Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mulder: ‘In principe is de loopbaan van Ödegaard nu reeds afgelopen’

Laatste update:

Real Madrid maakte vorige week de komst van Martin Ödegaard wereldkundig. Alle topclubs van Europa zaten achter de pas zestienjarige middenvelder uit Noorwegen aan. De keuze van Ödegaard viel op Real Madrid, waar hij bij het Real Madrid Castilla van Zinedine Zidane aan de slag gaat. Niet iedereen snapt waarom de tiener nu al voor de Spaanse topclub heeft gekozen.

/

“Sportief gezien lijkt het me onverstandig om als zestienjarige naar Real Madrid te gaan, maar financieel gezien: doe maar!”, vertelde Jan Mulder maandagavond bij Extra Time. “Ik begrijp het wel, het is verleidelijk. Maar in principe is zijn carrière nu reeds afgelopen, of hij moet werkelijk zo goed zijn als Lionel Messi.”

“Het is een droom om voor het beste team ter wereld te spelen", liet Ödegaard weten bij zijn eerste persconferentie weten. Dat hij niet direct bij de A-selectie van Carlo Ancelotti aansluit, is de Noor om het even. “Het maakt me niet uit in welk team ik speel. Mijn doel is om zo goed mogelijk te worden.” Real Madrid heeft de vader van Ödegaard een technische functie bij de jeugdopleiding gegeven.


Martin Ödegaard heeft de juiste beslissing genomen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wie is Jan Mulder ook weer?
Ik hoop dat die Odegaard het gaat bewijzen dan kan iedereen ook weer eens even de bkken houden.
Allemaal misgunst, zoveel gepraat over iemand die een overstap maakt.(maakt niet uit of het real of barca of wat dan ook is) Door al dat gepraat komen spelers opeens in een depressie lol.

27 januari 2015 om 09:26

Jeugdspelers die de afgelopen jaren bij Real doorgebroken zijn kan je met gemak op 1 hand tellen. Het is een koopclub waar talenten amper of geen kansen zullen krijgen. Over een paar jaar roepen we, Odeg......... wie?

27 januari 2015 om 09:32

Het aantal ajacieden dat laatste paar jaar is doorgebroken en het uiteindelijk tot real madrid schopt is nog veel minder.wat een afgunst allemaal,die jongen heeft een keuze gemaakt laten we die respecteren we kunnen toch niet in de toekomst kijken.

27 januari 2015 om 09:38

Klopt, maar die jongens van ajax spelen inmiddels wel bij andere mooie clubs. Dat valt met hem nog maar te bezien, aangezien hij zichzelf helemaal uit de publieke interesse haalt. Niemand van ons kijkt real madrid II...

27 januari 2015 om 09:42

De jeugd van Madrid is bijna altijd garantie voor succes. Kijk getafe zit vol met ex- real spelers. Negredo, dani parejo (Valencia) soldado (Tottenham) callejon (napoli) maar zelfs arbeloa had het via de jeugd tot het 1ste van Liverpool geschopt. En dan vergeet ik er een hoop. Red je het niet bij real kan je terug vallen op de sub-top van Europa. Stel hij ging naar Ajax en hij red het niet, Dan valt hij terug op Dordrecht.

27 januari 2015 om 09:51

Spelers als Morata, Callejon, Valero, Granero, Javi Garcia, Mata, Juanfran, en Soldado zijn toch best alleraardigst terechtgekomen.

27 januari 2015 om 09:59

Als je het bij Ajax niet redt dam kun je nog altijd in Engeland terecht dus hou die denigrerende opmerkingen voor je

27 januari 2015 om 10:00

En ja ik bedoel gewoon de Pl

27 januari 2015 om 10:01

Als je op je 16e Real op je CV hebt staan kan je altijd nog bij andere clubs terecht wanneer je het daar niet red. Kijk alleen al hoe het Drenthe is vergaan met zijn instelling. Die jongen voetbalt ondanks zijn gedrag nog bij de ene na de andere club. En waarom? Juist omdat hij Real Madrid op zijn CV heeft staan. Was hij bij Feyenoord gebleven en 3 jaar later naar bijvoorbeeld Everton gegaan en het verpest, dan had hij nu bij bijvoorbeeld Telstar gespeeld.

Daarnaast verdiend hij op zijn 16e in 1 jaar al meer dan wij samen. Ik vraag me af wat jij zou doen.

27 januari 2015 om 10:04

Kijk aan. Dat zijn toevallig allemaal Spaanse spelers. Niet onbelangrijk.

27 januari 2015 om 10:07

Geen onzin praten Mr. Ecko. Zet die roze ajaxbril van je af. Welke club uit de PL heeft momenteel interesse in Bocara, Denswil, Sana??

27 januari 2015 om 10:09

Janta,

Nou, op zich breken er wel spelers door.. maar ze worden verkocht en op deze slimme en efficiente manier heb je weer omzet gemaakt. Daarmee maak je eigenlijk een deel van de eerder gedane mega-aankopen, goed.
Ik denk dat het een goed beleid is. Het is niet mijn beleid, maar ik ben misshcien te idyllisch. Uiteindelijk hebben de grote aankopen hun transfer terugverdiend, en deze verkopen dragen daar ook aan bij. Ik weet niet hoe hun salarissen worden terugverdiend, maar dat blijft een onduidelijk verhaal: Kunnen clubs als Atletico, Real, Barca, Man U, Liverpool, elk moment die enorme schuld (in delen) afbetalen.

27 januari 2015 om 10:15

Bij Real wel, maar er zijn zat spelers van Ajax die via Ajax bij een topclup zijn gekomen de laatste jaren....suarez, Vertongen, Aldewereld, Eriksen om er maar eeen paar te noemen.

27 januari 2015 om 10:16

Ryan030
respecteren is niet relevant, want niemand geeft hier aan dat het niet gerespecteerd word, dus wat je stelt is erg suggestief.
en nee, we kunnen niet in de toekomst kijken, maar het volgende geldt:
- Of hij is zo goed, dat het goed komt met hem en hij gaat vlammen en geschiedenid schrijven
- Of hij breekt niet door (los van de reden, want dat kan ook als hij wel rete goed is)
En gezien het beleid van Real (direct oogsten, want spelen om de prijzen is elk jaar een must) zijn er altijd andere belangen. Dus zijn de speculaties feitelijk onderbouwd.

Dat gezegd hebbende, stel je gaat ervan uit dat hij het talent wél heeft dan is je vergelijking met Ajax krom. Wie binnen Ajax heeft de afgelopen jaren dan datzelfde talent gehad? niemand. Dus dat is appels met peren vergelijken

stel je dat het onduidelijk is of hij dat talent heeft (omdat dit nog moet blijken) dan heb je een punt dat dergelijk talent bij Ajax niet doorbrak richting Real, maar dat komt dan gewoonweg omdat die jongens niet goed genoeg waren/zijn. Maar daarmaa graaf je meteen een kuil voor jezelf: dan weten we ook dat Odegaard het niet gaat redden?

Vrij simpel he, sluitend redeneren? :-)

27 januari 2015 om 10:19

Waarom kies je nou net die 3 uit? Puur willekeurig of? Denswil stond nochtans in belangstelling van Man Utd. Bojan begint een grote meneer te worden bij Stoke. Verder nog zo'n linksback die hier nooit aan de bak kwam maar nu basis bij de Spaanse kampioen. Iemand als Rodney Sneijder kon naar Real. Peeters (Ajax jeugd) onlangs naar Real vertrokken. Zijn vast nog wel meer spelers waar ik nu niet op kan komen. Maar inderdaad. Mislukte spelers van Ajax komen allemaal in Dordrecht of Almere terecht...

27 januari 2015 om 10:23

@glory,

Dat is correct. Nu weet ik niet hoe lang en hoe veel buitenlandse jeugdspelers aangetrokken worden door Real Madrid. Ik kan derhalve niet oordelen hoe zich dat tot de Spaanse jongens verhoudt.

Laat ik dan verwijzen naar post #42.

Dat zijn allemaal spelers uit het buitenland. Nu ben ik benieuwd wat dat wil zeggen?

27 januari 2015 om 10:24

Zo Soldado en Mata, je gaat wel erg ver terug in de tijd om spelers op te noemen. Zullen we het bij recente jaren houden? Het zegt genoeg dat er zo ver terug gegaan moet worden. Ontopic: niet geheel met Mulder eens maar wel gedeeltelijk Real heeft de laatste jaren meerdere grote talenten voor dezelfde positie gehaald (waaronder ook Peeters) en die moeten allemaal gaan concurreren voor hetzelfde plekkie in de selectie. Uiteindelijk betekend dat dat er meerdere grote talenten hun jaren hebben verkloot en er veel talent verloren gaat. Maarja Madrid is er tenminste zeker van dat de concurrentie ze niet heeft! Doodzonde want dat is gewoon doelbewust talent verkwanselen dat de voetballerij nu moet missen

27 januari 2015 om 10:39

Iemand als Rodney Sneijder kon naar Real omdat zijn broer daar speelde. Denswil heeft talent en kwam niet tekort voor Ajax, maar de belangstelling van Man Utd was niet concreet en gewoon wandelgangen gelul.
Vitesse heeft ook een aantal spelers die niet uitblinkte bij hun, maar we bij Real & Chelsea terechtkwamen. Moeten nu alle talenten maar naar Vitesse toe?
Het is een feit dat als je in de jeugd van Real hebt gezeten er altijd nog een tweede kans voor je is bij een minder grote club. Bocarra was ook zo'n groot talent, hij koos voor Ajax en kan nu niet eens bij een club in Israel terecht en heeft veel minder spaargeld dan deze Ödengaard straks heeft

27 januari 2015 om 10:39

Cassilas, Granero, Arbeloa, Adan, Mata, Soldado, Morata, Jese, Negredo, Juanfran, Filipe Luis..

Dat ze niet zijn allemaal doorgebroken zijn bij Real Madrid is logisch, die streven tenslotte naar een hoger niveau dan Ajax. Maar volgens mij kent de gemiddelde voetbalkenner de meeste namen wel die ik zo even heb opgeschreven?

De jeugdopleiding van Real Madrid staat ook aangeschreven als 1 van de beste jeugdopleidingen. Vrij logisch als je ziet wat van namen het voort heeft gebracht.

27 januari 2015 om 10:54

"vitesse heeft ook een aantal spelers die niet uitblinkte bij hun, maar we bij Real & Chelsea terechtkwamen. Moeten nu alle talenten maar naar Vitesse toe?"

Nee dat is juist mijn hele punt. Mislukt (of niet goed genoeg) vanuit Nederland kom je normaal gesproken gewoon terecht op een iets lager of gelijkwaardig niveau. Belgie, Schotland, Turkije, Griekenland noem maar op. Of naar de subtop van de grotere landen. Uitzonderingen komen zelfs gewoon in de top terecht. Mensen moeten gewoon niet zoveel naar die parasiet van een Derksen luisteren met zijn eeuwige gezeur op de Eredivisie en alles wat ermee te maken heeft. Bocarra was trouwens helemaal geen groot talent, bleek uiteindelijk een aankoop van Overmars te zijn uit de grabbelton. Blijkt ook wel uit het feit dat er alleen belangstelling was vanuit Israel

27 januari 2015 om 11:06

Sorry,maar Vertongen, Aldewereld, Eriksen zijn wel aan een lager niveau aan het spelen .........niet qua verdiensten wel te verstaan.

27 januari 2015 om 11:09

@ Surreal,

Excuus dan. For the record: Mata is pas 26 en dus even oud als vd Wiel en jonger dan Vertonghen, Vermaelen, etc.

Als je die spelers weghaalt dan blijft er voor Ajax ook niet veel meer over dan Eriksen, Blind (bij de gratie van Louis) en vooruit...alderweireld, al is hij geflopt bij Athletico. Mis ik feiten of lijkt het er toch sterk op dat de weg via de Ajax jeugd toch zelden lijkt te leiden naar de absolute top?

Nu probeer ik niet te zeggen dat de Ajax opleiding waardeloos is. Het gaat me er om dat men hier met grote regelmaat doet alsof men via de Nederlandse jeugd/top altijd in de top terecht komt, terwijl de feiten zijn dat we daar de laatste jaren gewoon niet of nauwelijks in slagen. Zeker op het gebied van talenten uit eigen land niet.

27 januari 2015 om 12:41

Real is zeer slim bezig! Real haalt nu de supertalenten op voor over een paar jaar. Volgens mij is zidane de man die verantwoordelijk is voor castilla! Laat dat nu ook de man wezen die over een paar jaar de man is die ancelotti N positie over gaat nemen. Gezien zidane vorig seizoen assistent was van ancelotti weet hij precies hoe t eerste in elkaar steekt. Ondertussen leert hij de supertalenten de ins en outs!! Oftewel over een paar jaar stappen zowel zidane als de talenten(die dan de zidane speelstijl hebben) over naar t eerste!!! Smart smart smart

27 januari 2015 om 12:43

Eko,

Je maakt je compleet belachelijk. Dit is een serieuze vraag: Jij bent maximaal 14 toch? Kon naar die, stond in de belangstelling van... Yeah right. En waar spelen ze momenteel beste meneer Eko?

27 januari 2015 om 13:04

Idyllisch wil ik je niet noemen...misschien wel idealistisch.

27 januari 2015 om 13:14

Jesseekjj, zeggen de namen Ibrahimovic, Huntelaar, Sneijder, van der Vaart, Suarez. Maxwell, Eriksen, Verthongen je iets?

27 januari 2015 om 14:22

@reallover wat een onzin, je vergeet dat de kwaliteiten van een speler er ook toe doen

27 januari 2015 om 16:15

Goed beleid???? Ruim 350 miljoen aan openstaande schulden staat er nog open.

27 januari 2015 om 20:55

dus dan is jan mulder bij voorbaat al onzin aan het verkondigen, aangezien het talent van onze vriend buiten kuif staat.

27 januari 2015 om 09:28

Wie hij is? Een ex-speler die z'n carriere op een iets andere manier heeft opgebouwd, maar wel redelijk wat succes heeft gekend. Uiteraard moeten we afwachten of hij in de buurt komt van het eerste elftal en is deze opmerking van Mulder wat voorbarig. Maar als je de feiten op tafel legt, dan moet je constateren dat de kans dat Martin Odegaard doorbreekt bij Real, minimaal is. Stel dat hij op z'n 19e klaar is, is de kans groot dat er al 3 nieuwe spelers voor zijn positie zijn gehaald en alledrie voor het 10-voudige.

Maar wie weet...

27 januari 2015 om 13:05

Een nederlander die precies bekender is in België dan bij jullie
Hij is hier ongelooflijk bekend sinds het wk waar hij in talkshows enkele héérlijke uitspraken deed overigens een Anderlecht-icoon;

28 januari 2015 om 00:23

Mwah in Nederland is hij ook zeer bekend hoor. Wellicht heeft het VZ-lid in kwestie gewoon geen TV. Of geen ogen en oren.

27 januari 2015 om 09:31

Jullie gaan er allemaal weer op in of Odegaard het haalt of niet bla bla.
Dat is helemaal niet het "kwalijke" uit dit bericht.

Nee het ergste is is dat Jan beweert dat je niet eens een Loopbaan/carriere hebt tenzij je bij Real of Barca in de basis speelt.

"zijn carriere is reeds afgelopen.." - lol

Wat een drama allemaal zeg Jan.
Afgelopen nog wel..
Jan vind dus dat tenzij je in de absolute top speelt je carriere altijd "mislukt is" of nog erger, je hebt er niet eens een !


27 januari 2015 om 09:40

Nee dat maak jij er van...

27 januari 2015 om 09:49

“Ik begrijp het wel, het is verleidelijk. Maar in principe is zijn carrière nu reeds afgelopen, of hij moet werkelijk zo goed zijn als Lionel Messi.”

Je hebt dit niet zien staan?

Nu kun je zeggen "dat maak jij er van, of hij bedoelt het niet zo".
Ja dat is een mooie. Als je het niet zo bedoelt dat moet je dat niet zeggen ten eerste.
Ten tweede ik denk dat hij het wel degelijk zo denkt.

27 januari 2015 om 10:32

@Hans Kazan nee Jan zegt dat als hij als 16-jarige geen grote kans heeft om door te breken bij Real en dat hij dan dus drie of vier jaar straks 'stilstaat' in zijn ontwikkeling omdat hij niet op een hoog niveau voetbalt. Kortom: zijn toekomstige topcarriere is voorbij. Dat heeft niets te maken met dat je mislukt als je niet in de top speelt, dat maak jij ervan. Het enige wat Jan zegt is dat hij denkt dat de carriere van die jongen nu voorbij is aangezien hij tot zn twintigste wedstrijdjes zal spelen in het tweede van Real, waar hij anders CL had kunnen spelen op zijn 18e bij Ajax of een subtopclub in Europa. Of hij moet natuurlijk zo goed zijn als Messi...Maar probeer als je een tekst interpreteert het wel goed te interpreteren

27 januari 2015 om 10:44

omdat hij niet o hoog niveau voetbalt is zijn carrière voorbij? Wake-up and smell the coffee, alleen in Denemarken & Nederland kunnen spelers op hun 16e basisspelers worden, in de echte wereld wordt je dat pas na je 21e. Als je echt exceptioneel goed bent, dan kan je al eerder meedoen, maar dat is niet de norm. Het is niet zo dat hij slechter af is in de jeugdelftallen van Real dan bij zijn vorige team. Maar je had natuurlijk liever gezien dat hij bij Jong Ajax aanschoof, wat gewoon hypocriet is.

27 januari 2015 om 10:59

Ik doelde meer op je laatste zinnetje, die conclusie trek je zelf. Jan Mulder zegt alleen dat als op je 16e bij een topclub komt dat je je sportieve carriere in gevaar brengt. En dat is toch gewoon een feit? En lees de 2e Alinea nou eens even goed door en probeer gewoon te begrijpen wat hij dujidelijk maakt

27 januari 2015 om 11:01

Ook jij bedankt voor je reactie.

Echter jij doet hetzelfde als de persoon voor je die heeft gereageerd.
Je gaat doen alsof IK niet goed begrijpend kan lezen of dat IK de tekst verkeerd interpreteer.
Echter dat doe jij en niet ik?

Wat jij ook nog feitelijk zegt (hetzelfde als Jan dus) is dat zijn Loopbaan "gelukt" is als hij via een Ajax in de Subtop van Europa beland maar "mislukt" als dat via Real gaat?
En dat alleen maar omdat hij dan met Ajax 4 wedstrijdjes in de CL verliest?

Hahaha kom op man.

Ik draag Ajax gewoon een warm hart toe maar zet die bril af. Alsjeblieft.

Begrijp me niet verkeerd, ook ik zie hem liever bij een Ajax.
Maar niet doen alsof er maar 1 weg is naar Rome.
Kom op. Jullie weten beter.

27 januari 2015 om 11:11

Wie zegt persé Ajax dan? Tuurlijk zie ik hem het liefst bij Ajax maar nog liever gewoon bij een club waar hij meteen de kans krijgt en niet pas over 4, 5 jaar. Ik zie hem nog liever bij Feyenoord of PSV en dat hij over 5 jaar als een grote ster bij Real binnen komt, dan dat hij nu als talent nr zoveel bij Real binnenkomt en over 4,5 jaar als een grote ster bij Galatasaray of iets dergelijks.

27 januari 2015 om 11:49

@Hans Kazan haha ik zeg toch niet dat ik de mening van Jan deel? Maar wat ik duidelijk probeer te maken is dat Jan het niet heeft over dat een carriere niet gelukt is als je via Real in de top en subtop terecht komt, maar dat dit via Ajax zou moeten. Jan is altijd van de sterke uitspraken, dus die moet je wat genuanceerder interpreteren. Hij heeft het, denk ik (dit is mijn interpretatie ervan) over dat er een kleine kans is om bij Real te slagen en een grote kans om als toptalent bij een Ajax of Anderlecht te slagen. Dus dat hij nu voor Real kiest zorgt ervoor dat hij straks naar een mindere club zou verkassen omdat hij niet goed genoeg is voor Real op zijn 20e (wat een logische gedachte is). En ik deel de mening dan wel met Jan en veel anderen dat het mij beter lijkt voor een speler om positieve stappen te maken, dus opstapjes keer op keer. Ik denk dan altijd aan autorijden als voorbeeld. De voldoening is toch groter als je van een Volkswagen, naar een BMW en tot slot naar een Ferrari gaat, dan dat je zonder rijervaring in een Ferrari stapt, crasht, en dan maar genoegen neemt met die BMW. Hopelijk kan je hem volgen en snap je mijn punt haha

27 januari 2015 om 12:05

Ja maar daar ligt mijn punt nu juist.

Over 4-5 jaar als een grote ster bij Real?
Via een PSV of Feijenoord?

Kom op man. Snap out of it.
De kans om via NL rechtstreeks bij Real te belanden is zeer miniem vriend.
De tijden van Sneijder en Huntelaar zijn voorbij.
Drenthe was de laatste die van die taart mocht snoepen maar dat was al een uitzondering.


27 januari 2015 om 13:55

Talent is niet aan tijd gebonden, vriend. Zoals altijd zullen er wel supertalenten opstaan uit Nederland en die toptalenten zijn altijd wereldtop

28 januari 2015 om 00:25

Suarez ging vier jaar na Sneijder en Vd Vaart. Waar speelt ie nu ook alweer? Niet zo'n hele misselijke club toch? Drenthe is wel echt het slechtste voorbeeld allertijden. Noem anders gewoon Kerlon.

27 januari 2015 om 09:39

Dat is geen misgunning. Hij hoopt gewoon dat Odegaard een mooie carrière maakt en niet over 5 jaar weer terug in Noorwegen. En hou eens op met dat wie is.... dan? Iedereen in NU mag zijn mening uiten.

27 januari 2015 om 10:12

Idd. Halilovic speelt toch ook eerst bij Barcelona B? Het is gewoon een mooie keuze om bij Castilla onder Zidane te gaan voetballen als 16 jarige en op zn 18de misschien al debuteren. Zo heb je Zidane als coach wat hem ook nog het nodige zal leren.

27 januari 2015 om 10:22

Halilovic had bij elke club basis gestaan maar nee Barca moest hem zo nodig uit handen houden van die clubs en verdoet nu zijn tijd in Barca B

27 januari 2015 om 10:14

Jan Mulder heeft tot nader order 5 landstitels, 3 Europese bekers en 1 wereldbeker voor clubs meer gewonnen dan Martin Odegaard, dus "wie is Jan Mulder ook weer?" is een stevig respectloze uitspraak.

27 januari 2015 om 10:37

Dus hij blijft een blaaskaak zonder verstand van voetbal.
Ik lag me altijd kapot als hij zich zelf voorschut zet bij de voorbeschouwing.
Hopelijk horen we hem ook niet meer bij Fifa16.

27 januari 2015 om 10:39

@ stakkevdb: Hahaha, inderdaad. De domheid en respectloosheid straalt er vanaf. Dat mensen het niet altijd met hem eens zijn, dat mag, hij heeft altijd een uitgesproken mening (vaak gebaseerd op liefde voor het Nederlandse voetbal, het beste land ter wereld voor de talenten) maar door zo'n domme vraag te stellen op een voetbalforum, ik zou zo'n accountje als moderator direct opheffen

@komdan: dat is Youri Mulder, Jan Mulder zijn zoon..dit is ook van jou al niet zo'n slimme uitspraak. Sowieso een voetbalspelletje bij dit artikel halen slaat nergens op.

27 januari 2015 om 10:53

Ik ben het niet eens met Jan Mulder, maar hij is echt wel een capabele man geweest wat betreft voetbalkunde en kennis. Dat zijn zoon Youri een clown is ligt waarschijnlijk aan zijn moeders Dna.

27 januari 2015 om 11:17

@myvision.
Ooh maar hij is nog erger.
Die gast denk dat hij een of andere filosoof is.
Laat hem zich zelf maar druk maken over zijn Ajax.
Het gaat niet goed als je thuis wordt weggespeeld door Feyenoord.
Rip Denzwil weggestuurd worden voor Moisander pijnlijk.

27 januari 2015 om 13:04

@komdan, serieus: ik lag? En dan Youri en Jan Mulder door elkaar halen. Niet weten wie Jan Mulder is, maar wel een oordeel over hem vellen. Je noemt hem een blaaskaak, maar het lijkt me dat je jezelf hier meer als blaaskaak te kijk zet.

Kijk, als je niet weet wie iemand is, dan moet je dat misschien eerst even opzoeken of iets minder hoog van de toren blazen. Dit komt een beetje over als die lui die zeggen dat Kanye West ervoor zal zorgen dat Paul Mccartney beroemd zal worden..

Want wat Mulder hier zegt is niet zo heel gek toch, dat deze stap niet gunstig is voor Odegaard zijn carriere maar wel voor zn bankrekening? Ik geef Odegaard ook niet zo veel kans op slagen bij Real in ieder geval.

27 januari 2015 om 14:34

Vergeleken bij jou is Jan Mulder heel wat hoor. Zowel als voetballer als erna geenszins een nobody. Maar ja hij is negatief over Madrid, gooi hem op de brandstapel.

27 januari 2015 om 17:26

Haha Jan Mulder trollt alle boys hier op Voetbalzone. Wat een baas.

Beetje dramatisch benadrukt. Als hij het toch niet redt, zijn er altijd zat clubs waar die naartoe kan.

27 januari 2015 om 10:30

Precies als je bij Real mislukt kan je nog overal bij de top komen.
Als je bij Ajax mislukt eindig je bij Club Brugge.
Ajax is ook nooit een serieuze optie geweest voor Odegaard.
Het ging tussen Real en Bayern.
Maar die Mulderd is zoizo zo'n blaaskaak die je niet serieus moet nemen.

4 jaar real is 17 mil op je rekening.... Daarna voetballen op 2e gratie niveau voor 1 a 2 miljoen p jaar wat je dan nog 10 a 14 jaar kunt doen is geen straf...

27 januari 2015 om 10:28

Jij denkt dat hij nu al 4.25 miljoen verdiend? Lijkt mij nogal overdreven. Zal omstreeks de 2 miljoen per jaar zijn schat ik. Met 4.5 miljoen zou hij al gelijk komen met spelers zoals Marcelo en Isco.

27 januari 2015 om 17:49

Het zal wel niet helemaal feitelijk dan kloppen, maar voetbalzone plaatste het volgende artikel over hem:

Ajax afgetroefd door Real: 'bij ons kon hij maar 4,7 miljoen krijgen'
Vrijdag, 23 januari 2015 om 15:06

Daarin stond dat hij ongeveer 4,8 verdiende

27 januari 2015 om 11:20

Hij verdient nu 1 miljoen per jaar en niet meer dan 4 miljoen. Niemand verdient zoveel bij Castilla. 1 mil is eigenlijk de norm voor talenten die net bij de eerste komen zoals destijds Varane en Jese.

On: dit is zo een irritante uitspraak van die Mulder. Een beetje kudde gedrag dat mensen altijd zeggen: real verpest alle talenten. Hij gaat bij Castilla voetballen en leren van een van de allergrootste voetballers ooit! Hij kan ook nog eens mee gaan trainen met de eerste en dus met de de beste spelers van die moment. Dat had hij allemaal clubs als Ajax niet kunnen doen! Als het hem niet lukt om door te breken gaat hij naar clubs als Valencia, Sevilla, Liverpool, Tottenham, Juventus, napoli ed. Wanneer je het niet maakt bij Ajax mag je naar een club in de Jupiler league dus zo dom is zijn keuze niet

Meetrainen bij real madrid voldoet aan elke week spelen bij welke eredivisieclub dan ook. Bovendien wordt hij rustig gebracht en onder hoede genomen door o.a. Zidane.

27 januari 2015 om 09:29

Real Madrid Castilla is ook een bedroevend niveau waar menig Nederlandse clubs van wint hoor. Dat hij traint met het eerste allemaal leuk, maar hij speelt gewoon in Castilla. Daar zal hij het moeten laten zien.

27 januari 2015 om 09:35

Ja, maar hij heeft wel een dik salaris dus daar hoeft hij zich niet druk om te maken. gewoon eerst lekker binnen komen en hopen dat hij doorbreekt en anders kan hij echt nog wel naar een subtopper of middenmoter.

27 januari 2015 om 09:34

Trainen is nooit hetzelfde als wedstrijden voetballen om de prijzen, ook al zijn die prijzen in een veel mindere competitie. Spelers van deze leeftijd moeten leren winnen, dat doe je niet op trainingen. Zeker als ze al zo goed zijn. Ödegaard kan al voetballen, hij moet alleen nog leren hoe je dat doet op hoog niveau in wedstrijden.

Deze jongen had een tussenstap moeten maken naar een niveau waar hij uiterlijk over een half jaar weer wedstrijden speelt in een eerste elftal.

Overigens, zijn pa krijgt een baan in de technische staf van de jeugdopleiding? Zou die pa ook iets kunnen op dat vlak of is dit gewoon een vuile manier om meer te kunnen betalen aan deze jongen en hem over de streep te trekken?

27 januari 2015 om 09:44

Vooral dat 'rustig brengen' overtuigt mij. Wie weet mag hij over 7 jaar zijn debuut maken in de laatste 10 minuutjes. Je mag zo'n jongen natuurlijk niet teveel overbelasten

Als sporter ga je voor het hoogst haalbare doel. Een jonge speler die tussen pakweg heerenveen en ajax kan kiezen ga toch ook niet adviseren om dan maar voor heerenveen te kiezen omdat je kansen dan groter zijn?

Voorbarige uitspraak van Mulder. Mocht hij het eerste niet halen, zou hij het voetballen toch niet verleren?

27 januari 2015 om 10:25

Ja dat is het verschil hè....
Kies je als talent voor Ajax dan weet je zeker dat je een geweldige carrière voor je hebt. Je zal gegarandeerd slagen en bij de top belanden.
Kiest de speler voor een club als Madrid dan is zijn carrière voorbij en kan hij na het cashen meteen met pensioen....

27 januari 2015 om 10:50

hahahaha ja joh Bocarra kan daar over mee spreken, hij heeft de topclubs voor het uitkiezen. Wees even realistisch, wat is er in de afgelopen 10 jaar uit de Ajax Jeugd gekomen dat nu bij de absolute top speelt.?
Sneijder heeft even bij Madrid mogen spelen, maar moest er ook plaats maken voor grotere namen. Huntelaar komt niet uit de Ajax jeugd en speelt bij Schalke. Vertonghen speelt niet bij de absolute top, vande Vaart speelt nu tegen degradatie in Duitsland.
Suarez speelt bij Barcelona, maar hij is een product van Gronnings scoutwerk.

Dat je door bij Ajax een jeugdopleiding te genieten een redelijke kans op een mooie carriere hebt beaam ik wel, maar het is verreweg van garantie. Stop met in het verleden te leven toen Ajax spelers als Kluivert en Seedorf afleverde, zij zijn inmiddels met pensioen.

27 januari 2015 om 11:04

Hahaha helemaal met je eens hoor, mijn post was sarcastisch bedoeld. Sorry als dat niet helemaal goed over kwam

27 januari 2015 om 11:59

normaal had ik dat doorgehad, maar ik las soortgelijke reacties van ajacieden dus ik dacht dat je serieus was. Mijn excuses man!

3 jaar lang trainen met Cristiano Ronaldo en consorten en dan met 5 miljoen op zak en een vrije transfer alle clubs voor het uitkiezen hebben? Ja Jan Mulder, zijn loopbaan is afgelopen :' .

27 januari 2015 om 09:29

Hij verdient 100.000 per week! Dus na 3 jaar is het bijna 16 miljoen..!

27 januari 2015 om 09:54

Ik denk dat men met een beetje logica wel kan bedenken dat een 16-jarig talent geen hoger salaris krijgt dan Sergio Ramos die al jarenlang een vaste waarde is.

Wat mij betreft klinkt het dan logisch dat hij 100.000 per maand krijgt. Over 4 jaar is dat 4.8 miljoen.

27 januari 2015 om 10:15

Het is 100.000 per week, als ik goed ben geinformeerd. Anders had hij ook voor 1.2 miljoen per jaar naar ajax kunnen gaan.

27 januari 2015 om 10:18

Want Ajax was bereidt een speler van 16 1,2 miljoen te geven? Is het salarisplafond bij Ajax momenteel niet 1 miljoen max? Hoe zie jij het voor je dat ze voor een jongen van 16 uitzondering maken.

27 januari 2015 om 10:31

Voor uitzonderlijke talenten kunnen ze en uitzondering maken, moisander, cillissen, milik ( weliswaar gehuurd) en klaassen verdienen ook meer als een miljoen. Rekening houdend dat odegaard w.s. na 4-6 jaar voor meer dan 20 miljoen de deur uitloopt, zou he die inverstering waard zijn.

27 januari 2015 om 10:32

100 k per week is natuurlijk onzin. Dat zou beteken dat hij aan 5.2 miljoen per jaar komt. Dat gaat ook Real niet betalen voor een jongen die het nog maar moet laten zien. Dat verdienen de mindere basisspelers van Real nog niet eens.

27 januari 2015 om 10:41

Het lijkt mij ook wat aan de hoge kant, maar, volgens mij , word er op verschillende sites over 100 k per weeek gesproken. Ik hoop dat het die jongen gaat lukken om bij de beste spelers ter wereld te komen. Hij heeft nu eenmaal gekozen voor real........zullen over een jaar of 3-4 weten of het de goede keus is geweest.

27 januari 2015 om 11:25

Het is 1 miljoen per jaar! Oftewel ongeveer 100k per maand. 100k per week zou betekenen dat hij beter verdient dan veel basis spelers van de eerste elftal.

27 januari 2015 om 16:15

Natuurlijk gaat Ajax voor een ventje van 16 niet het salarisplafond doorbreken. Bij Ajax had hij dat nooit verdient.

Verder verdient hij bij Real natuurlijk niet meer dan Sergio Ramos. Je bent denk ik onjuist geïnformeerd, want ook zonder bron lijkt me dat niet meer dan logisch.

27 januari 2015 om 13:05

Trainen met Ronaldo? Dat lijkt me niet, toch? Of zeg ik nou iets doms? Die jongen traint toch gewoon met het tweede?

27 januari 2015 om 14:23

Traint met het eerste mee en speelt wedstrijden bij Castilla. Moet natuurlijk blijken hoe lang hij bij het eerste mee mag doen .

Goeie speler. Gaat wel een ster worden later. Alleen hij wordt wel overbetaalt voor een 'Castilla' speler.

Ach waar hebben we het over.

Als ik een gemiddelde stad om me heen kijk, denk ik wel eens wat wordt jullie loopbaan?
Niet studeren, eindeloos straathangen, niet volwassen worden en uiteindelijk Jan Modaal gaan verdienen.

Kijk naar deze jongen, die een gewaagde stap maakt maar wel financieel bijna onafhankelijk is. Als hij klaar is bij Real Madrid zijn er nog genoeg clubs die het met hem 'willen proberen'.
Als ik zijn filmpjes bekijk heeft hij prima actie, goed overzicht en goed schot met links. Een soort Di Maria.

Mulder zit maar niet over deze jongen in hoor, die red zich wel. Bekommer je liever over alle kanslozen in Nederland, als je je toch druk wilt maken.

Jan Mulder zegt dat.... Zucht.

Aardige man maar zijn "voetbalmening" is totaal irrelevant.

Dus als hij over 5 jaar bij een of andere subtopper speelt in Spanje of Italie dan is zijn "carriere voorbij"?
lol wtf is dat nou weer voor dramatische shit?

Jan, zelfs als je in de Jupiler League speelt heb je een loopbaan.
Je bent zo hypocriet bezig nu. Je "veracht" zogenaamd het grote geld, maar tegelijkertijd geef je aan dat je niet eens een loopbaan hebt tenzij je bij Real of Barca in de basis speelt.

Echt triest Jan sorry hoor.
Ik mag je altijd graag maar dit is zo een onzin imo.
Wat een perspectief zeg..

27 januari 2015 om 09:32

Dus... Ben je het nou met hem eens of niet? Grapje. Ik snap je wel hoor, maar wat Mulder bedoelt is dat je de komende paar jaar in zijn ogen niks van hem hoort. Daar ben ik het al niet mee eens want misschien verhuren ze hem wel aan een ploeg in de Primera Division om speeltijd te krijgen. Een Villarreal of bijvoorbeeld Malaga ofzo. Clausule dat hij niet tegen Real mag spelen en het is een win win situatie.

27 januari 2015 om 09:39

bedankt voor je reactie.
Ik snap echter precies wat Jan bedoelt en denk ik ook niet dat Jan denigrerend wil doen naar kleinere clubs in het voetbal.

Echter die man is over de 60 en verwacht dat hij een stuk beter zijn woorden kiest.
Slaat gewoon echt nergens op om te zeggen wat hij zegt.

Zelfs al horen we nooit meer wat van die jongen en speelt hij over 10 jaar in de jupiler league, dan nog heeft hij een carriere gehad.
Niet het maximale eruit gehaald, maar wel een carriere gehad.

27 januari 2015 om 13:54

Ik vind dat je te veel waarde hecht aan het woord carrière. Als iemand zegt: Ik wil carrière maken, dan bedoelen ze niet dat ze dan twintig jaar in de Jupiler League voetballen. Ook al heb je een voetbal carrière achter de rug. Dan nog heb je ambities. Dat Mulder de woorden ambitie en carrière door elkaar heen gebruikt, hoef je in mijn optiek niet zo serieus te nemen. Mulder zegt vaak genoeg dingen dat ik denk: 'spreek je dat echt zo uit?' Maar goed, zo is hij nou eenmaal.

27 januari 2015 om 12:59

En jou voetbalmening boeit wel iemand? Ik luister nog altijd liever naar iemands mening met een voetbal verleden dan naar 1 of andere goochelaar.

27 januari 2015 om 16:18

Jan Mulder chargeert graag. Dat werkt goed, daar komen namelijk vaak veel reacties op. Verder kan je niet ontkennen dat het misschien niet het aller aller aller beste voor de ontwikkeling van een speler is om direct naar Real te gaan. De kans dat hij goed genoeg wordt voor Real is namelijk gewoon niet erg groot. Dat zijn er namelijk meer héél weinig.

Het is een beetje te vroeg om dat te zeggen. Hij gaat trainen met 1 van de beste elftallen van de wereld en zijn wedstrijden spelen bij Real Madrid Castilla met Zidane als coach. Hij gaat veel leren, en als die 18 is verhuur je hem gewoon aan een 2e divisie club zodat die zich kan ontwikkelen.

Het kan best nog wat worden met deze jongen.

27 januari 2015 om 10:05

Klopt het komt altijd wel goed. Kijk Royston Drenthe bijvoorbeeld!

27 januari 2015 om 10:33

Drenthe kon er niks van.
Is overal gezakt.
Wat heeft Odegaard nou bij Ajax te zoeken.
Alleen Denen en Finnen redden het daar.
Zie Denzwil verplaatst voor een klungel genaamd Moisander.

27 januari 2015 om 11:21

Weer zo'n nutteloze opmerking. Kan ik ook over jou zeggen: wat heb jij op voetbalzone te zoeken? Je loopt alleen maar provocerend te doen richting Ajax/ajax supporters. Log jezelf uit ofzo

27 januari 2015 om 11:28

Drenthe kan wel overal gezakt zijn, maar doordat hij naar real is gegaan is het nu een mislukte millionair. Als hij bij Feyenoord was gebleven was het een mislukte speler zonder geld.

27 januari 2015 om 13:07

@komdan: Ben jij Denswil? Zo ja, dan schrijf je je eigen naam verkeerd!

27 januari 2015 om 16:21

Denswil was gewoon niet goed genoeg. Geen idee op welk moment hij jou ervan heeft overtuigt dat wel te zijn. Of ga je impliceren dat het eraan ligt dat hij een kleurtje heeft. In dat geval zou ik even kijken naar wat voor supersterren Ajax eind jaren 90 heeft voortgebracht.

Alleen als Odegaard absolute wereldtop is, zullen we nog écht wat van hem horen. Real Madrid is geen opleidingsclub. Als jong talent krijg je bepaald niet snel een kans, omdat er dikbetaalde wereldtop spelers voor je zitten in de pikorde. En maak je al je debuut, maar maak je niet genoeg indruk, dan houdt het ook gauw op. Voor 99 van de 100 jonge talenten is Real Madrid het kerkhof van hun topcarrière. Je kan hopen dat Odegaard de uitzondering op de regel is, maar hij speelt gewoon met vuur.

Ga je eerst naar een club waar je door kan groeien, vertrouwen krijgt en speelminuten maakt, zoals bv bij Ajax, dan is een mooie toekomst al eigenlijk gegarandeerd. Dan kan hij al vrij snel debuteren in het eerste, speelt hij 2 of 3 seizoenen eredivisie om verder te rijpen en kan hij daarna door naar de Europese (sub)top waar hij gewoon in de basis staat. Nu is de kans groot dat we nooit meer echt van hem zullen horen en dat is jammer.

27 januari 2015 om 10:16

Lijkt me gewoon wishfull thinking dit hoor. Hoe kom je op de 99 van de 100 talenten?

Spelers als Carvajal, Jese, Nacho, Arbeloa en Casillas krijgen voldoende speelminuten bij Madrid (jese na een blessure overigens nog niet terug op niveau). Dan moeten er dus al 495 mislukken.

Daarnaast hebben we nog spelers die vanaf Madrid bij andere clubs terechtkomen. Ik zal even een lijstje voor je maken:
Morata (juventus), Borja Valero (fiorentina), Diego Lopez (Ac Milan), Granero (real Sociedad), Javi Garcia (zenith), Callejon (napoli), Mata (man Utd), Juanfran (athletico Madrid), Soldado (tottenham), Daniel Parejo (valencia), Miguel Torres (malaga), Rodrigo (valencia), Marcos Alonso (fiorentina). En dan zal ik er nog zat missen die bij 'mindere clubs' spelen.

Bij Madrid moeten er dan jaarlijks wel 10 complete elftallen in mogen rukken en nergens meer aan de bak komen.

27 januari 2015 om 11:32

Precies dit! Als je het bij real niet maakt kun je naar andere top of subtop clubs! Dan heb je al veel geleerd van de beste spelers en coaches, veel geld verdient en dan ga je naar een mooie club in europ! Het is logisch dat niet iedereen het maakt bij de eerste van Real! Als dat zo makkelijk was hadden ze niet 10 cl bekers staan

27 januari 2015 om 12:05

Dit is overigens het geval bij meerdere internationale topclubs hoor. Ben niet voor Real, Barca, Ajax, Feyenoord of Psv.

Ik constateer alleen dat de Nederlandse clubs behoorlijk verheerlijkt worden met betrekking tot opleiding of vervolgstappen in een carrièreplanning. Als ik het objectief bekijk dan vind ik het de afgelopen jaren juist vies tegenvallen.

Natuurlijk zijn er spelers te noemen die via de Eredivisie bij leuke clubs in de sterkere competities terechtkomen. Men is zo nu en dan prima in staat om pareltjes te scouten die vervolgens het niveau van de Eredivisie al snel ontstijgen. Over het geheel ben ik echter van mening dat het te weinig is. In ieder geval te weinig om klakkeloos te kunnen beweren dat men via de Eredivisie een garantie heeft op een zeer glansrijke carrière.

Vandaar ben ik altijd benieuwd waar mensen het op baseren dat een stap via de Nederlandse top, in dit geval Ajax, zoveel beter zou zijn geweest. Van al die spelers in de absolute top komt echt een minimaal percentage uit/via Nederland. Dan zou ik toch zeggen dat andere wegen wellicht zo slecht nog niet hoeven te zijn.

In de praktijk hebben we hier weinig weet van spelers die (net) niet goed genoeg waren voor een doorbraak bij clubs als United, Madrid, Bayern, etc., maar die vervolgens bij een lager aangeschreven club alsnog een prima carrière hebben. In de ranglijst met 'home grown players in the top 5 leagues', samengesteld door het Cies bestaat de top 5 bijvoorbeeld uit Barcelona, Manchester United, Real Madrid, Olympique Lyon en Paris Saint Germain.

Real Madrid heeft momenteel 26 'home grown' spelers die bij een andere club in de beste 5 competities van Europa spelen. Dat is gewoon een heel respectabel aantal.

Ajax doet het overigens ook heel behoorlijk. Als je alle clubs die zelf in de top 5 competities spelen weglaat dan staat Ajax heel respectabel gedeeld 2de met Le Havre en 1860 München. Die 3 clubs komen tot 15 spelers. River Plate is met 17 de nr 1 in dat lijstje.

27 januari 2015 om 16:25

De talenten die worden aangetrokken tussen hun 8e en weet ik veel hoeveelste levensjaar die het niet redden zijn wel wat lastiger in een lijstje te zetten dan de jongens die wel doorbreken natuurlijk. Je hoort namelijk nooit iets van ze en niemand weet wie het zijn.
Sowieso denk ik dat maar een heel klein percentage van de jongens die prof willen worden ook daadwerkelijk prof worden, laat staan de (sub)top halen.
Het is totaal niet onmogelijk om via Real een prachtige carrière te maken, maar het zou zo leuk zijn als die jongen in iede rgeval voor de vorm zou zeggen. Real betaalde ook het best en heeft een goede baan in de buurt voor mijn vader geregeld. Dat oneindige ik doe het puur voor mijn ontwikkeling is namelijk lariekoek. Dat weet ik, dat weet jij, dat weet hijzelf dat weet Fiorentino Perez, ik denk dat zelfs Sjakie Polak het weet.

28 januari 2015 om 10:08

@migi,

Ik betwijfel sterk of wij stervelingen hier op basis van onze internetkennis kunnen gaan beweren dat het puur een keuze voor geld is.
Zoals ik in bovenstaande reactie heb uitgelegd staat Real Madrid wel op plek 3 met betrekking tot spelers voortbrengen in de top 5 competities van Europa.

Ons chauvinisme waarmee we onze eigen opleidingen als superieur en de beste route bestempelen is wat mij betreft aandoenlijk, maar naar mijn mening tevens onrealistisch.

Om welke reden zou zo'n jongen 'voor de vorm' moeten zeggen dat het om het geld gaat? Heb je bevestiging nodig dat wij Nederlanders toch wel de beste opleiders zijn en we puur om financiële redenen achter het net vissen? Is het zo moeilijk te geloven dat een speler na een ronde langs diverse topclubs gekozen heeft voor een club als Real, zonder dat het puur om financiële motieven gaat?

Zit wel wat in. Toch denk ik dat hij zich zeer goed kan ontwikkelen door te trainen met het eerste team. Voor nu maakt het nog niet zoveel uit gok ik, maar als hij de leeftijd bereikt dat hij eigenlijk altijd in een eerste team moet spelen, gaat hij afzakken. Hij zal wel 100x verhuurd worden en uiteindelijk 2 stappen omlaag moeten. Mij leek het daarom ook verstandig om langzaam stappen omhoog te doen.

Em ja, als hij zo goed wordt als Messi is er geen probleem.. Je moet zowat wereldtop zijn wil je bij Real kunnen doorbreken. Ben je dit niet, dan kun je het vaak vergeten. Lastige opgave voor dit menneke.

Moet wel gezegd worden dat het lijkt dat Real een andere weg aan het inslaan is. Mochten ze zich nu echt op talenten gaan focussen, dan kan hij er wel komen. vraag me alleen af of dit echt zo zal zijn.

Jan mulder heeft gewoon gelijk. Weinig talenten die naar Real madrid verkasten op jonge leeftijd hebben kansen gekregen of het waar kunnen maken.

Offtopic: om in te gaan op de vorige artikel over Odegaard hier op vbzone..

Bij Real Madrid is het blijkbaar not done om je positief uit te laten over Lionel Messi, de ster van aartsrivaal Barcelona. Het Noorse wonderkind Martin Odegaard zou bij de ondertekening van zijn contract vorige week onder druk gezet zijn om tweets over Messi te verwijderen van zijn account.
Als kind was Odegaard al een grote fan van Messi en de laatste jaren stuurde hij regelmatig tweets over de Argentijnse dribbelkont. Zo was op de sociaal netwerksite te lezen dat Odegaard voor Messi supporterde op het WK en ook de biografie van de speler zeer interessant vond. Maar plots waren die deze week verdwenen én verkondigde Odegaard bij zijn presentatie dat ‘Cristiano Ronaldo de beste voetballer ter wereld is’.
Walgelijk om te zien wat voor vormen die pro ronaldo campagne daar aanneemt.

27 januari 2015 om 10:44

Moet je nou echt werkelijk alles wat betreft Real Madrid afkraken en provoceren? Knap dat jij weet wat er bij de contract bespreking allemaal is gezegd en beschreven. Wat een afgunst. Bah!

27 januari 2015 om 11:11

@fcDa het heeft niks met afkraken te maken. Het zijn onwaarheden en valse uitspraken die gemaakt moeten worden door de club om zo weer de grote ster daar te promoten. Blijkbaar mag je daar niet meer je eigen mening geven.

27 januari 2015 om 11:17

Wie zegt dat dat waar is? Vermeer heeft ook alles mbt ajax van zijn instagram afgehaald. Is dat ook gebeurt vanuit ajax?
Jij neemt schijnbaar alle negatieve berichten van Real aan als waar en de positieve als onjuist.
Beetje jammer. Kan Odegaard niet gewoon fan zijn van meer dan 1 speler?

27 januari 2015 om 11:48

@fcDa Dus omdat jij die tweets niet hebt gelezen is het onwaar? Als je het eens gaat googlen tref je tientallen sites aan waar deze berichtgeving te vinden is. Ook screenshots over de pro messi tweets van Odegaard. Ach ja alles wat Real Madrid als club in een kwaad daglicht zet maar steevast ontkennen he dat komt jou het makkelijkste uit. Onwetende minkukel.

27 januari 2015 om 11:53

Odegaard op facebook. Foto van messi met een hartje erachter. Iemand reageerde erop met Ronaldo hartje waarna Odegaard weer reageerde met lol. En dan lezen dat hij Ronaldo de beste vind. Walgelijk hoe de club te werk gaat en wat je daar allemaal wel niet moet zeggen.

27 januari 2015 om 16:27

Het zou me geenszins verbazen als dat andersom ook gebeurt. Er gaat nou eenmaal veel aandacht uit naar voetbal en de PR-afdeling van een club moet ook wat te doen hebben. Dus waarschijnlijk is er zo'n communicatie-ventje geweest die zei: Hey het is beter als hij zegt dat hij fan is van Ronaldo. Is toch niets mis mee, gewoon PR.

Het lijkt me leuker en sneller om de top te halen door te spelen bij een club als Ajax dan tot je 20e op de bank te zitten bij Real. Maar ook als je bij Real het niet haalt, kun je alsnog via een omweg de top halen. Trainen bij Real wordt je uiteraard niet slechter van...en de miljoenen zijn alvast maar binnen. Ik begrijp de keuze wel, maar het blijft toch jammer dat zo'n speler bij een Real op de bank zit.

27 januari 2015 om 11:36

Maar wat als je het niet redt bij een club als Ajax? Dan is het echt gelijk voorbij. Red je het niet bij real dan is er nog niet veel aan de hand. Dan kun je zo een beetje nog dezelfde stappen maken als je het wél had gehaald bij Ajax.

Goede jeugdopleiding, grote club, veel geld, mooie stad, lekker weer, lucratief baantje voor papa, droomclub, ambities.

Weinig kansen in het eerste, koopzucht, kritiek van buitenwereld, ver weg van huis...

Ach zijn carrière is echt niet over. In het ergste geval is het een Edu 2 en komt hij terecht bij een middenmoter in een leuke competitie. Echter heeft hij dankzij dit contract al meer geld verdient dan dat 90% van de profvoetballers in hun hele carrière verdienen.

Uiteindelijk wilt iedereen zich financieel onafhankelijk spelen in de tijd die hem gegeven is. Deze jongen heeft het al gerealiseerd op zijn 16e. Kan je alleen maar lof voor hebben.

Wat zou het heerlijk zijn als deze jongen ze allemaal de mond gaat snoeren. Ik geloof wél in hem en ben er van overtuigd dat hij gaat slagen.

27 januari 2015 om 11:13

Gaat goed komen!
Zoon van Zidane als keeper.
Varane als centraal voor.
Odegaard en Isco en Silva op het middenveld.
Jesse en meschien Morata als aanval.
En Zidane als coach samen met Hierro.
De rest opvullen met onze sterren.
Dit worden hele mooie jaren voor Real!

27 januari 2015 om 11:39

Hahah klinkt leuk maar lijkt me sterk dat alle spelers die je opnoemt het gaan maken rince die het al hebben gemaakt van de mensen die je opnoemt zijn Varane en Isco en Jese is daar hard naar opweg. De rest moet nog beginnen met bewijzen

Mulder.....moet altijd overdrijven om een punt te maken..

Ik begrijp de keuze van deze jongen. Man je traint dagelijks met cr, Bale en Benzema. Dat lijkt me een stuk leerzamer dan spelen met zimling en de wannabee cr's bij ajax.

Alleen met het trainen al zul je zuivel beter worden, hij s erg jong, vergeet dat niet!

Zijn keuze is dus gwn meer dan begrijpelijk.

27 januari 2015 om 10:37

Spelen is altijd beter dan trainen en daar blijf ik bij. Ervaring op het trainingsveld is als schoolervaring gebruiken op je cv als werkervaring ;-)

27 januari 2015 om 16:28

Dat trainen wordt volgens mij toch aardig overschat. Bruma zei ook altijd trots dat hij op de training met Drogba en Terry speelde. Toch heeft hij het in onze mickymouse-league zo moeilijk dat hij vrijwel elke wedstrijd rood pakt.

Grappig wat ik allemaal lees;

- Jan Mulder moet zijn mond houden
- real brengt genoeg talent voort
- spelen in jeugdopleiding is hetzelfde als eredivisie

Nou Janneke denkt precies hetzelfde als mij, want een nummer 10 zal alleen maar doorbreken als het a la Messi is. Een club als real kan het zichzelf niet permitteren om hem kansen te geven op die positie. Dus doorbreken is al uitgesloten.

Voetballen in de jeugd is fysiek vele male anders, dus jongens die lekker vanaf hun 17 in de eredivisie of andere niet topclub in europa spelen, zullen beter ontwikkelen.

Welke echte goede jeugd komt er nu uit castilla? Mata, maar zelfs daar ben ik niet van overtuigd. Heel de basis van Spanje is doorgebroken in de tijd dat het slechter ging met de club barca/real en in een periode dat je nog in een mindere periode kon zitten, de rest is aangekocht.

Of die het haalt of niet boeit niet. Hij kan na real nog altijd naar een topclub. Wat ik het meest rare vind (niet alleen bij deze deal) is dat zn pa een technische functie krijgt in de opleiding. Kost ook weer geld en geen kwaliteit. Naja pionen zetten kan ik ook haha en kan beter spaans.

Nou merk ik dat je voor- en tegenstanders hebt van Madrid.
Maar wat ik niet kan snappen is, waarom zijn en meer tegen dan voor bij elk artikel of nieuwsbericht dat gerelateerd is aan Real.
Man man man, de club die 5 jaar lang 500 zoveel miljoen omzet draait, oké een schuld aflost maar heel rap en dat moet gezegd worden.
Perez is gwn een beest op het zakelijke gebied met een goede toekomst perspectief voor de club (natuurlijk ook voor zn eigen portemonnee) daarom doet Real en odegaard het goed om samen te gaan werken, de jeugd krijgt meer belangstelling zo want kom op, bij voetbal is er geen leeftijd ....
Ot: Mulder kan in de toekomst kijken? zelfs Cruijff had et fout met neymar ...? Wie is Mulder naast cruijf?

27 januari 2015 om 11:15

Dat is heel simpel. In Nederland is het zo. Je bent voor Barcelona of Real Madrid. Velen jongeren denken dan. Ben je voor Barcelona, dan moet je een hekel hebben aan Real Madrid en vice versa. Barcelona heeft de laatste 10 jaar meer prijzen gepakt en voetbal laten zien wat je misschien nooit meer zal krijgen. Dat trekt succes supporters aan. Supporters die dan ook maar moeten haten bij Real Madrid.

Nu doet Real Madrid het sterk en komen er weer meer Real Madrid fans, die op hun beurt hetzelfde gaan doen. Jammer is het zeker. Wat helemaal vervelend is, zijn de mensen die je eigenlijk niet eens meer ziet bij topics van Barcelona omdat ze het te druk hebben met haten op Real Madrid.

27 januari 2015 om 16:29

Je hoeft toch niet tegen Real te zijn om te vinden dat het een domme keuze is. Ik heb niets tegen Madrid, ik heb er overigens ook niets mee, ik heb gewoon niet zoveel met het Spaanse voetbal.

@fcda

Dat is toch niet alleen in Nederland. Denk dat de meeste Spaanse Barcelona-supporters ook niet heel veel liefde in hun hart dragen voor Real en andersom.

Serieus, welke idioot slaat nou 5 miljoen per jaar af bij Real Madrid? Kom op zeg, die gozer gaat hartstikke goed begeleid worden, leert een nieuwe taal, komt bij een prachtige club te spelen in een wereldstad en loopt helemaal binnen. Als hij straks 19 is en niet genoeg perspectief ziet bij Real Madrid kan hij nog overal naar toe met die 15 miljoen in z'n zak.

Wat een opmerkingen hier van die 020 ers.
Hadden jullie liever gezien dat hij naar jullie was gekomen, maar dan had hij nog beter naar Feyenoord kunnen gaan want daar hebben ze al jaren de beste jeugdopleiding.
Laat die jonge lekker bepalen waar hij heen gaat en dan kan je later pas zeggen of hij de juiste keuze heeft gemaakt.
Voorbeeld Messi.

Jantje snapt er gewoon niks van..?
"loopbaan" afgelopen? haha..
Als hij het niet red bij Real bestaat er nogsteeds een reeele kans dat hij bij een (sub)topclub terecht komt.
Ex real spelers staan er sws om bekend het dan te maken.
Was hij nou bij ajax ofzo en hij redde het daar niet , dan waar komt hij dan terecht? Bij dordrecht ofzo?

Die Noor gaat 100.000 euro per week per week verdienen?!!: Wowww

Klopt dit echt?

27 januari 2015 om 21:24

100.000 per week wat omgerekend 1.200.00 euro per jaar is.

edit: moet natuurlijk per maand zijn.

27 januari 2015 om 21:59

12 weken in een jaar? Ik leer hier echt elke dag bij

Zo veel kritiek snap ik niet. Iedereen is jaloers denk ik. Ik heb hem nog niet gezien dus ik oordeel niet maar het gaat om de mentaliteit rond deze leeftijd. Hij gaat zijn kansen wel krijgen denk ik

Laten we het rustig afwachten, er zullen altijd talenten zijn die het maken en talenten die floppen.
Het zijn niet voor niks talenten en nog geen wereldtoppers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren