voor spelers betalen en te hoge salarissen uitkeren een probleem...

13 februari 2019 om 23:58

Ik vind Courtois ook niet echt een geschikte keeper voor Real Madrid. Vind hem op sommige momenten ook echt zwak waarbij ballen die te houden zijn alsnog erin gaan. Hij heeft in de PD wel een van de meeste clean sheets, maar echt sommige tegendoelpunten die hij erin krijgt…

Weet je wat vervelend is. Je hoort nu Frenkie was onzichtbaar nee dat is totaal niet waar. Heel Ajax speelde als een baas. Zo zie je maar hoe belangrijk het is om te winnen want waar was Benzema dan? Dat is wat je ontzichbaar noemt maakt hij een goal en lees je nu hij maakt z’n reputatie waar. Het is een overwinning die je moet boeken en dan hoor je Frenkie speelde heel goed en maakte het de grote jongens op het middenveld heel moeilijk met z’n loop acties draai acties maar ja.

13 februari 2019 om 23:34

Frenkie was baas op zijn eigen zestien dat is echt niet knappe hoor die ballen kunnen Ligt en Blind ook geven vond Frenkie niks bijzonders juist tegen vallen liet zich niet echt zien.

13 februari 2019 om 23:55

Frenkie was geweldig. Hij heeft zoveel ballen onderschept. Zijn druk zetten was uitstekend en was erg rustig aan de bal. Weet niet goed hoe sommige mensen naar het spelletje kijken maar als je Frenkie slecht vond heb je niet echt opgelet.

14 februari 2019 om 00:03

Zeker. Frenkie speelde prima. Als je dat niet ziet snap je niets van voetbal en/of van Ajax.

Lekker weekje. 1-1 bij Barca waar ik 3-0 had verwacht. Dus dat ligt nog open.1-3 Bij Atletico. En op 80 procent winnen bij Ajax. Mij hoor je niet klagen.

13 februari 2019 om 23:46

En lukt het even wat minder, is er altijd nog de arbitrage om de helpende hand toe te steken....

13 februari 2019 om 23:50

Lul niet, ze hadden gedacht het wel even te doen en werden bijna in hun hemd gezet door ajax. Dankzij de VAR, video arbitrage Real is volgens Mij de echte naam.

13 februari 2019 om 23:54

Haha agh heren toch. Jullie denken dat Real het niet zou recht trekken als het idd 1-0 zou worden? Dit was een totaal ander Real dan tegen Atletico geen pressie niks. Als het 1-0 werd had Real dat sowieso gedaan. Daarbij is de goal terecht afgekeurd.

14 februari 2019 om 00:03

Onterecht afgekeurd, Tadic deed helemaal niks..

14 februari 2019 om 00:10

Soms zijn er wel eens goals afgekeurd wegens hinderlijk buitenspel. Het enige wat zij deden was in het zicht van de keeper staan. Ze deden verder ook niks. Dit was ook zo'n geval hij deed weinig maar hinderde Courtois net genoeg.

14 februari 2019 om 00:50

Zou de definitie van buitenspel nog eens opzoeken, daarnaast was er ook nog het moment met nico en de Jong. Je kunt van alles zeggen maar tot de 60e minuut viel vrijwel elke beslissing in het nadeel van Ajax... Daarnaast dat er ook weleens goals zijn afgekeurd voor hinderlijk buitenspel voor weinig heeft natuurlijk helemaal niets met deze wedstrijd te maken. Geef toe een gekleurde bril te hebben en niet van dat zuid Europese en zuid Amerikaanse aanstel gedrag te houden. Daarnaast maakten meerdere spelers van Real het VAR teken na de tweede goal van Ajax. En. Ik geloof dat er gisteren nog duidelijk verteld werd dat als een speler het var sign maakt hij onmiddellijk geel krijgt.. Alleen niet als je voor real speelt. Daarnaast ben ik nooit zo van de conspiracies maar de Uefa en de fifa hebben al meermaals bewezen niet uit louter zuivere personen te bestaan.

14 februari 2019 om 01:09

Nee al die momenten hiervoor hebben niks met deze wedstrijd te maken. Grappig dat je dan wel op basis van wedstrijden hiervoor over Video assistant Real begint. Of is dat alleen gebasseerd op deze wedstrijd? Ook zo leuk dat je over aanstel gedrag begint, terwijl je zelf Tadic en Tagliafico in jouw team hebt. Die liggen ook bij het kleinste iets dat ze voelen.

14 februari 2019 om 07:18

Tadic en nico vergelijken met spelers in de Spaanse competitie waar dit gedrag tienmaal erger is... En waar heb ik het over eerdere wedstrijden? Ik heb het gewoon niet op dat Francoteampje uit Madrid.

14 februari 2019 om 00:01

Droeftoeters dat Madrid. Laten niets zien. Enorm geflatteerde en bemazzelde overwinning. Je hebt in ieder geval wel zoveel verstand van voetbal dat je Barca een stuk hoger inschat. Maar verder....

14 februari 2019 om 00:05

Laten niets zien haha. Dit was gewoon een verplicht iets wat Real even moest doen. Zware uitwedsrijden tegen Barca en Atleti. Dus prima opgelost door dit op 80 procent te winnen. En ja Barca is wat sterker ja. Alleen zoals vaker tellen alleen prijzen. En ik kan je zeggen dat Real grootste prijs 4x in 5 jaar heeft gewonnen. Niet raar kijken als dit de 5e in 6 word.

14 februari 2019 om 00:52

Je lult lekker maar Madrid heeft het dit seizoen al vaker laten afweten. Zonder Ronaldo en Zidane stellen ze in ieder geval een stuk minder voor dit seizoen. Als liefhebber van Barca gun ik real, en zeker na vandaag, ook gewoon helemaal niets.

14 februari 2019 om 01:03

Real liet het vaker afweten ook afgelopen jaren maar hoe eindigde dat? Eens dat het zonder Ronaldo en Zidane stukken minder is. Maar dat zegt niks want de feiten zijn dat Real nu een nette reeks heeft neergezet.

14 februari 2019 om 07:19

Plus twintig procent van de arbitrage..

14 februari 2019 om 20:39

Ga jij lekker alvast de polonaise lopen dan. Dan gaan we zien wat er in Madrid gaat gebeuren. Ajax gaat daar gewoon weer het applaus van het thuispubliek ophalen. Die mensen zouden maar wat graag zien dat hun ploeg zo speelt. Want daar kom je voor naar een stadion. Niet voor die zakelijke schaakbord- overwinningen.

Ajax had echt sterk gespeeld, Real kwam er steeds maar niet uit, zelfs de big guys als Modric en Kroos. Ajax had klinisch moeten zijn en dat waren ze niet en dan tsja, dan gaan ze aan de andere kant vallen.

Maar man, waarom kunnen de fans van Ajax gewoon niet trots en eerlijk zijn. Zo zielig om te roepen hulp van Var voor Real bla bla bla. Het waren gewoon goede beslissingen. Tadic die zijn lichaam erin gooit en Courtois hindert en vervolgens ook nog eens buitenspel staat. Dat is precies hetzelfde wanneer iemand van ver schiet en langs een speler gaat die buitenspel staat, hij raakt de bal niet maar hindert met zijn positie wel de keeper. Is toch meer dan logisch.

Het was niet best van Real, erg vreemd om te zien. Maar goed een 1-2 alsnog eruit slepen is toch een prima resultaat. Dit waren 3 prima resultaten tegen Barca, Atleti en Ajax. Hopelijk worden ze wel weer even wakker. Er is ook gewoon duidelijk individuele klasse voorin nodig ala Mbappe, want man man man die Bale kan toch echt niet meer hoor, ongekend!

Teleurgesteld, maar ontzettend trots op Ajax. Gevochten als leeuwen en Real had lange tijd niks in te brengen. Wel een risico die Ten Hag had genomen met een hoge verdedigingslinie, maar gelukkig heeft het nog goed uitgepakt. Real had wel meer ruimte om te counteren, maar gelukkig hebben ze die kansen niet echt benut. Ondanks wat de commentator heeft gezegd, vond ik de scheidsrechter best slecht fluiten. Ik vond de overtreding van Vazquez voor het doelpunt van Real een dikke overtreding - hij haalt hem gewoon vol neer -, maar tegelijkertijd mogen we blij zijn dat het doelpunt van Hakim niet was afgekeurd door de overtreding van Frenkie (of viel Vazquez voordat Frenkie hem raakte?🤔). Al met al een fantastische wedstrijd gespeeld, vooral van Tadic, Hakim, Matthijs en Neres. Hopelijk kunnen we verassen in Estadio Santiago Bernabéu. Weet iemand trouwens of dat pindakaas gesmeerd van Asensio na z'n doelpunt een betekenis had (als in provocerend of iets dergelijks) of is t gewoon een leuke viering van z'n doelpunt?

Zwaar genoten van Ajax vanavond. Zo spelen, dat kan er maar 1 in Nederland. Geweldig. Welterusten!

Wel heel toevallig dat de VAR bij de knock out fade zijn intrede doet.
De VAR is er niet voor de eerlijkheid maar voor de rijke clubs.
Want ik denk dat Real het zonder de VAR en de Uefa niet gered had. En ik ben normaal echt niet van de conspiracy theories, maar wat ik vandaag in het stadion zag. Een ajax speler hoefde maar boos te kijken naar een real speler en hij werd al afgefloten....
Helaas is mijn geloof in de Uefa nog wat verder gedaald.

13 februari 2019 om 23:50

Overdrijven is ook een vak. Scheids liet ook veel dingen doorgaan hoor. Als het klopt wat jij zegt dan ging de 1-1 niet door. Hij zou dan gelijk overtreding hebben gefloten (was er geen natuurlijk).

13 februari 2019 om 23:53

Hij liet na de 60e minuut een paar keer het voordeel aan Ajax. Maar de gehele eerste helft ging het allemaal naar Real. Want ja de lievelingetjes uit de "grote" voetballand en mogen toch nu nog niet stranden. Levert toch minder centen op he. Heb nog een nieuwe voor je: VAR=Video Arbitrage Real.. Zoals altijd nog steeds een nere club met een hoop toneelspelers.

14 februari 2019 om 00:00

Nou zo nieuw is die niet hoor die VAR grap. Irritant is dat he als de grotere club var lijkt mee te hebben. Kunnen jullie eens weten hoe dat voelt voor ons als kleinere eredivisie club supporters. Denk maar even aan Ajax-Heerenveen en Venlo-Ajax en die handsbal van viergever bij PSV. En nu zelf het hardst roepen over hoe erg de var is? Hypocriet hoor.

14 februari 2019 om 00:55

Waarom is het hypocriet als ik hieraan refereer? Weet jij hoe ik op de VAR beslissingen heb gereageerd die jij nu noemt? En wie zijn "jullie"?

14 februari 2019 om 01:06

Grappig. Want op basis van dit soort dingen kots je Real uit. Weet jij hoe alle fans van Real hebben gereageerd op de var momenten?

Jammer dat Ajax tegen Real Madrid minstens een paar doelpunten extra moet scoren om deze geteld te krijgen. Toeval? Nee hoor. Is van vandaag en gisteren. Ook jammer dat Ajax de talloze kansen, en kansen op grote kansen onbenut laat. Normaal scoreverloop i.c.m. neutrale arbitrage levert iets als een 3-1 overwinning op. Dus deels eigen schuld, deels falende arbitrage. Wel prima gespeeld van Ajax!

Prachtige wedstrijd, maar helaas verloren op basis van foutjes die op het hoogste niveau worden afgestraft. Je maakt zelf de kansen niet af en Benzema staat bij die eerste goal helemaal vrij. Bij de 2de goal lijd je 2x balverlies op rij na dat je hem terug hebt veroverd, daar had Ajax die bal gewoon even simpel in de ploeg moeten houden en dan gooit Real er even een vlijmscherpe counter uit. Ook had Ajax weer veel moeite met spelers verdedigen die met bal aan de voet op het doel afkomen. Het was een prachtige wedstrijd om naar te kijken, maar toch wel een beetje teleur gesteld.

Het baart me toch wel echt zorgen dat sommige mensen de VAR nog gelijk durven te geven. Het wordt steeds triester op deze site helaas. Ajax voor de rest goed gespeeld en zeker tegen 12 (of 13???? ) man. Kun je verder niet veel aan doen helaas.

Snap niet waarom veel mensen reageren dat dit een gelopen race is nu we uit moeten kan iemand mij dit graag duidelijk maken??? Verder niemand had ook maar verwacht dat Ajax vandaag zo speelde dus waarom uit kansloos zijn als ze er gewoon weer bovenop klappen en ze het leven zuur maken...

Ajax had hier meer verdiend boys

Ik hou er niet van om te klagen over de scheids, maar hoe hier de arbitrage er hoofdverantwoordelijk voor is dat Ajax onterecht verliest, is toch wel misselijkmakend.

Na nog eens 20 keer de herhaling van de afgekeurde goal te zien, vind ik het nog steeds een onterechte beslissing. Tadic misschien een millimeter buitenspel, maar dat is toch nooit hinderlijk? Courtois loopt zelf naar hem toe waardoor hij zichzelf op een verkeerde positie zet, waarvanuit hij de kopbal ook nooit meer kon hebben. Niemand bij Real die ook klaagde of wat dan ook. Echt een gezochte verklaring om het maar af te kunnen keuren. Buiten dat, als Ajax daar niet had gescoord had de bal op de stip gemoeten voor die beuk die Tagliafico kreeg.

En dan de 1-2 waarbij Frenkie omver wordt gekegeld. Had zomaar de tweede geel voor Vazquez kunnen opleveren, maar in plaats daarvan is het een goal. 100% zeker dat die aan de andere kant wel was afgekeurd. Viel me nog mee dat de scheids bij de 1-1 niet floot op een ingebeelde overtreding op Vazquez want daar gebeurde natuurlijk niets.

Na Heracles denk je bij voorbaat 'als het maar geen prijsschieten word'. Dat is gelukkig niet gebeurd, sterker nog er is een puik stukje voetbal op de mat gelegd. Het is o zo jammer dat de score niet beter uitviel, minimaal een gelijkspel was in mijn ogen dan ook verdiend geweest.

Onbegrijpelijk dat Ajax in de Nederlandse competitie 6 punten achter staat. Zoals ze vandaag speelden zo zouden ze elke week moeten spelen en worden ze met gemak kampioen. On topic: het heeft vandaag niet zo mogen zijn, door de var uit de CL want dit laat RM thuis echt niet meer lopen.

Keer op keer wordt aangetoond dat de var onze mooie sport verziekt, weg ermee!

14 februari 2019 om 02:32

Mwaahh, het is gewoon zo dat de voetbalwereld niet zo goed tegen eerlijkheid kan.
Er wordt nu een hoop ongein onschadelijk gemaakt.

En ja, er zijn blijkbaar nog steeds situaties waar 100% zekerheid niet te krijgen is.
Dat is trouwens in het rugby (waar al lang en op een hele goede manier de VAR (tmo) wordt ingezet) ook nog wel eens het geval dat zelfs de TMO geen uitsluitsel kan geven. B.v. als er een mannetje of 12 op elkaar liggen gestapeld en onderop iemand ligt die een try denkt te hebben gemaakt. In een woud van benen, armen en rugby lichamen is er soms geen beeld te krijgen dat uitsluitsel geeft.

Ik ben voor de Var, maar tegen het gezeik van spelers en trainers als de beslissing niet in hun voordeel is. Zeer kinderachtig.
En eigenlijk ook onsportief. Als de VAR aantoont hoe de situatie echt was, dan zit er niets anders op dan je er bij neer te leggen. De mensen die die acceptatie niet op kunnen brengen die opereren wat dommig.

Als de VAR er naast zit, dan hebben we gezellig nog steeds dezelfde discussies als voor de Var.

Je hebt er geen ruk aan als je hebt verloren, maar wat mij betreft de complimenten voor Ajax voor inzet & strijd en bij vlagen goed gevoetbald.

We hadden meer verdiend maar jongens, wat een mooie avond. Ajax heeft het de beste(?) ploeg van Europa zeer moeilijk gemaakt. Wat is iedereen boven zichzelf uitgestegen en wat hebben we een pech gehad. Wat ben ik trots op dit Ajax, strijden voor iedere bal, voor 100% de duels in gaan en zonder angst. Misschien wel het mooiste van de avond was het publiek. Prachtig.

Zoals zo vaak al gebeurd is, is real wederom geholpen. Zodra je real treft weet je gewoon dat je alles tegen je hebt. Was gewoon een zuiver doelpunt. Helaas blijkt wel weer dat geld macht biedt.

Ten allereerste wil ik zeggen dat het volgende natuurlijk mijn mening is. Velen zullen het er niet mee eens gaan zijn .

Helaas lag de site er gisteren uit of nja was die overbeladen dus moest ik wachten tot nu.

Op de 1e plaats wil ik ajax de allergrootste complimenten geven hoe ze deze wedstrijd in gegaan zijn. Vol energie en amsterdamse bluf. Om sneerpuntjes aan ons te geven vind ik misplaatst omdat ik daarmee ajax ontdoe. Analisten zeiden van tevoren “jaa tadic als valse spits blabla, bayern tactiek blabla” en dat was ook duidelijk. Maar wat ajax ook deed en wat bij mij meer indruk gaf was het vast zetten van de juiste mensen. Korte dekking op kroos en modric waarbij casemiro eigenlijk het aanspeel punt was. We weten allemaal dat casemiro geen voetbalgenie is. Dus het afjagen van casemiro werkte echt fantastisch. Chapeau.

Achteraf denk ik dat de wedstrijd geen winnaar verdiende. Ajax was uiteindelijk te vergelijken met een blaffend hondje (die bijten namelijk niet) en dat is hetgeen wat ajax zich het meeste moet aanrekenen. Dat ajax hier verliest komt absoluut niet door de arbitrage. Ik denk dat elk VAR moment uitstekend beoordeeld is en dat bv. ziyech van geluk mag spreken om geen rode print te ontvangen. Trouwens, wat is dat een heel naar mannetje. Sorry als ik bepaalde fans nu “raak” maar ziyech doet me denken aan boef en dat vind ik ook maar een kneusje.

Over real wil ik dan ook het 1 en ander zeggen. Op de 1e plek wil ik onze capitan bedanken. Die heeft me toch een masterclass in verdedigen gegeven gisteren. Gelukkig maar. Ook wil ik vinicius benoemen. Gisteren zag je het ook. Deze man komt (ondanks zijn fabelachtige assist) nog te kort voor het allerhoogste niveau (complimenten voor ajax). Maar gelukkig voor vinicius stond er iemand op de andere flank nog dramatischer (niet dat vini dramatisch was) te spelen. Bale...wtf ben je nou eigenlijk allemaal aan het doen? Kan deze man niet een enkeltje ergens naartoe krijgen en een verbod in spanje krijgen? Word er echt zwaar moedeloos van. Ook was het weer is fijn om asensio wat meer minuten te zien hebben. Wederom hoop ik dat de situatie rondom isco versnderd. Deze jongen had perfect geweest is deze wedstrijd. Lekker de bal aan zijn voeten geplakt hebben en dribbelen omdat passen ontzettend lastig was gisteren.

Dit is echt zuur zo goed spelen maar ik blijf positief zonder ramos achter in is het te doen wat is dat een klasbak zeg pppfff ongelooflijk goed als die er gister niet was die heeft zoveel weggehaald maar ik zie zeker wel kans daaro zonder ramos achterin

2 uitgoals maken in Madrid word geen makkie en je mag er dan ook geen enkele tegen krijgen want dan moet je daar 3 keer scoren. ik denk wel dat het een moeilijk verhaal word maar je hebt in principe niks te verliezen dus je moet gewoon alles of niks spelen en een beetje geluk hebben met het scoreverloop. als je snel een doelpunt maakt is er nog van alles mogelijk

Wat ik nou echt niet snap is dat zoveel mensen blij zijn dat Ajax verloren heb. Ik ben zelf ook niet voor Ajax maar je wil toch gewoon dat Nederland het goed doet? Dat we punten pakken en extra ploegen Europa insturen, en dan niet de voorrondes, maar eht toernooi? Net als vroeger, dindag en woensdag Nederlandse clubs in de CL en donderdag 2 of 3 in de El?
Kan echt niet bij deze reacties.

@djum

Quote: "wat ik nou echt niet snap is dat zoveel mensen blij zijn dat Ajax verloren heb. Ik ben zelf ook niet voor Ajax maar je wil toch gewoon dat Nederland het goed doet? Dat we punten pakken en extra ploegen Europa insturen, en dan niet de voorrondes, maar eht toernooi? Net als vroeger, dindag en woensdag Nederlandse clubs in de CL en donderdag 2 of 3 in de El? Kan echt niet bij deze reacties".

Dat je dat niet snapt komt omdat jij dat verstandelijk beredeneert en niet vanuit de onderbuik. Als Ajax nog een ronde door zou komen, is de kans aanzienlijk dat de kampioen van NL volgende keer geen voorronde CL behoeft te spelen, maar direct is geplaatst. En dat zou zomaar PSV kunnen zijn. Voor de nummer twee zou dat betekenen dat deze pas in de tweede voorronde hoeft in te stromen en dus wat extra weken de tijd heeft om zich voor te bereiden. Ook betekent de 11e of 12e plaats op de Uefa ranglijst dat niet alle Nederlandse clubs meer voorronde behoeven te spelen in de EL, maar dat de club die het hoogst eindigt in de nationale competitie, rechtstreeks geplaatst is voor het hoofdtoernooi. En dat zou zomaar Feyenoord kunnen zijn. De overige clubs behoeven in dat geval pas in de laatste en op 1 na laatste voorronde van de EL in te stromen, waardoor de kansen om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi en daarmee extra punten voor NL te verzamelen, aanzienlijk toenemen. De hele top van de eredivisie kan mee profiteren van de Europese prestaties van Ajax, alleen is dat (nog) niet tot in de onderbuik van de supporters van die clubs door gedrongen. Vandaar dat hun reactie afwijkt van de van jou die met het verstand is genomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7478
2.PSV7466
3.Feyenoord5628
4.AZ5222
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger305
D. van de BeekMiddenvelder308
D. TadićAanvaller3022
David NeresAanvaller278
H. ZiyechMiddenvelder2515
K. HuntelaarAanvaller2514
A. OnanaDoelman290
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

361 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Real Madrid 32 18 1 0
2017/2018 Real Madrid 32 5 0 0
2016/2017 Real Madrid 29 11 0 0
2015/2016 Real Madrid 27 24 1 0
2014/2015 Real Madrid 29 15 1 0
Laatste voetbalnieuws

Karim Benzema voorkomt nederlaag van Real Madrid in Butarque

Real Madrid heeft maandagavond genoegen moeten nemen met een punt. De streekderby tegen Leganés, dat dit seizoen slechts twee thuisnederlagen in LaLiga leed, eindigde in 1-1. Karim Benzema nam na rust...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 18 april
Joachim Andersen staat voor een zeer fraaie transfer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren