Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

VfB Stuttgart veegt Amsterdams bod van 12 miljoen euro op Hiroki Ito van tafel

Laatste update:

VfB Stuttgart heeft een bod van twaalf miljoen euro op Hiroki Ito afgewezen, zo meldt Voetbal International woensdagmiddag. Eerder op de dag schreef Sky Sport Deutschland al dat het bod van Ajax weinig kans van slagen had, daar die Schwaben de 24-jarige Japanse verdediger absoluut niet zouden willen laten gaan. Ito ligt nog tot medio 2025 vast in Stuttgart. Eerder op woensdag maakte De Telegraaf al melding van de Amsterdamse interesse in de linksbenige centrale verdediger, die bij Ajax zou worden gezien als kwaliteitsimpuls voor de verdediging.

Ito is geen onbekende van Mislintat. De tienvoudig Japans international werd zelf door de directeur voetbalzaken op huurbasis naar Stuttgart gehaald in de zomer van 2021. Een jaar later namen de Zuid-Duitsers hem voor 400.000 euro definitief over van Jubilo Iwata. Afgelopen seizoen was Ito een onbetwiste basisspeler bij Stuttgart en kwam hij tot 37 officiële wedstrijden.

Hiroki Ito

Door het vertrek van Calvin Bassey naar Fulham is Ajax dringend op zoek naar versterking voor de laatste linie. Trainer Maurice Steijn heeft in het hart van de defensie enkel de beschikking over Hato en Olivier Aertssen. Ook Tristan Gooijer kan als centrale verdediger uit de voeten, maar hij wordt net als Aertssen voorlopig te licht bevonden. Ahmetcan Kaplan ligt voorlopig nog in de lappenmand. Van Ito wordt verwacht dat hij de concurrentiestrijd aangaat met Hato.

De Japanner lijkt dus wel een stevig prijskaartje om zijn nek te hebben hangen. De transferwaarde wordt geschat op 16 miljoen euro. Bronnen rondom Ajax melden aan De Telegraaf dat Mislintat meerdere opties openhoudt, mochten de onderhandelingen met Stuttgart niet volgens wens verlopen of Ito zelf niet naar de Eredivisie willen. De mandekker kwam tot dusver 68 keer in actie namens Stuttgart, waarin hij 2 keer scoorde en 3 assists gaf.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Iemand die meer over hem kan vertellen? En nee niet wat ik zelf in het artikel kan lezen. Meer of het iemand is die opbouwend sterk is of juist verdedigend, kopkracht etc.

2 augustus 2023 om 08:59

Zeker. De Japanse naam Ito staat namelijk voor "Dorst". In Nederland echter wordt het woord Ito vaak gebruik voor mensen met een lage opleiding. Dit woord stamt af van het vroegere LTO. Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

2 augustus 2023 om 09:02

Thanks had het te druk op werk om dit zelf te googelen, scheelt weer!

2 augustus 2023 om 09:03

Ik gebruik dorst ook vaak in het weekend!

2 augustus 2023 om 09:18

Toch een beetje medelijden dan.Is slootwater niet goedkoper? Verschil is er niet namelijk.

2 augustus 2023 om 09:57



Hier geloof ik niet in en zal het een gerucht zijn. Ajax gaat geen speler halen van meer dan 15 miljoen die als backup moet gaan dienen van een andere speler. Als er grote bedragen worden uitgegeven dan is dat voor spelers die in de basis zullen staan: zoals Borges. Daarnaast wil men doorpakken voor Spertsyan en dat zal dan de beoogde nummer 10 zijn waardoor en Klaassen en Berghuis niet meer zeker zijn van een basisplaats. Voorlopig zal die Borges komen en die keeper. Hopelijk snel gevolgd door Sutalo en Spertsyan. Daarna zal er pas iets komen als er ook spelers worden verkocht: Kudus, Alvarez, Sanchez, Daramy en mogelijk een afscheid van Klaassen.

2 augustus 2023 om 11:26

ik geloof ook niet dat hij gehaald zal worden om te concurreren met Hato. Hato zal bij komst van deze ITO nml op de back positie komen te staan en derhalve de concurrent van Wijndal zijn.
Ik denk echter niet dat Ajax zoveel geld zal willen neerleggen voor hem, ondanks dat een dergelijke kwaliteitsimpuls wel broodnodig is.

2 augustus 2023 om 14:01

Je had het sneller kunnen Googlen dan dit commentaar te geven haha, maar verder prima.

2 augustus 2023 om 14:12

Als je Ito kan halen, heb je een backup voor zowel lb als lcv. Mocht Wijndal niet presteren, kan Hato op rechts. Sowieso heeft Hato een leeftijd (en ervaring) waarbij je je kan afvragen hoe stabiel hij al is. Lijkt me een prima aanvulling op de selectie.

2 augustus 2023 om 09:06

Is een centrale verdediger, 1.86. Voor een cv voetballend redelijk goed. Verder stabiel, blinkt niet perse uit op een gebied.

Ik vind het meestal geen goed teken als een trainer spelers van z'n oude club ophaalt, zo ook met een TD. Ik vraag me af of deze jongen het niveau heeft waar ajax heen wilt. Al is de verwachting wel dat hij nog iets van groeipotentieel heeft t.o.v. waar hij nu staat. Ik had hem zelf niet uitgekozen als kandidaat voor ajax, maarja wie ben ik 😉

2 augustus 2023 om 09:18

Hij kan ook als verdedigende middenvelder spelen. Lijkt mij hiermee eerder een 1 op 1 vervanger voor Alvarez, echter linksbenig. Redelijke speler hoor, 16 miljoen is wel aan de prijs voor hem. Zou dit de eerste Japanner bij Ajax worden? Kan me geen andere herinneren.

2 augustus 2023 om 09:38

Hij kan... als je een modale speler van Stuttgart haalt die CV is om hem vervolgens te laten spelen als CVM dan gaat er echt iets mis...

2 augustus 2023 om 09:42

Eens dit is een redelijke speler , beter dan wat er nu staat. Maar je merkt aan alles dat Ajax in paniek is. Ik bedoel deze jongen kent Mislintat dus al vrij lang, en dan gaat hij nu pas in augustus handelen ? Dat had je hem toch al 1 juli opgehaald, als je deze jongen zo graag wilt hebben. Club weten Ajax is in paniek komt de onderhandeling vaak niet ten goede. Deze vriendelijke Duitser overtuigd (nog) niet….

2 augustus 2023 om 10:10

Haha mooi dit. ‘Je merkt aan alles dat Ajax in paniek is’. Baradona met alle respect, maar je hebt geen flauw idee waar je het over hebt kerel. Je hebt geen idee wat er achter de schermen speelt. Dat ze op jou paniekerig overkomen mag je vinden, maar de kans dat dit alles goed doordacht was acht ik een stuk groter. Echter zullen we het allebei nooit 100% zeker weten, dus zulke uitspraken als ‘Ajax in paniek’ zijn simpelweg onzin en nergens op gebaseerd.

2 augustus 2023 om 10:26

@baradona,

Mislintat is eerder volledig in control dan in paniek. Geen tropische verassingen, maar spelers uit competities in landen die qua klimaat vergelijkbaar zijn met Nederland. Kortom geen gelul met een gewenningsperiode aan het land. De tropische verassingen halen we in de winterstop wel, nu moet eerst het geraamte op orde zodat we kunnen strijden voor de bovenste twee plekken.

Iedereen riep Ajax wacht te lang en ze moeten nu versterkingen halen, niet wachten op de nummer een kandidaat. Maar als we de geruchten mogen geloven neemt interesse in de nummer een kandidaten af waardoor Ajax vrij baan heeft. Dit kan omdat clubs betere opties zien, kan ook omdat er gewoon zeer goede afspraken zijn gemaakt tussen de nummer een kandidaat en mislintat waardoor andere clubs gedwongen zijn om verder te kijken. Maar dat laatste kan natuurlijk geen optie zijn in jou optiek want Ajax is in paniek en de Duitser overtuigd niet. Dus zal die zeker niet vooruitzien en zijn zaakjes slim en netjes afhandelen.

Sluit je anders lekker aan bij Berghuis. Die heeft met zijn interview de deksel op zijn neus gekregen. Indien Borgers en Spertyan komen, moet Berghuis serieus rekening houden met een plek op de bank, wat aansluitend resulteert in een vertrek omdat Mislintat de salarissen tegen het licht houdt en deze overeen moeten komen met je prestaties en rol binnen het team. Perez gaf het al aan, lekker handig van Berghuis om dit zo te roepen, dan moet je ook rekening houden met het feit dat je zelf vervangen wordt. Blijf erbij het team van vorig seizoen is in zijn geheel derde geworden. Ook Berghuis bracht veel te weing. De twee meest stabiele spelers waren Kudus en Alvarez en qua rendement Tadic. Dus als we het gross van vorig jaar kunnen vervangen met redelijke spelers die beter zijn dan wat er nu staat doen we goede zaken. Zeker als we de spelers van vorig jaar weten te lozen voor redelijke prijzen, c.q. weten te besparen op de mega salarissen.

2 augustus 2023 om 10:44

Ninjakai

Vind je het echt goed gaan? We weten natuurlijk niet wat er allemaal speelt achter de schermen, dus moeten even op geruchten reageren.

- 20 miljoen voor een Portugees die nooit op het hoogste niveau gespeeld heeft. Verder ook 2 clausules (verkoop en terugkoop). Beste positie is linksbuiten, waar wij al 3 a 4 spelers voor hebben. Kan denk ik rechts en hopelijk sensatie.

- Maatsen voor tussen 20 en 25 miljoen. Ook iemand die te kort komt voor Chelsea. Waarom zoveel betalen? Voor dat geld haal je zo 3 of 4 spelers uit Zuid Amerika. Je kan mij niet wijsmaken dat er geen linksback op te halen is die minstens even goed is als Maatsen maar veel goedkoper is. Met 20 - 25 mil koop je met gemak een links- en rechtsback en back-up CV.

- deze Japanner moet ook jackpot kosten. Is helemaal geen speler met CL niveau wat de club graag wil. Ook hier geldt voor dat bedrag (18 mil?) kan je gewoon betere en goedkopere opties halen.

Ik ben huiverig dat we vorig seizoen weer gaan herhalen. Een vermogen uitgeven en weer niet in balens.

Tussen de 60 en 65 miljoen voor 3 (onervaren) spelers is gewoon gekkenwerk.

Kijk Feyenoord haalde een Hancko voor amper de helft van de Japanner.


Juist omdat 'wij' opeens komen met dit soort spelers lijkt het erop dat de druk hoog is. Dat andere afgezegd hebben en opeens doorschakelen in paniek naar dit soort dure gokjes.

2 augustus 2023 om 10:44

Je begrijpt dat de markt nog een maand open is toch? Tuurlijk hadden we eerder versterkingen gezien, maar beter laat dan nooit. Niemand heeft het team al klaar. Misschien, dat je de zelfde commentaar hebt bij andere clubs, die vandaag of de komende dagen spelers naar binnenhalen. Maar alleen bij Ajax is het paniek En bij andere niet die nog niet klaar zijn....is dat wat je zegt...of?

2 augustus 2023 om 11:11

@mrkrillin,

Op zich is die Portugese wel een investering? Neres en Anthony waren ook vrij onbekend, weliswaar in eigenland wat bekender. Waarschijnlijk ook meer gespeeld, ik vind hem wel interessante speler voor jullie (voor aan de rechterkant dan).

Maatsen zie ik nog niet gebeuren. Die wilt liever in Engeland blijven en volgens mij kiest hij eerder weer Burnley dan Ajax. Plus Chelsea wilt nog veel.

Op dit moment is er geen 1 goede centrale verdediging bij ajax. Dit verbaasd me wel, Hato is nog talent die laatste paar wedstrijden maar heeft gespeeld. Alvarez is toch een middenvelder? Of is er al gesproken met Satulo dat hij zeker weten komt.

2 augustus 2023 om 11:32

Zuid Korea

2 augustus 2023 om 11:37

Niet dat ik de speler ken, maar een degelijke verdediger uit de BL met zijn ervaring en genoemde kwaliteiten zou een topaanwinst voor Ajax zijn. Maatsen speelt de pannen van het dak, is nmi onhaalbaar voor Ajax. En die nieuwe Portugese aanvaller is links, dus zal vanaf rechts komen, zoals Anthony...

Ik denk dat de data Duitser wel weet wat hij doet. heeft iig genoeg tijd genomen om zijn voorwerk te doen.

Ik hoop en vermoed dan ook dat zijn overwegingen goed uit zullen pakken.

2 augustus 2023 om 11:43

Alvarez heeft 139 keer gespeeld als verdedigende middenvelder en 83 keer als verdediger. Denk dat je hem ook wel een verdediger mag noemen.

2 augustus 2023 om 12:47

@MrKrillin; Je stukje over Maatsen is wel redelijk kort door de bocht. Denk momenteel dat je niet gauw een back haalt voor minder dan 20 mil. waarvan je weet dat hij het niveau van Maatsen haalt. Dan heb je geluk nodig met een pareltje waarvan je achteraf pas kan zeggen dat het een schot in de roos bleek. Maatsen maakt veel indruk deze voorbereiding en afgelopen seizoen gepromoveerd met Burnley als dragende kracht. Ook kan hij uit de voeten als linksvoor en is Pochettino zeer lovend over hem. Denk verder ook niet dat Ajax in paniek is zoals jij schetst. Maar Ajax gaat voor de nummer één kandidaten op de lijstjes en dat duurt eenmaal langer. Gisteren kwam opeens de transfercarrousel op gang, en dat liet gelijk zien dat er gewoon erg weinig naar buiten gelekt word. Dat is juist erg lekker, maar voor sommige fans zorgt dat blijkbaar voor onrust omdat ze niks horen en denken dat Ajax niet bezig is. Aan het einde van deze week hebben we (verwacht en denk ik) met Borges, Ramaj, Ito, Sutalo en misschien een Maatsen/Ziyech i.m.o. erg goede zaken gedaan.

2 augustus 2023 om 12:47

De 1 op 1 vervanger van Alvarez in Tahirovic. Mij lijkt het niet onverstandig om deze speler te halen. Dan heb je qua diepte op linksback: Hato, Salah Edine en Wijndal en op linkscentraal: Hato, deze Ito en Kaplan. Al verwacht ik wel dat ze Wijndal nog gaan lozen.

2 augustus 2023 om 12:50

Mr knowledge, 20m voor Nederlandse markt is geen investering maar een zekerheidje. Ik ben het eens met mrkrillin, het transferbeleid is gevaarlijk en zwak onder mislintat.

2 augustus 2023 om 14:04

In paniek? De Telegraaf probeert het over te laten komen alsof er paniek is maar zit gewoon te stoken, laat je daar toch niet in meetrekken..Er moest eerst budget gegenereerd worden om te mogen uitgeven. Dat is met Timber en Bassey nu gedaan en dus komen de trajecten nu in een stroomversnelling.Daarnaast is er een complete renovatie aan de gang. Bijna een heel elftal vervangen is gewoon niet makkelijk. Eigenlijk alle spelers waar Ajax nu mee in verband wordt gebracht zijn hoopvol. Comments van supporters van huidige clubs zijn altijd een prima maatstaaf en over Sutalo, Spertsyan, Maatsen, Ito, Gaaei, Vitik, Kadri en Borges is werkelijk niks negatiefs te melden. Stuk voor stuk enorme talenten waar Ajax weer veel doorverkoopwaarde mee kan genereren. Zijn duidelijk ook spelers die bij het Ajax systeem passen. Je kraakt Borges en Maatsen ook af maar Anthony en Neres hadden ook amper ervaring en waren het geld toch wel waard zou ik zeggen.. Moet je dat eens vergelijken met vorig jaar. Ocampos chaos, Jorge Sanchez, Bassey en Wijndal voor die er niks van kunnen of totaal niet bij Ajax passen. Was de Telegraaf daar op enig moment zo kritisch op als ze nu zijn? Verre van. Het is ook een duidelijk patroon. Ten Hag en Overmars die het aardig dichtgetimmerd hadden wat betreft lekken naar de media. Haatcampagne richting Ten Hag en Ajax. Schreuder die alles lekt en er is totaal geen kritiek. Mislintat laat niks lekken en de Telegraaf is weer bezig met een haatcampagne.. Opvallend toch wel voor de mediapartner van Ajax.. Dan voelt dit toch een stuk beter. Eigenlijk is dit artikel uberhaupt al goede PR voor Mislintat. Hij heeft deze speler namelijk voor 4 ton naar Stuttgart gehaald en is nu 15 miljoen waard. Wacht nou maar gewoon het einde van de periode af, 4 toppers er bij en je zit straks naar een heel ander elftal te kijken. Let him cook!

2 augustus 2023 om 16:51

Tahirovic is de vervanger op 6 voor Alvarez als basisspeler wanneer deze vertrekt, maar neemt qua selectie eerder de plek van Grillitsch in momenteel. Ito kan net als Alvarez zoveel centraal achter als op 6. Ofterwijl, als Alvarez vertrekt heb je een optie minder op 6 én centraal achterin. Tahirovic zal dan de basis in gaan en deze Ito achterin, maar Ito kan bij uitvallen Tahirovic dus ook op die 6 spelen. Daarom zie ik hem als 1 op 1 vervanger.

2 augustus 2023 om 16:58

Iedereen ziet toch dat er paniek is bij ajax. Spelers willen of gaan weg en er komt weinig voor terug. Je haalt nu een buitenspeler voor 20 miljoen die nog helemaal niks heeft gepresteerd. Spelers die ajax echt beter maken willen niet naar ajax of zijn niet te betalen. Als Klaassen en/of Berghuis vertrekken dan verlies je al je ervaring en winnaarsmentaliteit. Lijkt mij dat er toch wel redelijk wat paniek is en dan vind ik ook terecht.

2 augustus 2023 om 15:41

Even off topic wellicht random en gaat dit dus ook verwijderd worden. Maar wat is Ajax populair zeg op VZ, haast meer dan 200 comments telkens onder een Ajax topic.

2 augustus 2023 om 16:59

VZ is ook een ajax forum waar meestal kritische reacties op ajax verwijderd worden onder het mom van gebrek aan onderbouwing.

Wordt nu allemaal wel een beetje overdreven wat een transfer nieuws allemaal. Kent iemand deze LB? Correctie LC

2 augustus 2023 om 09:00

Het is een (linker) centrale verdediger, geen linksback.

2 augustus 2023 om 09:16

Ik vraag me dus af he, er zit gigantisch veel tijd tussen de bevestigde transfers van Vd Boomen en Tajirovic (eind mei / begin juni) en wat we sinds gisteren (1 aug) te horen krijgen. Zou het iets te maken kunnen hebben met feit dat Edwin van der Sar op papier nog tot 1 augustus directeur is, en daardoor de enige was die transfers mocht goedkeuren? We weten natuurlijk dat hij in juli afwezig was door zijn hersenbloeding, maar kan het zijn dat niemand in de tussentijd bevoegd was om deze transfers door te drukken? Het valt nu ineens heel erg op dat sinds gister de ene na de andere naam bij Ajax valt.

2 augustus 2023 om 09:39

Zou het misschien kunnen zijn dat per 1 augustus het 'nieuwe voetbaljaar' begint? Of is dat per 1 juli?

2 augustus 2023 om 10:25

Ik denk dat het waarschijnlijker is dat door de transfers van Timber en Bassey Sven goedkeuring heeft gekregen van Susan Lenderink en de RvC om nu echt te knallen op de transfermarkt.

2 augustus 2023 om 12:35

@Jjeroen/ Als je doelt op het financiële boekjaar: dat is vanaf 1 juli.

2 augustus 2023 om 09:28

Omdat het zo stil is kunnen ze nu ook gewoon namen droppen om de menigte een beetje koest te houden, maar dat is misschien te slecht gedacht.
Deze Japanner ken ik niet, maar ik zou als ik Sven was voor die Japanner van Gladbach gaan, Itakura geloof ik. Die heeft bij Groningen gespeeld en doet het uitstekend daar. Maar het word zo langzamerhand wel een vreemdelingen legioen.

2 augustus 2023 om 11:45

Itakura is ook echt realistisch... Die zou zo mee kunnen bij een club net onder de absolute too, gaat minimaal 30 mil kosten

Ajax heeft ook nog Kaplan voor aan de linkerkant. Ik ben benieuwd wat zijn perspectief is als deze Ito ook nog komt

2 augustus 2023 om 08:59

Kaplan is nog tot de winter niet wedstrijdfit, met alleen Hato het seizoen in gaan op die plek is een soort van zelfmoord.

2 augustus 2023 om 09:01

Gaat leuk worden voor die jongen als ie het even niet zo goed doet. Ito

2 augustus 2023 om 09:03

Kaplan wordt in oktober weer terug op het trainingsveld verwacht, mits er geen grote tegenslagen zijn.

2 augustus 2023 om 09:29

Vanaf oktober duurt het echter nog wel een lange tijd voor hij weer klaar is om wedstrijdintensiteit aan te kunnen, natuurlijk. Die zien we voorlopig nog niet terug in de selectie.

2 augustus 2023 om 12:36

Ja klopt, die zal de eerste seizoenshelft nog niet gek veel aan spelen toe komen na zo'n zware blessure en bijkomende operatie.

2 augustus 2023 om 09:04

Vraag me af of Kaplan überhaupt ooit nog fit wordt. Heeft nog niet eens een duel voor jong Ajax gespeeld. Is alleen maar geblesseerd geweest

2 augustus 2023 om 09:10

Eens kijken hoe lekker jij gaat als jij je kruisbanden afscheurt. Daar staat een jaar herstel voor... Daarna moet je nog profvoetbalfit worden.

2 augustus 2023 om 11:13

Het is ook helemaal geen verwijt naar hem. Hij heeft gewoon heel veel pech gehad. Maar dat maakt mijn vraag of hij ooit nog waarde aan Ajax gaat toevoegen niet minder terecht

2 augustus 2023 om 14:29

Klinkt misschien raar, maar ik ben er heilig van overtuigd dat sommige spelers veel sterker (ook letterlijk) terug komen na zo'n zware blessure. Gevaar is ook dat ze nooit meer dezelfde mobiliteit hebben, maar sommige spelers gaan het krachthonk in in de periode van de blessure en komen verschrikkelijk sterk terug na zoiets. De tijd zal het leren.

2 augustus 2023 om 09:07

Kaplan kan op beide posities centraal

2 augustus 2023 om 14:01

Centraal in de lappenmand ja.

2 augustus 2023 om 09:08

Mislintat heeft eerder gezegd dat ze een linksback of een links centrale zoeken. Als de aankoop een linkscentrale wordt, verschuift Hato naar de linksback.

2 augustus 2023 om 09:19

Dat lijkt me sterk, maar is zeker mogelijk als Wijndal of Salah vertrekt. Hato moet zo veel mogelijk op zijn favoriete positie gaan spelen en dat is in het centrum. Daarom hoop ik dat Ajax Maatsen haalt en niet deze Japanner

2 augustus 2023 om 09:30

Kan je beter Maatsen halen en een rechtsbenige CV achter Sutalo die ook links kan spelen. Dan vang je het aardig op denk ik.

2 augustus 2023 om 09:51

Dan zullen ze eerst Sutalo binnen moeten halen. Ik sta deze transferperiode nergens meer van te kijken

2 augustus 2023 om 09:45

Dan zien ze Hato misschien als Linksback

pffff. dit is dus het netwerk van onze TD.

2 augustus 2023 om 09:00

Jij weet al dat het niks is? Normaal lees ik altijd dat de bundesliga zoveel beter is dan de eredivisie. Dan moet dit toch een aanwinst zijn? 😉

2 augustus 2023 om 09:05

Dat de competitie beter is wilt niet zeggen dat een speler van Stuttgart en andere teams van dat niveau, het niveau van Ajax aan kunnen

2 augustus 2023 om 09:09

@dramatisch Bundesliga is ook beter, maar niet elke speler daarin is per definitie beter. Klaassen speelde bijvoorbeeld in de Bundesliga, en dat is ook middelmaat 😉

2 augustus 2023 om 09:09

En andersom geldt ook: dat Stuttgart een middenmoter is in de BL betekent niet dat geen enkele speler van hun de top van de ED aankan. Toch zeker als je het hebt over breedte versterkingen als dit gerucht.

2 augustus 2023 om 09:16

16 mln, kwaliteitsimpuls… dat is niet voor de breedte, Sander

2 augustus 2023 om 09:17

Klaasen is nu niet goed genoeg meer kan ik nog inkomen maar is voor ajax een zeer goede en belangrijke speler geweest . Ajax kan geen team vol met Topspelers hebben het zal altijd een mix zijn met spelers die dienend kunnen zijn.

2 augustus 2023 om 09:18

Baumgartl kwam ook van Stuttgart en was een Duits jeugdinternational. Dat pakte niet goed uit. Oftewel we kunnen er nog niet veel van zeggen.

Hoewel het goed is dat Mislintat nu doorpakt ben ik nog niet onder de indruk van zijn scouting. Komen of uit Duitsland, bij oude clubs of uit de jeugd van grotere clubs.

Maar die parels uit Zuid Amerika of Scandinavië waar Ajax de laatste jaren succesvol mee was zie ik nog niet. Maar wellicht kan die Borges uit Portugal ons verrassen.

2 augustus 2023 om 09:19

Stuttgart een middenmoter? Ze vechten elk jaar tegen degradatie. In mei speelden ze de "relegation" nog tegen HSV uit de 2e Liga.

2 augustus 2023 om 09:30

@NJ die prijs stond er nog niet ten tijde van mijn reactie. In dat geval zou ik als ik Ajax was verder zoeken. Voor zo'n prijs moet je een onbetwiste nummer 1 halen en dat zoek je niet op LCV mijns inziens. Daar heb je met Hato de nieuwe doorbraak uit je jeugdopleiding, die zou ik graag naast een knaller van een RCV (hopelijk Sutalo) en wellicht een betere linksback vlieguren zien maken.

2 augustus 2023 om 09:05

Is dat een positieve “pff” of een negatieve “pff”😉

2 augustus 2023 om 09:07

@dwightyorke

Kan je onderbouwen waarom je dit, gezien je reactie een slechte transfer zou vinden?
Het is duidelijk dat Hato eerst CV is voor zijn positie, ik ga ervan uit dat een basisspeler van Stuttgart die vorig seizoen bijna alles heeft gespeeld een prima vervanger kan zijn in bepaalde wedstrijden voor Hato. Ook is het fijn als Hato zich kan optrekken aan een ervaren iemand om zich meer te ontwikkelen.

Ik ga ervan uit dat dit geen transfer is die tientallen miljoenen gaat kosten, al met al een prima breedte versterking denk ik zo.

We kunnen ook niet met alleen Hato starten aan het seizoen.

4 augustus 2023 om 09:26

jij geeft al aan dat het een vervanger wordt van Hato. Je gaat niet dit bedrag neerleggen, voor een vervanger van een 17-jarige. Onze Club is gewoon volledig de weg kwijt. Je moet spelers halen voor dit soort bedragen als ze ook echt iets toevoegen (lees Bind, Tadic, Alvarez....) En de rest lekker met eigen jeugd opvullen.

4 augustus 2023 om 10:16

En vervolgens ga je zeuren als ze uit Europa liggen door die ''eigen jeugd '' verdediger i.p.v. een gekochte ervaren kracht.

Je selectie moet breed zijn en van kwaliteit beschikken. Aartsen heeft kwaliteit, maar kent de klappen van de zweep nog niet, en is licht voor die positie op t moment,

2 augustus 2023 om 14:58

Zure supporter Alert

2 augustus 2023 om 15:18

Wat verwachtte je dan? Ajax haalt onder Sven louter veredelde jeugdspelers of spelers die zich nog niet op substantieel (en op Europees) niveau bewezen hebben. Men wilt maar al te graag positief zijn. Ajax moest betere spelers halen die er al stonden. Daar is hier geen sprake van, sterker nog het is achteruitgegaan ipv de inhaalslag die nodig is. Kinderhandjes zijn snel gevuld!

Ah jammer. “Meldt de Telegraaf.”

2 augustus 2023 om 09:03

Jup.... Dus vaak uit de duim van Mike

2 augustus 2023 om 09:14

Ho ho ho. Volgens Duitse bronnen. Bitterbal Verweij heeft waarschijnlijk bij de dichtstbijzijnde Duitse snackbar geïnformeerd.

2 augustus 2023 om 12:11

Tja wie van de "Telegraaf" heeft er nog enige inside informatie bij Ajax?

2 augustus 2023 om 13:51

KingB gaan we dit nou echt heel de tijd lezen? Voor het eerst in jaren wat negativiteit in de media over ajax, en ineens schiet iedereen in trump modus.

In de breedte heb je wel e.a nodig maar is een links en rechtsback niet belangrijker.

Ik begin nu toch wel een beetje bang te worden van Mislintats koopwoede, net toen ik me comfortabel begon te voelen bij de selectie van Ajax dit jaar

2 augustus 2023 om 09:09

Dan neem ik aan dat je geen Ajacied bent?

2 augustus 2023 om 09:55

Ik heb ook liever 1 schot in de roos en verder jeugdspelers dan voor 10mln+ breedte versterking halen

2 augustus 2023 om 09:26

Voorlopig is het De Telegraaf die het meldt. Verweij zit overal naast de laatste weken. En de transfers van gisteren is met geen woord over gerept. Dus hoezo zegt dit gerucht over Ito iets over Mislintat? En zelfs als het gerucht klopt, waarom duidt dat op paniek?

2 augustus 2023 om 09:47

Die keeper melde de Telegraaf vorige week al, die Borges is wel een 'verrassing' aangezien niemand daar over gemeld heeft

2 augustus 2023 om 14:18

Waarmee zit Verweij dan overal naast?

Ja hoor, Feyenoord haalt een Japanner, gaat Ajax ook ineens voor een Japanner
Maar pakt stevig door, vooralsnog zijn ze nog niet binnen, de spelers waar het gisteren over ging.
Benieuwd wie er daadwerkelijk komt, maar er lijkt eindelijk actie te zijn. Daar zullen de Ajacieden blij mee zijn.

Dit lijkt me een goede aanwinst, die Borges is een pure gok, aangezien hij niks op het hoogste niveau heeft laten zien. Dan is 20 miljoen een hoog bedrag.

2 augustus 2023 om 09:04

Die Borges is een pure gok? Ik denk niet dat je zomaar even zo'n bedrag neerleggen gaat en denken dat het een gok is. Als Borges nu West Ham gegaan was en daar half seizoen prima had gespeeld dan zijn zulke spelers al onhaalbaar bijna.

2 augustus 2023 om 09:12

Bassey was ook een gok, of gewoon slecht gescout.

2 augustus 2023 om 09:19

Hij speelde bij zijn club goed en stond ook belangstelling van engelse clubs

Dat hij niet paste bij spelletje van Schreuder wil niet zeggen dat het slecht gescout is.

Hij is waarschijnlijk al bekeken toen Ten hag nog trainer was.

2 augustus 2023 om 09:48

Bassey paste daarna niet bij het spelletje van Heitinga en ook in die paar minuten onder Steijn paste hij niet in het spelletje, 3 trainers waarbij Bassey niet paste.. Ligt dan vast niet aan het feit dat Bassey gewoon heel slecht met een bal kan omgaan

2 augustus 2023 om 10:33

@rgby

20 miljoen voor een speler die geen enkele minuut op het hoogste niveau heeft gespeeld en slechts jeugdwedstrijden. Dat is toch gewoon een gok?

2 augustus 2023 om 10:53

Borges is een groot talent. Ken hem vanuit de jeugd van Benfica. Sne doelgericht en visie in 1. Slechte keuze om weg te gaan bij de vertegewoordigende elftallen van Portugal. Is een topper van zijn generatie. Kleine fout om naar man city te gaan hij had nu zeker in het 1e elftal gezeten maar ik denk dat hij heel goed past in het spel van Ajax. Hij is zeker niet minder dan Bergwijn. Denk dat op deze wijze de flanken goed worden bezet.

2 augustus 2023 om 10:54

Bedoel niet bij Benfica maar waar het hart vol van is….komt geloof ik van sporting maar ken hem dus van de u17 en u19 van Portugal.

2 augustus 2023 om 11:26

Klopt hij komt van Sporting! Hij is fysiek sterk maar z’n mentaliteit is altijd wel een dingetje geweest! En 20 miljoen is imo veel te veel geld voor een talent die nog niet op het hoogste niveau heeft gespeeld!

2 augustus 2023 om 09:04

Iedere speler is een gok. Zelfs Ziyech. Het is maar de vraag hoe iemand rendeert binnen het team. Borges is een prima speler en eindelijk iemand met snelheid. Hopelijk klikt het

2 augustus 2023 om 09:05

Feyenoord is hiermee begonnen met het aanstellen van een kale trainer😜.

2 augustus 2023 om 09:55

Klopt, en toen gingen ze daarna ook nog eens kampioen worden. Ze moeten echt eens stoppen met het nadoen van Ajax :-p

2 augustus 2023 om 09:05

Tot gisteren was Ajax voor niemand, behalve Sutalo, concreet. Dan durf ik dit wel als doorpakken te rekenen.

Een drukke dag voetbalsites F5'en. Ik ben benieuwd (en hoopvol) de komende tijd.

2 augustus 2023 om 09:12

@ajaxxxlove: Fabrizio Romano meldt inmiddels dat Ajax, City en Borges rond zijn. Keuringen doorstaan, krabbels gezet, het enige dat nog ontbreekt is het persbericht van Ajax.

2 augustus 2023 om 09:18

Ik heb de Fabrizio pushmeldingen meteen aangezet Airbags.

2 augustus 2023 om 09:14

@ 11tegen11hj

Hier ben ik het voor een gedeelte mee eens. Ja Borges is een gok, echter komt hij denk ik wel uit de koker van de scout van city. Die hebben veel informatie, en hebben hem veelvuldig aan het werk gezien. Het feit dat deze jongen niet in het eerste heeft laten zien is omdat de selectie van city dusdanig sterk is dat je van exceptionele kwaliteiten moet beschikken. Ze hadden afgelopen seizoen Mahrez, Jack Grealish, en eventueel ook Bernardo Silva die daar kan spelen. Dat zijn wel namen om tegenop te boksen.

20 miljoen is een erg groot bedrag, maar ik denk dat ze binnen Ajax wel overtuigd zijn, er gaat niet een dusdanig bedrag uitgegeven worden als dit niet onderbouwd kan worden gezien de financiële inkrimping dit seizoen. Ik denk dus wel dat er een plan achter zit.

Ook heeft city een terugkoopclausule, het zal mij niets verbazen als dit een beetje op de transfer van Xavi Simons lijkt. Mocht die dezelfde kwaliteiten hebben als Simons is die natuurlijk van harte welkom om ons in ieder geval één of twee seizoenen te overbruggen.

2 augustus 2023 om 09:26

Haha geweldig.

Ik moet wel zeggen dat die Mislintat nu wel druk bezig is!

Liever dat ze in talenten investeren zoals Neres, Anthony etc. Ik ben wel benieuwd hoe de selectie zal uitzien van de top 3 na 31 aug.

2 augustus 2023 om 09:34

Ho ho... NEC was als eerst dit seizoen met een Japanner....

2 augustus 2023 om 10:22

@cejay: heb je de interland statistieken van die spits van NEC gezien? Die loopt gewoon 3 op 1

2 augustus 2023 om 13:55

@cejay - Saito dan? We hebben hem voor volgend jaar ook al weer gehuurd. Toppertje!

2 augustus 2023 om 11:32

Oja... want clubs kijken natuurlijk eerst naar welke nationaliteiten er bij de concurrenten/rivalen rondlopen voordat ze een speler op zijn kwaliteiten beoordelen...

Wat een kinderachtig jank comment van je...

2 augustus 2023 om 13:53

@11tegen11HJ - je bedoelt Sparta haalt een Japanner en nu wil iedereen een Japanner

(VVV, ja ik weet het, jullie hadden Honda)

2 augustus 2023 om 14:00

Volgens mij had PSV ook nog Doan rond lopen

2 augustus 2023 om 14:47

Die eerst bij Groningen liep!

2 augustus 2023 om 16:58

Vergeet anders even Shinji Ono.

Ook maar op de Japanse tour.
Mislintat pakt nu in ieder geval wel door lijkt het, de roep vanuit Stein en Berghuis dat er iets moet gebeuren is wel aangekomen.

Aan de ene kant is het ook wel een goed teken dat er inmiddels ook geen lek meer zit, veel berichten komen pas op het laatste moment naar buiten. Anderzijds is dat ook wel jammer dat je er maar weinig van mee krijgt.

2 augustus 2023 om 09:09

Zou het de roep vanuit Steijn en Berghuis zijn geweest, of zou de RVC nu eindelijk tegen Sven gezegd hebben "hier heb je X miljoen, veel plezier"?

2 augustus 2023 om 09:11

Tis meer dat de RVC nu wel mee gaat. Daar heeft hij toestemming van nodig hè

2 augustus 2023 om 09:21

Ik denk dat de roep vanuit steijn en berghuis hier helemaal niks mee te maken heeft. Sven is op de achtergrond al een tijdje lekker bezig. Maakt zich niet druk om wat de achterban denkt. Media weet op het allerlaatste moment pas wat er speelt. Ik denk dat dit gewoon allemaal uitgekiend is

2 augustus 2023 om 10:45

haha. Zou het Berghuis zijn die transfers weet door te drukken met zn uitingen in de media, of misschien dat door het geld dat binnen is gehaald met Timber en Bassey dat de RvC en Susan Lenderink toestemming heeft gegeven aan Sven dat hij mag knallen op de markt?

Laten we eens kijken wat er waar is van al deze geruchten, maar het stemt me wel een stuk positiever. De aankopen zullen niet allemaal zo een succes zijn als Tahirovic en van den Boomen, maar het stelt me wel wat meer gerust.

hopelijk niet een ten hag die spelers van zijn oude club meeneemt



Stuttgart heeft aardige CVs. Al zou dit betekenen dat Maatsen sowieso niet komt.

Wijndal en Hato dan als LB. Of Salah Edinne. En dna deze Ito en Sutalo centraal me Kaplan erachter.

Mavropanos zou ik nog liever zien komen.

2 augustus 2023 om 09:07

Mavropanos kost 20 miljoen.

2 augustus 2023 om 14:42

Ito zal ook meer dan 10 miljoen kosten. En is net als Hato (je grootste talent) en Kaplan (ook groot talent, veel geld voor neergelegd) linksbenig.

Ik zou voor Sutalo gaan en een rechtsbenige speler die ook op links kan spelen. Idealiter.

Als deze Ito komt en hij kost 12+ miljoen, mag je hem ook wel opstellen.
Dan komt Hato op zijn mindere linksback positie terecht. Is die ook prima, maar toch een pak minder dan als LCV in mijn ogen. Zonde van het (eigen) talent.

Telkens als VfB Stuttgart zich meld bij Ajax hoop ik dat ze voor Sosa gaan. Echter mach Sven wel verder zoeken dan zijn oude clubs.. beperkt lijkt het wel nu

Ga nou gewoon voor een basis speler! en niet voor een back-up achter hato!

Zo kan iedereen inkopen doen

2 augustus 2023 om 09:15

Waarom niet? Hato is het volgende grote talent wat doorstroomt uit de opleiding, die wil men definitief zien doorbreken en daar heeft ie ook de kwaliteiten voor, zeker naast een sterke verdedigingspartner als bijv. Sutalo. Waarom zou je dan niet een degelijke back-up als deze met 2 volle seizoenen Bundesliga ervaring halen? Edit: inmiddels de schijnbare vraagprijs (16mil) toegevoegd. Dat is natuurlijk te duur als back-up achter Hato. Dan zou ik zeker verder kijken.

2 augustus 2023 om 09:32

Maar 16 miljoen is een hoop als andere posities meer prioriteit heeft.
Dan kan je beter voor Vitik gaan.

2 augustus 2023 om 14:40

Mocht Ito komen dan zie ik Hato eerder als back up fungeren. Persoonlijk zou ik dat ook helemaal geen ramp vinden. Zo kan hij zich voorlopig nog rustig in de luwte ontwikkelen en gewoon rustig minuten maken als lcv of als linksachter.

Mocht Ito het goed gaan doen en over twee seizoenen een mooie transfer maken dan is Hato nog steeds maar net een paar maand 19 en dus nog steeds piepjong voor een centrale verdediger. Mocht Ito geen goede indruk maken dan is er voor Hato alle ruimte om zichzelf eerder de basis in te knokken.

2 augustus 2023 om 14:43

Hato gaat dan gewoon linksback spelen. Salah Edinne en Wijndal overtuigen Steijn (en mij) nog niet. Dan gaat gewoon Rensch - Sutalo - Ito - Hato worden dan.

2 augustus 2023 om 13:46

Dit zou wel een erg dure wisselspeler zijn aangezien ik Hato niet 1 2 3 gaat vertrekken.

2 augustus 2023 om 13:53

Hato gaat dan eerst naar de linksback. Wat ik prima vind, Hato is aan de bal erg goed maar verdedigend was het in de oefenwedstrijden niet altijd even best. Ook in de lucht is hij niet heel sterk.

Verweij is de melder? #Korrel.zout....

Mooi zo, straks weer een speler erbij van een hoog niveau!

Ligt het aan mij of is Ajax volledig aan een cultuuromslag doorgegaan? Waar is de eigen jeugd? Waar zijn de nationale parels?
Bijzonder!

2 augustus 2023 om 09:12

Wekenlang hoor je iedereen roepen waar blijven de aankopen, Ajax kan niet met die jonge ( eigen jeugd ) jongens de competitie in. Dan zijn ze eindelijk bezig en dan is het weer waar is de eigen jeugd? Schiet mij maar in een pudding.

2 augustus 2023 om 17:03

Niet iedereen heeft dezelfde mening, dat zou je inmiddels wel moeten weten? Prem kan anders denken als mij en jou, zoiets heet een eigen mening hebben.

Kijkend naar de basis van Ajax is dan staat er straks met Hato en Taylor maar 2 spelers uit de eigen jeugd in het elftal. Wellicht nog Rensch. Dat is voor Ajax begrippen toch weinig en dus niet geks gezegd door Prem?

2 augustus 2023 om 09:17

Het is even de vraag wat uiteindelijk de basis gaat worden, maar met Rensch, Hato, Brobbey en allicht Taylor heb je 3-4 jeugdspelers met daarachter ook een Vos, Salah-Edine, Axel Dongen en aankoop Godts die ongetwijfeld voldoende minuten gaan maken.
Dan heb je nog vd Boomen als ex-jeugd en met wat fantasie Bergwijn.
Dan allicht nog Berghuis en heb je toch een vrij Nederlands 'geraamte', hoewel je kan discusseren of het parels zijn

In vergelijking met vorig seizoen is qua Nederlanders alleen Timber vertrokken en een aantal bank/tribuneklanten uit de jeugd (huur of verkoop).

Daarvoor heb je terug vd Boomen en een handvol jeugdtalenten+gorter die weer een stapje verder zouden moeten komen.

2 augustus 2023 om 09:47



Brobbey en Bergwijn zijn toch ook gekocht door Ajax?

Edit: Brobbey is inderdaad eigen jeugd, hij was na een transfer vertrek weer teruggekocht.
Mijn foutje

2 augustus 2023 om 10:26

Daarom staat er ook 'met een beetje fantasie'.

Je hebt het over jeugdspelers en Nederlandse topper. Los van of je het wel of niet een topper vindt: Bergwijn is Nederlands, international en heeft 6 jaar in de Ajax-jeugd gevoetbald.

2 augustus 2023 om 12:44

Ja klopt, Bergwijn in volle potentie is gewoon een topspeler, daar ben ik het mee eens.
Wellicht dat hij meer tot wasdom komt volgend jaar nu Tadic weg is.

2 augustus 2023 om 09:18

Ligt inderdaad aan jou. Ik word zo moe van deze stompzinnige opmerking die je regelmatig voorbij ziet komen. Nota bene op dezelfde positie als waar deze Ito een back-up voor zou zijn staat Hato, een Nederlandse zelf opgeleide jongen van 17 jaar die waarschijnlijk basisspeler wordt komend seizoen.

2 augustus 2023 om 09:35



Ik was al aan het wachten op een opmerking als deze van iemand.

Eerst moet er versterking na versterking worden gehaald volgens iedereen, omdat de jeugdspelers die in de voorbereiding hebben gespeeld van een belabberd niveau zijn (volgens velen dan) en nu dat er veel geruchten komen over spelers die Ajax wil kopen, moet de jeugd weer de kans krijgen...ðÿ˜‚

Overigens was ik het er ook mee eens dat Ajax wat versterkingen moest halen, maar niet 7 voor de basis (keeper, lb, rc, rb, cam, lv en spits) zoals sommigen opperden.

2 augustus 2023 om 10:45

Daarom moet je het vooral niet serieus nemen. Een Nederlandse 'parel' is net binnen gehaald en is de beste speler van de voorbereiding tot nu toe. De eigen jeugd heeft laten zien bij lange na niet goed genoeg te zijn, dus moeten er versterkingen komen. Maar dan nog hebben we veel Nederlandse jongens en jongens uit eigen jeugd in de selectie rondlopen. Tel daarbij de interesse in Maatsen bij op. Meer dan genoeg voor de achterban om zich mee te identificeren.

Ik denk dat het merendeel van de Ajax-fans ziet dat deze lichting eigen jeugd niet voldoende is om je ambities na te streven. En dan moet je ook durven ingrijpen, in plaats van naïef proberen en weer een rampseizoen tegemoet gaan.

2 augustus 2023 om 09:35

Hato, Taylor, Vos, Godts, Rensch, Brobbey en in mindere maten Klaassen en Bergwijn. Dacht dat er toch best wel wat eigen jeugd een kans maakt op een plaatsje in de selectie. Of wil je allemaal jongens zien van 17/18 jaar in Ajax 1. Dan moet je misschien voortaan maar op de Toekomst gaan kijken ipv in de Arena.

2 augustus 2023 om 12:33

Godts is geen Ajax jeugd..

2 augustus 2023 om 12:26

Met Bergwijn, Hato, Taylor, Brobbey, Rensch, Vos en Fitz Jim heeft Ajax toch best veel spelers uit de jeugd?

2 augustus 2023 om 13:25

Ah Premmetje. ik miste je al. De eigen jeugd (uefa definitie) van Ajax : Hato, Rench, Vos, Boomen, Taylor, Jim, Klaassen, Bergwijn, Alex-Dongen en Brobbey.

Dat zijn er tien Prem. Tien stuks eigen jeugd in de selectie.

Dus de conclusie, het ligt inderdaad aan jou.

2 augustus 2023 om 14:23

Onder die 'eigen jeugd' (volgens UEFA definitie) is Bergwijn niet alleen óók eigen PSV jeugd, maar los hiervan hebben we het hier over 'eigen jeugd' waarvoor in twee gevallen in totaal ruim 53 miljoen is betaald (en die de op één na duurste speler in je salarisgebouw is) waarbij één van die twee 'eigen jeugd' spelers zelfs de grootste concurrent ruim 30 miljoen heeft opgeleverd.

Dus je kunt natuurlijk met alle recht jezelf heerlijk blind staren op hele kale en kille cijfertjes (uefa vindt dat eigen jeugd en dus tel ik ze als eigen jeugd), maar als je gewoon ook je ogen open doet en de realiteit een klein beetje onder ogen ziet, dan krijgen de door jou genoemde spelers vooral Bergwijn en Brobbey veel speeltijd (toevallig net de spelers waar 53 miljoen voor betaald is), maar zal de rest moeten knokken om minuten. Want Hato gaat eventjes de steunpilaar worden van je defensie?? En Steijn gaat de dure aankopen natuurlijk op de bank zetten zodat Fitz Jim en Alex Dongen lekker veel speeltijd en ruime kansen krijgen om zich te ontwikkelen?? Onrealistisch, naief.

Punt is, het gaat mij niet eens om een zinloze discussie over wat nou precies 'eigen jeugd' is en wat niet. En of eigen jeugd na hun transfervrije vertrek voor tientallen miljoenen terug gehaald is ook nog steeds 'eigen jeugd' beschouwt kan worden. Dat mag iedereen lekker invullen conform eigen inzichten. En dus komen we daar nooit uit.

Maar het gaat niet om de discussie. Het gaat om een stukje realiteitszin. En om het besef dat het doen van heel veel aankopen voor heel veel geld en dikke salarissen (met het succes dat erbij hoorde) gewoon een schaduwzijde heeft die Sommige Ajax supporters maar niet onder ogen durven zien. Tot paar jaar terug bestond de basis van Ajax uit zeven of acht jeugdspelers aangevuld met gekochte spelers. Die verhouding is totaal weg. En zoals jij nu ook weer doet kun je met kille statistiek (ook nog dubieus dus want daar valt over te discussiëren) veinzen alsof er bij Ajax nog steeds niets veranderd zou zijn. Maar dat is dus wel degelijk het geval. Komt nog bij, voorheen kregen spelers ook echt tijd en mochten ze bv ook falen zonder dat ze direct weer op de bank kwamen. Nu is het vooral tien minuten invallen tegen Emmen thuis bij een 4-0 voorsprong. Als jij dat nog onder de noemer 'ajax geeft altijd kansen aan jeugd' vindt vallen, dan hebben jij en ik vooral een verschil van inzicht over wat 'kansen' dan betekent.

Hoe dan ook, Ajax supporters vallen weer over elkaar heen om te betogen dat huhn club toch echt nog steeds die club is die 'jeugd altijd kansen' geeft, maar dat het nu eenmaal niet mogelijk is om heel veel spelers voor heel veel geld te halen én daarnaast ook aan heel veel jeugd serieuze kansen te geven (zelfs Ajax mag niet meer dan elf spelers tegelijk opstellen), dat weten de meeste mensen echt wel. Vooral die jeugdspelers zelf trouwens. Of heb jij de stevige uittocht van jeugdspelers in de afgelopen seizoenen bij Ajax een beetje gemist? Die spelers zoeken niet massaal elders hun heil als er bij Ajax zo enorm veel 'kansen' gegeven worden aan die spelers. Lijkt me helder toch?

En dat dit te maken zou hebben met dat onzinnige gedoe over 'jeugdspelers moeten nu aan een veel hogere standaard voldoen omdat Ajax nu in de CL speelt', dat was echt onzin. We hebben inmiddels gezien waarom.

Wel een aardige verdediger maar steekt er niet bovenuit. Dit lijkt me daarom vooral commercieel een goede zet. De eerste Japanner ooit bij Ajax denk ik?

Ito zou een goede aankoop zijn. We kunnen wel wat versterkingen gebruiken op die plek, want van Hato op LCV word ik nou ook nog niet echt vrolijk van.

Maakt Sven maar eens ergens werk van. Het lijkt nu een beetje paniekvoetbal dat we ineens dagenlang (na tot dusver deze zomer vrijwel niks) ineens heel veel Ajax-nieuws horen.. Eerst maar eens wat handtekeningen zetten..

Een linkspoot. Als deze namen opeens allemaal kloppen die uitlekken dan is het prima, maar we moeten natuurlijk bovenal een stabiele ervaren rechtsbenige CV erbij hebben.

Waarin pakt hij dan stevig door? Interesse hebben maar niks binnenhalen?

Dit had ik niet verwacht. Dit zijn zware zware aanwinsten waarmee je PSV en Feyenoord gewoon voorbij gaat. Ito een Japans international met Bundesliga ervaring, Sutalo een verdediger van niveau Leipzig/napoli international van topland, Borges toptalent van de elite

2 augustus 2023 om 09:24

Baumgartl kwam ook van Stuttgart. Rest is geschiedenis. Dus Bundesliga zegt niets. Bayern Dortmund en misschien Leipzig zouden hoger staan dan onze top. De rest, ondanks dat Union Ajax heeft verslagen, hooguit op gelijke hoogte of lager.

2 augustus 2023 om 09:47

We gaan het meemaken. De kans dat deze speler beter is dan Hancko acht ik persoonlijk vrij klein. Verder kun je een gelijksoortig lijstje maken bij Feyenoord: Stengs is een Nederlands international en heeft Ligue 1 ervaring. Ivanusec is een buitenspeler van het niveau Leipzig/napoli en basisspeler van een topland.

Laten we het begin van het seizoen maar eens afwachten. Momenteel valt er niets zinnigs te zeggen over het niveau van de verschillende clubs. Met quotes als PSV en Feyenoord voorbij lijken mij een beetje voorbarig.

2 augustus 2023 om 14:16

Eens met je hoor, maar Stengs? Heb echt geen moment het idee dat die gaat slagen bij Feyenoord, jij wel?

2 augustus 2023 om 14:44

Borges moet het nog maa laten zien op het hoogste niveau.
Ito is een prima verdediger, maar niks beter dan een Hancko bijvoorbeeld hoor... Dus of je dan zomaar over PSV en Feyenoord heen gaat?

Sutalo is een absolute sterkhouder, eens.

2 augustus 2023 om 17:06

Borges is een talent dat nog niet eens in het 1e van City heeft gespeeld. Feyenoord is bezig met een speler uit hetzelfde team als Sutalo waar ook veel interesse in is. Alleen voor Ito heb ik geen vergelijking maar met Hancko heeft Feyenoord op die positie goed in handen, dus waarom Ajax met deze spelers Feyenoord ineens voorbij gaat is mij een raadsel.

Voetbalzone is wel fan van die Minsilat of niet haha 😅
Man man man...

Mogen ze van psv ook wel een artikel plaatsen over de vermeende interesse in 2 Mexicaanse verdedigers 😉

Meer wandelgangen pagina's minder van dit soorr artikelen

Nadat er vorig seizoen al veel nieuwe "buitenlandse " spelers gehaald werden en er veel spelers met ajax identiteit vertrokken, waaraan de supporters zich konden identificeren .... wordt er deze transferperiode een flinke schep bovenop gedaan wat betreft aankopen!

Er staat zometeen bij de aftrap van de eerste wedstrijd van het seizoen een elftal van Ajax wat je met een vreemdelingenlegioen zou kunnen vergelijken...het Ajax DNA is compleet verdwenen in deze nieuwe selectie!

2 augustus 2023 om 09:47

Ik identificeer mij met geen enkele speler. Mij boeit het totaal niet waar een speler vandaan komt. We willen leuk voetbal zien en resultaten. Daar gaat het om. En als je dan nu mag kiezen tussen Ajax dna Klaassen en een topper uit het buitenland dan is die keuze makkelijk

2 augustus 2023 om 10:12

Klagen is leuk, doe ik ook vaak genoeg, maar kom nou ook eens met een oplossing. Hoe zou Ajax volgens jou enerzijds de Ajax identiteit en het Ajax DNA moeten bewaken anderzijds de selectie op het niveau brengen dat je in Nederland de titel pakt (en dus weer de CL in gaat) en in de Europa League (of Conference League) ver kunt komen?

Je kunt wel investeren in de jeugdopleiding, betere trainers aanstellen, talenten wegplukken bij andere clubs etc, maar dat zijn dingen waar je over enkele jaren pas de vruchten van plukt. Zo lang heeft Ajax niet als ze structureel de Champions League in willen en ook op Champions League willen kunnen begroten.

Minslitat heeft de geldkist gevonden hoor.
Ze hadden hem nog zo goed verstopt.
Elk jaar zoveel centen ingestopt en de nieuwe TD gaat alles wat er nu van over is uitgeven als een gek.
Hoop voor de Ajax gerelateerde supporters hier dat het allemaal gaat lukken met de aankopen die nu opeens in het verschiet liggen.

2 augustus 2023 om 10:23

Logisch dat er ook wat uitgegeven gaat worden. Eindelijk zou ik willen zeggen.

Met de transfers van Timber en Bassey is er ruim 60 binnen gekomen. De salarispost van Tadic is vrij gekomen.

En dan staan Alvarez - Sanchez - Kudus - Berghuis - Wijndal - Klaassen - Daramy bijna bij de achterdeur. Dus laat Ajax maar alvast wat geld uitgeven, want de hierboven genoemde gaan ook eea opleveren

2 augustus 2023 om 10:36

Helemaal gelijk in, het is nu alleen de vraag, hoe snel gaat alles nu verlopen, hoe snel zijn ze ingepast en wat zijn de resultaten de eerste 5 wedstrijden.
Voor de supporters moet dit geweldig nieuws zijn dat er eindelijkns Hot in komt, want Ajax werd/word hier door menigeen weggezet al de nieuwe nr.4 van Nederland.

2 augustus 2023 om 11:00

Klopt, de voorbereiding heeft alleen duidelijk gemaakt dat sommigen niet van het gewenste niveau zijn.
De nieuwe spelers zullen naast wennen aan de nieuwe omgeving, de teamgenoten en de filosofie van de club moeten wennen. En dat kost tijd. Daarom is enige haast nu wel geboden!

2 augustus 2023 om 17:10

Leuk die spelers bij de achterdeur maar welke gek gaat het salaris van Sanchez, Wijndal, Klaassen en Berghuis ophoesten? De kwaliteit is er niet dus daar gaat geen ezel zijn kop aanstoten. Daramy ken ik verder niet over oordelen, weet niet of die ook veel verdiend.

Als alles nu klopt geven ze straks 100 miljoen uit in 3 dagen tijd

Ik vind het maar niets, maar dan ben ik misschien wat negatief. Sutalo zie ik wel zitten door ervaring bij Dinamo, maar de rest.

Ajax is een vreemdelingenlegioen aan het bouwen op dezelfde manier zoals Feyenoord dat in grote paniek in 2004 deed toen Gullit kwam.

Toen waren er ineens:
Ostlund, Gibbs, Bahia, Basto, Goor, Magrao, Saidi, Elmander en... Leonardo 2.

Even het rijtje wat ik nu voorbij zie komen in de afgelopen 24 uur:
Borges, Ito, Gaaei, Ramaj, Sperzyan, Bayindir, Sutalo, Vitik

Als het toch geld kost, doe mij dan maar gewoon Olij, Ziyech, van der Beek, Dest, van Ewijk of anders een talent uit de jeugd

2 augustus 2023 om 09:42

Wat een onzin. Gelukkig hebben Dest en van de Beek zich helemaal bewezen in het buitenland. Van Ewijk heeft er 1 leuk seizoen op zitten in de Eredivisie. Olij heeft zeker talent maar nog alles te bewijzen. En Ziyech is puur vanuit eerdere herinneringen. Nou vind ik bijna 20 miljoen met slappe clausules een behoorlijk risico voor Borges, maar ergens heb je dan ook wel direct verwachtingen. Ramaj is een 2e keeper, daar maak ik me nu niet zo druk om. Ito ken ik zelf niet maar speelt in de Bundesliga. Sutalo lijkt een prima speler te zijn die er direct kan staan.

2 augustus 2023 om 13:58

Vreemdenlegioen... Feyenoord haalt zeker wel alleen maar Nederlanders? Feyenoord Stengs, Ajax VD Boomen en verder beide vooral buitenlanders. Bij Ajax spelen nog genoeg Nederlanders, Brobbey, Bergwijn, Hato, Klaassen, Berghuis, Pasveer, Rensch, Wijndal, Salah-Edine, Gorter, Taylor

We hebben weken moeten luisteren naar die bloedirritante Valentijn en Mike Verweij, die boos om zich heensloegen omdat ern iets meer uitlekte. Mislintat kon niets, is waardeloos en had geen visie, zonder dat hij goed en wel aankopen had gedaan. Nu gaan we echt zien wat hij waard is en welke kant hij en Steijn met de selectie op willen. Vol verwachting klopt ons hart!

2 augustus 2023 om 10:16

Mike en Falentijn zullen straks wel om zich heen slaan, dat Ajax een vreemdelingenlegioen is...

2 augustus 2023 om 17:37

Dat is stap 2 inderdaad, iets met onherkenbaar, Data-Duitser, eigen identiteit verloochenen en Cruyff die zich omdraait in zijn graf.

Wekenlang lekt er niks uit en nu binnen 24 uur ineens een naam of 8? Zou Mislintat door hebben dat er grote onvrede was bij de achterban en is dit een poging die onvrede weg te nemen, of zit er iets achter aan?

2 augustus 2023 om 09:44

Mislintat is niet bezig met de achterban. Dan zou pas slecht beleid zijn. Spelers maar binnen halen puur om de achterban tevreden te houden.

Die doet gewoon z’n werk samen met de RVC en Steijn en de supporters zien vanzelf wat er komt

2 augustus 2023 om 09:59

Ja, hartstikke leuk als je naïef bent. Waarom denk jij dat er binnen 24 uur 8 namen uitlekken terwijl het de weken daarvoor potdicht zat?

2 augustus 2023 om 13:35

Omdat de transfers nu richting de afrondende stadia gaan. Dan lekt het uit via de verkopende kant dan wel de entourage van de speler die het betreft.

Wekenlang heeft Sven laten weten druk bezig te zijn. Alleen vroegen Peppie en Kokki van de Telegraaf zich elke keer af, waarmee is hij dan zo druk me bezig? Nu krijg je het antwoord op die vraag, druk met deze transfers dus.

Staat overigens ook gewoon in het artikel: 'op basis van Duitse bronnen'.

2 augustus 2023 om 17:04

'afrondende fase' ammehoela. Daarom wordt het bod op deze Ito afgewezen, zoals dat bod op die speler van Kortrijk ook is afgewezen.

Feit is dat er veel onvrede heerst bij de Ajax achterban over het gebrek aan versterkingen, zoals er ook openlijke onvrede heerst bij zowel spelers als trainer. En nu zijn er binnen 24 uur ineens een handvol spelers waar Ajax in geïnteresseerd is? Het is niet dat er alleen bij Stuttgart een bericht naar de media wordt gestuurd. Nee, het gebeurt van verschillende schaakborden op ongeveer hetzelfde moment.
Ik zie het als schadebeperking met als doel de onvrede voor een deel weg te nemen.

2 augustus 2023 om 17:13

Zit Mislintat achter het account Soccerfan? Onderbouw waarom hij niet achter het lek zou kunnen zitten nu er ineens zoveel namen naar voren komen en eerder 0, waar iedereen, behalve jij kritiek op had?

“Pakt stevig door” mijn god… dat doorpakken is ie al een tijdje mee bezig dus geen enkele nieuwswaarde. Persoonlijk vind ik bij doorpakken de tekst horen dat er ook daadwerkelijk een speler is gecontracteerd, verder zal t me een rotzorg zijn bij wie Mislintat het ‘probeert’.

De beste man blijft wel vissen uit zijn bekende vijver. Wederom Stuttgart, denkt hij daar nog via z'n connecties goede dealtjes te kunnen scoren? Ik vind het vooralsnog niet hoogstaand wat er wordt verbonden aan Ajax door hem. Wat mij opvalt is dat de (Zuid-)Amerikaanse tour over is, ik dacht dat Ajax zoveel investeerde in die regio voor pareltjes.

2 augustus 2023 om 13:37

Wederom Stuttgart? Welke speler van Stuttgart is er al gehaald dan? Tot nu toe is er een speler gekomen van Roma, eentje van Toulouse en een van Machester City.

“Pakt stevig door” mijn god… dat doorpakken is ie al een tijdje mee bezig dus geen enkele nieuwswaarde. Persoonlijk vind ik bij doorpakken de tekst horen dat er ook daadwerkelijk een speler is gecontracteerd, verder zal t me een rotzorg zijn bij wie Mislintat het ‘probeert’.

Hoop niet dat we nu ineens met miljoenen gaan smijten. Ajax is een opleidingsclub, gemixt met ervaring. Hoop wel dat we spelers halen 5/6 miljoen met potentie.. in plaats van 17 miljoen.. Mislintat heeft deze jongen zelf gehaald voor 400.000 dat zijn pas deals!

Die Mislintat zal echt wel weten wat hij doet hoor. Is niet bezig met al het gemor van de achterban. Let op mijn woorden, over 3 weken heeft Ajax gewoon een prima team staan dat volop kan gaan strijden voor de titel met Feyenoord en PSV.

Ito lijkt een steady verdediger te zijn. Toch zou ik als ik het voor het zeggen had voor meer ervaring gaan. Deze Japanner is ook nog maar 24, en hij zou dan de andere jonkies op sleeptouw moeten nemen? Voor de breedte wel prima.

2 augustus 2023 om 14:09

Nog maar 24. In deze tijden is 24 niet meer zo jong. Gezien hoeveel wedstrijden deze jongen al heeft gespeeld daar? Die heeft meer ervaring dan mensen denken.

Verrassend een Duitser die in Duitsland boodschappen gaat doen! Natuurlijk B-producten zijn daar zoals altijd een stuk goedkoper!! Haaaaa... Echt waar joh wat moet Ajax met deze vreemde camping schlagerzanger!! Alsjeblieft, ga alsjeblieft weg Mislintat!! Haal verdomme van de Beek, Ziyech, Sanchez terug uit Engeland!!

2 augustus 2023 om 13:38

Tot nu is er een speler uit Italië gehaald, eentje uit Frankrij en eentje uit Engeland. Er is nog geen enkele speler uit Duitsland gehaald.

Het heeft geen enkele zin om spelers uit het verleden terug te halen. De kans dat die op hun oude niveau gaan spelen is klein en ze zijn erg duur, zeker qua salaris.

2 augustus 2023 om 16:02

Van die spelers die jij noemt zou ik alleen Ziyech graag zien, als hij fit is.

De Mislintrein dendert doorrrrrrr. Hopelijk Ziyech en Maatsen ook binnen.. wellicht ruilen voor Kudus met iets erbij? In elk geval fijn dat er eindelijk wat nieuws is.

Dat is wel een dure backup, wetende dat Kaplan ook binnenkort terugkeert. Oke Hato zal dan naar linksback gaan, maar zijn kracht ligt juist centraal.

Ik zie liever Maatsen (al dan niet op huurbasis) komen, zodat Hato centraal kan blijven staan.

Uit het feit dat de focus nu ligt op een vleugelspeler, reservekeeper en een LCV lijkt de deal met Sutalo dan wel rond, alleen moet hij nog VCL spelen...

Wel verdraaid, alle Ajacieden hier deden mij geloven dat Ajax dit jaar moest strijden om de playoffs voor de eCL. Nu lijkt het alsof ze toch gewoon weer titelfavoriet zijn.

2 augustus 2023 om 13:40

Geduld, zover is het nog niet. Feyenoord ligt nu nog altijd een stuk voor. PSV fans mogen wel langzamerhand gaan zweten, er wordt bij Ajax aardig doorgepakt. Lijkt erop dat er spoedig verdedigers gaan komen.

3 augustus 2023 om 09:28

Als jullie Spertsyan en Sutalo halen hebben jullie toch gewoon zat kwaliteit? Wij staan er idd goed voor, omdat we grotendeels hetzelfde team hebben en dezelfde trainer, maar het gaat gewoon heel spannend worden. En das ook best leuk eigenlijk

Brom......., Telegraaf. Daar trap ik niet meer in.

2 augustus 2023 om 10:45

Brombeer, Bromvlieg.?

Ik vraag me toch ook even af of het toeval is dat dit nu ineens vanaf 1 augustus zo compleet op gang lijkt te komen. Los van of dat met financiën, eerder gemaakte afspraken met Misintlat (tot eind juli gaan we voor eerste opties per 1 augustus schakelen we door?), de rol van vd Sar als AD die formeel eindigde per maandag of wat dan ook - het valt me op dat augustus heel anders begint dan de maand juli.
En ja dat kan ook prima toeval zijn.

Mike Verweij meld dit en over een paar uur gaat Valentijn Driessen dit aangrijpen om te melden dat dit geen goede speler voor Ajax is en dat Mislintat geen netwerk heeft.

Weer een fors bedrag. Als je ziet dat Feyenoord de laatste 2 jaar Hancko minder dan de helft heeft kunnen kopen en Trauner voor nog een smak minder, dan moet Ajax toch ook wel zo'n speler kunnen vinden?

Remaj, Sutalo, Ito, Borges en geruchten over een vermeende spelerswissel tussen Maatsen + Ziyech van Chelsea voor Mohammed Kudus van Ajax. Dan hoorde ik ook nog de naam van Wout Weghorst langskomen, terwijl Klaassen aan Besiktas en Alvarez aan West Ham zouden worden gekoppeld.

Ik wil allereerst afwachten wat hiervan allemaal waar is, daarna wat haalbaar is. En zelfs, indien al deze spelers zouden transfereren van en naar Ajax: hoe wordt dit in hemelsnaam in enkele weken klaargestoomd? Dat je de Eredivisie een beetje ongemakkelijk begint kan later nog wel weggepoetst worden, maar hoe krijg je dit gezelschap klaar voor Europa League play offs op 17 en 24 augustus?

2 augustus 2023 om 13:51

Idd praatjes voldoende, maar de diverse handtekeningen ontbreken allemaal, terwijl het seizoen over ruim een week gaat beginnen.

Ito wordt dus geen backup, maar daarmee wordt Hato dus linksback.

Ik hoop nog steeds op Sutalo (3) - Borges (7) - Ziyech (10) - Maatsen (5) en een backup spits.

Gaat er komend seizoen ook nog een Nederlander op het veld staan bij Ajax? Als Berghuis en Klaassen ook nog weg gaan wordt de spoeling wel erg dun

2 augustus 2023 om 13:52

Oh nu gaan we dat weer roepen. Komen er geen aankopen en staat alleen jong Ajax op het veld dan is het Ajax doet niets. Kopen ze spelers dan is het weer waar is de eigen jeugd en waar zijn de Nederlanders.
Als die Nederlanders niet het niveau hebben…. Kwaliteit boven nationaliteit. En bovendien. Rensch, Hato, Wijndal, bergwijn, berghuis, klaassen ( waar tot nu toe totaal geen sprake van is dat ze weg gaan ) vd boomen, brobbey…. Enz. Wat is je punt

2 augustus 2023 om 14:34

Ik de huidige selectiesamenstelling (zelfs als je de evt. komst van Sutalo centraal achterin meerekent) verwacht ik Ajax standaard met 6 a 7 Nederlanders aan de aftrap normaliter: Rensch, Hato, Wijndal of Salah-Eddine, Van der Boomen, Berghuis, Bergwijn en Brobbey. Daarnaast zullen o.a. Taylor en wat van de jongere Nederlandse talenten (bijv. Vos, Fitz-Jim, etc.) ook nog wel de nodige minuten maken. Klaassen ook mocht die blijven, maar ik verwacht nog dat die zal vertrekken deze maand. Ik vraag me wel eens af hoe mensen komen bij termen als "vreemdelingenlegioen" o.i.d. als ze het over Ajax hebben. Echt, hoe kom je daar in hemelsnaam op?

Voorlopig is er nog steeds geen contract getekend. Dus nog steeds afwachten wat Minsilat echt voor elkaar krijgt. Berghuis zou ik zomaar niet verkopen trouwens. Hij is tenminste speler met voetbalinteligentie die een prima steekpass kan geven en ook een prima traptechniek heeft voor oa vrije trappen. Ajax heeft dat soort spelers juis nodig.

Hato, Ito, Sutalo: het gaat wel erg Japans klinken allemaal.

Word een beetje moe van die ajax artikelen. Tot op heden 378 namen voorbij zien komen en hadden er al 50 getekend moeten hebben. Mislintat pakt door hoor je de hele tijd.

Dit kan niet! Er is mij beloofd dat De Telegraaf geen bronnen meer had!

2 augustus 2023 om 13:49

Geen paniek. Telegraaf haalt z’n info tegenwoordig ook weg bij andere watchers.

2 augustus 2023 om 14:29

De Telegraaf hoeft niets weg te halen bij andere watchers. De Telegraaf heeft het geluk dat Ajax gewoon zo lek is als een mandje. Dat was altijd al zo en dat is nooit veranderd.
Snap best dat supporters en dergelijken zichzelf graag wijsmaken dat alleen Scheuder het lek was en dat de Telegraaf daardoor geen bronnen meer had bij Ajax, maar dat is zelfdelusie. Bij Ajax lopen hele volksstammen rond die álles maar dan ook echt álles naar buiten lekken. Zie alleen maar dta gedoe rond die bestuursraad die weer rollend over straat gaan momenteel. Zoals ze wel vaker doen. Al die informatie komt uit die leden van die bestuursraad en die lekker álles naar buiten.

Dus al die supporters vallen hier iedere keer weer over elkaar heen maar feit is nu eenmaal dat De Telegraaf alles gewoon in de schoot geworpen krijgt.

2 augustus 2023 om 15:57

Ik denk dat je het nieuws wat minder gevolgd hebt de laatste tijd. De Telegraaf heeft niet de laatste tijd niet zoveel nieuwtjes meer over Ajax. Ze verwijzen steeds vaker naar andere bronnen.

Een lcv lijkt me niet prio nummer 1. Daar hebben we Hato al, en Kaplan zodra die terugkeert. Rcv is waar we voor moeten zoeken...

2 augustus 2023 om 14:08

Kaplan is nog lang niet terug. Die kan je nu dus niet mee rekenen. En als Hato morgen zn been breekt heb je dus wel een LCV nodig. Bovendien kan je niet een heel seizoen lang bouwen op zo'n jonge jongen die ook zn dip nog gaat krijgen. Deze aankopen komen niet allemaal op volgorde van prioriteit he? De ene transfer gaat wat sneller dan de andere.

haal ook gelijk die linksback sosa maar op bij stuttgart.
stond nog in de belangstelling van man utd oa. vorig jaar... is een aanvallende back met een goede voorzet
ben alleen bang dat die nu te duur is voor ajax

Keeper gewoon Rulli?

Zelf verwacht ik dat Ito met Sutalo centraal komen te staan en Hato op links. Op rechts nog onduidelijk.

Van den Boomen en Tahirovic voor de verdediging. Er wordt nog een '10' gehaald. Op links Bergwijn en op rechts Borges? Toch een aardig prijskaartje, die zal wel gaan spelen bij een vertrek van Kudus, waar ik zelf van uitga. Brobbey of aankoop in de spits?

Als ik de geruchten momenteel moet geloven of zit ik er helemaal naast?

2 augustus 2023 om 14:29

Dat denk ik uiteindelijk ook. Dat hebben ze bij Ajax ook al gehint he dat Hato misschien wel op links zou kunnen komen te spelen. Zou best kunnen.

Geen idee of dit een versterking is, heb niks van Stuttgart meegekregen dit seizoen. Wel ben ik dol op Japanse voetballers, dat zijn echt stuk voor stuk spelers met heerlijke techniek die het spelletje mooi willen spelen. Ook bij de nationale en de dames elftallen zie je dat, gewoon mooi voetbal, denk dat dat best bij Ajax past, of dat ook bij deze gozer het geval is moet iemand anders me vertellen. Misschien is Kamada trouwens een goede concurrent voor Brobbey, vind dat wel een erg goede speler en hij is transfervrij!

Waarom geen Zuid-Amerikaan, we hebben daar een paar goede talenten vandaan gehaald. Ik kan geen Japanner opnoemen die ooit succesvol is geweest in EU. Leuk dat je het goed doet bij Cercle en bij Stuttgart maar ik moet het eerst nog zien wat zij kunnen, leuk al die filmpjes op Youtube maar de realiteit is anders. 90 van VZ heeft deze 2 nog nooit zien voetballen, ja op Youtube.

2 augustus 2023 om 14:34

Kagawa (dortmund), Ono (feyenoord), Nakamura (celtic), Mitoma (brighton), Tomiyasu (arsenal en Serie A), Furuhashi (celtic), Itakura (gladbach) zomaar een lijst met Japanners die succesvol zijn geweest in Europa, volg je voetbal wel?

2 augustus 2023 om 14:45

Succesvol ? Redelijk succesvol zijn de namen die jij noemt,okã© Tomiyasu 22 wedstrijden voor Arsenal . Kagawa bij Dortmund prima en voor de rest bij andere clubs lekker meegedaan. De rest ook prima hun best gedaan bij de genoemde clubs, EU-kranten stonden er niet bol van. Nee ik volg korfbal en daar zijn ze ook niet succesvol.

2 augustus 2023 om 14:50

Tomiyasu, voor blessure, was gewoon succesvol bij Arsenal hoor.
Kagawa maakte vanuit bvB een toptransfer naar Utd. Daar mislukte hij helaas wel ja.

Verder is Itakura ook uitstekend bij Gladbah en gaat die ook nog wel een transfer maken uiteindelijk...

Overigens heb je bij Celtic nu ook nog Hatate. Dat vind ik een toppertje. Die gaat ook nog wel een goede stap maken.

En die speler van Cerle die naar Feyenoord gaat. Als die in zo'n korte tijd zo'n indruk bij Cercle maakt, dan gaat die bij Feyenoord haast ook wel slagen en een transfer maken.

Spits erbij halen. Borges, Ito, Sutalo erbij halen. Reservekeeper. De rest behouden.

Als Ajax deze spelers haalt, inclusief een nieuwe spits erbij en een nieuwe RB (heb voor gemak even vewijk gedaan), dan gaan ze er erg goed voorstaan. Alleen moet Steijn er dan nog een geheel van maken.

Bonus als een Kudus & Alvarez 100% blijven. Zie ik nu nog niet gebeuren, zeker bij Kudus niet. Maar Alvarez zie ik momenteel niks concreets meer verschijnen voor de gevraagd 40+- miljoen?

Rulli
Van Ewijk
Sutalo
Ito
Hato
Alvarez
Tahiro/Boom
Kudus/Borges
Berghui/Boom
Bergw/Godts
Brobbey/Aanw
2 augustus 2023 om 15:39

Dit is wel erg FIFA carreermode. Daarnaast is Borges voor de linkerflank, daar waar ze al driedubbel bezet zijn.

2 augustus 2023 om 15:40

Borges kan ook op de rechterflank, maar goed.
Verder is er niet veel carriere achtig aan hoor.

De keeper, Sutalo, Borges zijn al bijna allemaal zo goed als binnen.

Ito is nu een bod op afgewezen.

Als men Sanchez verkocht krijgt, kan je een nieuwe RB (bijvoorbeeld van Ewijk) halen.

En een extra spits is broodnodig, want na Brobbey heb je niks, tenzij je Kudus daar wilt neerzetten...

2 augustus 2023 om 18:05

Lijkt me sterk dat Coventry van Ewijk weer gelijk wil verkopen. Alhoewel Mislintat wel goed geld kan uitgeven dus wie weet.

Sutalo gaat vast nog een hele soap worden aangezien er ook nog steeds andere clubs in de race zijn en er schijnbaar ook interesee van Arsenal is.

Het wordt wel een vreemdelingenlegioen zo, met weinig karakter uit voorgaande jaren dat bewaard is gebleven en weinig jeugdspelers die er al staan. Daarom hoop ik dat Alvarez en Berghuis blijven. Kudus zou je dan kunnen ruilen voor Ziyech en Maatsen. Deze Japanner ken ik niet en hoeft van mij niet te komen, maar Sutalo op rechts centraal is wel een must. Dan moet er nog een spits komen en het liefst een nieuwe keeper na een verkoop van Rulli. Dan speel je met:
Nieuwe keeper
Rensch Sutalo Hato Maatsen
Alvarez Boomen
Berghuis
Borges Brobbey Bergwijn
Dan heb je wel een smalle bank, maar goed.

2 augustus 2023 om 15:32

Heel verhaal, vergeet ik Ziyech. Dan wordt de bank aanvallend al wat sterker. Dan is deze Ito misschien geen gek idee voor de verdediging, maar meer dan 12 miljoen voor een bankzitter lijkt me niet oké.

2 augustus 2023 om 15:42

Hato en Maatsen naas telkaar. maatsen is aanvallend prima, defensief kwetsbaar. Zet je daar de jonge Hato naast. Zie ik niet zo snel gebeuren. Denk sowieso dat Maatsen niet weg gaat bij Chelsea en als die gaat, dat hij naar een BPL team gaat (burnley bijvoorbeeld)...

Verder denk ik dat Tahirovic ook wel gaat spelen. Goede speler.

2 augustus 2023 om 15:48

Wat vind je zo goed aan Tahirovic dan? Valt mij nog tegen in de oefenwedstrijden, zie weinig bijzonders. Veel op safe en laag tempo. Verdedigend ook nog weinig laten zien. Alvarez is zeker beter.

2 augustus 2023 om 15:57

@Glenn, ja ik heb wel vertrouwen in Hato, maar misschien te veel. Tahirovic zie ik veel spelen als Alvarez centraal achterin gaat spelen of weg gaat, anders denk ik dat Van den Boomen en Alvarez de voorkeur krijgen. Die eerste maakt in de voorbereiding iets meer indruk. Maar Tahirovic zal zeker minuten maken!

2 augustus 2023 om 15:59

Denk dat Tahirovic aan de bal wel beter is dan Alvarez, maar dat is mijn mening.
Vind Alvarez een degelijke CVM, maar voetballend erg matig.

2 augustus 2023 om 16:04

Aan de bal zal hij sowieso beter zijn, maar ik vind zelf Alvarez wel meer dan degelijk. Beste ajacied afgelopen jaar. Het cement in je team. Zorgt ervoor dat anderen kunnen excelleren (alleen deden ze dat niet vorig jaar hehe).

2 augustus 2023 om 16:54

Ik vond Alvarez afgelopen seizoen voetballend niet onder doen voor wat ik nu gezien heb van Tahirovic. Die heeft zich daar sterk in ontwikkeld. Qua handelingssnelheid alleen niet geweldig, maar Tahirovic ook nog niet.

2 augustus 2023 om 16:05

Als we een paar keer winnen is het geen vreemdelingenlegioen meer, beetje makkelijk frame. Als ze dan nog in ieder interview het gaan hebben over hoe wij hun droomclub zijn is het allemaal weer goed. Deze Japanner is wel een erg goede speler trouwens, kan bij nood ook op de back. Al zal hij wel komen voor de centrumposities.

2 augustus 2023 om 17:03

@leidsehood, hoezo vreemdenlegioen? Op dit moment lijkt het erop alsof Rensch, Hato, Wijndal, Van der Boomen, Berghuis, Bergwijn en Brobbey in de basis zullen spelen. Daarnaast hebben we nog Taylor en Vos die geregeld minuten zullen maken.
Dat zijn minimaal 6 a7 nederlandse spelers die in de basis zullen staan. Waar hebben we het dan over...

de laatste keer dat er een heus 'vreemdelingenlegioen' binnenkwam bij Ajax, schoot Ajax de hele Eredivisie aan flarden (97/98)

Ko Itakura halen. Kan voor minder, is veel beter. Hansie Hansie zei twee jaar geleden al wat veel Fcg'ers wekelijks zagen...

2 augustus 2023 om 15:44

Itakura is volgens transfermarkt zelfs meer waard dan deze Ito. Daarnaast ook al meer caps voor Japan en is ook nog eens rechtsbenig. Tevens speelt hij bij een Gladbach, die hem denk ik nog wel minder snel laten gaan dan een Stuttgart, dat toch een pak minder is.

Persoonlijk zie ik liever Maatsen komen die echt bij Ajax past qua kwaliteiten zodat Hato centraal kan blijven spelen waar hij ook veel beter is. Wijndal dan verkopen en Salah-Eddine back-up. Maatsen - Hato - Sutalo - Rensch/nieuwe rechtsback zou echt uitstekend zijn. Straks 15+ miljoen voor Ito die ik niet heel erg bijzonder vind is wel erg veel.

2 augustus 2023 om 15:58

We zijn het eens. Bel jij herr Sven?

2 augustus 2023 om 16:50

Als ik zijn nummer had, had ik dat gedaan.

2 augustus 2023 om 17:37

Alex Kroes komt. Als nieuwe AD. Opvolger van van der Sar.

Laat Hato maar gewoon centraal spelen voor we allemaal gaan goochelen met opstellingen komend seizoen. Wellicht kun je een back-up erachter halen, maar dat kan ook goedkoop. Onder de 5 miljoen.
Dit is duidelijk een basisspeler, best een goede ook. Volgens experts is dit de meest Ajax-waardige speler van Stuttgart.
Maar dat mag niet ten koste gaan van Hato. Onze toekomstige captain.

Alex Kroes nieuwe AD Ajax!

Laat maar komen. Geen topper, maar nu staat er ook niets. Iedereen denkt dat Ajax niets doet omdat er niets uitlekt. En natuurlijk heb je de spelers er het liefst in de voorbereiding bij, maar soms gaat dat niet zo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren