Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Real Madrid trekt Clásico verdiend naar zich toe

Laatste update:

De 261ste versie van El Clásico is zaterdag geëindigd in een zege voor Real Madrid. Barcelona ging flitsend van start in het hol van de leeuw en scoorde al na een paar minuten via Neymar, maar een rake strafschop van Cristiano Ronaldo bracht Real terug in de wedstrijd. Na rust kopte Pepe zijn club voor het eerst op voorsprong en daarna maakte Karim Benzema met een snelle uitbraak een einde aan de ongeslagen status van de Catalanen, dit seizoen: 3-1. Het verschil tussen Barcelona en Real in de top van de Primera División is teruggebracht tot één punt, na negen duels.

/

De supporters in het Santiago Bernabéu werden op hun wenken bediend. In aanloop naar de ontmoeting tussen de sterren was er ongelooflijk veel aandacht voor de wedstrijd en de spelers stelden zeer zeker niet teleur. Het was pittig, spannend, de sfeer was waanzinnig én er werd vlot gescoord. Barcelona deed dat het razendsnel: na drie minuten en veertig seconden kreeg Neymar een bal aangespeeld van debutant Luis Suárez, hij nam aan, ging twee man voorbij en schoot vervolgens kalm binnen. Het was al zijn elfde goal in elf duels voor Barcelona, dit seizoen.

Neymar schreef bovendien de snelste treffer in een Clásico op zijn naam sinds zijn trainer Luis Enrique in 1999. Na die snelle goal nam Real Madrid het initiatief over en zocht het veelvuldig de aanval: in de problemen zou het niet meer komen. Karim Benzema kopte eerst hard tegen de lat en schoot in de rebound tegen de buitenkant van de rechterpaal aan. Aan de overkant moest Lionel Messi zijn meerdere erkennen in Iker Casillas in een gevaarlijke één op één-situatie. Barcelona had de nodige overtredingen nodig om Real af te stoppen en pakte liefst vier keer geel voor rust: Messi, Neymar, Gerard Piqué en Andrés Iniesta gingen allemaal op de bon.

/

In het geval van Piqué kostte het Barcelona meer dan alleen een kaart. De verdediger maakte onnodig hands na een voorzet van Marcelo en scheidsrechter Jesús Gil Manzano, die voor het eerst een Clásico mocht fluiten, wees gedecideerd naar de stip. Ronaldo (die eerder tevergeefs een penalty had geclaimd) liet zich de buitenkans niet ontzeggen en schoot raak in de rechterhoek. Voor de vijftiende thuiswedstrijd op rij in de competitie scoorde de Portugees en alle competities meegerekend was het alweer zijn veertiende goal tegen Barcelona. In de competitie hield hij zijn moyenne van twee treffers per duel intact: acht gespeeld, zestien doelpunten.

Claudio Bravo werd voor het eerst sinds ruim acht uur weer eens gepasseerd en voor Barcelona was het pas de eerste tegentreffer in het hele seizoen in Spanje. Het was echter wel direct de opmaat voor de uiteindelijke Madrileense zege in de klassieker. De tweede helft begon weer met hetzelfde spektakel als de eerste. Vijf minuten waren er gespeeld toen Pepe vrijelijk mocht inkoppen uit een hoekschop van Toni Kroos vanaf de rechterkant en zo Real Madrid de 2-1 voorsprong bezorgde. In de minuten erna tikte Real de tegenstander goeddeels weg, tot Jérémy Mathieu een schot loste waar Casillas een antwoord op had.

/

Luis Enrique besloot kort daarop Xavi naar de kant te halen: Ivan Rakitic loste de routinier af en hij stond er amper in of de 3-1 viel. De Kroaat nam een corner niet zoals het zou moeten en daarna was er een misverstand tussen Iniesta en Javier Mascherano. Real Madrid brak razendsnel uit via Isco, Ronaldo en James Rodríguez en daarna schoot Benzema diagonaal de derde binnen voor de Koninklijke. Real Madrid was vervolgens op geen enkele wijze meer van zijn stuk te krijgen, Isco en Benzema kregen publiekswissels en hun teamgenoten hielden de drie punten in handen. Het verschil met Barcelona is nu verkleind van vier punten naar één punt.

Denk jij dat Real Madrid nog voor januari Barcelona voorbij gaat op de ranglijst?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

real madrid heel duidelijk de beste van de twee. de 2e helft in zijn geheel gedomineerd! vooraf werd gezegt dat het middenveld van real madrid zou worden overlopen als ze zowel james als kroos en modric zouden gebruiken. maar dit is niet gebeurd! alle 3 deden ze hun defensieve taken meer dan goed. suarez heb ik bijna niet gezien. was vast niet een heel fijn debuut. ronaldo was wel slordig in de counter, dat moet ik toegeven. hij had een paar keer niet het inzicht zelf te schieten/te passen op het juiste moment. ik vond wel dat de counters nog niet zo heel scherp waren. daarmee bedoel ik dat ze niet goed waren afgerond. als de counters gewoon goed werden afgerond, daarmee bedoel ik dat de slordigheidsfouten van ronaldo en soms marcelo er niet waren, had real madrid wel 5x kunnen scoren. er waren in ieder geval de mogelijkheden toe. real madrid is op dit moment gewoon niet te stoppen.

de man of the match was voor mij modric. hij was echt op bijna geen fouten te betrappen. ik vond isco ook wel goed, en james, die heeft mij ook positief verrast.

edit: spellingsfouten, stuk over effectiviteit eruitgehaald.

25 oktober 2014 om 19:49

Effectiviteit?? Tja in zin van dat Barca hen fouten werden afgestraft. Real deed dat goed en Barca maakte domme fouten.

Al met al is het een verdiende overwinning voor Real Madrid.
Het spijt als ik in het live topic een beetje provocerend overkwam maar ik liet me meeslepen in mijn emoties.(en door realfans).

25 oktober 2014 om 19:51

inderdaad. maar ik bedoelde hoe met het balbezit om te gaan. barcelona zocht steeds dat tikkie breed, terwijl real madrid vaker voor diepgang ging. real madrid maakte zelf ook best wat fouten. vooral ronaldo, ookal is hij na isco mijn lievelingsspeler, vond ik best tegenvallen vandaag.

en over dat provoceren, dat deed zowat iedereen, ook ikzelf, terwijl ik dat normaal bijna nooit doe haha. hoort er nou eenmaal bij, daat provoceren tijdens deze wedstrijd.

25 oktober 2014 om 19:51

Wel effectief, niet efficiënt, anders was de score hoger uitgelopen. Barcelona paar stomme fouten (iniesta bij 3-1), en scheids af en toe voor real. 3-1 is echter zeer goede weergave van de verhoudingen vind ik persoonlijk

25 oktober 2014 om 19:53

Wf deed pique deze wedstrijd????? Dan maar Bartra maar deze dude mag voor 25 mln zeker naar united gaan.

25 oktober 2014 om 19:55

Waarbij was de scheids voor Real Madrid? Ik vond hem uitstekend fluiten, trok kaarten op de juiste momenten, liet lekker doorvoetballen. Mijn complimenten voor hem!

25 oktober 2014 om 19:58

Wij willen pique niet eens voor 1 miljoen!! Hehe, hij was vandaag echt 1 van de slechtere op het veld. Totaal niet in vorm

25 oktober 2014 om 20:00

Trok kaarten op de juiste momenten? Hij geeft of het laatst geel aan Carvajal en Ronaldo omdat hij gewoonweg niet anders kon. Modric had minimaal geel moeten hebben en Carvajal kwam ook met ontzettend veel weg. Nee Madrid had geen klagen over de scheidsrechter.

Daarmee wil ik niet zeggen dat Barcelona door de scheids heeft verloren, maar ga niet zeggen dat de scheids goed en onpartijdig floot want dat was alles behalve het geval.

25 oktober 2014 om 20:01

Alleen mascerano en Neymar waren een voldoende. De rest schaam ik me voor zeg. Suarez valt nog wel mee voor zn eerste wedstrijd. Maar de rest heb ik geen woorden voor.

25 oktober 2014 om 20:06

@iscodisco

Dat is een beetje een open deur intrappen, want de speelstijl van Barcelona is op de helft van de tegenstander spelen waardoor er dus een zee van ruimte achter de defensie van ze ligt. Dan is het makkelijker om de diepte te zoeken. Real verdedigde gewoon erg compact en tegen de eigen 16, dan is het dus bijna onmogelijk om snel de diepte te zoeken. Barcelona was niet bij machte om de Real defensie kapot te spelen. Keerpunt van de wedstrijd, Messi die de 0-2 mist.

25 oktober 2014 om 20:07

Voeg daar maar aan toe dat neymar met rood van het veld gestuurd moest worden. Of telt dat niet mee???

25 oktober 2014 om 20:13

Keerpunt van de wedstrijd die in ongeveer de 15de min viel???
Dan had Real genoeg tijd om het om te draaien

25 oktober 2014 om 20:13

Precies ramos maakte hands en hield de bal tegen in het strafschopgebied maar daar krijgt barca natuurlijk geen penalty voor.

25 oktober 2014 om 20:20

Die arm zat tegen zijn lichaam?!

25 oktober 2014 om 20:27

Nouja, carvajal had zijn 2e kunnen krijgen, modric een paar redelijke overtredingen maar geen geel, waar ze aan de andere kant wel vielen. Maarja, opzich was het een goede scheids, geen onterechte penalties dit keer, is ook wel eens anders geweest. Barcelona heeft zeker niet door de scheids verloren.

25 oktober 2014 om 20:42

Geen excuses, gewoon een terechte overwinning voor Madrid.

Barca had geen enkel moment het vermogen om een tandje bij te zetten. De creativiteit die Kroos, Modric, Isco en James brengen mis je gewoon heel erg bij Barca.

25 oktober 2014 om 21:25

Volledig terecht gewonnen. Barca is 20 minuten beter geweest. Real 50. 20 gelijk op. Dus terecht.

26 oktober 2014 om 11:13

@isco isco tegenvallen vond dit een van de betere spelers.

25 oktober 2014 om 19:52

Meen je dit? De 2e helft in zijn geheel gedomineerd? Omdat ze 2 doelpunten scoorden uit 4 kansen in de 2e helft hebben ze de hele 2e helft gedomineerd? Volgens mij heb jij een woordenboek nodig.

Verdiende zege voor Real Madrid omdat ze effectief met hun kansen omgingen, maar Real Madrid heeft Barcelona zeker niet gedomineerd. Ze waren defensief gewoon veel beter met Marcelo die aanvallend ontzettend gevaarlijk was en defensief ook zijn bijdrage had. James speelde ook een geweldige wedstrijd.

Ik vond dat zowel Ronaldo en Messi niet geweldig speelden. Messi was vrijwel ontzichtbaar, maar Ronaldo had ook een paar grote kansen moeten afmaken naar mijn mening.

25 oktober 2014 om 19:57

Nouja, het was ten eerste gewoon mijn mening, en ten tweede hadden we met gemak tientallen kansen, en had het als we (ronaldo&marcelo) wat kalmer waren, had het zo 5-1 kunnen zijn.

Messi was inderdaad heel ontzichtbaar, net als Neymar en Suarez. Ronaldo vond ik ook best tegenvallen vandaag. Hij was gevaarlijk in de counter, heel gevaarlijk zelfs, maar niet meer dan dat. Hij was steeds te hard opzoek naar een goal, en het ontbrak hem soms aan het overzicht

25 oktober 2014 om 20:04

Barca had gewoon geen antwoord op het flitsende voetbal van Real in de 2de helft.

25 oktober 2014 om 20:18

Het is maar net wat je flitsend noemt. Als Chelsea zo speelt spelen ze anti-voetbal, als Bayern of Inter of wie dan ook zo speelt, spelen ze anti-voetbal. Maar als Real zo speelt is het flitsend?

Goed om te weten dit...

25 oktober 2014 om 20:24

Modric killt al sinds binnenkomst bij Real Madrid.

25 oktober 2014 om 20:33

Analyse, Real speelde toch gewoon heel goed. Controlerend heel sterk en een hele snelle omschakeling. Ook hoe gemakkelijk ze in 1 tijd konden versnellen was mooi om te zien.
Bij Barcelona ging het echt een pak trager aan de bal en echt uitgespeelde kansen hebben ze ook niet meer gekregen.

25 oktober 2014 om 21:15

Dat heet countervoetbal, ze controleerden namelijk niks. Barcelona controleerde grote delen van de wedstrijd, maar Real (zoals het al een tijd doet) speelt het goed uit op de counter, waar Barcelona ligt te slapen.

25 oktober 2014 om 21:23

Als Neutraal(naja Atletico-fan had liever gelijkspel) kijker vond ik dat er geen dominerende team was. Ja Real trok zich ver terug en loerden uiteindelijk voor Counter. Slim aangezien Barca met veel man naar helft van Real trok en minder snelheid in huis heeft.

Messi was gretig op zoek naar zijn 251 doelpunt. Hij ging te lang wachten met passen van bal, zelf waar ploeggenoten kans hadden om te scoren. Hij probeerde tussendoor te dribbelen en te scoren zonder succes.

Ik vind Busquets een k*t speler vanwege zijn acteurwerk maar 3-1 verlies kan je niet aanwijzen bij deze man. Hij is pas terug met blessure en kon het niet meer trekken. Door de wissel van Iniesta(blessure) moest deze man doortrekken. Barca had zijn kans in beginfase moeten benutten. Geweldig wedstrijd was het!

Scheidsrechter heeft Uitstekend gefloten. Tijdens Classico met Enorm druk moet je als kijker sommige beslissingen onder oog zien. Geel kaart Modric kon hij geven.

25 oktober 2014 om 21:53

Eens

25 oktober 2014 om 23:54

Hoe kun je dit Real antivoetbal noemen?! Een middenveld met Modric, Kroos, Isco en James!

26 oktober 2014 om 00:42

@stan900100

Wat willen die namen zeggen? Dus als je die vier in je team hebt, speel je automatisch flitsend en sprankelend voetbal? Dat is wat jij zegt?

26 oktober 2014 om 05:22

@iscodisco

Zoek ff videobeelden van de 3-1
Je zult je kapotschrikken

26 oktober 2014 om 10:39

Speelt real de counters uit zoals ze dat normaal gesproken weekelijks doen dan was Barcelona met een ongelofelijke kater naar huis.

Ik heb real zovaak met 4 spelers tegen 2,5 verdedigers van barca zien staan dat ik denk dit speel je normaal gesproken gewoon uit.

25 oktober 2014 om 19:53

Real heeft terecht gewonnen maar lesje in effectiviteit was het dus niet. Zo veel kansen maar allemaal net niet. Wel schitterende counters tegenover een slap verdedigend Barcelona. Elke counter eindigde zo ongeveer in de 16. Het is dat Mascherano zijn taken nog uitvoerde want anders had het nog erger geworden.

25 oktober 2014 om 19:58

Motm was Marcelo (en terecht)!

25 oktober 2014 om 20:00

Als je met Jeremy Mathieu gaat spelen vraag je om problemen.. En nog steeds die nutteloze Buquets in de ploeg.. Zet Mascherano gewoon vm en hij stofzuigt alle Real aanvallen..

Nu moet hij weer centraal in de verdediging gaan ploeteren..

Real straft de fouten van Barca genadeloos af.. Barca loopt blind in het mes..

Wat doet Luis Enrique nu anders dan Tata Martino?

25 oktober 2014 om 20:04

Nutteloze Busquets, kijk je uberhaupt naar Barcelona als het niet tegen Madrid is? Busquets is een van de beste spelers, sowieso van Barcelona, hij word alleen ontzettend ondergewaardeerd.

Hij heeft een mindere wedstrijd en hij is meteen nutteloos. Schei toch uit man. En als je niet ziet dat het spel onder Luis Enrique over het algemeen veel beter is, veel meer het traditionele Barcelona spel, dan zou ik eens naar de oogarts gaan.

25 oktober 2014 om 20:19

Wat is het traditionele Barça-spel als ik vragen mag?

25 oktober 2014 om 20:20

Dat is niet waar Nudel2. Sergio sukkelt al de hele seizien.

Wanneer Macherano zijn werk opkuist vraag ik me af wat er aan de hand is met Sergio.

Het spel is gewoon beter met Xavi, met Rakitic is het eerlijk gezegd niet veel soeps al was ik echt tevreden in het begin hoe jij speelde.

25 oktober 2014 om 20:27

Ik vind Busquets dit seizoen gewoon goed. Dit was duidelijk zijn minste wedstrijd maar overal krijgt hij mijn voorkeur boven Mascherano op die positie. Mede omdat Mascherano als verdediger gewoon ontzettend goed is waardoor je in de verdediging ook iets meer zekerheid hebt.

Wel ben ik het met je eens dat Xavi had moeten blijven staan. Je merkt duidelijk dat het spel sneller gaat dan met Rakitic die toch wat langzamer is met handelen.

25 oktober 2014 om 21:10

Het is overduidelijk dat Busquets dit seizoen nog niet echt in vorm is. Hij speelt gewoon 'normaal' en zeker niet in de buurt van de top van zijn kunnen. Tegen mindere tegenstanders hoeft dat ook misschien niet, maar je ziet dat tegen Madrid het direct bloot komt te liggen.
Voor de rest is het gewoon allemaal een beetje het transferverbod uitzitten. Xavi kan echt niet meer basis staan, een hoog niveau houdt hij niet lang vol. Rakitic is niet de vervanger van Xavi. Rakitic vind ik een hele goede speler voor op de bank. Het middenveld en de verdediging van Barca zijn gewoon totaal niet in balans.

26 oktober 2014 om 07:51

Nudel

Busquets is goed in het positiespel maar traag in de omschakeling.. Hij biedt nooit de defensieve zekerheid die nodig is, en dit is vooral in de topwedstrijd overduidelijk.. Tegen ploegen als Granada etc zal dit minder nodig zijn..

Ik zou zeker in de topwedstrijden Mascherano daar zetten.. Op het wk zag je weer hoe goed hij is op die positie, daar waar hij altijd gespeeld heeft en tot een wereldtopper is uitgegroeid..

Jammer dat Barca geen echte topverdediger heeft gehaald want Pique doet te veel hips dont lie met Shakira en de rest is matig..

Maar hoe in hemelsnaam een houten klaas als Mathieu bij Barca terecht komt, en ook nog de voorkeur krijgt boven Jordi Alba is mij een raadsel.. 31 jaar oud en 20 miljoen voor betalen, die moet een topzaakwaarnemer hebben..

27 oktober 2014 om 11:43

Busquets sukkelt het hele seizoen al met een blessure en moet waarschijnlijk onder het mes. Tuurlijk haalt Busquets nog altijd een 7 elke wedstrijd maar hij is fysiek niet helemaal in orde qua druk zetten.

Man of the match: Modric. Ongelofelijk wat is hij (samen met Kroos) ontzettend goed. Zulke slimme passen die hij heeft en een verbazingwekkende techniek.
Real Madrid speelde als geheel trouwens geweldig, waren in de omschakeling ook ontzettend gevaarlijk.

De spelers waar van te voren het meest van verwacht werd, Ronaldo, Messi en Suarez vielen alle drie behoorlijk tegen!

25 oktober 2014 om 19:51

Fantastisch. Real dat eindelijk Karca verslaat in eigen huis. Heerlijk. Al die Barcelona mensen van tevoren zeggen dat real eraan gaat met de voorhoede Inc.  Suarez.  Nou nee hoor. Cr7, Benzema en de slang Pepe hebben toegeslagen op de nog altijd zwakke defensie van Barca. Het is toch belachelijk dat Mascherano nog steeds als cv word opgesteld.

25 oktober 2014 om 19:58

Je maakt een grapje zeker ? Mascherano was als enige samen met Bravo die een voldoende haalde .

25 oktober 2014 om 21:13

Hij was wel prima vandaag, maar het is wel echt belachelijk dat Mascherano nog steeds achterin wordt gebruikt.

25 oktober 2014 om 20:01

James hoort ook bij de toppers vanavond. Marcelo, Modric. Kroos en James.

25 oktober 2014 om 20:16

Benzema was minstens zo goed, maar aan je VZ-verleden begrijp ik waarom je hem niet opnoemt. Compleetste spits ter wereld.

25 oktober 2014 om 20:03

Ik zou Suarez nog niet noemen. Messi viel zwaaaaar tegen. Zag er weer lui uit. Ronaldo, tsja gewoon zoals altijd: nix bijzonders en gescoord.
Real terecht gewonen. Mooie wedstrijd. Zag er sportief uit op de actie van ronaldo op Alvez na. Het was niet nodig.

mijn MOTM: Marcelo

25 oktober 2014 om 20:18

Messi was niet lui, hij was zelfs goed net.als Suarez en Neymar alleen de andere linies zijn slecht bezet.

25 oktober 2014 om 20:50

In mij ogen zag hij er lui uit.

25 oktober 2014 om 20:24

Modric is een topper inderdaad echt een geweldige speler

Vindt Barca niet zo goed als iedereen zegt. 2 wedstrijden tegen fatsoenlijke tegenstanders(psg en Real) en allebei verloren.

25 oktober 2014 om 20:13

Fatsoenlijk?? Real Madrid is wel DE sterkste tegenstanders tegen wie je kan spelen samen met bayern

Beste team dat ik ooit op Anfield heb zien spelen, misschien wel beste team ooit.

25 oktober 2014 om 19:49

Dit team de beste team ooit misschien? In alle mogelijke opzichten nee.

25 oktober 2014 om 19:53

Beste team is overdreven, maar dit Real kan zeker een buitenaards niveau halen dit seizoen. Ploegen uit het verleden worden sowieso met de jaren steeds groter en beter gemaakt, wat een normale gang van zaken is.

25 oktober 2014 om 19:55

@ajaxc.

Natuurlijk mijn mening, misschien overdrijf een beetje maar het zijn allemaal moderne voetballers. Allemaal box2box spelers.

25 oktober 2014 om 20:02

Tja, lastig te zeggen natuurlijk. Denk wel dat Real hoge ogen kan gaan gooien met deze selectie. Achterin gewoon sterk, Kroos en Modric samen op cm is ongelooflijk abnormaal goed. In elk opzicht gewoon geweldig. James en Isco barsten van het talent en spelen steeds beter, Bale en Benzema als één van de beste spelers ter wereld op hun positie en natuurlijk Ronaldo, één van de beste spelers ooit.

Het Barca van een paar jaar terug was ook absurd goed en het Bayern van Heynkens schat ik nog hoger in. Ben benieuwd naar Real. Denk dat er de komende jaren ook 2 teams gaan heersen, tenzij Barca hun verdediging een keer versterkt.

25 oktober 2014 om 19:49

Haha overdrijven is ook een vak. Beste team die je ooit op Anfield hebt zien spelen? Ben je 12 jaar oud? En beste team ooit... daar ga ik niet eens op in. Maar wel goed gespeeld van Real(modric, Ronaldo, Benzema) dat moet ik toegeven.

25 oktober 2014 om 19:57

Beste team dat ik op Anfield heb gezien en ben niet zo oud. Ik kijk sinds 2001 naar Liverpool en heb geen enkele team gezien die op 60% Liverpool weg speelde.

25 oktober 2014 om 19:59

Ja dat komt misschien doordat Liverpool pas weer echt CL speelt, maar Bayern zou dit Liverpool op 50% ook wel helemaal wegspelen. En een aantal seizoenen geleden een Dortmund ook wel.

25 oktober 2014 om 20:00

Nee maar Liverpool was tussen 2001-2006 wel een stuk beter dan nu. Dus je vergelijking slaat kant noch wal. Er zijn op dit moment wel meer teams die Liverpool op Anfield op 60 procent kunnen weg spelen.

25 oktober 2014 om 20:01

Als Real fan moet ik wel zeggen dat dit Liverpool ook niet een heel hoog niveau haalt.

25 oktober 2014 om 20:02

Zelfs Aston Villa won zonder grootse inspanning op Anfield dit seizoen...

25 oktober 2014 om 20:07

@luisimoo ik heb het over de tegenstander krultang wat maakt het dat Liverpool veel betet was

25 oktober 2014 om 20:20

ja en het jaar ervoor werd real weg gespeeld door dortmund dus wat is je punt.

25 oktober 2014 om 20:22

Ik heb het nu over verschillende Bayern's.. Ik ga toch ook niet zeggen Real is al weggespeeld door Liverpool, ja 6 jaar terug.

25 oktober 2014 om 20:24

Kan jij mij aub uitleggen wat het verschil is tussen dit Bayern en die van vorig jaar? Want het nagenoeg hetzelfde team met Lewandowski ipv Mandzukic en Alonso voor Kroos. En hoe kan jij weten dat Real dit Bayern niet kon wegspelen. Ze hanteren nog steeds dezelfde speelstijl dus kunnen ze weer, door de counters van Real, in de mes lopen.

25 oktober 2014 om 20:26

Nou dat zijn al 2 grote veranderingen, een superspits en een nieuwe motor/perfecte controleur erbij, ook is Benatia erbij, en hebben ze een Gotze die veel meer is aangepast aan dit Bayern. Ik weet niet of dit Bayern niet zou worden weggespeeld, zelf denk ik van niet.

Wat was Real goed. Ik had een beter Barcelona verwacht en minstens een doelpunt van Messi.

25 oktober 2014 om 19:51

Real is inderdaad enorm goed... met wat meer kalmte was het 5-1

Barcelona heeft gewoon de buitengewone spelers niet meer... men rekent op Messi en Neymar, maar je ziet dat ze tegen een machine als Real niet op kunnen..

Real is momenteel onaantastbaar..

25 oktober 2014 om 19:54

Doelpunt messi had ook kunnen komen, telde hem al, gelukkig had iker een goede dag haha. Ik kan echt genieten van alle meesterlijke slidings die aan beide kanten zijn ingezet. Was een mooi classico voor real madrid fans haha

25 oktober 2014 om 22:09

Motm: Iker en Marcelo. Modric overschat

26 oktober 2014 om 00:52

Modric overschat? Die man speelt gewoon heel goed bij real madrid en nu krijgt hij de waardering die hij verdient. Vind hem al een tijd heel goed spelen en vandaag vond ik hem ook weer de beste.

26 oktober 2014 om 05:24

Vandaag bedoel ik, hij kon veel beter dan zijn matige spel vandaag

geweldige pot gezien van heel real !! wauw

Ik heb vandaag een heerlijke pot gezien, zo blij om te zien dat rodriguez steeds meer zijn draai vind, en god die counters zijn van zo een hoog niveau bij Real! heerlijk om naar te kijken.

Goede wedstrijd, jammer dat eindpassen telkens niet uitkwamen, anders was het hier 7-1 geworden. Of 7-2 als messi wel een 300 kans af had kunnen maken. Goede teamprestatie

Real op alle posities de sterkste vandaag .

Barca aanvallend te ideeenloos.
Messi suarez neymar iniesta xavi speelden allemaal ondermaats .
Verdiende zege voor real

26 oktober 2014 om 01:24

Inderdaad meer dan verdiend, maar Suarez en Neymar vond ik nog wel oké.

Hopelijk is snel Vermaelen wedstrijdfit dan kan Pique eens leren hoe hij deftig moet spelen. Sergio dramatisch 2de helft. Xavi eruit halen was een grote fout!

25 oktober 2014 om 20:08

Wat was er zo dramatisch aan Pique? Hij heeft ontzettend veel ballen last minute tegen gehouden, net als Mascherano. Ik vind dat die kritiek op Piqua vaak gewoon meepraten is met een stel azijnpissers.

Speelt die zijn beste wedstrijden zoals onder Pep in de eerste seizoenen? Nee, speelt die zo dramatisch als iedereen zegt? Absoluut niet. Het is gewoon een heel goede verdediger die net als iedereen fouten kan maken.

Die Vermaelen wil ik ook nog wel es zien. Ten eerste moet die nog beter worden, wat ook nog wel even zal duren aangezien die een terugslag heeft gehad. En daarbij als die bankzitter is bij Arsenal, wat moet die dan bij Barcelona als je Mascherano, Pique, Bartra en Mathieu (die het in vorige wedstrijden in het centrum gewoon goed deed) hebt voor die positie.

25 oktober 2014 om 20:30

Piqué was een van de slechtste spelers op het veld. Hoe hij die penalty weggaf was gewoonweg belachelijk en op de voorzetten van Real had hij zich geen raad. Ik geef wel toe dat dit ook kwam door het slechte verdedigen van Alves

25 oktober 2014 om 20:50

En hoeveel ballen heeft die ook wel niet tegen gehouden. Ik snap best dat die geen fantastische wedstrijd speelde maar er wordt alleen maar op het negatieve gericht. Die penalty was knullig. Ontzettend knullig zelfs maar hij heeft meer dan genoeg goede dingen gedaan en ballen tegen gehouden. Dus vind het onterecht om hem vooral vanwege die penalty af te branden.

Real Madrid +3. Ronaldo weer een doelpuntje, Real speelde beter en meer als een team en had zelfs hier 5/6-1 kunnen winnen.

Terechte overwinning, erg leuke 1e helft gezien Jammer dat Suarez nog helemaal niets kon inbrengen.

Verdiende zege voor Madrid. Gefeliciteerd Madrid-fans.

Beste man bij Barca: Mascherano
Beste man bij Madrid: Madrid

2 persoonlijke fouten en een dood spelmoment, maar tweede helft had de score veel hoger op kunnen lopen, sloeg nergens op wat Barca liet zien.
Terechte zege, gefeliciteerd Madridista's, tot in Camp Nou

25 oktober 2014 om 20:06

@catalonia

Hopelijk heeft Enrique de knelpunten bij dit Barca gezien. Suarez viel nog best goed in trouwens, had een paar mooie acties en inderdaad tot in Camp nou!

Trouwens trek je niks aan van het bericht van Hierro, hij heeft gelijk dat de verdediging niet al te best is, maar kinderachtig om dit op deze manier te zeggen.. Hopelijk zien we woensdag een betere wedstrijd!

26 oktober 2014 om 03:04

Barca moest gewoon met Mascherano als CDM beginnen en Alba als Lb. Snap eigenlijk ook niet waarom hij met Roberto ipv Alba komt als wissel..

De eerste helft hadden Messi er een moeten inleggen, maar verder was Real Madrid gewoon beter, vooral in de tweede helft zijn we afgedroogd en had Real Madrid er nog 3/4 kunnen maken als ze sommige aanvallen beter uitspeelde.

Verder was elke Real speler gewoon goed, maar Marcelo en Modric waren niet te houden vandaag.

Allereerst gefeliciteerd Real fans, wat een verdiende overwinning! Vooral de intensiteit waarmee Real speelde was werkelijk fantastisch om te zien. Barcelona moet zich schamen hoe ze hebben gespeeld, met als dieptepunt de fout van Iniesta.. Helaas volgende keer beter!

Goaaalllllll, hoorde ik in mijn flatgebouw.. Kippenvel.. Wat een avond.

We hebben de gehele 2e helft gedomineerd en dit resultaat is gewoon 100 procent terecht.
Iedereen heeft fantastisch gespeeld. Heb alleen maar complimenten voor onze ploeg. We waren fitter dan een Barca die eigenlijk fitter moet zijn.

Mijn motm, moeilijk om te kiezen, is Marcelo. Maar Isco en Benzema waren ook fantastisch!

Hala Madrid y nada mas!

25 oktober 2014 om 19:53

Nee met stip was dat Modric hoor wat een goede speler is dat zeg.

25 oktober 2014 om 19:57

Het is gewoon moeilijk om een motm te kiezen vanavond. Volgens Bein sport en ik was het Marcelo.. Volgens Spaanse zender (canal plus) Benzema. Iedereen kiest iemand anders, en dit betekent alleen dat wij heel goed waren (iedereen), zoals tegen L'pool.

iig, de wereld is klaar voor een nieuw tijdperk

25 oktober 2014 om 19:59

Is een door jou verkozen Man of the Match ooit geen Braziliaan geweest, blink182? Ik vond Marcelo in de beslissende fase bij counters vaak te wild; zo verprutste hij regelmatig grote mogelijkheden.

25 oktober 2014 om 20:00

Beste man was niet een speler maar de hele team. Ik zeg dit niet graag maar Madrid was gewoon beter dan Barca en er was niet echt 1 speler die er bovenuit stook. Op Iker na was heel Madrid goed.

25 oktober 2014 om 20:05

Ja omdat bij Bein sport Brazilianen werken, Noverca? Als ik iets vind dan is het omdat diegene een Braziliaan is.. terwijl een zender ook voor Marcelo heeft gekozen..
Maar nogmaals, het is mooeilijk om een motm te kiezen, heb ik ook aangegeven. Als je dit niet wilt lezen, gewoon niet reageren

25 oktober 2014 om 20:10

Ronaldo zei vorige jaar de beste voetballer ter wereld is modric

25 oktober 2014 om 19:59

Marcelo ja? Ik vond Modric weer een standaard baas-wedstrijd spelen.
Vooral qua spel en techniek al een legendarische speler.
Jammer dat Marcelo veel verpest met zn eindpass anders was Marcelo een assistkoning.

25 oktober 2014 om 20:03

Assistkoning als LB zijnde is een beetje teveel gevraagd. Die jonge was fantastisch bezig zoals het hele team overigens. Benzema pff, fantastisch.. Perfecte spits voor Real alhoewel sommigen op hem bashen. Isco? Als Utd 115 wilt betalen voor Bale, laat hem gaan.

25 oktober 2014 om 20:07

Ja maar van Modric zijn we het zo langzamerhand gewend dat hij het middenveld domineert dus het valt eigenlijk niet meer op!

25 oktober 2014 om 20:23

Niet zo'n slimme opmerking.

Je kunt het ook anders zien, dat Bale een nog extra toeving is en dat betekent meer gevaarlijke en efficente counters en doelpunten.

Je gaat een keer een wedstrijd krijgen waar er een extra doelpunt nodig is tegen de sterkere tegenstanders.

Isco is een goede stand-in die waarneemt voor Bale, dat hoort bij een club als Real Madrid. Je kunt als zo'n grote club geen mindere stand-in op de bank hebben.

25 oktober 2014 om 20:28

Ik dacht precies hetzelfde blink, mocht er echt een goed bod komen laat hem dan gaan met winst. Dit elftal is zo ongelofelijk veel leuker om naar te kijken.

26 oktober 2014 om 10:02

Leuker is niet beter. Als Real met Bale beter is dan is dat zo. Daarbij is het gewoon dom om Bale te verkopen als je straks met Jese erbij nog zo'n sterke bank hebt. Waarom zou je jezelf verzwakken zonder zinnige reden. Punt is dat Bale een no-nonsense voetballer is. Hij gaat altijd op de snelste manier naar het goal op de simpelste manier. Dat ziet er misschien niet zo mooi uit als wat Isco of James doet maar wel veel gevaarlijker.

25 oktober 2014 om 20:09

Hala Madrid. Ik ben zo happy. Voor de wedstrijd en de hele dag was ik erg gespannen en gestresd...marcelo was beren goed.

25 oktober 2014 om 20:31

Haha sorry man, ik schreeuwde iets te hard bij die goal van Benzema. Real speelde echt geweldig. Modrics man man man, wat hij hij toch een held. Ik geniet elke wedstrijd van Modrics.

Kroos, Modric en Isco. Wat een middenveld. Iedereen dacht dat het te aanvallend zou zijn, maar nee hoor. Wat een omschakeling, afwisseling alles. Aanval/Verdediging, alles perfect. Geweldige middenveld. Real Madrid verdiend gewonnen.

26 oktober 2014 om 13:03

Isco verloor weleens de bal maar de werkethiek om hem dan weer te veroveren was heerlijk, sierpaard en werkpaard in 1!

Real verdiend gewonnen , maar de scheids was echt slecht . In de 1e helft continu kaarten geven aan Barca terwijl real ze hoorde te krijgen . Ronaldo moest een rode kaart krijgen was gewoon natrappen.

25 oktober 2014 om 20:06

Overtreding op Benzema door Pique (rand) zestien zonder bal in de buurt, Busquets makkelijk 2 gele kaarten moeten hebben etc. De scheids was niet goed maar ook zeker niet partijdig.

25 oktober 2014 om 20:16

Neymar elleboog, maar dat heb je natuurlijk niet gezien toch?

Marcelo en Isco de beste op het veld heerlijk gespeeld! Al was Marcelo wel slordig in zijn passing de 2e helft.

Machteloos Barca tegen een erg goed spelend Real. Van harte gefeliciteerd, Madrista's. Verdiende zege. Barca moet op gaan letten op de zwakke plekken, want door de lucht en op de counter blijven we kwetsbaar.

Positief? We hebben nog een punt voorsprong. Laten we die koesteren. En o ja, Mascherano was de beste man van het veld aan Barca zijde.

Wat stelt Barca teleur zeg, vrijwel niets kunnen creëren. Real heeft ze duidelijk overklast in alle facetten.

Heerlijke overwinning!! Wat zijn die spelers van Real Madrid fit zeg....en snel mijn god.. goede wedstrijd ook van Iker! Heeft wat mooie saves gemaakt en hij verdient dit.

Heeeerlijk dit! Echt genoten. Wat een tweede helft. Real verdien d gewonnen. Real zeker de betere. Man wat was ik zenuwachtig. Alle Madrid fans gefeliciteerd!

Hala Madrid

lekker dit, hala madrid b*s!
barca was niet verschrikkelijk, maar terechte overwinning. zoals barcelonafans graag zeiden dat real verloor van atletico op strijdlust en passie, is vandaag precies hetzelfde gebeurd.
ronaldo leek iets te veel in dienst van het team te willen spelen en ging passen waar hij normaal alleen kon gaan. ging ten koste van z'n spel. blijft natuurlijk wel de beste en was continue dreigend.
carvagal en neymar hadden trouwens gewoon van het veld gestuurd moeten worden btw.
vandaag waren de beste benzema, modric en motm mathieu!!!
lekkere overwinning, mede mogelijk gemaakt door virrie, wijze kip, barth, blanquitto en tipi!!

Hoe kan het dat real zoveel counters om zeep helpt. Dit kan gewoon niet dit had 5-1 6-1 kunnen zijn. Alleen al die counters in de 2e helft..

Terechte overwinning van Real!

Helaas grove fout om Mathieu op LB te zetten en met Suarez te beginnen.

Beide topspelers niet gezien vanavond!

Gefeliciteerd Real Madrid. Als een Barcelona fan vindt ik het verdiend voor jullie gebaseerd op de tweede helft alleen. Eerste helft vond ik jullie ook klein beetje sterker, maar we waren nog wel dreigend totdat Pique met domme fouten kwam. We hebben het zelf weggegeven, ik denk dat we ons best hebben gedaan, maar jullie waren gewoon dreigender en daarop hebben jullie ons bestraft. Messi had er 2 kunnen maken, Benzema en James ook meer.

3-1 was een duidelijke resultaat over de kracht van beide ploegen. Real had thuis voordeel, Barcelona had dag meer rust voordeel dus daar valt geen excuus achter te zoeken als Barca zijnde.

Wat een wedstrijd! Barça kon de kansen niet afmaken en heeft zichzelf de das omgedaan. Madrid heel goed teruggekomen, ze domineerde de wedstrijd. Niet het barça dat ik gewend ben.. hopen dat ze nu gewoon verder gaan met winnen zoals ze de vorige weken deden in la liga. We staan nog steeds 1e. 1puntje meer dan madrid.. Madrid zal denk ik geen punten meer laten vallen.

Snap niet dat hij Pique heeft laten spelen en niet Mathieu en Mascherano CV met jordi alba.. Achja, het is gebeurd, Madrid heeft verdiend gewonnen. Barça moet het hoofd nu terug opheffen en vanaf volgende week weer winst binnenhalen.

Ook vond ik de arbitrage echt niet goed voor El Clasico, hij floot echt slecht..

Proficiat aan alle Madrilenen, verdiend gewonnen!

Visca el barça per sempre!

25 oktober 2014 om 19:55

Suarez niet hongerig? Die werkte juist erg hard vond ik. Suarez is ook niet echt iemand om angst te hebben voor zijn tegenstander(s).

25 oktober 2014 om 20:01

Nee juist niet . Isco speelde geweldig dat is zeker een reden waarom jullie hebben gewonnen.

25 oktober 2014 om 20:10

Heerlijke de Mercedes benz is back in tha house!
Disco isco isco disco was je tweede recreatie!
Speelde lekker vandaag Isco dat hadden we allebei wel verwacht denk ik.

25 oktober 2014 om 20:16

Juist Mercedes Benz was vandaag aan!

Real was al angstaanjagend op de counter, maar nu beheersen ze ook het middenveld. Wat zijn die Modric en Kroos goed zeg, twee van de beste middenvelders ter wereld. Real werd in de tweede helft wel wat slordig met de counters, hadden er zeker 3 bij kunnen prikken.

Schitterende wedstrijd van Real..

Op die eerste fout van Pepe na stond het verdedigend over het algemeen gezien gewoon super. Altijd op tijd daar met een goede tackel etc.

Enige wat ik jammer vond is dat men echt zo slordig was in de aanval... in de 2e helft meer dan een handvol super mogelijkheden om tot een goal te komen. Maar telkens die laatste pass gewoon belachelijk slecht. Weet ook niet wat er met Ronaldo was, normaal denkt hij niet al te veel na en haalt hij gewoon uit. Vandaag telkens net die seconde te lang aan het wachten/denken en uiteindelijk niks.

Ze hadden scherper moeten zijn en Barca gewoon af moeten slachten. Maar goed, misschien wel bij de volgende ontmoeting

25 oktober 2014 om 20:15

Mijn vriend Acolinho!

lang geleden tijdje niet gezien.
Volgende keer in Camp nou hebben we de mogelijkheid om het karweitje af te maken met een flinke overwinning! dan is Bale er weer bij en komt niet alles van isco vanaf links en ronaldo die het spel dan gaat verdelen.
Ik vond Ronaldo niet bijzonder vandaag maar wel geweldig in de samenwerking, hij heeft een paar mooie ballen aan Marcelo, Mercedes Benz, Hames gegeven.
ik ben het niet gewend dat hij de bal zoveel afgeeft, volgende wedstrijd hetzelfde doen en dan met Bale en dan komt het helemaal goed!

Verdiende overwinning van Real.
2de helft was Barca een ramp.
Teveel fouten gemaakt, lag ook voor een groot deel aan de trainer.
Mja tis zo je kunt niet alles winnen.

Real Madrid terecht gewonnen! Gefeliciteerd Real fans.

Real wou het meer en vocht er meer voor. Ze speelden met verschillen speelstijlen. Terwijl Barca naïef bleef voetballen speelde Real op balbezit wanneer het kon en op counter wanneer het goed uit kwam. Iedereen van Real speelde goed en verdedigde mee. Op een bepaalde moment zag je zelfs Ronaldo meeverdedigen (tegen Alves) terwijl de Barca aanvallers hun teamgenoten niet echt bepaald steunden. Messi was zwak, Pique was Drama, Busquets en Iniesta al een tijdje uit vorm. Barca mag Mascherano bedanken want het kon erger zijn.

Carvajal was fantastisch!

Laten we er geen drama van maken. Real was beter en heeft gewonnen. Herpakken en volgende wedstrijd beter.

Pfff! Wat heb ik me gefrustreerd aan de tegendoelpunten. Pique die slecht speelde en een oliedomme penalty weggeeft, Pepe die helemaal vrij in kan koppen en Iniesta met de fout. Verdedigend moet het stukke beter! Laat Pique maar even banken. Real daarentegen liet erg goed voetbal zien. Gelukkig voor Barca waren ze slordig met de kansen. Het kon ook 5-1 worden. Hopen op revanch in Camp Nou!!!

Jeeeesus wat een Real Madrid was dit. Barcelona afgeslacht en met de grond gelijk gemaakt. Barca had Niks meer te zeggen aan het eind. Messi was waardeloos en onzichtbaar en hoewel Ronaldo ook niet zijn beste wedstrijd speelde, liet hij weer zien waarom HIJ de koning is. Heerlijk hoe Modric en Marcelo speelden en James plaatste Neymar en Suarez in zijn schaduw.

Ik heb genoten van deze wedstrijd!

25 oktober 2014 om 20:09

Er waren minimaal 5/6 spelers beter dan Ronaldo vandaag. Beide sterren waren niet al te best.

Madrid overklaste Barcelona dmv kracht en snelheid. Waar Barcelona jaren terug daar een surplus aan voetballend en tactisch vermogen tegenover kon zetten is Madrid daar dit jaar heel erg in gegroeid. Modric, Kroos en James brengen zo veel voetbal.

26 oktober 2014 om 10:08

Door middel van kracht en snelheid? Onder andere maar vooral dat Real Barcelona wegtikte. Ze waren vooral voetballend gewoon beter.

27 oktober 2014 om 09:46

Ja door middel van kracht en snelheid. Voetballend zijn beide ploegen van topniveau. Echter koppelt dit Madrid dat ook met een ongekende fysiek. Die gasten trokken zelfs in de laatste minuten nog sprints van 60/70 meter.
De afgelopen jaren vond ik Barcelona voetballend en tactisch een stuk sterker dan Madrid, waar Madrid fysiek altijd al de betere is geweest. Madrid is echter voetballend heel erg gegroeid en kan zich daarin nu meten met Barcelona (wie voetballend nu beter is laat ik maar aan de kenners over. Maar het verschil is sowieso minimaal). In het fysieke gedeelte zijn ze echter veel sterker en maken ze mijn inziens het grote verschil. Met name zaterdag.

tactisch gezien heeft enrique het echt als een amateur aangepakt.
busi en suarez die eigenlijk maar 45 min moesten spelen.
xavi opstellen terwijl je weet dat hij ook moe is na 60 min.
en daar sta je dan zonder opties aan het einde.
verder had mascherano ook een knullige fout waardoor de 3-1 word gemaakt maar zonder hem was het misschien wel 5-1 geweest.
pique die weer loopt te prutsen en beide backs die elke keer nergens te bekennen zijn.
dan nog het middenveld die de eerste 15 min goed speelt maar daarna was het gewoon afwezig.
het was vandaag eigenlijk neymar halve suarez en messi tegen real madrid.
ik had al gedacht dat real zou winnen maar barca was op meerdere punten gewoon te slecht.
real heeft deze zege zeker verdiend.

Conditioneel heeft barca de kop gekost.

25 oktober 2014 om 20:59

Jullie hadden 1 dag extra rust...

Na de 1e helft dacht ik dat Barca een 2-1 zou maken, maar helaas. Ingezakt en terecht verloren...

Ik vond Marcelo en Carvajal erg goed spelen zeg. Als Real wat minder slordig in de uitbraken was had het wel 4 of 5-1 kunnen worden. Maar desondanks een ijzersterk real madrid gezien die verdiend gewonnen heeft.

Modric is Motm voor mij.. Deze geweldenaar, ik heb er geen woorden voor!

Real veel beter dan Barça, zeer verdiende overwinning. Benzema, carvajal en isco sprongen er voor mij uit.

Barça was nog redelijk goed de eerste helft maar tweede helft slappe hap. Zo inspiratieloos met amper drang naar voren terwijl je achter staat. En dan die fouten waaruit die counters bestonden... Pff Als real iets scherper was hadden we makkelijk met 5/6 - 1 kunnen verliezen. Gefeliciteerd madridistas.

25 oktober 2014 om 19:58

Als je de moeite neemt om wat te lezen hier dan zie je de meeste toegeven dat het gewoon terecht is dus waarom deze trieste reactie dan?

Terechte overwinning punt uit en geen excuses!

Volgens mij is dit de eerste classico waarin pepe en ramos zonder kaarten het veld afstappen.

Lekkere wedstrijd en een verdiende winnaar als je het mij vraagt, zeker op basis van de tweede helft. Zonde dat heel veel counters van Real toch nog op niets uitliepen, want daar hadden ze toch meer mee moeten doen in feite. Barcelona speelde de eerste helft nog aardig, maar de tweede helft was het weinig wat mij betreft.

Door mijn werk heb ik enkel de laatste half uurke kunnen kijken..
Waar waren Xavi, Iniesta en Suarez? Barca was gewoon een lachertje tegenover Real.
Ze hadden wel enkele kansen, maar was gewoon niet goed genoeg.

Real wint de komende 10 el classico's

25 oktober 2014 om 20:04

Ja, jij bent lekker objectief..

25 oktober 2014 om 20:20

Ik ben niet voor het Spaanse competitie en ben zeker geen fan van Barca of Real..
Die ploegen boeien mij niet, alleen als ze tegen elkaar spelen, dan wil ik wedstrijd wel zien. Je zag wel op het einde dat Ronaldo nog een schop uitdeelde om een 'gevecht' te veroorzaken haha.

Real heeft gewoon een betere ploeg op dit moment.

Scheidsrechter vond ik in mijn ogen wel wat in het nadeel fluiten tegen barca.. paar keer te makkelijk geel geven aan barca en weinig vrije trappen mee

Het moderne afwisselende voetbal heeft gewonnen. Hopelijk gaat er wat meer lering hieruit voor Nederlandse trainers die met hun achterlijke Nederlandse school altijd maar schuif voetbal propageren.

Meest irritante van deze wedstrijd: Frits Barend als analist. Wat een ontzettend voetbaldom persoon. Die kraamt echt alleen maar onzin uit. Heeft nooit op niveau gespeeld.

real was niet veel beter dan barca. maar wel effectiever bij barca was het elke x de laatste paas of net iets niet goed. suarez was een paar keer dichtbij en messi had er minimaal 1 moeten scoren. barca op 2 momenten de wetstrijd weggegeven en daarna was het over en uit en is het een wonder dat real niet verder is uitgelopen. barca heeft ook veel zwaktes. matthieu was echt drama en busquets ook . op dit niveau kost het onzettend veel energie om dat goed te maken een foute pas of iets dergelijks. neymar ook te vaak balverlies maar hij was vandaag veel beter dan messi die toch de echte scherpte mist. maar ik heb ook veel goede dingen bij barca gezien en als messi die 2-0 had gemaakt had barca bijv ook gewoon met 3/4 doelpunten kunnen winnen. andersom natuurlijk ook real had er 4/5 kunnen maken met gemak uiteindelijk. marcelo en modric isco waren geweldig

Real was veel beter vanavond, die 3 - 1 had eigenlijk de stand van de eerste helft moeten zijn, ik dacht eerlijk gezegd dat Real het zwaar zal krijgen met een te aanvallend middenveld maar uiteindelijk viel het allemaal wel mee, en Barca vind ik dit seizoen tegen goede ploegen zich niet echt onderscheiden gezien hun kwaliteiten.

Trouwens het missen van Bale is een zegening voor Real Madrid, wat brengt die Isco toch meer voetbal in deze ploeg. Hopelijk is hij de volgende keer fit.

25 oktober 2014 om 20:09

Je beseft dat als Bale erbij was al die counters wel doelpunten waren? Bale versnelt ff en Piqué en Mascherano zien enkel zijn hielen nog. Met Bale was het gewoon 7-1 geworden.

3 kapiteins op een schip gaat niet werken; mark my words.
Op papier ziet het er allemaal spectaculair uit, maar in de praktijk werkt het gewoon niet!

Ik weet al jaren niet waar het bestuur mee bezig is. Hoe kan je de verdediging zo dramatisch laten en daarbovenop nog zorgen voor een overkill voorin?
Het kan geen toeval meer zijn dat onze verdedigers telkens door de mand vallen in topwedstrijden.
Ik maak mij nu al zorgen voor de overige topwedstrijden.

Real was erg goed vandaag verder, kan er niets op aanmerken.
Gefeliciteerd, verdiende zege.

Snelste treffer in een Clasico??

En Benzema vorig jaar (of 2 jaar geleden) dan, die was toch sneller leek mij?

25 oktober 2014 om 20:11

Jaa idd, daar dacht ik ook al aan. Bij die fout van Valdes.

26 oktober 2014 om 10:26

Ik denk snelster clasico goal van Barcelona's kant

Verdiende overwinning voor Real! Barca maakte te veel fouten en werd vaak overlopen. Gelukkig staan we nog een punt voor in de competitie, dat is ook t enige positieve! Overigens vond ik de scheids wel slecht, te snel kaarten trekken en geen rode kaart voor Ronaldo bij t natrappen. Gefeliciteerd Real!

Slechte wedstrijd aan de kant van Barcelona, alleen Mascherano was echt heel goed. Messi acceptabel, maar moet beter. Suárez speelde een aardige eerste wedstrijd, je ziet dat hij nog wat wedstrijdritme mist maar dat komt nog wel goed. Domme fouten achterin kosten ons gewoon de wedstrijd hier, al waren de Madrilenen wel de beteren. Ik snap alleen niet dat Ronaldo zo geprezen wordt, met afstand de slechtste speler aan de kant van Madrid vanavond. Speelt zelfs tegen volledig openliggende verdediging van Barcelona niets klaar. Al met al, verdiende overwinning voor Real Madrid, werk aan de winkel voor Barcelona.

Verdiende zege, maar Real had het mooier moeten maken. Ongelooflijk hoe slordig er met die mogelijkheden op de counter werd omgesprongen. Vooral Cristiano wist ze zorgvuldig de nek om te draaien. Bloedirritant.

Maar ok, La Liga blijft hierdoor heerlijk spannend met mogelijk 5 teams op 2 punten van elkaar.

Isco hoort gewoon in de basis van Real Madrid, wat een harde werker en creatieve speler. Real is voetballend met Isco veel beter dan Bale. Zo creatief, en wanneer hij de bal verliest, sprint hij meteen terug en verovert de bal. Al een paar keer deze wedstrijd gezien en met Liverpool was dat ook.
Verder is Modric voor mij de meest complete middenvelder en beste middenvelder op dit moment.

Man man man man man wat heb ik genoten van real. James speelde alla Zidane. Ze gunde hem ook een goal, maar helaas werden zijn inzetten geblokt. Benzema ook geweldig. Man en ze wilde een nieuwe spits hebben. Pep en Sergio ook geweldig, marcelo magistraal. Man wie van real was nou niet goed. Pfff heerlijk!!!

25 oktober 2014 om 20:10

Ronaldo was niet goed, wat zeg ik? Ronaldo was drama. Kon geen potten breken met zoveel ruimte, vooral in de tweede helft. Het is dat zijn penalty z'n "prestatie" in de statistieken zal verbloemen, maar dit was echt heel slecht. De "twee beste spelers van de wereld" hebben vandaag niet thuis gegeven, erg jammer.

25 oktober 2014 om 23:28

Ronaldo heeft weliswaar gescoord, maar buiten die penalty heeft hij niets noemenswaardigs goed gedaan. Een voldoende vind ik dan ook niet op zijn plaats. Dat Messi alleen maar heeft gewandeld is ook niet waar, hoe verklaar je dan zijn overtredingen? Die ontstonden gewoon uit het gretigheid en het jagen op de bal. Jammer genoeg werd die gretigheid al snel de kop in gedrukt door de gele kaart.

Door samenloop van omstandigheden is deze wedstrijd door Barcelona uit handen gegeven. De eerste minuten waren geniaal, Suarez met een assist op Neymar en niet veel minuten later op Messi wat de 2-0 had moeten zijn.
Desalniettemin waren de gele kaarten voorzowel elke voorhoede speler bij barca wat van het goede. Top gedaan scheids !!
Pique was ook weer als vanouds een drama en daarbij pakten de wissels ook nog eens slecht uit. Een mooie wedstrijd voor Barca om weer met beide voeten op aarde te komen.

Sorry om te zeggen maar het na-trappen dat Ronaldo deed (wat je niet vaak bij hem ziet) had en moet Rood zijn. Het is leuk dat je dit bij alves kan doen want die is fysiek toch minder, maar doe dit maar is bij de grotere jongens als terry. Dan lach je niet meer zo leuk.

Barca staat nog steeds boven real, dus niets verloren na deze wedstrijd

25 oktober 2014 om 20:05

dat noem jij na trappen? stel je aub nie zo aan. mede door zulke opmerkingen, blijkt maar weer dat je een slechte verliezer bent zoals zoveel barca supporters.

25 oktober 2014 om 20:11

Wat lig je te zeveren man want volgens mij schrijft 90% dat het terecht is!!!!

Triest geprovoceer.

25 oktober 2014 om 20:23

Dat is na-trappen. en hoor je te bestraffen met Rood ook in een volle Santiago Bernabeu. Had ie het bij mij gedaan had ie wel een gebroken been dat zeg ik je wel

25 oktober 2014 om 20:34

scheer je weg wijze poep kip!

zeveraar!

26 oktober 2014 om 00:09

het toevoegen van uitroeptekens maakt je punt niet geloofwaardiger hoor
ga aub ergens anders kakelen. stresskip

Wat ergerde ik me aan Aad de Mos zeg, een hypocriet ten top en verandert om de 10 min van mening. Schandalig dat deze man op een Clasico commentaar mag geven.

Magistrale overwinning, mooie tiki taka van modric kroos isco james, woww om je vingers bij af te likken. Heel jammer dat real niet doorging, kon makkelijk 4/5-1 worden. Maarja punten zijn binnen!

pepe was ook goed bezig man, sowieso allemaal een dikke voldoende gescoord. benzema haters zijn voorlopig ook weer stil en het team draait steeds lekkerder.

heerlijke overwinning en inhaalrace officieel ingezet!

Real laat echt goed voetbal zien, het is niet meer Ronaldo alleen, maar een echte complete team. Er is momenteel zoveel kwaliteit en balans over het hele veld dat het gewoon te gek voor woorden wordt! Ik hoopte dat we de wedstrijd konden winnen met de balans op de middenveld, maar zelfs daar hebben we verloren. Barcelona heeft de druk nu wel erg hoog liggen met Real op 1 punt achterstand, terwijl Real gewoon alle tegenstanders 1 voor 1 sloopt.

In de eerste helft, toen 4 Barcelona spelers geel kregen, was het voor allen hun eerste overtreding. Maar toen Kroos/ Modric in de tweede helft Suarez van achteren (!) onderuit haalde was het niets? En waarom werd Sergio Ramos niet geboekt toen hij Suarez van achteren beet hield? En Carvajal die zijn tweede gele hoorde te krijgen op zijn overtreding op Neymar?

Dat Cristiano op 't laatst, voor de ogen van de scheids, na trapte richting Dani Alves en daar geel voor kreeg, terwijl natrappen altijd rood is, zegt genoeg. Ik zet alleen vraagtekens neer, niet meer. Maar als ik zo zie hoe makkelijk Real Madrid pingels krijgt, Cristiano pingels krijgt en dan deze wedstrijd erbij dan trek ik, terecht vind ik, mijn conclusies. Helaas gaat het zo. Gefeliciteerd aan de Real fans trouwens. Ik gun hen deze feest na de overwinning op ons.

Man of the Match: Luka Modric

25 oktober 2014 om 20:07

Bij Messi was het zijn 2e tackle van achteren. Iniesta stopte een gevaarlijke aanval. Die van Modric waren gewoon kleine overtredinkjes. Die van Ramos was niet eens een overtreding, waaeom moet je dan geel geven? Hij raakte hem aan met zijn hand, maar het was veel te licht om hem uit balans te halen.

25 oktober 2014 om 20:16

Lastig om te zeggen dat Iniesta een gevaarlijke aanval stopte, het was in het strafschopgebied van Real Madrid. In de 80 meter die er tussen dat punt en het doel zit kan nog heel veel gebeuren. Ik ben het overigens met catalonia eens dat de scheidsrechter nogal rare beslissingen nam en inconsequent met zijn kaarten omsprong. De Madrilenen hebben echter terecht gewonnen, dat mag er wel bij gezegd worden.

25 oktober 2014 om 20:20

Zeg ik catalonia? Ik bedoel natuurlijk A.Iniesta.

25 oktober 2014 om 20:09

Ben het met je eens en dat soort conclusies durf ik niet al te gauw te trekken op VZ aangezien je al te makkelijk haat voor terug krijgt haha. Vond Real wel duidelijk de betere ploeg tweede helft. Snap niet waarom Iniesta die bal al te graag binnen de lijnen wou houden waardoor de 3de goal gauw viel. Heel zuur verloren, want we hadden goed kans om 1 punt te pakken als we tweede helft gefocust waren begonnen.

25 oktober 2014 om 20:20

En Busquets die zijn tweede gele kaart had moeten krijgen nadat hij de counter eruit haalde? Het is dat Benzema doorspeelde, anders had hij er ook vanaf gemoeten, slim dat je dat eventjes buiten je reactie laat.

Jarenlang hoor ik het al aan als iemand de scheids aankaart dat het zoeken naar excuses is. Excuses zoeken is voor verliezers.

25 oktober 2014 om 20:20

@iniesta8,

Cristiano makkelijk pingels krijgt? Excuse me, dat was een 100% strafschop. Piqué dook op die bal alsof hij een keeper was. Ik vond die situatie met Busquets ook zeer discutabel. Dat had zomaar een penalty kunnen zijn voor Ronaldo. Niet 100%, maar ik denk dat sommige refs hem wel gegeven hadden.

Daarnaast vind ik dat Ronaldo niet genoeg deed om rood te krijgen. Het was een duel en Ronaldo gaf een vervelend tikje (moet hij ook zeker niet doen!), maar meer dan dat was het ook niet. Alves had ook geel kunnen krijgen voor zijn reactie.

Ik ben het trouwens wel met je eens betreffende de gele kaarten in de eerste helft. Daar kwam Real goed weg, want waar Barcelona vrij rap de gele kaarten kreeg, kwamen de spelers van Real er steeds vanaf met een waarschuwing. Maar verder vind ik dat de scheidsrechter een uitstekende wedstrijd gefloten heeft en hij maakte geen beslissende fouten in een Clasico. Dat is ook vrij uniek!

25 oktober 2014 om 20:32

Over de beslissende fouten ben ik het niet helemaal met je eens. Omdat de scheidsrechter zo inconsequent is met zijn kaarten wordt de wedstrijd wel degelijk beïnvloed. Zo kan Real Madrid zich veel meer veroorloven met drukzetten, omdat zij nog geen kaarten hebben. Het is toch wel een grote factor in zo'n wedstrijd, althans dat is mijn visie.

Ik moet toch een compliment geven aan de Barca fans hier die (bijna) allemaal heel sportief reageren. On: eerste helft had anders kunnen lopen als Messi die bal had gemaakt die voor hem natuurlijk een makkie hoort te zijn, tweede helft was Real een stuk sterker en had de score eigenlijk nog hoger kunnen uitvallen. Al met al had ik er meer van verwacht maar heb me toch zeker vermaakt met deze wedstrijd.

25 oktober 2014 om 20:11

Ja je kan als Barca fan moeilijk ontkennen dat Real gewoon in elk opzicht beter was. De score is nu nog zacht uitgedrukt.

Barcelona op zijn slordigst en Real Madrid wat gewoon uiterst effectief te werk ging. Wat er toch fout ging achterin bij Barcelona, dat zou op dit niveau toch gewoon echt niet mogen. Een Pique wat op een kinderlijk eenvoudige manier een penalty wist te veroorzaken en een Iniesta die loopt te kutten waar de 3-1 uit viel. Het is dat Real de kansen niet af kon maken anders stond het, niet onverdiend dan, 5-1.

Mag ook gezegd worden: meeste Barça-fans reageren heel goed op het verlies hier. Chapeau.

25 oktober 2014 om 20:59

Ik zie ook aan jouw reacties dat je dat erg op prijs stelt, klasse! Voelt veel beter zo, die Clasico's zonder Mourinho. Eindelijk weer respect tussen de teams en de supporters, zoals Ramos net ook al zei.

26 oktober 2014 om 10:12

Mwa. Heeft er vooral mee te maken dat dit een duidelijke overwinning was dus er ook niks te discussiëren valt. Daarbij had de heisa niks met Mourinho te maken maar met de media en voetbal fans zelf die gewoon extreem makkelijk naar de hand te zetten zijn. Kijk hier de gemiddelde topic voor deze wedstrijd. Elke topic is als een wespennest.

Niks veranderd.

Madrid 2de helft echt veel beter dan Barcelona, maar vooral conditioneel.

Genoten van de eerste helft toen het nog redelijk gelijk op ging. Maar 2de helft was minder. Barca kon niets creeren en het zag er futloos en inspiratieloos uit. Madrid kwam er nog een paar keer mooi uit, maar konden het keer op keer niet afmaken.

Vreemd dat Barcelona gewoon niet op kan tegen dit sterrenteam van Madrid. Het verschil in de 2de helft was echt enorm groot. Terwijl Barca toch echt een goed team heeft. Dat gelul bij Sport1 dat bij veel barca spelers de sleet erin zit kan ik niet serieus nemen. Helemaal niet als je naar de leeftijd kijkt. Wel valt het mij op dat de versterkingen weinig toevoegen.

Jordi Alba had misschien eerder moeten komen. Busquet eraf, Macherano naar middenveld en Mathieu naar centrum. Mathieu mist handelingsnelheid voor linksachter. En Rakitic oogt ook wat langzaam.

Verder heb ik Messi en Neymar helemaal niet gezien tweede helft.

Gefeliciteerd madristas. Terecht

Xxx

Heerlijk Real heeft Barca overklast, wat een wedstrijd en tempo.real was fitter sneller en technischer... Benzema speelde goed ook Ronaldo Modric Kroos Marcelo waren beesten. Pepe en Ramos geweldig. Isco wat een speler. James naar behoren deed hij het.

25 oktober 2014 om 20:18

Ronaldo speelde helemaal niet goed . Maar dat kun je waarschijnlijk niet toegeven.

25 oktober 2014 om 20:43

Ja ging 2 keer iets te lang door, maar speelde geweldig samen en bracht tempo erin... Hij speelde goed ja. Was aanwezigen zetten aanvallen op, Messi integendeel helemaal niet gezien...

25 oktober 2014 om 21:38

lol , omdat ik begin over Ronaldo moet je meteen praten over Messi . Ronaldo speelde voor eerst in zijn carriere samen ja.

Wat zijn Kroos en Modric toch geweldig. Zo haalt Kroos op woensdag tegen Liverpool een pass rate van 98%, en is het vandaag raak bij Modric: 100%. Geen enkele keer balverlies. Hoe fijn moet het voor een een team zijn om 2 jongens te hebben die zelden een bal verliezen?

En het was niet eens moeilijk. Luis wie?

25 oktober 2014 om 20:18

Ja die ging even Real kapot maken werd men met alle respect gezegd door de fans met alle respect..

Wat een topwedstrijd was het weer, erg genoten. Real uiteindelijk de verdiende winnaar. Wat speelde Marcelo verrassend goed trouwens!

Real was geweldig en Barcelona is volledig overklast. De tweede helft kon ik geen enkele serieuze kans tellen van Barcelona. En dat terwijl Real er op z'n minst vier meer had kunnen maken als het scherper was geweest. Maar dat is ook echt de enige kritiek die ik op de spelers kan hebben!

Real is een oppermachtige machine geworden. Ze spelen veel en veel beter dan vorig seizoen. Je kunt het bijna niet eens meer vergelijken.
Als je drie dagen na een geweldige wedstrijd in Liverpool zoiets neerzet, ben je gewoon geweldig!
Benzema was geweldig, net als Pepe, Isco, Ramos en Marcelo..... Maar dan heb ik het nog niet eens over Modric!! Man, wat een klasbak. Beste middenvelder ter wereld op dit moment. Er is geen competitie voor hem.

Hala Madrid! Hala Madrid!!!

25 oktober 2014 om 20:57

Je kan ook overdrijven. De 1e goal die penalty was een goede aanval van real. De rest was tekenend voor barca. Goal uit corner tegen en een fout van iniesta. Makkelijk praten dat real veel beter was. Na die 3-1 moet barca komen en kan real de wed makkelijj uitspelen.

25 oktober 2014 om 21:23

@virrie,

Je doet net of dat Real's enige kansen waren.
Het is dat Ronaldo niet scherp was, waardoor de laatste bal steeds niet aankwam, anders had Real hier een monsteroverwinning kunnen boeken.

De verdediging en het middenveld van Barcelona werden keer op keer uitgespeeld, zij kunnen de druk van Real nauwelijks aan.
Op het eind ging Luis Enrique ook maar even zitten, hij wist bij god niet wat hij nog kon doen.

25 oktober 2014 om 20:34

Ik vond hem maar matig en niet echt gezien Messi...

Real heeft echt een fantastisch team ik zie ze alles winnen als iedereen heel blijft en Modders ik mis je vriend wat ben jij toch een gigant

Modric heer en meester vndg! Die buitenkanten van hem wauww.
Kroos Marcelo carvahal James isco benzema zeer sterk.
De rest degelijk.
Het verschil zat hem in de vechtlust die real 90min lang toonde.
Als j zag hoe James en isco verdedigend te keer gingen, zulke type spelers zijn het helemaal niet, maar ancelotti heeft het toch voor elkaar gekregen. Klasse
Hala madrid (de triple dit jaar)

Heerlijk deze wedstrijd!!! Een spektakel beloofde het te worden en dat werd het uiteindelijk ook.

Waar we nog zo slecht begonnen en je vervolgens denkt 'wordt dit wéér zo'n Clásico' rechtte Real de rug was er echt een wervelstorm van aanvallen van Real waar helaas alleen net de laatste passes ontbraken. Barcelona speelde na de 0-1 ook bij vlagen echt goed voetbal, maar maakte de kansen gewoon niet af. Echt ongelooflijk dat Messi er niet 0-2 van maakte bij die voorzet van rechts, ik telde hem al.

Waar ik Real en Barcelona in de eerste helft nog gelijk vond opgaan vond ik Real na de rust beduidend beter dan Barcelona. Barcelona kreeg het niet meer voor elkaar om het spel te spelen van voor de rust en Real heeft na de rust eigenlijk geen echt grote kans meer weggegeven. En wat werd Mathieu toch telkens afgetroefd; stond niet zijn man maar lucht te dekken en hij werd er simpel uit gelopen.
Daarbij vraag ik me ook af of Barcelona niet beter Suarez als invaller had kunnen gebruiken want dan had je nog echt een frisse, super gedreven Suarez als troef achter de hand. Nu was het, met alle respect, alles wat erin kwam als aanvallende kracht was toch minder dan wat er al in stond.

Ik zei het laatst hier al op Vz, maar wat ik geniet ik toch van Real sinds Ancelotti de trainer is. Al sinds hij werd aangesteld fan van hem en hij maakt zijn woorden van toen bij zijn aanstelling echt waar: hij wilde Real weer mooi, aanvallend, 'koninklijk' voetbal laten spelen en dat wordt het met de wedstrijd steeds meer.
We durven nu het initiatief te nemen als ploeg, waarbij we onder Mourinho vooral reactievoetbal speelden. Daarbij vind ik zijn kalme, rustige en nette houding veel meer bij Real passen dan Mourinho.

Modric, James, Pepe, Marcelo, Isco, Benzema pff...ik vond iedereen zo goed spelen maar deze spelers vond ik in het speciaal echt goed.

We mogen nog steeds dromen van de titel want we staan nu nog maar één punt achter op Barcelona en dat is met een hele competitie te gaan nog makkelijk te overzien. Bij zeven punten achterstand had het al een héél stuk lastiger geworden.

Hartstikke trots op mijn ploeg dat ze het dit seizoen nu ook in een écht grote wedstrijd hebben laten zien en absoluut een verdiende zege voor Real Madrid. Nu de lijn van de laatste maanden doortrekken in alle competities waar we in spelen en dan kan het nog een mooi seizoen worden... ¡hala Madrid y nada más!

Off: Complimenten ook aan iedere Barcelona fan die dit verlies sportief oppakt, er zijn tijden geweest dat dit ondenkbaar was hier op Vz

25 oktober 2014 om 20:35

@rmcf12,

Geweldige reactie man! Ik kan geen woord vinden waar ik het niet mee eens ben.

Ancelotti heeft echt een briljant spelend team gecreëerd. Heel even in het begin van het seizoen was ik bang dat zijn magie was uitgewerkt, maar het team is alleen maar sterker geworden.
Het is ook echt gewoon veel beter dan vorig seizoen.
Atlético heeft ook verschrikkelijk mazzel gehad dat het niet dit Real hoefde te treffen, anders weet ik zeker dat het ook Atlético had geslacht.

Het mooie is ook nog dat Bale en Jesé nog niet eens meespeelden vandaag. Zij bezorgen Real nog veel meer mogelijkheden in aanvallend opzicht.

Het enige wat tegenviel waren de twee beste spelers ter wereld. Ronaldo was in zijn passing vrij ongelukkig en voorkwam daarmee een hogere score. Messi heb ik de hele wedstrijd niet gezien, hij heeft op die ene kans na voor geen enkel gevaar gezorgd en was ongelooflijk eenvoudig te verdedigen.

Dat laatste valt mij ook op. Het geeft misschien ook wel aan dat Real weer een goed imago heeft. Wat er al niet kan veranderen als je Mourinho inruilt voor 's werelds beste trainer!

26 oktober 2014 om 10:22

Het slechte imago werd gecreëerd door de media, niks anders. Fans laten zich nou eenmaal makkelijk beïnvloeden. Een tweestrijd is het beste voor een nieuwsmedium, een 'good-guy en een 'bad-guy'. Eerst was Ronaldo arrogant en vervelend maar nu Messi minder is zijn mensen steeds negatiever gaan gedragen naar Messi toe. Nu Real en Ronaldo beter zijn zullen zij de 'good-guy' rol vertolken.

Als je denkt dat de negativiteit door Mourinho kwam, dan zou ik het maar over een tijdje bekijken. Waarschijnlijk ligt Barca dan onder vuur vooral als ze nog een mindere wedstrijd spelen.

terechte overwinning voor real. barcelona is altijd zo zwak bij dode spelhervattingen, waarin real heel sterk is.

Barcafans kunnen echt berusten in deze nederlaag. Het is geen de sterkte van de tegenstander. En stiekem weet men ook dat de gloriejaren voorlopig geschiedenis zijn. Met spelers als Xavi die n schim zijn van wat ze ooit waren. En 'n uitgebluste Messi. Dan trekken ze middelmatige spelers als Matieu en Rakitic aan. Dan weet je dat je vanaf nu niet meer arrogant kunt zijn en nederig moet zijn. Maar gelukkig staat nergens je supporterschap genoteerd. Dus ik zie jullie straks wel mijn clubje Bayern aanmoedigen als de grote concurrent van dit Real.

25 oktober 2014 om 22:51

Wat vertonen Bayern fans(of Duitse fans) toch een walgelijk calimero gedrag.

Na de verkoop van Özil zei men dat Real niets meer was. Na de verkoop van Di Maria zei men dat Real niet meer hetzelfde zou zijn. Gelijk hadden ze, we zijn nu beter. Het begon al aan het einde van de eerste helft en hebben dat niveau de gehele wedstrijd doorgetrokken. Barcelona had niets te vertellen.

Dit is dus de reden waarom ik ten koste van alles Karim Benzema niet vervangen wil zien worden. Alleen idioten zien deze man zijn pure kwaliteit en voetbalintelligentie niet. Wat een klasbak. Marcelo was weer zoals vanouds, Modric geweldig, Isco kei hard gewerkt en goed gespeeld, Iker belangrijk, Ramos perfect, Pepe op zijn fout bij de goal na ook heel goed.

Het enige jammere is weer Ronaldo, hoewel hij de penalty heel koel binnenschiet en belangrijk was bij de goal van Benzema, verprutste hij zo veel kansen en aanvallen. Hij had echt een complete off-day. Het zou echt mooi zijn geweest als Jese op zijn plek had mogen spelen zo in het midden van de tweede helft.

Trots op dit elftal en zo gaan we door! Vamos Madrid!

25 oktober 2014 om 20:41

Ik sluit me helemaal aan bij jou eerste alinea, ik vind ons nu voetballend echt zoveel beter als dat we toen waren. Dit middenveld is voor mij nu echt in balans met James en Kroos als nieuwkomers.

Over Benzema ben ik het ook eens. Ik moet bekennen in zijn eerste jaren heb ik ook gemopperd over het feit dat hij te weinig scoorde; je zit namelijk in je gedachte met er wordt een spits gekocht, dus moet hij scoren. Echter heb je al snel door dat Benzema misschien niet zo'n echte killer is die er iedere wedstrijd twee inlegt maar dat hij voetballend gewoon zoveel bijdraagt aan het spel. Met zijn loopacties creëert hij ruimte voor de flankspelers en inkomende middenvelders en daarbij cijfert hij zichzelf tevens veel weg voor onder andere Ronaldo en is hij niet zelfzuchtig als hij ziet dat iemand anders er beter voor staat. Ik zou een Falcao dit, met alle respect naar hem toe, niet zien doen. Die wil toch meer zelf zijn doelpunten maken en heeft in bepaalde situaties niet de technische bagage die Benzema wel heeft.

Gelukkig heeft Ancelotti dit ook door en krijgt hij het volledige vertrouwen, hij begint ook met de wedstrijd beter te spelen!

25 oktober 2014 om 21:00

Trots op dit elftal? Als Veendam die bedragen aan voetballers uitgeeft winnen ze ook alles.

trouwens sergi roberto wat doet hij bij barca heb hem werkelijk nog noooit een voldoende zien halen. toen suarez eruit ging voor pedro en iniesta voor roberto was de hoop gewoon weg.

Heerlijke pot van beide kanten ..barca staat Suarez goed,
Modric baas,.. elke wedstrijd tot nu toe , scoort deze man imo een 8 minstens..
Iniesta baas, maar kon t niet belopen .. Pique dacht aan Shakira,
James zijn linker is goud, Benz binnenkantpaal lekkerrr....
Penaldo, keeper was kansloos.
Ik heb genoten (

Real speelde gedisciplineerd na de eerste tegengoal.
Dat moment dat 2x het houtwerk werd geraakt was prachtig!
Casillas had ook ongelukkige momenten.maar er tegenover een sublieme save..en het kon eigenlijk best 5-1 zijn als Real ietsjes scherper was..

al met al 3 mooie punten binnen gesleept en dat na de mooie overwinning op liverpool..

nu weer focus..

Zoals ik al paar dagen terug gezegd heb, we hoeven ons echt geen zorgen maken om Suarez dat ie gevaarlijk zou zijn en dat bleek ook.

Voor de rest een zeer mooie pot van Real. Als real wat scherper was met die counters dan was de score veel hoger opgelopen. Wat hebben modric, kroos en isco geweldig gespeeld. Heerlijke wedstrijd heb enorm genoten.

Gefeliciteerd real fans. Real verdiend gewonnen. Domme fouten deden ons de das om.hand in eigen boezem steken.

25 oktober 2014 om 20:42

Jérémy Mathieu deed Barcelone de das om. Wie heeft die bij Barcelona gebracht die kan niet eens mee met Valencia.

26 oktober 2014 om 10:27

Real was beter dan het team Barca. Simoelweg Mathieu de schuld geven lijkt me geen goed idee aangezien ik alleen Mascherani en Neymar een voldoende waard vond. Daarbij had het ook te maken met de immense pressing van Real. Barcelona kon er gewoon niet mee omgaan.

Blij met de overwinning, verdiend gewonnen! Had misschien nog wel 1 of 2 goals bij moeten maken, maar ach. 3 punten is het belangrijkste. ¡hala Madrid!

25 oktober 2014 om 21:12

3punten zijn het belangrijkst

Verdiend winst maar ook wel geluk door foutjes van de verdediging toch zie je dat het nog niet 100 procent is corner pepe vrij foutje bij benzema goals maar die scheids was niet goed of slecht gaf wel heel simpel geel aan barca en totaal niet aan real en natrapen zoals ronaldo deed is toch rood suarez deed het goed als die went doet die het heel goed mooi doelpunt barca messi 3 man voorbij suarez voorzet neymar mooi gedaan en goed ingeschoten

Wedstrijd wad teleurstellend, aangezien Barca zelf heel slordig in de eindpass was. Erg jammer, waardoor het geen echte wedstrijd is geworden. Real was scherper en speelde directer. Dom om Suarez in deze wedstrijd te laten debuteren aangezien hij ritme tekort komt. Was gewoon begonnen met Pedro. Ook de keuze voor Xavi in de basis snap ik niet.

Wat was Barca zwak. Verdiende zege van Real. :-(

Ik denk dat Luis Enrique verkeerde keuzes heeft gemaakt en dat dacht ik al direct bij het zien van de opstelling. Het was vorig jaar al duidelijk dat de glorietijden van Xavi over zijn. De kern moet veranderen en dat doe je niet door Xavi in de basis op te stellen. Het hele seizoen gaat dat goed en is het spel van Barca anders. Door Rakitic is er veel meer fysiek op het middenveld, wat heel erg werd gemist de twee voorgaande seizoenen. Maar nu el clasico... Xavi speelt 1 wedstrijd heel goed en direct heeft Luis Enrique de ballen niet om Xavi op de bank te zetten. Dat ten eerste.. (xavi speelde niet slecht, maar niet slecht is niet goed genoeg)
Ten tweede zet hij Mathieu op linksback, allemaal leuk en aardig, maar Dani Alves haalt zijn topniveau al niet meer en Mathieu is niet zo een vlotte back waardoor je amper vleugels hebt. wat heel belangrijk is voor barca. Daar komt bij dat Mascherano weer centraal komt, wat nooit meer zou gebeuren zogenaamd.
En dan Suarez, hij verwachtte waarschijnlijk een soort shockeffect, maar dat is compleet mislukt. Suarez heeft geen bal geraakt, dat is niet aan hem te wijten trouwens.
Wij waren vandaag hoe real madrid de afgelopen jaren altijd tegen ons is geweest. Het hele seizoen lang een bepaalde 11 opstellen waardoor er een bepaalde lijn en vorm in het team ontstaat, maar bij de clasico alles omgooien en terug gaan naar 'zekerheid'. Madrid verloor toen meestal van ons,omdat ze onder andere niet uit gingen van eigen kracht. Vandaag was barca het bange jongetje.
Ik vind dat Luis enrique de tijd moet krijgen tot zeker 2 seizoen na de transferban, en dit seizoen en de volgende worden gewoon uitzitten en proberen er iets van te maken.

Gefeliciteerd jongens! Wij hebben helaas verdiend verloren. Next time better

Het is wel duidelijk dat Matthieu te kort komt in de grote wedstrijden. Zet hem dan centraal naast Marscherano die de beste man was in verdedigend opzicht. Messi was in de 1ste helft redelijk en in de 2e helft slecht. Jordi Alba had het zeer zeker niet slechter gedaan vandaag op de linksback positie. Keerpunt was voor mij toch wel de kans van Messi na 23 minuten die er gewoon in moet. Als die scoort dan krijgt Real het een stuk lastiger.

Real was welliswaar de 2e helft een stuk beter maar het scoren verloop en de manier waarop Barcelona de goals weg heeft gegeven heeft zeker eraan mee geholpen dat Real de 2e helft de controle had. Omdat het middenveld in handen was van Real.

Ik heb wel lichtpuntjes gezien wat betreft Suarez, denk dat hij zeer zeker veel gaat scoren. Real was goed en heeft de 2e helft zeer goed gespeeld en het team is in perfecte balans. Bij Barcelona daar in tegen mis ik de balans. Isco en James waren absoluut de uitblinkers samen met Benzema. Ronaldo redelijke wedstrijd. Leuk dat die scoort maar wel jammer dat het uit een penalty iwas.

26 oktober 2014 om 00:19

Hey bengaanwezig, even niet gelet op hoe je op zo' n naam komt. Maar heb je een aanleiding om zo te provoceren als een onvolwassen jochie? Lees de reacties boven jou. Waar maak jij uit op dat wij ' kapot' branden? Fans als jou maken een voetbal discussie kapot. Vandaag heeft jouw club gewonnen en de volgende keer wint de ander. De Clasico's lopen gelijk op, of hou je het sinds 2014 bij? Bescheidenheid zal jou goed doen.

Met Isco ipv Bale zit er veel meer voetbal in de ploeg. Isco is een stuk technischer. De ongelovige snelheid van Bale kan wel heel belangrijk zijn. Ook is Bale productiever dus verwacht dat ie weer in de ploeg komt.

26 oktober 2014 om 11:14

Bale ten koste van James kan ook he

Het ligt aan het simpele feit dat xavi en iniesta Messi niet meer vinden zoals pakweg 4 jaar geleden!!
Dat is dus probleem 1 waar Ratakic ook geen versterking in is.
Kijk een Modric daar zag ik in engeland al van dat hij een directe versterking is voor een Barca/real!
Ik zeg direct een David Silva halen die de jongens voorin gaat bedienen.
Verder is het om te kotsen dat Enrique voetbalt met een waardeloze verdedeging.... een pique is geen Ramos meer en Marcherano is een echte VM geen Cv!
Haal een hummels of David Luiz die slim is aangetrokken door paris
De balans is scheef en barca gaat geen enkele prijs binnenhalen let maar op!!

Ja, pijnlijk. Niet dat we verliezen want dat kan gebeuren in Bernabeu, maar de manier waarop. Het is ongelooflijk. Normaal duurt het minstens een half jaar voor ik vraagtekens zet bij trainers maar Luis heeft hem al te pakken.

Alba banken voor Mathieu om de defensie kracht bij te zetten is plausibel te noemen. Maar je maakt dat feit direct ongedaan door hem ook maar een centimeter over de middenlijn te laten komen. Dan ben je direct zwakker uit dan met Alba op LB. Jeremy komt voetballend gezien veel te kort om in de aanval van barca mee te lopen. Enrique ging hier gruwelijk erg in de mist.

Xavi laten startten is ook een blunder van jewelste. Je verkoopt Cesc, je koop Rakitic, je wilt het middenveld van Barca daarmee een nieuw elan geven, en wat doe je in de eerste de beste match waarin je dat ten tonele kan brengen? Juist. Serio, Iniesta, en Xavi inzetten. Dit neem ik Luis nog het meest kwalijk, strijdplan "barca's middenveld" hangt boven het bed van elke Madrileen zij weten nu ook wel dat: 1) Sergio totaal niet mee doet met verdedigen. 2) Xavi veel te oud aan het worden is om de slijtage slag aan te gaan en 3) Iniesta zonder voldoende steun van 1 en 2 praktisch gezien in zijn uppie staat tegen het Madrileense middenveld.

Voor de rest moet nu echt het doek vallen voor Pique. Wat een slapzak van jewelste zeg. Ik ben klaar met hem. Mascherano liep de kantjes eraf omdat Pique weer eens zat te slapen of te laat vertrok. Hij werd ooit "piquembauer" genoemd, nou, van zijn inspeelpass is niks meer over, zelfs dat is door Mascherano overgenomen. Schandalig dat bij een club als Barca de beste verdediger een controleur is van amper 175cm. Zonder Javier kreeg barca minstens 5 om te oren.

Met de transferban opkomst en met droeftoeters als Mathieu, Pique en Bartra in de gelederen voorzie ik een uiterst duistere periode tegemoet. Misschien eentje van de laatste jaren Rijkaard. God verhoede het.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren