‘Van Bommel moet ophouden met opvoeren van toneelstukjes voor camera’

Vrijdag, 14 december 2018 om

PSV leidt weliswaar de dans in de Eredivisie, maar zeker tot en met de achtste finales van de Champions League zal Ajax volop in de schijnwerpers staan. Valentijn Driessen denkt dat de Eindhovenaren het ‘tot hun eigen frustratie’ zullen moeten doen met een plaats in de schaduw. Na de eliminatie in de KNVB Beker en de Champions League kan PSV het zich niet permitteren om voor de winterstop een misstap in de Eredivisie te begaan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat PSV de landstitel zal prolongeren?


Gerelateerd

120 reacties (laatste reactie door adviseur)

Helemaal gelijk. Hij doet het erg knap en is een super trainer, maar het blijft een misselijke vent.

14 december 2018 om 08:22

In Nederland houden we allemaal van keurige koorknaapjes. Van Bommel is een winnaar pur sang, een coach die echt meeleeft, maar na de wedstrijd gewoon respectvol is. Ik ben hartstikke blij met hem en ik er persoonlijk ook schijt aan wat Valentijn Driessen van De Telegraaf van van Bommel of PSV vindt.

14 december 2018 om 08:51

Precies dat. Ik ben geen PSV fan, maar hij geeft PSV een gezicht. Een collectief proberen te smeden van redelijke voetballers.
Van de nieuwe generatie trainers heb ik alleen bij hem het idee dat hij bij een topclub terecht komt.

14 december 2018 om 09:11

Nou, een winnaar weet ik nog niet zo net. Hij wekt de indruk een leider te acteren en behoorlijk achterbaks te zijn. Maar misschien is dat ook maar puur beeldvorming hoor.

14 december 2018 om 09:16

Ik erger me altijd dood aan die arrogante houding van Mark van Bommel in interviews voor en na de wedstrijd. Wat een vervelende, betweterige manier van spreken heeft die man. Hij spreekt alsof het spelletje persoonlijk heeft uitgevonden. Ik zie toch liever mannen als Cocu, Van Bronkhorst of Ten Hag voor de camera’s verschijnen, i.p.v. de Van Bommels en Boszen van deze wereld.

Het is maar goed, dat Mark geen Ajax-coach is, anders had hij het waarschijnlijk zwaar te verduren met PSV-supporters, die hem dan ongetwijfeld als een typisch, arrogante Ajacied hadden bestempeld.

Nu is hij blijkbaar vooral de winnaar pur sang en geeft hij PSV een gezicht. Het kan verkeren. Zo was de Ten Hag van Utrecht ooit de bescheiden, nuchtere, doch zelfverzekerde Tukker, maar werd hij op het moment dat hij naar Amsterdam verhuisde, praktisch gelijk als arrogante en verheven Ajacied bestempeld in den lande.

14 december 2018 om 09:44

Precies dit. De beste man doet het prima, maar man die interviews.. Idd alsof hij alles heeft uitgevonden. Zegt niks nuttigs en niks diepgaand, maar wel op een toon waar ik een hekel aan heb.

14 december 2018 om 10:28

@falcao Kijk eens bij welke clubs deze man captain is geweest. O.a. de eerste buitenalandse captain ooit bij Bayern. Hoe kun je beweren dat deze man 'een leider acteert'? Deze man IS een leider.

14 december 2018 om 10:50

@AmazingNinja

Volgens mij zijn dat maar twee clubs geweest, niet meer. Falcao stelt dat Van Bommel de leider acteert als coach. Niet als speler. Met zijn staat van dienst als coach is Van Bommel bij lange na nog niet de natuurlijke leider, die hij acteert. Dat IS hij namelijk nog niet.

14 december 2018 om 10:52

@ Gooner4

In de eredivisie doet hij het prima, daar is geen twijfel over. Maar over het algemeen doet hij het prima? In de champions league heb je geen enkele wedstrijd echt wat te vertellen gehad.

Op AEK en Monaco na heb je het minste aantal punten
Op Rode Ster en Monaco na heb je het meeste aantal tegen doelpunten.
Dat terwijl Rode Ster en Monaco beiden nog een moeilijkere poule hadden.
Je bent onder andere tegen Tottenham en Barcelon naar huis gevoetbald.
En dan spreken over dat je jezelf hebt laten zien in de Champions league?

Een Cska word ook laatste in de poule, maar heeft wel 7 punten, heeft 2 keer gewonnen van Real Madrid, 8 doelpunten voor en slechts 9 tegen.

In de beker roemloos naar huis in een ronde die je nooit mag verliezen. Waardoor je begin december alleen nog competitie speelt.

Ik snap werkelijk waar niet waar de hosanna vandaan komt...

14 december 2018 om 10:57

@buitenspelval

Misschien ligt het probleem dan wel gewoon bij ons, de supporters. Waarom moet toch iedereen zo de maat genomen worden op volstrekt irrelevante details? Is ons eigen leven zo saai dat we ons druk gaan maken om dit soort dingen?

Ik heb liever een paar karakters in het voetbal dan allemaal halve robots die niks interessants zeggen.

14 december 2018 om 11:19

Prima? 1 gelijkspel in de competitie... geëxtrapoleerd zou dit het beste eredivisie seizoen ooit zijn... noem jij ‘prima’... Dat jij de CSKA winst van de b-selectie van real en een winst tegen de kampioen van Tsjechië afzet tegen een poule waarin alleen topploegen speelden, waarin PSV nooit speelde tegen een ploeg die niets meer op het spel had... naar huis gevoetbald door Barcelona misschien de laatste 20 minuten in camp nou, maar dat overkomt de beste ploegen... Ik ben niet voor PSV, maar zo’n anti-bril is wel echt belachelijk...

14 december 2018 om 11:23

@Edo

Ik heb uiteraard ook liever karakters in het voetbal, dan halve robots. Maar wil jij beweren dat types als Cocu, Van Bronkhorst of Ten Hag zich als robots gedragen en karakterloos zijn? Die zijn vaak veel meer zichzelf. Ik zie persoonlijk liever personen voor de camera verschijnen, die niet de hoofdrol uit hun eigen geschreven script opeisen en opvoeren, zoals Van Bommel dat, naar mijn mening, veelal doet.

Overacterende karakters als Van Bommel, Bosz, Mourinho, types met onverbloemde, narcistische eigenschappen, die voor de camera spreken alsof ze het spelletje in al hun wijsheid zelf hebben uitgevonden, voor mij hoeft dat niet zo. Ik ervaar Van Bommel gewoonweg als een onprettige personage, zoals hij zich profileert op mijn beeldscherm.

Daarmee neem ik voor mijn gevoel niet de maat met irrelevante details of ervaar ik hem als een probleem, maar geef ik het vooral als mijn persoonlijke afkeer weer. Ik hoor hem persoonlijk ook weinig interessants zeggen. Meestal komt het me juist over als theoretische trainerstaal, zoals men leert op de cursus coach betaald voetbal in Zeist. Alsof hij zijn presentatie over een stageplek opdreunt tijdens de trainersopleiding. Kraak noch smaak en een aaneenschakeling van clichés en open deuren.

Laat staan, dat het met een saai leven van doen heeft of dat ik me er druk over maak. Ik zap de interviews voor en na de wedstrijd van Van Bommel gewoon op mute de laatste tijd. Maar irritatie roep de man met zijn pedante presentatie wel zeker bij me op.

14 december 2018 om 11:25

Maar niet zomaar clubs. Aanvoerder van het meest succesvolle PSV van de afgelopen 20 jaar. Aanvoerder van bayern, waar er misschien wel 5 of 6 kandidaten zijn voor het aanvoerderschap. Vice aanvoerder van het Oranje dat de WK finale haalde. En daarna eerste aanvoerder van een minder succesvol Oranje. Ik vind het knap dat je deze man niet ziet als de natuurlijke leider die hij is.

14 december 2018 om 11:49

@AmazingNinja

Daar is niks knap aan, maar toch bedankt Zoals Co Adriaanse ooit met zijn welbekende tegelwijsheid plastisch omschreef: “Een goed paard maakt nog geen goede ruiter.”

Dat is mijn punt een beetje. Van Bommel was op het veld aanvoerder en een leider, maar als coach moet hij nog alles bewijzen in zijn prille carrière als hoofdcoach. Hij is in die positie nog lang niets de natuurlijke leider, die hij acteert te zijn. Hij moet nog bewijzen dat hij de goede ruiter is, die zo goed was als hij als paard was.

Zou best kunnen hoor, dat er in Van Bommel een potentiële topcoach zal schuilen en hij ook op dat vakgebied uitgroeien tot een natuurlijke leider, zoals sommige dat beweren. Maar vooralsnog is hij nog slechts rookie op trainersgebied, terwijl hij grasg de toptrainer acteert. Dat is in mijn ogen nergens voor nodig.

14 december 2018 om 11:58

Ja das alleen in Nederland, daarom staat Van Bommel steevast in lijstjes met meest gejate voetballers ter wereld. Echt typisch Nederlands. Normale mensen houden gewoon niet van acterende zuigers. Of je nou net voor of net over de grens vam Nederland woont, heeft daar geen hol mee te maken.

14 december 2018 om 12:52

@falcao: een leider acteert? Dan heb je hem nog nooit in het Nederlands Elftal zien spelen en die andere topclubs waar hij de boel op sleeptouw nam. Als je ontkent dat deze man een echte leider is ben je of bevooroordeelt of je snapt er gewoon echt helemaal niks van en roept maar wat

14 december 2018 om 16:07

Bescheiden? Nuchter? Ik heb Ten Hag nog nooit op zelfrelativering, zelfspot, een greintje ontspanning of überhaupt maar een lach kunnen betrappen. Nervositeit, ingehouden woede en angst wel, wat beide verraad dat de man zichzelf veel te serieus neemt. Ten Hag is bijzonder zelfingenomen juist, maar door de kritiek die hij te verduren heeft gekregen heeft zijn zelfvertrouwen in zijn presentatie een knauw gekregen.

14 december 2018 om 08:31

In mijn ogen valt het best wel mee hoe goed hij het doet. Is veel te veel gehyped omdat hij een trainersuitstraling heeft. De winterstop is nog niet eens begonnen en hij speelt alleen nog maar voor het kampioenschap. Dat is in mijn ogen gewoon slecht voor een topclub. Als hij niet kampioen word en een jaar zonder prijzen zit met dit spelersmateriaal heeft hij gewoon gefaald.

14 december 2018 om 08:37

Ter vergelijking, Ajax lag er vorig jaar voor de winterstop ook overal uit. Dus dat kan eens gebeuren.

14 december 2018 om 08:43

Ter vergelijking dat werd beschouwd als een verloren seizoen en de trainer die er vanaf de zomer zat werd toen ontslagen. Dus nee bij een topclub kan dat niet gebeuren want dan moet er actie ondernomen worden.

14 december 2018 om 08:49

Dan is er volgens jou maar 1 coach die niet gefaald heeft de afgelopen 5 jaar en dat is Gio. En Peter Bosz (die een finaleplaats afdwingt in de EL) heeft dan natuurlijk ook keihard gefaald. Beetje raar argument vind je niet.

14 december 2018 om 08:52

Dat heb je helemaal goed gezien. De finale halen van de Europa League zorgt ervoor dat je club Europees in de spotlights komt en je punten pakt voor NL. Dus dan heb je wel wat bereikt dat jaar. Maar als je Europees niets laat zien, plus je eindigt zonder een prijs aan het einde van het jaar. Heb je als topclub inderdaad gefaald.

14 december 2018 om 08:56

Je begint over prijzen en nu is finale EL al genoeg? Snap dat het goed is voor NL, maar het is geen prijs.

14 december 2018 om 08:57

Kan men nooit eens een discussie voeren zonder de concurrent erbij te betrekken? Je kunt ook gewoon toegeven dat PSV iets te vroeg overal uit ligt....

14 december 2018 om 09:05

Maar als je kijkt naar de CL poule van PSV dan is het toch niet reëel om de ploeg af te rekenen op het niet plaatsen. Psv had dan alleen nog de beker als extra prijs. Hier zijn ze inderdaad veel te vroeg uitgeschakeld. Maar zoiets kan altijd gebeuren.

14 december 2018 om 10:57

@ Geitje_7

Plaatsen voor CL was moeilijk, maar zeker niet onmogelijk. Maar je mag op zijn minst Europa league verwachten van PSV en ook dat is niet behaald. daarnaast zijn twee punten gewoon weg te weinig in de champions league.

Een Cska wint ook twee keer van Real Madrid
Een Lyon wint ook van City
Een rode ster wint ook van Liverpool
Een club Brugge haalt ook 6 punten met Borussia/atletico in de poule
Een rode Ster Belgrado haalt vier! punten in een poule met Napoli, PSG en Liverpool!
Een Benfica haalt 7 punten in een poule met Bayern en Ajax
Een Young Boys haalt 4 punten in een poule met Juventus, United en Valencia

Nee de CL van dit jaar is een falen van Psv, ik begrijp niet hoe iemand durft te zeggen dat ze zichzelf hebben gepresenteerd daar? Hier kan je toch niet trots op zijn? Als figurant naar huis en na 5 wedstrijden overal klaar mee zijn.

14 december 2018 om 11:02

Van Bommel heeft zijn eerste echte klus. En hij staat fier bovenaan na een recordreeks in de eredivisie. Dan doe je het gewoon goed.

De wedstrijd om de JC-schaal vind ik persoonlijk echt compleet irrelevant. En dat PSV in de CL eruit ligt was onvermijdelijk.

Enige wat hij echt fout heeft gedaan is de Knvb beker.

Jouw samenvatting dat het "gewoon slecht" is voor een topclub slaat natuurlijk nergens op. De laatste keer dat een Nederlandse club door ging in de Champions League en ook nog bovenaan stond in de competitie, is jaren geleden. Dus dat kan nooit de maatstaf zijn.

14 december 2018 om 11:03

Hahah houdt toch op man. Daarnaast is CSKA laatste geworden. Het voorbeeld van Benfica is helemaal lachwekkend. Die zitten met AEK Athene in de poule. 2x winst is al 6 punten. Ik ben van mening dat PSV gespeeld heeft naar haar mogelijkheden. Het moet dan net meezitten om 2 of 3e te worden. Nee de poule is verdeeld zoals van te voren was verwacht. Wellicht dat PSV meer punten had kunnen halen maar verwachten dat ze minimaal 3e worden is absurt.

14 december 2018 om 13:28

@D-Bergkamp,

Hebben we Ajax destijds ook zo af zitten zeiken toen ze elke keer in de poule des doods kwamen met Real etc..?

14 december 2018 om 16:12Op zijn minst Europa League in een poule met kwalitatief veel sterkere tegenstanders? Dat was voor PSV hooguit een mooie ambitie geweest. Cska, Lyon en Rode Ster hebben wereldprestaties geleverd en ik vind het onzin om alles minder dan dat te zien als falen. Benfica heeft 6 van hun 7 punten gepakt tegen het veel zwakkere AEK Athene en het andere punt tegen het kwalitatief gelijkwaardige Ajax. Club Brugge heeft 4 van zijn 6 punten gepakt tegen het onthutsend zwakke AS Monaco. Last but not least speelden de tegenstanders van Young Boys en Cska nergens meer om in de laatste speelronde, wat hun overwinningen op Juventus en Real Madrid mede mogelijk maakte. Internazionale streed daarentegen nog om overwintering in de Cl.

PSV mag in de wedstrijden tegen Tottenham van geluk spreken dat ze in Eindhoven een punt pakten en op Wembley pas in de absolute slotfase capituleerden. Tegen Inter waren ze thuis en (zeker) uit redelijk gelijkwaardig, in Camp Nou maakten ze het Barcelona heel moeilijk (totdat Isimat erin kwam) en thuis tegen Barcelona had PSV minimaal een punt verdiend.

Tuurlijk, ze moeten niet trots zijn op zichzelf, maar PSV heeft zeker niet gefaald.

14 december 2018 om 16:13

@Adviseur
Iedereen zegt nu Internazionale als wereldploeg terwijl dat qua team gewoon minder is als Napoli en zeker niet Europese top is. Zelfs Feyenoord won 1 x in de CL. Gewoon keihard gefaald heeft PSV helemaal in de wedstrijd thuis tegen Inter toen ze na de 1-0 laf achteruit bleven lopen. Je zegt zelf dat er overal meer in had gezeten. Als je dat er niet uit weet te halen faal je in mijn ogen. Het kan een keer tegen zitten maar niet in 5 van de 6 wedstrijden. Thuis hoor je te winnen van Inter, dat is gewoon mogelijk. Dat bevestigd PSV hoogst persoonlijk zelf in de uitwedstrijd.

14 december 2018 om 17:10

Dus je faalt harder als het dubbeltje in een gelijkwaardige wedstrijd net niet jouw kant op faalt dan wanneer je er kansloos vanaf gaat? Dat vind ik een vreemde gedachtegang. Een uitslag wordt nou eenmaal voor een groot deel bepaald door geluk. Dat geluk had PSV tegen Tottenham wel en tegen Barcelona en Inter niet. En Feyenoord won inderdaad tegen een ploeg die in die fase van de wedstrijd nergens meer om speelde...

14 december 2018 om 08:42

Misselijke vent? Beetje respect voor Van Bommel. Marc Dutroux, dat is een misselijke vent. Van Bommel is een winnaar, die in al zijn gretigheid af en toe het randje op zoekt van het betamelijke maar wat mij betreft die zeker niet overschrijdt. Ik kan als niet-PSV'er er vaak van genieten.

14 december 2018 om 09:14

Marc Dutroux neerzetten als misselijke vent vindt ik anders nog zeer slapjes. Dat zijn personen waarbij je af en toe misschien wel hoopt dat de echte doodstraf nog bestaat, lijkt mij. Van Bommel is in mijn ogen ook een misselijke vent, maar dat kan ook wel weer een kwaliteit zijn. Dat was hij als speler ook en hij heeft het toch aardig ver geschopt lijkt mij.

14 december 2018 om 09:11

Super trainer? Is dat niet nog wat voorbarig? Hij doet het redelijk goed maar super trainer? Laat die gozer zich rustig ontwikkelen en dan oordelen we later wel.

14 december 2018 om 09:30

Van Bommel was typisch zo'n speler waar iedereen een hekel aan had omdat je 'm eigenlijk graag in je eigen team wilde. Hoe vaak heb ik bij Ajax niet terug verlangd naar 'een type Wouters'. Ja, Van Bommel was een erg irritante gast in het veld, maar een winner pur sang en ik had 'm er graag bij gehad. En als beginnend trainer doet hij het gewoon erg goed bij Psv. Helaas!!

14 december 2018 om 09:48

Precies dit. Van Bommel, van Hooijdonk, kwallen in het veld maar zo fijn om erbij te hebben in je team.

14 december 2018 om 11:44

'een type Wouters'. Dit hebben we zeker gehad.
Na Wouters had je Davids en na Davids had je Nigel de Jong. De twee laast genoemde spelers konden ook erg goed mee voetballen. Maar Alledrie kuitenbijters waarbij Wouters idd het smerigste is van de twee.

Ook moet ik erbij vermelden dat 'type Wouters' spelers zeldzaam zijn in dit huidige voetbal.

14 december 2018 om 13:01

Thomas Galasek

Trainer weg, TD weg, een hoop spelers vertrokken. Hij doet het gewoon erg goed. Guti staat nu in de basis en lijkt daar te blijven. Mark heeft het team gewoon goed neergezet. Het enige verwijt is de beker. Je kon het echter wel verwachten dat een beginnend trainer wat foutjes maakt in zijn eerste jaar als hoofdcoach.

Geloof me we kijken hier naar de nieuwe Mourinho. Goede coach, maar zoveel vertrouwen in zichzelf en het vasthouden aan de tactiek en speelwijze. Gedrag is misselijkmakend, over 10 tot 15 jaar is hij coach en kotst iedereen hem uit. Mourinho was ook zo geweldig in het begin, maar ook hetzelfde misselijkmakend gedrag

14 december 2018 om 07:45

Vind dat wel een hele sterke vergelijking. Van Bommel is rustig op persco's en het belangrijkste; hij brandt zijn spelers niet publiekelijk af zoals Mourinho dat doet. Van Bommel is koppig en een typetje langs de lijn, maar wel een integere vent die niet wegloopt voor zijn verantwoordelijkheden.

14 december 2018 om 08:08

Sterk dat je dat over Mourinho schrijft. Dit jaar brand Mo zn spelers soms af, maar als er een trainer was die altijd het schild was, was dat Mo wel.

14 december 2018 om 08:36

Hoe kan je Van Bommel nou vergelijken met Mourinho? En waarom is Van Bommel zo geweldig op dit moment? Is overal voor uitgeschakeld en speelt alleen nog maar voor het kampioenschap. Als dat mis gaat staat hij aan het einde van het seizoen met lege handen. Ik begrijp echt niet waarom mensen met de hand in de broek zo zitten op te geven over Van Bommel terwijl hij echt meer dan genoeg fouten maakt. Misschien wel te veel als je nagaat dat Van Marwijk hem advies geeft.

14 december 2018 om 08:40

Dus niet overal voor uitgeschakeld en zijn koploper met slechts 1x puntverlies. En hoe vaak staan Ajax en in mindere mate Feyenoord aan het eind vh seizoen met lege handen. PSV heeft de afgelopen jaren toch genoeg prijzen binnengehaald.

14 december 2018 om 08:49

Ik denk niet dat PSV naar de andere 2 clubs moet gaan kijken. En het argument dat PSV al genoeg heeft gewonnen de laatste jaren dus nu wel even zonder kan slaat ook nergens op. Er word niet meer objectief gekeken naar Van Bommel alleen omdat hij een trainersuitstraling heeft terwijl hij genoeg fouten maakt. En dat is wat mij stoort.

14 december 2018 om 08:59

Dat mag jou storen. Ik zie dat liever dan een cocu, de boer, gio en zelfs ten hag. Liever types als van Bommel en bosz, met een persoonlijkheid en eigen mening. Overigens zeg ik nergens dat een seizoen zonder iets goed is, vooralsnog staan ze prima eerste en alles zelf in de hand (net als Ajax het ook zelf in de hand heeft).

14 december 2018 om 09:01

Maar wat doet V Bommel dan allemaal fout. Hij heeft tot de wedstrijd tegen Feyenoord geen punt verloren in de competitie. De Johan cruyfschaal is geen prijs. De CL gaan ze nooit winnen (plus ze zaten gewoon in een heel sterke poule) De beker was ondergeschikt aan Europees voetbal (Nog steeds hoort PSV zo’n wedstrijd gewoon te winnen) Kampioenschap (staan ze nog steeds eerste). De enige fout die V Bommel maakte is om Feyenoord niet net zo te bestrijden als Ajax.

14 december 2018 om 09:08

Geitje7: En om Europees niet zo te ballen als tegen Ajax....

14 december 2018 om 09:20

@Nick ik denk dat als je tegen deze tegenstanders hoog druk zet, je er gigantisch vanaf gaat (misschien alleen niet tegen inter). Het spel van PSV verdiende misschien geen schoonheidsprijs maar ik vond het realistisch en niet naïef. Op de wedstrijd tegen Barca na zijn ze er niet vanaf gespeeld imo.

14 december 2018 om 10:42

Dat zien we idd bij ajax als je hoog druk zet tegen de top dat je weggetikt word,het is juist het enige antwoord en dat liet psv na.

14 december 2018 om 10:54

@Tommy, waar lees je precies dat ik zeg dat je weggetikt wordt? Teams als Tottenham, Barca en Inter hebben de klasse om van een halve kans een doelpunt te maken. Iets dat bij PSV ontbreekt. Door hoog druk te zetten geef je ze de ruimte om te counteren en (halve) kansen te creëren. Naar mijn mening kun je veel beter de ruimtes klein houden en met Lozano en Bergwijn op de counter spelen. Daarnaast is Luuk bij elke corner en vrije trap een potentieel gevaar. Gezien de speelwijze dacht V Bommel er ook zo over.

14 december 2018 om 11:39

Gigantisch vanaf gaat of weggetikt ligt dicht bij elkaar denk ik zo. Barca en de spurs staan er toch bekend om om het spel te maken,het zijn nou niet echt counterploegen, inter dan weer wel. Als je een team wat het spel wilt maken zwaar onder druk zet moeten ze met een ander antwoord komen, de vraag is of ze dat kunnen. We hebben bij bayern gezien dat ze het er verdomd lastig mee hadden, dus in mijn ogen een betere strategie dan hopen op die lange slaainek van luuk de jong.

14 december 2018 om 08:57

Over 10 tot 15 jaar? Hij is nu al coach..

14 december 2018 om 10:11

Vind "misselijkmakend" wel ver gaan. MvB heeft wat trekjes die die als speler ook al had, het kan een nare vent zijn, hoe hij zich althans profileert. Vergelijking met Mo vind ik ook niet op zijn plek.

In de competitie doet PSV het goed, staan niet voor niks boven aan. Maar uiteindelijk blijven ze wel in de schaduw staan VAN Ajax. Dat moet wel frustrerend zijn voor de club en supporters

14 december 2018 om 07:24

Denk dat ze met alle liefde in de schaduw van ajax blijven staan, mochten ze weer de schaal pakken. Lijkt mij wel frusterend als supporter om de laatste paar keer van een club te verliezen dat lekker in de schaduw blijft staan en gewoon hun ding blijft doen, ipv refereren naar succes van 4 jaar geleden.

14 december 2018 om 07:26

Je bedoelt succes van gister?

14 december 2018 om 07:49

Ik wist niet dat je met de prestaties van gisteren ook eremetaal mee kon verdienen

14 december 2018 om 07:58

Och och. Ze zijn stteds sneller te vrede in Amsterdam. Overwinteren in de CL is natuurlijk weleen knappe prestatie echter is het geen tastbare prijs. Dot is ondertussen nu al 4 jaar geleden. Hier kam je toch niet blij mee zijn als ajax supporter?

14 december 2018 om 08:04

Nee Ajax heeft geen prijs. Denk dat het normaal is dat je niet altijd alles wint. Maar Ajax doet altijd mee tot het eind. En op vorige jaar na doen ze hun best in Europa. Ze hebben een grotere naam in ieder ander land, misschien los van Mexico of Korea. Ze krijgen meer geld voor hun spelers en hebben meer sponsorinkomsten, meer fans, groter stadion, meer omzet. Natuurlijk een veel grotere prijzenkast. Etcetera. De manier waarop PSV steeds met Ajax bezig is en Ajax zich weinig van PSV aantrekt vertelt het hele verhaal. De was onder al brands zo en nu nog. Dan kun je regerend kampioen zijn maar het komt wat gefrustreerd over inderdaad, wellicht juist omdat je kampioen bent en Ajax toch het meeste aandacht opeist. Overigens vind ik, maar dat is persoonlijk, een landstitel niet per se het hoogste doel en de grootste eer. Als je iets presteert in Europa vind ik dat tegenwoordig net zo mooi en knap. Jammer dat PSV de UEFA league jaren achterheen niet serieus nam.

14 december 2018 om 08:17

Wel grappig dat je zegt dat PSV altijd met Ajax bezig is, maar ik altijd zie veel comments van Ajax supporters hier bij PSV-topics en daaruit blijkt vaak ook calimerogedrag. En het klopt misschien dat PSV de Europa League niet zo serieus neemt, maar Ajax heeft ook jarenlang een wanprestatie in de toernooi geleverd met uitschakelingen tegen Rosenborg, Dnipro en Red Bull. Alleen dat jaar van de finale was het top.

14 december 2018 om 08:36

Mano: Volgens mij begint iemand hier in een PSV topic over Ajax, niet andersom. Maar fijn dat je voor jezelf weer op een rijtje hebt gezet waarom Ajax beter (en groter) is dan Psv. Ik zou zeggen, ben er blij mee.

Persoonlijk heb ik geen moeite om hetzelfde toe te geven. Niks aan gelogen namelijk. Maar ik kan je ook vertellen; we zijn een trotse tweede!

14 december 2018 om 08:36

@Andres13

Manodedios schrijft: “De manier waarop PSV steeds met Ajax bezig is en Ajax zich weinig van PSV aantrekt vertelt het hele verhaal.”

Waarop jij reageert met: “Wel grappig dat je zegt dat PSV altijd met Ajax bezig is, maar ik altijd zie veel comments van Ajax supporters hier bij PSV-topics en daaruit blijkt vaak ook calimerogedrag.”

Je weet toch, dat er een wezenlijk verschil is tussen de clubs Ajax en PSV, waar Manodedios het over heeft en Ajax-supporters in PSV-topics met Calimero-gedrag, waar jij het over hebt?

Kortom, je reactie op manodedios slaat kant nog wal.

14 december 2018 om 08:37

Ja we komen hier ook om ons overal mee te bemoeien. Maar ik doelde meer op uithangborden van de club, zoals Cocu destijds, gerbrands regelmatig etc. Zeg niet dat het vreemd is dat ze het doen, alleen een beetje zinloos.

14 december 2018 om 08:48

@technobasterd niet zozeer voor mijzelf, ik ben me er goed van bewust. Meer voor degene die deed voorkomen alsof de enige maatstaf zou zijn dat je regerend kampioen bent. Dat is natuurlijk een momentopname. Niets ten nadele van PSV, ze zijn heel succesvol (grootste prestatie weliswaar aan de hand van een stel ex Ajacieden 😉) en ze zijn natuurlijk een grote club met recent de meeste landstitels. Hulde, vond Feyenoord een concurrent met meer karakter, maar aangezien die eigenlijk niet structureel meetellen is het fijn dat PSV het goed doet. Maar in dit verband gaat het er vooral over dat ze in Eindhoven bij vlagen nogal gefixeerd op Amsterdam lijken. Onder meer Van Bommel versterkt dat beeld.

14 december 2018 om 08:49

Verliezen op uitdoelpunten van de verliezend finalist (dnipro) is dus blijkbaar al een wanprestatie, dus in principe is alles behalve het halen van de finale een wanprestatie?

14 december 2018 om 08:55

@manodedios

Ah, uithangborden. Zoals Ten Hag? Die het vooral vorig seizoen constant over PSV had? Dat PSV bang voor ze was?

Of bedoelde je Schone, of Mazraoui, of weet ik veel wie er allemaal over PSV spraken. Zo erg dat het PSV juist motiveerde. Nee, Ajax houdt zich met PSV bezig en PSV houdt zich met Ajax bezig. Niet meer dan normaal lijkt, aangezien ze elkaars grootste concurrenten zijn. Vergelijk het met bedrijven, denk jij dat een groot bedrijf puur naar zichzelf kijkt en zich totaal niks aantrekt van de grootste concurrent? Lijkt me niet.

Altijd dat gesteggel onderling. Wij doen het Europees veel beter, wij hebben een grotere naam in die landen, wij verkopen spelers voor meer, wij winnen meer titels de laatste jaren. Wat een onzin allemaal.

14 december 2018 om 10:09

Ajax publiek is juist erg kritisch, hoe vaak is het team of een speler door het eigen publiek uitgefloten, wat ik persoonlijk erg jammer vind en nooit zal doen. Ok geen kampioenschap, wel altijd in de top 3. De beker niet, de Nationale supercup niet. Wat dan wel. Europese finale gespeeld. Dit seizoen ongeslagen door in de CL, hoe lang geleden is dat door een Nederlandse club gepresenteerd? En dan hebben we het nog niet eens over de populariteit en het geld, de aantrekkingskracht.... Dit seizoen kan Ajax nog kampioen worden, ookal kunnen ze zich geen misstap permitteren.... Dus ja als jij zegt snel te vrede zijn dan heb je het mis

14 december 2018 om 10:38

@manodedios En ondanks dat ajax in alles groter is, is PSV de meest succesvolle Nederlandse club sinds het modern voetbal bestaat (bosman arrest, 1995. 9 titels voor ajax, 11 voor Psv. Dus wat is je punt nu?

14 december 2018 om 15:33

Punt is dat je een nogal willekeurig een gunstige termijn pakt. Sinds wanneer zijn we gaan tellen sinds de bosman uitspraak 😂? Nooit van gehoord. Overigens haalde Ajax dat seizoen nog de champions league finale. En zoals je kon lezen is ook een punt van me dat er in mijn believing meer is dan alleen landstitels. Maar als je het zuiver daarop wilt baseren heeft psv er ook nog 9 in te lopen. Fantastisch en succesvolle club, regerend kampioen en op koers voor de titel. Hulde. Maar toch in grootte en succes nog niet te vergelijken met Ajax. Tenzij je selectief gaat tellen inderdaad.

14 december 2018 om 07:27

Poh, de arrogantie weer zeg

14 december 2018 om 09:20

‘Arrogant’ misschien, maar waarom ‘weer’?

14 december 2018 om 16:36

Het kan jou toch niet ontgaan zijn dat dit verre van de eerste arrogante opmerking van Ajax fans richting andere clubs is? Anders kun je wel erg goed selectief lezen, wat op zichzelf ook best wel weer knap is.

14 december 2018 om 07:48

Nah, al winnen we dit jaar helemaal geen prijzen, so be it. We zijn in Eindhoven bezig de weg omhoog in te zetten. Er zijn prijzen gepakt de afgelopen jaren, ook wij hebben de CL knockout-fase een keer gehaald en we hebben het Europese topclubs lastig kunnen maken. Er komt weer geld binnen en we zijn een fantastisch project in Mexico aan het opzetten. Als Ajax dit jaar kampioen wordt dan zei dat zo. Die hebben meer dan 30 miljoen in de selectie gepompt. Ik zie het eerder als een schande voor hen als ze dat niet lukt dan een schande voor ons als wij uiteindelijk niet met de schaal staan, hoewel ik als PSV supporter natuurlijk uit mijn plaat ga als het wel lukt de competitie Alweer te winnen. Ajax is steen en steen rijk, dus de realist in mij zegt dat als ze naar vermogen en het vermogen op het veld presteren, dat Ajax dan de komende jaren altijd een titelfavoriet is, maar vlak ons nooit uit.

Redelijk misleidende kop. Het is eigenlijk een heel positief verhaal, maar het enige negatieve staat boven de tekst.

Ik ben echt blij dat van Bommel trainer is geworden van PSV. Hij heeft veel meer uitstraling en persoonlijkheid dat die 'dode' Cocu en speelt wat aanvallender. Ook zijn de prestatie goed. De KNVB-Beker was een beginnersfout door met een B-team te starten en de Supercup is eigenlijk nooit belangrijk. In Europa en de competitie doet PSV het gewoon erg goed, waarbij ze in Europa gewoon wat pech hebben gehad tegen o.a. Inter en Barca. In de competitie wordt het 50/50 met Ajax. Beide teams gaan echt niet alles winnen tot het einde.

Zo gaat het altijd. PSV heeft het gewoon goed op de rit. Na vertrek van Cocu en Brands en belangrijke spelers als Arias en Van Ginkel staat PSV in december nog steeds bovenaan. Dat had niemand verwacht. Velen dachten dat Ajax met de winterstop al met 10 punten voor zou staan. Dat frustreert bij Ajacieden als Driessen. Dan gaan ze maar zeiken over bijzaken. Toch verwacht ik dat Ajax kampioen wordt. Zij hebben veruit de beste spelers en meest voetballend vermogen.

Europees kansloos uitgeschakeld, voor de beker uitgeschakeld en we moeten nog maar zien of PSV de titel pakt. Daarnaast heeft PSV op aandringen van Van Bommel miljoenen weggegooid aan 2 spelers die geen restwaarde of sportieve waarde hanteren, Sainsbury en die ander. Ik betwijfel of PSV er met van Bommel op vooruit gegaan is... Voorlopig zie ik nergens in terug wat hem die toptrainer maakt. Ze hebben hem te snel aangesteld. Beter was bijvoorbeeld een van Marwijk 2 jaar als hoofdtrainer met van Bommel als assistent..

14 december 2018 om 09:24

Dat kansloos is gwn overdreven, ze hadden op de 2 wedstrijden tegen tottenham na vaak het geluk niet aan hun kant. In de 2 wedstrijden tegen inter en barca thuis, had je met een beetje geluk gwn meer punten kunnen pakken/gepakt. Dit was wellicht dan genoeg geweest om onverdiend als 2e door te gaan in de groep.

Gaan we Driessen nog steeds serieus nemen , als er iemand in Nederland wat goeds doet weet hij hem op de 1 of andere manier wel af te branden. Laat van Bommel lekker gaan vroeger had je Beenhakker zelfde type niks mis mee.en Neutraal 1980 je hebt volkomen gelijk de frustratie is zeer aanwezig bij de Ajacieden en Driessen daar zitten ze nog steeds met ten Hag opgescheept er hoeft maar even wat mis te gaan en ze hangen hem weer aan de hoogste boom.en wat de cl betreft je kan het niet vergelijken 2 verschillende poule's de 1 wat makkelijker dan de ander daar komt geluk bij kijken. Maar goed Amsterdam staat boven de rest van Nederland dat heb je afgelopen weekend weer kunnen zien want daar hoor ik Valentijn niet over als er iemand direct rood had moeten hebben was het de Ligt laatste verdediger trekt aan de noodrem en daar is maar 1 straf voor.

14 december 2018 om 08:45

Driessen prijst van Bommel hier in ze stuk he? Spreekt niks uit van frustratie alleen hij benoemd een zeer groot irritatiefactor bij van Bommel. Ze achterlijke gedrag bij elk tikje tegen ze team. Slaat toch ook nergens op elke keer als een debiel te doen langs de kant. En een situatie erbij betrekken van Ajax slaat ook nergens op. Er is duidelijk uitleg overgegeven door scheids en desbetreffende speler/coach dat het gewoon geel was.

14 december 2018 om 08:45

Driessen prijst van Bommel hier in ze stuk he? Spreekt niks uit van frustratie alleen hij benoemd een zeer groot irritatiefactor bij van Bommel. Ze achterlijke gedrag bij elk tikje tegen ze team. Slaat toch ook nergens op elke keer als een debiel te doen langs de kant. En een situatie erbij betrekken van Ajax slaat ook nergens op. Er is duidelijk uitleg overgegeven door scheids en desbetreffende speler/coach dat het gewoon geel was.

14 december 2018 om 10:03

Beenhakker met Van Bommel vergelijken gaat totaal niet op. Beenhakker kwam tijdens interviews/analyses nooit met iets zinnigs over de tactiek of met iets over voetbaltechnische zaken. Hij was vooral iemand van ouwe jongens krentenbrood en was echt alleen een motivator. Van Bommel is veel meer dan dat. Hij kan bijzonder goed uitleggen waarom bepaalde zaken gaan zoals ze gaan. Deze man heeft heel veel verstand van voetbal en dat had Beenhakker toch een stuk minder. Wat me wel opvalt is zijn gedrag. Hij denkt met zijn amateurpsychologie iedereen naar zijn hand te zetten. Soms lukt dat, soms niet. Kuipers heeft hem een keer duidelijk kenbaar gemaakt dat hij er niet van gediend is. Toen van Bommel naar hem toeliep met twee armen gestrekt naar voren (om Kuipers vriendelijk maar dringend beet te pakken nam Kuipers fel een stap achteruit en schreeuwde bijna uit dat hij daar niet van gediend was en dat hij de baas was en niet van Bommel en terecht natuurlijk. Die enge maniertjes van hem zijn het enige wat me aan de man irriteert verder vindt ik het een prima trainer die naar mijn mening uit kan groeien tot een absolute topper.

Van Bommel wordt een topcoach, staat over een paar jaar aan het roer bij Bayern. Hij heeft een ongelooflijke drive, als voetballer natuurlijk, maar ook als coach. Dat gaat hem ook in zijn nieuwe vak ver brengen. Je ziet dat de meeste spelers net ff dat stapje meer doen om te willen, zoals van Bommel zelf ook was als speler. Dat weet hij dus goed over te brengen. En dit zeg ik als Ajax supporter. Als doet Ten Hag het ook erg goed, met net ff wat beter spelersmateriaal (presteren overall dan ook beter)

Neem aan dat van Bommel zelf mag weten hoe hij het doet. Hij wordt er op afgerekend of er prijzen worden gehaald en hoe hij dat doet moet hij zelf weten. En als er 1 iemand is die voor de camera toneelstukjes opvoert dan is het Valentijn Driessen wel.

Ajax heeft zich dit seizoen op zo'n manier versterkt dat zij topfavoriet voor de titel waren. Dat PSV op dit moment nog boven Ajax staat is echt een zeer goede prestatie en dat is ook de verdienste van Van Bommel. Persoonlijk denk ik dat Ajax de langste adem zal hebben, maar het is zeker nog niet gespeeld.
De beker vond ik een grote misvatting van Van Bommel. 3-4 spelers rust is prima, maar heel elftal veranderen is waanzin. Ik baal er sowieso van dat de topclubs de beker totaal niet serieus nemen. In de CL heeft PSV zich prima geweerd, maar helaas te weinig resultaat geboekt.
Wat betreft die toneelstukjes dat is ook wel een beetje een spel, hoor. Ik lig elke keer dubbel om die vergelijking met een auto kopen. En je ziet aan hemzelf ook dat ie de journalisten in de zeik neemt. Van mij mag ie zich wel wat minder met de 4de official bemoeien, maar goed, hij blijft daarin wel altijd rustig en beschaafd en dat hebben we vaak zat bij andere trainers ook anders gezien.

Typisch, artikel wordt afgesloten met een kritische noot en precies dat wordt als titel gebruikt. Terwijl Driessen daarvoor relatief positief is over van Bommel. Ik dacht dat een titel de lading van het artikel moest dekken?

Valentijn Driesen heeft deels gelijk, maar het argument ze speelde vorig jaar bij nac dus zijn ze niet bijzonder? Dat is serieus onzin, alsof alle grote talenten vanaf het begin bij een topclub spelen

14 december 2018 om 09:37

Nou ja, op voorhand waren het geen zekerheidjes. Dat is waar Driessen op doelt. Er wordt nu gedaan alsof het logisch is dat PSV dit niveau haalt met deze spelers, terwijl toch wel heel veel spelers vorig seizoen op een lager niveau speelden. PSV heeft op voorhand gezien geen zekerheidjes gehaald. Vraag maar aan Feyenoord die de afgelopen anderhalf jaar ook in de Eredivisie heeft geshopt en niet echt vooruit is gekomen.

Echt weer Driessen , zullen we het eens omkeren.? Wat als Ajax met de winterstop niet boven aanstaat , wat als ze de eerst volgende wedstrijd worden uitgeschakeld in de CL ? Je kunt niets met deze gissingen. Zullen we gewoon genieten van de spanning op dit moment en blij zijn dat twee ploegen op dit moment in evenwicht zijn.?

14 december 2018 om 09:56

Nou, ik heb liever dat Ajax t overwicht heeft hoor... ;-) Je hebt gelijk, dit is weer n opinie van heb ik jou daar. Ik hoop dat Ajax kan verrassen, maar met de tegenstanders die geloot kunnen worden is de kans groter dat t CL-avontuur na deze ronde klaar is. Gaat Driessen dan roepen dat t helemaal ruk is en dat Ten Hag gefaald heeft. Voetbal kan zo opportunistisch zijn... :-D

Heb n beetje dubbel gevoel bij Van Bommel; zie ik m langs de lijn tekeer gaan tegen scheids en 4e official, dan denk ik:”wat n randdebiel”. Maar als ik m in interviews zie en hoor, dan spreekt de man echt geen poep. Maakt op mij een goede indruk, legt prima uit en laat PSV , jammer genoeg, aardig voetballen en punten pakken. En of hij nou n rol speelt of niet, zoals ook Derksen suggereert, ik zie t niet en t boeit me ook niet. De media hebben over elke trainer wel iets te zeiken... Tuurlijk heeft hij de bekerwedstrijd wellicht verkeerd ingeschat, maar in theorie had zelfs Jong PSV door moeten gaan. Kan gebeuren... In de CL heeft PSV, met slechts 2 punten, niets laten zien, maar da’s scorebordjournalistiek. In zo’n poule moet je n beetje geluk hebben, en goede scheidsrechters (Inter rode krt), daar zou Van Bommel niet op afgerekend moeten worden vind ik.

14 december 2018 om 10:00

Welke Toptrainer is of doet niet vreemd? Dat zelfde geld voor topvoetballers. Denk aan Louis van Gaal, een betere zullen we voorlopig niet krijgen. Denk aan het WK prachtig deze tactiek

14 december 2018 om 10:16

Haha, Van Gaal kon zich idd als n mafkees gedragen langs de lijn! Daar op zich heb ik niet zoveel moeite mee, maar wel dat constante gezeik tegen n 4e official of scheids. Da’s irritant vind ik. Van elke trainer trouwens, ook van mn eigen club. Enne, Van Bommel schaar ik nog niet onder ‘toptrainer’... In wording wellicht :-)

14 december 2018 om 10:53

Mark is een jonge trainer die op top niveau heeft gespeeld. Het liefst zou hij het veld in willen rennen om mee te doe. De scherpe kantjes gaan er wel af, als de camera hem niet steeds in beeld neemt valt het allemaal wel mee , juist de media is hier op uit. Als je Derksen hoort weet je wat ik bedoel. Geloof me dat als het te gek wordt hij wel wordt verbannen naar de tribune.

14 december 2018 om 12:10

Derksen zegt af en toe best wat zinnigs, maar af en toe raaskalt ie ook enorm. Ach, een trainer is misschien net n speler; gaat zover als de scheids/4e man t toelaat. Wat je zegt, hij is nog jong.

"alleen omtrent Jeroen Zoet en Hirving Lozano bestond geen enkele twijfel"
Dit vind ik alles behalve een redelijke constatering. Bergwijn, Hendrix en met name Luuk de Jong horen hier wat mij betreft ook bij.

Exact, respect hoe hij tot nu toe met Psv in de Eredivisie presteert. Daar kun je niets van zeggen. In de beker en in de CL viel het wel erg tegen.

Maar de arrogante (en ingestudeerde) houding tijdens interviews en het knuffelen met de 4e en arbiter, dat is exact de kwal die hij was als speler. Nee, Van Bommel mist het charisma buiten Brabant, hij blijft a local hero.

Zie dat de Telegraaf in de naam van Valentijn Driessen op zoek is naar stokken om mee te slaan. Natuurlijk zien we Gutiérrez graag in de basis, maar welk excuus gaven Van Bommels eerste elf hem om wijzigingen aan te brengen dan? Ik vind het juist prijzenswaardig dat hij spelers het signaal geeft dat er vertrouwen en ook krediet is, zolang dat niet het geduld op de proef stelt. Pereiro heeft inmiddels die grens wel bereikt en nu zal Guti de komende tijd zijn basisplaats houden. Wat is erop tegen om niet om de haverklap je elftal te wisselen. Zolang het goed gaat - 13 van de 14 wedstrijden gewonnen - geeft dat spelers toch ontzettend veel duidelijkheid. Van Bommel had pech met een zware poule in de Champions League, maar werd in geen van de wedstrijden voor schut gezet door zijn spelers. Hij brak zelfs een Eredivisierecord en wist concurrent Ajax in de thuiswedstrijd met een kansloze 3-0 weg te vagen. Wat wil je dan nog meer? Overwintering in de Champions League? Geef hem zo'n loting als Ajax en dan lukt dat PSV met deze selectie toch ook? Niks ten nadele van de prestatie van Ajax - chapeau - maar laten we geen appels met peren vergelijken.

Wat je Van Bommel kunt verwijten is zijn miskleun tegen Rkc. Daar had hij gerust het halve elftal kunnen wisselen, maar alle elf is wel wat onnozel. Omdat je daarmee ook de automatismen eruit haalde. Anderzijds is het wel opvallend dat nauwelijks een speler ook wel een behoorlijk niveau aantikte in die wedstrijd en zichzelf en hun trainer geen goede dienst bewees.

En die toneelstukjes? Laten de media daar nu net niet iets van gaan zeggen zeg! De bonte avonden van Joep Schröder en Bert Maalderink bij NOS spannen natuurlijk de kroon, maar hoe de overige media sportjournalistiek bedrijven is niet van een hoger niveau als Van Bommels bijdragen. Neem lekker elke week in de mixedzone de gelegenheid om Mathijs de Ligt en Frenkie de Jong te vragen of ze er al uit zijn over hun nieuwe club en verveel het publiek met acht berichten die via de speler zelf, de club, zijn zaakwaarnemer, teamgenoot, vriendin en vader het non-nieuws bevestigen dat er nog niets bekend is... Kijk vooral eens naar jezelf Telegraaf en niet naar de 'toneelstukjes' van een trainer die het gewoon uitstekend doet. Bovendien, bij Cocu was het meest interessante aan al zijn perspraatjes zijn ademhaling en toen was het ook niet goed.

14 december 2018 om 12:14

Resultaten daargelaten, het is nooit goed bij de media of bij de voetbalanalisten; Cocu is saai, Ten Hag een boer, Van Bronkhorst te lief, Van Bommel speelt n rol, Groenendijk n zeikerd, en ga zo maar door. Daarbij wordt regelmatig op de man gespeeld ipv zn werk te beoordelen. Voor zover dat kan dan...

14 december 2018 om 16:02

Inderdaad! En andersom begrijp ik niet waarom Advocaat altijd zo wordt opgehemeld. De man heeft op ruim 70-jarige leeftijd natuurlijk heel wat clubs aangedaan, maar was het nu zo bijzonder allemaal wat hij allemaal heeft bereikt? Titels met PSV en Glasgow Rangers zijn natuurlijk geen huzarenstukjes en als bondscoach kan ik me ook geen prachtprestaties herinneren. Zelfs drie termijnen bij Oranje is niet het terugkijken waard. Tussen het coachen presenteerde Dick zich bovendien regelmatig als een wantrouwige manager die achter elke boom een vijand zag of bleek hij een ontrouwe hond die gaat waar de grootste zak geld ligt. Maar Dick is van de goede oude tijd, maakt af en toe een gebbetje naar de toegestroomde pers en dan is het wel in orde.

Overigens vind ik dat veel coaches wel degelijk voor verbetering vatbaar zijn. Jongens als Faber, Van de Looij en Groenendijk zijn ook zielige zeikerdjes als je hun verhalen in de mixed zone vaak aanhoort en ik vind Van Bronckhorst en vooral Cocu ook echt te weinig uitstraling hebben voor een topcoach. Maar bij Van Bommel heb ik dat juist niet. Natuurlijk heeft Mark altijd het betweterige over zich en wekt hij ongetwijfeld links en rechts nog wat irritatie op bij de mensen die hem als voetballer haatten. Maar hoe hij omgaat met zijn team, individueel met zijn spelers en meeleeft om zowel als ploeg als individueel resultaten te halen vind ik een verademing. Na vijf saaie jaren met Cocu is de lach terug en zie je veel meer spelvreugde op het veld bij Psv.

14 december 2018 om 20:50

Idd, Advocaat heeft n soort beschermde status en kan niets fout doen lijkt t. Nu kan ik me eerlijk gezegd ook ff niets negatiefs over m bedenken hoor... Tja, wat is uitstraling als je prijzen pakt. Cocu en Gio hebben wat dat betreft aardig wat prijzen op hun palmares. Zelfde met De Boer; 4x op rij kampioen. Niet met heel erg sprankelend voetbal, waar Bosz dat wel had, maar die pakte dan weer geen prijzen. Zie idd hetzelfde patroon bij PSV; kampioen met berekenend/saai voetbal waar het er nu bij vlagen top uit ziet. Als we dan de vergelijking met De Boer/Bosz en dan Cocu/van Bommel doortrekken, wordt Ajax dus kampioen! ;-)

Ach joh. Gaan we deze beste man nog steeds een podium geven. open deuren intrappen en vertellen wat over het algemeen de Ajacieden willen horen.
In Nederland zijn we gewoon niet gewend aan dit soort trainers. Niet iedereen zit braaf op zijn stoel. En verder hebben we overal oordeel over. Een Cocu was te saai en van Bommel is een Tiran/acteur..

Dat ie uberhaupt boven Ajax staat is al knap. Ajax is namelijk veel beter. Alleen werd Ajax in Eindhoven op kinderlijke wijze tactisch overklast. Maar goed, dat zl ze niet nog een keer overkomen denk ik.

Als voetballer probeerde van Bommel al alles uit de kast te halen om de boel te proberen te beinvloeden, hij was een degelijke voetballer, maar moest het vooral van zijn zuigende houding, manipulatie en schwalbes hebben.

Ik vind dat niks, anderen vinden dat geweldig.

Nu hij coach is heeft hij nog minder invloed op het spel en zie je dat die eigenschap die hij als speler heeft alleen maar erger wordt, want hij vind het moeilijk dat hij geen echte invloed meer heeft zoals hij had als speler.

Daarom legt hij 100x per wedstrijd de arm om de schouder van de 4e man, staat ie soms met een houding voor de camera en is het zelfs zo erg dat hij tijdens de wedstrijd in de camera's kijkt in de hoop de publieke opinie mee te krijgen, ik heb nog nooit een trainer verongelijkt in de camera's zien kijken nadat de scheids niet floot voor een overtreding.

14 december 2018 om 14:23

Prachtig verwoord, 100% agree.

14 december 2018 om 15:21

Van B ommel heerlijke vent die tot het gaatje gaat. Als speler geweldig en zijn houding als trainer is ook super. You hate him or love him.

Klopt helemaal. Had niet verwacht dat ze zo sterk voor de dag zouden komen dit jaar. Sluit niet uit dat ze kampioen worden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7478
2.PSV7466
3.Feyenoord5628
4.AZ5222
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. de JongAanvaller3026
H. LozanoAanvaller2817
D. MalenAanvaller277
C. GakpoAanvaller121
M. RomeroAanvaller10
J. ZoetDoelman300
A. BehichVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

272 fans
Coach, 41 jaar
SeizoenClub
2018- PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München

In de wandelgangen

Zaterdag 20 april
Manchester City kampt met een ontevreden selectie. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren