Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ik ga natuurlijk wel even kijken naar de voorselectie'

Laatste update:

Mitchell Dijks rekent nog niet op een plek in de voorselectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Danny Blind en assistent-bondscoach Marco van Basten waren donderdag toeschouwers in de Amsterdam ArenA waar Ajax met minimaal verschil te sterk was voor FK Jablonec. De naam van Dijks werd al genoemd door Van Basten.

/

"Ik ga er niet van uit dat ik erbij zit, maar natuurlijk ga wel even kijken. Het is voor mij nu wat spannender dan anders", erkent Dijks in gesprek met NUsport. De voorselectie van Blind voor de naderende interlands met IJsland en Turkije wordt vrijdagmiddag bekendgemaakt. Jetro Willems van PSV is nog steeds geblesseerd en dus maakt Dijks een grotere kans om in ieder geval bij de voorselectie te zitten.

"Ik krijg de laatste tijd veel positieve berichten. In het begin was er nog twijfel. Moet die Dijks wel terug daar Ajax? Maar dat is weg en nu wordt ik dus zelfs aan Oranje gelinkt. Ik weet dat Van Basten mijn naam genoemd heeft. Heel mooi."

Mitchell Dijks verdient in ieder geval een plaats in de voorselectie

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Na een paar goede wedstrijden al gelinkt met oranje, zegt genoeg over de huidige staat bij het NL elftal. Dont get me wrong ik ben fan van dijks maar vindt het nogal snel.

21 augustus 2015 om 09:29

Wie anders. Blind moet eigenlijk cvm, maar misschien nu wel cv en dan moeten er spelers als Dijks en Bazoer of Hendrix opgeroepen worden.

21 augustus 2015 om 10:06

@-world-: Wie anders? Blind heeft een WK al LV, in het buitenland spelen ook nog wel LVs in de grootste competities. Bijvoorbeeld Pieters, Patrick van Anholt, Buttner. Allemaal hebben ze meer ervaring op een hoger niveau. Dijks doet het aardig in zijn eerste vijf wedstrijden bij Ajax, maar om hem op basis daarvan nu op te roepen... Dan mogen Tete, Karsdorp, Bazoer, Achahbar en nog een aantal ook opgeroepen worden.

21 augustus 2015 om 10:15

@ktb84, de linksback positie is bij oranje wat dun bezet. Normaal gesproken zou ik het met je eens zijn. Persoonlijk vind ik Willems de beste optie, maar nu die er niet is vind ik dijks beter dan de door jou aangedragen alternatieven. Ik denk dat het voor de andere jongens nog wat vroeg is en er zijn nog betere alternatieven beschikbaar...

21 augustus 2015 om 10:54

@ajaxglobal: hou ff op man. Hij heeft drie wedstrijden in Ajax 1 gespeeld en hij is beter dan Van Aanholt en Pieters. Alsjeblieft, je mag een clubvoorkeur hebben maar dat hoeft er niet zo dik bovenop te liggen. Enige Oranje materiaal bij Ajax op dit moment zijn Cillessen en Klaassen. Tete is trouwens wel een jongen om ook in de gaten te houden maar dat is nu nog te vroeg. Net als voor Bazoer.

21 augustus 2015 om 11:15

@ktb84

Je kan ook heel erg overdrijven. Je noemt Bazoer in een adem op met namen als Achabar etc. Als iemand erbij zou moeten zitten is het Bazoer wel ondanks zijn leeftijd en zeker nu heelveel goede CVM van Nederlands elftal geblesseerd zijn, Clasie, Strootman etc. Zijn er allemaal niet bij dus waarom niet eens Bazoer laten ruiken aan het grote werk. Al die zuurpruimen die roepen dat hij veels te jong is, goed genoeg is oud genoeg. Achabar en Karsdop kan je echt niet in een zin zetten met Bazoer want die hebben nog niks gepresteerd. Bazoer is al sinds vorige seizoen bezig met zeer paar goede wedstrijden snap daarom niet waarom sommige doen alsof hij pas net 3 goede wedstrijden heeft gespeeld.

21 augustus 2015 om 11:29

Hoe toch op met je Bazoer, die jongen komt net kijken! Als we het allemaal zo roerend eens zijn met het gegeven dat we in Nederland jonge spelers te vroeg op een voetstuk zetten, dan moeten we daar ook naar handelen en niet meer die soort jochies oproepen. Je kan spelers oproepen met aanzienlijk meer ervaring en niveau, denk aan Vejinovic of zelfs Anita, of De Guzman. Laten we met die Bazoer nou niet dezelfde fout maken als toen met Maduro, toen we talent verwarde met niveau. Bazoer heeft talent, heel veel, maar nog niet het niveau om voor Oranje te spelen. En voor linksback kan je nog beter dan Kongolo opstellen dan Dijks, die jongen ging tegen Rapid nog door het ijs, en hij zou nu Nederland redden? Waar komt toch dat ophemelen van die ajaxspelers vandaan?! Heb ik dit seizoen soms andere wedstrijden gezien dan die bak ellende die de godenzonen over ons hebben uitgestort?

21 augustus 2015 om 11:38

Wat goed is komt snel. Als je op basis van ervaring gaat selecteren nemen we dadelijk Kuyt en Demouge mee. Als je een goede mix hebt, en dat heeft het Nederlands elftal, is het juist ideaal om een jongen als Bazoer mee te nemen. Die jongen speelt al een half jaar prima en laat zien dat hij de potentie heeft ver te komen en eventueel een belangrijke schakel voor het Nederlands elftal kan worden. Dan is het dus ideaal om zo een jongen met gasten als Robben, Sneijder, v. Persie etc te trainen.

21 augustus 2015 om 11:46

Bazoer? Haha goeie. Nee, Bazoer wordt Oranje in geluld door Ajax fanboys en mensen die de Eredivisie hoger schatten dan de PL.

21 augustus 2015 om 12:10

Is iedereen Eric Pieters vergeten ?

21 augustus 2015 om 12:34

Wat een onzin! Bazoer heeft al een seizoen in Ajax1 achter de rug, dus wat je zegt over dat hij net komt kijken slaat nergens op.

21 augustus 2015 om 12:43

Ja en wat voor een seizoen, zelden een team zo'n pot bagger op de mat zien leggen week in week uit.

21 augustus 2015 om 12:43

Iedereen kijkt hier met een ajax bril op. Ik persoonlijk zou Virgil van dijk eens mee nemen. En inderdaad pieters zou ik ook wel weer eens willen zien. Ik moet ook zeggen dat ik nog niet volledig overtuigd ben van dijks zijn kunnen. Laat hem eerst maar eens een heel seizoen goed voetballen bij ajax.

21 augustus 2015 om 12:43

@ktb84 Serieus, Karsdorp en Achahbar, Grapje hoop ik. Deze spelers komen zwaar te kort voor het Nederlands elftal. Achahbar heeft niet eens een basisplek. Karsdorp speelt nog niet constant genoeg, verder hij speelt niet eens Europees. De wedstrijden die hij Europees speelde, maakte hij een slechte indruk.

21 augustus 2015 om 12:46

@azalkmaar2 Buttner heeft niet eens een basisplek bij Dinamo Moskou. Heeft 9 minuten gespeeld van de 5 wedstrijden... Pieters en van Aanholt spelen wel op het moment. Maar aangezien ze nooit worden opgeroepen, zullen ze wel niet genoeg indruk maken. Lijkt me dat de Engelse competitie wel goed gevolgd wordt door de Nederlandse staf

21 augustus 2015 om 12:48

@baardgrasmus Vejinovic heeft meer ervaring in de Eredivisie. Om nou te zeggen dat hij wel zo veel Europese ervaring heeft en elke week de beste was. Volgens mij is hij gewoon uit de basis gespeeld bij Vitesse door een afdankertje van Chelsea hoor.

21 augustus 2015 om 12:49

@knokkie Ja want jij volgt die spelers ook echt? Van Dijk maakt pas een kans als hij eindelijk een transfer maakt naar Engeland. Southampton is nu ook weer afgehaakt. Sunderland is misschien nog een optie. Maar de competitie waar Van Dijk ik speelt, is nog slechter dan de Eredivisie. Zelfs Hiddink met zijn voorkeur voor (ex) Psv'ers, riep Pieters niet op. Zegt voor mij genoeg.

21 augustus 2015 om 12:54

@caribbean: even los van wie beter is dan wie (daar kan ik niet objectief over oordelen), heb ik geprobeerd een vergelijking te maken tussen jonge spelers van Nederlandse topclubs die een vergelijkbaar aantal wedstrijden hebben gespeeld bij die club. Daarom zeg ik dat als je Dijks oproept met zijn nog zeer beperkte ervaring bij een topclub, dat je (los van de kwaliteit) spelers als Tete, Riedewald, Karsdorp, Achahbar en Bazoer ook moet oproepen.

21 augustus 2015 om 13:00

@flasher93: ik vind Achahbar en Karsdorp absoluut niet goed genoeg. Laat daar geen misverstand over bestaan. Ik vergelijk ze met Dijks omdat ze een vergelijkbaar aantal wedstrijden bij een topclub hebben gespeeld. (Evenals Tete, Riedewald) Dus ik wil niet zeggen dat ze goed genoeg zijn, maar als je de ene speler met zeer weinig ervaring oproept (Dijks), dat je andere spelers met vergelijkbare ervaring ook moet oproepen.

21 augustus 2015 om 13:02

Waarom alleen zeuren over het feit dat hij een paar wedstrijden bij ajax gespeeld heeft
Hij was vorig jaar ook duidelijk de beste lv achter willems .
Ook al speelde hij maar bij willem 2 .
Zijn toch allemaal de zelfde tegenstanders als waar ajax tegen speeld

21 augustus 2015 om 13:04

Vergeet niet dat Riedewald vorig seizoen ook al 25 wedstrijden heeft gespeeld bij Ajax. Niet 25 volledige wedstrijden, maar wel Europese ervaring opgedaan. Toen speelde hij ook al sterk. Tete heeft vorig seizoen 9 wedstrijden met het eerste meegedaan. Dijks heeft idd weinig wedstrijden in Ajax 1 gespeeld nog. In totaal 14 over alle jaren heen. Maar hij was vorig jaar na Willems wel de beste linksback die er rond liep. Daarna kwam Poulsen in mijn ogen, maar goed. Die kan Brenet niet eens uit de basis spelen...

21 augustus 2015 om 13:06

Precies. Maar goed. Snap het feit wel dat hij vergeleken wordt met spelers die wekelijks tegen de beste spelers uit Europa spelen. Van Aanholt en Pieters hebben daar een basisplek. Maar Dijks laat wel zien dat hij er aan komt. Kracht en snelheid heeft die jongen. Vorig jaar was hij een van de beter linksbacks idd. En hij blijft zich ontwikkelen. Als ik de eerste 2 wedstrijden zag in de voorbereiding en de wedstrijden nu, ontwikkeld hij zich in een snel tempo.

21 augustus 2015 om 13:07

Ben het volledig met je eens hoor vwb selectie Oranje. Maar dat Achabar geen basis speler is bij Feyenoord vind ik vreemd. Hij is technisch de beste speler die ze hebben in Rotterdam. Verder vind ik spelers als Veltman ook totaal Oranje onwaardig. Speelt Bazoer al in jong Oranje eigenlijk? Weet ik namelijk niet. Dat lijkt me namelijk de gewenste stap voor talenten.

21 augustus 2015 om 13:10

Net of je je met die broekies gaat kwalificeren. Ajax wordt door die gastjes uitgeschakeld door een paar Oostenrijkse bergbewoners.

21 augustus 2015 om 13:16

Wel onverdiend over twee wedstrijden.

21 augustus 2015 om 13:17

El-Ghazi, Riedewald, Tete, Bazoer gaan allemaal uitmaken van Jong Ajax lijkt me. Ze zijn U19 al ontgroeid.

21 augustus 2015 om 13:26

Totaal niet onverdiend, die eerste wedstrijd was de eerste helft tot die goal voor Rapid en de tweede helft ook. Dat er daarna net werd gedaan alsof Ajax werelds speelde heb ik dan ook nooit begrepen. Ajax was slecht, zowel in de arena als in Oostenrijk. Verder moeten we natuurlijk ver blijven van spelers als Dijks nu al voor de leeuwen te gooien, ik hoor Feyenoorders ook niet over Karsdorp in oranje, of psvers over Hendrix. Waarom hebben die ajacieden het dan wel over Dijks? Die vent is nog veel te onzeker voor oranje, hij krijgt al rode vlekken in zijn nek als hij langs een drukke bushalte moet lopen, laat hem eerst maar eens een seizoen bij Ajax goed presteren.

21 augustus 2015 om 13:30

@Ajaxglobal: ik ben geen voetbalkenner, ik kan je dus niet zeggen welke speler technisch beter is, welke de beste mentaliteit heeft etc. Wel kan ik de statistieken van een speler overleggen. Statistieken zeggen niet alles, maar statistieken zijn objectief. Op basis van de ervaring (lees statistieken) die andere linksbacks in het buitenland (of nederland) hebben, in betere competities noem ik alternatieven. Ik vind de alternatieven die ik noemde, evenals Kongolo en Blind, eerder de kans verdienen in het NL elftal dan Dijks. Maar natuurlijk sta je er vrij in om een andere mening over te hebben.

21 augustus 2015 om 13:32

Liever Kongolo en Vejinovic dan Bazoer en Dijks?? Wat hebben die dan gepresteerd en op welk nivo volgens jou? Je afkeer van Ajax beinvloedt je opinie teveel

21 augustus 2015 om 13:38

Je bedoelt Hendriks, de speler die op de bank zit bij Psv? En Karsdorp maakt ook niet z'n sterke indruk. Is al vaak genoeg op zijn bek gegaan, vooral Europees. Waar Tete en Dijks wel overeind blijven. Dat zijn best belangrijke meetmomenten lijkt mij zo

21 augustus 2015 om 13:55

Tete en dijks wel overeind bleven Europees? Neem je me nou in de maling?! Ik zeg niet dat Karsdorp erin moet, maar dat komt omdat ik blijkbaar minder opportunistisch ben dan sommige ajacieden, dijks tete en Bazoer in oranje, hoe kom je erop zeg! Zullen vd beek en nouri er ook maar bij halen? En dan vervangen we meteen ook het oranje shirt voor een wit shirt met rode centrale baan, en gaan we de oranje leeuwen godenzonen noemen.

21 augustus 2015 om 14:02

@flasher93: je hebt het over 'europees overeind blijven'. Dat doen Dijks en Tete volgens jou. Als een club met een begroting van 68 miljoen over twee wedstrijden niet weet te winnen (sowieso niet weet te winnen) van een club met een lagere begroting dan ADO den haag, dan kun je het ongeacht de prestatie van twee backs, het moeilijk hebben over Europees overeind blijven. Vervolgens benoem je de zwakke prestatie (in jouw ogen) van Karsdorp Europees gezien. Volgens mij stond Feijenoord tegen AS Roma, en EL winnaar Sevilla met begrotingen die richting (of over) de 100 miljoen gaan. Flasher93, ik vind dat je veel nuttige reacties hebt op dit forum, maar dat je de prestaties van Dijks en Tete schromelijk overdrijft ten aanzien van andere (niet-ajax) spelers.

21 augustus 2015 om 14:10

Ik geef toe dat het gewoon schandalig is dat je tegen z'n tegenstander eruit gaat. Er worden persoonlijke fouten gemaakt door Veltman, Gudelj, Sinkgraven. Riedewal, Bazoer, Tete en Dijks speelde beide wedstrijden gewoon ijzersterk. Overigens tegen Shaktar waren ze gewoon uitgeschakeld denk ik hoor.

In mijn ogen is het gewoon dat de aanvallers het hebben laten afweten. De eerste wedstrijd hoor je al met 4-0 voor te staan. Dan is er niks aan de hand. Je laat ze terug komen, persoonlijke fouten worden gemaakt en je verliest. Schandalig, maar dat kwam niet door de spelers die ik net opnoemde. Gister was ook niet oogstrelend, maar verdedigend staat het. Tete speelde weer heel sterk en ook Dijks. Ik ben nog niet overtuigd van Karsdorp. Tete maakt voor al verdedigend een veel sterkere indruk op dit moment.

@baardgrasmus ik zeg ook niet dat deze spelers in de basis moeten. Maar ik snap wel als ze worden opgeroepen gezien hun sterke prestaties.

21 augustus 2015 om 14:12

@azalkmaar2, je bedoeld waarschijnlijk te zeggen dat je er anders over denkt;-)
Los van het aantal wedstrijden vind ik Pieters en van aanholt op dit moment gewoon minder. Heeft niks met clubvoorkeur te maken, want Willems zou mijn eerste keuze zijn! Weet niet waarom je er nou een clubdiscussie van maakt? En je vergeet dan el gahzi en Bazoer nog even....

21 augustus 2015 om 15:06

@ flasher93: je zegt dat de aanvallers het af lieten weten tegen Rapid Wien, maar kun je met vijf tegendoelpunten in twee wedstrijden tegen een tegenstander van het niveau ADO ook zeggen dat de verdedigers het af hebben laten weten? Tot nog toe zijn de aangedragen argumenten om Dijks en Tete op te roepen voor het NL elftal nog niet heel overtuigend.

21 augustus 2015 om 09:32

Dat zegt meer over de huidige technische staf.
Kan je nu al beloven dat Ajax hofleverancier gaat zijn mbt het NL elftal.

Een NL nationaliteit en een Ajax shirt zal voldoende zijn voor een plaats in de voorselectie.

21 augustus 2015 om 09:34

ach zo werkt het toch altijd. hiddink selecteerde rekik, bruma en narsingh ook steevast.

alleen louis deed dat anders met veel feyenoorders maar verder bepaald verleden selectiebeleid

21 augustus 2015 om 09:35

Dat was vorig jaar ook met PSV en het jaar daarvoor met Feyenoord. Dus ik zie het probleem niet.. als ze goed genoeg zijn/spelen.

21 augustus 2015 om 10:01

Dus jij gelooft werkelijk dat Blind zijn status en toekomst laat afhangen van een mogelijke relatie met Ajax?

Zou het niet meer te maken hebben met het feit dat in Amsterdam nu veel potentiële toppers rondlopen?

Linksback van PSV is geblesseerd, linksback Feyenoord is afgeschreven (Nelom). Dan is het naar mijn inzien niet gek dat je bij de linksback van Ajax uitkomt, die steevast bij de beste vier a drie mannen hoort. Ik heb alleen de wedstrijd van gisteren gemist tot op heden dus daar kan ik niet over oordelen. Sneller en sterker ga je ze niet krijgen!

21 augustus 2015 om 10:34

Zegt ook genoeg over de opties voor linksback, maar ik zou altijd van Aanholt en Pieters nog boven Dijks verkiezen.

21 augustus 2015 om 10:37

Zonder NL nationaliteit kan je niet voor Nederland spelen slimpie.

21 augustus 2015 om 10:53

Kongolo kan ook prima als LB spelen, en die heeft al een WK meegemaakt dus dat lijkt mij verstandiger om hem op te roepen inplaats van Dijks...

21 augustus 2015 om 11:10

Kongolo kan ook LB en hij is wel stukken beter dan Dijks. Met alle respect voor dijks maar ik vind het nog niet de topper die we graag in Oranje zien

21 augustus 2015 om 11:12

@jami: Welk WK heft Kongolo meegemaakt als ik vragen mag? (zonder jeugd-WK's mee te rekenen!)

ON: er zijn op dit moment niet veel betere opties dan Dijks van Ajax. Pieters en van Aanholt vind ik de laatste jaren niet uitblinken en Willems is geblesseerd, dus dan kom je al gauw bij Dijks uit die het sinds zijn terugkeer bij Ajax gewoon goed doet en steenvast bij de beste 3 a 4 spelers van Ajax hoort (net zoals Bazoer en Tete)..

21 augustus 2015 om 11:20

@zlatanfan4ever

Kongolo was er in 2014 bij op het wk, maar heeft bijna geen minuten gemaakt, dus dat telt niet echt mee dan. Bovendien gaat hij nu net pas weer als linksback apelen, dus eerst maar eens zien hoe hij het doet op die positie.
Ook voor Dijks komt oranje nog te vroeg hoor. Leuk begin van het seizoen voorlopig, maar moet toch wat langer goed presteren om voor oranje in aanmerking te komen.

21 augustus 2015 om 11:26

Even kort samenvatten. Met dijks is ajax uitgeshakeld voor de cl. Dijks heeft al maar liefst 5 hele wedstrijden voor ajax gespeeld. Je hebt helemaal gelijk. Dijks heeft veel meer laten zien dan pieters. Pieters heeft alleen maar een paar seizoenen bij gespeeld en nu een paar seizoen in de pl. Dat is echt helemaal niks vergeleken met wat dijk allemaal al heeft gepresenteerd.

21 augustus 2015 om 11:41

Nou, heb van Aanholt laatst zien schutteren zeg! Moest er toen niet aan denken, maar goed dat is slechts een wedstrijd. Vind Dijks prima overkomen tot nu toe en ik denk altijd bij mezelf: als Hiddink en van Gaal het nooit in je hebben zien zitten, zal dat wel een reden hebben.

21 augustus 2015 om 11:49

lol zlatanforever, Feyr010 is mild voor je. Jij weet google toch ook te vinden, zoek het dan even op voordat je gaat lopen roepen.

Volgens mij moeten we concluderen dat er op dit moment geen vaste linksback is voor oranje. Dan is het dus niet raar dat linksbacks naar de voorselectie gaan kijken. Dijks zegt zelf al dat hij helemaal nergens op rekent, dus dat is allemaal helemaal niet raar.

Blind is een optie, Buttner, Pieters, Kongolo, Aanholt, zelfs Anita heeft er gespeeld, onze vriend Braafheid heeft zelfs in het oranje-shirt een WK-finale gespeeld op die plek. Persoonlijk zou ik voor Buttner of Pieters gaan. Dijks staat wat mij betreft niet bij de eerste drie of vier namen. Maar dat het bij hem gaat kriebelen is natuurlijk niet raar.

21 augustus 2015 om 11:54

Besef wel dat Pieters en van Aanholt op een stuk hoger niveau spelen dan Dijks he.

21 augustus 2015 om 11:55

@zlantanfan4ever: zoals FR010 al zegt WK 2014, toen moest hij ook invallen als LB, heeft het ook goed gedaan toen, en Kongolo is beter dan Dijks die net een goed seizoen heeft gehad bij Willem II, terwijl Kongolo in de basis altijd heeft gestaan(nu nog) bij Feyenoord!
@FR010: toch schat ik Kongolo hoger in dan Dijks, te licht bevonden bij Ajax, verkocht en teruggekocht, dat zegt nog niet alles maar hij moet zich eerst bewijzen na mijn mening.

On: op dit moment kan je Dijks niet oproepen, hij heeft net 1 wedstrijd goed gespeelt! Dan kun je dit nog niet oordelen over dat hij in Oranje moet spelen, kijk eerst naar spelers die al langer een vaste basisplaats heeft bij een topclub in nederland of een andere land!!! Er zijn nog 4 finale's te gaan voor het nederlands elftal en die moeten ze winnen anders geen EK! Dan kan je beter spelers oproepen die een vaste waarde kan zijn en dan schat ik Kongolo gewoon hoger in dan Dijks na mijn mening.

21 augustus 2015 om 12:36

Hehe eindelijk een feyenoorder die Kongolo niet helemaal de hemel in prijst.

21 augustus 2015 om 12:53

Ja leicester uit was van aanholt echt dramatisch verdedigend. Werd aan alle kanten voorbij gestormd door mahrez.

21 augustus 2015 om 13:08

Kongolo is ook geen zekerheidje hoor. Laat die nog maar even rijpen in jong Oranje. Net als die andere talenten.

21 augustus 2015 om 13:25

@ajaxrick
Ik ga er vanuit dat Blind ook rekik bruma en narsingh selecteerd. Dat zou gewoon terecht zijn op dit moment, zeker in de voorselectie.
Het verschil zit hem meer in spelers als Bazoer Dijks Hendrix De jong Propper en Maher. Daar kun je clubvoorkeur uit halen, want deze spelers zijn er eigenlijk (nog) niet klaar voor maar worden wel af en toe of te snel opgeroepen

21 augustus 2015 om 14:50

Ik neem aan dat je de voorlopige selectie hebt gezien en snapt wat ik bedoel met het "ajax" gehalte?

Zover zat ik er niet naast.
Veltman die al weken Ruk speelt
Riedewald, Tete

21 augustus 2015 om 09:33

Was onder Louis niet anders hoor, Veltman .. Daar werden we toch mooi derde van het WK mee

21 augustus 2015 om 09:36

@esbjerg FB van gaal had zeker geen voorkeur voor spelers van ajax bij zijn selectie. Vaak zaten er zelfs meer feyenoorders bij de selectie terwijl ajax steeds kampioen werd.
Beetje makkelijk dingen roepen, maar van gaal had duidelijk geen clubvoorkeur en keek gewoon naar welke spelers hij kon gebruiken.

Wat copr zegt is ook weer makkelijk roepen van tevoren. Wacht nou eerst maar eens af

21 augustus 2015 om 09:43

Volgens mij is van Gaal ook niet bepaald fan van Ajax meer na dat gedoe met Cruyff.

21 augustus 2015 om 09:52

Dat kwam alleen maar omdat Veltman op het wk op de bank zat hahah!

21 augustus 2015 om 10:17

Babymongo je begrijpt me totaal verkeerd, ik bedoel veltman omdat hij snel geselecteerd werd, ik heb het nergens over clubvoorkeur, raar dat je dat erbij haalt, ik heb nog nooit anti-Ajax gereageerd hier

21 augustus 2015 om 10:18

Zijn voorkeur voor (Nederlandse) spelers van Feyenoord t.o.v. die van Ajax was natuurlijk niet heel raar. Ajax had tijdens die kampioenschappen veel buitenlanders in het team waar Feyenoord op Pellè na alleen maar Nederlanders in het team had. Je kunt lastig een Deen oproepen voor Oranje.

21 augustus 2015 om 11:55

En die Feyenoord spelers hadden ook een hoog niveau toen, de Vrij, Indi, Janmaat & Clasie

21 augustus 2015 om 09:33

zo gaat het toch in elk land, als je goed speelt dat wordt je gehypet. of dit terecht is is weer een ander verhaal, echter ziet iedereen dat dijks behoorlijk niveau haalt dus waarom niet.

denk dat nederlands elftal binnen 3 jaar weer ajax kleurt. met riedewald, bazoer en tete staan er een paar nieuwe internatiol te trappelen om te debuteren.

21 augustus 2015 om 09:41

En voor wie gaan die spelen?

Tete heeft 2 zeer goede backs voor zich, die nog jaren mee kunnen. Laat die zich eerst nog maar bewijzen en dan heb je ook Kasdorp nog die het goed doet.

Centraal stikken we ook van de goeie spelers en talenten. de Vrij is zeker, Vlaar word ouder. Maar Rekik, van Dijk, van Beek, Hoedt en Kongolo zijn er ook allemaal nog.

Bazoer hoop ik dat die over 3 jaar keurig de Jong kan opvolgen, zoe een ideaal senario zijn! En dan vind ik als Bazoer zich door ontwikkeld een vooruitgang nog.

21 augustus 2015 om 09:44

Ik zou het ook mooi vinden om hem te zien spelen, een paar interlands doet zon speler zeker goed. Maar vraag me altijd af of we dan met zn allen gaan zeuren als die niet presteerd in NL.

21 augustus 2015 om 09:50

Hoeft ook niet nu maar op termijn kan tete prima concureren met vd wiel en janmaat.

Ze zijn nog jong maar ik kan nu al bijna garanderen dat zij er over een paar jaar staan

21 augustus 2015 om 10:11

@Capis over welke 2 backs heb je het?

Momenteel speelt vd wiel niet en janmaat is zeker momenteel niet beter dan tete....

Op de rechtsback is Tete nu 1 van de weinige goede opties over... beter als karsdorp.. misschien dat Blind nu wel verhaegh van augsburg oproept als ervaren man omdat janmaat niet voldoet en vd wiel geen ritme heeft.

Zelfde voor de linksback. Welke speler die niet geblesseerd is, kan momenteel beter dan dijks op die positie uit de voeten (blind cv of cvm)? Ik zou niet weten wie.....

21 augustus 2015 om 10:18

Pieters, Buttner, Patrick van Aanholt

21 augustus 2015 om 10:31

Wacht even Janmaat niet voldoet? En Tete beter dan Janmaat.. Daar gaan we weer met onze jeugd Tete speelt net 4 wedstrijden in Nederland en is beter dan Janmaat?

Janmaat die in Engeland bij Newcastle speler van het jaar is geworden! Janmaat was en is 1 van de sterkhouders van Newcastle juist. Een team wat sterker is dan de Nederlandse top. Maar ja 1 van onze eigen talenten hier is weer beter.

dat vd Wiel niet speelt klopt is zonde, maar is nog steeds een betere back up achter Janmaat dan deze Tete. Het is nog veel te vroeg. Op het moment zitten Tete en Kasdorp verder precies op een zelfde niveau.

21 augustus 2015 om 11:33

Van Dijk moet je nog zien
rekiki nja idem dito
hoedt verpest net als kishna zijn cariere
kongolo heeft alles( snelheid verdedigen koppen ) maar kan niet voetballen heel dus er zijn zeker wel kansen voor Riedewald

21 augustus 2015 om 12:30

Dat stomme gelul dat backs zoals Pieters en Van Aanholt goed zijn omdat ze PL spelen begint echt een cliché te worden. Ik bedoel, wie op deze site kijkt nou wedstrijden van Pieters, Van Aanholt en zelfs Büttner? Iedereen gaat maar blind van zijn gevoel uit.

Newcastle stond vorig jaar op degraderen dus lijkt mij sterk dat zij sterker waren dan de Nederlandse top.

21 augustus 2015 om 12:53

Tete heeft net 5 officiele wedstrijden voor Ajax 1 gespeeld en Janmaat was vorig seizoen speler v/h jaar bij Newcastle in de Premier league, heeft ervaring op een wk en is vele malen verder, dat Tete goed speelt kan ik niet ontkennen, maar om nu te zeggen dat hij beter is dan Janmaat, ik betwijfel het.. over een half jaar/jaar krijgt hij een terugval net als alle andere en dan kan hij er ineens niks meer van zeker.. lekker rustig brengen die jongen, maar nu gewoon nog kiezen voor Janmaat en vd Wiel en Tete daarachter pas.. hetzelfde geld voor Bazour, speelt heel goed maar nu nog lekker zijn minuten laten maken bij Ajax en pas oproepen over een jaar..

21 augustus 2015 om 12:56

Op het moment speelt Janmaat matig. Pakte ook een hele domme rode kaart. Van der Wiel zat afgelopen wedstrijd op de bank. Kansen zijn er zeker voor hem. Als hij op de training bij Oranje laat zien dat hij beter is, kan je niet om hem heen.

21 augustus 2015 om 12:57

Je bedoelt 9 wedstrijden. Nog niet veel wedstrijden, maar hij haalt wel een hoog niveau.

21 augustus 2015 om 13:00

Newcastle is wel een mooie club die normaal strijdt voor plek 5-10 hoor. Vorig jaar een heel slecht jaar gehad idd. Dit jaar gaat het wat beter.

Ergens snap ik het wel van Pieters, van Aanholt die wekelijks tegen betere tegenstanders staan te voetballen dan hier in Nederland. Buttner maakt niet eens minuten op het moment, las dat hij misschien verhuurd zou worden aan Everton. Maar goed. Bij Ajax en PSV spelen ze ook gewoon Europees, dus dan krijg je die weerstand ook. Door ze uit te nodigen en te vergelijken met elkaar op de training, kan je pas een oordeel krijgen.

21 augustus 2015 om 09:38

Er is geen alternatief en los daar van heeft Dijks zich gewoon prima ontwikkelt. Niet alleen op basis van zijn spel bij Ajax laatste wedstrijden maar hij is al een heel seizoen sterk.

21 augustus 2015 om 09:48

@Ruben-038

Jetro Willems werd destijds geselecteerd voor het EK 2012 in Polen/oekraïne als broekkie van 18 na klein half jaartje en een paar goede wedstrijden op het hoogste niveau in de benen. Zegt dat toen ook voldoende over het niveau van Oranje in die periode? Er was toen op papier een goede selectie.
Dijks heeft momenteel een sterke periode en speelt heel stabiel en heeft vaak een beslissende voorzet net als Jetro. Hij kan gewoon een goede optie zijn als linksback, zeker met de absentie van Willems. Ik zie niet in wat het over de huidige staat van Oranje zou moeten zeggen.

21 augustus 2015 om 10:12

En dat bedoel ik ook, het kan maar zo echt n uitblinker zijn. Maar niet iedereen ontwikkelt zoals jetro, dus ben een beetje bang dat als ie geselecteerd word en hij minder presteert hij iedereen op zn dak krijgt.

21 augustus 2015 om 13:40

Ik denk dat Dijks op het moment zoveel vertrouwen heeft, dat hij de vorm die hij nu heeft moeiteloos doortrekt bij een eventuele selectie voor Oranje.
En als je ziet wat voor stappen hij het afgelopen jaar bij Willem ll heeft gemaakt en hoe hij zich momenteel manifesteert bij Ajax, zal het mij niets verbazen als hij nog lang niet aan zijn plafond zit qua mogelijkheden.
Een terugval krijgen en daarop volgend de nodige kritiek moeten incasseren kan altijd, maar wat dat betreft heeft hij aangetoond goed met decepties om te gaan na zijn eerdere verbanning bij Ajax.

21 augustus 2015 om 10:15

At Ruben-038

Mijn mening is je moet kijken naar het nu. Want over 2 weken moet je al presteren. Op basis van prestaties uit het verleden moet je geen spelers selecteren. Wie is er nu in vorm en voldoet? Ik noem er een paar die er bij moeten zitten, sowieso in de voorselectie (dit zijn spelers die er tegenaan zitten naar mijn mening):
Vejinovic, van Beek, Maher, Dijks, Tete en heel misschien zelfs Riedewald.

21 augustus 2015 om 10:34

Wat zegt dat dan? Dit gebeurt ook gewoon bij andere landen hoor. Maarja zolang je maar kunt zeiken toch?

21 augustus 2015 om 12:51

Zo zie je maar wat voor rol de media kan spelen , verleden jaar over het hele seizoen 2 items over van Dijk gelezen. En nu zijn het er 2 per dag , en mensen gaan nu bijna spontaan geloven dat deze beperkte back Nederlands Elftal materiaal is. Verleden jaar statistisch gezien pas de 11e speler van Willem II en nu zogenaamd al klaar voor Oranje, het Nederlands voetbal is Failliet met een hoofdletter F.

Dijks, Butner, Blind, Patrick van Anholt, Kongolo, Indi, Pieters

Lijken mij genoeg opties waar je uit kunt kiezen. We hoeven er geen drama van te maken. Willems is nou ook weer niet zo veel klasse beter dan de bovengenoemde spelers. Dus linksback moet geen issue worden.

21 augustus 2015 om 09:32

Blind moet eigenlijk al cvm of cv spelen, dus dan moet er iemand anders lb. (Normaal heb je met Blind een luxeprobleem en zo is iedereen geblesseerd of zit op de bank/is uit vorm, zoals Clasie en Willems (blessure), Indi bank, Kongolo op een andere positie en minder goed in vorm dan begin vorig seizoen, Van Aanholt slecht gespeeld)

21 augustus 2015 om 09:47

De Jong gaat alleen geen drie jaar meer interlands draaien als basis. Denk dat dit zijn laatste EK wordt en er dan wordt geswitcht met oog op WK over drie jaar. Wie het gaat worden maakt me niet veel uit als het maar 'killing De Jong' waardig is

21 augustus 2015 om 13:01

Mag hopen dat de jong het ek niet meer haalt. Die kerel vertraagt het spel zo enorm. Altijd de bal halen ter hoogte van de verdedigers en dan weer een tikkie terug of breed. Echt om doodziek van te worden.

21 augustus 2015 om 09:45

Van alle spelers die je nu benoemt is Dijks toch echt de beste op dit moment. Dont get me wrong ik zie ook liever een ander zoals Willems maar is wellicht nog niet klaar door blessure. Daarnaast is Willems verdedigend niet mega sterk of dijks iig sterker. Blind als die niet als CVM gaat spelen zie ik ook nog liever LB. Maar verder hebben we gewoon niet veel. Butber wordt niet voor niks al jaren niet opgeroepen die haalt het niveau gewoon net niet. Van Anholt heeft een slecht seizoen gedraaid dus zie ik t ook niet worden.

Blind basis, Pieters of Dijks invaller! Prima

21 augustus 2015 om 09:33

Maar wie gaat er dan lcv. (Hoedt speelt volgens mij nooit.) En dan zullen we ook een jonkie als Bazoer of Hendrix cvm moeten zetten, of N de Jong, maar dat is geen goed type voor deze wedstrijden, vind ik.

21 augustus 2015 om 09:49

Pieters speelt al twee seizoenen niet geweldig en zie ik liever niet meegaan. Doe dan maar Willems, Dijks en evt Blind als die niet middenveld speelt.

21 augustus 2015 om 10:07

Pieters niet geweldig? Speelt gewoon degelijk bij Stoke City hoor.

21 augustus 2015 om 10:18

Degelijk en geweldig zijn toch 2 verschillende dingen?

21 augustus 2015 om 12:32

Nou nou, degelijk spelen bij een Engelse middenmoter. Is dat al reden genoeg om opgeroepen te worden voor het NL elftal?

21 augustus 2015 om 13:12

Als vijf wedstrijden bij Ajax (of Feyenoord of PSV) genoeg is, dan is een volledig seizoen bij een engelse middenmoter zeker genoeg om opgeroepen te worden.

Het is toch wel heel erg met Nederland zo hoor. Dijks, Bazoer, Tete, Riedewalt?

De laatste 3 zullen zeker ooit bij Nederland komen. Maar we hebben spelers nodig die er NU staan het is 2 voor 12, we hebben alle punten nodig. Dan ga je niet proberen en laten snuffelen.

Dijks, was een jaar geleden nogte slecht en zou nu mee kunnen? Laten we eens kijke naar de jongens in Engeland gewoon hoe die het daar doen. Pieters, zou toch nog wel boven deze jongen moeten staan.

Alleen de echte uitblinkers in Nederland mee. Klaassen, Cillesen, van Beek, de Jong en eventueel narshing bij gebrek aan beter.

Kongolo lijkt me ook nog een voorsprong te hebben op Dijks. En die is ook nog multi inzetbaar.

21 augustus 2015 om 09:41

In een jaar tijd kun je je uitstekend ontwikkelen. Dijks heeft echt niet stil gestaan in een jaar tijd. Hij heeft zich ontwikkelt en zijn spel bij Ajax is daar bewijs van, dat is geen beginnersgeluk wat ie daar laat zien.

Pieters is een anonieme linksback in Engeland. Dat ie in Engeland speelt is absoluut geen argument om hem te overwegen.

Overigens is het altijd goed om talent mee te nemen in je selecties. Bazoer, Tete en Riedewald kunnen ontzettend veel leren en daarbij zeker iets toevoegen, want het zijn natuurlijk geen verkeerde voetballers en hoogstwaarschijnlijk de jongens die ons elftal gaan dragen over 6 jaar.

21 augustus 2015 om 09:46

Bij met al het respect Willem 2, dat is nog anoniemer dan Pieters. Dit jaar heeft Dijks ook al veel steken laten vallen. Bijv tegen die Oostenrijkers.

Laat hem zich nu maar eerst een tijdje door ontwikkelen. Dat hij daar basis speelt is juist een rede om hem mee te nemen. Zie hoe makkelijk een Soton even Groningen, Feyenoord en Vitesse aan de kant zet. Het niveau is daar niet meer 2 klasses hoger maar ruim 4.

Hoezo is dat goed? Oranje is geen leerschoo, Oranje moet je verdeinen al sje d ebeste bent! Dat is Oranje, daar horen de beste spelers te spelen gewoon. We hebben al de punten hard nodig zeker nu.

21 augustus 2015 om 10:23

Weet niet wat je praat, maar Dijks speelde top tegen Rapid Wien. Niemand kwam erlangs vanaf links en aanvallend had hij genoeg bijdrage geleverd. Dus als je een wedstrijd wilt nemen waar Dijks steken zou hebben laten vallen, dan neem je wel echt de verkeerde wedstrijd.

Verder weet ik niet hoe je erbij komt dat Pieters basis staat bij Soton. Speelt bij Stoke.

21 augustus 2015 om 10:33

Ik zeg toch nergens dat Pieters daar speelt? Ik geef Soton als voorbeeld om aan te geven wat het verschil in niveau is met Nederland en Engeland op dit moment.

De uitwedstrijd ging hij verdedigend een paar keer goed de fout in juist. Die wedstrijd speeld ehij alles behalve sterk.

21 augustus 2015 om 10:33

Volgens mij heeft Oranje geen keus, het is eenmaal op dit moment een leerschool. Grote talenten zijn nog jong in de categorie 25-30 zijn er nauwelijks internationale topspelers (zeg maar gerust geen één). Het Nederlands elftal leunt op Robben, that's it.

Nogmaals, Pieters is in Engeland een anonieme linksback. Baines, Shaw de laatste wedstrijden, Kolarov, dat zijn pas backs. Pieters vervang je zo door iemand anders. Dijks heeft onder Streppel gewoon goed gespeeld in een goed voetballende ploeg. Daarbij komt nog dat Dijks kan werken aan zijn toekomst, nog meer dan de 5 jaar oudere Pieters.

Soton is uiteraard niet de ploeg die je bedoelt, ik snap ook wel dat Stoke een prima ploeg is die wilt voetballen maar omdat Pieters in het buitenland speelt geeft nog niet een geldige reden om hem te selecteren.

21 augustus 2015 om 11:01

van Dijk deed het goed bij Willem 2 dat is heel leuk maar laten we eerlijk zijn dat is niet in de buurt van het niveau van Stoke. Pieters staat daar hoe dan ook iedere week tegen een top speler te spelen.

Verder is Pieters een zeer gewaardeerde kracht bij Stoke. En niet zomaar iemand die er even in staat en een andere keer weer niet.

Dat Dijks 5 jaar jonger is en kan ontwikkelen heb je nu dan toch niks aan in Oranje? JE moet de gene opztellen die nu de beste optie is. En niet de gene die dat eventueel over 3/4 jaar is.

21 augustus 2015 om 12:01

Nogmaals, op dit moment is Oranje niets anders dan een ploeg die moet groeien. 9 van de 11 posities zijn 'potentiele toppers', maar zeker nog geen topspelers, zelfs over Cillessen wordt her en der nog getwijfeld of ie het wel aan kan.

Het gaat er bij mij vooralsnog niet om waar Pieters speelt, internationale top zou zeker de standaard moeten zijn maar speler van Stoke City zou zeker geen absolute voorkeur moeten krijgen boven een eredivisie speler. Dijks en Pieters zijn in principe beide goede verdedigers waarbij je zeker niet kunt zeggen wie de betere is. Daar hebben we bondscoaches voor en Pieters is nooit echt een optie geweest, de mensen die daadwerkelijk kunnen selecteren zien het niet bepaald in die jongen zitten.

Er valt zeker wat voor te zeggen dat ie tegenover spelers van wereldklasse staat, maar zo kun je onmogelijk scouten. Pieters is vooral de linksback van Stoke City, niet de linksback die tegenover spelers van wereldklasse staat. Ik blijf erbij dat het geen geldig argument is om spelers te selecteren.

Net zoals Verhaegh een optie kan zijn, gewaardeerd en spelend in een loodzware competitie, maar iedereen ziet dat Tete daar de voorkeur moet krijgen. Want zoals gezegd, het Nederlands elftal zit in een overgangsfase en ik verwacht dat dat zeker nog 3-4 jaar duurt voordat we serieus kunnen denken aan het behalen van een WK titel. 'de Beste optie' bestaat niet voor het Nederlands elftal, je zult moeten kijken naar het beste vooruitzicht.

21 augustus 2015 om 13:08

Dat het Nederlands elftal op Robben leunt is deels gewoon lulkoek. Ook met hem er bij verloren we van Ijsland en Tsjechië.

21 augustus 2015 om 16:22

Op iemand leunen staat niet altijd gelijk aan onoverwinnelijkheid utieraard.

21 augustus 2015 om 10:32

Ik denk dat we met de kopsterke spitsen die NL heeft iemand nodig hebben met een goede voorzet, kom ik op van aanholt en dijks uit. Als willems weer fit is, willems natuurlijk en dan moeten die twee het maar uitvechten voor de back up positie. Pieters past niet zo goed in het nl spelletje.

Zolang het Nederlands elftal dit soort spelers uit de eredivisie blijft selecteren, zal het bergafwaarts gaan.

De enige spelers uit de Nederlandse competitie die in mijn ogen Oranje waardig zijn, zijn Kuyt, Klaassen, Elia, Cillessen en Willems.

Dit zou mijn selectie zijn:

Keepers: Cillessen, Krul, Vorm
Verdediging: van der Wiel, Janmaat, de Vrij, Vlaar, Blind, Bruno Martins Indi, Pieters, Buttner.

Middenveld: N. De Jong, Klaassen, Clasie, Wijnaldum, Sneijder, Kuyt, Anita.

Aanval: van Persie, Memphis, Promes, Robben, Huntelaar.

Daarbij voor nu even geen rekening gehouden met vorm of blessures.

21 augustus 2015 om 09:56

Kuyt?
op basis van wat?
het verleden?
Je kan niet zeggen dat hij nu nog zo goed is.

Grappig dat je geen rekening houdt met vorm of blessures,maar willems en elia toch niet selecteerd, wat je daarvoor wel roept.

21 augustus 2015 om 10:10

Je zegt dat spelers in de ED niet goed genoeg zijn en dan kom je aan met Anita, in de eredivisie lopen zo een paar betere voetballers.

21 augustus 2015 om 11:43

anita is een goede speler in principe (snel fel goede interseptie en kan voetballen) hij is niet lang maarja dan had hij niet bij newcastle gespeeld denk ik als hij fysiek meer body had

21 augustus 2015 om 12:59

Anita was in zijn laatste jaar echt een uitblinker in de eredivisie. Als hij dat niveau haalt en met extra PL ervaring is hij echt wel beter dan iedereen in de eredivisie op die positie.

21 augustus 2015 om 10:24

Dijks, Narsingh, Propper, Bruma, Veltman, van Beek, Vermeer, Toornstra, Luuk de Jong, Zoet kun je ook prima oproepen, Kongolo vind ik daarnaast heel erg goed. Dan heb je nog een rits grote talenten, Tete, Bazoer, Sinkgraven, El Ghazi, Riedewald, Karsdorp, Dos Santos die wat jeugdig elan kunnen toevoegen.

GK: Cillessen, Vorm, Zoet
RB: van der Wiel, Tete (janmaat en van Rhijn presteren ondermaats)
Rcv: De Vrij, Vlaar
Lcv: Kongolo, Blind, Indi/rekik
LB: Dijks, van Aanholt
LM: N. De Jong, Klaassen, Bazoer (ideale positie voor Strootman als hij fit is)
RM: Wijnaldum, Van Ginkel/propper
AM: Sneijder, Maher/sinkgraven (moeten het in training maar laten zien)
RA: Robben, Narsingh, El Ghazi
SP: Huntelaar, Dost, Luuk de Jong (van persie niet fit genoeg)
LA: Depay, Promes

Cillessen, van der Wiel, de Vrij, Blind, Dijks, Wijnaldum, Sneijder, Klaassen, Robben, Huntelaar, Depay

21 augustus 2015 om 10:26

Bmi? kan niet voetballen, aardige jongen, maar techniek van niks en verdedigend heeft ie in het verleden ook te vaak een steekje laten vallen. Zit toch ook op de bank bij Porto? Anita? Speelt toch niet zo veel bij Newcastle? Van Persie? Speelt ook niet bij Fenerbahce omdat ie niet wedstrijdfit is. Kuyt is international-af.
Zou Bas Dost en Luuk de Jong erbij nemen, evenals Bazoer (ja, nu al) en als extra linker centrale verdediger? Ik had gehoopt dat die jongen bij Lazio daar ook echt zou gaan spelen en zich zou ontwikkelen, anders liever Rekik dan Bmi, Blind als eerste keuze, heb ik al een jaar geleden vermeld hier, dus geen napraten. Bij deze mijn opstelling...uiteraard zou deze anders worden wanneer Strootman weer fit en in vorm is, evenals Willems en Van Persie weer speelt.
Ook Siem de Jong vind ik een interessante optie als ie weer eens langere tijd fit en in vorm is.

Cillissen
Janmaat
de Vrij
Blind
Dijks
Bazoer
Sneijder
Wijnaldum
Huntelaar
Robben
Depay
21 augustus 2015 om 11:02

Die man was wel de blok beton in de cv afgelopen wk, denk eerst goed na voordat je iets zegt! Want Vlaar is nog steeds de beste CV wat nederland in de selectie heeft...

Als we dit soort spelers selecteren die op het hoogste niveau nog helemaal niets hebben laten zien en geen ervaring hebben om op terug te vallen wordt het niks met Oranje. Liever geven ze Pieters dan een kans.

Knap van Dijks dat hij zich heeft teruggeknokt. Veel ex-Ajacieden die vertrekken naar lagere Eredivisie teams geraken in een spiraal waarin ze nooit echt meer heel constant zijn. Dat Dijks nu terug is bij Ajax en zich bewijst vind ik zeker netjes.

21 augustus 2015 om 10:11

Blind en Vertonghen bijvoorbeeld deden het ook hoor

21 augustus 2015 om 11:45

jozefszoon is ook wissel geworden bij psv maar het rijtje is langer die het niet hebben gehaald

Wanneer wordt de voorselectie bekend gemaakt?

21 augustus 2015 om 10:39

Staat in de tekst

Ik vond hem buitengewoon matig bij ons, erg knap hoe hij zich heeft ontwikkeld en zich staande houdt bij Ajax.

Speelt goed, verdedigend sterk en ook nog eens heel snel en een prima voorzet. Allemaal wapens, met een spits ala dost, luuk de jong of huntelaar misschien wel de ideale linksback samen met de nog geblesseerde Willems. Wie is er nou echt beter dan dijks voor die positie? Van aanholt en Pieters vind ik zeker niet beter. Ik zou er niet van opkijken dat hij opgeroepen wordt.

21 augustus 2015 om 10:16

Heb je gelijk in, Dijks is beter dan van Aanholt en Pieters, om over Buttner nog te zwijgen. We hebben ook kracht nodig, dus Dijks moet er bij.

21 augustus 2015 om 10:27

Ik heb niet veel met ajax, maar deze jongen ontwikkeld zich heel goed. Lijkt me dan ook logisch dat hij erbij zit.

21 augustus 2015 om 10:27

Denk dat hij samen met van aanholt het maar uit moet maken, die kunnen beide de kopsterke spitsen goed bedienen.

Ik snap echt niet dat Pieters niet weer een kans krijgt. Speelt ontzettend sterk bij Stoke en heeft veel meer ervaring op dat niveau. Dijks doet t aardig, maar we hebben nu ervaring nodig

Dijks speelt inderdaad niet verkeerd maar heeft er nog geen volledig seizoen op zitten. Lijkt mij wat aan de vroege kant om al bij Oranje aan te sluiten. Zelfde geld in mijn ogen ook voor El Ghazi.
ik zie beide spelers oranje nog wel halen maar dit jaar komt nog te vroeg. Laat ze eerst maar een vol seizoen in de eredivisie op niveau spelen.

21 augustus 2015 om 11:41

Nee hij heeft er al 2 volledige seizoenen opzitten. Denk eens na voordat je wat zegt. 1 seizoen bij Heerenveen wat redelijk was. 1 seizoen bij Willem 2 waar hij na Willems de beste linksback was van Nederland en nu trekt hij die lijn door bij Ajax waar hij gewoon tot de beteren hoort. Willems is geblesseerd, Blind staat waarschijnlijk op het middenveld. Buttner en van Aanholt staan gewoon niet in de picture. BMI is een lachertje. Kongolo heeft als centrale verdediger een heel slecht seizoen achter de rug. Enige logische keuzes zijn op dit moment Dijks en wellicht Pieters maar die zie ik nooit spelen.

Dijks ontwikkeld zich gewoon goed en het enige wat ze hier op kunnen zeggen is dat ja hij speelt pas 5 wedstrijden voor Ajax en moet nu al worden opgeroepen huilie huilie. Hij speelde vorig seizoen al goed en heeft bewezen met het niveau van Ajax mee te kunnen. Dan kom je in aanmerking voor Oranje als de andere spelers geblesseerd zijn die er normaal staan.

21 augustus 2015 om 13:31

ok ik was niet helemaal duidelijk.
Ik bedoel natuurlijk een seizoen op niveau gespeeld te hebben.
Zoals je zelf al aan geeft bij Heerenveen was het ook niet geweldig anders had Heerenveen hem wel gehouden en had hij niet naar Willem 2 hoeven gaan.
Hij heeft inderdaad bij Willem 2 een goed seizoen gehad maar komop, het was wel Willem 2. Nu bij Ajax speelt hij erg optimistisch maar Ajax heeft tegen een veredelde Jupiler ploeg (az) gespeeld en Willem 2.
Het kan toch niet zo zijn dat wanneer een speler een goed seizoen heeft gehad bij Willem 2 en tegen AZ en Willem 2 goed heeft gespeeld hij gelijk goed genoeg is voor Oranje?
Zoals ik reeds zei, hij haalt oranje wel maar komende wedstrijden komen nog te vroeg.

21 augustus 2015 om 13:43

Of hij het verdiend heeft dat is een heel ander verhaal maar daar gaat het ook niet over. Het gaat er om dat Willems geblesseerd is en Blind geen linksback gaat spelen meer volgens mij. Nou BMI kan er helemaal geen hout van en is geen linksback. Kongolo heeft echt een slecht seizoen achter de rug en is ook geen linksback. Van Aanholt en Buttner komen niet in aanmerking. Dus dan houdt je Pieters en Dijks over.

Ik ben zelf heel blij met Dijks. Ik denk ook op het moment dat Dijks bij Oranje zit dat het gelijk een blijvertje is.

Hier wordt er gereageerd alsof ze nog liever met de koffiejuf linksback spelen omdat je merkt dat ze het niet kunnen uitstaan dat Dijks van Ajax geselecteerd kan worden. Ik trek die dommigheid gewoon niet.

De linksback positie van Oranje is zwak bedeeld en Dijks doet het goed bij Ajax dus het is niet meer dan normaal.

Een jaar geleden nog te slecht voor Ajax 1. Nu speelt hij een paar goede wedstrijden en is het meteen Oranje-materiaal... Heb eens oog voor de jongens die zich al bewezen hebben in de Eredivisie zoals bijvoorbeeld een Erik Pieters.

21 augustus 2015 om 11:42

Er moeten 23 spelers worden opgeroepen dus waarschijnlijk ook 2 linksbacks.

21 augustus 2015 om 13:12

Dat snap ik. Ik vind dat Dijks nog niet aanmerking komt voor een plek in gehele selectie.

21 augustus 2015 om 13:31

Op dit moment zijn Pieters en Dijks de 2 meest logische keuzes in mijn ogen. Bmi, Kongolo zijn geen backs en spelen slecht. Buttner en van Aanholt staan al helemaal niet in de picture. Als je elke positie dubbel bezet wilt dan is Dijks gewoon een normale keuze hoor. Alleen door de Ajax-haat hier is de objectiviteit nergens te bespeuren.

Daarnaast heeft Dijks al 2 seizoenen achter de rug bij Heerenveen en Willem 2.

Waarom niet gewoon blind LB en Davy Klaassen als CVM laten spelen heeft hij bij Ajax ook gewoon goed gedaan afgelopen seizoen centrale verdedigers hebben we zat denk ik zo met de vrij / veltman/ BMI / Van beek/ van dijk / bruma /rekik/ en dan laat ik het aantal aanstormende talenten achterwege

Moet wel lachen... Word vaak gezegd over Virgil V Dijk dat die niet geschikt is.
Maar iemand die al 2 jaar met kop en schouders er boven uit steekt en op punt staat te verkassen naar Engeland , is minder dan iemand die 4 wedstrijdjes eredivisie ervaring heeft.

Leandro Bacuna speelt al 2 seizoenen vast bij Aston Villa als Back.
Sterkste tegenstanders tegenover zich.
Waarom hem geen kans geven. Meer en sterkere ervaringen dan Dijks

21 augustus 2015 om 12:01

Omdat Bacuna een rechtsback is en Dijks een linksback...

Maar ik ben het wel met je eens dat spelers als Bacuna, Van Dijk en ook Pieters eens een kans moeten krijgen. Zulk soort spelers worden steevast genegeerd. Alleen maar om het feit dat we hier tactischer spelen. Nou, het draait in het voetbal toch echt om meer dan alleen tactiek. En daarbij: Bovengenoemde spelers hebben hun opleiding ook in Nederland gehad en spelen nu in een van de zwaarste competities.

Net vijf goede wedstrijden gespeeld in de ED en hij verwacht al kans te maken op oranje. Tenzij hij denkt dat Blind graag Ajaxcieden selecteerd snap ik niet waarop hij dat baseerd

21 augustus 2015 om 11:35

Hij speelde vorig seizoen ook sterk bij Willem 2. Hij baseert het op het feit dat de vaste linksback Willems er uit ligt door een blessure en dat Blind waarschijnlijk op het middenveld gaat spelen als Strootman en Clasie er nog niet zijn. Dus dan is het selecteren van Dijks een ABC-tje.

21 augustus 2015 om 11:43

volgens mij zegt hij juist dat hij het niet verwacht maar toch anders kijkt dan voorheen..waar refereer jij naar dan?

21 augustus 2015 om 11:50

Ik refereer naar van Basten

Gelijk alweer klagen op voorhand hier. Het is heel simpel; de spoeling is dun gezaaid op de linksbackpositie en over iedere 'kandidaat' valt wel iets te zeggen. Feit is wel dat Blind ervoor heeft gekozen om z.s.m. in een 4-3-3 systeem te gaan spelen en dan zoek je uiteraard spelers die daar ervaring mee hebben. Dan kom je al snel uit bij Dijks.

Mocht hij geselecteerd worden, geef hem dan de kans en sabel hem niet op voorhand neer. Zelfde geldt uiteraard voor alle andere spelers die eventueel geselecteerd worden voor die positie. Geef de nieuwe bondscoach en zijn assistenten iets meer krediet en reken maar dat zij ongetwijfeld alle opties goed hebben overwogen.

Als Dijks geselecteerd wordt en Pieters niet dan weet ik al genoeg. Ik vond het al onbegrijpelijk dat Hiddink Pieters niet selecteerde, dus dit is een mooie moment voor de nieuwe bondscoach om aan te tonen dat Hiddink hier fout mee zat.

21 augustus 2015 om 12:16

Pieters en van Aanholt op links, Bacuna en Janmaat/Verhaegh op rechts. Verder hoop ik op Steek en Krul, Gini, BMI, Anita, van Dijk, Lens en Kuyt. Het zijn geen echte toppers, nee. Maar ze hebben wel meer ervaring dan alle Eredivisiejongetjes bij elkaar.

Dijks 1,95 meter en nog nooit een goal zien scoren met zijn hoofd, dat is nog eens knap. Wel apart dat v Basten terug is bij nl elftal en pure middelmaat komt weer in beeld bij het nl elftal, zelfde als in zijn periode met oa meerdink en dave de bergh als debutanten.

Er is wel eens een tijd geweest als je bij pak hem beet Sparta speelde je niet werd opgeroepen. Maar als je dan werd gekocht door Ajax je na 1 a 2 wedstrijden wel goed genoeg was voor het NL-elftal. Dus wie weet Mitchel...

21 augustus 2015 om 11:44

Dat gebeurd ook voor spelers die bij PSV komen te voetballen. Zodra de bondscoach weet dat ze het hogere niveau van Ajax en PSV aankunnen dan komen ze gewoon op het lijstje te staan als potentiële international.

21 augustus 2015 om 11:49

Klopt, maar welke dwaas selecteert Dijks als Erik Pieters al een hele lange tijd heel verdienstelijk bij Stoke City in de basis staat te voetballen?

21 augustus 2015 om 11:52

Welke dwaas denkt dat de bondscoach maar 1 linksback selecteert? Er worden 23 spelers opgeroepen waarvan 2 linksbacks.

Jongens het is hartstikke simpel. Willems is geblesseerd en omdat Strootman en Clasie ook geblesseerd zijn wordt Blind waarschijnlijk op het middenveld gezet als linkshalf. BMI is gewoon te slecht voor Oranje en is geen linksback. Kongolo heeft een enorm ruk seizoen achter de rug als centrale verdediger en is ook geen linksback. Buttner en van Aanholt komen al helemaal niet in beeld.

Nou dan houdt je Dijks en Pieters over. Dijks heeft bij Willem 2 een goed seizoen gedraaid en heeft wel al 60 wedstrijden in de eredivisie gespeeld. Die goede lijn van Willem 2 zet hij gewoon door bij Ajax en hij bewijst dat hij gewoon mee kan. Dat zijn gewoon feiten.

Het is dus de normaalste zaak van de wereld om Dijks te selecteren. Omdat de meeste hier dat niet kunnen uitstaan omdat het een Ajacied is ja dat is jullie domme probleem. Als hij bij Feyenoord had getekend hadden jullie allemaal het hardst geroepen dat Dijks erbij zou moeten.

Tsja.. eerlijk is eerlijk, hij valt niet tegen bij Ajax. En de spoeling is behoorlijk dun. Dus ik zou hem er gewoon bijnemen. Maar ik zou het niet eerlijk vinden tegenover Pieters als Dijks meteen in de basis zou starten. Pieters doet het gewoon goed en speelt wekelijks in een topcompetitie. Sowieso heb ik wel vaker het idee dat Ajax-spelers de voorkeur krijgen boven spelers die in de Engelse competitie spelen. Kijk bijvoorbeeld naar Bacuna. Doet het uitstekend daar in Engeland, maar wordt nooit opgeroepen. En zo zijn er nog wel een paar. Geldt ook voor Van Dijk, al is die competitie wel minder zwaar natuurlijk. Maar die heeft ook gewoon in de Champions League gespeeld.
Het lijkt wel alsof de bondscoaches gewoon geen zin hebben om naar Engeland of Schotland te gaan om een wedstrijd te bekijken.

Ja Blind en van Basten zullen wel Dijks erbij halen, maar komen ze snel genoeg achter of hij het nivo van oranje aankan.

Oja en Bacuna kijk maar eens naar hem, die zal het nivo wel aan kunnen, speelt al 2 jaar heel goed.

Met de blessure van Willems, Blind die er niet altijd speelt en van Aanholt die slecht bezig heeft, heeft Mitchel uiteraard een kans.

Droevig dat zo een beperkte back als Dijks al na 5 wedstrijden word gelinkt aan het Nederlands Elftal , gaat echt helemaal nergens over verleden jaar nog statistisch gezien de 11e speler van Willem II en nu al in aanmerking komen voor Oranje. Lachwekkend !! Maar je zag het al een tijdje aankomen , verleden jaar 2 items gedurende het hele seizoen gelezen over Dijks , en nu bijna 2 per dag . Media en beeldvorming ze kunnen je maken en breken en Dijks heeft schijnbaar een gunfactor.

Zou echt een regelrechte schande voor het nederlandse voetbal zijn als Dijks wordt geselecteerd. Waar hebben we het over? Zo'n matige linksback in Oranje? Dat zou echt een belediging zijn voor de recht van de spelers van het Nederlands elftal. Ik hoop echt niet dat Blind dit gaat doen want dan kunnen we net zo goed stoppen met het EK want dan kom je geen meter verder. Dat die Dijks er uberhaupt aan gaat denken. Een van de slechtste linksbacks die Ajax ooit gehad heeft. Blind zou zich moeten schamen als ie Dijks opstelt.

Idd vroeg. Waarschijnlijk te vroeg. Maar ik zie de namen Pieters en Van Aanholt. Pieters heb ik nog niet echt gezien maar Van Aanholt lijkt op het moment nergens op bij Sunderland. Wat goed is komt en kan snel....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren