Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag: ‘Dan zie je dat de nummer twee van Nederland het niet bij kan benen’

Laatste update:

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft een groot compliment uitgedeeld aan zijn team voor de manier waarop de Amsterdammers de rug hebben gerecht tegen PSV. Door twee goals van Eran Zahavi keek de thuisploeg zondag al vroeg in de wedstrijd tegen een 0-2 achterstand aan. Door goals van Quincy Promes en Antony hield Ajax een punt over aan de Eredivisie-topper en blijft het koploper.

“Het is duidelijk dat wij heel matig beginnen. We maken een paar foutjes en die straft PSV direct af. Dan kan het heel lastig worden, maar ik moet mijn ploeg een groot compliment maken voor hoe ze de rug gerecht hebben en de wedstrijd hebben doen keren”, aldus Ten Hag na afloop van het gelijkspel in gesprek met ESPN. De trainer zag vanaf de zijlijn dat zijn ploeg in de loop van de eerste helft controle kreeg over de wedstijd. “Na halfuur is die wedstrijd volledig voor ons, het laatste uur. Op basis van kansen hadden we gewoon moeten winnen.”

Hoe het komt dat Ajax in de beginfase van de wedstrijd geen grip kreeg op de wedstrijd? “Dat begint met een mokerslag”, doelt hij op de openingstreffer van Zahavi. “Dan zetten we onvoldoende druk op de bal. Daarna zie je te weinig lef om druk te zetten, om mee te schuiven, aan de bal wordt het te hectisch en je zag dat er te snel naar de eindpass werd gezocht. Dan speel je hun in de kaart en heb je weinig grip op de wedstrijd.” Ten Hag vindt dat zijn ploeg er goed aan heeft gedaan om counters van PSV te neutraliseren. “Ik kan me weinig countersituaties herinneren. Dat hebben we goed gedaan en goed georganiseerd. Daley Blind en Perr Schuurs hebben dat goed opgelost.”

Na 45 minuten spelen kwam Sébastien Haller binnen de lijnen. Ten Hag is tevreden over de manier waarop hij inviel. “Hij maakte gelijk een goal die ongelukkig werd afgekeurd. Je kunt doorvoetballen over hem, we moeten leren hem te gaan benutten. Bij de 2-2 zag je al dat hij belangrijk voor ons gaat worden”, aldus Ten Hag, die benadrukt dat zijn ploeg karakter toonde. “Als we die intensiteit op mat kunnen leggen, dan zie je dat de nummer twee van Nederland het niet bij kan benen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Niet bij kan benen is ook wat overdreven hoor. Ajax was de betere vandaag en als een ploeg de winst verdiende was het zeker Ajax. Toch heeft PSV 7 schoten op doel tegenover 4 van Ajax terwijl Haller alleen meer heeft gekost dan de hele PSV basis vandaag. Ajax is nu titelfavoriet maar het is nog lang niet over.

10 januari 2021 om 20:15

Ik dacht er net hetzelfde over. Ik ben ook van mening dat PSV eigenlijk zichzelf een beetje te kort heeft gedaan. De eerste 20 minuten counterde ze dodelijk en daarna werd er niet meer gevoetbald, maar gewoon ballen wild weggeschoten. De kwetsbaarheden van Ajax werden best wel bloot gelegd, overigens van PSV ook. De tweede helft had PSV weinig in te brengen, dus een gelijkspel is dan terecht. Ik denk dat PSV ook heel blij is met een punt. Het is lang geleden dat PSV een resultaat heeft behaald in de Arena. Het is nog lang niet beslist, maar ik denk wel dat het uiteindelijk tussen Ajax en PSV zal gaan.

10 januari 2021 om 20:21

Ja het gaat tussen Ajax en Psv. Als Ajax het op de rit krijgt met een fitte Neres, Haller en Kudus zijn ze verreweg het beste team. PSV met Gotze is ook een veel betere ploeg. Ik zie Ajax uiteindelijk wel kampioen worden maar denk dat het niet veel gaat schelen.

10 januari 2021 om 20:49

Ik verwacht het zelf ook, maar vergeet niet dat qua uitwedstrijden Ajax nog Vitesse, Heerenveen en Twente krijgt en over het algemeen ook veel moeite heeft met Heracles. PSV heeft deze clubs al gehad en heeft op dat gebied een makkelijker schema. Ik ben benieuwd het zal heel spannend gaat worden in ieder geval.

11 januari 2021 om 07:07

Heerenveen uit is voor Ajax in tegenstelling tot PSV een veredeld oefenpotje. Ik hoopte jaar in jaar uit dat ze daar punten verliezen, maar deze hoop is al jaren vervlogen.

10 januari 2021 om 20:19

dat mag ook wel gezien de uitgaves. Ajax is gewoon aan hun stand verplicht kampioen te worden

10 januari 2021 om 20:57

Echt kansloos dit. Uitgaven kan je niet als maatstaf nemen, je moet de vertrekkende spelers ook meetellen. Ajax is erop achteruit gegaan. Er is veel meer geld van verkopen binnengekomen dan er aan nieuwe spelers is uitgegeven. Dan wordt het elftal dus minder.

10 januari 2021 om 21:10

Dus volgens jou bepaalt het netto resultaat de kwaliteit van de selectie? Dat is echt de grootste onzin die er bestaat. Als telstar een speler koopt voor 2 ton, en een speler verkoopt voor 2 ton. En Ajax doet hetzelfde maar die verkoopt voor 50m en koopt voor 50m, dan kan je toch niet zeggen dat de uitgaven niks zeggen over het kwaliteitsverschil tussen telstar en Ajax.

10 januari 2021 om 21:27

ok, dus dan kunnen we ook gaan zeggen dat Ajax gewoon moet winnen van de Europese top want uitgaven vertellen verder niks over de kwaliteit van een selectie, dus die Europese topclubs zijn dan niet in het voordeel

10 januari 2021 om 21:58

Geld zegt niet alles , anders had City de afgelopen jaren de CL moeten winnen. Ooit een zak geld een goal zien maken ?

10 januari 2021 om 22:15

de uitgaven zeggen iig dat City al jaren hopeloze wanprestaties levert in de CL. als je met een selectie van 1,5 miljard wordt uitgeschakeld door clubs als AS Monaco, Spurs en Ol.lyon is dat imo een regelrechte schande. een zak geld maakt idd geen goals maar met het geld wat er in die zak zit kan je wel spelers betalen die aardig wat goals voor je gaan maken dus die stelling slaat imo al jaren de plank mis

10 januari 2021 om 22:28

@japie
Kwaliteit is niet per se geld. Geld is een factor, maar jij maakt van geld de enige factor en dan ga je de mist in. Spelers kunnen geld kosten, maar om allerlei redenen: blessures, klik met de groep, manier van spelen, heimwee, gebrek aan kwaliteit, toch niet brengen wat vooraf door de kope van ze werd verwacht.

Nogmaals, je blijft met verkeerde meetinstrumenten kwaliteit meten. Even voor de grap: een tv die met korting bij winkel a verkocht wordt, vanwege een actie, is niet minder qua kwaliteit dan diezelfde tv die in een andere winkel nog zonder korting wordt verkocht. En als je de tv bij de tweede winkel zonder korting koopt, is die niet aan zijn stand verplicht het beter te doen/langer mee te gaan, omdat die duurder was dan de andere (zelfde) tv die met korting te koop was.

Jouw metingen voor kwaliteit zijn niet valide. Je gebruikt een verkeerd meetinstrument. Ik vind het bizar dat je die zin icm geld herhaalt.

Had je gezegd dat je vindt dat ze een betere selectie hebben dan de rest van de competitie en dat ze daarom verplicht zijn kampioen te worden, kan ik je volgen. Gemotiveerd. Al kunnen meningen hierover verschillen. Want wat is kwaliteit? En hoe meet je dat? En heeft een spelsysteem geen invloed op hoe die kwaliteit benut wordt. Mogelijk heb je veel kwaliteit, mr speel je een ingewikkeld spelsysteem, waardoor de kwaliteiten van jouw spelers niet 100 procent naar boven komen, en speelt een ander team met minder kwaliteit in de selectie een 'makkelijker' spelsysteem waardoor de kwaliteit van hun selectie 100 procent goed wordt benut.

Je redeneert over dit punt steeds veel te makkelijk.

10 januari 2021 om 22:37

@diegopoladona dan is je scouting dus niet in orde want een goede scout die heeft de expertise om te zien welke spelers wel en niet gaan werken. als club stel je zelf je scouts aan dus dan voer je dus geen goed beleid als je veel meer geld uitgeeft als je directe concurrentie en het is niet terug te zien op de ranglijst of in de resultaten. verder verzin je als coach normaliter een systeem waarin je spelers en dure aankopen gaan renderen. zo niet dan voer je als club geen goed beleid want je haalt toch spelers waarvan je weet dat ze in je speelwijze gaan passen?

10 januari 2021 om 23:11

Japie, was het maar zo makkelijk. Natuurlijk is dat de doelstelling maar jij hebt toch ook wel genoeg transfers gezien om te weten dat het heel lastig te voorspellen is hoe een speler in een andere omgeving functioneert? Eerste voorbeeld waar ik aan denk is Fernández Torren, maar zo zijn er tientallen.

Plus voetbal zelf is ook onvoorspelbaar. Het op papier beste team wordt niet altijd kampioen. Geluk speelt een rol en dat maakt voetbal juist zo leuk. Je moet bijvoorbeeld niet alleen maar naar de uitslagen kijken om te bepalen hoe een coach presteert.

10 januari 2021 om 23:48

toch zie je bij clubs als Bayern, Psg, Celtic en Juventus b.v. dat ze met veruit de duurste selectie gewoon zowat jaarlijks kampioen worden. daar kan eens in de zoveel tijd dan een keer een verrassing tussen zitten maar normaal hoor je zeker 4 van de 5 keer kampioen te worden

11 januari 2021 om 00:08

Jaaaaa, met 65 miljoen investering - Klaassen, Kudus, Anthony en Haller zijn van die aankopen directe versterkingen voor de basis - wordt je er erg veel zwakker op of niet?

10 januari 2021 om 20:20

@PSV-er, na een heel goed eerste half uur heeft PSV toch weinig meer laten zien? In de eerste 30 minuten komt Ajax er niet aan te pas. De tweede helft was het andersom en combineerde Ajax makkelijk door PSV linies heen. Beiden hebben hun sterke kanten. De bewering van Ten Hag dat zodra ze druk beginnen te zetten en te combineren dat PSV het niet meer kon belopen is gebaseerd op de tweede helft volledig terecht. Net zoals dat PSV in de eerste helft liet zien goed druk te kunnen zetten en een goede counter goal maakten.

10 januari 2021 om 20:24

Klopt dat ze tweede helft makkelijker gingen combineren. Je ziet ook echt wel dat Haller een goede spits gaat worden voor Ajax. Uiteindelijk heeft Mvogo de hele wedstrijd 2 reddingen moeten verrichten. Ten Hag lijkt hier wel te suggereren dat dat Ajax kans na kans kreeg in de tweede helft.

10 januari 2021 om 20:27

@Psv-er!, dat is puur en alleen de draai die jij er zelf aan geeft. Ten Hag zegt dat niet.

10 januari 2021 om 20:50

Kom op zeg, misplaatste arrogantie van Ten Hag. Als ze zo goed en dominant waren hadden ze wel gewonnen. Iedere keer wordt er geroepen dat ze veel kansen hadden of dat ze pech hebben. Dat roepen ze ook steeds na de uitschakeling in de CL. Het gaat altijd nog om resultaat. En ja ik zie ook wel dat Ajax dominanter was in de 2e helt. Maar dominantie leidt niet altijd tot winst.

Misschien als Ten Hag wat aandacht zou besteden aan zijn centrale verdediging hadden ze misschien wel gewonnen of kwamen ze wel weer een keer door in de CL. Die Ten Hag gaat veel te veel in zichzelf geloven.

10 januari 2021 om 20:25

Dat Haller meer heeft gekost dan de basis van PSV zegt natuurlijk vooral iets over het wanbeleid in Eindhoven met spelers als Doan, Luckassen, Bruma, Romero, Guti, Baumgartl die net zo goed nu in de basis hadden kunnen staan.... Gezien het geld dat PSV heeft uitgegeven is het juist een wanprestatie te noemen dus. Hoe dan ook, Ajax verdiende meer gezien het spelbeeld. Voor de neutrale liefhebber was het een genot denk. Vaak zien we toppers waarvan we een hoop verwachten qua spektakel, maar valt het tegen. Vandaag was echter een aantrekkelijke wedstrijd.

10 januari 2021 om 20:32

Lekker makkelijk om alleen miskopen te noemen. Zeg dan ook Gotze, Max, Sangare etc. Bij Ajax hebben ze ook miljoenen weggegooid aan spelers als Magallan, Marin, Alvarez en Bande dus miskopen gebeuren bij iedere club. Wel eens dat het vandaag een hele aantrekkelijke wedstrijd was. Ik heb het idee dat veel supporters daar wel eens aan toe waren na de relatief 'makkelijke' potjes in de eerste seizoenshelft. Het beloofd in ieder geval een spannende titelrace te worden.

10 januari 2021 om 20:37

@Andres, Sangare en Max stonden in het veld en Gotze was gratis, dus waarom zou ik hun noemen als we het over de aankoopwaarde van PSV'ers hebben?

10 januari 2021 om 20:41

@andres13 Ajax heeft ook miskopen, alleen geluk dat ze vaak zulke spelers toch weer voor bijna aankoop bedrag kunnen verkopen. Alleen Bande - ook door pech - lijkt een miskoop te worden. Marin quitte maar ook Magallan mogelijk. Een Bruma gaat niets meer opleveren. Verder heel simpel voor ons. Ajax moet kampioen worden als je aankopen ziet. Alles behalve kampioen is falen. Als PSV 2e wordt hebben ze het goed gedaan na vorig seizoen.

10 januari 2021 om 20:41

Dat is toch bij Ajax niet anders? Daar zijn ook genoeg miskopen zoals ik hierboven al benoemde en geen toegevoegde waarde bleken te hebben bij Ajax. Ik snap die onnodige sneer naar PSV daarom niet. Ze voeren daar prima beleid momenteel. Er staat namelijk genoeg waarde in het veld.

10 januari 2021 om 20:46

@Andres, leuk dat je het onderwerp naar Ajax probeert te draaien, maar je medesupporter heeft de toon gezet door het aankoopbedrag van Haller ten opzichte van het aankoopbedrag van jullie basis vandaag te gebruiken. Daar ging ik op in. Niet op het beleid van Ajax dat, nu jij er toch zo naar op zoek bent, volgens mij prima gaat. Veel dure aankopen bewijzen hun waarde of worden binnen korte tijd voor een vergelijkbaar bedrag van de hand gedaan. Maar nogmaals, dat is iets dat niks met de huidige discussie te maken heeft.

10 januari 2021 om 20:50

Wat een medesupporter van mij noemt, heb ik toch geen invloed op. Ik zie alleen dat je een sneer uitdeelt naar PSV waar ik niet mee eens ben en dan ga ik daar op in. Ik haal Ajax erbij omdat ik daarmee bedoel dat iedere club miskopen heeft. No hard feelings naar jouw clubje.

10 januari 2021 om 20:27

Nou psver ik ben ajacied maar ik vind niet dat ajax de overwinning verdiende

Psv kwam om te voetballen en een gelijkspel was terecht.

10 januari 2021 om 20:30

Dan ben je wel een ongelooflijk slechte Ajacied en kan je misschien beter overstappen/hoor je ergens anders beter thuis. Met zo'n provincieclubmentaliteit hoor je niet bij Ajax. Ajax was voetballend gewoon de beste. PSV was wat directer qua spel. Maar een gelijkspel voor Ajax was uiteindelijk het minimale resultaat.

10 januari 2021 om 20:34

Leg eens uit? Als iemand een andere mening heeft is dat "provincieclubmentaliteit". Wat is dat überhaupt...

10 januari 2021 om 20:36

Of ik wel of geen slechte ajacied ben in jou ogen geef ik niet zoveel om, ajax liet zich scheel.tikken de eerste 30 minuten en het was genant. Europees gezien hadden we 0-4 gestaan, en als je dat niet kan zien dan volg je ajax nog niet zo lang maar ik ben beter gewend.De eerste 30 minuten waren ajax onwaardig en werkelijk iedere bal voorin werd het centrum afgetroefd. We hadden mazzel dat psv niet op 1-3 kwam de eerste helft. Of wat te denken van de bal van teze op dumfries de 2e helft? Dat je het "overstappen" uberhaupt kan bedenken zegt meer over jou denk ik.

10 januari 2021 om 20:42

@Sc12, ga toch weg. PSV kwam er 2 keer leuk doorheen, maar van scheel tikken was echt totaal geen spraken. Als jij jezelf lekker wijs wilt maken dat dat zo was, prima, maar nogmaals als je zo erover denkt kan je beter een andere club supporten. Je verzint namelijk dingen om Ajax naar beneden te kunnen praten. Zoals jij het zegt was het totaal niet. Dat je als supporter van PSV er zo over denkt, kan ik nog enigszins begrijpen. Dan wil je dat gewoon graag zien en geloven.

10 januari 2021 om 20:42

Psv kwam om te voetballen? Nou dan heb ik vandaag een andere topper gezien. Psv heeft vanaf minuut 20 alle ballen naar voren geschoten.

10 januari 2021 om 20:43

Wat ontzettend denigrerend De Toekomst. En het maar gek vinden waarom mensen Ajacieden arrogant vinden. Ajax moet elke wedstrijd in de Eredivisie met minimaal 3 - 0 winnen. De uitgaven die ze hebben gedaan is zo veel hoger dan welke club dan ook. 20 miljoen kan niemand betalen in de Eredivisie en Ajax heeft 3 spelers in de selectie die 20 + miljoen hebben gekost.

10 januari 2021 om 20:44

@De Toekomst, je hebt vaak goede reacties maar nu ben je toch echt sneu bezig. Provincieclubmentaliteit, waar heb je het in vredesnaam over? Werkelijk waar, echt complete onzin die je dan uitkraamt. Siert je totaal niet.

10 januari 2021 om 20:50

@de toekomst.Voor jou info ik word in mijn kenniskringen altijd van betwist dat ik een ajax bril op heb, voor de rest vind ik het jammer hoe je je opstelt.Ik wil als ajacied graag de schaal maar dan wel op een ajax waardige manier.Eth vind ik 1 van de beste trainers na van Gaal , maar zijn uitspraken in dit artikel zijn ronduit arrogant en misplaatst Dit soort reacties zorgen nu voor de haat van onze vrienden van andere clubs."De nr 2 kwam er niet aan te pas"? Serieus man, diezelfde nr 2 is onze angstgegner en had met 1-3 de rust in kunnen gaan.Als we de wereld domineren zoals in 95 of in 19 wil ikzelf wel eens doorslaan in mijn euforie maar laten we nu wel even realistisch zijn.Ajax heeft nog een hele lange weg te gaan die seizoen om de schaal te pakken

10 januari 2021 om 20:59

Maak je geen zorgen, Sc12. De Toekomst behoort tot het "kritiek op Ajax is verboden club", samen met Manodedios, Sulejmani en Speedy. Wee je gebeente als je durft te benoemen dat Frank de Boer waardeloos spel heeft vertoond, en dat een mindere selectie na jaar 2 een slap excuus is!

PSV heeft een aantal 100% kansen laten liggen, ondanks dat Ajax de betere was over 90 min. gezien. Ik vind een gelijkspel daardoor een terechte resultaat.

10 januari 2021 om 21:03

De toekomst begint wat oud te worden en slecht te zien. Daarnaast meent hij nog medesupporters naar beneden te moeten halen omdat ze een wat andere blik hebben dan hij.
Bij de tegendoelpunten werd Ajax inderdaad aardig weg getikt en PSV kreeg nog meer kansen. Denk onder andere aan de actie van Ihattaren, de kopbal van Zahavi na de voorzet van Max en de kans voor Zahavi.
PSV miste dan ook nog de belangrijkste speler Gotze).
Ik vond de Toekomst in het verleden juist wel redelijk objectief overkomen maar in dit geval vind ik hem de plank aardig mis slaan.
Natuurlijk heeft Ajax wel de duurste en beste spelers en behoort Ajax met deze selectie ook gewoon kampioen te worden.

10 januari 2021 om 21:04

@CjdaAnti, wat Sulejmani betreft zit je echt mis hoor. Die reageert vrijwel altijd prima in mijn ogen. De Toekomst normaliter ook, maar hier maakt hij zichzelf echt compleet belachelijk. Nachtje slapen doet wonderen hoop ik, want dit slaat werkelijk nergens op.

10 januari 2021 om 21:33

Er zijn iig een aantal leden hier waarmee ik dat soort discussies heb gehad en voor nep-Ajacied werd uitgemaakt. Ik meen wel dat het die die leden die ik benoem waren (o.a.), maar waar ik mis zit wil ik mijn excuses voor aanbieden. Edit: even opgezocht, op een artikel van 20 november, een quote van Sulejmani over "echte" (lees: niet-kritische en in waanzin levende) supporters: "echt ongelooflijk helaas kunnen maar weinigen verder kijken dan hun neus lang is. Ook nog het gedoe met Ten Have, Olfers, Van Gaal en Davids de club was in de fik! Gelukkig heb we ook nog wat echte over, die weten hoe de fork echt in steel zat"

10 januari 2021 om 22:05

@de toekomst, wat een heerlijke met frustratie doordrenkte reactie op iemand met een iets andere visie. Gaan juliie supporters echt zo met elkaar om? Je bevestigd in elk geval in je eentje het vooroordeel tov ajax supporters. Chapeau

10 januari 2021 om 22:07

Scheel tikken hhaha. Psv heeft na 20 minuten alleen maar blind lange ballen naar voren getrapt in de hoop dat malen en zahavi er iets mee konden. In de tweede helft heb ik ze alleen ballen weg zien werken.

10 januari 2021 om 22:10

Kuipers heeft anders de meeste lange ballen onderschept van alle Ajacieden!

11 januari 2021 om 01:41

CjdaAnti grote vriend van me, probeer wel eerlijk te blijven! Ik heb vandaag nog alleen maar kritiek geleverd op Ajax! Kijk het maar na, daar lijk je goed in te zijn! Vreemd dat hier wel reageert maar daar verder niet meer toen. En ja als ik ongefundeerde succes supporter achtige reacties lees, dan vraag ik me af iemand 6 maanden naar Ajax kijkt. De selecties waar Frank het moest doen, waren nooit op het niveau van Bosz en Ten Hag dat hebben. En desondanks was het spel de eerste drie jaar heel goed. Maar wat verwacht jij als je het met doen met Sana, Ebecilio, Boerrigter en De Sa. Lijkt me logisch dat je anders speelt dan, want zoals ik je toen al vroeg wat had je geroepen als Frank de poort had opengegooid en 6e werd! Dat wil ik heel graag weten nog steeds, daarnaast was er geen geld en een bestuurlijke wanorde met Olfers en Ten Have en Co. Plus was hij beginnend coach, maar toch de eerste die ons op 15 mei 2011 na 7 jaar droogte kampioen werd! Wat dankbaarheid en nuance vooral lijkt me wel op zijn plek dan. En als jij niet wilt of kunt inzien dat we nu geen spelers hadden als Tadic en Ziyech, zou ik je korfbal ofzo adviseren. Frank heeft ook aangegeven dat hij met Oranje lekker aanvalt, omdat de selectie die kwaliteiten daarvoor heeft! En als je een beetje had opgelet, had je geweten dat ik vaak kritisch ben op Ajax nogmaals vandaag ook weer! En ja zeiken en zeuren kan een ieder, maar de definitie van supporten is in slechte en goede tijden achter je club staan. Maar vooral ook inzien in welke situatie de club verkeert, want alles speelt mee.

11 januari 2021 om 08:13

Sulejmani, op de browser kan ik niet bij mijn notificaties, dus ik kan niet zien wanneer ik reacties heb. Je hele reutemeut aan smoesjes is welbekend, je hoeft dat niet te herhalen. Je argumenten zijn al meerdere malen weerlegd, ook door andere mede-Ajacieden. Mindere teams hebben prima spel op de mat gelegd over de jaren. Vitesse, Pec, Willem 2. Mindere selecties, meer aanvallende ambities. Ten Hag is zeker niet heilig, genoeg punten waarop hij kritiek verdiend. Maar Labyad in de punt is toch minder erg dan bv. Theo Jansen als Cdm, Sigi linksbuiten of in de kampioenswedstrijd je spits naar de kant. Nee hij had een veel mindere selectie dan nu, duh dat ziet iedereen. Sws doe je alsof dat insider knowledge is. Volgens mij kon heel NL waaronder niet-voetballiefhebbers de revolutie en alles eromheen in het nieuws volgen. Maar, gozer , nogmaals, hij had geen RKC selectie. Toch speelde RKC vorig jaar naar mogelijkheden 20x zo leuk als hij in zn laatste 2.5 jaar. Verder beginnend coach, na 7 jaar kampioenschap blablabla. Ik heb altijd aangegeven dat ik hem dankbaar was voor zijn eerste 2 prijzen. Maar daarna was het tijd om te focussen op het spel, want al in zn 2e jaar kwam het klad er een beetje in. De 2 latere prijzen had ik dus heel graag ingeruild voor spel dat geen aanbeveling tegen slapeloosheid was. Jij bent net zo blind als dat hij geennhand in eigen boezem durft te steken. Ik denk dat zelfs korfbal geen goed idee voor jou is.

10 januari 2021 om 20:30

Je opmerking snijdt hout, alleen gaat je opmerking over Haller natuurlijk helemaal nergens over. Wie wil uitgeven moet eerst sparen en dat heeft Ajax netjes gedaan, dus kunnen ze ook dit soort bedragen uitgeven.

10 januari 2021 om 20:35

Het Ajax dat "mijlenver voorligt op iedereen" en meer heeft uitgegeven dan de rest van de competitie bij elkaar staat voorlopig nog gewoon binnen 3 punten van 3 andere teams. Dan moet je niet te ruig doen over een goed half uurtje Ten Hag.

10 januari 2021 om 20:50

Het leek op het einde of Ajax meer overhad dan Psv. Maar dat kan natuurlijk ook door de score ontwikkeling komen. Een team dat terug komt van een achterstand heeft natuurlijk wel het morele overwicht. Zie net dat de trainer van PSV het ook erkende: 'schmidt erkende dat Ajax in de tweede helft soms fitter oogde dan Psv'. Alleen schoten op doel zeggen niet zoveel. Voetje buitenspel scheelde een goal voor Ajax en telt niet als schot op doel terwijl de bal keurig afgewerkt was. Bal op de lat was ook een grote kans maar telt ook niet als schot op doel. Die paar makkelijke vangballen van Onana tellen dan wel weer als schot op doel. Kosten van een speler zeggen ook niet zoveel, Ajax heeft afgelopen zomer twee spelers per stuk duurder verkocht dan Haller gekost heeft. PSV heeft haar talenten weten te behouden. Dus wie er dan beter af is, daar valt weinig over te zeggen.

10 januari 2021 om 21:16

Ik zei het vanmiddag ook al tegen iemand, maar wij kunnen er ook niks aan doen dat jullie ruim 40 miljoen hebben betaald voor Romero, Doan, Bruma en Baumgartl om deze vervolgens te verkopen of gewoon niet op te stellen...

Ajax was overal de betere en als ze zo spelen zoals ze de 2e helft deden dan kan PSV het inderdaad niet bijbenen, maar dan moet Ajax ook wel daadwerkelijk de hele wedstrijd zo spelen.

10 januari 2021 om 21:17

Ik zie dit de afgelopen dagen wel vaker voorbij komen. En ik zal niet ontkennen dat Haller duur is, maar hij heeft natuurlijk niet meer.gekost dan de PSV basis. Boscagli 10 miljoen, Sangare 9 miljoen en Dumfries 5,5 en je bent er al. Tel daar nog Max bij op en je zit er heel dik overheen. Neemt niet weg dat Ajax een duurdere selectie heeft en PSV het gewoon goed heeft gedaan vandaag.

10 januari 2021 om 22:22

Je kunt merken dat Ten Hag al langer in Amsterdam te vinden is nu. Hij begint ook wat arrogantie te vertonen met z'n uitspraken. Ben het volledig met je eens. Zo groot was het verschil ook weer niet. Is ook een verschil in speelwijze van beide teams.

Als Ajacied vind ik dit soort uitspraken altijd ontzettend onnodig. Al met al vond ik dat we de overdiening meer verdiende dan PSV, maar om dan gelijk dit soort dingen in de mond te nemen... Hierdoor behoud je dus dat stempel van ‘arrogant’. Laat dit lekker zitten joh.

10 januari 2021 om 20:17

Ik snap er ook helemaal niks van. Lekker weer olie op het vuur. Zo onnodig ook. Zou hij überhaupt dat het een gelijkspel was vandaag?

10 januari 2021 om 20:28

ja idd, vooral omdat ie het zelf weer laat liggen door met labyad te beginnen ipv haller.
T is toch allemaal geen hogere wiskunde dat voetbal. Natuurlijk draait het beter met Haller ipv Labyad, nou begin dan ook zo. Hij is toch fit.
Maar nee...heel epos om vooral met labyad te beginnen en na 45 minuten toch te wisselen en te zeggen dat je na de wissel echt beter bent. Zucht

10 januari 2021 om 20:30

Onnodig en ook een beetje te stoer als je dan niet de 3 punten over de streep trekt.

10 januari 2021 om 21:14

Ik denk er net zo over. Onhandig en onnodig om zo'n uitspraak te doen. Trots op de comeback mag hij natuurlijk zijn, maar zo groots was het spel nou ook weer niet.

10 januari 2021 om 21:20

Daarnaast vind ik het ook gek, niet eerder op deze manier gehoord van ten Hag. Niet erg karakteristiek en neigt een beetje naar onvrede. Of in ieder geval, nervositeit. Ik vond Ajax over de gehele wedstrijd de betere en verdiende méér de overwinning. Maar om het nou te stellen als 'de tweede club...' is gek. Zeker niet na déze wedstrijd. Als je nou 3-0 hebt gewonnen kan ik het nog volgen.

Zo komt het over als een hele nare opmerking, terwijl als je het interview bekijkt het best wel meeviel. Wordt wel tijd dat Ajax structureel eens 70 a 80 een goed niveau gaat aantikken, ook in de eredivisie.

10 januari 2021 om 21:04

Ik snap niet hoe dit anders geinterpreteerd kan worden. Hij wilt gewoon aangeven dat Ajax van een heel ander niveau is dan de rest van ED, en er achter hun een soort vacuum is waar de rest van de ploegen om de tweede plek strijden. Feit is dat ondanks het klassenverschil wat Dr. Ten Hag ziet, ze maar 1 punt van die "nummer 2" staan. Ik vind dat die man steeds vervelender begint te worden in zijn mediaoptredens, waarin hij met een denigrerend ondertoontje praat. Dat is wel ironisch, want de resultaten zijn er niet helemaal naar.

Ten Hag, doe even gewoon zeg. Je ziet dat je eigen team weer niet scherp is vanaf het begin. Weer een tegengoal in de eerste minuten. Zorg gewoon dat je dat voor elkaar krijgt en heb het vooral over je eigen plussen en minnen. Maar PSV hoefde niet zo nodig , een puntje uit tegen Ajax is een prima resultaat. Als je dik wint mag je zo praten, nu totaal niet.

10 januari 2021 om 20:28

Ik kreeg juist het idee dat het wel erg nodig was voor ons en de mentaliteit ook erg positief was vanaf het begin tot aan de 0-2. Daarna werden we angstig om het uit handen te geven.. heel apart om te zien. Voetballend achterin bleven Teze en Boscagli eerst ontzettend rustig en probeerde ze Ajax te lokken om vervolgens snel op te bouwen. Daarna was het gewoon direct continue onzorgvuldige lange ballen en dus continue verdedigen ipv de bal in de ploeg proberen te houden.

10 januari 2021 om 21:57

PSVGILLINGHAM, PSV kon prima zijn afwachtende spelletje spelen om pressie te zetten op de middenlijn en dan gevaarlijk te worden. Maar ze hoefden niet zonodig te voetballen, het spel te maken en zijn ondanks de 0-2 voorsprong tevreden met een punt. Wat natuurlijk ook een prima resultaat is in Amsterdam. Maar je hebt gelijk dat juliie heel scherp waren in het begin. Dat wij dat niet zo op kunnen brengen stoort me mateloos

10 januari 2021 om 20:30

Huh? Hij benoemt juist bijna louter de negatieve momenten van Ajax. Alleen om het positief af te sluiten zegt hij dat ze sterk terugkwamen. En eerlijk: Psv had vaak gewoon heel veel moeite met het spel na de 0-2, anders hadden ze de wedstrijd wel over de streep getrokken

10 januari 2021 om 21:54

arsen(e)al, ik vind juist dat ie het alleen maar bij zijn eigen team moet houden en daarom zijn eigen plussen en minnen moet aangeven. Volgens mij zei ik dat ook toch?. Maar dan niet zeggen dat de tegenstander het niet meer bij kan benen. Daarmee downgrade je je tegenstander, waar je net gelijk tegen gespeeld hebt en waar je genoeg moeite mee hebt gehad. Vind het een rare maar ook geen terechte opmerking. Want je speelt gelijk, dus hoezo niet meer bijbenen? Dat vind ik terecht na een dikke overwinning

Klopt wat ie zegt maar toen ajax die laatste tien minuten weer dat ''we durven niet meer we zijn bang voor de counter'' voetbal speelde zag je psv weer wat terug komen. Blijf nou gewoon altijd in je eigen kracht spelen. Ajax kan niet verdedigen en ze moeten vooral niet op een gelijkspel gaan spelen. Dan loop je bijna altijd nog tegen dat doelpunt tegen aan. Elke keer zie je dat als ajax echt gaat lopen aanvallen dat ze beter zijn dan de tegenstander. Waarom beginnen ze nooit zo. Ze moeten altijd eerst achter komen voor ze beginnen te voetballen.

10 januari 2021 om 20:41

Jij legt het nu bij Ajax, ik vond de wissels van PSV uitstekend spelen, waardoor Ajax de laatste 20 minuten misschien qua balbezit een overwicht had, maar qua kansen niets meer creëerde en PSV wel. Madueke zorgde voor nieuw elan voorin, thomas en Mauro zorgde voor controle op het middenveld, de nieuwe energie bracht gewoon meer controle. Dat heeft niet alleen met Ajax te maken, ook met de wissels van Psv. Aan de andere kant kan je ook hetzelfde zeggen van Psv, in de eerste twintig minuten speelt PSV zoals ze graag spelen, daarna zakken ze te ver in. Als PSV niet zo ver was ingezakt (wat denk ik deels bewust was), dan hadden ze wellicht nog een paar doelpunten meer gemaakt.

10 januari 2021 om 20:52

Ook Ajax kreeg nog grote kansen op het einde. Dat je minder risico neemt als lijstaanvoerder bij een gelijkspel met de nummer twee, dat begrijp ik wel. Ik kon er vandaag in elk geval prima mee leven.

Ik vond het heel kwalijk om te zien hoe armoedig PSV met de druk van Ajax om ging. Ja, Ajax speelde goed maar ik vond dat er met name achter Klaassen veel ruimte lag om driehoekjes te vormen maar in plaats van enige vorm van rust aan de bal te houden peren ze iedere bal naar voren. Sangare was echt geweldig maar die kan niet gaan voetballen aan de rechterkant als Dumfries en Teze zo beperkt zijn aan de bal. Er is nog veel ruimte voor verbetering en ik heb er wel vertrouwen in dat onze trainer er wat moois van kan maken.

10 januari 2021 om 20:30

Jij vond Ajax goed? Ik weet niet of het zo is maar... Als je nooit Ajax kijkt kan ik je niets kwalijk nemen... maar ik vond zelfs de 2e helft niet 1 Ajacied op z’n normale niveau spelen... (misschien mazraoui maar die is het hele seizoen al goed of geblesseerd). Laat staan het tempo in positiespel wat ze kunnen uitvoeren maar nog niet deden en zodoende kan je concluderen dat psv nog schrikbarender slecht was en dat verbaasde mij eigenlijk nog t meest dat psv er dan ook niets mee kon.

10 januari 2021 om 20:36

Als jij Antony, Gravenberch en Tadic niet goed vond vraag ik me af of jij nooit Ajax kijkt

10 januari 2021 om 20:43

Om heel eerlijk te zijn, Gravenberch had een paar mooie aannames en draaide een paar keer mooi weg, maar liep zich vaak vast en heeft geen een gevaarlijke mogelijkheid gecreëerd. Dan kan je zo sierlijk spelen, het heeft 0 rendement. Je ziet dat hij talent heeft, maar maakt nog vaak verkeerde keuzes en is nog steeds naïef in de omschakeling. Tadic speelde wel erg goed, die is samen met Sangaré mijn motm, Antony speelde de tweede helft erg sterk, in de eerste helft is die niet aan bod gekomen.

10 januari 2021 om 21:00

Die Sangare heb ik me kapot aan geërgerd zeg. Die vent zit overal tussen, wat een fantastische sloper en door hem lijkt de verdediging van PSV eigenlijk wat beter dan dat ze zijn. Maar in deze tactiek werkt het uitstekend.

10 januari 2021 om 21:01

Dankjewel rubentje! Helemaal eens .. Gravenberch heeft 0 rendement gehad. En als schuurs rood krijgt bij madueke is Gravenberch verantwoordelijk. Antony vond ik 2e helft goed... 1e niet. Tadic zelfde verhaal.

Ongelooflijk dat Ten Hag het zo knap vindt dat zijn ploeg zich terug in de wedstrijd "knokt". Hij moet er eens voor zorgen dat er gelijk scherp begonnen wordt en niet zo slap, zoals zo vaak is gebeurd nu. Daarnaast deelt hij weer complimenten uit aan z'n centrum, terwijl schuurs gewoon schuld heeft aan beide tegen doelpunten

10 januari 2021 om 20:21

Schuurs was idd niet goed maar wat die Blind achterin allemaal stond te doen was ook niet best

10 januari 2021 om 20:29

Helemaal mee eens Japie. Blind speelt al maanden om te janken, zowel verdedigend als opbouwend. Het wordt tijd dat Martinez eens de kans krijgt op z'n plek. Die heeft tot nu toe elke wedstrijd dat hij mee mocht doen sterk gespeeld. Tijd dat hij z'n kans krijgt en Blind niet meer wordt opgesteld puur op z'n naam en verleden

10 januari 2021 om 21:20

Blind speelt zwak sinds hij naast Schuurs staat. Dat duo lijkt gewoon niet goed te werken. Blind moet een killer naast zich hebben en dan kan hij zijn opbouwding doen.

10 januari 2021 om 21:25

maar dan kan het ook omdraaien en zeggen dat een Schuurs misschien wel slecht staat te verdedigen omdat de ervaren Blind verdedigend ook aardig wat steken laat vallen

10 januari 2021 om 20:30

Schuurs kan nog 20 wedstrijden zo slecht spelen, maar zal never nooit uit de basis gehaald worden door Ten Hag. Hoe kan je nou in godsnaam je complimenten geven aan een centrum dat in de eerste helft zorgde voor 2 doelpunten wat er eigenlijk 3 hadden moeten zijn. Ik vind schuurs oprecht de één van de slechtste verdedigers die ik in een Ajax shirt heb gezien

10 januari 2021 om 20:32

Sterker nog, je maakt mij niet wijs dat Magallan minder toe zou voegen dan deze jonge juffrouw die week in week uit staat te schutteren achterin

10 januari 2021 om 23:18

Zet maar eens een potje van Crotone aan dan hahah.

Mooie hautaine opmerking weer Erik.... Je komt wel weer even met 0-2 achter thuis en dat had voor rust ook nog wel 1-3 kunnen zijn. Kijk eerst maar ff hoe je de rest van deze maand doorkomt, want voorlopig staat de nr2 slechts één punt onder je...

10 januari 2021 om 20:25

Toch heeft PSV een groot deel van de 2e helft echt met de rug tegen de muur gespeeld. En had Ajax echt moeten doordrukken. Het is nu niet dat hij iets benoemt wat niet waar is.

10 januari 2021 om 20:45

Ja maar als je het aantal grote kansen van beide ploegen tegen elkaar afzet, dan was dat redelijk gelijk. Het was leuk wat Ajax liet zien, maar in de laatste fase gewoon ondermaats, en dat is eigenlijk al het hele seizoen zo. PSV creeërde helemaal niets tot de 70e minuut (na de wissels weer wel), maar Ajax heeft aanvallend niet echt grote indruk op mij gemaakt, althans, niet in die zin dat ze zo oppermachtig zouden zijn als Ten Hag hier doet voorkomen.

Niet bij benen vind ik overdreven, maar dat Ajax psv achteruit drukt zonder dat 1 Ajacied echt goed speelde vind ik wel bijzonder... Gravenberch wordt bewierookt maar was totaal niet bepalend en was zelfs verantwoordelijk voor de bijna rode kaart van schuurs bij Madueke door z’n gepingel. Antony en haller brachten in de 2e helft vuur maar om nou te zeggen dat ze goed speelden?

10 januari 2021 om 20:47

Haller viel juist wel mee vond ik. Bij die goal was die goed maar daarna heb je hem ook niet meer echt gezien. Vond Gravenberch veel dreigender. Die had meerdere keren een goede acties waardoor er ruimte ontstond, dat ajax verder niks doet met die ruimte ligt niet aan hem.

10 januari 2021 om 21:02

Haller was juist goed, het feit dat PSV zijn tactiek aanpaste door hem zorgde ervoor dat Antony meer ruimte had en constant Max zijn zwakte kom benutten zonder extra dekking.

Wat een karikatuur van zichzelf is deze man toch. Op basis van de kansen, dan denk ik: welke kansen? De eerste doelpoging van Ajax kwam toen we al een halfuur onderweg waren. Behoudens de goals heb ik een bal op de paal en welgeteld 1 goede redding van Mvogo gezien, verder creerde Ajax met dat enorme overzicht in de tweede helft ook weinig tot niets. De grotere kansen waren na de 1-2 eerder nog voor Psv, voor rust moet Zahavi gewoon de 1-3 maken, en in de slotfase had hij ook de winnende op zijn schoen maar struikelt hij ongelukkig. Al met al een typische Ajax-uitspraak. Net als het vele balbezit wat ik continu lees. Zou dat niet misschien ook met het scoreverloop te maken kunnen hebben? De eerste 25 minuten en de laatste 10 minuten was PSV beter, in het restant Ajax, maar Ten Hag doet net alsof PSV ondersteboven is gespeeld. Typisch ook weer om de 0-2 tussenstand toe te schrijven eigen geklungel, en het overwicht in de tweede helft af te doen als eigen verdienste. Terwijl je net zo goed kan zeggen dat Psv, doordat het om onbegrijpelijke redenen stopte met vroeg druk zetten, die 0-2 voorsprong weggaf. Nee, onze tukker heeft zich het Amsterdamse geleuter van wij waren geweldig maar hebben het zelf weggegeven, al behoorlijk eigen gemaakt zo blijkt uit dit interview.

10 januari 2021 om 21:04

Promes alleen had al 3 grote kansen die hij onbenut heeft gelaten.

10 januari 2021 om 22:12

Minuut 30, eerste kans voor ajax. Zelfs de samenvatting van de nos kwam niet verder dan 5 a 6 kansen voor ajax in 95 minuten. Zelfde aantal als PSV, spel was beter van ajax zijde maar qua kansen verhouding nagenoeg gelijk.

11 januari 2021 om 09:35

Dan zijn we het er dus over eens dat wat hierboven geplaatst is onzin bevat.

Ten Hag doet nu net Alsof dat Ajax PSV helemaal zoek heeft gespeeld maar dat is zeker niet het geval. Ajax had deze wedstrijd gewoon kunnen verliezen.

Toch verwacht ik dat PSV tegen de kleinere ploegen de tweede competitiehelft minder punten gaat verspelen en kampioen wordt. Kunnen ze je niet bijbenen maar sta je straks wel met lege handen. Daarom altijd beter nederig blijven.

Als EtH zegt dat de nummer 2 het niet meer kon bijbenen, zegt het dan iets over PSV of juist Ajax. Dan had je toch aks Ajax eroverheen moeten walsen en 3 punten gepakt, maar je speelt gelijk. Dan vindt ik het juist een zwakte van Ajax dat je dan nog gelijkspeel, wat zou er gebeurt zijn als PSV het wel kon bijbenen.

“ We maken een paar foutjes en die straft PSV direct af ”. Tja. Zo ken ik dr nog wel een paar. Zo lig je ook uit de CL, omdat je een paar foutjes maakt. Om maar een cliché te gebruiken “op dit nivea worden dit soort foutjes afgestraft”. De 2-2 was ook een foutje van psv op die manier. Maar die wordt gemaakt omdat er goede druk was van Ajax. Die was er in de eerste helft ook van psv, en ja, dan maak je foutjes. Dat is het hele idee achter druk zetten.

Ik vind dat het zwaar overdreven wordt hoe goed ajax was. Uiteindelijk hebben ze niet echt meer kansen gehad en hadden ze alleen het balbezit. Ajax was delen van de wedstrijd dominant maar het is niet zo dat ze PSV alle hoeken van het veld lieten zien. Uiteindelijk is 2-2 ook wel een terechte uitslag als je kijkt naar de kansenverhouding. PSV begon beter, daarna was ajax tot de 2-2 de betere maar daarna hebben ze nou niet echt doorgedrukt. Na de 2-2 was het meer een vechtwedstrijd waarin beide ploegen met wat geluk hadden kunnen scoren. Als ajax zoals Ten Haag zegt echt beter was dan hadden ze daar door moeten drukken. Dat is ze niet gelukt.

Haha, ga lekker je mond spoelen Erik. Ajax heeft PSV geen enkel moment helemaal zoek gespeeld, dus deze opmerking slaat kant noch wal. Je komt nota bene met 0-2 achter in eigen huis. Als je dit soort praatjes hebt, moet je ook winnen chef.

10 januari 2021 om 20:54

Ajax kwam terug van een 0-2 achterstand. Dat is best wel indrukwekkend. Dit zijn titel wedstrijden, PSV moest winnen om koploper te worden, leek dat te gaan doen totdat Ajax zich terug knokte. En hoe. Winnen was niet nodig, we staan gewoon bovenaan met dezelfde voorsprong als bij de aftrap.

10 januari 2021 om 21:02

Winnen was niet nodig ze je? Tuurlijk was dat wel nodig, de voorsprong is slechts een punt. Anders waren dat er vier geworden, lijkt me tot een aannemelijk verschil. Zeker met de flinke hoeveelheid wedstrijden die nog op het programma staan. Erik moet lekker bij zichzelf blijven in niet dit soort idiote uitspraken doen die totaal niet bij zijn imago passen.

De verdediging stond zeker goed vandaag. Die twee tegengoals vielen in de rust zeker.

Jaja Erik, zo ken ik er nog wel een paar.. Voor de winterstop speelde Willem II (17e!!), op een manier, dat de nr 1 ze niet kon bijbenen!

10 januari 2021 om 21:13

Inderdaad. Zo kan Schmidt net zo goed zeggen dat als PSV rustig blijft aan de bal ze de nummer 2 van Nederland zoek speelden. Schuurs en Blind staan nog steeds te tollen.

Wat een onzinnige reactie van Eth. De hoofdoorzaak waarom Ajax de overhand had in de wedstrijd was, op de eerste 20 minuten van de tweede helft na, het feit dat PSV bewust het spel aan Ajax liet. Als hij wat verder had gekeken dan had EtH ook moeten concluderen dat Ajax er een aantal keer erg goed weg is gekomen na counteracties van Psv. Al met al denk ik dat 2-2 een prima uitslag is.

Met de wind in de zeilen is Ten Hag een uiterst aimabele man, maar zodra er wat druk op staat gaat hij enorm in de overdrive om de gebreken te compenseren. Na een nachtje slapen is hij meestal weer wat serieuzer te nemen.

Tsjah wat is bijbenen. De eerste twintig minuten waren voor PSV, daarna was Ajax behoorlijk dreigend. Maar hoeveel echt uitgespeelde kansen heeft Ajax nou eigenlijk welgeteld gehad? Met veel balbezit kom je nog niet zo ver. Na een 2-2 vind ik dit nogal een hautaine uitspraak, al weet ik ook dat het één quote uit een langer interview is.

Dan zie je dat nummer 1 niet weet hoe te beginnen en dat is niet de eerste keer dat ze zo vlot tegen een achterstand aan lopen. Dat is aan de trainer om er voor te zorgen dat ze wel met de juiste instelling het veld op komen

Ajax krijgt het nog laatig zat deze maand. Mark my words

Als PSV niet kan winnen wanneer Ajax in de minste periode zit, denk ik dat Ajax de morele winnaar is vandaag. Met Kudus, Neres en andere echte krachten op de terugweg tezamen met de extra kwaliteiten van Haller, weet ik niet wie Ajax gaat stoppen.

10 januari 2021 om 21:25

Psv staat maar 1 punt achter Ajax en heeft Ajax-uit al gehad en moeten nog thuis tegen hen. Daarnaast heeft PSV een zware Corona golf gehad. Ook mistte ze Gotze vandaag. Mss is PSV juist wel de morele winnaar. Het zal nog spannend worden om de titel, zal op details beslist worden.

10 januari 2021 om 21:55

Mensen hebben het hele tijd over het gemis van Neres. Kom op zeg voetballen kan hij wel maar dat is echt niet de verlosser. Ook dat van Kudus moet je afwachten, dat soort spelers moet je erg kort op zitten, neem aan dat meeste trainers dat inmiddels wel weten.

Haha die ten Hag altijd met zijn goed praat gedrag. Zelf zeggen dat PSV het niet meer kon bijbenen terwijl de eerste 30 min.zijn eigen ploeg dat niet kon maar dat ligt natuurlijk ergens anders aan. Doet me denken aan het gedrag van ene D.Trump..

10 januari 2021 om 22:12

Ik denk dat je die 30min iets moet corrigeren tot na de 2e goal. Het leek alsof ajax een beetje overrompeld werd, en psv geluk dat ze een mooie 1e goal maken en een foutje bij de 2e goal goed afstraffen. Daarna was psv nergens meer. Wil overigens niet zeggen dat ajax zo gruwelijk goed was, maar het was sowieso typerend voor psv hoe ze spelen en eigenlijk best voorspelbaar. Uiteindelijk mogen ze beide blij zijn met een punt.

Ik hoop door dit soort uitspraken zo dat zn oude clubje zn mond weer gaat snoeren donderdag.

Deze "tukkerse" paspop begint al een echte ajacied te worden, gadverdamme die arrogante uitspraken en die zelf ingenomen kuttekop!

10 januari 2021 om 23:20

43 jaar oud dames en heren.. Mijn hemel wat is er mis gegaan als je zo uit je nek lult als volwassen vent, wauw!

Beetje een denigrerende tekst. Net of Ajax oppermachtig was. Die verdediging van Ajax loopt gewoon gewoon te pitten waardoor PSV het keihard afstraft. Daarna maken ze de fout om te willen voetballen. Waren ze gewoon doorgegaan met countervoetbal dan was het nog knap lastig geworden. Voetballend win je het niet van Ajax die zijn daar idd beter in.

Mooi om te zien hoe iedereen zo'n wedstrijd compleet anders ziet.
Wat ik heb gezien is dat psv de eerst 5 minuten zeer scherp speelde, zeer fel ook en Ajax hiervan verschoot waardoor ze op snelle achterstand kwamen. Na een 8 minuten begint Ajax de wedstrijd onder controle te krijgen, geven niets meer weg en beginnen steeds meer richting voren te voetballen. Zoals de commentator aangaf, maken ze opbouwend een fout terwijl ze juist op dat moment de wedstrijd onder controle hadden. De 0-2 viel dus uit het niets.
Na de 0-2 pakte Ajax toch de draad weer op, waarbij ze af en toe een kansje kregen ( 2 geblokte schoten van Antony, bal op de paal van Tadic, bal waarbij Labyad een zetje in zijn rug krijgt waardoor hij hem net niet kan inkoppen, was overigens niets aan de hand).
In die sterke fase maakt Ajax ook de 1-2. Ajax gaat gewoon door waar ze mee bezig waren en het word steeds zuiverder.
In de laatste seconden van de eerste helft maakt Ihatarren nog een geweldige actie waardoor Zahavi een kans krijgt op de 1-3 maar deze mist.
In de 2e helft is het Ajax dat voetbalt, Haller brengt meteen gevaar op de mat met zijn 2-2 door een prachtige steekpass van Tadic, maar deze word terecht afgekeurd.
Na deze kans blijft Ajax drukken en drukken, wat ook resulteert in de 2-2 en kort daarop een geweldig grote kans van Promes. Ajax is de enige die nog voetbalt op het moment, helaas doen ze wel een versnelling terug. Wel worden ze nog gevaarlijk via Mazraoui. Deze maakt een goede solo via de achterlijn en legt hem op Promes die er wederom niets mee doet.
De laatste minuten heeft psv voorin wat meer versheid op het veld staan. Dit resulteert nog in 2 flinke kansen, maar op 1x 10 en 1x 5 minuten na heb ik psv niet zien voetballen, En ja, op basis van kansen is een gelijkspel wel terecht, op basis van voetbal zou ik de wedstrijd toch voor Ajax moeten geven. Mensen die zeggen dat psv hier recht maakte op een overwinning snap ik totaal niet.

Maar ieder zijn eigen zicht op voetbal (gelukkig).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren