Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Kwartfinale of halve finale in Europa is realistisch voor Ajax'

Laatste update:

Davy Klaassen denkt dat Ajax hoge ogen kan gooien in de Europa League. Na de kansloze uitschakeling van afgelopen seizoen tegen Red Bull Salzburg, hoopt het elftal van Frank de Boer nu een grote rol van betekenis te kunnen spelen. Dat zegt de international vrijdag in De Telegraaf.

/

"Zeker na de uitschakeling door Red Bull Salzburg afgelopen seizoen willen we ver komen in de Europa League", legt Klaassen uit. Ajax moet wat hem betreft in staat worden geacht om tot de laatste vier van het Europese bekertoernooi te reiken. "Ik denk dat een kwartfinale of halve finale realistisch is. Als je ons tegen APOEL zag spelen… Ook al is dat geen dreamteam."

Klaassen zegt nog niet te denken aan het winnen van de Europa League, maar weet zeker dat Ajax niet nog eens zo hard onderuit zal gaan als vorig seizoen tegen Salzburg. De Oostenrijkers waren toen in Amsterdam met 0-3 te sterk en wonnen in eigen huis nog eens met 3-1.

Zie jij Ajax tot de laatste vier reiken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb er helaas niet zoveel vertrouwen in. Hangt af van zoveel factoren voor ajax..

12 december 2014 om 09:20

Nou wat dan? Het gaat erom dat ze goed spelen en dat ze het geluk een beetje mee hebben. Loting maakt niet zoveel uit want in goede doen kunnen ze elk team hebben.

12 december 2014 om 09:58

Als je wint, speel je beter. En in goede doen ja. Maar dat ben je niet altijd. Je moet tegen de goede teams, twee keer boven jezelf uitstijgen. En halen zij het normale niveau is het nog maar de vraag of het lukt...

Verslap je 1 keer, lig je eruit als Ajax zijnde. Dus is de kans gewoon klein dat je ver komt jammer genoeg.

Ik ben een a-typische Nederlandse realistische resultaatfetisjist. Sorry.

12 december 2014 om 10:06

Op goede dagen kan zowel Feyenoord als PSV en Ajax ver komen. Echter zijn de helft van de overgebleven tegenstanders gelijkwaardig of beter dan onze clubs. Het is dus mogelijk maar dan moet iedereen wel in vorm zijn en het allemaal mee zitten.

12 december 2014 om 10:28

Het is inderdaad het al oude liedje. Vooraf zegt iedereen we kunnen dat makkelijk halen en achteraf blijkt het toch niet helemaal waar te zijn.

Ik gun het ze van harte. Maar als een NL club tegen bijv. een Italiaanse club komt lopen we te vaak in het mes. Kortom voetballen kunnen ze, maar op resultaat voetballen zit er niet in gok ik. Als Ajax het slimme voetballen onder de knie had dit seizoen dan hadden ze makkelijk van PSG gewonnen. Maar juist die wedstrijd staat symbool voor NL clubs de afgelopen jaren.

12 december 2014 om 10:40

Ik zeg niet dat ze ver komen. Ik zeg alleen de elke elke club die er nog in zit ongeveer net zo goed is als de Nederlandse clubs. Je moet tegen elke tegenstander gewoon goed spelen, want anders win je gewoon niet. En als je goed speelt kan je ook zeker van een Liverpool winnen.

12 december 2014 om 11:24

Correct, je kan van Liverpool winnen. De kans is echter groter dat het niet lukt. Griekenland heeft ooit het EK gewonnen, dus Ajax kan de Europa League winnen. De kans dat het gebeurt is echter heel klein.

12 december 2014 om 11:33

Altijd weer dat chauvinistische na 1 wedstrijdje winnen tegen een team uit Cyprus. Ik hoor iedereen schreeuwen dat Ajax echt niet minder is dan de minste 8 die in de championsleague doorbekeren. Dat is ook zo, Ajax is niet minder. Ajax is gelijkwaardig. Maar niet minder of gelijkwaardig zijn staat niet tot beter zijn dan of tot doorgaan naar de volgende ronde. Als je verder wilt moet je beter zijn dan je tegenstander, niet alleen gelijk zijn aan. Daar koop je, zoals je de laatste jaren hebt kunnen zien helemaal niets voor.

Tegen AC Milan was Ajax tweemaal niet minder, Milan ging tweemaal door. Ajax was in de meeste wedstrijden tegen Milaan de bovenliggende partij maar kon een wedstrijd uit bij Celtic dan weer niet winnen. Milan kon dat wel en ging zodoende door.
Tegen Lyon was Ajax niet minder, Lyon ging door.

Het is niet enkel beter voetballen, het is ook een kwestie van slimmer zijn, net even datgene uitvoeren waardoor je een rondje door gaat. Over lijken gaan of zelfs verder gaan dan dat.

Je moet niet gelijk zijn aan maar beter zijn dan. Dat is het hele eieren eten. Gelijk zijn aan geeft geen enkele garantie op doorbereken in Europa. Laat Ajax nu eerst maar eens gewoon die eerste Knock-out Fase overleven inplaats van al die mooie jaarlijkse praatjes van de Finale halen uit te spreken. Dan zien we na de Knock-out Fase wel weer verder.

12 december 2014 om 15:24

Ach noem t chauvinistisch. Ik vind het optimisme. T goeie in jezelf zien en hoge eisen stellen. Bovendien is t veel leuker in toernooi in te gaan met t gevoel dat je hem kunt winnen dus praat jezelf dat maar aan.
En die relativerende negatieve praatjes die kennen we nu wel.

12 december 2014 om 15:54

Je kunt ook zeggen dat wie die oppeppende praatjes nu wel kennen. Ik hoop het van harte maar ik zie het niet gebeuren. Qua positiespel is Ajax misschien wel een van de beste clubs van de wereld, in ieder geval top tien waardig. Maar die andere facetten mist de ploeg zoals instelling, gogme en een over mijn lijk mentaliteit. Op zich ook niet gek met zulke jonge jongens want zo snel ze over meerdere kwaliteiten beschikken gaan ze naar een andere club want dan zijn ze niet meer te houden voor Ajax.

Overal waar ik ter wereld kom zeggen mensen: Ajax, jullie spelen leuk voetbal man, waarom winnen jullie nooit iets?

12 december 2014 om 16:36

Inderdaad dat chauvinistische gedrag is irritant.. Het gebeurt zo idioot vaak he. Ze winnen een keer van Barcelona en het is meteen: Jaa we wonnen ook van Barcelona vorig jaar of van City 2 jaar geleden dus kunnen we van '' een random team'' ook winnen... Als het zo gemakkelijk was..

Maar als ze tegen een PEC bijvoorbeeld spelen is het weer. Jaa we rollen ze wel ff op..

Ik hoop dat ze ver komen. Maar eerlijk gezegd denk ik dat het niet zal gebeuren. Ik zie Feyenoord eerder verder komen.. Hun zijn veel sterker bezig de laatste periode. Als Feyenoord dit vast weet te houden zie ik ze zeker in de halve finale komen.

12 december 2014 om 17:06

@supporter888, in goede doen kunnen ze iedere ploeg hebben? Dat klopt inderdaad, Nederlandse ploegen als Feyenoord, Ajax en PSV kunnen in goede doen iedere ploeg hebben als de tegenstander een wedstrijd wat minder is. Helaas voor ons Nederlandse ploegen gaat de knockoutfase over 2 wedstrijden en dan slinken die kansen weer behoorlijk.

12 december 2014 om 10:40

Ik ook niet. Met deze verdediging en Serero op 6 kan Ajax niks als de tegenstander druk zet. Als ze weer tegen een tegenstander zoals Red Bull moeten, verwacht ik weer een afgang.

12 december 2014 om 10:44

Ik denk en hoop het niet. Ik hoop dat we Red Bull Salzburg loten en dit keer gewoon winnen als een soort van revanche. De vorige keer waren we totaal niet in staat om onder de druk uit te spelen, als dat nu wel lukt, gaan we zien dat Red bull Salzburg ook genoeg zwakke plekken in het team heeft.

12 december 2014 om 12:57

Red bull gaan we denk ik verliezen hoor. Verdedigend zie ik dit Ajax hun middenvelders en aanvallers niet aftroeven. Aanvallend vind ik ons overigens wel beter dan vorig seizoen, maar of dat red bull zal laten schrikken?

12 december 2014 om 15:44

Denk dat De Boer Ajax nu wel optimaal zou voorbereiden. We weten inmiddels hoe ze spelen. Vol pressie, ons team is nu ook veel sterker en veelzijdiger. Met 2 echte vleugel spelers Kishna en El Gazi. Middenveld van ons is nu veel dynamischer geworden met Andersen en Serero. Ik denk dat we een goede kans maken als we ze treffen. Salzburg is sinds het vertrek van die trainer er ook zeker niet sterker op geworden.

12 december 2014 om 10:40

Ik ook niet. Met deze verdediging en Serero op 6 kan Ajax niks als de tegenstander druk zet. Als ze weer tegen een tegenstander zoals Red Bull moeten, verwacht ik weer een afgang.

12 december 2014 om 11:16

Serero is juist een meester in onder druk voetballen. De verdediging helaas niet.

Laten we het hopen. Maar soortgelijke dingen zeiden ze de afgelopen twee jaar ook om vervolgens tegen de eerste de beste conditioneel ijzersterke tegenstander of vechtploeg uitgeschakeld te worden.

Dat ligt aan de mentale instelling

12 december 2014 om 09:39

En of je el ghazi en khisna hebt inplaats van lukoki en de sa.. Lijkt me toch een verschil

12 december 2014 om 10:40

Sorry hoor, maar Lesly de Sa is gewoon een redelijke rechtsbuiten, alleen zijn voorzetten zijn heel, heel minder. Hij kon vorig jaar wel is uit zichzelf een behoorlijke kans creëren, maar ja El Ghazi, Kishna, Fischer zijn natuurlijk beter. Ik vraag me alleen af, hoe de terugkeer van Fischer zal lopen.

Dan moet je wel een beetje een gunstige loting hebben. Maar een kwartfinale moet dan inderdaad haalbaar zijn voor de Nederlandse clubs.

Ik denk dat Feyenoord een grotere kans heeft op de laatste 4 dan Ajax, dit heeft te maken met hun thuis voordeel en dat het nu knock-out fase is, Feyenoord zal thuis ieder duel kunnen winnen en met hun stabiele verdediging ook uit weinig doelpunten tegen krijgen.

Als Ajax wedstrijden op de maat kan leggen zoals ze vorige seizoen speelde tegen Barcelona dan zie ik ze zeker ook niet kansloos voor de laatste vier, maar lijkt vaak alsof nederlands clubs niet echt gemotiveerd zijn voor de EL.

12 december 2014 om 09:33

@caribean: ''feyenoord zal thuis ieder duel kunnen winnen en met hun stabiele verdediging ook uit weining doelpunten tegen krijgen''
Asl het allemaal zo makkelijk is stonden ze nu fier aan kop in de Eredivisie. Feyenoord, Ajax en PSV hebben alle drie evenveel kans om ver te komen in de EL. Hangt veel af van de vorm van de dag en de tegenstander tegen wie ze spelen

12 december 2014 om 09:52

Dat ze niet 'fier aan kop' staan komt vooral door hun stroeve start en hun onverdiende nederlaag thuis tegen Ajax. Laatste tijd zijn ze ontzettend in vorm, en ze behoren naar mijn mening ook absoluut tot de titelfavorieten, samen met PSV en Ajax.

Ik geef, zoals caribbean zegt, ook Feyenoord de beste kans om hoog te komen, voornamelijk dus door hun gigantische thuisvoordeel. Als je alleen al kijkt naar hoe de supporters zich presenteerden tegen Sevilla.. En dat zal alleen nog maar beter worden..

Natuurlijk hoop ik als ajacied het meest dat Ajax het ook heel ver schopt, maar op 1 of andere manier gaan ze elke met zo'n ontiechelijke zwakke mentaliteit de europa league in, dat het me zou verbazen als dat nu niet weer zo zou zijn.. Misschien toch een gevalletje van onderschatting door een overboost aan zelfvertrouwen door een paar goede wedstrjiden in de champions league..

12 december 2014 om 10:00

@reyes

Ik vermeld toch ook wel duidelijk omdat het nu een knock-out fase is en je 1 keer uit en 1 keer thuis speelt, waarom jij de eredivisie erbij haalt is mij een raadsel.

Nogmaals thuis zullen weinig ploegen winnen van Feyenoord, uit zal het voor de tegenstanders ook lastig worden omdat Feyenoord een solide verdediging heeft zullen ze niet makkelijk 3 a 4 doelpunten om de oren krijgen.

Waar ik het wel eens met je ben is dat het aan de vorm van de dag ligt, maar we hebben laatste 4 a 5 wedstrijden kunnen zien dat Feyenoord zeer stabiel bezig is in de eredivisie en europa, even makkelijk met 2-0 winnen van Sevilla en 0-3 winnen van Standard Luik doe je niet zomaar. Volgende week Woensdag tegen Psv zal meer duidelijk worden over dit Feyenoord.

Psst: Ben een Ajacied voordat je straks denk dat ik met roze bril opzit, ik probeer het gewoon realistisch te kijken, Feyenoord is vooral thuis gewoon ongelofelijk sterk en zeker met verdediging die ze nu hebben, Kongolo en Van Beek zullen ook hun dip moment gaan krijgen, de vraag is alleen wanneer..

12 december 2014 om 10:03

Ajax kan evengoed van alle teams thuis winnen, dat hebben nu toch wel is bewezen? Ik denk overigens dat ze er alle 3 meteen uitvliegen, liverpool napoli en bilbao worden de tegenstanders

12 december 2014 om 10:09

het probleem is dat door over de manege gepleurde jongetjes als hare krishna denken dat ze fantastisch zijn, niveautje messi en ronaldo en dat ze die eufe cup eigenlijk beter gewoon op kunnen sturen omdat ajax hem al praktisch binnen heeft

en ja dan moet je ineens tegen een tegenstander spelen die er voor gaat en hard werkt en lig je er helaas weer uit

12 december 2014 om 10:10

Huh, ik dacht dat ze tegen Everton, Sporting Lissabon en Guinggamp moesten..

12 december 2014 om 10:14

Top, voorspel ook even wie er de EL gaat winnen dan weet ik waar ik me geld op moet inzetten....

Liverpool gaat de EL waarschijnlijk laten lopen, dat doen alle Engelse clubs die uit de CL komen. Everton zal er nog wel voor gaan, maar verder hoef je voor de Engelsen niet bang te zijn.

Verder hoop ik dat Feyenoord een zwakke tegenstander loot, er zitten genoeg in de groep tussen die we kunnen hebben. Ajax kan ook op een goede dag meer dan de helft van de geplaatste clubs hebben. PSV krijg ik niet echt hoogte van, aan de ene kant winnen ze wel, maar aan de andere kant heb ik nooit echt het gevoel dat ze de wedstrijd in de pocket hebben (zie gisteren, weer een tegengoal laat in de wedstrijd).

12 december 2014 om 10:24

Toch knap dat jij nu al weet welke tegenstanders Ajax,PSV en Feyenoord krijgen terwijl de loting nog moet komen.

12 december 2014 om 10:52

@henrynr1 Denk dat Ajax, Feyenoord en PSV alle 3 eigenlijk wel iedereen op een geode dag kunnen hebben. Vind de verschillen in de Europa league nou niet zo gigantisch groot eigenlijk. De geplaatste en ongeplaatste ploegen dan ook niet zo veel voor elkaar onder, mat een paar uitzonderingen hier en daar.. Daarnaast is t nou ook eenmaal zo dat niet alle ploegen vol gas geven in de Europa league, aangezien veel teams het spelen voor champions league voetbal in de eigen competitie belangrijker vinden..

12 december 2014 om 11:49

Ik geef feyenoord juist de minste kans van de drie ploegen die doorgaan. Ze missen een spits en dat ga je meer en meer voelen.momenteel hebben ze een vleugelspeler die zijn doelpunten aardig meepikt, maar dat is eigenlijk een middenvelder en hij geeft zelf al aan dat het momenteel wel erg lekker loopt maar dat die doelpunten minder gaan worden.

Vallen doelpunten weg gaat het moeilijk worden. Want net zo belangrijk als de nul houden is het maken van doelpunten.

Na de winterstop kan natuurlijk weer alles anders liggen.

12 december 2014 om 12:01

Ajax kan ook elke thuis wed winnen dus snap je punt niet echt.

Ik hoop echt dat Ajax het net zo serieus neemt als de CL en echt alles geeft, dan zouden Ajax en Feyenoord zo maar enkele rondes verder kunnen op,em. met wat geluk in de loting, in PSV heb ik helaas wat minder vertrouwen maar ik hoop dat ze het tegendeel bewijzen.

Dat ligt aan de mentale instelling. Als je 11 spelers met de instelling van Klaassen heb is dat zeker mogelijk ja!

En dan laten ze straks een Roma, Spurs of Gladbach en dan is het klaar. Met een gelukkige loting kan het misschien wel lukken!

12 december 2014 om 09:17

Roma en Spurs kunnen ze niet loten btw, maar tegen dat soort ploegen ben je zeker kansrijk!!

12 december 2014 om 09:17

Hoop juist om een op papier grote tegenstander. Op een of andere manier is Ajax dan veel scherper. En op zich maakt t niet uit. Er moet gewoon gewonnen worden als je ver wilt komen. We gaan t zien.

12 december 2014 om 09:48

Ik denk niet dat het ligt aan het veel scherper zijn, maar dat ze ook veel meer ruimte krijgen. Een groot elftal probeert vaak zelf ook het spel te maken en daardoor komt er ruimte voor ajax om te voetballen. Daardoor kunnen ze het spel naar zich toe trekken.

12 december 2014 om 09:32

Laat Ajax maar lekker Tottenham loten in de ronde hierna. Heerlijke tegenstander op papier, waar Ajax bovendien zeker niet kansloos tegen is. Voor de eerst volgende ronde lijkt Club Brugge mij een mooie tegenstander. Leuk affiche en daarvan moet Ajax gewoon kunnen winnen. Vanwege de reistijd is het bovendien de minst vermoeiende trip die er bij zit. Hopelijk wordt het in ieder geen club uit Moskou, Kiev, Warschau of Sint Petersburg.

Ajax is absoluut niet kansloos voor een plek bij de laatste 4. Dat geldt mijn inziens idem voor Feyenoord en Psv. Niet kansloos betekent overigens niet dat de kans groot is dat ze de laatste 4 bereiken. Er zitten meerdere clubs bij die qua niveau gelijkwaardig zijn en een enkele club die beter is. Met een gunstige loting en wat geluk is er veel mogelijk. Bij een ongunstige loting en/of wat pech kan het doek net zo goed al in de volgende ronde vallen voor alle 3 de clubs.

Om te beginnen moet je natuurlijk op een goede loting hopen, al moet je om ver te komen van iedereen kunnen winnen.

Hopen op een Legia Warschau, Club Brugge, Fiorentina of Dinamo Kiev worden geloot voor Ajax en Psv..

Feyenoord heeft het ook lekker voor elkaar met die groepswinst, die moeten alleen een enkele clubs zien te ontlopen.. AS Roma, Liverpool, Spurs, Villareal, Wolfsburg.

Met een gunstige loting zie ik zeker 1 Nederlandse club de Kwart, misschien halve finale halen! En hoop natuurlijk op meer en vooral op Ajax, maar dat is voor zich..

12 december 2014 om 09:54

Liever geen Legia Warschau hoor.
Die hebben een heel aardig elftal.

Hopelijk gewoon een club uit West Europa.

12 december 2014 om 10:07

Als je ze een keer moet loten is het nu, als ik me niet vergis hadden ze nog een schorsing van 1 wedstrijd zonder thuispubliek. En dat publiek is bij hen al een heeel belangrijk onderdeel voor het succes!

12 december 2014 om 10:11

Versloegen ook celtic dik in vooronde cl inderdaad, daarnaast denk ik dat villareal voor feyenoord ook nog wel gaat. (sevilla is beter)

12 december 2014 om 10:34

Villareal maakt Feyenoord geen kans tegen in mijn ogen.
Wordt nu knock out he zijn geen poules.
In een Knock out zijn ze tegen Sevilla ook de mindere.

Hopelijk loten ze Aalborg, Celtic, Guingamp anders einde verhaal denk ik.

12 december 2014 om 10:35

Hey Roy,

Sorry dat wist ik niet dat ze nog een wedstrijd zonder publiek moesten, maar ze zullen in de Arena ook veel supporters hebben vrees ik ;-)

12 december 2014 om 10:48

Ik denk dat ze tegen Legia Warschau keihard onderuit zouden gaan. Ze spelen aardig, zijn nummer 1 uit hun poel, en hebben een geweldige aanhang die zo'n belangrijke wedstrijd toch wel kan beinvloeden. Legia is dan noch extra gemotiveerd omdat de finale in het Stadion Narodowy (poolse nationale stadion te Warschau) wordt gespeeld, wat trouwens echt een iconisch deel van de stad is geworden. Ik zou het wel mooi vinden als Legia de finale haalt dus het liefst niet ten konste van Ajax.

Eerst maar eens de volgende ronde overleven, dat is al lastig zat. Vorig jaar ging het over de finale, waardoor die uitschakeling tegen Salzburg nog harder aankwam.

Apoel is net zo'n beroerde ploeg als Luik. Dus dat is geen graadmeter. Dan zouden de laatste 4 ook realistisch voor Feyenoord zijn.

12 december 2014 om 09:37

En waarom niet?

Feyenoord is ook helemaal niet kansloos voor een plek bij de laatste 4. Net zo goed als Psv en Ajax dat niet zijn. Niet kansloos betekent niet dat de kans groot is dat ze de laatste 4 bereiken. Er zitten meerdere clubs bij die qua niveau gelijkwaardig zijn en een enkele club die beter is. Met een gunstige loting en wat geluk is er veel mogelijk. Bij een ongunstige loting en/of wat pech kan het doek net zo goed al in de volgende ronde vallen voor alle 3 de clubs.

12 december 2014 om 09:43

Ja, is Luik onlangs nog overwinterd in de CL? Of denk je dat luik Barca in Camp Nou op een 1-0 zou houden? Beroerde ploeg hoor, Apoel. Volgens mij kijk jij naar een andere sport als ik.

12 december 2014 om 09:51

Ik ben net als jou als Ajacied trots op de 4-0 winst op Apoel. Maar een Apoel en Luik doen niet veel van elkaar onder. Je kan die vergelijking met Barcelona simpelweg niet maken.

Ajax kwam afgelopen woensdag 44 minuten lang niet tot voetbal, en via een penalty kom je op 1-0!

Apoel, de club die niet kan voetballen maar zooo ontzettend goed compact kunnen verdedigen moet ineeens de aanval gaan zoeken om nog kans te hebben om door te gaan. Jaa, en dan zie je pas het verschil in voetballende kwaliteit en loopt Ajax er een paar keer moeiteloos doorheen, waardoor 2-0, 3-0 en ook 4-0 volgen.

12 december 2014 om 09:44

Het enige nadeel is dat apoel met 11 man verdedigt en dat doet standard niet, daarom houdt apoel de meeste ploegen op 1-0 of 0-0 en wordt standard door iedere zaadploeg nog overlopen.

Goede instelling. Ik zie de andere Nederlandse clubs ook ver komen.

12 december 2014 om 09:51

prima instelling, maar niet handig om dit overal te verkondigen. We presteren al jaren niks in europa en nu toch weer babbels.
Eerst de loting maar afwachten en gewoon per ronde bekijken of we verder kunnen komen.

Deze teksten hoorden we vorig jaar ook en gelijk de eerste ronde was het 1 en al drama tege red bull.

Ik denk, dat Davy niet weet welke teams in de Europa League spelen, ik zal hem even helpen.
Maar het is een knock-out fase, dus er is een mogelijkheid om de volgende ronde te bereiken.
Er zijn nu 32 clubs, dus dan moet je nog 2 rondes overleven voor de laatste 8 en nog 4 rondes voor de finale.
Lange zit.
Respect voor AZ wat ze vorig jaar geflikt hebben.

Geplaatst:
Borussia Mönchengladbach (dui), Club Brugge (bel), Besiktas (tur), Red Bull Salzburg (oos), Dinamo Moskou (rus), Internazionale (ita), Feyenoord (ned), Everton (eng), Napoli (ita), Dinamo Kiev (oek), Fiorentina (ita), Legia Warschau (pol), Olympiakos Piraeus (gri), Zenit Sint-Petersburg (rus), Sporting Portugal (por), Athletic Bilbao (spa).
Ongeplaatst:
Villarreal (spa), Torino (ita), Tottenham Hotspur (eng), Celtic (sch), PSV (ned), Dnjepr Dnjepropetrovsk (oek), Sevilla (spa), VfL Wolfsburg (dui), Young Boys (zwi), Aalborg (den), Guingamp (fra), Trabzonspor (tur), Liverpool (eng), Anderlecht (bel), AS Roma (ita), Ajax (ned).

12 december 2014 om 10:09

Ik durf te beweren dat Ajax tegen geen van die clubs kansloos is. En het merendeel van die clubs zijn naar mijn mening niet aantoonbaar beter dan Ajax. Het zal veel te maken hebben met hoe ze de wedstrijden ingaan, want voetballend is Ajax gewoon erg sterk in vergelijking met de andere clubs.

12 december 2014 om 10:15

Napoli,everton en zenit niet aantoonbaar beter?

12 december 2014 om 11:18

Hij zegt het merendeel, dan moet je niet met een paar van de 32 clubs komen.

12 december 2014 om 12:09

Alleennapoli is aantoonbaar beter. Een Zenit is flink afgezakt de afgelopen jaren(nog altijd prima)

12 december 2014 om 13:13

Hoe wil jij dan aantonen dat Napoli beter is? Dat kan enkel met een onderling duel worden aangetoond..

Laten we hopen dat Ajax met Everton, PSV en Wolfsburg de halve finale haalt. Als Ajax in de halve finale PSV loot dan geef ik ze een goede kans maar het is afwachten of dit ook de realititeit gaat worden.

12 december 2014 om 09:39

Laten we hopen dat Ajax met PSV en Feyenoord (!) de halve finale haalt. Wie er dan als 4e club bij zit zal mij een rotzorg zijn. Te allen tijde liever een Nederlandse club die ver komt dan een buitenlandse.

12 december 2014 om 09:42

Kan je wel over gaan speculeren, belangrijkste is dat Ajax, PSV én Feyenoord de volgende ronde doorkomen. Dan pas kijken wat er verder gebeurt !

EL-Finale tussen Feyenoord en Ajax teken ik voor, ik denk dat de politie het alleen niet grappig gaat vinden vanwege de rivaliteit tussen de twee clubs.

12 december 2014 om 10:12

Als ik mij niet vergis is de finale dit jaar in Warschau. Ik geloof niet dat de Poolse politie heel bang wordt van Ajacieden of Feyenoorders als je ziet wat zich in Polen soms afspeelt. Zou natuurlijk wel een prachtig scenario zijn!

12 december 2014 om 10:57

Als de Politie te maken heeft met de rivaliteit tussen Legia Warschau en Wisla Kraków zullen ze niet snel schrikken van Ajax - Feyenoord

12 december 2014 om 10:10

Wat een random viertal. Ik verwacht Everton daar sowieso niet, EL is niet te combineren met Epl.

En zoals ieder jaar dat ajax naar de EL en dan komen de eenmaal in de EL en dan onderschatten ze het alweer, met beide benen op de grond staan zoals Feyenoord was beter geweest voor deze ploeg, aangezien ze toch was kwaliteit missen.

12 december 2014 om 09:21

ze is de
was is wat

12 december 2014 om 09:22

sorry voor de slechte verbetering de is ze

Het zal geheel aan de loting liggen. De grotere clubs stellen vaak een een veredeld B-team op totdat ze de halve finale halen. Kijk bv naar Chelsea een aantal jaar geleden. Of naar Sevilla. Dat elftal zal er in de halve finale of finale pok heel anders uitzien dan 2 weken geleden tegen Feyenoord. En dan zijn ze te pakken.

Ik weet niet of Klaassen de twee groepen heeft gezien, maar daarvan zijn er maar een paar clubs die Ajax en PSV uit kunnen schakelen. We hebben de volgende tegenstanders: Olympiakos (*)
Zenit (*)
Sporting Lissabon (*)
Athletic de Bilbao (*)
Red Bull Salzburg
Inter Milaan
Everton
Feyenoord
Dinamo Moskou
Fiorentina
Besiktas
Club Brugge
Borussia Monchengladbach
Napoli
Legia Warschau
Dinamo Kiev

Feyenoord en Moskou uitgezonderd voor Psv. Persoonlijk denk ik dat Ajax en PSV alleen Warschau, Brugge en misschien Besiktas en Sporting aan kunnen. De rest is niet te doen. Meer geld, betere voetballers.

12 december 2014 om 09:37

Tegen Warschau, Brugge, Kiev, Fiorentina ben je favoriet
Tegen Besiktas, Sporting, Rbs, Inter, Everton, Dinamo Moskou ben je gelijkwaardig

Sterkste zijn in mijn ogen Olympiakos, Zenit, Bilbao, Gladbach en Napoli, waar tegen je op een goede dag ook niet kansloos bent.

Kortom, er is geen makkelijke tegenstander, maar kansloos ben je tegen vrijwel niemand!

12 december 2014 om 09:38

Veel te pessimistisch Teun Teun. Bilbao staat 10e in Spanje, als nr 1 en 2 in NL moet en kun je die pakken. Dynamo Kiev hebben wij niet zo lang geleden uitgeschakeld voorronde CL, F'noord werd onlangs nipt uitgeschakeld door ze, in principe wel meer individuele kwaliteit, maar als je als team speelt kun je ze pakken. Napoli werd niet al te lang geleden nog uitgeschakeld door AZ etc. etc. Alleen teams als Inter en Roma lijken onmogelijk maar geven vaak niet vol gas in de EL.

12 december 2014 om 09:43

Ja, van de grote clubs is alleen de kans groot dat je ze uitschakelt als ze een b team op stellen. Maar in normale vorm win je toch niet zomaar van Napoli, Zenit en Inter. Borussia lijkt me ook behoorlijk moeilijk om tegen te spelen, die zie ik namelijk wel de EL serieus nemen.

12 december 2014 om 13:58

Mwah, als je kijkt wat Inter aan het doen is in de Serie A... Voetballen is het in ieder geval niet. Psv/ajax/feyenoord moeten dit zoekende Inter kunnen pakken, helaas heeft AC Milan al aangetoond dat zoekende, niet goed voetballende ploegen uit Milaan toch nog gevaarlijk zijn voor Nederlandse ploegen

12 december 2014 om 10:00

Nederlandse clubs zijn alleen tegen Barcelona, Real Madrid en Bayern München kansloos Teun Teun. Clubs als Olympicos, Zenit, Sporting Lissabon, Red Bull, Bilbao, Inter (in de huidige staat), Everton, Ajax/ Psv/ Feyenoord hebben gewoon een realistische kans, misschien niet altijd 50/50, maar je hoeft ze ook niet groter te maken als ze zijn.

Moeten ze Salzburg niet weer treffen. Die zijn met overmacht eerste geworden in hun poule.

12 december 2014 om 09:47

Laat ze Salzburg maar weer treffen, neem aan dat ze geleerd hebben van de verkeerde tactiek die ze toen hanteerden. Tegen die gasten moet je gewoon de lange bal spleen, mss wel met Sigi in de spits vanwege kopsterkte.

12 december 2014 om 10:33

@ Cyprioot

Ik betwijfel het of ze daar echt van geleerd hebben, zodra Ajax onder druk word gezet hebben ze ook dit seizoen weer het moeilijk om hun hoofd boven water te houden.

12 december 2014 om 11:08

@afca_leeds, dat is ook weer waar. We kunnen nog steeds niet goed onder echte druk uitvoetballen.

12 december 2014 om 15:04

Die coach van vorig jaar is daar wel weg. Misschien dat dat wel wat scheelt. Hij was het brein achter die tactiek tegen Ajax.

Toch ben ik ook huiverig voor Salzburg, dat ze het kunstje gewoon weer flikken.

Als ik het lijstje zie dan zie ik maar een paar clubs die ik duidelijk hoger inschat dan Ajax. Ik denk dan aan teams als Inter en Roma. De rest kunnen we hebben, al moet je in bepaalde gevallen dan ook een beetje geluk hebben, ik praat dan over teams als Liverpool en Spurs die in principe wel meer individuele kwaliteit hebben, denk ik.

Teams als Anderlecht, Bilbao en Young Boys moet je gewoon verslaan.

12 december 2014 om 09:39

Bilbao is beter dan Spurs, Inter en Liverpool

Die moet je echt niet snel treffen Europees, hebben al vaker bewezen ver te kunnen komen in de Europa League, en ook met goed voetbal.

12 december 2014 om 09:57

Dit is het zwakste Bilbao in jaren. Die ploeg van 4 jaar geleden onder Bielsa had zelfs de Champions League kunnen winnen, nu is het loshangend zand.

Ik denk dat Anderlecht erg onderschat wordt hier. Die schat ik wel gelijkwaardig in aan de Nederlandse top.

Laat Ajax Salzburg maar loten dan mag Klaassen het bewijzen. Die knockoutwedstrijden van de laatste jaren tegen 'mindere' tegenstanders geven de burger iig geen moed.

12 december 2014 om 10:17

@wisconsin, enekel jaren geleden schakelde Ajax A'lecht uit. OK, uit hadden ze mazzel maar thuis was het een inmaakpartij. AZ schakelde A'lecht niet zo lang geleden ook uit, onder Verbeek meen ik. Ik zeg niet dat A'lecht makkelijk is maar zowel Ajax, PSV als F'noord moet daarvan kunnen winnen omdat ze meer kwaliteit hebben.

12 december 2014 om 09:47

@cyprioot

Ajax kan elk team hebben wat nu nog in de EL actief is. Hangt alleen veel af van de instelling van de tegenstander en de instelling van Ajax.

Komen ze tegen een team die 2x 90 minuten vol druk zetten op Ajax word het lastig. Maar stel ze komen tegen een Roma die denken dat ze het klusje wel effe klaren zie ik Ajax gewoon doorbekeren!

Zelfde geldt overigens voor Feyenoord. PSV echter niet, ik denk toch dat die een mogelijk kampioenschap boven Europees succes verkiezen.

12 december 2014 om 11:27

Waarom denk je dat? Slaat echt gewoon weer helemaal nergens op, onderbouw het dan ten minste... En dan niet aankomen met dat ze 6 B-spelers erin zette gisteren, die wedstrijd ging namelijk he-le-maal nergens meer over, en aan de instelling van gister was niks op te zeiken bij PSV gister...

12 december 2014 om 09:48

Haha Bilbao maakt gehakt van Ajax met alle respect. Ajax dat slaag kreeg van Red Bull wil nu opeens halve finale halen...kom nou. Davy spact.

12 december 2014 om 09:54

Ook Steaua en RBS werden (stukken) lager ingeschat. Ajax moet zichzelf ook niet helemaal overschatten..

Ligt er puur aan wie je loot. Klaassen moet niet denken dat ajax altijd de bovenliggende partij zal zijn in de EL. Er zitten gewoon heel veel goede teams met meer ervaring dan ajax in de laatste 32. Ik denk dat het voor ajax gewoon echt belangrijk is of ze een taai duits of italiaans team loten (dan gaan ze niet winnen) , maar tegen een tottenham geef ik ze zeker een goede kans. Toch denk ik dat ajax niet ver gaat komen puur omdat het team te jong en onervaren is. Ze kunnen een wedstrijd leuk en goed spelen, maar echt domineren hebben ze al heel lang niet meer gedaan.

12 december 2014 om 09:50

Heb jij zitten slapen van de week? 4-0 en 70% balbezit, 90% passing acurracy is niet domineren? Ben benieuwd wat verstaat onder domineren, iets met een leren pakje en een zweep wellicht?

13 december 2014 om 16:25

ik ben wel wakker hoor vriend en voor 's'm fantasieën moet je toch echt bij een ander forum zijn. Wordt zelf eens wakker en kijk wat voor ploegen er nog in de EL zitten en wat zei Siem de Jong vorig jaar? de finale is finale is haalbaar? Ik hoef jou niet meer te vertellen wat er toen gebeurt is, dus alsjeblieft ga ergens anders met je naïeve gebrabbel mensen proberen te overtuigen, hier lukt het niet..

Laten we eerst maar eens afwachten wie we loten en proberen een ronde verder te komen, voor we weer eens de tegenstander onderschatten.

Vorig jaar overklast door Red Bull Salzburg in zowel uit als thuis wedstrijd. Toch denk ik dat we dit jaar tegen dat kaliber clubs niet kansloos zijn. Heb er even de opstelling van toen bijgehaald:

Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Duarte; Klaassen, Blind, De Jong; Bojan, Sigthorsson, Fischer.

Zet daar de opstelling tegenover van na de winterstop:

Cillesen; Van Rhijn, Veltman, Denswil((?)misschien nog Moisander), Boilesen (beter dan Duarte!); Klaassen, Serero, Andersen (goed lopend middenveld wat niet veel onder doet dan dat van vorig jaar; Schone/el Ghazi, Milik, Fischer/kishna/schone (aanval op allle posities versterkt)

Overmars werd nog uitgelachen dat dit het sterkste Ajax sinds FdB is, maar ik heb en krijg ook steeds meer het gevoel dat dit zo is!

zucht....ik hou best van wat arrogantie en zelfverzekerdheid bij ajax, maar dit gaat nergens over.
Al seizoen langen presteren we niks in europa. Af en toe een goede CL wedstrijd die vaak nog verloren wordt ook en nu is de halve finale realistisch.

Wacht eerst nou maar op de loting er zitten beste clubs in

Zie eerder Feijenoord ver geraken. Ajax heeft buiten de Klaassen toch te veel mooi weervoetballers.

12 december 2014 om 09:53

als je dan sporting lissabon of olympiakos loot komt het wel goed. Toch een aangenaam klimaat in de winter.

Feyenoord, ajax en psv staan er allemaal net zo slecht op de laatste jaren.
Ik snap niet waarom ze dingen roepen als halve finale.

Mond houden, loting afwachten en per ronde bekijken.
Natuurlijk zijn er kansen, maar vorig jaar hoorde ik ook dingen als de finale en gelijk in de eerste ronde waren ze totaal kansloos tegen red bull, terwijl dat een makkie ging worden.

Dit soort uitspraken moet je niet doen na al die fiasco's de afgelopen jaren. De kans is groot dat Ajax een betere tegenstander gaat loten dan het matige Salzburg en die ploeg was al duidelijk beter.

'kwartfinale of halve finale in Europa is realistisch voor Ajax'

Ja, dat is het zeker.

Er straks direct uit liggen ook. Dat heb je nu eenmaal met een systeem met rechtstreekse uitschakeling over 2 wedstrijden.

Bovendien zijn alle teams die er nu nog bij zijn geen kattenpis. Iedereen kan van iedereen winnen, maar verliezen ook. Er zijn geen makkelijke teams.

Vanaf nu zal geluk en vorm van de dag bepalend zijn.

We kunnen alleen maar hopen dat de voetbalgoden de teams uit de Lage Landen wat genadig zijn.

Ajax, PSV en Feyenoord doen het allemaal goed in de Eredivisie. Er wordt volgens mij al door alle drie de ploegen geen wedstrijd meer verloren in de afgelopen 6 speelronden. Met deze drie ploegen in de 32-ronde van de EL denk ik dat er wel 1 team in de kwart-finale kan komen. Ik heb in ieder geval een goed gevoel. Ajax wil zich revancheren voor Red Bull en Feyenoord heeft geen motivatie problemen. PSV heeft een sterke selectie en zie ik ook als ploeg om ver te komen.

Zo'n doel moet je als club altijd hebben, realistisch is het niet. De concurrentie is ook in de Europa League te groot

we wten het de absolute topploegen altijd wel lastig te maken. maar dat wat daar onder komt hebben we altijd moeite mee. ik geef ons dan ook zeer weinig kans om een halve finale te halen. ook gewoon om de dood eenvoudige reden dat er nog ploegen bj zijn die over veel meer kwaliteit beschkken

Ik denk ook dat Ajax er snel uitligt, dat komt vooral vanwege dat wat Klaassen hier zegt. Het lijkt alsof er meteen iets in de groep komt van ';dit is lager dan de CL, daar konden we best aardig meekomen met de topploegen dus moet het in de EL veel makkelijker gaan';. Helaas, er zal net zo hard geknokt moeten worden als in de CL, misschien nog wel harder omdat de teams voetballend allemaal wat minder zijn dan in de CL.

12 december 2014 om 11:21

Ik mag hopen dat ze dat niet denken, want ze zullen de afgelopen jaren toch niet zijn vergeten?

Als ze zover willen komen dan moeten er toch echt een aantal zaken (veel) beter. Ajax is veel te wisselvallig; dus ik waag mij niet aan voorspellingen. Hopelijk laten ze zich in ieder geval niet weer zo kinderlijk aftroeven zoals vorig seizoen, maar ook dit seizoen heb ik weer wedstrijden gezien; dat wanneer Ajax onder de druk word gezet dat ze weer helemaal de weg kwijt raakte. Daarnaast moet dat baltempo toch echt structureel worden opgevoerd en hetzelfde geld om vooruit te spelen. De Boer hamert er steeds op en elke keer zeggen de spelers wel dat ze het "weten" maar daar is helaas over het algemeen weinig van te merken. Uiteraard hoop ik op het beste en hoop ik persoonlijk op de klassiekers van de Benelux Ajax vs Club Brugge en Feyenoord vs Anderlecht.

Benieuwd waar we gaan komen inderdaad vind Ajax in vergelijking met vorig jaar nu toch sterker!
Voorhoede is prima in orde en ook het middenveld met vooraal Klaassen en Serero is erg sterk en technisch.

Achterin moet het nog wat beter en scherper, maar Ajax kan terecht ver komen.

De tegenstanders even erbij pakken.
Echte lastige uitwedstrijden: Besiktas, Legia & Olympiacos die zou ik liever niet loten.
Meest gunstige tegenstanders: Brugge, Red Bull (wraak!), Everton, Gladbach.
Sterkste tegenstanders: Napoli en Sporting Port.
De rest kan Ajax zich mee meten.

Borussia Mönchengladbach (dui) , Club Brugge (bel), Besiktas (tur), Red Bull Salzburg (oos), Dinamo Moskou (rus), Internazionale (ita), Feyenoord (ned), Everton (eng), Napoli (ita), Dynamo Kiev (oek), Fiorentina (ita), Legia Warschau (pol), Olympiacos (gri), Zenit Sint-Petersburg (rus), Sporting Portugal (por), Athletic Club (spa).

Feyenoord:

Lastige uitwedstrijden: Dnipro en Trabzonspor.
Meest gunstige tegenstanders: Celtic en Aalborg.
Minst gunstige tegenstanders: Villarreal, Wolfsburg, Liverpool, Anderlecht, Spurs en Roma acht ze hier echt kansloos tegen.
Dan heb je nog Torino, Young Boys & Guingamp. ook niet de makkelijkste.

Villarreal (spa), Torino (ita), Tottenham Hotspur (eng), Celtic (sch), PSV (ned), Dnipro (oek), Sevilla (spa), VfL Wolfsburg (dui), Young Boys (zwi), Aalborg (den), Guingamp (fra), Trabzonspor (tur), Liverpool (eng), Anderlecht (bel), AS Roma (ita) en Ajax (ned).

Dus mooie Loting voor NL ploegen zou zijn:

Ajax - Athletic Club/everton - lijkt mij het mooiste
PSV - Brugge/fiorentina
Feyenoord - Aalborg/celtic/spurs

Lijkt me te doen.

Gezien onze prestaties in de CL van de laatste jaren, met goede resultaten tegen Man City (4 punten in 2 duels), Barcelona (1 overwinning), AC Milan (6 punten in 4 duels), Lyon (minimaal gelijkwaardig), Celtic, Apoel, Zagreb, Kiev en Auxerre mogen we de EL met enig vertrouwen tegemoet zien.

Gezien onze bedroevende prestaties in de EL (afslachting tegen Spartak Moskou, vernedering Salzburg, uitschakeling Steau etc.) past ons slechts nederigheid.

Ik kies dan toch voor nederigheid, is een betere basis dan overschatting van jezelf of onderschatting tegenstander waarvan toch sprake was tegen Red Bull.

Dezelfde kant van dezelfde plaat. Elk jaar hetzelfde gezeur. Ze komen kwaliteit tekort. Het is niet anders. Mochten ze met geluk en toeval toch ver komen, dan roepen ze gelijk dat dit de nieuwe gouden generatie is. Mensen wordt eens wakker!

En dan in de eerstvolgende ronde er weer uitvliegen zeker. Ophouden om erover te praten en alles op alles zetten in de eerstvolgende wedstrijd. Dat zal sws geen makkelijke pot worden, vreemde zaak dat je als CL afvaller niet beschermd bent, en Feyenoord, dat jaren niets gepresteerd heeft, wel.

Juist deze opmerkingen zorgen ervoor dat velen zo'n afkeer hebben tegen ajax. Vorig seizoen gingen de ajacieden eigenlijk ook al uit van de finale, toen zij de EL in stroomden. We hebben vervolgens allemaal kunnen zien hoe hoe ze de eerste wedstrijd volledig gedeklasseerd werden door Salzburg. Ik zou voorlopig maar even wat minder hoog van de toren blazen.

12 december 2014 om 12:43

Als je door een ambitieuze uitspraak al een afkeer ergens tegen krijgt, dan ben je zelf ook wel heel kleinzerig. Met een redelijke loting kunnen alle drie de Nederlandse clubs de kwartfinale halen en met wat geluk nog verder, maar ze kunnen net zo goed pech hebben en er allemaal uit liggen na de volgende ronde.

13 december 2014 om 02:51

Hoezo afkeer? Ik lees nergens iets over een finale, jij wel?

Ik geniet juist van deze uitspraken, want na een kansloze uitschakeling door Salzburg, blijft Ajax vertrouwen hebben.

Maar tja, als jij een afkeer hebt voor een club dat altijd vertrouwen blijft houden in hun kwaliteiten moet jezelf weten, maar ik geniet hiervan en dat is één van de redenen dat ik Ajacied ben.

Om dit soort uitspraken te mogen doen, moet je tot de beste ploegen behoren die nog in de EL zitten en daar behoort Ajax niet toe. Het halen van de kwartfinale vind ik al niet echt realistisch. Bekijk het maar eens statistisch. Voor het gemak heeft Ajax tegen elke tegenstander gemiddeld 50 kans. Tegen clubs als Torino, Trabzonspor en Celtic misschien wat meer, tegen clubs als Roma misschien wat minder. Dan heb je dus ongeveer 50 kans om de laatste 16 te halen, 25 kans op de laatste 8 en 12,5 op de laatste 4. De laatste 4 zijn dus niet realistisch en de laatste 8 onwaarschijnlijk.

Natuurlijk is een hoop afhankelijk van de loting. Maar logisch gedacht komt Ajax misschien 1 en met veel geluk 2 ronden verder. Voor PSV en Feyenoord idem dito.

12 december 2014 om 11:43

Je bedoelt natuurlijk PSV en Feyenoord.

12 december 2014 om 12:43

Haha, je hebt gelijk, aangepast. Blijft even wennen, Feyenoord in Europa

12 december 2014 om 11:47

Maandag

Jammer,altijd dat gezeur aangaande de loting. Het gaat om de wedstrijdmentaliteit..als deze niet goed is,dan verlies je zelfs van een veel mindere tegenstander.
Ajax heeft het het tegen elke tegenstander uit poule 1 lastig,dus daar kunnen ze zich alvast op voorbereiden. Als ze 2e waren geworden,dan hadden ze zich daar geen zorgen over hoeven te maken.
Dat Feyenoord in poule 1 zit is omdat ze beter hebben gepresteerd dan Ajax volgens de richtlijnen van de Uefa.

Samen met PSV en Feyenoord in de halve finale.

Zal me benieuwen...als het er Echt op aankomt verliest ajax altijd....ook dit jaar nog...uit bij Cyprus hadden ze gewoon moeten winnen, dan was er nog hoop op een stunt geweest (uit bij PSG bleken ze immers helemaal niet zo kansloos). is een kwestie van een gebrek aan killersmentaliteit.

Laten we het maar ronde voor ronde bekijken want er zitten nog veel goede ploegen in het toernooi. Als Feyenoord bijvoorbeeld AS Roma speelt dan is het prachtig maar kans is klein dat we doorgaan.

Hangt heel erg af van de loting. Misschien loten ze wel meteen Zenit, Internazionale of Everton. Dan is de pret snel afgelopen. Maar Legia Warschau is al een stuk aangenamer.

AZ heeft het laten zien afgelopen jaren in Europa dus ik zie niet waarom Ajax, PSV of Feyenoord dit niet kunnen evenaren.

Dat is al een stuk 'realistischer' dan afgelopen jaren. Toen werd doodleuk verkondigt dat de EL wel even gewonnen zou worden om er vervolgens kansloos uitgeknikkerd te worden door Steau en Salzburg. De laatste keer dat Ajax volgens mij een kwartfinale heeft gehaald is volgens mij 2002. De opmerking van Klaassen blijft dus een uiting van misplaatste arrogantie. Ajax is zeker geen cupfighter zoals bv. AZ in de EL heeft bewezen dat wel te zijn.

Zelf overschatting zal ajax gaan opbreken. Als je nu al denkt dat je serieus bij de beste 4 van de overgebleven teams hoort, dan overschat je jezelf behoorlijk. Maar, met een beetje mazzel zie ik ze wel een ronde verder komen.
Uiteindelijk won Feyenoord in 2002 toch ook maar mooi de Uefa Cup! Had vooraf ook niemand gedacht. Nu geef ik de 3 Nlclubs hier minder kans op, puur op kwaliteit als geheel.

Helemaal niet realistisch. Het mag een godswonder zijn als we de 8ste finale halen. Zelfde geld voor PSV en Feijenoord.

Ik heb gekeken, er zijn zeven ploegen gwn beter, en nog een aantal stuk of elf ploegen gelijkwaardig. Dan zou het heel raar zijn dat ze statistisch bij de laatste vier of twee zoyden eindigen. Spurs, roma, zenit, dinamo moskou, red bull, atletic en napoli zijn beter, en dan zijn inter, feyenoord, fiorintina, everton, kiev, legia, villareal, sevilla, wolfsburg, anderlecht en liverpool minstens gelijkwaardig. Dat betekend dat er maar 11 van de 32 minder zijn. Kortom voor alle ned clubs al een wonder als ze twee rondes verder komen. Psv acht ik minder goed vanwege de verdediging en minder hechte organisatie, ook al hebben ze van de drie de meeste kwaliteiten. Het gaat immers ook om goed kunnen verdedigen.

Het valt of staat met een beetje een makkelijke loting. Speel je je eerste wedstrijd al tegen de toekomstige kampioen, dan lig je er snel uit. Met een wat gelukkige loting, wat schorsingen bij de tegenstander en een scheidsrechterlijke dwaling in het voordeel kan je zomaar kampioen worden. Daarbij zijn er ook altijd nog clubs die zich meer concentreren op de eigen competitie dan op Europees 2de klasse succes.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren