Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mister Ajax: 'Laat Feyenoord maar op de tweede plaats eindigen'

Laatste update:
/

Ajax, PSV, Feyenoord en Vitesse staan in de strijd om de landstitel dicht bij elkaar. De koploper uit Amsterdam heeft een voorsprong van drie punten op nummer vier Vitesse. Sjaak Swart, 'Mister Ajax', hoopt op een kampioenschap van Ajax en gunt aartsrivaal Feyenoord de tweede stek op de ranglijst.

Swart vindt Feyenoord een mooie club die de jeugd ook een kans geeft. "Dan is het helemaal geweldig dat ze het zo goed doen. Zo is het altijd geweest en ik ben blij dat ze terug zijn", vertelt Swart, die nog steeds met veel oud-Feyenoorders omgaat, dinsdag in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Het is logisch dat ik hoop dat Ajax eerste wordt, maar laat Feyenoord dan tweede worden", vervolgt Swart. "Oude tijden herleven weer, dat is toch mooi? En als de supporters dan weer normaal gaan doen, krijgen we helemaal een mooie Klassieker."

Wordt Ajax landskampioen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
12 maart 2013 om 09:45

Dat is wel het begin ja. Hoe je het ook draait of keert is Feyenoord-ajax (en andersom) de mooiste wedstrijd van Nederland. Enige nadeel vind ik nu de eenzijdige sfeer. Als de uitploeg scoort is het doodstil, dat is jammer. Ik snap dat geweld ook niet zozeer. Elkaar een beetje opnaaien is mooi, dat doe ik zelf ook. Maar waarom zou ik iemand anders het licht uit de ogen moeten slaan omdat hij een andere club support? Dat is toch te bespottelijk voor woorden eigenlijk.

12 maart 2013 om 11:17

Is het ook natuurlijk. Ik ben zelf Feyenoorder, voetbal is een sport, begrijp dan ook echt niet het geweld. Natuurlijk mag je gefrustreerd zijn, maar doe normaal man... ga je frustraties niet afreageren op iemand die op sportief gebied een andere club support. Moet wel zeggen, geweld valt best mee de laatste tijd.

Sjakie, je hebt het bijna goed... Ajax en Feyenoord bovenaan, maar dan in de omgekeerde volgorde!

12 maart 2013 om 12:51

Dat zal ook 99% van de supporters van beide clubs beamen, maar helaas bestaat er ook tokkievolk op deze wereld en mannen met een biertje of pilletje/snuifje te veel op en die denken niet normaal na.

12 maart 2013 om 08:59

Nou liever niet.

Klinkt misschien raar, maar ik als Feyenoorder hoop natuurlijk op het kampioenschap. Maar aners een 3de plek! Zeker van Uefa cup voetbal.

Worden we 2de is er een kans dat we weer met niks achter blijven. Europees voetbal zou toch wel weer erg lekker zijn eens!

12 maart 2013 om 09:07

Mocht Ajax op een of andere manier afhaken voor de titel dan mogen jullie het winnen, liever een club die met zelfopgeleide jonkies speelt en die ook nog eens mooi voetbal speelt en met passie, dan een club met spelers die al helemaal doorslaan als ze een mindere wedstrijd spelen. Ik ga geen namen noemen.

12 maart 2013 om 09:21

Hahah wat een briljante opmerking. Je weet dat Ajax al een eeuwigheid spelers aantrekt maar nu meer jeugd dan normaal gebruikt omdat het moest?
Hetzelfde geld voor Feyenoord, wat een zwakke opmerking. Over 5-10 jaar worden er weer doodleuk dure spelertjes aangetrokken en dan ben je dit verhaaltje wat je nu hebt getypt allang weer vergeten.

12 maart 2013 om 09:39

@eerlijk 010,

Ook als je derde wordt moet je de knock-outfase zien te overleven van de Europa Cup,
Je bent dus helemaal nergens zeker van, kan je beter 2e worden en gaan voor Champions League..

12 maart 2013 om 09:49

@ Nolimit

Die fout maken deze clubs echt niet meer hoor. Beide hebben een geweldige jeugdopleiding. Bij Ajax heeft men eerder al gemerkt dat er succes mee geboekt wordt. Een aantal jaren is men dit idee uit het oog verloren, maar beide clubs zien nu gelukkig in dat het werken met eigen jeugd vruchten afwerpt.

12 maart 2013 om 09:55

@eerlijk 010.

Volgens mij als je 2de wordt speel je ook gewoon Europees CL of Europa League. Als je de 1ste ronde van de kwalificatie verliest van de CL ga je naar de Playoffs voor de Europa League, en als je er in de 2de ronde uit wordt gegooid ga je direct door naar de groepsfase.

12 maart 2013 om 09:57

@nolimit
Kennelijk ben je nog erg jong.
Ajax kocht vroeger niet zoveel. Alleen ontbrekende schakels. Nu lijkt het eerder andersom. Weliswaar zijn de meeste jong gehaald, maar er staan slechts 4/5 Nederlanders in het veld. Buitenlanders zijn in de meerderheid. Zijn die nu werkelijk beter? Een enkeling misschien. Dit beleid moet ook verder terug, om weer echt herkenbaar te worden.
Geldt trouwens niet alleen voor Ajax. Bij bijna alle Bvo's lopen buitenlanders die niets of nauwelijks wat toevoegen, maar wel veel geld kosten

12 maart 2013 om 09:59

Is het nietd at als je 3de word dat je direct geplaatst bent? Dacht dat je dan wel direct in de Uefa cup door stroomde..?

Laat ze maar gewoon eerste worden dan. zijn we zeker van Europees voetbal hahaha

12 maart 2013 om 10:06

Moet ajax met de jeugd voetballen? Als 'we' willen trekken we nog een paar sulejmani's aan. Bij Ajax is er niets gedwongen. Ajax wilt een buffertje maken voor later, zo kan ajax een eventuele fin. Tegenvaller opvangen. Dit is notabene door Dhr Overmars zelf aangegeven. Feyenoord is ook goed bezig, alleen wil ik wel eens zien wat feyenoord gaat doen als ze weer over geld beschikken(cl lever ongeveer 16-20 miljoen op) ik hoop niet weer van die geariveerde spelers die veel salaris opstrijken. Ik deel de mening van Swart

12 maart 2013 om 10:09

Buitenlanders kosten niet per se meer.... Alleen niet-eu spelers kosten veel geld. Bij Ajax lopen er veel eu spelers en 60% is Nederlands.

12 maart 2013 om 10:23

@eerlijk010: Feyenoord verloor in de EL de knockout wedstrijd om in de groupfase van de EL te komen. Die wedstrijd speelt elk team in de El.

ALs je 2de wordt en je verliest de CL voorronde dan zit je automatisch in de EL. Dus 2de is beter dan de 3de plek en je bent gewoon zeker van EL op dat moment.

Maar ben het met Swart eens laat Feyenoord maar 2de worden en Ajax uiteraard 1ste :P

12 maart 2013 om 10:37

Ja Ajax moet met de jeugd voetballen. Er wordt alleen verder gekeken als de jeugd er nog niet klaar voor is.

12 maart 2013 om 10:44

@sebasjuh: nee dan zit je er niet direct in als je 2de word. Want verloren van Kiev voor de CL n daarna moesten we ons ook nog plaatsen voor de El.

en aj die werd ook verloren. dus zo word je 2de en zit je alsnog zonder europees voetbal.

En dacht dta als je 3de werd je direct EL kwam. Maar dan moet je je dus ook nog plaatsen.

Maar vorig jaar waren we juist 2de en zaten we met niks.

12 maart 2013 om 11:04

@ Jeroenf

Zeg dat niet te hard. Een nieuw bestuur en een mindere lichting en de portemonnee moet worden getrokken...

Zo'n crisis als waar we nu in zitten willen we ook nooit meer, maar kijk de geschiedenis er maar op na. Dit is niet de eerste kee

12 maart 2013 om 11:11

@ndisdenaam

Niet per se, maar wel gebruikelijk en ook logisch. 60 vind ik erg weinig en bovendien worden de nederlandse spelers door zoveel buitenlanders geremd.
Kijk naar het laatste geval: Cuenca.
Door hem komt Boerrigter ernaast,. Wordt hij echt niet beter van.
Erger nog! Ajax lijkt heel weinig plezier te gaan beleven aan de Spanjaard.
Zo bekeken zijn er alleen maar verliezers. Ook Cuenca.
Nu staan in het eerste slechts 4 NL voetballers tegenover 7 niet. Is slechts 36. Vooruit een enkele keer 5. Dat maakt 45
Dit lijkt me structureel verkeerd voor het Nederlandse voetbal.

Zo is het Sjaak. Feyenoord 2e en Ajax 1e dan is iedereen blij. Heb nu al zin in zondag tegen AZ, kan niet wachten op die wedstrijd. Ik gun PSV gewoon de titel niet. Altijd maar dat kalimero gedrag van ze en alleen maar bezig met de tegenstander en de scheidsrechter.

12 maart 2013 om 08:36

Ja echt iedereen is dan blij.... Ik gun ajax de titel niet, dus AZ aan de bak! Feyenoord wordt het dit jaar.

12 maart 2013 om 08:38

Ajax gaat gewoon 8 wedstrijden achter elkaar winnen. Ben benieuwd wie de 2e plaats pakt. Ik denk dat PSV 3e wordt, die kunnen het nu al niet meer mentaal opbrengen. Moeite met Venlo thuis en onderuit tegen Heerenveen. Omdat ze achter komen dat een wedstrijd 90 minuten is en niet 45.

12 maart 2013 om 08:47

@ahjacied, en jullie spelen thuis tegen Ado en Roda en halen daar maar een punt en jullie verspelen in een week de europa league en de beker. Als ajax in deze wisselvallige competitie 8 wedstrijden op rij kan winnen ( wat hoogst onwaarschijnlijk is, dan kan PSv en Feyenoord en Vitesse het ook.

12 maart 2013 om 08:52

@psvmark

Beter gelijk spelen, als verliezen we staan namelijk door mede het vaak gelijkspelen nu 1e.

12 maart 2013 om 08:59

@ psv-mark,

rkc-psv 3-2 rkc-ajax 0-2
psv verliest thuis van zwolle, wij winnen met 3-0

jullie mogen de beker hebben hoor, en de europa leuge zijn we verder gekomen dan welke nederlandse club dan ook..

ajax won er vorig jaar 14 (iets met 14 en ajax ) op rij en werd kampioen.

12 maart 2013 om 09:03

@psvmark, als Ajax 8x wint, kan PSV niet óók 8x winnen, ze spelen namelijk nog tegen elkaar

12 maart 2013 om 09:27

@ Ahjacied. Je mag hopen dat PSV richting de CL gaat, want het is de enige NL club met een beschermde status en dus de enige club die serieus kans maakt om door voorrondes heen te komen.

12 maart 2013 om 09:27

Hij zegt niet dat ze het beide doen. Hij zegt dat als Ajax het kan, PSV het ook moet kunnen. Zit toch wel degelijk een verschil in. Lezen he

Edit: voor trodat4030 bedoeld natuurlijk.

12 maart 2013 om 09:58

@ahjacied:

Ga de cijfers maar na Ajax wint niet of nauwelijks bij Psv, de laatste overwinning van Ajax bij PSV was Ronald Koeman de coach die in dat seizoen na de winterstop 11 punten voorsprong verspeelden. Daarnaast zie ik AZ nog een puntje pakken tegen Ajax, want Ajax vind het niet leuk om tegen AZ te spelen. Op dit moment zie ik geen enkele club bovenin 8 overwinningen op rij pakken wacht maar gewoon af met onzinnige uitspraken volgende week kan het zo weer anders zijn.

12 maart 2013 om 10:04

Je mag hopen dat ze dus tweede worden bedoel je ttiborr, zodat ze in die voorrondes minder sterke tegenstanders tegenkomen, anders heb je aan die status niet zo heel veel... -_-

12 maart 2013 om 10:25

@haki en alle andere Psv'ers

Lachwekkend hoe jullie Ajax en Psv en ook Feyenoord vergelijken. Je mag natuurlijk alles denken en vinden. Echter zit er bij Ajax en Feyenoord heel duidelijk een lijn in. Als er iets ontbreekt bij Psv is het een lijn en vastigheid.

De wedstrijd Psv-ajax kan alle kanten op. Echter heeft Psv aangetoond in de beslissende fase vooral afwezig te zijn en heeft De Boer meerdere malen aangetoond zijn team perfect voor te kunnen bereiden op dit soort doorslaggevende duels. Ook dat AZ punten gaat pakken van Ajax kan, maar is vooral gebaseerd op wishful thinking. Als Ajax speelt zoals de laatste weken, dan moet er een klein wonder gebeuren willen de punten niet meegaan naar Amsterdam.

12 maart 2013 om 10:32

Fantastische avater! Embleem Twente met duitse vlag! Jammer voor je maar ook dit jaar wordt Ajax kampioen.

12 maart 2013 om 12:10

Waarom gun je het Ajax niet? Buiten het feit om dat ik als Twente supporter gewend ben om Ajax te haten,vind ik dat ze nu een prima beleid voeren.
Frank de Boer doet het perfect en ik gun zowel Feyenoord als Ajax de titel. Feyenoord zou ik het alleen niet gunnen om huilebalk Martin van Geel,vooral met betrekking tot de Feyenoorders die hier naar toe kwamen. Maar dat is niet echt relevant.
PSV gun ik et wat minder. En dat heeft niks met kopen te maken. Ajax eN Feyenoord kochten altijd onze spelers weg. Zo werkt dat.
Maar PSV is mij wat te onsportief.
En die komen nog naar Enschede.

12 maart 2013 om 12:13

@claro. Er zitten ook Twentesupporters in Duitsland,dus zo gek is dat niet. En dan heb ik het niet over onze vrienden uit Gelsenkirchen.

12 maart 2013 om 12:36

Puur om het feit dat Ajax de laatste 2 jaar al kampioen is geweest en je aan alles merkt dat Feyenoord er wel aan toe is! Na alle tegenslagen die ze hebben gehad de afgelopen jaren gun ik ze het wel weer. En dan ook alleen omdat we zelf helaas zijn afgehaakt.

12 maart 2013 om 15:38

@svg5

Maar waarom gun jij het Ajax niet dan ?

12 maart 2013 om 15:42

@ ttiborr

Beschermende status gaat toch niet per club ?
De beschermende status van clubs wordt toch per competitie bepaald ? volgens mij moet Psv ook gewoon tegen een sterke tegenstander hoor.
Correct me if im wrong

12 maart 2013 om 15:58

wat een nutteloze vergelijking als psv met 3-2 verliest van rkc en ajax wint met 2-0 van rkc hoeft dat nog niet te betekenen dat ajax beter is dan psv echt een nutteloze vergelijken

12 maart 2013 om 16:16

Gaat gewoon even 8 wedstrijden achter elkaar winnen!!
Zo'n houding geet nou precies aan waarom mesen een hekel aan Ajax hebben. Altijd dat arrogante!!
Je mag denken wat je wilt maar laten we eerst dit weekend afwachten.

12 maart 2013 om 08:57

Ja inderdaad. Als Ajax de titel pakt is er feest in heel Nederland. Een soort tweede koningsdag. In Rotterdam zijn ze de coolsingel al aan het vrijmaken zodat Ajax na het Museumplein gelijk door kan.

12 maart 2013 om 09:07

PSV loopt juist voorop in de strijd tegen betere arbitrage, dus dat kan je geen calimero gedrag noemen.
En omdat lens iemand bij het shirt pakt is het bij PSV altijd gezeur tegen andere spelers?
Wat was Ajax dan toen suarez een hapje bakkal wilde eten?

12 maart 2013 om 09:13

Heeft niet echt gewerkt, anders was Toivonen wel met rood het veld afgestuurd..
Nog maar een briefje schrijven dan?
En dat gezeur tegen tegenstanders en arbitrage was toch al vanaf augustus het geval?

12 maart 2013 om 09:44

@malafronte9

Wat een domme reactie zeg. Alsof Lens de enige speler van PSV is die wel eens vervelend is. In iedere selectie spelen spelers die hun sympathie vergooien maar zoveel spelers als bij PSV in het team heb ik in lange tijd niet gezien.

12 maart 2013 om 15:03

Vorig jaar riep jij precies hetzelfde en toen wist je waarschijnlijk de definitie van calimero nog geeneens. Mij boeit het helemaal niks dat PSV gehaat wordt, sterker nog. Ik vind het wel schattig. Want haat of misgunnerij ontstaat vaak als de concurrentie het beter doet.

12 maart 2013 om 18:58

@ahjacied

"altijd maar dat kalimero gedrag van ze en alleen maar bezig met de tegenstander en de scheidsrechter."
Ah, een hypocriet in ons midden. Altijd leuk.
Het is natuurlijk belachelijk om te zeggen dat iedereen een hekel aan ze heeft, maar je mag wel een hekel aan ze hebben en dat is niet calimero.
Wel grappig trouwens dat calimero hier zoveel gebruikt wordt, geeft toch wel het niveau aan.
Om daar even op in te spelen:
Ewa G's, waz met jullie?

Mooi gezegd van Swart! Ik ben het hier als Ajax supporter mee eens. Vindt het ook mooi om te zien dat Feyenoord onder leiding van Koeman met veel jeugdspelers leuk voetbal speelt dit seizoen. En als PSV dan derde wordt is de klassieke top drie weer in ere hersteld!

Precies! Ik vind het ook weer prachtig dat Feyenoord weer de weg naar de top heeft kunnen vinden. Zo lang ze maar geen eerste worden haha. ;-) En ook prachtig wat hij in de laatste alinea zegt over de supporters. Die moeten ook gewoon eens normaal doen. Ze moeten niet doen als of ze keiharde gehate vijanden zijn, want dat zijn ze helemaal niet. Het zijn gewoon rivalen.

Prachtige woorden! ik snap de revaliteit ook niet? kunnen we niet een soort fusie beginnen binnen de jeugdopleiding de beste jeugdopleidingen samen .. een soort FC Ajaxnoord.

12 maart 2013 om 08:43

laten we dat maar niet doen. Gezonde concurrentie is goed. Dat maakt iedereen sterker.

12 maart 2013 om 09:07

Voetvbalkenner6

Als je de rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord niet snapt dat heb je 100 jaar voetbalhistorie gemist. Het moet geen kleffe bende worden tussen die 2 clubs.

12 maart 2013 om 10:26

Helemaal mee eens. Dat mannen als Sjaak Swart dat niet hebben kan ik begrijpen, maar een beetje haat en nijd moet kunnen. Zeker als het ludiek is.

12 maart 2013 om 10:30

Ja dat! En dan gaan Vitesse en Nec, United en City en Madrid en Barca ook fuseren!

Zolang Ajax maar boven Feyenoord blijft vind ik alles best

12 maart 2013 om 08:47

Zolang Ajax en Feijenoord maar boven PSV eindigen is het mij best

12 maart 2013 om 09:26

Van mij mag PSV kampioen worden om bij die jongetjes die de "jeugd" hype hebben geïntroduceerd de mond te snoeren.

12 maart 2013 om 09:28

zolang Ajax en Feyenoord maar geen 1e worden vind ik het best

12 maart 2013 om 09:54

Nolimit voelt zich heel wat. "jongetjes die de jeugdhype"bla bla bla

Het mooiste wat er is, een elftal met vooral eigen jongens. Jongens die de club kennen en ervoor strijden, maar dat begrijpen jullie in Enschede en Eindhoven niet. Dat laat je ook weer blijken na je opmerking.

12 maart 2013 om 10:28

@penarai

Vitesse kampioen dus?

12 maart 2013 om 12:55

@nolimit

"jongetjes die de "jeugd" hype hebben geintroduceerd"

Clubs die met eigen jeugd succes behalen hebben toch altijd veel sympathie gehad. Ajax, United jaren 90 bijvoorbeeld?

Het is volgens mij meer dat jij fan bent van een club waar zo goed als nooit eigen jeugd doorbreekt dat je het afdoet als een Hype dat door Jongetjes is geintroduceerd.

Dat noem ik een subjectieve kijk op de situatie

12 maart 2013 om 13:15

Zo lang Ajax maar kampioen word, wat daarachter gebeurd interesseerd me vrij weinig.
Er zijn 2 dingen die tellen, het kampioenschap en de CL inkomsten.

12 maart 2013 om 15:15

@nolimit
"de jeugd" hebben de meeste prijzen gewonnen!!!!

Van mij mag er maar een club geen kampioen worden en dat is die club zonder eigen jeugd, zonder beleid, zonder identiteit, zonder flair maar wel met psychopaten op kicksen, laffe coach en met gemeente geld!

met andere woorden: PSV !

12 maart 2013 om 19:03

@jeroenf

Jeugd maakt niet uit. Dat geeft geen extra binding.
Als club heb je een doel: kampioen worden.
Dan ga je kijken hoe je dat het best kunt doen.
Jeugd staat er niet meteen, dus dan valt die optie weg.
Je kunt er van zeggen wat je wilt, maar mij maak je niet wijs dat Van Bommel, Van Nistelrooij, Kezman, Alex, Cocu, Ronaldo, Romario en Nilis geen clubiconen zijn.
Net als Huntelaar dat bij Ajax is, terwijl die toch echt door PSV is opgeleid.

Ik sluit me volledig aan bij Sjaak. Ik vind het als ajacied ook mooi om te zien hoe Feyenoord net zoals Ajax nu volop de jeugd toepast in z'n elftal en dat dit z'n vruchten afwerpt. Laat Ajax maar 1e worden met een dikke verdiende 2e plek voor Feyenoord. Daarachter Vitesse en daarachter de ''koopclubs'' PSV en Twente op een respectievelijke 4e en 6e plek hahaha Zou een perfecte eindstand zijn van de eredivisie.

Mocht Ajax het niet halen, dan vind ik het niet super erg dat Feyenoord kampioen wordt, zolang Ajax maar de CL behaalt door de voorrrondes te winnen. En zolang Psv, Twente of Vitesse maar geen kampioen wordt vind ik alles best..

Ja Sjaak, open deurtje lijkt me. Ik gun Ajax ook wel een tweede plek onder Feyenoord

12 maart 2013 om 09:12

Sinds wanneer is het een open deurtje als een Ajacied Feijenoord de 2de plek gunt . Ik ben het er overigens volledig mee eens en dat roep ik al tijden. Maar enkele seizoenen gelede moet ik bekennne dat ik wel happy was dat Feijenoord op de 13de plek stond . Dat was een keertje gewoon leuk maar heb bovenal respect voor de manier waarop ze financieel gezond geworden zijn en terug in de top van de eredivisie gekomen zijn.\

Samen DE CL in !!!!!!!!!!!

12 maart 2013 om 10:52

Als je eerste wordt dan kan het je toch geen bal schelen wie er tweede wordt?

12 maart 2013 om 11:15

Volgens mij snap jij er echt helemaal niks van, Sjaak zegt niet dat het hem geen bal kan schelehij hoopt juist op Feijenoord omdat ze gewoon met een goed beleid symphatie opwekken,.

12 maart 2013 om 16:25

Sjakie is een beetje een slijmbal. Had het dan bij de kerst gezegd maar niet nu.

12 maart 2013 om 23:55

Ik heb het toch ook niet over Swart? Ik bedoel eerder dat wanneer Ajax eerste zou worden dat het makkelijk praten is over wie je 'dan als tweede wilt zien' als Ajacied zijnde. Maak je niet zo dik, ik heb niks tegen Sjaak Swart.

En ja, als de twee grootste clubs van Nederland Europa in gaan is dat altijd goed voor Nederland. Activeert toch de meeste mensen in Nederland qua interesse en zijn de twee clubs met de meest bekende jeugdopleidingen.

Net zoals vorig jaar zeker, en de Championsleague ticket vergallen! Laat Feyenoord maar mooi 3e worden en PSV of Ajax 2e, dat zijn de enigste 2 clubs die het budget hebben om in de Championsleauge wat te betekenen.. In de zomer gaan er weer een aantal topspelers vertrekken bij Feyenoord, ik geloof niet dat er direct geld is of direct een jeugdspeler is die het gemis van bijvoorbeeld, Martins Indi, De Vrij of een eventuele andere speler kan op vangen.. Ik vind het knap dat Feyenoord het zo goed doet, maar het is natuurlijk geen garantie dat ze het volgend jaar weer op kunnen vangen. Even min voor PSV of Ajax natuurlijk, maar ik denk dat die clubs daar op het moment meer geschikt voor zijn.

12 maart 2013 om 10:25

bij feyenoord gaan misschien de vrij en indi weg. voor Indi heb je met kongolo en nelom nog wat achter de hand. voor de vrij minder. maar bij psv gaat toivonen waarschijnlijk weg. van bommel is nog maar de vraag of die bijtekent. de verdediging is niet champions league waardig en lens en mertens gaan misschien ook nog weg

12 maart 2013 om 11:25

Vergallen?? We hebben tegen Kiev alle pech van de wereld gehad!!
We zijn zowel uit als thuis de betere geweest! Maar die bal wilde er gewoon niet in!

Mocht De Vrij of Martins Indi vertrekken voor veel geld dan staat er dus wel meteen een jeugdspeler klaar genaamd Terrence Kongolo dus dat is het probleem niet!
Het zou al de 3e keer zijn dat de 3/4 belangrijkste pionnen vertrekken maar toch staan er ieder jaar weer nieuwe spelers klaar!

En het budget is nu inderdaad een stuk minder dan Ajax en PSV maar met deelname aan de CL (minimaal 8 miljoen) en het vertrek van 1 van deze spelers zit Feyenoord ook financieel op schema om weer snel mee te doen.

Het is juist Feyenoord die CL moet gaan spelen, het zijn voor 90% spelers die naar dat niveau toe kunnen groeien en zeker kunnen verassen in bepaalde wedstrijden! De transferwaarde van de spelers zullen nog sneller stijgen waardoor Feyenoord sterker zal worden dan het ooit geweest is! Het beleid is sinds de jaren 70 altijd slecht geweest. Eindelijk heeft men nu een visie die ons minimaal bij de europese subtop kan brengen en ons dara ook kan laten!

12 maart 2013 om 13:01

@panerai.

Feyenoord heeft vorig jaar voor het eerst in jaren de CL ticket "vergald".
Dit had vooral te maken met het feit dat er een hoop bepalende spelers weg waren; Vlaar, Elahmadi, Guidetti, Bakkal. De jonge ploeg was nog zoekende en niet onbelangrijk we hadden nog geen vervanger voor Guidetti...die hebben we nu met pelle zeker gevonden.


Daarnaast vind ik het grappig dat je zegt dat Feyenoord het niet moet worden omdat ze het hebben vergald, maar Ajax mag dan wel weer.

Ajax heeft het ook twee jaar op rij "vergald" (kopenhagen sowieso en Zagreb volgens mij),

Waarom mag Feyenoord dan niet nog een kans krijgen?

Zoals altijd...reageren vanuit een bepaalde afkeer voor een club en doen alsof het de waarheid is wat je verkondigt.

12 maart 2013 om 14:28

@ Threelions,

Omdat ik denk dat er weer een paar belangrijke spelers gaan vertrekken en ik denk niet dat ze nog zon leegloop kunnen opvangen, als ze het team bij elkaar weten te houden en misschien nog een versterking aantrekken dan hebben ze zeker een goede kans, maar jij weet net zo goed als mij dat ze moeten verkopen om financieel weer gezond te worden, ik denk als Koeman volgend jaar weg gaat, Martens Indi en misschien de Vrij en nog een andere speler het lastig op te vangen gaat worden voor Feyenoord.

12 maart 2013 om 14:41

Ten eerste weet je dus totaal niet of die spelers of coach gaan vertrekken.

Ten tweede heb je het over Ajax. Die heeft het ook al een paar keer vergald.
Hoe weet je dat Ajax volgend jaar geen leegloop krijgt van belangrijke krachten als Dejong, Alderwereld, Eriksen?
Daarnaast heeft Ajax het ook al twee keer eerder vergald...dus nogmaals...waarom hebben zij wel die garantie bij jou en is het volgens jou zeker dat Feyenoord het zal vergallen.

13 maart 2013 om 01:12

Ik zeg nergens dat het een garantie is dat er spelers bij Feyenoord weg gaan of dat Ajax of PSV het beter kan doen. Maar het feit is wel dat zowel Ajax als PSV meer mogenlijkheden hebben om een eventueel vertrek van een topspeler op te vangen.

Feyenoord heeft nu geluk dat Pelle het zo goed doet, dat had niemand verwacht, en vorig jaar met Gudetti. En natuurlijk een aantal jeugdspelers die het super doen, maar stel dat er weer 3 steun pilaren vertrekken, denk je dat de kans echt zo groot is dat ze het weer kunnen opvangen?

De championsleague ticket is verknalt door de leegloop vorig jaar bij Feyenoord, alle steunpilaren waren weg tegen Kiev, ik zie dat dit jaar weer gebeuren als ze 2e of 1e worden.

Sjaak heeft er nog een scherpe kijk op ;-). Gun Feyenoord ook wel een tweede plek, net als vorig jaar. Hebben die jongens ook weer een leuk feestje op de Coolsingel

12 maart 2013 om 10:03

Dit jaar word de kampioenschap op de Coolsingel gevierd.

12 maart 2013 om 10:32

Hahaha goed man...al die Feyenoorders geloven echt dat ze kampioen gaan worden. Mooi om te zien.

Goed dat jullie het geloof terug hebben. Het worden weer mooie jaren tussen Ajax en Feyenoord.

12 maart 2013 om 11:12

dus het zou normaler zijn, als je 1 punt achter de koploper staat, dat je dan gelooft dat je niet mee doet??
Als je dan niet echt gelooft dat je kampioen kan worden, dan is er echt wat mis met je.

12 maart 2013 om 13:18

Toch terrecht dat ze geloof hebben? Ze staan maar 1 punt achter en geen 1 club speelt constant.

12 maart 2013 om 19:06

@cham_p

Ja? Is Ajax zo ver uit het centrum geweerd of was er in Eindhoven niet genoeg plek?

Ajax lijkt mij nu echt op weg naar een 32ste landstitel. Ajax oogt stabiel en met drie goals van drie aanvallers lijkt het grootste probleem van de afgelopen weken ook weer uit de wereld geholpen te zijn. Het uitstekende positiespel en het beeld van een steeds verder achteruit kruipende tegenstander is gebleven. De dominantie is elke wedstrijd weer aanwezig. Een smetje is de vorm van De Jong. Ik hoop dat Eriksen Ajax de komende weken bij de hand neemt zoals ie eergisteren deed. Die versnelling, dat overzicht en zijn loopvermogen, echt fantastisch. Maar hij deed het wel tegen Zwolle.

Ik zie Feyenoord wel het geluk van een kampioen hebben, maar niet de kwaliteit. Zeker tegen Rodajc, man man man.... Houdini is er niks bij. Ik zie wel veel potentie, maar de vraag is straks hoelang zoiets bij elkaar kan blijven.

PSV worstelt al het gehele seizoen met zichzelf, hebben twee lamlullen centraal in de verdediging staan, waardoor elke aanval van de tegenstander een bedreiging vormt. Hoe kan een middenvelder of aanvaller zich dan ooit concentreren op waar die goed in is. Van Bommel is een beter controleur dan Poulsen, maar Mark heeft het drukker met coachen dan voetballen, omdat de helft van de spelers na 10 minuten vergeten zijn waar ze mee bezig zijn. Ik ben dan wel voor Ajax, maar vooraf zet ieder weldenkend persoon zijn geld op de ploeg uit Eindhoven. Advocaat is niet de juiste trainer, dat mag nu wel duidelijk zijn.

Vitesse, nog niet uitgespeeld, maar ondanks de geringe achterstand zie ik ze nog geen kampioen worden. Ze gaan Europa met groot gemak halen, dat wel.

Twente mag de wonden gaan likken en als een bezetene op zoek gaan naar nieuwe impulsen, aankopen en een coach.

12 maart 2013 om 10:38

Ik vind Ajax en Feyenoord duidelijk het sterkste ogen. Vooral in Rotterdam geloven ze er echt in. Dat zag je tegen Roda. De punten werden echt over de streep getrokken met alles wat ze hadden. Vergeet niet niet dat zowel Ajax als Feyenoord met elke opvolgende overwinning sterker worden en meer vertrouwen gaan krijgen.

Hierbij kunnen de wedstrijden Psv-ajax en Feyenoord-vitesse wel eens heel belangrijk gaan worden.

Ook is Psv niet uit te vlakken. Ook al oogt het vrij instabiel en onrustig. Ze hebben tot Ajax niet hele zware tegenstanders en kunnen tegen Ajax ook een enorme mentale opsteker krijgen bij winst.

Het wordt spannend. Ik denk dat na Psv-ajax er 2 echte kandidaten overblijven.

12 maart 2013 om 10:55

Strijdlust is een ook winnaarseigenschap. Daar waar het bij Ajax of van een leien dakje gaat of direct puntvelies oplevert, kan Feyenoord altijd terugvallen op strijdlust en teamgeest. Dat het positiespel nog niet op zo'n hoog niveau is als bij Ajax dat klopt, al komt het er bij vlagen wel uit. Tweede helft PSV en eerste helft NEC speelde Feyenoord wel met de allure van een kampioen.

Het is gewoon afwachten komende weken. Als PSV van Ajax wint over een paar weken dan is het helemaal een loterij wie de schaal pakt.

vorig jaar hebben we kunnen zien dat feyenoord toch wel blij is met de 2e plek en dat ook gewoon viert dus dat komt goed uit

12 maart 2013 om 11:16

toen werd je als nr 10 van het jaar ervoor, met een paar dramatische uitslagen, waaronder de 10-0 in eindhoven,totaal onverwacht 2e.
Nu ben je de nummer 2 van Nederland en doe je mee om de bovenste plaatsen, das toch net ff anders.

Bij Feyenoord zijn ze ook al heel blij met een tweede plek dus waarom niet Ajax 1 en Feyenoord 2. Iedereen blij behalve dan daar ergens in het zuiden.

Grappig dat de Ajacieden Feyenoord altijd meer lijken te gunnen dan andersom. Of heeft het van Rotterdamse zijde toch met een minderwaardigheidscomplex te maken na al die Amsterdamse successen sinds midden jaren zeventig toen Ajax steeds verder van Feyenoord leek weg te lopen? Dit zie je ook in de titelverhouding: 31 tegen 14. Of is het het 'second city-syndrome'? Hoop dat de Feyenoorders Ajax, in ieder geval Europees, ook weer iets gaan gunnen in het belang van Nederland.

12 maart 2013 om 09:16

Dat zal komende jaren inderdaad niet anders zijn. Ajax blijft qua prestige, uitstraling en stad altijd een stapje voor hebben op Feyenoord. Het geeft hen de motivatie om dat van zoveel mogelijk deukjes te voorzien. Al zullen ze nooit zo snel toegeven dat ze zich minderwaardig voelen aan Ajax, terwijl dat voor de buitenwereld obvious is

12 maart 2013 om 14:35

Lol niemand voelt zich minder waardig bij Feyenoord ten opzichte van Ajax dat jullie dat graag geloven is borstklopperij en niet meer. Ajax is succesvoller geweest in het verleden, is vele malen rijker dan Feyenoord maar dat betekent nog niet dat ik me club daardoor minderwaardig vind? Veel Feyenoorders vinden hun club juist vele malen groter dan Ajax en dat komt dan meestal door het verschil tussen beide supporters schare.

12 maart 2013 om 11:24

Dus als je mee doet om de titel, met slechts 1 punt achterstand, dan moet je blij zijn dat de grote rivaal je de 2e plek gunt???????
De woorden van Sjaak Swart zijn goed bedoeld, maar je kan het toch geen Feyenoorder kwalijk nemen, dat ze nu gewoon die titel willen??
Die 2e plek gunnen, is leuk als je 8 punten achter staat, niet als je er op 1 staat van de koploper.
Wie dat dan ook is.
Dat dat vorig jaar gezegt werd daar kan ik nog in komen.

Rivalen?? niks van te merken de laatste jaren , eerder beste vrienden die elkaar nodig hebben met als vijand Psv..

12 maart 2013 om 09:09

De rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord zal altijd blijven bestaan. Ze hebben tov PSV echter één ding gemeen en dat is het beleid mbv jeugdspelers. Waar PSV smijt met geld van de gemeente en zichzelf de druk oplegd om kampioen te moeten worden denkt men bij Ajax en Feyenoord meer met een lange termijn visie. Dat schept sympathie.

12 maart 2013 om 09:14

Neppe rivaliteit , zie je Barca Real een 2e plek gunnen boven Valencia bijv?
Jullie geslijm naar elkaar toe is duidelijk de laatste jaren !en de haat naar PSV is groter!

Feyenoord werkt inderdaad met jeugdspelers , Ajax koopt jeugdspelers maar boeiend ieder op ze eigen manier het is niet verplicht om met jeugdspelers te spelen .

12 maart 2013 om 09:17

Hypocriet gedrag, Ajax en Feyenoord hebben jaren met geld gesmeten met alle financieele gevolgen vandien. Nu constant met een vingertje naar PSV wijzen en roepen, kijk ons het eens goed doen, is kinderachtig gedrag.

12 maart 2013 om 09:29

We zullen zien wat Europa ervan vind met die grondverkoop aan de gemeente, dat kon wel eens verkeerd uitpakken !

12 maart 2013 om 09:40

Boehoe daar gaan we weer, we zijn zooo zielig.. dit is de mening van Sjaak en zo zullen er meer Ajacieden zijn die het Feyenoord meer gunnen als het zielige Psv.(dat hebben jullie nog meer aan jezelf te danken want onderhand is het heel NL die zo over Psv denkt) En daartegenover staat gewoon een hele grote groep die Feyenoord echt de titel niet gunnen waaronder ikzelf, hou op! Helemaal niks in Rotterdam! Je praat ook echt onzin altijd, jullie boeren kunnen het gewoon niet hebben dat Ajax en feyenoord rivalen zijn, en wat Psv ook doet wij hun nooit zo zullen zien, jammer he.. Alleen je opmerking over jeugdspelers al.. Feyenoord werkt met.. Ajax contracteert jeugdspelers ja net als elke ander Bvo.. Gelukkig ja kopen we talenten!! als Fischer en Eriksen voor 1miljoen+ dan zogenaamde bewezen spelers/vedettes zoals jaren gebeurde en nu bij Psv juist gebeurd..

12 maart 2013 om 10:35

Om met de schitterende woorden van Millwallsupporters te spreken:

No one likes us, we don't care!

12 maart 2013 om 10:45

@helmond

Dat zijn jullie helemaal niet. In de verste verte niet zelfs. Dat een Psv'er gaat schermen met de Millwall lijfspreuk, grappig.

12 maart 2013 om 11:01

Ach, altijd dat moralistisch gezwijmel, het is louter een citaat die in mijn optiek occasioneel bij de door mij geadoreerde club van toepassing is. Ik pretendeer ook niet dat er veel gelijkenis is tussen beide.

12 maart 2013 om 11:22

Zoveel dure woorden na een uitspraak als "no one likes us, we don't care!".
Grappig

12 maart 2013 om 11:34

En dan te denken dat het Feyenoord is die regelmatig bij Millwall gaat kijken en daar contacten hebben :D

12 maart 2013 om 13:06

Helemaal mee eens. Ajacieden zien blijkbaar een klein broertje in Feyenoord om maar even tegen de rest aan te schoppen. Waar halen de Ajacieden de arrogantie vandaan om na jaren van wanbeleid en slechte prestaties te doen alsof zij het wiel hebben uitgevonden.

Voor Feyenoord heb ik wel respect, maar ik vraag me af of ze dit geslijm van Ajacieden waarderen. Of gaan Feyenoorders hand in hand met nieuwe kameraden?

Van mij mag Feyenoord kampioen worden, PSV 2de. Maar blijkbaar als je niet wilt dat Ajax kampioen wordt ben je een calimero, en als je niet wilt dat PSV kampioen wordt is dat logisch en steun je de jeugd.

12 maart 2013 om 15:13

Wees blij dat jullie na jaren succes en proberen om de rivaliteit ook op jullie te laten overslaan eindelijk is bijna op gelijke voet staan met de rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord.
Uiteindelijk zal het weer volledig tussen Feyenoord en Ajax worden als het succes van Feyenoord structureel blijkt en zal PSV weer het lelijke eendje worden wat zal hunkeren naar de strijd die tussen Ajax en Feyenoord bestaat.

12 maart 2013 om 15:22

Ja Feyenoord heeft ook contacten met West Ham en nog zo vreemde zowel met City als met United maar dat is allemaal met slechts een paar personen van beide kanten en niet dat heel Feyenoord banden met hun heeft.

12 maart 2013 om 15:32

@psvamazigh

De rivaliteit is nog steeds echt en puur en de twee hebben geen waardering voor elkaar. Wat ze echter wel hebben is respect voor elkaar iets wat we voor PSV niet kunnen opbrengen. Ajax en Feyenoord hebben namelijk een rijke geschiedenis en een clubcultuur iets wat bij PSV niet aanwezig is. Na wat jaren gedwaald te hebben zijn Ajax en Feyenoord terug waar ze horen plek 1 en 2. Het is fantastisch en ik ben ook blij dat de enige echte klassieker met ere hersteld is!

Als je het over nep wilt hebben dan kom je toch echt bij jou cluppie Psv uit.

12 maart 2013 om 09:13

Haha inderdaad, de haat naar PSV is de laatste jaren veel groter dan van Feyenoord en Ajax onderling.. Ik zie weinig Ajacieden nog negatief doen over Feyenoord maar over PSV kan geen goed woord geschreven worden.

Ik vind het alleen maar mooi, ze zeggen dat de Feyenoord nog steeds zien als hun grote concurent, maar ze weten donders goed dat PSV gewoon hun grootste concurrent is, zeker de afgelopen 10 jaar.

Ze willen ons alleen dat krediet niet geven en daarom blijven ze Feyenoord noemen als grote concurent terwijl Feyenoord dat sportief gezien al een heel erg lange tijd niet meer is. Natuurlijk is historisch gezien Feyenoord nog steeds gezien de 'echte' rivaal, dat zie ik ook niet veranderen.

Op het moment klinkt het misschien raar omdat Feyenoord het goed doet, maar als je ziet dat PSV het zo slecht doet en ze nog steeds 2e staan denk ik dat het niet zo gek is wat ik zeg..

12 maart 2013 om 10:22

Op sportief gebied misschien, op supportersgebied is en blijft dat Feyenoord. Dan heb ik het niet over hooligans, maar over de uitstraling en het imago. PSV is fameus om het feit dat ze altijd met zo weinig zijn. 35 man naar Polen vanwege een negatief advies van de clubleiding, hou toch op. In de kuip al jaren geen tweede uitvak meer, mede dankzij jullie gaat de capaciteit van de uitvakken omlaag.

Op dat gebied kan ik meer respect opbrengen voor de Amsterdammers. Feyenoord kampioen en Ajax 2e kan ik mee leven. Verheug me dan al op al die gefrustreerde ventjes van PSV en meneer Wijnaldum die wel blij zal zijn met zijn stap hogerop. Om over Leroy Fer en cashtaignos te zwijgen.

12 maart 2013 om 12:25

Ik wilde reageren op je tweede alinea, maar je beantwoord het zelf al in de derde.

Niemand zegt dat feyenoord de grootste concurrent is maar dat het de grootste rivaal is, das een verschil.
Daarbij denk ik dat de meeste nostaligsch zijn en Ajax en Feyenoord zijn nou eenmaal de grootste en mooiste clubs van nederland met de meeste fans en de meeste uitstraling naar de rest van de wereld.
Dat er mensen vervelende dingen roepen over psv zou ik me niet druk om maken, aangezien ajax door bijna iedereen die geen fan is word gehaat!
Wij noemen dat afgunst, als je ziet dat ajax uit bij nec met 3-0 voorstaat maar het nijmeegse publiek staat te juichen alsof ze de CL winnen alleen maar omdat Twente kampioen is ben je natuurlijk niet goed

12 maart 2013 om 14:32

@albertino, de mooiste clubs van nederland is selectief dat kan je nooit zeggen.. Er is een onderzoek geweest door een gerenommeerd sport marketing bureau, en daar staat toch echt in dat PSV een grotere vertegenwoordiging heeft dan Feyenoord, op basis van dat rapport worden oa de sponsor inkomsten verdeeld en daar krijgt PSV ook meer dan Feyenoord, in vrijwel geheel dat rapport komt PSV op de 2e plek achter Ajax, alleen in absolute aantallen heeft Feyenoord geschat een beetje meer fans, maar er zit bar weinig verschil tussen.

Dat Feyenoord een super publiek heeft ben ik het zeker mee eens, en daar kan ik als PSV fan alleen maar van dromen, maar op basis van dat maakt een club niet groter, de statistieken liegen er niet om. Zowel sportief gezien als door dat onderzoek.

Dat geslijm iedere keer van Ajaxieden naar Feyenoord, blij dat ze weer terug zijn, eigen jeugd blablabla. Vitesse 1, Feyenoord 2, PSV 3

12 maart 2013 om 09:29

Ja mee eens. Ik vind dat ze hiermee ons Ajacieden een beetje voor aap zetten. PSV is namelijk totaal niet onze rivaal maar wel die club uit Rotterdam.

Mensen die anders zeggen heb ik weinig affiniteit mee.

12 maart 2013 om 09:38

Ik zie PSV wel als een rivaal, net als Feyenoord. PSV wellicht in iets mindere mate, maar nog altijd een rivaal..

Eens met Vithoba, hierboven.
Ben ook een Ajaxsupporter maar dat geslijm van sommige medesupporters is om maagkrampen van te krijgen.
Voor mij telt alleen het kampioenschap voor Ajax, worden ze dat niet dan zal het me een Amsterdamse worst zijn wie het dan wel wordt.

12 maart 2013 om 09:15

even een Rennie nemen dan

12 maart 2013 om 09:41

Volgens mij zijn het vooral de jongere supporters onder ons. Die kennen Feyenoord al helemaal niet meer als sportieve rivaal, maar zien er vooral een gevallen topclub in. De klassieker is jarenlang een formaliteit geweest voor hen, het was alleen de vraag met hoeveel goals verschil Ajax ging winnen van de Rotterdammers.

12 maart 2013 om 13:17

Ik denk aan het Nederlandse voetbal in zijn totaliteit. Ja ik ben voor Ajax en als er wordt gewonnen van Feyenoord dan maakt dan veel meer los dan wanneer er van welke andere willekeurige club dan ook wordt gewonnen. Het feit blijft echter dat ik blij ben dat niet alleen Ajax, maar ook Feyenoord als één van de traditionele Nederlands topclubs ervoor heeft gekozen om zich op de jeugd te richten in plaats van te kopen. Dit zal het Nederlandse voetbal en het Nederlands elftal, waar ik nog meer mee heb dan met Ajax, uiteindelijk ten goede komen. De afgelopen tien jaar is er door de grote Nederlandse clubs veel gekocht en met weinig succes. Je ziet dan ook tussen de generatie Robben, Van der Vaart, Sneijder en Van Persie en 'de nieuwe generatie' De Vrij, Martins-indi, Clasie, Van Rhijn, Ola John... noem ze maar op... een gat vallen. Er zijn weinig Nederlandse spelers van halverwege twintig die de absolute top aan kunnen. Emanuelson, Affelay, Drenthe, Babel etc...ze bleken allemaal te licht voor de absolute top (om verschillende redenen) en ze braken allemaal door in een periode waarin er niet meer zo veel belang aan de jeugd werd gehecht. Jeugdopleidingen daalden in kwaliteit en spelers die de kans kregen om naar het buitenland te gaan vertrokken meteen. Het hele klimaat klopte gewoon niet meer en dat zie je nu terug bij Oranje. We moeten het doen met enkele sterkhouders die nog aan de internationale top spelen, maar waarvan een deel toch ook niet meer zo goed is als eerst, en een aantal zeer jonge talenten die als ze zich zo door blijven ontwikkelen wel een grote toekomst voor zich hebben, maar eigenlijk ook nog te jong zijn om straks echt beslissend te zijn tijdens een Wk-eindronde. Alles wat daar tussen zit maakt het er niet beter op. Een tussenperiode waarin duidelijk wordt dat dingen niet goed zitten kan een keer gebeuren, maar het had niet langer zo moeten doorgaan. Daarom ben ik niet alleen blij met Ajax, maar ook met Feyenoord. Koopclubs als PSV en Vitesse geven echter voor mijn gevoel het slechte voorbeeld.

Het is goed te merken dat Feyenoord een hele zware periode achter de rug heeft waarin er steeds zwakker werd gepresteerd.
De meesten hunkeren naar een Feyenoord in de top aangezien dat de competitie leuker en spannender maakt.
Ik geniet sinds vorig jaar weer echt van de klassieker. Nu nog de uitsupporters er weer bij en het is helemaal geweldig.
Laat Ajax en Feyenoord maar de top 2 heersen, dan mag de rest voor de andere plaatsen strijden.

Al met al is de Eredivisie gewoon een erg leuke en steeds betere competitie.

Ach tot de 10-0 van een aantal jaar terug waren Feyenoord en PSV ook dikke vrienden. Het zijn periodes in het voetbal die wel eens voorkomen.

(dit als reactie overigens op iedereen die het geslijm zat is.)

Overigens geef ik Sjaak gelijk. Dit jaar is Ajax en Feyenoord 1 en 2. PSV hoort niet in de top thuis.

12 maart 2013 om 09:34

Ik denk niet alleen de 10-0 ook de aankoop van Wijnaldum heeft daarbij geholpen..

12 maart 2013 om 09:43

Zeker, en de gehele deal met de gemeente is ook volledig idioot gebracht door Psv. De communicatieafdeling was niet erg sterk wat dat betreft, dat had veel duidelijker geschetst moeten worden in plaats van 5 minuten na de deal bekend maken dat je Strootman en Mertens hebt aangetrokken.

PSV heeft de haat zelf gekweekt, maar dat is altijd wel zo geweest. Zodra Cocu het volgend seizoen overneemt en er wat jeugdspelers in staan en geen gekke versterkingen komen kan het ineens weer anders zijn. Zeker nu de klassieker weer een klassieker wordt en geen vriendschappelijk duel. Al is het goed dat er geen echte haat is tussen Feyenoord en Ajax.

12 maart 2013 om 14:54

slecht spelen en nog steeds 2e staan met een doelsaldo waar menig club jaloers op is, hoezo hoort PSV niet in de top 3 thuis, moet je na gaan als ze wel goed zouden spelen

12 maart 2013 om 17:55

Panerai,

Als, als, als. PSV speelt al sinds het vertrek van Hiddink al niet meer goed. Dus wanneer verwacht jij nou dat PSV een heel seizoen overtuigend is?

13 maart 2013 om 01:15

En welke club is al wel een heel seizoen overtuigend geweest na het Hiddink tijdperk in Nederland?

"..... En als de supporters dan weer normaal gaan doen, krijgen we helemaal een mooie Klassieker."
en als oudspelers na de wedstrijd ook normaal gaan doen tegen de scheidsrechter, dan krijgen we wellicht een mooie klassieker.

Wat een onzin bericht vraag het ook is aan Peter Houtman of Willy vd Kuijlen

12 maart 2013 om 09:31

Haha inderdaad. Maar clubiconen beginnen het tegenwoordig nodig te vinden dingen te gaan roepen. Kijk maar naar Harry van Raaij, Willem van Hanegem etc.

Het is mooi om te zien dat Feyenoord zich weer traditioneel bij de top nestelt, hoort gewoon bij zo'n mooie vereniging. Verder denk ik zelf dat Ajax kampioen wordt, omdat ze naar mijn mening op het moment het beste voetbal spelen. Echter zal er wel constanter moeten worden gepresteerd, met name in het scoren, om die 8 wedstrijden op rij ook daadwerkelijk te winnen. Het verschil in punten van de top 4 in de eredivisie en met nog 8 wedstrijden voor de boeg, valt er eigenlijk nog geen zinnig woord te zeggen over wie kampioen gaat worden. Spannend is het in ieder geval wel

Na de jeugdhype is er nu de 'gunhype'. Sinds wanneer gunt Ajax Feyenoord een tweede plaats. Andersom begint mij dit ook op te vallen. Dat de reputatie van mijn club kapot aan het gaan is vind ik ook jammer, maar dat Amsterdam en Rotterdam elkaar wat gunnen vind ik wel extreem.

12 maart 2013 om 09:49

Dat Amsterdam het Rotterdam gunt is eigenlijk zielig voor de rotterdammers..
Je snapt waar dit vandaan komt?
Er was altijd een felle strijd tussen de 2.. maar die was helemaal verdwenen, omdat Feyenoord zover afgezakt was.. Mensen zijn die onderlinge strijd gaan missen.. Eerst was het standaard lachen als ze weer een potje verloren, maar na een tijdje merkt men dat er een concurrent volledig weg is, nogwel je rivaal.. En wat moet je nu zonder rivaal?
Na een tijdje is het niet meer grappig als ze wekelijks punten verspelen.. Als ze dan 10-0 op de klote krijgen is dat dan weer even grappig, maar uiteindelijk hebben de Amsterdammers hun rivaal gewoon nodig.. Er is medelijden ontstaan en die is langzaam veranderd naar gunnen.. Maar zodra ze in Rotterdam ook maar 1 prijs pakken is Amsterdam waarschijnlijk weer om, is de rivaal terug en wordt het weer als vroeger, haat en nijd!

12 maart 2013 om 09:56

Zelfs dan snap ik niet waar het vandaan komt, al heb je natuurlijk een goed punt.

Echter zal je Milan nooit horen juichen wanneer Inter meedoet om de titel, evenmin als Real het Barca gunt. Tuurlijk gun je het je rivaal om een wedstrijd enigszins spannend te maken. Het gunnen van een 2e plaats (wat in Nederland toch een prijs is op de een of andere manier, ook vrij logisch natuurlijk) gaat wel ver vind ik.

12 maart 2013 om 10:12

Klopt wat je zegt maar wat ook een groot verschil met vroeger is Psv. Vroeger vond ik en vele anderen PSV een leuke, rustige club maar tegenwoordig is het één en al frustratie en agressie. Strootman, Toivonen en Van Bommel zijn gefrustreerde spelers, Lens incident gehad en Pieters die zo nodig een raam kapot moest slaan.

Vergeet ook niet de 40 miljoen die ze opeens kregen en eigenlijk daardoor gewoon met hun beleid verder konden gaan, terwijl dat beleid hartstikke slecht is. Ook weinig jeugd bij Psv, dat vinden Nederlanders toch leuk als er veel jeugd aan spelen toe komt.

12 maart 2013 om 13:01

Tim101

jij legt het precies goed uit het is meer medelijden en je zult zien als feyenoord kampioen word, is het weer haat en nijd dan gaan feyenoorders ook weer praatjes krijgen en daar kunnen de amsterdammers niet tegen.

Ik ben zelf ajacied maar hoop alleen dat ajax kampioen word ik gun feyenoord nooit een titel. PSV heeft het overigens wel aan zichzelf te danken hun mindere imago.
- De spelers mertens, strootman, van bommel, toivonen voor op en dan heb je pieters ook nog.
- deal met de gemeente wat veel mensen niet aan staat. de deal was net gemaakt of strootman en mertens worden na 1 dag al gekocht.
- Sanders en Brands die in mijn ogen psv niet goed representen met hun uitspraken.
- Uitspraken Advocaat Europa league

PSV is de grootste concurrent voor Ajax al vele jaren nu dat speelt ook mee. Feyenoord doet nu voor het eerst in vele jaren weer een keer mee. Feyenoord of psv op 2 is me om het even.

12 maart 2013 om 11:44

Wat is gunnen in dit geval????
Zolang Ajax maar 1e wordt.......
Lekker boeiend, want alles wat daar onder komt is minder.
Ik ben Feyenoorder, en mochten zij de titel pakken, dan aakt het voor de winnaar geen reet uit wie er 2e wordt.
Dus voor mij part Ajax, want 2e is nog altijd minder als 1e.
Zo is het toch eigelijk ook met wat Zwart zegt.
Zolang zijn team maar 1e wordt.
Als het echt om gunnen had gegaan, dan had hij wel gezegt:
"na al die jaren, zou het leuk zijn als Feyenoord eindelijk weer eens Kampioen werd"

Feyenoord moet kampioen worden! Hun hebben tenminste veel talenten uit ons land en geen fx denemarken of fc kopen

12 maart 2013 om 12:28

Feyenoord heeft 5 basisspelers uit eigen jeugd (De Vrij, Martins Indi, Clasie, Vilenha en Boëtius) en Ajax heeft 4 basisspelers (vermeer, Blind, Van Rhijn en Lukoki) uit eigen jeugd. Wat wil je nu gaan beweren?

12 maart 2013 om 13:47

Mulder,nelom,janmaat vergeten? Lukoki is geen basisspeler. Dat is 8 om 3 dan.
Daarnaast heeft ie het over nederlandse spelers en niet over eigen jeugd.

12 maart 2013 om 14:14

Mulder, Nelom en Janmaat eigen jeugd? Of noem je nou de namen vanwege hun nationaliteit?

Maar sinds wanneer verdien je pas het meest de titel als je basis uit Nederlandse spelers bestaat? Dat vind ik nou echt onzin.

12 maart 2013 om 20:22

Janmaat heeft heel de jeugdopleiding tot zijn 17e of 18e doorlopen, is toen naar Ado gegaan, na een half jaar naar Heerenveen en na 3/4 jaar naar Feyenoord.

Nelom ook al heel lang in de Feyenoord jeugd. 1 jaar bij Excelsior gestald en teruggehaald.

Mulder vanaf zijn 14e ofzo in de opleiding.

Is net als United Liverpool. Het is leuk als die jongens van Merseyside weer een keer meedoen maar het is ook leuk als ze dan weer niks winnen. Al gaat Feyenoord ook de coolsingel op als ze CL voetbal halen denk ik. Goede prestatie maar wel een beetje raar, ze vieren tegenwoordig ook al een gelijkspel tegen Ajax alsof ze Europees kampioen zijn geworden :D. Maarja feestje is nooit verkeerd.

12 maart 2013 om 10:46

Misschien moet je eens bij jezelf te rade gaan hoe je het zou vieren als je Europees kampioen zou worden. Als dat hetzelfde is als Feyenoordsupporters na een gelijk spel tegen Ajax dan mag je wel eens gaan leren hoe je een feestje moet vieren. Ik had er zelf, en ik weet velen met mij, flink de p in dat we niet hadden gewonnen. Ja, het was leuk dat Pelle die bal er op het einde zo in prikt, dat maakte de ontlading groot, maar er was geen sprake van een groot feest (zoals vorig jaar na de overwinning).

Dit jaar zal de Coolsingel leeg blijven bij een 2e plek. Vorig jaar was het een gigantische prestatie waar niemand op had gerekend. Dit jaar is het kampioenschap al wat reëler. Een 2e plek is leuk voor de aardigheid, maar het is niet (meer?) de hoofdprijs.

12 maart 2013 om 11:16

Ach komop, heb je gezien hoe het stadion uit zijn dak ging na de wedstrijd. Voor Ajax is één punt tegen Feyenoord gewoon altijd klote. Dat is het verschil tussen een titelkandidaat en een subtopper. Alleen met 3 punten neem je genoeg. Als Ajax niet wint is het bij voorbaat een kak wedstrijd.

12 maart 2013 om 11:43

Vriend ik ben Ajacied, maar als je in een spannende klassieker doormiddel van een prachtige goal op gelijke hoogte komt in de laatste minuut ga je gewoon los hoor.. Je slaat de plank een beetje mis.. Het gaat er niet om dat gelijkspelen per definitie een feest is, maar die situatie, op dat moment was er gewoon sprake van een vreugdevol moment, hetgeen gewoon logisch is..

Ach ja, dat PSV in de ogen van vrijwel iedereen buiten zuidoost-brabant nooit iets goed kan doen en dat niemand de club iets gunt was al langer bekend.

Vroeger waren Ajax en Feyenoord de clubs met de grote monden en werd PSV uitgelachen omdat het van die weke, naïeve provinciaaltjes waren die zich steeds af lieten troeven door die geslepen jongens uit de Randstad. Nu is PSV de club met de etterbakken en spreekt iedereen er schande van.

Ajax en Feyenoord worden vaak gezien als de enige echte traditionele topclubs van Nederland. Even vergeten dat PSV 100 jaar oud is, 84 jaar geleden al landskampioen werd, in de absolute hoogtijdagen van het Nederlandse voetbal (tussen de Wk's van 1974 en 1978) drie keer de beste van Nederland was, zeven landstitels meer heeft dan Feyenoord en twee Europa Cups gewonnen heeft? Hoezo geen traditionele topclub?

Ajax heeft in het verleden 35 miljoen staatssteun cadeau gekregen bij de bouw van de Arena, als direct gevolg daarvan kunnen ze nu een veel lagere huur betalen. Maar als PSV eigen bezit verkoopt voor de getaxateerde waarde, dan hoor je bij elke euro die daarna uitgegeven wordt meteen iedereen in koor "staatssteun! Staatssteun!" roepen.

Als als je daar als Psv-supporter iets van zegt dan ben je automatisch een Calimero.

Het zal allemaal wel. Het zal een eventueel kampioenschap alleen maar mooier maken.

12 maart 2013 om 10:21

"ach ja, dat PSV in de ogen van vrijwel iedereen buiten zuidoost-brabant nooit iets goed kan doen en dat niemand de club iets gunt was al langer bekend."

Dit is precies waar je dan mee moet stoppen, wijzen naar de grote boze wereld.. Nooit? Nu word Psv veel minder gegund ja, maar door bijna het hele land!!! Moet je dan niet bij jezelf te raden gaan in plaats van maar te wijzen naar anderen?

12 maart 2013 om 10:31

Je zegt dat ik moet stoppen met zeggen dat bijna het hele land PSV niets gunt. Eén zin later zeg je zelf letterlijk dat bijna het hele land PSV niets gunt. Eh?

12 maart 2013 om 10:32

Niet als het hem niets kan schelen. Dat is een stukje 'schijt-hebben-aan-de-rest' wat bij veel medesupporters nog ontbreekt.

12 maart 2013 om 13:35

Ja dat is NU toch ook zo!? Door de laatste 2/3 jaartjes, incidenten, aankopen, uitspraken kan het wel weer allemaal gaan opnoemen maar jij weet als de beste als Psv'er.. Dus NU bedoel ik! Maar nooit? Kom op he hiervoor werd Psv juist veel gegund, toen Twente nu Feyenoord. Als 1 club het minste word gegund over alle jaren is het altijd Ajax nog maar ja wij hebben daar inderdaad schijt aan lopen dat niet om de haverklap te verkondigen! Daarom bedoel ik dat je bij jezelf moet beginnen en dus niet zo doen alsof jullie Nooit is gegund word/is.

12 maart 2013 om 13:36

Klopt maar het kan duidelijk iets schelen wat andere clubs/ mensen denken..

12 maart 2013 om 10:36

Ach ja, dat PSV in de ogen van vrijwel iedereen buiten zuidoost-brabant nooit iets goed kan doen en dat niemand de club iets gunt was al langer bekend.;;

Psv-supporters zijn dit seizoen ook bijna allemaal zielige Calimero's. Ook jij bewijst dat hier weer. Wijzen naar de scheidsrechter, het veld, verkeerde vogels in de lucht, supporters etc. etc. Daarnaast zijn er spelers bij PSV die op weinig respect kunnen rekenen. Van Bommel, Driesje, Strootman, Lens, Toivonen en Pieters zijn er zo een paar die ik op noem. Daarnaast hebben Ajax en Feyenoord (al dan niet gedwongen) een jonge ploeg, wat onbewust sympathie opwekt.

(een deel van) Psv-supporters moeten gewoon eens ophouden met dat eeuwige gejank over de Randstad en andere bijzaken. Sta gewoon voor je club. Het zal een eventueel kampioenschap ook alleen maar mooier maken toch? Niet dat ik het zie gebeuren. PSV speelt, ondanks de sterke selectie, ongelooflijk slecht. Ik zie PSV dit seizoen best 4e worden. Heb het hele seizoen gezegd dat PSV kampioen zou worden, maar sommige spelers kunnen niet met die druk omgaan. Driesje speelt al weken enorm slecht en de verdediging bevestigd steeds weer wat velen al maanden zeggen; ze zijn niveau middenmoot.

13 maart 2013 om 10:26

Met sterke en overtuigende argumenten als die jij geeft moet ik je bekennen dat ik je gelijk moet geven. Sterke reactie en excuses voor mijn kritiek op je clubje.

12 maart 2013 om 10:37

Ajax heeft nooit 35 miljoen staatssteun gekregen, de bouw van de Arena heeft 35 miljoen staatsteun gekregen. Even voor de volledigheid, de Arena is niet van Ajax. Ajax is wel een van de investeerders in de Arena (13 procent) maar dat maakt de steun nog niet voor exclusief voor Ajax.

12 maart 2013 om 11:22

Klopt, maar door die 35 miljoen staatssteun aan de bouw van de Arena is de huur van het stadion een stuk lager. Dankzij de belastingbetaler zijn de vaste lasten van Ajax lager, dat is gewoon indirecte staatssteun.

12 maart 2013 om 11:51

cabinessence,

Waar heb jij het nou over? De Staat heeft zijn geld gewoon geïnvesteerd in iets waarvan zij gaan denken dat het veel rendement gaat opleveren. Wil je dan nu gaan beweren dat de Staat niet meer mag investeren omdat wij als belastingbetaler daarvoor hebben betaald? Dan mag de bank jou spaarcentjes zeker ook niet meer investeren, want dat is jou geld.

12 maart 2013 om 11:53

Ik ben het deels met je eens:

Er zijn in Nederland 3 traditionele topclubs. DIt zijn Ajax, PSV en Feyenoord.
Ik weet niet wie jou verteld heeft dat er maar 2 zijn, maar naar mijn weten zijn het deze 3.
Ik weet niet of je weet hoe het zit met de economie de laatste jaren, maar het is in deze tijden ongehoord dat je een lening krijgt op dusdanige wijze.. Lees anders even het AD van vandaag.. PSV kan nog wel eens in de problemen komen door de lening.. De taxatiewaarde is namelijk niet op een juist scenario ingeschat. Alleen op een zeer positief scenario, hetgeen in deze economische tijd niet reeel is.. Er lopen onderzoeken van de EU naar deze verkapte lening en als de EU maatregelen besluit te treffen is PSV kortgezegd flink de lul...

Verder moet je je niet zo klein voordoen.. Je bent qua geschiedenis etc. de 2e club van Nederland.. Dat weet iedereen..

12 maart 2013 om 12:08

cabinessence,

Het verschil tussen de staatsteun van Ajax en PSV is dat de staat gewoon geïnvesteerd heeft in de Arena zonder nadelige gevolgen en dat PSV steun heeft gekregen van de Gemeente Eindhoven waardoor de burgers van Eindhoven nu veel meer heffingen en belasingen moeten betalen. Vandaar dat er nu ook een onderzoekt loopt naar die transactie van het stuk grond.

In je reactie hieronder vermeld jij dat de staat indirect Ajax heeft geholpen, maar je ziet blijkbaar niet in dat de burgers en bedrijven van Gemeente Eindhoven nu indirect jullie financiële wanorde betalen.

12 maart 2013 om 14:36

@hootch,

PSV heeft geen steun gekregen ze hebben grond verkocht, hoe vaak moet dit nog verteld worden.

12 maart 2013 om 15:42

aan de gemeente ja.

12 maart 2013 om 17:46

Panerai,

Wie koopt nou een stuk grond voor 43 miljoen euro? Wat voor voordeel heeft de Gemeente nou daaraan? Ze kunnen er helemaal niets mee.

Dan lees ik wel dat de Gemeente Eindhoven het heeft over een eventuele waardesteiging van dat grond, maar volgens mij zijn de waarde van huizen en gronden nu nog steeds dalende. En mocht de grondprijs uiteindelijk gestegen zijn, dat nog wel tig jaren kan duren, moeten ze wel eerst de club PSV en de stadion zien weg te krijgen voordat er iets mee gedaan kan worden.

Dus PSV heeft zeker wel steun gekregen.

13 maart 2013 om 01:19

Ten eerste betaald PSV gewoon 2,5 miljoen per jaar voor de huur, dus het is geen steun want ze betalen er gewoon voor. Ten 2e blijft PSV nog minimaal 10 a 20 jaar op die plek zitten.. Ik weet niet of je het weet, maar het stadion van PSV staat midden in de stad, erg intressante plek voor project ontwikkelaars dus, geloof mij maar, als PSV naar een nieuw stadion gaat in de toekomst is die grond zeker niet in waarde gedaald..

13 maart 2013 om 07:25

Doe nou een keer die bril af. Is het nou zo moeilijk om in te zien dat ook gewoon PSV steun heeft gekregen?

In dat jaar, toen PSV hun grond verkochtte voor 43 miljoen euro, verkochten ze ook Dzsudzsák voor 14 miljoen euro, maar kochten nieuwe spelers voor totaal 27,25 miljoen euro. Dit seizoen kocht PSV voor 8,8 miljoen euro aan nieuwe spelers terwijl er maar voor liefst 1,75 miljoen euro spelers zijn verkocht. Dan moet je het toch echt wel kunnen inzien dat PSV alleen die spelers heeft kunnen kopen door meneer de Burgemeester met zijn centjes?

Maar als je nog steeds blind bent om dat te kunnen inzien dan wil ik jou ook wel de jaarcijfers laten zien hoor.

12 maart 2013 om 13:06

Ajax en Feyenoord zijn ook de Tradionele topclubs ter vergelijking tot 1980 had ajax 18 landstitels psv 7 en feyenoord 11. tevens had ajax 3 EC1 feyenoord 1 en psv 0. Ajax had een wereldbeker en een super cup tegenover psv en feyenoord een Ec2.
Tot 1980 had psv 3 knvb bekers ajax 8 en feyenoord 4.

Nu de laatste jaren op prestatie gebied zijn er nog maar 2 concurenten over en dat zijn Ajax en Psv das duidelijk. Die 7 landstitels die hebben ze ingelopen vanaf 2000 Feyenoord is immers in de laatste 13 jaar maar 1 keer kampioen geweest tegen over psv 7x.

Staatsteun verhaal is helemaal onzin want de Arena is gebouwd om geld aan te verdienen.
En dat doet Amsterdam door het te verhuren aan vele wereld artiesten zoals Micheal Jackson enz.
De Voetbalclub Ajax en toenmalig Amsterdam Admirals.

Psv verkoopt een stuk grond voor een belachelijk bedrag om het een uur later al weer te investeren.

12 maart 2013 om 13:44

Maar de staatssteun bij PSV is ook een beetje overdreven..
De gemeente moet op de lening 2,1 miljoen rente betalen, maar ontvangt pach ad. 2,4 miljoen van PSV voor de grond... Dat is dus 3 ton winst per jaar voor de gemeente..

Het is dus niet zo dat PSV zomaar geld krijgt zoals veel mensen beweren. Over de hoogte van het bedrag wordt momenteel nog onderzoek gedaan en mogelijk komt PSV hierdoor in de problemen als de gemeente verplicht wordt iets aan die lening te veranderen.

12 maart 2013 om 14:39

@abertino,

De gemeente Eindhoven doet precies het zelfde door de koop van de grond, door geld aan te verdienen. PSV betaald gewoon huur voor de grond ik geloof 2,4 miljoen per jaar. Bovendien staat het stadion midden in het centrum, die grond is dus vrij waarde vast, en de kans is groot dat die waarde over 10 a 20 jaar veel hoger is, op de lange termijn kan het dus een interessante deal zijn voor de gemeente Eindhoven.

Bovendien is PSV een belangrijk iets voor de gemeente, de horeca werkgelegenheid en imago van de stad wordt daar mee versterkt, een dubbele reden dus om het te doen, en nee het is geen staatssteun maar een investering voor de langere termijn.

12 maart 2013 om 21:24

Dat Psv belangrijk is voor de omgeving geld voor elke club in nederland dus das onzin.
Daarbij gaan ze het niet voor niks onderzoeken, dus is er toch iets wat niet klopt.
En dat de grond meer waard is over 20jr dat kan best maar dan gaan ze psv eraf gooien dan?

13 maart 2013 om 01:23

Omdat het voor elke club in Nederland is is het onzin? Haha wat voor basisschool logica is dat nou weer?

Dat ze het gaan onderzoeken, is gewoon een standaard protocol. Overal waar een voetbal club geld binnen krijgt op aan andere manier dan normaal wordt er een onderzoek naar gedaan, dat was vantevoren al bekend.

En PSV zal wel naar een andere locatie moeten, of denk je dat ze eerst het houde stadion gaan afbreken, en daarna pas een nieuwe gaan bouwen op de zelfde locatie

13 maart 2013 om 09:58

Ja idd omdat Barcelona en Real madrid zo belangrijk zijn in hun steden, pakt geven wij hier in Nederland staatsteun aan spanje. En dat vind ik onzin als een club de gemeente nodig heeft omdat er geen salaris kan worden betaald dan kan het een keer maar om het 10min later al weer uittegeven? Nee.

Het is geen standaard want er zijn de afgelopen jaren al veel vaker clubs geweest en er is nog nooit bekend gemaakt dat er onderzoek zou volgen.

Waarom moet psv verkassen? Willen ze groter ? ze krijgen dit al niet vol.

Kampioen of misschien zelfs liever 3e dan 2e voor Feyenoord, ben je in ieder geval zeker van Europa, anders krijgen we zelfde senario als vorig jaar misschien, aardige top ploeg loten voor champions league omdat we geen beschermde status hebben en vervolgens net de verkeerde loten voor Europa League .. en dan hebben we weer een seizoen zonder europa..

12 maart 2013 om 11:55

Thats the spirit!

Er van te voren al van uitgaan dat je er toch niks van gaat bakken op een hoog niveau en dan liever de makkelijkste weg kiezen!
Als je niet Europees speelt is er wel meer tijd om lekker te slapen op donderdagavonden.. Dus is het niet beter om gewoon 8ste te worden ofzo?

Pff dit vind ik zo nonsens. Dat hij en mijn mede Ajacieden Feyenoord de titel gunt omdat zo ''alleen jeugd'' gebruiken, vind ik een logische mening.

Maar dan PSV afkraken en zeggen dat zij de Eindhovenaren de titel voor geen goud gunnen omdat ze zogenaamd zitten te kopen, vind ik zielig. Het is ook weer niet zo dat Feyenoord met een jaarlijkse nettowinst van 100 miljoen toch aan hun jeugdopleiding filosofie houden, nee ze moeten.

Gewoon met Ajax bezig houden. Wij horen kampioen te worden, de andere 17 boeit ons niet. Ook Feyenoord niet.

12 maart 2013 om 10:41

Geen enkele Ajacied gunt Feyenoord de titel. Andersom ook niet. Eigen volk eerst he. Ajax mag van mij ook 2e worden, maar Vitesse evengoed. Ik kijk niet zozeer naar het beleid van de clubs. Dat zie je immers niet terug op het veld. Onbewust merk ik wel dat ik sympathie heb voor jonge ploegen en ploegen met veel jeugdspelers (komt dus deels wel voort uit beleid). Daarnaast is het natuurlijk belangrijk wat voor spelers er op het veld staan (ramen inslaan e.d. helpt niet voor het imago) en de reactie van supporters en prominenten. Dat maakt PSV de minst favoriete titelkandidaat naar de mening van velen. Zou ik persoonlijk als Psv-fan niet mee zitten. Die gunfactor is even leuk, maar van mij mag de rivaliteit wel weer wat meer terug keren.

Kijk en jouw reactie is dus precies de reden waarom wij PSV niet serieus nemen. Altijd maar dat verongelijkte gedrag, dat maakt jullie dus heel klein. En dan maar verbaast zijn wanneer wij weer eens reppen over FC Calimero. Nee, PSV was niks, het is niks en het zal nooit wat worden.

12 maart 2013 om 11:44

Toch fijn dat bijna al je reacties in topic's over psv gaat.

Ik wil liever dat Feyenoord eerste worden dat is het automatisch CL. Als tweede moet Feyenoord nog de voorronde spelen en dan zie ik Feyenoord falen omdat Feyenoord dan zonder beschermde status sterke tegenstanders krijgt. Ik gun liever Feyenoord dan Ajax de titel. Bij Feyenoord spelen veel Nederlandse talenten en die kunnen verder ontwikkelen als spelers in de CL.

Het blijft waarschijnlijk tot aan de laatste speeldag spannend en ik denk dat het gaat tussen Ajax en Feyenoord. PSV heeft maar liefst 7 wedstrijden verloren. Kan mij niet herinneren dat een ploeg die 7 wedstrijden heeft verloren uiteindelijk ook kampioen is geworden.

Alle respect voor een icoon als Swart maar in Rotterdam zien we het liever andersom.

Ik vind gewoon heel mooi dat het weer spannend is.
Vind altijd prachtige televisie dat als bv PSV , Feyenoord , Ajax en Vitesse op laatste speeldag even veel punten hebben. Lekker schakelen.
Leuk en goed dat jonge talenten doorbreken , alleen vrees ik wel voor Oranje op Wk.
Helft van Oranje is dat te oud , op retour , andere helft te jong en onervaren....

Maar we zullen het zien aan eind seizoen.

Ik vind het geweldig dat Feyenoord weer goed presteert, en nog met mooi spel ook (uitzonderingen daar gelaten...). Uiteraard sta ik voor de volle 100% achter Sjakie! Ajax 1e en Feyenoord 2e? Ik teken ervoor. Mocht dit gebeuren, heb ik ook een voorgevoel dat Feyenoord het goed gaat doen in de voorrondes CL, al is het de vraag wie je krijgt.. Kiev zou te pakken moeten zijn, maar Feyenoord heeft dat echt zelf (helaas) verspeeld.

Ik ben benieuwd hoe het verder gaat. Als Feyenoord spelers verkoopt of kwijtraakt en Koeman (die overal populair is) ook nog eens vertrekt, heb je een lastige situatie. Ik hoop dat ze blijven presteren, maar ik hoop tevens dat alle(!) Feyenoorders en overige supporters met gevoel voor Feyenoord zich wel realiseren dat Feyenoord echt nog niet helemaal terug is. Met alle respect, want ik ben ook blij te zien dat het stukken beter gaat!

Op zich is het vrij simpel. Als Ajax nog 8 x wint (wat mogelijk is, maar realistisch..?) zijn wij kampioen. Feyenoord heeft het makkelijkste programma, maargoed.. Dat is op papier. Misschien kan je beter nog een x tegen PSV spelen dan met alle respect tegen bijvoorbeeld tegen Roda..

dan maar 1 feyenoord 2 psv 3 vitesse 4 ajax
zeg maar dat ik gek ben maar dit kan net zo goed als alle andere voorspellingen want je kan er niks van zeggen de competitie is niet meer te voorspellen 1 wedstrijd valt al niet mee elke week weer een verassing dus waarom niet op het einde.

Wel grappig dat men de jeugdopleidingen van Ajax en Feyenoord steeds vergelijkt. Terwijl Ajax toch echt vooral jeugd Koopt. Feyenoord heeft wat dat betreft veel meer een pure jeugdopleiding. Afgelopen weekend was Ajax A1 tegen Feyenoord A1. Bij Ajax leek het wel een vreemdelingenlegioen terwijl bij Feyenoord vooral Nederlandse jeugd speelt. Ik zeg niet dat Feyenoord het daarom beter voorelkaar heeft, want misschien verdient Ajax op deze manier wel veel meer aan de jeugd. Gerichte scouting en dan verkopen.

12 maart 2013 om 12:00

Vreemdelingenlegioen? Verklaar je nader, afgelopen wedstrijd van de A1 was alleen, zover ik weet, De Bondt en Van den Boomen op latere leeftijd zijn aangetrokken. De rest voetbalt al minimaal sinds de C1 bij Ajax en hebben een Nederlands paspoort.

Dom gepraat zeg.
Laat Feyenoord lekker kampioen worden en Ajax 2e worden.
Voegt vrij weinig toe dit soort intervieuws en lokt alleen maar reacties uit.

Op naar de Coolsingel!

12 maart 2013 om 11:58

Laat dat nou precies de bedoeling zijn; reacties uitlokken...

12 maart 2013 om 12:00

Niemand verplicht je te reageren of zelf ook maar iets te zeggen mooie zuurpruim. Als je dit onzin vind waarom lees je het dan? Hoezo tegenstrijdig..

12 maart 2013 om 12:22

Alles wat over Feyenoord gaat lees ik.
Dit is gewoon open deuren intrappen, zal de wereld op zijn kop zijn als sjaakie zal zeggen dat hij hoopt dat Feyenoord kampioen word en Ajax 2e.

Ik snap niet waarom iedereen Feyenoord looft over het gebruik van jeugd. Het is alleen maar zo, omdat ze geen andere keus hebben. De reden daarvan was jarenlang financieel slecht beleid. Ze trokken oude spelers aan met een veel te hoge salaris. Denk maar aan van bronckhorst en Thomasson om maar een voorbeeld te noemen. Feyenoord stond vroeger ook niet zo bekend met jeugd invoeren. De laatste topspeler was Robin Van Persie. Ze hebben geluk gehad met deze gouden generatie.

Wat een onzin. Geef het woord aan supporter en je krijgt weer lekker subjectieve meningen. Snap ook niet dat mensen deze zwart willen interviewen.

Het is zo voorspelbaar als wat. Dan heb je al veel levensjaren erop zitten en dan is dit het enige wat je kan roepen. Inhoudsloos gepraat.

Mooi die opmerkingen laatst bij VI over Zwarts die een scheidsrechter aanvloog.
Als die man een cultheld wilt zijn, laat hem er ook naar handelen. Lees: voorbeeldgedrag voor andere supporters.

12 maart 2013 om 12:37

Miss zou je eerst zijn naam fatsoenlijk kunnen spellen, staat notabene een keer of 3 in de tekst hierboven en zelfs na het aanpassen is het je ontgaan, chapeau!

12 maart 2013 om 15:29

Lekker inhoudelijke reactie weer.

12 maart 2013 om 15:37

Naja ik heb ook zo'n soort principe.
Iemand die nog niet eens een naam van iemand fatsoenlijk weet of spelt is totaal niet serieus te nemen wat betreft zijn mening of oordeel over degene waarvan hij de naam niet eens goed weet... (zeker niet als het nota bene al meerdere keren voor gedaan is in een artikel..)

Dat geldt nu voor jou met Sjaak Swart en dat geldt bijvoorbeeld voor van der Gijp/derksen over Serero en andere spelers waarbij ze dat doen.

Kom op zeg, een naam, hoe moeilijk kan het zijn.
Zeker bij Swart die onderhand toch wel bekend is...

Als wij (ajax) geen kampioen worden, zal het mij een worst wezen wie het wel wordt.

Ik gun het voor de rest niemand.
Al die gasten die zich Ajacied noemen en het een andere club (en zeker die uit rotterdam) gunnen, sporen in mijn ogen niet.
Waar is die rivaliteit van vroeger?????

12 maart 2013 om 13:13

Rivaliteit is er nog steeds wel hoor, maar er bestaan ook nog mensen die respect hebben voor hun rivaal.

Ik wil niet zo'n zielig perssoon zijn die gaat roepen dat Ajax moet gaan verliezen omdat anders Feyenoord kampioen kan gaan worden. Destijds was dat wel andersom toen Feyenoord tegen Twente moest spelen. Toen kwamen zelfs enkele Feyenoord-supporters de training van hun club verstoren om even te vermelden dat ze tegen Twente moest gaan verliezen.

Nee, zo ben ik niet. Feyenoord was en is altijd de rivaal, maar ik heb wel respect voor deze club. Vooral voor wat ze nu bereikt hebben.

Ik ben benieuwd wat hij kodagat zeggen, wanneer de competitie er weer anders uit ziet.

AZ zal komend weekend alles op alls zetten om Ajax verslaan, immers dat is ook goed voor hun als PSV kampioen gaat worden en natuurlijk gaat FC Utrecht voor een stunt zorgen in Rotterdam, want op het moment dat Feyenoord praat over de titel vergeten ze te voetballen.

Het kan natuurlijk wel zijn dat de arbitrage een handje gaat helpen, net als afgelopen weekend bij Feyenoord en zo niet, dan zal de Knvb wel helpen.

Laten we ook ophouden ver het gezeik van de gemeentelijke gelden aan Psv, dit is een besluit wat genomen is en klaar!

Afsluitend kunnen we met zijn allen vast stellen dit jaar wordt het wederom een kampioen van de armoede. Na zoveel verliespunten heeft niemand recht om te praten over een waardig kampioenschap.

Dat is nog eens wat anders dan een scheidsrechter uitfoeteren na een wedstrijd.

Ja Sjaak jij bent Ajaxied maar er zijn veel meer mensen die het Feijenoord gunnen daar ben ik er een van wij zijn ondertussen beu dat Amsterdam of Eindhoven het zouden worden wij verdienen het een jonge groep met bijna alles eigen jeugd .br En de trainer is ook een fantastische man zoals hij met de jeugd omgaat.br We kennen Sjaakie ondehand wel.

12 maart 2013 om 17:28

@ Nits

Degene die aan het einde bovenaan staat verdiend het gewoon omdat zij de juiste prestaties hebben geleverd. Het is harstikke goed hoe men tegenwoordig te werk gaat in Rotterdam, maar een kampioensschap verdien je altijd nog door je prestaties en niet door het beleid wat je voert . Er zijn nog wel meerdere clubs die het moeiljk gehad hebben maar daarvan zeggen we toch ook niet dat ze automatisch van alles verdienen ?

En wat bedoel jij met "we kennen Sjaakie onderhand wel" ? Nu ken ik hem niet persoonlijk maar ik weet wel degdelijk dat hij dit meent. Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd wat jij hiermee probeerd te insinueren ?

Haal dat mister maar weg. Ze kunnen er beter asociale swart van maken. Hij zet zijn grote liefde compleet voor joker met zijn wangedrag.

Zolang maar Feyenoord maar 4e wordt. Stijgt die gabbers uit zuid beetje te hoog in hun kale knarretje! Kampioen, CL, we zijn weer topclub maar we hebben al 14 jaar geen titel gewonnen! alles hoor je voorbij komen! Straks zeggen ze nog dat ze evengoed zijn als Barcelona en dat ze de beste jeugdopleiding van de wereld hebben.

Echte rivalen die Ajacieden en Feyenoorders haha wat een grote grap zeg. Een Ajacied die Feyenoord de 2e plek gunt!!! Het zijn kontelikkers van mekaar geworden, PSV is de grote rivaal op het moment.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren