Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spaanse kranten hard voor Frenkie de Jong; Eén speler nóg slechter dan Araújo

Laatste update:

Spaanse kranten oordelen hard over het Champions League-optreden van FC Barcelona. Daarbij wordt ook Frenkie de Jong niet gespaard. Barça ging dinsdagavond in eigen huis met 1-4 onderuit tegen Paris Saint-Germain en werd uitgeschakeld in het miljardenbal.

De ploeg van trainer Xavi had een goede uitgangspositie verworven in Parijs. In het Parc des Princes wonnen de Catalanen met 2-3 en in eigen huis kwam Barça dinsdagavond zelfs vroeg op voorsprong dankzij een doelpunt van Raphinha.

Alles veranderde echter toen Ronald Araújo na een half uur spelen de doorgebroken Bradley Barcola naar de grond werkte. Hij werd met rood van het veld gestuurd en met tien man kon Barça geen stand houden.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Mundo Deportivo is hard voor de Uruguayaanse verdediger en noemt zijn optreden ‘tragisch’. “Zijn actie veranderde het verloop van de wedstrijd volledig. Hij kon Barcola beter alleen op de doelman laten afgaan dan hem neerhalen.”

Het Spaanse Sport geeft Araújo als eindcijfer een 3, maar één speler scoort nog slechter in de recensie van de Spaanse krant. João Cancelo ‘werd helemaal weggespeeld door Ousmane Dembélé en gaf op oliedomme wijze een strafschop weg die de 1-3 betekende’. De Portugees krijgt een 2 voor zijn wedstrijd.

Frenkie de Jong


Ook De Jong moet het ontgelden in Sport. De Nederlandse middenvelder kwam volgens de sportkrant veel te weinig aan de bal en viel op vanwege een gebrek aan creativiteit. Ook hielp het wedstrijdverloop daarbij niet mee in zijn voordeel.

Mundo Deportivo, de krant die De Jong op een persconferentie eerder dit seizoen betichtte van ‘het verzinnen van dingen’, is kritischer op zijn spel. “Barça heeft hem juist gekocht voor dit soort wedstrijden. De jaren zijn voorbijgegaan en we wachten nog steeds op iets speciaals.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja die 2 oerdomme tackels van Araujo en Cancelo kosten je gewoon de wedstrijd. Van Araujo snap ik niet dat je met 4-2 voor over 2 wedstrijden een doorgebroken speler gaat neerhalen met nog meer dan een uur op de klok en dan had hij ook nog geluk dat die bal niet op de stip ging. En die Cancelo geeft echt de domste penalty ooit cadeau op een plek in de 16 waar Dembele geen kant meer op kon. Zelfs een Nederlandse club heb ik nog nooit zo dom een wedstrijd zien weggeven in Europa.

17 april 2024 om 07:15

Nou, die speler van PSG sneed hem heel mooi de pas af. En dan reageer je met een reflex ipv met een reactie. Want als je doorloopt als verdediger dan raak je hem met je benen. En ook sta je daar om hem niet te laten scoren, dat is 90 minuten, honderden wedstrijden len duizenden trainingen lang al jouw main business. Dus dit is dan een reflex. De PSG speler deed dit ontzettend slim, zeker voor zijn leeftijd.

17 april 2024 om 08:11

Je hebt gelijk, maar in zo'n situatie is het haast niet mogelijk om logisch na te denken. Ik zou hem ook laten lopen, maakt hij de 1-1 sta je alsnog 4-3 voor met nog ruim een uur te spelen én 11 tegen 11.

17 april 2024 om 10:09

Araujo legt lichtelijk zijn hand op de schouder en dat doet elke verdediger. Vaak kom je er mee weg of hooguit geel. Nu durft een scheidsrechter terecht rood te geven, maar ik denk dat minstens 7 andere geel hadden gegeven daar er zogenaamd of de bal te ver voor zich uit had gespeeld of dat er nog iemand in het midden liep die zogenaamd de doelpoging had kunnen voorkomen.

De penalty vind ik wel discutabel. Kan zijn dat ik het verkeerd zie, maar de speler speelt toch eerst de bal voordat hij Dembele raakt? Ik kijk ook hoe de bal van richting veranderd.

17 april 2024 om 10:38

Ik dacht exact hetzelfde.
Rood was wel heel licht, maar je kan hem geven.
Pingel was volgens mij ook de bal.

17 april 2024 om 10:58

Cancelo raakt de bal totaal niet aan toch? Mede omdat Dembele de bal eigenlijk slecht controleert, maar dat terzijde. Was ook wel wat ongelukkig dus maar wel een terechte penalty. Rood ook terecht (hoewel het contact erg licht was). Wel met je eens dat er genoeg scheidsrechters zijn die hier enkel geel trekken. Maar ja, dat blijf je houden.

17 april 2024 om 11:02

Hij gaf volgens mij rood voor het (ongelukkige) tikje met het been van Araujo tegen die jongen van PSG. Daardoor valt hij.

17 april 2024 om 12:07

@hendrik63,
Dat denk ik ook. Goed voor de man gekruist.

@sanderr,
De bal gaat daarvoor te hard richting zijlijn grensrechter. Maar kan zijn dat de voet van de barca speler de binnenkant van de schoen van Dembele raakt en daardoor de bal met buitenkant voet Dembele wordt geraakt. In dat geval 100% pingel. Zo niet, en dat is wat ik constateer, wordt eerst de bal gespeeld en daarna Dembele gevloerd in de sliding.

17 april 2024 om 12:13

Dat laatste is het geval 4fRedondo. Cancelo raakt alleen de voet van Dembele, waarbij de voet van Dembele vervolgens weer de bal raakt. Cancelo raakt dus niks van de bal. Volledig terechte penalty. Er is 1 camerahoek waar het echt duidelijk te zien is, die lieten ze in de herhaling ook wel zien. Cancelo maakt de sliding al en Dembele stapt nog naar de bal, waarbij Dembele zijn voet uiteindelijk eerder naast de bal is dan Cancelo's voet. Daardoor raakt Cancelo alleen maar de voet van Dembele en niet de bal.

17 april 2024 om 15:39

Ajax tegen ene Tottenham Hotspur 2018/2019 (over nog dommer weggooien gesproken).

Die rode kaart was dom. Maar eerlijk gezegd had ik het idee dat PSG deze wedstrijd toch wel zou gaan winnen. Waren gewoon beter. De goal van Barca kwam een beetje uit de lucht vallen. De Jong heeft echt wel goede wedstrijden gespeeld maar echt zijn stempel heeft hij niet kunnen drukken.

17 april 2024 om 08:07

11 vs 11 had barca gewonnen.

17 april 2024 om 08:23

Als PSG een jeugdteam had opgesteld wel

17 april 2024 om 10:43

Tot aan de rode kaart was er niks aan de hand voor Barca. Ze stonden 1-0 voor en hadden alles onder controle. Daarna was het over.

17 april 2024 om 16:45

Was niks aan de hand pas na de rode kaart. Barca stond goed te verdedigen.

17 april 2024 om 07:16

die vallen even wat meer op ja, ook door op het score bord te staan. Maar dat maakt Frenkie dan niet, niet bijzonder

17 april 2024 om 07:25

Wat maakt De Jong wel bijzonder? Wat draagt hij bij aan het spel?

17 april 2024 om 07:39

Hij verzorgt 90% van de opbouw bij Barcelona. Als jij de meerwaarde van een Frenkie niet kan zien, weet ik niet hoe serieus ik jouw voetbalkennis moet nemen; onder druk uitvoetballen, de passes tussen de linies zien en ook daadwerkelijk geven. Kapt redelijk makkelijk 1 a 2 mensen weg indien nodig. Genoeg kwaliteiten waardoor die op de de dag van vandaag door de topclubs gewaardeerd wordt. Ze zullen het blijkbaar wel verkeerd zien dan!

17 april 2024 om 09:38

Maar heeft wel iemand naast zich nodig. Met het middenveld van gister kom je in ieder geval niet ver. Pedri, Gundogan en Frenkie zijn allemaal geen fysieke monsters. Verdedigen is niet hun sterkste punt en je gaat niet veel kopduels winnen tegen een lange speler. Hij zou veel beter renderen naast een type Declan Rice, die heeft Barca niet.

17 april 2024 om 10:16

Dat had hij bij Ajax toch ook niet? Naast hem speelde schone en van de Beek op het middenveld.

17 april 2024 om 10:47

Dat klopt cuco.Ik denk zelf niet dat het zozeer de fysieke speler is die hij naast zich nodig heeft (zoals hierboven beweert wordt) Maar meer welke rol hij speelt. Schone was bij Ajax die cvm, die het vaakst gewoon achter bleef, waar Frenkie box to box kon spelen. Dat ligt hem denk ik gewoon beter. Heb het idee dat hij die rol bij Barca nooit echt zal krijgen.

17 april 2024 om 11:31

Ik ben fan van hem maar je hebt niks aan zijn kwaliteiten op dat positie. Dan moet hij 1 of 2 linies naar voren maar scoren ken die ook niet. Vrij nutteloze speler op 6.

17 april 2024 om 16:48

Met Schone stond hij in ieder geval nog in een dubbele 6 + Van de Beek hielp ook vaak mee (tadic zakte in).

17 april 2024 om 09:05

Velen dichten Frenkie de Jong de kwaliteiten toe van een speler van wereldklasse.
Voetballers met uitzonderlijke kwaliteiten willen niets anders dan die kwaliteiten bij elke wedstrijd laten zien. Die durven te tonen wat zij kunnen.
Als Frenkie inderdaad meer kan dan de gemiddelde speler, dan vraag je je af waarom de objectieve kijker dat al zeker vier seizoenen niet ziet. Omdat Frenkie die kwaliteiten helemaal niet heeft? Of omdat hij niet durft ze te laten zien? In het laatste geval is er dus duidelijk sprake van een groot gebrek aan zelfvertrouwen.

17 april 2024 om 09:42

Ik denk juist dat het komt omdat het gros van de voetbalfans het spelletje nieteens snapt en zich blind staart op de simpele statistieken en de dingen die iemand niet kan. Frenkie de jong zou bij praktisch elk team in de basis staan, city eventueel daargelaten. Frenkie is 1 vd middenvelders die het makkelijkst onder druk uit speelt, en een overtal situatie kan creëeren op het middenveld. Hij maakt alleen weinig goals

17 april 2024 om 09:58

Dit vind ik toch altijd opvallend. Mensen die zichzelf blijkbaar boven ‘het gros van de voetbalfans’ plaatsen.

Sowieso is het onzin. Bijna elke voetbalfan erkent de ongelofelijke kwaliteiten van een Rodri of heeft dat vroeger gedaan met Busquets. Want laten we ook niet doen alsof voetbal oh zo moeilijk is. Het op dingen moeten gooien als “de meesten snappen het gewoon niet” is een zwaktebod.

17 april 2024 om 10:27

Het enigste wat ik nu zie is dat hij, kaapt draait en met de bal ga lopen om dan nog een keertje te kappen en te draaien om dan een balletje breed of terug te spelen terwijl hij dat ook gelijk kon doen, het oogt misschien mooi maar totaal nutteloos. Ik heb hem ook wedstrijden zien spelen dat hij wel direct vooruit speelde zonder overbodig te kappen en te draaien, dan zie je wel dat hij gewoon heel goed is.

17 april 2024 om 12:02

Heb juist het gevoel dat De Jong de bal veel te lang vasthoudt. Een Gündogan is veel effectiever en weet wanneer hij wel en niet de bal moet vasthouden. Dat is het verschil met topspelers zoals hij. Je verwacht gewoon meer van iemand die in 2019 is gekomen voor 86 miljoen.

17 april 2024 om 12:09

@jantjenac: dat zag ik hem gister ook doen (als hij de bal kreeg, want veel ging lang halverwege de 2e helft) alleen ik zag wel dat hij iets probeerde door die acties echter was er ook weinig openingen waardoor balletje breed of terug werd gegeven. Wedstrijd gister is geen goede afspiegeling. Wisselvalligheid typeert denk ik ook het huidige Barca. Grandioos en ook soms slapjes, toch knap dat de tweede staan.

17 april 2024 om 10:08

Zeg dat zo vaak maar sommige zijn eeuwige fanboys.
Niemand zegt dat hij niet bepaalde kwaliteiten heeft maar het is echt niet zo bijzonder.
In het Nederlands elftal is het vaak ook niet veel.

17 april 2024 om 10:27

En toch hoort hij bij de beste spelers ter wereld, ondanks hun prestaties gisteren. Was een collectief falen gewoon, kan gebeuren toch?

17 april 2024 om 10:31

Frenkie was een van de meest gewilde middenvelders in de zomer van 2018/2019. Hij zou naar PSG gaan, die wilde het verst voor hem gaan.

Totdat Barcelona PSG een hak wilde zetten, kwamen ze met een mega bod. 14 miljoen euro aan salaris per jaar. Om Frenkie zo voor de neus van PSG weg te kapen.

Paar jaar later bleek Barcelona helemaal geen geld te hebben, dik in de min te staan. Spelers moesten dringend weg, Messi kon zelfs niet ingeschreven worden voor het nieuwe seizoen. Spelers werden onder druk gezet om af te zien van salaris, zou jaren later alsnog uitbetaald worden.

En zo creëerde Barcelona de situatie dat Frenkie nog heel veel miljoenen euro's te goed had van Barcelona. Waardoor hij niet verkocht kon worden want Frenkie ging echt niet afzien van zoveel geld dat hij contractueel te goed had.

Dan zit je nu zes jaar later in de situatie, hoe verkoop je Frenkie met een dik jaarsalaris? Welke club wil hem dat salaris betalen?

17 april 2024 om 10:51

Man United

17 april 2024 om 11:10

Dat moet ik nog maar zien. Ook daar groeien de bomen allang niet meer tot aan in de hemel en of Ten Hag mag blijven deze zomer, is ook maar afwachten. De nieuwe eigenaar is veel kritischer.

Minimaal 14 miljoen euro aan salaris en dan nog een transfersom die richting de 100 miljoen euro gaat, voor een speler die zoveel kritiek krijgt. Ik geloof niet dat het komende zomer gaat gebeuren.

17 april 2024 om 11:28

Dat buitensporig dikke jaarsalaris met achterstallige betalingen zakt na deze zomer wel flink terug, dus dan is Frenkie weer makkelijker verkoopbaar in principe.

Al is zijn salaris nog steeds heel stevig, en optredens als dit jaar in de CL helpen niet om potentiele kopers over de streep te trekken. Maar ik zie Frenkie in principe wel in de belangstelling van een Bayern of PSG staan, die kunnen wel een middenvelder gebruiken en kunnen het salaris betalen. De vraag is of ze het qua voetbal in hem zien zitten, zo'n PSG heeft m de afgelopen twee potten goed kunnen analyseren: is hij beter dan een Ugarte of Zaire-Emery? En zo ja, is hij 3x hun salaris waard, of steek je dat beter ergens anders in de selectie?

17 april 2024 om 11:56

De vraag stellen is de vraag beantwoorden. Voor de positie van Frenkie is PSG al voorzien. Dan ga je niet een dikke transfersom betalen en ook nog eens een speler bijna de best betaalde speler van de selectie maken. Ook de rest van het middenveld is uitstekend ingevuld.

Trouwens Moscardo komt deze zomer ook weer terug. Net zoals Simons, al is die aanvallender ingesteld. Hebben zo ook nog Soler, Ruiz en Vitinha.

PSG is al jaren goed bezig om veel talent in te kopen. Dat ga je steeds meer terug zien in hun selectie.

17 april 2024 om 13:23

PSG heeft veel talent op het middenveld met Vitinha, Zaire-Emery en Ugarte, maar ook erg jong en wisselvallig, als je daar een middenvelder aan toe kan voegen die al wat meer ervaring heeft dan zou dat wel goed zijn voor de balans.

Vergelijk dat bv met het Real Madrid dat voor een groot deel zijn prijzen won op de ervaring van Modric en Kroos, en wat City had met De Bruyne, Bernardo Silva en Gundogan.

Een speler met het *profiel* van Frenkie kan PSG wel gebruiken, of dat daadwerkelijk Frenkie is, dat is de vraag. Overigens denk ik dat de transfersom niet heel dik hoeft te zijn voor Frenkie, zolang Barca het salaris maar uit de boeken kan schrappen.

17 april 2024 om 13:54

Maar speelt De Jong dan als een ervaren speler? Hij neemt de ploeg nooit mee op sleeptouw, is erg afhankelijk van hoe zijn medespelers spelen, en steekt er zelf vrijwel nooit boven uit. Voor mijn gevoel heeft hij geen stappen meer gemaakt sinds dat Ajax seizoen.

17 april 2024 om 10:45

Helemaal met je eens. Sommige spelers worden door de pers gehypt en zijn dan opeens wereld sterren. Nou de Jong is dat voor mij zeer zeker niet.

17 april 2024 om 12:01

Alleen het gekke is, Barcelona betaald hem wel als een wereldster. En zijn gevraagde transfersom is ook op het niveau van een wereldster.

Denk dat daar de schoen wringt. Dus zal Frenkie ook volgend jaar nog bij Barcelona spelen. Want niemand anders gaat hem 14 miljoen euro per jaar betalen.

De kans dat Barcelona hem laat gaan en een deel van zin salaris doorbetaald of afziet van een hoge transfersom zodat hij met tekengeld gecompenseerd kan worden, zie ik niet gebeuren.

17 april 2024 om 13:16

Zodra Frenkie speelt als een 14-miljoen-netto-per-jaar middenvelder (niveau Modric, Kroos, De Bruyne), dan is hij prima verkoopbaar natuurlijk, en die potentie heeft hij nog steeds, 26 jaar is niet bejaard voor een verdedigende middenvelder - maar dat moet-ie op een gegeven moment wel gaan doen natuurlijk, en in de high-profile wedstrijden waar de topclubs kijken: Champions League, Europa League, EK, WK, etc.

“De jaren zijn voorbijgegaan en we wachten nog steeds op iets speciaals.”

Heb hem wel degelijk af en toe speciale wedstrijden zien spelen, maar het helpt natuurlijk ook niet mee als hij in een elftal met semi-toppers speelt op een paar na. Een Xavi zelf was speciaal alleen had nog wel Ronaldinho, Etoo, Pedro en Messi voor zich lopen die wedstrijden voor hem besliste.

Verder zou het wel ironisch zijn als Mbappé dit jaar de CL wint met PSG zonder Neymar en Messi. Eigenlijk ook gewoon mooi wat mij betreft, want dan zie je dat je uiteindelijk beter 1 superster kan hebben dan een paar en dat de rest wat meer in dienst van speelt.

17 april 2024 om 07:44

Ik zou het wel verschrikkelijk vinden als PSG de CL wint. Dat zou toch na City wel ontzettend pijnlijk zijn voor het voetbal

17 april 2024 om 08:10

Muah ik weet het niet. Over iedere ploeg die er nog inzit valt wel wat te zeggen: Arsenal heeft city als voorbeeld, Dortmund liet zich kinderachtig kennen op sociale media na die penal tegen ons, Bayern koopt Dortmund, Real wordt gesponsord door de staat en City is inderdaad City. We gaan het zien 😉

17 april 2024 om 08:19

Ik doel natuurlijk op een sjeik die komt en denkt van ik pomp er geld in en we winnen alles wat er te winnen valt. Dat is natuurlijk niet te vergelijken met ploegen als Arsenal, Bayern, Dortmund of real.

17 april 2024 om 08:29

En hoe komen die clubs aan hun geld dan? Omdat dat 100 jaar geleden is, maakt dat nog geen verschil, toch?

17 april 2024 om 08:32

Kwam er een sjeik op bezoek en pompte er geld in? Nou nee

17 april 2024 om 08:35

Hoe zit het dan met het “emirates” stadium?

17 april 2024 om 08:41

Je weet dat Arsenal een eigenaar heeft die 0.0 geld heeft geïnvesteerd in Arsenal? Naam van het stadion verkopen voor geld ga je toch niet vergelijken met een sjeik die geld in een club pompt?

17 april 2024 om 08:48

@arsenal890, Wat Messibazoer zegt snijdt toch hout? Jullie rijke eigenaar hebben jullie gehad in de vorige eeuw. Dat is je fundament geweest. Mogen anderen nu geen rijke eigenaar meer hebben omdat jullie dat oneerlijk vinden en er 60 jaar geleden al eentje gehad hebben, waar je toen van hebt kunnen profiteren?

17 april 2024 om 08:50

Elke club heeft een rijke eigenaar. Maar er zit een verschil in als iemand even een club koopt en er honderden miljoenen instopt om er iets succesvols van te maken. Zonder sjeik stelde City niks voor, zonder jullie Rus stelde Chelsea niks voor.

17 april 2024 om 09:00

Het verschil is natuurlijk dat je vroeger geen miljoenen nodig had en het met minder af kon. Zonder rijke eigenaren in de vorige eeuw zou het zomaar kunnen dat Arsenal ook niets voor zou stellen. Het is een realiteit van het voetbal dat je mensen nodig hebt die investeren in je club, maar omdat het vroeger is gebeurd horen we er bij de traditieclubs niets over. Wie vindt nog dat AC Milan hun succes gekocht heeft om maar even een mooi voorbeeld te noemen? Berlusconi was een Abramovich 0.5, maar daar hoor je nooit iemand over.

Het is ook allemaal niet zo erg, maar het blijft grappig om supporters van de traditieclubs wil om zich heen te zien slaan met een houdinkje van superioriteit.

17 april 2024 om 09:12

Dus City en PSG wordt geen succes gegund, enkel en alleen omdat hun financierder een sjeik (lees: iemand van Arabische afkomst) is?

17 april 2024 om 09:41

En ondertussen stonden ze allemaal op de banken voor Barcelona, toen ze zichzelf tot hun nek in de schulden werkten, de wereld op zijn kop. Alsof er überhaupt topclubs zijn waarvan de eigenaren niet stinkend rijk zijn ? Hoe meer concurrentie hoe beter, of hebben alle traditionele topclubs een monopolie op met geld smijten en een topclub zijn?

17 april 2024 om 09:46

Nee DjaDjaDja, je leest alleen wat je wilt lezen.

Het gaat erom dat iemand even langs komt met een zak geld om successen te kopen. Dat zie je bij city en psg met een sjeik. Maar volgens mij noem ik ook duidelijk Chelsea met een Rus en nu een Amerikaan.

Clubs als Arsenal en united hebben rijke eigenaren die geen enkele cent in de club steken. Dat is een duidelijk verschil.

17 april 2024 om 09:54

Nouja ga je eens verdiepen in de historie van Arsenal zou ik zeggen, want in de 90s is er wel degelijk een rijke suiker oom langs gekomen met een lekkere financiële injectie.

17 april 2024 om 10:01

Weet je wat de bijnaam was van Arsenal in het begin van de vorige eeuw? “The Bank of England club”.

17 april 2024 om 11:19

Op het moment lopen Arsenal, Real Madrid en Barcelona alledrie trots met Emirates/qatar op het shirt rond waar grof voor betaald wordt, blijkbaar hebben supporters niet echt een probleem dat de sjeiks hun oliedollars in clubs pompen, maar het moet jouw club zijn en niet de concurrent.

17 april 2024 om 10:13

Er is ook altijd een externe factor waarom hij niet goed speelt.
Of verkeerde positie , verkeerde spelers om hem heen, niet juist tactiek, wissels etc.
Er is geen speler die zo uit de wind word gehouden als die slecht speelt zoals de jong..
Geen enkele andere speler is het buitenland krijgt deze behandeling.
Of ze falen of niet.

Daar krijgen we het gemekker weer op de Jong, speelde tm de eerste 30 minuten redelijk en na de oliedomme rode kaart slecht, ja met 10 man is het moeilijk spelen tegen een Psg.
De schuld dat Barcelona eruit ligt moet je toch bij Araujo zijn, zo'n domme en nutteloze actie.

17 april 2024 om 07:40

Overigens ook net terug van een blessure; met 10 man spelen valt dan gewoon zwaar!

17 april 2024 om 08:33

Het valt me op dat er op iedereen gemekkert mag worden behalve op Frenkie de Jong. Alsof we het over onze lieve heer zelf hebben. Hij speelde gewoon slap. Daar is niks verkeerds mee gezegd. En ja dat doet ie wel vaker. In de kern een uitstekende speler, maar stiekem wel verwacht of gehoopt dat ie na dat topjaar in Amsterdam nog flink wat stappen zou gaan zetten, daarentegen blijft ie een beetje op dat niveau hangen. Kan ie zelf overigens niets aan doen, maar denk dat dit het wel is.

17 april 2024 om 09:33

Frenkie zijn ontwikkeling gaat een stuk minder snel dan gehoopt, waarschijnlijk ook doordat Barca de afgelopen jaren niet super was. Als hij destijds naar City was gegaan had hij nu wellicht één vd beste middenvelders ter wereld geweest. Maarja, die jongen speelt bij zijn droomclub, mooi toch.

17 april 2024 om 10:44

Hij is een van de best betaalde spelers van Europa, dat is moeilijk opgeven. Als hij inlevert kan hij ongetwijfeld naar een City of Bayern, maar dan verdient hij minder, is het minder lekker weer, en is hij niet zeker van een basisplaats. Ik snap heel goed dat je daar niet heel wild van wordt.

De Jong heeft inderdaad weinig ballen meer vooruit gespeeld na die rode kaart. Maar ja, als er niemand voorin vrijloopt (en Lewandowski die ongeveer elke bal verloor), dan kun je ook van De Jong geen wonderen verwachten.

Frenkie De Jong was echt fantastisch voor het Ajax van 18/19. Haalde toen een absurd hoog niveau in een goed draaiend team, dat niveau heb ik hem bij Barça eigenlijk nooit meer zien halen. Ik vind hem zelfs helemaal niet zo bijzonder op het moment wat ik hem bij Ajax absoluut wel vond. Heeft zich de afgelopen jaren niet echt weten te etaleren tot wereldtopper op het middenveld, waar ik dat absoluut wel had verwacht.

Is ook op een heel slecht moment naar Barça vertrokken, maar als het je droomclub is dan maakt dat niks uit. Het zou beter zijn voor Frenkie om naar een goed lopend elftal te gaan waar hij op de achtergrond z’n spel kan spelen in dienst van de echte toppers die wekelijks het verschil maken. In zo’n rol zou hij denk ik veel nuttiger en succesvoller kunnen zijn. Het ga je goed Frenkie!

Het mag geen verrassing meer heten dat De Jong tegen de grote tegenstanders in de eindfase van de Champions League ondersneeuwt. Als de knikkers uitgedeeld worden staat hij net iets te vaak achteraan om volle handjes te krijgen. Natuurlijk heeft hij wel de pech dat zijn teamgenoot het team heeft laten vallen, maar uiteindelijk zou hij zo ondertussen één van de spelers moeten zijn waar zijn teamgenoten op kunnen bouwen en dat is gewoon niet het geval.

Net terug van een blessure, tegen 10 man… daarnaast speelt hij met zeer matige medespelers, hij moet maken dat ie wegkomt daar als hij nog iets van prijzen wil winnen.

Barca is gewoon geen topploeg.
En alleen ga je het niet redden.
Lekker naar city of arsenal

17 april 2024 om 08:39

Arsenal is beetje van hetzelfde laken een pak toch

17 april 2024 om 09:32

Ik schat Arsenal wel iets hoger in dan Barcelona.
Wellicht niet de absolute top, maar een goede selectie!

Er zijn niet veel clubs die Frenkie kunnen betalen en clubs die dat wel kunnen zijn vaak al voorzien op die positie.

Barca is inderdaad geen topploeg meer. Die moeten de komende 3 jaar uittrekken om weer te gaan bouwen aan het team. Grote prijzen zullen ze niet pakken, dus voor Frenkie de vraag; blijf je bij je droomclub of wil je nog spelen voor prijzen?

17 april 2024 om 10:18

Zet Frenkie bij Arsenal en je krijgt de Frenkie terug van bij Ajax, ben ik 100% van overtuigd. Plus dat Arsenal dan ook weer een stuk sterker wordt en nog langer mee kan doen om de prijzen.

17 april 2024 om 15:43

Samcro,

gebaseerd op? Is Frenkie de Jong dan zo goed als het materiaal om hem heen? Maar ja ik denk dat Frenkie gewoon niet zo goed als dat men denkt. Het is geen buitencategorie. Gewoon een hele goede voetballer. Wellicht dat hij bij Arsenal dan inderdaad op de goede plek is: net zoals Barca net onder de absolute wereldtop.

Dit is toch algemeen bekend? De Jong en grote wedstrijden. Die jongen is gewoon een goede speler die we over 15 jaar alweer zijn vergeten. Heeft niks speciaals die en laat het vaak afweten bij grote wedstrijden.

De kritieken in de Spaanse kranten kun je vaak niet serieus nemen. Tot aan de rode kaart van Araujo was er niets aan de hand. Barca had controle over de wedstrijd, Frenkie speelde gewoon naar behoren. Maar vanaf de rode kaart speelde het team helemaal niets meer klaar. Cancelo was geen schim van zichzelf en Martinez voegde ook werkelijk niets toe. Als je dit soort jongens achter je hebt lopen dan is het heel moeilijk om met ook nog eens een man minder het verschil te moeten maken. In dat licht bezien vond ik Frenkie oke maar niet bijzonder. Maar om dan te schrijven “barça heeft hem juist gekocht voor dit soort wedstrijden. De jaren zijn voorbijgegaan en we wachten nog steeds op iets speciaals.” vind ik puur provocatief.

Ken nog tijden dat ze hier op VZ De jong vergelijkten met Modric maar moet nog de eerste goede wedstrijden zien tegen een top ploeg en niet tegen Las Palmas of Cadiz

17 april 2024 om 10:34

Dan heb je in 2018/2019 de wedstrijd Real Madrid tegen Ajax waarschijnlijk niet gekeken.

17 april 2024 om 10:55

Zegt genoeg dat je een wedstrijd noemt van 6 jaar geleden.

17 april 2024 om 11:14

Ja dat zegt genoeg. Alleen noem mij eens een CL wedstrijd van Barcelona van de laatste vijf jaar die je bijgebleven is? Waar ze de sterren van de hemel speelde en Frenkie een dissonant in was?

Barcelona speelt al jaren geen top voetbal meer. En dat zien we terug in de CL prestaties.

Frenkie is naar de verkeerde club gegaan, eentje die heel hard van de berg afdonderde in plaats van aan de top bleef. En dat zal de komende jaren echt niet gaan veranderen.

Sterker nog, deze zomer kan ik je alvast voorspellen, Barcelona gaat weer zeuren over de speler salarissen. Of ze wederom geld in willen leveren. En niet alleen Frenkie, ook voor Lew en anderen gaat dit gelden.

17 april 2024 om 15:46

Speedy,
Waar moet Frenkie naartoe dan? Die Vitinha gister was bizar goed. Daarbij verbleek Frenkie gewoon imo. Er worden te vaak excuses gezocht voor Frenkie. Ze zeiden het goed gisteren: hij is heel goed, maar geen buitencategorie zoals Kevin de Bruyne, Iniesta, Xavi en Modric zijn/waren. Die potentie had hij ooit wel. Maar oprecht ik denk niet dat hij ooit zo goed zal worden. Gewoon een hele goede voetballer, maar echt geen buitencategorie.

17 april 2024 om 19:59

Frenkie moet nergens naar toe. Gewoon lekker zijn geld in Barcelona blijven vangen want niemand anders gaat hem zoveel betalen.

PSG speelde gisteren gewoon een hele sterke wedstrijd.
De verdediging van Barca maakte echt domme fouten.

De Jong speelde zeker niet zijn beste wedstrijd, maar dat vind ik ook de verdienste van Psg.
Hoewel Barca voor de Jong zijn droomclub is, doet hij er wel verstandig aan om na te denken over zijn sportieve toekomst.

De selectie is te smal en concurrenten zijn echt vele malen beter.
Grote prijzen winnen zie ik de komende tijd niet gebeuren voor Barca. Real Madrid heeft een geweldige selectie die qua leeftijd nog jaren vooruit kan. Barca heeft geen geld en belangrijke spelers zijn of piep-jong of al op leeftijd.

17 april 2024 om 09:52

Je hebt geen flauw benul van wat je aan het concluderen bent.

PSG speelde zeker niet sterk. Ze maakten gewoon gebruik van het voordeel dat ze tegen 10 man speelden, dankzij de klungeligheid van Araujo en Cancelo (waarvan Araujo nog wel twijfelachtig is, omdat Barcola zich wel heel makkelijk liet vallen). Ze gaven zelfs in de laatste 20 minuten kansen weg aan Barcelona, waarbij ze geluk hadden dat Lewa niet de juiste keuze had gemaakt door naar zijn medespelers te passen, en dat de scheidsrechter geen penalty gaf voor Gundo. Tegen 10 man spelen, met nog steeds gaten achterin en je tegenstanders kansen geven, kun je niet echt als sterk bestempelen. Tegen clubs als Borussia, Arsenal, Bayern, City of Real gaan ze echt niet halen met de manier hoe ze spelen.

Barcelona heeft daarentegen afgelopen seizoen nog een kampioenschap behaald onder bizarre slechte omstandigheden. Je vergeet dat Xavi nog steeds niet de mogelijkheid heeft om spelers te kopen en gebruik moet maken van spelers op huurbasis of spelers uit de eigen La Masia-academie. En toch behalen ze een kwart finale, helaas met ongelukkige 10 man, in hun eigen thuiswedstrijd waarbij ze met 2 doelpunten voorstaan.

Je mag dan wel een dure selectie hebben, maar dat betekent nog niet dat je prijzen kunt pakken. De afgelopen jaren waarbij iedereen dacht dat PSG prijzen zal pakken met Messi, Mbappe en Neymar in een team bewijst het maar weer. Zwakke veronderstelling maat.

17 april 2024 om 11:05

Goede spelers zijn natuurlijk geen garantie dat je altijd wint, er zijn meer ploegen met goede spelers in Europa. Dit PSG is in principe sterk genoeg om hem te winnen, net als de afgelopen 10 jaar, maar dat geldt net zo goed voor een Bayern en City, en die hebben uiteindelijk ook maar 1 CL titel elk gepakt. Clubs als Chelsea, Liverpool, Tottenham, Inter en Juventus hebben allemaal ook in die periode de finale gehaald, in knockout toernooien krijg je nou eenmaal vaak verrassende uitslagen waar de topploegen struikelen. Dat zag je in dit tweeluik ook: Barcelona had met een beetje mazzel PSG uitgeschakeld na die stunt in Parijs. Dortmund stuurt Atletico naar huis. Ajax won van Real Madrid in 2019, Barcelona-met-Messi gaf een comfortabele 3-0 voorsprong bizar weg tegen Liverpool in 2019, Lyon schakelde City uit in 2020, allemaal grote verrassingen.

PSG had in 2020 de finale prima kunnen winnen, en was er ook heel dicht bij maar Neuer keepte de wedstrijd van zijn leven. Ze hebben natuurlijk erg veel pech gehad in de Champions League met knullige blunders en missers, maar dat gold ook voor City en uiteindelijk wonnen die na twaalf jaar teleurstellingen die beker toch een keer.

17 april 2024 om 10:45

De enige conclusie die je kan trekken. Zijn komst loopt parallel aan de teloorgang van Barcelona.

Na de verkoop van Neymar en die 235 miljoen euro ie ze daarvoor vingen, is alles misgegaan bij Barcelona wat je zo'n beetje mis kan doen. Belachelijke salarissen werden er betaald aan spelers zoals Messi en Suarez.

Rare aankopen die echt niks toevoegde aan Barcelona. Melo, Vidal, Couthino, Dembele, Malcom. Alcazar, Griezman, Aubameyang, Aguero, Lewandoski en Depay. Het is aan de Barca fans of ze Frenkie aan dit rijtje willen toevoegen.

Maar het rijtje zegt genoeg. Geen van die spelers heeft Barcelona terug kunnen brengen naar de absolute top.

17 april 2024 om 14:25

@speedyafc

De aankopen van Coutinho en Dembele waren wel begrijpelijk vooral die van Dembele die werd gehaald als opvolger voor Neymar, en Coutinho werd gehaald als opvolger voor Iniesta maar die speelde nauwelijks in de Iniesta rol..

Frenkie werd gehaald als vervanger voor Busquets maar dat was uiteindelijk een misvatting helaas Frenkie is als enige 6 gewoon niet voldoende hij gaat teveel uit zijn positie wat je als 6 namelijk niet hoort te doen.

En over Aubameyang die was gewoon fantastisch bezig toen die bij Barca was en scoorde veel goals terwijl hij maar heel kort daar speelde, dus dat hij niks toevoegde is echt onzin wat je hier aan het vertellen bent.

17 april 2024 om 14:36

Als Aubameyang zo fantastisch bezig was, waarom moest hij dan al weer na een half jaartje weg? Waarom mocht hij het nieuwe seizoen dan niet meer spelen?

Waarom trek je een speler aan die je na een half jaar weer de deur uit werkt?

Neymar was een linksbuiten, Dembele een rechtsbuiten. Geloof dat ik het niet begrijp. De linksbuiten vertrekt dus we halen een rechtsbuiten.

Wie moest er dan als linksbuiten gaan spelen?

Trouwens, speelde Messi niet gewoon op rechts? Die wilde toch altijd vanaf rechts naar binnen trekken?

17 april 2024 om 16:31

@speedyafc

Dembele kon ook prima op links spelen deed dat bij zijn vorige club Stade Rennes en BVB ook regelmatig.

En Auba moest helemaal niet vertrekken hij werd niet gedwongen ofzo, het werd hem netjes gevraagd en hij stond er zelf voor open.

En Messi speelde idd op papier op rechts maar op het veld speelde die als nummer 10 of te wel als spelmaker achter Suarez.

En Auba deed het zeker fantastisch hij had bijna dezelfde goals Memphis terwijl Auba pas in Januari/Februari aansloot bij Barca. ben je zijn wedstrijd tegen Real vergeten toen hij bijna een hattrick scoorde? en kan zo nog zat wedstrijden opnoemen

Maar nee je begrijpt het zelf niet kerel research doen is je best oplossing momenteel

17 april 2024 om 19:58

Sorry maar het is echt een raar verhaal. Een speler doet het supergoed, is echt een aanwinst en wordt dan na zes maanden alweer verkocht? Want het werd hem netjes gevraagd?

Dus die geweldige spits die het super deed, werd er binnen zes maanden uitgewerkt. Dat snap ik inderdaad niet.

Als Dembele zo goed op links kon spelen, waarom speelde hij daar dan nog geen dertig procent van zijn tijd bij Barcelona? Waar zagen we zo vaak een centrale aanvallende middenvelder als linksbuiten geposteerd staan?

In het tweeluik met PSG zag je maar weer eens hoe goed Dembele als rechtsbuiten is.

Op basis van deze wedstrijd terecht. Frenkie was echt onzichtbaar. Speelde onder zijn niveau. Aan de bal matig en verdedigend heel zwak zelfs. Te veel halfbakken ingrepen, zie het doelpunt van Vitinha. Te laat anticiperen en daardoor veel te laat om nog in de buurt te komen om het schot te blokken. De cruciale rode kaart van Araujo is echt ontzettend dom. Je moet natuurlijk in een snelle seconde bedenken wat je moet doen. Maar hij speelde tot aan die rode kaart zo goed en kort op de man dat hij dus dacht dat hij Barcola ook tijdig kon afstoppen. Fout ingeschat, met alle grote gevolgen van dien. Dankzij die rode kaart is PSG volledig in de kaart gespeeld en hebben zij toch tamelijk eenvoudig de wedstrijd naar hun hand gezet.

De Jong speelde weer eens verstoppertje. Een echt grote speler neemt de regie in handen, maar hij blijft een speler van balletje aan de voet, en wat veilige passjes breed of achteruit. Eigenlijk gewoon een waterdrager. En die moet je ook hebben. Maar niet als dragende speler.

17 april 2024 om 14:29

@pinko

Dat is dus echt onzin wat je hier zegt Frenkie zorgt voor 90% voor de opbouw bij Barcelona.

Frenkie zal bij clubs als Bayern, City, United, Arsenal, gewoon basisspeler zijn hoor wordt er echt moe van dat mensen zeggen dat hij een waterdrager is..

17 april 2024 om 16:20

Een positieve waterdrager dan!

De Jong is ook niet zo denderend in de afgelopen 5 jaar. Mensen vergeten nog steeds dat die kerel 86 miljoen heeft gekost en ook met een riant salaris erbij. Dan verwacht je toch wel iets meer van zo'n speler. In de CL is het sowieso matig wat hij laat zien. Prima middenvelder maar niet zoals een Gündogan die gelijk al in zijn eerste seizoen een enorme invloed heeft. Heb het gevoel dat hij niet alles uit zichzelf haalt daar bij Barcelona.

Ach, zo voorspelbaar allemaal. Bij recidivist Araujo slaan de stoppen weer es door en wie moet het ontgelden? Frenkie de Jong. Niet alleen bij de opportunistische bloedhonden van de Spaanse pers, maar ook op Voetbalzone waar men het sowieso niet op Frenkie heeft begrepen. Hoogste tijd voor een transfer naar een club waar hij zich niet de pleuris hoeft te rennen voor falende medespelers en tactisch onbenul Xavi.

17 april 2024 om 14:11

Je wil Frenkie nu al naar de MLS of Saudi Pro League sturen? Want bij City of Bayern zal hij ook hard moeten werken en is een basisplaats niet gegarandeerd.

Het is toch geen verrassing meer dat de Jong in een grote wedstrijd door het ijs zakt. Als international was hij op het EK en WK onzichtbaar en tegen Bayern, Real en andere toppers was hij telkens slecht.

Een middenvelder, ook als hij op 6 speelt, hoort verder naar voren te spelen. Hij onttrekt zich aan de strijd op het middenveld en gaat dan net voor het centrale duo breedtepassjes geven. Als je dan door een rode kaart met 10 man speelt, kan dat zeker niet. Barca had gisteren geen middenveld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren