Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Duitsland stort in: Griezmann schiet Frankrijk naar finale

Laatste update:

Duitsland werd al vier keer wereldkampioen en drie keer Europees kampioen en op het EK van 2016 hoopte de voetbalgrootmacht die balans weer gelijk te trekken. De Duitse droom is vervlogen, want in de tweede halve finale was thuisland Frankrijk met 0-2 te sterk. In de eerste helft werden de Fransen nog compleet van het veld gevoetbald door de Duitsers, maar door een strafschop op slag van rust keerden de kansen. Goudhaantje werd Antoine Griezmann met twee goals; in de finale speelt Frankrijk tegen Portugal.

/

Het gepassioneerde Franse volk geloofde vurig in de titel in eigen land. In de kwartfinale werd IJsland met speels gemak van het veld geveegd en Duitsland moest het in de halve finale ook nog eens doen zonder Mats Hummels, Mario Gómez en Sami Khedira. De plek van de laatste werd ingenomen door Bastian Schweinsteiger, die zijn 38ste wedstrijd op een groot toernooi speelde (EK en WK) en daarmee alleen koploper werd voor Miroslav Klose.

Dat Duitsland ondanks de wisselingen alsnog een ijzersterk team op de been kon brengen bleek wel uit de eerste helft. Frankrijk begon weliswaar wat beter en kreeg een kans via Griezmann, maar na tien nerveuze minuten nam Duitsland het heft stevig in handen. Frankrijk, dat op twee mislukte vrije trappen van Dimitri Payet na geen enkel gevaar meer stichtte, werd teruggedrongen op de eigen helft. Thomas Müller, Emre Can en Toni Kroos kregen kleine kansen, maar de Franse sluitpost Hugo Lloris stond zijn mannetje.

/

Duitsland had in het eerste bedrijf liefst zeventig procent balbezit, maar liep op slag van rust in het mes van de Fransen. Bastian Schweinsteiger ging na een makkelijk weggegeven hoekschop met zijn hand naar de bal en Nicola Rizzoli legde de bal op de stip. Griezmann verschalkte Manuel Neuer van elf meter (0-1) en voor Duitsland was het pas het tweede tegendoelpunt op het EK. Ook het eerste tegendoelpunt kwam voort uit een na een handsbal gegeven strafschop.

De Duitse voetbalmachine bleek door dat doelpunt danig van de wijs gebracht. Het balbezit was er ook na rust nog wel, maar gevaarlijke momenten kon de ploeg van bondscoach Joachim Löw nauwelijks creëren. Door de aftocht van de geblesseerde Jérôme Boateng werd die Mannschaft in verdedigend opzicht een stuk kwetsbaarder voor een counter. Een kwartier voor tijd had dat fatale gevolgen: na uitstekend voorbereidend werk van Paul Pogba prikte Griezmann binnen voor zijn tweede. Wat Duitsland in de slotfase ook probeerde, de bal wilde er maar niet in. Zo redde Lloris majestueus op een kopbal van Kimmich.

Frankrijk wint de finale van Portugal

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind dat ze die schorsingen voor halve finales echt moeten afschaffen. Zo zonde dat je een Hummels en een Gomez niet schiet schitteren in een spetterende halve finale tegen Frankrijk.

*edit - wist niet dat Gomez geblesseerd was.

7 juli 2016 om 22:54

Gomez was geblesseerd maar inderdaad hummels zijn gele kaarten waren ook geen gele maar ja

7 juli 2016 om 22:55

Gomez, khedira, hummels en boateng er niet. Frankrijk die met zoveel kwaliteit en klasse met 10 man voor het doel gaan staan en Duitsland die z'n kansen niet benut en counters en penals tegen krijgt. Tja zonde zonde..

7 juli 2016 om 22:59

Boateng speelde gewoon hoor alleen werd in de 2e helft gewisseld i.v.m. een blessure.

7 juli 2016 om 23:01

En boateng er uit bedoelde ik* maar die is zo belangrijk die howedes won geen een duel in de lucht

7 juli 2016 om 23:13

Waarom is dit een excuus maar is het voor Oranje nooit een excuus wanneer bijvoorbeeld Strootman, De Vrij, Vlaar Robben en Sneijder geblesseerd zijn?

7 juli 2016 om 23:14

da kunt ge ookvan italia zeggen...wij misten veratti,marchisio,de rossi,candreva tegen duitsland....anders hadden we die manschaft ook af gemaakt....

7 juli 2016 om 23:46

Frankrijk miste; benzema, valbuena, laporte, sakho, varane. En dat het hele toernooi al!

8 juli 2016 om 00:01

@ Maddmaxoz

De meeste spelers die jij opnoemt zouden niet eens in de basis staan.

8 juli 2016 om 00:12

Dat is niet waar! Varane is de regisseur in de Franse verdediging. Valbuena was voor de sextape affaire de meest gebruikte speler van les bleus, benzema behoeft denk ik geen uitleg?

8 juli 2016 om 00:17

Droom verder 😂

8 juli 2016 om 00:34

Bwah. Weet ik niet. Maar de spelers die er nu staan doen er niet voor onder.

Behalve dan met Benzema.

Maar die staat op 0 doelpunten in 6 EK wedstrijden.

8 juli 2016 om 02:04

Vlaar is geen basis speler meer bij oranje.

8 juli 2016 om 08:59

Verratti ook nog

8 juli 2016 om 09:00

Oh nee....ben net wakker

8 juli 2016 om 10:27

@maddmaxoz
Vergeet Zouma niet! Benzema en Sakho hadden zeer waarschijnlijk in de basis gestaan!

7 juli 2016 om 22:56

Gomez was geblesseerd, geen gele kaart.

7 juli 2016 om 22:57

Byebye Deutsche, Kroos was erg goed vandaag! Hopelijk ben je snel weer in Madrid want er komt een zwaar seizoen aan

7 juli 2016 om 22:57

Belachelijk idee. Waarom dan niet gele kaarten helemaal afschaffen?

8 juli 2016 om 12:06

Misschien V Basten's idee van tijdstraffen invoeren.

7 juli 2016 om 22:59

Dan kan in de kwartfinale dus gewoon iemand trappen hoeveel je wilt zonder gevolgen. Leuke regeling is dat.

7 juli 2016 om 23:00

Ik vond Rizoli ook erg ongelukkig fluiten en op beslissende momenten in het voordeel van Frankrijk. Zo had Kroos een strafschop moeten krijgen in de eerste helft en sloeg die tweede vrije trap op metertje of 30 ook nergens op.

Verder was het gemis van een echte spits bij Duitsland cruciaal in deze wedstrijd. Voorzetten of mogelijkheden daarop waren er voldoende maar ja zonder echte spits wordt dat lastig.

7 juli 2016 om 23:00

Gomez is volgens mij geblesseerd. Je kunt het ook doen net als in de Copa waar heel weinig wordt gefloten maar ik betwijfel of de Europese spelers daar wel mee om kunnen gaan.

7 juli 2016 om 23:03

Italie ligt uit het toernooi door duitsland en in de halfe finale fluit een italiaan duitsland-frankrijk. Dit had de fifa beter anders kunnen doen.

7 juli 2016 om 23:03

als je leest dat anderen al hebben gezegd dat gomez geblesseerd was, waarom moet jij het dan nog een keer sturen?

7 juli 2016 om 23:09

Is gomez geblesseerd?

7 juli 2016 om 23:11

Toen ik het las waren er nog geen reacties. Ik snap niet waarom het je dwars zit???

8 juli 2016 om 00:02

Gomez geblesseerd? Dacht gepasseerd

8 juli 2016 om 07:58

Ik neem aan dat je de UEFA bedoelt.

8 juli 2016 om 09:12

Gew goed gefloten, terechte penalty en trapte niet in schwalbes van Duitsland

8 juli 2016 om 07:32

Hzo dat is echt gek wat je daar zegt als die speler graag wou spelen nou dan moet ie meer opletten en als hummels erbij was hadden ze alsnog verloren. En het is gewoon een regel.

8 juli 2016 om 14:15

Eigen schuld, dan moet je maar geen geel pakken..

Wat een belegering van Duitsland. Frankrijk heeft een voetballes gekregen maar betekent niet altijd de winst. Frankrijk kwam nauwelijks van hun eigen veld. Frankrijk als we naar deze wedstrijd kijken niet verdiend in de finale. Boateng moet beste speler van de toernooi worden gekozen of griezmann. 1ste helft was er geen penalty voor kroos door pogba? en dan die hands van sweini goeie beslissing maar rizorri of whatever was wel niet goed terwijl hij normaal een zeer sterke scheids is. De 2de goal defensieve fout van kimmich zeer jammer want hij speelde een goeie pot. Duitsland had de betere kansen en verdiende om door te gaan maar ja dat is voetbal. Portugal en frankrijk beide onverdiend door in de finale. Ik weet wel wie ik ga kiezen Quaresma dus portugal hahaha.

7 juli 2016 om 22:57

Niet alleen Kimmich, wat was Mustafi aan het doen? Duitsland miste trouwens een spits Muller is helemaal uit vorm.

7 juli 2016 om 23:22

niet alleen Kimmich en mustafi. Ook howedes die zon bal aan kimmich geeft. gewoon wegwerken!!

7 juli 2016 om 23:25

Hahah Neuer moest eigenlijk ook gewoon in zijn goal blijven staan.

7 juli 2016 om 23:03

3 geworden in een makkelijke groep. Tegen kroatie in de laatste 16 door de laatste minuten verlenging dankzij quaresma. Kwartfinale door op penalty's dankzij sanches en quaresma (ahhahahah ik ben maar aan het dollen over quaresma niet serieus nemen aub) halve finale ronaldo tegen wales omdat hij Quaresma omhelsde . Ze hebben maar 1 wedstrijd gewonnen en zijn in de finale. Dat noem ik niet verdiend ze zijn wel verdedigend sterk en zijn gelukkig 3de geworden in hun groep anders waren ze vernietigd.

7 juli 2016 om 23:17

Ja en in de knock out fase? Ik maak geen grapje als ik niet van quaresma hield zou ik nog niets naar de knock out fase wedstrijden van portugal gekeken hebben. Inderdaad groepswedstrijden waren ze ongelukkig maar in de knock out fase waren zij wel gelukkig. Ik wil dat quaresma die trofee kan tillen. Maar even zeggen dat griezmann echt een boss is. In 1 ek is die bijna op hetzelfde aantal als platini. Als ik me niet vergis 3 goals verschil. Zeer geweldige ek van hem. Als portugal een kans wilt maken moeten ze fysiek giroud pesten en goed verdedigen.

7 juli 2016 om 23:29

Je begrijpt 2 verschillende dingen niet: geluk hebben in wedstrijden betekend niet dat het onverdiend is. Portugal heeft best een ok indruk gemaakt op mij, Frankrijk viel me behoorlijk tegen alleen tegen IJsland niet maar het blijft met alle respect IJsland. Maar goed dit is en blijft een toernooi. Als je er niet tegen kan dan kan je net zo goed niet kijken. Ik had ook liever Belgie - Duitsland gekeken zondag maar goed dit is verrassend en toch wel weer leuk ergens.

7 juli 2016 om 23:00

Hoezo is er het onverdient dat portugal en frankrijk in de finale staan. Ze hebben gewoon netjes hun wedstrijden gewonnen. Of gaat het mooiste voetbal tegenwoordig door?

7 juli 2016 om 23:03

Portugal heeft zijn wedstrijden netjes gelijkgespeeld. Precies wat er mis is met het voetbal. Ik wil nieuwe regels die het voetbal aantrekkelijker maken. Het is nu puur effectbejag. Dood- en doodsaai om naar te kijken. Voetbal hoor je te spelen om te winnen. Regels moeten teams aansporen aanvallend te spelen.
De Chelseabus heeft inmiddels vele kleuren en namen gekregen.

7 juli 2016 om 23:41

Portugal heeft gewoon gewonnen anders stonden ze niet in de finale. Hoezo telt een winst in de verlenging minder dan een winst in 90 minuten (gister gewoon 2-0 in 90 maargoed).

Echt belachelijke reacties hier soms, dan had Duitsland ook niet hier horen staan vandaag. Soms zit het mee en soms tegen maar een winst is een winst.

8 juli 2016 om 00:28

Merk je niet wat er fout is aan je comment? Voetbal is niet om de supporters te vermaken. Het is voor de spelers een echt beroep. Zij hebben de druk op hun schouders om niet te verliezen. Het kan hun daarom geen reet schelen of er met lelijk voetbal gewonnen wordt.

8 juli 2016 om 00:32

Een verlenging of penalties telt officieel als een gelijkspel.

7 juli 2016 om 23:01

BJK-Q7
Ik vind niet dat je van voetballes kan spreken. Als we 1 les uit dit EK kunnen trekken is dat verdedigers zich beter hebben ontwikkeld dan aanvallers. Verdedigend voetbal is vele malen effectiever. En ik vind het verschrikkelijk.
Ik kan niet wachten tot de eredivisie weer begint. Naieve fouten en leuk aanvallend voetbal. Het voetbaltijdperk gaat een donkere tijd in, waarin effectiviteit boven attractiviteit gaat. Jammer, maar gelukkig hebben we het spectakelparadijs de Eredivisie nog.

7 juli 2016 om 23:13

Ach hou op. Als het zo'n spectakelparadijs is, dan zitten voetballiefhebbers uit de hele wereld zeker vol spanning te wachten op de Eredivisie zeker?

7 juli 2016 om 23:19

Het is attractief, het is interessant en het is zeker niet zo saai als andere competities.
Voetballiefhebbers kijken vaak naar de beste teams. Dat is logisch. Ik kijk naar de spectaculairste wedstrijden. En die zijn te vinden in Nederland. Noem een andere competitie waar het elk jaar een gekkenhuis is wie kampioen wordt? Waar zo aanvallend wordt gespeeld? Waar degradatiekandidaten niet vol op de verdediging spelen wanneer ze tegen een grotere club moeten?
Veel plezier met kijken naar duurbetaalde spelers. En ja het is weleens mooi wat ze laten zien. Maar in de Eredivisie is elke wedstrijd bijna interessant. Fijne avond.

8 juli 2016 om 02:21

Het is traag, voorspelbaar, en amateuristisch. Daarnaast lijkt het wel alsof het voor de lol gespeeld wordt.

7 juli 2016 om 23:02

So true. Duitsland was een paar klasses beter. Heb me ook geërgerd aan de commentator, tot de penal was Frankrijk zogenaamd nergens met slechts 30% balbezet. Tegen het einde was het de volle verdienste van Frankrijk dat ze door door gaan.. Sorry hoor maar als Duitsland de kansen had benut was het 6-2 geweest

8 juli 2016 om 09:16

Als.als.als koop je niks voor en wat heb je aan balbezit als je niet scoort

7 juli 2016 om 23:04

Toch HET grote probleem van het hedendaagse voetbal. Veel ploegen gooien de boel achterin dicht en hopen maar dat er toevallig 1 in vliegt. Allemaal prima, maar dat is niet de reden waarom ik als neutrale toeschouwer dit EK de TV aanzet om een wedstrijd te gaan kijken. Het is ook gewoon laf en mag eigenlijk geen voetbal genoemd worden.

Ben inmiddels echt moe van dat resultatenvoetbal. Kijk tegenwoordig liever naar de Jupiler League dan een gemiddelde Champions League-wedstrijd. Alleen Barcelona, Real Madrid, Dortmund, PSG en Bayern willen tegenwoordig nog voetballen (misschien zie ik er nog een paar over het hoofd). Ben er inmiddels wel klaar mee, eigenlijk.

Dit gaat ook de eerste finale in een eindtoernooi worden die ik niet wil zien. Beiden hebben naar mijn manier van voetbal-intellectie niets in de finale te zoeken en beiden spelen een slecht EK waar geluk toch flink de boventoon voert. Dit is echt veruit het slechtste EK dat ik ooit heb gezien. Als ik dit zo zie, staat Nederland er nog niet eens zo slecht voor. Schijnbaar hebben we gewoon pech gehad met een vreemde kwalificatie-poule.

Dan kijk ik toch liever naar ons Nederlanders die graag willen voetballen, naar de Turken die willen voetballen en tot het randje gaan, naar Duitsland dat elke wedstrijd wil domineren, naar Spanje dat altijd het spel wil maken en naar Belgie dat ook dominant voetbal wil spelen.

7 juli 2016 om 23:06

Dit roep ik al een tijdje. Ik hunker naar Eredivisie voetbal. Wat een verademing. Gedreven door de wil om te winnen. Niet door niet te willen verliezen. De opzet van de competitie is er ook wel naar om vooral niet te willen verliezen. Heel jammer, want Portugal had er uit moeten liggen na de eerste ronde. 3e worden van de 4 en dan in de finale komen.

7 juli 2016 om 23:17

Ben het helemaal met je eens. Alles hier in Nederland ademt voetbal zoals ik het graag zie. Gewoon willen voetballen voor de winst en inderdaad, zoals jij zegt, niet willen voetballen om niet te verliezen!

7 juli 2016 om 23:44

Dat dacht ik tot het anti-voetbal ineens een grote hype werd. Sinds dat de standaard is, heb ik hernieuwd respect voor de Nederlandse competitie gekregen. Voetbal zoals ik het graag zie. In het buitenland kan ik alleen genieten van Bayern, Dortmund, Arsenal, Real Madrid en Barcelona.

8 juli 2016 om 02:19

Als ze hadden veloren na de groepsfase waren ze niet in de finale gekomen!

7 juli 2016 om 23:40

Wedstrijd wordt natuurlijk volledig beslist door de falende scheidsrechter. Penalty vond ik belachelijk en bij Dd tweede goal wordt er natuurlijk een ivertreding gemaakt op de keeper. De penalty heeft de hele wedstrijd kapot gemaakt.

8 juli 2016 om 00:15

Falende scheidsrechter.. omdat ie fluit voor een handsbal wat hands was en niet fluit voor een overtreding wat geen overtreding was.. Interessant. Die overtreding op Kroos moet ik overigens nog eerst terug zien.. voor zover ik het nu heb gezien vond ik het geen penalty, maar ik kan dat nu niet met zekerheid zeggen.. ik wil eerst ff in alle rust kunnen terugkijken.. Dat zou dan mogelijk 1 fout zijn.. 1 hele fout, nou poe poe.

8 juli 2016 om 00:59

Toch vraag ik me af waarom je omhoog springt en dan je arm helemaal omhoog steekt.
Duitsland verliest door persoonlijke blunders.

8 juli 2016 om 00:20

Hahaha Portugal was toch duidelijk beter dan Wales...

8 juli 2016 om 02:08

Onverdiend in de finale? Je weet wel dat je een reeks wedstrijden moet doorstaan om in de finale te komen?

8 juli 2016 om 07:33

Dat van kroos was geen penalty werd amper aan geraakt en toen viel hij wel heel theater achtig nietwaar?

8 juli 2016 om 09:00

Kroos werd gewoon duidelijk geraakt en verspeelde mede daardoor de bal. Vreemde is dat een paar minuten later Mahrez een vrije trap kreeg voor iets dat in eerste instantie een vergelijkbare overtreding leek en in de herhaling een duikeling was.

Een herhaling van de halve finale van 4 jaar geleden, tegen Italie: alle statistieken in het voordeel van de Duitsers, behalve de 2-0 score...

7 juli 2016 om 22:56

En een scheids die twijfelachtig floot...

7 juli 2016 om 23:02

Ach. Ga het nu niet weer op de scheids gooien.

7 juli 2016 om 23:04

Was gewoon 100% een penalty. Kan je niet ontkennen. Die hand hoort daar niet klaar.

7 juli 2016 om 23:17

De scheidsrechter maakt volgens mij meerdere beslissingen die de wedstrijd kunnen beïnvloeden

8 juli 2016 om 06:53

En met Super Mario in form

Ik gun Pogba de EK titel, begon anoniem maar groeide venijnig in de wedstrijd, mooi hoe hij Mustafi dolde en de assist verzorgde, het is hem gegund, nederige jongen, altijd hard werken, steeds zich nog willen bewijzen, knap! Moet hij nog verbeteren? Ja zeker! Is hij al top gezien zijn leeftijd en met datgene dat hij nu al brengt? Ja zeker! Griezmann dan, die is echt absolute wereldtop, staat er altijd sinds dit seizoen in de grote ontmoetingen, was vandaag autoritair, met de klasse van een Franse kunstenaar en de werklust van een noeste mijnwerker, wat wilt een voetbalfan nog meer? Loopt voor zijn land alsof er geen morgen is, en dat terwijl het zo'n getalenteerde snaak is, zelden gezien.

7 juli 2016 om 22:58

Ik denk juist dat Portugal het EK wint. Frankrijk kunnen ze hebben met een beetje anti-voetbal. Duitsland niet.

7 juli 2016 om 23:05

Frankrijk heeft Duitsland net verslagen met anti-voetbal. Wordt een leuke finale.

7 juli 2016 om 23:05

Tuurlijk zeg jij dat, kijk je afbeelding lol.

8 juli 2016 om 00:20

Anti voetbal.. ik hoor steeds meer mensen roepen dat anti voetbal een trend/hype is.. Maar ik heb toch sterk het idee dat alles wat niet overeenkomt met Barca voetbal wordt neergezet als anti voetbal.. Frankrijk zat qua schoten aardig op gelijke hoogte met Duitsland en was op momenten de betere ploeg, als Giroud of een geweldig afstandsschot had gehad of meer snelheid dan had Frankrijk zelfs met 4 - 0 gewonnen.. Maar goed, noem het maar anti voetbal, maar dan heb ik een nieuwe voor je.. Duitsland speelde anti slim voetbal. Frankrijk heeft verdiend gewonnen.

8 juli 2016 om 00:43

Met anti-voetbal doelen de meesten natuurlijk op counter-, leun-op-je-verdediging- en lange-ballen-4-life-voetbal. Ronduit alles wat niet op voetbal lijkt. Staat dus los van de statistieken en het zegt verder ook helemaal niks over onverdiend of verdiend winnen.

Frankrijk speelde countervoetbal. Ze loerden in plaats van het initiatief zelf te nemen. Niks mis mee als je kwalitatief minder bent dan je tegenstander. Als het werkt, dan win je en is het waarschijnlijk ook gewoon verdiend.

Het enige wat ik me afvraag is hoe diep Portugal en Frankrijk zichzelf zullen gaan ingraven. Naja, hoe diep ze ook gaan; ik hoop niet dat ze in elkaars reet verdwijnen. Dat zou een hele slechte wedstrijd opleveren.

8 juli 2016 om 01:38

Het gaat mij om hoe aantrekkelijk een wedstrijd is freshprince. Ik hou van wedstrijden die op en neer golven. Waar de ene na de andere gebeurtenis is.
Niet waar na een halve wedstrijd beide teams drie doelpogingen hebben gedaan. Je wil toch wat beleven? Met een Portugal of Frankrijk vandaag zit je een uur te wachten op een kans. Wat is daar de lol nou aan?

7 juli 2016 om 22:59

Mooi gesproken Delpiero! Ik zie Pogba graag naar Madrid komen! Perez haal deze geweldenaar binnen! We wachten op Galacticos

7 juli 2016 om 23:03

Ik gun het Pogba ook wel om de EK titel te pakken alleen denk ik dat Griezman weer door Ronaldo getroost gaat worden.

7 juli 2016 om 23:07

Griezmann was echt geweldig ja! Dat balbezit mocht dan voor Duitsland zijn, maar Griezmann was daardoor helemaal in zijn element met het counter voetbal van Frankrijk. Was net een topwedstrijd van Atletico tegen Barcelona dan speelt hij vaak net zo goed.

8 juli 2016 om 00:13

Tsja tuurlijk gun jij het pogba pffff zet je bril af man

8 juli 2016 om 07:08

Huh? Wat heeft dat met een bril te maken? Iemand iets gunnen heeft niks met een bril te maken, niets, ik vond Pogba namelijk zwak spelen in het begin, maar hij groeide in de match. Als er iemand is die zijn club/land voorkeur niet in zijn reacties legt ben ik het wel.

8 juli 2016 om 09:08

Hij zegt dat alleen maar vanwege je profiel foto. Lekker laten gaan.

Wat mag Barcelona blij zijn dat ze Samuel Umtiti al voor deze wedstrijd hebben vastgelegd! Was na Antoine Griezmann en samen met Bacary Sagna de beste man op het veld; onderscheppingen, heersend in de lucht, uitstekende passing en verloor bijna geen duel. De Fransen hebben hun ideale elf gevonden en hebben deze wedstrijd verdiend gewonnen. Duitsland kon ondanks het vele balbezit geen gevaar stichten omdat de spelers die dat moesten doen op een verkeerde plaats in het veld aan de bal kwamen. Heerlijke wedstrijd, hopelijk pakt Frankrijk nu ook nog de Europese titel!

7 juli 2016 om 22:57

Geen gevaar stichten? Haha het was juist een al al Duitsland vanavond. Respect dat Frankrijk het als team eruit sleept, maar Duitsland domineerde heel erg hard en had juist veel goede kansen.

7 juli 2016 om 23:00

Duitsland had nauwelijks kansen. In de laatste paar minuten was het nog even gevaarlijk, maar verder machteloos.

7 juli 2016 om 23:02

Amper kansen? Ben je blind, duitsland domineerde de wedstrijd. Frankrijk was alleen de eerste 15 minuten en de eerste 10 minuten van de tweede helft dominant. De rest was duitsland veel en veel beter

7 juli 2016 om 23:03

Nog een keertje kijken als ik jou was.

7 juli 2016 om 23:03

Begin me steeds vaker te ergeren aan het gemak waarmee een term 'domineren' wordt gebruikt. Duitsland had vandaag verreweg het meeste balbezit, maar deed daarmee ontzettend weinig. Vaak was het Thomas Müller die op de flank aan de bal kwam, terwijl je hem juist in de zestien wil hebben. De bal werd net zo lang rondgespeeld tot er een opening was om de voorzet te geven, die met speels gemak verdedigd kon worden door Sagna, Umtiti, Koscielny of Evra. Dat is niet domineren, dat is in de val lopen doordat je te graag de bal wil hebben. De vleugelverdedigers van Duitsland stonden erg hoog op het veld, dat is geen domineren; dat is juist hun zwakte geweest.

Overigens zijn dit geen statistieken waaruit blijkt dat Duitsland 'domineerde'; 17 schoten, 6 op doel. Frankrijk schoot 15 keer, waarvan 7 keer op doel. Kom zeg, dat je de bal hebt betekent niet dat je een wedstrijd domineert. Als je 'domineert' krijgt je tegenstander nauwelijks kansen, ditmaal schoot de tegenstander zelfs vaker op doel!

7 juli 2016 om 23:10

Frankrijk had veel zondagsschoten en vrije trappen die kansloos waren, duitsland voorzetten rakelings naast, tegen de lat en paal. Geweldige reddingen van lloris. Dit terwijl neuer letterlijk behalve twee vrije trappen niks hoefde te doen

7 juli 2016 om 23:12

Kopbal van Howedes rakelings over, tja das niet op doel, Sane rakelings voorlangs, tja niet op doel. Duitsland heeft veel meer grote mogelijkheden gehad dan Frankrijk om te scoren. Maken het zelf niet af en dus verlies je terecht, maar doe niet alsof Duitsland niet tot kansen kwam.. Frankrijk kreeg veel ruimte en kwam er effectief uit met ruches van Griezmann wat af en toe een schot werd, verder nog een aantal vrije trappen enzo, maar alsof die zoveel hebben gecreëerd met veldspel. Duitsland speelde met name de eerste helft gewoon erg goed en had daar al eerder door moeten drukken en moeten scoren.

7 juli 2016 om 23:13

Wat Ljax zegt dus, als je het daar niet mee eens bent houdt de discussie op.

7 juli 2016 om 23:31

Beetje makkelijk dit. Zullen we anders voor het gemak even de schoten van Griezmann, tweemaal de (zo goed als) een-op-een van Giroud (die hij ongelooflijk slecht uitspeelde) en de kansen van Payet even vergeten? Als we het dan toch over zondagsschoten hebben, hoe noem je dat schot van Kimmich dan?

Even zonder grappen, natuurlijk weet ik dat Frankrijk niet de betere ploeg was. Maar om de wedstrijd van Duitsland 'domineren' te noemen gaat me veel te ver. Duitsland was in twee fasen de betere ploeg en kreeg toen de betere kansen, maar daarbuiten profiteerde Frankrijk optimaal van de ruimte die de Duitsers (door hun vele balbezit) lieten liggen in de omschakeling.

7 juli 2016 om 23:36

Het eerste schot van Duitsland op doel in de tweede helft was in de 92e minuut.

7 juli 2016 om 23:47

Rakelings naast of tegen de lat is anders wel erg dichtbij

8 juli 2016 om 00:34

Helemaal mee eens! Rondtikken zonder voor de goal te komen is niet domineren. 20 keer goed pasen en dan in de voeten van de tegenstander of een mislukte voorzet is gewoon waardeloos en speelt Frankrijk in de kaart. Duitsland heeft de verkeerde taktiek gehanteerd en low een fout gemaakt door maar 1 spits mee te nemen. Die vandaag geblesseerd was maar in de andere wedstrijden vaak de wedstrijd open brak door een pass of goal.

8 juli 2016 om 00:38

Guaporta ik geef voorbeelden om aan te tonen dat statistiek alleen niet aan kunnen geven hoe gevaarlijk een moment is, niet om duidelijk te maken dat Frankrijk geen kansen had.

8 juli 2016 om 00:45

Ben ik ook wel met je eens; statistieken geven echt niet het hele spel weer. Vond het alleen nodig om te reageren op het aspect 'domineren' in je reactie. Hoor die term de laatste tijd veel vaker dan me lief is, terwijl degenen die de term gebruiken (niet per se jij) niet precies weten wat zo'n term betekent.

7 juli 2016 om 23:00

Welke wedstrijd heb jij gekeken?

Was gewoon enorme pech dat Duitsland niet scoorde.

Umtiti werd trouwens ook een aantal keer geklopt in de lucht. Viel bijna nog een doelpunt uit. Maar dat heb je zeker ook gemist?

7 juli 2016 om 23:02

Oh, oh. Jij bent ook zo goed in het verheerlijken van Barca spelers. Umtiti ging paar keer de mist in. Dat de goal niet voel had meer met de onkunde van de Duitsers te maken dan verdedigend werk van Fransen.

7 juli 2016 om 23:09

Was ook geen perfecte wedstrijd, had ook in de eerste helft (toen Duitsland beter in de wedstrijd begon te komen) veel last van de slechte samenwerking met Patrice Evra. De linksback stond heel vaak helemaal aan de buitenkant z'n man af te dekken en liet daarmee een gat vallen aan de linkerkant van het centrum. Als Umtiti had aangesloten was er weer een gat gevallen in het centrum, waardoor Matuidi weer erg defensief moest gaan spelen om dat gat op te vullen. Verder heb ik niet veel fouten van Umtiti gezien, stond twee keer niet goed gepositioneerd; meer niet.

7 juli 2016 om 23:02

Heb jij een andere wedstrijd zitten kijken? Duitsland heeft volgens mij wel 10 goede kansen gehad. Frankrijk bakte er heel weinig van alleen het resultaat was goed.

Pogba was op de assist na ook heel matig maar ja als je 2-0 wint, speel je vaak opeens een stuk beter

7 juli 2016 om 23:03

Vond Kos en Sissoko ook erg sterk.

Griezmann voor Ballon d'or?

7 juli 2016 om 22:57

ja verdiend het meer als Pogba

7 juli 2016 om 22:58

Gast heeft Pogba je gepest ofzo?

7 juli 2016 om 22:58

Lol Pogba. Die komt niet eens in de buurt.

7 juli 2016 om 23:00

Suarez

7 juli 2016 om 23:01

word altijd zo gesproken of Pogba en heeft voor zijn doen niks laten zien op het hele EK

7 juli 2016 om 23:04

Pogba komt niet in de buurt van wie of wat???? Wat is de ballon dohr??? Scoren?? Man dat hele ballon d is een grote grap en moet aangepast worden.

7 juli 2016 om 23:05

ESPN heeft al gezegd dat de ballondor voor 80% naar Cr7 gaat.
Griezman doet het goed maar het zal weer 1.Ronaldo 2.Messi 3.Griezman worden.

7 juli 2016 om 23:11

Waarom komt Pogba niet in de buurt @thebigshow?

8 juli 2016 om 00:49

Davy538

Heb je Pogba ook zien schitteren bij Juventus of ben jij zo eentje die alleen naar Champions league wedstrijden en Ek/wk's kijkt?

7 juli 2016 om 22:59

Nee, Omdat hij een goed EK speelt betekend niet gelijk dat hij de beste speler ter wereld is. Veel mensen hebben een korte termijn geheugen, Suarez was heel het seizoen veel beter dan Griezmann zowel in de CL als La Liga. Dan heb je nog Ronaldo.

7 juli 2016 om 23:01

Suarez beter in de CL? Dat is ver gezocht.

7 juli 2016 om 23:02

Griezmann was ook uitstekend in de PD en CL. Suarez inderdaad nog beter in de PD, maar dan kan zo'n Europees toernooi de doorslag geven. Maar hij zal inderdaad wel naar Ronaldo of Messi gaan.

7 juli 2016 om 23:02

Nebula/ ballon dor is over een heel kalenderjaar.. Niet over speculeren en als iemand hem nu verdient is het Ronaldo wel, en dit is helemaal het EK van Griezman, speelde lekker vandaag, die gaat zeker weggekocht worden binnenkort of volgend jaar

7 juli 2016 om 23:20

Dat Suarez in de CL beter was is de grootste onzin of ben je al vergeten dat Barcelona erin de kwartfinale al uitvloog?
Griezmann was in die dubbele ontmoeting met Barca veruit de beste van de 2, en Suarez had in beide wedstrijden er met rood af gemoeten.
Suarez speelde in 2016 voor de eliminatie tegen Atletico alleen tegen Arsenal, terwijl Griezmaan naast de wedstrijden tegen PSV en Barca ook nog te maken kreeg met Bayern en Real,
Suarez heeft misschien in de PD iets beter gepresteerd, maar voor Uruguay heeft hij nauwelijks gespeeld.

7 juli 2016 om 23:28

Griezmann Veruit de beste? Atletico had niet eens door gemogen! Barca domineerde, het enigste wat Atletico deed was in de eigen zestien hangen.

7 juli 2016 om 23:37

Atletico ging dik verdiend door , Barca werd in beide wedstrijden flink gematst door de scheids., Suarez had er in beide wedstrijden met rood af gemoeten en Iniesta in Madrid ook.

8 juli 2016 om 00:14

@insane wie zou hem moeten kopen dan? Ik denk dat alle topploegen hem niet echt nodig hebben.

7 juli 2016 om 23:01

Beetje vroeg aangezien het een prijs is over een heel jaar niet een paar goede maanden.

7 juli 2016 om 23:05

@Roodje jammer dat je oordeelt zonder voetbal te kijken

7 juli 2016 om 23:01

Ik denk dat CR7 de Ballon d'or pakt. Die gaat de finale net als CL finale beslissen.

7 juli 2016 om 23:10

Zolang Messi en Ronaldo op topniveau voetballen, wint geen enkele speler een gouden bal. Op dit moment staat Ronaldo iets voor op Messi maar er moet nog een heel half seizoen gespeeld worden en wie weet wie er dan voor staat. Top 3 zullen gewoon Ronaldo Messi en Suarez in zitten.

7 juli 2016 om 23:10

Ja op dit moment zeker , Griezmann was goed in de PD en misschien wel de beste speler in de Cl.
Hij maakte toch het verschil tegen Barcelona en Bayern en ook in de finale tegen Real speelde hij ondanks de gemiste strafschop een goede wedstrijd.
En ook voor Frankrijk is Griezmann op dit EK de beste speler van het toernooi.

7 juli 2016 om 23:13

Hoe graag je het ook wilt en ik weet dat er in Nederland altijd naar de underdog gekeken wordt. Griezmann gaat niks winnen zolang Messi en Ronaldo er zijn. Griezmann was ook zeker niet de beste speler in de CL. Misschien voor Atletico, maar zeker niet over het hele toernooi.

7 juli 2016 om 23:25

Het gaat niet over het hele toernooi hè , maar over 2016 . Messi en Suarez verloren al in de kwartfinale van de CL zei vallen sowieso al af , dan houd je Ronaldo en Bale over die misschien het beter hebben gedaan.

7 juli 2016 om 23:30

Ben ik niet mee eens. Barca had gewoon veel pech in die dubbele ontmoeting tegen Atletico. Ik vindt niet dat je het moet beoordelen op een CL. Vooral Suarez was zeer sterk in 2016 en was niet te stoppen. Messi heeft zijn up en downs zoals hij de laatste jaren vaak heeft.

7 juli 2016 om 23:50

Pech ? Barcelona had al het geluk, Atletico kwam in de eerste helft met 10 man te staan, en Suarez had voor dat hij 2x scoorde er ook al lang met rood af gemoeten. Hij trapt Godin overduidelijk na en slaat Filipe Luis in het gezicht. De wedstrijd in Madrid was Atletico gewoon beter , en ook daar had Suarez wegens een overduidelijk elleboog er met rood af gemoeten , net als Iniesta overigens die opzettelijk hens maakt in de eigen 16. Barcelona is in beide wedstrijden ongelooflijk gematst.

8 juli 2016 om 00:58

Dat sommige spelers van Barcelona vies speelde was duidelijk, maar het was zeker niet zo dat Atletico verdiende door te gaan. Hun spel was vroeg scoren en voorderest alleen verdedigen. Dat is ook voetbal en resultaatgericht. Alleen zag je dat het in een finale anders gaat natuurlijk, ook omdat het over 1 wedstrijd gaat ipv 2. Ook tegen Bayern, ze mochten in hun handen knijpen bij die gemiste pingel anders was het zo gedaan.

Maar daar gaat onze discussie eigenlijk niet over, ik denk niet dat Griezmann de gouden bal dit jaar wint. Simpelweg omdat Ronaldo en Messi gewoon nog altijd aan de top staan. Men beoordeelt spelers alleen op een EK. dit hoort niet. Voor het EK was Griezmann een top10/15 speler en nu omdat hij een hoofdrol vervuld voor Frankrijk moet hij in de top 3 gaan staan tijdens de Ballon dor? Vindt dat zo ver gaan altijd en zo opportunistisch.

Ze hadden teveel Turkse sfeer met Emre Can en Mesut Ozil, haha. Iets teveel van het goede. France Portugal.

8 juli 2016 om 00:01

Beter dan nl sfeer, want die was namelijk helemaal niet.

A

8 juli 2016 om 00:35

Ozil is een kurd

8 juli 2016 om 00:59

Een Koerd uit Zonguldak, geloof je hetzelf?

8 juli 2016 om 12:20

Bahtiyar, Ozil is een Turk. Geen onware dingen!

Wat een scheids. Naast de (makkelijk gegeven) strafschop floot hij alles in het voordeel van de Fransen. Ze mochten in elk duel hun handen gebruiken en kwamen er elke keer mee weg. En als ze elkaar omver lopen krijgen ze alsnog de vrije trap mee. Wat een farce.

Griezmann wel een fenomeen.

7 juli 2016 om 22:58

Strafschop was gewoon terecht Schweinsteiger hoort zijn handen gewoon langs het lichaam te houden, hij komt nu hartstikke dom als een soort Superman in.

7 juli 2016 om 23:08

Vond hem heel makkelijk gegeven. Maar dat was ook niet de strekking van mijn verhaal.

7 juli 2016 om 22:58

Het hoogtepunt was het fluiten tegen Muller bij een corner, waar hij werkelijk helemaal niets verkeerd deed. Gemakkelijk en onterecht. Jammer. Voetbal gaat tegenwoordig allang niet meer om de beste 11 technische spelers.

7 juli 2016 om 23:08

Mwah, hij liep bewust tegen Koscielny aan, die grijpt dat aan om te gaan liggen. Enigszins goedkoop maar er valt iets voor te zeggen.

7 juli 2016 om 23:44

Voetbal is nooit gegaan om de beste 11 technische spelers.

7 juli 2016 om 22:58

Scheids was inderdaad dramatisch. Alles wat enigszins twijfelachtig was ging richting de Fransen, laten we het op thuisvoordeel houden.

7 juli 2016 om 23:42

Inderdaad typisch. Zie je in zoveel wedstrijden.

7 juli 2016 om 23:49

Zeker. scheid, was slecht

7 juli 2016 om 23:00

Tja Italiaan he, en welk land heeft Duitsland laatst uitgeschakeld tja ze konden net zo goed clattenburg doen

7 juli 2016 om 23:03

Zie niet in waarom er enige discussie over de penalty moet zijn, je moet geen kopduel aangaan met de hand boven je hoofd. Als hij hem ernaast had gehad dan hadden de Duitsers een punt gehad maar zijn arm kwam boven zijn hoofd uit, alsof hij ermee naar de bal ging.

7 juli 2016 om 23:05

Daarom zeg ik ook naast de penalty...

Hij greep gewoon alles aan om Frankrijk net dat beetje voordeel te geven. Zie je vooral in kleine momenten als je erop let. Gebeurt in zoveel wedstrijden.

7 juli 2016 om 23:36

gewoon 100% hands, geen twijfel over mogelijk. Verder gewoon een verdiende overwinning van Frankrijk.

Het team met het beste (veld)spel verliest, zoals wel vaker in voetbal. Maar goed, dat is ook voetbal. Hij wilde er gewoon niet in voor de duitsers.

7 juli 2016 om 23:01

Ach, zo was dat in 1974 ook. Toen wonnen helaas de Duitsers.

Griezmann geweldenaar!!!!!!!

wat was Pogba alweer weer zo matig

7 juli 2016 om 22:55

Pogba was goed.

7 juli 2016 om 22:58

heb jij toch wat anders gezien.
Griezmann die was goed

7 juli 2016 om 23:03

Griezmann was outstanding. Pogba was goed.

7 juli 2016 om 23:14

Pogba had zowel goede als slechte momenten deze wedstrijd, hij was redelijk vandaag. Niet matig maar ook niet goed.

7 juli 2016 om 23:00

Pogba was zeker niet slecht, welke wedstrijd heb jij gekeken?? Verdedigend sterk met veel onderscheppingen en aanvallend belangrijk bij de 2-0 en had veel goeie acties, passes en won zijn duels

7 juli 2016 om 23:03

de man vam 120 miljoen en heeft hele ek niet eens zijn waarde laten zien. tot nu toe zeg ik er bij

7 juli 2016 om 23:04

Iedereen hier verwacht dat Pogba er 7 maakt en dat die ook nog 4 keer de bal van de lijn haalt ofzo.

7 juli 2016 om 23:07

Het hele middenveld van van Frankrijk was zwaar onder de maat, dat was de voornaamste reden dat Duitsland de eerste helft continu vol de druk erop had. Tweede helft was Duitsland veel rommeliger en konden de spelers van Frankrijk aanvallend iets meer laten zien en zag je ook, eindelijk, een paar dingetjes van Pogba. Gemiddeld was het wel te weinig, vond ik Sissoko vandaag veel belangrijker.

8 juli 2016 om 00:18

Nee hoor word gewoon zwaar over hyped deze man geen inzicht bijna elke pass breed fout ....ja groot en sterk maar never nooit. Zo goed als Zidane ,xavi iniesta Sneijder etc

8 juli 2016 om 00:42

Hangover

Geen een wedstrijd was het zo erg als vandaag hoor, vandaag kregen ze bij tijd en wijlen gewoon voetballes. In de wedstrijden tot dusver was het beste Frankrijk niet nodig, maar deze hadden ze wel echt net zo goed kunnen verliezen. Ik wil niets af doen aan hun overwinning, maar de wedstrijd van vandaag was naar mijn mening niet t vergelijken met de matige voorgaande wedstrijden van Frankrijk. Vond ze nu in ieder geval wel echt spirit hebben, daar waar ik ze de voorgaande wedstrijd toch wel gespannen over vond komen. Misschien was het voor Frankrijk wel even fijn om een wedstrijd de underdog te zijn, want dit was waarschijnlijk de eerste wedstrijd waarin het eigen volk misschien niet volledig een overwinning verwachten.

Heerlijke wedstrijd gezien vandaag vol spanning, acties en kansen. Duitsland eerste helft de beter ploeg, maar de (terechte) penalty voor rust was echt een grote klap. In de tweede helft was Frankrijk, zeker tot de 2-0, de betere ploeg. Over het algemeen was de uitslag wel verdiend gezien Frankrijk de betere kansen had. Man of the match Griezmann, nominatie voor de Ballon d'or is echt een mogelijkheid nu. Heeft Atletico en Frankrijk bij de hand genomen in de toppers en is topscorer van het EK en heeft ook al wat assists erbij gegeven en gaat nauwelijks door de ondergrens. Zeer ondergewaardeerd en was vandaag vanaf minuut 1 weer aanwezig. Pogba, Kosielny, Umtiti en Lloris ook erg goed en bij Duitsland vond ik Kimmich, Ozil, Neuer en Kroos goed.

8 juli 2016 om 00:17

Mee eens. Behalve dat griezmann in de PD wel een wedstrijd of vijf , zes op rij totaal onzichtbaar was (net na de jaarwisseling). Verder een prima seizoen uiteraard.

Ironisch dat ze worden uitgeschakeld door een man met een Duitsere naam dan Boateng, Khedira, Gomez und so weiter...

7 juli 2016 om 22:57

Daar zeg je me wat hahaha.

7 juli 2016 om 23:15

Ik dacht altijd dat Griezman een Baskennaam was.

Hopen op een vermakelijke finale...........
Maar zal wel niet gebeuren

Griezmann is de speler van het toernooi. Dat lijkt me wel duidelijk.

Ik vond Frankrijk wel erg ver terugtrekken na de eerste tien minuten, maar wellicht wisten ze al dat Duitsland zonder Gomez ideeloos is in de aanval.

Frankrijk wint terecht.

7 juli 2016 om 22:59

Vond hem vandaag afgezien van de penalty en dat gelukje bij de tweede goal niet bijzonder goed spelen.

Die umtiti vond ik de beste aan kant van Frankrijk, die heeft me een partij weggehaald.

7 juli 2016 om 23:10

Alle gevaar, en alle oplossingen in balbezit kwamen van zijn kant. Is belangrijk in het uitverdedigen, de aansluiting van het middenveld, en de afwerking. Veruit de belangrijkste speler van Frankrijk, en dat is niet de eerste keer dit toernooi.

Totaal onverdiend! Duitsland speelde een goede en tot aan de heel erg makkelijk gegeven penalty een gewonnen wedstrijd, de Fransen waren nergens.
De Italiaanse scheidsrechter was wel heel erg op de hand van de Fransen.
Daarbuiten ook wel veel pech in de afwerking bij de Duitsers, kansen zat gehad. Maar hij mocht er helaas niet in.
Nu maar hopen dat de Fransen het anti-voetbal van de Portugezen weten af te straffen..

Frankrijk onterecht door. Duitsland was stukke beter. Waarom doen de Fransozen eigenlijk ijsland na met die viering?

8 juli 2016 om 01:03

Dat vond ik ook maar raar. Een "juichritueel" van een ander land jatten.

Volledig onterecht natuurlijk, maar goed daar koop je niets voor.

7 juli 2016 om 22:57

Waarom, ze hebben terecht gewonnen

7 juli 2016 om 23:12

Terecht gewonnen? De wedstrijd werd beslist door een Italiaan, niet door de Fransen. Bij elk lichamelijk contact krijgt Duitsland geel, de Fransen krijgen amper een vrije trap tegen bij geelwaardige overtredingen. Rizzoli was duidelijk partijdig.

7 juli 2016 om 23:12

Terecht gewonnen? De wedstrijd werd beslist door een Italiaan, niet door de Fransen. Bij elk lichamelijk contact krijgt Duitsland geel, de Fransen krijgen amper een vrije trap tegen bij geelwaardige overtredingen. Rizzoli was duidelijk partijdig.

Frankrijk proficiat met het winnen van duitsland

Helaas, Duitsland was zoveel beter, maar als je niet scoort lukt het niet.
Nu hopen dat Frankrijk Portugal vernederd, want als er een land het niet verdiend is het Portugal wel. Succes Frankrijk, helaas Duitsland!

Nou, dan moet Frankrijk ook gelijk maar de titel pakken, want Portugal gun ik het niet.

7 juli 2016 om 23:13

Mee eens, portugall heeft de makkelijkste kaant van de loting een ook nog steeds geluk gehad op gisteren na. Frankrijk subliem toernooi tot nu toe!

7 juli 2016 om 23:53

Subliem? Dat gelukje van Payet in de eerste wedstrijd? Makkelijke kant? Frankrijk heeft tot de Halve Finale geen tegenstander van niveau gehad. 1/8 finale Ierland, 1/4 finale Ijsland en nu pas tegen Duitsland en nog ging het niet soepel, ze kregen kansen en goals omdat Duitsland moest dus op basis van wat heeft Portugal meer geluk?

In de eerste 2 knockout fases heeft Portugal zelfs zwaardere tegenstanders gehad dan Frankrijk met Kroatië en Polen. Beide landen staan gewoon terecht in de finale door de wedstrijden te winnen die ze moesten winnen.

Toch nog verslagen door Italië, jammer....

Ik zei het nog in marseille kan het niet misgaan!!! Moussa sissoko, griezman, pogba, lloris!!!! Allezzzzz les bleus!!!

7 juli 2016 om 23:06

Kos en Umtiti waren ook baas vandaag.

Ik blijf het toch echt in vraag stellen. De Fransen die elk tonooi in eigen land de finale spelen? Een Kalender die echt op maat van die Fransen is gemaakt?!?!? En die penalty? En die gele kaart van Hummels! Ja, ik blijf het echt gek vinden? Heeft Platini dan toch nog invloed?

7 juli 2016 om 22:59

Ik heb de wedstrijd op Duitsland gekeken en de Duitsers vonden de strafschop 100% terecht. Gewoon dom/onhandig van schweinie

7 juli 2016 om 23:00

Een kalender die perfect op maat gemaakt is. Waarom komt Frankrijk dan niet Wales tegen i.p.v Duitsland? En als Engeland gewoon ze plicht doet staan zij in de kwartfinale tegen de Fransen. Hier kan Frankrijk niks aan doen.

7 juli 2016 om 23:05

Frankrijk was zo ongeveer het enige land dat eerst tegen een nummer 3 mocht en daarna tegen een nummer 2. In de poule met Zwitserland maar 1 goede tegenstander gehad. Het thuisland heeft gewoon altijd voordeel.

7 juli 2016 om 23:08

Duitsland is het eerste top land dat ze tege komen! En je gaat me nu niet vertellen dat het spel van Frankrijk beter is dan wat Duitsland heeft laten zien in dit tornooi! Frankrijk heeft in mijn ogen heen Kampioenen team! Er was maar 1 team dat als een Kampioen speelde en dat was Duitsland. De rest van de zogezegde favorieten heeft het laten afweten!

7 juli 2016 om 23:14

Uiteindelijk heeft Duitsland het ook laten afweten, maar ik snap wat je bedoel. :P Nou moet ik zeggen dat van de 2 finalisten Portugal toch wel heel veel meer gemazzeld heeft. Die poule al alleen.

7 juli 2016 om 23:16

Portugal is nog niet 1 goed land tegen gekomen. En Frankrijk wint wel gewoon van Duitsland. Ik had ook liever Duitsland in de finale gezien maar Frankrijk heeft veel dingen goed gedaan vandaag

8 juli 2016 om 08:14

Noem mijbuiten die 2 goals 2 goede dingen die Frankrijk heeft laten zien! Het werd aangekondigd als grote favoriet. Maar mij hebbe ze nog niet kunnen overtuigen. (Van alle zogezegde favorieten heeft enken Duitsland mij kunnen overtuigen hoor)

Tegen Portugal moet Frankrijk het spel maken. Ben benieuwd hoe dat zal gaan.

7 juli 2016 om 23:08

Dit toernooi zie je de team met het minst balbezit vaak winnen. Ik ben benieuwd of Frankrijk is opgewassen tegen Ronaldo's counterploeg.

7 juli 2016 om 23:05

Precies dit. Ik denk dat de Portugezen gaan doen wat de Fransen vandaag deden.

7 juli 2016 om 23:15

Denk het niet! Frankrijk zal waarschijnlijk proberen te gaan spelen zoalss tegen ijsland, dus zal portugal het spel moeten maken, alleen willen ze dat.niet dus wordt het afstraffen van persoonlijke fouten

Pffff....gaan ze net zo staan klappen als IJsland. Das wel heel triest

7 juli 2016 om 22:59

Vond het wel mooi, tonen veel respect voor Ysland zo!

7 juli 2016 om 23:01

Liever goed kopiëren dan slechter verzinnen. Geen zuurpruim zijn man, is mooi gebaar voor die IJslanders. Die staan nu kwijlend voor de buis.

Wat moet het heerlijk zijn om een speler als Griezmann in je ploeg te hebben. Wat een genot om naar te kijken. Dat hij er in de finale ook minimaal twee mag inschieten. Ik had vooraf absoluut geen geld op Frankrijk durven zetten, maar van mij mogen ze!

7 juli 2016 om 23:01

Griezmann was t enige lichtpuntje bij frankrijk. De enige speler voor wie ik nog respect heb. Bah bah

7 juli 2016 om 23:12

Maar hij is het hele toernooi al HET lichtpunt. Het ziet er allemaal zo makkelijk uit bij die gast, echt een genot om naar te kijken..

Het ziet er allemaal goed uit bij Duitsland maar het is weinig doeltreffend.

Ik hoop dat portugal de finale wint. Toch de minst erge zuigploeg van de 2. Wat een verschrikkelijk einde van het EK. Jammer dat het voetbal 3 dagen eerder ophoudt dan het toernooi.

De Duitsers kunnen goed voetballen, maar ze missen scorend vermogen. Alleen Muller scoort met regelmaat voor z'n club, maar spits is niet zijn positie.

Ik snap sommige mensen niet, hoe kan je Duitsland steunen als Nederlander zijnde? Waar zijn de Rijkaardjes?

7 juli 2016 om 23:13

Omdat Duitsland over het algemeen prima voetbal speelt wellicht?

7 juli 2016 om 23:15

Ik heb niet zozeer iets tegen het Franse elftal, maar wel tegen het Franse volk (niet idereen natuurlijk, heb ook goede Franse vrienden). Ik heb een half jaar jaar in Frankrijk gestudeerd en ik vind het over het algemeen gewoon arrogante en vervelende mensen haha.

7 juli 2016 om 23:18

Ik begrijp dat ook niet. Zelfde als ik als Real fan Bara zou gaan supporteren..

7 juli 2016 om 23:49

Ik ben half-duits, half-israelisch. Ik kan dus zeker duitsland steunen

Duitsland miste Khedira en Gomes heel erg, Sweini is veels te aanvallend terwijl Sami heel veel verdedigend werk verricht en voorin was Duitsland veel minder zonder Gomes, in de eerste helft genoeg kansen gecreerd maar slecht mee omgegaan zonder een echte spits.

Duitsland heeft echt zichzelf de das omgedaan. Twee ontzettend domme goals weggeven en ondertussen zelf alle kansen niet benutten. Al het gevaar moest van Ozil afkomen, die het trouwens als enige goed deed bij Duitsland over de hele wedstrijd. Ze missen overigens ook wel een echte spits bij Duitsland, eentje die echt op kansen loert in de zestien.

7 juli 2016 om 23:07

Kroos en met name Boateng hebben ook een goede wedstrijd gespeeld. Verder ben ik het met je eens.

7 juli 2016 om 23:24

Boateng was weer zoals al het hele toernooi heer en meester achterin op dat foutje na, gelukkig had Howedes zowat zijn enige goede moment daar en kon dat herstellen. Helaas viel hij geblesseerd uit anders had ik hem zeker genoemd.
Kroos vond ik te weinig creëren, en hij hield zich aardig verstopt het eerste half uur en ook laat in de tweede helft. Was niet slecht of zo, maar vond het voor iemand van zijn statuur en zeker gezien de rest van zijn toernooi niet goed genoeg.

7 juli 2016 om 23:52

De taak van Kroos is het spel verdelen en Ozil bereiken tussen de linies.

Dat deed hij gewoon prima.

Zij vrije trappen waren ook weer gevaarlijk.

Kunnen ze zelf niks verzinnen daar in Frankrijk? Die hakka past totaal niet bij dat elftal.

Wedstrijd is verpest door de gegeven penalty Duitsland speelde vele malen beter.

Buiten de eerste tien minuten zag ik een armoedig en zielig Frankrijk. Tegen Portugal zal dit spelletje niet gaan lukken. Ronaldo en z'n vrienden kunnen ook zo verdedigend spelen. Ik voorspel dat Frankrijk zondag gaat huilen. Zij zullen dan in het mes gaan lopen. Helaas gunde ik Duitsland echt meer, maar dan moet je wel scoren. Ze hebben een heel groot probleem: een scorende nummer negen. ja, als Gomez had gespeeld. Tja, daar hebben we nu niks aan. De Duitsers zullen over twee jaar wel weer meedoen om de titel. De finale gaat tussen twee landen die ik liever niet daar had willen zien. Maar ja, that's life...

Slechtste man van het veld was duidelijk Schweinsteiger, samen met de scheidsrechter. Wat heeft die man opvallend in het voordeel van Frankrijk gefloten. Het begon al met de gele kaarten, en toen de strafschop. Betwijfel of Duitsland aan de andere kant die wel had gekregen. Strafschop speelde Frankrijk in de kaart want in de eerste helft hadden ze op 5 leuke minuten na niets te vertellen. Wedstrijd daarna beslist omdat Duitsland stootkracht miste om 10 terugzakkende Fransen te verslaan. Zondag sla ik over.

Ik zie dit Frankrijk niet zo makkelijk winnen van Portugal. Duitsland was vandaag de bovenliggende partij.

Toch geef ik Portugal een goede kans.

Wat een wedstrijd Frankrijk is echt drama had niets in te brengen en dan zo winnen. Onverdiend en die commentator is de slechtste die ze maar konden aannemen echt drama.
Jammer voor Duitsland en al helemaal zuur dat Boateng geblesseerd uitviel want met hem zouden ze zeker hebben gewonnen.
Kimmich is trouwens echt niet goed op rechtsback kan geen voorzet geven en verdedigd alleen voor het doel langs wat je als eerste leert als verdediger.
Nu maar hopen dat Portugal wint want dit anti-voetbal word hopelijk niet beloont

7 juli 2016 om 23:16

Als er een land goed is in anti-voetbal is het Portugal wel, die gaan Frankrijk het spel laten maken en dan proberen uit counters te scoren, ongeveer het enige wat ze kunnen.

8 juli 2016 om 00:05

Dan weet ik niet waar jij je ogen heb zitten maar Portugal kan prima voetballen en domineren. het is zondag anti-voetbal tegen anti-voetbal dus. Wie er ook wint zal de terechte winnaar zijn.

8 juli 2016 om 01:59

Dat ze dat kunnen mag best wel, maar wat ik vooral zie van Portugal is Anti-voetbal

Wat een wedstrijd! Duitsland had het balbezit en de kansen. Frankrijk zo efficiënt en Griezmann, man, man, man wat een speler. Speler van het toernooi nu al. Zin in zondag!

Viva la France!

7 juli 2016 om 23:33

Wedstrijd was anders vrij eentonig. Duitsland oppermachtig en Frankrijk hoopte met anti-voetbal op een gelukkig moment. Griezmann rendeert omdat Frankrijk niet heel anders speelt dan Atletico. Die speelstijl ligt Griezmann, maar als je zijn snelheid uitschakelt, is hij vrijwel onzichtbaar. De twee meest gelukkige ploegen zitten helaas in de finale. Zowel Portugal als Frankrijk hadden naar mijn mening geen enkel recht om daar te staan.

Neuer speelde een goede wedstrijd, op de actie van het tweede doelpunt van Frankrijk na. Een bal in je strafschopgebied slaan terwijl je weet dat er genoeg Fransen aanwezig zijn is gewoon niet slim. En jammer van de fout van Kimmich, verder wel een goed toernooi gespeeld voor zijn leeftijd en ervaring. Jammer dat Schweinsteiger Duitsland als captain de steek laat. Fransen gefeliciteerd en bekroon het dan ook met een EK titel!

Duitsland nutteloos balbezit, Frankrijk op de counter. Ik gunde het Frankrijk, maar ze moeten een stuk beter spelen dan dit om het EK te winnen... Hopen dat ze het lelijke voetbal van Portugal afstraffen.

7 juli 2016 om 23:06

Gaat helaas niet gebeuren. Portugal zal Frankrijk het spel laten maken en dan worden de Fransen vast afgestrafd door een counter of situatie die voor de Portugezen mee zit.

Italiaanse scheidsrechter zegt al genoeg man man onverdient !

Ongelooflijk dat je voor Duitsland kan zijn kan ik niet berijpen je rivaal van ons... Zelfde als ik als Real fan Barca zou supporteren. Ik kan er met mij verstand niet bij. Het blijft onze aards rivaal.

Zelfde doen de Duitsers doen ons belachelijk maakte en uitlachte omdat Oranje er niet bij was op het Ek..

Frankrijk al met al d verdiende winnaar. Al had Duitsland meer balbezit maar deden er weinig mee. Neuer blunderde bij de tweede goal en Sweini dupeert zijn land met zijn domme handsbal.. Low past zich weer aan, aan de Duitsers..

7 juli 2016 om 23:12

Frankrijk was 3x niks ook Portugal is 3x niks
2 waardeloze teams in de finale en vooral huilbaby Ronaldo gun ik helemaal niks

En als ik dan toch moet kiezen hoop ik op Frankrijk

7 juli 2016 om 23:15

Ongelooflijk dat je zo kortzichtig kunt zijn. Ik hou van mooi en verzorgd voetbal. Als Duitsland dat op de mat legt (en dat doen ze doorgaans), dan kan ik daar van genieten. Moet je ook eens proberen..

Duitsland stort in????
Frankrijk heeft n penalty en n Gelukkige goal gemaakt, maar hebben geen fatsoenlijke kans gehad.
Het geluk wat ze vanavond hadden zijn ze kwijt

Duitsland was ook bij de stand van 2-0 10 klasse beter.
Maar je moet wel de kansen benutten

De finale word een horror voor de neutrale toeschouwers met 2 ploegen dat zwaar op hun verdediging leunt.

Frankrijk heeft ook echt alles mee dit toernooi hoor. Zo een simpele groep met albanie, roemenie en zwitserland. Vervolgens wint ierland van italie waardoor ze ierland treffen, ijsland dat van engeland wint, geblesseerde en geschorste duitsers en noem maar op.

7 juli 2016 om 23:22

Tja, net als Portugal eigenlijk. Beiden hebben naar mijn mening niets te zoeken in de finale en beiden hebben ontzettend veel geluk (en dan druk ik 'ontzettend' nog zeer licht uit). Ik ben blij als de Eredivisie weer begint. Niveau mag dan lager liggen, maar daar willen ze tenminste voetballen voor de winst, in plaats van voetballen om niet te verliezen.

7 juli 2016 om 23:52

Hahahaha waar gaat deze reactie over. Zeg dan gewoon dat je het Frankrijk totaal niet gunt. Ze hebben vandaag gewoon het sterkste landenteam verslagen, dan kun je dit echt niet meer zeggen. En voordat je nu gaat zeggen dat Duitsland veel geblesseerden had, Frankrijk miste er veel meer.

8 juli 2016 om 00:09

Kan je er niet tegen of wat? Ik noem toch gewoon feiten op hoe het allemaal is verlopen. En je hebt zelf ook gezien hoe ze vandaag hebben gewonnen. Mede dankzij Rizzoli. Als je zo een simpele pingel geeft geef hem dan ook aan de andere kant.

8 juli 2016 om 00:23

Frankrijk heeft zelf toch niet in de hand wie ze treffen? Daarnaast heeft rizolli voornamelijk prima gefloten. Duitsland zeker drie schwalbes in de zestien gemaakt en hij is er niet in geruimd. Ik snap dat het voor iemand die de regels niet 100% kent geen overduidelijke pingel kan lijken, het is er echt een. Daarnaast had Can ook rood mogen krijgen voor een karate kick op het been van sissoko. Begrijp me niet verkeerd, Duitsland had de controle en verdiende zeker meer dan een 0-2 verlies. Echter, Frankrijk valt het niet aan te rekenen dat het balletje voor de Duitsers net niet goed viel..

8 juli 2016 om 00:41

Als Can rood moest krijgen, mochten 3 à 4 Fransen ook douchen na 45 minuten. Rizzoli heeft zoveel geelwaardige overtredingen door de vingers gezien, de uitschakeling van Italië zat duidelijk diep.

8 juli 2016 om 00:51

Kunnen we dan niet stellen dat rizollli gewoon bijna alles door laat gaan? Drie a vier Fransen douchen na 45 minuten is wel wat gechargeerd lijkt me..

Lol. Bert van Marwijk en Youri Mulder. Gaan Low afzeiken omdat hij zijn elftal verandert.

Wat moet je dan doen met zoveel blessure/schorsing?

7 juli 2016 om 23:15

Nou ja ook met een fit team paste low zich aan aan de zwakste Italie ooit op een eind ronden. Genoeg goede spelers om het zelfde te spelen.

7 juli 2016 om 23:35

Vond het wel slim van Low.

Italië bleek gewoon een heel gevaarlijke ploeg dit toernooi. En Low had ze tactisch aardig in de tang.

Wat toch het meest ergerlijke aan dit EK is, is dat het EK niet wordt gewonnen door het best voetballende land, en de kans zelfs groot is dat een land het EK wint die alleen de finale heeft gehaald omdat ze niet geen wedstrijden kunnen winnen in een groep met Ijsland en Hongarije.

7 juli 2016 om 23:17

Over 6 jaar voor mijn geboorte kan ik eerlijk gezegd niet oordelen.

7 juli 2016 om 23:26

Zo erg sta ik er niet van te kijken eerlijk gezegd. Atletico had ook niets in de Champions League-finale te zoeken, maar stonden er toch met het anti-voetbal dat ze spelen. Chelsea werd er landskampioen mee in de Premier League en C-landen kwamen relatief ver dit EK door de boel gewoon dicht te timmeren en hopen op een geluksgoal.

Het voetbal van tegenwoordig neemt ernstige vormen aan en het aantrekkelijkste voetbal wordt naar mijn mening toch in de kleine landen gespeeld waar er geen 10 miljoen klaar ligt om een middelmatige speler te halen. Geef mij maar gewoon het Nederlands voetbal.

8 juli 2016 om 00:12

Het zijn voornamelijk de europese landen die zo voetballen tegenwoordig. Copa america was toch echt wel een genot om naar te kijken hoor. Denk dat de zuid amerikaanse landen gaan domineren komende wk.

8 juli 2016 om 00:13

Het gaat me niet om de opstelling/formatie, maar om de intentie van een ploeg. Ik houd van dominant voetbal waar de wil om te winnen duidelijk zichtbaar is en niet de wil om een wedstrijd 'dood' te spelen om vervolgens te hopen op een gelukje voorin.

8 juli 2016 om 00:19

@fb_hell

Ik ben het met je eens inderdaad. Copa America was leuker om naar te kijken en bovendien van een hoger niveau. Ik doelde ook voornamelijk op Europese clubs/landen

8 juli 2016 om 01:10

"wat toch het meest ergerlijke aan dit EK is, is dat het EK niet wordt gewonnen door het best voetballende land."

Dat is misschien wel meer regel dan uitzondering.

Ik snap het niet. Waarom haal je Muller er niet uit? Die heeft geen pepernoot geraakt vandaag. Eigenlijk al het hele EK niet. Desnoods had je Podolski erin gezet of zo.

Ik hoop dat Portugal het EK wint. Ik gun het beide landen eigenlijk niet maar ja, dan toch liever Portugal.

7 juli 2016 om 23:38

Muller haal er je er niet uit omdat hij zo'n speler die die opeens wel toe kans slaan ookal speelde hij de voorafgaande wedstrijden voor zijn doen niet overtuigend.

Dat is het lastige met z'n types.

Als hij hem eruit haalt en zij gaan alsnog af, dan roepen mensen waarom haal je hem eruit misschien had hij wel voor de omkeer kunnen zorgen.

Ongelooflijk zwak Duitsland gezien op offensief gebied dan. Positiespel en passing tot aan de 16 was goed, maar bijna geen enkele voorzet kwam aan, amper echt uitgespeelde kansen gezien van de Duitsers.

De wissel van Löw, Götze erin snapte ik ook niet. Die gast heeft werkelijk geen bal geraakt en gevaar gesticht voorin. Waarom heeft Duitsland geen fatsoenlijke, typische nummer 9. Je zag overduidelijk dat ze die misten.

Tenslotte hoop ik dat Portugal zondag de beker pakt, want ik gun het dit Frankrijk eerlijk gezegd totaal niet. Schandalig slecht voetbal en totaal niet Europees Kampioen waardig, als ze dat al worden.

7 juli 2016 om 23:17

Beide landen hebben dit EK geen Europees kampioen waardig voetbal laten zien, dus wie het wordt maakt niet echt uit op dat gebied.

De weg is nu vrij voor Ronaldo om de beker te pakken.

Jammer, Frankrijk heeft door een penalty, lucky goal en de bus te parkeren gewonnen.

7 juli 2016 om 23:22

Ze moeten trouwens ook eens iets doen aan dat gele kaarten systeem, want het is toch van de zotte dat een hummels de halve finale moet missen omdat hij 2 gele kaarten heeft gehad in 5 wedstrijden met aanvallers die vaak gaan liggen. Ze moeten ze gewoon 2 keer schrappen of die hele regel afschaffen.

Zondag is de kans groot dat we vroegtijdig zullen weten wie ballon d'or gaat winnen. . Ronaldo of Griesmann, hangt natuurlijk af van welk land wint en hoe beslissend 1 van deze 2 spelers daarin zal zijn.

De Ijslandse Haka even kopiëren daar op het einde? Wat armoedig, haha..

Er is alleen één ; Huh!
http://interaktiv.morgenpost.de/huh/

Toch denk ik niet dat Portugal ontevreden is met Frankrijk. Hoe gek het ook klinkt ik zie Ronaldo en co meer kans hebben tegen Frankrijk dan tegen Duitsland. Ondanks dat Frankrijk won. Duitsland was toch wel een angstgegner geworden van Portugal. 2014, 2008, 2006 kansloos eraf. En eerlijk tegen dit Frankrijk krijg je gewoon kansen.

Wat een kut toernooi met dit als kers op de taart.

Portugal en Frankrijk, toevallig net wat ik beschouw als de twee walgelijkste ploegen van Europa. Portugal om zijn opportunistische afbraakvoetbal, maar bovenal om de eeuwige 'maniertjes' die we bekend zijn van spelers als Figo, Deco, Pepe en natuurlijk Ronaldo. Frankrijk om de zweem van arrogantie en Frans chauvinisme die eeuwig aan het Franse tricot kleeft, los van het feit dat het Franse team met voorop Antoine Griezmann een stuk sympathieker is dan de generatie ervoor.

Niettemin blijft dit EK een aanfluiting. De overdaad aan teams maakt dat ploegen als Noord-Ierland de poulefase kan doorkomen, een ploeg als Ijsland de kwartfinale kan halen en Wales zelfs een behoorlijke kans op de finale kan maken. Meest typisch aan de hele opzet vind ik wel dat een team als Portugal, derde in de poule, nu wel in de finale staat.

Wil de Uefa echt een toernooi met veel landen, dan plet ik voor poules met vijf landen en dan rechtstreekse plaatsing voor de kwartfinales.

Umtiti. Gelukkig hebben we hem al binnen. Zijn prijs zou met 20M+ stijgen.

Schweinsteiger dacht even dat hij op een volleybalveld stond. Wat een domme actie.
Bij de tweede goal ook een blunder. Duitsland heeft het voor zichzelf verpest.

Zoals ik al voorspelde, heeft Frankrijk deze strijd gewonnen. Speelde zeker niet beter, maar hebben geprofiteerd van de kansen die ze kregen. Mooie assist van Pogba bij de tweede goal, Griezzmann weer met twee doelpunten zeer belangrijk voor Frankrijk!

Ohja, dankje Frankrijk, dankzij jullie 750 euro rijker! Hehe.

Loop al een jaar te bashen dat Arsenal umtiti moest kopen. Umtiti kon perfect achter gabriel en koscielny en misschien wel naast koscielny. Gisteravond bleek dat een goede koppel te zijn! Maar volgensmij wou hij altijd al naar spanje

zo dan, als er 2 ploegen zijn die ik het niet gun om EK te worden zijn het Frankrijk en Portugal. Toegegeven Frankrijk heeft echt een goede ploeg, maar ik gun het ze niet. Ik kijk geen finale. voor mij zijn de wedstrijden die ik heb gekeken echt verloren tijd gebleken. Zonde, ik had Duitsland en Kroatie als favoriet.

Op toernooien wint resultaatspelers vrijwel altijd van voetballers.

Hoe gaan we dit oplossen. Voetbal wordt ieder jaar saaier.

Tja, aan de ene kant misschien niet verdiend, maar dan had Duitsland in de eerste helft gewoon moeten scoren, ze overliepen de Fransen regelmatig.
Al vond ik Frankrijk ook niet slecht hoor, ook al hadden ze veel minder balbezit.
Penalty kan je geven, strekt zijn arm uit in een kopduel, dat is niet zo slim. maar bewust leek het ook weer niet, maar kan wel begrijpen dat je een pingel geeft.
Erg zuur aan het einde van de 1e helft, als je dan op enkele minuten na de overhand had, ga je met een slecht gevoel de kleedkamer in.
De 2e helft had Duitsland op nieuw veel balzit, maar veel minder kansen, dan kan je weer een tegendoelpunt verwacht, Neuer maakte wel een behoorlijke fout door uit te komen.

Ben niet zozeer fan van Frankrijk, maar gun het Griezmann wel, dat vind ik toch wel de uitblinker van dit toernooi! Doet het prima bij in Spanje, maar dit had ik in eerste instantie niet verwacht, maar speelt echt een geweldig toernooi.

Vrees wel voor een saaie finale, maar ik laat me graag verassen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren