Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Forse kritiek op Oranje uit binnen- en buitenland

Laatste update:
/

Waar de spelers van Oranje niet grossierden in zelfkritiek, zijn daar natuurlijk nog altijd de media die de scherpe pen erbij pakken. De media in binnen- en buitenland zijn het eens over de eerste EK-wedstrijd van Oranje: het verlies tegen Denemarken is sensationeel. "De verdediging is zeer kwetsbaar, de aanval is zeer voorspelbaar", zo concludeert het Algemeen Dagblad na de 0-1 nederlaag.

Volgens het dagblad maakte de 'tenenkrommende Robin van Persie het weer niet waar'. De aanvaller, die afgelopen seizoen als topscorer van de Premier League eindigde, krijgt als rapportcijfer een 4. "De roep om Klaas-Jan Huntelaar zal groter dan ooit worden", voorspelt het dagblad. De Telegraaf vat de verhalen over de verloren wedstrijd tegen Denemarken samen als 'Afgang voor Oranje'. De Volkskrant noemt de nederlaag een 'zeperd': "De torenhoge ambities kunnen voorlopig in de koelkast."

/

Het Nederlands elftal is het lachertje van de dag in de Duitse media. Vooral Arjen Robben moet het ontgelden. De aanvaller faalde afgelopen seizoen bij Bayern München ook op de belangrijke momenten en BILD grijpt de mogelijkheid aan om Robben dat na te dragen. "Het Robben-drama zet zich door. Robben brengt Holland de Bayern-pech! Na de gemiste penaly tegen Chelsea schiet hij nu tegen de paal. En waar hij zelf had moeten schieten, geeft hij een slechte pass."

In de optiek van de BBC is Van Persie zijn 'shooting boots' kwijt. "In de Engelse competitie was hij afgelopen seizoen topscorer, maar nu wist hij de Nederlandse superioriteit niet om te zetten in goals", luidt het oordeel van de Britse omroep. Clarence Seedorf zegt dat Van Persie niet relaxed genoeg is in Oranje. "Als hij voor Arsenal speelt, is hij een andere Van Persie", claimt de ervaren middenvelder annex international.

/

Jyllands Posten, de grootste krant van Denemarken, schrijft dat Nederland klaagt over een gestolen overwinning, maar dat de Denen laten zien hoe een ploeg met moed en vastberadenheid eruit ziet. "Na de 1-0 uit het niets was de staatsgreep begonnen. Niemand geloofde dat het mogelijk was, maar in de tweede helft waren de Nederlanders blijkbaar te moe in de hete lucht. Dat ging ten koste van de scherpte van de combinaties. De Denen lieten zien waar echte mannen van gemaakt zijn."

Bekijk hier de samenvatting van Nederland - Denemarken:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Snap die Bert ook helemaal niet meer,waarom in godsnaam Afellay erin (kan niks anders dan proberen te schieten en dat duurt ook 6 minuten) en aan de andere kant met Robben het zelfde verhaal.

Van Bommel kan er helemaal niks meer van verdedigend wordt hij overlopen(hij telkens te laat) en aanvallend komt hij niet meer mee want dat kan hij ook niet belopen en de Jong ja die moet kappen met die bal ophalen bij de verdedigers,wat Willems en v.d Wiel betreft wat waren die slecht zeg vooral v.d Wiel.

Ik zou lekker zo gaan spelen nu tegen die Duitsers:

Stekelenburg

v.d Wiel Heitinga Vlaar Willems

de Jong Sneijder

Narsingh v.persie Robben

Huntelaar

Dus puur met mensen met hun goede been op de vleugel die ook heel snel zijn en een voorzet kunnen geven,(lahm staat als linksback en dat is een rechtsback als je dan Narsingh daarop zet moet hij met zijn verkeerde been hem afstoppen steeds,want narsingh gaat wel buitenom en aan de andere kant is Robben dan die die redelijk lompe "rechtsback" Boateng deruit kan lopen.

In de spits lekker Huntelaar met achter hem schaduwspits v.persie beide erin dat hebben ze verdient en omdat ik zeker weet dat dat perfect speelt zeker met nog sneijder als LCM die de passjes verstuurt.

De Jong moet dan op Özil staan en puur hem uitschakelen dat is de spelmaker daar.

Winnen van die Duitsers en je doet weer helemaal mee.

10 juni 2012 om 09:40

Goede opstelling, zo zou ik ook spelen, echter denkt 80% dat dit te aanvallend is. Zo worden beide flanken goed gebruikt.

10 juni 2012 om 10:38

Nederland kan alleen maar kampioen worden als we ons favoriete spel spelen, veel balbezit, vol op de aanval en de meeste doelpunten scoren!

10 juni 2012 om 13:26

Helaas is dat favoerie spel al 6 jaar niet meer gespeeld met Mister Catenaccio Bert van Merwijk.
persoonlijk zou ik de jong wisselen voor van Bommel maar voor de rest inderdaad met echte vleugels. Robben op links, Narsingh(bij gebrek aan beters) op rechts.
Huntelaar in de spits met van persie daar achter.

10 juni 2012 om 13:35

Opstelling doet er niet toe, tactiek is fout.

Ik geloof dat de hele wereld het er mee eens is dat de verdediging met afstand de zwakste lijn bij Nederland is. Als ik dan hoor dat het concept is dat Affelay en robben naar binnen moeten trekken en willems en vdwiel buitenom moeten komen om de voorzet te geven. Dan ben je als coach niet goed bij je hoofd. Het elftal is door de zwakke verdediging al niet in balans en die verdediging wordt dan ook nog eens opgezadeld met één van de belangrijkste aanvallende taken.

En dat waarschijnlijk vooral omdat schoonzoon vbommel veel te langzaam is op het middenveld en al helemaal geen voorzet kan geven. Net zo min als collega dejong overigens. Dus omdat er vanuit twee middenvelders geen echte dreiging is, moeten de backs maar het hele veld oversteken om een voorzet te geven. Nou dan mogen we wel blij zijn dat Denemarken een paar nogal beperkte buitenspelers had, straks tegen Nani en Ronaldo is het dodelijk als de backs even weg zijn om een voorzet te geven.

Dus wat mij betreft mogen de backs niet meer de middelijn over. Wie Duitsland Portugal heeft gezien, heeft ook gezien dat Portugal razendsnel countert wanneer ze de kans krijgen. En met vdwiel in de vorm van gisteren gaat Ronaldo de avond van zijn leven tegemoet terwijl Nani met plezier zal toekijken hoe Willems zich helemaal uitput door keer op keer naar voren te rennen. Daarbij durf ik nu wel te stellen dat kijkend naar wat door vanmarwijk van de backs verwacht wordt alleen Emanuelson een logische keus voor LB is, omdat juist hij wel een goede voorzet kan geven.

De problemen door de vriendjespolitiek van vanmarwijk bij de selectie komen nu pas echt naar voren. Denemarken was de makkelijkste tegenstander die je tegenkomt en het was te zien dat de wedstrijd veel spelers al zwaar viel. Duitsland en Portugal zullen echter nog veel meer van de spelers vergen.

En wat zagen we tegen Denemarken? 10 min na rust zakten de spelers die lang geblesseerd waren ver terug of moesten eruit: vdwiel, Affelay. Sneijder vond ik op het einde van de wedstrijd ook niet meer fit ogen. Inmiddels is duidelijk dat hij mogelijk zijn knie geforceerd heeft en dus mogelijk geen hele wedstrijden meer kan spelen.

Met deze drie, en voor Willems die bij psv nog nooit 3 zware wedstrijden per week heeft gespeeld, hebben we dus een toenemend probleem omdat ze niet fit genoeg of niet gewend zijn om zo snel achter elkaar dergelijke zware wedstrijden te spelen.

Doe Mathijssen erbij, recent ook weinig gespeeld en vijf van je basisspelers hebben bij elke volgende wedstrijd het steeds zwaarder om het einde van de wedstrijd te halen en op tijd voor de volgende weer te herstellen.

Als die Duitsers net als gisteren het gras uit de grond lopen dan zal Nederland de wedstrijd vroeg moeten beslissen of ze komen na een uur in grote problemen. En dan komen de Portugezen die gisteren fysiek gezien misschien nog wel beter in vorm waren dan de Duitsers.

@vdwiel, nog twee zulke wedstrijden en hij speelt volgend jaar gewoon bij Ajax.

10 juni 2012 om 13:54

@ Knetterbiele.

Te aanvallend? Wat mij betreft mag het nog iets anders, gisteren in de 70e minuut pas, deed Bert eindelijk wat hij moest doen. Spelen in een 4-1-3-2 systeem met Huntelaar en Van Persie, wat heb ik me de 1e helft doodgeergerd aan de momenten dat Robben op links stond, een voorzet geeft en dat er dan niemand in de spits staat!?!?

Je hebt gewoon iemand nodig die continu de spitspositie bemand.
Nu we toch hebben verloren en nu Moeten winnen is de enige optie die Bert heeft om het zo te doen:

kijk opstelling:

Steek
Wiel
Heitinga
Vlaar/Mathij
Willems
Bommel
Robben
Sneijder
Affelay
Huntelaar
V Persie
10 juni 2012 om 09:40

van de wiel speelde ook super slecht, daar kun je ook beter iemand anders neer zetten... en die keeper.... OMG die is zo slecht he. bij elke corner bleef die angstig op de doellijn staan. hij kwam geen 1 keer uit om de bal te vangen, en bij de doelpunt, als je je zo kinderlijk door je benen laat spelen dan hoor je hier niet thuis. krul en vorm hebben beide een beter seizoen gespeeld als stekelenburg, en ik snap dan ook niet dat bert 1 van hun niet de kans geeft, en ik vond afelay beter als robben. robben doet alles alleen, geen 1 goede voorzet van hem.

10 juni 2012 om 09:54

Het lijkt me duidelijk dat Bert veel fouten maakt, simpel voetbal kunnen ze niet meer het moet allemaal moeilijk en als het maar mooi is

10 juni 2012 om 10:51

@garryeddie

Helemaal mee eens.
Waarom moet stekelenburg altijd keepen?
Bij het WK was ie in vorm ja, maar nu niet.
Vorm en Krul hebben allebei een heel erg goed seizoen gespeeld.
Dus waarom niet met vorm tegen de duitsers?

10 juni 2012 om 12:39

beetje barca he
ook altijd maar de bal willen hebben
alleen is barca veel beter dan oranje

10 juni 2012 om 12:41

Stekelenburg is veruit de beste keeper die we hebben. Hij heeft niet heel veel te doen gehad en die goal. Tsja, door de benen is de keeper meestal heel kwetsbaar en kan hij weinig doen. Je ziet toch heel vaak dat een bal door de benen van een keeper geschoten word.

10 juni 2012 om 13:13

Stekelenburg veruit de beste die we hebben? Geloof mij nou dat als deze man zo doorgaat, hij geen minuut meer maakt vanaf het WK en misschien daarvoor al niet meer. Krul is op dit moment vele malen beter. Is fantastisch op de lijn en ook nog eens in vorm. Stekelenburg liet zichzelf gisteren kinderlijk passeren door de benen en liet verder niets zien. Schoot tot 2-3 toe een bal gewoon zomaar over de zijlijn en bij corners was hij niet de Steek die hij altijd was. Kortom; Wisselen!

10 juni 2012 om 13:27

Aangezien Vorm heeft laten zien een pak minder dan Stekelenburg te zijn in Oranje en Krul nog niet echt een kans gehad heeft, is Stekelenburg de logische keus.

10 juni 2012 om 13:30

Wawat voor onzin ben je nouweer aan het uitkramen, Keepers staan altijd met hun benen wijd zodat ze een goede balans hebben, Moet hij met zijn voeten tegen mekaar aan staan zodat hij omvalt als een zoutzak? hij moet toch stevig op de grond stond om eventueel te kunnen duiken, Krohn dehli schoot die bal gehwoon goed in daar is niet heel veel aan te doen, Ik begrijp dat je iemand wil aanwijzen als schuldige maar als er iemand is die onschuldig is is het steek wel, maar enig realiteitszin is jou niet gegund merk ik.

Die goal is meer aan te schrijven op het conto van Van Bommel & Heitinga die zich alle 2 laten wegkappen alsof ze in de E'tjes rondlopen terwijl ze van te voren wisten dat Krohn dehli links is.

10 juni 2012 om 13:30

Wawat voor onzin ben je nouweer aan het uitkramen, Keepers staan altijd met hun benen wijd zodat ze een goede balans hebben, Moet hij met zijn voeten tegen mekaar aan staan zodat hij omvalt als een zoutzak? hij moet toch stevig op de grond stond om eventueel te kunnen duiken, Krohn dehli schoot die bal gehwoon goed in daar is niet heel veel aan te doen, Ik begrijp dat je iemand wil aanwijzen als schuldige maar als er iemand is die onschuldig is is het steek wel, maar enig realiteitszin is jou niet gegund merk ik.

Die goal is meer aan te schrijven op het conto van Van Bommel & Heitinga die zich alle 2 laten wegkappen alsof ze in de E'tjes rondlopen terwijl ze van te voren wisten dat Krohn dehli links is.

10 juni 2012 om 13:58

Over twee jaar staat Krul gewoon in de goal hoor. 23 en nu al beter dan de Steek. Alleen nog iets te weinig ervaring. maar dat komt. De komende 10jaar hebben we een topkeeper in huis. Tim Krul.

10 juni 2012 om 14:20

@ Afca-187: Vind jij tikkie breed, tikkie naar voren, tikkie terug, tikkie breed mooi voetbal? :s

Daar win je geen wedstrijden mee. En met zo'n laag tempo zeker niet.

10 juni 2012 om 14:47

van der Wiel faalde maar ja de juiste vervanger voor hem is niet mee, Ricardo had het perfect op kunnen vangen!

10 juni 2012 om 09:41

Van persie moet je gewoon opdoeken bij het nl elftal en anders zet je hem ergens waar die zo min mogelijk in de weg loopt hij moet ook niet schieten op doel gewoon inleveren bij huntelaar
miss moet van persie is bij huntelaar een lesje effectiviteit leren.

Wat een afgang en als je dan verliest van die duitser dan sta gewoon voorschut tegenover de hele wereld

10 juni 2012 om 09:58

Ik zou van VdV erin zetten in plaats van Sneijder die is verdedigend net wat sterker.

Maar pff wat een magere pot.. Bert van Marwijk moet nu wel Huntelaar erin gaan zetten, anders kun je hem net zo goed niet meer oproepen. Die jongen scoort altijd waar van Persie het keer op keer nalaat om de bal erin te tikken.

10 juni 2012 om 10:02

Van der Vaart? Ik heb hem nog nooit zo slecht zien invallen. Ongelofelijk laks, geen een pass kwam aan.

10 juni 2012 om 10:11

Het is ook heel wat anders om in de basis te beginnen en zelf de wedstrijd te maken, dan dat je weer eens op de bank begint en later in de wedstrijd in de ploeg terecht komt.

Van der Vaart heeft waarschijnlijk de moed op een basisplaats al opgegeven, omdat van Marwijk met een vaste basis speelt van 2 xontroleurs en hij dan altijd buiten de boot valt.

En zeg nou zelf wanneer ga je beter spelen.. wanneer je wil strijden voor een basisplaats of wanneer je gewisseld word als de ploeg slecht draait.

10 juni 2012 om 10:23

@opa1
Ja maar het lag niet aan van der Vaart dat hij opeens zo gehaast moest gaan spelen om nog een goall te maken. De mensen voor hem hebben gefaald, niet hij.

Maja gelijkspeel of winst tegen Duitsland is noodzakelijk om door te gaan. Bij verlies wordt je zelfs 4e van de groep als Denemarken ook op 3 punten blijft staan als je van Portugal wint.

10 juni 2012 om 10:57

Sneijder?? Die liet weer zien verreweg de beste te zijn op het veld. Hij speelde geweldig gisteren, net als het tijdens het WK. Sneijder is voor mij de eerste die ik op zou stellen.

10 juni 2012 om 10:58

@ Jelle,

Tja die zet Bert boven aan het lijstje denk ik.

10 juni 2012 om 11:04

Sneijder was de beste man aan Nederlandse kant. Als je die eruit haalt, kun je het helemaal shaken.

10 juni 2012 om 11:10

@woestijnvis

Gaat het wel helemaal goed met je, sneijder eruit halen voor van der vaart, sneijder is de beste en belangrijkste man van het veld, naar mijn mening de enige die onvervangbaar is, als je sneijder niet opstelt kun je het EK wel helemaal vergeten, dus je zult wel gek zijn om hem niet op te stellen. En heb je wel gekeken gisteren naar de invalbeurt van van der vaart, hij heeft zo ongeveer geen enkele goede pass gegeven.
Ik zou het liefst deze opstelling van het nederlands elftal zien tegen duitsland

edit: narsingh kan ook op de plek van affelay komen

stekelenburg
schaars
heitinga
mathijsen
willems
van bommel
sneijder
robben
van persie
affelay
huntelaar
10 juni 2012 om 11:31

Het gaat net zo goed met mij als met jou zo te zien.

Een Stekeleburg erin laten terwijl hij al het hele seizeon niet fantastisch speelt en we dankzij onder andere zijn slippertje verloren hebben. Vervolgend vbommel erin laten terwijl die het niveau niet meer aan kan, Sneijder op een verdedigende positie neerzetten terwijl hij helemaal niet meeverdedigt, van Persie laten spelen terwijl hij al jaren niks presteert in oranje..

Nee dan zou ik eerder de volgende opstelling gebruiken en Robben lekker aan de linkerkant opstellen dan komen er tenminste weer eens voorzetten voor een spits.

Krul
vd Wiel
Heitinga
Mathijsen
Willems
de Jong
vd Vaart
Narsingh
Sneijder
Robben
Huntelaar
10 juni 2012 om 13:17

Prima de woorden van 035feyenoord weerlegt en ook nog eens een prima opstelling. Eindelijk iemand die inziet dat van Persie of achter Huntelaar moet of helemaal niet moet spelen. Volgens velen laat Huntelaar het altijd zien tegen de kleintjes, maar het is overduidelijk dat van Persie het ook alleen dan kan. Tegen Noord-ierland twee keer scoren en dan tegen Denemarken - een team dat ook niet tot de groten gerekend mag worden maar meer de middenklasse is - zulke grote kansen verprutsen. Ik hoop dat ook de billenlikkers van van Persie eindelijk inzien dat deze jongen niet thuis hoort in de basis van Oranje. Ik vind het een beetje een gevalletje Seedorf; een geweldige clubvoetballer die bij Oranje niet uit de verf komt.

10 juni 2012 om 13:53

Goede opstelling inderdaad, eentje met risico maar dat zal Van Marwijk ook moeten nemen wil hij nog kans maken door te gaan. Die bal moet voor de goal. Gister me dood zitten te ergeren aan dat eindeloos gepingel, tempo uit de wedstrijd, alle Denen stonden weer netjes voor de goal gepositioneerd. Hij zal met een creatief plan moeten komen en het moet weer in die koppies gaan leven want voetballen kunnen ze wel.

10 juni 2012 om 13:56

Nou ik zie 2 opstellingen waarvan ik denk dat het allebei niet is.

Ja, Stekelenburg had de bal moeten hebben, maar desondanks is hij nog steeds de beste keeper die we hebben.
RvP speelde eigenlijk best goed; faalde alleen in de afwerking.
VdW net zo dramatisch als bij Ajax; waar we gelukkig Ricardo van Rhijn als opvolger hebben.
Robben: Je hebt het NL tiental en Robben......
Willems speelde goed.
Sneijder speelde goed; goede passes.
Vlaar oogde af en toe onzeker, maar vond ik toch betrouwbaar
Heijtinga, stapte bij de goal verkeerd, waardoor Crohn Deli eigenlijk vrij kwam te staan.
MvB en de Jong: Waar waren jullie?
Affelay: Soms dreigend, maar laat verdedigend af en toe een steekje vallen.

Bvm: vriendjespolitiek; te angstig m.b.t. de tactiek

Vanwege het falen van Vdw, Mvb, Robben en de jong zou ik deze willen vervangen. Verder zou ik het systeem omzetten in 4-3-3 met de punt naar achteren. Dit zou het volgens mij moeten worden. Indien punt naar voren dan RvP op de positie van Heijtinga, Sneijder op de positie van RvP en Heijtinga op rechtsmidden. Met Heijtinga op de positie als verdedigende middenvelder creeer je ruimte voor een extra verdediger (vlaar naast Mathijssen) en versterk je ook het verdedigende blok. Daarnaast heeft hij een goede pass in zijn benen. Je geeft ook meteen ruimte voor meer voetbal op je middenveld met RvP en Sneijder.
Zonder Robben speel je iig met zijn elven. Narsinght is de ideale speler om een voorzet te geven aan Huntelaar. Affelay... Tja het mag wat mij betreft ook Kuijt wezen, zodat je defensief wat sterker bent.

Stekelenburg
Bouhlarouz
Vlaar
Mathijssen
Willems
Sneijder
Heijtinga
RvP
Narsingh
Huntelaar
Affelay
10 juni 2012 om 15:14

Sneijder speelde als enige juist een goede wedstrijd. Bovendien denk ik dat Sneijder ook wel heeft leren verdedigen bij Inter. Gewoon zo spelen lijkt mij:

steek
wiel
john
joris
jetro
sneijder
de jong
Afellay
RVP
Robben
Hunter
10 juni 2012 om 15:55

Ja, lijkt me ook het beste. Misschien Boula in plaats van Van der Wiel, want die bakte er niet veel van.

10 juni 2012 om 16:03

Zeker prima , maar ik weet niet in welke minuut jullie erachter kwamen dat de jong ook meespeelde dus in zou de jong lekker erbuiten laten en v Bommel behouden.

10 juni 2012 om 17:43

Dat is nou juist het probleem iedereen verdedigt al bij Inter oftewel hij hoeft het niet te doen en doet het dus nooit.
Je kan hem wel opstellen alleen dan niet op de defensieve positie maar op de aanvallende positie.

Dan kan je vdV erachter zetten, die 2 kunnen ook fantastisch samen spelen.

10 juni 2012 om 10:09

@fr_md 1991 Als je van de Wiel zo slecht vond (vind ik ook) dan zou ik hem niet eens op stellen als rechtsback. Boulahrouz lijkt me dan logischer.

10 juni 2012 om 10:10

Ik moet zeggen dat Willems een hele degelijke wedstrijd heeft gespeeld. Hij en Sneijder verdienden als enige een voldoende.

10 juni 2012 om 10:14

Ik zou Robben eruit halen, van persie op links, sneijder op 10 en vd vaart op de plek waar jij sneijder hebt staan :P verder ben ik het met je eens haha

10 juni 2012 om 10:19

@ eerste post: Je houdt robben erin, al was hij de slechtste man op het veld?

Laten we het niet hebben over de deense goal, 1 keer voor de jeeper en het gaat erin? Stekelenburg en heitinga hebben het gewoon verpest. Ik heb stekelenburg nog nooit zo slecht zien keepen, het ging door zijn benen?!?! En heitinga, een schijnbeweging en heitinga was duizelig. Kom nou!

Ze hebben het geluk dt van persie en afellay lekker de schuld krijgen nu. En huntelaar, de beste kans heeft hij gekregen! Die ging er ook niet in. Wie houd je voor de gek?

Daarnaast de bondscoach, waarom haalt hij afellay eruit? Hij was de snelste man. Ja, idd, hij was een beetje ego, maar wie niet? Ideale schoonzoon heeft 100x mis geschoten van 40 m afstand.

En dan van der vaart, wat een schoft! Niet mee willen verdedigen al staat hij maar 10 minuten op het veld. Wat een arrogantie! En dan uiteindelijk niks creeeren, niets doen. Van persie verdedigde tenminste wel mee.

Beste mannen: sneijder en willems.

10 juni 2012 om 10:34

Als een keeper een fout maakt, zit hij er in. Die pech hebben ze. Om dan direct Stekelenburg af te branden gaat te ver.

Huntelaar kreeg niet de beste kans. Die verdediger kan nog net lastig zijn zodat hij niet direct kon schieten en daarnaast zat de keeper er gewoon erg goed bij. Van Persie had nog de beste kansen. Bal vergeten aan te nemen en langs de bal maaien...

Robben en Afellay waren gewoon keihard driet. Te voorspelbaar, iedereen kon van mijlen ver aanzien dat ze naar binnen zouden trekken en wéér met een waardeloos schotje zouden komen. Om te beginnen, wissel ze eens van flanken.

Overigens wordt het ook lastig scoren zonder spits. Van Persie loopt maar overal, behalve in de spits. Je zag gewoon een aantal keer dat een speler nergens heen kon omdat er niemand in de spits stond.

Ook een opvallend puntje was toch wel dat Van Bommel nergens te bekennen was. Prima dat hij constant te laat komt en achter Eriksen aanhuppelt als een mak schaapje, maar dan wel in de Eredivisie. Van Bommel is op!

Ook was de instelling gewoon waardeloos. Elke tweede bal was voor de Denen.

10 juni 2012 om 10:57

Meest gepasseerde keeper in italie is stekelenburg. Als we van persie afzeiken, moeten we heitinga en stekelenburg niet dezelfde treatment geven??

Robben en afellay waren zeker slecht. Beide egootjes die van persie niet vertrouwen, dat voelde je gewoon. Van persie voelde dat ook, daarnaast voelde hij de druk.

Ik hoop dat v marwijk met van persie achter huntelaar start volgende week. Krijgt hij tenminte niet de schuld als we weer verliezen.

10 juni 2012 om 10:40

Ik durf het eigenlijk niet te zeggen maar ik denk dat, als je Robben nu op links gaat zetten, je beter op rechts Dirk Kuyt kunt zetten. Vele zullen het misschien niet met mij eens zijn, maar Narsingh zal de linksback niet genoeg kunnen afstoppen en onze Dirkie Kuyt wel. Daarnaast heb je met Huntelaar in de spits en een voorzet van Robben en Dirk Kuyt een goede kans tegen Duitsland.

Narsingh zou ik dan als invaller gebruiken om dan in te brengen in de 70e minuut (of misschien eerder), zo kun je het spel in 1 klap veranderen. Want Narsingh zal niet altijd de voorzet geven omdat hij tegen Boateng zal gaan spelen, die is niet snel en dat is Narsingh wel, hier zullen de verdedigers in 1 klap de tactiek moeten veranderen.

Van der Wiel zou ik overigens ook niet opstellen, want die heeft gewoon niet goed gespeeld gisteren en tegen Duitsland zou ik kiezen voor een sloper en die heeft de naam Boulahrouz.

Voor de rest ben ik het eens met je opstelling, van Bommel stond bij het tegendoelpunt goed te slapen en liet meerdere malen de man lopen(en dat kennen we nog wel van Engeland-nederland).

Stekelenburg
Boulahrouz
Heitinga
Vlaar/Mathij
Willems
de Jong
Sneijder
Kuyt
van Persie
Robben
Huntelaar
10 juni 2012 om 11:27

Ik ben het redelijk eens met je opstelling, ik zou alleen 4-3-3 gaan spelen met de punt naar achteren, het zelfde als bij ajax dus

steek
bouh
heitinga
vlaar
willems
sneijder
de jong
van persie
kuyt/narsing
huntelaar
robben
10 juni 2012 om 11:31

Nee dat wordt te aanvalled denk ik, maar het is wel het proberen waard.

10 juni 2012 om 10:42

affelay deed het helemaal niet zo slecht. en waarom zou je de jong opstellen in plaat van van bommel?
gister heb je de jong niet 1 keer gezien waardeloze speler.
en robben daar neerzetten betekend dat tie 10x minder gevaarlijk word.

onze spits van persie scoort gewoon niet das onze probleem.
als huntelaar de hele wedstrijd had gespeeld hadden we geheid gescoord.
niet dat van persie slecht is of niet mee voetbalt maar hij scoort gewoon niet.

10 juni 2012 om 10:57

@ Barcastyle

Haha meen je dit van Robben nou serieus? Heb je gisteren gezien hoe de Denen verdedigden tegen Robben? 1 stond voor hem zoals iemand dat normaal zou doen als verdediging, de andere (want hij werd continue gedekt door 2 man) stond niet achter de 1e man maar alsvast aan de binnenkant zodat, wanneer Robben naar binnen zou trekken, al daar stond en makkelijk de bal kon afpakken.

Dus nee, geen Robben meer op rechts.

10 juni 2012 om 12:22

dat is jou mening maja het is gewoon een feit dat hij daar niet speeld en als je hem daar neerzet het gevaar van z'n linker geplaatste schot mist als hij naar binnen trekt.
en dan zet je robben eigenlijk alleen in voor de snelheid en voorzet maar hij is gewoon beter op rechts.
bayern weet het van marwijk weet het en bijna heel nl weet het.

10 juni 2012 om 12:48

Robben speelde gisteren echt heel slecht. Hij trok constant naar binnen en al zijn schoten waren ver over het doel. Behalve die bal tegen de paal, maar dat was geen actie maar een bal die hij door de keeper in de voeten geschoten kreeg. Ik zie liever een Narsingh daar spelen die een actie durft te maken en een voorzet kan geven. En dan Huntelaar in de spits, want van Persie heeft faalangst bij het Nederlands Elftal volgens mij.

10 juni 2012 om 14:03

@lucvz

Wat maakt dat nu weer uit? Anders stond de man zo dat als Robben buitenom ging hij de bal af kon pakken, simpel zat. Doe toch eens niet zo moeilijk man.
Robben kwam er nog makkelijk door, alleen was zijn schot daarna bagger. Daar had BvM Robben misschien wel op links moeten zetten.
Maar Robben op links of rechts, wat maakt het uit?
Aan de ene kant scoort hij zelf en komt er gevaar van af, aan de andere kant gaat die nog egotrippen, maar dan met nog minder resultaat.

10 juni 2012 om 11:19

Deze opstelling is Perfect!!! Dit loop ik al weken voor het WK te zeggen, krijg ik allemaal negatieve reacties en nu?? hahaha..

Eerdere post: Bert wanneer ga je nu met echte flankspelers spelen met de goede been aan de juiste kant!!

10 juni 2012 om 11:36

Ach jongens, al dat gezeik over andere opstellingen ... pffff
Nederland heeft 940 kansen gecreëerd en er geen enkele benut. That's all.

Als NL gewoon 4 x gescoord had, dan hadden we deze discussie ook niet gehad. Dan was iedereen happy en was er geen spoortje van kritiek geweest.

10 juni 2012 om 12:20

Wat een onzin wat je hier allemaal schrijft.

Affelay was de revelatie tezamen met Sneijder en van persie.

Als je iemand wilt afvallen moet je dat met robben , Heitinga en van Bommel doen die deden allen hun werk niet. Die had hij eraf moeten gooien . Robben had er al afgemikte. In de eerste helft. En daarvoor had narsing of Huntelaar in gemoeten. Van Perzië kon dan naar links of rechts schuiven.

10 juni 2012 om 12:52

Robben was inderdaad niet best. Maar van Persie speelt bij het Nederlands Elftal ook niet goed. Tegen Bulgarije was het leuk wat die met Affelay liet zien, maar nu bakte die er niks van. Elke kans verprutste die. Dus dan liever Huntelaar Affelay en Narsingh in de aanval.

10 juni 2012 om 12:57

Als ze er in de poulefase uitvliegen, wat dan?

Dan stapt hij na dit EK toch wel op ?



www.tinyurl.com/ekspecial

10 juni 2012 om 13:07

Affelay speelde aanvallend redelijk goed. Verdedigend zeeeer matig.

Vooral van de Wiel??? Misschien moet je even verder kijken dan je neus lang is zeg. Van de Wiel stond voortdurend tegen 2 man waardoor hij het gewoon niet goed kon doen omdat Robben keer op keer op keer niet meeliep met Poulsen. Daardoor moest Gregory de hele tijd of tussen die 2 in blijven of een keuze maken waardoor logischerwijs de ander volledig vrij is.

10 juni 2012 om 13:15

Van der Wiel was erg slecht tegen Denemarken en als je dan met een rechtsbuiten speelt die een goede voorzet heeft, waarom kies je dan niet voor een vastere en iets meer controlerende rechtsback (boulharouz) die verdedigend ook veel sterker is dan Van der Wiel.

10 juni 2012 om 13:28

Helaas hebben we een coach die blijkbaar geen wijzigingen durft door te voeren. Maar ik denk als hij niets veranderd en we gaan er in de poulefase eruit, heel het land gaat roepen dat hij ontslagen moet worden. Want zo zit de voetballerij in elkaar. Op het Wk de held, op het Ek de schlemiel.

10 juni 2012 om 15:04

Robben was 30x zo dramatisch als Afellay. Hij vertraagde letterlijk alle aanvallen! Combinerend is hij beperkt. En hij is zo voorspelbaar, hij draagt niks bij aan de elftal. In vorm is hij exceptioneel, uit vorm is hij dramatisch. & guess what hij is uit vorm en nog eens mentaal aangeslagen.
Afellay combineerde in de 1ste helft goed, zorgde voor voetbal in de ploeg. Wat Robben juist ontregelde. Narsingh moet toch niet de voorkeur boven Afellay krijgen. Schei toch uit.
Sneijder speelde een fenomenale 2de helft, omdat hij voor het eerst zich wegcijferde voor de elftal en dat deed hij vooral op links.
Zet de Jong op Ozil, geef die jongen een zware wedstrijd. Tussen van Bommel en de Jong gaat hij zich heel slim manoeuvreren. Die dekken meerendeels van de wedstrijd lucht.
Speel alsjeblieft zo van Marwijk. Alsjeblieft!

Sneijder, Vdvaart, Afellay en V Persie moeten rouleren als een gek. Die kunnen fantastisch combineren allemaal. Huntelaar diep. Met telkens aansluiting van een V Persie, Vd Vaart geweldig joh dit. Wat een voetballend geweld heb je dan voorin lopen.

Stekelenburg
Boula/Wiel
Heitinga
Mathij/Vlaar
Willems
De Jong
Afellay
Vd Vaart
Sneijder
Huntelaar
V Persie
10 juni 2012 om 15:36

Ja, aardige opstelling, maar ik denk dat je sneijder hiermee tekort doet. Wat ik zou veranderen
is sneijder op de plek van van Persie en Bommel op de plek van Sneijder. Van Persie op de bank, Dat zou ik doen, Want persie raakt ook geen bal goed.

10 juni 2012 om 16:37

maar dat is dus niet waar. dat is nou net het probleem. rvp speelde eigenlijk best goed. niet zo goed als sneijder maar was bij alles betrokken. dat ie totaal bevriest voor de goal is een andere discussie want daar staat ie ook voor. maar als voetballer komt ie eigenlijk goed in het stuk voor meer dan bijv een robben die echt te veel krediet krijgt hoor inmiddels

12 juni 2012 om 16:08

Dat bedoel ik eigenlijk ook, voor de goal raakt hij geen bal goed. Let maar op, ik zou huntelaar basis zetten tegen Duitsland. die vind ik persoonlijk veel beter in kansen afmaken 1 op 1.

10 juni 2012 om 16:52

Het verhaal is aardig, maar jouw argumenten kloppen niet.

Laatste linie: Vlaar: kan dit niveau niet aan. Staat constant angstig op het veld en in een zeer verwrongen stand als gevolg van het feit dat hij bal met zijn linker been aanvaardbaar kan verplaatsen. Willems: te onervaren om tegen de Duitsers te spelen. Tegen Rommedahl werd hij regelmatig gepasseerd en kwamen er voorzetten, die gelukkig, als gevolg van een slechte precisie, niet goed terechtkwamen. De Duitsers weten dit wel goed af te straffen! Goede voetballer, maar het is nog te vroeg voor hem.

Midden linie: De Jong zal tegen de Duitsers minder kunnen brengen dan Van Bommel. Was er sprake van een andere tegenstander dan had ik je gelijk gegeven.

Voor: Narsingh is een prima voetballer, maar tegen de Duitsers is hij niet de aangewezen persoon. Dan nog liever Kuyt.

Als Mathijsen zou kunnen spelen, dan Boularouz op de plaats van Schaars

Stekelenburg
Van der Wiel
Heitinga
Boularouz
Schaars
V Bommel
Sneijder
Robben
V Persie
Afellay
Huntelaar
10 juni 2012 om 16:57

Helemaal mee eens, afellay eruit, Robben links en narsingh rechts

Nederland speelde gewoon bij vlagen goed voetbal alleen maakte ze de kansen gewoon echt afschuwelijk af, en was de verdediging niet goed veel meer valt er niet te zeggen over deze wedstrijd.

10 juni 2012 om 11:16

Ze speelden goed, alleen de verdediging was niet goed? Dan speelden ze toch gewoon niet goed? Ze werden regelmatig weggetikt op eigen helft, het was gewoon beschamend.

10 juni 2012 om 12:15

Regelmatig weggetikt op eigen helft, hoeveel kansen heb jij voor Denemarken gezien, ik drie hoeveel voor Nederland ik 8 of meer. En voetbal gaat niet alleen om verdedigen toch en ik heb het over bij vlagen goed..

10 juni 2012 om 12:55

Uit cijfers bleek dat beide ploegen 8 keer op doel hebben geschoten. Tussen de palen dus. Dus qua kansen verhouding ging het gelijk op.
Maar Nederland had wel degelijk de overhand en creëerde veel meer. Alleen gingen veel ballen over en naast, Die werden niet meegerekend en het veldoverwicht was er ook zeker. Alleen als je niet scoort win je ook niet. Denemarken heeft het goed uitgespeeld.

10 juni 2012 om 13:08

Nederland schoot vaker fantasieschoten van 20 of 30 meter over en naast, bedoel je. Afellay, Sneijder, Robben, allemaal jongens waarvan je toch hoopt dat ze een aanval opzetten, gaan meteen blind op doel schieten als ze de bal even krijgen. Kansloos gewoon.

Nou Van persie heeft nog nooit shooting boots gehad. Van persie scoort alleen als er een team om hem heen word gebouwd, het is geen echte spits en dat word het ook Nooit Van Persie bewijst nu alweer dat ie geen top spits is, en iedereen kan wel zeggen topscorer van engeland ja dat klopt maar hij word nooit meer topscorer, Het is gewoon treist van de Van Marwijk iedereen weet wat robben doet, ga gewoon is voetballen zoals wij dat in nederland gewend zijn linkspoot op rechtpoots op rechts, hunter in de spits en die moet ze gewoon binnen werken en hoe dat gebeurt zal me echt een zorg zijn, als robben dat niet kan op brengen hebben we narshing nog die kan het helemaal omgooien met zijn assist

Van Marwijk wees is niet zo eigenwijs je bent voorspelbaar en als je verliest van de duitsers is het je eigenschuld

10 juni 2012 om 12:26

Huntelaar gefaald bij Milan en Madrid, ook in zijn eerste jaar bij Schalke. Is dat wel een topspits?

10 juni 2012 om 12:35

Onzin, hij mist toch kansen in Oranje die hij bij Arsenal niet mist, dus jouw conclusie is overtrokken, een betere conclusie lijkt mij dat hij het in Oranje gewoon niet heeft, maar bij Arsenal wel gewoon een topspits is.

Speelt Nederland een keer goed voetbal, verliezen ze en is er alleen maar slecht commentaar. Op het WK speelde me lelijk voetbal maar gingen we naar de finale was voor de buitenlandse media ook niet goed. Het is nooit goed.

Heel spijtig maar wat heb ik een medelijden met Robben. Die pass op van Persie was niet slecht, die was gewoon ontzettend slecht aangenomen door van Persie. En dan dat schot op de paal. Hij knalt tenminste op het doel, de rest schoot hem lekker de tribunes in.

10 juni 2012 om 09:44

Goed voetbal? Djezus wat is jou definitie van goed voetbal?

Het tempo was zo belachelijk laag dat je nauwelijks van goed voetbal kon spreken. We domineerden ook verre van getuige het balbezit percentage van 53 om 47.....

Positiespel was dramatisch, met een hoofdletter D. Er was nauwelijks pressing op de verdediging van de Denen. En als er een keer aangezet werd tot druk zetten stonden die draak van een aanvoerder en De Jong nog op onze eigen zestien uit hun neus te vreten...

De ruimte tussen de linies is net zo groot als het ego van Robben en Afellay bij elkaar. En dat is allemaal de schuld van dit belachelijke systeem met 2 Cvm´s.

10 juni 2012 om 09:47

ik dacht echt, in het laatste kwartier, dat nederland de 1-0 van de denen verdedigde. er was geen pressie meer, het was afwachtend.

10 juni 2012 om 12:36

Het tempo was zeker niet slecht, het kan allemaal veel beter maar het was zeker niet zo slecht als jij nu wilt doen geloven.

10 juni 2012 om 09:45

we verliezen het op de basis, huntelaar wil met links terwijl rechts zijn sterke been is, Rvp wil links aannemen, overstrekt zich bijna en kan hem makkelijk met rechts aannemen. En robben wil de bal op een EK, met een linkspuntertje geven, terwijl binnenkant rechts strakker en zuiverder was geweest.

En sneijder, 1.45, geven ze een hoge voorzet.. ik het sneijder nog nooit zien koppen.

de linies stonden te ver uit elkaar, de passing was niet goed, spelers stonden positioneel niet goed, er ging zo veel mis.

10 juni 2012 om 09:47

Ik wel op het WK tegen Brazilie remember ? hahaa

10 juni 2012 om 09:51

ja oke, das waar, haha, maar voor de rest niet.

10 juni 2012 om 10:24

Goed voetbal? De hoeveelheid aan foute passes geteld. Hoeveel aanvallen langs de zijlijn zijn er geweest????

bert zal tegen de duitsers weer 2 man voor de verdediging, robben op rechts, zodat hij weer 30x naar binnen kan komen en voor de rest alleen het doel ziet, en van persie zal weer 4x over de bal heelmaaien.

maar wat nog het ergste is. 2 interlands geleden, toen robben niet lekker lag in bayern, en eindelijk weer eens (sinds lange tijd) in oranje speelde, posteerde hij robben centraal, rechts en links, oftewel, hij Mocht zwerven. toen speelde hij zijn beste interland. En nu staat ie tegen 5 man weer vastgepind. En dan speelt hij 3x (gisteren) van persie in, en dan loopt hij door, de ruimte in. Dan denk je, RVP kaats!!!, maar dan draait van persie naar zijn sterke rechterbeen... en is het weer mis...

het erste is ook: de topscorer van engeland kan de bal nog niet eens met rechts aannemen, nee moet met links, de linksbuiten van de verliezend CL finalist, moet de bal met links (puntjertje) geven, terwijl hij binnenkant rechts had gemoeten. je hebt gewoon verloren omdat 2 spelers alles met 1 been willen doen.

Als je dan zidane vorige week zit, rechts aannemen, links schieten, en ozil gisteren och, dan zijn robben en RVP maar matige spelers.

Ik ben bang dat het niets wordt dit ek, en dat is verschrikkelijk jammer.

Alsof de kritiek iets uit maakt? Die stronteigenwijze bondscoach van ons houd toch ze lievelingtjes de hand boven het hoofd. Die klojo met de aanvoerdersband die geen meter te veel aflegt en niks toevoegt hoort niet eens op het veld of de bank thuis....

De duitsers moeten niet zo'n grote mond hebben na een lucky overwinning op Portugal, ook daar had het kwartje zomaar de andere kant op kunnen vallen.

Nederland speelde juist goed, alleen misten de aanvallers scherpte. Hopelijk maken ze dit tegen Duitsland weer goed, wie het laatst lacht lacht het best

10 juni 2012 om 10:55

De Duitsers halen wel de resultaten en Nederland niet
Als Nederland won en Duitsland verloor hadden we massaal Duitsland uitgelachen
Ze hebben nu in Duitsland 1 groot feest wat ik me kan voorstellen als de aartsrivaal afgaat tegen Denemarken

ajaxwatcher helemaal gelijk

schoonzoon of niet ik denk dat van bommel het in de eredivisie nog zwaar gaat krijgen bij psv,

10 juni 2012 om 09:46

Klopt, wordt mooi. bij PSV verwachten ze dat hij de grote redder gaat zijn, maar ze vergeten dat die gewoon lekker gaat afbouwen daar.

Cocu was bij zijn terugkomst nog 10.000x beter dan Van Bommel nu.

10 juni 2012 om 10:36

Hij liep gister al constant achter Eriksen aan. ;

10 juni 2012 om 11:08

Eriksen is amper aan de bal geweest man, was de slechtste op het veld bij de Denen, totaal onzichtbaar.

Ben het volledig eens met alle media, uitgezonderd die van de Denen.

De Denen hebben kennelijk praatjes maar hun voetbal is toch ook van bijzonder slecht niveau. Zelfs Polen en Griekenland acht ik nog beter. Natuurlijk is de overwinning ergens 'gestolen'.

Van der Wiel én Heitinga vond ik dramatisch achterin. Vlaar naar behoren maar werd ook niet echt getest. Willems evenzo. Voorin een drama van een Robben die inderdaad een soort vloek meedraagt en telkens weer dat moment van 'net niet' gevolgd door dezelfde blik die we van hem kennen sinds hét duel met Casillas in de wk finale. Van Persie is zoals Clarence zegt inderdaad een beetje geforceerd ofzo. Struikelt hierdoor over z'n eigen benen en neemt ballen aan die iedere andere spits al in 1x op de goal en waarschijnlijk in het netje zou trappen. Van Persie duidelijk gefaald en dat mág Bert niet onbestrafd laten.

Maar de aller, allerslechtste man van het veld was toch wel die pannenkoek van een arbiter. Gaat goed zo, na 2 dagen EK, in 4 wedstrijden al 2 arbiters die echt verschrikkelijk blunderen. Ongelooflijk zeg. Die Platini kan zch maar beter onder z'n stoeltje verstoppen en via de achteruitgang het stadion verlaten want zijn vertegenwoordigende arbiters zijn het niveau van een zondag vierde klasser nog niet waard. Laat hem daar maar eens druk over maken i.p.v. het proberen buiten beeld te houden van vuurwerk enzo.

10 juni 2012 om 11:19

Denemarken speelde regelmatig beter positiespel dan Nederland, hoor. Als ze iets geconcentreerder waren geweest hadden ze voor mijn gevoel nog veel grotere gedeeltes van de tweede helft kunnen controleren.

Jouw reactie is ook weer exemplarisch voor de Nederlandse arrogantie: de slechtste man op het veld was zogenaamd de arbiter. Het zegt genoeg over de mentaliteit van Nederland. De zelfkritiek komt zelfs niet op gang als ze op het EK zelf verliezen van Denemarken. Heel erg triest.

10 juni 2012 om 11:46

Healer: De arbiter was inderdaad neit heel dramatisch, maar hij weigerde gewoon een penalty.te geven 2x terwijl het toch duidelijk hands was. Ook al een keer in de eerste helft bij een andere situatie. Gele kaarten die hij gaf waren gewoon terecht... Voor Van Bommel en Poulsen. Natuurlijk zal bij ons die penalty gevallen overwegen, maar slecht heeft hij het niet gedaan verder. We moeten eerder naar onszelf kijken-- Huntelaar voor Van persie, Laat Narsingh maar voor Robben of Affellay erin komen. VDV erin voor Van Bommel

10 juni 2012 om 11:51

Sorry, maar 'hands' is juist een arbitraire beslissing. De scheids moet beslissen of het opzettelijk was of niet. En eerlijk gezegd kan ik me helemaal vinden in de beslissing dat dit twee keer niet opzettelijk hands was. Verder was hij gewoon goed, vond ik.

10 juni 2012 om 12:26

@healer

heb je wel gelezen? Als ik zeg dat Robben er al sinds het wk niet staat op de momenten dat het moet, Van Persie over z'n eigen benen struikelt, Van der Wiel en Heinga dramatisch gespeeld hebben en Vlaar niet echt getest is....

hoe kan je dan in vredesnaam stellen dat dit arrogant is?

Met iets meer concentratie had Denemarken meer kunnen controleren? Ik zou er eens een thermometer bij pakken als ik jou was. Volgens mij heeft heel de wereld gezien dat juist Oranje met dat kleine beetje meer aan concentratie al voor rust met 2 nul voor had kunnen staan. Maar beste Healer, als telt niet en zeker niet in de voetballerij.

Hands is voor discussie vatbaar. Voor het gemak vergelijk ik het even met wat 'we' gewend zijn in het topvoetbal. En dan kan je gerust zeggen dat Nederland tenminste 1 penalty had moeten krijgen. Op zeker. En dan bedoel ik vooral de handsbal van die Deen die een bal van de ene naar de andere arm mouvreert om vervolgens de bal met de hand weg te meppen voor de neus van Huntelaar....

Jouw reactie is exemplarisch voor iemand voor zijn eigen pleasure enkele Holland fans in het vizier neemt om daarna zonder te lezen wat een willekeurige voorbijganger zegt in het wild andere Holland fans voor arrogant uit te maken. Het zou eigenlijk prima passen in de definitie van kortzichtig of zelfs dom.

Ik zie ook dat je niet in de gaten hebt dat je verhaal volledig de plank mis slaat, dat je het zelfs op internet zet. Luister, als er 1 volk is dat zelfkritisch is, dan is het wel het Nederlandse volk met 16 miljoen bondscoaches. Hele avonden worden op zowel commerciële als publieke omroepen gevuld met praattafels waar telkens weer andere voetbalfiguren aanschuiven om kritisch naar Oranje te kijken. Hele hordes mensen vullen de studio eromheen... En jij neemt 'ons' kwalijk dat we niet kritisch zijn? Ongelooflijk.

Triest dat je in een soort tunnelvisie het nodig vindt om met hagel te schieten in de hoop dat je wellicht iets nuttigs zegt maar toch vooral een ander probeert te raken.

10 juni 2012 om 12:38

Nee, hoor, ik reageer op jouw zichzelf tegensprekende post. Jij zegt tegelijkertijd dat de Denen te veel praatjes hebben, de overwinning hebben gestolen de arbiter de slechtste man op het veld was, máár dat Nederland ook heel erg slecht was.

Maar als Nederland zo slecht was, dan is het toch niet meer dan terecht dat de Denen praatjes hebben? De winnaar heeft altijd gelijk.

En als de arbiter de slechtste man op het veld was, dan impliceer je daarmee dat als het niet aan de arbiter had gelegen, Nederland hier gewoon had gewonnen, wat gewoon niet waar is, omdat hij nergens buiten zijn boekje is gegaan in zijn beslissingen.

En de harde kritieken zijn helemaal terecht.

Deze selectie moet in de top mee kunnen draaien. En dan is 0-1 verlies tegen (met alle respect) Danmark een zeer slecht resultaat.

En wat is het dan toch jammer. Want we hebben een geweldige groep, die voor de prijzen moet spelen. En dan hebben we een bondscoach, die halstarrig blijft en geen lef toont.

Het zou me niets verbazen als de basiself op Van der Wiel na blijft staan. En dan maar weer door ploeteren..........

10 juni 2012 om 11:10

Het zou mij juist wel verbazen als de basiself zou blijven staan. Ik mag toch aannemen dat Bert eindelijk Robben weer eens op links zet en dan Afellay of Narsingh op rechts. Huntelaar in de spits, van Persie of vd Vaart daar achter en Sneijder een linie terug.

Van der Wiel vond ik alleen de laatste minuten slordig gaan spelen, maar dat kan natuurlijk ook door een stukje frustratie komen. Laat die jongen lekker staan, met Boulahrouz wordt het echt niet beter.

Steek
vd Wiel
Heitinga
Mathijsen
Willems
De Jong
Sneijder
Narsingh
vd Vaart
Robben
Huntelaar
10 juni 2012 om 12:19

Alleen de laatste minuten slordig?

Hij was met afstand de slechtste van het veld. Aanvallend brengt hij niets, hij komt amper/nooit over Robben heen die dan 1 tegen 1 komt te staan. Iedere bal speelt hij terug naar Steek of 1 van de 2 cv's. En wanneer hij hem naar voren speelt levert hij hem 9 van 10x in. Doe maar Boulah of zelfs nog liever Kuyt op de rb

Hij zal het wel niet doen, maar ik hoop toch dat ie voor 1 keer naar het volk en de analytici luistert. Als ze dan afgaan, dan tenminste op een waardige manier. Oftewel.. Robben op links, Narsingh op rechts, Huntelaar en Van Persie er allebei in. Dan is er geen druk van buitenaf. Gewoon de druk van hunzelf om te winnen.
En.. oja, Sneijder ipv Nigel de Jong please! En er bovenop zitten! Laat eens zien waarom jullie europees kampioen willen worden! Druk er op bij balverlies. Zet ze vast op eigen helft!

Volledig terechte kritiek trouwens. Maar ik weet niet of de roep om Huntelaar groter wordt. Hij miste ook een kans.
Ik ben benieuwd of Van der Wiel nu ook vervangen wordt. Want die speelde echt drama. Maarja.. Boulahrouz is ook niet zo geweldig.

Wat was dat een saaie wedstrijd. Ik miste passie, kracht en de mentalitdeit om te winnen. Dit had Denemarken wel en is daarom de terechte winnaar. Stekelenburg en de verdediging waren van onderaan eredivisie niveau. En dan had je nog 6 daarvoor die van alles probeerde wat iedereen al 1000x gezien heeft. Een paar jaar geleden ook in de poul des doods met Frankrijk en Italië. Spelers als van Nistelrooy die mooie kunstjes uithaalde en met 9 Punten de volgende ronde haalde. Dat was passie, kracht en mentaliteit! Zo moet het en niet anders. Nog 2 wedstrijden en dan zijn we er gelukking van af, Bert had direkt na het WK gewisseld moeten worden...

Idd, wtf was er aan de hand met van Persie gisteren? Eerst al dat gehuil dat die nooit ballen krijgt. Nu krijgt hij 5x de bal voor 5m van het doel en weet hij het alsnog te missen. Op een gegeven moment veranderde mn woede gewoon in medelijden, toen hij over die bal heen maaide.

Ik maak me nu echt zo n zorgen. Zelfs als we door komen, moet dat gwn als nr 1. De tegenstand is een wereld van verschil bij de nr 1 en nr 2.

Als nr 2 zal je wss tegen Rusland en Spanje moeten. Als nr 1 wss tegen Polen en Frankrijk. Is toch een groot verschil.

10 juni 2012 om 09:55

Heel simpel. De Arsenal ster staat stijf van de zenuwen. Hij weet dat hij nu elke wedstrijd minimaal een keer moet scoren. Van Marwijk had het nooit zo ver moeten komen en een systeem moeten bedenken zo dat van Persie én Huntelaar een basisplek zouden hebben. Helaas hebben we een bondscoach die in het jaar 2010 is blijven hangen en zelf niet begrijpt dat in principe niemand in deze twee jaar beter is geworden. Sterker nog, de meeste zijn slechter geworden!

10 juni 2012 om 10:05

Inderdaad er staat nu zoveel druk op Van Persie, gewoon niet meer normaal. Het lijkt alsof die perse moet scoren, ook al zou die 4 assists geven dan zou het nog niet genoeg zijn omdat hij niet gescoord heeft. En de schuld ligt helemaal bij Bvm. Hij moest het inderdaad niet zover laten komen, als hij ze samen liet spelen in een 442 systeem was er helemaal geen probleem. Huntelaar als diepe spits, Robin als schaduw. Zo speelt Schalke ook waardoor Huntelaar veel scoorde, hij kwam tegenover 1 verdediger te staan en Raul maakte veel ruimte voor hem.

10 juni 2012 om 11:21

Hebben mensen het WK wel gezien? Van Persie speelde daar precies hetzelfde. Een heel toernooi lang! Maar nee, het halve land wil hem gewoon weer in de spits op het EK. En dan ook nog verbaasd zijn als ie weer stijf staat van de spanning zoals altijd op een eindtoernooi. Laat me niet lachen. Wanneer begint de zelfkritiek eens?

Bert moet niet eigenwijs doen met e Rvp. Huntelaar erin bam en wint van die duitsers.
Huntelaar kent het spel van die duitser en hij is niet voorniets topscorder van duitsland.

10 juni 2012 om 11:29

wat een onzin zeg.
heb die klaas net zo veel zien stuntelen als al die andere 11 op het veld.
waarom al die afstandsschoten.
We hadden gewoon dikke vette pech gister en hun het geluk dat die bal via de kluts precies voor zijn poten kwam heb verder geen normale aanval van die denen gezien.

10 juni 2012 om 12:37

Oke en waarom maar Klaas dan maar 20 minuten stuntelen en Van Persie gewoon 90 minuten lang stuntelen na een heel WK te hebben gestunteld? Ach ja, ik riep het voor het toernooi al (lees mijn posts er maar op na), we hebben ons zand in de ogen laten strooien door die eenvoudige weg (op Brazilië na) richting Wk-finale en nu zien we waar we werkelijk staan. Helemaal nergens! Dit EK wordt één groot debacle, dat zei ik voor het EK al en dat blijf ik nu nog steeds zeggen...... bij thuis gaan we vandaag al rustig wat Oranje-spulletjes opruimen, woensdag is het klaar!

10 juni 2012 om 14:28

Huntelaar heeft wel geteld een fatsoenlijke pass gehad waar hij niet uit scoorde omdat de keeper er snel uit kwam en er goed op zat. v Persie had inmiddels al 5 kansen laten liggen. V d Vaart leverde alle ballen in bij de denen. BvM had v Bommel eruit moeten halen en huntelaar erin. Sneijder naar het middenveld, v persie op 10 en Huntelaar in de spits. Robben en Affely wisselen van positie.

Ik verwacht dat van Marwijk met precies dezelfde opstelling gaat beginnen tegen Duitsland. Verdedigend hebben we niet beter (of Mathijsen moet fit zijn), en de rest laat de bondscoach gewoon staan gewoon omdat we 'veel kansen hebben gehad'.

@freddy4

Sneijder nooit zien koppen? Ben je de gouden treffer tegen Braziliie vergeten?

Voor de rest weet ik ook niet wanneer sneijder een kopbal scoort, kijk ook geen Inter. Maar speelde dit jaar niet zoveel.

Het weglaten van van Bommel bij de eerstvolgende wedstrijd zou alleen maar tot problemen leiden. Oranje heeft een leider nodig, met alle respect: Bommel is de enige leider. Sneijder en Van der Vaart zijn dat duidelijk niet. Ik zou dan opteren om De Jong te slachtofferen en Sneijder een linie naar achteren te halen voor het voetballende vermogen en zijn passingskills. Traditionele buitenspelers en een traditionele diepe centrumspits hebben we in de selectie echter gebruikt Bert ze niet. Buitenspelers moeten de achterlijn halen, de 16 binnen snijden om zelf voor de actie te gaan of om voorzetten te geven. Daarom Afellay eruit, Robben op links en Narsingh op rechts. We moeten niet vergeten dat wij woensdag Moeten winnen en dat Duitsland MAG verliezen.

Steek
Wiel
Heitinga
Mathijsen
Willems
Bommel
Sneijder
Narsingh
Van Persie
Robben
Huntelaar
10 juni 2012 om 09:58

Van Bommel is ver over z'n top heen. Een leider moet vol op in de strijd gaan met goede acties, niet met domme gele kaarten....als van Marwijk z'n schoonzoon eruit haalt en juist Sneijder de lakens laat uitdelen zou het misschien beter komen.

Met de rest ben ik het eens.

10 juni 2012 om 12:28

Ik zou sneijder gewoon lekker op 10 laten staan, nigel de jong er ook in houden.

En ik zie hier heel vaak narsing als rechtsbuiten verschijnen in de opstellingen, maar waarom zou je afellay daar niet neer zetten? Vind ik een betere speler dan narsing.

Stekelenburg
vd wiel
heitinga
mathijssen
willems
bommel
de jong
afellay
sneijder
robben
huntelaar
10 juni 2012 om 13:24

affelay staat erlangs omdat hij voorspelbaar is en vaak midden op het veld staat als rechts omdat hij zograag wil scoren. met narsingh die veel meer aan de recter kant blijft heb je meer ruimte op het veld en in de verdediging van de tegenstander omdat de linksback mee moet een de cv rugdekking moet geven. wat moeilijker te verdedigen is.
ik gooi er nog wel een opstelling in als iedereen dat doet

stekelenburg
v/d wiel
heitinga
mathijsen
willems
de jong
v/d vaart
narsingh
sneijder
robben
huntelaar
10 juni 2012 om 12:43

Van Bommel een leider ? dat is een goede grap , ik heb gister maar 1 leider op het veld gezien en dat was Wesley Sneijder. Een absolute spelverdeler die alles gaf en als enige een ruime voldoende scoort. Van Bommel was totaal onzichtbaar en als hij zichtbaar was dan was het vanwege pass nummer zoveel die totaal mislukte. Hij sloot totaal niet aan als Nederland in de aanval was waardoor het elftal duidelijk in 2 blokken uiteenviel. O ja , en hij moest zich weer eens laten gelden met een smerige en onnodige overtreding waar hij geel voor kreeg. Is dit de leider van Oranje ?

De Jong slachtofferen lijkt me eigenlijk een veel minder idee. Zeker de eerst helft was De Jong niet slecht , hij liet zich inzakken om het opbouwen van de zeer nerveuze Vlaar te compenseren. Hij was lang niet zo zwak als Van Bommel , die in mijn ogen de zwakste man was samen met Van der Wiel. Maar oké , we zijn er allemaal ervan overtuigd dat we 1 voetballende controleur nodig hebben.

Het stuk over buitenspelers sluit ik me volledig bij aan , iets wat ik voor het EK ook al riep. Narsingh op rechts en Robben op links. Eindelijk aanvoer voor de spits , eindelijk voorzetten. Tegen Duitsland lekker opportunistisch voetballen , en niet zo krampachtig als tegen Denemarken. En dan hopen dat het wat oplevert.

Ik ben nu officieel klaar met v Persie, laat hem als creatieve 10 of op rechts. Iig niet in de spits!!
In deze wedstrijd heeft hij dus aangetoond niet te kunnen presteren in het nl Elftal. Dat was tijdens het wk al zo maar nu heeft hij na 2 jaar nog een kans gekregen maar weer niet. dus conclusie, v Persie eruit of Huntelaar zeker in de spits.
Hij kan de druk niet aan en loopt moedeloos over het veld. Als je al 2 ba opgelegde kansen verprutst en niet eens de bal weet aan te nemen ben je niet geschikt. Punt uit. Ik ben die discussies ook zat! Nu moet er gehandeld worden en BvM moet iets veranderen. Maar ik zie het eerlijk gezegd niet meer goed komen. Robben heeft zijn glans verloren en is een seniele egoïstische speler geworden. V. Bommel te oud etc. De verdediging is ook niks! Kortom we moeten ons richten op het wk 2014 en het elftal vernieuwen. En beginnen met in september Douglas op te roepen. De enige die verreweg het beste presteert is Sneijder, ik vind hem danwel niet even sympathiek maar ik heb enorme respect voor hem als voetballer. Hij staat er altijd, echt klasse!!

10 juni 2012 om 10:01

Niet van Persie zet zichzelf in de spits maar dat doet Bert en zijn cornuiten! Van Bommel en Sneijder moeten naar Bert en cornuiten stappen en zeggen dat ze Huntelaar in de spits willen met Van Persie erachter.

10 juni 2012 om 10:27

Van Persie wil maar wat graag in de spits en vindt zichzelf ook de beste kandidaat.
Maar hij kan de druk niet aan omdat hij weet dat Huntelaar hem in zijn nek hijgt. Tijdens WK kreeg hij nog alle krediet en gaf meerdere malen aan tijdens interviews dat hij het meest geschikt was als spits. Toen was Huntelaar nog niet de beste en voelde hij de druk minder dan nu. Daar moet een speler van zijn 'niveau' mee om kunnen gaan. maar hij is simpel door het ijs gezakt. Ik ben het helemaal met je eens dat de aanvoerder hiervan wat maag gaan zeggen.

10 juni 2012 om 10:25

Ja, want Huntelaar scoorde in de afgelopen wedstrijden 3 hattricks!
Oh wacht..

10 juni 2012 om 10:51

zijn balaanname was tenminste van een spits in een grote wedstrijd.
V. persie heeft in het Nl elftal gewoon gefaald als diepe spits, dat kun je niet ontkennen. Met Huntelaar ben je veel dreigender als diepe spits. Alleen krijgt hij niet de kans om een hele of halve wedstrijd te spelen. Bovendien moet de mensen om hen heen ook anders spelen. Robben op links en Affelay of Narsingh op rechts.

10 juni 2012 om 11:03

Nee, jij moet even inzien dat dit systeem gewoon faalt. Of je nou the Hunter erin zet of Rvp; beide scoren ze niet. Waarom had Huntelaar anders die bal niet erin gestift als hij altijd slaag in oranje? Zo kun je urenlang discussieren, maar het komt er gewoon op neer dat dit systeem niet werkt. Je moet gewoon een systeem bedenken waarbij the Hunter en RvP samen spelen en samen renderen. Zoiets als dit; en dan rvp een beetje als schaduw spits a la bergkamp.

de steek
vd wiel
heitinga
mathijssen
willems
affelay
de jong
sneijder
robben
RvP
theHunter
10 juni 2012 om 11:31

mee eens! Ten eerste moet BvM vervangen worden. Dan kan het systeem pas gewijzigd worden. Want ik zie dat niet gebeuren onder hem.

Helaas maar waar !

Wat een ophef, het is gewoon een wonder dat Nederland verloren heeft. Bad luck

10 juni 2012 om 11:24

Geen enkele uitgespeelde kans (steeds verkeerde eindpass, twijfel, verkeerde aanname etc.) en aanvallende middenvelders die allemaal zelf op doel gaan schieten in plaats van een fatsoenlijke aanval uitspelen (afellay, Robben). Het is een wonder dat ze maar met 1-0 verloren hebben. Dat mensen als jij nog steeds niet zien dat er eens flinke zelfkritiek moet gaan beginnen, is de reden dat Nederland het zo slecht doet.

Zal (tot tenen krommende frustratie van mij en denk veel anderen) wel weer in dezelfde samenstelling gaan spelen tegen Duitsland.

Ben het ook eens met de media kritiek alleen die van de Deense niet. Want die zijn ondanks het matige spel natuurlijk wel heel goed weg gekomen

Ik hoop dat Robin op de bank gaat plaats nemen en Duitsland en Portugal gehakt gaan maken van Nederland. Dan wordt Van Persie i.i.g. niet als zondebok gebruikt wat nu wel telkens gebeurt. Het lijkt wel alsof de mensen alleen de kansen zien die Robin heeft gemist en niet de kansen die hij heeft gecreëerd en Robben en co hebben gemist. Kansen die je gewoon niet hoorde te missen.

En ik zie mensen hier zeggen ´huntelaar is angstgegner voor de Duitsers´, nou nee. Als de meeste mensen een beetje de Bundesliga hadden gevolgd en niet alleen naar het aantal goals gekeken hadden ze geweten dat Huntelaar niet tegen de grote teams heeft gescoord. Het was allemaal 2x keer scoren tegen de kleinere team en een keer volgens mij 7x tegen een 4e(?) divisionist. Het feit dat hij ook zoveel scoorde was ook nog eens te danken aan het 2 spitsen systeem waardoor die niet tegenover 2 verdedigers kwam staan. Huntelaar als diepe spits en Raul speelde schaduwspits ;

10 juni 2012 om 10:25

eindelijk iemand die het ook ziet,tegen kleine clubs schiet hij ze erin maar tegen de topploegen geen 1 doelpunt in de bundesliga het hele seizoen.huntelaar wordt zwaar overschat.

10 juni 2012 om 16:45

inderdaad, alleen het punt is dat rvp gisteren iedereen had kunnen doen zwijgen als ie er gewppm 2 inlegt. ik ben de eerste die hem p het formulier zou zetten maar het probleem is dat ie stijf staat van de spanning en dat dit niet gaat werken. rvp is een ongelooflijk goede voetballer maar er zit iets helemaal mis wanneer hij nieteens een bal meer kan aannemen met rechts. hij scoort er verdomme 14 met rechts afgelopen seizoen. technisch superbegaafd maar het lijkt wel of ie stront in de benen krijgt met dat shirt aan. wat is daar aan de hand? je kunt hem wat het voetbal betreft niet op de bank zetten. was gisteren bij zowat iedere aanval betrokken en speelde eigenlijk best goed. mensen zien (en misschien terecht) alleen het niet afmaken. Bert moet eens een keer die 2 jongens het vertrouwen geven. nu ziet rvp iedere seconde huntelaar zitten en het werkt gewoon niet zo. sneijder linie terug. daar komen nml toch al zijn goede ballen vandaan en v bommel eruit. voegt helemaal geen ene moer toe nml.

en wat is er met robben aan de hand. die kun je net zo goed op de bank gaan zetten want als we het over kansen missen hebben. kolere

ik moet wel zeggen dat ik die oude generatie mis van het nederlands elftal, zoals in '98, '00 en 2004, wat was het toen leuk om naar het nederlands elftal te kijken. dat waren toen juist wel helden, elk held op een positie. als ik nu kijk naar de verdediging van nederland nu en vroeger, zie ik grote verschil. stam en frank de boer hadden beide een eigen sterk persoonlijkheid bij het verdedigen. stam was de 'bull', frank de boer was de verdediger die het vertrouwen gaf, rust, en ijzersterk kon verdedigen. toen speelde het nederlands efltal nog leuk voetbal. nu gaat het alleen maar om resultaat, dat is gebleken in de laatste 50 wedstrijden van bert van marwijk. 50 ja, heb geen ene leuk wedstrijd van het nederlands elftal gezien, waar van marwijk de coach is.

Het EK is naar de klote door die Van Marwijk. Door zijn saaie en defensieve spel, zijn wij Nederlanders de dupe er van.

Er is gewoon veel te veel onrust rond Oranje. De opstelling zou al duidelijk moeten zijn voordat het EK begint. In plaats daarvan hebben we een linksback die gisteravond zijn eerste officiele interland speelde (en het wel aardig deed voor een speler van 18 jaar, maar toch), een centrumverdediger die vanwege de blessure van Mathijsen er opeens moet staan, een linkervleugel met een speler die het halve seizoen geblesseerd is geweest en daarvoor ook steeds maar een paar minuutjes als invaller speelde, veel te veel discussie rond de spitspositie.... enz enz.

En dan daarboven op de Nederlandse pers die loopt te zuigen of Huntelaar of Van Persie moet spelen. Eerst liepen ze te zuigen of Van der Vaart of Sneijder moet spelen, maar omdat ze zien dat Van der Vaart zich daar niet voor leent, gaan ze naar Huntelaar toe. En helaas praat Huntelaar wel met de pers over zijn ontevredenheid.

Wat heb ik me lopen ergeren zeg. Die Van Der Wiel denkt dat hij een Europese topclub aankan? Dacht het niet he. Wat een prutser! Het leek wel alsof hij met zijn gedachten ergens anders zat. Die Robben is ook zo'n vieze ego, je kan het al voorspellen als hij aan de bal komt: naar binnen en hoog over. Van Persie was ook ongelooflijk slecht zeg. De enige goede speler was Jetro Willems. Hij speelde heel goed en rustig. Maar goed het zegt al heel veel over Oranje als de beste man een 18-jarige speler is die volgens mij nog niet eens 20 wedstrijden bij PSV gespeeld heeft.

Helaas heeft Oranje maar één probleem en dat is de bondscoach die na het WK gewoon had moeten vertrekken.
Hij kan nu alleen nog maar onderuit gaan en zijn afschuwelijke systeem waarin hij halstarrig blijft vasthouden aan een vaste kern spelers, ook als ze niet in vorm zijn, werkt ook niet echt in het voordeel van oranje.
Ik ben bang dat we woensdag weer een Oranje krijgen in dezelfde samenstelling als gisteren en dan gaat oranje eraan tegen de Duitsers.

Ik vond het vooral opvallend dat de Denen fitter waren dan ons. En het is allemaal zo voorspelbaar.
Als ik dan ook vbommel en dejong over het veld zie sjokken vraag ik me af of je daar niet Anita neer moet zetten die veel meer loopvermogen heeft. Maar ja, die zit lekker op het strand!!

Dan maar zo, met een linkspoot op links, rechtspoot op rechts en meer voetbal van achteruit....

Steek
vdWiel
Heitnga
Matthijsen
Willems
deJong
vdVaart
Narsingh
Sneider
Robben
Huntelaar
10 juni 2012 om 10:31

dit is de beste opstelling die ik vandaag heb gezien van bommel er lekker uit en van persie
die gewoom drama speelde wel jammer want bij arsenal speeld hij altijd enorm goed
vd vaart erin ik vind vd vaart een zeer goeie speler dus snapte al nooit dat hij wissel stond en hunterlaar in de spits nou dat was wel de grootste fout van van marwijk maar ja is is eigenwijs waarschijnlijk speelt hij tegen duitsland met de zelfde 11 als gister.

10 juni 2012 om 11:22

Dit is wel een goede opstelling alleen zou ik op de plek van van der Vaart Sneijder zetten en op de plek waar nu Sneijder staat lekker van Persie. Je moet gewoon van Persie en Huntelaar samen opstellen wanneer je dat niet doet gaan ze nooit renderen.

Ben alleen heel erg bang dat van Marwijk dat nog steeds niet gaat durven en we gewoon weer met dezelfde opstelling gaan blijven spelen. Nu gaan we eindelijk zien hoe goed van Marwijk is en of hij echt beslissingen durft te nemen door bv. zijn schoonzoon eruit te halen die gewoon niets meer toevoegt.

10 juni 2012 om 11:27

van Persie valt gewoon door de mand, is veel te gefixeerd om zich te bewijzen. Gewoon wat Jan Mulder zegt, hard ingrijpen. Het zijn geen watjes.

10 juni 2012 om 11:29

Maar daarom moet je Huntelaar en van Persie erin gooien dan hoeven ze zichzelf niet meer te bewijzen omdat ze toch al beide spelen. Maar hard ingrijpen moet van Marwijk zeker alleen ik ben bang dat hij dat niet zal doen.

Ik vond Sneijder en Willems de enigen die een goed niveau haalden, de rest van het elftal hing als los zand aan elkaar.
Sneijder strooide met goede passes die niet afgemaakt werden en Willems durfde op te komen langs de linkerkant. Vergeleken met van der Wiel (wat is er loos met die jongen?) een verademing.

We kunnen allemaal wel ineens van Marwijk gaan zien als de grote boze man, maar hadden we met 2-0 gewonnen dan was hij weer een top-coach. Natuurlijk ben ik het ook niet eens met wat Marwijk doet in het samenstellen van de flop-elftal van gisteren, maar eerlijk gezegd leverde onze ''helden'' als Robben, van Bommel, vd Wiel (wat een zak) en zeker ook van Persie een wanprestatie..... waar van Persie elke halve kans er bij Arsenal ze erin schiet, zo speelde hij als een natte krant. Willen we naar de volgende ronde, dan zal zowel opstelling als mentaliteit moeten veranderen. Los daarvan is het ook schandalig dat een speler als Affelay gewoon in de basis staat.... die jongen heeft een lange blesuretijd achter de rug, en is zichtbaar nog niet goed genoeg om op zo'n niveau direct (bijna) een hele wedstrijd te spelen.

10 juni 2012 om 10:18

Kan me iemand nu vertellen wat de fouten zijn van de wiel, de goal kwam niet van hem. Niet dat hij zijn beste wedstrijd speelde maar was ook niet de slechtste. Ik vond robben erg fout bezig zijn. Die is zo voorspelbaar, soms ging van de wiel buitenom, maar dat zag die robbe niet, te egoistisch en als hij het mag zijn, verrekt hij het. Dus geef niet zo af op van de wiel, zij verdienen dan zo veel, maar wij staan niet in het veld. Ik ben ook absoluut niet tevreden, maar wachten af, duitsland heeft dan wel gewonnen, maar ook met veel geluk en met een mager doelpunten

ik wil niet iedere psv op hun tenen trappen, maar wat nui duidelijk ook naar voren komt is dat men nu een groep heeft die echt goed zijn en zo'n kwaliteit hebben en dan zo bagger de eerste wedstrijd verliezen. Het gehalte psv in het veld en buiten het veld is erg groot en zie wat er bij de eredivisie ook gebeurd. In 2010 was de boer als assitent van van marwijk en nu cocu en faber, alletwee van psv en van marwijk is een met een psv hartje, wat ook niet erg is, maar je ziet nu dat dit averechts werkt.
In 2010 hebben ze dan niet het mooiste voetbal laten zien, maar wonnen we bijna alles en nu niks nada niks.

10 juni 2012 om 11:28

Stekelenburg - Oud- Ajacied
Van der Wiel - Ajacied
Heitinga - Oud- Ajacied
De Jong - Oud- Ajacied
Sneijder - Oud- Ajacied
Van Der Vaart - Oud- Ajacied
Huntelaar - Oud- Ajacied

Van Bommel - Psv
Bouma - Psv
Willems - Psv
Afellay - Oud- Psv
Robben - Oud Psv

Otewel flauwekul wat je nu zegt, als het zo'n Psv-gehalte heeft zitten er nogsteeds meer Ajacieden in het elftal en vooral de Ajacieden lieten het gisteren aftweten, even als de Oud- Feyenoorders en Robben!

10 juni 2012 om 12:16

och, maar wat men nu ziet is gewoon de waarheid en dat is lastig te zien, op papier de beste spelers ook oud ajacieden ja, maar de trainer en assistenten zijn alle van psv en hartje psv en dat wil ik hier mee aangeven. kijk het verschil van nu en 2010, dat geeft genoeg aan. Hetzelfde gebeurd in de eredivisie, psv het beste kwaliteit op papier en spelen de eerste rondes goed en dan zakken dan erg terug.

10 juni 2012 om 12:55

Ik wil niet heel flauw overkomen maar Bert van Marwijk is een Feyenoorder, de assistenten bepalen de opstelling niet en dit is dezelfde opstelling als van het Wk, alleen missen Kuyt en Van Bronckhorst in de basis 11 van toen.

Maar dit had Nederland gewoon makkelijk moeten kunnen winnen, 2 strafschoppen niet gegeven of niet, dit was de wedstrijd die je moest winnen om de poulfase te overleven.

10 juni 2012 om 16:05

Zij ook, een met een psv hartje en denk aan zijn schoonzoon.

10 juni 2012 om 12:13

De selectie van sommige Psv'ers had ik ook mijn vraagtekens maar je kan nu niet zeggen dat dat gister de reden was dat we verloren dat slaat echt nergens op

10 juni 2012 om 12:18

gisteren niet nee, maar ook de oefenwedstrijden waren bagger alleen de laatste dan, toen had ik weer het vertrouwen en nu een klein dipje, maar laten we wachten tot woensdag.

En daar gaan we allemaal de arrogantjes. We winnen wel even van de Denen. Het was in de voorbereiding al 3 keer niks, maar op het EK zouden ze er staan, nou nou. Het ergste van alles is nog de spelers die niks van zelfkritiek willen weten, want och we hebben zoveel kansen gehad. Iedereen loopt voor zichzelf te voetballen. Afellay denkt dat hij het mannetje is, Robben doet alles alleen, v Persie lijkt wel een spits van Estland in Oranje en het tempo is veel te laag. Had het al voorspeld, Nederland ligt er in de groepsfase uit en misschien zet dat ze wel weer met de beide beentjes op de grond.

10 juni 2012 om 10:20

Weet niet wat jou mankeert, maar Van Marwijk is een softy. Huntelaar had er veel eerder in moeten komen. Waarom zouden we met 2 defensieve middenvelders spelen. Als je een Sneijder op het middenveld kan zetten en Van Persie achter de spits en Huntelaar in de spits.

De kritiek vanuit het buitenland is meer dan terecht. Daar zal iedereen die gisteren de wedstrijd objectief heeft bekeken het mee eens zijn. Er zat geen enkele variatie in het spel van Oranje. De opbouw ging veel te traag en het tempo lag te laag. van Persie speelde verkrampt, Robben was nog enigzins dreigend maar Affelay totaal niet. van der Wiel speelde dramatisch (net zoals het seizoen bij Ajax overigens). Sneijder was verreweg de beste voetballer aan nederlandse kant. Van Bommel is over de top dus dat moet anders tegen Duitsland.

Stekelenburg
Bouhlarouz
Heitinga
Matthijssen
Willems
de Jong
Van Persie
Sneijder
Affelay
Huntelaar
Robben
10 juni 2012 om 10:44

Dit is wel heel aanvallend. Hoe denk je Ozil uit de wedstrijd te halen en lopende mannen schweinsteiger en Khedira te stoppen? Je moet winnen maar dit is niet de manier, denk ik...

10 juni 2012 om 14:02

Het is zeker aanvallend maar ik ben optmistisch!

bert moet gewoon de komende vijf wedstrijden van persie op de bank stallen, en dan zien we wel of we eerste of tweede worden.
Wat zakte die jongen gisteren weer danig door het ijs. Gewoon om te janken. En dan blijven er nog mensen vol houden dat hij moet spelen. Weg ermee hij is gewoon een schande voor nederland.
Als bert hem laat staan dan kan ik jullie nu al verklappen dat nederland 0 punten haalt.

Het Nederlands elftal in 1 woord samengevat: Voorspelbaar !

De Denen wisselden al met het oog op Nl's volgende "tactische" zet voordat Bert hem had uitgevoerd. Hoe voorspelbaar kun je zijn?

Van der Wiel is het gehele seizoen al een drama. Van Rhijn had ik nog beter gevonden. Willems heeft het zeer behoorlijk gedaan, alleen kan hij dit vast houden ?? In ieder geval hebben we wel plezier aan Jetro gehad. BvM had eerder moeten wisselen. Affelallay eraf (zat er toch door heen) en Narsingh erin samen met Huntelaar. Was absoluut fortuinlijker geweest.

RvP was weer om te huilen hoop dat BvM nu een keer inziet dat hij klaas-jan erin zet en anders misschien allebei ik zal zo spelen maarja dat heeft geen zin.

robin dan wat naar voren en v.d. vaart erwat achter met sneijder.
robben op links dat hij voorzetten geeft op huntelaar.

stekelenburg
v.d wiel
heitinga
vlaar/mathij
willems
v/d vaart
van persie
sneijder
affelay
huntelaar
robben

Als Nederland dadelijk van Duitsland wint, gelijk totaal andere krant berichten :P hoop zo dat we winnen!

10 juni 2012 om 11:30

Jij en heel Nederland met jou...

Balen dit zeg! Kijk wat er op t veld staat en op de bank zit. V.marwijk zakt hier door t ijs. Niet alleen met zn tactiek. Maar ook als vertegenwoordiger vh NL elftal. Met zo n arrogantie en irritatie de pers te woord staan, moet je wel winnen. Na verlies opeens wel de pers normaal aanspreken. Naar mannetje. Laat mij maar ff in hokje met hem zitten. Kijken of ie dan nog steeds huntelaar weigert in de basis te zetten en zn schoonzoon verkiest boven de jong. Wat n zieligerd om dat zeggen tegen n journalist. Hoe kan je daar nou bang van worden. Klein oud manntje. Was t niet zo dat V.marwijk goed met de karakters van oranje kon omgaan. Niets van gezien! Advocaatje lacht zich rot om hem. Met zn arrogantie wilde hij natuurlijk niet ingaan op bod van psv en nu...... Hahahaha hele top zes van eredivisie hoeft m niet meer. Echt n voorbeeldje van overschatting. Zou je t al voor je zien die stugge V.marwijk de engelse pers (cq of ander groot voetballand) te woord staan. Ik zelf zag nooit de geflopte trainer van dortmund in zo n rol. Pak je biezen en neem je schoonzoon en zogenaamde taktiek mee. Naar mannetje dat t is.

Bert moet gewoon met linkspoten op links spelen en met rechtspoten op rechts.. volgens mij is er maar weer 1 voorzet ofzo in de hele wedstrijd gekomen, zet Robben gewoon op links man!

10 juni 2012 om 11:59

daar dacht ik ook de hele tijd aan! Robben gaat echt de hele tijd naar binnen toe met het linkerbeen, op goal schieten... plaats hem dan gewoon links zodat hij een goede voorzet kan geven, jah :P

Stekelenburg: Zet zijn Roma-vorm door en was niet zeker.
van der Wiel: Voetbalt (aanvallend) nu even goed als Boulahrouz, alleen kan de tweede 10x beter verdedigen.
Heitinga: Opvallend slordig. Mist Mathijssen als slot op de deur en Greg was ook continu weg.
Vlaar: Vond ik een lichtpuntje. Zowel verdedigend als aanvallend.
Willems: Moet nog beter maar scoorde een voldoende, niet zo dwingend als andere interlands.

van Bommel: Speelde een van zijn slechtse wedstrijden ooit in Oranje. Kon de (te grote) ruimte tussen de linies niet belopen.
De Jong: Begon sterk maar kon ook de (te grote) ruimte tussen de linies niet belopen. Dat is trouwens een compliment voor Denemarken, want zij overklaste ons met het goede teamspel.
Sneijder: 3 momentjes van briljantie wegen niet op tegen 89 minuten van relatieve onzichtbaarheid.

Robben: Speelde heel onzeker. Wat zo'n gemiste penalty kan nadreunen zeg. Stond ook de helft van de tijd rechtsback, en daar wil je hem gewoon niet zien. Maargoed, hij moest de dramatische van der Wiel bijstaan.
Van Persie: In de combinatie goed. Passend goed. Maar een spits moet scoren. Miste zijn kansen op een schlemielige manier. Wel goed dat hij van Bert 90 min. mocht ballen, want als je hem had gewisseld voor Huntelaar dan had je hem net zo goed weer naar huis kunnen sturen.
Afellay: Voert zijn acties te lang door, was geen moment de 'klik' tussen hem en van Persie.

Als je het zo allemaal op een rijtje zet, zie ik het somber in. Maar na de wedstrijd tegen de Duitsers kan alles weer anders zijn. Ik zei voordat de wedstrijd tegen de Denen begon: "dit verliezen we alleen als ál onze topspelers uit vorm zijn." en dat was ook zo. We kunnen in ieder geval nog veeeeeeel beter. En ik vond Portugal en Duitsland ook niet zo indrukwekkend qua teamspel.

Stekelenburg
Boulahrouz
Heitinga
Mathijssen
Willems
van Bommel
vd Vaart
De Jong
Robben
van Persie
Afellay
10 juni 2012 om 10:55

Ik vond Vlaar erg onzeker ogen, want hij gaf alle ballen aan De Jong die ze op kwam halen. Sneijder vond ik zeker niet onzichtbaar. Ik vond hem echt erg goed en dat bij bijna elke bal. Voor mij absoluut de man of the match. Over Van Bommel ben ik het helemaal eens, maar daar staat tegenover dat hij de andere wedstrijden wel goed speelde. Hij kan die ruimte gewoon niet meer belopen, die er tegen zwakkere ploegen niet was.

10 juni 2012 om 11:08

Vlaar begon slecht maar gaandeweg de wedstrijd vond ik hem groeien. Ik had hem nog een stuk onzekerder verwacht, maar je merkt dat hij steeds steviger in zijn schoenen staat.

Sneijder vind ik altijd lastig. Elke keer dat ik wil roepen '' Haal hem eruit! Hij voert weer geen zak uit!'' dan komt ie met een splijtende dieptepass en vergeet ik weer dat hij geen enkele teamtaak uitvoert die een 10 moet doen. En je weet dat van der Vaart dit in de regel wel doet.

Vond het ook opvallend dat er telkens een gapend gat was waar normaal de 10 moet lopen (of zich moet aanbieden) wanneer Oranje druk zette. Van die ruimte moet Sneijder meer gebruik maken. Sowieso hebben de voorwaartsen dan een extra afspeelmogelijkheid en hij staat dan op een veel betere plek om de steekpass te geven.

Edit: Ik vind Sneijder meer een CM dan een 10, maar daar kun je hem niet neerzetten omdat hij niet meeverdedigt.

ik heb me gister zitten opvreten door vooral v bommel en de jong. wat een ontzettend statisch middenveld zeg, en dan ook nog zo spelen tegen denemarken die een paar keer over de helft heen kwamen. V bommel kan alles niet meer belopen, wat een aanfluiting.

Ik zeg gewoon sneijder naast de jong, v persie op 10, huntelaar in de spits.

Grote ophef. Je moet minimaal 2 keer scoren en een penalty scoren. Dan win je met 3-1 en loopt iedereen ineens de polonaise.
Volgens mij was het overwicht tegen Denemarken groter dan twee jaar terug toen je wel won.

Neemt niet weg dat de verdediging (en dan vooral de zogenaamde betere rechtse kant) erg zwak was en Robben dramatisch.

10 juni 2012 om 11:22

Het had inderdaad zoveel anders kunnen zijn als ze iets meer geluk hadden gehad. Als ze voor de 0-1 bijv al 1-0 gescoord hadden, had deze wedstrijd ook kunnen eindigen in een nulletje of 6. Wel vielen er een aantal spelers flink tegen (Vd Wiel, Affellay, Robben) die normaal gesproken beter moeten kunnen. Sneijder was overigens echt top. Veel werklust en superpasses.

De chemie tussen de coach en spelers is duidelijk op! Dat gelul over RvP of Robben of welke andere speler dan ook. Je wint als team maar verliest ook als team! vmarwijk heeft dit aan zichzelf te danken met zijn vriendjes opstelling, dat het nu tegen de duitsers erop of eronder is. Er zal een speler moeten gaan opstaan die het verschil zal moeten maken om nog een kans te maken voor de hoofdprijs, helaas zie ik niemand van deze selectie dit doen! De duitse kranten hebben helaas gelijk, oranje wordt de flop van het toernooi!

Zo zo Van Persie heeft wéér bewezen dat hij in de spits moet...

Van Marwijk maakt zichzelf al tijden belachelijk, maar het zou toch wat zijn als hij tegen de Duitsers weer met Van Persie in de spits aan komt zetten en Robben op rechts en Afellay op links...

Oh en schoonzoon in de basis.

Ook ik maak me schuldig met opstellingen en kritiek op Bertje echter zal ik in voor- en tegenspoed achter Oranje staan. Er zijn veel te veel verwende arrogante criticasters hier in Nederland die 2 jaar geleden voorop in de polonaise liepen toen we de finale bereikten in Afrika en nu wordt er tegen 1 tegenslag aangelopen en alles wordt met helvuur afgebrand! Jantje huilt, jantje lacht!

10 juni 2012 om 10:45

Heb je dan kritiek op van Marwijk of op de spelers?
Op papier was de opstelling zo slecht nog niet. Veel spelers haalden tegen Denemarken hun niveau niet.

10 juni 2012 om 10:51

Tuurlijk heb ik kritiek en zou ik het anders doen echter brand ik niet alles af. Als we winnen is alles geweldig, fantastisch, hemels en loopt iedereen vooraan in de polonaise, en als we verliezen is alles dramatisch, Bert kan er niks van en dan staat men achteraan in de rij. We zijn veel te verwend geweest met het bereiken van de finale omdat iedereen erna arrogant en egoistisch is geworden.

10 juni 2012 om 10:57

Haha, ik formuleerde mijn zin verkeerd.
Ik bedoelde: Uit je je kritisch richting van Marwijk qua selectiebeleid, opstelling, wissels etc., of uit je je kritisch richting de spelers (die hun niveau niet haalde).

Maar het gaat jou meer om de uitersten (hosanna-stemming/ met helvuur afbranden) en het gebrek aan objectiviteit en supportersgevoel. Dus bovenstaande vraag is niet relevant voor je punt, waar ik het overigens mee eens ben.

10 juni 2012 om 11:27

@mt87: Tuurlijk was de opstelling slecht Afellay en Robben op de verkeerde kant elke verdediger weet dat die binnendoor gaat en dat wordt afgedekt en je hebt niets meer aan je vleugels. Dan heb je een Willems en van der Wiel die gewoon niet naar voren durven te gaan (of niet mogen) want bij Ajax en Psv doen ze het wel. Dan heb je weinig vanaf de flanken en hou je dus voorin nog maar van Persie en Sneijder over.

van Marwijk moet stoppen met die mensen aan de verkeerde kant te zetten die hype was op het Wk leuk maar nu werkt dat totaal niet meer en moet er iets anders verzonnen worden. Maarja het tactisch wonder van Marwijk is daar niet heel erg goed in

Misschien is dit ook wel weer goed zo'n afgang zodat van Marwijk wel moet wisselen of anders ontslagen wordt want je moet er toch niet aan denken met zulke aanvallende spelers van wereldniveau dat we tot 2016 met zo'n behoudende trainer opgescheept zitten.

10 juni 2012 om 11:40

@sebasjuh: Ik geloof wel dat Robben vanaf links kan spelen maar Afellay heeft eerlijk gezegd niet de voorzet of de speelstijl om vanaf rechts te komen.

Dus dan zou je Afellay moeten ruilen voor Narsingh en ik weet niet of het een goed idee is om Narsingh basisspeler te maken (zeker niet in de eerstvolgende beladen wedstrijd!). Daarbij speelt Robben gewoon het liefst vanaf rechts. Dus als Afellay en Robben hun niveau halen dan is de keuze van van Marwijk logisch. Vooral als ze ook wisselen van flank.

Van der Wiel speelde zijn enige goede wedstrijden bij Oranje, bij Ajax incidenteel een goede wedstrijd. Maar die jongen komt al twee jaar niet in de buurt van enige constante vorm en daardoor moest Robben gisteren steeds rechtsback lopen. Ook Heitinga wordt zo teveel belast. Vandaar dat ik nu Boulahrouz er neer wil zetten. Die voegt aanvallend ook niets toe, maar is verdedigend een stuk sterker.

Vond het trouwens wel opvallend hoezeer Heitinga Mathijssen miste.

Toch leuk dat we voor het gemak de matige invalbeurt van Huntelaar vergeten. Van Persie speelde best goed en er was eigenlijk maar één kans waar hij het echt beter had moeten doen. Voor de rest was het vooral pech, zoals toen een bal opstuiterde net voordat hij wou schieten. Ik vond het spel van Oranje aardig; als de afwerking wat beter was geweest, dan hadden ze makkelijk gewonnen. Daarom verwijt ik Van Marwijk ook niet echt veel.

10 juni 2012 om 10:43

Logisch dat het niet wordt vermeldt, Huntelaar heeft 1 kans gehad en daar had ie net wat pech bij. Verder geen mogelijkheid gehad. Van Persie heeft veel kansen verprutst inderdaad waardoor hij maar één echte kans had. Overigens waar stond Van Persie? Niet in de spits in ieder geval.

Mensen, geen zorgen. We winnen gewoon van de Portugezen en dan gaan we alsnog door. Die denen pakken heus geen punten tegen Portugal en Duitsland. No way no how.

10 juni 2012 om 11:32

We winnen van de Portugezen? Nani vs Willems en C. Ronaldo tegen v/d Wiel? Ja, dat winnen we makkelijk! (ironie)

10 juni 2012 om 17:00

Als je niet weet wat ironie betekent probeer dan ook niet de wijsneus uit te hangen.

Op de flanken krijgen we het moeilijk inderdaad, maar op het middenveld en in de aanval kunnen we de portugezen best hebben. Daar komt bij dat Portugal geen fatsoenlijke spits heeft en dus weinig druk kan uitoefenen op ons centrale duo.

Het kan beide kanten op. Ik gok op een overwinning.

ik zou op deze manier tegen duitsland gaan spelen. met van bommel en de jong naast elkaar is er gewoon veel te weinig voetbal. met huntelaar in de spits heb je voorzetten nodig, daarom robben op links. op rechts zou ik starten met kuyt, omdat hij een betere voorzet heeft als van der vaart en affelay en hij is een stuk constanter.

stekelenburg
de jong
heitinga
mathijsen
willems
van bommel
sneijder
kuyt
van persie
robben
huntelaar
10 juni 2012 om 11:18

Ik zou 2 wissels doorvoeren tov jouw opstelling namelijk Narsing ipv Kuijt. Ik vind 'm een betere voorzet hebben en minder voorspelbaar dan Kuijt. En specifiek voor Duitsland zou ik Boula erin zetten voor Vd Wiel. Hij is veel meer verdedigend en ''ingespeeld'' voor die Duitsers. Zeker ook omdat je in deze opstelling ook niet met de Jong en Van Bommel speelt.

jaja, nou weten we het wel.. hetheeft geen zin om stil te blijven hangen bij het feit dat oranje heeft verloren maar we moeten gaan kijken hoe we duitsland en portugal kunnen vernederen..

gewoon net zo waarceloos begonnen als verwacht..met die eikel van van persie en affelay..
we kunnen het zo goed met elkaar vinden..ja samen niets voor elkaar krijgen.
en dan van mar wijk, hoop dat hij accuut de eer aan zichzelf houd en Nederland eindelijk verlost van deze waardeloze voetbal stijl.
waar Nederland ruim dertig jaar een voorbeeld voor mooi spel was heeft van mar wijk dit in drie jaar de nek omgedraaid en worden we weer uitbelachen door de internationale garde..
dan toch liever met van Basten glorieus ten onder dan dit armetierige voetbal.
hoe eerder van mar wijk opstapt hoe beter, en van mij mag hij zijn schoonzoon, van persie en bouma lekker meenemen....arrogantie ten top....

10 juni 2012 om 11:01

Het is jammer dat Derk niet fit was, anders had hij zeker de mooie plaats linksvoor kunnen vervullen. Hij gaat itt tot Affelay wel continu zijn mannetje langs én heeft een zeer strakke voorzet. Bovendien heeft hij ook nog een fantastisch schot in de benen. Dat is echt jammer. Affelay is een goede voetballer, maar is net iets té. De ene schaar, na de andere schaar komt eruit. Hou daar eens mee op Affelay...

Robben trekt steeds naar binnen, heb je ook geen reet aan. Zet hem anders linksbuiten, dan moet ie wel richting achterlijn om de bal voor te geven. Ik zie nu nog die beelden terug van het WK 2010. Robben die de bal er in kopt na een voorzet van Giovanni van Bronckhorst.... Die wel de achterlijn haalde als linkerverdediger.

Maargoed... Woensdag is de opstellng gewoon als volgt:

Steek, Wiel, Heit, Vlaar/math, Willems, Bommel, De Jong, Robben, Sneijder, Affelay, Van Persie. Of te wel, hetzelfde... Zo is Bertje....

10 juni 2012 om 12:27

Toch waren de slechtste mensen op het veld 3 Ajacieden, Van der Wiel en Heitinga en Stekelenburg. Daar mag je Van Bommel nog bij doen. Robben was slecht, RvP heeft gefaald. Maar hey... alle kritiek op RvP he, dat is wel zo makkelijk.

10 juni 2012 om 12:43

wat heeft dat er nou mee te maken dat het ex ajacieden zijn?
van mar wijk is een ex Feyenoorder en?
het meest frapante vind ik dat veel mensen een goede wedstrijd zagen met veel kansen.
ik zag ren matige wedstrijd met verschrikkelijke gaten tussen middenveld en voorhoede. ik zag een van persie die een voorzet gaf vanaf links, naar de positie waar hij had moeten staan. ik zag een paar anvallen verloren gaan omdat er niemand op de spitspositie stond.
volgende wedstrijd schijnt sneijder geblesseerd te zijn...mooi van der vaart erin met huntelaar. en van persie mag op de plek van sneijder....van persie mag best meedoen maar nooit meer als spits... en van bommel lekker samen met van mar wijk en bouma met pensioen....drama..

10 juni 2012 om 13:05

Omdat het zo opzichtig is dat je de fout bij Van Persie en Afellay legt terwijl de helft van het team nog veel dramatischer was.

Ging het veldspel erop vooruit dan toen Huntelaar erin kwam? Zolang hij met 6 verdedigers blijft spelen, moet je als spits wel gaan zwerven omdat 3 aanvallende mensen (sneijder-afellay-robben) te weinig is om een aanval mee op te kunnen zetten.

Op naar de volgende wedstrijd, met volle moed en kracht de wedstrijd beginnen en ervoor gaan!!! (echt heb echt het gevoel dat Sneijder gaat scoren! haha)

10 juni 2012 om 10:49

Het is nog maar de vraag of Sneijder kan spelen. Hij heeft gisteren een knieblessure opgelopen.

10 juni 2012 om 11:02

serieus, neeh normaal ben ik niet zo'n sneijder fan, maar heb er nu gewoon een goed gevoel bij. Dan wordt het zeker Van der Vaart in de basis als sneijder niet kan spelen.

En wat een teambuilding hebben weer gezien. Van Persie stond na de nederlaag gewoon vrolijk te bellen terwijl hij zich echt kapot zou moeten schamen. En niet verstoppen achter een niet gegeven penalty. Denemarken heeft Nederland een mooi lesje effectiviteit gegeven. Blijkbaar is Morten Olsen tactisch toch sterker dan onze nietsnut Bert van Marwijk. Trouwens ongelooflijk dat Krohn Dehli niet goed genoeg was voor onze Eredivisie. Hij speelde onze verdediging helemaal aan flarden.

Complimenten richting Sneijder, de enige vedette die het waar gemaakt heeft.
Dat Huntelaar het in 15 min. niet waar maakt, is logisch, geldt ook voor Van der Vaart. Invallen in een slechtdraaiend team is altijd waardeloos. Laat Van der Wiel maar staan, 1 slechte wedstrijd zegt niks, Robben spelen al weken slecht, dus Narsingh is de basis.

10 juni 2012 om 11:34

Sneijder heeft gewoon allemaal onnuttige loopacties gemaakt en heel driftig gespeeld, waardoor iedereen nu denkt dat hij z'n "niveau heeft gehaald" of zoiets, maar hij miste juist de rust die dit hele elftal mist.

Portugal en Duitsland vernederen??? Van welke planeet kom jij. Je moet gewoon van hun winnen, Nederland heeft met dit elftal (en zeker in de samenstelling zoals die van gisteren) helemaal geen kans om een land als Duitsland te vernederen. Wij moeten gewoon zakelijk gaan voetballen.... een 1-0 is voldoende..... de kracht en kwaliteit om een ploeg te vernederen hebben ze bij Oranje simpelweg niet. Los daarvan vind ik het ook een slechte zaak dat er tussen van Persie en Huntelaar (onbedoeld) een rare onprettige situatie ontstaat..... zo van "zie je nou wel..... ik had er beter kunnen staan". Nooit goed.

10 juni 2012 om 15:37

Zakelijk spelen doet Bertje al en we hebben kunnen zien waar dat toe leidt:

1. Schoppartij tegen Spanje 2 jaar terug omdat men inzag dat dat de enige manier was om Spanje bij te kunnen benen.

2. Kansloze schoten die 1x de paal raken en 27x de tweede ring in.

Duitsland zal dinsdag een voetballesje geven, waarna Portugal het laatste zetje gaat geven.

Bertje gefeliciteerd!

Mensen zullen nu wel weer gaan roepen dar Dui-por ook slecht was, klopt helemaal maar van Duitsland is algemeen bekend dat ze altijd met moeite aan een toernooi begonnen maar toch 9/10 weer boven komen drijven.

Zowel Robben als Affelay hoef je er m.i. niet uit te halen. Van Bommel in dit geval wel. Zoals de startpost al aangeeft, moet De Jong Ozil helemaal gek gaan maken. Huntelaar in de spits. Sneijder moet de positie van Van Bommel overnemen. Zo heb je op bijna alle linies voetbal in het spel.

Zowel Huntelaar als Van Persie moeten spelen, anders blijven ze beide met die "druk" zitten. Van Persie, het lukt allemaal niet, omdat er teveel druk op zijn schouders hangt. Hij weet dat hij op elke kans wordt afgerekend door het Nederlandse publiek en dat men dan Huntelaar wil zien.

Ik zou ook altijd Huntelaar opstellen, maar ik ben gekke Bertje dan ook niet. Een spits moet in de spits staan. Een nummer 10 die toevallig in de spits staat en veel scoort is nog steeds geen spits.

Gewoon van die Duitsers winnen en Portugal van die Denen, dan hebben we allemaal 3 punten. Dan moet je er de laatste wedstrijd gewoon staan. Of je nou de laatste wedstrijd verliest (omdat je toch al door bent) of de eerste... Dat maakt in feite geen reet uit.

Alleen had het lekkerder geweest als de eerste wedstrijd tegen Duitsland was. Dan had je de zwaarste iig al gehad. Al vond ik Duitsland en Portugal gisteren ook zwaar tegenvallen moet ik zeggen.

AD en Bild melden exact hoe ik er ook over denk..
Robben ziet haast niemand om zich heen als hij de bal heeft en het is zo voorspelbaar..en inderdaad daar waar hij voor eigen succes moest gaan gaat ie de bal passen..en die kwam nieteens goed aan..

Ook blijkt maar weer (in een klein kwartiertje!) dat NED gevaarlijker is met Huntelaar als diepe spits...bert..aub luister naar het volk..
huntelaar hoort er in! (of Van Persie nou op de bank blijft of niet..maar Huntelaar hoort er echt in.)

en van Bommel..wat doet hij er nog..vriendjespolitiek.
trouwens de gehele verdediging stond niet zo best gisterr

ook heb ik het idee dat ze effies dachten over de Denen heen te walsen..
denk dat dit verlies erg met onderschatting had te maken..
(wel jammer dat de handsbal niet werd gezien..)

misschien is het maar goed ook dat dit is gebeurd...
(i/d hyves poule had ik zelfs voorspeld dat denemarken zou winnen..jammer dat ik geen geld heb ingelegd op de toto dan had ik nog wat aan het verlies van Ned.je zal maar 0-1 voor Den hebben gezegd)
als ze zo gaan spelen tegen Duitsland zijn ze ronduit kansloos.
(alleen al het tempo van de wedstrijd tussen portugal en duitsland lag vele male hoger )

wat feller en flitsender en minder voorspelbaar spel zou wel op zijn plaats zijn de komende matches..

het is allemaal nog niet gedaan maar het word wel erg lastig nu..

10 juni 2012 om 11:01

Onderschatten op zo'n toernooi gebeurt niet naar mijn mening. Ik vond Nederland niet eens zo slecht spelen eigenlijk. Het veld werd alleen niet breed genoeg gehouden en er kwamen geen voorzetten. Ook vond ik Van Bommel erg tegenvallen verdedigend. Met een beetje meer geluk hadden we deze wedstrijd wel gewonnen helaas. Ik hoop dat Van Marwijk aan deze dingen wat doet en dat hij Huntelaar opstelt, want Van Persie was nooit in de spits als hij er nodig was.

10 juni 2012 om 11:31

van dat onderschatten weet ik natuurlijk ook niet 100% zeker..is meer dat ik zo een gevoel had toen ik de match bekeek.
de denen speelden overigens prima vond ik.
en je hebt inderdaad gelijk wat je zegt over het niet breed houden en dat er nauwelijks voorzetten kwamen..dat was erg jammer vond ik ook.

ik moet ook toegeven dat ik Ned ook niet geweldig slecht van slecht vond spelen..dat nou ook weer niet..
en Ned was absoluut de betere..
maar echt pressie??
dat miste ik..ze stonden te ballen alsof ze 4-0 voor stonden.
en als er eindelijk een eindpass kwam dan was deze wel erg slecht uitgevoerd..
op het middenveld ging het er allemaal nog het best aan toe..ik denk dat dit middenveld ook gewoon prima is wat we hebben..
maar sorry vooral onze verdediging..?? die vond ik dus wel heel erg onder de maat presteren..er liep continu wel een Deen vrij.
ik houd mijn hart vast wat een pot tegen Duitsland wel niet zal worden..
Die denen kwamen er vooral via het rechtsbuiten gebied (voor ons links achter dus) vaak te gemakkelijk langs.

laten we hopen dat Bert een les heeft geleerd, en niet zo koppig blijft doen om huntelaar steeds maar weer te laten banken..
ik zal trouwens nooit zeggen dat Van Persie dan wel moet banken..want Van Persie is lekker creatief zoiemand hebben we nodig, heeft prima inzicht en leuke passes en steekpasses in zich..
naar mijn mening horen ze er daarom ook beide in..

dan lever je wel iets in natuurlijk maar dan nog zie ik liever dat....dan dat Huntelaar bankt.

ach ja we zullen het zien wat Van Marwijk zal doen de komende wedstrijd..ik ben zeer benieuwd..

10 juni 2012 om 12:32

Duidelijke analyse en Nederland was inderdaad zo slecht nog niet. De meeste hebben het over Huntelaar erin maar volgens mij heeft het ook met de mentaliteit te maken van de de 4 spelers die het verschil moeten maken. (sneijder, van Persie, Robben en Affelay) Deze spelers zijn aanvallend in staat het verschil te maken, maar in de omschakeling naar verdediging onthutsend zwak. Zelf zou ik Strootman op de positie van van Bommel zetten en Kuijt als verkapte linksbuiten op de positie van Affelay. Deze kan dan altijd nog in de tweede helft invallen als creatieve speler, ook gelet op zijn snelheid met de bal aan zijn voet.
Daarnaast heeft het er alle schijn van Affelay, van Persie en Sneijder (on)bewust aanvallend het tempo eruithalen. (nadat Huntelaar erin kwam, werd gelijk de diepte gezocht)

10 juni 2012 om 11:04

Ik had juist iets anders voorspeld. Ik had voorspeld dat het gisteren een walkover zou worden, maar dat ze daardoor helemaal verkeerd de wedstrijd tegen Duitsland in zouden gaan. Daar zouden ze dan flink klop krijgen.

Nu is het dus andersom. Je kunt je geen misstap meer veroorloven!

10 juni 2012 om 11:23

haha ..
ja ik heb dus verklaard dat ned zou verliezen tegen denemarken maar juist de andere twee zware potten zou winnen ahaha..
(natuurlijk een enorme gok van mijn kant..)
maar hoop alsnog dat het uitkomt..zou wel mooi zijn als we alsnog portugal en duitsland kloppen..)
lets hope for the best.

11 juni 2012 om 15:54

Ik hoop dat je gelijk krijgt ;

Zo heb je een rechtspoot op rechtsbuiten, goed voor voorzetten.
Zo heb je een linkspoot op linksbuiten, goed voor voorzetten.

Als Robben of Affelay faalt, Narsingh erin, evt. bij Robben eruit Affelay terug naar linksbuiten.

van Bommel kan het niet meer belopen dus eruit ermee.
Van persie eruit want die zag je gister te weinig op 10 nadat Huntelaar inviel.

Mathijsen als die fit is erin voor Vlaar zodat hij Willems evt. nog kan op vangen waar je nu geen betere vervangers voor hebt.

Links-/-rechtsbuiten met hun back meeverdedigen.

Krul
Boulahrouz
Heitinga
Mathijsen
Willems
Van de Vaart
De Jong
Affelay
Sneijder
Robben
Huntelaar

;;zo een slechten wedstrijd van heel oranje en ik denk dat ze door deze nederlaag oranje er uit lig
maarja wat doe je er aan

Huntelaar erin. Die scoort volgende wedstrijd 3x ;

En dan tegen Portugal scoort Luuk De Jong vanuit buitenspel positie 1-0 ;

Uiteindelijk komen we de Denen weer tegen in de finale

Ik ben het met Seedorf eens, het lijkt wel alsof van Persie gewoon niet vrijuit kan voetballen! Misschien door de druk die er nu op hem staat? Die opstelling met RvP op 10, Robben op links, Narsingh rechts, en Sneijder naast de Jong, + Huntelaar in de spits. Daar ben ik ook voor, dan komt 'r weer voetbal in de ploeg.

10 juni 2012 om 11:06

Zo zien wij het allemaal het liefst. Maar Bert is bang dat die opstelling verdedigend niet sterk genoeg is.

Ik zou helemaal niks veranderen !!! Alles ging goed tot de goal viel ! De goal was gewoon prachtig afgemaakt door de Denen, hij stuurde drie spelers het bos in en schoot door Steek zijn benen, gewoon prachtig ! Nederland ging daarna geforceerd proberen de gelijkmaker te scoren, en daardoor gingen ze niet al te best met de kansen om die ze zelf creëerden, ook deels door pech, zie het schot van Robben tegen de paal, V Persie die over de bal maait, doet hij normaal never nooit niet !
Ik zeg laat iedereen gewoon staan , nu veranderen is alleen slecht, omdat je de automatismes die in de groep zitten, eruit haalt !
Geen paniek, ik heb er nog vertrouwen in !! Gebaseerd op de gecreëerde kansen !

Van Marwijk maakt Van Persie kapot.

Van Persie zit totaal niet lekker in zijn vel. Hij voelt de enorme druk al bij de simpelste aanname. Dit alles is veroorzaakt door Huntelaar een concurrent van Van Persie te maken en geen compagnon. Daarbij is en blijft Bert een schijthaas. Hij laat liever grote gaten op het middenveld vallen dan met een controleur en twee voetballers op het middenveld te spelen.

Ik had deze uitslag wel aanzienkomen ivm Robin van Persie in de spits. Please Bertje van Marwijk stop die Huntelaar erin of je kan stras nog vertrekken ook. Het is jammer dat Bert zo verdedigend speelt want aanvallers die kunnen scoren hebben we genoeg. En ik denk dat we in ieder geval Huntelaar in de spits moeten zetten. Van Persie kan er best in blijven maar niet op de plek waar The Hunter loopt. Want oohooh wat heb ik gister toch chagi op de bank gezeten...

Robben op links zodat hij tenminste een voorzet kan geven op de 2 spitsen. Opa van Bommel er uit want die kan het niet meer aan. Van Persie en Huntelaar het vertrouwen geven. Rechterkant open laten zodat iedereen daar in kan duiken: wiel, vaart, sneijder van persie, dat maakt niet uit. Zolang Robben maar niet op rechts komt en telkens voor eigen succes gaat, op links moet hij wel buiten om omdat hij alleen maar een linker been heeft. Zo hebben huntelaar en van persie ook wat aan hun wedstrijd.

Stekelenburg
Van der Wiel
Heitinga
Vlaar/mathij
Willems
Van de vaart
De Jong
Sneijder
Robben
Van Persie
Huntelaar
10 juni 2012 om 11:20

zeker geen slechte opstelling alleen ben bang dat van Persie dan Huntelaar in de weg gaat lopen

10 juni 2012 om 11:28

Huntelaar mag alleen in de spits lopen en daar bijna niet weg komen. En van Persie er gewoon om heen, gaten in duiken links rechts midden etc. Deze 2 fantastische voetballers kunnen altijd met elkaar samen spelen. Bij schalke speelt Raul om Huntelaar heen, nu van Persie.

Ik vind de kritiek echt complete onzin.
De eerste helft was gewoonweg heel erg goed van oranje zijde.
Ik snap dat de teleurstelling bij alles wat holland is groot is en dat het leedvermaak in het buitenland groot is.
Maar ik blijf zeggen dat dat geheel onterecht is.
De passing in de eerste helft was zo gewledig nauwkeurig goed op de juiste snelheid en op het juiste moment dat ik het 1 van nederlands beste voetbal was sinds tijden.
Je loopt tegen een onoplettendheid aan van heitinga en de bal valt gelukkig door de benen van steek verder waren het de denen die vooral naar adem snakte.
Het voetbal zag er goed uit en na de russen heb ik nog niets beters gezien.
Dat je met man en macht aan gaat vallen in de tweede helft en dat het daardoor ietwat onnauwkeuriger wordt valt te begrijpen.
Dat de pijp leeg raakt is ook geen schande.
Het is nou eenmaal ff wat makkelijker om met je kont rond de keeper te verdedigen en op te vangen als continu zelf iets creeeren.
Soms heb je van die wedstrijden dan wil er geen enkele bal in.soms dan vliegt er alles in (ned ita en ned fra ) bijvoorbeeld.

Het nederlands elftal speelde een klasse beter tegen de denen dan twee jaar geleden en ondanks dat er vele kansen gemist werden moet dat een houvast zijn voor de jongens.

Kritiek mag maar vanuit duitsland al helemaal niet want dat was een drama.
Landen als belgie engeland en turkije hebben totaal geen recht van spreken.

Rest "ons " een groot dilema : wat te doen tegen de duitsers.?

Ik denk dat bert met dezelfde elf gaat starten en op zich valt dat te prijzen om aan zijn visie vast te houden.als hij zijn systeem nu om zou gooien worden ze overlopen door kilometervreters als lahm sweinsteiger kheidira en ozil.
Verder heb ik vooral in de eerste helft genoten van het voetbal van oranje, hoe teleurstellend de uitslag ook was/is.
Het enige kritiek puntje wat ik heb is de wissel van Kuyt.
Die begreep ik niet.

10 juni 2012 om 11:49

Denemarken heeft gewoon gevoetbald hoor. Zet je oranje brilletje eens af. Ja, nadat ze met 1-0 voorstonden gingen ze op de counter spelen, maar zelfs dat viel reuze mee. Ze hebben grote gedeeltes van de wedstrijd de bal in de ploeg gehad en de wedstrijd gecontroleerd. En niemand die ze de bal af durfde te pakken.

Natuurlijk had Nederland meer klasse, maar daarom was het juist zo slecht wat ze lieten zien. Totaal geen rust, alleen maar opgefokt paniekvoetbal (sneijder, van Persie, Afellay en vooral Robben). Geen aansluiting van achteruit, waardoor de ruimtes voorin veel te groot worden om nog een fatsoenlijke aanval op te zetten. Gewoon een kansloze wedstrijd, net als alle andere wedstrijden de laatste tijd.

Maar goed, gelukkig heb jij genoten! Meer dan drie wedstrijden zal dat genieten niet duren op deze manier.

10 juni 2012 om 12:14

Je plaatje past geheel bij de toon van je reactie.
Tot aan de goal was het vrouwen en kinderen eerst bij de denen.
Ik beweer ook helemaal niet dat er bij oranje niets fout ging maar slecht was het zeker niet en qua voetbal en beleving zelfs veel beter dan twee jaar geleden tegen de denen.
Dat een tegenstander countert heb ik ook totaal geen problemen mee maar vertel mij niet dat de zege verdiend was.
En jouw opmerking dat niemand de bal durfde?? af te pakken ?????
Kansloze wedstrijd??.... kansen zat gehad dacht ik zo.

Een beetje meer geluk en 3 4-1 was niks meer dan normaal geweest en was de oranje treurnis en het buitenlandse leedvermaak omgeslagen in respect voor nederland.
De aansluiting van achteruit was in de eerste helft zo slecht nog niet.
In de tweede helft loop je meer tegen de klok en jezelf te voetballen als tegen de tegenstander .
Dat er dan meer ruimte komt voor de denen was begrijpelijk mede omdat je louter nog aanvallers in het veld had staan.
Eigenlijk hebben die denen daar dramatisch slecht van geprofiteerd.
Neemt niet weg dat zij 3 punten hebben maar ik hou van een elftal wat alles geeft en dat het dan niet allemaal even goed lukt neem ik op de koop toe.
Ik vond dit duel in ieder geval leuker dan twee jaar geleden die zaadpotjes tegen de denen en bijvoorbeeld tegen japan toen.

10 juni 2012 om 12:27

Sorry, maar ik heb al sinds een paar jaar geen respect voor Nederland. Geen mentaliteit, slecht voetbal en bovendien nooit de schuld bij zichzelf zoeken. Dat gaat je een keer opbreken, en deze keer is dat dus volkomen terecht.

Dat een tegenstander niet evenveel aanvalt of niet net zo technisch is als jij betekent niet dat ze onverdiend winnen. Het voetbal is veranderd sinds de jaren '70, wen er maar aan.

10 juni 2012 om 12:34

Ja eigenlijk heb je gelijk ook .
Door die slechte mentaliteit strompelde ze via brazilie en uruguay richting finale wk waar de torenhoge favoriet spanje slechts 120 minuten nodig had om dat zwaar ongemotiveerd zooitje op te rollen met 1-0

Zoek een andere hobby als haatzaaien aub

10 juni 2012 om 12:34

Ja eigenlijk heb je gelijk ook .
Door die slechte mentaliteit strompelde ze via brazilie en uruguay richting finale wk waar de torenhoge favoriet spanje slechts 120 minuten nodig had om dat zwaar ongemotiveerd zooitje op te rollen met 1-0

Zoek een andere hobby als haatzaaien aub

10 juni 2012 om 13:27

Ik ben het geheel met stratumseind eens.

Ik ben eigenlijk zwaar verbaasd over alle negatieve reacties. Nederland speelde tot de 1-0 een prima wedstrijd, en juist Robben en van Persie waren goed. Van Persie was echter (zoals zo vaak bij oranje) ongelukkig in zijn acties, zoals een verkeerde aanname. Robben speelde zoals ik hem al lang niet meer had zien spelen, alleen in de tweede helft zakte hij weer ver weg in zijn gebruikelijke 'naar binnen trekken en schieten' spel. We hebben genoeg kansen gecreëerd, maar nniet goed afgerond, als je dezelfde wedstrijd nog een keer speelt win je hem gewoon, en is er 'niks' aan de hand.

Het kon natuurlijk altijd beter, meer druk zetten, betere aansluiting, en een verdedigende middevelder minder opstellen, maar zo slecht als overal geschetst wordt was het nou ook weer niet. Laat wel staan dat het nu lastig wordt door te gaan, maar ze moeten de komende 2 wedstrijden nu maar gewoon als knockout wedstrijden zien. Als je ze wint, ben je door (zelfs een gelijkspel of verlies is bij bepaalde scenario's nog niet fataal).

Van mij mag bert de zelfde 11 opstellen. Tegen de Duitsers is het indergeval nuttig om met 2 controleurs te spelen maar waarom hij dat in godsnaam ook altijd tegen mindere tegenstanders doet is mij een raadsel. Mischien van Persie toch nog even omwisselen voor ibi en die voor Klaas jan. Van persie is veels te ril voor het goal alsof het zijn eerste interland is.

heel slecht speelde Nederland gisteren niet eens, zo hadden ze soms aardige combinaties. het probleem was echter dat vooral het tempo te laag lag. in een aantal momenten waar nederland achterin de bal weer veroverde op de denen, speelde ze dit in een veel te laag tempo uit. als ze gewoon een hoger tempo hadden gehanteerd, dan hadden ze die Denen helemaal zoek gespeeld.
ik snap eigelijk ook niet zo goed waarom iedereen sneijder nou zo goed vond spelen; ja hij heeft een aantal aardige passjes gegeven maar voor de rest heb ik hem ook niet echt gezien.
De jong heb ik ook nauwelijks gezien, en van mij mag hij dus tegen de duitsers op de bank plaats nemen.
ook zie ik niet echt in waarom iedereen Huntelaar in de spits wil, hij is namelijk sterk tegen de kleintjes, maar zwak tegen de grote zoals duitsland. daarom denk ik dat BVM toch gewoon van Persie in de spits moet zetten(zie opstelling), mocht het zo zijn dat het na een helft niet loopt, kun je altijd huntelaar er meteen inzetten, samen met narsingh op rechts in plaats van afellay. ook verwissel je dan van der vaart met sneijder van positie. de weergeven opstelling is de begin opstelling waarbij je dus de eventuele wisselingen die ik hier aangeef kunt doorvoeren.

daarbij wil ik ook nog even aangeven dat als nederland gewoon de 2 penaltys hadden gekregen, en het geluk een beetje aan hun zijde hadden gehad, en dus hadden gewonnen, dan had niemand geklaagt over het gigantische aantal van de gemiste kansen.

verder lijkt me goeie trainigstof voor het nederlandselftal:
- de bal aannemen met links en rechts.
- afmaken.
- verdedigen, want wat Heitinga en van der wiel gisteren toch lieten zien, wordt je niet vrolijk van.

Stekelenburg
Wiel/Boulha
Heitingha
Mathijsen
Willems
van Bommel
Sneijder
Afellay
v.d Vaart
Robben
van Persie
10 juni 2012 om 11:42

Boula op rechts lijkt mij geen slim idee, dan kan je beter Nigel de jong op rechtsachter zetten denk ik.

10 juni 2012 om 12:36

En wie moet özil uitschakelen dan?
van der Vaart speelde gisteren zeer laks. en hem kan je zo'n taak niet meegeven!

kom op man, dit heeft niet te maken met van persie maar met van marwijk. die druk wie van persie met zich mee heeft is ongelofelijk. bij een schot op doel, hoeft niet eens een kans te zijn gaat de camera al naar huntelaar toe. ongelofelijk zelfs.

Ongelooflijk hoe we hier onze jongens door het slijk halen.
Het lukt gewoon niet en klaar volgende wedstrijd beter.
Maar nee we weten alles zo goen en we weten alles beter dan een ander echt kotsmisselijk wordt je ervan.
Oh ja en we hebben ook allemaal een glazenbol in de achtertuin staan.
Want als we het zo enj zo hadden gedaan hadden we gewonnen.
Wat een onzin denk je nou echt dat ze hun best niet doen of niet willen?

10 juni 2012 om 14:13

Dat vind ik dus ook. Ik snap Nederlandse supporters echt niet! Alleen maar bekritiseren zeg. Kritiek hoort erbij, maar niet op deze manier man. Nederland speelde helemaal niet slecht als bijvoorbeeld tegen Bulgarije vorige week. Ze hadden gister gewoon pech voor het doel, thats it.

Je moet gewoon de positieve eruit halen. Nu is BvM gedwongen om met mssn 2 aanvallers te spelen en of een extra voetballende middenvelder als controleur.

Toen Spanje (op het wk2010) van nog een slechtere tegenstander (zwitserland) verloor, bleven de Spanjaarden achter hun land staan en dat gaf uiteindelijk de doorslag.

Gewoon vol op de aanval, verdedigend kunnen we niet winnen van duitsland ik denk dat we beter 4-3 kunnen winnen dan 1-0 maken en dan gaan verdedigen.
V Persie heeft zijn kans gehad en heeft zich niet bewezen, tegen duitsland maar Huntelaar laten spelen en als hij het verknald maar voor de laatste wedstrijd maar eens aan vd vaart, de jong of kuijt in de spits laten spelen.
Mijn voorkeur gaat dan uit naar vd Vaart, hij heeft al lang geen spits meer gespeeld, maar bij ajax deed hij het ook en toen werd hij gezien als een zeer groot talen, daarna is hij gegroeid tot middevelder, maar hij kan volgens mij nog steeds spits spelen

Steklenburg
vd Wiel
Heitinga
Vlaar/Mat.
Willems
De Jong
vd Vaart
Narsingh
Sneijder
Robben
Huntelaar

Quote: " Het Nederlands elftal had zaterdag tegen Denemarken (0-1 verlies) 28 doelpogingen, maar slechts acht daarvan waren tussen de palen gericht. Dat meldt de Uefa via de officiële kanalen. Ter vergelijking: Denemarken schoot 'slechts' acht keer, maar deed dat wel alle keren richting het doel van Maarten Stekelenburg."

Hierboven nog even wat onderbouwing bij mijn post:
Ach jongens, al dat gezeik over andere opstellingen ... pffff
Nederland heeft 940 kansen gecreëerd en er geen enkele benut. That's all.

Als NL gewoon 4 x gescoord had, dan hadden we deze discussie ook niet gehad. Dan was iedereen happy en was er geen spoortje van kritiek geweest.

a. Nederland is mentaal en fysiek kwetsbaar.
b. Onder Bert van Markwijk zal er niets veranderen
c. ''we'' zijn - vooral verdedigend - niet goed genoeg...
Bertje heeft voor de huidige - sterk PSV getinte - samenstelling gekozen en helaas geen verjonging doorgevoerd. Door voor o.a. Bouma te kiezen en niet voor b.v. Anita, Emanuelson en Lens heeft hij zich volstrekt belachelijk gemaakt. Daarnaast heeft hij de gesettelde niet zo hongerige generatie weer het volste vertrouwen gegeven, ondanks diverse waarschuwingen vanuit de gelouterde voetbalwereld. Gegokt, gefaald en verloren, dus na dit EK exit Bert van Marwijk. Alles heeft een tijd en na zoveel jaar is het goed om weer iets nieuws te doen als het oude niet meer werkt.
Voor de wedstrijd tegen Duitsland zou ik Stekelenburg, van der Wiel, Heitinga, Vlaar, van Bommel, de Jong, Robben, van Persie en Afellay ter discussie stellen. Dus durf eens iets heel anders: Vorm, Boularouzh, Heitinga/vlaar, Mathijssen, Willems, van Bommel, Sneijder, van der Vaart, Narsingh, Huntelaar en Robben, Schudt de boel maar wat wakker: verliezen doen we toch, maar niet zonder wat geprobeerd te hebben...

10 juni 2012 om 12:19

Volstrekt belachelijke opmerking : sterk psv getinte selectie .
Of dat de reden was dat van persie en co ze er gisteren niet in kregen.
Er stond er gisteren welgeteld 1 in de basis.
En die deed het fantastisch goed.
Het zou je sieren om even 3 weken je clubbril af te zetten.

10 juni 2012 om 22:17

Wel de tekst Goed lezen.....

Ik erger me helemaal kapot aan al die opmerkingen over Berts manier van handelen. Jongens, als we de hele opstelling nu omgooien, laat Bert zien dat hij onzeker is en totaal niet weet waar hij mee bezig is. Van Persie is op dit moment de beste spits in dit systeem. Je kunt alles over hem zeggen, maar Huntelaar was net zo slecht als Van Persie gisteren. Mochten we Huntelaar opstellen, dan loopt hij er maar een beetje bij. Krijgt in dit systeem geen voorzetten en moet het teveel hebben van zijn gebrekkige techniek. Van Persie past hier veel beter. Hij mag dan onzeker ogen, maar ook Huntelaar en Van der Vaart liepen in het veld alsof ze zo om konden vallen van de zenuwen. Van Marwijk moet doorgaan met zijn eigen speelwijze die hij al hanteert sinds hij zo ongeveer bij Oranje zit en niet na één verloren wedstrijd meteen de noodtoestand uitroepen en alles omgooien. Dat is zelfmoord voor een trainer.

Als ik trouwens nog één speler mag roemen, dan is dat Jetro Willems.de hele week het middelpunt van de commotie en hij houdt zich samen met Sneijder als enige staande. Als Affelay nou eens meeverdedigt de volgende keer, zal hij ook niet voortdurend met twee man te maken krijgen. Met Pieters had ik er minder vertrouwen in gehad.

Ja, zo zie je maar weer. Te veel zelfvertrouwen is ook niet goed. Het levert je overbodige frustratie, terwijl dit nergens voor nodig was.

De druk ligt gewoon te hoog bij deze jongens en ze zijn van te voren al opgehemeld alsof ze al kampioen waren.

10 juni 2012 om 12:07

Te veel zelfvertrouwn??? Op de manier hoe gefrustreerd de spelers de afgelopen weken in de media al reageerden deed mij juist vermoeden dat ze zeer slecht in hun vel steken en dat was gisteren goed zichtbaar.

De conclusies:

1) Van Persie kan niet omgaan met de druk. Huntelaar moet in de spits, en voor Van Persie moet een andere plek in het elftal worden gezocht.
2) Robben op rechts is veel te voorspelbaar geworden. Toen hij daarmee begon, naar binnen trekken en op doel schieten, was het elke keer raak. Maar iedereen is er nu op geanticipeerd. Robben moet dus voor de keuze worden gesteld: je speelt op links, of je speelt niet.
3) Twee controleurs betekent vooral: twee niet-creatieve spelers op het middenveld. Het is natuurlijk fijn dat ze een bal kunnen afpakken, maar vervolgens zijn hun passjes veel te voorspelbaar, waardoor de bal niet bij de spelers kunnen komen die echt iets met een bal kunnen doen.
4) De vleugelspelers krijgen wel de opdracht om voorzetten te geven, maar ze doen het niet, en ze gaan het tegen Duitsland ook niet doen. Logisch ook, ze zijn niet goed genoeg om náást goed verdedigen ook nog goed aan te vallen.

Er moet, kortom, meer creativiteit op het middenveld, en meer koelbloedigheid in de spits, en de verdediging moet meer naar vermogen spelen.

Ergo, deze opstelling. Als Mathijsen niet fit is, speelt Vlaar. En in principe zie ik liever Affelay op rechts, maar die heeft gisteren bewezen nog niet helemaal fit te zijn. Als Robben weigert op links te spelen, kun je ook nog spelen met Van der Vaart op die plek, maar ook met Van Persie, waarbij Luuk de Jong dan zijn positie als schaduwspits overneemt.

Stekelenburg
Boulahrouz
Heitinga
Mathijsen
Willems
Narsingh
De Jong
Sneijder
Robben
Van Persie
Huntelaar

Wat een slechte wedstrijd er is bijna geen echte kans gecreeerd. Wat bij het wk al had moeten gebeuren zorgt nu voor kansloos voetbal. Van Persie kan wel op vakantie gaan samen met affelay wat slecht waren die weer. van Persie kan niet eens een bal aannemen en mist overzicht, als ie wel een kut balletje aanneemt moet ie eerst opkijken waar iedereen loopt en haalt ie de snelheid uit het spel. Affelay denkt dat ie messie is en heeft geen voorzet gegeven maar schiet alles over of met de kracht en precisie van een 9 jarig meisje. van der wiel was ook dramatisch zou me verbazen als ie echt nog een transfer zou afdwingen. Robben was ook slecht maar zou veel beter op links kunnen spelen. uiteraard wat ik al 3 jaar vind huntelaar in de spits en narsing op rechts. van persie en affelay op de tribune en kom niet met "ja maar ze zijn zo technisch" laat maar eens een voorbeeld uit het nl elftal zien waar dat uit blijkt.

En het trieste is nog wel de reacties achteraf van de spelers en de trainer over een penalty, als je het daarop wil gooien en niet naar jezelf kan kijken kunnen ze er beter mee stoppen.

Ik snap de ophef niet boven mij, aanval waren wij gevaarlijk, alleen miste we net dat extra om toch nog te kunnen scoren. Ik snap niet dat er totaal geen kritiek was naar het verdediging. Verdediging was gewoon zwaar belabberd.

Oranje liet de Denen gewoon voetballen op de helft van Nl. Zij hadden totaal geen bezwaar en liet ze hun gang gaan. Er werd totaal geen druk gezet waardoor er bijvoorbeeld ook geen counters konden worden gebracht. Snapte ook niet dat Ibi eruit werd gehaald, hij bracht juist veel dreiging!

Had liever gewild dat Rvp op 10 ging spelen en Huntelaar op 9. Sneijder eruit want die gaf te weinig dreiging zoals het eigenlijk moest zijn.

10 juni 2012 om 12:03

Wat een onzin. Ik weet niet of jij de kansen van Nederland bekeken hebt, maar Sneijder stond (bijna altijd) aan de basis van elke kans. Dat de spitsen Huntelaar en van Persie de kansen niet afmaken, is niet Sneijders probleem.

Voor de rest ben ik het met je eens. Het leek wel alsof Nederland de kracht niet meer had om in de laatste 10 á 15 minuten Denemarken met de rug tegen de muur te zetten, zoals dat begin 2e helft wel even het geval was. Ze lieten de Denen gewoon rustig de vrije man zoeken.

10 juni 2012 om 12:13

Verdedigend stond Nederland als geheel inderdaad te schutteren. Geen touw aan vast te knopen. Ze kunnen het gewoon niet. Een land als Denemarken stond veel georganiseerder. Daar kwam uiteindelijk ook die eerste goal uit voort.

Grappig dat Duitsland zo neerbuigend doet tegen Nederland, terwijl ze zelf een afgrijselijk slechte wedstrijd speelden, en Nederland verloren heeft wegens falende arbitrage, (2 handsballen in strafschopgebied)

Ongelovelijk hoe van persie die kansen mistten ik speel 3 e divisie maar ik maak die kansen 9 van de 10 x ,

De Duitsers spelen in de zelfde formatie als ons de moet je lef tonen door ze te verassen met een 4-3-3 opstelling waarbij je Nigel de Jong Ozil laat opvreten en dan aanvallend ingestelde middenvelders kunnen Khedira en Sweinsteiger constant onder druk zetten. Hun middenveld moet je vast zetten dan leg je Duitsland lam. Hun defensie is kwetsbaar als je op snelheid via de vleugels de aanval zoekt. Van de Vaart kan Robben regelmatig diep sturen en Sneijder Narsingh waardoor je veel gevaar kan stichten op een gemakkelijke manier. Ik zou met Huntelaar beginnen om de druk bij van Persie wat weg te nemen. Bovendien is Huntelaar op zijn best met veel voorzetten van de zijkant. Als we op voorsprong staan breng je van Persie en dan hopen dat hij eindelijk zijn zenuwen weet te onderdrukken want dan zie je pas waartoe hij in staat is.

Stekelenburg
van de Wiel
Heitinga
Mathijssen
Willems
Sneijder
N. de Jong
van de Vaart
Narsingh
Huntelaar
Robben

Bert had te laat ingegrepen, hij greep pas in de 70ste minuut in! Huntelaar moet gewoon in de spits Bertje, verdedig van Persie nou niet heel de tijd!

wat zijn die voetballers arrogant. je zag aan hun gezicht dat ze eens even gingen winnen. v persie hoort er niet in thuis

De wedstrijd op zich was niet slecht gespeeld van NL. De kansen werden alleen niet afgerond, dit was deels een kwestie van pech, maar ook slordigheid. Denemarken moet ook niet onderschat worden, ze staan gewoon in de top 10 van de wereld.
Maar ik heb er nog vertrouwen in dat we van de Duitsers en de Portugezen gaan winnen.

Van Persie was inderdaad tenenkrommend maar ik hoop dat het Nederlandse volk vertrouwen in hem houdt, als hij er tegen Duitsland 2 maakt dan kan hij zich ontpoppen tot de spits van het EK. Ik hoop dat Van Persie helemaal loskomt en zijn waarde voor dit Nederlands eftal kan laten zien.

Robben moet gewoon op links staan en Narsingh rechts dan kunnen er tenminste voorzetten komen, VD vaart op de plek van Van Bommel want die heeft duidelijk zijn beste tijd gehad.

Kom op Oranje laat je gezicht zien tegen Duitsland en geef ze een pak rammel.

Schandalig dat v Bommel steeds mag blijven staan. De zwakste speler bij Oranje samen met vd wiel).
Robben op rechts is een ergernis, net zoals v persie op 9.
Ik zou het zo doen!
Eventueel Narsing op rechts, Robben eruit en dan Afellay op links.

Stekelenburg
v/d Wiel
Heitinga
Mathijssen
Willems
de Jong
Sneijder
Affelay
v persie
Robben
Huntelaar

mischien moet bert dit is proberen
alle grote namen die (ook gisteren goed speelde) op het veld en pech voor affelay maar die kan alleen maar schieten en geen passes geven

stekeleburg
vd wiel
heitinga
mathijssen
willems
de jong
robben
sneijder
vd vaart
van persie
huntelaar

Waar niemand over spreekt, is dat nog wel de opvallendste wissel in vergelijking met de succesjaren die van Kuijt is. Sinds hij uit het elftal is, heeft het elftal geen stabiliteit meer op het middenveld, weinig druk op de achterste linie van de tegenstander, en gewoonweg minder goals. Toch niet zo'n slechte speler voor dit elftal... Bovendien deed Afellay het gister redelijk slecht, onzichtbaar en creeerde niks.

Dit is echt allemaal de schuld van de staf. Ten eerste heeft hij verkeerde spelers mee ( geen emmanuelson, anita en de vrij). Maar ook al heeft hij dan niet de juiste wisselspelers mee kan je er alsnog iets van maken. met de juiste opstelling en goede wissels had je denenmarken met 4-0 opgedroogd. Hoezo breng je huntelaar pas in de 70e min in? hoezo van der vaart niet in basis en bommel wel? Hoezo breng je in een wedstrijd die explosiviteit nodig heeft kuijt in i.p.v Narsingh?

Ik snap echt helemaal niks van deze bondscoach. Met deze selectie zou ik altijd zo voetballen

Stekelenburg
V.D Wiel
Heitinga
Mathijsen
Willems
De Jong
Sneijder
V.D Vaart
Robben
V.Persie
Huntelaar
10 juni 2012 om 12:18

Ik ben het volledig eens met wat jij zegt. De opstelling zou ik precies hetzelfde doen, je gebruikt nu de grote 5 optimaal en dat is ook de bedoeling. Hiermee kom je heel ver.

De Denen hebben ook Chelsea tegen Bayern zien spelen en de Duitsers weten ook hoe ze Robben aan moeten pakken: een man schuin voor de linksback zetten en de weg is afgesloten voor zowel Robben als Van der Wiel, zodat die beide meteen tot slechtste spelers van de wedstrijd kunnen worden gesteld. Gisteren zag je dat gebeuren. Zet Robben dus lekker op links neer, dan kan hij echt weer twee kanten op.
Van Persie zwerft zoveel dat, als er eens een voorzet of een kaats aangegaan kan worden in de spits, hij daar niet staat. Verder bevriest hij als hij een kans krijgt. Geef hem en zijn kwaliteiten de ruimte en laat hem achter de spits spelen.
Afellay heeft de vorm echt niet, onafhankelijk van het feit dat hij de waardeloze wedstrijden vooraf aan het EK in totaal 4 goede acties had en overmoedig verkondigde dat wedstrijdritme niet bestaat. Laat Van der Vaart of Narsingh zijn plaats innemen.
Zet Huntelaar in de spits, want die kan die "geweldige" kansen wèl afmaken. Misschien heeft zijn zelfvertrouwen niet teveel geleden onder de onbegrijpelijke keuze van Van Marwijk.
Haal één van de twee controleurs van het veld. Mijn voorkeur gaat uit naar het spelen van De Jong, want die is sneller en kopsterker dan Van Bommel, die gisteren als een krant speelde en zijn aftakeling afreageert op de media door als een verongelijkt kind te reageren als er een beetje kritiek om de hoek komt kijken.
Tja, de achterhoede: we hebben niet beter en zullen het er mee moeten doen. Zorg gewoon dat ze ontalst worden en doe dat niet door er nog een paar verdedigers voor te zetten, maar doe dat door op het sterkste punt van het elftal te spelen, namelijk het middenveld en de voorhoede.
En na dit EK graag een andere bondcoach die niet kortzichtig aan één systeem vasthoudt en aan slechts 12 of 13 spelers. Dan is het voordeel van deze zepert dat we misschien met deze geweldige generatie voetballers ook nog eens mooi voetbal kunnen zien.

10 juni 2012 om 12:34

Maar denk jij niet dat Huntelaar onder een even grote druk had gestaan als hij was begonnen in de punt? Bert heeft het gewoon dramatisch gemanaged en hoezeer RvP ook gefaald heeft (helaas), blijft de grootste fout bij Bert liggen. Bij vlagen zie je gewoon hoe goed RvP is maar door de druk verkrampt hij helemaal en grijpt hij terug naar het vertrouwde (die aanname met links sloeg nergens op). Hij was na Sneijder ook het meest verantwoordelijk voor het goede veldspel, zette 3x iemand voor de keeper. Maar voor de goal zo verkrampt, bah. Al kon hij niks doen aan die bal die op stuiterde.

Bert moet ze beide spelen, niet omdat het de beste formatie is in voetbaltechnisch opzicht... maar omdat het de enige oplossing is om ze mentaal op te peppen.

En Natuurlijk moet je met De Jong spelen als je met een controleur speelt. Van Bommel is nog nooit in zijn leven een goede bal afpakker geweest. Hij kan het ook niet belopen in zijn eentje. Van Basten riep hem terecht niet op, alleen het toen begreep het volk er niks van. Nu zijn ze hem ineens liever kwijt.

10 juni 2012 om 12:44

Dit, wat jij hier nu aangeeft, roep ik al anderhalf jaar. Ik snap nu niet helemaal waarom je dat dan al die tijd hebt aangevallen. Ik zeg al tijdens het WK dat Van Persie vaker aan de bal moet komen en dat dat niet lukt in de spits bij Oranje. Een linie zakken is voor hem en Oranje veel beter, mede omdat dit de plaats in de spits voor Huntelaar vrijmaakt. Van Marwijk kan nu met goed fatsoen de boel niet meer omgooien, terwijl hij dat aan de andere kant wel moet. Om de topvoetballers van Oranje te behouden moet hij spelen met de beste mensen op de juiste plaatsen in Oranje, uitgaan van de kwaliteiten van de ploeg en niet van de achterhaalde, laffe taktiek, waarbij er juist aan de kwaliteiten van de individuen voorbij wordt gegaan. Dus: 1 keeper, 4 verdedigers, 1 controleur, en dan: Sneijder, Van der Vaart, Van Persie, Robben (op links) en Huntelaar.

10 juni 2012 om 13:01

Omdat ik had verwacht dat RvP wel tegen dergelijke druk zou kunnen. Bovendien lag het ''falen'' in de spits tijdens het WK niet aan hem. Hij creëerde 2,5 kans per wedstrijd in de Ko-fase (ter vergelijking Xavi 2,1) daar waar hij zelf nauwelijks aangespeeld werd. Robben bijvoorbeeld kreeg meer passes van Sneijder dan Rvp.

Deze situatie is dus geheel anders. Hier werd RvP goed bediend door een briljante Sneijder (sinds zijn Ajax tijd heeft hij nooit meer zo'n wedstrijd gespeeld) maar ging hij onder door aan de druk. Onder de meest ideale omstandigheden blijft RvP voor mij de enige echte spits voor Oranje, echter heeft Bert het dusdanig uit de hand laten lopen dat de druk veel te groot is als 1 van de 2 op de bank zit. Het campingpubliek van Oranje dat keihard gaat juichen als Huntelaar erin komt, draagt ook niet bij natuurlijk.

Ook de druk op Van der Vaart is toegenomen. Hij kwam erin om het tempo te verhogen maar ging dusdanig geforceerd spelen dat alles mislukte. Robben is mentaal zwak dus dat neem ik Bert verder niet kwalijk, maar het is hem wel kwalijk te nemen dat 3 andere topspelers onder abnormale druk staan om nog maar te zwijgen over de grootste stoorzender genaamd Van Bommel.

Maar stond zelf altijd vooraan om te roepen dat Van Bommel eruit moet. Voegt defensief niks toe en aanvallend ook niet. Ook hoe het elftal uit 2 losse onderdelen bestaat, tenenkrommend gewoon. Van der Vaart valt in maar staat alsnog tussen beide cv's in, terwijl er geen Deen in de buurt is. Dat soort gekkigheden zie je niet bij de Duitsers. Hoewel ook zij niet sterk speelden zie je wel een duidelijke lijn. De backs die veel dichter op de eigen aanvallers spelen, de looplijnen, de bezetting in de 16 etc.

Echt, wat wordt het allemaal overdreven. Als Nederland die kansen erin schiet dan is er natuurlijk niks aan de hand, maar ik moet toegeven dat ik de Denen ook niet geweldig vond. Het lag gewoon aan NL zelf, zoveel kansen en allemaal verprutst. Verder ben ik het er wel mee eens dat de verdediging heel erg kwetsbaar is. Het is nog mogelijk om door te gaan, als je ziet hoeveel kansen er zijn gecreëert en je ziet dat de Duitsers ook niet geweldig speelden tegen Portugal. Maar ik denk dat die kans klein is, met deze verdediging ga je het gewoon niet redden.

Het zal een lange discussie blijven over hoe we moeten spelen maar één ding is zeker: We moeten van Duitsland winnen als we nog een rol van betekenis willen spelen op dit EK. We moeten er maar voor zorgen dat we als één man achter Oranje gaan staan en dat alle Nederlandse supporters in het stadion Oranje blijven aanmoedigen tot het laatste fluitsignaal.

10 juni 2012 om 12:42

@mavix1988

Dan kan je toch erg slecht rekenen. Juist door de overwinning van Duitsland gisteren is winnen tegen de Duitsers geen noodzaak meer! Als we er even vanuit gaan dat de Denen niet nog eens zo'n kunstje flikken en verliezen van Duitsland en Portugal, dan heb je aan een gelijkspel tegen de Duiters en winst tegen Portugal genoeg. Dan kom je namelijk op 4, de Denen blijven op 3, Portugal op 3 en de Duiters op 7. Dus je stelling, dat je Moet winnen van Duitsland om een rol van betekenis te blijven spelen, is volstrekt onjuist!

10 juni 2012 om 20:24

@ Johnnyloco

Zo heb ik het nog helemaal niet bekeken, als dit het geval zou zijn maar in die situatie blijf je wel afhankelijk van andere landen. Als jezelf wint van Duitsland en Portugal dan ben je van niemand afhankelijk.

10 juni 2012 om 21:37

@ Mavix1988

Klopt, alleen kan je nog zeggen dat niet winnen betekent geen rol van betekenis.

Waarom vast blijven aan dat rare systeem met 2 controleurs? Ze spelen nota bene niet eens als controleurs maar als heel verdedigende middenvelders. Daarbij voegen ze voetballen niets toe als het om balbezit gaat. Elke bal gaat naar de backs en vervolgens weer terug. Gewoon 4-4-2 gaan spelen, dan kan je v.persie en Huntelaar opstellen.

Vervolgens de buitenspelers, waarom moeten je per se met je verkeerde been aan de verkeerde kant staan? Er zou veel meer diepgang inzitten met 2 buitenspelers, nu loopt iedereen elkaar in de weg. Daar komt ook nog eens bij dat Afellay eigenlijk geen buitenspeler is maar een aanvallende middenvelder. Hij staat nooit op z'n aangewezen plek en loopt 9 van de 10 keer zijn medespelers in de weg.

Ik word ook ziek van die oneindige driehoekjes, dat kennen we nu wel. Dat is het hele probleem, we kennen alles nu wel, evenals de tegenstanders. Dus mijn advies (niet van groot belang) Verander JE Systeem Bert!

Stekelenburg
v/d Wiel
Heitinga
Mathijsen
Willems
Narsingh
V/d Vaart
Sneijder
Robben
Huntelaar
v.Persie
10 juni 2012 om 12:46

@cesam

Eigenlijk moeten we ons de ogen uit de kop schamen, dat we opgescheept zitten met een bondscoach die zoveel vertrouwen heeft in de achterhoede, dat hij zelfs tegen de Denen, die van armoede met Krohn-dehli spelen, met 6 defensief ingestelde spelers speelt van de 10 veldspelers die je mag opstellen. Te belachelijk voor woorden!

10 juni 2012 om 12:51

Dat is helemaal waar, maar v. Marwijk z'n broek zit vol zodra iemand Duitsland zegt dus verwacht een heel verdedigende tactiek.

10 juni 2012 om 12:47

@cesam

Eigenlijk moeten we ons de ogen uit de kop schamen, dat we opgescheept zitten met een bondscoach die zoveel vertrouwen heeft in de achterhoede, dat hij zelfs tegen de Denen, die van armoede met Krohn-dehli spelen, met 6 defensief ingestelde spelers speelt van de 10 veldspelers die je mag opstellen. Te belachelijk voor woorden!

Van Persie krijgt hetzelfde probleem als Seedorf. Seedorf zegt over Van Persie, wat hij zelf ook heeft. Beiden kregen en krijgen het vertrouwen van het volk niet, mogen niets fout doen, want dan gaat iedereen roepen dat ze gewisseld moeten worden. Van Persie miste gisteren zijn eerste kans en meteen de camera op Huntelaar. De druk op Van Persie is enorm groot, hij is eigenlijk de enige die niets fout mag doen lijkt wel. Bij Arsenal houden we van hem, wij hebben vertrouwen in hem en maken ons niet druk als hij een kans mist of een slechte wedstrijd speelt. Dat hij bij Arsenal het vertrouwen wél krijgt van de fans, scheelt enorm.

Ik vond Van Persie niet geweldig spelen gisteren, maar er waren een aantal spelers die er totaal niks van bakten. Te beginnen met Van der Wiel. Die jongen speelde tot en met het WK van 2010 geweldig, maar daarna is het enorm minder geworden. Als je al uit de wedstrijd wordt gespeeld door iemand die het niveau van Ajax niet aankon, maar slechts bij RKC Waalwijk wat kon laten zien, dan mag daar ook wel wat meer kritiek op komen. En dan die Van Bommel, waarom speelt hij in godsnaam? Hij bakt er he-le-maal niks van en met twee verdedigende middenvelders in dit systeem is er één overbodig. Je ziet dat ze voorin constant een speler te kort komen, omdat Sneijder de enige middenvelder is die aansluit. De enige reden die ik kan verzinnen dat Van Bommel speelt, is omdat hij als schoonzoon van de bondscoach beloofd heeft om bij PSV terug te keren.

Ik vond van der Wiel zeer slecht spelen.
Dat viel mij het meest op!
Je gaat toch niet in je eigen 16 achteruitlopen?
Dan zodra Robben aan bal is, blijft hij zelfs nog staan kijken wat Robben gaat doen ipv zelf een vrije positie te zoeken? Hij heeft amper vooruit gespeeld.
Teveel ruimtes weggeven. Stond vooral lucht te happen.

Laat hem maar vrolijk banken en verder gaan met Twitter....pffff

Van Persie lekker laten staan! De Jong eruit, is voor mij de zwakste schakel en daar een wat aanvallendere middenvelder voor in de plaats.

Persoonlijk ben ik wel een beetje blij dat er nu eindelijk eens behoorlijke kritiek is. Sorry maar ik snap niet zo heel goed waar een speler als van Bommel (gezien ook zijn individuele prestatie) het lef vandaan haalt om uberhaupt nog te zeuren over kansen of een scheidsrechter. Er is al de afgelopen maanden een structureel tekort geweest aan zelf kennis en zelf reflectie. Dat dit er nu op zo'n pijnlijke manier uit moet komen is erg treffende. Met alle respect voor Denemarken maar Nederland verliest gewoon van een team wat voor een groot deel bestaat uit spelers die niet eens het niveau van de top of subtop in Nederlands aankonden.

Nu gun ik het de Denen absoluut en heeft Olsson werderom laten zien dat je met 11 matig tot slecht spelers wel een matig tot redelijk goed elftal kan smeden maar dat maakt het drama er niet minder groot om.

Ik had persoonlijk geen moment het idee dat Nederland zou scoren. RVP heeft nog niet een keer zijn niveau van Arsenal bij het Nederlands elftal gehaald,robben maakt altijd te verkeerde keuze (schieten waar hij moet passen en passen waar hij moet schieten) en Affalay was erger als ongeinspireerd.

Het was schrikbarend hoe slecht van Der Wiel maar ook Heitinga waren. Ik vind dat je het Vlaar (vee l te onzeker maar geen grove fouten gemaakt) en Willems (heel behoorlijk gespeeld) weinig tot niets kwalijk kan nemen. Maar hoe opzichtig Heitinga en Van der Wiel falen heeft wederom bloot gelegd wat voor beperkte spelers ze eigenlijk zijn. Absoluut niet goed genoeg voor de europese top.

Het opzichtige falen van Van Bommel was de kers op de taart. Ik kan gewoon niet geloven dat hij EN zo opzichtig faalt EN totaal geen sturing aan het elftal weet te geven. Het is nogal schrikbarend met wat voor reuze passen Mark achteruit is gegaan. Dat hij dit totaal niet op waarde weet te schatten is misschien nog wel het zieligst van alles.

Het was ongeinspireerd,voorspelbaar en slordig. Dat niemand voor de camera gewoon zegt dat ze zich enigszins schamen voor de geleverde prestatie komt mij frappant voor. Ik geef Nederland totaal geen kans tegen de Duitsers (die ook niet een hele spetterende indruk maakten) of de Portugezen.
Nederland gaat er als het lachertje op dit WK af en dat is vooral te danken aan het tekort aan realiteitszin bij de spelers en de technische staf want er zijn genoeg mensen die jongens vooraf geprobeert hebben te waarschuwen.

De enige manier,in mijn optiek,om dit elftal enigszins te laten functioneren is OF gewoon 4-4-2 te gaan spelen,met Huntelaar en RVP samen in de spits en een middenveld met op de vleugels een Robben en een Sneijder (en nog steeds een blok van twee verdedigende middenvelders omdat we simpelweg niet de verdediging ''los'' kunnen laten) ofwel het huidige systeem behouden en RVP ofwel Robben te slachtofferen (denk dat de eerste optie helaas de beste zal zijn....rvp is gewoon nooit beslissend in Oranje en weet nooit zijn normale niveau te halen).

Dit zou ook nog kunnen. Vdwiel kwam echt tekort en van bommel idem dito.

stekelenburg
boula
mathijssen
heitinga
willems
sneijder
de jong
affelay
van persie
robben
huntelaar

Denemarken heeft fases gehad toen het 1-0 voorstond om de wedstrijd defenitief op slot te gooien door 2-0 te maken,achterin staat een blok heitinga vlaar met de jong bommel onwennig toe te kijken hoe denen de bal konden rondspelen en bleven statisch stilstaan,de discussie huntelaar persie gaat nergens over beide staan voor de bal en worden te weinig betrokken in het spel vanaf de zijkanten de enige aanvoer was sneijder die zowel persie als huntelaar lancheerde,het blok heitinga vlaar bommel de jong ontbreekt het aan omschakelen en diepgang,van de vaart vind ik ook niet passen in dat blok brengt namelijk geen diepgang is niet zoals sneijder die kan omschakelen van de vaart kan alleen op 10 achter de spits optimaal spelen als aanvaller.

Wat een oeverloos gelul is dit zeg: er verdiende maar een ploeg om te winnen en dat was Nederland.
Nederland was heer en meester en speelde met name het eerste half uur zeer dominant.
Mijn individuele beoordeling van de spelers:

- Stekelenburg: zonde dat die bal door z'n benen ging, maar vond hem verder wel een zekerheidje, al was hij af en toe wel slordig met z'n uittrappen.
- vd Wiel: Een van de minderen op het veld, vooral zijn voorzetten waren heel slordig, en durfde veel te weinig over Robben heen te gaan. Verdedigend was het ook absoluut geen zekerheid.
- Heitinga: Jammer van die kopbal bij die corner die over ging, maakte geen zuivere indruk bij de tegengoal, maar speelde verder niet slecht. Al mocht hij van mij wel vaker doordekken.
- Vlaar: Maakte geen grote fouten, maar in de opbouw hield ik steeds m''n hart vast, die jongen moet echt wat aan z''n aanname doen. Op dit moment is hij wel de beste vervanger voor Mathijssen.
- Willems: Verbaasde me in positieve zin, speelde met het zelfvertrouwen van een routenier. Kritiekpuntje: hij liet steeds wel erg veel ruimte in z'n rug vallen, ruimte die je Rommedahl niet moet geven.
- de Jong: Eerste half uur dominant, maar verzuimde later door te dekken waardoor er een groot gat op het middenveld viel en van Persie steeds weer het middenveld in dook.
- van Bommel: Idem dito
- Sneijder: beste man op het veld, wat me enigszins verbaasde. Heeft al 2 jaar geen bal goed geraakt, maar stond er nu wel. Liet dit keer zien niet zoals op het WK van paar momenten afhankelijk te zijn, maar bleef aanspeelbaar. Op het WK vond ik hem ondanks z'n goals niet al te best spelen, maar dit keer was hij echt heel goed.
- Afellay: Ging veel te weinig dreiging van uit, durfde nog veel te weinig. Eergisteren zag ik hem al trekken met z'n hamstring, misschien dat hij daarom geen volle sprint in durfde te zetten. In ieder geval kon hij mij niet bekoren.
- Robben: Eerste half uur heel goed, paar prachtige acties in huis. Maar maakte in het restant de verkeerde keuzes, probeer op Sneijder af te leggen wanneer hij zelf moet schieten, en schiet zelf wanneer hij de bal breed moet geven. Vond hem lang niet zo slecht als Bild ons wil doen geloven.
- van Persie: Vond hem in de eerste helft een van de beteren bij Nederland, goede acties in huis, de Deense verdediging had zichtbaar moeite met hem. Maar een spits moet die ballen gewoon afmaken, en dat liet hij na. Seedorf heeft wel gelijk denk ik, het is puur iets in zijn hoofd waardoor het bij Arsenal wel lukt en bij Nederland niet. Ik denk dat als hij eenmaal een bal binnenschiet, dat hij dan ook echt los is. Het is en blijft wel de beste Nederlandse voetballer op dit moment.

Invallers:
- Huntelaar: Voetballend natuurlijk stuk minder dan van Persie waardoor het spel ook wat minder zou lopen, maar ik hoopte wel dat hij z'n goaltje mee zou pikken. Dat die ene kans er niet in ging, kun je hem niet op aan rekenen, omdat hij eigenlijk niks verkeerd deed. Had gewoon wat meer geluk nodig.
- van der Vaart: Wat hier op voetbalzone al vaak verkondigt wordt, zet een van der Vaart achter van Persie. Je zag nu steeds dat die ballen niet aankwamen doordat een Huntelaar veel minder in de bal komt dan een van Persie doet. Van der Vaart ging daardoor voor z'n eigen defensie voetballen omdat hij immers niet over Huntelaar heen kon gaan als extra targetman, wat erg slordig verliep. Durfde wel veel meer te voetballen dan een van Bommel of de Jong, maar was nog veel te slordig. Zonde, omdat het wat talent betreft misschien wel de beste voetballer is die we hebben.
- Kuijt: enough said. Wat die jongen in Oranje doet is mij een raadsel, meer woorden zal ik er niet aan vuil maken.

Wel erg zonde van deze nederlaag, wordt nu wel erg moeilijk om door te gaan. Maar niks is onmogelijk... en als Nederland zo blijft spelen heb ik er nog alle vertrouwen in...

Ik zeg het voor de honderste keer sinds een aantal jaar
ROT OP MET Deze Coach !!!!!!!!!!!!!!!!!!

We hebben veel betere spelers, maar geen coach om ze goed samen te laten spelen!!!!!

Deze Bert moet eens een spoedcursus bondscoach gaan volgen bij de heer Olsen.
Daar kan hij nog heel wat van leren.

En hier iedereen maar Van Basten afkraken omdat hij commetaar gaf. hahahahahaha
Mar hij heeft wel gelijk!!!!!!!

Denemarken was gewoon beter, betere instelling, betere coach.

Wat een grote mond hebben die Duitsers. Ze vergeten dat ze zelf ook gelukkig gewonnen hebben van Portugal. Ik durf zelfs te zeggen dat ook Duitsland zo had kunnen verliezen van Denemarken, met deze arbitrage.

Maar aan de andere kant ben ik Bild dankbaar. Meer motivatie kun je Sneijder niet geven. Let op mijn woorden, woensdag gaan die Duitsers er aan.

10 juni 2012 om 12:59

"wat een grote mond hebben die Duitsers." "let op mijn woorden, woensdag gaan die Duitsers er aan."
De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.
Duitsland heeft gister gedaan wat het moest doen. Winnen van een moeilijke tegenstander. Geheel in tegenstelling tot Nederland.

Hoe kunnen mensen nou zeggen dat Sneijder eruit moet? Gisteren bleek maar weer eens dat hij de beste voetballer is van ons kleine landje, het is dus echt onzin om een falende Van Persie op zijn positie te zetten.

Steek
VDW
Heitinga
Vlaar/Math
Willems
De jong
VDV
Narsing
Sneijder
Robben
Huntelaar

Die kritiek was er al voor het ek dus niks nieuws. Maar ik heb het idee dat de spelers daar te veel mee bezig zijn geweest. Ze reageren op alles en iedereen die ook maar een slecht woordje zegt. Terwijl je er juist boven moet staan. Van sommige landen hoor ik geen enkele kritische noot terwijl die landen ook niet geweldig spelen. Het ego van de volgevreten miljonairs gaat bij hun boven het gevoel van nationale eer. Ze hebben gisteren grote delen van de partij gewoon geen enkele inzet getoond. Te laag tempo en slordig met kansen omgaan. Dat is een kwestie van scherpte. Ik zei van te voren als je tegen Denemarken niet makkelijk wint dan mag je naar huis. Dus bij deze kan ik concluderen dat we snel naar huis mogen. Jammer, maar dit oranje is niet eens een outsider.

Ik denk beter dat ze die Rene Eijkelkamp naar huis moeten sturen, wat heeft hij in godsnaam aan hun geleerd afgelopen weken. Hoe je een kans moet missen?

Woensdag moet er echter wel meer gebruik worden gemaakt van lopende mensen. Want met Hummels in de verdediging verlies je veel duels, maar zeker Badstuber kan absoluut niet met ruimte in zijn rug spelen.

Toelichting op opstelling:
Huntelaar op tien lijkt belachelijk, maar hij moet in de gaten duiken die Kuyt trekt. Kuyt is sterk, trekt en sleurt en is balvast. Ook van Persie moet in die gaten duiken, en leven van de ballen die Sneijder op lopende mensen geeft. Robben zal meer gedwongen worden om voorzetten te geven. Om toch de balans te bewaren moet de Jong op rechtsback (heeft hij eerder gespeeld) en van Bommel naast Sneijder. Sneijder zal wel bij balverlies Ozil voor de voeten moeten lopen, en Robben en van Persie zullen het moeten opbrengen om de backs op te vangen. Achterin winnen Bouhlarouz en Mathijssen elk duel. Dat de opbouw dan van hen niet geweldig is, wordt goedgemaakt door Sneijder.

Stekelenburg
de Jong
Bouhlarouz
Mathijsen
Willems
van Bommel
Sneijder
van Persie
Huntelaar
Robben
Kuyt

Tja, als je vooraf een grote waffel hebt en vond dat er niet zo gezeurd moest worden over het NLs elftal, om dan vervolgens een partij op de mat te leggen in een tempo waarvan een gemiddeld zaterdagamateurelftal niet warm of koud wordt; en ook nog eens een tactiek hanteert wat een persoon met een IQ van een poffertje nog makkelijk weet te ontrafelen dan kan je wel hier en daar een paar kleine puntjes van kritiek verwachten ja.

nederland had gisteren ook gewoon pech, ze kregen de kansen maar hoe wonderbaarlijk dan ook ging niet een erin. denemarken heeft het goed uitgespeeld en soms heb je gewoon een beetje geluk nodig en dit keer was het aan de kant van denemarken. alles liep net niet, bal net niet aangenomen of net te strak gegeven net de diep etc etc. er moet meer diepgang en rust komen in het nederlandse elftal. tegen duitsland kan je beter van bommel eruit zetten, maar ben bang dat bert schoonzoon nog erin zal blijven al word die gast 50. ik heb eerlijk gezegd nog vertrouwen in het nederlands elftal, tegen goeie tegenstanders passen ze zich snel aan bijvoorbeeld brazilie in de kwartfinale, was nederland de underdog werd het eerste helft een beetje overlopen en in de 2de helft liepen ze de brazilianen om, tegen teams zoals slowakije, japan etc ging het met hangen en wurgen. ik heb er goed gevoel over maar denk dat we voortaan zo moeten spelen met van persie als een soort van schaduwspits

stekelenburg
vd wiel
heitinga
vlaar
willems
sneijder
de jong/MVB
affelay
v.persie
robben
huntelaar

we zitten wel allemaal de spelers te bekritiseren (over van Bommel en v d Wiel zeeeeeker terecht) maar de gene die echt gefaald heeft is toch wel de trainer.

Al zou die vent nou is een keertje naar VI gaan kijken daar vertellen ze alleen maar dingen die kloppen.

Het is toch te gek voor woorden dat de topscorers van duitsland en engeland volgens bertje niet samen in de spits kunnen spelen.

Zelfde geld voor de buitenspelers. robben op links en liever dan nog Narsingh op rechts dan ibi die niet begrijpt dat als je een heel seizoen niet hebt gespeeld je niet fit kan zijn en hij begrijpt niet eens wat het betekent wat wedstrijdritme is. Kom op man en dat speelt bij barca.....

Bommel der uit was zooooo beroerd en dan zie je weer hoe hoog die zit bij bert. Hij speelde slecht, kreeg geel, voegde niks toe en nog haalt hij de goed spelende de jong eruit omdat zijn schoonzoon moet blijven staan.

ik vond sneijder samen met van Persie de grote mannen gister er word weer gezeken op van Persie dat hij niet scoorde maar in dit systeem met deze spelers kan hij gewoon niet in de spits. al zijn 1e aannamen waren subliem (behalve dat eene monmentje dan) elke bal lag gelijk dood op zijn voet. en sneijder bekroonde zijn goede spel met een fenomenale pass.

kortom bert na het EK der uit!

De belangrijkste wissel is die van van Marwijk, ben nu echt helemaal klaar met hem!
Tijdens het WK was het allemaal hosanna..... Not

Het spel van Nederland was toen ook niet om aan te zien, verschrikkelijk.
Ronald de Boer heeft namelijk volkomen gelijk: Een veel te groot psv/feijenoord gehalte binnen de staf. Anders zou van Bommel niet hebben gespeeld en van Persie niet en Vlaar niet. Sterker nog, dan zou Kuyt niet eens bij de selectie hebben gezeten, om over Bouma maar te zwijgen.

Er gebeurt precies wat ik voorspelde: Een weekje en dan is het klaar voor Nederland.
Snel terug naar een bondscoach die wel durft aan te vallen en wel de juiste spelers selecteerd.

Tegen de Duitsers winnen we niet en de Portugese hoogstens een gelijkspel. Tenzij Bert met lef wil gaan voetballen.

Stekelenburg
Vd wiel
Heitinga
Vlaar
Willems
De jong
Affelay
Sneijder
Robben
Huntelaar
Van Persie

De opstelling/tactiek match niet met de kwaliteiten/vorm/fitheid vande spelers op dit moment....dan moet je flexibel kunnen zijn en je elftal aanpassen. Het gaat erom dat het maximale gehaald wordt uit het spelersmateriaal en als je ziet dat bijv een van der Wiel slecht speelt en dit seizoen weinig gespeeld heeft kun je wel willen dat hij doorstoomt naar rechtsbuiten maar dat werkt niet...

Willems werd ook meerdere malen voorbij gelopen zijn tegenstanders, ik hoor iedereen er zo lovend over doen??? ik bedoel hij heeft geen wanprestatie neergezet maar goed vond ik het zeker niet..

Bert, alsjeblieft, zet Huntelaar erin i.p.v. van Persie.
V. Persie in Oranje is niks, zet v. Persie anders op de plaats van Afellay of Robben die ook speelden als een natte krant. Wat mij ook opviel dat het leek of ze er bij oranje conditioneel helemaal doorheen zaten.
Vooral op het middenveld, waar vooral de 2e helfd de jong en van bommel bij vlagen helemaal werden overlopen. Daarnaast speelde van der wiel met zn arrogante kop ook dramatisch...

Van Persie moet gewoon in de basis blijven, zijn veldspel was gewoon goed. Huntelaar moet erbij om de druk wat van de 2 af te nemen. Hij moet wel duidelijke instructies meekrijgen om zich niet te bemoeien met het veldspel want dat kan echt niet op dit niveau.

Het is allemaal beetje vanuit de hoogte door de fans....

Al die landen zijn daar om Europees Kampioen te worden...

Als Nederland verliest hebben ZE slecht gespeeld.

Spelen ze goed hebben WE gewonnen.

De enige reden waarom Nederland heeft verloren is omdat de rest van de landen nationalistisch zijn, ze hebben een grote trots en vechten voor hun vaderland. Dit gebeurt niet bij het Nederlands elftal, ze spelen alsof ze voor een goed doel voetballen.

Bovendien is Bert v Marwijk een kluns op tactisch gebied. Affelay had nooit mogen spelen, Robben op de verkeerde flank, té verdedigend middenveld met De Jong en v Bommel, laatstgenoemde zou niet eens meer mogen uitkomen voor het nationaal elftal.

10 juni 2012 om 16:15

en daarom wil iedereen er zo graag bij zijn en daarom accepteert Huntelaar zijn bank-rol en daarom gaat Kuyt vol trots rechtsback spelen, je praat onzin

10 juni 2012 om 19:02

En daarom lopen ze erbij als zoutzakken die nog te moe zijn om 1 stap extra te zetten. Jij praat onzin, maat.

Kuyt is niks anders gewend dan overal te spelen, waar heb je het over man. Kuyt zwerft overal op het veld, die man zou zelfs keeper willen spelen als het kon.

/zucht.

wat mij betreft had robben gisteren gewisseld moeten worden en van persie er ook uit. Die jonge (persie) presteert gewoon niet in oranje. Ik blijf er bij dat het een super voetballer is maar het komt er gewoon niet uit in oranje, beetje hetzelfde verhaal als bij seedorf. De hele aanval was gisteren om te huilen. Veel te statisch waardoor robben keer op keer voor eigen succes ging, al dan niet moest gaan. De wissel vd vaart voor de jong was goed maar ik had van persie en robben eruit gehaald en huntelaar en narsingh erin gezet. Vond vd wiel ook erg matig is mss 1 keer over de middellijn geweest. Heitinga die zich als een kleuter laat uitkappen bij de goal was ook echt om te huilen. Willems had het een keer lastig tegen rommendaal voor de rest redelijk gespeeld, wat mij betreft de beste vd verdediging gisteren. Tegen duitsland gewoon een keer ballen tonen bert en gewoon v persie op de bank zetten. Huntelaar scoort gewoon makkelijk in oranje (eigenlijk overal) en van persie bakt er gewoon niks van. Bij arsenal super maar in oranje niet.
Gelukkig waren duitsland en portugal ook niet top gisteren. Een gelijkspel tegen duitsland en winst tegen portugal dan ben je ook door, mits denemarken de overige wedstrijden verliest. Maar goed of we dat halen is een tweede

stekelenburg
vd wiel
heitinga
vlaar/matthi
willems
v bommel
vd vaart
robben/narsi
sneijder
afellay
huntelaar
10 juni 2012 om 16:07

March@ goed gezien dat de Jong eruit moet in ieder geval.!!!

Zo moeten ze starten

Wat is het toch irritant, als Nederland gewoon een degelijke (niet goede per se) verdediging zou hebben gehad dan kwamen we deze poule fluitend door, daar ben ik zeker van. Alleen hebben we nu een team dat gewoon geen fundering heeft achterin, en dat heeft gevolgen voor alle andere linies.

Dat NL statisch overkomt is denk ik ook hier de reden van, het is niet anders. We hebben gewoon te accepteren dat we een klein land zijn waardoor we niet de luxe hebben om continu alle linies goed bezet te hebben. Eeuwig zonde overigens, want met onze voorste linie kunnen we elk land op de knieën krijgen.

Iedereen kan klagen en schreeuwen wat ie wil maar van marwijk komt woensdag gewoon weer met exact dezelde opstelling op de proppen
En dat is het 'm dus, hij had na het vorige WK meteen moeten stoppen, hij kan de de groep niet genoeg motiveren om over het tactische gebeuren maar te zwijgen

Even voor de mensen die Oranje nu weer gaan dekken. Nederland heeft gisteren alleen kansen gecreëerd doordat Sneijder de hele tijd perfecte steekballen gaf. De rest van de kansen waren afstandsschoten, omdat Oranje totaal niet wist hoe ze moesten voetballen. De kritiek is in mijn ogen meer dan terecht. Oranje denkt het allemaal wel te kunnen en ze denken ook dat we een wereldelftal hebben, maar ondertussen loopt het niet en hebben we nog steeds een tactiek waar ik niks van snap. We willen op de helft van de tegenstander spelen en we willen balbezit hebben, maar we spelen met een counter opstelling. Wil je spelen zoals ik net zei, dan moet je Huntelaar en v.persie in de spits zetten. Dan zet je daar twee vleugelspitsen bij die voorzetten geven en dan heb je Sneijder voor de creativiteit. Nu moet je eigenlijk op de counter spelen en dit hebben we gister ook gezien. De enigste kansen werden gecreëerd doordat Sneijder een dieptebal gaf.

Oranje heeft gewoon een groot probleem dat we nu al jaren een systeem spelen die solide is, maar waar de spelers alles behalve tot hun recht komen. Ik zal er dan ook niet om rouwen dat v.marwijk weggaat. Ik heb liever een trainer die durft aan te vallen en die de spelers ook logisch neerzet, of beter gezegd die een systeem bedenkt op basis van zijn spelers en niet of wat de coach graag wil. Overigens vind ik v.marwijk verder een uitstekende bondscoach. Hij houdt vast aan zijn spelers, schept altijd vertrouwen (in dit geval misschien wel iets teveel) en hij is altijd rustig. Jammer dat hij vasthoudt aan het spelsysteem, anders was het denk ik de perfecte bondscoach voor de komende 10-20 jaar.

Nederland was gewoon zwak tegen Denemarken, ze moeten die opstelling gewoon gaan veranderen zet Van Persie en Huntelaar moeten allebei spelen of Huntelaar in de spits, heb lopen ergeren aan hem. Ik denk dat iedereen het met mee eens is als dit de opstelling word

Steek
van Der Wiel
Heitinga
mathijsen
Willems
Van Bommel
Sneijder
Narsigh
Van Persie
Robben
Huntelaar

Van Marwijk houdt stug vast aan 433, misschien is het toch beter om de speelstijl aan je spelers aan te passen. Het zag er gisteren ondanks de vele kansen vooral onherkenbaar uit, het veld was te groot en spelers niet scherp. Als je 2 van zulke topscorers hebt dan moet je ze allebei laten spelen.

Als we nog doorkomen krijgen we waarschijnlijk Rusland in de volgende ronde= erg lastig.

y dit is mijn opstelling :

4-4-2 Hierdoor heb je meer balbezit en dat is wat nederland moet doen omdat de verdediging niet al te goed is en we dus gevaar hebben bij counter atacks moeten we zorgen dat als de aanval misgaat we steeds weer de bal terughebben.. Ook kan je hierdoor meer flexibel spelen door gaten te zoeken(netzoals in spanje-italie)


Met onze verdediging zie ik het niet goed komen tegen duitsland

Stekelenburg
Vd wiel
Heitinga
Vlaar
Willems
Ibrahim
Sneider
van der vaar
Robben
Huntelaar
van persie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren