Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV buigt voor ongekende klasse Messi en is Europees uitgeschakeld

Laatste update:

PSV kan zich volledig gaan richten op de Eredivisie. De ploeg van trainer Mark van Bommel verloor woensdagavond in zijn vijfde groepsduel in de Champions League met 1-2 van Barcelona en eindigt daardoor hoe dan ook op een laatste plaats in Groep B. PSV verweerde zich in het eigen Philips Stadion kranig, maar moest uiteindelijk buigen voor de individuele klasse van Lionel Messi. De Argentijnse superster nam na een uur voetballen op wonderschone wijze de openingstreffer voor zijn rekening en stond even later aan de basis van de 0-2 van Gerard Piqué. Luuk de Jong deed in de slotfase nog wat terug, maar een comeback bleef uiteindelijk uit.

PSV begon met de gebruikelijke basiself aan de wedstrijd en het begin van de ploeg mocht er ook absoluut wezen: een vrije trap van Gastón Pereiro werd na vier minuten voetballen uit de hoek gedoken door Marc-André ter Stegen en kort erna moest de Duitse doelman ook redden op een schot van De Jong. Na een kwartier waren de Eindhovenaren opnieuw dicht bij een doelpunt. Ivan Rakitic schoof de bal op onbegrijpelijke wijze in de voeten bij Pereiro, waarna de Uruguayaan vanaf een meter of twintig zijn geluk beproefde. Het schot van de creatieve middenvelder belandde vervolgens op de paal.

Halverwege de eerste helft kreeg Pereiro andermaal een uitstekende mogelijkheid. Nadat De Jong het kopduel had gewonnen van Piqué, produceerde Pereiro een wippertje dat uiteindelijk rakelings over het doel van Ter Stegen zeilde. Barcelona maakte aanvankelijk een ongeïnteresseerde indruk en kwam in het eerste halfuur niet verder dan een gevaarloze poging van Philippe Coutinho. In het laatste kwartier voor rust draaiden de Catalanen de duimschroeven echter aan. Arturo Vidal verschalkte Jeroen Zoet in korte tijd tweemaal, maar de doelman van PSV werd beide keren op de doellijn gered door een verdediger. Daarna moest Zoet nog tweemaal gestrekt na schoten van Lionel Messi.

Hoewel Barcelona het heft in handen nam in de slotfase van de eerste helft, was de laatste grote kans voor rust voor PSV: De Jong kopte uit een vrije trap op de lat en vervolgens raakte Denzel Dumfries de paal. Ook na de onderbreking bood het elftal van Van Bommel dapper tegenstand, maar op de individuele klasse van Messi had men na precies een uur voetballen geen antwoord. De Argentijnse vedette pikte de bal net over de middenlijn zelf op, waarna hij een combinatie aanging met Ousmane Dembélé. Messi werd vervolgens op de rand van het strafschopgebied weer aangespeeld, waarna hij in de drukte net voldoende ruimte wist te vinden voor een doeltreffend schot: 0-1.

Tien minuten later volgde een volgende klap PSV, met opnieuw een hoofdrol voor Messi. Een vrije trap van de linkspoot werd met de voet verlengd door Piqué, die Zoet zo geen kans gaf. Malcom had daarna vrijwel onmiddellijk de 0-3 op het scorebord kunnen brengen, maar de invaller wist een lage voorzet van Dembélé uiteindelijk niet tussen de palen te krijgen. Het verzet van PSV leek gebroken, maar zeven minuten voor tijd mocht de ploeg plots toch weer hopen op een resultaat, doordat De Jong op aangeven van Angeliño de aansluitingstreffer tegen de touwen kopte. De Eindhovenaren zetten daarna nog aan voor een slotoffensief, maar de gelijkmaker viel uiteindelijk niet meer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
28 november 2018 om 22:52

Wat een armoedig Barca vanavond zeg.. zelden zo’n slechte CL wedstrijd gezien.. respect voor PSV ook.. deels hun verdiensten natuurlijk! We kunnen wel wat conclusies trekken over dit Barca op dit moment .. De huidige vorm van spelers als Piqué, Rakitic , Lenglet , Busquets is echt om te janken en ver onder de maat .. Lenglet en Piqué nooit meer samen opstellen want PSV had denk 7/8 goals kunnen maken ...

Messi redt barca voor de zoveelste keer!

28 november 2018 om 22:54

Maar niet inhoudelijk reageren op berserko's reactie om paar likes binnen te harken?

28 november 2018 om 23:35

Lazman61 tell him bro, tell him.

Doncusto doet haast niks anders onder topics m.b.t. Barcelona. En als die bij een ander onderwerp hoog in de commentsection te vinden is, is het na een pot van Ronaldo om iedereen erop te wijzen dat hij een slechte pot gespeeld heeft. Hoe triest kan je zijn.

28 november 2018 om 23:45

Die wedstrijd van Barca in en tegen Ajax paar jaar terug was veel slechter. Ze waren vandaag ook niet goed, maar niet zo slecht als toen.

29 november 2018 om 00:21

Ajax was toen vooral beter.

28 november 2018 om 22:54

Nergens voor nodig dit. Kon al 2-0 voorstaan in de rust. Onbegrijpelijk dat ze niet profiteerde van al dat geklungel achterin. Pique en Lengler kan echt niet.

28 november 2018 om 23:08

Dat maakt de prestatie van PSV vandaag alleen nog maar slechter

28 november 2018 om 22:54

Gast wat heeft feyenoord hier mee te maken? Volgens mij helemaal niks toch? Feyenoord werd elke keer voor schut gezet. Psv vecht in ieder geval voor hun kansen.

28 november 2018 om 23:00

Uit tegen Shakhtar had Feyenoord geen kans.

28 november 2018 om 23:11

Vind Shakhtar persoonlijk toch wel van minder niveau dan Spurs en Inter

28 november 2018 om 23:25

En toch eindigde datzelfde Shakhtar boven Napoli.

29 november 2018 om 04:10

Dat nu boven Liverpool staat in de CL. Liverpool staat boven Tottenham. Napoli boven Inter, dus is Shakhtar beter dan ze allemaal.
Even realistisch, Shakhtar is echt wel een goed team met mooie spelers als Ismailly en Taison maar zeker minder.

28 november 2018 om 22:55

Denk dat als Psv al die kansen had benut in de CL, dat ze dan hoger zouden staan. Je moet maar terugkijken hoeveel kansen dit PSV heeft gemist.

28 november 2018 om 22:58

Ja en dat is toch wel heel typerend voor PSV in Europa hoor. Niet alleen dit seizoen, maar eigenlijk al jaren

28 november 2018 om 23:02

@TrebleX
Maar het gaat toch juist om het benutten van kansen? Wanneer je dat op dit niveau niet beheerst heb je hier niets te zoeken.

28 november 2018 om 23:02

Ja zo rekenen is altijd makkelijk🤨, als de tegenstanders alle kansen af hadden gemaakt had PSV een historisch slecht doelsaldo en 0 punten. Ga je zo rekenen in de Eredivisie, dan stond psv 8e ofzo....

28 november 2018 om 23:07

@Treble. Ja dat denk ik ook.. als ze de meeste punten hebben dan zijn ze groepswinnaar. Als ze daarna alle wedstrijden winnen zijn ze winnaar van de CL..

28 november 2018 om 23:13

PSV heeft op dit nivoniks te zoeken.dat hebben ze duidelijk bewezen.
frappant dat ze desondanks boven Ajax staan,die juist wel wat te zoeken heeft in de CL. best gek vind ik.

28 november 2018 om 23:16

Duidelijk? Geen 1 wedstrijd weggespeeld tegen 3 topclubs. Trol.

28 november 2018 om 23:16

Ja dit dus. Kansen zelf maken en de goals minder makkelijk weggeven. PSV was in slechts een wedstrijd kansloos, spurs thuis. En dan pakken ze een punt. Maar vanavond ook weer. Messi is goed, maar die 0-1 mag eigenlijk niet en de 0 - 2 mag al helemaal niet. Dat heeft vrij weinig met meer kwaliteit te maken en verdomd veel met fatsoenlijk je man dekken. PSV laat zich echt te veel zand in de ogen strooien door namen. Barca was onthutsend zwak en gewoon te pakken vanavond. Die gaven toch een pak kansen weg en niet een van die kansen zit erin. Via een normale aanval is het wel raak. PSV had echt makkelijk 5 a 7 punten meer kunnen hebben. Inter twee blunders terwijl je de betere bent, Spurs uit je beste kopper eraf halen terwijl spurs bar weinig creëerde. Barca thuis de kadotjes niet uitpakken die weggegeven werden.

28 november 2018 om 23:18

Barcelona gaat absoluut de Champions League niet winnen. Ik denk serieus dat er vijf of zes clubs meer kans maken want buiten de voorhoede is het allemaal wel matig hoor.

28 november 2018 om 23:36

Je hebt gelijk Barcelona speelde zeker slecht. Moest vele male beter maar dan dat je zegt 5 of 6 clubs meer kans hebben om de champions league te winnen slaat nergens op. Dat je ook kritiek gaat geven op een wedstrijd. PSV heeft ook tegen pec Zwolle heel slecht gespeeld. Maar dat je dan zegt er zijn 5 of 6 clubs meer kans hebben om de eredevisie te winnen. Barca zit de laatste weken in een dip dat klopt. Maar ik denk niet dat ze heel het seizoen zo slecht blijven spelen

28 november 2018 om 23:40

En PSV heeft dit champions league seizoen echt pech gehad. Als ze in een andere poule zaten hadden ze minimaal Europa league gehaald. En we kunnen wel zeggen barca heeft slecht gespeeld. En dat is zeker waar. Maar je moet ook eerst naar jezelf kijken als je gewoonten de eerste helft bijna 3/4 100% kansen krijgt

28 november 2018 om 23:44

Dat Barcelona niet de topfavoriet is voor de CL kan ik je in vinden. Ik zie het voorlopig ook nog te weinig. Maar langs de andere kant, waar baseer jij je op? Op een overbodige wedstrijd voor Barcelona waar bovendien enkele belangrijke namen afwezig waren? Daarnaast, vorig seizoen heeft Real voor Nieuwjaar de ene zoutpartij na de andere afgewerkt.

Mocht het je nog niet duidelijk zijn, in de CL gaat het om pieken. Op papier heeft Barcelona een wereldelftal, maar veel spelers steken niet in de beste vorm. Gelukkig worden de prijzen nu nog niet uitgedeeld. Maar idd, als Barcelona serieus kans wil gaan maken moet het dringend beter gaan spelen (en vooral verdedigen).

29 november 2018 om 00:07

@bergwijn, Zelfs Ajax maakt meer kans

29 november 2018 om 03:20

Over kortzichtig gesproken, er is wel klasseverschil in de 2 poules lijkt me. Ajax speelt ook niet superieur in Europa

29 november 2018 om 03:47

Dit Barça is anders niets beter dan Bayern. Spits is niet beter dan Benfica. Enige verschil is inter en AEK.

29 november 2018 om 04:05

@Barca.1
Nouja, het CL seizoen was dit seizoen idd niet al te best, goed je zat in de poule die het meest de "poule des doods" is, maar om die, mogelijk, met maar één punt af te sluiten is natuurlijk wel zwak. Tenzij er gewonnen wordt tegen Inter kan je op z'n minst van een teleurstellend CL seizoen spreken, maar wat js vervolgens zegt over de ED vind ik dan weer frappant. Volgens mij bewijst juist jouw clubje (en hun rivalen uit de hoofdstad) dat dominantie in de nationale competitie en de CL twee compleet andere situaties zijn...

29 november 2018 om 04:17

@Musi26,
Je rekent hier natuurlijk niet realistisch, je zou de ploegen één voor één naast elkaar moeten zetten dan krijg je nl het volgende:
Barça>Bayern (of gelijkwaardig)
Inter>Ajax
Spurs>Benfica
PSV>AEK

Als je het zo onder elkaar zet denk ik dat de meeste mensen het met me eens zijn dat PSV een zwaardere poule had.

Begrijp me overigens niet verkeerd, Ajax heeft een topprestatie geleverd, waar wij, als Nederlanders, allemaal trots op mogen zijn. Ik zal niet zo hard staan te juichen als die jongens in Amsterdam, maar bij ieder Ajax-doelpunt in de finales zal bij mij toch een "yes!" klinken!

29 november 2018 om 05:59

Zodra je in de poulefase CL zit, speel je per
definitie minimaal Europa League

29 november 2018 om 08:00

Als je 3e wordt wel ja.

29 november 2018 om 08:59

Haha wat heerlijk die hoogmoedige Ajacieden altijd. Als de teams van poule zouden switchen zou PSV er niet slechter voorstaan dan Ajax en Ajax zou er zéker niet beter voor staan dan PSV.

28 november 2018 om 22:55

Heb je nu 90minute gewacht om dit te posten?. Psv is nooit knsloos geweest deze cl en speeld mee. Maar de tegenstanders in deze poule zijn allemaal top 3 van de 3 grootste competities ter wereld dus geen schande

28 november 2018 om 23:48

1 punt uit 5 wedstrijden is gewoon zeer matig. Inter is trouwens geen top 3 van Italië en Italië is geen top 3 van Europa.

29 november 2018 om 00:12

Inter staat momenteel gewoon 3de in Italië en Italië staat ook 3de in de uefa coefficients. Zou wel willen weten wie jij anders top 3 vind? Duitsland is al een paar jaar aan het wegzakken namelijk

29 november 2018 om 03:49

De tegenstander laat psv meespelen. Een voorbeeld is inter. Men denkt ik heb meer de bal dus we zijn beter, maar dit is hoe ze spelen. Vanavond hadden ze inderdaad de kans, maar de andere wedstrijden heb ik geen enkel moment gehad dat psv een punt kon pakken.

29 november 2018 om 03:51

De Bundesliga is samen met spanje de beste competitie van Europa. Nee niet de PL. Dat is alleen de rijkste competitie en deze worst door de media omhoog gepompt.

29 november 2018 om 06:54

Wat een onzin, Musi26. Engelse clubs halen meer punten in Europa, de Engelse competitie is veel competitiever dan de Duitse, waar Bayern er normaal ver bovenuit steekt, zoals je zegt is de Engelse competitie veel rijker, er is internationaal veel meer interesse voor.

Vertel, wat maakt de Duitse competitie beter?

28 november 2018 om 22:56

Snap je punt, maar vind de Spurs en/of Inter toch echt wel sterker dan Shakhtar. Kan je natuurlijk zeggen dat Inter de laatste paar jaren niks is in Europa zoals velen hier doen maar dan maakt natuurlijk helemaal niks uit. Vond verder dat PSV op misschien 1 wedstrijd na zeer goed voor de dag kwam, maar het lukte allemaal telkens gewoon niet.

28 november 2018 om 23:06

Inter beschikt over spelers waa Shakhtar alleen maar van kan dromen:
Handanovic
Skriniar
Vrsaljko
Icardi
Nainggolan
Miranda
Shakhtar moet het doen met Taison en Marlos..

28 november 2018 om 23:13

Klopt maar dat zegt natuurlijk nog niet alles. Elf goede spelers geeft je elf goede I's, maar nog geen goed XI. Zie ook PSV - Ajax dit seizoen. Menig mens op dit forum beweerde dat Ajax op bijna iedere positie een betere speler had, maar verloor toch met 3-0

28 november 2018 om 23:24

Verschil met Ajax is dat zij wel iets gunstiger geloot hebben dan Psv. Daarin moet je het treffen. PSV had ook wel punten gepakt in de poule die Ajax speelt. Maar nog steeds vind ik de prestaties van Ajax uitstekend en mogen we trots zijn dat er een Nederlandse club door de groepsfase is gekomen. Onderling in de Eredivisie ontlopen PSV en Ajax elkaar nauwelijks en daar maakt de 3-0 in de onderlinge wedstrijd weinig uit. Toen was PSV beter maar Ajax zal het vast niet weef zover laten komen. Ik ben blij met deze 2 topclubs. Zij moeten het Nederlands voetbal ook na dit seizoen verder op de kaart zetten.

28 november 2018 om 23:29

Precies. Ben zelf PSV supporter maar was gister oprecht blij dat ik las dat Ajax gewonnen had en ben erg blij met wat Ajax dit seizoen presteert in Europa. Vind het alleen zo jammer dat de meeste Ajacieden hier op het forum dan meteen weer moeten bewijzen dat ze beter zijn, maar gelukkig zijn er ook genoeg die dat niet doen

28 november 2018 om 23:38

Het feit dat ze het clubs als Barcelona, Spurs en Inter moeilijk maken met het jongste en meest onervaren team in de hele CL. Als er deze zomer weinig spelers vertrekken, acht ik de kans dat PSV overwintert zeer groot, zeker als ze een makkelijkere loting krijgen dan nu. Verder, waarop baseer jij dat Ajax zich wel al heeft aangehaakt? Zij hebben op de EL-finale van twee seizoenen geleden en dit seizoen ook bar weinig laten zien de laatste jaren. PSV heeft in de tussentijd de laatste 16 en zelfs bijna de achtste finales van de CL gehaald, dus zou niet weten waarom Ajax nou wel is aangehaakt maar PSV niet

28 november 2018 om 23:43

@ Rickardoko

Dat de loting meespeelt klopt natuurlijk tot op zekere hoogte, maar ik vind wel dat je jezelf daar niet voor 100% achter mag verschuilen. Ajax heeft ook poules des doods gehad en wist daarin ook punten te sprokkelen en/of slaagde er toch in om derde te worden. Een ander probleem wat PSV naar mijn mening ook heeft is dat PSV over het algemeen controlerend speelt (is geen verwijt) en het spel liever aan de tegenstander laat.

Tegen (veel) beter geachte ploegen is het denk ik handiger als je ook vooruit kan en durft te spelen (uiteraard niet naïef), want dat zijn veel (top) ploegen niet gewend wanneer ze een tegenstander treffen die de aanval durft te zoeken. Wat ik altijd wel ontiegelijk jammer vind is dat Ajax en PSV nooit tegelijkertijd in Europa kunnen presteren, hopelijk krijgen we volgend zo´n seizoen want dat zou echt geweldig zijn.

28 november 2018 om 23:45

@ Sjaaakie

Dat Ajax verloor had niets met de kwaliteit van de spelers te maken (wat dus niet betekend dat PSV niet de verdiende winnaar was), maar een eigenwijze Ten Hag met een tropen opstelling en onvrede vanuit de spelersgroep richting de trainer.

28 november 2018 om 23:47

@Sjaaakie, als je mee hebt gelezen bij de topic live, had je gezien hoeveel Ajacieden hoopten dat PSV zou winnen vanavond. Ook ik hoopte dat. Ik zeg ook niet dat Ajax beter is. Ik denk wel dat sommige spelers meer individuele kwaliteiten hebben. Dat had er eventueel voor kunnen zorgen dat Ajax een paar punten meer zou hebben behaald in de poule van PSV. Maar dat is koffiedik kijken. Maar vanavond baalde ik dat de kansen van PSV er niet in gingen. In de Eredivisie schieten jullie ze er zo in, maar vanavond lukte dat niet. :-(

28 november 2018 om 23:50

Dat is ook precies mijn punt, namelijk dat Ajax betere spelers had, maar PSV toch de (verdiende) winnaar is

29 november 2018 om 00:11

F-18/TACP helemaal mee eens. De speelwijze van PSV is Europees gezien niet in hun voordeel. Het is nl niets nieuws. Iedere speler is gewend aan deze speelwijze. Wat AJAX betreft is dat anders. Daarnaast is de piek bij AJAX doorgaans hoger terwijl de stabiliteit voor PSV in de eredivisie goud waard is.

29 november 2018 om 00:15

@rickardoko,
PSV gaat dit gat niet kunnen dichten straks na de miljoenen die Ajax ontvangt. PSV haakt nu al niet aan Europees gezien omdat kwaliteit ontbreekt. Nationaal gezien leuk maar zoals aangetoond en bewezen door Ajax is kampioen worden niet nodig (wel erg welkom die nummer 34 'nouri '. Het gaat om een stabiele Europees waardige ploeg neer zetten zoals Ajax heeft gedaan zodat we niet meer het lachertje zijn Europees.

29 november 2018 om 03:54

Elke echte ajacied, maar ook een echte feyenoorder zou moeten willen dat psv zou winnen. Dit is namelijk indirect gunstig voor zijn eigen club.

28 november 2018 om 22:57

Weet het niet hoor maar Feyenoord domineerde vorig seizoen een een wedstrijd. PSV had op meerdere vlakken pech gehad. Zowel vandaag als tegen inter. De slechtste wedstrijd die ze hebben gespeeld hebben ze een punt gehaald. Feyenoord werd vorig jaar meerdere keren overklast. Maar wat is je punt eigenlijk?

28 november 2018 om 22:58

Snap dat je even je gram wil halen, maar Feyenoord speelde echt onthutsend slecht. Voetballend kwamen ze niet eens in de buurt van enige Europese gevraagde kwaliteit. Dat was het verschil, en dat is nog steeds het verschil.

28 november 2018 om 23:09

Nu bedrijf je scorebordjournalistiek, die punten veranderen niets aan het feit dat mensen oprecht geshockeerd waren door wat Feyenoord liet zien toen de hoon die club ten dele viel. Ja dat deed pijn, maar het zou nu toch geen pijn meer moeten doen. En dat PSV nu slechts een punt heeft verzameld zorgt er natuurlijk niet voor dat Feyenoord in retroperspectief ineens goed heeft gespeeld tijdens hun CL campagne. Laat het los joh.

28 november 2018 om 23:33

Ze zijn inderdaad niet goed genoeg, maar dat beweert toch ook niemand? PSV was de gedoodverfde vierde in deze poule en dat is uiteindelijk ook waar gekomen, Echter hebben ze wel (bijna) elke wedstrijd alles gegeven en was het enige verschil tussen PSV en de tegenstanders het klasse verschil. Daarom zijn mensen nog enthousiast over Psv. Ze hebben er geen moment met de pet naar gegooid en het tegenstander van een veel groter kaliber alsnog moeilijk weten te maken

28 november 2018 om 23:49

@ Berserko

Die paar gewonnen punten staan absoluut niet in verhouding met de punten die Feyenoord verloren heeft na de 2002. PSV mocht dit seizoen een niet al te best Europees seizoen beleven, maar doorgaans sprokkelt PSV elk seizoen wel wat punten bij elkaar. Het gat tussen PSV en Feyenoord op de Uefa Club Ranking zegt dan ook meer dan voldoende.

29 november 2018 om 09:34

PSV heeft gewoon een aantal keurige wedstrijden gespeeld. Helaas verloren tegen Europese topploegen met spelers die meer waard zijn dan het hele PSV elftal bij elkaar. Vergeet daarnaast niet dat dit PSV het jongste elftal had.

Het is makkelijk om te zeuren en alleen naar het aantal vergaarde punten te kijken. Maar als je naar de kans, wedstrijden en strijdlust had gekeken zou je net als ieder ander weldenkde voetbal fan zien dat dit PSV zeker meer punten had vergaard, en aangesloten had in een andere poule.

Doe je bril gewoon af.

28 november 2018 om 22:59

Schei toch uit ... wat een kromme vergelijking is dit nou weer? City, Roma en Shaktar vind jij gelijk aan Barca, Inter en Spurs ahahaha daarnaast voetbalde PSV mee en ging het uit van eigen kracht in vergelijking met Fey. De PSV pouke is veel zwaarder en daarnaast hadden ze vaak ook botte pech, de scheids tegen tegen Inter, nu tsgen Barca weer pech paal lat teennagels etc. Feyenoord scoorde 1 goal en vierde het alsof ze de CL gewonnen hadden en daarnaast parkeerde ze iedere wedstrijd laf de bus.


Je redeneert alsof men verwachtten dat Fey die drie even op zou rollen terwijl men kritiek had op de angst en ja het niveau - domme eigen goals, domme penalties veroorzakend en supersnelle tegengoals binnen 2 minuten hing ie er al in. Wel juiste vergelijkingen maken hé ... Co noemde dit scorebordjournalistiek!

28 november 2018 om 23:06

De kampioen van Engeland, de kampioen Oekraine die vrijwel ieder seizoen de laatste zestien cl speelt en de (op dat moment) koploper van de serie A. De poule die Feyenoord had was duidelijk zwaarder.

28 november 2018 om 23:17

Haha lekker dit. Bakken met goals tegen, maar toch maar wel maar 1 wedstrijd met met een doelpuntenverschil van meer dan 1, en dat was in Camp Nou tegen Barça, waar PSV ook gewoon goed spel vertoonde. Natuurlijk gaat voetbal uiteindelijk om wie de meeste doelpunten maakt, ongeacht hoe goed het spel is, maar als je hoge ogen wil gooien in Europa en de andere landen wil laten zien dat we in een stijgende lijn zitten, is het beter om te voetballen zoals PSV doet dan Feyenoord. In ieder geval alles geven wat je hebt, en ja dan zit het soms niet mee Maar het respect voor PSV en Ajax onder de Europese voetbalkijker is dit seizoen in ieder geval stevig gegroeid

28 november 2018 om 23:17

Ajax maakt de grote woorden waar met zo'n poule ja ... gek he? AEK niveau Pec, Bayern zwaar uit vorm en Benfica gelijkwaardig. Of wil je suggereren dat Ajax tegen Inter Barca en Spurs ook overwinterd had? Hahahaha schei uit man met zo wanhopig fey en psv willen vergelijken. Waarom vergelijk je het jaar dat psv wel overwinterde niet met een jaar dat feyenoord ook overwinterde of is dat te ver terug in de tijd?

28 november 2018 om 23:52

Feyenoord levert al jaren een wanprestatie na wanprestatie. Die club hoort kwa achterban en achterland (regio Rotterdam is 2x regio Eindhoven) elk jaar om het kampioenschap te spelen. Dat PSV het al jaren zo goed doet is eigenlijk ongelofelijk knap.

29 november 2018 om 03:57

Ik durf zeker te beweren dat ajax ook in die poule zou overwinteren, maar of ik gelijk zou krijgen dat zul je natuurlijk nooit weten 😜

29 november 2018 om 07:49

De groep van Feyenoord deed echt niet onder voor deze hoor. Lol. Dat city verslaat dit barca. Napoli dit inter en Shakhtar doet niet onder voor de spurs. Ik denk zelfs dat Feyenoord zwaarder had geloot.

29 november 2018 om 07:51

Wel vind ik dat PSV uitstekend heeft gevoetbald, maar niet slim. Dat is het verschil met het PSV dat wel overwinterde. Ze speelden toen zeer slim.

29 november 2018 om 08:16

Kerel, Inter is qua naam groot maar stellen Europees en nationaal al lang niks voor. Spurs is ook niet alles, doen nooit mee om welke prijs dan ook, doen hooguit leuk mee maar is geen Europese top. Poule van Ajax is ook niet de zwaarste overigens.

29 november 2018 om 08:19

Shakthar heeft de afgelopen vijf jaar twee keer Champions League gespeeld en klopt jouw argument direct al niet meer.. In het seizoen 2015/2016 zijn ze kansloos uitgeschakeld in de groepsfase voor de Champions League en in één van de makkelijkere lotingen dit jaar presteren ze ook erg matig.

28 november 2018 om 23:00

Feyenoord kon er niks van, psv heeft weliswaar geen punten gepakt maar heeft in 1x 90 minuten meer laten zien dan heel Feyenoord in 6 wedstrijden. Psv verliest een paar wedstrijden door grof weg pech, maar Feyenoord werd weggetikt. Barça speelde vandaag zeer rustig en het is jammer dat Psv niks kon terugdoen, maar je merkte wel dat wanneer Barça een beetje gas gaf, het ook meteen gevaarlijk was.

29 november 2018 om 10:07

Ajax geluk met loten, die hadden ook niet veel punten gepakt in de groep van Psv.

28 november 2018 om 23:03

De poule van Feyenoord was zelfs zwaarder dan die van Psv nu en Feyenoord heeft vrijwel de gehele campagne met het tweede elftal moeten spelen. Daar staat wel tegenover dat Psv voetballend veel meer meedoet dan Feyenoord deed. Bij psv heb ik het gevoel dat ze met iets meer geluk zomaar zes a zeven punten hadden kunnen hebben. Dat was vorig jaar anders. Maar goed dat je het even aankaart.

28 november 2018 om 23:08

Ik snap echt niet dat je de poule van Feyenoord zwaarder vind dan die van PSV.

28 november 2018 om 23:14

Ik weet niet of je die poules echt kan vergelijken. Barca en City is wel ongeveer hetzelfde niveau, maar Spurs, Napoli en Inter spelen te weinig structureel op topniveau in de CL. Ook het niveau in de competitie wisselt te sterk. Al is Napoli de laatste jaren wel van iets hoger niveau dan Inter.

28 november 2018 om 23:15

Dat wil ik best uitleggen hoor. City is beter dan Barca, dat zijn beste tijd gehad lijkt te hebben. Napoli zat, zeker vorig jaar, vlak achter Juve qua niveau en shaktar speelt ieder seizoen bij de laatste zestien of kwartfinale CL. Daar kunnen Spurs en Inter alleen van dromen.

28 november 2018 om 23:04

Omdat PSV alleen tegen spurs kansloos was natuurlijk. Dat dit soort domme drek hier zoveel upvotes krijgt geeft het niveau van deze site aan.

28 november 2018 om 23:24

Mensen hier pakken de statistieken altijd op de meest gunstige manier en weten zo altijd argumenten te creeëren die er valide uit zien, maar eigenlijk van geen kant kloppen. Maar ja aan de andere kant kan je van de gemiddelde voetbalfan nou ook weer niet een al te hoog niveau verwachten

29 november 2018 om 00:42

@Beserko jij snapt er echt helemaal niets van. Als je niet kunt zien dat de plek waar osv op eindigt enigzins geflatteerd is. Laat laag leggen ... je vergeet dat PSV tot Ajax nu dé ploeg was die halve finale CL behaalde en onlangs nog overwinterde en er tegen Atleti obv pingels uit vloog en ook daar gelijkwaardig speelde. Wat zeiken jullie nou? Ajax overwintert in de CL na 13 (!!!) jaar weereens en Fey deed dat toen we nog met guldens betaalden. Schei toch uit man!


Met vriendelijke groet,

28 november 2018 om 23:11

Bijna vergelijkbaar? Spurs en Inter zijn van een andere orde dan Donetsk.

28 november 2018 om 23:17

Persoonlijk vind ik Shakhtar altijd heel onderschat hier op vz. Ik denk dat Shakhtar van hoger niveau is dan beide ploegen. Dat zag je vorig jaar goed in de wedstrijden tegen Feyenoord.

29 november 2018 om 07:53

Op basis waarvan? Niet op basis van cl resultaten in ieder geval. Shakhtar is echt wel beter.

28 november 2018 om 23:13

Barca is beter als city, Inter is beter als shaktar en Tottenham is van ongeveer hetzelfde niveau (zo niet beter) als Napoli, vind dat PSV een zwaardere poule had

29 november 2018 om 08:12

Dit barca is echt niet beter dan city. Barca is zwaar uit vorm nu en city ging vorig seizoen fier aan kop, het duurde volgens mij een half seizoen voordat ze überhaupt verloren(van liverpool dacht ik) in de competitie. Shaktar moet je niet zo onderschatten dat team is altij heel goed in de cl en eindigde niet voor niets boven napoli dat toen 1e van italie was. Ik zou zeggen city toen is een stuk beter dan barca nu, napoli gelijk met spurs, maar shaktar ook zeker gelijk met inter.

28 november 2018 om 23:21

De manier waarop is toch wel een verschil... Feyenoord stond meestal binnen 10 minuten al achter... Ook alleen maar 3 punten gepakt toen het nergens meer om ging.

29 november 2018 om 09:04

Wat een beperkt geheugen heb jij en de meesten hier op het forum. Ja, Feyenoord werd de eerste 2 wedstrijden overklast. Vooral tegen City. Tegen Shakhtar was het voornamelijk de individuele kwaliteiten die het verschil maakten. Daarbij had Feyenoord enorm veel last van blessures, vooral achterin. Vervolgens verliezen ze pas in blessuretijd van City, die toen alles nog had gewonnen. En de wedstrijd tegen Napoli een nietszeggend potje noemen is al helemaal bespottelijk. Napoli moest winnen om zich te plaatsen voor de kwartfinales. Maar je kan alles bagataliseren in het voordeel van de één en het nadeel van de ander. Feit is dat PSV met beter materiaal slechter presteerde en een vergelijkbare poule zo niet zwakkere poule. Maar omdat de meesten Shakhtar zien als AEK en Inter veel beter dan Napoli, Spurs vergelijkbaar met City en Barca de gedoodverfde CL-favoriet. Tja, dan houdt het hele betoog van Berserko op.

De coëfficicientielijst is gebaseerd op de afgelopen 5 jaar. Dat PSV hoger staat op de coëfficicientielijst komt doordat ze nationaal zo goed presteren (automatisch geplaatst CL, dus punten) en 1x in een makkelijke poule (geplaatste status) hebben weten te overwinteren. Feyenoord daarentegen presteert wisselvallig, speelt zelfs niet elk jaar Europees.

De enige 2 die structureel goed presteren op uitzonderingen daargelaten zijn Ajax en in mindere mate AZ. Ook AZ staat veel lager omdat zij zich niet elk jaar weten te kwalificeren. Maar op de laatste 2 seizoenen na, heeft AZ een aantal goede Europese seizoenen achter de rug. Ajax, op vorig seizoen na, is structureel onze beste vertegenwoordiger. En het kost moeite om dit uit mijn strot te krijgen, maar het is helaas nou eenmaal een feit.

28 november 2018 om 23:46

Helemaal gelijk man. Echter komt het ze nu ineens uit om naar de kansen te wijzen. Zag zelfs dat er bij benfica, aek en bayern werd gewezen naar hun huidige plek op de nationale ranglijst, maar toen jij dit deed bij napoli, shaktar, city icm vorig jaar kwam ze dat ineens niet meer uit... meer calimero ga je het niet krijgen, dus gewoon chillen en lachen in t vuistje 😆

29 november 2018 om 00:18

Feyenoord zat ook in een lastige poule dat klopt. Maar ondanks het gebrek aan punten, vind ik wel dat PSV meer laat zien in vergelijking met wat Feyenoord liet zien vorig jaar. PSV heeft wel echt pech, tuurlijk heeft dat ook met kwaliteit te maken, zoals we vandaag weer eens zien met Messi, maar het heeft gewoon echt niet meegezeten. Bij Feyenoord was het daarentegen vaak gewoon echt onkunde. Daar had ik nooit een idee dat ze kansen hadden. Maar goed dat is voetbal soms. Wat jammer van vanavond..

29 november 2018 om 00:49

@Beserko jij snapt er echt helemaal niets van. Als je niet kunt zien dat de plek waar psv op eindigt enigzins geflatteerd is ... je vergeet dat PSV tot Ajax nu dé ploeg was die halve finale CL behaalde en onlangs nog overwinterde en er tegen Atleti obv pingels uit vloog en ook daar gelijkwaardig speelde. Wat zeiken jullie nou?


Ajax overwintert in de CL na 13 (!!!) jaar weereens en Fey deed dat toen we nog met GULDENS betaalden. Die personen die jouw onzin post een duimpie geven moeten voortaan maar overstappen naar korfbal. Kijk op voetbal hebben ze totaal niet ... wat een niveau hier zeg! Zal anders ook maar random over die 10-0 pakslaag beginnen? Precies, liever niet hoor ik je al denken, nou vergelijk dan ook geen citroenen met meloenen!


Met vriendelijke groet,

29 november 2018 om 02:39

Vergelijkbaar?? City shaktar en napoli vs barcalona tottenham en inter komop man.. leuk dat je je clubje probeert te verdedigen maar dit slaat nergens op.

29 november 2018 om 04:29

Oké... Allemaal makkelijk praten, ik ls Ajax supporter durf te zeggen dat PSV beter spel heeft laten zien dan Ajax. Psv had zomaar 7-10 punten kunnen halen in deze moeilijke poule. Daarnaast had Ajax met een Bayern, Benfica en AEK uit vorm een simpelere klus ( zie standen in de competities) Desalniettemin een prima resultaat van Ajax, maar geluk was zeker ook een factor qua wedstrijdverloop en loting

29 november 2018 om 09:14

Feyenoord de CL insturen is net zoiets als je gehandicapte neefje je scriptie drs laten verdedigen, gaat ook niet lukken.

Het zat Psv echt niet mee vanavond, jammer dat die mogelijkheden niet verzilverd werden. Zoet stond prima te keepen vond ik, maar die goals waren gewoon na aanleiding van de klasse van Barcelona.

Hendrix vond ik als enige buiten de toon vallen, maar dat vind ik wel vaker in Europese duels. Overigens ben ik ook vaak kritisch over Luuk, maar hij stond er vandaag wel weer met zijn galasso.

Van de backs van Psv heb ik meest genoten, Dumfries is een tank die altijd 100% geeft. En Angelino daarentegen vind ik een verfijnde technische en moderne back. Ben benieuwd waar beide heren zullen eindigen.

Kop op Eindhovenaren jullie hebben jullie huid duur verkocht, maar tegen een wereldclub als Barca heeft iedere voetbal club in de wereld het lastig.

28 november 2018 om 22:52

Het zit ons de hele CL campagne al niet mee.

28 november 2018 om 22:54

Buitenspelgoal, geen speld tussen te krijgen kerel. Zonder geluk vaart niemand, en met wat meer mazzel hadden jullie wel wat meer puntjes gesprokkeld.

28 november 2018 om 22:54

Structurele pech is gewoon een gebrek aan kwaliteit.

28 november 2018 om 22:55

Vincfred, ga er maar achter staan. Barcelona, Tottenham in goede vorm, en die vervelende Italianen die het verdedigen zo wat uitgevonden hebben.

28 november 2018 om 22:57

@vincfred dus een scheidsrechter die niet rood geeft is een gebrek aan kwaliteit bij psv?. Als die toen rood gaf of lozano scoorde was die pot bikv al lang gespeeld

28 november 2018 om 23:02

Sulejmanii, dat klopt, het was een pittige poule. Echter vind ik het te makkelijk om het allemaal maar sneu te vinden voor PSV en zoals velen te doen alsof ze recht hadden op veel meer tijdens de Europese campagne dit jaar. Dezelfde manier waarop we de structurele mazzel van PSV in de Eredivisie gewoon terecht kwaliteit zijn gaan noemen, is het structurele missen van kansen in Europa simpelweg een gebrek aan kwaliteit.

Markbakel, alsalsals, ik ga er niet eens op in.

28 november 2018 om 23:05

Tja 1 punt uit 5 wedstrijden duidt op gebrek aan kwaliteit. En "als" telt niet in de topsport.

28 november 2018 om 23:06

Wedstrijden in de Champions League zijn nooit al lang gespeeld.

28 november 2018 om 23:07

Omdat je niet weet wat je erop moet zeghen

28 november 2018 om 23:10

Ik vind dat te makkelijk gezegd. Pas je je elftal iets aan en speel niet zo op de counter iedere wedstrijd dan zul je zien dat spelers met meer vertrouwen gaan spelen en de ballen er wel net in gaan in plaats van niet. Lozano en Bergwijn bijvoorbeeld wordt altijd van gezegd goh wat een geweldige counterspelers, maar daar ben ik het niet helemaal mee eens. Die twee gedijen het best in een team dat op balbezit speelt en dominant is op de helft van de tegenpartij. Nu speelden ze beiden zonder vertrouwen en overtuiging en lukte bijna niks. En ja ik vind dat wij een hele goede selectie hebben die in staat is tot dat soort voetbal (zeker thuis) ondanks de zware poule.

Vond overigens wel dat er vandaag heel veel vooruitgang in zat, maar toch was het respect voor de tegenstander soms nog te groot. Dat doelpunt van die Lionel zag je ook al aankomen, want vlak daarvoor werd er een paar keer heel paniekerig uitverdedigd terwijl er alle tijd was. Tegen pak hem beet de Graafschap zou dat heel anders zijn verlopen.

28 november 2018 om 23:27

Is het dan niet gewoon een gebrek aan kwaliteit?

Ik bedoel, als PSV regelmatig slecht speelt en toch laat de winnende maakt dan roept iedereen dat het geen geluk is maar een kwaliteit van Psv, dus is het dan nu niet zo dat het niet pech is maar gewoon een gebrek aan kwaliteit?

29 november 2018 om 00:29

Dan moet Van Bommel niet net Hendrix en Pereiro spelen dan speel je automatisch met 9 man. Guti weet niet wat Van Bommel tegen hem heeft hoort altijd te spelen...

29 november 2018 om 08:24

Vincfred, denk je dat ze een andere sport spelen in de Champions League dan in de eredivisie? PSV heeft mazzel in de eredivisie en pech in de CL, dat verwarren met kwaliteit is niet verstandig. Wat je nu eigenlijk claimt is: in de CL schiet PSV ballen op de paal door een gebrek aan kwaliteit en in de Eredivisie schieten ze de bal er wel in door dat ze veel kwaliteit hebben. Terwijl het hetzelfde team is.

28 november 2018 om 22:54

Jammer maar wat doe je tegen die kleine alien. Ongelofelijk wat een klasse goal was dat zeg.

28 november 2018 om 22:56

Hendrix heeft het gevoel gewoon niet in zijn voeten zitten. Hij levert veel te veel ballen in en afvallende ballen jaagt hij vaak over die toch altijd voor hem zijn. Ik zou Guti wel eens van het begin willen zien, je staat verdedigend misschien iets zwakker maar ik denk dat je makkelijker de bal in de ploeg weet te houden met Guti.

28 november 2018 om 23:42

Ja mee eens, maar dat is nu dus te laat helaas. Ook had ik graag Malen gezien in plaats van Pereiro op 10 (bljft toch een momentenvoetballer) Denk dat we dan Barca veel meer hadden kunnen domineren vanaf het begin en het geluk wel aan onze zijde hadden gehad. Ook zouden dan Bergwijn en Lozano veel beter renderen, want die speelden nu beiden met de ziel onder hun arm.

28 november 2018 om 23:01

Pech??... ik ben het er niet mee eens. Kansen afmaken is 1 van de belangrijkste aspecten van voetbal en dat deed PSV dus niet. Om deze mislukte campagne op pech af te schuiven is dus niet juist. Dit deed het Nederlands elftal (en ook Ajax) in t verleden ook, goed voetballen maar geen kansen afmaken. Waar eindig je dan mee? Juist, met niets. Zeer spijtig voor PSV en het Nederlands voetbal.

28 november 2018 om 23:11

Vandaag had PSV gezien de kansen die het kreeg gewoon moeten winnen als je het mij vraagt. Barça maakt het prachtig af maar waren kansen zijn er door de Eindhovenaren gemist zeg..

28 november 2018 om 23:05

Sportieve reactie Sulejmani. Heb veel reacties gelezen dat PSV er niks van kon en dat Ajax wel even deze poule zou overleven. Ook heb ik vaak gelezen dat de poule van Ajax makkelijker is volgens de UEFA ranking, lachwekkend. Het klopt op basis van de UEFA ranking inderdaad, maar je gaat mij niet wijsmaken dat een Benfica beter is dan een inter of Spurs. Kijk maar eens waar Benfica staat in Portugal . Dat Benfica afgelopen jaren (op vorig jaar na) goed presteerde in Europa is een feit, daaraan hebben ze ook die ranking te danken.

28 november 2018 om 23:10

@dynek
Buiten de suggestie dat Benfica er niets van kan volgens veel mensen (toch al jarenlang een veel geziene deelnemer in de CL) en een Bayern wat niet in grootse vorm steekt, ben ik het volledig met je eens. Vreemd idee van Ajacieden om te denken ineens in deze poule door te gaan..
PSV sterk gespeeld, jammer van de gemiste kansen. Ze verdienden meer, maar daar heb je weinig aan.

28 november 2018 om 23:56

Buiten het feit dat ik nog niemand heb gehoord dat Ajax in deze poule zou overwinteren (heb de reacties hieronder nog niet gelezen) ben ik er wel van overtuigd dat Ajax het er beter van af zou brengen. Ajax heeft de afgelopen jaren veel geleerd van dit soort wedstrijden. Ajax won zo’n zelfde wedstrijd tegen een Barca al in het recente verleden. Toen bakte Barca er niets van, hadden geen zin omdat ze al geplaatst waren en bla bla bla. Ook nu weer speelt Ajax in een slechte poule (dat heb ik hierboven al meerdere malen gelezen). Ben benieuwd als Ajax een Inter of Tottenham gaat treffen..

29 november 2018 om 00:17

Grapjas... iedereen schreef Ajax als nummer 2 op in deze poule. Met de begroting en status van Ajax waren ze dat tamelijk verplicht. Hebben ze de afgelopen jaren geleerd van deze wedstrijden? De hele selectie inclusief x aantal trainers zijn verwisseld, of is deze selectie gewoon dusdanig sterk. Ik denk het laatste. Ajax had een poule met kansen, psv een poule met mogelijkheden. Niet meer, niet
Minder....

Wat is die Dumfries toch een heerlijke speler! Nu ook weer, niet geïntimideerd door Coutinho, maar vastbijten en niet meer loslaten en dan aanvallend ook z’n mannetje staan. Erg knap. Ook Angeliño deed het erg goed. Redelijke wedstrijd van PSV, aantal kansen gecreëerd, zelfs een aantal grote. Meer grote kansen dan Barca in elk geval. Barca was sowieso erg slordig vond ik. Veel verkeerde ballen, slordig balverlies maar dan toch twee keer scoren en redelijk eenvoudig overeind blijven. Dat is knap. Verder vond ik Lozano echt heel slecht vanavond. Ik kijk te weinig PSV om z’n werkelijke niveau te bepalen, maar ik mag hopen dat het normaal wel een trapje of 5 hoger is. Amper goede passes, geen voorwaartse beweging. Maakte 1 goede passeerbeweging maar schrok hier blijkbaar zelf van, want de pass/schot wat erop volgde was veel- en veel te hard en onzuiver. Op het eind toch weer een goede goal van de Jong, typische Luuk de Jong goal. Verwachting is dan helaas toch uitgekomen, PSV uitgespeeld in Europa. Hebben zich kranig verweerd maar deze poule was toch te hoog gegrepen.

28 november 2018 om 22:59

Ben ook echt super blij met onze backs. Met betere CB's (met name viergever) hadden we zeker meer punten gehaald. Jammer kop omhoog en zondag weer!!!

28 november 2018 om 23:02

En terecht. Angeliño is samen met Tagliafico denk ik een van de beste backs van de eredivisie. Daarnaast blijft Dumfries ook maar gaan; zowel aanvallend als verdedigend. Ik vond de CB’s nog niet eens zo verkeerd, die goal van Messi is gewoon uitzonderlijke klasse en die vrije trap moet heel PSV gewoon beter opletten. Succes zondag!

28 november 2018 om 23:05

Hull, dat denk ik ook Tagliafico en Angelino zijn jongens waar je voetbal voor kijkt.

28 november 2018 om 23:10

Sulejmanii, persoonlijk geniet ik meer van Ziyech en Frenkie, maar ik kan me voorstellen dat er genoeg mensen zijn die meer kunnen genieten van backs als Angeliño of Nico!

29 november 2018 om 07:40

Hull, ik uiteraard ook. Het klinkt misschien gek, maar van die verdedigers kan ik ook genieten.

28 november 2018 om 23:15

Barca was inderdaad slordig. Het leek heel erg op een verplicht nummertje. Alleen Vidal gaf 100 procent. Maar die geeft volgens mij bij alles 100 procent. Jammer voor de wedstrijd.

Ik heb naar een heel behoorlijk PSV gekeken die helaas vandaag niet de scherpte had voor de goal. Je verliest hier van 2x Messi.

Een lichtpuntje van vanavond is Guti. Die heeft in die paar minuten meer laten zien dan Hendrix. Elke bal die hij krijgt gaat naar voren. Net als Ziyech gaat er dan wel eens wat mis, maar dat is nog altijd beter dan tikkie terug Hendrix.

Daarnaast mogen we onze handjes dichtknijpen met Luuk. Die draagt dit elftal echt enorm.

Geen beker meer, geen Europees voetbal. Alle focus op een nieuw kampioenschap!

28 november 2018 om 22:57

Van Bommel blijft een eigenwijze vent. Psv mist een creatieve speler a la Wijnaldum, Affelay die met de bal aan de voet naar voren kan rennen. Guti zou meer kansen moeten krijgen.

28 november 2018 om 23:05

Je beseft je wel dat toen Guti erin kwam de wedstrijd al volledig open lag en PSV voornamelijk ging aandringen op dat moment? Maar dat neemt niet weg dat ik Guti ook graag eens vanaf de aftrap wil zien om het degelijk te vergelijken.

PSV had dit hele Champions League seizoen meer verdiend maar is steeds ongelukkig. Wel respect voor hun spel. Angelino en Dumfries zijn voor elke Premier League club denk ik interessante opties.



Dan over Barcelona. Walgelijk dat ze uiteindelijk tijd gaan lopen rekken... Het grote Barcelona. En dat in een wedstrijd die niet eens gewonnen hoeft te worden. Daarnaast was de ploeg enorm slordig. Busquets, Ter Stegen, Rakitic, allemaal slordig. Overall benedenmaats en geluk dat door Messi 2 goals uit de lucht komen vallen.



Dembele speelde overigens stukken beter dan de afgelopen weken. Liet leuke dingen zien. Ik heb echt het gevoel dat er nog zo veel meer in zit, en dat maakt zijn slordigheid frustrerend.



Daarnaast is deze wedstrijd nogmaals een duidelijk bewijs dat Valverde weg moet wezen. Liever vandaag dan morgen. Een wedstrijd die je niet perse hoeft te winnen, beginnen met 3 controlerende middenvelders. En die zijn dan ook nog eens 30, 30 en 31 jaar oud. Die vervolgens ook lekker die 90 minuten laten volmaken terwijl het talent uit eigen jeugd Alena op de bank zit niks te doen. Dan wisselt hij uiteindelijk, moeten Coutinho en Dembele eraf. Waar slaat dit op? En dan Denis erin zetten. Die al zoveel kansen heeft gehad en het telkens niet waar maakt. En hoe dan ook een aanvaller eraf halen voor een middenvelder, terwijl je 0-2 voor staat in een wedstrijd die je niet eens hoeft te winnen. Walgelijk. Zijn manier van spelen, gebrek aan kansen voor de eigen jeugd, domme opstellingen en vreselijke wissel beleid (tijdstip van wissels, wie erin en wie eruit). Verschrikkelijke trainer voor Barcelona, die helaas past bij dit walgelijke bestuur.

28 november 2018 om 22:57

Dembele is gewoon een top talent die gewoon langzaam zich moet aanpassen. Vind hem met semedo echt goed duo aan de rechter kant. Valverde zal echter altijd kiezen voor roberto. Dat middenveld ook.. vidal rakitic em busi.. alleen controlles.. geen creativiteit niks. Van mij mag ie ophoepelen



PSV goed tegenstand geboden en prima gespeeld, maar dat is dan toch de kwaliteit van die kleine Argentijn. Messi doet 2 minuten zijn best en scoort.

Helemaal geen schande, Barcelona goed aangepakt met hoge druk!
Barcelona is niet meer van het niveau als voorheen, wat een laag tempo, echt Barca onwaardig. Barca was ooit een ploeg dat niet onder druk was te krijgen, maar het is zo statische, inspiratieloze ploeg geworden.

28 november 2018 om 22:59

En mensen schuiven het allemaal op Messi als Barcelona weer eens uitgeschakeld wordt in de kwart finale. Dit Barca is gewoon niet sterk genoeg en dat komt gewoon door niemand minder dan Valverde, want verder is de selectie gewoon topclub waardig

Kanonza, PSV speelde echt goed. Echt mijn petje af. Echt echt complimenten. Speelt PSV as. Zondag op deze manier en wat meer geluk in de afronding, gaat feyenoord zwaar af in hun eigen Kuip. Ik zie feyenoord niet kansen creeren zoals barcelona dat hebben gedaan, wat ook niet eens super grote kansen waren. Laat staan goals maken uit halve kans zoals messi dat dees. Hoop op een complete offday van PSV dan maar. En dat feyenoord ver boven zichzelf gaat stijgen. Maar goed gedaan PSV. Trots zijn nu op jullie zelf.

28 november 2018 om 22:58

Psv is in de Eredivie gewoon sterk. Alleen in de CL hebben ze geen geluk. Denk dat ze in de EL de volgende ronde zeker zouden gehaald.

28 november 2018 om 23:28

Geluk dwing je af! Waarom heeft PSV wel het geluk in de ED maar niet in dr CL? Dat komt omdat ze zoveel kracht moeten leveren voor een goal

28 november 2018 om 22:59

Complimenten zijn leuk, maar feit is: net niet. Bovendien zit deze pot in de beentjes tegen Feyenoord. Leuk om eindelijk maxi te zien!

Je kunt zeggen wat je wilt maar PSV had zeker wel meer verdiend. Het ging er gewoon niet in vandaag. Hoop dat ze zondag Productiever zijn... psv had gewoon meer verdiend...

28 november 2018 om 22:58

Zondag zijn ze productiever. PSV lijkt wel een complex te krijgen in Europa. Alles wat altijd lukt, vaak de goede kant op valt in de Eredivisie, gaat er niet in in Europa. En het is niet zo dat Barcelona het echt afdwong vanavond.

28 november 2018 om 22:57

Barca speelde vandaag ook op 30%. Kijk anders de wedstrijden terug tegen Tottenham en Real. Zegt al genoeg...

28 november 2018 om 23:03

Elke keer als Barca tegen PSV speelt spelen ze op 30%... en PSV bakt er niks van. Wellicht is het de verdienste van PSV? Sjongejongejonge

28 november 2018 om 23:11

Dat was het dus niet!!!! Barca speelde als een natte krant en PSV deed wat ze konden. Het zat op momenten niet mee, maar ga nou niet van de daken schreeuwen dat het slechte spel van barca door PSV kwam hahahahahahahahah

28 november 2018 om 23:19

Wil niks afdoen aan PSV want ze vechten er goed voor, maar als je beide wedstrijden tegen Barca bekijk moet je toch toegeven dat PSV het 2 keer erg lastig krijgt wanneer Barca even het tempo omhoog gooit.
Ik snap vooral niet dat die bal er maar niet in gaat terwijl ze er in de eredivisie op los scoren.

Goed spel van PSV hoor. Dapper tegen zo'n Barca. Maar ja, die uitslag, daar koop je niets voor

Wat is die Messi goed. Iets met een gezegde: als je ze zelf niet maakt...

Trots op dit psv, heer en meester deze wedstrijd en zoals heel de cl dit jaar zat het geluk niet aan onze zijde.

Op 2 momenten van messi helemaal niets gezien van barcelona

28 november 2018 om 23:00

Heer en meester kan je niet echt zijn met 30 procent balbezit. PSV heeft zichzelf wel echt veel te kort gedaan, maar dat is ook kwaliteit blijkbaar.

28 november 2018 om 23:07

Balbezit weerspiegeld niet echt de wedstijrd weer, aangezien barca alleen achter rondspeelde

28 november 2018 om 23:31

Heer en meester haha. Profiteren (of toch niet) van fouten van de tegenstander vooral. En als enkel die 2 momenten je bij blijven, heb je toch niet goed zitten kijken. Laatste kwartier van de 1ste helft alleen al had Barcelona er 2-3 kunnen maken met een bal van Vidal die tot 2 keer toe van de lijn werd gehaald, een 100% kans van Coutinho en Messi die 2 keer vrij kon aanleggen aan de 16 meter.

Maar PSV heeft er alles aan gedaan. Alleen is het zoals hierboven al aangegeven: je kan pech hebben, maar als dit systematisch is, moet je toch verder gaan zoeken....namelijk een gebrek aan kwaliteit voor dit niveau.

Ik kan er met me kop niet bij dat er mensen zijn die roepen dat ze trots zijn op dit Psv, je kan niet 4 a 5 100% kansen missen en dan roepen ja ik ben trots op mijn team. Dan is er echt iets mis met je zelf reflectie, en ja ze hebben het niet slecht gedaan en Barcelona is wereldtop maar zo omgaan met je kansen is van het niveau FC Knudde.

28 november 2018 om 23:00

Nja PSV creëert wel de kansen. Maar ik snap je punt wel. PSV doet 5 wedstrijden mee en er zit telkens meer in, uiteindelijk sta je met 1 punt stijf onderaan en ben je na 5 wedstrijden compleet uitgespeeld. Dat is niet echt iets om trots op te zijn, ondanks de tegenstanders in de poule.

28 november 2018 om 23:06

Je overdrijft. De beste ploegen missen kansen.

28 november 2018 om 23:10

Ach kom nou, je had ook kansloos ad kunnen gaan. Helemaal voor schut, niks in te brengen. Figurante rol spelen in eigen huis. Nu heeft PSV iig hun huid duur verkocht. Zoveel kansen kunnen creeren. Tegen, wat volgens vele, de beste voetballende club ter wereld is naast city. Je mag heus wel trots zijn. En trots zijn betekent niet automatisch tevreden he.

28 november 2018 om 23:18

Snap dit ook niet. Lijkt wel alsof mensen alleen maar het positieve eruit halen en de fouten vermijden. Als je 1 punt hebt na 5 rondes, dan is dat ronduit bedroevend. Dan doe je niet mee in de CL.

Alweer doet psv goed mee maar weer net niet. Messi maakt et verschil zoals altijd. Valverde mag opzouten en psv kan lekker weer richten op kampioenschap! Respect in ieder geval. Vooral mannen als Schwaab en dumfries en angelino! Goed gespeeld alle 3. Tot slot heeft luuk weer laten zien gewoom een goede spits te zijn!

Psv te groot voor de Eredivisie, maar te klein voor Europa. Psv mist echt een creatieve speler. Van Bommel moet niet zo eigenwijs doen en andere spelers kansen geven. Na de wissel begon Psv beter te voetballen. Hendrick mag voorlopig wel op de bank blijven.

28 november 2018 om 22:57

Te groot voor de Eredivisie is wel erg overdreven. Elke competitie heeft 1 of 2 clubs die de dienst uitmaken. Dat is in Nederland niet anders.

28 november 2018 om 23:00

Net als te klein voor Europa overdreven is. Met iets meer geluk of een betere loting had er meer in gezeten. Heb in ieder geval leuke wedstrijden gezien.

29 november 2018 om 13:20

Dat absoluut. Te klein voor Europa is ook erg extreem. Overigens is het vooral jammer dat PSV in de as te zwak is. Daardoor werden ze overlopen door Tottenham en verliezen ze wedstrijden als gisteren. Ik ben van mening dat PSV de aankopen te veel heeft gericht op de Eredivisie en te weinig op de Champions League waar je centraal spelers nodig hebt die het tempo bij kunnen benen aan de bal.

28 november 2018 om 23:00

Probleem is die creative speler doet altijd verstoppertje spelen (pereiro).

28 november 2018 om 23:09

Psv zou meer een type Luc Nilis moeten scouten. Een architect op het veld.

Ontzettend jammer. Had echt meer ingezeten, ze hadden zelfs kunnen winnen.

Barça was niet geconcentreerd genoeg, zeker die Ter Stegen niet. Eigenlijk had PSV hiervan moeten profiteren, maar het zat echt niet mee vanavond.

Wat leuk dat je KKD spelers champions league ziet spelen...

Jammer dat psv verloren heeft had zeker meer ingezeten

Onvoorstelbaar typerend voor onze gehele champions League campagne. Naar behoren spelen, net niet winnen.

Om cynisch en moe van te worden om eerlijk te zijn.

Weer 2-1 verloren. Uiteindelijk vertrekken we met opgeheven hoofd, maar teleurstelling overheerst. Hoeveel pech kan je in 1 CL campagne hebben? Je weet gewoon dat na 3 keer paal/lat zij gewoon gaan scoren en dan is het klaar.

29 november 2018 om 00:00

Kom op. Vrijwel elke wedstrijd als de tegenstander ook maar een versnelling hoger ging spelen werd PSV afgetroefd. Niets om je voor te schamen, maar pech. Ik zou me eerder schamen waarom een Pique zo vrij staat bij een vrije trap.

29 november 2018 om 13:27

Dit vind ik altijd een veel te simpele redenering. Barcelona ging gisteren helemaal geen versnelling hoger spelen. Het probleem is dat je Messi nooit 100% uit de wedstrijd kunt spelen en 1 minder moment aan concentratie zorgt er dan voor dat hij de bal in het net legt. Die tweede goal was puur geluk (iets dat Messi zelf toegaf).

Ook Internazionale ging geen versnelling hoger spelen. Die hebben gewoon een Icardi lopen die in de 16 misschien wel de beste spits ter wereld is. Ook een hele grote reden waarom PSV geen resultaat wist te halen in die eerste wedstrijd.

Tegen Tottenham was het een ander verhaal. Die ploeg ligt PSV duidelijk niet en daar werden ze dan ook tot twee keer toe overklast. Dat je daar 1 punt hebt weggehaald is eigenlijk een klein wondertje en dan is pech niet echt een factor.

PSV heeft het niet slecht gedaan, maar weet nu wel wat er moet gebeuren. De technisch directeur heeft goed kunnen zien waarin PSV tekort schiet. Ze hebben op het middenveld iemand nodig die de passes kan versturen en alles eerder ziet dan een gemiddelde speler. Dat zorgt voor veel tempo en creativiteit. Ook de centrale verdediging is heel erg matig voor in de Champions League.

Ik heb tóch kunnen genieten. Vond PSV bij vlagen prima spelen. En Barça met vlagen slecht. Die trappen van ter Stegen.. wauw..
Jammer dat PSV zichzelf niet meer wist te belonen. Had gekund. Jammer, maar heb goed voetbal gezien.

PSV heeft het zelf laten liggen, als je zoveel kansen mist dan roep je het over jezelf af. Inmiddels kunnen we wel concluderen dat PSV gewoon tekort komt voor dit niveau, want ondanks da Barcelona zeer matig was vandaag wordt er niet eens een gelijkspel behaald.

Wat een slordigheid, het leek net alsof het ze allemaal niet boeide het eerste kwartier. PSV verdiende meer maar hebben hun kansen niet weten te benutten. De PSV'ers mogen trots zijn op hun ploeg hoe ze vandaag gevochten hebben!

Tja, je verliest vandaag eigenlijk van Messi. Dit Barcelona zoals vandaag was eigenlijk rijp voor de slacht als de kansen wat beter werden benut. Wat een kansen heeft PSV gehad en daar mogen er zeker wel 2 of 3 van in op dit niveau. Geluk zat ze ook niet echt mee waardoor je toch ineens met een 1-2 nederlaag het veld verlaat. Jammer, maar wel bied deze wedstrijd perspectief. Bij vlagen een heel goed PSV gezien.

Ongelooflijk veel respect voor dit Psv. Alleen respect is niet voldoende, een overwinning met een verschil van 4 goals zou een verdiende overwinning zijn geweest voor Psv. Het toon nog maar eens de tactische en 0,0 inzicht van onze Valverde. Dit bewijst nog een keer dat Valverde simpelweg niet de ideale man voor Barcelona is.

Met passie en strijd gespeeld en het Barca gigantisch moeilijk gemaakt, maar helaas sta je weer met 0 punten.

Typisch Nederlands. Veel kansen, en Barca heeft genoeg aan twee kansen en gaan met een grote glimlach terug naar Spanje.

Doodzonde weer. CL avontuur is nu definitief afgelopen. Schoolreisje naar Milaan, en dan na de winterstop focussen op de competitie.

En als het nog niet duidelijk genoeg is: Schwaab en Viergever kunnen echt niet in de CL. Ontzettend slecht weer deze twee.

28 november 2018 om 23:00

Lees je reactie nog eens en geef vervolgens nogmaals een wedstrijd analyse, slaat natuurlijk nergens op wat je hierboven neergezet hebt!

PSV kon niets op een paar kansjes na laten zien tegen een slecht (niet matig) Barca!

28 november 2018 om 23:04

Niets....paar kansjes? Lees jij je eigen reactie nog eens terug. Lachwekkend.

28 november 2018 om 23:15

30% balbezit 3a 4 100% kansen welke je niet maakt! Wat is er precies lachwekkend aan? Ik snap dat men de NL’se club wil steunen, maar doe nou niet alsof ze enigszins het spel bepaalden en dominant waren.

29 november 2018 om 13:32

@spel Spel

Ik zou m'n eigen reactie maar eens teruglezen als ik jou was. PSV heeft erg veel kansen gehad en had hier absoluut niet hoeven te verliezen. De reden dat Barcelona nog 3 punten pakte (of uberhaupt 1 punt zou pakken) was en is Messi.

28 november 2018 om 23:00

Hopelijk volgend jaar een herkansing, dan hopelijk in een iets makkelijkere poule. Vind die topclubs best prima, maar 1 of hooguit 2 is voldoende

29 november 2018 om 13:34

Internazionale is op zich wel te pakken, maar als je daar Barcelona en Tottenham bij loot is het inderdaad een ander verhaal. Voor PSV is het te hopen dat de technisch directeur gisteren goed op heeft staan letten, want met een paar gerichte aankopen sta je er wellicht volgend seizoen beter voor (mits de schade van vertrekkende spelers beperkt blijft).

PSV doet zichzelf veel te kort, vond op die goal na van Messi helemaal niets van Barcelona op wereldklasse lijken. PSV had zo ongekend veel kansen nodig, ik hoop altijd dat ze zo inefficient in de Eredivisie zijn maar helaas blijkt dit alleen in Europa het geval waar een gelijkspel/overwinning goed voor de coefficienten was geweest. Doodzonde.

28 november 2018 om 23:11

Barcelona hoefde ook niet. Als ze op 100% zouden spelen, dan was het al voor de rust beslist.

28 november 2018 om 23:26

Heel goed dat jij precies kan zien op welk percentage Barcelona speelt, maar als PSV effectiever speelt staat het bij rust 3-0 voor en dan heeft Barcelona een beetje arrogant gespeeld als het klopt wat je zegt. Ajax strafte zulks 5 jaar geleden nog af met continu afjagen en kapotdomineren.

28 november 2018 om 22:58

Redelijk, had af en toe leuke momemten met Semedo op de rechtervlank. Hij assisteerde ook Messi nog bij de 1-0

28 november 2018 om 23:02

Beste na Messi

29 november 2018 om 11:24

Absoluut geen top(barcelona)kwaliteit. Leuke speler voor b.v. Ol. Lyon.

29 november 2018 om 13:36

Daar heeft Barcelona er momenteel wel meer van rondlopen. Het zijn vooral de kwaliteiten van Messi en Coutinho waardoor het een erg gevaarlijke ploeg blijft, maar ik zie ze absoluut niet als topfavoriet voor de Champions League.

Tja, we kunnen natuurlijk weer heel positief zijn over net niet en minimale verliespartijen, maar het is toch wel schandalig als je kijkt naar wat voor kansen er niet worden verzilverd... Er zat en zit toch wel veel meer in dit PSV dan dat er weer eens uitgehaald wordt....
Toch is dit wel typerend voor PSV en Europees voetbal

PSV had dik moeten winnen. Zo zonde dat ze verliezen van deze matige ploeg op Messi na.

Hoe kan VZ nou dit al titel neerzetten? Barca was gewoon ronduit slecht en nog weet PSV geen vuist te maken. Dit is tekenend voor het spel van PSV in de eredivisie top en in Europa met de staart tussen de benen. PSV zal in de eredivisie 100% gaan gelijkspelen en verliezen! Ronduit schandalig wat men heeft laten zien in Europa!

PSV heeft pech met de afronding, maar ben ook van mening dat PSV met hun speelstijl het in de hand werpt. Probeer die bal meer in de ploeg te houden, paar stappen meer naar voren en meer te jagen, weet zeker dat je Barcelona het nog veel moeilijker had gemaakt dan nu en dat je tegen Tottenham gewonnen had. Speel eens tegen clubs die het spel maken, Nederlands voetbal, hun spelen dat ook en spelen wekelijks tegen clubs die dezelfde tactiek hanteren als Psv. PSV had zeker minimaal een gelijkspel verdiend, zelfs wellicht meer. Ik vindt alleen het spel van PSV veel te voorspelbaar.

Slecht Barcelona maar uiteindelijk toch de 3 punten mee naar huis kunnen nemen. Kwamen aan het einde nog goed weg waar die Lenglet mooi weer bijna een penalty tegen veroorzaakt.. Ja, PSV was heel goed en had heel veel kansen, maar zoals ik hier vaak lees is kansen afmaken ook een kwaliteit. En dat was een kwaliteit dat Barca deze pot wel had en PSV net miste

PSV komt gewoon een goede midenvelder tekort. Een type zoals Vilhena zou zeker niet misstaan. Bovendien zouden zij ook een speler kunnen halen voor in de aanval als vervanger van Luuk de Jong of ze moeten Malen eens meer speeltijd geven. Daar liept het gewoon spaak elke keer. Eerste wedstrijd tegen Barcelona zag er nog veelbelovend uit, maar na die goals is PSV een gatenkaas geworden. Hopelijk blijft deze selectie volgend seizoen grotendeels intact, dan kunnen ze proberen weer te overleven in de CL. Ze moeten een Nederlandse middenvelder halen die balvast is en goede traptechniek heeft. Vilhena is eentje die perfect daarin past. Dan kan hij twee jaar rijpen om vervolgens naar het buitenland te gaan.

28 november 2018 om 23:06

Luuk was gewoon top. Andere wedstrijd gekeken?

28 november 2018 om 23:14

Affelay is een beter optie ipv Vilhena. Denk dat Guti ipv Hendrick moet spelen.

1 Ongekende klasse Messi? Of ongekende zoutzakkerigheid Zoet? Weet niet welke fanboy deze titel gekozen heeft.

2 Hendrix valt al de hele CLcampagne zwaar door de mand zeg.

28 november 2018 om 23:01

Zoet? Als er 1 geen schuld heeft haha. Hendrix was niet best, eens. Verder niet zo zuur. PSV had de kansen moeten af maken.

28 november 2018 om 23:12

Die 1-0 is gewoon de hoek van de keeper en gewoon houdbaar, Zoet staat op het verkeerde been, geen idee waarom, want de verre hoek is afgeschermd. Dit doelpunt was bij een Vermeer of Onana nooit gevallen. De actie van Messi was super, absoluut mee eens, maar echt Zoet had hem moeten hebben.

28 november 2018 om 23:24

Haha meen je dat? Wordt tussen 3 spelers vanaf 8 meter geschoten. Hoe moet hij hem zien dan. En Vermeer, wie is dat? Die keeper die al jaren niet meer keept en überhaupt mee te vergelijken is? Mwah...

28 november 2018 om 23:34

Kan je wel lachen, maar is alles behalve sterk gekeept. Het lijkt er gewoon op, dat Zoet geen positie kan bepalen.

29 november 2018 om 00:48

Dat jij fan bent van Vermeer blijkt eens te meer. Bekijk de hele Europa campagne van PSV nogmaals en durf met droge ogen te beweren dat Vermeer het beter had gedaan....

28 november 2018 om 23:16

Wordt tijd dat Psv een keeper haalt die zeker overkomt in het doel. Zoet is een goede lijnkeeper en meer niet. Zoet zet onnodig zijn verdedigers onder druk terwijl ze in dekking staan. Ook vertraagd hij het spel indien hij de bal heeft. Hij moet maar beelden van Gomes terugkijken.

28 november 2018 om 23:21

PSV kan wel eens gaan informeren naar Vermeer. Vind dat een prima keeper voor PSV en beter dan Zoet. Bied eens 1 tot 1,5 miljoen

28 november 2018 om 23:25

Ik hoef heel die Vermeer niet, die nergens aan de bak komt. Liever unerstall.

28 november 2018 om 23:33

Voor Ajax was die niet geschikt, bij Feyenoord had die gewoon op doel moeten staan, beter dan alles wat ze hebben. Bij PSV past die perfect, jullie houden van het type Gomes, Vermeer is hetzelfde type wellicht een slag minder, maar wel stukken beter dan een zoet!

28 november 2018 om 23:53

En minder dan unerstall en heeft al jaren niks gepresteerd. Ga er vanuit dat PSV minimaal 5 keepers kan vinden om te halen waar je meer aan hebt dan Vermeer. Totaal overschat. Komt nergens aan de bak.

Dat net niet verhaal ben ik onderhand wel klaar mee. Het is gewoon een ontzettend frustrerend seizoen voor PSV in de CL. Drie wedstrijden in de tweede helft onnodig weggeven. Ben absoluut niet tevreden, ondanks een goede spel vandaag. Kansen worden niet verzilverd en krijgen constant de deksel op de neus. Het is gewoon een wan prestatie dat we alleen nog meedoen voor de titel. Met dit elftal kan je zoveel meer. Ben er goed ziek van.

Messi, Arturo Vidal, Psv zeer ongelukkig in de afronding, Barca over het algemeen terecht gewonnen.

Jammer, PSV doet zichzelf veel te kort en ook NL voor de punten. Als je zoveel kansen mist dan verdien je niet te winnen of gelijk, terwijl dat er zeker in zat.

Het spel was gewoon erg goed, maar allemaal net niet...zo zonde. Ze hadden gewoon moeten winnen.
Ik zie zondag Feyenoord eigenlijk geen kans maken als PSV dit niveau kan aantikken...

Ze zullen gewoon kampioen worden, helaas voor mijn Ajax...want nu hebben ze nog enkel de competitie..en Ajax nog op 3 fronten en we zijn dus afhankelijk van verlies van Psv.

Jammer de wedstrijd was mooi, maar had veel mooier kunnen zijn, ze hebben echt gestreden..en die goal van Messi...tja dat valt gewoon niet te verdedigen...even een flits en klaar.

Als ik PSV was zou ik een betere speler in de plaats van Hendrix kopen want hij is niet goed genoeg Europees. En ik zou ook het centrale duo vervangen want met Viergever en Schwaab win je de oorlog ook niet. Daarom was zelfs 3e plek onmogelijk mede door deze 3 zwakke spelers.
Maar goed als ze met 5-0 winnen van NAC ofzo worden ze vast weer opgehemeld. Al weet ik niet of je daar blij mee moet zijn om vanaf 1 december alleen nog maar voor het kampioenschap te moeten gaan.

Gek genoeg vind ik PSV in de CL beter spelen dan in de competitie. Helaas valt alles in de CL niet de goede kant op. Vooraf was deze groep al kansloos, maar goed als je zoveel kansen krijgt, is het toch zuur.

Jammer voor PSV, hadden minimaal een gelijkspel verdiend. De ervaring heeft het gewonnen vandaag, meer verschil was er niet op Messi na. Ben wel trots op PSV en Ajax dit seizoen, ze hebben Nederland echt weer op de kaart gezet in Europa. PSV met het powervoetbal onder Van Bommel en Ten Hag met een frivool en efficiënt Ajax. We doen mee tegen team met 5/10x meer begroting en ook vandaag tegen meervoudig Champions League winnaars zet je druk tot op de 5-meter van de tegenstander. Daar stonden wij als Nederland om bekend, aanvallend voetbal met de intentie de tegenstander 90 minuten lang bij de keel te pakken. Als je dit dan laat zien op het allerhoogste niveau tegen één van de meest succesvolle teams allertijden, dan verdien je een groot compliment. We krijgen als Nederland zijnde steeds meer onze kleur terug en dat voelt fantastisch.

PSV en Van Bommel bedankt, ik heb oprecht zitten genieten vanavond tegen de verzadigde miljonairs uit Catalonië.

PSV verdiende meer tegen dit erg slordige Barca. Toch weer Messi die ons redt zoals bijna altijd. Totaal geen fan van Valverde maar dit keer stond er wel een goede basis en wissels waren vrij logisch. Toch is het voetbal bij tijd en wijle niet om aan te gluren. Ter Stegen trouwens erg wisselvallig de laatste tijd. Op het ene moment een wereldredding en op het andere moment levert die de ene naar de andere bal in aan de tegenpartij. Hopelijk tegen Villarreal weer eens een goed Barca....

Wat jammer zeg.
Dit soort wedstrijden geven mij echt een rot gevoel jegens Barcelona.
Daar spelen de beste voetballers ter wereld, maar als het niet lukt dan zijn het de meest vervelende mensen die er zijn, zelf uitdelen, liggen, kaarten aan naaien, uitlokken. Weet dat het er een beetje bij hoort, maar bij Barca neemt het andere vormen aan.
Verder mag PSV trots op zichzelf zijn op de manier waar op ze hebben gespeeld, maar hebben ze weer een grote kans laten liggen. In de CL kan je niet 4,5 van die gigantische kansen hebben en niet scoren. In Europa tegen de top heb je geluk nodig, een slechte dag van de tegenstander, en dat je zelf wel je ding doet, maar jammer genoeg gebeurde dat niet.
Uiteindelijk is het de individuele klasse van Messi, goh die goal is eigenlijk bijna onmogelijk. Niet om een heel argument te beginnen, maar die jongen is toch de beste voetballer ter wereld/allertijden, man man man wat een geniale voetballer.
Jammer Psv, meer verdient en jammer dat niet alles meeviel, maar uiteindelijk heb je het aan je zelf te danken dat je uitgeschakeld bent in Europa. Tegen de Spurs zat het zeker mee, maar tegen Inter en vanavond tegen Barcelona doe je jezelf te kort.

Nou ja als je ziet dat 1 aankoop van Barcelona meer kost dan de hele selectie van psv is dit geen schande

Ik vond Barcelona erg matig vanavond en dan druk ik me nog zacht uit.
Van Bommel en sowieso PSV altijd zijn te behoudend en spelen te veel reactie voetbal.
Dit Barcelona kan je verslaan dat zag je aan het eind toen er aanvallend gewisseld werd door van Bommel.
Voorin bij PSV ontbreekt het gewoon aan handeling snelheid en scherpte als je weinig tijd krijgt.
In de Eredivisie prima tot nu toe maar Europees toch echt te kort zowel op het veld als op de bank qua tactisch vermogen en speelstijl door van Bommel.

Voetbalzone due titel is ook wel typisch. Messi heeft 2x iets laten zien in de hele wedstijrd dus zo onketend is hij niet. Misschien dat je een beter titel kan maken die positief is over een nederlandse club, of doen jullie dt alleen bij ajax. Bijvoorbeeld goed spelend psv komt net tekort tegen barcelona

28 november 2018 om 23:08

Markbakel,

Hoewel ik het wel met je eens ben dat het wel een stuk positiever mag, kan je niet ontkennen dat Messi even een paar momenten magisch was.

De 0-1 is gewoon een goal zoals eigenlijk enkel hij dat kan, en de 0-2 was gewoon ingestudeerd en ook bizar dat die er zo ingaat. Dan kan je toch enkel spreken van ongekende klasse, want hij was degene die het besliste...weer besliste...met een Barca welke vrij zwak speelde.

PSV heeft zichzelf veel tekort gedaan, dan is de titel niet gek. Als je zag hoeveel ballen Ter Stegen zomaar inleverde...echt nog nooit gezien..en dan doet PSV er gewoon niets mee..

Dus dat is ook een kwaliteit...zo goed tot de 16, en dan hopeloos falen.
Niet leuk als je PSV supportert maar wel de waarheid helaas.

Maar zondag hebben jullie weer 3 punten erbij, dat kan haast niet mis gaan...het verschil in kwaliteit is gewoon veel te groot.

28 november 2018 om 23:32

Ach dat weten we inmiddels wel bij voetbalzone. Zo kreeg je gisteren nog een push bericht van VZ dat Ajax onder 19 monsterscore behaald, terwijl Jong Feyenoord europees ook met 8-0 won en PSV onder 19 gelijk tegen Barça, daar lees je dan natuurlijk niks over..

Potverdikke wat was De Jong goed. Jammer van het resultaat, we verdienden veel meer. Messi is waanzinnig.


Jammer, Psv had aardig wat grote kansen gecreëerd waaruit gescoord moest worden.
Het ontbrak net aan dat beetje geluk/scherpte.
Als Messi niet had meegedaan had Psv wel minimaal een punt behaald denk ik.

28 november 2018 om 23:13

Zelfde in de uitwedstrijd. Helaas was inter de gelukkige. Toen deed hij niet mee.

Resteert er nog maar 1 doel dit seizoen.
Het kampioenschap.

28 november 2018 om 23:20

@sander79

precies. daar gaat je kans op het winnen van de Champions League

28 november 2018 om 23:26

Nja met een kampioenschap kan je het volgend seizoen opnieuw proberen.

Veel te behoudend gespeeld. Veel te laat gewisseld door van Bommel.
Geen pech maar gewoon gebrek aan kwaliteit. Geen rust voor het doel. Veel te gehaastig met de kansen omspringen.

Beetje overdreven titel.
Messi heeft welgeteld 1 dikke actie gemaakt en gescoord.
Super knap daarom is ie ook de beste.
Maar deze kop zegt dat messi psv ff heeft gedold in zn uppie nou dat valt wel mee.
Zonder messi is t iig droevig wat barca laat zien

Tja, een typische Messi-goal van de enige absolute wereldvedette op het veld. Verder heb ik de man nauwelijks gezien en hebben we kunnen constateren dat Barcelona - na eerder al Iniesta - op den duur moeilijker tijden tegemoet gaat als de Argentijnse tovenaar zijn schoenen aan de winkel hangt. Het wordt dan een doodgewone ploeg zonder speciaals, dat niet meer de allure van weleer heeft noch op wereldwijde sympathie zal rekenen. Spelers als Vidal, Piqué en Busquets zijn echt om van te walgen, terwijl ik in B-garnituur als Denis Suarez, Dembele, Malcom en Langlet echt geen wereldtop zie.

Zo pover als het onvolprezen Barcelona presteerde, maakte dat dit naar mijn idee de meest onverdiende verliesbeurt van PSV was in deze sowieso al erg ongelukkige campagne. Deels had PSV zelf pech wanneer je drie keer het aluminium raakt, terwijl het net als tegen Inter een scheidsrechter trof die graag het voordeel aan de eliteclub geeft.

Niettemin moeten we ook constateren dat PSV op een aantal plekken gewoon niet spelers heeft die mee kunnen, laat staan excelleren, op dit niveau. Op een leuke opening na kon ik wederom mijn hoop dat Pereiro eens een dragende rol op zich neemt alweer snel in de kast leggen. Hoewel ik het pijnlijk vind om toe te geven van zijn sympathie voor zijn harde werken en nuttige onderscheppingen, was daarnaast ook Hendrix weer een van de zwakkeren van het veld. Besef je intussen dat je eigenlijk met Schwaab en Viergever ook niet het materiaal hebt om een campagne lang te floreren op het hoogste niveau, dan is het net tekort allemaal. Wanneer je zo een ongelukkige loting treft zeker niet.

Met o.a. Gutierrez, Maxi Romero, Malen en Mauro heeft PSV al het nodige voetbalvernuft in huis; met wat slimme aankopen die centraal achterin voor wat meer klasse zorgen verwacht ik dat PSV volgend jaar weer en misschien wel meer kans maakt op meer succes.

Vooraf wist iedereen in Nederland dat PSV bij voorbaat in een kansloze poule zat. Qua resultaten lijkt het me ook wel overduidelijk. Qua voetbal zat PSV er dichtbij maar daar heb je werkelijk helemaal niets aan. PSV moet hopen dat het in een volgend seizoen gunstiger loot dan dit jaar. Complimenten voor PSV want met wat meer geluk was er best meer mogelijk geweest tegen Inter en Barcelona thuis. PSV heeft geen Messi, Kane of Icardi maar speelt wel als een hecht team. Van Bommel heeft zijn ploeg goed neergezet.

Ajax heeft ook in hele zware poules gezeten met o.a. Real, City, United, Psg, Liverpool, AC Milan, United, enzovoort. Maar toen had Ajax veel beter gepresteerd dan Psv in deze zware poule. Toch wel erg teleurstellend wat Psv in deze poule heeft gedaan. Door Psv lopen we weer veel punten voor de coëfficiëntenlijst mis.

28 november 2018 om 23:31

Vrij simpel te verklaren. Heb het al vaker gezegd. PSV speelt het zelf in de hand, door zoals alle clubs speelt tegen deze clubs te spelen! Hou die bal in de ploeg, zet vroeg druk en speel 10 meter verder van het doel af, Ajax heeft mede hierdoor menig top tien de laatste jaren verrast. Ik vond PSV vandaag goed voor de dag komen, daar doet niets ten onder, maar tegen een Tottenham moet je echt gewoon vol op de aanval. Inter bestrijden vanuit je huisstijl, krijg je wel een saaie pot, maar zeker veel kans om te winnen.

28 november 2018 om 23:46

@wijzijnkampioen

volgens mij versloeg PSV United ook in de poule in de Champions League toen ze als eerste Nederlandse club sinds lange tijd weer overwinterden in de Champions League.

verder werd Ajax ook altijd uitgeschakeld in die zware poules maar werden ze vaak derde omdat ze vaak een mindere tegenstander in de poule hadden zoals een Celtic of Apoel Nicosia. ik kan me ook herinneren dat ze er een paar keer kansloos afgingen tegen Real met 5 doelpunten verschil

Ajax is nu door naar de volgende ronde dus we gaan straks zien hoe ze zich tegen een sterkere tegenstander houden. tegen Bayern deed Ajax het top, nu gaan we zien of dat een incidentele stunt was of dat Ajax echt van een veel hoger niveau is als PSV als ze bv een Inter, Spurs, Barca of een andere tegenstander van dat niveau tegenkomen in de 8e finales

28 november 2018 om 23:56

In die wedstrijden dat Ajax met 5-0 aan de broek kreeg, had in 1 wedstrijd Ajax met rust op 0-2 moeten staan in Bernabeu, alleen was er een wapperaar, die ze ergens bij een tankstation vandaan getoverd hadden, van tank hier. 2x Afgekeurde doelpunten, waar totaal geen sprake was van buitenspel. PSV mag wel eens gaan kijken hoe Ajax het Europees aanpakt, zullen ze profijt van hebben.

29 november 2018 om 00:01

Ik herinner me ook een poule met onder meer Manchester City, Bor. Dortmund en Real Madrid. Kijk maar even hoeveel punten Ajax haalde in deze poule des doods. Wakker??

29 november 2018 om 02:27

Herinner me dan ook ineens een club genaamd red Bull Salzburg

29 november 2018 om 07:32

Man, dat is zo lang geleden, toen hadden we nog schoolmelk.

29 november 2018 om 09:59

Tegen dat soort tegenstanders? Nee liever niet. Als ik Ajax zie voetballen in CL doen me ogen ook pijn.

29 november 2018 om 11:26

Of Osijek;-)) Ach, iedere club heeft wel een Waterloo die het liever snel vergeet....

28 november 2018 om 23:53

Gatverdamme wat een misplaatste arrogantie, doe norma hoor.

29 november 2018 om 10:01

Ach de afgelopen jaren was het juist het omgekeerde

De manier waarop PSV in deze poule ten onder is gegaan geeft in mijn mening aan dat ze tegen andere CL tegenstanders best kansen zouden hebben om door te gaan. Het is niet leuk om na vijf wedstrijden geen punten te hebben, maar ik vind het geen blamage.

29 november 2018 om 09:58

Geen Punt? Ze hebben er 1😊

29 november 2018 om 10:01

Oeps, foutje. Bedankt voor de reactie

Natuurlijk tevreden met de overwinning, maar ik wil even opnieuw kritisch zijn op Valverde. Waarom mag Rakitic telkens 90 minuten spelen terwijl hij misschien wel de slechtste speler op het veld was? Bovendien speelde Busquets ook behoorlijk onder zijn kunnen. Hoop dat beide spelers hun vorm weer vinden, want anders lijkt de CL voor mij niet haalbaar. Je kunt niet telkens op een moment van Messi hopen.

Sinds wanneer komt het ineens wel goed uit dat goed voetbal of meer kansen belangrijker is dan gewoon kansen afmaken? Was het niet eindhoven bij uitstek dat zichzelf op de borst klopte over efficientie en volwassen voetbal? Nu ligt t ineens aan de scheids en zijn gecreerde kansen een duidelijke schets van beter zijn. Man man man. Je had in al die andere potjes meer ballen moeten tonen ipv dat zogenaamde realisme. Uiteindelijk ben je er ook met dat realisme vanaf geveegd, met 1 punt van de 15 te behalen punten. Leuk die kansem, maar ga niet doen alsof barca geen kansen heeft gehad of volle bak speelde 🤣 gewoon niks klaar gespeeld. Afijn, lekker op de schaal richten en die laatste match laten lopen. Is in t verleden ook wel eens voorgekomen rondom de EL, dus zal wel loslopen. Hopelijk zijn ze in eindhoven, rest van nl en bij ziggo en fox weer trots op het volwassen voetbal geweest,

29 november 2018 om 04:11

Wow Ampie toch. Gaat het een beetje? Dit kan niet gezond voor je zijn, zoveel haat, frustratie en oud zeer er in je zit jegens PSV. Is je ooit iets overkomen door een PSVer of doen ze stom op je werk tegen je? Want dan kan dit nog enigszins verklaren. Zo'n Lap tekst en eigenlijk niets over de wedstrijd zelf. Puur je frustratie jegens de club PSV uiten in een topic over de wedstrijd tussen PSV-Barca waarin PSV naar behoren heeft gespeeld.

29 november 2018 om 09:58

Tsja, met zo'n gemakkelijke poule waar Ajax in zit had zelfs Feyenoord het nog kunnen redden

Tussen Eredivisie en Europa bestaat een behoorlijk verschil. Waar PSV in de Eredivisie het geluk vaak afdwingt, lukt dat in Europa niet. Thuis verloren van een armetierig Barcelona. Genoeg kansen om te scoren, maar wonderwel bijna alles gemist. Is toch een kwaliteit. Te klein voor servet, te groot voor tafellaken, is een juiste typering. Wel voorspel ik het kampioenschap van PSV dit seizoen, dit gebaseerd op het grote kwaliteitsverschil met de rest, en omdat Ajax nog Europees speelt. Tja, er moet toch 1 ploeg overblijven die de puntjes voor Nederland binnenhengelt.....

29 november 2018 om 09:56

Dit is onzin want Ajax speelt straks nog 1x tegen Bayern en na de Winsterstop nog 2 keertjes tegen een enorm sterke tegenstander. Dan liggen ze er ook uit. Maar Ajax heeft alweer enkele excusjes klaar liggen zo tezien

29 november 2018 om 11:21

De kans is behoorlijk groot dat als je een tegenstander van het kaliber Man. City treft, je er zo maar uit kan liggen. Maar is geen wetmatigheid. Ajax heeft me - in tegenstelling tot PSV - Europees wel vaker verrast. Dus geen excuses als je op waarde wordt geklopt. Zoals gisteravond. Snap je?

29 november 2018 om 10:11

Leg uit, omdat Ajax na de winter nog Europees speelt, word PSV kampioen? Wat hebben die 2 dingen met elkaar te maken?

29 november 2018 om 11:17

Begrijpend lezen is echt niet zo moeilijk, hoor. Ik noem de combinatie van 2 factoren die in mijn ogen de basis vormen voor een nieuw kampioenschap van Psv. Enorm verschil in kwaliteit tussen Ajax, PSV (en een beetje Feyenoord) en de rest van de Eredivisie. Dus is puntverlies bijna dodelijk in deze competitie. Tactisch geblunder van Ten Hag, in combinatie met een onderschattend Ajax, kostte twee belangrijke punten tegen Heracles. Als PSV dan volkomen terecht de thuiswedstrijd tegen Ajax wint, sta je al een lange tijd tegen 5 punten achterstand aan te hikken. En dat maak je niet zo maar even goed. Daarnaast speelt Ajax nog op drie fronten: Europees en beker als extra belasting. Is toch een nadeel. Kijk de grafieken er maar op na. Daarnaast is het in Europa veel moeilijker presteren, gelet op de sterkte van de tegenstanders. Is dus ook veelboeiender. Hier worden Ajax en PSV echt getest. En dan vind ik Ajax over het algemeen toch even beter presteren dan Psv.

29 november 2018 om 12:41

Oke, ik blijf het vreemd vinden om dat nu al als reden naar voren te schuiven voor het eventuele mislopen van de titel. En dan op zo'n manier verwoord alsof PSV het Nederlandse voetbal kapot maakt met dit verlies en dat het o zo grote Ajax het dan maar moet doen voor Nederland. Je hebt het over begrijpend lezen, Maar als je zelf wat verstand van voetbal zou hebben, zou je ook weten dat de poule waarin PSV zit behoorlijk pittig is, en dat eigenlijk iedereen met een beetje voetbal verstand van te voren voorspelde dat PSV zomaar eens vierde zou kunnen worden. Dat dat ook werkelijk gebeurt is, is klote en daar baal ik van. Maar om nu op zo'n toontje PSV af te zeiken en Ajax op te hemelen als de redder van Nederland gaat wel erg ver. Een beetje nederig blijven na de afgelopen jaren zou wat meer op zijn plaatst zijn maarja.

PSV presteert toch barslecht dit seizoen. De competitieverbloemt het een beetje. Als PSV geen kampioen wordt staan zij aan het begin van een sportieve crisis.

Ze hebben behoefte aan echt weer een lauwe spits als Romario, Ronaldo, Nilis, Van Nistelrooij of Kezman. Luuk de Jong is gewoon niet goed genoeg, ja voor de Eredivisie... Maar internationaal heb je er weinig aan. Ook Zoet kan PSV beter vervangen. Heeft de uitstraling van een amateurkeeper. Ooh PSV... Geef dat kampioenschap aub weg. Begin maar met een verliespartij tegen Feyenoord! Aanpakken.

29 november 2018 om 00:24

Sportieve crisis, hahahaha.. Dan kom je aan met namen die wereldtop waren om de positie te vervangen waar je met afstand de beste speler in de competitie hebt lopen. Oke...

29 november 2018 om 09:53

Wat is dit voor onzin? Dit is iemand die duidelijk onder een steen heeft gelegen. Voor welke club ben je? Feyenoord of Ajax. Beide clubs hebben 2 spitsen die er geen ruk van kunnen. Als je voor Feyenoord mag je al helemaal niets zeggen over je doelman aangezien die Bijlow echt gewoon pijnlijk is om naar te kijken. Dat is pas een zielig slechte keeper

29 november 2018 om 10:13

JasperSJ. Dus met andere woorden zou je gewoon graag willen zien dat PSV in een, om jou woorden te gebruiken, sportieve crises beland? Dat zegt genoeg denk ik.

Dit zal te maken hebben met mijn bier inname van deze avond, maar het feit dat Messi op het veld van PSV heeft gespeeld vanavond is echt weergaloos.

Laat me voorop beginnen met te zeggen dat PSV echt een hele hele goeie team heeft. Ik vind het erg jammer dat ze Europa league niet hebben gehaald want alles wat ze hebben gegeven verdiende meer dan dit. Van Bommel verdiend ook alle credits als je zo voetbalt tegen zulke top teams dan wordt je echt een grote meneer wat ik vaker heb gezegd over Mvb. Ze creëerden zoveel kansen alleen heb je soms van die dagen dan wil het gewoon niet. Petje af voor Psv. Barcelona speelde ook niet echt op volle kracht vooral na die 2-0 en dat vind ik echt echt jammer. Ze zijn eerder zo afgestraft maar blijkbaar hebben ze ee nog niks van geleerd. Die goal van Messi was weer 1 om van te smullen en als er nog een persoon is die echt ook de positieve aandacht mag krijgen is het wel Ousmane Dembele!! Ik vond die jongen geweldig en die Valverde haalt hem er weer uit wat Dembele niet leuk vond en dat kan ik wel begrijpen. Ik weet zeker dat hij voelde om een goaltje te maken, maar goed. Doel behaald 1ste sn nu gaat her pas beginnnen.

Barca minder vandaag, PSV daar integen sterk! Maar met Messi sta je 1-0 voor altijd. Barca moet iets doen met semedo wat is die speler zwak zeg..

Ik zeg niet dat PSV zn best niet gedaan heeft. Maar ik heb het idee dat ze er helemaal niet rouwig om zijn dat ze 0 punten hebben gehaald. Iedere CL wedstrijd net niet 100% inzet om straks in de eredivisie lekker makkelijk één keer per week te kunnen spelen en uitgerust te kunnen zijn. Europees interesseert ze al jaren vrij weinig

29 november 2018 om 09:50

Dit is duidelijk iemand die niet echt oplet.. PSV heeft altijd 100% inzet getoond en hebben ze tenminste 1 Punt.

Goh als ik dit allemaal lees ben ik blij dat ik een club support waarbij CL totaal niet belangrijk isben namelijk Feyenoorder

Het doelpunt van Messi is ook een fout van PSV met name mogelijk van Bommel.

Je weet dat Messi wanneer hij de bal aan zijn medespeler geeft hij vaak gaat combineren en of diepte gaat. Dit is een bekende actie van Messi die gevaarlijk kan zijn. Waarom is dit gevaarlijk omdat hij de ruimte al ziet, namelijk aan de rechterkant.

PSV had op dit moment een overtreding moeten maken, en daar was de kans ook.

29 november 2018 om 10:16

Precies, ik snap ook niet dat van bommel niet het veld op rende, en een overtreding op Messi maakte. Grote fout van Van Bommel.

30 november 2018 om 14:12

Opdracht geven he... dus taak uitzetten. Er was nog 2 spelers die Messi kon afstoppen maar liet hem lekker zijn gang gaan...

30 november 2018 om 14:15

Haha, ja sorry. Ik begreep je ook goed. Was een beetje melig.

30 november 2018 om 14:20

Zou prachtig zijn als ie op het veld rende ;-)

30 november 2018 om 14:28

Hahaha, ik zie het hem nog doen ook!🤣

29 november 2018 om 13:45

Topploegen als Atletico en Real spelen elke jaar minstens twee keer tegen Messi en die kunnen hem ook niet weerhouden. Het is misschien een bekende actie, maar als Messi met zijn actie begint kan je hem gewoonweg niet tegenhouden. Daar kan Psv niks aan doen.

30 november 2018 om 14:15

Angelino had het wel gekund he... door hem een overtreding te maken en er was nog andere medespeler... maar Messi 'mag' lekker doorlopen.

Ik heb filmpje nog een keer gekeken, De Jong of Perierio had daar een overtreding moeten maken he... Messi liep heel makkelijk he... Angelino liep helemaal verkeerd... dit was echt het moment die je Messi tegen kunt houden hoor.

Jammer, maar ondanks dat PSV strijd en goed spel heeft laten zien is deze poule gewoon veels te sterk. In de eredevisie maakt psv de goal wel en nu 2x tegen Tottenham en Barca zitten ze er dichtbij, maar kunnen ze er niet meer van maken. Ook al zijn het mooie affiches gun je ze toch wat meer (sub) top tegenstanders, nu is het klaar en hebben ze alleen de ED nog.

29 november 2018 om 09:49

PSV had inderdaad minder geluk met de loting

Allemaal leuk en aardig, maar onderaan de streep heb je er geen bal aan.

Psv moet zich volgend jaar maar opgeven voor de EL, dat is meer hun niveau. Ze doen het leuk in de eredivisie, maar in Europa worden ze gewoon tussendoortje beschouwd en behandeld.

29 november 2018 om 09:48

Wat is dus voor opmerking? Jij bent wss een Ajacied en dus zal ik nu maar weer eens kijken in wat voor poule Ajax zit.. ooh ja met Athene en Bayern en Benfica. Nog leuker is dat ze tegen Benfica net 1 punt hadden verdient. Thuis win je met geluk in de laatste minuut en uit had je alle geluk van de wereld. Ook grappig zeg je dat PSV minder is dan Ajax hiermee? Volgensmij kan jij beter gewoon nog de wedstrijd terugkijken van eerder dit seizoen waarin Ajax niet eens aan voetballen toekwam in de gehele wedstrijd tegen PSV dus, 🤫

29 november 2018 om 20:20

Thuis was Ajax gewoon beter dan Benfica en uit waren ze gelijkwaardig. 4 punten is terecht

Psv won van Ajax ja wat echter een moment opname is. Psv domineerde overigens de wedstrijd niet zoals jij beweert.

Psv had het tegen Benfica en AEK echt niet makkelijk gehad. Maar goed jij zal wel weer een glazen bol hebben waarin je alternatieve werelden kunt bekijken.

29 november 2018 om 10:19

Ja man, ze hebben het gewoon laten lopen. Vierde worden tussen clubjes als Inter, Barca en Tottenham, dan heb je niets te zoeken in Europa. Als het nu teams van formaat waren Oke, dan kun je er begrip voor hebben. Zelfs Europa league is nog te hoog, dan moet je nog tegen clubs als AEK en Benfica enzo.

29 november 2018 om 20:27

In EL had psv mooi punten kunnen verzamelen.

Ach zo erg was het niet, best veel pech met afronden ook. En daarbij.. zo'n beetje iedereen buigt voor Messi

Man man man wat word ik moe van Hendrix. Die man zou de bal nog verspelen, omdat hij naar zijn eigen doel probeert te draaien terwijl er ruimte naar voren ligt.

Ik snap echt wel dat Van Bommel een solide blok wil op het middenveld, maar met twee verdedigende middenvelders en een lompe aanvallende die alleen dreigend is uit dode spelsituaties ga je de oorlog niet winnen.

Guti erin voor Hendrix vanaf het begin tegen Inter hoop ik, aangezien het ook niet meer echt ergens om gaat, hoop ik dat Van Bommel eindelijk eens gaat proberen wat dominanter te voetballen. Je ziet namelijk dat het reactievoetbal en het super-aggressieve jagen de eerste helft in de CL steeds goed werkt. De tweede helft zijn ze echter allemaal gesloopt en tegen Europese topclubs wordt dat gewoon afgestraft.

Vond trouwens Maxi echt wel wat toevoegen die laatste 10 min. Maakte een frisse en fanatieke indruk, dus daar ben ik blij mee.

Barca was slecht gisteravond, beetje niveau München. En toch kon psv er geen punt can pakken. En dat in eigen huis.....

29 november 2018 om 09:44

Tja, soms heb je ook pech.

Nou nou zeg de titel gaat wel een beetje te ver. Een mooie goal gescoord maar vooral in de eerste helft was het niet goed.

Je kan ook overdrijven he. Ongekende klasse Messi. Barcelona speeld ruk en Messi heeft 2 ballen goed geraakt maar ook heel veel niet. Speelde verder ook een matige wedstrijd. Toegegeven zijn individuele actie heeft de doorslag gegeven. Zo spectaculairt was de actie bij de 1e goal nu ook weer niet.
Verder zijn er meerdere wedstrijden de afgelopen dagen geweest dat 1 speler het verschil maakte. Die worden ook niet tot in de hemel op geprezen. Wel een beetje neutraal en realistisch blijven zou ik zeggen.

PSV laat wel zien dat ze willen voetballen tegen dit soort teams, dit is een goed leerpunt. Dit kunnen we nu verbeteren en focussen op de competitie. PSV zal nu volle 100% focus op de ED kunnen richten terwijl Ajax dit niet zal kunnen. Op naar zondag!

Ik heb vrijwel niets met Europees voetbal, vind het voor PSV een vervelende afleiding van de competitie, maar toch heb ik ernstige moeite met het ‘tevreden’ zijn na 1 punt uit 5 wedstrijden. Men kan best tevreden zijn met het in verschillende wedstrijden getoonde goede spel (soms bij vlagen) maar tevreden over deze Europese campagne niet natuurlijk. Ik vind het overigens wel prima, geen Europese tussendoortjes meer.

PSV heeft veel pech gehad. Met zoveel kansen. Maar je mag zeker wel trots zijn. Barcelona was zeker niet goed in de eerste helft. Hield PSV Barcelona goed staande. Maar 2de helft ging PSV teveel aanvallen en en dan heeft Barcelona makkelijk die ruimte om te scoren. Je zag ook toen Messi en Malcom alleen op viergever af gingen. In de laatste minuten. De 3 enige spelers die nog steeds goed bleven spelen bij barca was Coutinho, Messi en Dembele. Coutinho was in de eerste helft de gevaarlijkste speler van Barcelona. In de 2de helft was dat zonder twijfel Messi. Dembele was in de eerste helft beetje wisselvallig. Maar in de tweede helft speelde die zeker goed. Het lijkt steeds meer op dat Messi en Dembele zich snappen in het veld. Malcom en Denis kunnen er niks meer van. Sinds Dembele en Coutinho van het veld gingen was er geen dreiging meer over de flanken.Bij PSV was Luuk de Jong de gevaarlijkste speler. Won de meeste duels. Zetten de spel goed voort. Lozano jammer van zoveel gemiste kansen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren