Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Marokko stunt opnieuw: penaltykiller Bounou is de held in strafschoppenserie

Laatste update:

Marokko is de stuntploeg van dit WK. De Afrikaanse ploeg ontdeed zich uiteindelijk na strafschoppen van Spanje, dat het vele balbezit niet in een overwinning om wist te zetten. Uiteindelijk zorgde Achraf Hakimi voor extreme blijdschap bij de Marokkanen door de beslissende strafschop te benutten, waarmee de serie op 3-0 eindigde. De kwartfinaleplaats is een unicum voor Marokko, dat nog niet verder was gekomen dan de laatste zestien.

Marokko plaatste zich dankzij een 2-1 zege op Canada voor de achtste finales, maar toch besloot bondscoach Walid Regragui om een wijziging door te voeren. Selim Amallah keerde terug op het middenveld van de Leeuwen van de Atlas en dat ging ten koste van de plek van Abdelhamid Sabiri. Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui speelden zoals te doen gebruikelijk wel. Bij de Spanjaarden viel vooral op dat Álvaro Morata op de bank zat. De spits leek zich in bij de eerste elf van Enrique te hebben gespeeld, met name dankzij zijn belangrijke goals, maar tegen Marokko werd toch weer teruggegrepen op Marco Asensio in de punt van de aanval.

Het helse gefluit van de massaal toegestroomde Marokkanen voorkwam niet dat Spanje de beste indruk maakte in de openingsfase. La Roja zat er bovenop bij Ziyech en de zijnen, maar het eerste kleine kansje was wel voor Marokko. Een vrije trap op een interessante plek was alleen niet besteed aan Hakimi, wiens inzet over het doel van Unai Simón ging. Toch bleven de Spanjaarden de bovenliggende partij en na een klein half uur had Asensio zijn uitverkiezing in de spits luister bij kunnen zetten. Zijn harde volley richting korte hoek verdween echter in het zijnet.

Vlak voor rust kwamen de Afrikanen beter in hun spel. Noussair Mazraoui was de eerste die Simón echt wist te testen met een knal van afstand en in minuut 43 veerden alle Marokkaanse fans op toen Nayef Aguerd uit een voorzet vanaf links maar net over kopte. Een doelpunt maken voor rust lukte echter niet en dus moest het verschil in het tweede bedrijf gemaakt worden. Dani Olmo waagde al gauw een poging, maar diens listige vrije trap werd door Yassine Bounou uit de doelmond weggetikt. De Spanjaarden bleven het ook moeilijk hebben met de defensieve muur en met nog twintig minuten te gaan was er nog steeds niet gescoord.

De Leeuwen van de Atlas voelden dat er wat te halen was tegen Spanje en de nervositeit op het veld nam zienderogen toe. Omdat kansen voor de ingevallen Morata aan de ene kant en collega-invaller Walid Cheddira aan de andere kant niet benut werden, was een verlenging nodig. Daarin bracht Enrique met Ansu Fati nog een extra speler met offensieve kwaliteiten om door het defensieve blok van Regragui heen te breken, waarna een periode van hevige Spaanse druk op het doel van Bounou aanbrak. Die capituleerde niet en zag tot zijn afgrijzen dat Simón dat aan de overkant ook niet deed. De goalie van Athletic Club redde een één-op-één met Cheddira in minuut 105.

Er was na die enorme kans voor de Marokkanen nog maar een kwartier over voor beide ploegen om in open veldspel het verschil te maken. Spanje trachtte dat, net als in de eerste helft van de verlenging, met aanvallend voetbal te doen en Marokko gokte ondertussen op een uitbraak en de eventuele strafschoppenserie. Aan de hand van Sofyan Amrabat, die overal op het veld te vinden was en bal na bal afpakte, sleepte de ploeg zich naar het einde en na een schot op de paal in de allerlaatste seconde van Pablo Sarabia moesten strafschoppen uitkomst brengen. Diezelfde Sarabia miste meteen de eerste Spaanse pingel, waarna Marokko via Ziyech de voorsprong in de serie pakte. Daarna onderscheidde Bounou zich door twee strafschoppen te pakken en chipte Hakimi de beslissende strafschop binnen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Lekker Marokko!!!! Het is jullie gegund

6 december 2022 om 18:49

Vooral nadat Spanje dacht een gunstigere route te hebben na 2e plek. Bewust verliezen van Japan om Duitsland eruit te krijgen en Brazilie + Kroatie te ontlopen. Vervolgens Marokko onderschatten en eruit gaan... Karma heet dat!

6 december 2022 om 18:50

Dacht Spanje dat? Denk je nou echt dat Spanje expres verloren heeft van Japan? Dit Spanje is gewoon een matig team, daar ligt het meer aan.

6 december 2022 om 18:50

Ah ja nu achteraf gezien vind ik het oprecht jammer voor Duitsland. Pff die Spanjaarden hadden geluk met die 7 doelpunten tegen Costa Rica. Voor de rest hebben ze niets laten zien.

Tegen Duitsland ook al de zwakkere, tegen Japan ook al slecht. Echt jammer had liever de Duitsers door zien gaan. Die groeien tenminste in de KO fase

6 december 2022 om 18:51

Er bestaat nooit een gunstigere route. Elke keer weer wordt bewezen dat zogenaamd makkelijke tegenstanders een eindstation kunnen zijn. Gewoon pakken wie je tegenkomt en nooit kijken naar wie er in welk deel van het schema staat. Als je een echte WK wil worden moet je iedereen kunnen verslaan.

6 december 2022 om 18:53

Idd Spanje liet het liggen tegen Japan, die dachten laten we kroatie ontwijken. Deksel op de neus vandaag nauwelijks kansen gecreëerd vandaag.

6 december 2022 om 18:59

Spanje is niet matig, ze hebben een matige coach!

6 december 2022 om 19:21

Haha bewust verliezen, als je dat echt denkt ben je volgens mij niet helemaal toerekeningsvatbaar.

6 december 2022 om 19:22

Fantastisch resultaat voor Marokko, van harte gefeliciteerd voor ieder met een Marokkaanse achter.

Ergens vind ik het ook jammer. Ik kan me nog een tijd herinneren dat we dit soort voetbal niet wilden zien maar dat we in een tijd komen waarin de sierlijke spelers steeds meer verdwijnen en waarin zo’n speelstijl steeds normaler aan het worden is.

6 december 2022 om 19:23

@soccerfan je hoeft niet iedereen te kunnen verslaan. Je moet minimaal 6x winnen en dan ben je WK.

6 december 2022 om 19:24

@Ramos_4, Om heel eerlijk te zijn vind ik dat wel meevallen. Op die 7-0 tegen Costa Rica na hebben de “toptalenten” heel erg verstoppertje gespeeld en hebben ze maar matig gespeeld. Spanje is me echt vies, vies tegen gevallen na die fantastische eerste wedstrijd en het bewijst weer wat ik van te voren al dacht over die zogenaamde wereldtalentjes van Spanje: het valt allemaal wel mee, zeker op dit moment..

6 december 2022 om 20:05

Hou toch op met dat gelul dat Spanje Japan liet winnen. Spanje is gewoon drama en winnen alleen van amateurs zoals Costa Rica. Ze hebben terecht van Japan verloren.

6 december 2022 om 20:13

Daar geloof ik niets van. Spanje is gewoon niet zo goed. De talenten zijn nog niet ver genoeg om een ploeg op sleeptouw te nemen (al zijn jongens als Pedri, Fati en Gavi erg getalenteerd), terwijl de vedettes op hun laatste benen lopen en alles daartussen is veelal hooguit Europees subtop-niveau. Daarnaast vraag ik me af of Luis Enrique geschikt is als bondscoach. Ik heb nou niet de indruk dat dit nou het beste was dat je op kunt stellen als bondscoach van Spanje.

6 december 2022 om 20:17

Ja hoor opeens is spanje slecht omdat marokko van ze wint. Heel zielig! Volgens vz leden zou marokko 1e ronde naar huis gaan met 0 punten. Als je op papier ziet waar de spaanse spelers ziet en oranje met jansen, weghorst etc dan is spanje wereldtop. Marokko levert gewoon een wereld prestatie. Eerst winnen van n.2 fifa ranked team belgie en nu van het grote spanje. Geef ze credits.

6 december 2022 om 21:13

@mbappee93 - En dat bepalen mensen niet zelf?

6 december 2022 om 22:21

Nee. Beetje voetbalkennis en logisch verstand gaat je laten weten dat spanje een topteam is.

6 december 2022 om 18:49

MAROKKO WERELDKAMPIOEN 2022!!!!!!

6 december 2022 om 18:52

Sorry, dat wordt Nederland al.

6 december 2022 om 18:56

Muke

Marokko heefr 3 Nederlands Marokkaanse jongens

Dus als Marokko wint, wint NL ook beetjr

6 december 2022 om 18:58

Als jullie geen wereldkampioen worden na deze uitspraak...

6 december 2022 om 19:06

Dat moet dan een gestolen overwinning worden in de finale 😁

6 december 2022 om 23:58

Oranje heeft al moeite met n.44 van fifa ranking nee. Frankrijk en brazilie zijn favoriet

6 december 2022 om 18:49



Congrats Marokko maar stop aub met dat gefluit de volgende wedstrijd. Dat getuigt namelijk van een ontzettend gebrek aan respect voor de tegenstander.

6 december 2022 om 18:50

Bizar irritant dat fluiten. Niet normaal.

6 december 2022 om 18:52

Gefeliciteerd Marokko!!!! We zijn dooooor!!!!!

6 december 2022 om 18:56

Huh maar als bijvoorbeeld een Argentinie dat doet dan kan het wel?? Dit heeft niks met disrespect te maken joh drink anders nog een glaasje azijn.

6 december 2022 om 19:03

Hoezo kan het dan wel? Ook irritant. De vergelijking gaat sowieso mank daar dit veel verder gaat. Het is letterlijk bij ELKE tegenstander en bij ELK balcontact. Het is gewoon lelijk. Jeetje. De combinatie van fanaticisme en arrogantie met dat ongelofelijke minderwaardigheidscomplex bij zoveel hier is wel wonderbaarlijk om te aanschouwen haha. Sjongejonge.

6 december 2022 om 19:03

Hahaha, je doet alsof je voor het eerst naar voetbal kijkt. Ga lekker ergens anders gefrustreerd lopen zijn. Is juist prachtig om te zien dat marokko een 12e man heeft in de vorm van het publiek.

6 december 2022 om 19:14

Ik hou énorm van een 12e man. Ik zie dat echter liever in de vorm van positieve energie naar het team dat je aanhangt dan de negatieve energie naar de tegenstander. En helemaal als die negatieve energie de standaard is. ZEKER op een WK.

6 december 2022 om 19:19

Gebeurt bij bijna elke wedstrijd. Maar nu vallen we er met zijn allen over want Marokko...

6 december 2022 om 19:20

Die gasten hebben letterlijk elk moment dat Spanje aan de bal was gefloten. Gezien de verhouding in balbezit is dat dus echt ver buiten proportie.

6 december 2022 om 19:24

@Toch wel Je doet of de marokkaanse supporters niet de hele wedstrijd bezig waren met hun team aanmoedigen.
Zoals ik net al zei, je kijkt toch niet voor het eerst naar voetbal? Het is van alle tijden dat de tegenstander word uitgefloten en ik zie het probleem daar niet in. De spelers van spanje werden niet bekogeld vanaf de tribunes dus zeg is eerlijk, wat is nou werkelijk het probleem...?

6 december 2022 om 19:30

Volgende wedstrijd gaan we klappen voor de tegenstander 👍🏻

6 december 2022 om 19:39

Dit gebeurt bij elke wedstrijd van Marokko en is een zeldzaamheid op een WK. Ik heb geen idee hoe je dat kan ontkennen. Of jawel, pure cognitieve dissonantie haha. Wat, denk je écht dat al deze mensen die het irritant vinden op deze site dit alleen maar vinden omdat het Marokko is? Hou toch op man, domme paranoia. Het is letterlijk elke wedstrijd, constant. Ik vind het ook vervelend bij Mexico-Argentinië maar voor beide is het niet de standaard. Ik kijk niet pas net voetbal, neen. Bij clubvoetbal komt dit vaak voor. Bij landenvoetbal, als standaard, bij elk balcontact? Echt niet. Het is lelijk en komt maar bij weinig landen voor. Natuurlijk is het aanmoedigen mooi, dat is iets wat ik zelf al aangaf. Of je leest niet of je doet een strawmannetje, of ja, dat is het sowieso. De passie naar Marokko is prachtig, de excessieve negatieve energie naar elke tegenstander is dat niet.

6 december 2022 om 19:40

Doe dat vooral niet zaio. Al zou dat wel veel mooier zijn dan het gefluit. Vooruitgang dus.

6 december 2022 om 19:46

Ik merk wel excessief negatieve energie richting Marokko en haar fans. Beetje hypocriet, vind je niet? Zal vast niet liggen aan jou. Gefeliciteerd Marokko en Marokkaanse Nederlanders! Puike wedstrijd. Wat was Amrabat toch goed.

6 december 2022 om 19:48

Zou wel een stuk sportiever zijn, dus ik ben voor!

6 december 2022 om 19:55

@toch wel Heb je op deze prachtige voetbal avond toch nog iets gevonden om over te zeiken, gefeliciteerd!!!

6 december 2022 om 19:57

Waar dan? Volgens mij gaat het mij vrij duidelijk om het constante uitfluiten van de tegenstander. Iets dat ik denk ik... 5 keer heb aangegeven magistrate. Je bent aan het projecteren vriend, jammer dat je dat zelf niet doorhebt. Die strategie van kritiek wegwuiven omdat ik dan wel Marokkanen moet haten oid begint echt mijn keel uit te komen. Triestig. Die 'enorme afkeer jegens Marokko' doet zijn werk maar matigjes want ik was voor Marokko deze pot en dat komt vooral door de grote groep Nederlandse Marokkanen, in het team en in Nederland zelf. En dat zal ik de volgende ronde waarschijnlijk ook weer zijn. Weer dat, sorry, calimerogedrag en absolute allergie aangaande zelfreflectie. Projecteer minder, reflecteer meer.

6 december 2022 om 20:26

Is bij bijna geen enkele wedstrijd gebeurd... Zeker niet 120 minuten lang. Negatieve energie...

6 december 2022 om 20:27

Wat merk je precies? Ik zie hier 90% die blij zijn voor Marokko. De negatieve sfeer zorgen de mensen in het stadion zelf voor, om maar niet te beginnen over de mensen op straat.

6 december 2022 om 21:59

Fluiten moet je namelijk alleen maar doen richting Iniesta

6 december 2022 om 23:59

Fluitconcerten vind je bizar ? Hahahahaha kijk je 1e keer voetbal. In elke topwedstrijd komt dat voor.
Zielig dat ze de aandacht naar iets anders willen schuiven. Marokko overwinning zal niemand vergeten en daar hebben mensen het over!

6 december 2022 om 18:50

Heerlijk hoor, Spanje eruit!

6 december 2022 om 18:50

Heerlijk Strijders uit Afrika eerste verassingis door wat een spannende pot, zo heerlijk ingenomen penalties. Amrabat Baas weer en Bounou topkeeper alles tegengehouden.

6 december 2022 om 18:52

Weer 90 minuten of meer naar dat gefluit luisteren, leuk man. Jammer dat ze vandaag zo anti voetbal speelde, al snap ik het wel tegen Spanje. GG Marokko.

6 december 2022 om 18:54

Dat gefluit is ook heel apart. Geen enkel land doet dat op een WK. Leuk dat Marokko door is, maar ze hebben de apartste supporters die er bestaan. Kijk hoe Senegal en Ghana er elke wedstrijd een feestje van hebben gemaakt.

6 december 2022 om 18:57

Dan heb je Mexico vs Argentinie niet gezien lol. Wees gewoon blij dat Marokko het weer flikt en zowat de moeilijkste route tot nu toe heeft gehad in plaats van bezig houden met randzaken…

6 december 2022 om 18:57

Precies, dat is veel leuker. Steun je club en feest er op los dat je al zo ver bent gekomen. Niet dat stomme fluiten.

6 december 2022 om 19:16

Mexico floot bij lange na niet zo hard en lang als Marokko.
Ik vind het overigens niet erg, brengt in ieder geval wat sfeer in het stadion.

6 december 2022 om 19:38

“anti voetbal” Nee dat van die Spanjaarden met alleen maar balbezit is om over naar huis te schrijven. Marokko speelde gewoon best aardig en vond ze zelf de bovenliggende partij 90 minuten lang totdat Williams, Fati en Baldé erin kwam rond de verlenging. Toen werd het volhouden tot de penalties.

6 december 2022 om 21:09

De term anti-voetbal is sowieso een misnomer in deze. Defensief spelen is volledig binnen de regels. En 100% voetbal. Sterker nog, was Marokko vollen bak naar voren gegaan waren ze nu waarschijnlijk naar huis. Schwalbes etc., dat is anti-voetbal

6 december 2022 om 18:54

Met dit plan kunnen ze het iedereen moeilijk maken maar ze hebben wel iets te veel houten klazen in het elftal, zoals die spits die erin kwam en ook die Marokkaanse speler die die penalty mistte. Je kon al zien aan heel zijn motoriek dat hij die bal er niet in zou schieten.

6 december 2022 om 19:12

Fantastisch resultaat voor Marokko, van harte gefeliciteerd voor ieder met een Marokkaanse achter.

Ergens vind ik het ook jammer. Ik kan me nog een tijd herinneren dat we dit soort voetbal niet wilden zien maar dat we in een tijd komen waarin de sierlijke spelers steeds meer verdwijnen en waarin zo’n speelstijl steeds normaler aan het worden is.

Japan zn pingels waren werelds vergeleken met die van Spanje. Als je al zo gespannen bent, ga je toch niet zo'n zielige aanloop nemen en vervolgens een slap schotje produceren. Jaag hem desnoods a la Neeskens hard door het midden.

6 december 2022 om 18:53

A la Ziyech bedoel je, prachtig hoe hij die bal er in schiet. Maar de echte held is toch wel de keeper, die twee pingels pakt. Ook al waren ze slecht ingeschoten.

6 december 2022 om 18:59

Speelde verder slecht trouwens.

6 december 2022 om 19:02

Ziyech speelde helemaal niet slecht haha

6 december 2022 om 19:42

Ik vond Ziyech ook wel tegenvallen, maar na zo’n penalty als Neeskens vergeet je dat inderdaad.

6 december 2022 om 18:57

Mwa, die van Japan waren gewoon intens slecht ingeschoten, die had mijn oma nog tegen kunnen houden. Spanje schoot ze niet perse slecht in, Bounou zat er gewoon goed bij.

6 december 2022 om 19:28

Een penalty die een keeper pakt zijn per definitie een slecht ingeschoten penalty. Bij een goede penalty is een keeper 100% kansloos.

6 december 2022 om 19:42

Mwa, je zag toch wel het verschil tussen de penalties van Japan en Spanje?

6 december 2022 om 19:09

En dan hoorde ik net dat Spanje al een jaar lang geoefend heeft op penalty’s? Hoe slecht hebben ze die wel niet genomen.

6 december 2022 om 18:50

Dat was inderdaad wat de Spanjaarden hebben laten zien. Marokko compleet verdiend door.

6 december 2022 om 18:51

Dat is dan ook weer lichtelijk overdreven...

Knap gedaan Marokko. Jammer van dat gefluit, hoort niet thuis op een WK. Wel leuk dat ze door zijn. Nu hopen dat er niks wordt vernield. Die Bounou is wel een hele coole kikker zeg.

6 december 2022 om 18:53

Wat een onzin. Als supporter probeer je toch op elk mogelijke manier (binnen grenzen) te helpen. Beetje jaloezie bespeur ik

6 december 2022 om 18:56

Heb bij nog geen enkel ander land gefluit gehoord. Spaanse supporters gingen toch ook niet fluiten? Het is gewoon onsportief.

6 december 2022 om 18:59

Het verbaast mij dat je blijft herhalen dat geen enkel land dat doet en na deze wedstrijd toch nog iets negatiefs te zeggen hebt over Marokkaanse fans. Wat dacht je van Argentinie die Mexicaanse spelers massaal uitfluiten??

6 december 2022 om 18:59

Adam

Fluiten hoort niet. Marokkane maken normaal altijd feestje.

6 december 2022 om 18:59

Geen jaloezie, het is gewoon vervelend. Als je je ploeg wilt aanmoedigen, ga dan lekker een liedje zingen met z'n alle

6 december 2022 om 19:01

Ik begrijp het je kunt wel, maar zo te zien helpt het wel. Marokko wint niet van de minste landen

6 december 2022 om 19:04

Als de Spaanse supporters gingen fluiten zou niemand ze toch horen door het gejuich van de Marokkaanse hahaha en dat is zo bij elke wedstrijdf

6 december 2022 om 19:04

Sporen jullie wel helemaal? Je moet er alles aan doen om je land te supporten. Als Ajax in de finale staat en de fans fluiten tegen het andere team zou je ook niks zeggen. Jullie zijn gek dat jullie hier uberhaupt over zeuren. Ga lekker over iets anders zielig doen

6 december 2022 om 19:16

Ik als Marokkaan ben met je eens dat fluiten echt irritant is. Maarja dat zijn waarschijnlijk toeristen die in het buitenland wonen en geen echte Marokkanen. Want hier in Marokko is echt een feestje en is er veel respect naar Spanje

6 december 2022 om 19:19

Jaloezie op het creëeren van een negatieve sfeer in een stadion op een WK? En bij letterlijk elke wedstrijd, bij elk balcontact van de tegenstander? Hmm. Prioriteiten liggen toch anders. Ik zie passie en fanaticisme toch liever positief geuit worden, maar wie ben ik. Zeker op een WK dat zou moeten verbroederen, al heeft alle politieke nonsens dat vanaf het begin al ontzettend moeilijk gemaakt. Al bij al nog steeds blij dat Marokko door is maar dat doet niets af van hoe ontzettend naar het is.

6 december 2022 om 20:27

Wat een onzin. Ik weet niet of je de laatste wedstrijden in Casablanca hebt gezien. Echt heksenketel. Echt BS dat gejank hier om het fluiten want dit gebeurt ook gewoon als Feyenoord niet de bal heeft of in de welbekende heksenketels in Turkije.

6 december 2022 om 20:32

Je schedel is wel dikker dan de pens van Bruls. Burgemeester Nijmegen, zoek maar op.Of je kan niet lezen maar die kans lijkt me kleiner.In clubvoetbal is dit normaal en matig. In landenvoetbal absoluut niet normaal en SUPER matig. En het is vooral lelijk omdat het echt de standaard is. Elke tegenstander, elke minuut. Ga daar nou eens op in maat en kap met die nutteloze vergelijkingen met clubvoetbal.

6 december 2022 om 21:16

Klopt idd. Kan ik goede kopstoten mee uitdelen

Kijk maar eens voor de gein naar wedstrijden tussen Argentinië en Brazilië. Gebeurt exact hetzelfde. Dan wordt het passie genoemd.

Het moet vast vreselijk zijn om met jezelf te leven waarbij je telkens maar op het negatieve moet focussen. Hoe dan ook: geniet er lekker van dat Marokko vandaag heeft gewonnen, of niet

6 december 2022 om 21:33

Heb ik gedaan! Doe ik nog steeds! Fan van dit Marokko. Ik ben alleen nogal klaar met dat calimero-gedrag en de enorme reflex om elke vorm van kritiek maar op 'mijn afkeer van Marokkanen' te schuiven. Daarnaast, nogmaals, we gaan zien if Argentinië tegen Nederland constant fluit. ook zeg ik niet dat het geen passie is, het constant uitfluiten. Het is misbruikte passie. Kusjes.

6 december 2022 om 18:55

Staan ook niet bekend als de meest sportieve supporters toch.

6 december 2022 om 19:00

Die van feyenoord?

6 december 2022 om 19:23

Nee die van ado denk ik

6 december 2022 om 19:03

Ach joh dat fluiten hoort er gewoon bij. Mooi om wat passie bij fans te zien in plaats van dat rustige landen publiek

6 december 2022 om 19:29

Ik kreeg van fluitconcerten juist een boost. Ik begrijp ook niet dat mensen er zo'n probleem van maken.

6 december 2022 om 19:11

Joh, is ook een duel met historie tussen beiden landen. Hoort absoluut thuis op een WK. Beetje passie en sfeer is altijd welkom.

6 december 2022 om 21:35

Vroeg me dit dus af en nu ben jij hier; welke historie? Kan mij niks specifieks heugen op voetbalgebied.

Wat bizar slecht ingeschoten penalty's. Meer kan ik er niet van zeggen.

6 december 2022 om 18:51

Echt hoor. Vroeger ramde je ze met volle overtuiging in de hoek met een goede aanloop. Tegenwoordig nemen ze de pingels zo ongeveer uit stand. Leuk als je dat geperfectioneerd hebt als Lewandowski of Jorginho, maar als je ze nooit neemt dan kies je toch een hoek en schiet je hem er zo hard mogelijk in.

6 december 2022 om 18:51

Die aanloopjes ook, alsof ze hun hond even uit gaan laten.

7 december 2022 om 06:47

Nou precies. Maar owee als de keeper een mm zijn schoen van de lijn haalt voordat de bal is geraakt. Persoonlijk zou ik zeggen, de penalty moet in vloeiende beweging genomen worden.

6 december 2022 om 18:52

Of uitzonderlijk goed gekeept van Mr. meeste clean sheets 2021 Bounou die samen met Luukinho eigenhandig de Europa League won?

6 december 2022 om 19:22

Wat dacht je van allebei? Maar vooral slechte penals? Als je hem goed inschiet heeft 'mr. Meeste clean sheets 2021 Bounou' nog altijd geen kans. Beetje objectiviteit is fijn, zelfs als je naam draufganger is

6 december 2022 om 18:58

Spanje krijgt een penalty trauma nu.

6 december 2022 om 19:40

Zoveel penaltynemers tegenwoordig nemen amper een aanloop en wachten tot de keeper een hoek ingaat. Werkt tegen de meeste keepers, maar als de keeper daar zelf op heeft getraind (lang blijven staan, eventueel een lichaamsschijnbeweging naar de andere kant) dan zijn zulke penalties super makkelijk te pakken. Chapeau voor die Marrokkaanse doelman, die deed het perfect

Gefeliciteerd voor alle Marokkanen!!! Ik claim deze als afrikaan ook haha

6 december 2022 om 18:51

ik ook een beetje

6 december 2022 om 18:52

Deze mag je zeker claimen. Dit is toch een wereldprestatie! Wat een eenheid. Niet kapot te krijgen. Leuke WK uitslagen, alles kan!

6 december 2022 om 19:00

Deze claim ik ook als halve Somaliër/Nederlander.

Maar wat gun ik Marokko dit enorm zeg, wat een strijders!!! Stel je voor dat Nederland tegen Marokko moet in de finale.... 👀

6 december 2022 om 19:23

Dat zou echt magistraal mooi zijn. In een perfecte wereld.
In de onze? Nein danke. Dat gaat HELEMAAL verkeerd en niet alleen in Nederland.

6 december 2022 om 19:01

Hahah dankjewel boys, ben overigens ook een Arsenal fan dus we zitten wel goed hier. xD

6 december 2022 om 19:31

Elke Europeaan kan deze overwinning dan zeker claimen.

6 december 2022 om 22:56

Deze overwinning is voor elke Afrikaans voetball supporter. Net als toen Ghana de kwart finale haalde was ik ook fucking trots op me Afrikaanse broeders !!!!

7 december 2022 om 00:09

Ik claim deze als Hollander ook gewoon hoor. Als m'n buren staan te feesten dan ik ook

Gefeliciteerd Marroko! Wat een wilskracht en wat was die keeper fantastisch!

Haha en sommige dachten dat Spanje wereldkampioen zouden worden na 1 leuke pot tegen een van de zwakste landen van dit WK. Man man wat een overschat elftal. Dat die Luis Enrique 3 topspelers thuis laat is nog des te triester. Je beste keeper, verdediger en middenvelder notabene. Krijg je als je met een bepaalde voorkeur spelers gaat selecteren.

6 december 2022 om 18:50

Misschien kan hij er morgen op Twitch nog eens uitleg over geven. Luis Enrique: just chatting. Genoeg tijd voor nu hij weer werkloos is.

6 december 2022 om 18:52

Ik had gehoopt op een hottub stream! Op de blaren zitten na zo n wanprestatie. Prachtig voor Marokko dit.

6 december 2022 om 18:51

Echt he.

Gruwelijk, gefeliciteerd voor de Marokkaanse Nederlanders. Wat een mega knap resultaat. Bonou echt pure klasse hoor.

6 december 2022 om 18:52

@derKaiser, ik vind het nu vooral jammer voor Duitsland. Die zijn uitgeschakeld omdat Spanje 7 had gescoord tegen Costa Rica.

Spanje was tegen Duitsland ook de mindere en tegen Japan ook. Zonde van Duitsland is een land dat groeit in de KO fase

6 december 2022 om 18:56

Duitsers hadden zelf maar van Japan moeten winnen ipv handjes voor mondjes en gekke huppeltjes. Ja die hadden niet misstaan qua kwaliteit ipv Spanje, maar als je naar een WK komt en je vervolgens drukker maakt om politiek dan je voetbal, dan verdien je imo het eerste vliegtuig terug.

6 december 2022 om 19:03

Als Chelsea-fan hoor jij toch juist te weten dat Rüdiger dat huppeltje vaker doet

6 december 2022 om 19:08

Ja om te provoceren. Het is echt niet dat ie dan ineens sneller is ofzo. Rudiger is heeft een paar steekjes los zitten en soms is het fijn om in je team te hebben, maar dat ie loopt te zuigen zagen we in zijn Chelsea tijd ook al wel.

6 december 2022 om 18:53

En stuurt z'n beste back naar huis omdat die de eerste wedstrijd zou missen door een lichte blessure.... Alleen als Lucho vertrekt komt waarschijnlijk Marcelino die ook een behoorlijke voorliefde voor spelers heeft waarmee die al eens eerder heeft samengewerkt, krijg je straks nog een platte 4-4-2 met Gabriel Paulista centraal achterin.

6 december 2022 om 18:53

Bundesliga fan die z'n gram wil halen nadat Spanje ( bekend van de superieure La Liga) is uitgeschakeld nou suprise hoor Jezus zeg tribale shit altijd van deze gast!

6 december 2022 om 19:22

Die superieure La Liga waar Atletico, Barca en Sevilla pak slaag kregen van Leverkusen, Bayern en Dortmund?

6 december 2022 om 19:25

Die laatste zin is vrij ironisch na het zien van jouw gemiddelde reacties de laatste week.

6 december 2022 om 20:08

Ja de superieure La Liga waar 8e of 9e plaats Villarreal de Duitse recordkampioen Bayern München sloopte en die met afstand de meeste CL èn EL wonnen maar liefst 8 of 9 CL afgelopen 10 jaar en tig EL idem dito terwijl Bundesliga kneuzen sinds 2002 welgeteld 2 CL en zelden tot nooit de EL wonnen iets van 2 keer terwijl La Liga minimaal 9 keer ofzo echt lachwekkend! 😭😭

6 december 2022 om 20:10

@tochwel

Jezus, usual suspect Samcro troll weer met een dubbel account genaamd Toch wel echt pleurt op aub


Ja de superieure La Liga waar 8e of 9e plaats Villarreal de Duitse recordkampioen Bayern München sloopte en die met afstand de meeste CL èn EL wonnen maar liefst 8 of 9 CL afgelopen 10 jaar en tig EL idem dito terwijl Bundesliga kneuzen sinds 2002 welgeteld 2 CL en zelden tot nooit de EL wonnen iets van 2 keer terwijl La Liga minimaal 9 keer ofzo echt lachwekkend! 😭😭

6 december 2022 om 20:17

Frankfurt eindigde in rechterrijtje en maakte van Camp Nou een speeltuin. Zo ken je door blijven gaan.

6 december 2022 om 20:19

Hij heeft gewoon gelijk. De jonge toptalenten zijn nog niet in staat om de ploeg bij de hand te nemen en voorin heeft Spanje te weinig scorend vermogen. Bovendien kun je nauwelijks stellen dat Luis Enrique de best mogelijke selectie heeft samengesteld. Eric Garcia is verre van de beste verdediger, Jordi Alba loopt al even op z'n laatste benen, Busquets kan totaal niet verdedigen, Ferran Torres is verre van indrukwekkend en Ansu Fati het nog niet bepaald veel wedstrijdritme. Het is vreemd dat sommigen van hen de voorkeur kregen boven spelers die het beduidend beter doen.

6 december 2022 om 20:21

Samcro? Dat is een user hier, niet? Ja, ik heb wel eens wat reacties gezien van hem. Maar ik ben dat niet. Haha, het maakt ook niet uit. In jouw hoofd ben ik nu ongetwijfeld en onveranderlijk een of andere dude waar jij een vendetta mee hebt op een voetbalforum. Je ziet spoken lol. You do you. Ik moest gewoon lachen om het feit dat jij iemand van 'tribale shit' beticht na het zien van meerdere door jouw geschreven reacties. Reacties vol tribale shit. Ironie is pijnlijk maar ook geinig. Fijne avond, samcro cant hurt you.

6 december 2022 om 21:12

Ik zei al. Wat ik zeg maakt toch niet uit haha, jij doet maar wat. Bedankt voor de bevestiging. Veel plezier in je paranoide spookwereld.

6 december 2022 om 18:54

Hier heb je je verrassing @DerKaiser123

6 december 2022 om 19:11

Op papier was Spanje van tevoren 1 van de favorieten. Maar het gebrek aan scorend vermogen breekt ze weer op.

Mijn voetbal pouletje op werk kan ik haast wel weggooien nu.

6 december 2022 om 19:25

Lol Spanje is nooit een kandidaat geweest.

6 december 2022 om 20:20

Mua, dat dacht ik ook totdat ik de selectie zag en met name de opstelling waarmee Luis Enrique speelde. Verdedigend was het niet bepaald stabiel en voorin is er te weinig stootkracht.

6 december 2022 om 20:23

Ehm. Bij mij toch wel hoor. Net zoveel ale Duitsland.

Jáaaáaaaaaa! Marokko! Heerlijk!

Gefeliciteerd aan de Marokkanen onder ons, dit is historisch natuurlijk.

Hoe kan Spanje het zo slecht doen? Wtf zeg. Marokko verdient, maar eigenlijk ook niet blij want het worden straks weer rellen door die gasten.

6 december 2022 om 18:58

als k volgende keer naar de mac ga wil je dan mee? weet ik in ieder geval zeker dat er genoeg zout is voor mijn friet

6 december 2022 om 19:02

Ik doe zout op mijn patat, weet niet wat ze in België doen?

6 december 2022 om 19:03

Want zijn opmerking was heel erg zout? Dit heb ik nog nooit gehoord.

7 december 2022 om 00:11

Salty...

6 december 2022 om 19:01

‘weer rellen’… dat was alleen bij de overwinning van België het geval. Bij winst Canada was het gewoon vredig feest vieren en zelfs agenten die gezellig meededen. Zet anders je bril even af en bekijk het vanuit een ander perspectief kerel!

7 december 2022 om 06:58

@sysflow, dan moet jij toch nog even de nieuwsberichten er op terugkijken, na Canada is er wel degelijk door de ME opgetreden, en het weer rellen klopt inderdaad want ook gisteravond gingen ze weer los, toch raar om dat na een overwinning te doen. dit is een historische overwinning voor marokko, en dan moet je het zo gaan uitten.

6 december 2022 om 19:01

Ik gun het de spelers, de staff en de tientallen miljoenen Marokkanen op deze planeet, ondanks de acties van een groep imbecielen die vroeger niet genoeg aandacht kreeg van papa en mama.

Gruwelijk!!!
Gefeliciteerd aan alle Marrokanen❤️

Gefeliciteerd Marokko.
RIP steden

6 december 2022 om 19:03

Is dat het enige wat je kan zeggen, kinderachtig joh

6 december 2022 om 19:07

Hoezo? Ik feliciteer ze toch. Ik gun ze het ook wel. Maar toon ook berouw voor onze Nederlandse steden straks. Is wel het minste wat we kunnen doen.

6 december 2022 om 19:03

Ik ben er ook bang voor, desalniettemin zijn er heel veel oudere Marokkanen die het vandalisme afkeuren. Bij deze iedereen gefeliciteerd

Gefeliciteerd aan alle (nederlandse) Marokkanen! Prachtige stunt, geniet hiervan!! Houd aub wel de stad heel

Wat een fantastische prestatie. Ik moet het de Marokkanen nageven. Ze hebben zeker geen verstoppertje gespeeld en de overwinning na strafschoppen is in mijn optiek volledig terecht.

6 december 2022 om 21:49

Naar welke wedstrijd heb jij gekeken?

Gegund Marokkanen, stiekem kon ik een glimlach om die falende Spanjaarden niet onderdrukken. Geniet ervan!

6 december 2022 om 18:51

Voor mij idem. Nu Frankrijk er nog uit en dan maakt het voor mij niet uit wie die beker pakt.

tsja als je de penalty's zo neemt kan je nooit winnen. Dit is toch geen inschieten man wat een schande, echt waar.

Portugal staat al in de halve finale.

6 december 2022 om 18:53

Laat Portugal maar eerst winnen van Zwitserland.

6 december 2022 om 19:08

Die Bounou staat bekend als Penalty killer bij Sevilla en uitgerekend Hakimi laatste penalty inschoot geboren in Spanje.

Altijd jammer als anti-voetbal wint..

6 december 2022 om 18:51

Lekker met 10 man voor het doel staan 120 minuten. Ach, Spanje wilde toch niet voetballen leek wel. Tijd voor een andere trainer.

6 december 2022 om 18:52

Marokko had de grootste kansen. Spanje speelt oeverloos de bal rond, ook weinig aan om naar te kijken. Ik heb van alle wedstrijden van Marokko genoten dit WK, dik verdiend.

6 december 2022 om 18:57

"Anti-voetbal" alleen weer op een Nederlandse site krijg je deze onzin. Zwakkere teams moeten voortaan lekker open aanvallend spelen zodat bepaalde mensen blij zijn. Nederland speelt ook zo lekker verdedigend en het kan me niet schelen zolang er maar gewonnen wordt.

Ps: dat eindeloze getik is pas een verschrikking om te zien, 1000 passes en 1 schot op doel. Wat fantastisch!

Wat een slechte penalty’s van Spanje zeg tfoeee stuk voor stuk

Wow! Niet echt verwacht maar verdiend als je als Spanje 3 strafschoppen mist, geen enkele erin schiet!

Wat een vreugde voor de Marokkanen. Wie weet straks nog Nederland-Marokko 😅

Is dit het verste waar ze ooit zijn gekomen?

6 december 2022 om 18:52

Ja, dit is het verste ooit! Nog nooit Afrikaans land halve finale, dus hoop dat ze nog even doorbekeren. Het is de Marokkanen van harte gegund. Genoten van Amrabat, wat een strijder!

6 december 2022 om 19:12

Halve finale gaan ze niet halen, maar dit is een hele prestatie al hoor!!

6 december 2022 om 19:42

Alles kan in voetbal. Zomaar roepen dat het niet kan is nergens op gebaseerd. Ze konden ook niet van Spanje winnen en zie daar

6 december 2022 om 20:03

Van dit Spanje is zeker te winnen maar hierna houdt het gewoon op hoor!

Dubbel en dwars verdiend! Heerlijke strijdlust van de Marokkanen! Vanavond is geschiedenis geschreven.

Ik snap niet waarom spelers met zo'n slap aanloopje aankomen. Je kiest toch al voor je naar de stip loopt een hoek en schiet hem daar hard in.

6 december 2022 om 18:53

Proberen wellicht op de keeper te anticiperen. Snap ik zelf niet, want dat maakt je schot enkel onzeker

6 december 2022 om 18:55

Vroeger wel. Nu is de trend een zo gek en traag mogelijke aanloop, het liefst met hupje, en dan de bal met een zo’n laag mogelijke snelheid in het doel passen. Vreselijk om te zien. Inderdaad gewoon op de 16 meter gaan staan, een hoek kiezen en schieten.

Prachtig gevochten en prachtig al die emotie in het publiek. Ik gun het marokko van harte!

Dit Spanje is zo inspiratieloos. Ga nog 100x passen tussen Rodri en Laporte. Ook die aanval is echt drama met Morata en Fati. Beide waren lachwekkend slecht. Konden nog 3 uur voetballen zonder een goal. Gefeliciteerd Marokko!

Zeer knappe prestatie om een van Europas beste landen uit te schakelen.

6 december 2022 om 18:53

Dit was niet een van Europas beste landen hoor. Kom op he, met Asensio als spits en dan die Williams en Soler enzo die invallen.. wat een armoe zeg. Fransen brengen dan een Tchouameni ofzo, Engelsen brengen Foden, zelfs wij met Berghuis kunnen meer gevaar brengen dan dit Spanje.

6 december 2022 om 20:53

Dit Spanje was echt zo overschat. Vele mensen zagen dat al voor het WK begon.

Keepertje hoor, kanppe prestatie! Gefeliciteerd aan iedereen die Marokko een warm hart toedraagt

HEEEEERLIJK DIT !!!!! KWARTFINALE!! WE WORDEN WERELDKAMPIOENNNNN

Wat een stunt zeg, Marokko door! Waarschijnlijk nu tegen Portugal (al zou ik het geweldig vinden als Zwitserland stunt ook). Benieuwd waar ze kunnen komen!

Hahaha! Heerlijk. Dat vreselijk naïeve tiki taka afgestraft. Marokko gefeliciteerd.

Mooi man! Gefeliciteerd (halve) Marokkanen! Enne, lekker feest vieren hè, niet rellen.

Gefeliciteerd Marokko! Het voetbal was niet om aan te zien maar het gaat om het resultaat. Weer geschiedenis geschreven en we houden nog steeds hoop op een finale Nederland - Marokko 😋

Heel jammer dit. Die relschoppers gun ik echt niks. Vandaag zeker weer met menigte de stad afbreken en hebben ze nog een wedstrijd…
Snap btw ook niet dat je een penal zo slecht kunt nemen als Spanje zijnde.

6 december 2022 om 19:44

Maar daar kan het voetbalteam toch niks aan doen. Die hebben gestreden voor wat ze waard waren, met succes.

6 december 2022 om 21:11

MrMischa zeker waar! Marokko had beste kansen maar vergeten te schieten. Maarja nu 3 uurtjes verder en je ziet de ellende al weer…

6 december 2022 om 23:29

Maar als FC twente hooligans rellen Fiorontina fans in elkaar meppen zijn het gangsters. Wonen 500duizend marokkanen in NL waarvan er misschien 500 staan te rellen. Hoeveel procent van alle Marokkanen zijn dat? Juist ja.
Ik praat het niet goed, maar om constant dit benomen wordt ik moe van.

7 december 2022 om 07:00

Brunno22alves. Nee hoor die mensen hoor je keihard aan te pakken. Net als die 500 man die je zegt. Het probleem is wel wat groter dan die 0,1% helaas. Het probleem is dat deze mensen na een waarschuwing een boete een nachtje cel of een lullige taakstraf van 16 uur toch weer door gaan. Deze mensen moet je zo hard aanpakken bij meerdere incidenten dat ze hier geen bestaansrecht hebben.

Poeh heel knap. Die penalty’s op het Wk zijn toch erbarmelijk slecht al dit hele toernooi!

Het valt mij op dat heel veel strafschopnemers geen "normale" aanloop nemen, wat is dat toch met die rare aanlopen. In mijn optiek kan je dan minder goed/hard schieten. Maargoed wie ben ik...

6 december 2022 om 18:51

Nee je het gewoon gelijk. Maar spelers zijn bang om hard te schieten.

Nog slechter dan Japan met die penalties, wat slecht zeg.

Gefeliciteerd Marokko! Hou het een beetje netjes op de straten aub

Stuur de ME maar naar alle hoofdsteden want je gaat ze nodig hebben...

Maar wat een stunt, zo gaaf dit.
Erg tof gedaan, hoop dat ze nog veel meer kunnen stunten!

Weer hele slechte pingel hoor...

Helaas alleen de penalties kunnen zien maar ook Spanje neemt ze heel slecht maar de keeper van Marokko stopt ze ook goed. Mijn felicitaties aan mijn Marokkaanse broeders, geniet ervan!

Had spanje nou maar 1 schot op doel? Tja... eindeloos breien en tikken, maar niet concreet wat proberen schiet natuurlijk niet op. Erg slecht ingeschoten die strafschoppen ook...

Sterkte aan de politie vanavond, iedereen ramen dicht timmeren want dit wordt weer rellen vanavond

Lekker Marokko!!! Wordt weer gekkenhuis dadelijk en terecht! Wat een prestatie!

6 december 2022 om 19:23

Je praat wel anders als jouw auto in de fik wordt gezet.

6 december 2022 om 20:04

Nee hoor. Mijn auto zit in een parkeergarage.

Geweldig dit. Gun ze n groot feest

Gefeliciteerd Marroko, maar wat een vreselijke strafschoppen van Spanje zeg

Stuntje, gefeliciteerd! En nu lekker binnen blijven.

Gefeliciteerd Marokko. Maar nu wel binnen blijven de rest van de avond😂

Marokko mag nummer 21 nooit meer opstellen. Gefeliciteerd allemaal!

Wat een zure reacties van sommige zeg…

6 december 2022 om 18:55

Echt hoor. Nemen ze "onze" gewoonten over is het weer niet goed.

Fantastisch, gefeliciteerd VZ mocro's. Lullig voor Spanje, want je kan penalties niet het goal in passen en schieten is vies.

Haha prachtig 😍 gekkenhuis. Gefeliciteerd

Is het ooit eerder gebeurd dat een land geen 1 penalty weet te scoren op een wk?

Strijders hebben gewonnen!

Prachtig! Dik verdiend!

Dima Maghreb Broeders en zusters van Marrokaanse afkomst. Ik ben altijd voor de underdog en aangezien niemand in jullie geloofde en niemand voor jullie hoopte.

Als ze niks meer kapot maken en kappen met dat gefluit, prima dat ze door zijn, anders is het gewoon irritant volk!

7 december 2022 om 00:07

Inderdaad beledig maar 40 miljoen Marokkanen. Gelukkig gebeurt dit niet met uw volk

Haha die Spaanse penalty's. Zo slap inschieten en dan ook niet eens in de hoek. Kom je als invaller in het veld en dan neem je z on strafschop.

Feli Marokko, houden jullie wel alles heel?

6 december 2022 om 19:11

Ja en dan hoor ik dus net dat ze alle Spaanse spelers minimaal 1000 penalty’s hebben laten nemen over het afgelopen jaar. En dan schiet je ze als het er om gaat zo in. Ongelofelijk!!

Gefeliciteerd Marokkaanse vrienden. Geniet ervan.

Erg knap van marokko mooi om de emotie te zien.

Het is het team van harte gegund. De relschoppers gun ik dit niet. Gefeliciteerd Marokko

Fantastische prestatie. Amrabat was fenomenaal. En die keeper natuurlijk in de strafschoppenserie. Gefeliciteerd Marokkanen!

Leuk voor Marokko, ondanks dat de spelopvatting nu niet echt heel leuk is om naar te kijken is het wel effectief. Nu hopen dat ze het spul wel heel houden. Overigens vind ik het constante gefluit echt bloed irritant.

6 december 2022 om 18:56

Vind je? Ik vind het 10x leuker dan dat eindeloze rondpassen van Spanje zonder één keer de diepte te zoeken. Marokko speelt gewoon realistisch tegen een ploeg die een zeer goed positiespel machtig is. Uiteindelijk ook nog de betere ploeg geweest. Terecht door dus.

Daarnaast is het ook niet zo relevant hoe leuk het is. Het is een WK, enige dat telt is winnen. Wij hebben op wel tig eindrondes de complimenten gekregen. Maar we willen na 3 verloren finales ook wel eens gewoon die beker. Hoe? I dont fucking care.

6 december 2022 om 19:02

Mag je vinden, ik zie dat anders...

dat trainers het nog steeds toelaten om spelers op eigen manier een penalty te laten trappen, zonder enige overtuiging. echt slecht getrapt

Doei doei Enrique, arrogante engnek! Wou ons in slaap tikken zonder spits, met een middelmatige keeper op doel. Heerlijk dit!

Eerlijk is eerlijk ze hebben gestreden en verdiend gewonnen, gefeliciteerd aan alle Marokkaanse broeders

Oh wat hoop ik toch dat ned-arg in penalties eindigd. En dan uiteraard wel winnen. Maar die spanning er omheen is fantastisch. Het boeide me geen hol wie er van deze 2 doorging, maar stijf van de spanning. Magisch effect bij zo'n eindronde.

Geweldig voor Marokko!! Nu doorstoten en op naar een leeuwen finale: Nederland - Marokko

Alle supporters van Marokko - van harte gefeliciteerd! Geweldig dat een Afrikaans land de toon blijft zetten op het WK, en een van de topfavorieten eruit gooit.

6 december 2022 om 18:54

Een van de topfavorieten? Brazilië, Engeland en Frankrijk zijn imo de topfavorieten.

6 december 2022 om 19:41

Hou op!! Opeens wanneer Spanje is uitgeschakeld zijn ze geen favoriet. Marokko heeft het gewoon geweldig gedaan.

Nederland Marokko finale 😬

6 december 2022 om 19:09

Ik zou er voor tekenen. Appeltje eitje. 3-0

Ik dacht dat ik gisteren met Japan een slechte strafschoppenserie gezien had, maar Spanje kan er ook wat van.

Dat getikt van Spanje is het niet meer leuk om naar te kijken,rondos op het middenveld...

6 december 2022 om 20:49

Tikken om het Tikken is het vorm van anti voetbal is dat risicoloos is het. Breed naar achteren laf voetbal om met zoveel middenvelders te spelen

Vraag me af welke steden er vanavond gaan sneuvelen:D

6 december 2022 om 20:03

Het is alweer goed raak met rellen, vernielingen en vuurwerk gooien. Als je alleen al ziet hoeveel politie op de been moet zijn. Echt te triest voor woorden dat volk daar (en daarmee bedoel ik de raddraaiers).

Klaar. Nu moeten we ‘t WK winnen ook. Sorry Brazilië, maak plaats. 🇲🇦🇲🇦

Het is te hopen dat Nederland een beetje heel blijft, triest genoeg.

Benieuwd hoe die voormalig assistent van Enrique hier naar kijkt nadat ie spanje het vorige toernooi naar de eindrondes had geleid met goed voetbal en daarna moest wijken

Heerlijk, je zou zo’n busquets toch een draai om z’n oren geven met zo’n belachelijke klote penalty? Doei doei Spanje

Hele wedstrijd de instelling om penalty's te forceren, is ze gelukt. Gefeliciteerd met de overwinning aan iedereen die Marokko lief heeft! Jammer voor iedereen die voetbal lief heeft.

Spanje is altijd de koning van de rondo geweest, maarja het gaat om meer dingen dan dat. Zonder bal is het echt triest en qua directheid al helemaal. Wedstrijd was echt verschrikkelijk om te kijken en daar heeft natuurlijk vooral Marokko alles aan gedaan. Desalniettemin natuurlijk felicitaties aan Marokko, wel mag ik hopen dat iedereen zich wat gaat gedragen vandaag.

Nou waren die wereldtalenten van Barca? Konden ze niet eens even hun verantwoordelijkheid nemen?

6 december 2022 om 18:56

Waar heb jij het over? Sarabia komt erin voor de penalty’s dus die neemt. Busquets is aanvoerder dus neemt zijn verantwoordelijkheid die die heeft.
En Soler is ook nog fris dus niet per se gek dat die neemt.

Wat waren die penalty”s slecht van Spanje niet normaal! Stop en dan Gewoon gelijk mee ze zagen het totaal. Niet zitten

Spanje mag zich kapot schamen. Wat een enorm slechte wedstrijd. Scheidsrechter deed er ook wel alles aan om Marokko verder te krijgen. Maar in the end is Marokko terecht door en dat mag Spanje zich enorm aanrekenen. Hoop dat onze steden heel blijven.

6 december 2022 om 18:58

En Marokko trots!

Krijg je ervan als je met een bejaarde Busquets speelt die het hele saboteerde.

Je verdedigt 80% van de wedstrijd maar je hebt de meeste kansen gecreëerd, ongekend, gefeliciteerd Marokko!

Gefeliciteerd! Erg knap van Marokko. Ben benieuwd hoe ver ze nog kunnen komen. Echt gestreden als Leeuwen.

Het Marokkaans team en de bevolking in Marokko is het nog wel gegund.

De Marokkanen hier in Nederland had ik het absoluut niet gegund.

Jammer dat de goede daar zitten.

6 december 2022 om 18:58

De fans in het stadion ook niet hoor. Onsportiever ga je het niet vinden

6 december 2022 om 18:59

Juist, al het uitschot zit hier

6 december 2022 om 19:02

Onnodig. Laat je niet zo kennen door een paar mennekes van 15 man. Wat kan heel de gemeenschap daar aan doen?

6 december 2022 om 19:55

Omdat ik gerust durf te stellen dat misschien 5 % goede Marokkanen zijn maar de overige 95% het dus verpest voor dat kleine groepje dat wel deugt.
En nee, ik praat niet alleen over die rellen van de afgelopen weken.

6 december 2022 om 22:49

Dat is je eigen referentiekader. Ken genoeg Marokkanen en mijn beeld is toch anders

Finale: Marokko - Brazilië

6 december 2022 om 19:06

Winnaar: Brazilië.

Maar zie eerst maar door Engeland/frankrijk te komen ;-)

Het voetbal heeft verloren….

6 december 2022 om 20:47

De Nederlandse belastingbetaler helaas ook....

Dat noem ik karma. 'met opzet' verliezen van Japan om Brazilië te ontlopen wordt nu lekker bestraft. Dat zeg ik niet omdat Duitsland eruit ligt. Dat land houdt nu schoon schip binnen de bond na het debacle.
De leuze voor strafschoppen is geen korte aarzelende aanloop nemen.

Dit leek meer de lamme tegen de blinde wat een saaie bout wedstrijd.. maar gefeliciteerd voor de minst slechte

Jaaaaaa haha wat een stunt zeg. Heerlijk! Gefeliciteerd Maghrebi's!

Eigenlijk verdiende beide ploegen het niet, voor de kijker misschien wel de slechtste wedstrijd van het WK. Scheids was ook niet geheel onpartijdig maar ben blij dat Spanje eruit ligt met dat saaie risicoloze voetbal.

Don van gaal tactiek werkt ! 🤣 heeeerlijk voor amrabat respect wat een stofzuiger ! Gefeliciteerd Marokkaanse vrienden

veel mensen vinden het spel van spanje fantastisch, maar doe mij maar gewoon een marokko die speelt naar zijn mogelijkheden. van dat eindeloze rond getik wordt ik toch een partij depressief van... ga eerst maar eens normaal penalties leren nemen.
wat een triest niveau was dat he, die aanloopjes zonder enige uitstraling van ik ga um erin schieten.

uiteindelijk gewoon verdiend gewonnen van marokko.
morata trouwens, wat een prutser is dat ook

Gefeliciteerd aan de supporters van Marokko. Schitterende prestatie.Zo wel even de auto in de garage zetten. En dat gefluit in het stadion. Echt symphatie kan je zo voor de Leeuwen van de Atlas niet creëeren.

6 december 2022 om 19:45

Uitfluiten doen alle clubs! Is namelijk niet verboden!

Bizarre gebeuren, ongekend! Wauw. Wat een strijders. Tactisch geweldig gedaan. Spanje kan echt bijna niets inbrengen. 👏🇲🇦

6 december 2022 om 19:06

En dat met spelers die bij Bari, Angiers, Sampdoria en Standard Luik voetballen. Geweldig!!!

6 december 2022 om 19:08

Spanje bijna niets inbrengen? Marokko is van het kastje naar de muur getikt.. Alleen de kansen zijn niet verzilverd. Op penalty's gokken vind ik niet tactisch geweldig. Ik vind het zelfs sneu.

Gefeliciteerd Marokko!!! Voor mensen die anti-voetbal roepen. We hebben gezien wat het aanvallen Korea en Senegal heeft opgeleverd. Hou maar gewoon op en gun het de marokkanen. Zeer terecht door. Dit spanje was niet om aan te gluren!

6 december 2022 om 19:00

Anti voetbal

6 december 2022 om 19:01

Anti voetbal naar huis ja. Spanje speelt lelijk voetbal, ronde op het middenveld zonder een keer te prikken. Snappen het spelletje blijkbaar niet.

6 december 2022 om 19:07

Hahahahahah.. Wat??? Eerste wedstrijd gemist? Spanje speelde juist leuk, attractief voetbal. Marokko kwam hier alleen om de bus te parkeren. Gooide het op penalty's en hebben die verdiend gewonnen, maar als iemand het spelletje hier niet snapt ben jij het wel.

6 december 2022 om 19:12

1 wedstrijdje tegen een matige tegenstander, nou geweldig hoor. Saai voetbal met een beetje rondkijken, als je dat al attractief vindt. Maar ja als je zoveel barca spelers meeneemt had je dit kunnen verwachten.

6 december 2022 om 19:15

Dat je het niet attractief, prima. Maar als je dit anti-voetbal noemt kan je beter een andere sport gaan kijken. Anti-voetbal is vanaf minuut 80 de bal wegrammen en gokken op penalty's. Er was maar 1 team dat wilde voetballen en die liggen er nu uit.

6 december 2022 om 23:42

Spanje speelt alleen maar met onnodige passes een miljoen keer heen en weer tussen Rodri en Laporte. Hebben ook maar een schot op doel gehad. Hebben aan zichzelf te danken met zo’n oersaai spel. Marokko had nog de beste kansen met minstens twee keer 1 op 1 maar die spits van Bari bakte er niks van.

Wauw Amrabat wat voor longen heeft hij? Onmogelijk hoeveel meters en vieze werk dat hij klaart... Niet 90 minuten maar 120 minuten.

Bounou geweldig gedaan ook tijdens de wedstrijd wereld gekeept!

Dima Magreb. Gefeliciteerd! Die coach is wel een goede, heeft het goed neergezet en Marokko kreeg nog grote kansen in de verlenging. Hartstikke mooi, het sprookje gaat verder.

Wat ik nu allemaal voel.. ik kan niet meer praten

Gefeliciteerd Marokko en ik hoop niet dat er weer rellen uitbreken

De Spanjaarden deden me een beetje aan Ajax denken+ het lukt maar niet en gewoon zo door blijven ballen- Gooi die bal voor de goal. Je hebt de Var

Invallers slegen nooit om een penalty te benutten+ te weinig de bal gespeeld

Bono beste keeper van Afrika en verdient de goalkeeper award nu al, en Amrabat in zijn eentje rennen voor zijn land alsof het alles of niets was. En dan Hakimi wat geboren is in Madrid kickt Spanje uit het wk met een pannenka. Bondscoach van Marokko wauw wat een mens is het niet eens 3 maanden bij Marokko en heeft gewoon een topteam neergelegd. Btw valt me op als Marokko speelt voor de wedstrijd wordt er gezegd Marokko gaat moeilijk krijgen etc dan wint Marokko zeggen ze Spanje is matig etc net zoals bij Kroatië, België oke het is een slechte team maar ze kunnen wel voetballen. Nu ook voor het toernooi iedereen zei Spanje wordt wereldkampioen of maakt kans en nu os het matig. Gun eens Marokko en zie het eindelijk eens dat Marokko al die jaren voorruit is gegaan en echt een goeie ploeg is geworden en moeilijk te verslaan is.

Ik hoop dat de ME zich niet inhoud vandaag. Pak die malloten maar lekker aan.

Heb vaak zat benoemd dat de Marokkaanse spelers vaak de mentaliteit en het fysiek missen om mee te kunnen op dit niveau. Bij deze dan; deze generatie logenstraft al die zaken uit het verleden. Niet in de laatste plaats door een geweldige trainer, want tjonge, wat heeft die het goed neergezet.

De topspelers worden in hun kracht gebruikt en de rest speelt in dienst van hen. Voeg daar een uitstekende keeper bij en ik zie ze ook tegen Portugal of Zwitserland een goede kans maken.

Dit toernooi is echt álles mogelijk voor dit Marokko. Een unieke kans om écht heel ver te komen!

Het voetbal heeft verloren. Park the bus na minuut 80 spelen wordt beloond, erg jammer. Heb daarna wel de slechtste penalty's ooit gezien, dus toch verdiend door. Gefeliciteerd Marokko!

Nou, het catenaccio krijgt steeds meer volgelingen. Spanje kon niet, Marokko wilde niet. Dus maar snel weg geschakeld en af en toe de voorspelbare tussenstand gezien. Op het eind maar even gekeken naar het vonnis, want je zag al dat Spanje totaal geen zelfvertrouwen had in die penalty serie. En kunnen we vanavond in de grote steden weer gaan kijken hoe de Marokkanen hun dankbaarheid tonen voor de in Nederland opgevoede internationals;-)))

6 december 2022 om 19:09

Grootste kans was toch echt van Marokko. En tja ook dit is voetbal. Ga je veel aanvallen geef je teveel weg. Zie Senegal, Korea.

6 december 2022 om 19:14

Nee hoor. Spanje had meer kansen. Letterlijk in de allerlaatste minuut nog, tegen de paal. En in minuut 96 oid een goede redding van Bono. Al had die van Marokko er zeker in gemoeten.

6 december 2022 om 20:17

Spanje heeft letterlijk 1 schot op goal gehad. Marokko had drie keer een 1 op 1 kans gehad en 2 daarvan waren van die hele matige reserve spits die nog niet eens bij de amateurs zou opvallen…

Spannende pot... de leeuwen van de Atlas hebben gevochten als leeuwen en verdiend door. Proficiat !!! Was constant aan t appen met een marokaanse collega en we zagen diverse kansen voorbij gaan....spannend.

Ze mogen trots zijn... wat een strijders.

Nederland nu wij strijden voor iedere meter.

Maghreeeeb! AFRIKAAAAAAAA! We worden gewoon kampioen.

Lekker hoor! echt top gedaan! Spanje favoriet na de wedstrijd tegen Costa Rica zeiden ze. Maar goed, gelukkig kijken sommigen verder dan resultaat.
Nogmaals, gefeliciteerd Marokko. Het is jullie gegund!

Unai Simon dook veel te vroeg. Hij lag al in de hoek toen de Marokkaanse speler nog moest schieten.

6 december 2022 om 19:12

Echt he. Hij had die zogenaamde panenka op het laatst makkelijk kunnen blocken. Zat 0 kracht of hoogte achter!

Gefeliciteerd jongens, laat ook van jullie kant zien en gedraag je op de straten, ik weet zeker dat de gunstfactor dan omhoog gaat..!

Geweldig dat Marokko dit heeft weten te bereiken, een topprestatie. En wat een beest is Amrabat! Absoluut de uitblinkende veldspeler. En Henrique's achterlijke selectiebeleid krijgt hij nou vol op zijn smoel. Balde, Fati en de schoonzoon vielen zwaar door de mand. De Gea had vast wel wat pingels gestopt en Aspas had zeker niet gemist van 11 meter.

7 december 2022 om 08:41

Dat blijft achteeraf de koe in de kont kijken met wat je nu zegt.

7 december 2022 om 10:26

Nee hoor Zermatt, dit zei ik vorig seizoen al en voor de Nations League al en ook voor dit WK en velen met mij. Niks achteraf hoor. Het is ook zo dat Madridistas vaak hun bedenkingen hebben, bijvoorbeeld dat een Ramos niet wordt meegenomen en zelfs een Nacho 100 keer beter is dan die schildpad Eric Garcia. En die schoonzoon van Henrique, die viel al bij City, bij mister Barcelona Pep Guardiola door de mand en dat riep ik toen ook al, maar Koning Luis neemt hem gerust mee, geeft hem speeltijd en die maakt er dan een zooitje van. Spanje boeit mij niet verder, ik ben al blij als Carvajal en Asensio ongeschonden huiswaarts zijn gekeerd zodat ze fit zijn voor de tweede seizoenshelft.

En prachtig voor Marokko dat zij als outsider voor zo'n aangename verrassing hebben gezorgd.

Gefeliciteerd aan al mijn Marokkaanse broeders, verdiend!

Potver, wat waren die Spaanse strafschoppen slecht joh. Is zaterdag-kelderklasse niveau

Lekkere overwinning. Mooi die emotie van Amrabat na de wedstrijd. Heb het gevoel dat ze sowieso de halve finale halen.

Hoop dat wij Argentinie pakken. Hoe maaaaakt niet uit. Maar die denken net als de USA even Nederland op halve kracht te pakken.

Marokko is groepswinnaar in een poule met Kroatië, België en Canada.. zegt toch genoeg over de kwaliteit dat ze beschikken...

Dan nog tegen een sterke land winnen als Spanje en geen goals tegen krijgen... Alleen maar Chapeau.

Winnen van België, Spanje, Canada en gelijkspelen tegen Kroatië dan verdien je het gewoon! Nederland had het zeker niet overleefd.


PS: de coach zit er maar twee maanden.

6 december 2022 om 19:47

"winnen van België, Spanje, Canada en gelijkspelen tegen Kroatië dan verdien je het gewoon! Nederland had het zeker niet overleefd."

Waarom moet je nou weer provoceren? Wat een zielige opmerking. We zullen zien wie het verste komt. Ik weet wel zeker dat Nederland verder gaat komen. Met dat anti-voetbal van 'jouw' land is dit het eindstation. 🙋‍♂️

6 december 2022 om 21:21

Nederland had het niet overleefd? Zoiets kun je nooit beweren, want je kunt het nooit bewijzen. Een domme uitspraak. Zeker aangezien Nederland op papier duidelijk een beter team heeft.

Gefeliciteerd Marokko. Op karakter.

Marokko had het natuurlijk wel gewoon al tijdens de wedstrijd af moeten maken. Leek wel alsof ze keer op keer bezweken onder de faalangst als ze een grote kans kregen.

6 december 2022 om 19:26

Denk zeker ook vermoeidheid. Alles gegeven en dan ontbreekt nauwkeurigheid.

Een woord geweldig 🇲🇦👍🏻❤️🇳🇱

Topprestatie!!Van harte gefeliciteerd voor allen die voor Marokko zijn.

Prachtig wat een strijd en passie. Het is jullje gegund!

Sommige reacties snap ik niet echt. Voor de wedstrijd was het ''marokko maakt geen schijn van kans. Die worden gewoon dol getikt. Ik voorspel een makkelijke 4-0 voor Spanje.'' Dan strijd Marokko, gooien al hun strijdlust en mentaliteit erin om de Spaanse druk en getikt te overwinnen. Dat doen zij voor 120 minuten en winnen een penalty serie met reddingen van de keeper en krijg je nog altijd reacties zoals ''anti-voetbal wint''. Voetbal is niet alleen maar rond tikken. Verdedigen is ook een onderdeel van het spelletje. Het is helemaal belangrijk om goed te verdedigen wanneer je tegenover iemand staat die voetballend beter is. Als Marokko frivool ging spelen hadden dezelfde mensen gezegd ''marokko is te naïef. Niet professioneel genoeg om hun strijdplan te veranderen tegen sterkere tegenstanders. Je gaat toch niet 1 op 1 spelen achterin tegen Spanje?! Domme coach! Domme spelers!'' Het is nooit goed.

6 december 2022 om 23:26

Vooral lekker laten kletsen dus

Gefeliciteerd Marokko. Maar wat een haat naar de Marokkanen hier op voetbalzone.
Ze hebben gewoon verdiend gewonnen.

6 december 2022 om 20:08

Is maar wat je wil zien. Veruit de meesten zijn hier (blij) voor Marokko. Niet andersom.

6 december 2022 om 21:50

Toch bizar veel negatieve reacties. Veel meer dan andere wedstrijden.
Dat Marokkanen blij zijn begrijp ik

Gefeliciteerd Marokko. Als ik kijk naar de volgende tegenstander moet die ook nog lukken. Daarna wordt het moeilijk maar niets is onmogelijk

Grappige uitslag die je niet aan ziet komen, heb er niks van gezien maar kampioen zullen ze niet worden.
Ik zag Amrabat tegen Twente met Fiorentina, daar ben ik echt van onder de indruk, hoe deed hij het nu?

Dit zijn van die momenten dat je toch graag bij de ME zit. Die rellende mafkezen helemaal afrossen. Het moet onderhand toch afgelopen zijn met dat rellende tuig. Desnoods schieten

6 december 2022 om 21:34

Bedoel je om je frustratie los te laten? Dan zit je al verkeerd bij de ME lijkt mij. Jij zou niet door de keuring komen 😂

Luid feestvieren lijkt mij geen probleem want dat hoor ik bijna elk weekend als er maar geen spullen kapotgemaakt worden daar moet je gewoon mensen voor oppakken uiteraard.

7 december 2022 om 01:38

Waarschijnlijk ben je te dik, te oud en mentaal te zwak voor een functie bij de ME. Maar je kan het wel proberen

Karma voor Spanje dachten Kroatië te ontlopen dachten Marokko is wel appeltje eitje us Spanje van de koude kermis thuis gekomen arrogantie af gestraft . Zal Spanje na finale WK 2010 nooit meer wat gunnen..

Die gaan er volgende ronde uitvliegen

En wat vonden we duitsland - spanje een technisch hoogstaande wedstrijd wat we ook bij ora je wilden zien. Eindstand allebei naar huis en oranje niet

Sorry maar wat een teamgeest en wat een helden ik ben echt na zo veel jaren weer eens trots op het Marokkaanse team omdat zij eindelijk weer als team spelen. Vechten voor elkaar, discipline tonen en wedstrijden over de streep trekken dan kun je tegen iedereen winnen. En dan heeft Marokko nog de beste kansen gehad ook, Spanje blijft naar mijns inziens teveel vasthouden aan een manier van spelen ook als het niet werkt zeg maar. Ook vond ik Marokko gewoon meer met passie en als team voetballen. Bounou natuurlijk top bij de pingels en Hakimi met de kers op de taart 🍒

Als Marokkaanse Nederlander vind ik het voor zowel NL als Marokko alleen maar leuk als zij doorgaan. Ik hoop ook dat Nederland gewoon wint tegen Argentinië

6 december 2022 om 23:28

En terecht. Mag je zeker trots op zijn. Proficiat Mo!

Jammer dat ze door gaan de fans gaan hier weer tekeer als gekken jammer

6 december 2022 om 21:36

Tekeer gaan zonder dingen kapot te maken lijkt mij geen probleem toch, dat is wat feesten is toch.

6 december 2022 om 21:48

Zwaar vuurwerk naar hulpverleners gooien, dat lijkt me zeker geen probleem.... Denk eens na man, het feit dat er zoveel ME opgetrommeld moet worden is te triest voor worden. En dat is zeker geen feesten.

Je hebt een topper genaamd Morata die altijd wel goed speelt bij Spanje en toch laat je hem vanaf de bank beginnen omdat je zo nodig met die mislukte Asensio wilt spelen. Spanje moet echt stoppen met dat eeuwige balbezit en dom rondtikken het lijkt wel alsof ze denken dat ze rond tikkend het doel in kunnen lopen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren