Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gaat Ajax alsnog toeslaan? Voormalig doelwit voor 30 miljoen euro op te halen

Laatste update:

Hiroki Ito is komende zomer voor dertig miljoen euro op te halen bij VfB Stuttgart, zo onthult Florian Plettenberg, journalist voor de Duitse tak van Sky Sports dinsdag op X. De Japanse verdediger werd afgelopen transferperiode veelvuldig in verband gebracht met een transfer naar Ajax, maar die kon uiteindelijk geen doorgang vinden.

Directeur voetbalzaken Sven Mislintat, inmiddels ontslagen door Ajax, kende Ito uit zijn tijd bij Stuttgart en wilde hem graag naar Ajax halen. De Duitser nam hem in de zomer van 2021 voor slechts een half miljoen euro over van Jubilo Iwata.

Ito werd zelfs tot 'topprioriteit' gebombardeerd door Mislintat. De linker centrale verdediger annex linksback had in Amsterdam meer diepte moeten geven aan de verdediging en Ajax legde dan ook meerdere biedingen neer, die door Stuttgart werden afgewezen. De Duitse club raakte deze zomer Konstantinos Mavropanos al kwijt aan West Ham United en wilde niet nog een steunpilaar in de achterhoede laten gaan.

Ito verlengde uiteindelijk tot medio 2027 bij die Schwaben. Hij heeft in zijn nieuwe contract dus een afkoopclausule van dertig miljoen euro laten opnemen. Hij kan ook in de winter al vertrekken bij het goed presterende Stuttgart, maar geeft voorkeur aan een zomertransfer. Of Ajax zich in de zomer weer gaat melden in Duitsland, is niet bekend.

Wel lijkt het erop dat het alternatief voor Ito, Gaston Ávila, deze winter Ajax alweer gaat verlaten. De Argentijn wist totaal niet te overtuigen in Amsterdam en is inmiddels zelfs gedegradeerd naar Jong Ajax. Bij de beloftenploeg wist hij maandag een assist te geven in de 4-1 overwinning op Helmond Sport.

Ito beleeft echter een veel beter seizoen. Hij kwam dit seizoen al twaalf Bundesliga-duels in actie voor zijn club. Hij gaf daarin twee assists, waaronder een hele fraaie op spits Sehrou Guirassy in de 5-0 overwinning op VfL Bochum.

Verder laat Ito een passnauwkeurigheid van 87% noteren. Mede dankzij Ito’s goede spel staat Stuttgart op een verrassende derde plek in de Bundesliga. Alleen Bayer Leverkusen en Bayern München hebben na twaalf duels meer punten verzameld.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een gek bericht!! Ajax heeft Hato voor die plek. Dan ga je toch of geen backup halen voor 30milj of je gaat toch niet je kroonjuweel op de bank zetten terwijl dat 1 van de lichtpuntjes is?

Alleen voor het clicken dit 🙄

28 november 2023 om 12:41

Dacht eigenlijk dat het over die spits Guirassy van VFB zou gaan.

28 november 2023 om 13:30

We hebben ook al 3 spitsen. Beide zijn niet logisch helaas

28 november 2023 om 13:34

Die is echt niet meer voor 30 op te halen.

Ja tuurlijk, na Bassey en Sutalo weer een verdediger voor 20 miljoen plus. Waarom niet? En dan ook nog Avila en Wijndal voor 10 miljoen plus. Jeetje wat een beleid en geld is er toch eigenlijk gesmeten de afgelopen 2 jaar, en wat heeft het ze opgeleverd?

28 november 2023 om 12:52

@ Weszol Je snapt toch wel dat dit een gerucht is dat door de media de wereld in geslingerd wordt ?

2jaar geen CL. Volgens mij is niet helemaal duidelijk wat dat betekent. In ieder geval compenseren met verkopen (maar wie?)
Daarna weer s denken aan kopen.
Beter scouten zoals Mydtjylland met die gast uit tweede van Benfica die nu pannen vh dak speelt, Djiu geloof ik. Gratis
Hoop dat creativiteit en inzicht bij scouts weer s boventoon gaat voeren.

28 november 2023 om 12:28

Weer eens? Dat is al jaren zo. Wederom breken er vroeg gescoute spelers door bij Ajax. Hlynsson doet het steeds leuker, zeer voordelig opgepikt uit de jeugd van Breidablik.

Verder breekt Masrtha momenteel door. Speelt ook alleraardigs en gekocht voor slecht 56K uit de Sparta jeugd.

Ajax hoeft niet meer te compenserne voor de gemiste CL inkomsten, dat is allang gebeurt. Ook is er drastisch gesneden in het salarishuis dus ook volgend jaar geen problemen.

28 november 2023 om 14:25

@speedyafc - Allang gebeurd? Ajax heeft het afgelopen jaar (deels) gedekt met transfers en voor dit jaar liquideren ze vorderingen die ze nog open hadden staan. Echter is de kans erg klein dat Ajax zich dit jaar voor CL plaatst, waardoor er ook volgend jaar weer gaten ontstaan. Er moet dus nog wel degelijk gecompenseerd worden. Kijkend naar de transfers geloof je toch niet serieus dat Ajax inmiddels alweer leeft als een EL of eCL deelnemer?

28 november 2023 om 14:28

Hoe kom je erbij dat er volgend jaar gaten ontstaan? De salaris last is allang drastisch terug gebracht.,

28 november 2023 om 12:37

Creatiever scouten mag inderdaad wel eens ja. Waar blijven de Neresjes, Martinezjes etc weer?
Kijk naar een team als Salzburg bijvoorbeeld. Hebben dan wel RB achter zich, maar die scouten echt veel jonge spelers die het uitstekend doen.

Zo'n Gloukh, Gourna, Koita, Seiwald destijds en noem ze mara allemaal op.

Overigens denk ik dat een Bergwijn in de zomer nog wel flink wat geld kan opleveren.
Idem dito voor Rulli (10 miljoen makkelijk) en uiteindelijk verwacht ik dat een Hato, Forbs ook voldoende gaan opleveren.

Sutalo ook, mocht die zijn niveau halen en een stap willen maken.

Veel te veel geld voor een speler waarvan je echt niet de garantie hebt dat die er gelijk staat (zie Sutalo). Daarnaast: waar gaat hij spelen? Je hebt met Hato en Sutalo al het beoogde centrum en daarachter Medic & Rensch als back-up. Stop maar even met dit soort belachelijke bedragen voor spelers en probeer maar even weer slim te scouten en gokken op een mooie doorverkoop bij een relatief onbekende speler.

28 november 2023 om 12:13

En dan is Kaplan ook nog op de weg terug.

Maar dit "nieuws"bericht is een losse flodder. "of Ajax zich in de zomer weer gaat melden in Duitsland, is niet bekend." Zegt genoeg, voor de rest geen enkel aanknopingspunt met Ajax, ook niet in de tweet - heet dat nog zo? - van die journalist.



We hebben juist een LB nodig, Hato is overduidelijk eerste keus en Kaplan lijkt op de weg terug en zal dan de backup zijn. Zet dan vol in op Tagliafico. Een leider, persoonlijkheid en winnaar die deze selectie nodig heeft. Bovendien wellicht goedkoop op te halen mocht Lyon degraderen, en zelf had hij al wel oren naar een terugkeer. Martha kan dan rustig rijpen en spelers als Wijndal, Sosa, Avila en Salah Edinne wegdoen om salaris vrij te maken.

28 november 2023 om 12:13

Voor Nico zou ik altijd een uitzondering maken. Maar verder lijkt me LB niet perse de hoogste prio. Zou dan eerder vol gaan voor een RB. Rensch is het niet en Gaaei lijkt me enkel bruikbaar tegen het rechterrijtje.

28 november 2023 om 12:16

Met alle respect: Tagliafico is inmiddels 31 jaar oud, was bij Ajax al geen onbetwiste basisspeler en door alle hetze tegen Blind is hij omhoog gepraat alsof hij de verlosser op links was. Hij heeft een heel seizoen als een natte krant gespeeld met als kers op de taart zijn rode kaart tegen PSV bij de seizoensopener daarna. Het selectieve geheugen van veel fans pint zich helemaal vast op een paar leuke invalbeurten daarna maar ik durf echt te zeggen dat Sosa op dit moment beter is en daar nog meer rek in zit. Alleen moet die gewoon de kans krijgen. Het is een gouden vent Tagliafico maar dat maakt het niet de moeite waard om straks nog een paar miljoen voor hem neer te moeten tellen straks.

28 november 2023 om 14:13

Dat Tagliafico geen onbetwiste basisspeler was, was puur de keuze van ten Hag.
Want weliswaar heb je gelijk met dat Tagliafico een matig seizoen kende (20/21), Blind had een matig seizoen in 21/22, en Tagliafico speelde dat seizoen wel weer goed (ook volgens de statistieken), maar kreeg weinig kans meer. Verolgens bleef Blind slecht spelen maar heb je wel een goedspelende linksback weggejaagd. Nou fantastisch hoor..

Dan wel apart overigens dat je het slecht spelen van Blind een hetze noemt, en bij Tagliafico het wel slecht vond. Klinkt totaal niet objectief.

Verder heeft Sosa best al aardig wat assist in 500 minuten, maar met hem in het elftal wel al een ziljoen tegendoelpunten gehad. Sowieso zijn vrijwel alle wedstrijden met hem in het elftal geeindigd in een verlies. Dus ik vind het knap dat jij op slechts die 500 minuten aan vrijwel uitsluitend verlies partijen hem beter vind dan Nico.

28 november 2023 om 14:32

Blind speelde dramatisch, maar je kan toch niet ontkennen dat wanneer iemand zo veel negatieve media aandacht en zoveel gezeik van de supporters over zich heen krijgt er sprake is van een hetze? Het is nou eenmaal een feit dat Blind een soort haat/liefde verhouding heeft met het publiek en dat hij een makkelijk slachtoffer is voor velen. En hij speelde dra-ma-tisch. Ik vond ook dat Tagliafico een kans moest krijgen in plaats van het eindeloze vertrouwen in Blind. Maar die kans heeft hij niet gekregen dus we kunnen hem moeilijk nu beoordelen op een aantal invalbeurten. Ik kan me herinneren dat ik blij was dat Tagliafico even ging banken want die was geen schim meer van zichzelf. Geen idee hoe hij het doet bij Lyon maar die staan stijf laatste dus dat zal ook wel niet geniaal zijn als we jouw logica over Sosa volgen.

Dan nog even verder over Sosa. Ik vind het vooral knap dat jij die verliespartijen op het conto wil schrijven van Sosa. Die mocht op komen draven tijdens de allerslechtste vorm en reeks die Ajax ooit heeft gehad. Als je wat verder kijkt dan een paar dramatische wedstrijden van het hele team kun je zien dat Sosa 6 jaar jonger is dan Tagliafico, een fluwelen linkerbeen heeft, goed mee kan voetballen en zeker als Ajax wat beter gaat draaien en je voornamelijk wedstrijden speelt waar je veel de bal hebt hij veel meer een Ajax LB is dan wat je nu hebt kunnen zien. Het is niet voor niks dat iedereen die transfer zag als een buitenkansje. En zeker niet onbelangrijk: hij speelt al voor Ajax! Hoef je niks meer voor te betalen. Waarom je dan meerdere miljoenen zou betalen voor een 31 jarige speler die waarschijnlijk allang over zijn top is blijft me een raadsel.

Dit was hun plan afgelopen zomer. Bij laten tekenen met een afkoopclausule. Ito weigerde in eerste instantie omdat hij naar Ajax wilde. Ajax gaf Stuttgart een ultimatum waar Stuttgart geen gehoor aan gaf. Toen deze was verstreken en Ajax zich terugtrok, tekende hij bij.

Onzinnig bericht. Hoe wil Ajax een transfer van 30 miljoen gaan realiseren? Dit jaar geen CL en 112 miljoen in brandhout gestoken. Zonder transferklappers lijkt me de kans dat Ajax uberhaupt een operationele winst gaat draaien mij erg klein.

Wat is dit nou weer voor artikel. Natuurlijk gaat Ajax niet alsnog toeslaan. We hebben Kaplan als backup voor Hato. Is dit weer puur om een artikel met Ajax in de titel te hebben om maar weer clicks te krijgen?

Nee tuurlijk gaat Ajax dit niet meer doen.

Haha iemand die op linksback kan spelen, je verwacht het niet!

Nu 30 miljoen neertellen voor iemand die op de plek van Hato speelt is echt onzinnig, de RvC gaat hier ook nooit goedkeuring voor geven.

Wat Viezeman hierboven al zegt: Ajax moet een 6 halen met leiderschapskwaliteiten. Iemand die Nederlands of Engels spreekt.

Waarom zou je in godsnaam een verdediger van 30 miljoen nodig hebben? Puur vanuit het financieel oogpunt alleen al is het onverantwoord omdat je hem niet met winst kan verkopen zonder 2 seizoenen CL.

Ik dacht/hoopte bij het lezen van de titel even dat het om Almada ging, helaas. Hebben al genoeg linkerverdedigers lijkt me, geen prio

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren