Update: PSV legt schikkingsvoorstel Lozano naast zich neer

Maandag, 11 september 2017 om 15:31

Hirving Lozano heeft van de aanklager van de KNVB een schikkingsvoorstel gekregen van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. De aanvaller van PSV wordt ernstig gemeen spel verweten toen hij zondag tegen sc Heerenveen een directe rode kaart kreeg na een charge op Denzel Dumfries. Lozano mist bij een schorsing de topper tegen Feyenoord volgende week. Eerder kondigde trainer Phillip Cocu al aan een eventuele schorsing te zullen aanvechten.

Lozano heeft tot maandagmiddag 16.00 uur de tijd om te reageren op het schikkingsvoorstel. Als de Mexicaans international het schikkingsvoorstel niet accepteert, dan wordt de zaak donderdagavond behandeld door de onafhankelijke tuchtcommissie in Zeist. Indien de tuchtcommissie oordeelt dat Lozano gestraft wordt, dan kan hij nog naar de commissie van beroep.

Door het ontvangen van de rode kaart van scheidsrechter Kevin Blom mist de buitenspeler sowieso de wedstrijd tegen Feyenoord. Alleen als de tuchtcommissie tot een vrijspraak komt, is hij inzetbaar voor de topper van zondag 17 september. PSV-trainer Cocu vertelde al bij FOX Sports dat de club hoe dan ook in beroep gaat.

Update 11 september 15.31 uur - PSV legt schikkingsvoorstel Lozano naast zich neer
Zoals verwacht heeft PSV ervoor gekozen het schikkingsvoorstel voor Hirving Lozano niet te aanvaarden. De aanklager betaald voetbal van de KNVB wilde de aanvaller schorsen voor drie duels, waarvan twee voorwaardelijk, voor zijn overtreding op Denzel Dumfries tegen sc Heerenveen. Volgens het Eindhovens Dagblad gaat PSV daar niet mee akkoord, waardoor de zaak donderdagavond wordt behandeld door de onafhankelijke tuchtcommissie in Zeist. Alleen als hij wordt vrijgesproken, kan Lozano zondag meedoen tegen Feyenoord.


Poll

Moet Hirving Lozano geschorst worden?


Gerelateerd

189 reacties (laatste reactie door gaudi)

PSV zal in beroep gaan. Uitspraak is dan donderdag. Alleen vrijspraak van de tuchtcommissie zal betekenen dat Lozano mag spelen tegen Feyenoord.

11 september 2017 om 14:28

Verwacht ook dat PSV in beroep zal gaan, dat is hun goed recht. Alleen loop je het risico dat de straf verhoogd wordt in dit geval. Vrijspraak zie ik niet gebeuren dus zullen het 3 wedstrijden worden na Feyenoord.

11 september 2017 om 15:27

Natuurlijk gaat Psv in beroep. Dit is een schandalige beslissing van de Knvb. Als Lozano hem vol raakte prima. Maar hij raakt Dumfries niet eens. En als je dan een schorsing wilt uitdelen voor gemeenspel. Dan moet je Dumfries schorsen wegens simuleren van een ernstige blessure. Terwijl hij niet eens geraakt werd. Die heeft Lozano gewoon een rode kaart aangesmeerd. Maargoed al had hij dat niet gedaan. Dan had Blom ook gewoon een rode kaart getrokken. Die fluit al zovaak in het nadeel van Psv dat het geen toeval meer kan zijn. Denk dat het perfecte voorbeeld die 2 penalty momenten zijn. Waarbij Heerenveen er wel 1 krijgt. En Psv waar precies dezelfde overtreding word gemaakt. Daar geeft hij hem niet. En dan had die ene goal niets meer uitgemaakt. Maar het geeft wel aan hoe Blom fluit.

11 september 2017 om 15:31

Mits vrijspraak speelt hij sowieso niet tegen ons toch?

Dat is dan niet echt handig gedaan.... maar mij hoor je niet klagen, net als vorig seizoen lijkt het geluk ons wederom toe te lachen!

Eerst zaterdag dat Heracles pas laat wakker werd en vervolgens ook nog eens niet minstens gelijk maakte, hahaha en een dag later dit!!

Maar ondanks dit alles moeten we denk ik wel wat beter gaan spelenk, anders kan het misschien toch nog een zware pot gaan worden woensdag.....

11 september 2017 om 16:04

Sorry, maar schandalige beslissing? Vind ik wat overdreven. Hij raakt hem niet? Dan heb je ogen echt in de broekzak zitten. Gewoon een domme overtreding, wat misschien geen donkerrood is, maar je kunt absoluut een rode kaart trekken. Komt met 2 gestrekte benen in. Of dat dan is doordat die uitglijd doet niet echt ter zake.

11 september 2017 om 16:33

Elsjorro - Kijk eerst eens even goed naar de overtreding voordat je gaat roepen dat hij mrt 2 gestrekte benen inkomt.

11 september 2017 om 16:33

Ledenis: lees je wel wat je zegt?

" Als Lozano hem vol raakte prima."

Hoe in hemelsnaam kan je dat zeggen? Als Lozano hem vol raakt kan Dumfries een jaar, misschien wel nooit meer, voetballen! Waarom zou je alleen iemand bestraffen als er na zo'n achterlijke actie een gewonde valt op het veld. Twee benen inkomen, waarvan eentje gestrekt, is gewoon rood.

Keur agressie maar goed in het veld jongen. Ik wil niet weten hoe je in het dagelijks leven bent.

11 september 2017 om 17:01

Laat me niet lachen man, doe je PSV bril af en wees gewoon eerlijk. Iedereen ziet toch dat hij met twee benen inkomt op Dumfries, terecht rood, klaar. Dat PSV in beroep gaat vind ik zo dom, vind de schikkingsvoorstel hartstikke meevallen.

11 september 2017 om 17:57

Als dit rood is dan wordt het tijd dat het keurkorps consequent wordt. Heb in speelronde 1 zware vliegende takels gezien van oa der Heijden en Veltman, beiden slechts geel. Dan zou dit nooit meer dan geel mogen zijn.

11 september 2017 om 18:31

Dan zijn die goed weggekomen. Punt is, als speler weet je dat je solliciteert na een rode kaart, wanneer je de keuze maakt om met twee benen in te komen. Dan moet je niet raar opkijken als de scheids dan na je toe komt lopen met een rode kaart in zijn hand.

11 september 2017 om 20:00

Wat zit je nou te zeveren man , twee benen ? Beetje de boel te provoceren hier bah bah

11 september 2017 om 20:26

Het is helemaal niet relevant of hij hem raakt of niet (wanneer je kijkt naar de regels). Het gaat om de intentie. De Knvb is klaarblijkelijk van mening dat Lozano opzettelijk iemand een schop wilde uitdelen.

11 september 2017 om 20:44

Dan heb jij de bewuste overtreding niet gezien. Jij zit hier een beetje de boel te bagataliseren. Had het ook liever anders gezien. Maar beelden liegen niet. Domme onnodige actie van onze Mexicaanse vriend.

11 september 2017 om 14:33

Klopt, zal denk ik niet gebeuren dus hij zal er waarschijnlijk niet bij zijn.

Ik zie nu pas dat dit toch alweer de 6e rode kaart (waarvan 5 keer direct) uit zijn carriere is, in 124 competitiewedstrijden. Lozano is eigenlijk gewoon een soort projectiel kennelijk. Wist ik niet.

11 september 2017 om 14:42

Hij heeft vorig seizoen bij Pachuca gewoon 3 keer rood gehad. Dat zijn vrij opmerkelijke statistieken. Dat is wellicht de keerzijde van zijn enorme explosiviteit en drijf. Ik kan zo snel niet alle beelden vinden, maar de directe rode kaart tegen Santos die op dailymotion staat vind ik nou ook weer overdreven.

11 september 2017 om 14:47

Wow, van deze statistiek was ik nog niet op de hoogte, dat is wel extreem veel inderdaad, zeker voor een buitenspeler..

11 september 2017 om 14:40

Hoe kan Feyenoord er dan eigenlijk wel vaak mee wegkomen?

11 september 2017 om 14:51

Kramer door een vormfout (gepruts van de Knvb). Vilhena kwam er niet mee weg, maar Feyenoord kon omdat er op basis van videobeelden een schorsing werd opgelegd twee keer in beroep gaan waardoor hij tegen Heerenveen-uit mee kon doen. Uiteindelijk werd in het 2e beroep de straf verlaagd met 1 wedstrijd. PSV kan ook voor het weekend twee keer in beroep gaan, maar indien de tuchtcommissie Lozano niet vrijspreekt, is Lozano wel geschorst tegen Feyenoord. Het werkt nou eenmaal anders bij een directe rode kaart in vergelijking met schorsing op basis van videobeelden. Of het eerlijk is, is de vraag.

11 september 2017 om 14:51

Situaties zijn niet te vergelijken. Het ligt er aan wat Blom heeft opgeschreven als aard van de overtreding, daar zal de jurist mee aan de slag moeten. In de gevallen van Feyenoord was het telkens pure onkunde van de aanklager en/of scheidsrechter en werd daar door Van Benthem handig gebruik van gemaakt.

11 september 2017 om 14:52

Arsenal laten we voorop stellen dat Feyenoord er nooit mee is weggekomen. Maar als je geen straf wil moet je ervoor zorgen dat knvb fouten maakt. Echter hebben ze geleerd van het verleden en zullen ze scherper zijn. Het zag er allemaal knullig uit en rode kaart was ook wel terecht. Maar vind 1 wedstrijd wel voldoende . En nu is deze regel opeens niet goed meer terwijl iedereen vorig jaar riep dat anders moest. Maar nu de betrekking oo de eigen club is is het weer niet eerlijk

11 september 2017 om 14:52

Ik bedoel niet hoe Feyenoord ze vrij heeft weten te spreken, maar hoe Feyenoord ze tijdens het proces wel kon laten voetballen

11 september 2017 om 15:02

Het verschil is dat het bij Feyenoord voornamelijk schorsingen betrof die na video beelden werden opgelegd. Dan heb je sowieso al een stap meer nodig om tot uitspraak te komen. De eerste stap is nu door Blom genomen door Lozano rood te geven.
Bij Kramer en Vilhena was het de aanklager die na videobeelden gezien te hebben tot schorsing/vrijspraak kwam zonder de beoordeling van de scheidsrechter op het veld.
De zaak van Karsdorp is misschien enigzins vergelijkbaar die werd vrijgesproken maar die tackle was in mijn ogen toch wel wat onschuldiger.

11 september 2017 om 15:58

Je hebt gelijk, hoewel velen medesupporters stelselmatig anders beweren, worden wij best vaak "gematst".

Nu wil ik niet zeggen dat de knvb niet eerlijk is of partijdig, want daar werken ook gewoon normale mensen met voorkeuren (bewust of onbewust).
Afgelopen seizoenen hebben wij de mega gunfactor gehad (wat ik soms wel genant vond worden, omdat je dan klein wordt weggezet, terwijl wij gewoon van oudsher een top 3 club zijn!).... maar voor ons had FC Twente dat bijvoorbeeld vaak in de tijd van Kesler. Dat zal altijd wel in mate zo zijn.

Maar mij hoor je niet klagen, want vele beslissingen vorig jaar zijn uiteindelijk zeer cruciaal geweest voor ons succes!
Haha ik zeg, knvb ga zo door hahaha!

11 september 2017 om 14:46

Vind het vooral bijzonder dat de uitspraak dan donderdag al definitief is.. voorgaande jaren kon je bij beroep de eerstvolgende wedstrijd dan wel meedoen, nu dus niet meer. Opzich goed, maar alleen als ze hierin consistent blijven..

11 september 2017 om 14:48

Slim van psv om in beroep te gaan, is ie wel beschikbaar tegen Feyenoord. 3 wedstrijden schorsen is normaal hoor. Raakt ie hem vol, krijgt ie er zeker 6. Dit is geen Engeland, daar moet niemand het mee gaan vergelijken. Daar geven ze gewoon voordeel..

11 september 2017 om 15:13

Als ze in beroep gaan is de uitspraak daarvan op donderdag, dus voor de wedstrijd tegen Feyenoord. Aangezien ik vrijspraak niet zie gebeuren mist hij dan alsnog die wedstrijd.

Ik vind het prima als hij er niet bij is tegen Feyenoord, daar niet van. Maar het leek er toch echt op dat hij uitgleed. Misschien wat wild, maar vooral ongelukkig.

11 september 2017 om 14:12

Uitglijden met je rechterbeen in de lucht en je noppen vooruit, hoevaak gebeurt jou dat?

11 september 2017 om 14:13

Ik voetbal niet en heb dus geen noppen. Redelijk nooit dus eigenlijk.

11 september 2017 om 14:16

Haha, ik kan je als wel voetballer vertellen dat je niet per ongeluk zo inkomt.

11 september 2017 om 14:16

Hij gaat heel bewust met gestrekt been over de bal heen. Dat heeft niets te maken met een slippertje, kijk even hoe hij noppen vooruit er in gaat. Zo pak je nooit de bal. Als hij hem raakt kan het een hele zware blessure opleveren.

11 september 2017 om 14:29

Als dit rood is en 3 wedstrijden schorsing, dan eindigen we straks wedstrijden met 9 man en is er elke wedstrijd wel iemand geschorst. Even voor de beeldvorming van de inconsequente KNVB:https://youtu.be/n6D2bLBXznw Voor deze tackle werd slechts geel gegeven...

11 september 2017 om 14:38

Bij psv wel idd zie hendriks *(na trappen) en locadia (spugen). Dan hebben ze het aam zich zelf te danken gefrustreerde spelers!!

11 september 2017 om 14:58

Goed kijken: http://i64.tinypic.com/33xejup.png

Zo ga je niet op je tegenstander af om de bal te veroveren. Dat hij daarna uitglijdt doet er al niet meer toe, zeker omdat zijn rechter been over de bal heen op het been van de tegenstander neer komt.

11 september 2017 om 14:30

Als dit rood is en 3 wedstrijden schorsing, dan eindigen we straks wedstrijden met 9 man en is er elke wedstrijd wel iemand geschorst. Even voor de beeldvorming van de inconsequente KNVB:https://youtu.be/n6D2bLBXznw Voor deze tackle werd slechts geel gegeven...

11 september 2017 om 15:00

Hij pakt dumfries terug voor overtreding van 10 seconde daarvoor

11 september 2017 om 15:25

En dus? Wat wil je daar mee zeggen?

11 september 2017 om 15:44

Dat zag ik ook en dat betekent dus dat het geen onschuldige tackle is, maar gewoon een rode kaart. Lozano glijdt ook pas uit op het moment dat hij zijn voet neerzet, als hij Dumfries had geraakt had niemand het over een onterechte rode kaart gehad.

11 september 2017 om 15:24

Je moet kijken voordat hij uitglijdt, hoe onbesuisd hij met zen rechterbeen aan komt vliegen en hem vol op de enkel van zen tegenstander wil planten. Dat hij vervolgen uitglijdt maakt het voor het oog misschien wat onschuldiger maar de intentie was echt smerig, met een beetje pech trap je op zo'n manier een enkel helemaal af. Ik zal het gauw accepteren als ik Psv was. Dan heb je hem in iedergeval weer in Utrecht, vrijspraak lijkt mij echt een utopie.

Was gewoon vies spel. Is maar dat hij de enkel mist. Anders is je seizoen voorbij.

11 september 2017 om 14:19

Dat Feyenoorders hier zo op happen is lachwekkend. Bij Feyenoord-PSV vorig jaar waren er minsten 4 Charges van Feyenoorders zwaarder dan deze. Wat dacht je van de sliding mrt 2 benen vooruit door Berhuis op van Ginkel waardoor hij ruim 1 maand buitenspel stond. Er wordt gemeten met meerdere maten in Zeist. Wel even afwachten wat de tuchtcommissie doet, de aanklager zet natuurlijk hoog in.

11 september 2017 om 14:28

Och och daar is de calimero uit eindhoven weer. Soms zit t mee soms zit t tegen .en soms krijg je wat je verdiend.

11 september 2017 om 14:30

Dat is wel makkelijk of niet babelagtig

11 september 2017 om 14:32

Ik zeg toch niet 2 maten? Expres meerdere maten. Consequentie is ver te zoeken, en ja soms is het in het voordeel, neemt niet weg dat dit een belachelijke beslissing is.

11 september 2017 om 14:32

Je vergelijkt appels met peren. Zo werkt het niet bij de Knvb.

11 september 2017 om 14:38

Hij heeft wel degelijk gelijk. Feyenoorders staan allemaal in de rij om dit als een ernstige overtreding af te doen, terwijl bij relatief ergere charges van Feyenoorders (vooral in de Kuip in topwedatrijden) altijd afgedaan worden als strijd en 'net over het randje'. Ook in hou van Feyenoords spel qua strijd en hardheid, maar wees dan ook gewoon eerlijk en doe nu niet alsof je zelf heilig bent.

11 september 2017 om 15:13

Ja staan alleen Feyenoorders in de rij? Of zouden het gewoon vooral vrijwel alle niet Psv'ers zijn. Alsof wij ons drukmaken om PSV op het moment.

11 september 2017 om 15:26

Opvallend veel Feyenoorders ja, vooral net na de wedstrijd zondag. Nogmaals, of het geel of rood is interesseert me niet eens zoveel, maar meer een beetje het hypocriete. En ja tuurlijk maakt Feyenoord zich druk om Psv uit(mochten ze 1 van de beste spelers missen); komop jullie gaan toch geen Ajax gedrag vertonen al

11 september 2017 om 15:28

Met het verschil dat de scheidsrechter dit een rode kaart vond en of je jet leuk vindt of niet die gaat er over niet de Feyenoord supporters.

11 september 2017 om 15:45

En wat dacht je van die tackle van Guardado tegen Ajax dan? Altijd makkelijk om met het vingertje te wijzen.... Gewoon terecht rood voor Lozano.

Overigens hoor ik je ook niet over Hendrikx die rood had moeten hebben?

11 september 2017 om 15:01

Je ziet duidelijk inderdaad dat lozano dumfries terugpakt voor overtreding van 10 seconde daarvoor

11 september 2017 om 15:22

Jaja Tony vd Berg, dat is 4 keer

Tja, PSV zal er wel tegenin gaan, maar ik denk dat de straf blijft staan. Het is namelijk niet zo dat hij uitglijdt en daarom hard doorglijdt. Hij wilde hem al stevig aanpakken, maar doordat hij uitglijdt, glijdt hij nog harder door. In mijn ogen kan de scheidsrechter daar wel rood voor geven, dus ik denk dat de schorsing gewoon blijft staan.

Wat een onzin zeg. Er zijn zoveel hardere tackles die met minder worden bestraft. Hij kwam onbesuisd in en geel was zeker op zijn plaats. Maar dit is nogal overtrokken

11 september 2017 om 14:19

Gestrekt been is rood. Waarom ga jij ineens de spelregels veranderen?

11 september 2017 om 14:19

Dat is jou mening, na de beelden meerdere malen te hebben bekeken, is rood gewoon terecht, en zal de schorsing blijven staan.

Hij neemt het risico door in te komen met 2 benen, dat hij uitglijdt is pech, maar hij nam het risico.
Overigens sluit het ene het andere niet uit, het is niet zo omdat een ander niet bestraft wordt, hij dan ook maar een lagere straf moet krijgen.

Je mag blij zijn dat Hendrix slechts geen kreeg, waar rood gewoon op zijn plaats was met natrappen, maar daar hoor je geen enkele psv'er over.

Nee, het zou je sieren dat je het als overtreding ziet.

11 september 2017 om 14:40

Oke flauwkees, als jij het eens was met de scheidsrechter over de rode kaart, wat vond je dan van het penalty moment waar Heerenveen er wel een krijgt maar Psv voor precies hetzelfde niks krijgt. Maar nee daar hoor je geen enkele ajacied over.

11 september 2017 om 14:52

Wat heeft 'ajacied' in godsnaam met deze situatie te maken? Maar ja inderdaad, PSV had daarvoor ook een penalty moeten krijgen, was vergelijkbaar met het moment waarvoor Heerenveen een pingel kreeg. Hendrix had ook rood moeten hebben, Lozano's rode prent vond ik ongelukkig maar begrijpelijk, zeker vanaf waar Blom stond.

11 september 2017 om 15:12

@sanderkoevoets
Inderdaad wat Hendrix deed was belachelijk, duidelijk natrappen.
Dat was pure frustratie. Blom staat daar bovenop een geeft gewoon een gele kaart. Ik denk dat hij Hendrix wilde sparen gezien de vorige momenten, maar het enige wat Blom doet is een brevet van onvermogen afgeven.

En wat Locadia deed is ook niet goed te praten. Als een trainer van een topclub moet je hier gewoon optreden, maar Cocu heeft zijn spelers blijkbaar niet in de hand. Slapzak eerste klas.

- Lozano geel
- Hendrix rood
- Locadia rood
- Psv verdiende een penalty
Zou voor mij een stuk logischer zijn geweest.

(Ik benoemde ajacied omdat in de reactie voor mij werd gesuggereerd dat alle psv'ers een psv bril dragen gezien de partijdigheid).

11 september 2017 om 15:25

Duidelijke en inhoudelijke reactie stefano360, daar kan deze Ajacied zich wel in vinden, al kan ik me ook vinden in de rode voor Lozano (ookal denk ik dat het niet per se zijn intentie was) vanuit Blom's positie, maar (donker)geel had ik me ook in kunnen vinden. Drie rode kaarten in 1 wedstrijd was wel wat gortig geweest ook natuurlijk haha!

11 september 2017 om 17:16

@stefano 360,

Ik heb meerdere posts staan in dit topic dat ook PSV nog een penalty had moeten krijgen, overigens had H'veen er in de 1e helft ook 1 moeten krijgen.

1e goal van H'veen was mogelijk ook hands, maar pech heb je altijd in een wedstrijd. Een scheids is geen computer, maar mens, en die maken wel fouten, en zien niet alles.

Maar als je vraagt over die penalty, wat er beslist 1 was, wat vond je dan van Hendrix die voor natrappen slechts geel krijgt? Of het spugen van locadia onbestraft?

Het zou je sieren als je daar dan ook even duidelijk over bent, waarom dat niets is, welke volgens de Knvb regels nog 2 rode kaarten had moeten opleveren.

Het valt wel op dat de frustratie bij de Psv'vers hoog zit. Ook mijn club heeft het slecht gedaan. Dus wees een man, en blijf achter je club staan, en probeer niet overal iets er achter te zoeken.

11 september 2017 om 14:20

Kijk nog eens goed naar de hoogte van zijn inkomen. Hoger dan de bal, ernstig gemeen spel.

11 september 2017 om 15:39

Het gaat hier niet om andere tackles of wel?

11 september 2017 om 14:32

Hij wil hard inkomen nadat hij een beetje van het kastje naar de muur gestuurd wordt tussen twee Heerenveen spelers. Op het moment dat hij z'n tackle inzet glijd hij weg waardoor het er nog wat ernstiger uitziet. Een gestrekt been alleen is echter genoeg om een rode kaar te geven en je kan hoog of laag springen maar Lozano heeft z'n been gestrekt.

11 september 2017 om 17:49

Hij glijdt inderdaad uit. Maar daarvoor strekt hij zijn been en komt hij hard in. Dan neem je het risico gewoon.

11 september 2017 om 20:47

Hij glijdt pas uit nadat hij die vieze overtreding maakte.

Niet te hem geloven om daar 3 wedstrijden voor te schorsen!

11 september 2017 om 14:22

Hoezo? Effectief zijn het er zelfs maar 2 (1 voorwaardelijk), lijkt me een reële straf voor een tackle met gestrekt been waarbij hij ook nog wegglijdt en er met 2 benen in klapt.

11 september 2017 om 14:41

Drie wedstrijden is standaard voor de aanklacht "ernstig gemeen spel" .

11 september 2017 om 20:49

3 wedstrijden(eigenlijk maar 2 want 1 voorwaardelijk) is nog redelijk mild. Hij komt met gestrekt been invliegen zonder enige intentie om de bal te spelen.

Voor iedereen die dacht dat het wel mee zou vallen, kan uit die droom ontwaken.
Alleen vrijspraak kan er voor zorgen dat hij inzetbaar is tegen Feyenoord.

11 september 2017 om 14:32

Beroep ook volgens mij, dan gaat er nog wat meer tijd overheen.

11 september 2017 om 14:43

Een beroep ook alleen maar als hij vrijgesproken wordt.

Mooizo. Die speelt alleen tegen Feyenoord als de tuchtcommissie hem vrijspreekt. Nu Locadia nog aanpakken!

11 september 2017 om 16:10

Ik denk dat het niet heel erg zal zijn voor jullie als locadia speelt

Haha wat lachwekkend, en dan te bedenken dat Peersman dezelfde schorsing kreeg voor een absolute doodschop tegen Cassiera. Waar zijn ze toch allemaal mee bezig daar in Zeist.

Die tackle zat al op het grensvlak tussen rood en geel, dan lijkt drie duels (waarvan weliswaar één voorwaardelijk) nogal een zware straf. Eén duel schorsing vind ik meer op zijn plaats.

11 september 2017 om 14:33

Een wedstrijd krijg je alleen bij twee keer geel of bij een doorgebroken speler of hands op de doellijn, verder eigenlijk nooit.

Die tackle zat al op het grensvlak tussen rood en geel, dan lijkt drie duels (waarvan weliswaar één voorwaardelijk) nogal een zware straf. Eén duel schorsing vind ik meer op zijn plaats.

volkomen terecht natuurlijk, smerige tackle.

Nu nog wachten op de schorsing van Locadia ;-)

11 september 2017 om 14:29

Dat van Locadia vind ik echt nog 10x erger dan deze tackle van Lozano, bah.

De manier van inkomen van Lozano is dom en lomp, dus ik snap Blom ergens wel dat hij rood gaf. Dan maakt het in deze niet heel veel uit of hij Dumfries nou wel of niet raakt.

11 september 2017 om 14:35

De een geeft em wel, de ander niet. Ik vond het terecht rood.

Echter weet ik niet of Locadia bestraft kan worden...

11 september 2017 om 15:04

Blom zag dat hij gefrustreerd was nadat hij luttele seconden daarvoor de overtreding niet mee kreeg. Dan snap ik wel dat je het zo beoordeelt. Ik denk dat zowel Lozano als Blom iets te fel reageerden, maar zoals iemand anders hier in een ander topic ook al zei, Blom roept dit ook wel over zichzelf af door zijn manier van fluiten.

11 september 2017 om 17:20

Friv,

Ik hoop ook eerlijk gezegd dat daar iets mee gedaan wordt van Locadia, wat een naar mannetje is dat zeg, vol met frustratie's. Ik zag het tijdens de wedstrijd en dacht toen al, van hier klopt iets niet.

Blom matst ze zowel met Locadia als met Hendrix die voor natrappen slechts geel krijgt.

En kan schreeuwen ze moord en brand omdat Lozano terecht rood krijgt voor inkomen met een gestrekt been...het moet toch niet veel gekker worden.

12 september 2017 om 08:56

Tsja, iedereen kijkt met een gekleurde bril naar het voetbal, en dan speciaal als het zijn/haar team betreft.

Niks verbaasd me meer, een rationeel argument en onafhankelijk oordelen zit er niet bij voor de meesten hier en dat ga je moeilijk veranderen.

Ik heb de beelden een aantal malen gezien, en ik snap goed dat Blom rood gaf, zeker van zijn positie.

Eerlijk gezegd denk ik dat de straf terecht is, ook al doe je het mogelijk niet expres hij neemt veel te veel risico, en gelijk wel deels weg, maar je komt met 2 benen in, en dat laatste is waarom hij geschorst zal worden.

Die zal er dus niet bij zijn tegen Feyenoord. Dat wordt vermoedelijk een lastige middag voor Psv, tegen dat Feyenoord, hoewel we nog moeten zien wat ze doen tegen City, als je daar een pak slaag van krijgt kan dat doorwerken, hoewel ik niet denk dat dit het zal doen.

Beide zullen gebrand zijn op een goed resultaat, maar voor mij is op dit ogenblik Feyenoord iets verder, en krijgt daarom de voordeel van de twijfel.

11 september 2017 om 14:18

Hij komt niet met twee benen in! Hij heeft zijn standbeen gewoon op de grond en die glijdt mee nadat hij zijn andere been ook op de grond heeft. Zijn standbeen staat een meter dan Dumfries af man. Ik maak me ernstig zorgen om de toestand van enkele voetbalzone gebruikers.

11 september 2017 om 14:25

Gast, hij stapt heel bewust over de bal heen met noppen vooruit. Dat is altijd rood. Heel simpel. Ga je maar zorgen maken over iets anders.

Als hij Dumfries raakt kan zijn seizoen over zijn. Het is een super vuile overtreding.

11 september 2017 om 14:27

Ik over psv supporters die met een psv bril kijken. Begrijp me noet verkeerd ofzo, maar zo inkomen kan in mexico etc maar in nederlands isndat al geel minimaal. Dese keer gleed hij er bij en leek t erger dan t is. Echter is t wel zomdat je de ene keer met geel weg komt andere keer met rood zoals in dit geval. Hij leert meteen de nederlandse regels wat betreft overtredingen maken. Mischien goed dat hij ff bij de les wordt genomen. Daarnaast als berghuis deze overtreding zo gemaakt had hadden feyenoord supporters gezegd dat t niets was zoals psv supporters nu doen over lozano. Het is jammer maar deze man most de topper tegen kampioen kandidaat nummer 1.

11 september 2017 om 14:40

est-1913,

Ik zou me meer zorgen maken om de toestand van de PSV supporters hier op dit forum, het is gewoon te gek voor woorden, dat ze niet inzien dat dit met 2 benen is!

Hij springt omhoog om de bal te gaan pakken, dat je dit normaal vind, zegt meer over jou dan over mij. Ik zou maar snel naar Specsavers gaan, en daar een bril kopen, die niet zo gekleurd is. Het is gewoon te belachelijk voor woorden, dat je een ander beticht van toestand van gebruikers, terwijl het bewijs zo overduidelijk is.

Opspringen met 2 benen, en dan land je inderdaad normaal wel op 1 been, anders heb je wel een hele rare manier van springen, en dat zijn standbeen dan onderuit gaat, doet niets af van dat feit, dat hij daar gewoon een groot risico mee nam, als hij iets meer verkeerd land op zijn enkel, is het maanden over en uit!

Zijn jullie werkelijk zo blind, of doen jullie dit om te provoceren? En dan zeggen ze dat Ajacieden niet objectief kunnen zijn...man man.

Hou aub op, en ga je mond spoelen! En Hendrix was ook geen rood zeker voor natrappen? Je mag blij zijn dat Blom jullie spaarde, en geen 2e rood gaf die terecht was. Het enige waar je over kan klagen is de penalty die je niet kreeg. maar ook in de 1e helft had H'veen er één moeten hebben.

Dus als je alles optelt, heeft Blom PSV bespaard, dus stop aub met die selectieve verontwaardiging.

11 september 2017 om 15:18

Het is inderdaad niet met twee benen. Wel met een gestrekt rechterbeen, over de bal heen. Dat is ernstig gemeen spel en verklaart de rode kaart en schorsing. In mijn ogen terecht.

11 september 2017 om 20:51

ik maak mij nog meer zorgen om voetbalzone gebruikers die door hun bril op deze smerige overtreding van Lozano nog gaan goedpraten.

Ik vind het geen rode kaart, maar een vrijspraak gaat er niet komen. Het leek er op dat Lozano ook wraak wilde nemen. Minder dan een minuut voor deze charge liet Blom het spel wel doorgaan toen de kleine Mexicaan in een duel op het gras belandde. Ik kan me niet herinneren of het Dumpries was, maar juist door dit moment zal er hoe dan ook geen vrijspraak komen.

11 september 2017 om 15:07

Exact. Meer dan 20 seconden zat er niet tussen, dan kun je verwachten dat Blom op z'n strepen gaat staan. Wel roept Blom dit over zichzelf af door zijn manier van fluiten. Als je als scheidsrechter spelers laat denken dat veel is toegestaan moet je niet raar opkijken als dit soort fratsen ontstaan. Lozano overdreef het echter dus begrijp ik de beslissing wel, maar Blom heeft hier zeker een aandeel in gehad.

Tuurlijk joh. Dat je hem rood geeft is al een ding (gezien waar andere spelers mee wegkomen, hoezo consistentie?), maar dit is wel belachelijk

Wel terecht. Een tackle uit frustratie en met de intentie om de tegestander te blesseren. Hij strekt wellicht niet in volle mogelijkheid over de bal heen, maar door het risico te nemen glijdt hij uit (en door) met beide benen en daarmee kan de tegenstander toch een forse enkelblessure oplopen.

Weinig consistentie is wel een terecht kritiekpunt.

11 september 2017 om 14:22

De intentie om de speler te blesseren? Jij weet serieus dat dat de intentie was van Lozano?

11 september 2017 om 15:51

Het was in ieder geval zijn intentie om Dumfries terug te pakken, omdat hij 15 seconden daarvoor gefrustreerd was dat hij geen vrije trap kreeg in een duel met Dumfries.

Ach ja het zal allemaal wel...

De Knvb en scheidsrechters zijn nogal wispelturig... Momenten die zeker een kaart zijn, zien ze door de vingers! Zo zal het altijd wat blijven, we wachten de uitspraak maar af. Maar ik denk dat de Knvb nu ff PSV in het vizier heeft oid.

11 september 2017 om 17:14

Nou dat denk ik ook. Gisteren is Hendriks gematst dat hij er niet met rood af moest en Locadia met zijn gespuug zouden ze ook via de tuchtcommissie moeten aanpakken.

Ga niet zo zielig zitten doen; het zou nog veel erger moeten zijn. Verder zou ik me vooral zorgen maken om het labiele gedrag van je eigen spelers.

De onenigheid wat betreft deze rode kaart heeft wat mij betreft haar charme. Mogelijk is het makkelijk praten nu mijn club er niets mee te maken heeft - sterker nog, zelfs baat bij heeft, maar de inconsistente arbitrage levert een extra dimensie aan de sport. Saai zou het zijn als er niet meer kan worden gediscussieerd over dit soort controversiële beslissingen.

11 september 2017 om 15:20

Dat gebeurt altijd wel. Ook als er zometeen beelden gebruikt gaan worden, zie alle discussies hier en door analisten die ook gebruik maken van beelden. Discussie blijft altijd bestaan.

Terechte rode kaart, valt niets aan af te doen, en de straf zal blijven staan, daar kan PSV of Cocu om zeuren wat ze willen. Misschien moeten ze even in de spiegel kijken, ipv gelijk beginnen te huilen.

De selectie van PSV is gewoon een stuk minder dan jaren daarvoor, en ze missen Europees, net als Ajax, dat ook op schandalige wijze geen Europees speelt.

Het uitglijden rechtvaardigt niet het inkomen met 2 benen, die gestrekt zijn, hij wilde hem gewoon even flink aanpakken, en zal ongetwijfeld niet dit in gedachte hebben gehad, maar dan had hij niet zo dom risico moeten nemen.

Het is jammer dat er eigenlijk niet éã©n Psv'er te vinden is die inziet dat dit wel terecht is, jullie mogen blij zijn dat Hendrix ook niet rood kreeg, of vindt je dat natrappen als Psv'er mag, omdat hij gefrustreerd is en daarom slechts geel hoeft te krijgen?

Ik zou zeggen doe even de bril af. Want samen met Ajax moeten ze kampioen worden, en dan ziet het er niet enorm goed uit nu. Maar blijf achter je club staan, en ga niet gelijk na 4 wedstrijden alles en iedereen al de schuld geven.

Kijk meer naar hoe het kan dat je zo weg gespeeld werd door H'veen.

Iedereen die zelf gevoetbald heeft, weet dat dit geen rode kaart is. Het was geen opzet, hij gleed uit en daardoor zag het er zo vervelend uit. Het was gewoon een gele kaart, meer niet. Arnold Bruggink, Stijn Schaars en enkele andere prof-voetballers zeiden dat ook al. Maar ja, bij de Knvb regeren de niet-voetballers en hockeyers, daardoor snappen ze dit niet. Net zoals alle echte voetballers gewoon gras willen, maar de Knvb staat toe dat wij (als enige land in Europa) een hele hoop clubs met kunstgras hebben... te idioot voor woorden, waarom werken bij de Knvb eigenlijk niet veel meer oud prof-voetballers??

11 september 2017 om 15:23

Zijn linkerbeen glijdt weg, de rechter strekte hij echter naar voren toe, over de bal heen. Zo ben ik nog nooit ingekomen, ik wil niemand onnodig blesseren. Bovendien zijn er ook analisten die het wel rood vonden.

11 september 2017 om 17:15

Belangrijker: oud scheidsrechters vinden het rood. Die kijken er toch weer anders naar

11 september 2017 om 20:54

ik hebb gevoetbalt en ik kan zeggen dat dit gewoon een rode kaart is. Lozano had totaal niet de intentie om de bal te spoelen, komt met een gestrekt been invliegen. Terecht rood

Gewoon accepteren die hap. Met of zonder Lazano maakt immers geen reet uit, verliezen ga je die pot tegen Feyenoord toch. We moeten niet doen alsof PSV helemaal afhankelijk van die jongen is. Al heb je Messi voorin staan, zolang die sukkels achterin er zo'n bende van blijven maken maakt het allemaal niets uit. Maar drie wedstrijden, wat een hard gelach zeg. Vloed schopt van Ginkel zowat door midden en krijgt helemaal niets.

Blom is veel te happig om rood te geven wanneer een tegenstander afjaagt en daarbij een overtreding lijkt te maken. Willems zat precies in dezelfde situatie toen Swerts toneel speelde, ook toen was Blom de scheidsrechter en kreeg Willems rood na een schwalbe van Swerts, nadat Willems hem fel afjaagde. Lozano raakte de tegenstander dan wel enigszins doordat hij uitgleed maar de situatie is vergelijkbaar.

Aanklager nog bezopen van gisteren? Volstrekt belachelijk.

11 september 2017 om 15:10

Ja inderdaad, die heeft de rochel van Locadia blijkbaar niet waargenomen.

11 september 2017 om 20:55

hoezo belachelijk? Ik vind het voor dat vergrijp zelfs nog aan de milde kant. Totaal geen intentie om de bal te spelen, gestrekt been, frustratie,

Pff de tegenstander geeft aan dat het alleen geel zou moeten zijn, maar de knvb wil 3 duels schorsen? Helemaal gek geworden

11 september 2017 om 14:46

Volgens mij heeft Pogba vorig seizoen bij Vilhena ook gezegd dat hij dacht dat er geen opzet in het spel was. Toch werd Vilhena uiteindelijk voor eerst 3 en na beroep voor 4 wedstrijden geschorst. Volgens mij zijn beide aangeklaagd voor ernstig gemeen spel dus is de aanklacht hetzelfde en de strafeis ook.

Aanklager wil Lozano voor 'ernstig gemeen spel' drie duels schorsen. Ongeacht de discussie over de 'terechte' rode kaart had ik niet de indruk dat hij bedoelde die jongen van Heerenveen het ziekenhuis in wilde trappen. Het was een zeer wilde actie waar je soms rood voor krijgt en soms geel voor krijgt. Het betitelen als ernstig gemeen spel met 3 wedstrijden eisen vind ik daarentegen wel erg zwaar. 1 wedstrijd staat hier gewoon op zijn plaats.

Gaat echt helemaal nergens over, drie wedstrijd maar. Ik heb echt plaats vervangende schaamte als ik mensen hoor roepen dat het wel meevalt. Hij had minimaal 5 wedstrijden moeten krijgen, zou hij hem met gestrekt been raken, dan zou het seizoen voor Dumfries voorbij zijn waarschijnlijk.

Gewoon heel terecht, PSV speelt erg vuil, en wordt daarvoor bestraft, en nu zijn opeens alle PSV supporters in rep en roer?

Lozano terecht rood!
Hendrix had rood moeten krijgen slechts geel!
Locadia spuugt op Dumfries, krijgt niets! Ik zag dit gisteren inderdaad ook tijdens de wedstrijd, maar Blom deed niets!

1e helft kreeg H'veen geen penalty, die men had moeten krijgen, maar in de 2e helft kreeg PSV ook geen penalty terwijl ze er recht op hadden.

Helaas is Blom erg partijdig geweest voor Psv, ze hadden met 8 man moeten eindigen! Ik zou als ik PSV was een grote bos bloemen sturen, hij heeft jullie enorm gematst!

Lekker bezig Knvb. Willen jullie zo graag dat PSV geen kampioen word. Zwaar onterecht dit. Geel was max geweest.

11 september 2017 om 15:06

Ja dat zal het vast en zeker zijn. Natrappen van Hendrix bestraft met geel, spugen Locadia tot dus ver ook onbestraft. Dus je mag je in je handjes knijpen.

11 september 2017 om 16:46

Hands Zeneli bij 1-0, penalty Heerenveen, niet gegeven penalty de Jong en nog een aantal zware tackles van Heerenveen. Nee PSV zat alles mee natuurlijk..

En ja ik vind dat van Locadia ook gewoon rood. En ja dat natrappen in principe ook. Maar hadden we daar al niet al eerder mee moeten beginnen dan? Bijvoorbeeld in Elke Eredivisie-wedstrijd en niet alleen nu bij Psv? De lijn is volledig zoek, of er is in feite nooit geweest.

11 september 2017 om 20:58

eerste helft pingel heerenveen niet gegeven..
Welke hands Zeneli?
Welke zware tackles Heerenveen?

Ja oke jullie hadden een pingel kunnen hebben, Maar jullie mogen in de handjes knijpen dat Blom erg coulant was richting jullie Gaudi

12 september 2017 om 09:41

Kijk de aanname van de 1-0 maar eens. Is duidelijk op de arm. Mwah dat vond ik iig echt geen pingel (lees ook niemand die het er wel een vindt) en de pingel die ze kregen wordt Isimat eerst naar de grond getrokken, een goede arbiter laat daar doorspelen. Blom liet ontzettend veel toe er werd wat afgemoffeld. Hendrix is ook een keer met twee benen onderuit gehaald, geen kaart. En dat is precies wat ik hier dus al zovaak heb neergezet. Het was met Blom weer pure willekeur, maar schei eens uit met dat hij PSV heeft gematst. Dat is echt een lachwekkende uitspraak Limboroy.

11 september 2017 om 15:26

Ik vind dit wel terecht. Gezien de manier van inkomen met het rechterbeen. Geel geef je wanneer iemand hard en te laat is, rood wanneer iemand met gestrekt been het duel ingaat. Zo zijn de regels (gelukkig) afgesproken.

11 september 2017 om 15:53

Zoals ik hieronder al heb aangegeven, check ook beeld van Studio Voetbal gisteren. Een mooie 'freeze' waarbij je ziet dat hij vol met zijn voet op de wreef van Dumphries staat. Volkomen terechte schorsing en zou PSV sieren dit te accepteren als een man.

11 september 2017 om 18:12

@Cuco10 Ik heb niet het idee dat de Psv de knvb nodig heeft om geen kampioen te worden, het gebrek aan verdedigende kwaliteiten en gebrek aan zelfreflectie bij een aantal spelers is genoeg om geen kampioen te worden. Scheidsrechter en aanklager beoordelen de tackle van Lozano als ernstig gevaarlijk spel daar staat een rode kaart en 2+1 wedstrijd schorsing op. De aanklager is trouwens geen onderdeel van de knvb.

Ik vond het persoonlijk geel waard. Ik denk niet dat hij vrij gesproken wordt omdat hij 10 seconde daarvoor tegen de scheidstrechter aan het schelden was.

Er past maar een uitspraak; vrijspraak. Dit was niet eens een kaar waard, dus zeker geen rood. Niet dat qua resultaat had uitgemaakt, met 11 man was PSV ook al kansloos, maar wanneer je voor dit soort uitglij partijen kaarten blijft trekken dan krijgt de bond overwerk op hun bureau.

11 september 2017 om 15:52

Check jij de uitzending van Studio Voetbal van gisteren maar. Een 'freeze' beeld geeft duidelijk aan hoe smerig de overtreding was. Iedereen was het er ook over eens dat het rood was. PSV zou als een vent moeten zijn en accepteren. Dat zou ze beter sieren.

11 september 2017 om 16:00

Onzin. Feyenoord was vorig jaar ook geen vent door een schorsing te accepteren voor Vilhena waar sprake was van een duidelijke elleboogstoot. Je mag hier als club gebruik maken van je recht en wie weet wordt hij vrijgesproken. Met of zonder Lozano maakt volgende week een enorm verschil.

11 september 2017 om 16:08

Ik vond dat zelf ook verachtelijk (en ja, dat zou ik ook vinden als Ajax dat doet). Als je een overtreding maakt, accepteer je de consequenties. Alleen als je echt de pech hebt dat er helemaal niets aan de hand is, begrijp ik dat je er tegenin gaat.

11 september 2017 om 16:45

Ja wow de kijkers van Studio Voetbal zijn ook niet echt PSV-minded hé. Zet er een club van het Eindhovens Dagblad neer en ze willen geel voor een schwalbe. Studio Voetbal als expertpanel aanhalen, is weinig zinvol.

11 september 2017 om 16:50

Het belangrijkste was het beeldmateriaal. Dat spreekt voor zich. En gisteren zat daar bijvoorbeeld ook Kees Jansma. Dat is echt wel een capabele man. Sjoerd Mossou vind ik ook een capabele journalist. En het gaat niet om de kijkers van Studio Voetbal, het gaat om de "kenners' die er zitten. En je hebt gelijk, niet iedereen is goed die daar zit.

11 september 2017 om 18:18

4Ever4Ajax, Het zou in mijn ogen zelf onprofessioneel en amateuristisch zijn om niet te proberen een schorsing tot een minimum te laten beperken als je de overtuiging heb dat deze onterecht of onevenredig hoog is. Bvo's zijn miljoenen bedrijven en geen liefdadigheidsinstellingen.

11 september 2017 om 21:01

niet eens rood? Uitglijpartij?
Lozano zet een tackle in met gestrekte benen, geen enkele intentie om de bal te spelen. Terecht rode kaart, jammer dat enkel de psv-supporters het geen rood vinden

Het moet gewoon geseponeerd worden, belachelijk!! Die blom kan alleen maar rode kaarten trekken, doet ie alleen maar als psv speelt

11 september 2017 om 15:50

Onzin, gisteren bij Studio Voetbal kon je duidelijk zien bij stilstaand beeld dat hij met zijn noppen op de voet staat van Dumphries. Juist belachelijk dat je als PSV niet akkoord gaat. Daarmee vergoeilijk dit soort verachtelijk gedrag.

Het was zeker een erg stomme, onnodige actie maar rood was zwaar onterecht blom had het makkelijk gwn met geel af moeten doen. Maarja was weer echt zo'n typisch blom momentje

Zoals ik gisteren al had voorspeld, 3 wedstrijden schorsing als eis en PSV die weigert zich neer te leggen bij het feit dat Lozano een schorsing gaat krijgen. Donderdag verliest PSV deze zaak en zo zal hij zondag tegen Feyenoord niet mee doen. Door de bekerwedstrijd tussendoor zal hij met dit voorstel normaal wel tegen Utrecht uit meedoen, aangezien 1 wedstrijd voorwaardelijk is. Met het aangaan van de juridische strijd zou deze zaak ook wel eens hoger kunnen uitvallen.

Vreemd trouwens dat ik nog niks heb gelezen over een onderzoek naar Locadia, heeft de aanklager het gemist of ligt een aankondiging nog in het verschiet?

11 september 2017 om 16:43

Tja misschien dat Locadia wel de mazzel heeft die normaal alleen voor Feyenoorders en Ajacieden opgaat als het op de KNVB aankomt. Zou opzich niet terecht zijn, maar goed dat is zoveel niet momenteel bij de KNVB. PSV wordt momenteel al buitensporig veel benadeeld terwijl we net vier wedstrijden op weg zijn. Gaat prima dus

Ik heb net de actie een stuk of 20 keer opnieuw bekeken. Het excuus dat hij uitgleed kan van tafel. Net zoals de opmerking dat hij met twee benen inkomt.

Hij komt met een veel te hoog rechterbeen in en maakt in de voorwaartse vlucht een trappende beweging naar beneden op de voet van Dumfries. Door die wilde en ongecontroleerde actie glijdt hij uit, valt op zijn bibs met twee gestrekte benen naar voren.

Voor deze specifieke actie van Lozano kun je gewoon rood geven. Raakt hij hem vol, dan breekt namelijk het middenvoetsbeentje van Dumfries. Echter had de scheids inderdaad ook geel kunnen geven.

Verwacht dat de commissie de schorsing handhaaft omdat het twee kant op had kunnen gaan en de scheids een beslissing maakte die te billijken is.

11 september 2017 om 16:41

Hij raakt hem niet eens. Je mag de beelden nog zeshonderd keer kijken. Snap echt niet hoe iedereen hier zuiver rood in ziet. Ofja wel van bepaalde supportersgroepen die verre van objectief zijn, maar van sommige mensen vraag ik mij echt af wat er met hun ogen is.

11 september 2017 om 16:56

Ow sorry, wist niet dat jij die ene persoon ter wereld was die weet hoe het zit. Excuses. De volgende keer zal ik jou om hulp vragen wanneer er iets niet duidelijk is.

Als jij niet ziet dat hij twee keer achter elkaar als een dolle op de tegenstander afrent, om vervolgens in te komen alsof hij een plank doormidden probeert te schoppen, dan heb jij ontlasting in je kijkers.

Daarbij zeg ik niet eens dat hij hem raakt. ik zeg dat hij als een vol idioot inkomt en als hij hem raakt zijn voet breekt. Dat is in Nederland al genoeg voor rood.

11 september 2017 om 16:58

Over objectiviteit gesproken, dat ben jij ook niet helemaal in deze. Lozano zet een onbezonnen tackle in doordat hij ook nog wat wegglijd lijkt het nog wat ernstiger maar gestrekt been wat gevaar oplevert voor de tegenstander is terecht rood.

11 september 2017 om 19:55

Dat klopt Tornado72. Ik zeg ook nergens dat ik wel objectief ben, maar sommige personen hier doen zich wel voor alsof ze dat zijn en komen dan met de meest onzinnige spreuken.

Ja Rugnummer dat is dan jouw mening. Je voelt je duidelijk aangevallen (getuige je reactie hier en die even hieronder). Lijkt mij nergens voor nodig. Ik bedoelde het namelijk in het algemeen.

11 september 2017 om 21:03

Hij staat vol op de wreef van Dumfries, als je dat niet ziet kan je beter naar Pearle of zo gaan.

Ik vind Blom vaak een slechte scheids, maar deze kaart vind ik nog steeds terecht!
Je ziet hem gewoon onbezonnen inkomen en had hem zwaar kunnen blesseren, dus ja intentie en dus rood. PSV moet dit gewoon accepteren en niet verdedigen.
Enige wat ik wel begrijp is zo proberen Lozano voor zondag speelgerechtigd te krijgen, daar kan ik ze geen ongelijk in geven, maakt een erg sterke start tot nu toe.

Volgende lachwekkende beslissing van de KNVB. Maar verder gaat het prima daar en wordt er totaal niet met zeshonderd verschillende maten gemeten. Ach als ze PSV zo willen pakken, moeten ze dat vooral doen. Brevet van onvermogen hebben ze allang gekregen. Jammer dat Lozano hier de dupe van is. Grote kans dat hij in restant van het seizoen nog zwaardere tackles van anderen te verduren krijgt die dan worden weggewuifd onder de noemer mannelijke spel oid. Klinkklare onzin uiteraard.

11 september 2017 om 17:01

Opgewonden standje. Ik snap het wel. Het is ook niet leuk om te zien dat je favoriete club er een rommeltje van maakt. Neemt niet weg dat je gewoon en objectief kunt reageren.

Hij komt gewoon gevaarlijk in en stampt met zijn noppen omlaag richting voet/enkel van zijn tegenstander. Of hij hem nu raakt of niet. Door de onbesuisde actie kan de scheids rood geven. De aanklager doet dan naar aanleiding van gevaarlijk spel een voorstel van 2 wedstrijden.
Wat is daar nou gek aan?

11 september 2017 om 20:07

Het gaat mij erom, voor de zoveelste keer, waarom geven we hier rood. En voor een andere overtreding (ik noem hier een aantal keer een Vloet als voorbeeld) niet? Je kunt toch niet ontkennen dat daar totaal geen lijn in zit? Ik heb genoeg lompe en eigenlijk ook zwaardere overtredingen gezien van andere spelers dit seizoen. Allemaal geen rood. Dus of je bent daar een keer als Knvb consequent in en trekt daar een duidelijke lijn of je blijft aankloten. Ze kiezen voor het laatste en ja dat frusteert mij. Als jij alle PSV-wedstrijden had gezien, had je dat kunnen begrijpen. PSV is namelijk tegen AZ en NAC duidelijk genaaid. Daar hoef je geen Psv'er voor te zijn om dat te kunnen zien. Als Blom vervolgens in het vierde potje er weer een teringzooi van maakt. Ja dat leidt tot frustratie.

11 september 2017 om 21:07

Gek dat alleen psv-ers het zien dat ze zogenaamd benadeeld zijn, en dat de neutrale kijkers er een andere mening op na hebben.
En inderdaad Blom maakte er een teringzooitje van, geen rood hendriks en gen rood Locadia, en hij verzuimd psv een penalty te geven.
In de eerste helft had Heerenveen ook recht op een pingel en die kregen ze ook niet. voor de rest floot Blom foutloos, lozano terecht rood

11 september 2017 om 17:10

@gaudi: Wat is er met je? Ik ken je hier als een rustige en nette jongen met oog voor voetbal. Maar waarom nu zo uit te bocht vliegen? Je kan toch duidelijk zien op de beelden dat de rode kaart meer dan terecht is? Dan is de Knvb toch helemaal niet PSV aan het zoeken? Ze doen eindelijk wat ze moeten doen!

11 september 2017 om 19:59

Toegegeven. Deze reactie was inderdaad in een opwelling geplaatst (daar moet ik voor waken), maar ik blijf bij mijn standpunt. Vind het van de zotte dat het bij de Knvb continue pure willekeur is. Neem een voorbeeld aan die tackle van Vloet bijvoorbeeld. Vele malen smeriger dan dit, wordt afgedaan met een gele kaart, dus ook gewoon beoordeeld. Arbiter staat er dan ook nog eens stuk dichter op. Ja dat frusteert mij dan wel.

En ja jullie vinden het rood, maar er zijn er ook heel veel (waaronder niet-PSV'ers) die het geen rood vinden. Het is imo echt niet zo'n overduidelijke rode kaart die jullie er wel in zien. Maar goed dat blijft toch een eeuwige welles-nietes discussie.

11 september 2017 om 20:22

Ik ga zeker met je mee als het gaat om dat de ene actie met rood en een andere (wellicht zwaardere actie) geel krijgt. En daar krijgt iedereen mee te maken, zowel positief als negatief. Dat maakt het nu juist zo belangrijk om die videoref in te gaan zetten. Je zag het afgelopen weekend in Duitsland. Dat voorkomt dat je het gevoel van willekeur krijgt (en die heb ik ook wel eens hoor).

Waar waren al deze mensen die dit rood vinden bij de tackle met gestrekt been op heuphoogte van Matthijs de Ligt tegen Heracles Almelo? Zo typisch weer. Hoe moet ik jullie in godsnaam serieus nemen, als er continue met twee maten gemeten wordt? Als dit rood is, is dat van de Ligt donkerrood. En als je ergens een lijn wil trekken had je er daar al mee moeten beginnen. Ben het wel beetje beu onderhand dat als het PSV is het vaak weer een factor 8 overdreven moet worden.

11 september 2017 om 17:02

Wat heeft De Ligt hier nu weer mee te maken?

11 september 2017 om 17:16

@rugnummer. Ik denk dat Gaudi het meten met 2 maten wil aangeven.
Een scheids kan bij de ene ploeg steeds net geen rode kaart geven, en bij een andere net wel.

11 september 2017 om 21:09

als dat van de Ligt in jouw ogen donkerrood is, dan is die van Lozano pikzwart

12 september 2017 om 09:38

Op basis waarvan Limboroy? Volgens mij komt de Ligt vele malen gevaarlijker in. Foxsports betitelde het ook als 'ontsnapt de Ligt aan rood hier?' Volgens mij kwam Ajax daar gewoon heel goed weg. En toont het de pure willekeur dat Lozano hier wel het bokje is, terwijl er allerlei verklaringen zijn dat rood te zwaar is.

12 september 2017 om 12:29

De ligt kwam inderdaad goed weg. Maar dumfries ook. Voor hetzelfde geld breekt hij al zijn botten door die onbesuisde tackle van lozano die tackle was echt levensgevaarlijk

Het blijkt wel dat de beslissing van een scheidsrechter zeer belangrijk is. Gaf Blom geel dan was de kous af. Nu geeft hij rood en dan zijn er altijd wel beelden te vinden waarop je kan zeggen dat het rood is, ook al zijn er meerdere beelden waarbij je concludeert dat het geen rood is.
Ja en als je dan kijkt naar de wispelturigheid van Blom (bij bijna elke wedstrijd) Zie het eerst alles doorlaten en dan ineens weer pietluttig, ziet wel een penalty tegen Psv, maar niet in hetzelfde geval tegen Heerenveen.
Ja dan begrijp ik de frustratie bij de Psv' ers.
En dan speelt ook nog de reactie van de verslaggever een rol. Deze was dit keer meer dan 100% zeker dat Blom het goed zag. In andere gevallen wordt het vaak afgedaan dat de speler goed weg komt. Ik zie hierboven al genoeg voorbeelden voorbij komen.
En als PSV zich benadeeld voelt, zit er maar één ding op; In beroep gaan, wat de uitslag ook wordt.

11 september 2017 om 20:09

Precies mijn gevoel ja. Er zit totaal geen lijn in de Knvb en dat frusteert. Normaa wordt dan geroepen, ja als grote club zit het je altijd mee blabla. Nou daar heb ik dan nog verrekte weinig van gemerkt. Drie van de vier PSV wedstrijden zaten vol met dubieuze beslissingen. Met name NAC uit en Heerenveen uit, maar ook die penalty van AZ ging nergens over.

Nu weet je ook weer waar PSV staat op het lijstje van de Knvb, wat een schande zeg.

Hoeveel van deze overtredingen heeft El-Ahmadi vorig jaar wel niet gemaakt wie helemaal niet bestraft werden? Lozano doet het een keer en krijgt gelijk 3 wedstrijden. Schande dit hoor. Nederland zakt en zakt als land door dit soort domme beslissingen van de Knvb. In Engeland krijg je hier niet eens een vrije trap voor man.

Hallo, niet bewust, niet geraakt....dan moet je naar Specseavers....
Hij raakt hem, zéér zeker, en het doet het ook bewust, hij gaat met z'n hak naar de voet van de tegenstander!
Hij "hakt"er zgn in!
Duidelijk, dus goed straffen dit hoort niet op 'n sportveld thuis...
Trouwens aan dat vasthouden in de 16 mag ook best wat strenger worden opgetreden, dat is tegenwoordig sleuren en trekken, sneller geel hiervoor, tot rood toe!!

Nou wat een gezeur weer over beslissingen van de scheids. Altijd maar wat te zeuren. Word dan zelf scheidsrechter! In mijn optiek doen alle scheidsrechters hun best zo objectief mogelijk te handelen. Helaas nog geen video ref. wat al veel zou schelen. Over gisteren: van mijn (Heerenveen) kant een geweldige wedstrijd gezien, met een Heerenveen wat Psv op alle fronten overklaste. Ik denk dat Psv ers nog in hun handen moeten knijpen wat de wedstrijd betreft. En de beslissingen van Blom? Ja eens met Psv ers hadden net als Heerenveen een penalty moeten krijgen. Rode kaart Lozano? Blom kan m gewoon geven. Met 2 gestrekte benen was het niet, zijn 2e been gleed idd weg, maar hij neemt het risico door met zijn andere been zo in te komen. En mensen die verkondigen hij raakt m niet, moeten de regels wat beter leren kennen. Intentie is genoeg, hoeft m daarvoor niet eens te raken. Allerergst vind ik de rochel van Locadia, die zou voor zo iets Door Psv zelf gewoon 5 wedstrijden toe moeten kijken. Dat je dat als club accepteert..... Dat vind ik vele malen erger dan ons scheidsrechterskorps!

Belachelijke beslissing dit, dit is mede de oorzaak dat Nederlandse clubs en het NL elftal niet presteren internationaal. Hier wordt voor elk vergrijp direct een kaart getrokken in het buitenland fluiten ze er niet eens voor en daar maken de spelers ook niet zo een theater als ze niet worden geraakt zoals bij Dumfries. Hij naait hem gewoon een kaart aan dit terwijl hij helemaal niet wordt geraakt. hier zouden ze na het bekijken van de beelden ook voor moeten straffen.
En dan vinden de meeste forumleden dat Hendrix rood had moeten hebben maar niemand heeft het over de overtreding die op hem wordt gemaakt ( ook met 2 benen er in )
En als Locadia werkelijk heet gespuugd dan praat ik dat niet goed en moet hij worden geschorst maar ik heb het niet gezien en ik denk niemand.
Ik weet niet of iemand gisteren Real Betis tegen Vila real heeft gezien? zo zou het hier ook moeten gaan.

Vond de manier van inkomen vooral erg onhandig overkomen, vind 3 wedstrijdjes banken wel veel vooral als ik het naast andere overtredingen leg.

Terecht rood !! En eigenlijk moeten ze locadia ook nog schorsen voor het vieze spugen!! Staat op beeld en kan goed gebruikt worden door de aanklager 😑

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

32 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 PSV 29 17 4 2
2016/2017 Pachuca 29 10 10 3
2015/2016 Pachuca 40 12 6 1
2014/2015 Pachuca 35 7 2 0
2013/2014 Pachuca 16 2 0 1
Laatste voetbalnieuws

PSV zet alles op alles voor nóg een jaar met cliënt van Mino Raiola

Hirving Lozano sluit in de loop van volgende week weer aan bij PSV, na zijn deelname met Mexico aan het WK in Rusland. Volgens de vrijdageditie van het Eindhovens Dagblad gaat...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 20 juli
Valencia blijft azen op Timothy Fosu-Mensah. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren