Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kees Kwakman voorziet ‘zeer groot probleem’ tijdens finale Conference League

Laatste update:

Mocht Olympiacos de finale halen van de Conference League, dan voorziet Kees Kwakman 'zeer grote problemen'. De Grieken werken de eindstrijd van het derde Europese clubtoernooi dan namelijk af in eigen land, in het stadion van aartsrivaal AEK Athene.

Olympiacos zorgde donderdagavond voor een daverende verrassing door op bezoek bij Aston Villa met 2-4 te winnen. De Griekse formatie stond na een half uur spelen al op een comfortabele 0-2 voorsprong door twee goals van Ayoub El Kaabi.

Villa kwam nog wel langszij via Ollie Watkins en Moussa Diaby, maar moest toezien hoe de bezoekers alsnog aan het langste eind trokken. Via opnieuw El Kaabi en Santiago Hezze kan Olympiacos de return in eigen huis volgende week met vertrouwen tegemoet zien.

Kwakman werd er door Jean-Paul Rison op gewezen dat de finale in Athene is dit jaar. "Dat wordt een zeer groot probleempje", aldus Kwakman bij Studio Europa op ESPN. "Maar daar zijn ze toch wel vaker geweest voor een uitwedstrijd?", haakt Pierre van Hooijdonk in.

"Ja, maar het is een neutrale wedstrijd. De organisatie komt nu bij de UEFA vandaan", zegt Kwakman. Kenneth Perez stelt dat 'de stad volledig wordt overgenomen' door de UEFA in dergelijke situaties. "Die nemen de regie over, inderdaad", aldus Jan Joost van Gangelen.

Het stadion van AEK Athene is op woensdag 29 mei het decor voor de finale van de Conference League en biedt plaats aan zo'n 30.000 toeschouwers. Het wordt de derde finale van de nieuwste Europese clubcompetitie.

De kaartverkoop voor de finale verloopt doorgaans volledig via de UEFA. Toen Feyenoord in 2022 de finale van de Conference League haalde tegen AS Roma, kreeg het 'slechts' 3.000 kaarten. De Arena Kombëtare in Tirana, waar de Rotterdammers destijds speelden, bood plaats aan 22.500 man.

Rivaliteit Olympiacos en AEK Athene


Dat het er niet altijd liefdadig aan toegaat bij wedstrijden tussen Olympiacos en AEK Athene bleek vorig jaar wel, toen hooligans van Olympiacos na het laatste fluitsignaal het veld bestormden van het Karaiskakis-stadion in Piraeus.

Er werd met stoeltjes gegooid en vuurwerk afgestoken. De ME voelde zich genoodzaakt om traangas en wapenstokken in te zetten om de menigte uit elkaar te drijven. De spelers van AEK wisten ternauwernood te vluchten in de catacomben.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ach ja, Ajax en PSV kunnen toch ook een bekerfinale in de Kuip spelen. Waarom zouden de Grieken dat niet kunnen in Athene.

Nee, je zal wel weer een paar tiental tokkies van AEK hebben die komen om te knokken. Maar die heb je overal. Is het niet van de tegenstander, dan wel van "thuisfans" in de organiserende stad. Een finale in Marseille of Rome zie ik zo'n groepje ook alleen maar komen om te knokken, of ze nu spelen of niet. Van Feyenoord komen ze zoals een paar jaar geleden ook gerust even naar Den Haag als Ajacieden daar bij een hotel de bus uitzwaaien.

Als je je voor dat soort raddraaiers aan moet gaan passen, kunnen we de sport net zo goed opheffen. Je hebt ze overal. Bij de ene club alleen net wat meer als bij de ander.

3 mei 2024 om 00:14

Jij volgt de Griekse competitie niet maatje? Tiental? Dat gaat natuurlijk gewoon een slachtpartij worden daar... Die Grieken zijn knetter gek

3 mei 2024 om 00:29

Grieken zijn wel van een ander niveaurtje dan Ajacieden die wc's slopen in de Kuip of kleine Nederlandse supportersschares die andere groepen aanvallen. In Griekenland heb je doden door messteken, voorzitters die met een pistool het veld op lopen, molotovcocktails die in een ander vak gegooid worden en ander extreem vandalisme. Nederland is echt niets vergeleken met die gestoorde Grieken. Dat wordt een en al ellende straks in de finale

3 mei 2024 om 07:11

of het niveautje Feyenoord die de wc's slopen in Oostenrijk, of een fontein. Niveautje Eindhoven, mens onterend munten gooien naar zwervers, of rellen in Lens. Hoezo persé weer Ajax benoemen @Andres13

3 mei 2024 om 07:24

@Leeds Omdat de originele stelling was ‘Ajax en PSV kunnen toch ook een bekerfinale in de Kuip spelen’ en het slopen van toiletten het meest recente voorbeeld was van het soort vandalisme dat in Nederland plaatsvond toen een rivaal in het stadion van een rivaal speelde. Maar maak je niet druk joh, we zijn Ajax niet vergeten en denken er ook niet te vaak aan. Precies genoeg dus.

3 mei 2024 om 08:11

Hoezo per se weer ajax benoemen? Alsof die een finale halen...

3 mei 2024 om 00:51

Nou... een tiental tokkies? Reken maar op minstens 10.000 tokkies en dan zijn het voor Griekse begrippen nog geen eens tokkies óók

3 mei 2024 om 07:27

Wat zijn dat dan voor Griekse normen?

3 mei 2024 om 07:55

Een avondwandeling in het park..

3 mei 2024 om 07:59

Voetbalsupporters. Toen ik mijn Griekse vrouw leerde kennen en haar vertelde dat ik een seizoenskaart had, schrok ze een beetje. Ze had duidelijk nog nooit van Excelsior gehoord!

3 mei 2024 om 08:26

We hebben duidelijk te maken met een aantal mensen die nog nooit fatsoenlijk in Griekenland geweest zijn. Ik zal niet zeggen dat het super veilig is, maar laten we er geen levensgevaarlijke handeling van maken.

3 mei 2024 om 09:04

Buiten dat ik 4 maanden per jaar in Griekenland woon, ben ik er inderdaad nog nooit fatsoenlijk geweest.

Ook totaal niet op het feestje geweest met de laatste bekerwinst voor PAOK die een paar honderd kilometer buiten de stad gespeeld moest worden vanwege de veiligheid.

En ken al helemaal geen verhalen van bekenden hoe de politie op fans in kan slaan (alleen de makkelijke doelwitten die helemaal niets met rellen te maken hebben).

Tuurlijk zijn er ook genoeg mensen in het stadion die er niet alleen voor de problemen zijn, maar het niveau is toch wat anders dan in NL.

3 mei 2024 om 09:15

We hebben duidelijk te maken met iemand die Unknown007 niet persoonlijk kent.

3 mei 2024 om 09:20

Hij is dan ook Unknown

3 mei 2024 om 09:25

Die reactie was dan ook voornamelijk op @madmarcel en @San Hugo, vandaar de “een aantal mensen”.

Ik zal niet zeggen dat het daar super veilig is, maar die twee bovenstaande reacties vind ik samen met die hieronder weer typisch dingen erger (en dat erge normaler) laten lijken dan het is.

3 mei 2024 om 09:27

@lierse1997;

Begin mij sterk af te vragen of jij wel ooit fatsoenlijk in Griekenland bent geweest. Niet te vergelijken met andere landen in Europa. Ja Polen ofzo.

3 mei 2024 om 09:33

De laatste 20 jaar elk jaar meerdere weken. Ook al meerdere keren een potje voetbal meegekregen.

Ik herken de rampscenario’s niet echt.

3 mei 2024 om 10:09

@lierse1997;

Ik herken het 'tientallen' doden verhaal ook echt niet. Maar jij doet net alsof er geen hooligan probleem in Griekenland bestaat. Er zijn alleen het afgelopen jaren al genoeg voorbeelden van voetbal geweld in Griekenland met dodelijke slachtoffers als gevolg.

3 mei 2024 om 10:31

Oh dat zou ik zeker niet doen. Zeker een probleem, een groot zelfs. Recent nog met die jongeman in Thessaloniki (?).

Maar om nu te doen alsof er 10.000 tokkies zullen zijn (en dat dat gewoon doodnormaal is in Griekenland, want zogenaamd zijn het voor de Grieken geen tokkies maar gewone supporters), er meerdere doden zullen vallen (sommigen zeggen zelfs tientallen) vind ik echt wat overdreven. Daar gaat gewoon veel politie op gezet worden en dat gaat allemaal meevallen denk ik persoonlijk.

3 mei 2024 om 11:11

@lierse1997;

Dat verhaal is ronduit triest. Maar dat is niet eens het meest recentste verhaal. Zo is er een politie agent dood gegaan door vuurwerk tijdens een volleybal wedstrijd. Afgelopen zomer nog een AEK fan doodgestoken door supporters van Dinamo & Pana.

Een vriend van mij, die niks met voetbal heeft, werd in Athene toch verzocht zijn groenen Nike jas uit te doen.

Kijk, doodnormaal is het natuurlijk niet. Net zoals hier is het merendeel erg tegen deze hooligans en worden ze verafschuwd. Echter is de groep hooligans gewoon aanzienlijker groter dan hier. Ze volgen de club overal, ook handbal, waterpolo en volleybal bijvoorbeeld.

En die 10.000 lijkt misschien veel, maar ga maar van meer uit hoor.

Kwakman heeft gelijk de finale is gedoemd te mislukken mocht het zover komen, hier zal een heel leger aan hooligans op afkomen ook vanuit andere clubs in Griekenland. Dit gaat niet zomaar een knokpartijtje worden daar gaan gewoon dodelijke slachtoffers vallen.

3 mei 2024 om 07:34

Ik denk dat zoiets wel kan oplopen tot tientallen doden. Mocht olympiakos de finale halen, kun je het beste een stadion in een ander land uitkiezen

3 mei 2024 om 08:29

Sinds de jaren 80 zijn 13 mensen gestorven in verband met voetbalgeweld in Griekenland, 13 teveel trouwens, en nu zou dat plots oplopen in de tientallen? Overdrijven is ook een vak.

3 mei 2024 om 08:39

13 mensen waar aangetoond is dat het voetbalgerelateerd is. Denk dat je nu vooral buiten het stadion veel gedoe gaat krijgen, doordat aek zelf niet hoeft te spelen. Heb afgelopen vakantie hooligans van aek ontmoet bij toeval en die zijn niet vies van hier en daar vechten

3 mei 2024 om 08:45

Hier en daar vechten is nog wel wat anders dan tientallen doden hoor. Dat zijn aantallen die voorvallen bij terroristische aanslagen.

Je moet zo een dingen ook niet groter maken dan ze zijn. Het zou ook levensgevaarlijk geweest zijn als Brugge supporter in PAOK zogenaamd. Viel uiteindelijk goed mee door de omkadering.

3 mei 2024 om 09:16

Tientallen doden is erg overdreven. Alsof ze het zo uit de hand laten lopen terwijl de UEFA meekijkt. En vooral na de chaos van het Griekse voetbal het afgelopen jaar.

Het is niet per definitie gevaarlijk maar dat kan het wel degelijk zijn. Waren ook geen ongeregeldheden in Brugge. Vorig jaar tegen Marseille, waar massale knokpartijen in Marseille waren mochten de Fransen niet naar Thessaloniki omdat dat wél uit de hand ging lopen. Die zouden echt bij het vliegveld worden opgewacht.

Overigens klopt die 13 doden ook niet.

Ik voorzie een veel groter probleem, namelijk de conditie van dat veld. Tegen Ajax was dat echt dramatisch, en later toen Nederland er speelde was het niet veel beter!

Mooi man, Griekse sfeer.
Jammer van hele relatief kleine stadion weer.
En als supporter lijkt het mij verder leuker om juist te reizen dan in eigen land te spelen. Maar dat is puur persoonlijk

3 mei 2024 om 09:17

De eerste Europese titel ooit in het land winnen in een nieuw stadion van een van je aartsrivalen of ergens in Albanie? Ik had het wel geweten.

3 mei 2024 om 14:02

Albanië true…
Die con leauge finales moeten ook in gewoon normale grote stadions gespeeld worden imo.

Ik denk dat veel mensen de situatie onderschatten. Alle grote Griekse clubs hebben ook samenwerkingen met andere clubs, die ongetwijfeld zullen samenkomen.

Overigens worden alle derbys in Griekenland zonder uitfans gespeeld.

Hoop dat de Griekse autoriteiten geleerd hebben van hun fouten afgelopen jaren.

3 mei 2024 om 09:25

Hahaha inderdaad, met Olympiakos heb je wel gelijk een heerlijke vriendschap te pakken zeg. Olympiakos Gate 7 samen met Delije Rode ster Belgrad.Ik hoop dat Olympiakos de finale behaald, maar een slachtveld mag opzich wel uitblijven. Olympiakos - Fiorentina zou mooi zijn.

3 mei 2024 om 09:29

Ja en AEK met Marseille.

En dan heb je nog Pana met Dinamo, die afgelopen zomer al een AEK fan hebben doodgestoken.

En dan is het te hopen dat een PAOK en Partizan zich er niet mee bemoeien.

3 mei 2024 om 09:43

Opzich zou het ook wel een keer komisch zijn als je alle gekken bij elkaar hebt in een massale vechtpartij

3 mei 2024 om 09:44

Zijn stuk voor stuk niet de minste kernen die bevriend zijn met elkaar. Leip. Ik dacht dat de Griekse autoriteiten de Bad Blue Boys van Dinamo hadden geïdentificeerd en niet meer welkom waren. En bij Pana vergeet je nog Ultras Rapid + Hammarby haha. Ze zullen vast niet afreizen maar stel het gebeurt wel dan heb je een aardig slagveld te pakken voornamelijk Paok en Partizan.

3 mei 2024 om 10:07

Waren afgelopen zomer met een hele grote groep in Athene. Hebben toen bij het stadion van AEK samen met Pana lopen rellen met een dodelijk slachtoffer.

Waren destijds al niet welkom maar door de vakantie periode viel een grote groep Kroaten niet op tijdens de grenscontroles. Zijn na het incident van de weg gehaald en volgens mij rond de 60-80 man opgepakt tot ze de dader hadden geïdentificeerd.

Griekenland zal hier nu wel strenger op zijn. Vooral omdat de UEFA meekijkt.

Afgelopen jaar tijdens een volleybal wedstrijd tussen Pana en Olympiakos een agent uitgebloed door een fakkel in zijn been. Toen zijn er wel drastische maatregelen genomen. Zo mogen kinderen niet meer gratis het stadion in, en wordt er bij vuurwerk heel streng opgetreden om de club te benadelen. Sinds dien is er geen fakkel meer afgestoken.

3 mei 2024 om 14:05

Aek-Marseille-sampdoria
Paok-partizan-cska Moskou
Olympiakos-zvezda-Spartak

Russen-Griek, serven ivm orthodoxe Christenen vrienden

En aek Marseille en samp omdat van oudsher links georiënteerde clubs zijn/waren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren