Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lionel Messi zocht zelf contact met landgenoot Mauricio Pochettino

Laatste update:

Het contact tussen Lionel Messi en Paris Saint-Germain volgde op initiatief van Messi, zo verzekert The Athletic. De aanvaller van Barcelona, die de club na 21 jaar gaat verlaten, zocht donderdagavond contact met zijn landgenoot Mauricio Pochettino om over een eventuele overstap te spreken. PSG lijkt de beste papieren om Messi transfervrij in te lijven deze zomer, terwijl ook Manchester City veelvuldig wordt genoemd. Barcelona maakte donderdag wereldkundig dat de wegen met de 34-jarige aanvaller definitief scheiden, omdat een contractverlenging ondanks een akkoord om ‘financiële redenen’ niet kon worden afgerond.

PSG heeft al een jaar goede hoop op de komst van Messi. De Argentijnse aanvaller stuurde een jaar geleden al aan op een vertrek bij Barcelona en ook toen lag de Franse topclub al op de loer, maar de Catalanen hielden Messi aan zijn doorlopende contract. Die verbintenis is nu afgelopen en PSG houdt de situatie van Messi deze zomer nauwlettend in de gaten. Nu lijkt het moment gekomen waarop PSG kan toeslaan, daar Messi tot nu alle aanbiedingen naast zich neerlegde om verder te gaan bij Barcelona. Spaanse media meldden dat Messi 'in shock was' nadat bleek dat hij geen nieuw contract kon tekenen bij Barcelona.

Messi keerde deze week terug in Barcelona in de veronderstelling dat er een akkoord zou komen over een nieuw contract. Barcelona schreef in een statement dat er een akkoord lag over een nieuwe verbintenis en dat beide partijen graag met elkaar doorwilden, maar dat de contractverlenging door de regels van LaLiga niet kon worden afgerond. Dat hij geen nieuw contract zou ondertekenen, had Messi zelf absoluut niet verwacht.

Verschillende media maakten donderdagavond melding van het contact tussen Messi en PSG. Zo schreef Sport dat het een kwestie van dagen zou zijn voor PSG zich bij Messi zou melden. Transfermarktexperts Fabrizio Romano en Gianluca Di Marzio meldden dat de Parijse grootmacht het eerste contact zou hebben gelegd, terwijl The Athletic vrijdag weet dat het initiatief van Messi kwam. Sky Italia voegde daar de verwachting aan toe dat de gesprekken tussen Messi en PSG snel zullen intensiveren. Messi zou zelf weer graag met Neymar willen spelen en volgens Di Marzio is er de afgelopen jaren op initiatief van de Argentijn geprobeerd om hem terug te halen naar Barcelona.

PSG is bovendien een van de weinige clubs die aan de financiële eisen van Messi kan voldoen, terwijl er in Parijs ook een interessant sportief perspectief kan worden geschetst. Volgens RMC Sport moeten er wel eerst enkele spelers verkocht worden, alvorens PSG Messi kan binnenhalen. Direct na het nieuws over de breuk tussen Messi en Barcelona werd Manchester City ook genoemd als gegadigde, maar volgens de meest recente berichten is de regerend kampioen van Engeland vooralsnog geen optie. The Citizens presenteerden donderdagavond Jack Grealish, die voor 117 miljoen euro wordt overgenomen van Aston Villa. Manchester City is ook nog nadrukkelijk in de markt voor Harry Kane en moeten daar veel geld voor uittrekken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

alsjeblieft niet. Messi in een PSG shirtje, ik moet er niet aan denken.

6 augustus 2021 om 00:09

Daarnaast Messi in de Franse competitie. Dat lijkt me niks aan voor hem en voor voetballiefhebbers wereldwijd. Als je dan toch weg moet, ga dan naar de Premier League waar meer dan 1 topclub zit.

6 augustus 2021 om 04:47

De Ligue 1 heeft meer kijkers dan de Italiaanse competitie en staat niet ver van de Duitse af. Dat jij en gemiddeld Nederland er niet naar kijkt, betekent niet dat het niet veel bekeken is.

Dat zou je als voetballiefhebber moeten weten of tenminste, zou je dan ook naar de Ligue 1 kijken.

6 augustus 2021 om 06:13

Hij maakt de vergelijking tussen de PL en de Ligue 1. Niet tussen de Ligue 1 en de Bundesliga of Serie A. Lees anders eerst wat er staat voor je op je Frans paard springt. Verder is het gewoon objectief zo dat de PL sportief veel hoger staat dan de Ligue 1.

6 augustus 2021 om 08:24

Ik zou het gaat vinden!
Neymar Messie mbape

Ik als voetbal liefhebber zie dat graag

6 augustus 2021 om 08:27

Fout, hij benoemt eerst de hoe een voetbal liefhebber (wereldwijd trouwens)
Erover zal denken omdat hij waarschijnlijk naar de ligeu1 gaat, daarna word pas een vergelijking gemaakt.

Dus eerste instantie denigrerend over de ligue 1 , dus de sprong op de paard is terecht

6 augustus 2021 om 08:30

Ik vind de Ligue 1 hedendaags eigenlijk aantrekkelijker dan LaLiga die me ook niet echt meer kan bekoren. Ik ga wel genieten van een aanval Neymar, Messi, Mbappe

6 augustus 2021 om 10:09

@japie, dan vind je PSG dus gewoon een aantrekkelijkere optie dan Barcelona of Real Madrid. En dat kan, niks mis mee. Maar ga niet vertellen dat de Franse Ligue 1 beter te bekijken is dan La Liga. Entertainment zou hoger kunnen zijn, maar als je daarvoor gaat kijken, dan moet je gewoon de keuken kampioen divisie aanzetten. De Ligue 1 is echt een hele matige competitie onder de toplanden als je het mij vraagt.

6 augustus 2021 om 10:19

Mbappe zal verkocht worden omdat hij anders volgend jaar transfervrij is.
Icardi zal verkocht moeten worden want hij en Messi in 1 team gaat niet.
Intrede CR7. Icardi + 30/40 milj voor Ronaldo en dan heb je Neymar / CR7 / Messi. Waaauw.

6 augustus 2021 om 10:32

Ik denk dat je je daarin redelijk vergist! In de Europese competities, zitten ze altijd wel in de kwartfinales zowel CL als EL.

La liga heeft alleen Barca, real en af en toe Atletico die winnen.

In Frankrijk heb je denk toch wel meer clubs met grote historie, ik denk dat je best wel onderschat

Saint Etienne, is bijvoorbeeld record kampioen, dan heb je ook nog een Lyon, Marseille, Monaco Lille, Nice, PSG en in verleden bordeaux. Vergeet ook niet daar best veel talenten ook spelen. Voor mij persoonlijk vind ik het een aantrekkelijke competitie, vooral nu er meer Nederlanders spelen, maar dat is mijn persoonlijke mening

6 augustus 2021 om 10:36

Dat zou echt geweldig zijn !

Ik denk toch echt dat de meeste liefhebbers hebben genoten van de rivaliteit tussen Messie en Ronaldo, maar nu ze in hun nadagen zijn denk ik dat het een droom zal zijn als ze ooit nog eens samenspelen. En dan ook nog eens de eeuwige ( tot de 2 kanjers stoppen) nr 3 Neymar erbij. Ik blijf hopen iedergeval

6 augustus 2021 om 11:45

Lachwekkend, Spanje levert over de afgelopen tien jaar talloze CL en EL winnaars en finalisten. Ligue 1 komt niet eens in de buurt.... Je voetbalkennis is vergelijkbaar met je Nederlands

6 augustus 2021 om 11:47

@BenNL premier league zal messi denk ik niet meer doen. Kans op falen is te groot in zo’n sterk fysieke competitie met zoveel topclubs. Wat dat betreft is PSG veilige keuze met een team wat alleen maar aanvalt en veruit het beste team van de competitie. Althans zo zou ik denken…

6 augustus 2021 om 12:06

Ik kan tenminste begrijpend lezen! Heb ik het over winnaars? Ik melde alleen dat ze regelmatig in de kwartfinale staan , dat was een reactie op dat ligue 1 matig is. Hoop dat je nu dit wel snapt

6 augustus 2021 om 12:18

PS.. omdat mijn Nederland slecht is, betekend dat dan dat mijn kennis ook slecht is???? Dit is nou echt een typische mening van iemand als jij ...ow hij praat slecht Nederlands dus hij is dom of heeft geen kennis, wat heeft Nederlandse taal te maken met voetbal kennis???? Verklaar je nader aub..hier ben ik echt benieuwd naar. Dit typeerd al wat voor type persoon je bent.


En jaaaa weer schrijf fouten gemaakt zodat je iedergeval iets te doen hebt als je mijn reactie leest

6 augustus 2021 om 12:20

Messi spreekt ook geen Nederlands is zijn kennis dan ook slecht? Domste reactie dit ik deze maand gezien heb op vz

6 augustus 2021 om 12:20

@Silverfront ik ben het daar niet mee eens en vind de Ligue 1 van een uitstekend niveau. As Monaco, ol.yon en PSG hebben vrij recent nog hoge ogen gegooid in de CL. Er stromen bijna jaarlijks spelers door uit de Ligue 1 die de wereldtop halen en zelfs de lager geklasseerde teams hebben vaak goede spelers rond lopen

6 augustus 2021 om 12:24

Dus dat.

6 augustus 2021 om 13:04

Het is best een sterke competitie, maar heeft nog niet een tiende van de uitstraling van de PL, Primera Division en Serie A. Ik zou het zelf een enorme afknapper vinden als ie daar gaat spelen. PSG is een speeltje van een sjeik en de uitdaging in de competitie is ook miniem met dat enorme financiële gat met de rest.

6 augustus 2021 om 13:17

@ Rado55 Ik denk dat je je daarin redelijk vergist! In de Europese competities, zitten ze altijd wel in de kwartfinales zowel CL als El

Ja de Franse teams komen tot de kwartfinales, de Spaanse teams winnen de competitie. Sevilla ff vergeten? Villarreal, Atletico Madrid zijn teams die naast Barca en Real altijd sterk voor de dag komen in de Europese competities. Zelfs een kleine spaanse club zoals Getafe is gewoon heel erg sterk, vraag dat maar aan de ajacieden op dit forum.

Nee, als we de afgelopen 10 jaar bekijken staat de Spaanse competitie mijlenver boven de Franse.

6 augustus 2021 om 13:20

Dan kunnen we wel zeggen dat Messi ook kampioen geworden is in Frankrijk. Dan heeft hij het ook gedaan hoor. Zo werkt het toch?

6 augustus 2021 om 13:30

Mijn punt is dat la Liga winnaars levert en de Ligue 1 kwartfinalisten, dat geeft best een verschil aan. En je kan prima het Nederlands slecht beheersen en een hele goede voetbalkennis hebben.

6 augustus 2021 om 13:48

Sevilla en Villarreal hebben de afgelopen jaren ook niks gewonnen geloof ik??

6 augustus 2021 om 13:50

Over welke franse teams heb je het dan? Muv PSG komt geen franse club ver in europa de laatste seizoenen. Lille roemloos uit de CL, Monaco, Lyon en Marseille stellen europees ook teleur..

6 augustus 2021 om 14:24

Kijkcijfers hoeft toch niet direct iets te zeggen over het niveau? Naar vrouwenvoetbal kijken ook veel mensen, maar het is niet te vergelijken met een topwedstrijd in de Premier league.

6 augustus 2021 om 16:45

Euh. Lyon haalde kort geleden nog halve finale CL en 4 jaar terug halve finale EL. Marseille haalde ook niet zo lang geleden finale EL.

6 augustus 2021 om 02:48

Hij is 34, hij kan echt vol schitteren in de Franse competitie en samen met Mbappé en Neymar de CL misschien wel winnen. Nog wat geschiedenis schrijven.

6 augustus 2021 om 06:14

Met alle respect maar wie wil er nu schitteren in de Franse competitie? Dat is dan echt wel Goliath tegen David. Dat is voor niemand nog leuk.

6 augustus 2021 om 06:28

Ja lekker schitteren in elke week “oefenpotjes”. Alles winnen en dan zo makkelijk kampioen worden. Tis geen football manager.
Daar is voor hem toch ook geen eer te behalen

6 augustus 2021 om 07:26

Ik denk dat Fransen dat wel willen.

6 augustus 2021 om 07:43

Volgens mij was de ontknoping afgelopen seizoen spannender dan ooit....

6 augustus 2021 om 08:05

Oefenenpotjes? Alles winnen? Ze zijn niet eens kampioen geworden!

6 augustus 2021 om 08:12

Ik denk dat het allemaal wat te geforceerd wordt met Mbappe, Messi en Neymar in 1 elftal. Ze willen koste wat kost die cl hebben en dat lijkt ze niet te lukken op deze manier. Ik gun het ze ook helemaal niet en kan niet genieten van zo'n geldmachine.

6 augustus 2021 om 08:32

@Soccerfan_1 geldt dat ook niet voor de Bundesliga en Series A waar Bayern en Juventus bijna jaarlijks kampioen worden met twee vingers in de neus?

6 augustus 2021 om 08:33

Wederom bewijs dat je de Franse competitie niet volgt.

En als je toch wilt vergelijken over Goliath en David,

Pak ook de Bundesliga, seria a , la liga( 3 ploegen die altijd winnen) en zelf de pl aan.( Sporadisch wint de underdog zoals een Liverpool, na 30 jaar) die word de laatste jaren gewonnen door Chelsea, city!

6 augustus 2021 om 09:18

@Flamezzz: vergeet niet dat bij PSG Poch voor de groep staat. die heeft, op een Audi Cup na, nog nooit wat gewonnen en ook vorig seizoen heeft hij gefaald met PSG. Met de huidige selectie moet hij haast alles winnen wat ze te winnen valt, laat staan als daar nog eens een Messi bijkomt😅

6 augustus 2021 om 09:21

Hey schiet me wat tebinnen, ik ben de naam kwijt van die beste man, maar de trainer die Inter kampioen maakte is toch vrij? Speelt mooi aanvallend verzorg voetbal, was het Conté?

6 augustus 2021 om 11:19

@flamezz
Die tikkie-takkie jaren van Barcelona, toen ze werkelijk iedereen dronken tikte, waren zeker ook niet om aan te zien? Dat was elke week ook Goliath tegen David.
Verder draait het bij PSG om de CL. En die wil Messi ook nog eens graag winnen.

6 augustus 2021 om 11:40

Dit is juist een volstrekt logische keuze- een ploeg die de middelen en de ruimte in de ploeg heeft om Messi aan te trekken doet dat. Ben je overigens vergeten dat Lille kampioen werd vorig jaar?

6 augustus 2021 om 13:33

@ THenry Poch heeft de beker gewonnen met PSG volgens mij en het is niet helemaal eerlijk gezien hij halverwege werd aangesteld vorig seizoen.

6 augustus 2021 om 14:11

Niet helemaal eerlijk? Toen Poch instapte stond PSG 1 punt achter Lille. En dat ze veel meer kwaliteit hebben dan Lille moet ik je ook niet vertellen. Dus nee, Poch heeft het niet goed gedaan vorig seizoen. Maar goed, hij heeft er 3-4 wereldtoppers bijgekregen dus hij is zowat verplicht om alles te winnen. Ik ben benieuwd.

6 augustus 2021 om 09:30

Beetje met je ogen knijpen en dan lijkt dat shirtje nog ergens wel op dat van Barca. Een heel klein beetje dan. Maar zonder gekkigheid: ik zou het doodzonde vinden. Als Messi dan ergens anders dan bij Barca gaat spelen dan maar in Argentinië in zijn thuisstad voor een habbekrats. Maar dat soort romantiek bestaat vrees ik niet meer in het moderne voetbal.

6 augustus 2021 om 13:46

Ik zit al klaar om hem te bestellen. Ben geen fan van Barca dus die hoefde ik niet maar zo'n mooi PSG shirt, dat is andere koek. Denk dat ze niet aan te slepen zijn en zelf meer waard zullen worden zodra ze uitverkocht zijn.

Maar hier gaat psg toch problemen mee krijgen want neymar en mbappe zijn al enorme groot verdieners bij psg

6 augustus 2021 om 00:05

Hebben ze een salarisplafond dan? Dacht alleen limiet op aankopen doen. Met die miljarden lijkt me dat dat niet zo probleem is

6 augustus 2021 om 00:10

Het salaris plafond van PSG is waarschijnlijk zo hoog dat ergens tussen de mars en de maan ligt.

6 augustus 2021 om 00:10

Messi doet gewoon even wat zogenaamde 'sponsoractiviteiten' en schrijft zo 20 miljoen per jaar bij.

6 augustus 2021 om 00:10

Dat valt wel mee, er is geen transfersom, het gaat alleen om salaris. PSG heeft niet de schulden last van een Barcelona en dus ook niet de mega aflossingen en rente die Barcelona moet betalen. Verder zal Messi's komst ook leiden tot hogere inkomsten uit de merchandising. Het PSG shirt met Messi erop zal niet aan te slepen zijn. Dan zien ze volgend jaar wel weer hoe ze aan FFP voldoen. Of ze verkopen Mbappe alsnog aan Real dit jaar. Hebben ze nog geld over na de komst van Messi.

6 augustus 2021 om 00:20

PSG heeft veel minder inkomsten en maakt ook dikke verliezen. Eigenlijk moeten ze Mbappe al verkopen om rond te komen.

6 augustus 2021 om 00:32

ViscaCatalunya Ik snap dat je Barca fan bent maar je kunt geen wilde leugens gaan verspreiden. Sinds het seizoen 2019-2020 heeft PSG de zevende hoogste omzet in de voetbalwereld met een jaarlijkse omzet van € 541 miljoen volgens Deloitte, en is het de negende meest waardevolle voetbalclub ter wereld, met een waarde van $ 2,5 miljard volgens Forbes. Met Messi erbij zal die waarde alleen stijgen. Mensen denken echt dat die Qataris geld uitgeven voor de lol en faam, uiteindelijk zijn het zakenlui die zeker weten wat ze aan het doen zijn. Barca integendeel heeft dramatische financiële beslissingen genomen waardoor ze nu geforceerd zijn Messi te verkopen. Ik had hier al een lange discussie over met een hele brigade Real Madrid fans op VZ die bleven ontkennen hoe groot de financiële crisis bij beide clubs is maar die Super League kan niet snel genoeg komen voor ze.

6 augustus 2021 om 00:41

@visca Welnee, kijk maar op wikipedia hoe ze het opgelost hebben: In the summer of 2019, the Red and Blues racked up a total of €106m in sales and dished out €95m in signings. This was the first time since QSI became club owners that PSG recorded a profit in the transfer market, boasting a €11m positive balance between income and expenditures. In tegenstelling tot Barcelona heeft PSG dus al in 2019hard ingegrepen. En ze betalen daar niemand 138 miljoen euro per jaar.

6 augustus 2021 om 08:39

Altijd met vingertje wijzen.Barca heeft het zelfs zo slecht gedaan, dat ze Messi niet eens hebben kunnen verkopen! Die loopt nu gratis weg!

6 augustus 2021 om 09:14

Ze hebben de afgelopen jaren dikke verliezen gemaakt en staan nog op aanzienlijke afstand van Barcelona qua inkomsten. Met Ramos, Neymar, Mbappe en Hakimi hebben ze flinke salarisposten. Volgens L'equipe moeten ze nu al 150 miljoen aan inkomsten genereren. En dat is voor Messi in beeld kwam.

6 augustus 2021 om 09:23

Net zoals andere olieclubjes ( Chelsea en City) lossen ze dat wel op via ‘sponsordeals’ zeker?

6 augustus 2021 om 09:29

Die hebben ze binnen 1 seizoen binnen zodra Messi tekend! Kwa merchandise, sponsors en zelfs nog tv rechten die dan snel verkocht zullen worden... Denk aan Azië.

6 augustus 2021 om 09:47

Alle clubs hebben last van Corona echter PSG wist voor Corona dus mooie zwarte cijfers te schrijven, maakte ze winst.
Op dit moment voldoet PSG gewoon aan FFP. Of dat volgend jaar anders wordt, we zullen het gaan zien. Zou me niks verbazen dat ze Mbappe verkopen als Messi komt.

6 augustus 2021 om 13:29

@Thenry Zover ik weet haalt Chelsea het geld helemaal niet uit shady sponsordeals en is het de laatste jaren en nu ook vooral met dank aan Marina een gezonde handelsclub geworden. Tuurlijk komt er ook vast nog wel wat geld van Abramovich binnen maar Chelsea is echt niet te vergelijken met die midden oosten sjeiks als Psg en City daar zit nogal een flink verschil in.

6 augustus 2021 om 13:51

Clubs als PSG hebben helemaal geen shady deals. Hun hoofdsponsoren zijn: Qatar Tourism Authority (qta), Nike, ALL (franse hotel keten) en Air Jordan. Subsponsoren zijn Qatar Airways, Renault and Deliveroo. Alleen over QTA is gedoe geweest met de Uefa. In hoeverre mag een land uit naam van toerisme sponseren? Vergelijkbaar met Curacao dat Ajax sponsort, al is Curacao geen hoofdsponsor.

6 augustus 2021 om 13:52

LondonIsBlue Chelsea verschilt helemaal niet veel van City en PSG of je kent je eigen club niet zo goed. Ik zou zelfs durven te beweren dat beide clubs het beter doen dan Chelsea want al het geld dat Abramovich heeft geïnvesteerd in Chelsea is via leningen betaald via de moederbedrijf van Chelsea (Fordstam) Het houd in feite in dat Fordstam meer dan 1,7 miljard aan leningen schuldig is aan Abramovich als hij er ooit voor kiest om Chelsea te verkopen. Chelsea heeft een unieke eigendomsstructuur, waarbij de schuld van de club is omgezet in schulden in een houdstermaatschappij, Fordstam Limited.

6 augustus 2021 om 14:17

@Speedy: als clubs als City & PSG sponsoring ontvangen van staatsbedrijven uit Qatar ed, dan stel ik me daar vragen bij. Net omdat die sjeiks (of iemand van hun familie)meestal wel een serieuze vinger in de pap hebben bij dat soort bedrijven.

6 augustus 2021 om 14:58

Stelde je die vragen ook toen Barcelona met Qatar Foundation op de borst liepen? Mag een Arsenal dan wel in het Emirates station spelen?

En je hebt het over bedrijven. Dat is meervoud. Nike, ALL, Air Jordan zijn geen staatsbedrijven uit Qatar, net zo min als Renault en Deliveroo.

Je mag echt gewoon vragen stellen maar er is niet zoveel verschil met al die andere clubs.

Neymar-mbappe-messi wordt echt smullen. Als psg nu niet meer de cl wint kan die club net zo goed worden opgeheven

6 augustus 2021 om 00:03

@Klapstoel88 en di maria er naast ook dan heb je zoveel verschrikkelijk veel voetballend vermogen voorin

6 augustus 2021 om 00:09

Di Maria op 10 kan ook en daarvoor Neymar Mbappe en Messi

6 augustus 2021 om 00:16

Dan gaat Mbappe naar Real, heb je voorin Neymar, Messi en Di'maria. Daarachter Parades, Wijnaldum en Verrati. Achterin Hakimi, Marquinhos, Kimembe en Bernat. Op de goal Donnarumma.
Dit mag je met recht het best elftal van Europa noemen en de gedoodverfde kandidaat om de CL te winnen.
Overigens is Ziggo, zoals vandaag door iemand genoemd, dan de spekkoper. Laliga ingeruild voor de Franse competitie. Dat wordt smullen.
Ik ben wel benieuwd hoeveel logo-tjes hier op Voetbalzone gaan wijzigen naar PSG als dit door gaat.

6 augustus 2021 om 00:30

Ramos?

6 augustus 2021 om 00:41

Eerder dit, Pochettino gaat zeker met 3 centrale verdedigers spelen, hij kan niet anders met die 3 namen. Wat moet PSG dan eigenlijk met Pogba, die past helemaal niet meer joh haha.

Donnarruma
Marquinhos
Ramos
Kimpempe
Hakimi
Wijnaldum
Verratti
Bernat
Di Maria
Messi
Neymar
6 augustus 2021 om 00:41

Ramos is voor de bank gehaald, tenminste daar ga ik vanuit. Mijn verwachting is dat PSG 4-3-3 blijft spelen. Maar we gaan het zien, er zijn zoveel mogelijkheden met de huidige selectie.

6 augustus 2021 om 01:14

@FCU98 nee neymar juist op 10 en di maria rechtsbuiten, neymar duikt in wedstrijden toch altijd als nummer 10

6 augustus 2021 om 02:51

Ramos voor de bank gehaald, kostelijk. Dit is geen fifa of football manager.

6 augustus 2021 om 02:55

@Bongioro nee hoor denk overigens dat pochettino met 3 verdedigers gaat spelen
Kimpembe-Ramos-Marquinhos

6 augustus 2021 om 07:48

Dat lijkt me heel sterk, hij is echt wel stukken beter als kimpembe ondanks zijn leeftijd

6 augustus 2021 om 09:44

Tja er mogen er maar elf spelen. Het is niet veel anders van bij Man City. Daar zitten ook grote sterren op de bank. Men zal ongetwijfeld rouleren, maar ik denk niet dat Ramos is de sterkste opstelliong voor komt tenzij men geen 4-3-3 meer gaat spelen.

6 augustus 2021 om 00:06

Toch denk ik dat Bayern in vorm,zonder blessures,van iedereen kan winnen

6 augustus 2021 om 00:17

Ik heb hierboven de nieuwe opstelling van PSG verklapt. Ik wens Bayern heel veel succes maar ik denk dat ze toch echt het onderspit delven.

6 augustus 2021 om 00:15

En dan heb je nog Verrati, Hakimi en Ramos, wie had dat gedacht, Messi Neymar en Ramos in een team haha

6 augustus 2021 om 00:21

Ceferin waarschijnlijk wel.

6 augustus 2021 om 00:33

Maar moet je kijken hoe slim ze het gedaan hebben, Wijnaldum transfervrij, Ramos transfervrij, Donnarumma transfervrij. Qua transfergeld geven ze het minste uit van alle topclubs. Dan heb je nog geld over voor een transfervrije Messi.

6 augustus 2021 om 06:30

En wat voor voldoening geeft dat dan? Ik win liever de CL op een normale manier. Niet alle beste spelers opkopen en op die manier die cup binnen halen. Dan gaat alle glans er vanaf .

6 augustus 2021 om 09:06

Zoals een Bayern ook doet?? In eigen competitie

6 augustus 2021 om 08:20

Dat zou dan alleen maar betekenen dat de CL niet te koop is.
Elk jaar hoop ik altijd dat die beker naar een "normale" club gaat, 1 die niet alles bij elkaar koopt om maat te hopen op een goede afloop, maar een club die gewoon spelers heeft en haalt die binnen het systeem en cultuur van de club passen.

6 augustus 2021 om 09:09

Volgens mij heeft PSG weinig gekocht.

Iedergeval ruim minder dan een city en Barca. Dit jaar zelfs de meeste spelers transfervrij opgepakt.. dus dat is slim beleid voeren.

6 augustus 2021 om 10:40

MNM koos naam slimshady

Was te verwachten. Bizar elftal hebben ze dan. Wel veel egootjes. Slim van ziggo dat de ligue 1 hebben gekocht dan haha. La Liga voor mij persoonlijk geen reet meer aan

6 augustus 2021 om 01:20

Nou he, ik snap dat la liga Barcelona niet voor wil trekken, maar dit gaat alle clubs en de bond zo veel geld kosten. Stadions een stuk leger en veel minder tv kijkers, dus veel minder geld

6 augustus 2021 om 08:30

Ook slim van Wijnaldum trouwens. Ik kan me voorstellen dat ‘je kan voetballen met Messi’ als reden is aangedragen en nu staat hij ineens in een veel sterker team met Messi op het veld

6 augustus 2021 om 13:47

Ligue 1 is ook niks aan, je hebt dan 1 bizar goed team die eigenlijks alles moet winnen met minimaal 3 a 4-0. De strijd maakt voetbal leuk, niet een super elftal die alles makkelijk wint. Ook ben ik wel benieuwd of al die ego'tjes Nerymar, Messi en Mbappe samengaan.

Psg heeft versterking nodig,ze zijn na Lille de nummer 2 ploeg momenteel...

6 augustus 2021 om 00:34

Versterking hadden ze absoluut nodig om de CL te winnen. Elk jaar kwamen ze net te kort meaar nu met de transfervrije spelers Wijnaldum, Ramos, Donnarumma en wellicht Messi versterken ze zich echt zodanig dat ze titel kandidaat zijn voor de CL. Echt knap gedaan.

Mooiste vind ik als hij gewoon in Engeland aan de slag kan. Kan dat laatste argument dat hij het in de Engelse competitie nog niet heeft laten zo de prullenbak in.

6 augustus 2021 om 00:04

@barcalover123 inderdaad ik wil hem echt graag in engeland dan zien, guardiola en messi weer bijelkaar zou mooi zijn

6 augustus 2021 om 00:11

Als hij niet alsnog bij bij Barca bijtekent dan denk ik dat er eigenlijk alleen PSG overblijft. Chelsea zal hem niet kunnen betalen als de aankomende transfers afgerond zijn, Manchester City heeft als Grealish en Kane getekend hebben ook al 500k per week extra op de payroll staan tov vorig seizoen en van United verwacht ik niet zoveel.

6 augustus 2021 om 00:39

Youri er is toch nog niks over Kane bekend? Laatste nieuws is dat spurs veel te veel geld wil voor hem. Denk dat Pep zo Kane aan de kant schuift om met Messi op 9 te spelen.

6 augustus 2021 om 06:25

Er is niet veel bekend, maar wat wel bekend is is dat City al een bod gedaan heeft en er nog eentje aan het voorbereiden is. Kane blijft ook niet zomaar weg van de training, dat is natuurlijk ook omdat hem iets ingefluisterd is.

6 augustus 2021 om 00:27

Ik hoop dat United een poging waagt. Zie hem daar nog wel spelen in een lekkere aanval met Sancho en Rashford (of Cavani zolang hij eruit ligt). Zlatan was ook een match op latere leeftijd. Bij City zou gwn belachelijk zijn met hun huidige selectie en ook bij Paris. Daar zou ie miss nog op het middenveld kunnen met Wijnaldum en Verratti. Zoals je zegt in de PL zou toch wat mooier zijn voor zijn legacy.

6 augustus 2021 om 13:10

Sorry JvL-United, maar als mede United supporter mag ik hopen dat Messi ver van Old Trafford wegblijft, aub zeg, haal je hem alleen voor de naam en voor een mega salaris. Moet je ook nog een jongere speler opofferen om Messi te laten spelen. Nee liever nog een extra RB voor concurrentie & back-up met Wan-Bissaka en een Centraal Verdedigende Middenvelder, Messi is en zou een gepasseerd station moeten zijn.

6 augustus 2021 om 13:22

Eerlijk gezegd denk ik dat Messi helemaal verrot geschopt wordt in Engeland. Messi zal een cultuurshock krijgen in Engeland, het weer is ook heel anders dan in Spanje en de belasting qua trainingen ook. Vergis je niet hè, hij komt van 21 jaar Spanje. Dan zal Frankrijk denk ik nog het meest dichtbij komen voor hem qua interesse en zeker geen Engeland.

6 augustus 2021 om 14:19

Ach hij speelde ook in zuid-Amerika voor Argentinië tegen schoppers zoals Peru, Bolivia en een Paraguay ofzo. Dat hele "PL is fysieker" argument is overdreven, Neymar wordt in Frankrijk veel erger behandeld door de spelers dan wie dan ook in Engeland.

6 augustus 2021 om 14:19

@martyn7

"eerlijk gezegd denk ik dat Messi helemaal verrot geschopt wordt in Engeland"

ja precies!!!! Want in Spanje spelen alleen maar koffiejufjes in de verdediging. Kop op man, er lopen daar grotere slagers dan in Engeland.
Verder heeft Messi zoveel gescoord tegen de topploegen uit de PL en verdedigers daar zoek gespeeld.

"de belasting"

ja want Messi gaat natuurlijk naar ww.google.ar en beetje zoeken naar verschillen en de wetten daar. Heeft amper verdiend, stel je eens voor dat je een hele batterij fiscalisten etc kan inhuren. Dat zou het leven wel makkelijk maken.

6 augustus 2021 om 14:21

@barca;pver

"mooiste vind ik als hij gewoon in Engeland aan de slag kan"

Serieuze vraag, wat is voor City goedkoper?
Kane kopen voor 180 miljoen en salaris 5 jaar rond de 20 miljoen.

of Messi transfervrij, tekengeld en paar jaar rond de 70 miljoen.

Verwacht Messi na 2/3 jaar geen restwaarde meer en Kane na 5 jaar ook niet heel veel meer.

Man man man, het kan ook te gek hè, ik hoop dat Messi naar een club gaat met historie, een Bayern,een MANU,een Liverpool een Juve, etc, ik kan er nog meer opnoemen maar die kunnen hem niet betalen o.a. Mijn clubje de bovenstaande clubs kunnen nog wel eens gekke sprongen maken. Stel je voor, Messi met Ronaldo bij juve? Dan komt mijn clubliefde wel klein beetje in het geding als die 2 grootheden samen zouden spelen

6 augustus 2021 om 00:10

Ik hoop ook dat die naar een mooie club gaat met een historie, echter zullen deze bovenstaande clubs nooit zo gek zijn om het salaris van Messi te betalen. Messi en Ronaldo bij Juve zou geen probleem moeten zijn voor AC want als zij er 5 inleggen in daar altijd nog de oppergod ik noem geen namen.

6 augustus 2021 om 00:27

Historie? Ook gewoon groot geworden door geld. Hypocriet.

6 augustus 2021 om 05:53

Zie hem eigenlijk liever naar een Milanese club gaan of Napoli. Dan krijgen we Ronaldo vs Messi weer terug. Of een Arsenal mocht het de PL zijn. Om zo'n slapende giant voor een paar jaar competitief mee te laten doen. Voor mij liever geen PL of een club dat al hoog mee doet.

Stel als dit gaat gebeuren, besef die aanval met Neymar Messi en Mbappe. En dan nog niet eens over de onderschatte di Maria gesproken. T zou wat zijn

6 augustus 2021 om 00:06

Als dit gebeurd verkopen ze Mbappe naar Real

Misschien gaat het dan toch gebeuren. Messi en ronaldo in hetzelfde team!!! Dit jaar messi aantrekken volgend jaar ronaldo wanneer hij vertrekt bij juve. Met z'n 2en nog 1 keer de champions league pakken... Wat een droom zou dat zijn.

6 augustus 2021 om 00:44

Hoewel ik Messi niet graag naar PSG zou zien gaan lijkt me dit wel fantastisch. Voor de CL heel aantrekkelijk, maar de competitie is niet om aan te gluren helaas. Stel je voor Messi en Ronaldo met PSG tegen Stade Brest, om maar een voorbeeld te noemen 😂

Hoop nog altijd op een wonder van mijn Inter, wou Romelu niet weg maar als we daarmee Messi kunnen binnenslepen waarom niet? Aangezien onze goede reputatie met Argentijnen en Zanetti in het bestuur, match made in heaven

6 augustus 2021 om 00:07

Ik zie echt geen enkele reden waarom Messi naar Inter zou gaan! Messi hoort thuis bij een club wat de beste van het best is, met alle respect maar Inter schaal ik niet in bij clubs als, Mancity, PSG, Bayernm etc

6 augustus 2021 om 08:35

Hahaha topper

Kennen ze daar in Frankrijk geen financial fair play?

6 augustus 2021 om 00:12

In Manchester al helemaal niet, wellicht ook nog Kane aantrekken...

6 augustus 2021 om 00:21

Nope, vriendjes van de superuefa baas Ceferin hebben vrij spel.

6 augustus 2021 om 06:45

Ja natuurlijk. Daarom dat PSG al jaren amper heel grote transfers kan doen en vorig jaar minder geld uitgaf dan Stade Rennais zeker?

6 augustus 2021 om 00:37

FFP is Europees. Alleen voldoet PSG daar prima aan. Ze hebben daar een geweldig beleid. Kijk maar eens wat ze dit jaar allemaal transfervrij hebben binnengehengelt. Al die bespaarde transfersommen kan je dan dus gebruiken om meer salaris uit te keren.

6 augustus 2021 om 09:13

Niet als het transfervrij is, en anders kunnen ze Barca wel bellen voor slimme trucjes om dit te omzeilen, zoals Barca jaren heeft gedaan

Als Messi tekent dan gaat Mbappe weg. Ze gaan echt niet 3 peperdure salarissen betalen. Zou mooi zijn om toch dit seizoen nog Mbappe te hebben. Heeft Messi toch iets voor Real nog betekend indirect haha

6 augustus 2021 om 00:21

Na al die jaren pijn eindelijk doet ie nog iets goeds terug idd . Jokes aside, ik denk ook dat PSG niet al die sterren bij elkaar kan houden, maar anders zie ik ze echt weinig tegenstand hebben in de CL op Bayern en City na misschien. Messi die lange bal tussen 3 tegenstanders past en Mbappe op turbo wegstuurt oef. Natte dromen, maar denk niet dat Mbappe kan blijven haha.

6 augustus 2021 om 00:30

Klopt haha. Messi was natuurlijk een enorme factor waarom Real niet zoveel landstitels en Copa’s heeft gewonnen de afgelopen 15 jaar.

Mbappe naar Real door Messi.

Leo bedankt!

Ik hoop oprecht dat Messi of naar City of PSG kan. Mbappe nu verkopen aan Real en Messi halen en volgend seizoen Ronaldo. Dan samen afbouwen in VS :D.

Dit betekend maar 1 ding: Tic tac, tic tac, tic tac (Real Madrid fans zullen de referentie begrijpen

6 augustus 2021 om 00:36

Kan niet wachten haha! Wordt gelijk een shirt met hem achterop!

Zou toch zonde zijn.. zo’n pure voetballer bij zo’n neppe en enge club

6 augustus 2021 om 09:43

Wat een neppe reactie! Hoezo neppe club?? Ze hebben geen leningen nodig zoals Barca, staan geen honderden miljoenen in de min, zoals Barca. Dus hoezo nep??

Parisnis wel een club met historie in een mooie stad.

Heeft altijd goede spelers gehad, Ronaldinho, papin, Zlatan, Ginola, en nu Neymar, mpabe en Ramos en zal er zat vergeten zijn. Voor de liefhebber is dit een natte droom zoveel toppers in 1 elftal..

Ik verwacht nu al dat dit voor de gamers het meest gekozen elftal zal zijn

6 augustus 2021 om 11:02

Alleen die laatste zin al…

Wat boeit het nou wat gamers voor elftal kiezen? Gaat toch om het echte spelletje? Natuurlijk is Barcelona overeind gehouden door talloze leningen maar ga niet doen alsof ze geen historie hebben. PSG is een State- sponsored club die echt het voetbal verpesten met die bedragen van ze. Dat je daar fan van kan zijn kan ik echt niet begrijpen

6 augustus 2021 om 11:19

Je hebt het over een state sponsered club... Wat hebben ze de laatste jarengekocht dan?? Barca koopt alles met leningen, dat is dus de reden waarom ze in de problemen zijn gekomen. Barca heeft de laatste 3 jaar honderden miljoenen uitgegeven. Dus wie verpest het nou? Tuurlijk heeft Barca historie maar die historie heeft er nu wel voor gezorgd dat ze geen leningen kunnen krijgen( verwachtingen dus kopen van spelers)! Ik persoonlijk leef liever van sponsors dan leningen die ik NIET kan aflossen maar alsnog dure aankopen wilt doen.

Shit, de titel deed me hopen op Newell's. Valt tegen

6 augustus 2021 om 13:22

Kaas

Laat ik voorop stellen dat ik begrijp (en met mij vele anderen) dat de (voetbal)wereld om geld draait en niks anders. En tóch vind ik het vreemd dat voetbalclubs van grote mondiale steden zo hard met geld smijten in dit tijdperk. Kijkend naar een Parijs, waar ik nota bene woon, waar er steeds meer dissonantie is tussen de gewone mens „le Peuple“ en de grote corporaties met de personen erachter. Ik zie de krantenkoppen en demonstraties al voor me Parijs. Als PSG zijnde had ik dat geld beter besteed. Maar goed, „maatschappelijke betrokkenheid“ is een begrip die voor meerdere interpretaties vatbaar is, zeker met de Qataris aan het roer.

Icardi begint al te zweten.

Dan heeft PSG toch veel toppers transfervrij gehaald met Donnarumma, Wijnaldum, Ramos en misschien wel Messi. En het elftal was al meesterlijk maar een aanval met Messi, Neymar en Mbappe zou natuurlijk wel erg ziek zijn.

Kom Marc. Laat je td skills zien en haal hem naar Amsterdam 🤪

Ik denk dat het voor clubs en de sponsors erachter een geweldig moment is om Messi langdurig te binden. Het is natuurlijk wereldwijd een bekend gezicht en fenomeen, dus als je die gelijk aan je kunt verbinden ... Wellicht nog een seizoen of twee actief in Europa en daarna in Quatar of Amerika?

Dan zit hij echt bij de koopclub
Past hij ook als hij hier zou tekenen.
Geld gaat dan voor clubliefde
En dan is geld belangrijker dan de mensen bij Barca die hem alles hebben gegeven.
Zou het echt een schande vinden als Messi echt gaat voetballen voor een andere club als Barca.
Heeft geld voor wel 1000 mensen levens , hoeveel geld moet er nog bij voordat hij tevreden is.
Mijn Messi is van zijn voetstuk gevallen

6 augustus 2021 om 10:46

Hahahahaha koop club?? Misschien moet je even kijken op internet wie er meer koopt Barca op PSG! Neem een snicker, je bent jezelf niet.

Oneerlijke situatie dat Barcelona door regels niet in staat is een eigen speler te binden en PSG niet gehinderd wordt door wat voor regels dan ook. Gewoon de staat die betaald. De financiële situatie bij Barcelona (en andere Spaanse clubs) was ook niet eerlijk want Europees belastinggeld (o.a. van mij) hield die club overeind en stelde hen in staat om hun wanbeleid door te blijven voeren. Maar goed, Messi naar PSG zou echt verwerpelijk zijn. Maar het is ook een verwerpelijke club. Eigenlijk is het hele voetbal verwerpelijk, oneerlijk verdeeld, et cetera. Eigenlijk net zoals het echte leven niet eerlijk is qua kansen voor iedereen. Klassenjustitie, een soort van. Ben absoluut niet zuur, dus laat die opmerkingen lekker achterwege. Dit is een droge opsomming van feiten. Zal mij uiteindelijk worst wezen waar Messi speelt, van mij mag die *geldwolf met z’n valse clubliefde met pensioen. Geweldige voetballer maar geen fijn persoon. *Ik doel niet per se op de huidige situatie maar op het elk jaar tekenen van een nog dikker contract omdat ie anders zou vertrekken. Clubliefde? Of liefde voor meer en meer geld? (Ik snap hem wel maar doen dan niet zo schijnheilig) En dan verafgoden mensen hem ook nog, zoals zoveel celebs dat worden. Heel vreemd fenomeen ook.

Nu alles open ligt. Zou het een optie zijn dat hij terugkeert naar Argentinie om daar voor zijn jeugdliefde te spelen?

6 augustus 2021 om 10:26

Ik zie hem eerder naar Florida vertrekken dan naar Argentinie.

6 augustus 2021 om 10:37

Ik verwacht ook dat hij Europa liever verlaat dan bij een andere Europese topclub te spelen dan Barcelona. Inter Miami is gezien zijn situatie geen gekke gedachte (adidas, een huis in Miami en in Miami spreken ze ondertussen meer Spaans dan Engels).

Zit er nog wel een fransman bij PSG eigenlijk? Vraag me ook wel een beetje af wat er gebeurd in de kleedkamer (zoveel sterren) als Messi komt. Dan moet je er een paar op de bank zetten. Mocht Messi komen (en dan Pogba er ook nog bij) verwacht ik dat het een jaartje bankzitten gaat worden voor Wijnaldum eigenlijk.

6 augustus 2021 om 10:49

Nee joh ik verwacht dan pogba--veratti--wijnaldum/Paredes met roulatie op de laatste 2

6 augustus 2021 om 13:09

Snap eigenlijk niet dat je Wijnaldum gaat halen als je ook van plan was Pogba te gaan halen.

1+1=2. Dit kon je natuurlijk van te voren zien aankomen. Ik zou Messi t liefste in de premier league zien.

Ik zou er niet mee zitten als Barca supporter, als meneertje zich niet kan conformeren aan de clubliefde die hij zegt te hebben en liever zijn ziel verkoopt aan de Qatarese duivel, dan moet je er geen traan om laten.

Wijnaldum alsnog met Messi…

Ik heb toch niet de indruk dat Messi heel erg "in shock" en "teneergeslagen" is eerlijk gezegd...

En zo krijgt wederom een pure middelmaat-trainer een compleet sterren-ensemble in de schoot geworpen. Messi naar PSG zie ik eerder gebeuren dan Messi naar City. Te veel maten daar, Pep alleen zal niet voldoende aantrekkingskracht hebben en City wil na de 120m voor Grealish ook nog de 200m of wat het is voor Kane neertellen.

Neymar-Messi-Di Maria is de beste voorhoede, aangezien Mbappe toch naar Madrid gaat. Benieuwd hoe ze het gaan doen in de CL, want de Franse "competitie" winnen ze met 2 vingers in een neus.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren