Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Angstgegner AZ maakt status waar en laat machteloos Ajax met lege handen

Laatste update:

Ajax is zondag de koppositie van de Eredivisie verloren. Tegen angstgegner AZ lieten de Amsterdammers zich op ieder vlak aftroeven en werd het met een niet meer dan verdiende 2-1 nederlaag terug naar de hoofdstad gestuurd. Bovendien mocht Ajax Remko Pasveer danken dat de score niet hoger uitviel. Daarmee moet het team van Alfred Schreuder de koppositie toestaan aan PSV, dat eerder op de middag Feyenoord klopte. AZ klimt door de zege juist over laatstgenoemde heen naar de derde plek.

Na het teleurstellende duel op Anfield vormde AZ op papier niet de ideale 'hersteltegenstander' voor Ajax. Liefst vier van de laatste onderlinge krachtmetingen pakten uit in het voordeel van de Alkmaarders, waar geen enkel Eredivisie-team – ook PSV of Feyenoord niet – aan kon tippen. Het eerste echte wapenfeit kwam dan ook van AZ. Jens Odgaard kwam bij een voorzet van gelegenheidsrechtsbuiten Yukinari Sugawara goed voor Jurriën Timber en dwong kersvers Oranje-klant Pasveer tot strekken. Toch was het collega Hobie Verhulst die even later moest vissen aan de overkant.

Daley Blind had een geweldige dieptepass in huis op Kenneth Taylor, waarbij het de vraag was of de middenvelder op dat moment geen buitenspel stond. De vlag bleef echter omlaag, waardoor Taylor de geheel vrijstaande Mohammed Kudus kon bedienen voor de openingstreffer. In zekere zin was dat vergelijkbaar met afgelopen dinsdag tegen Liverpool (2-1 verlies): ook toen scoorden de Amsterdammers uit de allereerste mogelijkheid.

Halverwege het eerste bedrijf liet AZ van zich horen. Tijani Reijnders werd geen strobreed in de weggelegd terwijl hij opstoomde op de helft van Ajax, maar schoot vervolgens recht op Pasveer af. Diezelfde Reijnders handelde kort daarop beter door een vrije trap diep richting Dani de Wit te sturen, die de bal maar net voorlangs het Ajax-doel liet eindigen. Beide ploegen hadden daarna lang weinig van elkaar te duchten, tot Devyne Rensch zijn ploeg vijf minuten voor rust dupeerde met een uitglijder.

Jordy Clasie probeerde Mees de Wit op links weg te sturen, waarbij Rensch leek te onderscheppen. De rechtsback gleed echter over de bal heen, waardoor hij een onbedoelde assist gaf op De Wit. De Wit – die net als Sugawara óók al als gelegenheidsaanvaller speelde – deed niet vermoeden dat hij van oorsprong verdediger is en schoot hard en laag onder Pasveer door: 1-1. Het was een enorme opsteker voor AZ, dat vlak daarna nog wel een domper te verduren kreeg. Bruno Martins Indi moest geblesseerd afhaken, waardoor komende interlandperiode voor de verdediger in het geding lijkt te raken.

Scheidsrechter Bas Nijhuis had al vijf minuten blessuretijd toegekend, waar nog een minuut bijkwam vanwege de blessure van Martins Indi. Dat bleek precies genoeg voor AZ. Bij een lange bal van achter stond Odgaard goed op te letten, terwijl Calvin Bassey aan de andere kant van het veld buitenspel ophief. Odgaard kon alleen op Pasveer af en rondde beheerst af: 2-1. Daarna floot Nijhuis direct voor de rust.

Schreuder greep in door Taylor te slachtofferen voor Davy Klaassen. Het leek niet te mogen baten, daar Reijnders nog geen twee minuten na de hervatting de paal trof. Dat was wellicht een doelpunt geweest als Pasveer daar niet aan had gezeten. Het AFAS Stadion schaarde zich massaal achter 'zijn' thuisploeg en zag deze Ajax na een uur wederom bijna verrassen. Een slinkse variant op een vrije trap kwam echter net niet bij de juiste kleur terecht voor de 3-1. Ajax mocht Pasveer daarop danken, die zijn ploeg ook bij de twee volgende doelpogingen op de been hield.

Om iets te forceren, bracht Schreuder Brian Brobbey voor de tegenvallende Rensch. Het leek effect te sorteren, daar er zich een mini-offensief van Ajax voordeed. Dat resulteerde bijna in de tweede treffer van Kudus, maar AZ zag Dani de Wit reddende engel spelen op de doellijn. Reijnders had dezelfde rol toen Steven Bergwijn het even later ook probeerde. Schreuder bracht Lorenzo Lucca nog als breekijzer, terwijl ook Lucas Ocampos mocht opdraven. Hoewel Verhulst zich nog moest onderscheiden bij een kansenregen voor Ajax, brachten de wissels geen verlossing voor de Amsterdammers. Daardoor moest de koppositie worden ingeleverd, en een nederlaag (precies 42 kilometer en 195 meter) mee terug naar de Johan Cruijff ArenA worden genomen.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3127318684
2Feyenoord3123625675
3FC Twente3119662863
4AZ3016772455
5Ajax3113108749
6NEC30121171547
7FC Utrecht301299245
8Go Ahead Eagles3111911342
9Sparta Rotterdam3011712240
10sc Heerenveen3110615-1436
11Fortuna Sittard309813-1835
12Almere City FC3171212-2033
13PEC Zwolle308814-1832
14Heracles Almelo309516-2232
15Excelsior3151115-2026
16RKC Waalwijk306618-2124
17FC Volendam304719-4419
18Vitesse304521-46-1

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind het een schande dat dit Ajax met hun kwaliteiten met 2-1 van dit AZ heeft verloren. Ajax had vandaag minimaal een punt moeten pakken. Ik had graag gezien dat Ajax dit seizoen alle mogelijke 102 punten zou gaan pakken maar dat gaat jammer genoeg niet gebeuren.

18 september 2022 om 18:51

Guardiola snapte niet dat hij Wijndal in moest brengen om meer diepgang over de linkerflank te krijgen. Dan had je ook nog wat aan Bergwijn gehad. En dan Klaassen, tja. Complete gek die Schreuder. Op zich een prima resultaat als we van hem af willen komen, dit was namelijk geen voetbal. Ongekend dramatisch Ajax, twee keer getest en twee keer kansloos verloren. Laat Bosz maar komen, al hebben we onervaren, slappe beleidsbepalers, die zullen wel niet durven.

18 september 2022 om 18:52

Wat een matig ajax zeg.. Alleen timber, pasveer en blind een lichte voldoende ?

Dit is meer dan een offday hoor. Iedereen doet al weken alsof ajax al kampioen is maar dat is echt onzin. Wat dat betreft wel goed dat je hem ook gewoon verliest want als je hier nog weg zou komen met een punt komen ze waarschijnlijk ook niet echt tot inkeer.

18 september 2022 om 18:53

@JizZy, Wat ben jij ontzettend kinderachtig. Hele seizoen loop je al Schreuder af te zeiken, ook voor Rangers. Voor de wedstrijd nog zeggen dat je mans genoeg bent om toe te geven dat je er naast zit, en dan rollen we Rangers 4-0 op en dan ben je nergens te bekennen. Nu ga je wéér los na een nederlaag. Los er van of je gelijk hebt, laat je jezelf echt enorm kennen. Benoem het dan ook als het goed gaat en niet alleen gaan zeiken als het slecht gaat.

18 september 2022 om 18:53

Eerste nederlaag in de competitie en Ajax moet al direct de trainer ontslaan? Moeten alle clubs voortaan doen, wordt de transfermarkt voor trainers gezellig van...

18 september 2022 om 18:55

Het is was niet best, vooral de 1e helft niet. Heb een Blind heel lang verdedigd maar mijn hemel wat is hij verschrikkelijk in de omschakeling.
Tackle op brobbey was echt donker donker rood en dan nog zo lachen ook.
AZ terecht gewonnen van een slap Ajax. Bashen op Schreuder kan weer beginnen..
Enige positieve vond ik Lucca, goede pinchitter die kopsterk en balvast is

18 september 2022 om 18:55

Hij kraak de coach terecht man. Hoe durf je tadic opnieuw te laten staan en berghuis ook. Wat een coach

18 september 2022 om 18:57

Het is ook nooit goed he Lee... nu wisselt hij vroeg en naar mijn inziens terecht en dan kom je hier weer mee. Berghuis kan gevaarlijk worden met zijn pass en Tadic vond ik niet eens zo slecht vandaag als de afgelopen weken.

18 september 2022 om 18:58

@jizzzy
Yes Schreuder out! De slappe zak durft Tadic en Blind niet te wisselen. Opzouten met deze slampamper

18 september 2022 om 18:58

@ Eredivisieajax

AZ wat mij betreft terecht gewonnen. Van harte voor de AZ fans!

Ajax speelde daarvoor te slecht, ondanks de vele kansen in de tweede helft.
Geen passie, geen strijd, leek helemaal nergens op. Schreuder heeft wederom gefaald om het tactisch beter neer te zetten.

Nog slechter vond ik de scheidsrechters dit weekend. Een corner die geen corner is en bij die aanslag van achteren op Brobbey, moest rood getrokken worden.

18 september 2022 om 18:59

@Lee112, Geef de coach dan ook de complimenten als het wel loopt. Dat is mijn punt. Dit is gewoon laf

18 september 2022 om 19:00

MessiBazoer, tot nu toe is het toch ook niet veel soeps ? Ajax staat voor een bepaalde manier van voetballen, waar Schreuder op het eerste oog al niet de juiste man voor leek, dus als Ajaxfans bekijk je hem al wat kritischer dan normaal. Ook nog eens zoveel geld uit gegeven, en los van de punten, en 2/3 wedstrijden waaromder die tegen Rangers, lijkt het vooralsnog he-le-maal nergens op. Als Ajax zijnde moet je streven naar een bepaald niveau qua veldspel, ook de basis 11 deugt voor geen meter, waar spelers als Blind, Taylor en Tadic maar wat mogen blijven aanmodderen.

18 september 2022 om 19:00

Ik vind jou juist echt een slappe wegkijker zonder enig idee van wat voetbal eigenlijk inhoudt MessiBazoer. Ajax wint altijd van Groningen, Sparta en Fortuna. Moet ik dan hier samen met jou de polonaise komen lopen?! Is dat waar jij al tevreden mee bent? Straal eens uit waar Ajax voor staat man, durf iets te benoemen als het slecht is. Met je tijd geven en al die andere bla bla. Typische wegkijker, gadverdamme. Jij was zeker ook fan van Frank de Boer want die heeft ons kampioen gemaakt. En ik ben blijkbaar niet de enige hier die dat vindt, maar we zullen het allemaal wel verkeerd zien hè. Goeie genade.

18 september 2022 om 19:03

Ja als het loopt mag dat zeker gezegd worden. Nu echter liep het niet. De coach deed maar wat. Zoveel vertrouwen in Tadic en voor wat?
Passing slecht, geen schot meer, voorzet waardeloos komt geen man voorbij. Het is een schande dat hij constant maar mag spelen. IK begrijp jaar in jaar uit de MVP maar het niveau dat hij dit seizoen heeft is te min. Hoort op de bank.

18 september 2022 om 19:04

Haha Hans en Lee, inderdaad zeg. Tadic was een parodie op voetbal, maar wisselen ho maar. En het grappige is dat Schreuder zijn eigen team daarmee verzwakt en indirect ook zijn eigen positie. Iets met eigen graf graven. Allez PSG, winnen!

18 september 2022 om 19:07

JizZzy je hebt gewoon gelijk,
Ajax had nóóit voor Schreuder moeten gaan. Zei ik toen al en nu is dat ondertussen wel bevestigd. Ajax is onherkenbaar alles vanuit de basis geen 2de plan. En dan begin ik nog niet over de wissels 😅

18 september 2022 om 19:10

@Vamos433 Blind was met Pasveer veruit de beste vandaag aan onze zijde. AZ tactisch sterk gedaan door Alvarez helemaal vrij te laten ook wanneer ze zelf aanvielen. Die was zo zoekende.
Vorig jaar had je de backs die naar ‘t middenveld kwamen naar binnen toe, maar omdat Rensch dat niet kan, schuift Schreuder Timber door met de enorme gaten als gevolg achterin.

Daarnaast blijft ie vasthouden aan Kudus als spits, ook wanneer t, zoals deze week, niet werkt. Dan moet je iemand eraf halen en Brobbey in de rust inbrengen of zelfs eerder, maar hij weigert Tadic te wisselen en Bergwijn doet ie ook pas erg laat.

Zonde. Knap van AZ en wel terecht. Al had t nog spannend geworden als Nijhuis of de VAR gewoon z’n werk had gedaan. Diep rood natuurlijk van achter op de enkel. Geen intentie bal en in dit geval gevaarlijk inglijden van achter.

18 september 2022 om 19:12

@jizzzy
Het hele seizoen speelt dit probleem al. Ik kan er geen reden voor vinden waarom die twee vrijwel alles spelen. Heb de hoop niet meer dat deze slappe lul nu eens zijn conclusie trekt. Maar gaat hij zo door dan schoppen ze hem er wel uit. Dit gaat te veel punten kosten

18 september 2022 om 19:14

@MessiBazoer is dat de coach die het dan opeens goed doet of is dat gewoon door een heel zwak Rangers en een team dat zichzelf motiveert?

18 september 2022 om 19:16

Blind was een van de betere bij Ajax vandaag. Tadich ben ik met je eens.

18 september 2022 om 19:17

Het middenveld staat niet.
Er is 0 passing vanuit het middenveld en er is geen 1 actie. Daar waar Ajax erom bekend staat om de baas te zijn op het middenveld en tegenstanders scheel te tikken. Dat is nu totaal niet het geval.

Alvares = geen twijfel doet zijn ding
Berghuis = geen Ajax nr 10. Is zo weinig aan de bal, maar de enige middenvelder die wel een vleugel durft aan te spelen.
Taylor = simpele voetballer. Leuk als het loopt. Heb je niks aan als het tempo omhoog gaat

Samen amper techniek, geen draaivermogen, weinig inzicht simpelweg slecht. Daarnaast als je druk op ze zet weten ze het niet meer. Hebben niet het voetballende vermogen om kalm te blijven.

Ik denk dat Kudus voor Taylor al een hoop zal schelen. Brobbey houden in de spits. Ocampos zoveel moeite voor gedaan en je laat hem op de bank voor een Tadic die er niks van bakt.

Pasveer
Rensch
Timber
Bassey
Blind
Berghuis (10
Alvarez (6)
Kudus (8)
Ocompas
Brobbey
Bergwijn
18 september 2022 om 19:17

Jizzzy (cool zo je naam met die z'en), eerste deel van je comment totaal mee eens, maar waarom zouden we in godsnaam Bosz terugwillen? Die redt het niet bij Lyon en Dortmund, moeten we niet willen.

18 september 2022 om 19:28

Die opstelling mag wel even een webdesigner overheen lol. Al die namen in het wit op een heel licht grijze achtergrond, bijna niet te lezen.

18 september 2022 om 19:38

Omdat het blijkbaar een Nederlandse trainer moet zijn. Dan is het een zegen dat er iemand met de Nederlandse nationaliteit vrijkomt die wel kaas van (kamikaze)tactiek gegeten heeft. De perfecte supertrainer (Slot) is helaas niet beschikbaar. Maar zo aan blijven modderen zonder spelopvatting, zonder pressing, zonder patronen en met vriendjespolitiek is zelfmoord. Schreuder weet niet beter, maar zet zo’n man dan niet voor de groep.

18 september 2022 om 19:39

Beste Vamos heb je dan goed gekeken wat Bergwijn terug verdedigend doet juist heel weinig bij bal verlies loopt hij naar achteren poseert zichzelf tussen het strafschopgebied en de middelijn en dan niet bij de zij lijn nee in het midden zijn directe tegenstander loopt daardoor heel makkelijk op en is hij vask te last en dan moet Blind een keuze gaan maken. Bergwijn had veel eerder gewisseld moeten worden dan tadic baar links want die heeft wel een voorzet van de linker kant Brobbey spits, Berghuis naar links kudus naar 10. En Rench had na 30 min gewisseld kunnen worden die was ook op.

18 september 2022 om 19:39

MessiBazoer, kom op man. Dit is toch gewoon slappe hap!? Schreuder is een figurant van zijn eigen komedie. Heeft geen flauw benul. Zonder een spits spelen, Berghuis en Tadic spelen al weken als een natte krant. Tadic laten staan is nog uit te leggen, maar de wissels slaan nergens op.
Je staat achter en je blijft zonder spits spelen. Sterker nog, hij gooit Klaassen erin, die heeft geen bal geraakt. Dan kun je beter Taylor laten staan, die heeft nog nuttige diepgang (getuige zijn assist) en loopt niet a la Klaassen de spits voor de voeten.
Nog lachwekkender is nog dat diezelfde Klaassen vervolgens ineens niet voor diepgang moet zorgen, maar moet gaan opbouwen en de bal erin moet pompen. Iets wat hij absoluut niet kan. Een wissel waar je dus enkel slechter van wordt.

Haal Berghuis eraf voor Brobbey en laat Kudus een linie zakken. Heb je mensen die de bal kunnen vasthouden en je behoudt je creativiteit.

18 september 2022 om 19:41

Hahahaha nou je het zegt. Was vroeger toch echt zwarte letters. Ach ja. CTRL A dan maar of zo.
Het is maar waar ik op hoop zal sowieso niet gebeuren.

18 september 2022 om 19:43

Klopt ook Hans, kwestie van tijd. Alleen kan het dan wel eens te laat zijn en een jaar zonder CL kan het einde betekenen van een mooie periode. Dus z.s.m. weg met die slapzak.En Lunny, helemaal eens. Het lijkt zo simpel, maar de ene persoon die het moet zien is degene die Ajax saboteert.

18 september 2022 om 19:48

Jizzzy komt alleen maar onder die tegel vandaan als Ajax verlies van dan heeft schreuder het weer gedaan totaal niet serieus te nemen , Ajax had een ongelofelijke offday , en AZ moet natuurlijk gewoon rood krijgen na de overtreding op Brobby maar ja bij Nijhuis moet je eerst een driedubbele beenbreuk oplopen voor hij überhaupt fluit .

18 september 2022 om 19:51

Ja, cl is een must voor Ajax. Meestal bij een trainerswissel is het inderdaad te laat. Hopelijk komt Schreuder snel tot de coclusie dat hij zo zijn eigen graf aan het graven is

18 september 2022 om 19:58

Sloep
Ben het nu eens niet met je eens. Ja, over Nijhuis ben ik het met je eens. Maar laten we het probleem nietop de scheids afschuiven. Dat laten we maar aan schmidt over. Hand gewoon in eigen boezem

18 september 2022 om 20:03

Of heb jij juist een gigantische tegel voor je hoofd sloep? Tuurlijk joh, het was slechts een offday vandaag. Tegen Liverpool ook zeker? Dus een offweek? En dan die andere klets… die rode kaart had het wedstrijdverloop veranderd in jouw optiek? Alvarez en Berghuis hadden er ook een kunnen krijgen, maar die noem je niet. Denk dat we jou juist in het rijtje Schreuder kunnen zetten. Geen voetbalverstand en altijd een externe reden zoeken i.p.v. naar de kern te gaan. Vinkje ongeschikt.

18 september 2022 om 20:34

Dat je het 'als team laat afweten tegen een sterk en scherp AZ mag eigenlijk niet gebeuren maar goed, het kan. Wanneer je dan Klaassen in brengt voor Taylor en denkt het tij daarmee te kunnen keren dan begrijp je er werkelijk helemaal niets van. De rechterkant functioneert niet, de linksbuiten wordt dubbel gedekt en functioneert minder. Kudus is in vorm en scoort veel maar is geen spits en verliest heel veel ballen. Brobbey niet in de spits zetten is een hele slechte zet, net zoals Tadic op rechtsbuiten. Ocampos functioneerde in 10 minuten beter dan Tadic in 80. Schreuder moet heel rap een tandje bij gaan zetten en zijn darlings banken. Dit gaat hem niet worden zo.

18 september 2022 om 21:24

Benieuwd wat Bas hier op te zeggen heeft. Hij is vaak op TV te zien maar vraag me af wat hij hier van gaat zeggen. Als hij het gemist heeft, is de VAR heel erg slap. Dit was gewoon rood en daarna had Ajax 10 minuten met een man meer gespeeld. Wie weet was de gelijkmaker wel gevallen. Maar ach we staan gedeeld bovenaan. Geen man overboord. Wel zaak om Tadic en Taylor te wisselen. Kudus linie naar achter en Brobbey terug in de basis. Ocampos op rechts.

18 september 2022 om 22:09

Alvarez had eerder rood verdiend. Ajax had met 10 man gestaan

18 september 2022 om 22:35

Ten Hag heeft een halfjaar nodig gehad om de boel aan de praat te krijgen. Om deze trainer na zeven competitiewedstrijden de laan uit te sturen gaat natuurlijk veel te ver. Verliezen tegen een herboren Liverpool is geen schande en vandaag was een offday met gebrek aan inzet.

18 september 2022 om 18:52

Ik had ook graag gezien dat ik 5 miljoen won met de lotto, gaat helaas ook niet gebeuren. Ajax is goed maar je kunt toch niet verwachten dat ze alle 34 wedstrijden winnen? Zou ook heel slecht zijn voor de Eredivisie.

18 september 2022 om 18:54

Dat je verliest van AZ is niet perse een schande, de manier waarop is echt Ajax onwaardig. Al win je hier met dit vertoonde spel moet je je kapot schamen. Maarja welke debiel haalt het ook in zijn hoofd om Schreuder trainer van Ajax te maken, is een trainer met een bepaalde niet frivole speelstijl die totaal niet bij Ajax past. Ik zie hem echt het liefst vandaag nog der uit vliegen. Wordt nog liever 2e met leuk voetbal dan 1e met deze rommel.

18 september 2022 om 18:54

Dat is natuurlijk een utopie om 102 punten te pakken. Ajax word gewoon kampioen dit seizoen daar ben ik van overtuigd. Al zou ik natuurlijk willen dat Psv kampioen word. Maar met ons voetbal zit dat er echt niet in. En zo,n wedstrijd als vandaag tegen AZ zit er elk seizoen een keer tussen.

18 september 2022 om 18:54

Vond vooral het spel tegen Liverpool schandalig. Je werd gewoon echt als club van achteren genomen en door en door en door. Vind dit Ajax echt niet zoveel soeps als men doet blijken/deed blijken begin dit seizoen.Blijf het zeggen: je mist viezeriken en donderstralen in je basiself. Het is nu gewoon weer zoals im FdB time het lieve klasje van de afgelopen 30 jaren.

18 september 2022 om 18:54

Ajax heeft vandaag nergens recht op. Az was de eerste 80 min gewoon de betere ploeg. Schreuder heeft vandaag gewoon gefaald.

18 september 2022 om 19:01

Eerste 60min, verder eens.

18 september 2022 om 20:29

De eerste 15-20 minutes van de tweede helft was AZ beter. De rest van de wedstrijd heb ik ze niet gezien.

18 september 2022 om 20:43

Na de 0-1 van Ajax waren ze de beter partij tot minuut 60. Waar heb jij Ajax gezien dan?

18 september 2022 om 18:55

AZ toch terecht gewonnen, gefeliciteerd! Sterk gespeeld.

18 september 2022 om 18:55

Is het verboden om die tadic te wisselen ofzo als je trainer van Ajax bent. Dit is wel heel gênant aan het worden hoor

18 september 2022 om 18:57

Dan moet de trainer niet met Kudus in de spits spelen

18 september 2022 om 22:10

Echt ongelofelijk dat we dit winnen zonder onze beste spelers.

18 september 2022 om 22:56

"ik had graag gezien dat Ajax dit seizoen alle mogelijke 102 punten zou gaan pakken maar dat gaat jammer genoeg niet gebeuren."

Nee, duh...

Een heel seizoen lang alle wedstrijd winnen is sowieso onmogelijk. Dat is volgens mij nog nooit voorgekomen in een serieuze profcompetitie. Zelfs Barcelona en Bayern Munchen in hun beste jaren en het gouden Ajax dat drie jaar op rij de Europa Cup I won, gingen in de competitie af en toe wel eens onderuit.

En dit Ajax gaat zeker nog meer punten morsen. Ze hebben maar heel nipt van Fortuna en Sparta gewonnen. En ik heb het idee dat PSV en Feyenoord beter zijn dan vorig seizoen. Ik verwacht dat de traditionele top drie dit jaar heel dicht bij elkaar gaat eindigen op de ranglijst.

Terechte overwinning van AZ vandaag, maar AZ had in de slotfase een donkerrode kaart moeten krijgen, wat is de VAR slecht dit seizoen tot dusver, ongelofelijk.

18 september 2022 om 18:52

En Alvarez niet?

18 september 2022 om 18:53

Alvarez raakte de bal in ieder geval wel, Reijnders kwam niet eens in de buurt.

18 september 2022 om 18:55

Beide spelers hoorde rood te krijgen.

18 september 2022 om 18:55

Berghuis’ had er ook al met rood afgemoeten express op de kuit gaan staan van de wit dus Ajax zeker niet benadeeld

18 september 2022 om 18:57

@ajax1812, Beide gewoon een rode kaart. Wat een vieze overtreding was dat op Brobbey zeg. Alvarez sloeg ook helemaal door, hij verdiende minstens 4 gele kaarten.

18 september 2022 om 19:00

Alvarez raakt de bal en de speler niet. Dat was gewoon geel. Niet dat het uberhaupt een verschil had gemaakt want Ajax was hemeltergend slecht.

18 september 2022 om 19:04

Alvarez geel kan ik nog wel inkomen. Berghuis echter had er wel met rood af gemogen. Staat met zijnnoppen op de kuit van een speler die al ligt.

18 september 2022 om 19:05

Dani de Wit ook, die zat constant ellebogen, knietjes in ruggen, shirtje bijna uittrekken te doen.

18 september 2022 om 19:06

Misschien wel, maar wat dacht jevan het knietje van Dani de Wit in de rug... De Var ging wel kijken bij een penalty situatie waarbij iedereen gelijk zag dat het geen pingel was

18 september 2022 om 19:54

Dani de Wit in de rug van Rensch, Berghuis bij de Wit en vooral Reijnders bij Brobbey waren rode kaarten in mijn ogen.

Die van Reijnders had wat mij betreft 8 wedstrijden schorsing mogen zijn. Ultiem spelbederf met kans op letsel. Walgelijk, en nog erger dat er achteraf niks meer aan gedaan wordt of aan gedaan kan worden nog.

18 september 2022 om 19:55

Alvarez zet ik er niet bij. Als die van Alvarez rood had moeten zijn, dan had Mees de Wit er in de eerste helft al af gemoeten voor dat gestrekte been op Timber.

18 september 2022 om 19:57

Nee, Alvarez niet, die speelde met een harde tackle ook de bal. Dus geel was dat maximaal. Over die doodschop op Brobbey zullen we het maar niet hebben, evenals de niet gegeven strafschop - knietje in het onderbeen van Luca. Maar Ajax heeft vandaag terecht verloren, dus ik ga me daar niet al te druk over maken. Als die malloot van een Schreuder maar snel oprot. Daar maak ik me nog de meeste zorgen om; dat dat niet gebeurt...

18 september 2022 om 20:27

Strafschop whahaha welke wedstrijd heb jij gekeken. Hij ging al naar de grond voordat de verdediger in de buurt was.

18 september 2022 om 22:12

Alvarez had dit seizoen al 3 rode kaarten verdiend. De overtreding op odgaard was alleen om deze speler de wedstrijd uit te schoppen. Geen enkele balintentie. Walgelujke slager

18 september 2022 om 18:52

Afgezien van alle analyses van de wedstrijd: het is toch bizar hoe Bas Nijhuis zijn wekelijkse show mag opvoeren? Het is toch bizar dat "meer mag" bij meneer Nijhuis dan bij elk andere scheidsrechter. Je kan mij niet wijsmaken dat ze dezelfde regels hanteren: erg vervelend! (ook als neutrale kijker)

18 september 2022 om 18:58

Scheidsrechter vd Eijck liet anders vanmiddag ook veel doorgaan, wat het tempo en de wedstrijd ten goede kwam. Ben wel fan van Nijhuis zijn manier van fluiten al word ik soms niet goed van zijn maniertjes.

18 september 2022 om 18:59

En dan alles lekker weglachen aan tafel bij Derksen en Gijp..

18 september 2022 om 19:03

Het is fijn als iemand door laat spelen, de scheids van fcutrecht vrijdag (Nachtegaalofzo?) Deed het ook. Maar maakt er niet zon gekke zooi van als Nijhuis. Schoppen op enkels, tackles van achter af doen met geel slaat natuurlijk nergens op. Veel overduidelijk duwen werd ook niet bestraft beide kanten op. Ik zou gek worden als ik hem als scheids zou hebben.

18 september 2022 om 19:06

Wanneer ze alles affluiten wordt er gezeurd en nu laat er een veel doorgaan, is het ook niet goed….

18 september 2022 om 19:14

Er moet toch gewoon een middenweg te vinden zijn Psvchamps, het feit dat Reijnders en Berghuis geen rood krijgen en Dani de Wit de wedstrijd afsluit zonder gele kaart is echt belachelijk.

18 september 2022 om 19:54

Lindhout kan er ook wat van hoor... Die liet vandaag ook een hoop doorgaan waar een andere scheids gewoon voor fluit..

18 september 2022 om 19:59

Tja, zo lang die van Derksen altijd nog complimenten krijgt voor het niet fluiten voor overtredingen, zitten we met hem opgescheept. Zelf heeft hij daar het meeste plezier van. Nooit fluiten. Hoe lang al? Alweer een nieuw record! Die Bas laat lekker doorsch....voetballen. Toch?

18 september 2022 om 20:01

Nou vond ik Lindhout vanmiddag prima fluiten, hoor. Bij Nijhuis weet je dat die vaak het spel door laat gaan bij grove overtredingen, maar dat vond ik bij Lindhout niet.

18 september 2022 om 18:53

Alvarez niet dan op odgaard? Deed niet echt veel voor de bal.

18 september 2022 om 18:57

Alvarez raakt de bal gwn en totaal niet de man, oke hoe hij inkomt is nie normaal maar reijnders probeert de bal nie eens te spelen.

18 september 2022 om 18:58

Alvarez raakt een bal maar is alleen maar bezig om iemands scheenbeen te breken.

18 september 2022 om 19:01

Ik vond die van Alvarez geen rood. Berghuis die met de noppen op de kuit van De Wit ging staan was in mijn ogen meer een rode kaart. Die van Reijnders was donkerrood en Ajax had in mijn ogen een penalty moeten krijgen. Het is niet het weekend van de arbitrage op deze manier.

18 september 2022 om 19:14

De manier van inkomen is al goed voor rood.

18 september 2022 om 18:54

Alvarez bedoel je zeker? Ja idd ja.

18 september 2022 om 18:55

Vond gelijkspel ook wel terecht, 2de wilde er gewoon niet in. Mensen doen hier gelijk zo dramatisch de hele tijd, we hebben nog steeds gewoon veruit de sterkste selectie en dit soort wedstrijden zitten er nou eenmaal altijd wel tussen. Uithuilen en doorgaan. Enige waar iemand zn mond wel eens over open mag trekken in de kleedkamer is waarom die Tadic gewoon de hele wedstrijd speelt. Schandalig hoe hij wordt voorgetrokken

18 september 2022 om 18:56

Alvarez en Berghuis vergeten?

18 september 2022 om 19:35

Wat vind je van de Wit , met een bewuste knie in de rug. Dat was pas rood.

18 september 2022 om 18:56

Ajax had met Berghuis en Alvarood ook twee keer van het veld gemoeten. Nijhuis kan dit gewoon niet goed. Met z'n mannelijke voetbal. Belachelijke overtreding van Alvarez die gewoon op het scheenbeen probeert te stampen. Echt bizar. Die gast van AZ had er ook afgemoeten, sloeg ook echt nergens op.

18 september 2022 om 19:05

Ik denk dat Ajax met Nijhuis toch ook een aantal keer vandaag gewoon goed wegkwam. Kudus met een rare actie, waar je gewoon geel voor hoort te geven, Blind die bij ieder zuchtje steen en been klaagt, Alvarez die als een houthakker in komt en Berghuis die gewoon bewust nog even met de nopjes vooruit de scrimmage in stapt. Reijnders had rood moeten krijgen, maar de VAR en Nijhuis hebben Ajax geen resultaat ontnomen. Dat is toch te wijten aan de spelers en coach.

18 september 2022 om 19:14

Je hoort mij ook niet zeggen dat het door de scheids komt dat we verliezen.

18 september 2022 om 20:22

jroos100. En dan te bedenken dat Bas Nijhuis de VAR was bij Cambuur en toen de scheidsrechter bij het scherm liet komen voor een overtreding waar rood uit voort kwam. En nu deed hij het af met een gele kaart. Het had waarschijnlijk niets uitgemaakt in de uitslag maar toch?

18 september 2022 om 20:32

Klopt, die overtreding van Reijnders was echt smerig en ook goed te zien op de beelden. Alvarez kwam ook onnodig dom en lomp in maar speelde wel gewoon de bal. Geel was daar terecht.

Hulde voor AZ. Op alle vlakken hebben ze Ajax afgetroefd.

Het begint nu wel pijnlijk te worden voor Ajax. Twee serieuze krachtmetingen achter elkaar worden kansloos verloren en de topaankopen geven in die wedstrijden niet thuis.

Toppunt is Calvin Maguire. De manier waarop hij sjokt over het veld en daarmee de 2e goal van AZ in doet leiden is gewoon laks en schandalig.

18 september 2022 om 18:52

Wie is Maguire?

18 september 2022 om 20:06

Het is heel populair om maar keihard te roepen hoe kansloos een verliezende partij was, maar 2 potjes met 1 doelpunt verschil verliezen is natuurlijk niet kansloos. Zeker niet als je erbij bedenkt dat Liverpool in minuut 89 scoorde en AZ 3 ballen van de lijn haalde. Overigens vind ik Nijhuis nu echt rijp voor het gesticht. Ik ben wel eens benieuwd of Opta kan berekenen hoe veel blessuregevallen er zijn door overtredingen tijdens wedstrijden onder zijn leiding ten opzichte van andere scheidsrechters. Hij heeft een eigen set regels lijkt het wel. Het meest in het oog springende voorbeeld is wel die tackel op brobbey waar hij met z’n neus bovenop staat en de VAR niet eens kijkt (ook direct terug naar de tweede klasse).

18 september 2022 om 20:20

Vandaag had Ajax gewoon kunnen winnen, al was dat vooral verdienste Pasveer geweest. Wat stond die te keepen. De bal wilde er voor Ajax echt niet in.

Bij Liverpool heb je inderdaad pech, maar Ajax werd van het kastje naar de muur getikt. Die wedstrijd had Ajax niet best kunnen winnen. Je was daar toch gewoon kansloos?

18 september 2022 om 21:31

Als blind die bal er gewoon inkopt en tadic een meter naar voren staat win je. Terecht verloren absoluut, maar kansloos niet toch?

Overigens had pasveer maar 1 redding die echt heel erg goed was tegen az (die bal die hij op de paal tikt). De rest moest hij gewoon hebben en Ajax had uiteindelijk meer grote kansen dan az.

18 september 2022 om 22:15

Alvarez vergeet je maar

19 september 2022 om 05:13

Meer grote kansen? HahahahahahahahHhahahahHa welke wedstrijs heb je gekeken? AZ had sowieso al 3 100% kansen om op 3-1 te komen. En twee hele grote bij 0-0

18 september 2022 om 18:53

Ga toch fietsen joh met je Maguire, Calvin speelde een prima pot. Blind en Tadic waren weer eens een partij slecht...

18 september 2022 om 18:58

Blind was niet slecht. Ik zeg het niet graag maar hij was verreweg de beste bij Ajax met pasveer. Tadic een dikke 0. Maar zal vast weer starten volgende werdstrijd

18 september 2022 om 19:07

Blind speelde naar mijn mening gewoon een voldoende. Tadic, Bergwijn en Berghuis vielen ontzettend door de mand.

18 september 2022 om 19:19

Bassey heeft bijna geen 1 duel gewonnen en liet zich telkens van de bal zetten. Blind was vandaag gewoon degelijk. Bergwijn laat ook wel zien dat wanneer er een betere tegenstander dan heerenveen is, hij het niet in zich heeft

18 september 2022 om 19:22

Wat nou Blind? Het is opeens heel populair hier om Blind overal de schuld van te geven, maar hij was verre van de slechtste aan de kant van Ajax.

Bassey heft op amateuristische wijze buitenspel op waardoor AZ op voorsprong komt. Dit is een van de topaankopen van de eredivisie, dan kun je dit soort kinderlijke fouten niet maken vind ik.

18 september 2022 om 19:46

Blind geeft de voorassist! En haalt er een aantal gevaarlijke aanvallen uit. Ik snap echt wat Blind nu weer fout deed @MarksenDK. Welke voorbeelden heb je?

18 september 2022 om 19:49

Blind was (op Pasveer na) de beste man aan de kant van Ajax vandaag, zelfs verdedigend enkele keren met cruciale ingrepen. Erg vreemd om te zeggen "Blind en Tadic waren weer slecht" zonder dat je de wedstrijd gekeken hebt?

18 september 2022 om 20:33

Inderdaad. Blind en Pasveer waren de enige twee Ajacieden die wel goed speelden vandaag. De rest gaf inderdaad opzichtig niet thuis.

18 september 2022 om 18:56

Kansloos lol..nee hoor zeker niet Ajax wint daarna gewoon weer zeer makkelijk en worden kampioen

18 september 2022 om 18:59

Even serieus wie is Calvin Maguire?

18 september 2022 om 19:04

Bassey

Verschrikkelijk wedstrijd zeg. Echt de slechtste van het seizoen. Iedereen was ruk. AZ uit kan je verliezen natuurlijk, maar het was wel heel slap vandaag.

18 september 2022 om 18:52

Ja 2x kansloos verliezen in een week doet pijn

18 september 2022 om 18:54

Pasveer was zeker niet ruk

18 september 2022 om 18:57

Pasveer is de beste keeper die we hebben nu. Bizar dat dat pas komt nu hij al grijs is.

18 september 2022 om 19:07

Ik ben altijd zeer kritisch op pasveer, maar deze wedstrijd echt niks op aan te merken. Had een paar goeie reddingen in de hoeken

18 september 2022 om 19:28

Pasveer goed, Blind Timber en qua inzet ook Alvarez vond ik voldoende, maar verder was het net zo erg als tegen Liverpool. Taylor Berghuis compleet overlopen en onzichtbaar. Tadic Bergwijn drama op de vleugels, die komen niemand voorbij. Kudus momentenvoetballer zonder inzet. Brobbey slechte invalbeurten. Geen combinatiespel. Geen passie. En dan kers op de verrote slagroom Schreuder die het allemaal laat gebeuren, totdat hij Lucca inbracht, toen veranderde er pas wat in de aanpak van AZ.

18 september 2022 om 20:03

Eens Leidsehood, Lucca is echt een wapen. Hij ontwikkelt zich prima, maar Schreuder maakt er een beetje een potje van helaas.

18 september 2022 om 22:25

Hoezo kan je AZ uit verliezen? Is een wanprestatie om daar te verliezen, ze hebben niet eens de beschikking over hun beste spelers voorin.

Tja, we hebben nu eenmaal twee van deze wedstrijden per jaar. Zo veel grote kansen, maar linksom of rechtsom valt het er allemaal net niet in. Helemaal niet erg, volgende keer beter.

Wel weer genoten van de grote Bas Nijhuis show. Duidelijke rode kaart op Brobbey en een penal op Lucca gemist. Maar die man, wat een autoriteit heeft die, en hoe wuift hij alles toch prachtig weg. Daar schakel je toch voor in. Nee, het voetbal is dan maar bijzaak, volgens meneer zelf dan.

18 september 2022 om 18:54

Tsja, en vergeet de gemiste rode kaart voor Alvarez niet.

18 september 2022 om 20:05

Grote hypocriet Heiky, waarom hoor ik je hoe typisch ook met geen woord over de rode kaart overtreding op Brobbey?

18 september 2022 om 18:55

Dat jij nog positief bent... Man, het is barre ellende en het gaat het niet beter worden onder Schreuder.

In Enschede lachen ze zich rot...

18 september 2022 om 19:00

In 90% van de wedstrijden vallen er dat laatste half uur gewoon nog twee ballen in. Nu viel het allemaal net verkeerd. Het spel was met name het eerste uur niet goed, maar je kan lastig 50 wedstrijden in een jaar goed spelen. We moeten er aan werken dat we ook de wedstrijden waar we niet goed spelen winnen.

En tja, die Schreuder. Begin inderdaad eens met een echte spits en dan Kudus daar omheen zwervend als 10. In dit soort wedstrijden waar het niet loopt heb je gewoon een Lucca of Brobbey nodig waar je een bal heen kan schieten.

18 september 2022 om 18:55

Rood ben ik het mee eens, maar het was geen penalty.. Als we er zelf zo een tegen hadden gekregen had ik er ook schande van gesproken, helaas viel die al voordat er uberhaupt contact was.

18 september 2022 om 19:00

Wat moet je dan doen? Doorlopen en je rechterbeen vastzetten zodat je alles afscheurt?

18 september 2022 om 19:30

Vond het zelf ook geen duidelijke penalty. Rood tegen Brobbey wel inderdaad maar who gives a shit, dat was de laatste minuten, Alvarez zat ook al op het randje. Prima dat die kaart niet gegeven wordt. Ajax had het zelf moeten doen. Onze pech zat niet zozeer in de scheids maar in kansen die van de lijn werden gehaald 2 a 3 keer. En verder drama voetbal.

18 september 2022 om 19:52

Hoezo laatste minuten? Gebeurde in minuut 88 en wedstrijd ging 100 min door. Dus nog zeker 12 min tegen 10 man

18 september 2022 om 18:56

Als die zo duidelijk rood is dan is er altijd nog een VAR die hem kan overrulen. Dat is niet gebeurd, dus is het geen 100% fout van Nijhuis.

18 september 2022 om 19:03

Tuurlijk is het wel een 100% fout. Van de Var en Nijhuis allebei. Schandalig dat dit geen rood is.

18 september 2022 om 19:04

Durf je deze actie serieus goed te praten? Wauw...

18 september 2022 om 19:03

Rode kaart kan ik inkomen, maar vond je het serieus een penalty? Dekker raakt de bal inderdaad niet, maar die Lucca gaat al liggen voordat er contact is. En het contact dat er was, was echt héél minimaal.

18 september 2022 om 19:04

Mwa, je kan hem geven en je kan hem niet geven. Bij Groningen werd zo'n zelfde situatie wel gegeven.

18 september 2022 om 19:35

Als je het terugziet, dan zie je dat de knie van de verdediger op zijn rechter kuit komt, waardoor hij valt. Bij de voorste been van de verdediger gebeurd er niks. Mijn inziens geen overtreding en erg dom inkomen. Maar zoals Bas de hele wedstrijd fluit, dan snap ik wel dat er geen pingel wordt gegeven. Overigens irriteer ik me al jaren an hoe Bas zijn wedstrijden fluit.

18 september 2022 om 19:40

Bas Nijhuis moet gewoon stoppen of naar de oogarts. De knie in de rug en bewust slaan. Ik weet zeker als Ajax dit doe dan geeft hij wel een kaart.

18 september 2022 om 20:25

Nou, dat betwijfel ik dan weer. De afgelopen jaren bij Groningen al paar keer onterechte kaart aangenaaid door Tadic... Heb niet het idee dat er overdreven in nadeel van Ajax wordt gefloten.

18 september 2022 om 19:14

Steek de hand gerust in eigen boezem. Kudus had geel moeten hebben, Berghuis had er gewoon afgestuurd kunnen worden, Alvarez nam ook een groot risico door als een houthakker aan de zijlijn in te komen en Tadic en Blind met hun eeuwigdurende klaagzang hadden ook prima een kaart kunnen krijgen. En 10 minuten extra komt ook zelden voor, terwijl er tal van wedstrijden zijn waarbij de keeper al vanaf minuut 1 tijdrekt. Je hebt de tweede helft drie grote kansen gehad en twee grote kansen tegen. Al met al valt er dus gewoon veel tegen elkaar weg te strepen en verliest Ajax hier vooral omdat de grote namen (tadic, Bergwijn, Alvarez, Berghuis) niet thuis geven.

18 september 2022 om 19:20

En dani de wit dan? Met die knie in de nek van rensch. Als dat verkeerd afloopt is het een ritje ziekenhuis voor rensch. In mijn optiek neemt de wit een risico om rensch zeer ernstig te blesseren en dus rood

18 september 2022 om 20:41

Ik heb erg genoten dit AZ. In het stadion hoorde je constant hoe Dani de Wit de boel constant liep aan te jagen. AZ is alleen vergeten om het zichzelf makkelijk te maken door de vele kansen onbenut te laten. Ze hadden wel heel veel grote kansen zeg.

Az ging ervoor, daardoor zag je dat ze op het laatste op waren. Genoeg kansen nog voor Ajax om op zijn minst gelijk te maken. Zat ontzettend tegen. Ook met de blunder van Rensch en de vuurpijl van Hatzi die toevallig aankomt bij Odgaard zat het geluk meer bij AZ dan Ajax. Daarnaast heeft AZ prima voetbal laten zien en ook zijn kansen gehad. Gelijkspel was eerlijker geweest, maar gefeliciteerd AZ.
Nijhuis weer met een belachelijk optreden. Vooral de overtreding op Brobbey, schandalig.

18 september 2022 om 19:32

Het belachelijkste optreden kwam van de middenvelders en aanvallers van Ajax. Schandalig. Verder eens met je analyse. Beetje pech hebben we ook gehad.

Tot zover dat ‘next-level’ voetbal waar Theo Janssen het over had. Ik vond het toen al een twijfelachtige, opportunistische uitspraak, maar 2 potjes later is het ronduit lachwekkend. AZ was vandaag gewoon beter dan Ajax.

Schreuder is weer de Schreuder zoals ik hem ken uit de Twente tijd: Als een lamzak langs de lijn staan tot 10 minuten voor tijd, en dan ineens heel fanatiek gebaren gaan maken en veel te laat wisselen terwijl het de hele wedstrijd al voor geen meter loopt. Ajax heeft verreweg de beste spelers van de competitie, maar zolang Schreuder voor de groep staat is de titelstrijd nog alles behalve beslist.

Het moet een mooi weekend zijn in Eindhoven. De hele week moet je lezen en zien dat PSV als selectie totaal uit balans is, dat Gakpo enorm overschat is, Veerman en Xavi alleen presteren tegen de kleintjes en de verdediging echt om te huilen is, maar aan het eind van de week kan je jezelf gewoon de trotse koploper noemen van deze competitie. En dat voor minstens twee weken!

18 september 2022 om 18:58

Je hebt het over opportunisme maar daar doe je nu zelf vrolijk aan mee. Zolang Ajax wint lees ik altijd teksten dat Ajax met 2 vingers in de neus kampioen gaat worden, en nu blijft het heeeel lang spannend. Vind het niet erg hoor, de voetbal wereld is nou eenmaal opportunistisch, maar dan moet je niet richting Janssen gaan wijzen als je precies hetzelfde doet 😅

18 september 2022 om 19:02

Waar zie je mij hier dan een opportunistische uitspraak doen precies?

18 september 2022 om 19:15

Messi Bazoer jij reageert alleen maar om het reageren. Je zegt precies niks.
Schreuder is gewoon een slechte coach en als hij zijn filosofie niet aanpast is hij binnenkort weg.

18 september 2022 om 19:00

Ach over 34 wedstrijden zal Ajax die schaal vast ook hebben maar het wordt inderdaad spannend met deze coach. Met grote afstand kampioen sowieso niet want de overige topploegen zijn ook sterker dan de middenmoot

18 september 2022 om 19:13

Dat denk ik ook hoor. Ajax is over de breedte sowieso het sterkst en zal daardoor vast de langste adem hebben. Maar Schreuder... Ik kan het moeilijk aan zien.

18 september 2022 om 19:28

Haha net alsof het al zo’n uitgemaakte zaak is of zo. In de breedte heeft Feyenoord de sterkste ploeg alleen die hebben te veel in 1 keer beter ingekocht. Verder hebben wij met Gakpo nog steeds de beste speler van de Eredivisie en met Xavi het grootste talent. Ik weet niet of jullie het zien, maar ik zie duidelijk een zwakker Ajax dan afgelopen jaren. Zeg niet dat jullie zomaar derde worden, maar sluit het ook niet uit. De bal is weer rond.

18 september 2022 om 19:31

PSV heeft een leuk team, maar ik zie ze geen vervanger uit de hoge hoed toveren voor Gakpo, Xavi en Veerman als die geblesseerd raken of gewoon oververmoeid gezien het WK midden in het seizoen en Europees voetbal er nog bij. Jij wel? Ajax heeft geen spelers die zo essentieel zijn (denk ik).

18 september 2022 om 19:42

Voorlopig gaan Xavi en Veerman niet mee naar het WK en daarbij komen Luuk, Madueke en Mauro nog terug en hebben we Guti nog wat normaal gesproken breed genoeg is. En uiteraard kun je in de winter nog een enkele aankoop doen. Bij Ajax zijn ze allemaal altijd heel goed denken er veel, dat leidt er zelfs toe dat iemand als Rensch geselecteerd wordt voor Oranje. Maar dat is ook maar schijn.

18 september 2022 om 19:45

Ik zie ook een veel zwakker PSV dat wel heel erg afhankelijk is van Gakpo dus het is maar hoe je het bekijkt.
Plus ik zie Ajax gewoon investeren als men merkt dat het toch niet loopt. Gebeurde ook vorig jaar en het jaar daarvoor en het jaar daarvoor.
Verder vind ik echt niet dat Feyenoord de sterkste ploeg heeft in de breedte. Ze hebben de meeste opties ja.

18 september 2022 om 21:03

@ruiz, ajax heeft op het middenveld veel opties, maar verdedigend zie ik weinig opties voor o.a Timber en Bassie. Daarnaast hebben ze ook nog steeds een probleem op de rechtsbuiten positie. Zo evenwichtig vind ik de selectie van ajax niet.

18 september 2022 om 19:48

Ben het met je eens over Schreuder/Ajax. Dat dynamische "next-level" spel van Ajax ziet er natuurlijk fantastisch uit als het goed loopt, maar ik vind/vond zo spelen juist iets dat niet goed is. Wat mij betreft is Ajax juist zo goed geworden doordat Ten Hag zo ontzettend veel automatismen erin had geslepen. Die zijn er nu allemaal uitgewerkt door Schreuder en aangezien er ook nog eens veel spelers zijn vertrokken/nieuw zijn gaat dat 2x zo snel van ons af. Vandaag loopt het niet en waren er veel te weinig vastigheden in het spel om op terug te vallen. Als we zo blijven spelen, zullen we veel problemen krijgen tegen tegenstanders van een hoger niveau. Ik heb echt weer Bosz-vibes in de zin dat we een trainer hebben die koppig vast gaat houden aan iets dat leuk lijkt, maar ons niks gaat opleveren.

18 september 2022 om 23:13

Geef Schreuder de kans. Nu twee mindere wedstrijden, maar heeft ook twee fantastische wedstrijden gehad. Competitie is net begonnen, komt goed. Het automatisme moet er nog even goed in, waarschijnlijk daarom ook niet te veel wisselen qua opstelling.

Wat je over Bosz zegt vind ik ook best jammer. De Europese opstanding van Ajax begon bij hem, niet bij ten Hag. Bosz haalde de EL finale met spelers als Viergever en Younes. Bosz heeft met Ajax gewoon wat moois neergezet!

Tegen Liverpool mag je verliezen is geen schande, dat is de absolute top, dat is Ajax helaas nog niet. Vandaag tegen AZ was Ajax echt slecht, helaas heb je elk jaar een paar van zulke zaad potten. Ik heb er nog alle vertrouwen in dat het een mooi seizoen wordt voor Ajax!

Het begon wat moeizaam en voor AZ ongunstig, met de 0-1, maar wat hebben ze zich herpakt. Een wedstrijd op wilskracht en wat mij betreft Ajax afgebluft. Ik neem mijn woorden die ik vooraf en in het begin uitte volledig terug, de ploeg (en Janssen als de uitdenker van de tactiek) heeft het uitstekend gedaan.

Een bijzonder boeiende wedstrijd en uiteindelijk drie welkome punten. Rettekettettekettetteettteetetttetet

18 september 2022 om 18:56

Gefeliciteerd Oelie. Geweldige prestatie. Jullie hebben met Kerkez, Reijnders en Odgaard wederom een aantal pareltjes in handen.

18 september 2022 om 19:01

Dank je en dan komt hopelijk binnenkort Karlsson ook weer terug en ook Pavlidis zal na de interlandperiode hopelijk weer snel aansluiten.

18 september 2022 om 19:09

Dan heb je echt een ontzettende goede aanval. Gaat Odgaard dan op rechts spelen met z'n linker?

18 september 2022 om 19:11

Daar is hij wel voor gehaald, ja.

18 september 2022 om 19:02

Gefeliciteerd. Kon alleen het laatste half uur zien. Op basis daarvan leek de eindstand een wonder, maar het eerste uur was anders lees ik

18 september 2022 om 19:07

AZ domineerde tot minuut 70, daarna was de tank leeg, werd er verdedigend gewisseld en gingen ze afwachten. Op basis van de laatste 20 minuten een wonder dat AZ heeft gewonnen, op basis van de eerste 70 een wonder dat het 'maar' 2-1 is geworden.

18 september 2022 om 19:08

Erg knap dan van AZ. Want op papier is het kwaliteitsverschil eigenlijk vrij enorm.

18 september 2022 om 19:11

Dank, het was aan Pasveer (en het slechte afronden van Sugawara) te danken dat het niet al 3-4 of zelfs 5-1 stond, na 70 minuten.
Ajax was tot dat moment absoluut de onderliggende ploeg.

18 september 2022 om 19:33

Al heeft AZ wel 2 a 3 ballen van de lijn gehaald he. Maar verdiend gewonnen, gefeliciteerd! Jansen had het goed voor elkaar. Ik lees vaak kritiek op hem van AZ fans maar deze overwinning komt toch echt grotendeels door tactiek tot stand.

18 september 2022 om 19:15

Als enige nog ongeslagen dit seizoen! Wat een contrast met de seizoensstarten van afgelopen jaren. Jansen had het inderdaad goed neergezet, al kwam het achteruit lopen wel weer tevoorschijn. Aan de andere kant, met de energie van de eerste 70 minuten is het misschien ook onrealistisch om nog veel te verwachten daarna. Gelukkig ging het wonder boven wonder goed. Ik kan niet wachten om Karlsson-Pavlidis-Odgaard voorin te zien. Dan staat er écht een heel goed team.

18 september 2022 om 19:23

Het heeft ook te maken met het feit dat Ajax gaat drukken, dan kun je op een gegeven moment ook niet meer de druk naar voren geven, die je zou willen, dan word je vanzelf een beetje achteruit geduwd.

18 september 2022 om 19:33

Klopt, is ook zo. We mogen Hobie wel bedanken, want die keepte weer heel goed. Die presteert toch wel ver boven mijn verwachting.

Kan me toch niet aan de indruk onttrekken dat de vedettes van Ajax dachten dat het wel goed zou komen. Pas een kwartier voor tijd zette ze echt aan. Mooi dat het is afgestraft en de ploeg met de grootste wil om te winnen dat ook deed. Voor beide een wijze les. Knokken loont en je krijgt niks cadeau.

18 september 2022 om 18:55

Ik kan me er best inbeelden dat je tegen een Cambuur en Fortuna nou niet met motivatie het veld opstaat, maar AZ toch wel? Als het echt waar is wat je zegt, dan is het grootsheidwaazin

Zo.. kan die discussie over Ajax als het bayern München van NL ook weer de koelkast in. Wat een bizar slechte pot van Ajax

18 september 2022 om 18:54

Je kijkt blijkbaar geen voetbal, want bayern staat op dit moment bovenaan 😉

18 september 2022 om 18:55

Jij haalt die discussie aan, dat gaat natuurlijk nooit gebeuren. Feyenoord, Psv en mijn cluppie zullen 9 van de 10 keer in de buurt van elkaar eindigen.

18 september 2022 om 18:56

Dan raad ik aan om een wedstrijd van Bayern mee te pakken binnenkort. Is de laatste tijd net zo beroerd als het spel van Ajax.

18 september 2022 om 18:57

Siepie. Allebei dit weekend eerste competitiewedstrijd verloren, dus gaat de noemer toch wel op?

18 september 2022 om 19:09

Bayern staat 4e hè. Ajax doet het eigenlijk nog net te goed

Schreuder tactisch geheel afgebluft door Pascal Jansen. Schrijnend.

Az de terechte winnaar. Ajax was gewoon slecht.

Hoppa net als vorig seizoen az de winnaar.
En dat zonder de gehele voorhoede
Az 💪💪💪

18 september 2022 om 18:56

Az won vorig seizoen niet.

18 september 2022 om 19:14

In de arena toch echt gewonnen met 2-1 en in Alkmaar gelijk het afgelopen seizoen ..

Ajax verliest hier verdiend, vooral de eerste helft was het spel echt pijnlijk aan de ogen. Dat er overigens geen rode kaart gegeven werd voor die tackle van Reijnders verbaast me toch wel.

Terechte nederlaag, wat was het slapjes en slecht. Ook even een wake up call voor die voorbarige gekkies, die deden alsof AZ uit een appeltje eitje was. Gefeliciteerd Azfans.

Terecht verloren , Ajax had vandaag hun dag niet. AZ 70 minuten de beste. Enige lichtpuntjes bij Ajax waren Pasveer, Blind en Luca viel verdienstelijk in .

Top dit voor de competitie. AZ had trouwens in de slotfase wel een hoop engeltjes op de lat zeg, dat Ajax er niet een maakte is een klein wonder. Wel lachen dat PSV nu boven Ajax staat met al die grote monden van de Ajacieden hier richting PSV. In zijn Feyenoordtijd was dit voor Berghuis trouwens rood

18 september 2022 om 19:03

Nou kan ik me nog wel een actie van Berghuis op Koopmeiners herinneren, toen hij nog bij Feyenoord speelde...

18 september 2022 om 19:08

Ja, het is ook wel geinig dat mensen nu zeggen, kijk hij is veranderd bij Ajax. Natuurlijk is-ie niet veranderd. Niet tegen je verlies kunnen is gewoon minder erg als je meestal wint.

18 september 2022 om 19:10

Precies, soms brandt er een zekeringetje door bij hem, dat liet hij bij Feyenoord ook zien en dit was ook zo'n momentje.

Winnen van ajax is niet voor iedereen weggelegd, az is dat feyenoord ook al lang en breed voorbij. Mochten daar willen, dat ze het net zo voor elkaar hadden als az. Feyenoord is gewoon Az aan de maas geworden. Geweldig resultaat!

18 september 2022 om 18:55

Gefeliciteerd met de overwinning, niet te veel drinken, anders komt er nog meer onzin uit.

In de NL competitie zijn traditioneel AZ, PSV, Twente en Feyenoord de grootste ploegen naast Ajax. Daarvan heeft Ajax dus niet kunnen winnen tegen AZ en PSV. In de CL weggespeeld door Liverpool. Je moet je ook een grote jongen tonen tegen de betere ploegen en dat lukt dus niet nog onder Schreuder. Ik vind Ajax zonder diepe, echte spits sws niet een goed idee. Taylor is wat mij betreft de IKEA onder de voetballers, degelijk, functioneel maar je hebt er miljoenen van. Hadden we net zo goed Dani de Wit kunnen houden, die heeft tenminste gif. Tadic mag wat mij betreft alleen tegen het rechterrijtje spelen maar hij wordt niet eens ooit gewisseld omdat Schreuder geen ballen heeft. Dit was een heel slap potje, als bange konijnen gespeeld, los van de laatste fase. Alleen Pasveer was erg goed, die terecht bij de Oranje selectie zit. Fijn dat mensen wat tegen zn leeftijd en knot hebben maar ik vind het een klasbak.

18 september 2022 om 19:21

Ik, als AZ-fan, kan je zeggen dat Taylor en Dani de Wit echt totaal niet met elkaar te vergelijken zijn. Taylor is echt verfijnder dan Dani, maar Dani kan niet voetballen, maar wel meer lopen dan elke andere voetballer in Nederland.

AZ dik en dik verdient gewonnen vandaag, maar man man man wat een arbitrale beslissingen...

18 september 2022 om 21:08

Tja, dat weet je bij Nijhuis.

Het ‘grote’ Ajax dat wordt afgetroefd op inzet, doorzettingsvermogen, wil en passie door een relatief matig AZ als je de beide begrotingen naast elkaar zet. Ajax, het zogenaamde Bayern München van de Lage Landen, heeft de afgelopen transferzomer ordinair met geld gesmeten zoals een Eredivisieclub nog nooit eerder gedaan heeft en ook niet hoort te doen.

Het mag te hopen zijn dat het experiment met Kudus in de spits nu definitief afgelopen is. Scoort zijn goals, maar is veel te veel afwezig in de 16. Loopt alleen maar zwerven. Als je je tegenstander onder druk wilt zetten heb je gewoon een goede spits nodig die continue de spitspositie bezet houdt. Laat er nou net zo’n goede en jonge spits bij Ajax op de bank zitten…

Ik vind het overigens verbazingwekkend dat Schreuder – de zogenaamde ‘meester tacticus’ – met een dergelijke sterrenselectie zulk spel op de mat legt. Overigens vind ik het belachelijk hoe hij met een speler als Ocampos omgaat. Een ervaren Argentijn die furore heeft gemaakt in La Liga gewoon hele wedstrijden op de bank laten zitten. Vandaag mag hij dan even na 80 minuten invallen. Die jongen is gewoon onder valse voorwendselen naar Amsterdam gelokt.

18 september 2022 om 19:00

Ocampos was gewoon bankzitter in Spanje hoor......

Mag Tadic er ook is een keer uit? Waarom haal je al het gevaar weg met het wisselen van Bergwijn en Kudus. En Wijndal mocht er ook wel in. Die had je tegen AZ moeten gebruiken. Op zijn minst wissel hem dan. Want hij kent AZ dus dan had je het kunnen veranderen het spel...

18 september 2022 om 18:59

Bergwijn speelde ook niet goed. Dus juist goede wissel, want daardoor kwam tadic aan zijn sterke kan terecht en speelde daar ook beter. Dus eigenlijk 2 wissels met 1 man. Wijndal voor wie? Blind was de beste ajacied vandaag. Kudus was los van de goal helemaal niet super als spits. Hij zakte in vele gevallen te ver terug. Brobbey moet gewoonnin de spits.

18 september 2022 om 21:10

Bergwijn was wederom geen niet goed. Laat toch eigenijk maar weinig zien. Had de eerste wedstrijden wel goede momenten maar last toch best wel weinig zien.

Dik verdiende overwinning az… mede dankzij gestuntel van schreuder!

Maar wat maken de scheidsrechters en met name Nijhuis weer een beste beurt. Eerst als var rkc-Cambuur beslissen. Rijnders geen rood geven voor de tackle op brobbey (incl. blessuretijd een kwartier voor tijd) en psv-Feyenoord wordt ook beslist door een arbitrale fout. Vorige week psv-rkc ook al. Ga zo door mannen!

Dan ben ik nog wel een van de weinige die de pingel van Sparta terecht vond.

Wat een drama wedstrijd, eerste helft gewoon met de verkeerde instelling ingegaan, en 2e helft was voetbaltechnisch ook van een waardeloos niveau. Beetje pech met het penalty moment en de ballen van de lijn

Twee serieuze tegenstanders en twee nederlagen. De euforie was veel te groot in Amsterdam. Mooi voor de competitie.

Machteloos Ajax, het was niet goed maar het is wel zwaar overdreven. Ajax heeft in de tweede helft echt enorm veel pech gehad.

Terecht verloren als je zo veel kansen mist. Az heeft prima gespeeld. Laatste deel van tweede helft had ajax natuurlijk wel moeten scoren.

18 september 2022 om 21:12

Ook az had vaker moeten scoren.

Allereerst mijn oprechte felicitaties aan AZ-supporters! Op basis van 70 minuten een zwaar terechte overwinning. AZ had goed naar Liverpool gekeken, zette ons op vrijwel dezelfde manier totaal onder druk en Ajax leek laconiek en arrogant. Maar ze kunnen gewoon niet meer op het tempo spelen als een 2 weken geleden en dat is verontrustend. Zuur is wel dat je toch vervolgens zat kansen krijgt op een gelijkspel, 2 pogingen van de lijn gehaald. Hun keeper was weergaloos, Pasveer fantastisch want alleen door hem bleven we in de wedstrijd. Absoluut nummer 1 keeper van Oranje. Blind was ook goed, Bassey ontiegelijk slecht. Over die laatste maak ik mij het meeste zorgen, er moet wat gebeuren om onze pure verdediger ook eens goed te laten verdedigen. De Wit was geslepen, trok meermaals mensen onderuit om via de heel matige scheids de bal weer mee te krijgen. Extra vervelend dat je grootste concurrent vandaag tot 2x een doelpunt mag maken die zeer discutabel is en dus 3 punten is ingelopen. Een behoorlijke zaadweek voor Ajax, de interlands komen goed uit. 4 bonuspunten voor PSV en de wereld ziet er niet al te best uit.

18 september 2022 om 19:25

Dank je wel, ik denk inderdaad dat de tactiek van AZ vandaag erg goed was en hielp met het ontregelen van Ajax.

Beste man van Ajax was Pasveer en dat is tekenend.

Ajax oh zo slecht! Schreuder die vast blijft houden aan Tadic die wéér de slechste op het veld was na misschien one man show Nijhuis. Reijnders die met geel weg komt wat gewoon rood was. En nota bene gisteren geeft hij als VAR een pingel wat geen 1 was en nu wat misschien meer in de buurt kwam is niks. Nee Ajax terecht verloren maar Nijhuis noooit meer fluiten!

18 september 2022 om 23:17

Toen Tadic links stond vond ik m al veel beter en zeker niet de slechtste man van het veld. De slechtste aan Ajax zijde was Bassey, wat hij aan het doen was is mij nog steeds niet duidelijk.

Absoluut niet verdient voor Ajax om hier te winnen ofzo.
Maar mogen we na topclubpenalty nu ook spreken van een underdogkaart? Want die Reijnders had er toch 5 keer afgemoeten voor die tackle

18 september 2022 om 22:52

En Allvarez al eerder he...

18 september 2022 om 23:04

Die tackle had een beetje bal en raakte de speler amper. Ja het zag er grof uit, onbesuisd wil ik zelfs zeggen. Maar afgezien van gevaarlijk spel achtige overtreding was dat prima beslist imo.

Wat Reijnders deed was gewoon iemand proberen opzettelijk te blesseren.

Onterechte overwinning voor az natuurlijk, met alle slechtste man op het veld nijhuis zoals gewoonlijk

Precies 42 kilometer en 195 meter, damn.,,

Schop die Schreuder er vandaag nog uit aub. Durft de slechte Tadic in geen enkele wedstrijd eruit te halen en pakt maar de makkelijker oplossing. Wissels die onbegrijpelijk zijn en dan Rensch maar niet noemen. Gif in het elftal moet er komen.

Az heeft terecht gewonnen. Ajax had zeker de eerste helft niets in te brengen, muv Pasveer
Ik zou veel eerder hebben gewisseld

Als Tadic 90 minuten mag blijven staan dan weet je hoe ongelofelijk slecht Schreuder is. Sorry hoor, maar hoe is het mogelijk.
Overigens terecht gewonnen, maar dat was toch donker donker rood voor AZ?

AZ gewoon de betere vandaag. Ajax deze week twee keer getest en twee keer verloren. Zet ook te denken. Bij Ajax vielen er vandaag een paar goed door de mand.

Ajax was zeer slecht. Verdiend verloren luca had eerder gebracht moeten worden en toen bergwijn en kudus eruit gingen wist ik zeker de coach wilt verliezen.

18 september 2022 om 18:56

Kudus en Bergwijn speelden als een drol. Hele goede zet om die eruit te halen. Had al veel eerder gemoeten.

18 september 2022 om 19:06

Dan als wat speelden Tadic en Berghuis Diaree?
Bergwijn de enige balvaste voor. Kan een bal prima op het hoofd van Luca leggen. Kudus kan simpel wegdraaien. Deze coach houdt niet van technische spelers alleen werkers als Taylor.

18 september 2022 om 19:02

Waren gewoon goede wissels en zeer begrijpbaar.

18 september 2022 om 19:07

Hoe begrijpbaar?
Tadic laten staan snap jij? Noem 1 ding wat hij goed deed?
Zelfs vallen doet hij slecht. Bergwijn was ook slecht, maar kan altijd meer forceren dan de rest Je haalt toch niet je topscorer eruit bij een achterstand.

Jammer dat de ervaren spelers Ajax hier niet op scherp krijgen, wat een slappe hap. AZ mist de gehele voorhoede, en dan is dit wat je op de mat brengt.
Complimenten aan AZ hoe ze met deze spelers/selectie dit (positieve) voetbal laten zien.

Rensch in Oranje is toch echt schandalig? Die man is een kopie van Ricardo van Rhijn. Op basis van kwaliteit heeft hij daar niks te zoeken.

Knap gestreden van AZ! Dik en dik terecht

Hebben ze goed gedaan, om voor deze amateur trainer te kiezen. Deze, op z’n best, amateur people manager dat een ja-knikker is moet nu de eindkeuzes maken. En we zien het op het veld perfect terug. Deze man moet zo snel mogelijk de laan uit, met hem worden we nooit kampioen. Lachwekkend dat we met dit materiaal dit op de mat leggen, en gewoon geheel dankbaar door de keuzes en (gebrek aan) tactiek en idee bij de eindverantwoordelijke. Zo snel mogelijk hiervan afstappen!

AZ terecht gewonnen. Die bal wilde er ook gewoon niet in bij Ajax.

Maar schreuder schreuder waar ben je mee bezig. Kap met Kudus in de spits. Kap met Tadic op rechts en kap eens met dat tikkie terug tikkie breed achterin! Wissel eens wat eerder. Stel de juiste spelers op en verander eens iets als het niet loopt. Zet Bergwijn eens op rechts....tadic hoort op links...
Alles maar dan ook alles wat Ajax was is eruit gesloopt lijkt het wel. Er zit totaal geen lijn meer in.

Ps...... Pasveer in Oranje!!!! En Derksen moet zn mond houden met bij Ajax kan het al niet meer. Die man staat me toch een partij te keepen niet normaal. Zonder hem.....daar wil ik niet eens aan denken.

18 september 2022 om 19:04

Inderdaad. Tadic moet 100% op links. Je zag ook direct dat hij beter speelde toen hij op links kwam.

18 september 2022 om 20:05

Nee, Tadic moet op de bank in dit soort wedstrijden. Bakte er - net als tegen Liverpool uit - niks van. Maar hij is bij Schreuder altijd verzekerd van een vaste plaats in het elftal. Hij had zo eens onder Cruijff moeten spelen. Die had hem voor het eigen publiek lekker gewisseld. Wil je niet? Dan snel naar de kleedkamer!

18 september 2022 om 19:16

Pasveer hield veel ballen tegen, klopt, maar had had hij niet iets sneller uit z'n goal kunnen komen bij die 1-1 van Mees de Wit? Voor m'n gevoel rolde die bal een uur in het luchtledige.

18 september 2022 om 19:39

Hij moet daar de balans hebben tussen uitkomen, maar niet te ver, om nog tijd van reageren te hebben. De bal werd echter heel hard langs hem geschoten, waardoor zijn reactie nét te laat was. Dat vond ik niet echt een fout van hem.

18 september 2022 om 20:05

Op het moment van schieten kon hij sowieso nog weinig doen inderdaad, maar ik heb het idee dat een snelle doelman eerder bij die bal had kunnen zijn dan Mees de Wit.

18 september 2022 om 20:07

Pasveer keepte weer een foutloze partij! Is bij Ajax een van de weinigen die iedere wedstrijd meer dan een dikke voldoende scoort. En was kansloos bij dat tweede doelpunt. Bassey stond even te dromen....

18 september 2022 om 23:23

Tadic op rechts is idd niks. Kudus in de spits, waarom niet? Heeft vandaag gewoon weer gescoord, was een intikker, maar het gaat erom dat hij scoort.Als Kudus zo blijft spelen in de punt in het gewoon een optie, want hij scoort. Brobbey viel vandaag ook dramatisch in en liet nou niet zien dat hij er hoort te staan. Luca daarin tegen tot twee keer toe gevaarlijk, viel goed in. Enige wat Schreuder echt moet veranderen is Tadic op links en Bergwijn op rechts. Brobbey krijgt zijn kansen wel, heeft de pech dat Kudus gewoon blijft scoren. Kudus op 10 i.p.v. Berghuis is ook niet echt een optie, Berghuis is beter, heeft veel meer overzicht en rust, is best belangrijk op die positie.

Geen zorgen verder Ajax speelde prima pot en ik maak me ook geen zorgen over de kampioenschap
Je kan eens verliezen

18 september 2022 om 18:59

Prima pot? Heb je de volledige 105 minuten voetbal gezien?

18 september 2022 om 19:05

Sebastiaan blinkt niet heel erg uit in objectief kijken naar voetbal dus die moet je eigenlijk gewoon laten praten en geen aandacht aan willen geven…

18 september 2022 om 19:28

Ah, ik was niet bekend met hem. Helder.

18 september 2022 om 20:51

Wat is helder op de kijk?

18 september 2022 om 20:52

Helemaal goed toch ieder zn mening ,dit is geloof ik een zogenaamde discussie en mee praat site,dus ja waarom die heibel ofzo?

Hoppa! Wat zijn deze verrassende punten welkom. Dit kan een mooi seizoen worden, zeker met de sterkhouders terug. Iets meer respect voor Jansen mag wel van mijn medesupporters. We doen heel aardig mee met een team van jeugd, transfervrije spelers en aankopen van 2-6 miljoen. Dit AZ kan misschien meedraaien in de top 3. We gaan het zien! Overigens ook leuk voor de spanning in de ED.

Ajax was slecht maar uiteindelijk wordt je wel gewoon keihard genaaid door de arbitrage. Dat die reinders geen rood kreeg is echt een schande. Vol vanachter op iemands enkel echt heel triest. Kan je gewoon iemans een jaar eruit schoppen.

En hoezo geen pingel? Hij raakt toch gewoon vol de man?

18 september 2022 om 18:59

Vond de actie van Berghuis op Dani de Wit ook rood, maar niet bij de "Nijhuis show". Dan is het niet eens geel. Ook Alvarez ging door het lint net als Rijnders. En natuurlijk was het ook een pingel, maar bij Nijhuis geef je dan liever nog de aanvaller geel....

18 september 2022 om 19:03

Waar is Ajax genaaid, dat is echt lariekoek hoor, ook Alvarez had zomaar rood kunnen krijgen dus dat kun je wel afstrepen tegenover de AZ speler

18 september 2022 om 19:59

Maar Wat vond van Berghuis die zijn noppen totaal overbodig op het been van de wit plaatste ?

In het weekend waarin psv bang was af te haken worden ze koploper. De grote winnaar deze zondag. Ook AZ haakt aan. Ajax de verliezer. Voor Feyenoord veranderd er niet zoveel, verlies maar die kunnen ook de op een na zwaarste uitwedstrijd van het seizoen afstrepen zonder dat het schade oplevert op de ranglijst.

18 september 2022 om 20:10

Voor Feijenoord is Ajax uit anders wel wat zwaarder dan uit bij PSV. Die ploeg ligt hun veel beter. En pakken heel vaak punten in Eindhoven. Alleen niet vanmiddag. En wanneer heeft Feijenoord voor het laats een resultaat gehaald in Amsterdam? Voor Ajax is PSV juist weer een lastiger tegenstander. Het spel van Ajax ligt die counterploeg perfect!

Het is gewoon schandalig dat je je als Ajax zijnde zo gaat aanpassen aan AZ en dan 75 minuten lang volledig wordt weggespeeld en op alle fronten afgetroefd. Dinsdag tegen Liverpool kon je dit verwachten, maar dit. Schandalig gewoon. Schreuder je bent gewoon waardeloos. Dinsdag doe je helemaal niets nadat je wordt weggespeeld en vandaag wil je tactisch slim doen en wordt je compleet weggespeeld. Met zo'n selectie je zo aanpassen. Schreuder is gewoon een waardeloze coach en het is dat er zoveel kwaliteiten in de selectie van Ajax zit dat het nogal wordt verbloemd maar hij is gewoon slecht.
Het voetbal zit er uit als onder Frank de Boer. Er zit totaal geen lijn in het spel en wat is er gebeurd met hoog druk zetten?. 0,0 weer vandaag. Kom op man alles wat Ten Hag erin had gebracht is er vakkundig uit gewerkt. AUB Schreuder ga gewoon weg. Het is nu al genoeg. Beter nu dan wanneer de schade te groot is.

dit seizoen kan best wel eens spannender worden dan van te voren verwacht. Ajax blijft favoriet maar is duidelijk niet onaantastbaar. Psv gewoon koploper maar weet toch ook nog niet echt te overtuigen. Bij Feyenoord en AZ weet je nog niet echt wat je nou precies krijgt en Twente kan echt wel een stoorzender gaan worden.

Zoveel spelers zoveel miljoenen uitgeven en dan de laatste 10 min de wedstrijd proberen te kantelen dankzij blind en pasveer geen grotere nederlaag. Az terechte winnaar over heel de wedstrijd

Gefeliciteerd AZ kwamen met een goed plan en de slimme juiste druk. Schreuder moet veel eerder ingrijpen en eens een keer Tadic en co eruit halen. Verder heb je wel alles tegen, alhoewel de tackle van Alvarez ook wel buitensporig was. Rijnders moet er zeker af, 2 ballen van de lijn, goals tegen door gigantische fouten. 100% Penalty niet gegeven, raakt zn knie en zn andere been haalt hij ook onderuit, speelt de bal niet, hier geeef je overal een vrije trap voor. Nijhuis is zo'n engnek. Die wilt altijd stoer zijn, maar houd eens op met je show zeg. Altijd bezig de man uit te hangen, houd op engerd en doe je werk gewoon. Wat geilt die gozer op zichzelf. Jammer maar kan gebeuren, uit in Alkmaar tegen een goed AZ en uiteindelijk heb je pech dat de bal er maar niet in mocht en dat heeft AZ ook wel een beetje afgedwongen. Als je eerder was begonnen was het een ander resultaat geweest.

18 september 2022 om 18:57

Hij moet eens beginnen met Tadic gewoon op links te zetten als hij zo nodig moet spelen. Dan heb je dat koppeltje Blind en Tadic ook weer terug. Op rechts kan gewoon niet.

18 september 2022 om 19:01

Blind en Tadic kan ook niet meer in deze wedstrijden. Geen diepgang en als ze voor zijn heb je een enorm gat achterin steeds, en duurt het weer een half uur voordat blind in positie staat achterin. Het is gewoon tijd door te selecteren, inclusief de trainer aub.

18 september 2022 om 19:06

Wie was de beste man aan de kant van ajax en speelde gewoon een hele goede wedstrijd.....ik zal je helpen, zijn achternaam begint met een B en eindigt op lind.

18 september 2022 om 19:37

Ik schrijf Pasveer altijd anders...

Heb vrede met de 2-1. We waren minder, maar Nijhuis denkt dat hij een rugby scheidsrechter is. Tja, op een gegeven moment gaan spelers over de schreef. Compleet belachelijk dat deze man nog mag fluiten. Berghuis, Alvarez en Rijnders misdragen zich gewoon, maar dit komt door het "mannelijke" voetbal van een clown met een fluit. Het seizoen is nog lang, maar hoop dat Nijhuis Ajax niet meer fluit.

18 september 2022 om 21:16

Ondanks dat idd 2 ajax spelers goed weg kwamen is nijhuis voor ajax geen ideale scheidsrechter. En tegenstander mag wel echt mannelijk verdedigen (en meer)

Az gefeliciteerd, wat heeft deze wedstrijd geleerd: nooit een wedstrijd op 80% spelen ook niet in de eredivisie,. Tadic is geen RB hoop dat schreuder dat ook gaat zien, en gewoon weer lekker met een echte spits gaan spelen zeker als de tegenstander met veel man achter de bal staat. Kleine licht puntjes vandaag pasveer ( alweer) en blind

Heeft niks met angstgegner te maken. AZ wilde vandaag winnen en die gasten van Ajax zaten liever thuis op de bank Lang Leve de Liefde te kijken. Indrukwekkende inzet van AZ vandaag, verdient gewonnen!

Schreuder snapt het ook allemaal niet hij laat dit team als een natte krant spelen totaal geen wil om te winnen of ervoor te knokken

Lekker hoor. Sterke winst. Niet echt verwacht. Az staat er zo wel zeer sterk op. Echt netjes!

Opeens lijkt het in Amsterdam crisis, als je de reacties leest in het live meepraten en onder dit artikel. Dat terwijl Ajax los van deze wedstrijd gewoon heel goed bezig is.

Ik weet er alles van - PSV wordt ook al weken lang belachelijk gemaakt, verguisd en bekritiseerd, maar als je realistisch kijkt staat het ondanks de tegengoals en het verlies tegen FC Twente en de Rangers gewoon bovenaan incl. beste doelsaldo.
Daarnaast heeft Gakpo nu al meer assists dan Antony in 2021-2022 in zijn hele seizoen, terwijl Gakpo er volgens de meesten hier niets van bakt en het continu laat afweten op belangrijke momenten - schiet mij maar lek.

Geeft maar weer aan dat in Nederland opportunisme hoogtij viert en mensen alleen met de dag kijken hoe ze zich voelen.

18 september 2022 om 19:09

De kritiek is puur gericht op het spel en gebrek aan tactiek, Schreuder doet precies waar hij om bekend staat, winnen met zaaddodend voetbal.

18 september 2022 om 19:11

Het gaat niet perse om de resultaten van Ajax, kijk naar het spel van de afgelopen weken want dat was om te huilen gewoon. Ajax speelt de hele wedstrijd zonder ook maar een enkel idee hoe ze de tegenstander moeten verslaan

Zwaar terecht, dit Ajax is zo matig. Lijden zwaar onder de ongelofelijk grote ego van meneer Tadic, die overigens niet gewisseld wordt omdat ie vriendjes is met de trainer? Blind fantastische bal bij de eerste goal, maar is verdedigend en fysiek toch wel niveautje 4e klasse zondag. Wijndal moest je vandaag al in de rust dr in gooien voor diepgang en een extra aanvallende dynamiek. Zie dit team geen kampioen worden en zeker niet overwinteren in ucl.

Pfff, wat een spanning maar wat een heeeerlijke uitslag! De eerste en tweede helft waren qua niveau een wereld van verschil. Vrij bijzonder dat er niet gescoord is in de 2e helft. Trots op AZ in ieder geval, het team is echt gehavend (vooral voorin), maar ze hebben echt gestreden voor iedere meter en ook niet compleet onverdiend gewonnen. Reijnders had wel rood moeten hebben overigens, was een lelijke tackle.

Schreuder met zijn laffe voetbal wat ook de reden was dat Liverpool buitenaards goed leek. Hij durft het eigen spel totaal niet te spelen en past zich helemaal aan waardoor je nu zelfs tegen AZ ondersteboven gelopen wordt. En daarna heeft ie geen idee meer want tactische omzettingen ,ie je niet. Hij gokt op een opstelling en dat is t dan. Je ziet ook aan hem langs de lijn dat hij totaal geen idee heeft. Weg met die laffe trainer, die hoort niet bij een club als Ajax. Ga maar naar de kkd toe.

18 september 2022 om 19:05

Je zag het toch al in dat ene interview waar hij ook de Europa League wel ok vond. Die instelling had Ten Hag niet. Die wilde gewoon de topclubs ergeren. Lef tonen en de boel aanpakken in de CL. Schreuder vind EL voetbal wel prima. Die heeft totaal geen spirit om de shinen in de CL. En dat straalt zn elftal nu ook uit. De angst regeert. Tikkie terug tikkie breed is weer terug.

18 september 2022 om 23:30

Schreuder heeft nooit gezegd de EL wel prima te vinden...wat praat jij toch soms een onzin hier op VZ. Het doel van Ajax is gewoon overwinteren hoor, en dat heeft Schreuder zelf ook aangeven. Schreuder heeft twee fantastische wedstrijden gespeeld, wat nog niemand onder Ten Hag had gezien, iedereen kwam complimenten te kort. Jij zelf was ook super positief. En nu even een mindere wedstrijd, die we onder Ten Hag ook een aantal keer per seizoen hebben gehad en dan zo'n bullshit commentaar geven.... Man man man .

Ja vandaag was slecht, is kut, maarkan gebeuren en gebeurd elk jaar.

Bergwijn doet precies wat hij in zijn PSV tijd ook deed. Paar wedstrijden briljant, dan minstens even zoveel wedstrijden onzichtbaar. Dat blijft een geruststellende gedachte. Net zoals de opvolger van Martinez echt heel veel minder is en het verlies van Haller belangrijker lijkt te zijn dan gedacht. Blij met vandaag, want Juve verliest ook nog eens

Ajax dik verdiend verloren. Wat het strijdplan in de eerste helft mag Joost weten. Op het middenveld kon men geen man vrijspelen waardoor er besloten werd om Pasveer hoge ballen te laten spelen op spelers die geen interesse hebben om duels aan te gaan en al helemaal niet om te koppen. Het experiment van Kudus in de spits bevalt me vooralsnog totaal niet, gooi die man maar weer lekker snel op de bank. Ajax mist Haller echt enorm, Brobbey kan ook als aanspeelpunt fungeren om in ieder geval iets aan die lange ballen te hebben maar ook hij moet dan meer duels aan gaan.

Je bent gewoon tandloos in de eerste helft, dat moet in de Eredivisie totaal niet kunnen. AZ had meer balcontacten dan Ajax in het aanvallende spel. Het tactische plan klopte totaal niet. In de wedstrijd tegen Liverpool had je hetzelfde probleem; twee keer in één week is dramatisch slecht. Dat Schreuder dit niet gelijk ziet en om zet is zorgwekkend.

Dit moet rap beter.

Kan me ogen niet geloven afschreven PSV staat bovenaan, heerlijk toch. AZ speelde Ajax echt volledig zoek die hadden het betere van het spel op het einde met Alvarez met Opportunisme spel met lange ballen naar voren was het nog klein beetje gevaarlijk.

18 september 2022 om 20:35

Wordt weer een kampioen van de armoede dit seizoen vrees ik.

De eerste twee serieuze testen zijn helemaal fout afgelopen voor Ajax. Liverpool was veel te sterk, en vandaag zijn ze afgetroefd door een effectief en fel AZ. Ik snapte de hosanna de afgelopen weken al niet, zo geweldig speelde Ajax echt niet. En tegen zwakke ploegen als Cambuur, Groningen en Rangers lukt het allemaal wel, maar als de weerstand serieuzer wordt is er geen enkele lijn meer te ontdekken in het spel van Ajax. Tadic op rechts werkt gewoon echt niet, Kudus is echt een nummer 10. Schreuder heeft een hoop werk te verrichten, want dit ziet er niet goed uit.

15-20 minuten blessuretijd… schandalig hoor Nijhuis. Hoe dan ook knap van dit gehavende AZ, Odgaard man of the match

Ajax speelde erg matig. Het is grappig hoe teams altijd gewoon een strijd plan kunnen maken en dat Ajax daar dan geen enkel tactisch plan tegenover kan zetten. Hoog verdedigen en veel druk, als je dan niemand met enige diepte hebt, dan is het gewoon klaar. Je zet gewoon een aantal grote verdedigers heel hoog neer, en Ajax kan niks meer. Je vangt Ajax op op het middenveld en houdt het veld erg klein. Iedereen bij Ajax moet de bal hebben en er is heel weinig beweging zonder bal. Berghuis, Bergwijn, Tadic, Kudus, ze kunnen allemaal niks zonder bal. Ajax moet echt minimaal twee spelers hebben die een beetje in de gaten gaan lopen zoals Brobbey of Klaassen. Brobbey gaat ten minste diep. Ik snap echt niet dat Schreuder zijn plan niet aanpast na de eerste helft. Dan ziet niemand dus dat het niet loopt. Ajax komt dan op voorsprong, maar zonder diepte kan je ook niet kapitaliseren op de ruimte die er dan voorin komt. Wat mij betreft echt grote tactische blunders, ook al bij Liverpool en vandaag exact hetzelfde.

Calvin “balletje terug op de keeper” bassey. Is ook echt niet echt vooruit te branden hoor. Ik dacht dat hij sneller was.

18 september 2022 om 19:03



Serieus? Die gast is kapot snel. Heb je hem op het eind niet zien terug sprinten? Die gast loopt iedereen er uit.

18 september 2022 om 19:08

Op de eerste meters is hij niet snel, maar op de meters daarna haalt hij iedereen in.

Alfred Schreuder rot op man, tactisch niets uitgericht, niets om kunnen zetten met wissels alleen maar nog meer lange ballen spelen, spelers die niet leveren weer niet durven wisselen. Dit team gaat niet overwinteren in de CL of de Eredivisie winnen met iemand die van Frank de Boer een voetbalgenie maakt.

Twee sterkere tegenstanders, 2 nederlagen. Laten we de hype rond Kudus ook direct stoppen, de beste man beschikt niet eens over basis kwaliteiten. Aannemen, kaatsten en inspelen kan ie niet

18 september 2022 om 19:28

Kudus is zo'n speler die een slechte techniek heeft voor een goede voetballer en een goede techniek voor een slechte voetballer. Dat er mensen zijn die in hem Ajax' beste speler zien kan ik met mijn verstand niet bij.

Weer een zielige vertoning van Tadic in de eerste helft , smerige overtredingen van berghuis en alvares , en slecht voetbal 80minuten 😪 , zo jammer dit
Geef nou is gas vanaf minuut 1

Zal Rensch nu voor goed op t bakkie komen of speelt ie volgende week weer mensen?

18 september 2022 om 19:05

HIj speelt gewoon weer. Net als Tadic, Klaassen, Alvarez en Berghuis.

Wat een zaadweek als Ajax supporter zijnde. Tegen Liverpool laat de 2-1 tegen krijgen en tegen AZ hem zelf niet kunnen scoren... Wat mij betreft wel twee verdiende nederlagen, wat was Ajax nonchalant tot het laatste kwartier. Ik begrijp ondanks dat Kudus veel heeft gescoord nog steeds niet het nut van de variant met hem in de spits... Ook dat wisselbeleid van Schreuder gaat echt helemaal nergens over. En dan die Nijhuis en VAR, donkerrode kaart voor AZ en die overtreding op Lucca was overduidelijk een penalty als je het beeld van achter bekeek. PSV uiteindelijk wel onterecht bovenaan, hebben 4 bonuspunten verdient in 2 weken, maar wel altijd janken dat ze alles tegen hebben.

Rensch, Tadic en blind. Dat zijn de spelers die eruit moeten maar helaas het hele seizoen irritaties gaan opwekken aangezien schreuder hen maar zal blijven opstellen.

Blind vond ik overigens vandaag zijn minst slechte wedstrijd spelen van de afgelopen 2 seizoenen.
Begin me trouwens al een tijdje te irriteren aan die Timber. Constant maar in de dekking lopen om niet aangespeeld te worden. En als die aangespeeld wordt dan heel snel de bal naar Bassey om vervolgens de dekking in te lopen waardoor die het uitgerekend bassey moeilijk gaat maken.

Matennaaierij.

Daarnaast lijkt het alsof Kudus de enige is die doelgericht is. Tadic heb je aanvallend niks aan, gaat alleen met zijn kont erin om vervolgens op de grond te gaan liggen. Bij Bergwijn hebben ze t truckjes inmiddels ook door van naar binnen komen om uit te halen.

Man man man.
Maargoed, dit fiasco zo volhouden en dan ben je hopelijk ook van die clown van een schreuder af.

18 september 2022 om 23:33

Blind was vandaag samen met Pasveer de beste van het veld! Top pss van Blind en vandaag ook verdedigend erg belangrijk, dus waarom eruit? De enige die vandaag echt goed waren: Pasveer Blind en Luca viel goed in.

Az is wel goed weggekomen met twee niet gegeven rode kaarten. de Wit en Reinders, dat niemand over de knie van de Wit sprak vond ik heel merkwaardig. Smerige overtreding en bewust, die van reinders ook rood, maar niet bewust smerig

18 september 2022 om 19:28

Maar aan de andere kant had je de momenten van Alvarez en Berghuis. Vond die overtreding van de Wit overigens geel, die van Reijnders was rood, geen twijfel.

18 september 2022 om 19:41

Van Berghuis weet ik niet meer, die van Alvarez wel.
Ik vond die van de Wit smeriger, omdat hij dit van te voren al bedacht en Reinders ging gewoon voor het tegenhouden. Maar wel 2 keer rood.

Slecht Ajax. Een punt was misschien nog maximaal verdiend, maar meer ook echt niet. Gefeliciteerd AZ!

En nee, dit is geen excuus: we hebben niet verloren dankzij de scheidsrechter maar man man man. Wat was het weer slecht. Alvarez en Kudus hadden allang geel moeten hebben. AZ geen rood? En dat voetbal een contactsport is, prima. Maar dit?

Af laten troeven tot een op en top gedreven az wat vandaag verrassend sterk heeft gespeeld... Terechte nederlaag en dit moet even stof tot nadenken geven over hoe wij de flanken gaan benutten want beide waren vandaag bizar matig...

Wel mooi om te zien dat het af en toe zeer fel aan ging, maar ik moet wel 1 ding aankaarten: Die tackle van reijnders, hoe kan niemand dit zien als rode kaart? Ben ik oprecht één van de weinigen die dit echt een diep en diep rode kaart vond?

Buiten dat zeer matig van ajax, en ook zeker afgedwongen door az, gefeliciteerd!!!

Wederom een kansloze vertoning in Alkmaar. Jaar in, jaar uit hetzelfde liedje. En we leren er maar niet van. En maar gokken dat ‘ie nog wel een keer valt. Lachwekkend. Tadic en Rensch is de slechtste rechterflank die ik in tijden bij Ajax gezien heb. Eruit met die twee aub. Gefeliciteerd AZ.

18 september 2022 om 21:34

Maar wie wil je er dan neer zetten ?

Schreuder is een babbel zieke trainer die veel uitlegt maar weinig doet. Zogenaamde tactische brein maar hij komt niet verder dan een middenveld waarbij Alvarez de opbouw moet verzorgen. Wisselt vervolgens om Klaassen en Berghuis samen te posteren. Haalt al het voetbal eruit wat Bosz en Ten Hag samen hebben opgebouwd. Praten praten en nog eens praten.

Kijk, daar hebben we het Schreuder effect. Ik was er al op aan het wachten. Het begon met domme keuzes in de opstelling, rare wissels en ik denk dat de kleedkamer zich binnenkort tegen hem keert. Ik voorspelde toen hij aangesteld was dat hij de kerst niet zou halen en ik denk het nog steeds. Kubus die steeds wordt opgesteld, lind en Tadic die mogen blijven staan en worden ook nog eens verkeerd gebruikt. Dit is puur de schuld van Schreuder. Alleen tegen het einde aan brengt hij wissels waardoor Ajax gevaarlijker wordt, maar toen was het al te laat. Gefeliciteerd AZ, volledig verdiend gewonnen.

Als het aan mij ligt mogen ze na dit seizoen weer afscheid nemen van Schreuder. Als je je team niet weet te motiveren en je rare aanpassingen doet met als grootste voorbeeld die driehoekjes in je eigen 16 met Pasveer en Bassey kan je gewoon weer vertrekken wat mij betreft. En tuurlijk hadden ze nog minimaal 1x moeten scoren in de laatste 15 minuten en had AZ rood moeten krijgen, maar het vertoonde spel was Ajax onwaardig.

Idd een schande dat Ajax met dit vertoonde spel heeft verloren. De R zit weer in de maand en gelijk verliezen ze weer. Voor de eerste echte test zijn ze gezakt

Heerlijk! Iedereen van te voren Feyenoord en Ajax winnen 'makkelijk'. En dan winnen gewoon psv en az! :D Voetbal op zijn best.

18 september 2022 om 20:02

Daarom geniet ik extra van de overwinning heb dit niet verwacht dat PSV ging winnen, Gakpo die vandaag eerlijk goed speelde en scoorde die Gakpo heeft zeker mijn reacties zitten lezen.

Iedereen zegt maar dat Ajax fluitend kampioen wordt. Maar als ze minder spelen kunnen ze het tegen heel veel tegenstanders lastig krijgen. Uitwedstrijden lopen al soieso erg moeizaam dit seizoen. Alleen Utrecht uit is redelijk eenvoudig gewonnen maar de rest was bijzonder moeizaam tegen met alle respect niet de grootste tegenstanders. Ik moet het nog maar zien dit seizoen, Feyenoord groeit onder Slot en PSV is kwetsbaar achterin, maar gaan toch niet heel veel punten verspelen dit seizoen denk ik.

Sjonge wat was Ajax aan het doen? Werkelijk geen idee wat een zooitje ongeregeld! Je mag blij zijn dat die Pasveer op de juiste plek stond een paar keer. Maar dit belooft nog wat voor de rest van het seizoen, wanneer ploegen hetzelfde doen als AZ vandaag, is het kampioenschap, wat al zo goed als binnen was, ver weg!

Nou ga ik toch maar eens, voor het eerst in hele, hele lange tijd, de samenvatting van de wedstrijd kijken bij Studio Sport. Nog even nagenieten .

Met zo'n lakse slappe instelling ga je het gewoon altijd moeilijk krijgen. Grootste tegenstander van Ajax is Ajax. Neemt niet weg dat AZ vandaag gewoon wel de juiste instelling en drive hadden.

18 september 2022 om 19:27

AZ speelde goed en heeft de overwinning meer dan verdiend

Van antony en mazroui naar tadic en rensch op rechts......wat een diepe ellende

Komende weken kan Ajax gelukkig aan het doelsaldo gaan werken in Oktober tegen bijna allemaal degradtiekandidaten

Verdiende overwinning AZ maar Ajax was wel heel erg slap...

Schreuder zou Bergwijn ook een plezier doen als hij Wijndal er in zou zetten. Dan heeft hij tenminste een optie die buitenom komt. Blind kan echt niet meer tegen een tegenstander van niveau.

Het was wat minder maar goed.. als je even kritisch naar de wedstrijd kijkt.. volgens mij had mees de wit rood moeten krijgen voor die tackle op timber.. reinders had rood moeten hebben.. 3 ballen van de lijn gehaald. Och....

18 september 2022 om 20:04

Je vergeet dan Berghus en Alvarez !!

18 september 2022 om 20:26

Dat waren echt geen rode kaarten Janssen, maar jij staat hier te boek als een van de grootste Ajax bashers, dus heel opvallend is je bericht ook weer niet.

18 september 2022 om 21:20

Met de noppen vol op het been staan rood vinden heeft niets met voorkeur te maken. Als je dit niets vind moet je je afvragen of je objectief bent !!

19 september 2022 om 10:18

Aldus 'objectieve' Janssen.... Ik heb je nog nooit kunnen betrappen op een objectieve post. Als er iets negatief te melden is over Ajax, sta jij vooraan.

19 september 2022 om 10:25

Dan moet je misschien eens beter opletten. Maar vind je wel van jezelf dat je objectief bent ? Ik besef dat ik kritisch ben op Ajax, maar als je goed leest ben ik dat ook op mijn eigen club. Dat kun je volgens mij van jou niet zeggen.

Wel grappig, als AZ zo een penalty door de neus was geboord en Ajax daarnaast een zuivere rode kaart niet had gehad was de wereld te klein geweest. Wanneer Ajax benadeelt wordt vind iedereen het wel prima.

Az gefeliciteerd. Schreuder moet zo snel mogelijk weg bij Ajax. Deze nitwit presteert het om iedere wedstrijd met de verkeerde opstelling te beginnen, wisselt slecht en kan een wedstrijd tactisch niet lezen. AZ was frisser. Ajax geeft ook helemaal geen druk, het is traag voetbal zonder verrassingen. Schreuder wordt de ondergang van dit Ajax, terwijl hij genoeg goede spelers tot zijn beschikking heeft.

Scheidsrechterlijke dwalingen maar dat doet niets af aan de terechte overwinning van AZ. Wat hebben wij rampzalig slecht gevoetbald tegen in mijn ogen maar matig AZ (kan je nagaan hoe slecht wij waren). Onvoorstelbaar dat Schreuder niet in de rust al echt ingreep en Tadic/Kudus niet direct wisselde. Hij heeft een grote mond over z’n 15/16 basisspelers maar gebruikt er maar 11. Dan rouleer je toch? Als je dat dan niet vanaf de aftrap doet, doe het dan wel na 45 minuten. Hoop niet dat Schreuder zo doorgaat, dan gaat hij het heel snel onmogelijk maken voor hemzelf als resultaten blijven tegenvallen. En nee, niet nu al. Het lag volledig in de lijn der verwachting dat we verloren van Liverpool op Anfield, maar deze wedstrijd hadden we gemakkelijk moeten kunnen winnen.

Mooie zege voor a.z,en verdiend.Mooi voor schrijvende pers en de media,die a.z nog altijd als een minderwaardige ploeg beschouwen,Ook
een.compliment aan de trainer die met zijn systeem steeds.goed druk.kon uitoefenen.

Zo, de top 4 is ook weer in de juiste positie geplooid. Maar zonder gekheid. Ik las hier de laatste tijd dat Feyenoord voor de titel gaat, AZ minimaal 10 punten achter Feyenoord gaat eindigen en dat ook PSV niks meer voorstelt. Hopelijk is na dit weekeinde waarin zowel PSV als AZ de macht grijpen weer het respect voor zowel PSV als AZ hersteld. Nederland telt 4 goede ploegen en daar moeten wij dankbaar voor zijn en respectvol mee omgaan. We zijn nu op een kwart aanbeland en het seizoen duurt nog lang. Laten we hopen dat het zowel Europees als nationaal een interessant seizoen gaat worden voor alle vier de clubs.

18 september 2022 om 21:18

Twente kan ook nog aanhaken denk ik? Verwacht eerlijk gezegd wel Ajax/PSV 1-2 en AZ/Feyenoord op 3-4. Maar zo een seizoen kan raar lopen.

19 september 2022 om 05:17

Misschien wel, Twente is ook goed. Ik verwacht wel dat als Karlson, Pavlidis, van Heusden en Mihailovic gaan spelen dat AZ met Feyenoord en PSV kan concurreren

19 september 2022 om 12:40

Ja denk het ook. FC Twente heeft het vorig seizoen leuk gedaan, maar komen naar mijn mening nog te kort. Ik denk dat het uiteindelijk gewoon weer Ajax wordt met vlak daarachter PSV en dan is het aan AZ en Feyenoord wie er 3e mag worden. Als FC Twente 5e wordt is dat gewoon prima. Die club komt van echt heel ver. Als je dan een knappe 4e plek zo'n vervolg weet te geven is dat enorm knap.

Wat een triest voetbal legt ajax deze week op de mat. Eerst liverpool en nu az. Met blind en tadic(is die inmiddels al gereanimeerd na die nagenoeg dodelijke aanslag van vandaag?) ga je de oorlog niet winnen.

Leuke wedstrijd!!
Dissonant Alvarez had rood verdiend met de schandalige overtreding op Odgaard- die m de hele wedstrijd de baas was.
Waarom houden arbiters zo vaak hand boven hoofd van zo n slager als Alvarez.?

18 september 2022 om 22:37

Maat hij raakt de bal en niet de speler. Dan kun je geen rood geven he. De wit had rood verdiend door rensch bijna een dwarslaesie te trappen en reijnders brobbey bijna de enkel brak

19 september 2022 om 08:02

Volgens mij raakt Alvarez toch ook echt de man. Daarbij gaat het ook om de wijze waarop je inkomt. En dat sloeg natuurlijk weer nergens op (heeft hij vaker last van). Maar laten we zeggen dat er bij AZ een aantal goed wegkwamen met deze scheidsrechter maar dat dat ook voor Berghuis en Alavarez gold.

Waar was de var bij reijnders en berghuis. Beiden donkerrood, smerige acties.

Waarom mogen Brobbey en Kudus nooit samenspelen? Tadic gewoon op de bank, die man is oud aan het worden, die mag wel tegen wat minder snelle tegenstanders spelen... middenmoters, maar tegen topploegen wil ik Kudus, Brobbey, Bergwijn en Berghuis zien. Snap niet dat Tadic hele tijd mag blijven staan en Bergwijn gewisseld wordt. Iemand die 34 is mag blijven staan, maar iemand van 22 en 24 met enorm veel diepgang en snelheid moet notabene gewisseld worden. Ajax had makkelijk kunnen winnen als ze Bergwijn hadden laten zien. Die kan goed counteren in de laatste 15 minuten samen met Kudus en Brobbey. Maar helaas vindt Schreuder een Tadic zo goed dat hij altijd mag blijven staan.

Dit was wel echt een Super Sunday hoor!
De resultaten vallen precies goed voor Psv.
Ik heb alleen de samenvattingen kunnen zien maar prima wedstrijden allebei.
Als je toch wil mopperen werden er bij beide wedstrijden behoorlijk veel fouten gemaakt, maar na de resultaten en de koppositie voor PSV hoor je mij niet mopperen.
Nou ja, toch ff dan over de 0-1 van Feyenoord…. Wat een geklooi weer bij de opbouw! (Max is sowieso om te huilen zo slecht) Het doet pijn aan de ogen, maar soms moet je die bal gewoon wegrossen.

Wat een strijd en passie heeft die Kerkez op de linksback positie bij AZ.
Zoveel beter en zoveel meer passie dat zijn voorganger Wijndal.

Grote klasse!

Tadic is ontzettend uit vorm. Maar hij mag gewoon elke keer blijven staan van Schreuder. Ongelofelijk dat hij nooit wordt gewisseld

Ik snap niet dat op het hoogste niveau in Nederland er een scheidsrechter rondloopt die zijn eigen regels maakt! KNVB : INGRIJPEN!!

19 september 2022 om 07:57

Het ergste is dat heel veel supporters het mooi vinden totdat je zelf met hem geconfronteerd wordt !!

Hoe kan je het weggeven? Rensch met zn sliding en Bassey die buitenspel opheft... na de rust ook nog eens onder druk komen over scherp zijn gesproken.... vond dat alvarez een ferme tackle maken die ook wel eens rood had kunnen zijn maar die van Rijnders sloeg alles! Verlies pakken doornemen en door!!

19 september 2022 om 07:59

Het buitenspel geval is niet goed, maar kan gebeuren. Hij moet zelf opletten en er moet onderling misschien wel een betere afstemming komen. Het kan zijn dat dit in de loop van tijd wel veranderd. Inzake Rensch moet je wederom constateren dat hij gewoon niet goed genoeg is.

Ik zou zo spelen:

01. Pasveer
02. Sanchez
03. Timber
04. Bassey/blind
05. Wijndal
06. Alvarez
07. Bergwijn
08. Kudus
09. Brobbey
10. Kudus/taylor
11. Tadic

In de winterstop proberen Ziyech te halen. Wellicht Kenny Tete op rechts? Waarom heeft Ajax geen poging gedaan om Bazoer te halen? Ze hebben toch die Turkse verdediger gehaald? Waarom die niet op de 4 positie ipv Bassey/blind? Bassey oogt nog onwennig; moet de tijd krijgen.

AZ met een B elftal Ajax verslagen, missen 5 basisspelers

je kunt als trainer pas ingrijpen bij spelers als blind en tadic als je verliest want anders kunnen zij zeggen dat ze balangrijk zijn omdat je je wedstrijden wint door hun ervaring maar nu kun je zeggen dat bijvoorbeeld tadic niet speelt omdat je nu ook verliest en je vind dat hij niet levert , zolang je nog steeds blijft winnen kunnen zij tegen schreuder zeggen dat de punten nog steeds door hun toedoen mee gingen naar amsterdam

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren