Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Transfersom voor Berghuis valt voor Ajax hoger uit dan verwacht

Laatste update:

Feyenoord ontvangt in eerste instantie vier miljoen euro voor de transfer van Steven Berghuis richting Ajax, zo weet RTV Rijnmond maandag te onthullen. Daar komt in een later stadium een gegarandeerd bedrag van 1,5 miljoen euro bij. Door een zogeheten prestatiebonus voor wat betreft de Champions League kan het totaalbedrag voor de vleugelaanvaller oplopen tot 6,5 miljoen euro. Tevens is er door Feyenoord een doorverkooppercentage bedongen. De Telegraaf bracht maandagochtend naar buiten dat Berghuis voor vier seizoenen gaat tekenen bij Ajax en dat de Amsterdamse club de deal op korte termijn wereldkundig maakt.

De Telegraaf noemde een totaalbedrag van 5,5 miljoen euro, maar volgens RTV Rijnmond zit de betalingsconstructie dus iets anders in elkaar. De leiding van Ajax ging er tot dusver vanuit dat de gelimiteerde afkoopsom voor de buitenspeler op vier miljoen euro lag. De overgang van Berghuis naar Ajax hing al enige tijd in de lucht, zeker ook gezien zijn contract bij Feyenoord tot medio 2022. De Rotterdamse club wil ten koste van alles voorkomen dat de Oranje-international gratis vertrekt uit De Kuip.

Steven Berghuis maakt historische overstap van Feyenoord naar Ajax

Niets staat de transfer van de vleugelaanvaller meer in de weg.Lees artikel

Door een mondeling akkoord is een arbitragezaak van de baan. Deze maandag nog wordt het papierwerk rondom de veelbesproken transfer afgerond. Berghuis maakt een historische transfer: hij is pas de vierde speler die Feyenoord inruilt voor Ajax. Henk Groot (1965), Jan Everse (1977) en Arnold Scholten (1995) gingen hem voor; Groot en Scholten hadden al eens voor Ajax gespeeld en keerden in feite dus terug. Berghuis beloofde in januari 2020, toen hij in verband werd gebracht met PSV, nog dat hij niet binnen Nederland zou transfereren. "Ik ga geen binnenlandse transfer maken", sprak hij klare taal.

Die belofte bleek echter niet veel meer waard, toen Ajax zich meldde. De Amsterdammers waren op de hoogte van een gelimiteerde afkoopsom van vier miljoen euro in het contract van Berghuis. Volgens eerdere berichtgeving van Chris Woerts ging het om een minimumbedrag. Iedere euro die daarbovenop kwam, zou gedeeld worden door Feyenoord en Berghuis. De aanvaller heeft echter besloten om af te zien van zijn deel, waardoor de transfer tot stand kon komen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tjaa zal misschien iets hoger uitvallen, maar 6,5 blijft bizar laag voor de sterspeler van Feyenoord! Heerlijke transfer en ben er echt blij mee, maar voel tegelijkertijd ook mee met de Feyenoordsupporters🙄

12 juli 2021 om 12:22

Leuk is anders, maar met Berghuis werd Feyenoord ook gewoon vijfde. Enerzijds vind ik het erg naar dat hij daarheen gaat, anderzijds vind ik het ergens wel wat hebben. Puur omdat je wel echt ballen hebt als je deze stap maakt

12 juli 2021 om 12:33

Als Feyenoordsupporters zou ik juist blij en supertrots zijn dat de aanvoerder dankzij Feyenoord een prachtige stap kan maken hogerop.Je gunt je familie en vrienden toch ook een stap vooruit,dus Berghuis ook. Ik verwacht een mooi applaus als hij weer in de Kuip komt met Ajax. Daarmee toon je ook zelfrespect.

12 juli 2021 om 12:38

Wat denk je zelf voetbalfreek? Het is duidelijk dat jij een troll bent zoals je ook al over Italië aan het praten was. Berghuis moet lekker zelf weten waar hij heengaat maar hij verliest het respect van de meeste Feyenoorders. Eerst het logo kussen en zeggen dat je nooit een binnenlandse transfer zal maken en vervolgens naar Ajax vertrekken. Daar verlies je mijn respect mee.

12 juli 2021 om 12:54

Ik zeg alleen maar dat Italië niet klinkend won,en fouten van Engeland nodig had om de winst te nemen. Als echte kampioen win je gewoon vol overtuiging binnen 90 minuten. En nooit op het nippertje dankzij de onfortuinlijke Saka van Engeland. Berghuis kust het logo,en dat is prima want in Ajax doet hij dat ook. Ik vind dat echt mooi naar de mensen op de tribune en thuis. Ik gun Italië en Berghuis,maar ook Engeland en Feyenoord het allerbeste,en jou ook.🧡

12 juli 2021 om 12:55

Bobiku, daar valt zeker wat voor te zeggen. Hij heeft wel ballen idd. Goed dat je daar zo in staat. Complimenten. Verder is dat gedoe over die binnenlandse transfer zo'n onzin, hij bedoelde vast dat ie toen geen binnenlandse transfer zou gaan maken. Je kan van voetballers niet verwachten dat ze in juridische termen alles dichttimmeren voor de toekomst 😉

12 juli 2021 om 13:04

@Bobiku29 aangezien we met Berghuis al vijfde werden vrees ik nu helemaal voor het ergste. Wat blijft er nu over aan voor Feyenoord begrippen uitzonderlijke en bepalende spelers?

12 juli 2021 om 13:05

Niemand klapt voor een speler die naar een aartsrivaal gaat. Dat doen ze niet als een Figo van Barcelona naar Madrid gaat en met Berghuis dus ook niet.

12 juli 2021 om 13:06

@arsenal890 dan ben je wel heel naïef als je dat soort uitspraken serieus neemt. Iedereen weet toch dat dit pure praatjes voor de bühne zijn voor spelers. Als ze een stap hogerop kunnen maken laten ze die echt niet liggen, ook niet als het een rivaal is

12 juli 2021 om 13:07

Japie, met Fer en Wijnaldum werd Feyenoord tiende. Toen ze vertrokken werd Feyenoord tweede. Kortom, je weet het nooit. Anderen zullen opstaan

12 juli 2021 om 13:07

Haha, ik denk dat Berghuis voortijdig het veld zal moeten verlaten en dat is niet door een wissel...6.5 miljoen is veel geld voor een1 jarig contract en binnenkort 30 jaar.

12 juli 2021 om 13:07

Voetbalfreek, jij zei dat Italië zich geen Europees kampioen moest noemen maar alleen een winnaar. Daarnaast zei je dat Engeland mede kampioen is. Dat is natuurlijk onzin. Ik vind het walgelijk als je een logo kust en vervolgens bij de concurrent hetzelfde doet.

12 juli 2021 om 13:08

Hij verliest het respect van de meeste feyenoord supporters....daar zal die wakker van liggen.

12 juli 2021 om 13:09

@Bobiku29 Ik ben benieuwd. Als ik naar de statistieken van de andere spelers kijk en ook naar de kwaliteit heb ik daar weinig vertrouwen in. Real zou ook zogenaamd beter gaan presteren als Ronaldo zou vertrekken en we hebben gezien wat daarvan terecht is gekomen. Fer en Wijnaldum waren bovendien ook geen bepalende spelers

12 juli 2021 om 13:13

Formus, ik denk inderdaad dat hij toen bedoelde. En zelfs als hij het niet bedoelde: Tegen die winter begon Ajax wel wat af te zwakken en leek het na dat CL jaar allemaal wel weer normaal te worden. Feyenoord ging onder Advocaat steeds beter draaien en er werd gezegd dat Feyenoord in de zomer flink (20 miljoen) kon gaan investeren. Dat laatste ging niet door wegens corona en Ajax heeft volledig de touwtjes in handen genomen in Nederland. Ajax is voor Berghuis ideaal nu. Het is in Nederland, er zijn spelers van zijn eigen niveau, het spel past bij hem, hij gaat CL spelen, als ze naar de EL zakken hebben ze kans om in dat toernooi heel ver te komen, hij verdient een mooi salaris en blijft in beeld bij het Nederlands elftal. Bij een Duitse subtopper zal dat toch allemaal wat minder zijn

12 juli 2021 om 13:19

Fer en Wijnaldum waren geen bepalende spelers? Wijnaldum scoorde veertien goals, Fer was aanvoerder en gewoon echt goed toen. Ook Castaignos vertrok, dat waren ook vijftien goals. Als je dat niet bepalend vindt, klets je uit je nek. Zij vertrokken, Guidetti kwam met zijn positieve energie, Schaken stond op, Koeman liet de ploeg renderen, Vlaar werd een boegbeeld, El Ahmadi ging geweldig spelen, Clasie brak door. Ik zeg niet dat het nu per se beter zal gaan. Ik zeg dat er nieuw elan komt en dat we niet weten of dat positief of negatief uitpakt. Jij gaat van dat laatste uit, dat moet je zelf weten. Maar dat je zegt dat Fer en Wijnaldum niet bepalend waren is bullshit. Waarom zeg je dat? Dan kun je evenwel stellen dat Berghuis nu niet bepalend is.

12 juli 2021 om 13:23

Wanneer Sini een seizoen lang fit blijft en Linssen zijn niveau wat kan verhogen, dan kun je voor dezelfde plekken strijden Japie. Er zal alleen wel een spits bij moeten komen, want Jorgenssen, Bozenik, Vente en Bannis is echt armoe troef.

12 juli 2021 om 13:25

Benzema stond op. Hij voetbalt veel beter zonder Ronaldo

12 juli 2021 om 13:28

is dit de nieuwe Prem? naast het feit dat je iedereen met respect moet behandelen kun je niet verwachten toch dat een transfer naar de aartsrivaal in dank wordt afgenomen? je moet niemand gaan bedreigen, maar je hoeft er niet achter te staan dat iemand naar je aartsrivaal vertrekt toch? laat staan een applaus te geven na de verbroken beloftes.

12 juli 2021 om 13:39

Door Berghuis speelde juist veel spelers minder.
Alles moest via hem gaan en de meeste wedstrijden gaf hij ook niet thuis of trekte alles mee naar beneden.
Ik denk juist dat dit het beste is wat de club kon overkomen.
We gaan zien wie gelijk heeft.

12 juli 2021 om 13:42

Precies NL_Modric. Met of zonder Berghuis: Feyenoord moet strijden voor plek 3. Word je vierde met een fris elftal dat zich goed ontwikkelt, is dat ook prima. Alles daaronder is niet goed

12 juli 2021 om 13:54

dan snap je weinig van liefde voor voetbal en specifiek clubliefde.

je komt nèt een lettertje tekort

12 juli 2021 om 13:55

34 wedstrijden op rij ongeslagen.. lang niet allemaal thuiswedstrijden .

nooit meer dan 1 tegengoal tegengekregen.

hoeveel kansen creëren ze in de 2e helft alleen al?

italie was in juni al de terechte EK winnaar

12 juli 2021 om 14:16

Beetje kort door de bocht dit. Berghuis hoopte afgelopen zomer een mooie buitenlandse transfer te maken en riep daarom dat hij geen binnenlandse transfer zou maken. Helaas bleef die mooie buitenlandse club uit en anderhalf jaar later snap ik wel dat hij Ajax niet laat schieten.

12 juli 2021 om 15:39

Toch wel schrijnend dat Feyenoord dit lage bedrag krijgt voor de beste speler van Feyenoord terwijl hij bij Ajax voor de breedte gehaald wordt. Hij zal genoeg spelen daar ben ik van overtuigd maar er zit meer marketingwaarde en talent in Antony dus die gaat meer spelen en nog beter worden. Neres zal wel verkocht worden dat dan weer wel.

13 juli 2021 om 06:00

@xajacfa, dit zou enkel schrijnend zijn als dit ook de daadwerkelijke marktwaarde zou zijn. Nu gaat het om een contractuele vastlegging en zonder die clausule had Feyenoord hem nooit voor dit bedrag laten gaan. En geloof mij, Berghuis gaat gewoon spelen.

12 juli 2021 om 13:35

Met salaris hou je er zo 10 miljoen aan over.
best mooi bedrag voor speler met 1 jarig contract van 30.
Denk niet dat hij zoveel gaat betekenen voor ajax aangezien ze daar wat meer verwachten en niet alle ballen bij hem gaan inleveren.

12 juli 2021 om 13:48

Feyenoord houd helemaal niets over En vooral zeker geen 10 miljoen Droom verder Alles gaat op aan Bonus advocaat en Spelers loon huishouden van Feyenoord ze kunnen geen spelers kopen van 3 a 4 miljoen Moet het hebben van transfers/ vrij speler Die willen en vrij zijn

13 juli 2021 om 06:02

Dilima, grote onzin wat je hier zegt. De dure spelers zijn al vertrokken of vertrekken nog en die bonus van Advocaat gaat niet door

12 juli 2021 om 15:06

Maar wie kon het contract nou?
Het zou 4 mil zijn en geen cent meer toch?
Of stond er toch wat anders is.......

12 juli 2021 om 16:49

6,5 miljoen is denk ik wel redelijk. Hij verliest nog wel eens zijn hoofd. Een soort wandelende tijdbom.
Ik ben benieuwd of Ajax dit ook meegenomen in zijn contract. Daarnaast heeft Berghuis weinig doorverkoopwaarde. Aan de andere kant krijg je wel minder snel een kaart als Ajacied zijnde. Zie gevallen van natrappen in vorig seizoen.

12 juli 2021 om 16:59

Dom van Berghuis, maar hij komt in een andere omgeving terecht, waar de discipline en het niveau een oaar stapjes hoger lijkt te liggen. Het zal aanpassen of noet spelen worden.

12 juli 2021 om 17:17

Dat is mijn punt. Als hij het bij Feyenoord niet kan laten zien, hoe wil hij het bij Ajax dan tonen. Het lijkt mij meer een aankoop van machtsvertoon. Van kijk mij eens ik kan de beste speler bij jullie kopen. Net het verhaal als dat de supporters het geld van de seizoenskaart aan Feyenoord konden schenken. Daarvoor kregen ze dan wel een cadeautje voor. Toen kwam Ajax erachteraan dat supporters de helft konden terug eisen. Daar kregen ze ook een cadeautje voor. Ook komt Ajax vaak in het nieuws dat zij op dezelfde speler bieden als de concurrent.

Als ze bij Feyenoord slim zijn brengen ze die 5,5 miljoen euro direct naar Eindhoven voor Ihattaren. Direct een basis-waardige vervanger en een enorm talent waar je later weer voor kan cashen.

12 juli 2021 om 12:20

PSV laat Ihattaren nooit voor 5,5 miljoen weggaan, en al helemaal niet naar Feyenoord. Snap niet dat je dit zou denken..

12 juli 2021 om 12:37

Hij heeft nog maar een contract voor 1 jaar en lijkt niet bij te tekenen. Daarbij lijkt Schmidt niet echt vertrouwen in hem te hebben en hij past sowieso niet goed in het systeem. Als PSV hem niet verkoopt loopt hij gratis de deur uit en ik zou niet weten welke buitenlandse club meer dan 6 miljoen gaat neerleggen voor Ihattaren na afgelopen seizoen. Misschien Wolfsburg dan.

12 juli 2021 om 13:18

Ihattaren lijkt de knop om te hebben gezet, hij ziet er erg fris en fit uit in tegenstelling tot een jaar geleden.

12 juli 2021 om 12:20

Daar zal PSV ook hard aan meewerken denk ik..

12 juli 2021 om 13:26

Hij gaat ook naar Ajax. Heb ik van horen zeggen;-))

13 juli 2021 om 06:04

Snap sowieso niet dat Ajax voor Berghuis is gegaan als ze voor een paar miljoen meer Ihatarren op kunnen pikken. Die kunnen ze later nog verkopen

13 juli 2021 om 16:18

Omdat ook zij nog niet overtuigd zijn van de klasse op langere termijn wellicht?

12 juli 2021 om 12:21

Ik niet dat Ihattaran voor dat bedrag is op te halen. Het dubbele is een begin.

12 juli 2021 om 12:27

Heeft nog een 1 jarig contract he. maar ik denk dat dit bedrag idd nog niet genoeg is.

12 juli 2021 om 12:27

Voor iemand die bijna heel het jaar op de bank heeft gezeten????
Droom verder

12 juli 2021 om 12:35

Eerste plaats ihattaran
Zou nooit zelf voor feyenoord kiezen
Tweede voor dat bedacht 5 miljoen
Vergeet het maar dat je hem.kunt halen
Feyenoord moet het hebben
Van transfers vrije spelers
Of rond de twee miljoen
Ze hebben geen geld
Na berghuis transfer nog steeds niet
Moet advocaat nog van betaald worden bonus
Rest gaat op aan de spelers en huishouden

12 juli 2021 om 12:21

Vraag me hierbij alleen af of Ihattaren dit een goede stap vindt en of PSV überhaupt aan mee gaat werken. Ik zie Ihattaren ook best nog wel bijtekenen, nu ie het weer een beetje op de rit lijkt te hebben.

12 juli 2021 om 12:43

Ik denk dat PSV hem liever verkoopt dan dat hij straks gratis de deur uitloopt. Hoe Ihattaren er zelf naar kijkt weet ik niet, maar het zou wel een goede stap voor hem zijn. Sportief een kleine stap achteruit, maar wel (vrijwel) gegarandeerde basisplaats en een goede trainer die graag met jeugd werkt. Nog zo een rommelig seizoen onder Schmidt is voor niemand ideaal denk ik.

12 juli 2021 om 12:50

Perry

"nog zo een rommelig seizoen onder Schmidt is voor niemand ideaal denk ik."

Nee, klopt. Maar een geweldig seizoen onder Schmidt, dat zou voor iedereen toch wél ideaal zijn? Waarom zou dát niet ook nog kunnen?

12 juli 2021 om 12:54

Als psv hem verkoop zal
Het aan het buitenland worden
Enige club waar hij zelf heen wil in Nederland
Is ajax
Maar die heeft genoeg spelers op die positie
Ee goede stap voor hem feyenoord
Droom verder joh

12 juli 2021 om 12:58

Omdat Schmidt duidelijk de voorkeur geeft aan andere spelers. Dat was vorig jaar al zo en ook nu in de voorbereiding lijkt Ihattaren niet een onderdeel van de basiself te zijn. Als er voorin geen belangrijke spelers vertrekken wordt het gewoon weer een jaar banken met af en toe een invalbeurt.

12 juli 2021 om 13:12

Perry

"omdat Schmidt duidelijk de voorkeur geeft aan andere spelers."

Schmidt geeft de voorkeur aan spelers die fit zijn, Die niet te dik zijn en die geen diva gedrag vertonen terwijl ze in feite nog maar een handjevol keer hebben laten zien dat ze het predikaat toptalent waardig zijn. Maar dat was afgelopen seizoen. We praten toch over het huidige seizoen?

Ik trek nooit conclusies in oefenwedstrijden. Twee totaal verschillende teams, veel wissels, geen druk, geen wedstrijdtempo. En punt is dat Ihatteren nu niet te dik en niet fit is verschenen, maar super fit. Dus krijgt hij ook meer speeltijd, etc. etc.

Overigens, gewoon weer bank en af e toe invallen is gezien zijn prestaties een prima begin van het seizoen voor Ihatteren. Hij heeft het nodige goed te maken en nog heel veel te laten zien. En daarnaast, je vergeet dat hij bij PSV zit. Niet bij een subtopclub. PSV heeft vele wapens, Ihatteren is er daar een van maar niet het enige en zeker niet hét enige wapen of iets dergelijks. PSV is voor succes niet volledig afhankelijk van Ihatteren. Dat is zo klaar als een klontje. BIj Ajax zou hij ook niet in de basis staan. Dus als deze rol hem niet bevalt, ga dan lekker weg inderdaad. Dan ben je sowieso ongeschikt voor een topclub.

12 juli 2021 om 13:49

@dilima. Aannames, allemaal aannames. Ik acht het ook niet heel erg waarschijnlijk, maar dat deed ik bij Berghuis ook niet. Zo denigerend hoeft het allemaal niet. Zo zonder leestekens hoeft het ook allemaal niet.

12 juli 2021 om 19:52

Nee achtte jij het bij berghuis niet waarschijnlijk. Toen het eerste bericht naar buiten kwam wist ik genoeg

12 juli 2021 om 12:23

Alsof Ihattaren van PSV naar Feyenoord wilt op dit moment. En dat bedoel ik niet uit blinde negativiteit naar Feyenoord maar alleen kijkend hoe ze er op dit moment voorstaan.

Ik hoop echt op een wederopstanding bij Feyenoord met goede jeugdspelers en een goed uitgedacht plan. Dat ze nu Berghuis verliezen is jammer maar maakt wel weer plaats voor andere spelers om op te staan binnen de selectie.

12 juli 2021 om 12:23

Ihattaren gaat gewoon lekker naar Duitsland. Laten ze bij Feyenoord nou niet nu ze afscheid nemen van iemand die de sfeer in de kleedkamer verziekt er direct eentje voor terughalen.

12 juli 2021 om 12:24

Hoewel ik dat toe zou juichen, laat PSV hem natuurlijk niet voor zo'n laag bedrag gaan. Daarnaast is het ook nog maar de vraag of Ihattaren dat ziet zitten

12 juli 2021 om 17:03

@perry, spelers als Itaharen zullen niet meer naar feynoord komen, die zijn veel te goed voor een middenmoter die ze momenteel zijn. dan moet er langere tijd en iets structureel veranderen.

6,5 mil had je ook overgehouden als een trabzonspor of een wolfsburg op de deur had geklopt. bijna 30 met een 1 jarig contract had je er ondanks zijn statistieken niet veel meer voor gekregen, zeker als je ziet dat de grote jongens in het buitenland zich niet voor hem hebben gemeld. ff slikken dat hij naar Ajax is maarja, iedereen maakt fouten, kan de beste overkomen. dagje uithuilen en doorrrrr, niemand is groter dan de club. hopen dat nu idd die argentijn gehaald kan worden.

12 juli 2021 om 12:29

Je doelt op de fout die Feyenoord heeft opgesteld door zo'n belachelijk laag bedrag zonder voorwaarde in het contract te zetten of wat?

12 juli 2021 om 12:35

Als deze voorwaarde niet was gesteld had Berghuis al nooit bijgetekend en was hij al transfervrij de deur uitgelopen. Het was de enige voorwaarde (+ dat hij aanvoerder wou zijn) waarop hij wilde blijven.

12 juli 2021 om 12:38

nog niet eens. tuurlijk dat die troost nog een positie heeft bij Feyenoord slaat echt alles, maar zelfs zonder die clausule, had je misschien 7.5 mil voor kunnen krijgen, veel meer zal het echt niet zijn. nogmaals heeft een contract voor 1 jaar en is bijna 30. dan ga je geen 10+ mil voor hem vangen, zeker niet als Feyenoord zijnde. t einge is dat hij nou net naar die ene club moet waar de supporters van vragen doe dat nou niet, maar verder zit ik er niet zo mee. jammer dat ie weg is maar dat was hij anders toch al.

12 juli 2021 om 12:54

@suc6magnet: Ook dat deze regel voor Nederlandse clubs zou gelden? Denk dat Berghuis daar destijds niet zo moeilijk over gedaan zou hebben.

12 juli 2021 om 12:56

Welke argentijn? Lucas pratto?😋

12 juli 2021 om 12:57

Odesza: Ik zou juist alle spelers willen vragen niet naar sommige supporters te luisteren. Daar zit (bij elke club) een groepje treurig verdriet tussen. Laten we die nou niet belangrijker maken dan dat ze zelf denken te zijn.

12 juli 2021 om 13:01

die op rechtsbuiten zetten? dick is al een tijdje weg hoor.

12 juli 2021 om 13:05

Ook voor een 1-jarig contract vond ik 10+ miljoen voor Berghuis echt heel reëel hoor. Zelfs de houten klaas Traoré (die ook nog eens ver uit de gratie was) werd met een 1-jarig contract nog verkocht voor 10+ miljoen. Alles wat hij heeft gedaan is een goede wedstrijd spelen tegen Vvv. Voor iemand die al 5 seizoenen de uitblinker is en het consistent laat zien mag je toch wel minimaal 15 miljoen mikken normaal gesproken. Zijn waarde op Transfermarkt is ook 13 miljoen. Troost heeft het gewoon flink en flink verpest.

12 juli 2021 om 13:31

ja leuk hoor maar waar speelt Traore en waar speelt Berghuis, wat is zijn leeftijd en wat is berghuis leeftijd? daar heb je je antwoord al. een speler van 30 met een 1 jarig contract zal noooit voor 15 mil gaan dat is absurd. als je alle transfer er dit seizoen bijpakt van spelers van zijn leeftijd zelfs bij gigantische clubs mag je al blij zijn dat je er geld aan verdiend. Alaba, Depay, Wijnaldum, Aguero, Thauvin, Ramos allemaal geen euro opgeleverd. de enige noemenswaardige transfer deze periode van een speler van 29 of ouder die daadwerkelijk wat opleverde was pereira.

12 juli 2021 om 13:51

@odeza

"een speler van 30 met een 1 jarig contract zal noooit voor 15 mil gaan dat is absurd'

Toch denkt Feyenoord dat Ajax hem waarschijnlijk voor veel kan verkopen, gezien de doorverkoopclausule.

Maar benieuwd naar de officiele statement over wat exact prijs is.

12 juli 2021 om 13:58

De niet-spelende 28-jarige Blind werd door Ajax ook gekocht voor maximaal 21 miljoen, terwijl hij een aflopend contract had. Voor een Hazard is ook nog 160 miljoen betaald met een 1-jarig contract (om even aan te geven dat dat echt wel kan dus). Natuurlijk is het goedkoper, maar je hoeft normaal gesproken niet de absolute sterspeler voor zo’n prikkie te verkopen. Ik zie overigens niet het punt in van je vergelijking met compleet transfervrije spelers, dat zijn toch compleet andere situaties dan spelers met 1-jaar contract?

12 juli 2021 om 15:38

en al die voorbeelden en al die spelers hebben allemaal een ding met elkaar gemeen: Ze spelen niet bij Feyenoord. ''de 28 jarige blind'' de bankzittende traore'' dat zijn geen spelers van Feyenoord. we zijn subtop eredivisie dus rot nou ff op met dit soort kansloze voorbeelden. voor berghuis krijg je als Feyenoord zijnde niet veel meer dan 6,5 mil. punt.

12 juli 2021 om 15:40

heb het over t principe dat spelers op leeftijd in veel gevallen niet meer zo veel opleveren. dit waren niet zomaar een paar voorbeelden, dit waren alle transfer van 29 jarige dit seizoen.

12 juli 2021 om 17:08

Odeza, eindelijk een feyenoorder die relativeert, klasse!
Van mij mag feyenoord weer meedoen in de top 3/4, maar zoals je zegt, het is een middenmoter momenteel. Veel supporters schatten ze echt te hoog in momenteel.

12 juli 2021 om 17:20

@jaakke

Leuk dat je een mening hebt, maar Feyenoord een middenmotor noemen getuigt nou niet echt van enige realiteitszin. Afgelopen seizoen zijn ze voor het eerst in 9 jaar buiten de top 4 gevallen.

12 juli 2021 om 17:38

Ik moet 'oprotten' met kansloze voorbeelden, terwijl jij aankomt met transfervrije voorbeelden in de naam van Alaba, Ramos, Wijnaldum enz. die er he-le-maal niks mee te maken hebben en ook nog eens een compleet ander verhaal zijn door het verschil in contractduur. Vervolgens geef ik ook aan dat het onzin is dat een speler met 1-jarig contract gegarandeerd voor een prikkie verkocht wordt, zie dus voorbeelden Blind en Hazard. Dat is een stuk relevantere vergelijking dan transfervrije transfers. Een speler die Ajax koopt met een 1-jarig contract vind ik zelf overigens aardig vergelijkbaar in dit geval, maar dat terzijde. Maar als er bij Feyenoord daadwerkelijk gedacht wordt dat 6,5 miljoen het maximale is voor iemand die al 5 jaar de competitie aan flarden schiet, is het te verklaren waarom de club niet zijn hoogtijdagen viert.

12 juli 2021 om 12:36

Nou ik als Ajacied ben hier helemaal niet blij mee. Vind hem helemaal niet beter dan de andere opties die er ook zijn. Met als enorm minpunt is dat deze okay speler ook nog wel eens kortsluiting krijgt. De enige speler van Feyenoord die Ajax zou kunnen hebben is Geertruida verder stelt het allemaal niet heel veel voor in mijn optiek. dus jullie gefeliciteerd met een veel te hoog bedrag

12 juli 2021 om 13:11

Europees nooit wat laten zien...

12 juli 2021 om 17:10

Logisch, hij moest het meestal alleen doen. De rest speelde meestal bagger.
Dan wordt het lastig.

12 juli 2021 om 13:02

@odesza inderdaad, niks aan de hand. Ajax is voorlopig toch geen concurrent voor feyenoord, dus mooi het geld incasseren en goed gebruiken op weg naar een betere toekomst.

12 juli 2021 om 13:20

Wie? Tagliafico?

12 juli 2021 om 13:24

ja dan kan berghuis weer achter tajiliafiko aan rennen.

Dit is echt een zakcentje voor zo'n speler. Geweldig toch! Die gaat het wel goed doen bij Ajax.

12 juli 2021 om 12:25

Ach, zelfde bedrag als voor Klaiber. Dus vraag me af wat dat zegt over de verhouding tussen die spelers en wat dat zegt over de kans op speeltijd voor Berghuis. Een speler die je voor 30 miljoen haalt die stel je wel op. Voor 6 miljoen is die noodzaak er bij Ajax blijkbaar niet zo en word je gewoon de 3e stand in.

12 juli 2021 om 12:33

Waarom zou Ajax heel veel gaan betalen voor een basisspeler als het niet hoeft? Als Ajax Tadic voor 6,5 miljoen had kunnen halen hadden ze er ook een 15/18 miljoen voor betaald

12 juli 2021 om 12:37

Omdat je wel de ontwikkeling van Anthony in de weg gaat zitten met een 30 jarige.

12 juli 2021 om 12:28

Denk je dat hij basisspeler gaat worden?

12 juli 2021 om 12:37

Dat denk ik wel.

Neres gaan ze nog verkopen verwacht ik.

Tadic-Haller-Berghuis je basisvoorhoede. Met Antony daar nog achter.

12 juli 2021 om 12:48

Zou wel vreemd zijn. Neres is door afgelopen seizoen niet veel meer waard en dan zou je hetzelfde met Anthony doen? Dat zijn 2 spelers die 20+m hebben gekost. Dat zijn spelers waar Ajax ook nog wat aan wil verdienen.

12 juli 2021 om 13:05

Niet heel vreemd.
Anthony gooit zijn eigen glazen in door deel te nemen aan de OS in Tokio. Dus mist dus de gehele voorbereiding en als Berghuis lekker begint dan zal Anthony het erg lastig gaan krijgen en veel banken.

Maar ik vraag me af of Ajax die Sulemana óók nog gaat halen. Ja, dan heb je dus echt een topzware bank waar dan wekelijks twee spelers van 20 miljoen op gaan zitten. Okay, je hebt het beste materiaal van Nederland, zo is het ook, maar hoe denken jullie dat die spelers zelf erover denken?

Overigens, een andere kritische noot, en ervan uitgaande dat Neres, Labyad en Danilo de club gaan verlaten (want anders heb je dus nog meer dure spelers die de bank warm mogen houden), waar komen dan de kansen voor de eigen jeugdspelers voorin? Ik begin Noa Lang en Brobbey steeds beter te begrijpen. Want Ajaxsupporters geloven nog steeds in het frame dat de jeugd daar 'altijd kansen krijgt', maar voornoemden, net als Rijkhoff en anderen, weten anders dan de supporters kenneljik beseffen wat dat credo, in de praktijk, precies betekent. Uiteindeljik mag je, als jeugdspeler, voor je kansen gaan in concurrentie met spelers die meer dan 20 miljoen hebben gekost én die een salaris ontvangen van soms wel vier miljoen. Oftewel, gezien het financieel/economische belang dat er speelt, de noodzaak van Ajax om echt élk seizoen de groepsfase van de CL te moeten bereiken plus daarbovenop dus ook nog elk seizoen voor 55 miljoen aan spelers moet verkopen, en het feit dat Ajax afgelopen seizoen het kapitaal dat op het veld stond heeft zien verdampen (tagliafico, Neres en Onana zijn zeer drastisch in waarde gedaald), is dat een oneerlijke strijd.

Enfin, op zich is er niets op tegen dat Ajax heeft gekozen voor een totale breuk met het Authentieke Ajaxbeleid door het succes niet langer te stoelen op het in je elftal laten doorbreken van jeugdspelers. Het levert namelijk concreet heel veel succes op. En dus heb je gelijk. Maar dat supporters nog steeds geneigd zijn om in het eigen frame van de 'club die jeugd altijd kansen geeft' te geloven is wel een vorm van zelfdelusie. BIj PSV breken momenteel veel meer jeugdspelers door dan bij Ajax. Nou, als je dat tien jaar gelden had gezegd was je voor gek verklaard. Nu word je, als je dit soort feitelijkheden opsomt vooral uitgejouwd en beschimpt. Let maar eens op welke reactie ik weer ga krijgen. Maar ja, zo werkt dat nu eenmaal he. Iedereen mag namelijk gewoon een eigen mening hebben, lees ik overal.


12 juli 2021 om 13:07

Anthony op de bank ja? Goede speler. Heeft 16 miljoen gekost en die heeft een behoorlijk eerste seizoen gehad toch. Gaat die dan tweede in de pikorde worden.

12 juli 2021 om 13:16

16-22 miljoen inderdaad.

En tenzij jij wilt gaan spelen met twaalf of dertien man zul je toch een keuze moeten maken wie jij op de bank wilt zetten. Berghuis of Anthony die naar de OS gaat en de voorbereiding geheel mist? Geef an elf maar het antwoord. Of is jouw antwoord: ik zet Antony links, Berghuis rechts en Tadic centraal? Dan zitten die 22,5 miljoen van Haller op de bank. Kies maar dan, wie zet jij op de bank??

12 juli 2021 om 13:18

Constant Kante; Mocht Anthony van Ajax naar de OS. Of konden ze hem niet tegenhouden? Ik zie ook wel een ontwikkeling bij Ajax die te voorspellen was op het moment dat het welverdiende geld zou worden aangesproken om “het bayern van Nederland te worden” en ook aansluiten te zoeken bij de top van Europa. Daarin zul je eerder de aankoop doen dan de jeugdspeler de kans te geven. Dat is helemaal niet erg. Sterker nog, de lat van de jeugd moet omhoog willen ze aanhalen. In een ultiem plaatje zou Ajax misschien wel de eredivisie willen aftikken met zoveel mogelijk jeugd, en de CL met aangekochte spelers. Maar goed, dat moeten die spelers dan ook willen inderdaad. Maar hoe je het ook bekijkt: jeugd zal het moeilijker hebben om door te komen dan pak m beet 3-4 jaar geleden. Critici zullen zeggen dat er nog steeds voldoende doorkomt (zie Timber, zie rensch), maar ik denk ook dat het er in het iets oudere model nog wel een paar meer hadden kunnen lopen. klaiber wordt aangekocht, maar er lopen gewoon Timbers en rensches rond. En ja, Lang en Brobbey, dat zijn allemaal weer individuele gevallen, waar je kunt zeggen ze wilden niet konden niet etc. Maar als ik afstand neem en naar het totale plaatje kijk, dan is op veel plekken bij Ajax nu de 1e en 2e keus een aankoop, waar dat vroeger gewoon sneller een jeugdspeler zou zijn. Alleen al op rechtsvoor nu dus Neres, Anthony en dan Berghuis. Dat wordt misschien Anthony en Berghuis, maar als die beiden er niet bij zijn, komt er dan een jeugdspeler in of wordt dan Tadic naar rechts verhuist....

12 juli 2021 om 13:22

Rensch, Gravenberch en Timber hebben zich ook gewoon in de basis gespeeld inderdaad. Denk dat ze met de kennis van nu Klaiber niet gehaald zouden hebben, maar Rensch diende zich toen nog niet direct aan. En Nous was gebleseerd. Qua aanvallers is de spoeling wel erg dun, daar breekt niks door. Maar als iemand goed genoeg zou zijn, krijgt ie wel kansen. Eerst in Jong Ajax en dat is al een mooi platform om je te laten zien.

12 juli 2021 om 13:25

Maar je hebt ook gewoon 16 volwaardige spelers nodig, wil je het hele seizoen op hoog niveau blijven presteren. Een stuk of 5 goeie aanvallers is geen luxe. En met deze spelers heb je ook nog verschillende types in huis.

Verwacht trouwens wel dat Haller en Klaassen gaan profiteren van Berghuis. Die heeft een veel beter voorzet in huis dan Neres en Antony.

12 juli 2021 om 13:25

Wie ik op de bank zet....berghuis. Of kan die ook amc? Dan gaat kudus banken. Nou ja, idd. Luxe. Ik weet het ook niet. Ben geen Ajax fan of volger, maar altijd interessant om te kijken wat er gebeurt. Ik zie dat Ajax laatste jaren sterk aankoopt, maar ze kopen voor aardige bedragen ook breedte in. Bij psv zie je dat na de eerste 13-14 spelers de kwaliteit (die ik van die eerste groep al niet briljant vind) nogal stijl afloopt. Bij Ajax zit dat veel later in de selectie en gaat wat geleidelijker. Onderbuik, niet echt onderbouwd als ik eerlijk ben.

12 juli 2021 om 13:35

"en ja, Lang en Brobbey, dat zijn allemaal weer individuele gevallen, waar je kunt zeggen ze wilden niet konden niet etc. Maar als ik afstand neem en naar het totale plaatje kijk, dan is op veel plekken bij Ajax nu de 1e en 2e keus een aankoop, waar dat vroeger gewoon sneller een jeugdspeler zou zijn. Alleen al op rechtsvoor nu dus Neres, Anthony en dan Berghuis. Dat wordt misschien Anthony en Berghuis, maar als die beiden er niet bij zijn, komt er dan een jeugdspeler in of wordt dan Tadic naar rechts verhuist...."

Als die bedien er niet zijn, dan komt eerst Labyad erin en daarna, wellicht, een jeugdspeler.

Maar even terug naar de kern, wat jij hier zegt, dát is waar het om gaat. Je kunt roepen wat je wilt, maar ook jij ziet wat er is gebeurd. En je benoemt dat ook zelf. Zoal je ook de achterkant van deze medialle aanduidt, Ajax heeft een vlucht naar voren gemaakt. Dat 'Bayen-gelul' slaat dan weer helemaal nergens op verder, dat heb ik hier inmiddels vaak genoeg uitgelegd, maar dat Ajax momenteel een stuk beter presteert dan toen het nog de jeugd centraal stelde, dat is glashelder. Echter, het zou sommige Ajaxsupporters sieren als ze gewoon eens realistisch worden en heun verstand laten spreken. In plaats van hun branie, bluf en 'gogme' (eufemistisch voor arrogantie...).

12 juli 2021 om 13:38

Met de kennis van nu hadden Klaiber zeker niet gehaald Wanny. Er is nu geld, dus ook veel minder geduld om dat moment of te wachten. In het Ajax zoals ik dat als buitenstaander van “vroeger” ken, werd Timber er gewoon ingezet. En las als die niet zou voldoen werd er naar versterking gekeken. Op rechtsback heeft de opleiding een aardig trackingrecord, met vd Wiel, van Rhijn, Tete, Veltman, Mazraoui, Dest, dus daar zit geen blind spot of zo. En met rensch en Timber blijkt dat ook gewoon weer. Nou ja, ik vraag me dus af of iemand wel de (juiste) kansen krijgt. Tuurlijk. Buitensporig talent, dat breekt wel door. Maar ik vond t juist top dat spelers al bovengenoemde backs bij Ajax gewoon werden opgesteld, en dat ze in het eerste vervolgens kansen kregen. Uitgebreid de kans. Dus niet na wat mindere optredens opzij gezet worden, maar ontwikkelen. Ik zeg niet dat t nooit meer kan. Maar spelers als Lang en Brobbey had ik graag nog wat langer bij Ajax gezien, welke reden er ook was om elders verder te gaan. Nederlandse spelers die via de opleidingen hun minuten maken in de eredivisie

12 juli 2021 om 13:40

Yoda

"wie ik op de bank zet....berghuis. Of kan die ook amc? Dan gaat kudus banken. Nou ja, idd. Luxe. Ik weet het ook niet."

Ja, luxe zeker inderdaad. En dat is ook wat je wilt als topclub, laat dat duidelijk zijn. Het is dan puur de kunst als trainer en management om je selectie dan tevreden en rustig te houden. Op zich is daarvoor één belangrijk medicijn alles helend. Zolang je wint, dan is iedereen tevreden, happy, vriendjes, loopt het gesmeerd en ben je het lichtende voorbeeld voor iedereen. Zodra je niet meer wint, dan deugt het niet, ben je een oetlul en idioot, liggen spelers in de clinch en dan gaat het erover dat je niet zoveel goede spelers op de bank kunt hebben, etc. etc.

"onderbuik, niet echt onderbouwd als ik eerlijk ben."

Oh, dont worry, dat doen de meesten hier. Denk dat je met deze opmerking wel aardig in de buurt zit. De selectie van Ajax is momenteel breder. Dat garandeert verder echt niets, maar het is wel een gegeven.

12 juli 2021 om 13:42

Er komt voorin veel te weinig door. Dat lijkt mij duidelijk. Echter krijg je bij Ajax weinig kansen en als je hem krijgt, moet je hem pakken. Dat heeft een Noa Lang niet gedaan eind 2019. Als hij het daar goed had gedaan, had hij steeds meer speeltijd gekregen. Brobbey heeft ook zijn kansen gehad, maar heeft uiteindelijk niet verlengd, terwijl hij niet eens in staat was 90 minuten te spelen. Dus ja had je dan met hem die januarimaand in moeten gaan met alle toppers op het programma? Dat Ajax dat een te groot risico vond snap ik. Grootste probleem zit hem wat mij betreft in de ontwikkeling van de aanvallers. Unuvar en Sontje Hansen werd gewoon meer van verwacht. Die zouden je doorstroming moeten zijn voor dit seizoen en wellicht al vorig seizoen. Echter zijn dat tot op heden slechts momentenvoetballers in de Kkd, die ook wel heel vaak geblesseerd zijn. Dat is te weinig om aansluiting met het eerste te vinden. Daarbuiten loopt op dit moment niks rond of is alweer weggeplukt door grote buitenlandse clubs. Dus er zitten 2 kanten aan het verhaal. Wellicht krijgen ze te weinig kansen, maar er komt ook wel heel weinig door wat ook direct mee kan.

12 juli 2021 om 13:43

O ja, Labyad vergeten 😄 ik bedoelde zelf overigens niks met bayern (of bayern gelul zoals jij dat uitlegt 😀), maar het wordt als term gebruikt en ik bedoel meer “het moment dat Ajax besloot dat het wilde aansluiten bij de Europese top en daarvoor ook steviger financiële middelen zou gaan gebruiken dan ooit tevoren”. We zitten denk ik in hetzelfde gedachtengoed.

12 juli 2021 om 13:50

Master D, thanks. Ik volg Ajax onder het eerste team niet echt, maar je noemt idd twee spelers die hier op het forum regelmatig werden genoemd als potentiële doorbrekers. En terwijl ik daar op zat te wachten als het ware, kwamen Traore en Brobbey voorbij. Nu ben ik voor psv, maar snap je dat ik op basis van die informatie dus wel jaloers was. In potentie zie ik dat Ajax volgers hier 4 spitsen voor de komende jaren in hun gelederen hebben! Maar met traore en Brobbey is het anders gelopen, en met de twee die jij noemde is de ontwikkeling wat anders dan verwacht, maar t zou nog kunnen (?). T kan verkeren.

12 juli 2021 om 13:57

@contstant

"ik begin Noa Lang en Brobbey steeds beter te begrijpen."

Beetje makkelijk je hele post.

Noa Lang wilde zelf weg. Blijf het zonde vinden. Maar begrijpelijk want het klikte niet meer en had Tadic voor zich.

Brobbey wilde liefst blijven, maar zijn omgeving (zaakwaarnemer/ouders) bepaalden anders.

Uiteindelijk krijg je gewoon kansen bij Ajax als talent als je beter bent. Als deze spelers nu al de concurrentiestrijd niet kunnen winnen, hoe willen zij dan gaan naar grotere clubs.
Brobbey had als hij zo bleef ontwikkelen, dit seizoen Haller uit de basis kunnen voetballen. Als Haller echt de reden zou zijn -wat het dus niet is - wat gaat hij dan doen bij Leipzig die veel meer geld heeft en betere spelers kan kopen?

Zelfde voor Rijkhof bij Dortmund.

12 juli 2021 om 13:58

Masterd

"grootste probleem zit hem wat mij betreft in de ontwikkeling van de aanvallers. Unuvar en Sontje Hansen werd gewoon meer van verwacht. Die zouden je doorstroming moeten zijn voor dit seizoen en wellicht al vorig seizoen. "

Dat zijn dus perfecte voorbeelden.

De keuze die Ajax hier heeft is dus om inderdaad te kiezen om die twee grote talenten (ik hoor al ruim twee jaar dat dit mega talenten zijn) nu dus kansen en speeltijd te gunnen, óf om te gaan voor dure aankopen. En wederom, zoals dus al een paar seizoenen, is gekozen om heel veel geld uit te geven. Dat is een keuze. En waar ik op wijs en wat velen niet leuk vinden is dat Cruijff hierin gewoon altijd helder was. Hansen en Unuvar hadden nu door moeten stromen. Je hebt Tadic, Anthony, Labyad, Neres die er allemaal staan en de plekken daar achter die vul je met je eigen jeugd. Om dan door te schuiven.

Maar nu worden die plekken gevuld met Berghus en Sulemana.

En of het momentevoetballers zijn, of ze tekort komen of juist potentie hebben om door te groeien, dat weten we dus niet. Want die kansen krijgen ze niet. Althans, nu niet. Omdat er dure spelers gehaald worden.

12 juli 2021 om 14:06

"beetje makkelijk je hele post."

Als reactie op mijn aanklacht tegen het veel te makkelijke 'bij Ajax krijgt de jeugd altijd kansen', wat je te pas en onpas nog steeds overal hoort, vind ik deze reactie van jou wat karigjes.

"uiteindelijk krijg je gewoon kansen bij Ajax als talent als je beter bent."

Dan zou ik voor willen stellen dat we het statement wijzigen van 'bij Ajax krijgt de jeugd altijd kansen' (1971-2017) naar 'als je maar goed genoeg bent, dán krijgt je bij Ajax altijd kansen' (2018-...)!


"brobbey wilde liefst blijven, maar zijn omgeving (zaakwaarnemer/ouders) bepaalden anders."

Nou ja, als we het toch over 'dit is echt veel te makkelijk' hebben, dan vind ik dit er ook eentje zeg. 'hij niet, nee zijn zaakwaarnemer is een geldwolf, en hij kon er niets aan doen'. Neh, onzin. Brobbery was en is overal bij. Die mythe dat de zaakwaarnemers alles bepalen en dat voetballers dingen doen die ze niet zouden 'willen' gaat veel te ver. Brobbey is een voorbeeld van Ajaxjeugdspelers die zien wat het statement van de supporters in werkelijkheid op de werkvloer voor jeugdspelers betekent. En daarom is hij weg gegaan. Dat Ajax Haller alleen maar heeft gehaald omdat Brobbey niet wilde bijtekenen is ook al zo'n mooie redenering die achteraf is geconstrueerd.

12 juli 2021 om 17:15

Lang verhaal kante, maar kloppen doet het niet. In het bijzonder over de jeugd spelers. Wat jij niet meeneemt in je verhaal is dat de lat bij Ajax hoog ligt, fors hoog. Dus een jeugdspeler die bij feyenoord nog prima meekan, komt mogelijk te kort voor Ajax. De echt grote talenten spelen wel, met Timber als voorbeeld.

Nog steeds veel te weinig geld maar daar kunnen we Sjaak Troost voor bedanken. Die anderhaf miljoen voor Feyenoord is op dit moment gewoon belangrijk. Geeft ook te denken al die clubwatchers als Krabbendam die zeiden dat Feyenoord zich niet zo klein moest opstellen en maar 'gewoon' die vier miljoen moest accepteren. Dan snap je echt geen reet van de positie waar we in verkeren als club.

12 juli 2021 om 12:31

Als Sjaak Troost deze deal niet had gemaakt was hij 1 jaar geleden al gratis de deur uit gelopen. Dus snap deze opmerking nooit zo?

12 juli 2021 om 12:38

Je had die clausule gewoon nooit voor binnenlandse teams moeten opnemen.

12 juli 2021 om 12:42

Suc6magnet, denk je niet dat de deal ook niet gewoon was beklonken met een wijziging dat de clausule alleen voor buitenlandse clubs gold? Dat hij voor weinig weg zou gaan stond vast, maar naar Ajax kan ik me voorstellen dat dat steekt.

12 juli 2021 om 12:50

Ik denk dat de voorwaarde is gelinkt aan of het een CL spelende club is. Daarmee zou hij dus bijv. (nu) niet naar PSV kunnen maar wel naar Ajax. Zo’n soort addertje zal er wel onder zitten. Denk niet dat Berghuis akkoord was gegaan met ‘per definitie geen Nederlandse club’

12 juli 2021 om 13:24

Omdat hij toen zo uitgesproken was in de media over 'geen binnenlandse transfer', zou het niet zo'n probleem moeten zijn die clausule toe te voegen destijds.

12 juli 2021 om 14:12

Ja dat zou ik ook verwachten NJ, dat was ook mijn invalshoek.

12 juli 2021 om 12:38

Sjaak Troost heeft twijfelachtige beslissingen genomen, maar deze rondom Berghuis vind ik nog ergens wel begrijpelijk. De langdurige verlenging en bijbehorende salarisverhoging van Jorgensen is een stuk minder begrijpelijk.

Iedereen blij.
Ajax want die heeft een veel scorende vleugelaanvaller voor weinig geld
Feyenoord, een man van 30die nog maar 1 jaar vastlag en niet naar iedere buitenlandse club wilde verkassen
Berghuis, weer een stap omhoog, CL voetballen en in Nederland blijven wonen
Hij mag Dickie wel dankbaar zijn, want met zijn hulp heeft hij zich zo goed ontwikkelt

12 juli 2021 om 12:27

Jij denkt dat de meeste Feyenoord fans hier blij mee zijn?

12 juli 2021 om 12:32

Nu steeds meer duidelijk wordt hoe Berghuis achter de schermen de touwtjes in handen had en zijn stempel drukte op de sfeer, denk ik dat steeds meer supporters er best vrede mee beginnen te hebben ja.

12 juli 2021 om 12:36

Zoals Messi bij Barcelona bepaalde hij de koers @ Feyenoord? Dan kan je inderdaad beter afscheid nemen. Niemand is groter dan de club. Ben niet per de fan van deze overstap. Goede voetballer voor in de ED maar Europees moet nog blijken. Gaat Neres nu vertrekken? Zou ik jammer vinden maar het wordt wel erg druk anders..

12 juli 2021 om 12:41

Zal dom van ze zijn als ze dat niet zijn.
Met dit bedrag, dat hoger is dan Ajax wilde betalen!!, kan Feyenoord vooruit.
Arnesen weet dit wel verstandig te besteden.
Bovendien begon Berghuis wrevel te wekken bij een deel van de fans.
Je zal natuurlijk Nooit Iedereeen tevreden kunnen stellen, maar de verstandige fans en dat zijn er veel meer dan de onverstandige fans zullen hetgeen ik schrijf wel kunnen beamen

12 juli 2021 om 13:19

Het lijkt me vanzelfsprekend dat het merendeel niet blij is als hun beste speler naar de rivaal vertrekt, ongeacht het bedrag.

12 juli 2021 om 12:35

Dickie mag eerder berghuis dankbaar zijn.. zonder zijn ingevingen had Feyenoord nog lager geëindigd

12 juli 2021 om 12:45

Ook dat is waar. Maar we kennen allemaal de oude Berghuis.
Snel op zijn pik getrapt en gewoon geen goede speler, althans ik vond hem niks.
Maar het afgelopen seizoen zag je zijn ontwikkeling; zo goed dat de Boer hem moest selecteren en het was zelf zo dat een enkeling vond dat hij moest spelen

Joh, nog steeds relatief goedkoop. Gewoon een goede aankoop voor Ajax!

Altijd de vraag wie er gelijk heeft natuurlijk. In elk geval is het rond en dat lijkt mij voor alle partijen het beste. Geen idee wat je er van kunt verwachten overigens.

Dan stond Feyenoord toch echt heel sterk in een eventuele arbitragezaak. Anders had Ajax hier natuurlijk nooit mee akkoord gegaan. Maar ja uiteindelijk iedereen blij.

12 juli 2021 om 12:31

Een arbitragezaak had ook heel lang kunnen duren. Nu kan Berghuis snel aansluiting in de voorbereiding en die 2,5 miljoen, dat is zakgeld voor Ajax.

12 juli 2021 om 12:31

Ik denk eerder dat Ajax geen zin daar in heeft en Feyenoord ook echt wel wat "gunt"Ik denk echt niet dat Feyenoord zo sterk stond anders had Feyenoord er echt wel meer uit proberen te slepen.

12 juli 2021 om 12:40

Ach, ja voor 1 miljoen op voorwaarde dat Berghuis kampioen wordt met Ajax. Je moet het maar willen.

Mooi deze solidariteitsbijdrage van het rijke Ajax aan Feyenoord. Een bijzondere en pikante transfer. Eigenlijk hadden Berghuis en Ajax wijzer moeten zijn.

Ik ben een Feyenoorder maar deze stap had ik ook gemaakt, begrijp me niet verkeerd maar het is een stap hoger we kunnen stoer doen.. maar Ajax is op dit moment met alles stap vooruit op alle clubs in Nederland.

12 juli 2021 om 13:51

Dat is je goed recht. Ik ben ook Feyenoorder maar ik zou het niet doen. Dat heeft niks met stoer doen te maken. Ik vind een stap hogerop ook niet altijd een verbetering. Als ik ergens ga werken wil ik me identificeren met het bedrijf. Dat heb ik bij Ajax totaal niet. Als jij dat wel hebt is dat prima maar dat wil niet zeggen dat iedereen dat heeft.

Die “belofte” was in januari 2020 en de wereld ziet er inmiddels anders uit. Op dat moment heeft ie geen binnenlandse transfer gemaakt en anderhalf jaar later wel. Hij zei toch niet nooit een binnenlandse transfer te maken. Het oordeel druipt er vanaf in dit artikel, en in alle andere over dit onderwerp, VZ..

12 juli 2021 om 16:11

Ach ja, Voetbalzone stookt nu eenmaal graag het vuurtje een beetje op. Logisch ook, gezien het aantal reacties in alle artikelen over dit onderwerp.

Beste voor alle partijen 6,5 miljoen is nog redelijk natuurlijk te weinig voor een speler met zijn kwaliteiten. Maar daar mogen we Sjaak Troost voor bedanken de slechtste TD ooit van Feyenoord die dit contract zo heeft opgesteld. Nu dit nare hoofdstuk afsluiten en op zoek gaan naar een vervanger Jahanbaksh zou ik wel een goede vinden.

Dus men vind het wel normaal dat Berghuis naar de grootste rivaal vertrekt voor een schijntje? Dit bedrag is alsnog peanuts! Lijkt wel alsof er een simpele speler naar Ajax gaat gezien de reacties. Dit is toch gewoon een klapper van jewelste. Ajax dat even de beste speler van Feyenoord berooft voor een enorm laag bedrag (laag in de voetbalwereld). Dat is wel even wat hoor! En voor Ajax zal hij top zijn, die gaat zo mee met het niveau daar en zal een goede tandem worden met Tadic verwacht ik.

12 juli 2021 om 12:49

je kan je er druk om maken maar t heeft 0,0 zin. er staan nu rond de 25 jongens te springen om te beginnen. schenk ik liever daar mijn aandacht aan. met of zonder berghuis, titel kandidaat zijn we toch niet dus geen probleem. op de lange termijn is het natuurlijk beter nu spelers als balde en conteh vrij baan hebben om die plek op te eisen. aan een 30er hou je niets meer over, aan een 18-jarige straks wellicht wel.

12 juli 2021 om 15:31

Exequiel Zeballos volgens de Argentijnse kranten wil Boca minimaal $ 25 miljoen hebben, zij zien in hem een heel groot talent. Zal Feyenoord ff op de geldschieters moeten wachten.

12 juli 2021 om 15:35

een maand geleden was t nog 8 mil gaat hard dan. maargoed ik heb het hier over Conteh en Balde en die hebben we al.

Gadverdamme...wat een kansloos iets. Ik snap dit echt niet van Ajax.. tenzij ze hem hebben gekocht als statement naar Feyenoord. Ik zou die jongen alleen maar op de tribune plaatsen en zo een statement afgeven. Rotventje met zijn haantjesgedrag. Ben benieuwd of ie zich weet te weren ten opzichte van echte Ajax spelers

12 juli 2021 om 13:10

Bij Feyenoord stak hij er met kop en schouder bovenuit, dat zal bij Ajax anders zijn. Bij Ajax is hij niet het haantje maar gewoon een van de goede spelers. Dan krijg je vanzelf ander gedrag.

12 juli 2021 om 13:25

Bij Ajax is hij gewoon ook de op een na beste speler.

12 juli 2021 om 13:25

Ik ben er ook niet blij mee, maar het is nou eenmaal zo. Berghuis is een goede speler hoor, maar wij hebben voldoende alternatieven en zolang Neres er ook nog is, die ik niet per definitie lager inschat dan Berghuis, is deze transfer overbodig.

Daarbij moet wel gezegd worden dat 6 miljoen tegenwoordig geen hoog bedrag meer is. 6 miljoen voor de beste speler van Feyenoord, al is Feyenoord geen topclub meer, zou je ergens belachelijk kunnen noemen. Senesi is (gelukkig voor de Rotterdammers) meer waard.

Wel is het zo dat Berghuis bij Feyenoord de man was en bij Ajax is hij dat niet. Daar is hij 2e of 3e keuze en niet de sterspeler. Daar hebben we Tadic en Antony al voor lopen voorin, samen met Haller. Bij Ajax moet hij zich volledig opnieuw bewijzen, zal hij eerder een bal moeten afgeven dan voor zijn eigen kans mogen gaan en zal hij ook geen enkele strafschop nemen.

En anders is het ook gewoon leuk om te f*cken, koop de beste speler van je rivaal en gooi 'm op de bank. Autsj

Zou kunnen, meestal houd ik gemelde transfersommen van VI en De Telegraaf aan. Dat zijn op het gebied van Ajax transfersommen betrouwbare bronnen. Voor de rest allemaal prima hoor, een prima bedrag voor de kwaliteiten van Berghuis.

Je zou zo toch echt best een leuk team kunnen bouwen. jong en fris, veel voetballend vermogen.

Bijlow
Pedersen
Geertruida
Senesi
Malacia
Toornstra
Til
Kokcu
Zeballos
Ugbo
Sinisterra

Weken geleden werd er al op voetbalzone gemeldt dat de transfersom 6 miljoen euro was. Nu blijtk dat ie 5,5 miljoen euro vast is met een miljoen extra aan variabelen. Kortom, de transfersom is dus als verwacht en helemaal niet verrassend.

Blijkt het contract dus toch anders in elkaar te zitten dan menig voetbalzone-expert zo stellig beweerde. God, wat waren ze ervan overtuigd dat het 4 miljoen zou worden en nog geen euro meer.

12 juli 2021 om 13:11

Nee hoor, weken geleden waren we het allang met elkaar eens dat Ajax extra zou betalen om problemen te voorkomen. VZ had de transfersom op zes miloen euro gezet. En wat blijkt nu, het is tussen de 5,5 en 6,5 miljoen euro.

12 juli 2021 om 13:37

Iedereen was het er over eens dat Ajax niets (extra) zouden betalen als er geen noodzaak was. Blijkbaar was het contract iets complexer dan iedereen hier deed voorkomen.

12 juli 2021 om 14:13

@speedyafc

Wat een onzin zeg en dat weet je zelf ook. Onder elk artikel dat ging over Berghuis werd er door Ajacieden gezegd dat "feyenoord geen kans had omdat er een gelimiteerde transfersom van 4 miljoen in stond" of iets wat daarop lijkt. Ik heb werkelijk geen enkele reactie (en al helemaal niet collectief/massaal) gelezen waarin werd gesteld dat 'ajax sowieso extra gaat betalen om problemen te voorkomen'.

Je kan ook als Ajacied gewoon toegeven dat jullie het verkeerd hebben gezien, dat zou je sieren. In plaats daarvan verzin je weer een smoesje om je eigen ongelijk te verbloemen, wat nergens op gebaseerd is.

Ter verduidelijking, kijk eens naar de reacties onder de artikelen 'ajacieden zien Berghuis graag komen, 'fabrizio Romano: Ajax ‘ligt op poleposition’ voor twee aankopen' en 'dick Advocaat is boos over bonus; Feyenoord geeft verklaring'.

12 juli 2021 om 14:55

Ik denk zelf dat als Ajax geweigerd zou hebben om meer dan € 4 miljoen te betalen, Berghuis een arbitragezaak had aangespannen. Gelet op alle emoties rondom deze transfer en het feit dat Berghuis anders donderdag aan had moeten sluiten bij de training, heeft Ajax ervoor gekozen om iets meer te betalen.

12 juli 2021 om 15:16

Moet eerlijk zeggen, dat van die arbitragezaak dat is compleet nieuw voor mij. Is daar ooit echt sprake van geweest??

Want ik vraag me af of Berghuis een dergelijke zaak werkelijk aan had willen spannen. Tuurlijk, als de zaak muurvast zit en terug kan hij niet meer, dan moet je iets. maar de regel is nu eenmaal dat als je een rechtszaak begint, alle partijen in beginsel al bij voorbaat hebben verloren. Vandaar ook dat verreweg de meeste conflicten in Nederland gewoon zonder rechtszaak maar door een schikking of regeling worden opgelost.

En als klopt wat jij zegt, dat Ajax er wat bijgelegd heeft, dan vind ik dat heel slim en een prima oplossing. Want je koopt, met dat bedrag, echt letterlijk rust. En je koopt een stressvolle en nare periode direct af.

12 juli 2021 om 16:13

@jjr12
Kijk het topic 'berghuis ziet af van miljoenen' (uid=390397) van 28 juni j.l. maar eens terug.

12 juli 2021 om 16:17

Ik denk dat het best een reëel scenario is. Ajax koopt in dit geval inderdaad voornamelijk rust met deze 'schikking'. Op zich is dat het geld wel waard, een eventuele arbitragezaak kost uiteindelijk ook een hoop en helaas niet alleen geld, maar ook imagoschade voor alle betrokken partijen.

Is ten hag ook de td van ajax. De aankopen komen bijna allemaal uit de koker van tenhag.

12 juli 2021 om 13:25

Dat zal toch altijd in samenspraak zijn met Overmars. Denk niet dat een TD jongens aantrekt die de trainer niet zit zitten.

Ik heb er geen problemen mee dat een voetballer er niet hetzelfde instaat als een supporter. Steven heeft z'n uiterste best gedaan en kan nu voor ajax z'n best gaan doen. Je bent voor de club waarvoor je speelt.

12 juli 2021 om 14:15

Ben het met je eens, en tevens was Steven vroeger supporter van Ajax.

Ben wel benieuwd naar de combo Haller en Berghuis kan wel eens smullen gaan worden.

Contract voor 1 jaar, te oud om ooit nog door te verkopen en een dik salaris. Ik kan wel leven met deze deal. Nee, de ster naar Ajax is niet leuk, maar goed, Ajax is een stap vooruit voor hem. Feyenoorder ben je niet omdat ze altijd winnen toch? Bedankt voor alles Steven, ik hoop dat je degradeert volgend seizoen

12 juli 2021 om 16:20

Haha, jij weet er altijd wel een leuke draai aan te geven.Absoluut mijn favoriete Feyenoord supporter op het forum. Wel ff wennen hoor, die nieuwe avater.

Bij ieder gerucht over transfers wacht ik altijd tot dat het op ajax.nl staat dan is het officieel. Er worden nu bedragen enz genoemd en dat Berghuis naar Ajax is maar het staat nog steeds niet op ajax.nl. Dus we kunnen wel gaan speculeren of weet ik wat maar mensen het is NOG niet officieel.

Kan oplopen tot 6.5 miljoen, dan is dat nog een koopje waar je geen buil op kan vallen. Bij Feyenoord was Berghuis veruit de belangrijkste speler maar bij Ajax een goede bruikbare speler die ondanks zijn 29 jaar nog beter kan worden.

Tja,
Suarez is al weer een tijdje weg bij Ajax en we pakten de laatste jaren niet zoveel rode kaarten meer sinds ook Veltman weg is. Met Tagliafico als enige voorop hadden we wat versterking nodig. Mooi dat we dan weer een rechtsbuiten hebben die van tijd tot tijd een rode kaart kan pakken...

On Topic ..ik lees elders ook dat Feyenoorders shirtjes gaan verbranden. Tja, hoe gek kan je zijn. Ik geloof niet dat er veel ajacieden waren die vermeer-shirtjes gingen verbranden. Transfers horen nu eenmaal bij het leven ...

Get a life!

12 juli 2021 om 16:24

Maar er waren wel Ajacieden die het nodig vonden om een Vermeer-pop in de Arena te hangen. Laten we alstublieft niet doen alsof er bij ons geen gekkies rondlopen.

13 juli 2021 om 07:46

Dat klopt ja,
Was ik al weer helemaal vergeten. Maar inderdaad .. die zotten lopen er ook bij Ajax rond.
Goed van je om dat nog even te vermelden.
Zo zie je maar .. hoe onvolwassen sommige supporters toch zijn ..

Ajax gaat hier nog flink spijt van krijgen. Qua kwaliteiten absoluut een aanwinst, maar je legt hier verspreid over 4 jaar gewoon bijna 25 miljoen neer voor een jongen van bijna 30. Kan er in ieder geval niet rouwig om zijn dat hij vertrekt, zelfs niet dat het naar Ajax is. Die jongen had al lang geleden weggemoeten en zeg nou eerlijk; welke club zou nou 6,5m voor hem neerleggen?

Berghuis is weer lekker dom bezig, betaald gewoon 1,5 miljoen meer plus eventuele bonussen a een miljoen en een doorverkooppercentage, terwijl hij er met 4 en een arbitragezaak was geweest. Dan ben je echt een slechte manager. Hij smijt veel teveel met geld de laatste tijd terwijl ze verlies draaien. Kan daar niemand boven staan om deze man tegen te houden bij zoveel doms?

Geen 4 maar 5 spelers gingen deze weg. Ook Wim Jansen ging ooit in de jaren ,70 van Feijenoord naar Ajax, werd toen voor de wedstrijd van Feijenoord tegen Ajax uitgeschakeld door een ijsbal die tegen zijn oog gegooid werd, toen al was er onderling haat en nijd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren