Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax lijkt streep te moeten zetten door Ito, maar ziet alternatief in België

Laatste update:

De kans is klein dat Hiroki Ito deze zomer nog speler van Ajax wordt. Dat meldt Tim van Duijn van Voetbal International donderdagavond. De Amsterdammers deden enige tijd geleden een bod op de 24-jarige Japanner, die door zijn club VfB Stuttgart werd afgewezen. De Duitse club zou vervolgens met een tegenvoorstel komen, maar die is er nooit gekomen. Ajax gaat zijn pijlen nu mogelijk richten op Gáston Ávila van Royal Antwerp.

Anderhalve week geleden meldde transfermarktexpert Florian Plettenberg nog dat Ajax een persoonlijk akkoord had bereikt met Ito. De linksbenige centrumverdediger zou zelf graag de overstap willen maken van Stuttgart en kon in de Johan Cruijff ArenA een contract tekenen dat hem tot medio 2028 aan de Amsterdamse club zou binden.

Toen al was het de vraag of de deal er wel zou komen, omdat beide clubs nog niet dicht bij een akkoord zaten: Stuttgart wees een tweede bod van Ajax ter hoogte vijftien miljoen euro af. Het was een verbeterd bod dat technisch directeur Sven Mislintat had neergelegd bij Stuttgart, nadat het eerste bod van twaalf miljoen werd afgewezen. Die Schwaben stelden zich hard op in de onderhandelingen, en nu lijkt de deal dus definitief niet door te gaan.

Dat heeft er ook mee te maken dat de Duitse club Wataru Endo zo goed als zeker gaat verkopen aan Liverpool, terwijl Konstantinos Mavropanos in de belangstelling staat van West Ham United. Daarnaast sloot Stuttgart onlangs een lucratieve sponsordeal met onder meer een online casino. Door al die redenen valt de noodzaak om geld binnen te halen via de verkoop van spelers weg, waardoor Ajax op zoek lijkt te moeten naar iemand anders.

Gáston Ávila
Mocht Ajax de interesse in Ito inderdaad laten varen, dan gaat het de pijlen volgens Van Duijn richten op Ávila, een 21-jarige verdediger van Royal Antwerp. De Argentijn, die 1,82 meter lang en linksbenig is, werd vorig jaar zomer voor 4,4 miljoen euro overgenomen van Boca Juniors. Sindsdien kwam hij 28 keer in actie voor de club van trainer Mark van Bommel.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Onze Duitse meesterscout heeft nog weinig nieuwe Lewandowski's gehaald. Ze kunnen wel echt wat spelers gebruiken, dus het is voor Ajax te hopen dat hij snel eens daadkracht gaat tonen.

17 augustus 2023 om 20:16

Oh jij weet dus al precies hoe de toekomst van bijv. Tahirovic en Forbs eruit gaat zien?

17 augustus 2023 om 20:20

Nou, ik weet wel dat Lewandowski in zijn carrière nooit een stap terug heeft moeten doen naar een club als Ajax, zoals de spelers die jij noemt.

Ajax speelt nu met een linksback die vorig seizoen derde keuze was bij FC Twente. Hij blinkt nog niet echt uit in zijn transferbeleid he?

17 augustus 2023 om 20:24

Dus omdat ze een stapje terug doen van Roma en City naar Ajax wordt het gelijk niks meer? Genoeg spelers die de top hebben bereikt met een omweg... En Salah-Edinne wordt niet eens de linksback en hij is ook niet door Mislintat gekocht...

17 augustus 2023 om 20:26

Salah, De Bruyne, Lukaku, Courtois, etc. deden toch ook allemaal stap terug van Chelsea?

17 augustus 2023 om 20:26

Ik zeg toch niet dat het meteen niets meer wordt?

En dat is juist het probleem, hij koopt bijna niemand inderdaad.

17 augustus 2023 om 20:26

Mee eens, tis redelijk pover wat er ingekocht, zie geen ambitie om de beste selectie van NL neer te zetten.

17 augustus 2023 om 20:27

Damn en ik maar denken dat een De Bruyne, Salah of Lukaku al jarenlang in de top spelen nadat ze een stapje terug deden. Blijken ze helemaal geen wereldsterren te zijn!

17 augustus 2023 om 20:31

Klopt, maar lewandowski was ook al 22 toen hij z'n debuut voor Dortmund maakte. Daarvoor speelde hij in Polen

17 augustus 2023 om 20:31

6 nieuwe spelers waardoor je overal leest dat Ajax een vreemdelingen legioen word, maar jij zegt hier weer dat hij bijna niemand koopt.

17 augustus 2023 om 20:32

De aankopen zijn verrassend, absoluut, dus daarvoor verdient mislintat de credits. Maar er zitten grote gokjes tussen zoals ramaj, medic, die spits van de championship. Al met al moet nog maar blijken of deze spelers met deze coach het beste team kunnen vormen

17 augustus 2023 om 20:33

Als hij Sutalo binnenhaalt vind ik dat hij die ambitie wel heeft, de rest tja, komen pas net kijken of hebben nog niets laten zien. Behalve Boomen dan. Maar die Bosniër van Roma waar sommige blijkbaar lovend over zijn, komt nog zwaar te kort. Forbes is interessant maar nog niets gepresenteerd en nog maar jonge talent waar je niet op kan bouwen. Medic kan je ook niet op bouwen, komt uit de 2e Bundesliga. Dusja and verhaal kort; er mist ervaring dat OOK talent in de benen heeft. Dus een Klaassen voldoet aan de ervaring maar niet het talent. Sutalo is zo erg nodig

17 augustus 2023 om 20:43

Medic echt een krankzinnig grote gok ja voor dat belachelijk hoge bedrag.

17 augustus 2023 om 20:48

Net zoals je niet zo snel lovend kan zijn na 1 of 2 wedstrijden kan je Tahirovic en Medic niet ook al zo afkraken op basis van 1 of 2 wedstrijden.

17 augustus 2023 om 20:53

@gerard: Dan denk ik dat Medic de Lewandowski van Ajax gaat worden. Of is het ook een stapje terug van St. Pauli naar Ajax?

17 augustus 2023 om 21:10

Kijk je wel als Ajax speelt Maurootje? Tahirovic doet het meteen erg goed, staat er meteen, is overal en heeft een mooie trap. Wordt in mijn ogen 1 van de beste dit jaar.

17 augustus 2023 om 21:17

Kijk jij wel? Ik vind Tahirovic fysiek veel te licht. En dat is pijnlijk want die gast is blijkbaar 190 cm. WT niet erg zou zijn als het een nummer 10 was, maar dat is ie niet. Passing is prima inderdaad, maar Ajax, en ook de Ajax fans, zouden inmiddels moeten weten dat, in iedergeval Europees, meer gevraagd wordt. Gelukkig is fysiek/verdediging, iets wat je kan kweken/leren maar vandaar dat ik zei “komt nog(zwaar) te kort. Mocht ook niet zomaar weg bij Roma, hun middenveld is ook niet top en het bod van 8 mil is ook niet geweldig dus dat zegt wel wat.Er moeten meer spelers komen die er gelijk staan en dat hoeft niet gelijk de wereldtop te zijn.

17 augustus 2023 om 21:37

@maurootje: Maak jij je nu maar druk om AC Milan, dan maak ik me met de andere Ajax-fans wel druk om Ajax. Tahirovic doet het gewoon prima. En AS Roma wilde hem eigenlijk niet verkopen, maar het had geld nodig om aan de financiële regels te voldoen. Met die wetenschap hoef je niet de hoofdprijs te bieden als kopende club.

17 augustus 2023 om 21:41

Ben het volledig met je eens. Iedereen is lovend over Tahirovic. Maar ik zie het ook nog niet. Misschien dat het nog komt maar als hij echt zo goed is had Roma hem toch niet weg gedaan. Denk dat Ajax in de verkooppraatjes van Mourinho is getrapt. De andere spelers kan ik niet over oordelen want die heb ik niet gezien. Alhoewel Medic een goed debuut had tegen Heracles…. Maar goed dat is dan ook geen tegenstander die maatgevend is.

17 augustus 2023 om 22:00

Die bosnier uit Roma doet het vooralsnog hartstikke prima. Laat genoeg zien om van goede waarde voor Ajax te zijn komend seizoen

17 augustus 2023 om 22:11

Maurootje geen idee of je het weet maar Ajax haalde bijna de Champions League finale met Frenkie, Schone en Van de Beek op het middenveld. Dat zijn fysiek ook alle drie geen krachtpatsers. Achterin had je ook alleen De Ligt die echt groot en sterk was. Als Ajax met Avila, Medic en Sutalo achterin gaat spelen heb je meer dan genoeg kracht.

17 augustus 2023 om 22:13

@paul ja en dat voor maar 8 mil? Geloof je het zelf? En ik weet dat het moeilijk is, maar probeer het inhoudelijk te houden. AC Milan heeft hier niets mee te maken.

17 augustus 2023 om 22:18

@AjaxNL klopt dat Ajax het toen goed deed maar zie dat eerder als uitzondering dan een regel. Sterke middenvelders heb je ook op het middenveld nodig. Elke topclub heeft dat, en dat is niet zomaar. Je ziet het enorme verschil tegen Dortmund dat compleet werd overlopen zonder Alvarez en ook tegen Heracles vond ik het niet spectaculair. Nu ben ik ook van mening dat een goed voetballend speler dat ook nog eens sterk is, schaars is, maar ze moeten toch wel ergens te vinden zijn. Maar goed, Ajax kan Tharovic daarvoor gebruiken maar zoals ik al zei, is voor nu te licht. Al blijkt dat hier tegen het zere been te zijn. Voetbal gaat verder dan alleen goed kunnen passen

17 augustus 2023 om 22:24

@mauro Wat heeft Boomen dan precies laten zien?

17 augustus 2023 om 22:44

Ik kan jouw in ieder geval zeggen dat ze met Forbes wel een goede speler evenals Akpom maar dat is mijn mening
Denk wel dat van den Boomen die het overigens wel goed doet,handelingssnelheid te kort komt

17 augustus 2023 om 23:58

@Fcvoetbal die heeft in een topcompetitie het leuk gedaan met Toulouse, 13 goals/assist,de beker gewonnen. Vaste basisplaats, heeft geweldig gespeeld tegen clubs als Lille en PSG, dan moet je toch wat kunnen en is met z’n 28 in zn goede jaren en heeft ervaring.

18 augustus 2023 om 07:53

Lewandoski heeft van bayern naar barca toch wel een duidelijke stap terug gedaan

17 augustus 2023 om 21:09

Dus een 22-jarige speler uit de Poolse competitie die niemand direct een hele grote toekomst toedicht zou jou blij maken?

17 augustus 2023 om 21:32

Volgens mij snap jij t niet helemaal. Er zijn ondertussen al een heleboel aandachtspunten opgelost. Voetballend vermogen op t middenveld en met Sutalo ook in de achterhoede. Lengte in het team. Snelheid en diepte in de voorhoede. Met een beperkt budget en een meer verantwoordelijk beleid (alhoewel ik ze daar wat doorgeslagen in vindt). Mislintat doet logische dingen, heeft de bezem door de selectie gehaald dus zo slecht doet Mislinrat t helemaal niet.

17 augustus 2023 om 22:23

Precies dit, iedereen kijkt maar naar namen maar Ajax kijkt momenteel naar het team. Dat is het voordeel van statistieken. Alleen zien mensen liever een ster komen voor veel geld. Vorig jaar is er er gekocht om te kopen met een slecht resultaat denk dat dit jaar meer een team zal staan. Ik verwacht in iedere geval een leuke en spannende top 3 en miss met az en Twente top 5

17 augustus 2023 om 23:12

Tot op heden keek hij ook goed naar de lengte van de CV. Dit is weer een klein mannetje

Dan maar van ito naar avila of tagliafico.

Sutalo met hato komen we ook een heel eind.

17 augustus 2023 om 20:47

Voordeel is dan natuurlijk wel dat Hato op de plek komt te staan waar hij zich het prettigst voelt.

Ajax schakelt door naar Avila van Antwerp als het goed is. Moet 11 miljoen kosten en de onderhandelingen gaan starten met overmars.

17 augustus 2023 om 20:18

Hopelijk kunnen we de prijs drukken middels een ruildeal met Wijndal, Klaassen en een bosje tulpen.

17 augustus 2023 om 20:21

Laten we het hopen! Ze wilde berghuis ook dus misschien daar iets mee proberen of met Klaassen of wijndal zoals je zegt.

Zou zelf dan liever Klaassen en wijndal hebben maarja die zien zij natuurlijk ook voetballen

17 augustus 2023 om 20:25

Dat zal wel makkelijk zijn, maar geen club die daarin trapt

17 augustus 2023 om 20:28

Wijndal is zelfs nog een overmars aankoop geweest.

17 augustus 2023 om 20:30

Toch knap dat Overmars nog steeds TD speelde voor Ajax terwijl hij al een half jaar weg was....... Wijndal is een aankoop van Hamstra en Huntelaar.

17 augustus 2023 om 20:38

Leidehood

Of een paar foto's accepteren van Overmars om de prijs te drukken

17 augustus 2023 om 20:51

Denk dat ze liever alleen een bosje tulpen hebben.

17 augustus 2023 om 20:29

ja en Overmars gaat daar ook het uiterste uit halen, let maar op.

17 augustus 2023 om 21:12

Overmars heeft veel schade aangericht bij Ajax, dus die kan beter een schappelijke deal maken voor Ajax

Wat hier in de reacties al benoemd werd.. Jammer had Ito graag zien ballen in het mooiste shirt van Europa...

17 augustus 2023 om 21:33

Mooiste shirt van Europa. Kunt er een hoop dingen mee doen, alleen niet aantrekken

Nou Mislintat, meteen doorschakelen naar nummer 2 van je lijstje. Althans, ik hoop dat je een lijstje met spelers heb.....

het zou jammer zijn, maar ik denk dat hato er meer aan heeft om ervaring op te doen op zijn "eigen" positie.
dus een avila of tagliafico zou mooi zijn. dan speelt hato gewoon nog centraal, hopelijk naast sutalo.

Snel doorschakelen naar Avila. Zeer getalenteerde back, goede tackle, felheid, voetballend sterk, goede pass. Af en toe wel wat te wild en wil nog wel eens een kaart pakken. Denk dat hij binnen een paar jaar vaste waarde voor Argentinië wordt en voor veel geld doorverkocht kan gaan worden

17 augustus 2023 om 22:55

Kan ook centraal spelen volgens mij? Heeft hij de acceleratie en sprintsnelheid om met ruimte in zijn rug te verdedigen/spelen?

Voor mij prima. Kan Hato gewoon centraal blijven spelen, hopelijk straks met Sutalo.

Ik zou het goed vinden als Ajax haalt die de rol kan vervullen die Andre Ooijer ooit had. Geen idee wie dat zou moeten zijn. Maar een ervaren iemand die genoegen neemt met een plekje op de bank. En die 3 keer per jaar een prima wedstrijd speelt als je een beroep op hem moet doen. Zo iemand kan met zijn ervaring ook heel veel leren aan Hato.

17 augustus 2023 om 21:16

Alderwereld of de vrij

17 augustus 2023 om 21:30

Alderweireld zou inderdaad kunnen. Ik vraag me af of De Vrij al ergens op de bank wil zitten, laat staan in Amsterdam.

Ik was even bang dat het om Sutalo ging, we hebben Medic, Hato en hopelijk Sutalo dat lijkt me voldoende.

17 augustus 2023 om 20:24

En dan komt Kaplan er ook nog bij rond december. Maar voor nu 3, later 4 spelers, is dun bezet.

17 augustus 2023 om 20:32

3 centrale is niet genoeg. Een backup voor elke positie is nodig.

17 augustus 2023 om 20:49

Blessuregevoeligheid van Kaplan en de kans dat Hato in een dip terecht komt gezien zijn leeftijd. Dan houd je nog maar 2 volwaardige centrale verdedigers over, vooral als je Europees wat verder komt. Daar moet er zeker nog 1 bij komen. Bovendien is enkel Sutalo gewend om als rechter centrale verdediger te spelen als ik me niet vergis.

17 augustus 2023 om 21:19

Medic kan toch ook rechts centraal spelen?

18 augustus 2023 om 13:27

Dat kan, maar dan houd je niemand over op links als Kaplan eruit ligt en Hato een vormdip heeft. Daarnaast is bij Kaplan niet enkel de blessuregevoeligheid een puntje, maar ook de kwaliteit die hij op de mat kan leggen na al die blessures.

Was ook wel te verwachten. Stuttgart wilt Ito ook niet verkopen, dus dan maar doorschakelen. Denk dat Stuttgart hem pas zou verkopen als Ajax bijvoorbeeld een bod van 25 miljoen zou doen, en dat is teveel.

Sutalo zal als het goed is, wel rondkomen. Dan heb je met Sutalo, Medic en Hato drie centrale verdedigers, je hebt eventueel Aertssen nog en in oktober keert Kaplan als het goed is eindelijk terug van zijn blessure. Aertssen vind ik (nog) niet goed genoeg, en bij Kaplan is het maar de vraag hoe hij terug zal keren na zijn blessureleed van ruim 1-jaar en hij heeft sowieso al nog geen wedstrijden bij Ajax of Jong Ajax gespeeld. Niet dat ik hem afschrijf, want ik ben erg benieuwd naar hem maar het is voor nu in ieder geval lastig oordelen.

Een extra centrale verdediger zou geen overbodige luxe zijn en misschien dat je Aertssen kan verhuren. Ik kan zo gauw niet een naam bedenken, maar het liefst dan wel een extra linksbenige verdediger. Eigenlijk moet er ook een extra linksback komen en ik hoop dat het centrum zal gaan bestaan uit Sutalo en Medic. Medic is rechtsbenig, maar heeft bij zijn vorige clubs ook vrijwel altijd links centraal gespeeld en niet alleen doordat hij tegen Heracles een goede pot speelde. Maar ik roep al sinds het aantrekken van Medic op basis van de beelden en statistieken die ik van hem heb gezien, dat hij nog weleens kan gaan verrassen dit seizoen en waarschijnlijk wel meer dan een back-up, waar hij zo op het eerste gezicht voor is gehaald, zal worden.

Hato zal dan wel zijn basisplek kwijtraken, maar ik heb ook het idee dat Steijn het zeker in hem ziet zitten. Als er dan toch geen linksback komt, zou ik Hato op linksback zetten. Is daar nog steeds beter dan Salah Edinne en Wijndal.

Gorter
Gaaei
Sutalo
Medic
Hato
Tahirovic
vd.Boomen
Forbs
Berghuis
Bergwijn
Akpom
17 augustus 2023 om 20:44

Stuttgart was ook heel stellig in dat ze Ito niet willen verkopen dus we hebben daarmisschien wat tijd verloren maar zoals je al zegt als sutalo komt ziet de wereld er weer heel anders uit.

Hato op linksback vind ik ook een sterk plan van je als je medic sutalo als centrum hebt.

Lang verhaal kort: k ben het met je eens

17 augustus 2023 om 20:51

Ik zou ook graag die 2 in het centrum willen zien, maar je hebt dan helemaal geen backup

17 augustus 2023 om 21:02

Kan je in principe schuiven door Hato weer centraal neer te zetten en Salah Edinne of Wijndal op linksback. Heb je tot oktober alleen Aertssen die dus niet goed genoeg is, dus eens dat er iemand bij moet.

Bij Overmars een speler halen, dat wordt meer dan de gevraagde 11 miljoen.
Terwijl je Nico kan halen die veel minder gaat kosten en er gelijk staat

Waarom niet veel eerder doorschakelen als Stuttgart keer op keer dwars gaat liggen? Nu heb je weer heel veel tijd verspilt in plaats van de selectie tijdig klaar te hebben. Doorpakken bij geringe kans op succes. Het lijkt er wel steeds meer op dat Mislintat in een kleine vijver aan het vissen is. De usual suspects, laten we maar zeggen. De blik mag wel wat breder.

17 augustus 2023 om 21:18

Ik denk dat hij wil gaan voor “zekerheidjes” tenminste spelers waarvan hij weet wat ze kunnen en die hij kent. Hij heeft niet veel tijd om wat meer te zetten en dan kies je meestal voor de bekende weg.

17 augustus 2023 om 21:23

Hij is vanaf januari bezig met Ajax, heeft Mislintat eerder verkondigt. Dan moet hij toch gevechtsklaar zijn vanaf dag 1 dat de transferperiode opent?

17 augustus 2023 om 21:34

Eerst moesten ze een trainer halen en daarmee wat spelers overeenkomen. Je wilt hem niet opzadelen met spelers die de trainer uiteindelijk niks of niet optimaal vindt.

Misschien dat hij de juiste snaar zou kunnen raken bij Bassey, of Wijndal, of Salah-Eddine; weten wij veel? Dan hoef je ook niet de markt op voor die positie.

Dus ik denk dat je het een beetje onderschat. Bovendien prijzen gaan bewegen als de markt los komt en dat gebeurt vaker pas in Augustus dan in Juli. Dus in mijn optiek zij Mislintat het goed tijdens de presentatiedag: niet meteen, maar op 31 augustus zeker wel gevechtsklaar.

Ik denk dat Ajax met Avila beter af is dan met Ito, eerlijk gezegd. Avila is veelzijdiger.

Avila speelde in Argentinie als meest linkerverdediger in een driemansdefensie. Bij Antwerp speelt hij als linksback. Mij bekruipt heel sterk een Lisandro Martinez-gevoel. Hij heeft een goede tackle, bikkelhard, wel fair en behoorlijk balvaardig. Sterker, hij heeft een goede lange pass.

Niks mis met deze speler, maar wel opnieuw een jongeling. Deze ploeg kan ook nog een of twee wat oudere spelers gebruiken met wat internationale ervaring.

Over internationaal gesproken: Ajax speelt tegen Ludogorets: die leiden met 5-1 na 70 minuten, dat kan niet meer fout voor hen.

Overmars zal geen gemakkelijke onderhandelingspartner zijn. Onder de 20 miljoen gaat hij niet weg denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren