Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Weinig gekleurde trainers in Nederland: 'Duizend procent racisme’

Laatste update:
/

Er zijn in de Eredivisie maar weinig gekleurde of donkere trainers actief. Oud-prof Dries Boussatta, die in zijn carrière regelmatig geconfronteerd werd met racisme, vindt dat maar vreemd. Hij wijst op het feit dat er veel ‘Marokkaanse jongens’ in Nederland spelen, maar dat het bij de trainers ‘blijft zoals het was’.

“We hebben 38 profclubs en één gekleurde hoofdtrainer, Henk Fraser van ADO Den Haag. Dat zegt genoeg. Winston Bogarde wil heel graag aan de slag, Patrick Kluivert moet naar Curaçao om te kunnen werken. Die mannen hebben grote carrières gehad in het Nederlands elftal”, laat Boussatta optekenen in de Volkskrant.

Boussatta kijkt met verbazing naar Go Ahead Eagles, dat na het ontslag van Foeke Booy koos voor Dennis Demmers. Volgens Boussatta zou Kluivert graag in Deventer willen werken. “Op het geld kan het niet afketsen, want dat heeft hij al. Al die clubs zoeken alleen maar mensen uit hun eigen kringetje. Het is niet honderd procent, maar duizend procent racisme.”

Ben jij het met Dries Boussatta eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een onzin. Lijkt me héél erg sterk dat een trainer niet zal worden aangewezen omdat hij toevallig donker getint is.

28 april 2015 om 14:05

lekker beargumenteerd man....

28 april 2015 om 14:19

Gelukkig heeft Dries wel een sluitend verhaal...

28 april 2015 om 14:28

er bestat hier geen sluitend verhaal over. Simpelweg omdat er over de motieven van clubs om geen gekleurde trainer aan te stellen, te weinig met zekerheid gezegd kan worden. Boussata spreekt hier zn vermoedens uit, obv eigen ervaringen en een aantal recente voorbeelden. Valt mij op dat zodra deze kaart getrokken wordt, hier altijd direct wordt gereageerd met: "lijkt me sterk", "wat een onzin", "ik denk dat het geen bal uitmaakt."
Ik vind dat te makkelijk. Natuurlijk kunnen er tientallen redenen zijn waarom er weinig gekleurde trainers zijn en relatief veel gekleurde voetballers. Maar racisme of in elk geval vooroordelen zijn een veelvoorkomend in elke maatschappij en ook in de voebalwereld. Het is niet erg om dan rekening te houden met dat hier ook meespeelt. We hoeven het in elk geval niet meteen, zonder argumentatie, van tafel te vegen. toch?

28 april 2015 om 14:46

Dat komt ook omdat de racisme kaart door sommige mensen vrij vlot getrokken wordt. Bijvoorbeeld bij het vertrek van Denswil of toen Cillessen Vermeer verving. Dat zorgt er weer voor dat veel mensen vrij vlot roepen dat dit onzinredenen zijn, of het minder snel serieus nemen. Wat erg jammer is, want racisme is wel degelijk een groot maatschappelijk probleem.

28 april 2015 om 15:04

Natuurlijk ewoud, je hebt gelijk, het zal vaak niet de (enige) reden zijn. Maar het lijkt me toch logisch dat je als allochtoon, iets sneller het gevoel hebt dat het met racisme te maken heeft zeker als er geen andere overduidelijke redenen zijn. Het valt mij gewoon op dat in NL het bijna niet meer te doen is om daar uberhaupt over te beginnen. Terwijl jij zelf ook aangeeft dat het een groot maatschappelijk probleem is. Dat wordt aangetoond oor bijvoorbeeld cijfers over kansen op stages voor scholieren of baanzekerheid. Waarom zou dit dan niet in het voetbal voortkomen. Ik zeg altijd maar, wat op de tribunes voorkomt, komt ook voor in bestuurskamers.

28 april 2015 om 16:23

Wanneer je hebt over 1000% racisme lijkt het alsof Dries de waarheid in pacht heeft. Dit percentage lijkt op niets op vermoedens, maar zijn keiharde waarheid. 1000% geeft voor hem geen ruimte voor andere interpretatie of andere ideeën waarom er weinig donkere trainers zijn.

En dat is natuurlijk grootse onzin waar hij alle clubs, bestuurders en voetbalmensen over 1 kam scheert. Kluivert bijvoorbeeld wil best af en toe trainer zijn, maar wil vooral zijn lucratieve uitstapjes voor randzaken niet missen.
Is dat racisme of is dat gebrek aan toewijding?

28 april 2015 om 18:21

Dat is wel degelijk een serieus issue. Ook in Engeland. Iemand als Paul Ince haalt daar al jaren uitstekende resultaten met kleine clubs maar krijgt ook maar geen kans bij een premier league club. Lees maar eens wat interviews van die man.

Menzo toch ook. Werd kampioen met Volendam maar toch krijgt hij nooit een serieuze kans.

28 april 2015 om 18:39

En Rijkaard, Gullit en Ten Cate kregen wel de kans om bij een nederlandse top club aan de slag te gaan. Komend seizoen komt er van Bronkhorst bij.

29 april 2015 om 15:03

Ja maar dat is ook van een heel andere orde qua naam. Met uitzondering van ten Cate dan natuurlijk.. Overigens zeg ik niet dat het '1000 %' racisme is maar wel dat het een issue is dat meespeelt / kan spelen..

Vergeet niet dat veel clubs ook bestuurd worden/werden door oudere mannen van een andere generatie die veel minder gewend waren aan de multiculturele samenleving dan tegenwoordig..

28 april 2015 om 22:52

En hij vergeet Gio, die is volgend jaar ook hoofdtrainer.

Geloof dat deze man aan het doorslaan is want lijkt mij hier geen sprake van racisme.
Anders zouden er ook geen donkere spelers bij de 38 profclubs spelen.

Ik denk dat het een club geen bal uitmaakt welke huidskleur je hebt. Als je maar resultaten haalt.

Er zijn tig trainers - zonder grote voetbalcarrière achter de rug - die zich ook weten op te werken van kleine clubs naar een 1ste klasse niveau. Mourinho is een voorbeeld. Franky Dury bij Zulte Waregem is een andere.

Kunnen Marokkaanse trainers ook doen.

28 april 2015 om 15:41

En dan vergeet dries ook te benoemen dat volgend jaar van Bronckhorst t stokje overneemt bij Feyenoord.
Vindt beetje rare beschuldiging van deze man om het op rasisme te gooien bij alle profclubs.

Wat een gelul! Tegenwoordig ziet met in alles racisme. Een goede voetballer hoeft niet een goede coach te wezen. Het is goedkoper om een assistent naar voren te schuiven dan een nieuweling. Met alle respect. Wat heeft Kluivert te zoeken bij GAE?

28 april 2015 om 15:26

Word het gelul over racisme wel een beetje zat. Echt alles is tegenwoordig racistisch, het begint een trend te worden. Ik zou ook niet weten wat Kluivert te zoeken heeft bij Gae. Die Demmers zit er al sinds 2012, dan zou het een beetje gek zijn om hem aan de kant te zetten voor Kluivert.

29 april 2015 om 03:28

Het is feitelijk aan te tonen dat de 'trend' racisme geen trend is maar een enorm veelvoorkomende probleem. Het makkelijkste is voor mensen het wegwuiven.

Waarom, omdat Nederlanders en/of blanke mensen vrijwel niet te maken krijgen met racisme. Pas wanneer jij hetzelfde hebt meegemaakt zal je de pijn van je medemens begrijpen.

Dat is het mooie ook. Er wordt gewoon op vrij grote schaal de pijn van mensen ontkent tot zelfs genegeerd. De schreeuw om aandacht van men die pijn leidt moet naar mijn mening altijd zeer serieus genomen.

Vooral aangezien het ook Nederlanders zijn hoort men zich juist naar elkaar toe te trekken als het om dit soort onderwerpen gaag.

Tenzij allochtonen nooit als echte Nederlanders zullen worden beschouwd en ironisch genoeg geeft het woord allochtoon het al aan.

29 april 2015 om 03:42

Racisme op straat heeft niks te maken met racisme in het voetbal. Waarom moet racisme buiten voetbal op een voetbal forum een gespreks onderwerp zijn? Boussatta komt nergens aan de bak als trainer, wat niet zo gek is, dus het is 1000% racisme.

Dus omdat de Eagles na het ontslag van Booy besloot de opvolging in handen te leggen van de assistent, die de club al door-en-door kent, en tevens geen tot weinig extra kosten met zich meebrengt, is de Eagles in ogen van Boussatta racistisch bezig???

Volgens mij maakt Boussata hier onderscheid in "kleur"... wie is er nu racistisch bezig???

28 april 2015 om 15:12

GAE had geen eigen opleiding, maar zat bij de academie van Twente. En daar liep Kluivert. Als GAE het wel in Kluivert zouden zien zitten, dan hadden ze dat echt wel gedaan.

Laat eerst maar eens een verhaal horen van een trainer die het gevoel heeft dat hem een baan wordt geweigerd vanwege zijn huidskleur. Voor als nog is het een hoop blabla van buitenstaanders.

Zo erg in racisme geloven gaat alleen je eigen kansen verkleinen. Self fulfilling prophecy noemt men dat.

Als donkere mensen zichzelf het maar genoeg inprenten gaan ze er vanzelf in geloven

Dat vind ik wel een fors statement van Boussata. Wat betreft Kluivert kan ik hem wel begrijpen. Kluivert is immers een grote naam, maar kan me aan de andere kant ook voorstellen dat clubs huiverig zijn om hem te halen gezien het feit dat hij weinig tot geen ervaring heeft als hoofdcoach. Dat GAE voor Demmers kiest is ook te verklaren aangezien hij daar lang zit en de club door en door kent.
Het voorbeeld van Bogarde slaat nergens op naar mijn mening. Bogarde heeft de laatste jaren van zijn carrière amper iets gepresteerd en daarnaast na zijn carrière ook niet veel gedaan in de voetballerij (zij het als assistent of jeugdtrainer). Gullit, Rijkaard, Seedorf, Ten Cate en Menzo zijn enkele voorbeelden waaruit blijkt dat het wel degelijk kan.

28 april 2015 om 13:48

Misschien gaat het nog meer om wat incidenten uit zijn verleden? Is toch krom dat als iemand als Kluivert tegen een jeugdspeler gaat vertellen dat hij zich als een prof moet gedragen en alles voor zijn sport moet doen/ laten terwijl hij tijdens zijn loopbaan een paar enorme uitglijders heeft gemaakt. Daarin maakt het nogal een verschil of je onderdeel van het team bent of de eindverantwoordelijke van het hele stel.

28 april 2015 om 14:06

Juist daarom is het niet krom. Kluivert weet immers wat de impact is als je die uitglijders maakt in kan daardoor denk ik de spelers beter vertellen waarom ze die fouten die hij maakte niet moeten maken.
Ik verbaas me sowieso erover dat mensen zo gefocust zijn op wat iemand 10 jaar geleden heeft gedaan. Die zaken zijn allemaal behandeld en afgehandeld, Kluivert heeft er van geleerd en heeft zijn leven gewoon prima op de rit. Waarom zou je dan oude koeien uit de sloot halen die totaal niet meer relevant zijn.
Die ervaringen hebben hem wijzer gemaakt en nu maakt hij die fouten niet meer. Die ervaring met de andere kant van de medaille en hoe je alles weer op de rit kunt krijgen is juist iets waar je gebruik van kan maken in plaats van dat je daar iemand voor af zou moeten wijzen.

28 april 2015 om 14:17

Nou omdat iemand doodrijden niet zomaar een foutje is en betrokken zijn bij een (groeps)verkrachtingszaak ook niet, dit zijn gewoon echt enorm zware delicten die in het bedrijfsleven er ook gewoon voor zorgen dat iemand niet zo snel meer op een leidinggevende functie terecht komt. Waarom in de voetbal dan wel?

Wat een hals!
Ook gelijk weer de stempel Racisme meegeven. Zulke mensen mogen eigenlijk geen eens een podium hebben om hun mening te uiten.
Het niveau op Facebook is al heel erg laag door hersenloze types zoals hij die zomaar iets roepen zonder er over na te denken. Maar dat de Volkskrant dergelijke types interviewt en produceert bewijst maar eens in wat voor een land we leven.

Nee, het heeft niks met racisme te maken. Eerder vriendjespolitiek, maar dat komt overal voor.

29 april 2015 om 03:36

Volgens officiële onderzoeken van Europese tribunalen heerst er in Nederland een hoog gehalte aan racisme zowel sociaal als zakelijk. Nederland is hier in 2006 ook terecht voor geroepen en moest aantoonbaar verbeteringen kunnen aantonen in 2012.

Rutte of enige afgevaardiging is niet eens gekomen aangezien het eerder slechter was geworden dan beter.

Als je echt denkt dat racisme naar buitenlanders en ook discriminatie van vrouwen simpelweg gezeik is, dan weiger je het te zien.

Maar het is ook moeilijk andermans pijn te voelen als je dat zelf niet hebt meegemaakt.

Desondanks is het schrijnend om te zien hoe luchtig je hierover praat. Naar mijn mening moet de pijn van mensen altijd serieus worden genomen.

Altijd.

29 april 2015 om 09:21

Je hebt het over racisme in het algemeen. Dat is wat anders dan het artikel waar ik op reageer.
Jij gaat er gemakshalve van uit dat dit mijn mening is in het algemeen. Dan lees je toch verkeerd.

Desalniettemin kan je mij niet vertellen dat Dries Boussatta pijn heeft dat Kluivert niet bij Go Ahead traint.
Want ik ga ervan uit dat je toch reageert ivm dit artikel, dus reageer op je zin: "maar het is ook moeilijk andermans pijn te voelen als je dat zelf niet hebt meegemaakt."

Succes in voetbal carrière heeft niks te maken met de capiciteiten als trainer. Patrick kluivert was assistent bij het nederlands elftal dus dat heeft er niks mee te maken. Ik denk dat een club kijkt naar de capiciteiten en ervaring van een trainer en niet naar de kleur van zijn huid. Ook speelt denk ik erg mee dat de trainer in onze nederlandse competitie, goed nederlands spreekt dus dan zal je over het algemeen veel blanken zien. Dat is gewoon zo

Bogarde heeft zich nog nergens bewezen. Als profclub neem je dan een aanzienlijk risico.
En dat een profclub Kluivert niet aanstelt, gezien zijn verleden, is ook niet vreemd.
1 van de 38 is weinig maar Boussatta noemt geen sterke argumenten waarom dit racisme zou zijn.

Misschien hebben donkere jongens in verhouding minder de ambitie om trainer te worden?
Kluivert had zijn kans bij Twente, maar vond zijn bijverdiensten en uitstapjes voor de Fifa belangrijker waardoor het contract niet is verlengt.

Zo kansloos om alles anno 2015 maar op racisme te gooien...

28 april 2015 om 14:23

Bogarde heeft trouwens al wel beel ervaring met op de bank zitten, ondanks zijn voor trainers jonge leeftijd....

28 april 2015 om 15:44

Een menzo is toch ook al coach geweest bij een profclub, en volgend seizoen van Bronckhorst.
Denk eerder dat het met ambitie te maken heeft dat ze geen trainer/coach willen worden.

28 april 2015 om 16:15

Haha, Bogarde had volgens mij destijds inderdaad het duurst betaalde zitvlees in de voetbalwereld!

Jongens toch, daar gaan we weer hoor. Zou je dan Kluivert bij Ajax voor de groep moeten zetten in plaats van De Boer? Of Zenden in plaats van Cocu? Dit is hetzelfde gelazer als vorig jaar in Engeland met Hughton in Engeland vorig jaar. Als Mourinho of Wenger donker was geweest hadden ze net zogoed bij hun huidige club gezeten. Voor Van Gaal geldt hetzelfde, ook al was hij paars met een groen randje dan nog had hij bij United gezeten. Huidskleur is gewoon ondergeschikt aan kwaliteit.

Rascisme lijkt het woord van het jaar te worden. Echter lijken steeds minder mensen de betekenis te kennen. Met het argument wat deze beste man geeft spreek je van discriminatie en geen Rascisme, maar ik bemoei me niet

Ach, eerst kwam hij nog met zinnig commentaar op De Boer, maar nu slaat hij weer door. Gelijk op racisme gooien, heel sterk. Ik kan niet tegen mensen die in alles gelijk racisme zien. Ja, er zijn weinig gekleurde trainers in de Eredivisie, maar er zijn überhaupt weinig gekleurde trainers, en die er zijn blinken nog niet echt uit in mijn ogen.

28 april 2015 om 15:31

Tja dan heeft hij het over een people manager. Bij Twente was het eerste standbeeld voor het stadion dat van nkufo. Maar omdat Twente liever Schreuder zag als Kluivert (die de club en jeugd spelers kende) zijn ze daar dus racisten.

28 april 2015 om 16:24

Volgens het management van Kluivert wilde hij zelf niet verlengen bij Twente.

Hij had destijds ook nog functies bij UEFA en oranje

29 april 2015 om 01:20

Is hij voor verlenging gevraagd door Twente ? Ook al zou Kluivert wel willen verlengen maakt niet veel uit.

Weet je wat discriminatie is Dries, een trainer aanstellen alleen maar omdat hij een kleurtje heeft.....

28 april 2015 om 16:29

En dat gebeurd in het bedrijfsleven volop!
Het is zelfs zo erg dat bedrijven een "allochtonen-quotum' opstellen. Ook het woord excuus-neger is een bekende term.

Het zal vast gebeuren dat mijn post verwijderd wordt onder de noemen "discriminatie", ook al vertel ik niets anders als hoe het bij (grote) bedrijven er al aan toe gaat.

Ach hou toch op man. Ik ben zelf buitenlander en vind dit zo een gigantisch grote onzin. Je word trainer op basis van wat je hebt laten zien en of je voldoet aan het profiel. Dat een club geen donkere coach wil vanwege zijn huidskleur is de grootst mogelijke onzin. Zowat elke club heeft donkere en buitenlandse spelers. Hoezo doen ze daar dan niet racistisch in? Slap geouwehoer. Eerst hoorde we het van die oud prof uit Frankrijk en nu slaat die idiote gedachte hier over. Racisme heerst inderdaad maar om nou te zeggen dat clubs uit racistisch oogpunt niet voor een bepaalde coach kiezen lijkt mij gigantisch grote bullshit.

28 april 2015 om 14:05

Mooie reaktie! Als iemand met een kleurtje het niet maakt in het leven wordt het vaak op rasicme gegooid, om hun eigen tekortkomingen te verbloemen. Ik wordt als limbo zo vaak voor Belg uitgemaakt. Nu kan ik me wel de hele tijd gediscrimineerd gaan voelen, maar je kunt er ook om lachen en alles wat luchtiger nemen. Zo kom je een stuk verder in het leven.

28 april 2015 om 14:49

Juist! Mooi om ook van een buitenlander (wil ik het niet eens over hebben) te horen. Hoeveel gekleurde trainers zijn er beschikbaar t.o.v. niet gekleurde, ik denk dat procentueel er nog wel eens veel meer gekleurde dan niet gekleurde trainer zijn.

Voor mij heerst racisme totaal niet, ik laat het mij ook niet aanpraten, ik weet echt net waar men het over heeft.

28 april 2015 om 22:56

Over 10 jaar zullen er waarschijnlijk ook wel meer gekleurde trainers zij.
Bij Feyenoord hebben we Taument maar die wil geen hoofdtrainer worden en traint liever de jeugd en doet dat ook heel goed.

Zeikerd, moet meneer ook niet even zeggen dat er nu WEL veel meer gekleurde spelers in de eredivisie spelen dan in de jaren 90? Altijd die zeikerds die in het nieuws willen komen omdat ze niet genoeg aandacht krijgen.

Wat een domme man, deze Dries Boussatta. Alsof het clubs wat kan schelen of de trainers zwart, bruin, roze, wit of geel zijn. Wel 50 procent allochtone voetballers in de selectie hebben en omdat de trainer niet gekleurd is, zijn de clubs racistisch! Nee, heer Boussatta het gaat om (bewezen) kwaliteit. Stanley Menzo heeft prima gefunctioneerd als trainer. Menzo is gekleurd en oud-keeper, volgens vele 2 onmogelijkheden om als trainer in het betaald voetbal te kunnen functioneren.

En Van Bronckhorst is lekker blank.......

28 april 2015 om 13:54

ten cate en rijkaard hebben ook een kleurtje volgens mij

28 april 2015 om 16:11

Dat zijn beide toch geen trainers die in Nederland betaald voetbal trainen? (net als Menzo)
Met Gio heb ik ook wel vast een voorschot genomen op volgend jaar.

28 april 2015 om 18:47

Gullit heeft Feyenoord getraind. Rijkaard heeft Sparta getraind en is bij Ajax gevraagd. Hij heeft echter geweigert.

28 april 2015 om 22:57

niet meer maar ze hebben wel Nederlandse ploegen getraind.

29 april 2015 om 08:44

oh nee beide hebben nederlandse clubs getraint toch

En waarom geen (gekleurde) vrouwen? Dat is 1000% seksistisch.

Word zo moe van dit soort domme uitspraken..

28 april 2015 om 16:11

Na Gudelj ook geen slavische trainer meer gezien, of een scandinavische of een Noord-Amerikaanse. Maar daar hoor ik Boussata niet over klagen.

Wat een onzin van boussatta om te stellen dat die 2 niet aan de bak komen vanwege hun kleur. Ik denk eerder dat het met hun rebelse verleden te maken heeft dat niemand ze wil hebben. Van bronkhorst bijvoorbeeld heeft ook een kleurtje maar geen verkeerd verleden en wordt volgend jaar zelfs de coach van 1 van de topclubs. Daarmee is de stelling van boussatta meteen onderuit gehaald!

Kluivert is ooit beschuldigd van verkrachting. En is ooit veroordeeld voor dood door schuld.

Ik denk dat dit véél zwaarder doorweegt dan zijn huidskleur. Maar de tijd heelt wonden en mensen willen het ook wel eens vergeten. Als ie straks onverwacht goed met Curaçao zou presteren, wees dan maar gerust dat ie dan aanbiedingen van beter zal krijgen.

Ach sjezus krijgen we dat weer! Nee Dries kwaliteit komt overal bovendrijven, dan maakt het niet uit welke kleur je hebt. Overal lopen toch ook donkere/ gele/ Marokkaanse etc voetballers rond, als dat niet zo zou zijn dan was het pas racisme. Seedorf kreeg ook uit het niets een kans, Bogarde loopt maar te roepen dat ie aan de bak wil maar niemand vergeet dat ie bij Chelsea liever voor geld koos dan voor voetballen. Zoiets blijft je achtervolgen, daar is hij nu zelf de dupe van. Rijkaard kwam ook gewoon bij Barca en Ned. 11 tal aan de bak en Ten Cate heeft ook redelijk wat clubs gehad. Maar ja je moet het wel willen en er wel wat voor doen, het wordt je niet zomaar in je schoot geworpen he!

Ik zou zelf graag Kluivert wel eens aan het werk zien in de Eredivisie, maar waar Boussatta aan voorbij gaat is dat veel clubs op zoek zijn naar boegbeelden met bij grote voorkeur onbesprokengedrag. Kluivert, Bogarde en Davids hebben in hun carriere allemaal een etiketje meegekregen die niets te maken heeft met het feit dat ze donker zijn. de Boer, Cocu en Gio, maar ook Jans, Lodeweges, vd Looi, vd Brom etc hebben zich tijdens hun carriere al (grotendeels) voorbeeldig opgesteld.
Zou Aron Winter ambities hebben tot hoofdtrainer?

28 april 2015 om 14:47

Ik zou Aron Winter graag bij Ajax zien in de opleiding of bij jong Ajax. Ik denk dat het niet eens met een etiket te maken heeft, gewoon met het feit dat er veel minder beschikbaar zijn.

28 april 2015 om 22:59

Winter heeft toch de jeugd bij ajax getraind?
Ik heb hem nooit zien trainen maar sommige ajacieden hier waren niet zo positief over hem als trainer. En hij moest ook niet voor niks weg denk ik.

er bevalt weer eens iets niet en ja hoor het is gelijk weer racisme want dat is een toverwoord in nederland en dan krijg je misschien wel je zin,
nou de enige die gediscrimineerd worden zijn de nederlandse alleenstaande moeders die voor de kinderen moet zorgen en na de voedselbank moeten om te kunnen eten en de ouderen die de hele dag op bed moeten blijven liggen in hun eigen strond omdat er niet genoeg personeel in de verzorgingstehuizen is omdat onze regering liever miljarden na het buitenland stuurt .
ja we zijn een heel racistisch volk hoor.
maar genoeg politiek voor vandaag dries was een aardig voetballertje ,maar slaat nu de plank volledig mis

28 april 2015 om 16:17

Geld sturen naar mensen die geen gebruik kunnen maken van een voorziening als de voedselbank, en mensen die niet in hun eigen stront kunnen liggen omdat er uberhaupt niets uit te poepen valt is allesbehalve discriminatie. Zeggen dat iemand in Nederland meer recht heeft op hulp dan iemand in het buitenland daarentegen wel.

28 april 2015 om 20:26

nee geld weggeven van mensen die na de oorlog het land hebben opgebouwd en zich blauw hebben betaald aan belastingen en nu in de strond mogen liggen omdat regeringen in andere landen niet na hun eigen volk omkijken en er alleen voor zichzelf zitten.
dan moeten wij het maar weer betalen en onze mensen zonder vreten laten zitten.
en ik zeg niet dat we niet moeten helpen maar help eerst je eigen volk en als er wat overblijft kan dat alsnog naar het buitenland toe.
en ps de nederlandse regering geeft nog geen euro aan de voedselbank dat doet het volk de nederlandse regering stort liever na brussel of griekenland of een afrika waar het geld aan de strijkstok blijft hangen

28 april 2015 om 21:40

Ik ben blij dat je aangeeft dat je niet tegen hulp bent. Ik onderschrijf ook je bezwaar tegen voorzieningen in de zorg. Het cohort mensen waar je het over hebt heeft echter als groep(!) niet te klagen over de financiele situatie. Zij hebben bijvoorbeeld pensioen opgebouwd op basis van eindloon, hebben meer dan andere generaties geprofiteerd van de stijgende huizenmarkt en hebben meer dan andere generaties gebruik kunnen maken van sociale voorzieningen, zoals prepensioen, een ruimhartig ww, etc. Neemt niet weg dat er binnen de groep ook mensen zijn die die voordelen in mindere mate hebben kunnen benutten. Het is ook niet die mensen hun schud dat ze het goed hebben gehad, ze hebben gewoon geluk gehad met hun geboortejaar. Ze zullen ongetwijfeld hard hebben gewerkt om het land weer op te bouwen, maar latere generaties werken ook hard. Dat is niet voorbehouden aan deze groep.

Wat mij betreft doen we en-en: goede zorg voor jong en oud, zowel in Nederland als daarbuiten in samenwerking met andere welvarende landen. We hebben het met zijn allen immers nog altijd veel beter dan 90 procent van de wereldbevolking. Nederland is opgebouwd en sterk geworden door solidariteit, laten we dat niet overboord gooien wanneer de economie een dip heeft.

Wat praat deze man nou. Hij noemt lekkere voorbeelden zeg kluivert en Bogarde. Welke club wil deze 2 gasten nou als coach hebben. Kluivert heeft een verleden die nou niet bepaald rooskleurig is. Hij is nou niet echt het voorbeeld om voor een groep te staan. Ook Boagarde heeft een verleden die niet bepaald vlekkeloos is. Bogarde verdiende zeer veel geld maar hij kon er niet mee omgaan en is alles weer kwijt.
Gio krijgt nu een kans bij Feyenoord en terecht gewoon den normale jongen zonder verleden. Hetzelfde geld voor gasten als winter, blinker, Taument, Silooy enz. Deze gasten zijn altijd normaal gebleven. Dries zelf was ook een blaaskaak vroeger en een vervelend mannetje om in je groep te hebben. Henk ten Cate heeft toch ook gewerkt in Nederland. Menzo schiet me nu te binnen is ook gewoon een normale jongen.

28 april 2015 om 15:07

Precies, welke club wil Bogarde nou als uithangbord met zijn grote bek altijd weer...die is te dom om zijn eigen naam te spellen.

Verder is het ook zo dat weinig gekleurde ex-spelers zich aanmelden voor de cursus.

1000% kan niet. Domme vent, verschrikkelijke aantijging.

Zo kan je van alles wel verzinnen. Er worden geen vrouwen eredivisietrainers is dat dan ook seksisme ? Racisme wordt steeds meer als machtsmiddel gebruikt om je eigen zin door te drijven.

28 april 2015 om 16:26

Geslachtsracisme? Volgens mij bedoel je seksisme of op zijn minst geslachtsdiscriminatie.

Dat je een goeie voetballer bent betekent niet gelijk dat je een goeie trainer bent. En als je een goeie trainer bent, betekent het niet gelijk dat je een goeie voetballer was. Van de 'zwarte' jongens zie ik alleen in Seedorf en Kluivert goeie trainers. Bogarde heeft wat mij betreft zijn naam tegen en zou ik nooit bij mij voetbalclub aan het werk willen zien.

Ik geloof er eigenlijk ook niet in dat dit op racistische gronden is.
Aan de andere kant moeten we er onze ogen niet voor sluiten dat het echt wel aanwezig is in onze maatschappij.
Als er een discussie is over buitenlanders, mensen met een ander kleurtje, PVV dingen, geloof enz, enz, dan zie je dingen op fora en elders op internet dat je je kapot schaamt een Nederlander te zijn. Wat een vuilspuiterij en openlijk racisme kom je dan tegen. Laatste dieptepunt was m.b.t. die idioten die blij zijn als er vluchtelingen verdrinken en er nog maar een drankje opnemen.

Je kunt bijna niet anders dan aannemen dat als het in de maatschappij zit het ook in de voetballerij zit.

28 april 2015 om 14:06

We moeten af van het idee dat racisme iets nederlands is. Het komt overal ter wereld voor.

28 april 2015 om 14:12

Ja alleen daar gaat het mis! Iemand met een kleurtje is natuurlijk geen buitenstaander in Nederland en helemaal niet als je hier geboren en getogen bent!

28 april 2015 om 14:45

Zo wordt het niet gevoeld. Als je als roodharige blanke in marrokko ofzo geboren bent zul je ook niet als marrokkaans gezien worden. Een marrokkaan die hier in nederland is geboren zie ik nog steeds als marrokkaan.

28 april 2015 om 15:23

Maar dat zeg ik toch ook niet? Het is er! Overal ter wereld. En juist om die reden moet je er vanuit gaan dat het in het voetbal ook zo is.

28 april 2015 om 15:42

Ja maar moeten wel concrete bewijzen zijn , geen onterechte beschuldigingen.

28 april 2015 om 18:52

En daarom werd Rijkaard bondscoach en trainde hij Sparta en werd hij bij Ajax herhaaldelijk gevraagd, daarom werd Gullit trainer van Feyenoord en daarom trainde ten Cate Nac, Ajax etcetera. Daarom krijgt van Bronckhorst komend seizoen een kans bij Feyenoord, daarom traint Frasier Den Haag.

Je kan bijna niet anders dan concluderen dat het reuze mee valt in de voetballerij.


29 april 2015 om 03:42

Gaan we nu het aantal blanke trainers opnoemen? Dan moet ik een boek erbij pakken.

Voor mij klinkt dit net als dat het enorm lage aantal vrouwen in bepaalde hoge takken van de maatschappij, vooral als in leidingevende functies, opvallend is maar wel meevalt omdat Oprah miljoenen heeft verdient.

29 april 2015 om 09:30

Dat valt reuze mee, zoveel trainers zijn er niet in de eredivisie. Moet je ook nog even de verhouding blank-gekleurd meenemen die de trainers cursus tot op het hoogste niveau afronden en je zal zien, qua percentage klopt de verhouding aardig.

Uit sarcasme op "ja" gestemd, ik vind het discriminatie, schande is het en iedereen die een banaan eet in het stadion of nabij gekleurde mensen is ook een grote racist, keihard aanpakken dit...

Pff zonder gekheid, wat een trieste mensen heb je er toch bij, ik zet dit figuur maar in het hokje zeikers die ook van Zwarte Piet af willen en gaan demonstreren bij kinderfeesten. man, kruip terug onder je steen zeg!!

29 april 2015 om 03:45

Het is in ieder geval niet triest om de pijn van mensen, van welke afkomst dan ook, lichter te nemen dan de feest plezier van kids die cadeautjes krijgen van een slavenhouder en kinderhandelaar genaamd Sinterklaas.

De grap is dat de mensen die ZP willen behouden, niet eens 10% van het verhaal rondom het sinterklaas feest kennen maar vervolgens wel willen oordelen wat racisme is en wat niet.

En het is niet erg om onder een steen te leven als je daar zit met boeken in plaats van zelf niks te onderzoeken en/of oroberen te begrijpen waarom mensen zich op een bepaalde manier uiten.

29 april 2015 om 10:18

wat zeg je allemaal? Ik ken het echte verhaal rond zwarte piet, heb er jaren geleden al eens onderzoek naar gedaan en het heeft niets met racisme te maken, als je het echte verhaal kent is het juist het tegenovergestelde.

Wel grappig dat mensen een oordeel vellen over een persoon als ze niets van hem weten, je staat best voor gek eigenlijk als je dat doet.

29 april 2015 om 18:59

Waar heb je dat echte verhaal gelezen? In Nederland uit een Nederlands boek met Nederlandse woorden? Ik zou zeggen zoek naar het verhaal buiten Nederland en dan kom je op hele andere dingen uit. Dat het idee van Sinterklaas nu zeker niet racistisch is maakt daarin weinig uit lijkt me.

Als je wilt kan ik je wat opsturen als je de engelse taal goed begrijpt. Dan kan je ze naast het verhaal leggen die vooral in positieve zin over Sint Nicholas praten en je eigen oordeel vellen.

Wat een flauwekul haha....wet der getallen, hoeveel gekleurde (wat een vreselijke term is want we zijn allemaal mensen) ex spelers melden zich aan voor de cursus?...juist, amper!...kijk alle competies erop na, overal de zelfde tendens.

Bogarde heeft het zichzelf enorm moeilijk gemaakt om serieus genomen te worden. Dat doet ie zelf. Kluivert had best wel ergens trainer kunnen worden maar die torst ook heel wat zwarte bladzijdes mee. Als je goed genoeg bent in Nederland dan krijg je echt wel een baan hoor.

Gevaar van dit soort figuren is dat het woordje racisme en racist helemaal geen lading meer gaan bevatten. Als het aan hun ligt is iedere blanke een racist en zijn alle buitenlanders heilig.

28 april 2015 om 14:22

Het onderscheid is inderdaad helemaal weg. Je bent als werkgever al meteen een racist als je een blanke verkiest boven een donkere omdat hij/zij beter is. Enige zelfreflectie is die mensen vaak vreemd. Maar dat krijg je als de overheid je alles geeft, dan raak je vanzelf verwend en wil je meer.

Het wordt pas racisme als je trainers vanwege hun kleur gaat aanstellen!
Stomme gejank altijd over allochtonen en vrouwen op leidinggevende posities ed....
Als je goed bent kom je er wel, ongeacht welke kleur...! En positieve discriminatie is ook discriminatie! Dus niet bepaalde bevolkingsgroepen gaan voortrekken!!

Wat een stomme opmerking dit zeg haha. Dus omdat iemand niet wordt aangenomen die een andere huidskleur heeft is het gelijk racisme? Kansloze opmerking, het lijkt mij duidelijk dat deze man niet weet waar hij het over heeft. Dat mensen uberhaupt mensen uit hun eigen kringen aanstellen is patronage, dat heeft niks maar dan ook niks met racisme te maken..

Je bent een zielig figuur Dries. Alle profclubs zouden je aan moeten klagen omdat je ze beticht van racisme. Nooit bij je opgekomen dat ze misschien de kwaliteiten niet hebben? Bogarde? Wie is dat ook alweer. Menzo, Ten Cate, Fraser, Kluivert, dat zijn de enige donkere mannen die ik me kan bedenken en die hebben toch kansen genoeg gekregen. Om trainer te worden moet je toch eerst een cursus volgen en daar zie je ze bijna niet. Gek hoor als er dan niemand doorbreekt.

28 april 2015 om 14:45

Helemaal mee eens! Ik zou dat van harte steunen, de racisme kaart wordt te pas en te onpas gespeeld en ik vind dit ook een belediging. Behalve kwaliteit, er zijn gewoon veel minder gekleurde trainers beschikbaar, als hij minimaal met een procenteel van het totaal beschikbare coaches zou komen had je tenminste nog wat. Maar ik heb het gevoel dat de niet getinte een veel lager percentage scoren.

Hij mist overigens van Bronckhorst gewoon, racisme? Of is dat niet gekleurd genoeg boussatta?

Oef aan de reacties te zien is dit een héél gevoelig onderwerp.

Laat voorop staan ik heb de waarheid niet in pacht. Ik geef alleen mijn, tijdelijke, visie aan.

Het kan zijn dat mensen vanuit een andere culturele achtergrond minder snel een opleiding tot voetbalcoach zullen gaan doen. Dit kan als resultaat hebben de de spoeling trainers met een andere culturele achtergrond of huidskleur klein is waardoor de kans ook kleiner is dat er een trainer met een andere huidskleur of culturele achtergrond in het betaalde voetbal komt.

Toch vind ik niet dat dit het volledige plaatje schetst. Ik vraag mij toch af hoe het komt dat er alsnog weinig trainers zijn met een donkere huidskleur. Spelers als Hasselbaink, Bogarde en Kluivert hebben een staat van dienst van hier tot Tokio. Wat zorgt er toch voor dat deze jongens minder snel de kans krijgen als hoofdtrainer van een voetbalclub? Frank de Boer kreeg de kans. Phillip Cocu kreeg de kans. Waarom niet zulke jongens? Hierbij gezegd zie ik ook in dat Gio volgend seizoen bij Feyenoord ook de kans krijgt. Wellicht kunnen we wel spreken dat het misschien zo is dat mensen met een andere huidskleur of culturele achtergrond misschien minder snel de kans krijgt.

Een ieder mens heeft vooroordelen. Echter het is wel goed om je hier van bewust te zijn en deze vooroordelen te blijven checken of ze kloppen.

28 april 2015 om 14:43

Omdat...

a) je grote internationale carrière niet zo zwaar weegt. Een goede voetballer is niet noodzakelijk een goede trainer. Louis was bv. een vrij matige voetballer.

b) hoeveel van die donkere jongens gaat achter zijn trainersdiploma aan?

c) er zijn meer mensen met een blanke huid in Nederland, dan anderskleurige.

Zeg, Seedorf, Gullit e.a. hebben ook hun kans gehad. Wat nu?

28 april 2015 om 14:43

Hadden die trainers al een trainersdiploma ten tijde van aanstellen Frank de Boer bij Ajax? Of trainden zij destijds de a1 of een ander jeugdelftal van ajax en hadden ze ook al ervaring opgedaan bij bijvoorbeeld het nlse elftal? Volgens mij niet..

Kluivert inmiddels wel geloof ik en was ook assistent bondscoach, heeft een behoorlijke kleur. Nu van hooijdonk, seedorf had je, rijkaard.. Davids zat in het best uur van ajax ook niet misselijk. Reiziger traint de sparta jeugd nu als het goed is, winter is coach van Jong oranje en andere gekleurde trainers trainen de ajax jeugd, zelfs iemand van marokaanse komaf.

Racisme slaat dus nergens op. Echt allemaal gelul in de loze ruimte. Straks valt ie er nog over dat we allemaal bruine ontlasting hebben...

28 april 2015 om 14:52

Begin eens met de juiste getallen te vergelijken, het aantal gekleurde trainers tegen over het aantal beschikbare. Dan praat je pas ergens over, ik vrees dat de gekleurde trainers het afleggen, zijn er maar een handvol beschikbaar terwijl er blanke trainers in overvloed klaar zitten.

28 april 2015 om 18:56

@filip

En Rijkaard kreeg een kans, Gullit kreeg een kans. Ten Cate kreeg een kans. Waarom deze jongens wel een kans? Waarom noem jij dit rijtje niet op?

En andere culturele achtergrond? Wat dacht je van Gudelj? En Frazer, van Bronkhorst?

29 april 2015 om 08:55

Jongens.. Ik zeg niet dat het racisme is. Ik zeg dat ik niet met de stellige overtuiging kan zeggen dat het geen racistische factoren meespelen.

Ik zeg dat ik de indruk (bewijzen kan ik het niet) krijg dat deze trainers minder snel een kans krijgen. Maar ik ben niet bij de selectieprocedures geweest.

En een topvoetballer is geen toptrainer. Ben ik eens. Echter dat heeft clubs niet weerhouden om "grote namen" vanuit het niets een kans gekregen. Maar goed het argument dat er wel donkere trainers zijn die wel een kans hebben gekregen klopt ook. Ik kan alleen niet met stellige overtuiging zeggen dat er geen racistische motieven meespelen in het kiezen van een trainer.

Kun je zo iemand ook aanklagen voor het beledigen zoals een Boussatta? Ik vind het een belediging naar alle NL clubs en NL als samenleving. Deze man die schijnbaar veel gekopt heeft, want echt bijster intelligent komt hij niet over, kijkt puur en alleen naar het aantal gekleurde trainers (moeten we het hier echt over hebben) die langs het veld staan. Maar zet hij dat ook uit tegen het aantal beschikbare? Behalve Bogarde, Menzo, Winter, Kluivert en wat te denken van van Bronckhorst?! (indonesische roots?) Fraser en Seedorf kan ik mij weinig spelers bedenken die beschikbaar zijn al gekleurde coach. Niet getinte coaches zijn er echter in overvloed.

Been zou ook wel niet aangenomen worden vanwege zijn naam, puur rasicisme. De kaart racisme wordt te pas en te onpas gespeeld, terwijl het voor mij en 99 % van de NL totaal geen issue is.

28 april 2015 om 14:49

Dat bedoel ik dus met dat racisme steeds meer een machtsmiddel wordt om iets voor elkaar te krijgen. Want men is o zo bang om voor racist te worden uitgemaakt. Bepaalde lui zoals deze boussatta proberen hier misbruik van te maken om hun eigen zin en denkbeelden door te drijven.

28 april 2015 om 16:28

@afcanats
Voor kennis van de wetten van de statistiek moet je hoger opgeleid zijn. Dat is Boussata duidelijk niet. Ik vermoed dat Dries ook daarvoor rascisme als oorzaak ziet. Er zijn immers minder hoog opgeleide Marrokanen. And so on, and so on...

29 april 2015 om 16:22

@woeke

Daarom moet zijn mond ook snoeihard gesnoerd worden, zijn beweringen zijn hard en slaan nergens op. Liefst zou ik zien dat hij aangeklaagd wordt, hoge bomen vangen veel wind.

Ik vind het altijd jammer dat iemand alleen maar kijkt naar ras. Deze man is het niet eens dat er dus veel blanke mensen trainer zijn. Deze meneer is nog racistischer dan Geer Wilders.

---Volgens Boussatta zou Kluivert graag in Deventer willen werken. “Op het geld kan het niet afketsen, want dat heeft hij al.---

Mooi dat hij even voor Kluivert spreekt trouwens. Hij hoeft geen geld, dus daar kan Patrick ook meteen naar fluiten. Leuk, zo'n man.

28 april 2015 om 16:29

Rijke mensen zijn bereid voor minder geld te werken is ook een stigma...

weet niet of het hier al genoemd is, maar het is toch niet heel vreemd?
zelfs al die afrikaanse landen nemen 'witte' trainers omdat die blijkbaar meer tactisch inzicht hebben etc.
bij die grote afrikaanse landen zitten toch vaak blanke op de trainers bank.

dit betekent natuurlijk niet dat die donkere er niets van kunnen, want bij ghana deed appiah had wel redelijk tot goed vgm.

Onzin dit. Als clubs echt racistisch waren zouden ze ook geen donkere spelers halen. Hij noemt GAE als voorbeeld. Die hebben bijvoorbeeld Wijnaldum gehuurd, als ze echt zo racistisch waren hadden ze echt wel een blanke speler kunnen vinden die even goed was.

Niet serieus te nemen. Hoe noemt Boussatta het feit dat Aron Winter actief is als trainer van Oranje -19?
Racisme? Hoe noemt de ex speler het feit dat Feyenoord iemand met Moluks bloed aanneemt als hoofdtrainer? racisme?

Ik vraag me af hoeveel donkere en Marokkaanse/turkse Nederlanders er zijn met een trainingsopleiding achter de rug. Als de ex AZ speler van alles roept wil ik ook graag weten hoeveel serieuze interesse er bestaat binnen deze Nederlandse minderheden voor een job als trainer. En ooh, scheidsrechters. Die kunnen we ook noemen. Gozubuyuk doet het toch ook goed, Dries?

Ja, er bestaat iets als racisme, ben zeker dat het voorkomt, maar overdrijven is ook een vak. Sterker nog, hoe denkt Boussatta zelf over bijvoorbeeld Joden en homo's? Hij beschuldigd nu iedereen van racisme, maar hoe staat hij in het leven tegen andere mensen en minderheden?

28 april 2015 om 17:24

De vraag stellen is hem beantwoorden. In de Koran staat immers al dat er geen respect hoeft te zijn voor andersdenkenden.

Walgelijk die mensen die racisme misbruiken om hun zin te krijgen of gelijk te halen.

28 april 2015 om 19:51

Walgelijk inderdaad, mensen die racisme gebruiken om hun zin of gelijk te halen. Maar kan je vertellen waar in de Koran staat dat er geen respect hoeft te zijn voor anders denkenden? Serieus: waar staat dat? Ik ben volstrekt geen moslim maar wel enigzins ingevoerd in de materie. Volgens mij heb je werkelijk geen enkel idee wat er in de Koran staat over andersdenkenden maar ben je nu makkelijk te scoren.

En wat betreft je eerdere reactie: "maar dat krijg je als de overheid je alles geeft dat je wenst, dan raak je verwend" ........ Ergo: alle gekleurde mensen die iets hebben bereikt, hebben dat in de schoot geworpen gekregen van de overheid? Kom op joh ...... Talking about racism ...... Ik hoop wekelijk dat ik je verkeerd begrijp want ik zag je altijd als een gewaardeerd poster hier.

Als je als getinte trainer daadwerkelijk goed bent krijg je echt wel een baan. Zo kansloos dit, racisme wordt overal opgezocht terwijl het er niet is.

Tweede onzinartikel al van Boussatta.
Hij heeft dat laatst van Engeland gelezen en denkt nu laat ik dat ook eens roepen.

Zal wel balen dat Bakkati bij Ajax is aangenomen ( ook racisme??) en hij niet

Als je op dat moment de beste optie bent, dan word je trainer. Anders kwam een Rijkaard niet bij Barcelona aan de bak en Seedorf niet bij Milan. Ik vind het grijpen naar racisme wel heel makkelijk en een beetje aandachttrekkerij. Alsof het voor een elftal/club/achterban enig verschil maakt wat voor huidskleur de trainer heeft, punten halen moet ie en meer niet.

En weer zo'n sjembek die racisme door de strot wilt duwen!
Niet alles is racisme!!!
Soms is er gewoonweg geen klik of lopen de gedachtes te ver uiteen.
Pfff dat gezeik over racisme 😝😝😝😝

Misschien omdat de Marokkaanse jongens waar hij het over heeft allemaal nog voetballen en er nog niet zo veel goede donkere ex voetballers zijn die het trainersvak kiezen. Dit is een kwestie van tijd want het huidig aantal donkere mensen in het voetbal ligt nu verhoudingsgewijs vrij hoog. Deze jongens worden vanzelf ouder en enkele verstandig genoeg om trainer/coach te worden. Dat gaat ook heus wel gebeuren.
Over Kluivert, Ja hij heeft genoeg geld maar vind hij dat ook? Weet niet welke eisen hij had en kan me ook goed voorstellen dat Kluivert niet de eerste keus is. Kluivert heeft zich als trainer/coach verre van bewezen. Ik had ook niet voor Kluivert gekozen gebaseerd op zijn karakter en hetgeen hij als trainer/coach heeft laten zien.

Edit:
Ik vraag me af wie er nu racistisch is. Er is maar een persoon die racistische verbanden legt. Is dit dan ook niet de racist? Boussatta zelf dus!

Het zou nog eens leuk zijn als dit onderbouwd zou worden met feiten.

Bijvoorbeeld dat er 530 coaches zijn die in Nederland een prof club mogen coachen (diploma coach betaald voetbal gehaald).

Ik heb de 1e 60 even doorgekeken en daar zie je 6 trainers met een allochtone achtergrond.

- ALI Afellay (assistent Frmf Marokko)
- Alami Ahannach (assistent trainer Telstar)
- Hugo Alves Velame (jeugdtrainer fc Groningen)
- Ioannis Anastasiou (trainer Panathinaikos)
- Ceylan Arikan (specialisten trainer Vae)
- Winston Bogarde (verdediging training)

2 zijn er niet in Nederland actief maar buiten Europa.
1 is er hoofdtrainer elders in europa.
2 zijn als trainer actief bij een Nederlandse prof club.
1 is überhaupt niet in vaste dienst.

Uit 60 kandidaten, had je dus kunnen kiezen voor 2 trainers met een Allochtoonse achtergrond tegenover 54 met een Nederlandse... Dat is zo'n 4%.

29 april 2015 om 16:26

Zou al een betere onderbouwing, twijfel wat aan je data maar vooruit is beter dan wat Driesje heeft.

Aangezien Fraser en Van bronckhorst beide een allochtone roots en een kleurtje hebben worden 2 van de 18 clubs geleid door een 'gekleurde' dat is 11,11 % van de eredivisie clubs. Kortom dit te betekend dat de niet gekleurden rascistisch bejegend worden, want het zou 4 % moeten zijn als je kijkt naar de hoeveelheid keuze die er is.

Relatief dus veel gekleurde trainers.

29 april 2015 om 20:35

Het is natuurlijk een steekproef, ik had geen zin om alle trainers door te lopen en te kijken hoeveel een allochtone achtergrond hebben.

Daarnaast is het de vraag wat een allochtoon in deze kwestie is. Rekenen we belgen, Duitsers, Fransen en Spanjaarden ook mee of enkel niet Europeanen (vaak Marokanen/turken).

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren