Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Barcelona denkt aan Nederlander in zoektocht naar aanvallende middenvelder’

Laatste update:

FC Barcelona wil zich de komende zomer graag gaan versterken op het middenveld. Trainer Xavi zou graag enkele aanvallende middenvelders aan zijn selectie toevoegen. Xavi Simons zou openstaan voor een terugkeer en behoort tot de mogelijkheden, zo meldt het Spaanse Sport.

Vorige week werd, tegen alle verwachtingen in, bekendgemaakt dat Xavi langer aan zou blijven als trainer van Barcelona. De oefenmeester zou na dit seizoen vertrekken bij de Spaanse grootmacht, maar is teruggekomen op zijn besluit. Daarom is hij zich nu, samen met sportief directeur Deco, aan het oriënteren op mogelijke versterkingen voor volgend seizoen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De 44-jarige oefenmeester zou graag twee aanvallende middenvelders zien komen. Echter zit Barcelona nog altijd niet dik in de centen, waardoor er beperkte mogelijkheden zijn op de zomerse transfermarkt.

De naam van Bernardo Silva staat hoog op het lijstje in Barcelona. De Portugees beschikt bij Manchester City nog over een contract tot medio 2026, maar Sport weet te melden dat hij dolgraag in Spanje wil spelen.

“Hij (Bernardo Silva, red.) weet dat dit niet bij Real Madrid gaat gebeuren en dus zou Barça een mogelijke bestemming zijn, ook rekeninghoudend met het feit dat hij van de stad Barcelona houdt”, aldus de Spaanse krant. Xavi ziet in Silva een enorme kwaliteitsimpuls en bovendien is de middenvelder inmiddels 29, waardoor de Catalanen niet de hoofdprijs hoeven te betalen.

Bovendien zou Barcelona belangstelling hebben in Simons, die daar in de jeugdopleiding speelde. Naar verluidt zou de dertienvoudig Oranje-international graag terugkeren bij zijn voormalig werkgever, maar wordt dit een lastig verhaal, omdat ook zijn huidige werkgever Paris Saint-Germain een toekomst ziet in de Nederlander.

Simons is dit seizoen door PSG verhuurd aan RB Leipzig. In Duitsland maakt hij grote indruk. In zijn debuutseizoen in de Bundesliga staat hij na 30 competitiewedstrijden op 7 treffers en 13 assists. In het shirt van Oranje wacht hij nog op zijn eerste treffer.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leren ze het nog steeds niet daar? Geld uitgeven aan spelers die ze niet nodig hebben. Barça moet gaan kijken naar een verdedigende middenvelder en een linksbuiten. Xavi Simons is een leuke speler, maar geen topprioriteit voor Barça, zeker gezien hun huidige financiële situatie

3 mei 2024 om 10:12

Xavi rendeert ook uitstekend op linksbuiten. Dus dat zou geweldig zijn. Zie Xavi liever bij Barca dan bij PSG.

3 mei 2024 om 11:36

precies, en als simons zich eventueel weer laat verhuren is dat ook weer voor barca een goede uitkomst

3 mei 2024 om 10:36

Wie zegt dat je zo´n bericht kan vertrouwen ? Dat hebben we nu toch wel geleerd?

3 mei 2024 om 10:49

Het is elk jaar het zelfde liedje. Er worden zo’n 10 spelers per jaar in verband gebracht met Barca. En dan kan je al raden wat er in de commentsectie staat. Mensen begrijpen gewoon niet dat 80% onzin is.

3 mei 2024 om 10:54

De geruchten omtrent Olmo zijn er wel al jaren, en ook die van Bernardo. Die kan je best vertouwen. Allebei nutteloze aankopen.

Kimmich ging vorig jaar ook al rond, lijkt me ook een behoorlijk nutteloze aankoop. (Tenzij je Frenkie verkoopt)

Nu geloof ik de geruchten omtrent Xavi niet direct, maar zou dat wel een transfer zijn die ik fantastisch zou vinden. Past perfect als hangende linksbuiten. Is ook snel, kan een mannetje voorbij dribbelen. Is alleen absoluut onhaalbaar, dat is dan weer jammer.

3 mei 2024 om 10:57

Hij reageert toch slechts op het hypothetische bericht dat Barcelona interesse zou hebben? Dat ze in dat geval beter eerst op andere posities kunnen shoppen.

3 mei 2024 om 11:09

Berichten over Xavi kan je met een korreltje zout nemen. Barca schijnt helaas wel geïnteresseerd te zijn in Olmo, Silva en Kimmich. Allemaal topspelers die we helemaal niet nodig hebben. Nico kan je ophalen voor miljoen. Hij is precies hetgene wat Barca nodig heeft maar nee hoor laten we weer spelers halen die we niet nodig hebben.

3 mei 2024 om 15:11

@lebuffon: Is er niet een cijfertje weggevallen voor dat miljoen van Nico in je comment?

3 mei 2024 om 16:20

"leren ze het nog steeds niet daar?" is wat mij betreft niet de manier om op een gerucht te reageren. Als dat de cultuur van reageren word op wandelachtige berichten wordt het een soort roddelpraat.

Journalist zijn is toch zo'n simpel beroep hé.
Noem wat talentvolle spelers en FC barcelona en je hebt weer een artikel.

Hoe zou FCB in godsnaam Xavi Simons willen betalen? Waarom zou PSG hem uberhaupt aan FCB verkopen? Zeer waarschijnlijk wordt Simons gewoon één van de nieuwe grote sterren na Mbappe bij PSG hoor... Die laten hem echt niet gaan en al zeker niet voor onder de 100 miljoen gok ik.... Niet te betalen.

Bernardo snap ik ook niet zo. Ja, hij is 29 en heeft geen langlopend contract meer. Maar ook die laat je toch niet zomaar gaan voor een habbekrats? Lijkt mij sterk dat FCB hem kan betalen. Ze willen ook nog een Joao Felix en Joao Cancelo halen hé. Die tweede komt ook van City. Spekken zij dan de kas van City met hun volledige transferbudget? Lol.

3 mei 2024 om 10:29

Voetbaljournalisten zijn inderdaad de meest luie van allemaal. Sterker, je zou ze geen journalisten mogen noemen, wat mij betreft. Geen hoor en wederhoor, niets. Gewoon wat verzinnen inderdaad. Die Driessen voorop; ik word er moedeloos van. Tegelijkertijd: wij lezen het allemaal, we klikken en we klikken. Dus misschien is het wel onze schuld. Zou een serieus voetbalmedium zonder een overdaad aan artikelen het overleven?

Dat word flink betalen dan
Psg en barca liggen elkaar niet als het gaat om transfers. Denk dat psg minimaal 50 of 60 miljoen zal vragen .. zie het niet gebeuren

Zo onrealistisch als wat. Zeker omdat hij gewoon eigendom is van PSG. En die gaan hem echt niet voor minder dan 100 miljoen laten gaan. Een van de meest veelbelovende talenten in het Europese voetbal momenteel. Lijkt me eerder dat hij gewoon aansluit bij PSG en zijn kans daar kan pakken. Zeker omdat ze hem met een reden terug hebben gehaald en daarna verhuurd. Zij zien ook de potentie in Xavi Simons. Barcelona heeft sowieso rare prioriteiten met het willen halen van Olmo en Kimmich. Voor die eerste heb je toch genoeg middenvelders zou je zeggen. En als vleugelspeler is het zonde om Olmo daar te gebruiken. In Kimmich zien ze hem blijkbaar als een nummer 6 terwijl die dat toch echt niet is. Op rechtsback speelt hij nota bene zijn sterkste wedstrijden. Rare prioriteiten van Laporta en zijn bestuur.

3 mei 2024 om 10:51

Barcelona’s transferbeleid is lachwekkend inderdaad. Als de geruchten kloppen, waar je dan maar vanuit moet gaan want ze zijn vrij hevig, wilt Barcelona Olmo/Bernardo Silva als buitenspelers, en Kimmich als defensieve middenvelder. Zowel Olmo als Bernardo zijn geen pure buitenspelers, en Kimmich gaat je defensieve problemen ook absoluut niet oplossen. Hij is alles behalve een defensieve middenvelder. Nu verleg je het probleem dat je met Frenkie hebt, want Kimmich heeft net als Frenkie iemand naast zich nodig die helpt met verdedigen.Als je alleen van de geruchten uitgaat, gaat het bij Barcelona niet helemaal lekker in de communicatie. Deco wilt dolgraag Amadou Onana hebben, Xavi wilt Zubimendi. Kun je verder van elkaar afzitten qua profiel..

3 mei 2024 om 11:12

Onder Almeny had ik een stuk meer vertrouwen in de transfers. Hij handelde in stilte en wist wat het team nodig had. Nu hebben we drie heren die telkens iemand anders willen. Ik begrijp Xavi ook totaal niet. Hij moet toch ook inzien dat je op linksbuiten een speler nodig hebt die snelheid en een goede dribbel heeft? Waarom dan weer interesse hebben in Olmo. Over Kimmich ga ik het niet eens over hebben.

3 mei 2024 om 12:02

Maar dat begrijpt Xavi ook. Daar ben ik echt 100% zeker van. Het was Xavi die Jutgla opstelde ipv Memphis, het was Xavi die Abde opstelde ipv Dest op rechtsvoor, het was Xavi die direct die winter Aubameyang en Adama toevoegde. Het was Xavi die Dembele het meest consistente seizoen uit zijn Barcelona carrière liet spelen.

Xavi zag dat zelfs middelmatige spelers als Adama/Jutgla nuttig konden zijn, puur en alleen door hun diepgang en snelheid. Hij zag in dat Memphis alleen maar in de bal kwam en stelde dus Jutgla (een absolute nobody) op in de spits, en dat was een verademing. Ondanks dat Jutgla een slechtere speler is dan Memphis was het echt een opluchting om eindelijk een spits loopacties te zien maken.

Ik kan me gewoon niet voorstellen dat Xavi, die helemaal dol was op Dembele, het nut van een snelle, onvoorspelbare buitenspeler niet meer weet. Dat is toch de hele reden waarom Yamal maar alles speelt vanaf de winterstop? Dat is de enige speler die het veld breed houdt en acties kan maken.

3 mei 2024 om 12:29

Daar heb je helemaal gelijk in, maar ik snap dan niet de roep om een speler als Olmo. Het is een geweldige speler maar hij is geen diepgaande speler, maar eerder een speler als Wirtz. We hebben nood bij een speler met diepgang, want behalve Yamal hebben we niemand in de selectie met die eigenschappen. Nico is voor 10 miljoen minder op te halen, is jong en heeft naast snelheid een goede dribbel. Als er een aankoop is die ik zonder twijfel zou halen (mits financieel mogelijk) is het Nico.

3 mei 2024 om 17:39

Dat is dus ook het onderdeel waar ik niet helemaal uit kom.. waarom Olmo? Wie wilt Olmo zo graag? Xavi, Laporta, Deco? Voor welke rol wilt hij hem?

Ik zou Olmo zien als linksbuiten tegen teams die naar achter leunen, en als back up van de blessuregevoelige Pedri. Olmo gaat het veld niet breed houden op links dus dan zal Xavi wel 100% vertrouwen hebben in Baldé? Anders weet ik het ook niet.

Dat het een onnodige aankoop zou zijn staat vast, dat hij goed genoeg is om iets van impact te hebben vermoed ik ook. Sterker nog, het is een betere speler dan Ferran vind ik. Dus hij zou zijn plek in de selectie direct kunnen overnemen. Mocht je Olmo én Nico kunnen betalen snap ik het wat beter. Dan heb je twee verschillende types op linksbuiten. Dat lijkt me echter een luxe die Barcelona niet kan veroorloven.


4 mei 2024 om 07:53

Meest logische: Bernardo Silva op lw/vierde middenvelder/nummer 10 als nieuwe Messi en Jorginho (zubimendi) als nieuwe Busquets. Of Nico Williams op lw en Yamal als nieuwe nummer 10?

Ik denk eerlijk gezegd dat we al die geruchten met een korreltje zout moeten nemen. Vooral als ze (veel) geld kosten, permanent zijn weggestuurd door de club of zelf zijn weggegaan. Olmo zou ik nog geloofwaardiger vinden dan Simons al heeft Simons meer rendement en is zijn plafond (veel) hoger. Nico Williams (lw) en Alex Baena (lw en am) zouden nog geloofwaardiger zijn.

Spelers als Alex Valle op lb en Julian Araujo op rb geloof ik wel. Die kosten bijna niks en die passen bij de identiteit die Xavi al heeft neergezet op het veld.

Mss dat er er nog een stand in voor Lewandowski komt in devorm van Pau Victor. Die kost ook bijna niks en speelt al bij Barcelona B. Is daar notabene topscoorder in de competitie.

VM is de enige positie die onderbezet is. Pau Prim? Marc Bernal? Die vind ik zelf resp. niet goed genoeg en nog te jong voor zo een belangrijke positie.
Zubimendi/jorginho is een must. De enige speler die volgens de nieuwsberichten qua financien haallbaar is en Barca nog niet heeft afgewezen is Rabiot. Zou ook passen qua identiteit en is ook gewoon een goede toevoeging/versterking op het middenveld tussen De Jong en Gundogan.
Als Arsenal Jorginho niet verlengd maken we kans. Wat ik nog steeds de meest logische keuze zou vinden op de korte termijn en Zubimendi op de langere termijn.
Aleix Garcia vind ik ook niet goed genoeg, maar is wel financieel haalbaar met een ruildeal en is net als Cubarsi, Pau Victor, Marc Bernal en Pau Prim Catalaans. Rodri zou top zijn maar is duur.

Aan de ene kant logisch dat Xavi gelinkt wordt aan Barca gezien zijn verleden daar. Aan de andere kant kan ik me niet voorstellen dat PSG zo’n talentvolle speler aan Barca verkoopt. Wellicht alleen voor een veel te hoog bedrag en dat zie ik Barca dan weer niet doen.

Xavi toch niet naar Ajax zoals de kranten beweerden?

3 mei 2024 om 12:12

Welke krant heeft in hemelsnaam beweert dat Xavi Simons naar Ajax zou gaan...? xD

Edit: Ah je doelt op Xavi Hernadez natuurlijk. Dat heeft geen enkele zichzelf respecterende krant serieus beweert toch? Heb een keer een wild gerucht van Sport gelezen maar verder niets. Er is schijnbaar wel eens een gesprek geweest maar van echt concrete wederzijdse interesse is nooit sprake geweest, laat staan dat er beweert is dat hij daadwerkelijk zou overstappen naar Ajax.

3 mei 2024 om 15:20

Hij ging toch echt naar Ajax. Samen met Ten Hag. En Marco Reus. En Vitor Roque. En Mark Overmars.

Als je de berichten mag geloven dan zouden zowel Ajax als Barcelona voor ongeveer 48 spelers, 6 materiaalmannen en anderhalve terreinknecht per club dispensatie moeten aanvragen om ze op een reservelijst te mogen aanhouden. Just in case. Bij Ajax was er ook nog een koffiemevrouw maar die heeft afgezegd toen ze hoorde dat Overmars terugkwam.

3 mei 2024 om 16:23

Klinkt alsof je niet in staat bent om een wild gerucht zonder onderbouwing te onderscheiden van daadwerkelijke serieuze interesse. Al die namen die je hier boven noemt is geen enkel serieus nieuws over geweest.

3 mei 2024 om 16:32

Het was toch echt zo. Die ene terreinknecht heeft al getekend. Nu die halve nog.

Niet zo zuur Sanderr.

Heerlijk weer om alle commentaren te lezen.ik zie reacties voorbij komen waarbij mensen denken te weten wie wel of geen prioriteit is voor een club, waar een speler wel of juist niet het beste rendeert.de meeste reageerders denken dat ze het wel ff beter weten dan de desbetreffende club of trainer.opmerkingen die kant nog wal raken.ik geniet met volle teugen van dit cabaret, wanneer ik een slechte dag heb lees ik graag de commentaren op voetbalzone, dan word ik vanzelf weer vrolijk hahahaha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren