Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wesley Sneijder zet zichzelf in top vijf beste Nederlandse spelers ooit

Laatste update:

Wesley Sneijder heeft in het programma Tiki Taka Touzani zijn top vijf van beste Nederlands voetballers aller tijden samengesteld. De oud-Ajacied zet Johan Cruijff bovenaan en geeft zichzelf een plek in de top vijf. Ook kijkt de recordinternational van het Nederlands elftal vooruit naar het jaar 2030, waarin hij trainer hoopt te zijn op het hoogste niveau.

“We gaan van nummer één naar vijf: Johan Cruijff, Arjen Robben, Ruud van Nistelrooij en Patrick Kluivert”, aldus Sneijder, wanneer het lang stil blijft. Presentator Soufiane Touzani doet aan Sneijder de suggestie om zichzelf op de vijfde plaats te zetten. “En op de laatste plek zet ik mezelf. Dat doe ik normaal nooit, maar nu doe ik het gewoon. Cruijff heb ik nooit echt zien voetballen, alleen op beelden. De rest heb ik allemaal meegemaakt en dat zijn topspelers. Zonder overigens iemand tekort te doen, want ik zal ongetwijfeld iemand vergeten. Maar ik kom uit een mooie generatie.”

Sneijder heeft een punt gezet achter zijn loopbaan en is nu trainer van de Utrechtse amateurclub DHSC. Of hij daar over tien jaar nog steeds zit? “Dat zeker niet. Ik ben dan zeker geen trainer van DHSC. Over tien jaar ben ik wel ergens trainer. Waar? Dat weet ik niet”, aldus de oud-speler van onder meer Real Madrid en Internazionale. “Ik weet wel van mezelf dat als ik er voor ga, en die stap heb ik nu genomen, dan wil ik ook het hoogst haalbare. Dat wilde ik als speler en dat wil ik ook als trainer.”

Sneijder geeft aan dat Utrecht altijd de stad is gebleven waar hij graag naar terugkeerde. Ook als speler van Ajax bewaart hij mooie herinneringen aan zijn stad. "Utrecht - Ajax, dat was voor mij een heerlijke wedstrijd. Ik ken de rivaliteit tussen Ajax en Utrecht natuurlijk. Het was heerlijk om 's ochtends met de auto van Utrecht naar Amsterdam te rijden, om vervolgens met de spelersbus weer terug te gaan naar Utrecht. Ik wist dat iedereen me haatte, dan was ik op mijn best", aldus Sneijder.

Wesley Sneijder behoort tot de vijf beste Nederlandse voetballers aller tijden

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heb toch het gevoel dat hij enkele spelers uit de generatie '88 vergeet. Rijkaard, Gullit, van Basten? Altijd subjectief, maar het rijtje van Sneijder is niet mijn rijtje.

31 oktober 2020 om 09:56

Cruijff, Neeskens, Keizer, Van Hanegem, van Basten, Gullit, Rijkaard, Bergkamp. Dat zijn de beste wat mij betreft. Daarna komen een hele hoop goede spelers zoals Seedorf, van der Sar, Kluivert, Davids, Frank de Boer, Stam, Cocu, Robben en dan pas Wesley Sneijder.

31 oktober 2020 om 10:17

Staat zeker ook niet in mijn team, maar één ding vond ik fantastisch aan de voetballer Sneijder en dat was zijn tweebenigheid. Ik vind 99.9 procent van de voetballers zo voorspelbaar altijd naar hun voorkeursbeen gaan (Neres en Berghuis afgelopen Europese week weer als ergeniswekkende en sprekende voorbeelden). Bij Sneijder ging het met beide benen even makkelijk. En het simpele er van is: het is trainbaar. Dus heeft Sneijder toch wel een goede trainingsmentaliteit gehad vroeger. Dat nam wel af met de jaren 😉. Maar steekpassjes, vrije trappen, corners, schoten... Met links en met rechts.... Geen verschil. En dat zijn er maar echt heel weinig.

31 oktober 2020 om 10:22

Klopt Formus. Ik vind het eigenlijk ook belachelijk "lui" van al die voetballers, dat ze elke dag trainen maar het schijnbaar onnodig vinden om hun chocoladebeen te trainen. Ik snap dat persoonlijk niet. Je haalt er ook zo veel voordeel uit op het veld namelijk.

31 oktober 2020 om 10:33

Ik snap dat ook niet. Je hebt 1 taak in het leven. Tegen een bal trappen. Doe het dan gewoon met beide benen. Dat is zo mooi aan Nadal, die is rechts, maar tennist met links zodat ie een hardere backhand heeft en omdat het lastiger spelen is tegen een linkshandige tegenstander. Dat is pas toewijding.

31 oktober 2020 om 10:52

@Migi, niet helemaal waar wat betreft Nadal. Hij tennist met links omdat hij zich daar zelf het meest comfortabel bij voelt en zijn linkerarm sterker is dan zijn rechterarm. Heb dat zelf overigens andersom (ben links, maar heb meer kracht in mijn rechterarm). Het is een mythe dat daar voor is gekozen omdat het moeilijker spelen is tegen een linkshandige speler (wat op zichzelf staand overigens wel weer waar is). Woorden van Toni Nadal: “The only thing I did advise Rafa was that at the age of 10, he needed to stop playing his forehand with two hands because no top player had a two-handed forehand and I couldn’t imagine my nephew being the first.” Ben overigens wel met je eens dat iemand als Nadal een toonbeeld van toewijding voor je sport is.

31 oktober 2020 om 11:30

Wauw, ik speel toch al vrij lang tennis en heb nog nooit een forehand met 2 handen gezien. Wat de chocoladebenen betreft, zo makkelijk trainbaar is dat echt niet, ik vind dat jullie hier nogal licht over gaan. Eigenlijk moet je daar echt al van jongsaf aan heel actief mee bezig zijn en dat zijn velen nog niet op die leeftijd. Gelukkig maar, kinderen moeten plezier maken en niet als robots opgevoed worden om de droom van de vader waar te maken. Als je dan al wat ouder bent is het vaak al te laat en niet onlogisch om je meer toe te leggen op je beste been waarmee je het wel het verschil kunt maken op het hoogste niveau.

31 oktober 2020 om 11:33

Dat was vooral bij Ajax in de beginperiode zo hoor. Daar kon ik ook vreselijk van genieten toen ik als jong jochie op de tribune zat. Toen hij op den duur naar het buitenland ging werd het linkerbeen minder vaak gebruikt, zeker bij corners en vrije trappen.

31 oktober 2020 om 11:35

Migi.. hij is ook links met voetbal..

31 oktober 2020 om 11:44

Gedeeltelijk mee eens.
Je vergeet gemakshalve Robben, maar Messi, Maradona etc...

31 oktober 2020 om 12:06

@bon jovi: volgens mij speelde raemon sluiter zowel zijn forehand als backhand dubbelhandig. Verder ook nog nooit iemand gezien.
On: ik schaar robben en Sneijder wel tot de top van de Nederlandse voetballers on het elftal. Sneijder is natuurlijk niet voor niets recordinternational en stond er altijd op de grote toernooien. Datzelfde geldt voor robben. Ik vond hen in het oranje shirt veruit de 2 beste in deze generatie.
Voor die tijd heb je idd toppers als Cruijff, Hanegem, v basten, rijkaard, Gullit, Koeman. De 98 generatie zaten natuurlijk ook een aantal hele goede bij

31 oktober 2020 om 12:27

Wat dacht je van abe lenstra en coen moulijn wim janssen rinus israel theo lazeroms

31 oktober 2020 om 13:01

Joh je hebt gelijk, ik hoorde dat altijd, maar is dus gewoon niet (helemaal) waar. Maar goed, het zal natuurlijk ook deels in je genen zitten hoe sterk je zwakke arm of been is. @ Bon Jovi Marion Bartoli heeft zelfs Wimbledon gewonnen met die afgrijselijke 2 handige speelstijl. Echt een rijk wijdte van 40 cm.

31 oktober 2020 om 14:11

Ik heb heel veel gevoetbald en echt heel veel met mijn chocoladebeen geschoten. Pas sinds de laatste jaren heb ik ook een goed linkerbeen. Heeft mij wel erg veel pijn en moeite gekost.

31 oktober 2020 om 14:21

Bon Jovi, je vergeet de eerste en eigenlijk ook de grootste van allemaal: Monica Seles. Toen het damestennis nog in de kinderschoenen stond betreffende kracht, kwam zij even iedereen de baan afvegen met haar dubbelhandige fore- en backhand. Zij had zoveel meer kracht dan ieder ander door die dubbel handige slagen, dat ze zelfs de ongenaakbare Steffi Graf klop gaf. Met alle desastreuze gevolgen van dien. En over die tweebenigheid doe ik niet makkelijk hoor, vele uren trainen. Maar als ik zie hoe je in het tophockey gedrild wordt om met je 'slechte kant' te oefenen. Ze wisten dat je daarmee het verschil kon en nog steeds kan maken. En dat mis ik nog wel eens in het voetbal.

31 oktober 2020 om 15:29

@Migi, ik heb ook altijd gehoord dat Nadal bewust met links is gaan slaan om 2 redenen. De eerste was dat hij dan geen mindere arm zou hebben en de tweede was dat er minder tennissers zijn die linkshandig zijn.

31 oktober 2020 om 17:54

Fabrice Santoro
Raymond Sluiter

31 oktober 2020 om 10:26

Van der Sar is best underrated, letterlijk een club legende bij Manchester United die tig jaren op het aller hoogste niveau meedraaide en deel uitmaakte van een van de beste voetbalteams in geschiedenis MU 2008. Besef dat Van Der Sar MU de Champions League liet winnen door een penalty te stoppen. Vergeten mensen nog wel eens volgens mij.

31 oktober 2020 om 12:50

Ik mis de keepers ook wel een beetje. Jan van Beveren, van der Sar, Hans van Breukelen, Frans de Munck.

31 oktober 2020 om 10:33

Gerald Vanenburg is later een beetje blijven hangen, maar was in de jaren ‘80 wel een heel bijzondere speler qua originaliteit en creativiteit.

Bergkamp, Gullit, Koeman, Rijkaard, van Basten en van Hanegem, sla ik allemaal hoger aan. Ook Seedorf, Davids, Stam en van der Sar heb ik hoger zitten. Sneijder was een goede speler maar heeft evenals van Persie eigenlijk maar 3 a 4 jaar echt top gepresteerd en in tegenstelling tot Van Basten was hij toen niet de beste van de wereld in deze periode.

31 oktober 2020 om 09:51

Mee eens. Heb de uitzending gezien en hij kwam echt heel vervelend over op mij. Arrogantie ten top en was zo vol van zichzelf. Touzani gaf hem daar overigens ook alle ruimte voor, die las hem zelfs nog een rijm gedicht voor, daar werd je ongemakkelijk van. Alleen maar lof en complimenten.

31 oktober 2020 om 09:52

Neeskens en Suurbier horen er ook sowieso boven.

31 oktober 2020 om 09:55

Sneijder is recordinternational.. hoezo maar 3 a 4 jaar echt top? Ik zou ook zeker van van Basten kiezen, de enige generatie die iets won kun je niet overslaan vind ik,

31 oktober 2020 om 10:00

Hoeveel jaar is Sneijder volgens jou dan wereldtop geweest? Bij Inter was hij fenomenaal, voor de rest valt het eigenlijk wel mee imo..

31 oktober 2020 om 10:11

Wat heeft recordinternational zijn daarmee te maken? Sneijder heeft er 130 en Van der Vaart staat op de 4e plaats met 109. Robben heeft er 'maar' 96. Welke van de drie is daadwerkelijk meerdere jaren echt wereldtop geweest? Sneijder behoorde één seizoen echt tot de wereldtop en dat was in 2009-2010. Voor de rest viel het echt wel mee.

31 oktober 2020 om 13:27

Niet opeens de spelregels veranderen maar.. ik reageer op iemand die zegt: “top gepresteerd”, dan moet je daar niet opeens ‘wereldtop’ van maken.. Ik vind Sneijder bij Ajax een topper, bij Real redelijk, bij Inter sowieso en bij Gala af en toe.. maar voor mij het belangrijkste: ik vond hem in Oranje altijd zeer belangrijk, en dat heeft hij zeer zeker meer dan 4 jaar laten zien!

31 oktober 2020 om 10:09

Uhhh Sneijder was 1 jaar groot kans hebber op de gouden bal, en eigenlijk vond het grootste deel dat hij die had moeten winnen.

31 oktober 2020 om 10:15

In Nederland ja. In Spanje/de rest van de wereld vinden ze dat Iniesta hem had moeten winnen.

31 oktober 2020 om 10:42

Nee hoor dat vond men overal. Zelfs Xavi vond het vreemd dat ie niet bij de laatste 3 zat. Als journalisten hadden gestemd had Sneijder gewonnen en was Messi 4e geworden.

31 oktober 2020 om 11:06

Bij de gouden bal stemmen er toch journalisten?

31 oktober 2020 om 11:20

Als ik het goed heb stemmer er journalisten en trainers/aanvoerders

31 oktober 2020 om 13:03

Ze stemmen wel, maar telt niet of maar voor een deel. Er was ook een uitslag van journalisten stemmen. Die was 1 Sneijder, 2 Iniesta, 3 Xavi, 4 Messi. Kan je wel ergens vinden denk ik.

31 oktober 2020 om 13:42

Dat is niet waar. Genoeg mensen buiten Nederland vonden dat Sneijder hem had moeten winnen. Waar baseer je het uberhaupt op dat de rest van de wereld vond dat Iniesta het had moeten winnen?

31 oktober 2020 om 11:54

Het is geen exacte wetenschap, maar juist daarom ook zo bijzonder dat je jezelf in zo'n lijstje plaatst. Maak gewoon een grapje dat je beste vijf noemt, buiten jezelf natuurlijk. Maargoed, zeker qua (individuele) prijzen sla ik vBasten en Gullit zeker hoger aan. En vHanegem, Bergkamp en Koeman waren in mijn ogen over een veel langere periode wereldtop. Dat kun je ook zeggen van Rijkaard, Seedorf, Davids en vdSar, maar die vond ik minder bepalend voor hun teams.

31 oktober 2020 om 15:07

Verschil is natuurlijk dat Sneijder buiten Cruijff eigenlijk alleen spelers noemt waarmee hij zelf heeft gespeeld en waardoor hij dus de klasse van die spelers kent.

31 oktober 2020 om 14:40

Sterker nog, volgens mij heeft Sneijder maar 1 jaar op de toppen van z'n kunnen gespeeld, 2009-2010 natuurlijk

Sorry Wes maar van Hanegem schat ik toch een stuk hoger in. En dan hebben we Bergkamp en Rensenbrink ook nog.

31 oktober 2020 om 16:23

Je vergeet Gullit (1x gouden bal) en van Basten (3x gouden bal!). Winnaars van de gouden ballen, EK gewonnen, 2x CL gewonnen. En vele andere prijzen.

31 oktober 2020 om 17:04

Kun je nagaan op welke plek Wesley staat 😁

31 oktober 2020 om 17:26

Ik ben het helemaal met je eens, Wesley oveschat zichzelf enorm. Heeft een mooie carriere gehad, in 2010 een top jaar maar het is echt geen top 10 speler allertijden.

Het rijtje dat hij geeft is al enigszins bizar, maar dat hij zichzelf erbij zet. Ach, ik had niets anders verwacht van de persoon Wesley Sneijder.

31 oktober 2020 om 11:14

Iedereen heeft recht op zijn eigen mening, maar nadenken is zoiezo niet Wesleys grootste talent, dus ik neem het maar met een korreltje zout. Natuurlijk slaat dit rijtje helemaal nergens op.

Ik ben benieuwd wat Van Basten, Bergkamp, Van Hanegem, Gullit en Rijkaard hiervan zouden vinden.

31 oktober 2020 om 10:43

Die nemen hem niet serieus ben ik bang

31 oktober 2020 om 11:44

Ik denk dat niemand je echt serieus neemt als je een top 5 opstelt en geen één van de door profdoc genoemde spelers er in opneemt.

31 oktober 2020 om 16:24

Precies als je jezelf beter vind dan een speler die drie gouden ballen gewonnen heeft, een EK en twee Cl's gewonnen heeft. Diverse keren topscoorder geworden is dan ben ik bang dat ze je inderdaad niet serieus nemen.

Even kijken... Cruijff, Van Basten, Van Hanegem, Neeskens, Gullit, Rijkaard... en van zijn eigen generatie is zelfs Robben de betere voetballer. Dus nee, Sneijder haalt denk ik de top 10 nog niet eens (bergkamp, Seedorf, Kluivert en oudere spelers als Wilkes en Lenstra zijn ook nog spelers die boven hem komen, denk ik).

31 oktober 2020 om 10:29

Robben staat op plek 2 en Kluivert op plek 4 in zijn lijstje.

31 oktober 2020 om 11:08

Wat hebben wilkes en lenstra nou gepresteerd om boven Sneijder te komen? Het waren goede spitsen ergens rond 1950, maar die hebben toch nooit iets indrukwekkends gepresteerd. Sneijder heeft gewoon de CL gewonnen, bij Real gespeeld, is recordinternational en heeft een WK finale gespeeld.

31 oktober 2020 om 11:14

Daarmee wil ik die 2 zeker niet te kort doen, maar gewoon puur door hun tijd kan je ze niet hoger aanslaan dan wereldtoppers anno 2010.

31 oktober 2020 om 15:32

Lenstra nooit iets indrukwekkends gedaan? Je weet dat hij naar het buitenland kon gaan (kreeg een blanco cheque voor zijn neus), maar hij wilde niet weg uit Heerenveen.

Sneijder ff rustaaagh. “Dat doe ik normaal nooit”... ik heb het gevoel dat ie dat altijd wel doet, anders zet je jezelf echt niet in de top 5.

Krijg toch altijd een beetje een naar gevoel wanneer mensen dit over zichzelf zeggen. Cruijff, van Basten, Bergkamp, van Nistelrooij, Robben.

31 oktober 2020 om 10:45

Robben blijft toch one trick pony met teveel schwalbes. Zal niet lang blijven hangen. Inzet en professionaliteit is leuk en aardig maar daar doe je t uiteindelijk niet voor.

31 oktober 2020 om 11:05

De dingen die Robben heeft bereikt zorgen ervoor wat mij betreft voor dat hij in de top 5 hoort. Echt een uniek talent met misschien wel de beste dribbel uit de geschiedenis van het Nederlandse voetbal, op en top prof, erg goed schot. Belangrijk bij Bayern en bij Nederland. En in een jaar (ik weet niet meer welke) tikte hij bijna t niveau van Messi en Ronaldo aan, volgens velen de twee beste voetballers ooit. Er bestaat bij mij geen enkele twijfel over Robben in de top 5 beste Nederlandse voetballer ooit

31 oktober 2020 om 12:29

Kan zijn dat hij een one trick pony was, die "one trick" werkte wel altijd, je wist dat hij het ging doen, maar toch kon bijna niemand het verdedigen.

31 oktober 2020 om 11:23

Worden Rijkaard, Gullit, Kluivert en Seedorf bij jou niet als Nederlander gezien ofso? Over het algemeen komen Rijkaard en Gullit toch zeker boven mannen als Robben en Van Nisterooij, ik kan in deze alleen gissen waarom je hun niet benoemd.

Er is een periode geweest dat Ajax drie keer de Europa Cup 1 won. Dat kwam zeker niet alleen door Cruijff. Zaten ook goede spelers bij. Als Wesley echt van zijn mening overtuigd is dan vrees ik voor zijn mentale gesteldheid. Denk dat hij de top 10 niet eens haalt.

31 oktober 2020 om 09:57

Het is ook niet dat Wesley een vraag krijgt en daar even 10 minuten over na mag denken. Er wordt gevraagd naar zijn top 5 en moet direct antwoorden: dan mis je wel eens wat hè, dat gaf hij zelf ook aan trouwens

Ik ben het niet eens met dit lijstje. Kluivert en van Nistelrooy er in zetten, maar een van Basten en Gullit dan weg laten. Van Hanegem mis ik toch ook wel een beetje. Robben er terecht in, maar of die dan op plek 2 moet komen. Sneijder zichzelf op plek 5 gezet, terwijl ik persoonlijk weer meer met Bergkamp heb. Al valt er genoeg voor Sneijder te zeggen. Kortom je hebt veel opties om tot een ander lijstje te komen waar fantastische spelers op staan, want een Seedorf en van Persie heb ik dan nog niet eens genoemd.

Niet eens top 10 vrees ik.

Cruijff, Van Basten, Gullit, Rijkaard, Robben, Van Hanegem, Krol, Bergkamp, Koeman, Neeskens

31 oktober 2020 om 09:53

Waarom geen Abe Lenstra en Coen Dillen, Coen Moulijn en wel Krol/Neeskens?

31 oktober 2020 om 11:58

Vergelijk de erelijst van Krol eens met coen dillen. Dan praat je gewoon over 3 Europacups 1 in de jaren '70 tegenover 1 landskampioenschap in 1950. Dan praat je over 70 interlands en 2 WK finales tegenover 5 interlands. Etcetera.

31 oktober 2020 om 13:19

Ja maar op basis van een erelijst zouden de beste 11 spelers aller tijden van het gouden Ajax zijn? Blijft ook subjectief en heerlijk discussiëren!

31 oktober 2020 om 14:23

Omdat voetbal enorm ontwikkelt is sinds de tijd dat zij speelden, ik weet niet of je ze zelf hebt zien spelen, maar dit soort lijstjes zijn voor iedereen subjectief. 99% van de mensen op dit forum zijn zelfs te jong om Neeskens en voor veel zelfs Rijkaard gespeeld te zien hebben, laat staan spelers die al 20 jaar niet meer leven. Ik sluit niet uit dat qua absoluut niveau (zonder de extreem geromantiseerde jeugdsentiment verhalen van bejaarde plaatselijke fans) alle spelers die jij noemt niet verder komen dan een niveautje Lex Immers.

1. Cruijff, v Basten, Bergkamp, Gullit, Robben. Beste ooit in NL gespeeld; Cruijff, Ronaldo, Romario, v Basten, Bergkamp. Op basis van wat ik zelf heb gezien behalve Cruijff, is de enige van de oude beelden waar ik al modern voetbal in zag ipv uit stand.

Als hij zijn niveau van 2010 constant had doorgetrokken, dan had hij misschien een heel klein kansje gehad. Maar vind dit een beetje sneu om te horen, hij is niet eens de beste van zijn generatie (dat is by far Arjen Robben). Laat staan dat hij tot de top 5 beste Nederlandse voetballers ooit behoort.

31 oktober 2020 om 11:48

Ben zelf van die generatie en ken mensen die met die gasten hebben gespeeld. In de jeugdelftallen van Oranje was het toch echt v Persie qua talent. Topscorer van de PL en all time NL elftal. Dus dat by far is echt overdreven.

Van Basten, Bergkamp, Gullit en van Hanegem kunnen onmogelijk ontbreken in een dergelijke top 5. Kluivert en van Nistelrooy waren killers en echte spitsen, maar sowieso was van Basten dat ook en dan nog een betere voetballer. Bergkamp is na Cruijff de meest artistieke voetballer die we ooit gehad hebben. Van Sneijders generatie ben ik altijd het meest fan geweest van Robin van Persie. Sneijder en Robben hebben meer gewonnen met hun clubs, maar van Persie had altijd dat elegante een echte stylist. Maar er is 1 naam die ik gewoon altijd in welke rijtje dan ook sowieso plaats puur qua talent en techniek: Gerald Vanenburg!

31 oktober 2020 om 10:22

Haha mooi dat je naam garincha is en je vanenburg noemt. Je houdt in ieder geval van het voetbal wat mij ook wel aantrekt. Waarschijnlijk ook Ronaldinho fan?

31 oktober 2020 om 10:28

Ronaldinho en il Fenomeno! Hahah voor mij in ieder geval wel! Het beste wat ik ooit bewust heb gezien. Al weet ik dat vele facetten in een dergelijke situatie tegen mij zullen spreken. Techniek, Dribbelen en de Trucendoos: Ja, daar houd ik van en niks anders! Ik moet het misschien niet zeggen (want Neymar is volgens mij nu al de meest gehate voetballer ooit) maar mede door genoemde facetten uiteraard ook een Neymar liefhebber (qua spel).

31 oktober 2020 om 14:25

Ook Neres en Anthony dan gok ik?😶

Naast alle al genoemde spelers uit de jaren '70 en '80, mist hij ook nog spelers uit een langer verleden, als Faas Wilkes en Abe Lenstra. Edit: Zag inmiddels dat beide heren ook al genoemd waren in een reactie .

Jeeej lijstjes, ik zeg. 1 Cruyff 2 Robben 3 Van Basten 4 Gullit 5 Berghuis (of Rijkaard, die is lastig). Wel leuk al die namen uit de jaren 70, hoeveel hebben we daar nou van gezien, de echt oude vz gebruikers daargelaten.

31 oktober 2020 om 10:14

Bergkamp of Berghuis?

31 oktober 2020 om 10:16

Redelijk eens met je lijst verder. Zou wel Sneijder op 5 zetten. Op basis van zijn prestaties als international. Die jongen verzaakte nooit.

31 oktober 2020 om 10:26

Berghuis, maar dat was een geintje. Bergkamp zou kunnen, of Rijkaard of Koeman ofzo. Sneijder qua top opzich wel, maar hij heeft maar erg kort gepiekt. In 2010 was hij wele cht fantastisch bij zowel Inter als Oranje.

31 oktober 2020 om 10:51

Serieus, Robben op 2? Nog voor van Basten?

Ben totaal geen fan van Robben. Komt bij mij niet eens in de top 10. Wel een fenomeen, maar dat maakt hem niet tot de besten ooit, vind ik.

1 t/m 3: Cruijff
4: van Basten
5: Van Hanegem
6: Bergkamp
7: Gullit
8: Rijkaard en de rest die ik vergeten ben. En daarna pas Sneijder en Robben.

31 oktober 2020 om 13:05

Robben en Van Basten is lastig ja. Niet in de top 10 kan ik me echt totaal niet in vinden. Robben heeft qua spel een piek van 15 jaar, wel met veel blessures. Heeft de CL gewonnen, titels in alle landen waar hij heeft gespeeld. Geweldig als international, eigenlijk alles.

31 oktober 2020 om 16:28

Van Basten heeft 2x de CL gewonnen. Van Basten won een EK. Va Basten won 19 echte prijzen (titels en bekers). Van Basten werd geeerd met drie(!) gouden ballen. Van Basten was 9x topscoorder. Robben kan echt niet aan die erelijst tippen.

Dit soort lijstjes zijn nooit te bevestiging. Ik vraag me zelfs soms af of Cruijff echt de beste ooit is. Je kan het voetbal van nu niet vergelijken met het niveau van pakweg veertig vijftig jaar geleden. Tegenwoordig is alles veel beter georganiseerd. Men is veel verder op het gebied van voeding, training en andere aspecten. Cruijff, Pelé en Maradona waren iconen en zullen dat altijd blijven maar zet Messi en Ronaldo tegenover deze oud spelers? Iedere generatie kent z'n helden. Voor mij zal van Basten altijd beter zijn dan van Nistelrooy. Ook Gullit. Staan Rijkaard en Seedorf ook hoger dan Kluivert, maar als Sneijder anders denkt dan is dat prima. Het zijn allemaal grote spelers geweest die veel indruk hebben achtergelaten.

31 oktober 2020 om 10:16

Eens, maar je moet elke speler vergelijken op het moment dat ze speelden en de status en kwaliteit die ze toen hadden, ten opzichte van de overige spelers in dat tijdsgewricht. Om maar een vergelijking te maken met atletiek, als je kijkt naar de 100 meter sprint, dan was Jesse Owens in de jaren '30 de beste hardloper (van dat moment), maar zijn tijd van 10.3 is natuurlijk lachwekkend traag in vergelijking tot de huidige tijden.
Maar dat betekent niet dat hij geen topsporter was, en hoort in de lijstjes van de beste atleet aller tijden.

31 oktober 2020 om 10:25

Cruijff de beste ooit van NL bedoel je? Niet om het 1 of ander maar wereldwijd weet ik zeker dat Pelé en Maradona hoger staan aangeschreven dan Cruijff als het aan komt op “de beste voetballer aller tijden”. Blijkt ook uit de officiele fifa verkiezing die gehouden werd onder trainers, spelers, journalisten etc. En tevens ook de internetverkiezing die toen werd gehouden. Maar goed, Messi heeft zich imo daar sowieso tussen gevoetbald. Maradona, Messi, Cruijff en Pelé vormen wat mij betreft een top 4 die echt boven de rest uittorent. Het blijft natuurlijk altijd subjectief en je kan er uren over discussieren met honderden argumenten. Een echte maatstaf is er namelijk niet. Tellen prijzen? (Zowel individueel als in teamverband), telt het spel wat desbetreffende speler op de velden heeft laten zien? Tellen persoonlijke statistieken zoals doelpunten en assists? Dan zou je verdedigers direct buitenspel zetten en dat terwijl een Beckenbauer ook een eindbaas was. Lastig. Zal altijd een eindeloze discussie blijven haha.

31 oktober 2020 om 10:30

Puur impact op het veld was Maradona wel iemand die een soort 1 man team was. Cruijff heeft qua impact op het voetbal als geheel weer wat meer invloed gehad denk ik. Pele heb ik eigenlijk geen idee van, dat is zo lang geleden. Messi hoort er ook bij, al is het voetbal wel veranderd. Het krachtsverschil tussen teams is nu zo gigantisch. Messi en Ronaldo spelen alleen maar in teams die vol staan met supersterren terwijl er vroeger bij de subtop ook nog grote spelers liepen. Overigens denk ik dat 007 op veste van Nederland doelde niet ter wereld.

31 oktober 2020 om 10:42

Wat Maradona heeft gedaan hé pff ongelooflijk. Napoli was een club als NEC ofzo (met alle respect). Sloopt ff alle grote jongens als Juve, Inter, AC, Roma, Lazio enz. En in Italie werd je doodgeschopt die tijd. Niks geen VAR of scheids die hem in bescherming nam. En what about 1986? Maradona was zijn tijd ver voorbij. Pelé heb ik veel videobanden gezien, documentaires en die gast was net als Maradona onnavolgbaar. 3x wereldkampioen doet niemand hem nooit meer na. En die dolde ook gewoon vanaf eigen helft iedereen. Waar hij maar wilde en wanneer hij maar wilde. 1 van zijn 3 gewonnen WK’s staat trouwens wel volledig op conto van Garrincha, maar dat is weer een andere discussie. Messi is qua speelwijze een kloon van Maradona. Die dribbels, die acties, dat linkerbeen. Alleen de statistieken en consistentie van Messi (voornamelijk in clubverband) is nog nooit vertoond. Maradona daarentegen heeft die felbegeerde wereldbeker wél gepakt. Als Messi in 2014 die had gepakt was er voor mij totaal geen discussie meer mogelijk. Nu zal ik er altijd voor open staan. Dat geldt ook voor Cristiano, maar puur aan de bal zie ik niet datgene wat ik bij een Maradona en Messi wel heb gezien. Maar ik erken Cristiano zijn prestaties zeker wel.

31 oktober 2020 om 11:03

Voor mij staat Cruijff ruim boven Maradona, zowel als voetballer maar zeer zeker qua persoonlijkheid. Ja, Maradona was een fenomeen, maar daarmee ben je wat mij betreft nog niet de beste ooit. Die wereldbeker van Maradona is gestolen, zo zal ik dat altijd blijven voelen. Ja, hij is een heilige in Napels maar er was en is altijd controverse rond die man waardoor je nooit weet wanneer je de echte Maradona hebt gezien.

Wat mij betreft staan Pele en Messi nog boven Maradona. En Pele als voetballer misschien nog wel boven Cruijff, maar dan weer niet als mens en wat hij voor het voetbal betekend heeft.

31 oktober 2020 om 13:26

@Garincha10, ik zal het beter formuleren.
Pelé en Maradona staan bekend als de twee beste voetballers ooit. Cruijff zal wel hoogstwaarschijnlijk in de top 10 staan.

Jullie snappen het niet jongens.. hij heeft het over top 5 zwaarste beste Nederlandse spelers. Op zich heeft hij dan wel een punt. Top 5 beste spelers? Hij komt niet eens in de buurt, maar dat is ook best lastig als je allerlei posities met elkaar gaat vergelijken. Ik zie ons in de toekomst niet zo over Sneijder praten zoals we dat nu over bijvoorbeeld een Edwin vd Sar doen, of Jaap Stam. Laat staan Cruijff, Rijkaard of een Gullit. Als je kijkt naar top 5 beste Nederlandse voetballer van de laatste eindronde, dan ben ik geneigd ja te zeggen.

Wel veel negatieve reacties hier. Puur op het jaar 2010 heeft hij misschien wel gelijk. Hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de cl en een wk finale! Maar obv carrières slaat dit nergens op... een beetje hetzelfde als Litmanen Ronaldo9 en Ronaldinho. Persoonlijk het beste wat ik ooit gezien heb buiten Messi. Maar in verhouding tot de carrière van ronaldo7 staan de 3 eerstgenoemde in de schaduw.

Ik vind Sneijder wel grappig. Zegt veel domme dingen en komt ook een beetje puberaal over. Ik kan er wel om lachen, maar het is wel opmerkelijk voor iemand van zijn leeftijd. Zeker als je hem vergelijkt met Robben en Van Persie. Als Wesley serieus trainer wil worden moet hij op persoonlijk gebied nog veel stappen maken.

Wat een grapjas v Hanegem en Cruijff zijn de twee beste spelers die in ons land hebben gespeeld , en de rest komt daar ver achter maar Snijder zit nog niet in de top 15 ondanks zijn CL winst je moet toch wel lef hebben om jezelf in de top 5 te zetten , dit neemt toch niemand echt serieus pff

Sneijder is niet de slimste laten we wel wezen. Zowel qua gedrag, carriere en huidige keuzes. Half jaar geleden zat ie nog id IT, wijfie hij terug als speler, o nee toch maar zaakwaarnemer en nu trainer. De man jaagt in rap tempo zn geld er doorheen als ik t zo lees en heeft wel baantje nodig maar absoluut niet inzicht, intelligentie of doorzettingsvermogen om veel te bereiken.
De keuzes die hij hier maakt zijn wat simpel dan ook

sorry maar hij hoort daar niet bij ...ik Schat een pak anderen hoger aan zoals bv een Seedorf , Gullit , van basten , rijkaard , Bergkamp , de Boer

Hij vergeet met Van Basten, Gullit, Rijkaard, Koeman en Bergkamp een aantal personen. Cruijff, Van Basten, Robben, Gullit, Rijkaard, Bergkamp, Koeman, Van Nistelrooij en dan pas Sneijder

Grappig om te zien dat iedereen over elkaar heen valt om te roepen dat andere spelers beter waren en dit toevallig allemaal spelers van voor 2000 zijn. Alsof spelers van vroeger automatisch beter zijn spelers van nu of niet lang geleden. Of hij in de top 5 hoort, tja. We moeten er denk ik vooral trots op zijn dat we als klein landje zo bizar veel wereldspelers voort hebben gebracht. Al die top-lijstjes zeggen helemaal niks. De tijden waren totaal anders. In 74 rookten de spelers na de wedstrijd nog even een lekker peukie. De helft van die spelers zou in het hedendaagse voetbal afvallen vanwege het continu veeleisende niveau. Anderen zouden erin meegaan en misschien wel veel beter zijn geworden dan enkele spelers nu. Het is niet te vergelijken. De titel zorgt er alleen voor dat iedereen nu even lekker kan gaan afgeven op Wesley. Ik vergeet niet hoe bizar goed hij was in 2010 en samen met Iniesta de beste dat jaar. En recordinternational.

31 oktober 2020 om 11:02

Hij vergelijk z'n eigen uit 2010 natuurlijk met die spelers. Je gaat natuurlijk ook niet jezelf als 14 jarige pakken, dus al die reacties over 'en al die andere jaren dan??' zeggen niet zoveel.

Ff kijken hoor: Cruijff, Van Basten, Gullit, Bergkamp, Van Nistelrooy. Daar hoefde ik niet lang over na te denken dus nee Wesley, helaas. Als ik een top 10 zou maken zou hij er denk ik wel in voorkomen.

Uit de tekst blijkt toch vrij duidelijk dat Sneijder alleen de spelers meeneemt die hij zelf heeft meegemaakt, met uitzondering van Cruijff. Dat maakt zijn topvijf al een stuk logischer. Sneijder hoort imo wel bij de beste 5 Nederlands Elftal spelers van de periode 2004-2020.

Sneijder heeft denk ik 2 jaar echt wereldtop bereikt. Beste 10 Nederlandse spelers aller tijden zijn wat mij betreft Cruijff, Van Basten, Gullit, Bergkamp en Robben. Gevolgd door Rijkaard, Seedorf, Koeman, Van Nistelrooij, Stam en Van der Sar. Daarna volgen Sneijder, Van Bronckhorst, Van Hanegem, Neeskens, Cocu, Frank de Boer, Davids, De Ligt en F. De Jong.

Hij staat zeker niet in mijn top 5. Hij staat wel in de top 5 van kleinste spelers voor het Nederlands elftal ooit. ;-) Zonder dollen, hij was absoluut goed en het veel betekend voor het Nederlandse voetbal, maar top 5 zeker niet.

Van Persie was beter dan Wesley, ook beter dan of minstens even goed als Robben, alleen minder succesvol in teamverband (speelde immers niet bij zo’n dominante kracht als Bayern). Bizar rijtje überhaupt. Cruijff op 1 ja... maar Kluivert en van Nistelrooy erin? What?

31 oktober 2020 om 14:54

Wow sorry, maar jij bent echt nog heel erg jong en hebt geen idee wie Patrick Kluivert is. Dat laat je maar al te goed merken door je comment! Patrick Kluivert had alles wat een spits nodig had. Hij had geen enkel zwakte punt of minder punt. Was volledig allround. Patrick Kluivert heeft voor zijn 20e(!) in zijn eerste kans om een CL te pakken die kans genomen en Ajax naar de winst geschoten. Patrick Kluivert heeft ons in 1996 naar de knockout ronde van het EK geschoten door zijn doelpunt tegen Engeland. Patrick Kluivert heeft ons in 1998 eigenhandig naar de halve finale geschoten samen met Dennis Bergkamp en in die halve finale heeft hij ons naar de verlenging gekopt die we normaal gesproken gewoon hadden moeten winnen als we de overduidelijke strafschop na overtreding op van Hooijdonk in de 116e minuut hadden gekregen. Patrick Kluivert heeft ons op het EK 2000 naar de halve finale gebracht door topscoorder van het tournooi te worden. Patrick Kluivert was dus op 3 eindrondes de grote man in een lichting die over het algemeen wordt gezien als de op een na beste lichting van het Nederlands elftal ooit. Daarnaast werd Patrick Kluivert in de jaren 1997-2000 gezien als beste spits na Ronaldo9. Sorry, maar over smaak valt te twisten en er zullen vast mensen zijn die hem niet bij de beste 5 scharen, maar dat jij doet alsof het raar is dat iemand hem wel erbij benoemd... Geeft aan dat jij geen idee hebt wat Patrick Kluivert allemaal heeft bereikt en wat hij heeft betekend voor het Nederlands voetbal.

Sneijder, Cruijff, Bergkamp, Kluivert, van Hanegem

31 oktober 2020 om 14:51

Je mist Epi Drost en Swinkels.

Denk dat ie net de top 20 ingeschoven kan worden, maar verre van top 5. Heeft een jaar een wereldprestatie weten neer te zetten en daarna was het alleen knallen bij Oranje, maar in clubverband viel het vies tegen. Goede voetballer, maar niet het beste wat Nederland ooit heeft gehad.

Uitstekende voetballer, maar zeker geen wereldtop. Schat Cruijff, de allerbeste Piet Keizer, Wim van Hanegem, Wim Jansen, Arie Haan, Marco Van Basten, Frank Rijkaard en Rinus Israel zeer zeker hoger in. Die hebben het allemaal op het allerhoogste niveau laten zien. Stuk voor stuk wereldtoppers.

Over de nummers 3, 4 en 5 kunnen we discussieren, maar ik vind het moeilijk om een top 5 serieus te nemen die niet begint met Cruijff op 1 en Van Basten op 2.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren