Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Jetro Willems zeer openhartig over donkere periode: ‘Was gewoon depressief’

Dinsdag, 22 augustus 2023 om 20:40Rian Rosendaal • Laatste update: 11:07

Jetro Willems is dinsdag zeer openhartig in de podcast Fresia & Milan Parkeren de Bus van ESPN. De linksback van Heracles Almelo ging vanwege zwaar blessureleed, opgelopen in 2022, door een donkere periode en hij had zelfs last van depressieve gevoelens. Twee artsen vertelden hem dat zijn loopbaan in principe afgelopen was, maar desondanks koos Willems voor een operatie. De vleugelverdediger knokte terug en speelt op 28-jarige leeftijd voor Heracles.

"Ik ben niet iemand die veel praat. Vaak ga ik even slapen en denk ik morgen weer een dag", geeft Willems een inkijkje in zijn introverte karakter. "Vaak heb je die momenten als mens dat je tegen jezelf zegt dat je het morgen vergeten bent. Maar je bent het helemaal niet vergeten. Dus je bent het aan het verlengen. En nog erger aan het maken. Maar nu praat ik er gewoon over en dan kom je tot de conclusie dat je gewoon depressief was. Of depressief bent op dat moment." Na de operatie leek het allemaal steeds erger te worden voor de voormalig speler van onder meer PSV en Newcastle United.

Willems kon na de ingreep enkele maanden niets uitvoeren en lag vooral op de bank te revalideren. "Ik had een brace van mijn heup tot mijn enkel en ik mocht drie maanden niks doen. Alleen op bed of de bank. Dus dan maak je niks mee en je ziet niet wat er om je heen gebeurt in de buitenwereld." De dagen werden eigenlijk steeds op dezelfde manier ingevuld. "Je bent tv aan het kijken en hoopt dat er elke dag voetbal is. Je bent aan het Playstationen of een serie aan het kijken. Iedereen komt op bezoek. In die tijd was er veel gebeurd qua familie. Ik was gewoon depressief. Ik deed dingen en zei dingen op alle soorten manieren dat niet goed was. Je verwacht ook van alles van andere mensen dat je normaal gesproken niet verwacht."

De linksback van Heracles deed ondanks de aanhoudende problemen geen beroep op professionele hulp. "Ik ben er zelf uit gekomen. Op een gegeven moment was ik mezelf ook zat. Even eruit. Dat was het moment dat ik mijn contract bij Greuther Fürth had ontbonden (in 2022, red.) en gewoon thuis was." Na enkele maanden rust te hebben genomen keerde Willems begin dit jaar bij FC Groningen terug in de Eredivisie. Na de degradatie koos hij voor een contract bij Heracles.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door bij-zonder)Wel veel verhalen van spelers die depressief zijn of depressies hebben gehad. Het is goed dat taboes doorbroken worden, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat deze generatie best wel soft is.


22 augustus 2023 om 21:01

Heeft niks met een softe generatie te maken, ben zelfs wel blij dat dit nu zo blijkt te zitten. In mijn tijd waren het de jongens die aan de drank en de drugs gingen en nu gaan ze naar de psychologen toe. Het is niet soft het is juist sterk!

22 augustus 2023 om 21:09

Volgens mij wordt er onder jongeren meer drugs gebruikt dan ooit. Althans volgens de onderzoeken van het rioolwater. Niet dat die allemaal problemen hebben, maar toch

22 augustus 2023 om 21:57

Nou vraag ik mij af of het echt gezond is om masaal bij de physcholoog te zitten.
Volgensmij zijn jongeren meer depressief en in de war dan voorheen. Dus waar zie jij de pluspunten?

22 augustus 2023 om 22:08

Vertel eens wat er ongezond is aan hulp zoeken bij een professional. Ben ik razend benieuwd naar.

22 augustus 2023 om 22:14

Daar is niets ongezonds aan. Ik heb er zelf ook baat bij gehad. Echter is het wel iets dat steeds meer en meer voorkomt.

22 augustus 2023 om 22:15

@Bij-zonder

Ik zie vooral meer depressieve jongeren dan voorheen door andere oorzaken. Oorzaken zoals de (externe) druk om goed te presteren en studies te halen en dat alles lager dan hbo eigenlijk niet goed genoeg is. Het gevoel dat het helemaal geen zin heeft om die studies te halen, omdat het toch onmogelijk is om een plekje voor jezelf te vinden, ook al heb je een baan. De enige manier om een eigen huis te betalen, is met zijn tweeën, maar een relatie vinden is tegenwoordig toch anders dan vroeger.

Het gevoel dat anderen het veel beter voor elkaar hebben dan jijzelf, vooral door social media. Het gevoel dat we wel door hebben dat de wereld een houdbaarheidsdatum heeft, maar dat we er nog niets aan doen.

Ik zie genoeg oorzaken voor depressiviteit die de psycholoog niet veroorzaakt heeft.

22 augustus 2023 om 22:18

Bij-zonder, kun je dat een klein beetje onderbouwen? Op deze manier is het vooral een onderbuik-verhaaltje.

Het is heel simpel. Als je depressief of in de war bent, dan heb je hulp nodig. Net als dat als je lichamelijk ziek bent, je een normale dokter opzoekt. Of een fysio, etc. Daar zijn deze professionals voor. Pluspunten: zieke mensen worden beter.

22 augustus 2023 om 22:41

Ik heb nergens gezegd dat psychologen het veroorzaken. Wel is de vraag of een psycholoog de oplossing is.
Als jij in een gebroken gezin opgroeit of je zelfvertrouwen gaat omlaag door social media of jij als mid 20er kan niet fatsoenlijk een eigen woning krijgen dan is er een duidelijke oorzaak van je probleem.
Een psycholoog zou kunnen helpen er mee om te gaan. Maar mijn vraag was waar je uit op kan maken dat het helpt dat mensen volop, meer dan ooit bij de psycholoog zitten?
Zo'n Willems had een probleem, heeft het zonder psycholoog opgelost. Dat kan ook. De huidige mantra is dat de psycholoog de oplossing is. Ik denk zelf dat de oplossing ook door familie, vrienden gegeven kan worden. En soms ben je depressief voor een hele goede reden. In dat geval heeft het weinig met mentale gezondheid de maken maar meer met het durven en kunnen aanpakken van specifieke problemen.

@almogaver
Ik zelf zie dat mensen zich graag laten labelen met allerlei mentale 'ziektes'.
Nu is dat niet perse de schuld van een psycholoog, maar men neemt zo'n diagnose weleens als een persoonlijkheid aan.
Verder het hele probleem met het voorschrijven van Ssris wat meer leeft in de V.S (wat nou geen voorbeeld voor goede mentale gezondheid is)

23 augustus 2023 om 09:08

Dus je haalt een probleem aan uit de VS, waarvan je zelf aangeeft te weten dat ze geen toonbeeld zijn voor goede mentale gezondheid, en dat betrek je op de situatie in onze maatschappij.

Ik mis de logica.
Dat je het woord ziektes tussen aanhalingstekens plaatst obv van jouw "expertise" zegt ook veel over jezelf.

Je vraag over het eerste gedeelte valt vrij makkelijk te beantwoorden: het succes van goede mentale gezondheidszorg. Niemand die zegt dat het de enige oplossing is, maar het is doorgaans wel de beste oplossing. Je hebt een ontzettend vreemde benadering betreft dit werkveld. Het is te hopen dat je dat op andere vlakken niet hebt.

23 augustus 2023 om 13:49

Je mist de logica?
In Nederland is het gebruikt van Ssri's ook sterk toegenomen.
'zeker bij jonge vrouwen was er een stijging te zien. Van hen kregen 330 van de 100.000 een antidepressivum voorgeschreven per week in de eerste helft van 2022, ten opzichte van 262 van de 100.000 in 2019. Dat is een toename van 26 procent'

Verder zou ik iets als een ADHD of depressie (zoals bij Willems had), waar de diagnoses sterk van zijn gestegen niet als een 'ziekte' labelen. Lijkt mij vreemd om het in dezelfde catagorie als andere ziektes te plaatsen. Verder heb je letterlijk geen enkele argument gemaakt voor waarom psychology het beste werkt?
Heb je hier ook maar iets van een argument voor of is het onderbuik gevoelens?
Voor mij ligt de oplossing voor de meeste gevallen van depressie bij het eigen sociale kring, familie en objectieve levensstandaard.

Ik zie verder dat je reactie bol staat van passief agressiviteit, nergens voor nodig, pik.

22 augustus 2023 om 21:07

Soft heeft er niks mee te maken. Vroeger waren mensen ook depressief, maar daar werd niet over gesproken, dus dan lijkt het alsof het er niet is.

En daarnaast, de druk op spelers wordt alsmaar groter. Deze generatie krijgt beter betaald, maar krijgt ook veel meer shit op zijn bord dan vorige generaties.

22 augustus 2023 om 21:11

Als je denkt dat een depressie met soft zijn te maken heeft dan is het duidelijk dat je je er nog in moet verdiepen.

22 augustus 2023 om 21:18

Jammer dat je met je laatste zin de rest van je prima reactie onderuit haalt. Die laatste misvatting dat mensen depressief worden, omdat ze soft zijn maakt het nou net taboe. Depressie is gewoon een serieuze ziekte en heeft niets te maken met soft zijn. Je door een depressie heen vechten vergt juist extreem veel mentale kracht.

22 augustus 2023 om 21:26

Shoozz bijzonder gevoelloos en wat een gebrek aan empathie.😬 Niemand kan in een ander zijn hoofd kijken, ben benieuwd hoe je zou reageren als jij een donkere periode meemaakt. 🤦🏾‍♂️ Respect voor Willems, gewoon open en eerlijk ondanks die zogenaamde Macho cultuur. Beterschap. 👍🏾

22 augustus 2023 om 21:34

Niets met gevoelloos te maken. Leven gaat jammer genoeg niet over rozen voor de meesten van ons. Maar het is vaak een kwestie van doorpakken en niet bij de pakken neer zitten. Dat vereist een bepaalde kracht die ik steeds meer begin te missen bij deze generatie.

22 augustus 2023 om 21:39

Opzich ben ik het daar wel mee eens, heb laatst de documentaire over fc emmen teruggegekeken en daar kwam ene jos vos in voor, een man met een viskraam. En die zei de wijze woorden: burnout? Wat is een burnout? Vroeger hadden ze toch ook geen burnout? Doe toch gewoon normaal

22 augustus 2023 om 21:41

Ja en heel vroeger had je ook geen k***, toen gingen mensen gewoon dood. De reden dat er meer aandoeningen zijn is door wetenschappijke vooruitgang. Maar goed,dat het taboe levend en wel is blijkt alweer.

22 augustus 2023 om 21:48

Achja weetje soms heb je oprecht ergens last van, maar er komt een generatie aan dke alles wil hebben, maar niks wil doen. Er komen barre tijden aan

22 augustus 2023 om 21:53

Tja ik denk dat soms ook, maar de generatie van m'n ouders dacht dat ook over ons. Ik denk dat et wel los loopt.

22 augustus 2023 om 22:01

Ik hoop het van harte, maar inderdaad hoe me moeder soms over mijn generatie praat ahha en zij waarschijnlijk dat ook had. We gaan het zien

22 augustus 2023 om 22:21

Ach, vroeger waren andere dingen ook een stuk normaler. Je vrouw een pets verkopen, bijvoorbeeld. Je kinderen afranselen. Gebeurt nog steeds, absoluut, maar was vroeger toch wel normaler. Kon je lekker je frustraties botvieren op zwakkeren. Of gewoon met regelmaat op cafe gaan en je verantwoordelijkheden ontlopen.

En dan hebben we het ook nog over een tijd waarin, generaliserend, het financieel minder zwaar was dan het nu is. Een fatsoenlijke woning verkrijgen, bv. Een gezin starten is ook aanzienlijk minder normaal geworden. Het is voor werkgevers alsmaar makkelijker geworden om werknemers te ontslaan. Het zijn nog geen Amerikaanse praktijken, maar heel veel stelt zelfs dat doorgaans moeilijk verkrijgbare vaste contract weinig voor.
En hoeveel kostte een studie, destijds? Hoeveel jaar mocht je doen over je studie?

Het valt me al jaren op dat de grootste jankerds en softies, degene zijn die jongere generaties stelselmatig belachelijk maken, terwijl ze het zelf veel beter hebben gehad. Geen iPad of Playstation, nee, maar genoeg andere luxe artikelen en, belangrijker nog, veel meer zekerheid.

22 augustus 2023 om 22:23

Shoozz, als je een depressie hebt, ben je gewoon ziek. Het is dan juist NIET een kwestie van doorpakken. Dat is juist hoe mensen vaak in een depressie komen. Doorzetten, doorgaan, emoties negeren, wegstoppen, tot je systeem crasht. Als dat gebeurt is het een kwestie van 80 stappen achteruit zetten en de tijd nemen om erachter te komen wat je allemaal gemist hebt toen je zo hard aan het doorzetten was.

22 augustus 2023 om 22:23

Ik denk niet dat de huidige generatie softer is. Echter de verwachtingen zijn vele malen hoger. Ieder kind moet gaan studeren voor een goede baan (er zijn genoeg banen waarvoor mensen niet hoeven te studeren en die prima zijn), iedereen moet steeds meer en meer hebben en social media is een groot virus die dat alleen maar verergert. Iedereen laat daar alleen maar de leuke dingen zien, je ziet nooit iemand posten dat die alleen op de bank zit met een zak chips. De verwachtingen van kinderen zijn dat ze studeren en dan bakken met geld binnen krijgen om het leven te leven wat ze altijd op social media zien. Gaandeweg komt het besef dat het helemaal niet zo werkt. Studeren betekent niet altijd een goede baan, wel vaak studieschulden. De jongens die wel de andere weg kiezen, met de handen gaan werken, die hebben vaak een stuk minder geestelijke problemen, die zijn vaak meer realistisch opgevoed.

23 augustus 2023 om 05:02

Veel van deze jongens komen gewoon uit arme allochtone gezinnen.die zijn vaak heel close met elkaar en als je dan als jong ventje een bak geld kan verdienen in het buitenland en de familie kan helpen onderhouden komt er gewoon heel veel druk op je te liggen.ook is vrienden maken voor veel mensen niet makkelijk en al helemaal niet in een ander land waar je de taal niet zo goed van spreekt.

Ik ben zelf ook op jonge leeftijd vertrokken uit Nederland voor een betere carrière en kan me goed voorstellen hoe deze jongens zich gevoelt hebben.

De ene dag ben je het mannetje en de volgende dag kan je er opeens niks meer van en staat het in kranten en voetbalwebsites.


Makkelijk kletsen voor iedereen vanachter zijn pc. Geld maakt je niet immuun voor depressie en negatieve gedachten

Goed dat hij zo open is, en knap dat hij er zelf uit is gekomen. Dat lukt echt niet altijd. Hopelijk is hij er echt overheen en kan hij lekker weer gaan voetballen.

Ik gun hem ontzettend om na dit jaar of het jaar erna nog 1x een stap te zetten. Zie hem heel graag nog een keer 3-5-2 spelen in Italië of Spanje. Hopelijk kan hij nog groeien naar zijn oude niveau.

23 augustus 2023 om 04:47

Zie ik helaas niet meer gebeuren, hij moet alles geven hier en dan miss laatste jaar in Qatar zijn zakken extra goed vullen

Dat hij nog maar 28 is, EK12 lijkt al 28 jaar geleden..

Lijkt net of er hier allemaal thuispsychologen zitten..

23 augustus 2023 om 02:12

Jazeker, iedereen weet het beter tot het over hunzelf gaat

24 augustus 2023 om 18:11

Ik spreek helaas uit ervaring, dus dan reageer ik wel op berichten die echt kant noch wal raken. Niet iedereen heeft een psycholoog nodig, niet iedereen heeft medicatie nodig. Maar veel patienten ook wel. Er is aangetoond dat “pillen en praten” de beste kans op succes biedt. Ik had het zelf zonder pillen in elk geval niet gered. De pillen stelden mij in staat om echt te kijken naar (genegeerde) emoties. Pas toen kon ik puin gaan ruimen.

24 augustus 2023 om 18:12

Ik spreek helaas uit ervaring, dus dan reageer ik wel op berichten die echt kant noch wal raken. Niet iedereen heeft een psycholoog nodig, niet iedereen heeft medicatie nodig. Maar veel patienten ook wel. Er is aangetoond dat “pillen en praten” de beste kans op succes biedt. Ik had het zelf zonder pillen in elk geval niet gered. De pillen stelden mij in staat om echt te kijken naar (genegeerde) emoties. Pas toen kon ik puin gaan ruimen.

24 augustus 2023 om 18:13

Ik spreek helaas uit ervaring, dus dan reageer ik wel op berichten die echt kant noch wal raken. Niet iedereen heeft een psycholoog nodig, niet iedereen heeft medicatie nodig. Maar veel patienten ook wel. Er is aangetoond dat “pillen en praten” de beste kans op succes biedt. Ik had het zelf zonder pillen in elk geval niet gered. De pillen stelden mij in staat om echt te kijken naar (genegeerde) emoties. Pas toen kon ik puin gaan ruimen.

24 augustus 2023 om 19:03

Ik spreek helaas uit ervaring, dus dan reageer ik wel op berichten die echt kant noch wal raken. Niet iedereen heeft een psycholoog nodig, niet iedereen heeft medicatie nodig. Maar veel patienten ook wel. Er is aangetoond dat “pillen en praten” de beste kans op succes biedt. Ik had het zelf zonder pillen in elk geval niet gered. De pillen stelden mij in staat om echt te kijken naar (genegeerde) emoties. Pas toen kon ik puin gaan ruimen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Heracles Almelo

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
B. LimbombeAanvaller121
M. BrouwerKeeper140
M. SankohAanvaller114
A. NankishiAanvaller93
L. WehmeyerAanvaller60
N. BakboordVerdediger100
S. BultmanVerdediger90
Voor de complete selectie: Clubpagina Heracles Almelo.

179 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren