Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Complete leegloop dreigt: Bologna gaat voor hattrick aan AZ-spelers

Laatste update:

Bologna hoopt op Deadline Day voor de derde keer toe te slaan bij AZ, zo meldt Gianluca Di Marzio. Volgens de Italiaanse transferjournalist heeft de Serie A-club de gesprekken gestart over een transfer van Jens Odgaard. Eerder deze zomer wist Bologna zich al te verzekeren van de komst van Sam Beukema en Jesper Karlsson. Beiden hebben inmiddels hun debuut gemaakt.

Even leek het erop dat Bologna na de transfer van Karlsson was uitgewinkeld in Nederland. De Italianen zijn echter nog op zoek naar een kwaliteitsimpuls voor de aanval en hebben hun pijlen gericht op de komst van Odgaard, weet Di Marzio. Beide clubs zouden in gesprek zijn om een overgang te bespreken. Het is niet bekend aan welk bedrag AZ zit te denken. Odgaard heeft volgens Transfermarkt een waarde van 6 miljoen euro.

De Deen zou niet de eerste zijn die deze zomer de deur van het AFAS Stadion achter zich dichttrekt. Technisch directeur Max Huiberts liet de kassa al flink rinkelen met de verkoop van Tijjani Reijnders (naar AC Milan voor 19 miljoen euro), Milos Kerkez (naar Bournemouth voor 18 miljoen euro), Karlsson en Beukema (naar Bologna voor respectievelijk 11 en 9 miljoen euro). De totale inkomsten komen daarmee uit op een slordige 60 miljoen.

Odgaard doorliep de jeugdopleiding in zijn geboorteland bij Lyngby BK, waar hij tevens zijn debuut maakte in het betaalde voetbal. Via Internazionale en Sassuolo belandde hij in 2019 voor het eerst in Nederland bij sc Heerenveen. Na vervolgens ook door Sassuolo te zijn verhuurd aan RKC Waalwijk, maakte hij vorig jaar definitief de overstap naar AZ. Voor de Alkmaarders kwam hij tot dusver 49 keer in actie, waarin hij 12 keer scoorde en 6 assists afleverde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Elk jaar is dit het lot van AZ. We presteren als een top 4 club, maar dan komen de andere clubs uit het buitenland.
Elk jaar opnieuw weten we het ook weer op te vangen. Daarom vertrouw ik op de club en ons beleid! We komen een eventuele leegloop weer te boven.

Forza AZ!

1 september 2023 om 07:49

"We presteren als een top-4 club"

Ja, jullie werden letterlijk 4e

1 september 2023 om 07:54

Dus presteer je als een top 4 club

1 september 2023 om 08:25

Seizoenen:

2023: 4e
2022: 5e
2021: 3e
2020: 2e (corona-jaar)
2019: 4e
2018: 3e
2017: 6e
2016: 4e
2015: 3e
2014: 6e

In 10 jaar, drie keer niet in de top 4 (maar er wel behoorlijk dichtbij) en ook 3 keer 3e en een keer 2e (of eerste ). Dus ja, denk dat je AZ best wel een top-4 club kunt noemen, momenteel.

1 september 2023 om 08:37

Ik vind dat ook zo’n onzin. We hebben in NL gewoon en traditionele top 3 en daarna een hele rits sub-toppers waarvan az de lastste jaren het hardst ad weg timmert. Maar verre van top

1 september 2023 om 08:38

@wondersloff

Ja, dat bedoelde ik ook! Gemiddeld presteert AZ de laatste 15 jaar als de nummer 4

1 september 2023 om 09:19

@Boity ik vind ons dus juist een traditionele top 4 hebben met daarna de rits subtoppers. AZ is over het algemeen beter dan je Utrecht en Twente (op de eerste munsterman jaren na)

1 september 2023 om 09:29

Hoe kun je traditioneel en AZ in één zin noemen?

1 september 2023 om 09:32

Traditionele top 4? AZ is 1 keer kampioen geworden en wordt sporadisch een keer derde. Verder schommelt het in de geschiedenis van AZ nogal. Vooral de laatste jaren is het stabiel. We hebben gewoon een traditionele top 3 en AZ is momenteel gewoon de beste van de subtoppers. Waarom probeert men AZ er zo geforceerd tussen te worstelen? AZ is momenteel een top 4-club, maar 'traditionele top 4' gaat me echt te ver.

1 september 2023 om 10:15

We zijn toch echt twee keer kampioen geworden.

1 september 2023 om 10:17

@La Decima: zolang az niet structureel landskampioen wordt, geen europacups wint, geen internatioals aflevert of spelers die bij internationale topploegen het verschil maken, mag winnen ipv moet winnen, geen fans heeft die van overal in het land komen (ik zie nooit iemand met een az-shirt buiten alkmaar jij wel?), niet de headlines haalt, niet in brand staat als het slecht gaat, niet in het buitenland op tv komt (zat laatst in dubai de zelfs supercup te volgen), niet dé te kloppen ploeg is, dan is az gewoon sub-top. Niks mis mee, gewoon een constatering

1 september 2023 om 07:52

Denk dat jullie met Van Bommel één van de beste aankopen van het seizoen hebben gedaan, die kan Karlsson doen vergeten. Mocht Sadiq ook nog komen heb je echt een leuk elftal staan.

Vind het alleen geen brede selectie, wordt dit opgevuld met jeugd?

1 september 2023 om 07:52

Sorry maar dit jaar is toch extreem matig ingekocht?

1 september 2023 om 07:57

Want?

1 september 2023 om 09:57

Je bent Karlsson, Reinders, Beukema en Kerkez kwijt. Clubs trekken aan Pavlidis en Odgaard en dat op de laatste dag. Vind de vervangers niet geweldig. Van Bommel is leuk, maar is pas 18.

1 september 2023 om 11:12

Pavlidis blijft zo goed als zeker. Verder breken Lahdo (speelde gisteren weer eens uitstekend) en Poku door, en is nu die Sadiq aangetrokken. Het vertrek van karlsson en Odgaard is dus wel opgevangen. Kerkez is 1 op 1 opgevangen door Moller Wolfe, die het tot nu toe ook alleraardigst doet en Beukema is vervangen door Penetra, die in zijn invalbeurten ook een goede indruk maakt, en gister koelbloedig de winnende penalty binnenschoot. Verder staat het achterin als een huis als ook nog Goes, Dekker en BMI terugkomen van hun blessures. Alleen het vertrek van Reijnders is niet optimaal opgevangen, al is de aanvoerder van Portugal o21 ook zeker niet slecht te noemen. Alleen jammer dat hij geblesseerd was.

1 september 2023 om 08:08

@Prem_93 klopt dit gebeurd elk jaar bij Az en elk jaar zitten zij bij de eerste 4.
Az heeft gewoon een goede jeugd want zij staan er weer met een een goed team dys ook dit jaar weer.

1 september 2023 om 09:15

Ik begrijp nog steeds niet waar die goede jeugd op is gebaseerd, staan amper jeugdspelers in de basis sinds Boadu, Stengs, Koopmeinders en Wijndal…

1 september 2023 om 09:18

Naja ze hebben de Youth League gewonnen dus dan heb je wel een aardige lichting lijkt me

1 september 2023 om 10:09

Met alle respect maar gezien hun manier van spelen, de pot dichtgooien en spelen op de counter zag ik het meer als teamprestatie dan dat ik echt speciale talenten aan het werk heb gezien. Al jaren spelen er amper jeugdspelers in de basis, dan kan je niet spreken van een goede jeugdopleiding omdat ze een youthleague winnen..

Daarnaast speelden ze nog met een aantal 2003 jongens zoals Meerdink om toch op volle sterkte te komen. Waar een Ajax bijvoorbeeld alleen met jongens van die leeftijdsgroep speelt. Wat in mijn ogen opleiden is, jeugd moet draaien om opleiden, niet winnen. Winnen komt wel zodra je in het eerste speelt.

1 september 2023 om 11:17

Dan had je wellicht weet beter moeten kijken. Az speelde genoeg potten gewoon dominant voetbal, en in de finale werd de tegenstander juist helemaal weggetikt. Verder lag de gemiddelde leeftijd van AZ echt niet bijzonder veel hoger dan die van hun tegenstanders. Zijn overigens genoeg jongens uit eigen jeugd die afgelopen jaren basis hebben mogen spelen. Goes, Dekker, Reijnders, Koopmeiners, Wijndal, Ouwejan, Til, Boadu en Stengs om er maar eens een paar te noemen. Verder spelen er nu in de opleiding een paar grote talenten als Meerdink, Addai, Kwakman, Smit, VdBan, Hartog, Westerveld en Owusu-oduro. Maw, wij AZers maken ons niet zo druk om de toekomst wat betreft jeugd.

1 september 2023 om 09:17

Premmie ik heb het idee dat AZ elk seizoen machtig goed verkoopt maar dat ze bijna niks aan inkomende transfers uitgeven, waardoor ze ook vaak met een smalle selectie eindigen. Dit leidde er toen dat AZ af en toe geen plan B had wat je in de moeilijkere wedstrijden van europa duidelijk zag.

1 september 2023 om 11:18

Dat AZ geen plan B heeft ligt aan de trainer. Dat zag je niet alleen in de moeilijke Europese wedstrijden, maar juist in de potjes tegen RKC, Excelsior en Groningen. De beste man weigert gewoon zijn lievelingetjes eens op de bank te zetten en jeugd in te passen.

Ik volg AZ niet, dus ik kan het mis hebben. Maar de keren dat ik Odgaard heb gezien bij AZ vind ik hem nou niet bepaald een geweldige speler. Als je hem dan nu voor een mooi bedrag kunt laten vertrekken dan zou ik dat persoonlijk altijd doen. Daarnaast heeft AZ genoeg jeugd klaar staan toch om het op te vangen? Bijv. Mexx Meerdink.

1 september 2023 om 08:42

Hij knalde gisteren wel zijn penalty de kruising in. Verder is hij de laatste tijd erg matig. Vorig jaar zeker wel prima periodes gekend en ook prima cijfers overlegd. Overigens zag ik Odgaard na de winst gisteren direct met de Brann spelers praten ipv vieren met de rest. Zou dat een teken aan de wand zijn? Het zag er wel bijzonder uit moet ik zeggen

1 september 2023 om 11:04

Klopt! Odgaard doet me qua type speler heel erg denken aan Pereiro in zijn PSV tijd.

1 september 2023 om 12:00

Odgaard mag de veters niet eens strikken van Pereiro, Odgaard heeft de techniek niet is vaak heel wild veelste robuust voor de subtop als je die kan verkopen moet je dat gewoon doen.

Hoe kan je nu als AZ op de laatste dag nog 3 a 4 spelers halen? Ik snap dat ze een schaduwlijst hebben maar er is altijd een kans dat transfers niet lukken en dan zit je met de gebakken peren. Gewoon Max 1 speler laten gaan vandaag als je iemand anders kan halen en dan is het klaar.

1 september 2023 om 07:51

De andere 2 spelers, beukema en karlsson zijn reeds verkocht. Gaat alleen om Odgaard die nog kan vertrekken

Ik denk dat die Odgaard prima op te vangen is door Lahdo en dat van Bommel minstens zoveel potentie heeft als Karlsson. Belangrijkste lijkt mij dat Pavlidis blijft wat ik echt een onderschatte spits vind. Zodra Clasie terugkomt staat er toch wel weer een leuk elftal, echter vrees ik dat het in de breedte wel heel magertjes is. Ze hebben mazzel dat Twente er ook flink op achteruit gegaan is waardoor een klassering als vorig jaar te doen moet zijn lijkt me

1 september 2023 om 07:41

We zijn nog in gesprek met Ibrahim Sadiq, verwachting is dat dat vandaag rond gaat komen.

1 september 2023 om 07:53

In de breedte zijn we juist sterker geworden, zeker als Goes, Martins Indi en Clasie straks terug zijn. Enige positie waar we nog een backup missen is in de spits.

1 september 2023 om 08:32

Mexx Meerdink is wel een spits toch? Dat is de enige positie waar hij in jong gespeeld heeft afgelopen seizoen, of zie jij daar meer een winger in? Zou op zich natuurlijk best mooi zijn als die een jaartje nog achter Pavlidis kan rijpen en daarna door kan stoten. Hetzelfde lijkt nu te gaan gebeuren met een Lahdo, die het steeds beter oppakt.

1 september 2023 om 08:34

Ik volg AZ niet zo goed maar er is toch behoorlijk wat kwaliteit ingeleverd?

Ik zei weinig aankopen, veel jeugd denk ik die gaat doorschuiven?

1 september 2023 om 08:01

Eens, als Pavlidis blijft speelt AZ met Ajax en wellicht Twente om plek 3 dit jaar

Vertrek van Odgaard zou ik niet heel rouwig om zijn. Ben op zich best gecharmeerd van de speler die hij is, maar hij past niet echt in het spel van AZ. Is geen échte spits, geen échte nummer 10 en geen échte winger. Past volgens mij het beste als schaduwspits in een 4-4-2 systeem.

Ik hoop toch wel met heel veel hoop dat ze niet op de een of andere manier een ruildeal gaan doen met van Hooijdonk.

Odgaard, harde werker, (te) vaak ongelukkig in aannames en balbehandeling. Voor een juiste prijs direct verkopen. Ben wel benieuwd wat Poku in de spits zou kunnen, bij afwezigheid van Pavlidis en Meerdink.

1 september 2023 om 08:52

Hatzidiakos is toch gewoon een goede speler?

Ik volg AZ niet op de voet, dus als ik dingen fout zeg, verbeter me, maar AZ doet toch wel flink 2 jasjes uit deze zomer? Reijnders, Karlsson, Beukema, Hatzidiakos, Kerkez, en dan straks misschien ook nog Pavlidis en Odgard.. dat zijn 7 basis spelers.

1 september 2023 om 08:41

Echt een flinke jas inderdaad, maar wel ook wat vervangers gehaald. Voor Reijnders is Dantas gehaald (huur met koopoptie), voor Karlsson is Van Bommel gekomen (goedkoop, maar goed begonnen). Vervolgens voor Beukema dan Penetra (voor 4 mil), Hatzidiakos met jeugd voor centraal (vooral Goes vind ik erg talentvol, maar ook Dekker) en Kasius voor rechtsachter (3 mil), voor Kerkez kwam Møller Wolfe (2,5 mil) en ze zijn bezig met Sadiq voor op de flank. Ik denk dat ze als Sadiq komt Odgaard al opgevangen hebben, met ook Lahdo erbij en dan een Poku uit de jeugd. Een vertrek van Pavlidis kunnen ze naar mijn mening er echt niet bij hebben, maar ik weet niet hoe graag die wil gaan. Zonder hem wordt het voorin wel erg onervaren, met alleen Mexx Meerdink achter hem nog als spits.Maar al met al zouden ze inclusief Sadiq toch 6 spelers ingekocht hebben voor 6 spelers, rekening houdende met vertrek van Odgaard, maar aanblijven van Pavlidis. Dit is wel ook wat AZ elk jaar doet, deels jeugd doorschuiven en deels aankopen doen. Zo’n Mijnans is ook een jongen waar ik erg veel in zie op het middenveld. We zullen zien wat ze ervan maken, maar ik vind dat er best een aardig team staat. Centraal achterin en op de flanken voorin is het misschien wel iets te jeugdig, maar tegelijkertijd is dat wel jeugd die kansen verdienen.

Het is al regelmatig geschreven maar Odgaard lijkt inmiddels niets meer toe te voegen aan dit AZ. Als je er dan een aardige transfervergoeding voor kunt vangen dan is dat toch meer dan prima? Een last minute vertrek van Pavlidis zou zich zwaarder laten voelen.

Odgaard is zo'n speler die heel veel ingrediënten heeft om een hele goede speler te worden, maar het komt nog niet helemaal tot uiting.

Als je een goede schaduwlijst hebt, dan zou ik 'm lekker naar Bologna laten gaan. Bij Sassuolo was hij natuurlijk nog totaal onervaren, maar ik denk dat hij Bologna ook niet echt sterker gaat maken.

Dat zou een zegen zijn voor Az. Wat een dramaspeler die Odgaard

Denk dat ze hem liever kwijt zijn voegt niks toe aan AZ

Lekker laten gaan. Als je niet een betere op scoutinglijst hebt kun je beter stoppen.
Mooie voetballer hoor, goed inzicht en techniek, werkt hard maar potentie is beperkt mi. Of het gaat nog lang duren, kan altijd een leuke periode tussen zitten.
Maar dit lijkt me makkelijke beslissing

Odgaard er uit Boadu er in? Mag weg bij Monaco

Leuk idee Boadu terug halen. Maar heb je enig idee wat zijn huidige salaris is en hoeveel hij daar max van wil inleveren om terug bij AZ te komen. Het lijkt mij vanuit financieel oogpunt vrijwel onmogelijk.

Odgaard?!?! Nou gauw strik dr om en met een bloedgang laten gaan!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren