Ajax struikelt weer over Heracles Almelo in seizoensouverture

Zaterdag, 11 augustus 2018 om

Net als een jaar geleden heeft Ajax in de openingswedstrijd van het Eredivisie-seizoen puntverlies geleden tegen Heracles Almelo. Vorig jaar stuntten de Almeloërs met een 2-1 overwinning; ditmaal kon Ajax een nederlaag in de Johan Cruijff ArenA ternauwernood voorkomen. Een late wereldgoal van Kristoffer Peterson werd uitgewist door een nog later doelpunt van Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt: 1-1.

Ajax moest het nog altijd stellen zonder de geblesseerde Kasper Dolberg, terwijl Klaas-Jan Huntelaar op de bank startte. Zodoende kreeg Kaj Sierhuis zijn eerste basisplaats in Ajax 1, terwijl spelers als Donny van de Beek, Carel Eiting en Maximilian Wöber ook een basisplaats hadden. Zij begonnen dinsdag allemaal op de bank tegen Standard Luik. Ajax wordt door velen gezien als favoriet voor de landstitel, maar de ploeg van Erik ten Hag had het zowel voor als na rust niet makkelijk met het bezoek uit Almelo.

Een van de grootste kansen van het eerste bedrijf was enkele minuten voor rust voor Van de Beek. Na een fraaie steekpass van Hakim Ziyech stond Van de Beek vrij voor doelman Janis Blaswich, die het leer pareerde met de voet. In de openingsfase was Heracles juist enkele keren gevaarlijk geworden. Peterson schoot naast van afstand; Adrián Dalmau kopte in het zijnet. Namens Ajax krulde Ziyech de bal via de lat over, waarna een vlammend afstandsschot van ex-Ajacied Lerin Duarte net over zeilde. Omdat Blaswich een kopbal van Wöber van dichtbij pakte en ook een antwoord had op de late inzet van Van de Beek, gingen beide ploegen rusten met een 0-0 stand.

Na rust bleef Ajax aandringen, zonder al te veel gevaar te stichten. De Amsterdammers probeerden het met name via de rechterflank met Dusan Tadic, die zich soms vastliep of de bal kwijtraakte. Het liep niet soepel bij de thuisploeg, terwijl Heracles zich vooral beperkte tot counters en afstandsschoten. Zo pikte Heracles-aanvoerder Robin Pröpper de bal twintig minuten voor tijd op, waarna hij Onana dwong zich te strekken met een snoeihard afstandsschot. Ajax speelde het grootste gedeelte van de tweede helft met invallers Frenkie de Jong en Huntelaar en laatstgenoemde was een kwartier voor tijd dichtbij met een kopbal op aangeven van Daley Blind.

Even daarna was het bijna raak voor Heracles via Dalmau, wiens kopbal ternauwernood werd gekeerd door Onana. De treffer zou vermoedelijk zijn afgekeurd wegens buitenspel. De 0-1 zou uiteindelijk toch vallen. Peterson dartelde in de slotfase over het veld en schoot van afstand venijnig raak via de onderkant van de lat. Het was voor Heracles het achthonderdste doelpunt in de Eredivisie. Via Matthijs de Ligt sleepte Ajax toch nog een punt uit het vuur: de aanvoerder kopte twee minuten voor tijd raak uit een corner. In de zes minuten blessuretijd, die flink werden opgerekt door een blessurebehandeling van doelman Blaswich na een kopstoot met De Ligt, werd niet meer gescoord.


Poll

Verdiende een van beide ploegen de overwinning?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

385 reacties (laatste reactie door ayrshire)

Man man, wat een beschamend optreden. Ik weet echt niet wat ik nog hierover kan zeggen, en vooral van moet denken...... Ik houd mijn hart van voor dinsdag, we lijken vooralsnog uiterst kwetsbaar....🤬

Wat een k*t vervolg van mijn zaterdag avond, maar gefeliciteerd Heracles volledig verdiend hoor.. Bedankt Ajax..😔

Edit: Ziyech had ik ook moeten benoemen, hopelijk blijft hij hij ons. Dat was volgens mij de enige die wilde winnen.

11 augustus 2018 om 20:31

Ja Balen dit zeg pff. Het liep gewoon niet en de koppen zitten al bij dinsdag denk ik.

11 augustus 2018 om 20:38

Heracles durfde gewoon te voetballen lieten zich niet gek maken. Eerlijk gezegd vond ik heracles ook gevaarlijker. Met een punt moet akax dan ook blij zijn. Waarom 6 minuten extra? Vond daarnaast ook op een raar moment de wedstrijd werd afgefloten heracles kon nog de 1-2 maken vloog na het fluitje er ook in

11 augustus 2018 om 20:42

Durfde te voetballen zaten weer met zijn elven op 40 grasveld te bivakkeren. Tijdrekken vanaf de 30 e min en komen met een zondagschot gelukkig op voorsprong. Volgens mij kun je je beter richten op de 1e divisie

11 augustus 2018 om 20:48

Man man man de verbitterdheid de overheerst, Heracles speelde verdienstelijk een tuurlijk moet Ajax het spel maken. Je moet de schuld bij Ajax leggen en bij niemand anders!!

11 augustus 2018 om 20:49

Isco, geen flauw idee. Maar ik ben helemaal ontgoocheld, het leek nergens op en Heracles had kunnen winnen.

11 augustus 2018 om 20:51

Haha. Jij hebt nog veel te leren op voetbal gebied jonge! Het is volkomen logisch dat Heracles het van een aantal momenten in de wedstrijd moet hebben! Je kunt je beter af vragen wat jou clubje verkeerd heeft gedaan ipv Heracles! Mooie goal trouwens van ons!

11 augustus 2018 om 21:49

Ajax was gewoon vreselijk slecht en ten Hag laat weer zien een tactisch onbenul te zijn.

11 augustus 2018 om 23:27

Tja precies zoals ik voorspelde. Ajax is met deze trainer alle vroeg klaar als het prijzen betreft een als het kalf verdronken is dempt men de put. Kansloos seizoen!

11 augustus 2018 om 20:31

Ongelofelijk met als dieptepunt Mazroui potverdikkie wat was hij slecht zeg. Deed alles fout wat hij fout kon doen.

11 augustus 2018 om 20:33

inderdaad, verre weg de slechtste speler van het veld. Vond Blind overigens ook erg matig, enige twee die mij nog een beetje konden bekoren waren De Ligt en De Jong.

11 augustus 2018 om 20:36

Ziyech vond ik ook goed meneertjeb. Mazraoui inderdaad dramatisch.

11 augustus 2018 om 20:40

Echt respect voor Ziyech, ging voorop in de strijd, hoop echt van harte dat hij blijft.

11 augustus 2018 om 20:50

Schar, dat klopt. Ziyech was de enige, die vandaag drie punten wilde pakken.

11 augustus 2018 om 20:50

Dus tijd dat we een keer een normale rechts back gaan kopen?

11 augustus 2018 om 20:52

Blind is ook niet zo goed! Let maar op mijn woorden. Gewoon een 12 in dozijn voetballer. Tadic is wel klasse.

11 augustus 2018 om 20:54

Ja inderdaad, thanks voor de aanvulling. Ging het meeste gevaar vanuit en was echt aan het strijden voor Ajax

11 augustus 2018 om 20:54

Tadic klasse maar vandaag toch echt niet zo. voorzetten waren matig en passing slordig

11 augustus 2018 om 21:20

Hansje, hoeveel Rb’s moet je nog kopen voor er een goeie bij zit?

11 augustus 2018 om 21:28

Iedereen was slecht op de ligt na en Frenkie viel aardig in. Was bagger vanaf minuut 1. Mn zoon vroeg me zelfs of dit hetzelfde Ajax is als op tv.... Waardeloos gespeeld alsof ze denken dat het op zo een manier kan

11 augustus 2018 om 21:42

Het absolute dieptepunt is de steward die dusdanig geslagen is door Ajax “supporters” dat hij gereanimeerd moest worden... gelukkig ademde de beste man zefstandig toen hij onderweg was naar het ziekenhuis... waar gaat dit heen zeg..:

11 augustus 2018 om 22:21

Heb nog nergens bevestigd gezien dat de man door supporters geslagen zou Zijn.. Heb alleen.dit gevonden; de voetbalwedstrijd Ajax-Heracles in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam is zaterdag een steward onwel geworden. De man moest ter plekke door hulpdiensten worden gereanimeerd. Een woordvoerder van Ajax meldt aan NU.nl dat de man een hartinfarct heeft gehad. Na de reanimatie werd hij naar een ziekenhuis gebracht. Momenteel is hij stabiel en bij kennis, aldus de woordvoerder. Tijdens de wedstrijd vond ook een opstootje plaats in het stadion, maar een politiewoordvoerder kon nog niet zeggen of de twee incidenten verband met elkaar houden. Dat wordt onderzocht. Dus latem we get even afwachten voordat we conclusies trekken.. Laten we hopen dat de beste man er weer bovenop komt en oook dat dit niet door supporters veroorzaakt is.

11 augustus 2018 om 23:00

Op teletekst staat dat de man is aangevallen door een Ajax supporter

12 augustus 2018 om 04:48

Sulejmanii. De Ligt wou dat ook. Na die knal met de keeper probeerde hij op te staan en toe doen alsof er niks aan de hand was, terwijl jet duidelijk was dat hij niet meer scherp was. Wat is die mentaal sterk geworden zeg...

11 augustus 2018 om 20:31

Ongelofelijk met als dieptepunt Mazroui potverdikkie wat was hij slecht zeg. Deed alles fout wat hij fout kon doen.

11 augustus 2018 om 21:55

Het absolute dieptepunt is de steward die dusdanig geslagen is door Ajax “supporters” dat hij gereanimeerd moest worden... gelukkig ademde de beste man zefstandig toen hij onderweg was naar het ziekenhuis... waar gaat dit heen zeg..

11 augustus 2018 om 22:25

@elmo ik lees dat hij een hartinfarct had en het is nog niet bekend of het iets met dat opstootje te maken had. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

11 augustus 2018 om 23:06

@alex, op teletekst staat dat volgens getuigen hij bij zijn keel is gegrepen... 106

11 augustus 2018 om 20:31

Ajax mag Gözübüyük wel bedanken voor dat puntje

11 augustus 2018 om 20:50

Hoezo dat Fred, kan je dat even verklaren?

11 augustus 2018 om 21:01

Iedereen kon zien dat de scheids “ons” de nodige vrije trappen mee gaf die tob vrij licht waren. Viel zelfs mij op.

11 augustus 2018 om 21:22

Hij was ook zo vriendelijk om geen gele kaarten te geven. Zeker blind had er wel 1 mogen hebben voor inglijden met de noppen vooruit.

11 augustus 2018 om 22:15

Nou ik vond in het stadion dat Heracles ook niet mocht klagen. De scheidsrechter floot in het begin wel voor overtredingen maar had veel eerder een gele kaart moeten trekken. Eerste helft werd bij vrijwel elke uitbraak van Ajax werd iemand neergetrapt, hij had daar al veel eerder de maat moeten aangeven. daarnaast het vele tijdrekken had hij ook eerder een kaart voor mogen geven. Snap Heracles in deze wel zij hebben alles gedaan wat zij konden en hebben verdiend een punt meegenomen. Maar deze scheids was echt drama ook met de extra tijd aan het einde klopte geen bal van

11 augustus 2018 om 20:32

Ongelofelijk met als dieptepunt Mazroui potverdikkie wat was hij slecht zeg. Deed alles fout wat hij fout kon doen.

12 augustus 2018 om 06:15

We weten het nu wel weer kerel die jongen was eerst een verademing t.o.v. veltman en nu kan hij er opeens niets van? In mijn opzicht heeft hij niet veel verkeerd gedaan hij speelde tot de 1-0 gewoon een prima wedstrijd met een paar prima intercepties, waar donny van de beek juist geen klote deed in verdedigend opzicht, Donny laat veel ruimte achter zich waardoor mazraoui vaak tegenover 2 man komt te staan, dat zag je in bijna elke wedstrijd dat donny mee deed.

11 augustus 2018 om 20:32

Het is een blamage ja. De toekomst zal vertellen of Ten Hag het tij kan keren

11 augustus 2018 om 20:35

Wat een apatisch begin weer van Ajax aan de competitie. Tot de 0-1 in wandeltempo gespeeld, de halve basis gespaard voor Luik en dan in Mei weer op 1 punt geen kampioen. Ik zie het weer gebeuren. Mazraoui was trouwens echt dramatisch. Geen 1 bal goed gespeeld en bij de 0-1 gaf hij die linksbuiten alle tijd om uit te halen.

11 augustus 2018 om 20:37

Balen zeg, Ajax gaat pas voetballen als ze achter komen. Tempo lag veels te laag ongelooflijk 😵. Met Huntelaar in de spits ging het gelukkig al een beetje beter, Sierhuis was matig zoals zovelen. Achteraf wel weer blij met de gelijkmaker, in ieder geval nog een puntje. Moet je toch ook niet voorstellen dat je verliest!

11 augustus 2018 om 23:12

Sierhuis kon er weinig aan doen, Ajax kwam niet eens eraan toe zo diep te spelen. Sierhuis werd amper bereikt. Hij was wel een paar keer in de combinatie prima. Ajax was net als dinsdag weer slap in de duels en slordig in de passing. Twee spelers stonden op de verkeerde positie en 3 basisspelers eruit, dus 5 spelers niet optimaal op hun plek, de helft van de veldspelers. De jongens lijken nu al moe terwijl het seizoen nog moet beginnen.

11 augustus 2018 om 20:47

@sulejmani
Mijn zaterdag en weekend weg zijn verziekt. Enige troost is dat ik deze ellende niet heb hoeven aanschouwen.
Belooft veel goeds voor dinsdag

11 augustus 2018 om 20:52

Hansje, je mag inderdaad blij zijn dat je niet kon kijken. Want het was vreselijk.

11 augustus 2018 om 21:18

@ sulejmani
Ja ik had wel contact over het verloop via de whatsapp. Hoorde ook al dat het niets was. Tja hoop dat het optimisme nu weer wat getemperd is

11 augustus 2018 om 22:44

Hansje, een ding is zeker het optimisme is wel wat gedaald. Beter ook zo, we zijn echt niet zoveel beter dan de rest op dit moment.

12 augustus 2018 om 09:54

Ik denk ook dat we helemaal ook niet beter zijn dan psv. De verdediging van Ajax vind ik echt een rammelkast. Geen fatsoenlijke rechtsback. 1 fatsoenlijke cv (De Ligt). De tweede CV Wöber is niet kop sterk dus kwetsbaar. En verder geen backup. Dat kan toch niet?
Daarom vind ik de selectie nog steeds niet in balans. Overmars ziet het niet......of durft niet toe te geven dat ze gefaald hebben bij het aantrekken van rechtsbacks (orejuela en Kristensen) en Wöber.
Laatste vind ik voetballend niet zo slecht. Maar als cv te slap. Viergever was echt niet minder

11 augustus 2018 om 20:49

De messen zijn geslepen, want de grote titelkandidaat gaat in ronde 1 alweer op zijn bek en verliest de eerste punten. De afgelopen weken hebben we allemaal kunnen lezen hoe opportunistisch de voetbalwereld is. Ajax koopt 2de hands voetballers vanuit de PL en wordt meteen bestempeld als de nieuwe kampioen. Maar een winnende ploeg koop je niet zomaar bij elkaar en daarnaast staat er een trainer die gewoon op dezelfde voet doorgaat als vorig jaar. Het lijkt allemaal zo simpel, maar dat is het dus niet. Tadic en Blind zijn niet de verloren zonen, prima voetballers, maar niet bij uitstek de mannen die Ajax zo hoog op het voetstuk zetten. En toch gebeurt het weer en zie, een week verder ziet de wereld er alweer anders uit. Ik hoop dat Ajax dinsdag beter voor de dag komt en een ronde doorgaat, maar laten we alsjeblieft de euforie weer even temperen.

11 augustus 2018 om 21:07

Beste vriend, ik zit zon 10.000 km huis en heb niets gezien. Ik gun je het beste maar na alle ophemel verhalen van de afgelopen weken, kon ik een glimlach niet onderdrukken. Iets met leedvermaak. Excuseer me.

11 augustus 2018 om 21:15

Oh weer lekker aan het provoceren op een.ajax topic...aan het einde van de rit zullen we zien waar het schip strand. Daarnaast wordt dit ophemelen door de.media gedaan. De afgelopen jaren hebben wij Ajacieden wel geleerd dat we het eerst maar moeten zien.

11 augustus 2018 om 21:19

Achja, daar heb ik geen enkel probleem mee. Andersom doen wij dat ook, en een beetje plagen en over en weer moet kunnen vind ik. Alleen hooligans kunnen dat niet begrijpen. Het was weer ouderwets k*t vanavond, maar geniet van je vakantie.😇

11 augustus 2018 om 21:21

Ik provoceer niet ik spreek Sulejmani direct aan. We hebben een soort van relatie en kunnen dit zeggen. Leedvermaak is van iedereen en mag mij nu niet ontzegd worden. Dat jij een pokke humeur hebt, hoef je niet op mij af te reageren.

11 augustus 2018 om 21:22

Dank je!

11 augustus 2018 om 21:24

De media? Toen Ziyech kwam las ik oa hier ook dat Ajax kampioen zou worden. En na de aankoop van Tadic en Blind heb ik genoeg ajacieden hier zien zeggen dat Ajax nu wel kampioen zou gaan worden.

11 augustus 2018 om 21:34

@njfromvol
Das een eind weg. Op weg naar de maan?
Ik ergerde me - als ajacied - ook aan al dat ophemelen van Ajax hier. Ik snap je glimlach. Een die bij mij even weg is als je het niet erg vindt

11 augustus 2018 om 22:39

Nee, niet naar de maan maar wel recht naar beneden. Ik snap de ellende, maar ik denk nog steeds dat Ajax de grootste kanshebber op de titel blijft

12 augustus 2018 om 09:57

Fijne vakantie.
Als ajax de selectie (verdediging) niet op orde brengt dan is psv toch weer favoriet lijkt me

14 augustus 2018 om 22:13

Dat klopt helemaal, maak je niet druk om anderen.

En we kunnen weer in de achtervolging vanaf wedstrijd 1.. Wat speelde Ajax matig zeg en de zege voor Heracles was niet eens onverdiend. Ajax speelde in slakkentempo en natuurlijk deed Heracles voetballend ook vrijwel niets, maar dan nog speelde ze prima naar hun mogelijkheden.

11 augustus 2018 om 20:31

Een zege voor Heracles was niet onverdiend. Kan mn reactie niet aanpassen via mn mobiel

11 augustus 2018 om 20:33

Tuurlijk was dat wel onverdiend geweest. Dat Ajax dit gelijkspel aan zichzelf te wijten heeft is helemaal waar, maar we moeten nou niet overdrijven

11 augustus 2018 om 20:34

Hoezo een zegen voor Heracles niet onverdiend? Ze hebben amper wat gecreëerd.

11 augustus 2018 om 20:35

Een zege voor Heracles was wel onverdiend, wat hebben die naast een zondagsschot nou eigenlijk laten zien?

11 augustus 2018 om 21:28

Ben het niet met je eens dat het gelijkspel volledig aan Ajax zelf te wijten was.
Heracles Almelo verdedigde gewoon volwassen en consequent. Ajax had hier geen antwoord op.....die 1-1 is Ajax absoluut zelf niet aan te rekenen. meer zat er gewoon niet in.

11 augustus 2018 om 20:31

*gelijkspel

11 augustus 2018 om 20:35

Ja autocorrectie op mn mobiel, dus kan mn reactie helaas niet aanpassen

11 augustus 2018 om 20:35

Het is weer een traditioneel slechte start. Nou, kom maar weer op met de standaard teksten als “vanaf nu gaan we jagen” en “vanaf nu zijn het nog 33 finales”

11 augustus 2018 om 20:45

Lekker provoceren joh.....Volgens mij heeft precies niemand hier iets gezegd als "vanaf nu zijn het nog 33 finales" of zoiets maar ja.

Wat een scheidsrechter. Hoop niet dat dit de trend van het seizoen wordt want als ajax altijd alles mee gaat krijgen weet ik wel wie er kampioen wordt..

11 augustus 2018 om 20:31

Inderdaad de scheids was echt dramatisch gelukkig houdt heracles hier een punt aan over want alles werd in het voordeel van ajax gefloten

11 augustus 2018 om 20:32

Scheidsrechter was niet best, maar vond dat beide kanten benadeeld werden. Voor bijna alles werd gefloten, van lichte duwtjes tot aan correcte tackles

11 augustus 2018 om 20:35

Twee keer gestrekt been niet bestraffen en vervolgens lichte overtredingen van Heracles bestraffen met geel... Dat is niet neutraal gefloten.

11 augustus 2018 om 20:44

Haha, die doonnormale sliding van Eiting op de bal werd ook afgefloten hoor. Gözübüyük houdt duidelijk niet van mannelijk voetbal en dat is ook niet in het voordeel van Ajax.

11 augustus 2018 om 20:59

die lichte overtreding die met geel werd bestraft was inderdaad erg gemakkelijk gegeven. Maar tijdrekken + bal wegtrappen verdienen gewoon geel. Die tackle van Eiting was keurig en niet gestrekt. Die andere weet ik niet precies waar je op doelt, zou ik even na moeten kijken. Al met al zou ik wel stellen dat er neutraal werd gefloten buiten die makkelijk gegeven gele kaart.

11 augustus 2018 om 21:40

Die van Eiting was te hoog en die andere was van Blind.

12 augustus 2018 om 00:38

Bij die van Eiting kun je nog twijfelen, hij speelt de bal maar komt wel in met de noppen vooruit. Bij die van blind is er geen twijfel mogelijk. Dit was meer dan duidelijk een gele kaart.

11 augustus 2018 om 20:37

Hopen dat je de wedstrijd hebt opgenomen, dan kun je in alle rust alles nogmaals gaan bekijken en op deze reactie terugkomen.

11 augustus 2018 om 21:14

Dat doet deze scheidsrechter in ieder geval consequent bij alle top 3 clubs. Die wil hij thuis altijd wel een steuntje in de rug geven.

12 augustus 2018 om 06:51

Die scheids die ajax geen penalty geeft wanneer hun keeper de ligt onderuit bokst als Muhammed Ali in de laatste minuut van de blessuretijd?

12 augustus 2018 om 10:01

Dat vond jij een penalty? Die botsing tussen Blaswich en de Ligt? Dan zegt dat al genoeg over objectief je bent

God. Gaan we het seizoen zo weer beginnen.. Ajax was slap. Ajax pakt ze kansen niet af. Speelt slordig. Ongelofelijk. Laat maar weer goed zien dat het onzin is dat Ajax met gemak kampioen gaat worden. En Heracles? Die speelde goed, waren fel, zat een gedachte achter en waren zeker in de eerste hleft gevaarijk. Enige nadeel was dat tijdrekken, maar goed, geef ze is ongelijk. Mooi doelpunt ook maar zo matig van Maxarpui, die zowel aanvallend als verdedigend echt de slechtse was.

Laten we als Ajacieden gewoon naar onszelf kijken, want PSV kennende spelen die gewoon solide en horen we maar eerst te presteren voordat we naar een ander kijken.

Een schande dat mijn favoriete club Ajax niet hun openingswedstrijd van dit seizoen voor eigen publiek kon winnen tegen een erg matig Heracles. Als Ajax wordt uitgeschakeld tegen Standard Luik volgende week dan moet Ten Hag per direct ontslagen worden. Ik ben nooit onder de indruk geweest van de trainerskwaliteiten van Ten Hag maar de Ajax leiding moet vroeg puntverlies en geen CL voetbal niet accepteren.

11 augustus 2018 om 20:44

Een erg matig Heracles? Kijk de wedstrijd nog een keer terug.

11 augustus 2018 om 21:31

Hij bedoelt dat als Heracles het beter uitvoetbalt ze in de omschakeling dik winnen. Ben ik het mee eens.

11 augustus 2018 om 20:59

Ik ben het ermee eens dat Ten Hag het niet goed doet, maar een trainer kan er niets aan doen als spelers door de ondergrens zakken. Bovendien mag de CL geen graadmeter zijn voor een Nederlandse club als dat niet gehaald word. Met alle respect, maar Nederlandse clubs hebben qua niveau niets in de Champions League te zoeken in de huidige opzet.

12 augustus 2018 om 00:37

"Mijn favoriete club Ajax" Was dat niet Almere City?

Ik heb hele goede dingen gezien vandaag, haha. Man, dit moet tegen Standard echt veel beter anders hebben we straks helemaal geen ploeg meer die Europees speelt. Bijna de hele wedstrijd was het een zelfde soort wandeltempo. Dan kan je voor 40 miljoen investeren, maar het eerste wat optimaal moet zijn is de motivatie.

11 augustus 2018 om 20:34

Zorgt psv toch voor de punten? Is een absolute topclub dus moet geen probleem zijn

11 augustus 2018 om 20:56

Ik dacht dat Ajax nog voor Europa league moest spelen als ze verliezen, maar dat had ik verkeerd gezien. Verder moeten de punten gedeeld worden door 5 ploegen en dan zou als het afhankelijk is van een ploeg zeker een finale gehaald dienen te worden om een beetje op te klimmen.

11 augustus 2018 om 21:59

Kan me er eerlijk gezegd niet druk om maken. Ajax heeft in t verleden genoeg punten gesprokkeld, op een scheef jaar tuasendoor daar gelaten. Laat andere clubs zich ook maar "verantwoordelijker" opstellen dan. Laat ajax zich maar een keer richten op het terug brengen van fatsoenlijk voetbal met een fatsoenlijke mentaliteit ipv die misselijkmakende gemakzucht en laksheid, daar hebben ze de handen al vol aan de laatste jaren.

11 augustus 2018 om 20:37

Zowel Ajax als PSV spelen europees dit jaar.

11 augustus 2018 om 20:43

- Standard speelt gelijk tegen Cercle Brugge
- Ajax heeft sowieso al Europa League

Get your facts straight Giodinho.

11 augustus 2018 om 20:50

Haha sorry Cl voetbal, maar je begrijpt het punt. Dit moet veel beter.

De Boer trapte erin, Bosz idem, Keijzer idem… En Ten Hag nu ook. En 99% van de Ajacieden ook.

Schone is simpelweg onmisbaar voor dit elftal! Zorgt voor balans, ervaring en inzicht op de belangrijkste positie op het veld…

Maar goed laten we met 99% van de Ajacieden maar roepen dat hij oud is en een beetje traag! (dat was ene Pirlo ook) en vooral zijn inzet en mentaliteit vergeten!!

11 augustus 2018 om 20:33

Schone?!! Die man was afgelopen dinsdag de slechtste man op het veld. Het probleem is dat Ten Hag met een halve b-opstelling speelde alsof hij van te voren wist dat ze met 3-0 zouden winnen. Een hele domme fout van hem. Ziyech en De Ligt waren de enige die een voldoende scoren. 20 miljoen betalen voor Blind die uiteindelijk in de defensie terecht komt is gewoon kapitaalvernietiging. Idem voor Tadic die ook nergens te bekennen was. En dan wilt hij nummer 10 hahaha hij komt niet eens in de buurt van Ziyech

11 augustus 2018 om 20:35

Het resultaat ophangen aan een speler die nooit consistent beslissend is geweest is een beetje raar natuurlijk. Gewoon een slechte prestatie, maar dat ga je niet opvangen met 1 speler. Schone heeft in vorige seizoenen vaak genoeg in dit soort potjes meegedaan.

12 augustus 2018 om 00:06

Zeg ik dat Ajax met schone onverslaanbaar is? Nee! Maar het valt wel op dat het elftal gaat draaien zodra die ouwe van de bank af moet komen bij al 3 voorgaande trainers!

11 augustus 2018 om 20:35

Vergelijk je Pirlo nu met Schone?

11 augustus 2018 om 21:30

Ieder op zijn niveau wel ja! Of vergelijk jij Ajax met Juventus?

11 augustus 2018 om 20:36

Wil je Schone vervangen dan is dat prima. Maar zet dan geen lichtgewicht op die plek. Schone dien je te vervangen door een breker met gif die vooruit kan denken. Of door een slimme speler die goed kan onderscheppen. De ideale speler op die positie lijkt mij Anita. Maarja.. Bij Ajax willen ze zelfs een dribbelende centrale verdediger.

11 augustus 2018 om 20:37

Aah hij moet Blind op 6 zetten en Ziyech met Frankie ervoor achter gewoon met Wöber en de Ligt en fico en nog een giede rechtsback halen. De Kristensen en die Colombiaan afschrijven.

11 augustus 2018 om 21:33

Ik begrijp dat jij Ajax en Juventus gelijkwaardig vind? Ieder op zijn niveau wel ja!

11 augustus 2018 om 21:33

Ik begrijp dat jij Ajax en Juventus gelijkwaardig vind? Ieder op zijn niveau wel ja!

11 augustus 2018 om 20:50

Onzin schone is niet goed genoeg. Maar als je dan gaat vogelen met de opstelling, zet blind daar dan gewoon neer. Snapte er helemaal niets van. Mazraoui was de minste, maar ter zijn verdediging die heeft alle wedstrijden volle mep moeten spelen. Dat wordt voor zo'n beginnend basisspeler al snel te veel en dat is dan ook de eerste die je rust geeft met het oog op dinsdag. Ook dat beginnen met Sierhuis. Waarom, begin met Huntelaar en wissel die na een helft. Het was allemaal laconiek en het vuur miste. De ligt brengt wel gewoon wat van hem verwacht wordt. Eiting moeten we trouwens ook niet meer als basismateriaal zien. Schoof haast elke bal in de voeten van de tegenstander. Tadic mag trouwens ook wat meer brengen. Die moet op dit soort momenten het verschil maken. Deed hij totaal niet. Heracles verdiend niets anders dan lof, maar man man man. Na de 0-1 komt er vol druk op en komen ze er niet meer uit. Zo kan je toch ook gewoon beginnen. In plaats van eindigen. Nog flink wat werk aan de winkel voor ten Hag. Een voordeel we beginnen beter dan vorig seizoen. Een punt tegen Heracles dat is meer dan de opening vorig seizoen....

Ten Hag zou met de selectie van Real Madrid nog geen kampioen worden in de Eredivisie. Sinds zijn aanstelling hangt er met grote regelmaat een zweem van lamlendigheid over het team. Als een kleine aside, veel mensen bestempelen de transferwindow van Man United als rampzalig, maar het is toch razend knap dat ze een stel sukkelaars gevonden hebben om Daley Blind nog voor zoveel geld aan te slijten.

11 augustus 2018 om 20:48

Ben het helemaal met je eens over Ten Hag die man denkt alleen maar aan controle en zal nooit de toptrainer worden die bij ajax past. Daley Blind is op het middenveld een hele andere speler, daar hoort hij ook thuis. Op de 6 positie samen met ziyech en de jong. Wober naast de ligt.

Die 40 miljoen heeft al een extra punt opgeleverd. Vorig jaar verloren ze van Heracles

11 augustus 2018 om 20:34

Hahaha, mooie opmerking. Ondanks dat ik hier weer flink van baal.

12 augustus 2018 om 00:40

Maar was dat niet uit ? Ik dacht dat ze thuis gewonnen hadden en het dus slechter doen dan vorig jaar.

12 augustus 2018 om 11:35

Jawel, maar toen verloren ze de eerste wedstrijd vd seizoen van Heracles. En nu een puntje!

Ten Hag kan een team gewoon niet lekker laten voetballen. Alles kost moeite. Heb genoeg gezien, weg ermee. Vorig jaar ook al bedroevend...

11 augustus 2018 om 20:38

Gewoon stoer Bosch terug halen ff slikken pasr mil mee met ten Hag maar dan krijgen we wel weer voetbal.

Ondanks dat Ajax hier de scheids ontzettend meehad, verspelen ze terecht punten. Meer dan terecht punt voor Heracles, ze hebben hard gestreden met goed voetbal!

Wat was de scheids een lachertje! Lekker neutraal.

11 augustus 2018 om 20:38

Zo is het altijd in de Arena, ode aan Heracles die meteen laat zien dat je niet bang hoeft te zijn voor de 'grote 3' in Nederland.

11 augustus 2018 om 20:41

Lul niet man, populair gelul. Het was te lang absoluut. Maar dat domme gelul van dat heeft Ajax altijd, hou toch op man triest figuur. Gaan jullie nou maar eerst proberen om niet alles te verliezen. Vorig seizoen konden jullie niet eens boven jkng Ajax eindigen.

Triest weer. Je ziet het weer gebeuren. Geen beweging, geen beleving en dan blijft die goal uit en weet je alweer hoe laat het is. Ajax moet gewoon is overtuigend met 2-0 de rust ingaan ipv altijd met 0-0 en dan kiele kiele winnen. Wat een drama.

12 augustus 2018 om 00:42

Met het vertrek van kluivert is ook alle diepgang weg. Ik denk dat Ajax hem nog echt gaat missen.

Niet het idee dat ik de aanstaande kampioen aan het werk heb gezien. Er wordt ook zoveel druk op Ajax gelegd vanuit de media. Ajax moet echt bidden dat Ziyech blijft, zijn indivduele klasse kan doorslaggevend gaan worden in de titelrace.

11 augustus 2018 om 20:49

Nou Ziyech was in mijn ogen een van de slechtste liep veel te veel hsd weer veel onnodig balverlies. Maar heel het team was slap en traag.

11 augustus 2018 om 21:07

Ziyech een van de slechste aub stop met voetbal kijken want je hebt er geen verstand van.

11 augustus 2018 om 22:17

Was een steekpass kan deze man versturen. Wanneer je dat niet ziet kan je idd beter stoppen met voetbal kijken

11 augustus 2018 om 22:28

Daar tegen over staat minimaal 4 tot 5 keer gevaarlijk balverlies op het middenveld waar zomaar uit gescoord kan worden. Maar daar hoor je niemand over. Maar gelukkig zijn jullie de bapratende kenners. Wat denk je dat de reden is dat hij nog steeds niet verkocht is? Waarschijnlijk zien ze zijn bakverlies toch als een breekpunt, wat terecht is als hij dat uit zijn spel krijgt dan zullen de clubs in de rij staan nu duidelijk niet.

12 augustus 2018 om 00:44

Het klopt dat hij ook gevaarlijk balverlies heeft, maar daar was hij niet de enige in. Maar welke andere speler bij Ajax creeerd er iets ? Het is eigenlijk armoede troef.

12 augustus 2018 om 05:41

Heb jij de samenvatting van vorig seizoen gekeken ofzo...?!?

12 augustus 2018 om 07:04

Wanneer had Ziyech 4 of 5 keer balverlies op het middenveld wat meteen gevaarlijk werd? je klets uit je nek man, Tadic leedt veruit het meeste balverlies. Ziyech weer de meeste balveroveringen en 5 kansen gecreeërd waarvan er zeker 3 gemaakt moesten worden, 1 assist en de meeste duels gewonnen van alle ajaxieden, dus ongetwijfeld de beste man op het veld mazraoui trouwens de meeste intercepties dus waar hebben we het over.

12 augustus 2018 om 07:06

En by the way nr 10 is tadic hé mischien dat je daardoor in de war bent?

Ongelofelijk je kan toch ook eerst hard werken en als je voorstaat achterover leunen l. Elke keer weer dit gezeik. En straks weer die teksten dat het kampioenschap pas in april beslist wordt. De punten nu. Tellen even hard. Sukkels

Mooi hebbe de zogenaamde kenners, analisten en vooral medesupporters stof tot nadenken. Investeren in traag voetbal voor veel geld, maar daadwerkelijke karakters aantrekken ho maar.

11 augustus 2018 om 20:37

dat vind ik nou ook het vreemde aan het aantrekken van Daly Blind. dat hij bovengemiddeld goed is voor de Eredivisie staat wel vast.
en het is een club-speler wat ook best tof is

Maar is het een leider, mwah, is het een aanvoerder. Nee
is een transfersom van 16-21 miljoen logisch? absoluut niet!

zo'n bedrag moet je investeren in een speler die echt enorme kwaliteit toevoegt, iemand die jouw club bijna hoogstpersoonlijk naar het kampioenschap schiet. niet aan een redelijk modale voetballer als Blind

(ik schat zijn waarde op 8-11 miljoen, dat had ik een redelijk bedrag gevonden)

11 augustus 2018 om 20:45

Ach het is 1 wedstrijd wat minder en meteen deugt er niets meer. Daar kan jij als Feyenoorder vast over meepraten. Het seizoen is nog lang. Dinsdag is overigens belangrijker.

11 augustus 2018 om 20:54

ik geef gewoon mijn mening over een speler van Ajax, maar blijkbaar mag ik dat niet omdat Feyenoord niet presteert?

Wij verloren afgelopen week met 4-0 en geloof me, ik heb al een hoop spelers met de grond gelijk gemaakt.

maar ik heb het nu over Ajax, en specifiek over Blind. ik vind namelijk gewoon dat hij niet zoveel waard is als wat er voor betaald is, dat vond ik voor deze wedstrijd ook al, en nu nog. (ik denk zelfs dat ik dat altijd zal blijven vinden, maar Daley mag zeker mijn ongelijk aantonen)

11 augustus 2018 om 21:06

Prima mening hoor Stengun. Ik ben Ajacied maar ben ook van mening dat er voor Blind zeker 8 miljoen teveel is betaald.

11 augustus 2018 om 21:54

Geen leider, geen aanjager, geen aanstuurder, geen absolute topper, geen aanvoerder, geen gif.

Prima speler als hij mee kan voetballen, ook prima voor controlevoetbal. Maar totaal geen CV, en al helemaal niet als je hoog wilt verdedigen. Bijna 20 miljoen in de eredivisie moet je een verder ontwikkelde sanchez of neres voor verwachten, geen blind. Edit: Zeg ik ook als ajacied overigens.

11 augustus 2018 om 21:54

@stengun, je weet dat Danny Blind de zaakwaarnemer van Daley is en dat Danny ook een functie binnen Ajax bekleedt waarbij hij toestemming moet geven voor dergelijke hoge transfersom men? Door zijn zoon te halen, namens Ajax daar toestemming voor te geven, vangt hijzelf een leuk bedrag. Ja de wereld is lelijk als je er goed naar kijkt.

12 augustus 2018 om 05:42

Je laat je wel kennen zeg Modric...

Dom puntverlies maar Ajax komt er wel. Dit soort wedstrijden zitten erbij in een jaar en die kan je mischien beter meteen in het begin hebben. Ajax speelde verder wel gewoon goed. Het valt mij alleen op dat Ajax mischien wat meer zwaargewichten nodig heeft. Ziyech, Neres, Eiting, Donnie van de Beek, Frenkie de Jong en ook Tadic zijn lichtgewichten. Wat meer spiermassa of gif in het veld kan ook zeer belangrijk zijn.

11 augustus 2018 om 20:47

Hmm voetballend moet het gewoon goed zijn, dan is er niks aan de hand. Met een beetje geluk hadden we gewonnen. Op naar dinsdag!

11 augustus 2018 om 23:11

Ze moeten eens in de ligue1 of ligue2 kijken voor een Afrikaanse met veel loopvermogen die boven de 180 is. Een nieuwe spits mag ook wel want er word voorin echt niks gedaan ze komen veelte veel scorend vermogen tekort

11 augustus 2018 om 23:11

Ze moeten eens in de ligue1 of ligue2 kijken voor een Afrikaanse met veel loopvermogen die boven de 180 is. Een nieuwe spits mag ook wel want er word voorin echt niks gedaan ze komen veelte veel scorend vermogen tekort

Een zooitje.. dat was het.. laatste 10 minuten op vechtlust langszij gekomen, maar was die vechtlust de eerste 80 minuten??

En ja hoor we lopen weer achter de feiten aan. Dit moet ons seizoen worden maar dat is naar vanavond nog ver te zoeken.

Mooi hebbe de zogenaamde kenners, analisten en vooral medesupporters stof tot nadenken. Investeren in traag voetbal voor veel geld, maar daadwerkelijke karakters aantrekken ho maar.

Een zooitje.. dat was het.. laatste 10 minuten op vechtlust langszij gekomen, maar was die vechtlust de eerste 80 minuten??

Die eeuwige lamlendigheid en gemakzuchtigheid, wie o wie krijgt dat er ooit uit bij Ajax. Ik denk dat we een trainer nodig hebben die de boel op zijn tijd helemaal verrot scheld..

11 augustus 2018 om 20:39

Helemaal mee eens, ajax heeft een goede selectie. Alleen de media blaast de boel op, waardoor de club ajax en haar supporters arrogant lijken. Ontzettend irritant, want ik weet zeker dat geen een ajax supporter, of iemand binnen ajax denkt dat ze met twee vingers in de neus kampioen worden

11 augustus 2018 om 22:06

Zag dat zakje geld vorige week nog scoren tegen Luik. Een assist ook die wedstrijd 😉

Maar evengoed (of eigenlijk even slecht)
Wat een armetierige westrijd. Werkelijk om kwaad van te worden. Mazraoui was aan t dwalen. Eiting niet gezien. Blind ook matig. Het zakje geld Tadic was vandaag ook niet op zn best. Ziyech streed maar lukte m niet. de Ligt was een lichtpuntje. Maar verder zwaar onder de maat. Nou temperde ik de hoop op een absolute ommeslag in niveau. Media blaast op en plaatst Ajax als de kampioen met 20 punten (serieus?!?) Voorsprong. Schapen die je ertussen hebt praten t allemaal na en gaan t geloven ook nog.

Ging en gaat nooit gebeuren. Ten Hag weet niet wat hij wilt noch doet. Hoop spelers weer laconiek bezig.

Werkelijk waar tenenkrommend om t zien dat na een 0-1 achterstand je ineens wel alles op alles kan zetten. Er zowaar een doelpunt uit valt.. (goh).
Zo typisch. Verdomme vanaf minuut 1!!! wil ik dat zien. Of je nou tegen fc derdehelft of tegen een top ploeg doet.

Balen balen en nog eens balen. Meteen achter de feiten.

Fijne avond heren!

12 augustus 2018 om 06:19

Waarom was de ligt een lichtpuntje volgens jou als ik vragen mag?

Nou, weer eens een duidelijk signaal waarom de meeste Ajacieden zo huiverig zijn i.t.t die uitspraken van de 'kenners'. Niks wees er op dat Ajax dit seizoen de topfavoriet is, het was gewoon een exacte kopie van het halve seizoen onder Ten Hag. Slaapverwekkend en instabiel..

En ja hoor we lopen weer achter de feiten aan. Dit moet ons seizoen worden maar dat is naar vanavond nog ver te zoeken.

Ongekend, Mazraoui ook bij de 0-1 laat hem zo makkelijk uithalen. Kort opzitten en niet laten schieten. Dat zei alles over de hele wedstrijd. Slappe hap. Zo van we redden het op 40 procent wel. Man man

Dramatische wedstrijd. Tegenvallende aankopen blind en tadic. Niemand had er zin in. Als het zo dinsdag is liggen zre uit de champignons League

Nou, weer eens een duidelijk signaal waarom de meeste Ajacieden zo huiverig zijn i.t.t die uitspraken van de 'kenners'. Niks wees er op dat Ajax dit seizoen de topfavoriet is, het was gewoon een exacte kopie van het halve seizoen onder Ten Hag. Slaapverwekkend en instabiel..

Toch wel goed geïnvesteerd door Ajax. Nu al een puntje meer dan vorig jaar tegen Heracles. Die tikken natuurlijk wel lekker aan.

En ja hoor we lopen weer achter de feiten aan. Dit moet ons seizoen worden maar dat is naar vanavond nog ver te zoeken.

Dramatische wedstrijd. Tegenvallende aankopen blind en tadic. Niemand had er zin in. Als het zo dinsdag is liggen zre uit de champignons League

Nou, weer eens een duidelijk signaal waarom de meeste Ajacieden zo huiverig zijn i.t.t die uitspraken van de 'kenners'. Niks wees er op dat Ajax dit seizoen de topfavoriet is, het was gewoon een exacte kopie van het halve seizoen onder Ten Hag. Slaapverwekkend en instabiel..

Wereldprestatie hier. Godsamme wat was het weer ellende, hoop dat Standard verslagen wordt maar dit biedt niet veel hoop.

En ja hoor we lopen weer achter de feiten aan. Dit moet ons seizoen worden maar dat is naar vanavond nog ver te zoeken.

Dramatische wedstrijd. Tegenvallende aankopen blind en tadic. Niemand had er zin in. Als het zo dinsdag is liggen zre uit de champignons League

Heel matig Ajax wat verdedigend erg kwetsbaar lijkt. Aanvallend in een te laag tempo om ook maar een kans te creëren. Frenkie bracht wel iets meer tempo maar ook niet meer dan dat. Opnieuw vanaf speelronde 1 in de achtervolging. Daarin zijn we onderhand wel een expert. Hopelijk verandert er nu iets in de mindset van dit team. Op naar dinsdag!

En ja hoor we lopen weer achter de feiten aan. Dit moet ons seizoen worden maar dat is naar vanavond nog ver te zoeken.

Nou de kampioensploeg in actie gezien! Totaal niet overtuigend. Waar is die ervaring nou? Waar waren Super Tadic en Ziyech? Kunnen alweer in de achtervolging! Het was hilarisch!

11 augustus 2018 om 20:37

Ik vond ziyech belachelijk goed jagen en mooie risicovolle passjes afleveren anders.

Ik snap wel dat Van de Beek van Ten Hag op de bank moet. Veel te traag in handelen en heeft ook een lompe motoriek. Vooral de grote mannen, Blind en Tadic, vielen me tegen. Alleen Ziyech en De Ligt een voldoende. Ik ben niet zo pessimistisch als de meesten hier, maar hoop dat EtH net als Bosz op een gegeven moment de juiste 11 vind voor de juiste plekken in het elftal.

De Mazraoui hype is ook wel weer over. Wat slecht gedekt zeg bij die goal.

11 augustus 2018 om 20:45

niet om het een of ander hoor, Maar Ten hag zit nu al 8 maanden bij Ajax, en weet nog steeds niet welke 11 de beste zijn op hun plaatsten ?
dan heb je toch wel een serieus probleem hoor! de competitie is al begonnen, Peter Bosz zijn jaar toonde aan hoe belangrijk een goede start is. (met een ook maar iets betere start had Ajax boven Feyenoord geëindigd)

Waar ik bij Ajax vooral problemen zie is het feit dat ze 3 rechtsbacks hebben die gezamenlijk ettelijke miljoenen gekost hebben die alle 3 niet goed genoeg zijn voor Vvv.
In de spits zit je daarnaast met Huntelaar die vorig seizoen al aantoonde niet meer op zijn top te zitten (en dan druk ik me mild uit, want voor een Killer miste hij ontzettend veel kansen)
Dolberg is nog steeds niet echt fit. en ik vraag me af of dat geen One-season wonder is.

11 augustus 2018 om 21:04

Dan vergeet je dat dit pas de eerste echt slechte wedstrijd is van Mazraoui dit seizoen. Hij kan nog veel leren en heeft wel potentie uit te groeien tot een niveau Sergi Roberto, of misschien zelfs hoger.

12 augustus 2018 om 00:29

Ten Hag gaf vandaag een aantal spelers rust voor dinsdag. Hij ging er vanuit dat de B keus ook weel een wedstrijdje kon winnen van Heracles. Ik denk dat hij voortaan wel uitkijkt met dit soort wedstrijdjes. Huntelaar is inderdaad niet meer de killer van een aantal jaar geleden, echter is het wel een hele goede standin voor Dolberg. Ook hebben we nog Cassiera die nog een toekomst heeft bij Ajax. Wat betreft de backpositie geef ik je gelijk. Ze hebben het geprobeerd met Orejuela, dat bleek niks te zijn. Vervolgens een back aangetrokken waar een hoop clubs achteraan zaten en waarvan werd verwacht dat hij een hele goede speler kon worden. Jammer genoeg weer een flop en blijkt er in de jeugd een middenvelder rond te lopen die niet voor hun onderdoet. Ik ben benieuwd wat Ajax ermee gaat doen.

Ajax begint het seizoen zoals we het gewend zijn, valse start. Maar wat tot nog meer zorgenlijd is het slechte veld spel.

Ajax terecht gelijk gespeeld wat een drama. En niet over ten hag beginnen. Iedereen zakt door het ijs we mogen blij zijn met gelijk spel!

Individueel de beste spelers van de Eredivisie. Als team bij lange na niet. Dat is ten Hag aan te rekenen. Schandalig gelijkspel. Als het dinsdag ook fout gaat, dan mag er van mij meteen een nieuwe coach komen.

Wanneer wordt er iets van Huntelaar gezegd in dit elftal. Je hebt gigantisch goede middenvelders met een steekpass, welke maar niet gegeven kan worden zodra Huntelaar erin staat. Wat een slome duikelaar. Ben zo klaar met die gast.

Wanneer wordt er iets van Huntelaar gezegd in dit elftal. Je hebt gigantisch goede middenvelders met een steekpass, welke maar niet gegeven kan worden zodra Huntelaar erin staat. Wat een slome duikelaar. Ben zo klaar met die gast.

En tot zover de hosanna bij en over Ajax. Beide beentjes op de grond. Nu laten zien dat die centen het waard zijn geweest.

En tot zover de hosanna bij en over Ajax. Beide beentjes op de grond. Nu laten zien dat die centen het waard zijn geweest.

Ajax gaat gewoon verder waar het vorig seizoen gebleven is met een laag tempo, veel nutteloos balbezit, weinig inzet, slap in duels, slap in de afwerking en uiteraard weer prachtige tegengoals van afstand. Ik geloofde al niet dat Ajax ineens een stuk beter zou zijn alleen omdat er 2 nieuwe spelers bij zijn gekomen. De rest van het elftal staat er namelijk ook nog. Ten Hag is de eerste trainer in bij Ajax in lange tijd die ik echt niet kan volgen in zijn beslissingen. Ik maak me op voor een moeizaam seizoen met veel gelijkspelen, de rest mag in sprookjes geloven.

11 augustus 2018 om 20:39

Om dit nu al na 1 wedstrijd te zeggen gaat wel wat ver. Maar ben het met je eens dat het er tactisch niet goed uit zag bij ajax, neem daarbij een onbegrijpelijke opstelling en je kan zeggen dat ten hag vandaag zeker gefaald heeft.

11 augustus 2018 om 20:39

Ik snap waar je naar toe gaat maar Keizer is er niet voor minder uitgeknikkerd. Begon met een Nederlaag en lag uit Europa en de bekert. Dat terzijde, het is gewoon nog niet goed. Ik zie een kleine verbetering maar gewoon niet goed genoeg om mee te draaien in zowel Europa als Nederland (eerste plek)

Ik herhaal mijn verhaal van vorige week. Dit Ajax komt tegen Luik binnen een half uur op een 0-1 achterstand en het is over... die mannen uit Belgie snappen wat er nodig is als het er om gaat.

11 augustus 2018 om 22:47

Doe mij even jouw glazen bol... Ik vrees ook voor a.s. dinsdag, maar dat heeft meer met Ajax te maken dan met Luik. “Dat ze in Luik snappen wat er nodig is als het er om gaat” heb ik afgelopen dinsdag niet terug gezien. Ze stonden na 35 minuten 0-2 achter in een Europese thuiswedstrijd en hebben nog steeds een slechte uitgangspositie. Een houdbaar afstandschot en een blunder van Mazraoui waardoor ze een penal krijgen waren nodig om nog een beetje uitzicht te houden op de volgende ronde. Ik ben vooral bang dat Ajax het zichzelf lastig gaat maken en niet zozeer voor de kracht van Luik

Heerlijk! Van tevoren calculeer je deze wedstrijd in als verliespartij. Elk puntje is dan meegenomen. Laat scoren geeft dan hoop op iets meer, maar natuurlijk heb je dan altijd nog de kwaliteit van Ajax in het veld staan. Ziyech strooide in de eerste helft met heerlijke ballen. Zette zelfs Van Beek een keer 1 op 1 met de keeper. Gelukkig is onze keeper geen angsthaas in de zestien (behalve met hoge ballen misschien). Dat zie ik graag! Als neutrale voetbalsupporter verwachtte ik meer van Ajax. Toch is het zeker de verdienste van Heracles en de midweekse wedstrijd dat Ajax hier niet wint. Mijn team oogt fit. Alleen V. Nieff kwakkelt duidelijk met het niveau dat Heracles wil spelen. Goede trap, verder in handelingssnelheid en met sprinten te traag. Ik hoop dat daar een defensieve middenvelder voor in de plaats komt. Dan resteert het me om de jongens te bedanken voor de geweldige avond voor een Heraclied. We kregen meer dan we vooraf gedacht hadden. Chapeau strijders!

Hoelang gaan we Neres nog misbruiken op links? Of je zet hem op rechts waar hij vorig jaar wel rendeerde of je pakt de 40 miljoen van Roma en koopt ern linksbuiten (of huurt in verband met Bande)

M E N T A L I T E I T. Het woord van de komende wedstrijden. Heracles komt dan wel met een zondagsschot voor (was zeker mooi), maar dat riep Ajax over zichzelf af. Als ze zo door willen gaan dan gaat het gewoon mis. Je kan gewoon niet winnen op vijftig procent inzet. Ik ben niet tegen het rouleren, maar Mazraoui is geen verdediger. Hoe Pederson hem uitkapt kan gewoon niet. En dit is weer een fout van de jongeling die ons een tegendoelpunt oplevert. Ten Hag moet echt ingrijpen. Als hij Kristensen en Orejuela niet goed genoeg vind moeten we nog een rechtsachter halen. Simpeler kan het niet. Conclusie, wie dit soort wedstrijden niet serieus neemt zal geen kampioen worden...

Teveel aanpassingen, dat is niet goed voor een elftal. Zuyech is nog steeds niet verkocht maar ook tadic moet spelen dus zetten ze die maar rechtsbuiten.

Neres, afgelopen seizoen prima bezig, moet daarom ineens naar links, daar is hij stukken minder. Rechtsback wordt ogpeleid maar is nog lang niet stabiel.

Voor de belangrijke wedstrijd tegen Luik veel wisselingen op het middenveld plus ene Blind die nog langzaam invorm moet komen, was pas net weer in training.

Al met al punt verlies wat toch wel een beetje te verwachten was. Een elftal heeft vastigheid nodig.

Hoelang gaan we Neres nog misbruiken op links? Of je zet hem op rechts waar hij vorig jaar wel rendeerde of je pakt de 40 miljoen van Roma en koopt ern linksbuiten (of huurt in verband met Bande)

11 augustus 2018 om 20:37

Het is wachten tot Ziyech verkocht is, dan mag Tadic cntraal spelen en Neres weer op rechts.

11 augustus 2018 om 20:41

Tadic kan toch ook gewoon op links zoals hij bij twente vaak deed?

11 augustus 2018 om 20:49

Precies Neres speelde goede voorbereiding op rechts en zo haal e minder overhoop met Tadic op links.

Genoten van het spel van Heracles. Ze hebben echt een heel leuk team bij elkaar gebracht. Vooral de keeper en Spits hebben me echt verrast. Ook de degelijkheid van de verdediging en de kwaliteitspelers op de flanken fantastisch! Voor ajax natuurlijk geen goed begin van de competitie maar ze mogen nog blij zijn met het gelijke spel. Vond de scheidsrechter belabberd fluiten vandaag. Hoe kom je in godsnaam aan 6 minuten extra tijd? En hoe kan je op zo'n ongelukkig moment affluiten? Merkwaardig.

11 augustus 2018 om 20:47

Deveste, 6 minuten was helemaal niet zo gek. 3 * 3 wissels = 3 minuten. Dan kan je daar nog het tijdrekken bij tellen. Kreeg de keeper overigens nog geel voor ook, dat liep daarvoor soms op tot aan de minuut. Laat staan alle vrije trappen, corners etc die op een slakkentempo gingen.

Wat een ongelooflijke slappe duur betaalde voetballers heeft dit Ajax. Dat dit zich beroepsvoetballers mogen noemen. Zeiken als ze er een wedstrijd naast staan, maar niets klaarmaken als ze wel mogen spelen. Dexe trainer krijgt het niet op de rit met zijn wisselingen en tactisch inzicht. Schaam je diep Ajax. Lof voor Heracles

11 augustus 2018 om 20:39

Wat een arrogantie van ten Hag begin gewoon met je sterkste elftal , ik heb totaal geen vertrouwen meer in die man , ik denk dat hij het seizoen niet volmaakt als hij dit blijft flikken

Heb dit net ook al gezegd tijdens de wedstrijd maar: Ik snap Echt niet waarom je bij de start van de competitie niet je sterkste elftal opstelt...

Als je nou gewoon een uur lang vol gas geeft met Frenkie, Schone en KJH kun je die drie er toch na een uur afhalen? Nu moeten De Jong en Huntelaar alsnog meer dan een halfuur spelen met de kans op een schop tegen je poten omdat Heracles nog volle bak mee speelt voor de punten.

Het werd hier al na de wedstrijd tegen Luik gezegd, alleen Ten Hag kan ervoor zorgen dat Ajax geen kampioen word. Het spel was ten opzichte van het vorige seizoen bijna niet veranderd, en weer was het voor mij zoeken wat nou het aanvalsplan was. Het enige verschil is dat er nog meer kwaliteit op het veld staat, maar het is nog te veel hopen op een individuele ingeving en die bleven vandaag uit.

Je loopt weer eens achter de feiten aan ze leren het nooit Als je er dinsdag wel uitvliegt (Wat ik niet hoop) Worden ziyech de jong en neres verkocht Geld weer op de bank

Deed Neres mee? Daar gaat Roma echt geen 40Mil voor neerleggen. Balverlies, kijkt 4x opzij en speelt de bal alsnog achter een medespeler. Meerdere mensen vinden Neres geweldig spelen, maar ik vind hem te wisselvallig. Ten hag liet hem op een gegeven moment op links spelen. Maar geen ENKELE vorm van diepgang. Ziyech en de Ligt haalden als enige het gewenste niveau. Donny.... Laat ook maar. Wat een goal van die Peterson zeg. Kijken wat PSV doet.

Wat ik bizar vind is dat in de aanloop wordt geschreeuwd dat er zo’n fantastische selectie is, ook een superbezetting van de bank en dan worden er spelers gespaard????

11 augustus 2018 om 20:50

Dat is Ten Hag. Alleen hij kan ervoor zorgen dat dit team niet uitblinkt.

De top van de eredivisie is zo matig dit jaar... Krijgen we een gevalletje Leichester City? Makkelijk praten na 1 wedstrijd maar zowel Ajax als PSV als Feyenoord stellen mij zwaar teleur op dit moment.

11 augustus 2018 om 22:48

Je spreekt voor je beurt maat.
PSV lekkere wedstrijd, 4-0. Lekker.
Goed weekend.

Een trainer is er voor om spelers beter te maken met ten Hag zijn de spelers niet beter geworden, niet stil blijven staan maar eerder achter uit gegaan. Heeft nu de voorbereiding van het seizoen mogen doen het elftal is er niet op vooruit gegaan. Wie bij Ajax trekt eens aan bel dat het zo niet langer kan met deze trainer. Volgens mij begrijpen de spelers er ook niets meer van. Een rits aan middenvelders die afgelopen woensdag overlopen werden en vanavond niets te vertellen hadden komt wel vreemd over

Op deze manier zie ik het dinsdag somber in en zie ik Ten Hag het einde van het seizoen niet halen

En dat zijn de eerste 2 verliespunten en nog wel thuis. Ten Hag is het gewoon niet. Dat doelpunt van Heracles was wel een schoonheid!

Ik hoop voor Ajax en ten Hag dat hij de boel aan het voetballen gaat krijgen, want tot nu toe vind ik het verschrikkelijk matig. Ze hebben een verdedigende middenvelder nodig die de nodige fysiek heeft en de beuk erin kan gooien. Je zag tegen Standard ook dat die middenvelders zo 20 meter konden pakken zonder dat iemand wat deed. Gelukkig waren die afstandschoten waardeloos, maar het gaat de tegenstander veel te makkelijk af. Daarom denk ik ook dat het middenveld de matigste linie is bij Ajax. Kansen worden er voorin wel gecreërd. Ik hoop dat ten Hag zo snel mogelijk een vast basiselftal neer kan zetten dat echt op elkaar ingespeeld raakt en niet elke week weer 3 of 4 man wisselt, want dat gaat niet werken.

Heracles terecht een puntje mee naar huis. Ajax moet nog flink kneden om er wat beters van te maken. Geen stress.

Ajax was niet geweldig, maar ze moeten gewoon 2 van die 4 of 5 kansen maken, dan win je gewoon. Laten we nou niet doen of Heracles zo goed was, 2 schoten op doel, waaronder een pracht goal.
En ik heb al gezegd, dit gaan we 17x zien als Ajax thuis speelt, tijdrekken vanaf minuut 1, veel kleine overtredingen tegen en hopen dat het lang 0-0 blijft. En dan moet Ajax maar zien hoe ze er door komen.

Arrogant van Ten Hag om met zo'n verschillend elftal beginnen. Dat is de oorzaak. Vastigheden, daar draait het om. Schandalig....

Ten Hag is een tactisch onbenul dat is nu wel duidelijk. Ajax zou er goed aan doen om zijn vervanger alvast klaar te stomen want het kan zomaar klaar zijn met Ten Hag bij Ajax. Stoom Reiziger maar alvast klaar.

Afgestraft voor het sparen van spelers. Waarom na 3 wedstrijden al spelers sparen? Je kan ook spelers sparen door gewoon volle bak te gaan en voor een comfortabele voorsprong te gaan en dan een aantal spelers die je wilt sparen wisselen.
Daarnaast een verschrikkelijk slecht veld. Het is ongelofelijk dat ze door blijven gaan met concerten geven in de arena vlak voor de start van de competitie waardoor de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen altijd op een waardeloze mat gespeeld worden. Terwijl een goede mat voor Ajax juist heel belangrijk is.

Het voetbal van Ajax was echt verschrikkelijk. Totaal geen tempo of verassingen te zien. In mijn ogen hebben we echt nog een buitenspeler nodig. Niet iemand die steeds in de bal wil komen, maar iemand die ook zonder bal de diepte in wilt gaan. Spelers als Babangida, Gronkjaer of zelfs Rommedahl waren technisch redelijk beperkt, maar hadden zeker hun waarde. Zo'n type voetballer moet toch wel ergens te vinden zijn?

Ben Ajacied maar vanavond was het arrogantie ten.top en dan.met name van de heer ten.Hag...eerste wedstrijd altijd je beste elftal opstellen, dit is je.kans om te laten zien dat er niets te halen valt. Maar nee, ten Hag denkt nu hij trainer van Ajax is hij het wel afkan met wisselspelers....heel snel.opzouten. Ik heb over twee weken mijn witte zakdoekje alvast bij.mij

Altijd weer hetzelfde liedje, je denkt nj gaat het gebeuren voor Ajax, maar na de eerste wedstrijden sta je al met 6 punten achter de koploper en wordt het hele seizoen achter de feiten aanlopen. Jammer dat Ajax zich niet kan motiveren voor tegen de kleine ploegen en lopen ze erbij van dat doen we wel ff

Business as usual. Winnaarsmentaliteit niet voldoende aanwezig bij Ajax. Ook nog eens in combinatie met een zwakke trainer en dan kun je - net als vorige seizoenen - tegen een zeperd aanlopen. Kortom, de net gekroonde kampioen wordt weer onttroond door de echt kampioen. Staat al weer met 1-0 voor tegen een toch niet zwak FC Utrecht. In plaats van naast Tadic - die vanavond slecht speelde - te investeren in echte kwaliteit, geef je meer dan twintig miljoen uit aan een matige speler die graag in Amsterdam woont en voor zijn favoriete club speelt tegen een vorstelijk salaris. Je moet ook niet gek opkijken dat Ajax door Standard Luik wordt uitgeschakeld. Ajax is namelijk makkelijk te bestrijden. Verdedigend zwak en bijna allemaal spelers die de bal in de voet gespeeld willen hebben. Te veel van hetzelfde, op Tadic na slecht ingekocht. Tijd voor Sar, Overmars en Ten Hag om te vertrekken....

Noem mij 1 punt van vooruitgang sinds het aantreden van Ten Hag, 1 maar....Nee he? Lukt niet. DRAMATISCH slechte trainer. Was niks, is niks en wordt nooit iets. Welke DEBIEL heeft deze trainer aangesteld???

Tja als je denkt dat je een verdediging moet vormen met 2 middenvelders: Frenkie en Mazaoui dan twijfel ik wel ernstig aan Ten Hag als coach. Als Bosz deze selectie had gehad denk ik dat Ajax met twee vingers in de neus kampioen zou worden.

Het was gewoon echt niet goed genoeg vandaag. Middenveld werd vrijwel de gehele wedstrijd overlopen. Tadic ook vrij onzichtbaar. Mazraoui gewoon lekker op de bank als middenvelder en eindelijk eens een fatsoenlijke RB aantrekken. Alleen Ziyech en de Ligt een voldoende. Als je Daley Blind op LB gaat zetten had je hem net zo goed in Manchester kunnen laten, heb je er ongeveer net zoveel aan. Echt puur alleen als CV of 6 opstellen.

Heb de wedstrijd niet kunnen zien maar zie net dat Sierhuis in de basis stond. Seriously Ten Hag? Alle respect voor die jongen maar dit is de eerste wedstrijd van het seizoen, dan ga je toch niet meteen rouleren met jeugdspelers? Tsjonge jonge... Frenkie de Jong op de bank... pfff nu gaat de druk meteen lekker toenemen.
Nou Standard maar ff goed oprollen dinsdag, dan ben ik weer tevreden.

Het wordt echt tijd dat ze in Amsterdam de oogkleppen eens afzetten. Kampioen word je op het veld en niet op papier of in de media. We zijn niet zo goed dat we zo maar van Heracles winnen. Je moet GVD knokken tot je er bij neervalt. We missen noch steeds een breker op 6. Te veel mooiweervoetballers. Als je de beste wilt zijn, moet je er elke wedstrijd staan. Stelletje over het paard getilde pubers

12 augustus 2018 om 04:37

Siem erbij!

Ik voorspelde een grote nederlaag van Ajax tegen Standaard aankomende week. Ik werd voor gek uitgemaakt hier en een hater.

Ik kan iedereen verzekeren dat het niet vanuit haat komt, maar vanuit realisme. Nederlandse clubs gaan er altijd hard uit in de CL voorrondes. Ik verbaas mij er niet meer over. Ik zou me er pas over gaan verbazen als een Nederlandse club de CL haalt door de voorrondes heen.

11 augustus 2018 om 22:25

Dit is niet goed voor het zelfvertrouwen.... mischien alle Ajaxieden eens 2 weken niet met de media praten en op VZ reageren... gewoon de voeten laten spreken ipv de grote bek!

Tja… een nieuw Heracles waar je eerlijk gezegd niet gelijk bij iedereen een naam bij het gezicht hebt. Zelf had ik een andere verplichting en kon niet eerder dan minuut 50 van de wedstrijd inschakelen. Mijn gevoel zei op basis van verschillende oefenwedstrijden te hebben gezien, er best een verassing mogelijk was in Amsterdam maar tegelijk rekening houdt met een (met alle respect) ‘doodnormale’ winstpartij voor de thuisspelende ploeg . Wat ik zie is een wedstrijd waar Heracles veelvuldig te zien is op vijandelijk grondgebied, zeer strijdvaardig is en zelfs op voorsprong weet te komen door een wereldgoal eerste klas. Ajax komt vrij snel op gelijke hoogte (verwacht), erg zuur maar 1-1 is ook mooi 🙂 Maar dan de blessuretijd; meneer Gözübüyük, hier bent u echt een verschrikkelijk goed voorbeeld van het slechte niveau arbitrage in het Nederlandse voetbal. Eerst een uiterst dubieuze vrije bal tegen en een paar minuten later (minuut 101)affluiten bij een counter van Heracles. Ja de kans op een ” duitse” winst was hier erg groot maar dit zag u niet zitten dus floot u maar af. Ik stond in een zaaltje waar 20 man rond me stond en voorspelde luid bij het eerste balcontact van deze aanval dat de scheids zou gaan affluiten…en zo geschiedde. Daarom meneer Gözübüyük, bent u de jan*****jodokus van deze avond en ben ik voor de rest verschrikkelijk trots op de prestatie van ons nieuwe Heracles, het wordt een mooi seizoen!

Het viel me op dat Zyech Eiting gewoon in het spel weigert te betrekken. Haten die elkaar ofzo?

Het is denk ik toch een tussen de oren kwestie, na de transfers (die overigens best goed zijn) en breed uitgemeten zijn in de media, is er misschien wel het idee dat men makkelijk kampioen kan worden. Gemakzucht ligt dan op de loer, en dan is het jammer dat het nu een paar punten kost, aan de andere kant met oog op Europees voetbal is men nu gewaarschuwd, want dat zal nog wel moeilijker zijn dan Heracles.

12 augustus 2018 om 01:55

Maar dan nog ..... ten Hag heeft een half seizoen kunnen oefenen met zijn opstelling.
Krijgt ie er ook nog mooie spelers bij, dan moet de boel toch kloppen?

Al moet ik ook toegeven dat het er bij de 3 CL kwalificatie wedstrijden er niet slecht uit zag. Maar ook dan is het raar. Na die 3 potten moet je toch klaar zijn voor de ED?

Wat is dit nou???? Het Bayern München van Nederland hahahaha... als ik overmars was zou ik nee zeggen tegen al die miljoenen voor die overgetypte spelers en zou nog ergens 20 miljoen uitgeven aan een paar aankopen...!!!!

Heb nou niet echt een overtuigende wedstrijd gezien van Ajax. Ik hoop dat Heracles deze inzet kan vasthouden, maar het gaat hier om Ajax waar elke club 200% geeft. Verder hoop ik dat het goed komt met de steward en de achterlijke supporter gevonden wordt.

De laatste 10 minuten zette Ajax druk, en kwamen er kansen.
Je vraagt je af waarom er niet zo werd begonnen..

hallo Feyenoord dacht met 4 reserve spelers het makkelijk te redden tegen Trencin! niet dus! Ajax had daar moeten van leren! niet dus! 1-1 dom? die lopen weer achter de feiten aan! mvg ritje

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
4.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoréAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

5 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 13 december
Barcelona lijkt Juan Larios kwijt te raken aan Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren