Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax loopt zich stuk op Roda JC en vergeet in te lopen

Laatste update:

Ajax is er niet in geslaagd om het gat met koploper PSV verder te dichten. De thuiswedstrijd tegen Roda JC leek daartoe de ideale gelegenheid, maar het tactisch strijdplan van de Limburgers werkte prima. De Amsterdammers hadden veel moeite om de opgeworpen muur te slechten en kwamen dan ook niet verder dan één treffer. Op het moment dat Daley Blind zijn eerste officiële Ajax-doelpunt ooit scoorde, stonden de bezoekers echter al op een 0-1 voorsprong. Uit een van de spaarzame aanvallen had Adil Ramzi zijn ploeg in de eerste helft aan de leiding geholpen. De 1-1 eindstand betekent het vijfde gelijkspel tussen beide ploegen in Amsterdam.

/

Het was vanaf de eerste seconde onvervalst eenrichtingsverkeer in de Amsterdam ArenA. Ajax had vrijwel continue de bal en het leek aanvankelijk wachten op de openingstreffer. Veel verder dan een schot van Ricardo van Rhijn kwam de thuisploeg echter niet in de openingsfase, waarna de onzekerheid beetje bij beetje in de ploeg sloop. Ajax had nog steeds een enorm veldoverwicht, maar de uitstekend georganiseerde defensie van de bezoekers stond geen centimetertje extra ruimte toe. De eerste échte kans viel dan ook pas na een half uur te bespeuren en het was geen toeval dat die op naam kwam van een verdediger.

Blind schoot na een pass van Viktor Fischer namelijk over. Roda JC, dat nauwelijks de middenlijn passeerde, werd nadien wat actiever. Eerst leek Mitchell Donald spits Mikolaj Lebedynski in stelling te gaan brengen, maar kon Kenneth Vermeer met zijn vingertoppen een tegentreffer voorkomen. Na 39 minuten spelen sloegen de bezoekers alsnog toe na een razendsnelle counter. Guus Hupperts vond met behulp van Christian Poulsen Adil Ramzi, wiens inzet niet eens goed was, maar wel voldoende om Vermeer te kloppen: 0-1. Ajax raakte op slag van rust nog wel de paal via Lasse Schöne, maar had in de pauze heel wat repareerwerk te doen.

/

Het tempo moest omhoog en dat gebeurde ook. Niet dat het hoogstaand was wat de thuisploeg liet zien, maar negen minuten na de hervatting trokken de Amsterdammers de stand wel gelijk. Isaac Cuenca, die overigens flets debuteerde, slalomde met enig fortuin langs enkele Roda-verdedigers en wist de bal nog niet bij Blind te krijgen, die van dichtbij binnengleed. Ook na die 1-1 had Ajax het echter bijzonder lastig met het compacte Roda en dat deed Frank de Boer besluiten om Kolbeinn Sigthorsson en Jody Lukoki binnen de ploeg te brengen. Onder meer Cuenca verdween van het strijdtoneel.

De entree van de fysiek sterke spits sorteerde weinig effect. Het ontbrak Ajax keer op keer aan scherpte in de zestien, waar vooral Viktor Fischer enkele keren dreigend opdook. De matig spelende Deen deed echter weinig goeds met de hem geboden kansen. De thuisploeg perste er in de laatste tien minuten nog met alle mogelijke moeite een slotoffensief uit en dat leverde alsnog bijna de zo gewenste tweede treffer op. Fischer stuitte echter op Filip Kurto, Christian Eriksen vond eveneens de vuisten van de Roda-goalie, terwijl Sigthorsson steenhard de onderkant van de lat raakte. De 2-1 bleef daarmee uit.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
10 februari 2013 om 16:30

Niemand verdient een goed cijfer.
Wat een zooitje vandaag.. te triest voor woorden!!

Tijd dat ze eens gaan domineren.. duurt te lang dit net-wel net-niet voetbal

10 februari 2013 om 16:31

Ze dachten zeker dat die inhaal race van zelf wel een keer begon. Niet dus.

10 februari 2013 om 16:32

Gozer, ben je blind? Als je dit al geen domineren meer noemt, dan weet ik niet wat een wedstrijd domineren is. Roda heeft letterlijk 1 kans gehad, die ging er in. Ajax had met wat meer geluk zo 5x kunnen scoren, echt alles zat tegen vandaag. Dat kan wel eens gebeuren. Ik vond het spel redelijk verzorgd, er zijn genoeg kansen gecreeerd en Roda was echt nergens te bekennen 90 minuten lang.

10 februari 2013 om 16:34

Roda had wel iets meer dan 1 kans hoor, maar inderdaad Ajax domineerde en had hier 3 punten moeten krijgen. Maar de complimenten zijn voor Roda!

10 februari 2013 om 16:35

Ajax heeft vandaag 29 schoten gelost en had 78% balbezit. Hij wilde er gewoon niet in, steeds zat er net een been tussen, 2x ook nog paal/lat geraakt. Dit kan een keer gebeuren, maar Ajax speelde niet slecht hoor.

10 februari 2013 om 16:39

Nee allemaal leuk en aardig dat we domineren, maar wij verliezen 2 punten tegen VVV en PSV verliest er 2 tegen Vitesse. Niet inlopen en PSV heeft een lastige wedstrijd achter de rug, jammer maar helaas. Wordt een moeilijk verhaal op de manier.

10 februari 2013 om 16:43

Ik erger me echt groen en geel aan het atletisch vermogen van Schöne. De man is traag in elk opzicht (handelen en snelheid). Letterlijk elke bal die hij niet precies in zijn voeten krijgt raken we kwijt, want hij heeft de wendbaarheid van een houterige verdediger, en nee dit zeg ik niet omdat we verliezen, dit roep ik al het hele jaar. Als je ziet hoe traag de beste man handelt vraag ik me echt af of ze hem wel goed hebben gescout.

10 februari 2013 om 16:43

Je bent geneigd (om wederom) te zeggen dat dit soort wedstrijden er wel eens tussen zitten, maar het gebeurt gewoon te vaak. De Boer heeft 2 aandachtspunten. Verdedigend (en dat begint op het middenveld, zonder onnodig balverlies) veel meer scherpte afdwingen en zorgen dat wedstrijden sneller beslist worden. En dan moet ik dus een aantal mensen hier gelijk geven, dat je beter eerst met de sterkste 11 kan beginnen en vervolgens mensen rust te geven of juist de kans zich te bewijzen. Met dit niveau bij Ajax is er geen enkele tegenstander in de eredivisie die even makkelijk opgerold word. Dan moet je ze geen geloof geven door zo langdurig geen daadkracht aan de dag te leggen. Gelukkig zijn alle clubs wisselvallig, dus voorlopig geen absoluut drama.

10 februari 2013 om 16:44

Volgens mij hebben we 95 minuten gedomineerd.
Roda heeft hard gewerkt en daarnaast flink wat geluk gehad/afgedwongen.

10 februari 2013 om 16:44

niet alles zat tegen. De scheids heeft een goede wedstrijd gefloten

10 februari 2013 om 16:50

Domineren en scoren is nogal een verschil, sommige ploegen laten de ander bewust domineren. Of denk je dat Roda zou gaan willen domineren in de Arena ofzo? Roda"s taak was compact te blijven spelen en Ajax laten tikken tot de 16. Zoals veel ploegen ook Arsenal bestrijden en hen punten afsnoept.
Al met al: het word allemaal nog spannender met Feyenoord er nu ook serieus bij en PSV dat 2 punten liet lopen en Twente dat er wellicht nu 3 gaat pakken in Zwolle.

10 februari 2013 om 19:47

Als je 10 x komt en 1 x scoort , dan heb ik meer respect voor 1 x komen en 1 x scoren. Efficient moet je zijn in het hedendaagse voetbal !!

10 februari 2013 om 20:47

Tja hij is motoriek echt traag en moet ook veel moeite doen om een duel te winnen, gelukkig heeft hij wel een goede mentaliteit om overeind te blijven maar kwalitatief komt hij echt te kort voor Ajax.dit zelfde heb ik al jaren met de Jong zijn handelingssnelheid is ook veel te traag om Ajax naar een hoger niveau te tillen Maar vandaag scoorde op 3,5 spelers na iedereen een onvoldoende bij Ajax vooral Fischer was drama vandaag.

10 februari 2013 om 20:58

Ik zat vandaag in het stadion, en Schone is de enige middenvelder van ajax die vn mij een voldoende krijgt. Christian "tikkie breed" Poulson en Christian "kan-geen-corners-nemen" Eriksen waren teleurstellend.

Vooral Eriksen, hopelijk gaat hij weg in de zomer, want mijn geduld met deze jongen begint op te raken.

11 februari 2013 om 01:35

Excuser moi, Schöne is niet de optimale speler, zeker niet, maar vandaag speelde hij juist goed. Hij had goede passes, was erg wendbaar en soepel en had een paar goede acties, waarbij hij weg draaide bij zijn man. Daarnaast veroverde hij de meeste ballen op het middenveld.

Ik ben absoluut geen fan van de beste man, maar dan gooi ik liever "poulsen-tikkieterug" eruit. Als je het over handelingssnelheid hebt. Hij heeft een prima crosspass, maar wat is die vent statisch zeg. Hij rent in de twintigste minuut als een oververmoeide labrador op het veld en vertraagt het hele spel. Siem terug naar het middenveld, Schöne controlerend en je hebt een geweldig voetballend middenveld. Sigi in de spits!

Pfffff wat geven we het hier weg. Als we hier gewoon hadden gewonnen dan hadden we het kampioenschap in eigen handen gehad. Dit seizoen gaan we geen kampioen worden dat durf ik bijna zeker te zeggen want in voorgaande seizoenen grepen we de kansen om dichterbij of voorbij te komen aan en nu laten we het keer op keer liggen.

10 februari 2013 om 16:28

1 ding is vandaag wel duidelijk geworden; Ajax is kampioenskandidaat af.

10 februari 2013 om 16:29

@pfuuth

Inderdaad 3 punten achterstand met nog zoveel duels voor de boeg is onmogelijk om goed te maken.

10 februari 2013 om 16:30

Hahaha ajax is geen kampioenskandidaat meer, slaat echt nergens op.

10 februari 2013 om 16:30

Dit slaat echt nergens op wat jullie zeggen. Ajax heeft goed genoeg verspeelt, en wint hier echt bijna altijd als ze maar 1 meer geluk hebben. Ajax heeft daarnaast ook bewezen vaker van achterstanden terug te komen in de eindfase van het seizoen. Ze kunnen makkelijk nog kampioen worden. Of vonden jullie PSV gister overtuigend?

10 februari 2013 om 16:31

Ajax heeft vandaag zoveel pech gehad; ze domineerde Roda compleet, maar weten na zeker 25 schoten er maar één te verzilveren.

Leuk dat Cuenca z'n minuten mocht maken, speelde naar mijn inziens redelijk; maar hij is pas terug van een blessure. Die komt er wel.

10 februari 2013 om 16:32

@pfuuht
1 ding is zeker; jij snapt weinig van voetbal

10 februari 2013 om 16:34

Dit Ajax mist de kwaliteit en mentaliteit om te profiteren van falende concurrenten.

Zo'n Cuenca is ook een prachtige verpersoonlijking van dit Ajax; bewierookt en overhyped om vervolgens zwaar teleur te stellen.

Wordt niks.

PS: Amusant om te zien hoe hysterisch Ajacieden op dit moment op die dislike-duimpjes aan het rammen zijn.

10 februari 2013 om 16:40

Al deze reacties die enkel zijn om even af te reageren zijn natuurlijk lachwekkend. Frank is Ajax en dit beleid is de toekomst.

10 februari 2013 om 16:42

Ajax is kampioenskandidaat af? Hoe kom je daar bij? Ik heb Ajax in tijden niet zo goed zien spelen. Jij bent veel te oppertunistisch jij. Volgende week wint Ajax en verliest Twente en PSV weer en dan zijn die opeens weer kampioenskandidaat af.

Sterker nog als Ajacied zijnde heb ik er na vanmiddag juist nog meer vertrouwen in gekregen omdat het spel gewoon prima was. Soms zit het echter gewoon tegen maar als je 3x het aluminium raakt en 3x een bal van de lijn wordt gehaald dan was 6-1/7-1 gewoon een hele logisch uitslag geweest.

Puur voor mezelf heeft juist deze wedstrijden mijn hoop in een goede afloopt juist versterkt.

10 februari 2013 om 16:43

@pfuuht
Ja, omdat het best wel een belachelijke reactie is. PSV zou dan ook geen titelkandidaat meer zijn omdat ze niet winnen van Pec, of Twente van Az...

10 februari 2013 om 16:47

Zien jullie verbetering in het spel dan Ik nml niet! Vergeleken met psv creert Ajax veels te weinig en geven ze de doelpunten net zo makkelijk weg

10 februari 2013 om 16:51

Nee, je ziet inderdaad weinig verbetering, maar dat hoeft ook niet perse. Ajax wint bijna al zijn wedstrijden in redelijk dominante stijl, en dat doet het nu al 2 en half jaar onder de Boer. En je ziet welke resultaten het oplevert. PSV is inderdaad veel beter in het creeeren van kansen, maar je ziet dat dat ook resulteert in wisselvalligheid van het team, en het weggeven van kansen achterin.
Ajax daarintegen kan een wedstrijd zodanig domineren, dat de tegenstander (bijna) geen schijn van kans heeft. Vandaag was ook zoon wedstrijd, alleen zat de enige doelpoging van Roda er meteen in, en had Ajax alle pech van de wereld.

10 februari 2013 om 17:01

Ajax is net zo wisselvallig man. Je hyped ajax nu wel een beetje erg veel. Tuurlijk domineerd ajax tegen een verzwakt roda (vergeet iedereen hier even gemakshalve) maar mist gewoon kwaliteit om zo'n wedstrijd te beslissen. En ajax heeft zeker niet dit seizoen alleen maar gedomineerd. Bij lange na niet..

10 februari 2013 om 17:04

ik geef je gelijk maar zonder argumentatie overtuig je niemand anders

10 februari 2013 om 17:29

Ben alles behalve een ajax fan maar afschijven doe ik ze nooit.

10 februari 2013 om 17:56

Als je het amusant vind dan krijg je er toch nog een van mij!
Alles wat bij jou groen is is goed, en wat rood is heeft te maken met dat mensen volgens jou niet de waarheid onder ogen willen zien...daar komt het namelijk op neer.

10 februari 2013 om 17:57

Ajax speelt meer beheerst dan Psv.
PSV gooit het altijd vol op de aanval, en met die zeer zwakke verdediging van PSV is dat dodelijk... in de zin van 'zelfmoord'

10 februari 2013 om 16:28

Ajax was over de hele wedstrijd gezien beter dan Roda. Ajax was veel beter de eerste helft, Roda herpakte zich enigszins in de 2de helft maar ook daar domineerde Ajax nog.
Ajax oogde niet scherp in de afwerking en de eindpass, dat was het probleem vandaag. Overigens verdedigde Roda erg sterk. Als je dan ook nog de nodige pech hebt, paal en lat raakt, dan heeft Ajax zichzelf tekort gedaan jammer genoeg.

Over Cuenca kunnen we kort en krachtig zijn, exceptionele speler! Als je Blind kan laten scoren ben je magisch …

Zonder dollen, Cuenca speelde redelijk, beetje onwennig/voorzichtig en werd ook niet optimaal gezocht maar zijn assist was prima. Leuk voor Blind dat hij ook eens scoort, draagt allemaal bij aan het behoudt van zijn goede vorm

10 februari 2013 om 20:40

De afwerking en eindpass is al het hele seizoen al het probleem bij Ajax. Ze kunnen een hele wedstrijd domineren zonder echt een tegenstander te verpletteren en uitlopen op een 4 of 5-0. Met dit soort wedstrijden als het op slot zit zie je dat Ajax toch individueel kwaliteit te kort komt om met een actie de wedstrijd open te breken.

10 februari 2013 om 16:30

Ik weet het nog zo net niet ajacied777. Het gevoel dat jij verwoordt heb ik als Psv'er ook steeds bij de zoveelste misstap. Het wordt in ieder geval weer een kwestie van in-het-land-der-blinden-is-eenoog-koning.

10 februari 2013 om 16:34

@ Geeronimo

In dag geval zal Twente of Feyenoord er dus mee vandoor gaan . Het is idd ook een onderbuikgevoel op basis van weinig argumenten want het is natuurlijk maar 3 punten (eigenlijk 4 gezien doelsaldo beter is). Maar in de voorgaande jaren maakte we gretig gebruik van misstappen van Twente en PSV en dat doen we dit seizoen niet. Keer op keer laten we het liggen om in te lopen....notabene thuis tegen Roda JC. Pfff 75procent balbezit, 23 doelpogingen, 3x paal en lat het leek wel alsof ze gewoon niet dichterbij willen komen.

10 februari 2013 om 16:48

Tsja, of je nou uit Amsterdam of Eindhoven komt, voetbalfrustratie voelt overal hetzelfde, dus ik weet exact hoe je je voelt. En toch heb ik het voorgevoel dat de titel naar één van deze twee steden gaat, ook al blijven ze maar misstap na misstap zetten. Twente is wel erg zwak zo lijkt het. En Feyenoord, tsja? Zou het dan toch? Ik weet het werkelijk niet meer. Veel plezier met de rest van de titelrace (succes wens ik je maar niet , gisteren wenste ik nog een Arnhemmer succes en kijk waar dat me heeft gebracht )

10 februari 2013 om 17:05

@ Geeronimo

Dat gevoel heb ik ook nog steeds voor dezelfde reden die jij aanhaalt, maar wat velen ook niet snappen is dat je na de wedstrijd even je frustratie kwijt moet. Dan reageer je niet altijd even objectief maar het lijkt erop dat mensen dat hier weleens vergeten.

Wat betreft die terugkerende fouten heb je helemaal gelijk, het ergste is nog dat je dan achteraf steeds weer dezelfde riedeltjes hoort van de spelers.

10 februari 2013 om 16:34

Je vergeet wel dat er nog aardig wat wedstrijden komen, en we staan alsnog maar 3 punten achter. Ben het wel met je eens dat ze dit jaar nog meer kansen hebben gehad om nu alvast in te lopen. Ik ben iets positiever, de druk ligt bij Psv, zij moeten en wij moeten gewoon dichtbij blijven. Einde van het seizoen komen wij altijd met een inhaalrace dus maak je niet zoveel zorgen het komt allemaal goed.

10 februari 2013 om 16:46

Ajax voetbal gewoon ongelooflijk zwak, is verdomd saai om te kijken. Het heeft gewoon een matige selectie.

10 februari 2013 om 16:53

Ajax heeft inderdaad een mindere selectie dan bv Feyenoord en sommigen van Ajax worden iets wat overschat zoals Erikson en Fischer. Het is ook toevallig dat vooral de ajaxieden dat altijd zeggen en de andere mensen het wel mee vinden vallen in de media.
Wat dat betreft staan Ajax en Feyenoord nu naast elkaar en is misschien Feyenoord al verder in hun visie en beleid.

10 februari 2013 om 16:58

@bruni clasie en just normal

Ga aub weer terug kijken naar Ajax-feyenoord hoe jullie voetballes kregen van onze 'overschatte' voetballers. Jij hebt de wedstrijd niet eens gezien dus hoe kan jij oordelen hoe zwak Ajax was ? Ze hebben meer kansen gecreerd in 45 minuten dan Feyenoord in 3 wedstrijden, dus wat praat je? Stop maar met reageren je hebt geen verstand hiervan.

10 februari 2013 om 17:12

Turlijk vol op de aanval en achter de ruimte geven en dan ajax in de kaart spelen .
Nee Roda heeft gevochte voor het punt
Forza Rodajc Kerkrade

10 februari 2013 om 21:45

Toch mooi dat jij weet hoe Ajax speelt terwijl ook vandaag Ajax weer op hetzelfde tijdstip als Feyenoord speelde.

10 februari 2013 om 16:30

Je zou het kunnen omschrijven als laf, verdedigend en anti-voetbal ... maarja jammer genoeg werkt die tactiek soms -,-

Wat een drama vandaag weer. Steeds maar lopen met die bal (alderweireld) in plaats van fatsoenlijk in te spelen. Veel te laag tempo. Gemiste kans vandaag om in te lopen.

Erg jammer. De fijnzinnigheid in de combinatie ontbrak, en dan zie je, hoewel je wellicht meer balbezit en schoten op goal hebt, je toch te weinig uitgespeelde kansen creëert. Punt voor Roda is verdiend, ze hebben goed verdedigd.

Nu is opeens Feyenoord wel titelkandidaat, gekke maar leuke competitie.

10 februari 2013 om 16:31

Idd, hele bizarre competitie waar het om de 2 weken anders uitziet.

Ditmaal is Feyenoord de laatste die lacht.

Ajax unlucky

10 februari 2013 om 16:33

Feyenoord kun je in ieder geval wel weer een Stabiele top 5/4 ploeg noemen!

En daar hebben ze goed voor gewerkt vandaag, en alle andere keren!

10 februari 2013 om 16:36

Des Ajax's: op het moment dat je in kunt lopen, zo vreselijk zwak spelen. Grootste dieptepunt: een lachende Boerrigter bij het fluitsignaal. Tijd om deze rotte appel naar de tribune te verbannen.

10 februari 2013 om 16:38

Waarom fluiten ze hun eigen spelers uit?

10 februari 2013 om 16:38

Dan is Ajax dat ook, mrt evenveel punten .

Of is Ajax wel kandidaat omdat het Ajax is?

10 februari 2013 om 17:18

@ Leprechaun

Dat viel mij ook ja, Blind moest ook een glimlach onderdrukken toen ie voor de camera verscheen. Wellicht ben ik iets teveel supporter maar ik snap dat dus niet heh.

10 februari 2013 om 23:44

Waarom doet iedereen in Nederland dat... behalve Feyenoord?!
stop maar met hypocriet wezen.
Al is het gefluit dat na een tegendoelpunt komt natuurlijk richting de tegenstander

10 februari 2013 om 16:47

Hoezo, is het leuk dat iedereen gelijk is aan elkaar? Dat is juist niet leuk. Zo loop je alleen maar achter op de toplanden en schiet je niets mee op. Ja, het is leuk dat je tegen elkaar speelt en zo maar dit gaat gewoon niet de goede kant op met het Nederlandse voetbal. Als er ploegen als Utrecht en Vitesse gelijkwaardig zijn aan de top van Nederland dan zegt het genoeg. En zoals je ziet kunnen ploegen zoals Ajax wel eens gelijk spelen tegen een ploeg als Roda. Wat gewoon betekent dat de top in Nederland alleen maar zwakker wordt en wat ook inhoud dat straks clubs als Psv, Ajax en Feyenoord niets meer te zoeken zullen hebben in Europa. Het gaat gewoon niet goed. Ik weet dus niet of ik nou blij van moet worden dat in Nederland iedereen gelijk is of juist verdrietig dat de topclubs in Nederland gewoon minder worden.

10 februari 2013 om 17:22

@ Andreg

Inderdaad die nivelering is ook niet goed, het scheelt natuurlijk ook vanuit welk perspectief je het bekijkt. Voor trotse clubs als de tradionele top drie is het flink balen en zeker als je nog als supporter de echte gloriedagen heb mee kunnen maken.

Het enige voordeel voor onze clubs is dat een verlies of gelijkspel niet meteen dodelijk hoeft te zijn voor de titel asperaties van onze clubs, maar dan heb je het volgens mij wel gehad met de voordelen.

1: Waarom neemt Eriksen alle vrije trappen. Word het niet eens tijd voor iemand anders?! (0 rendement als hij ze in één keer op doel neemt) 2: Krijgt alderweireld instructies om van afstand te gaan schieten of denkt hij dat hij dit kan?!

:edit

10 februari 2013 om 16:31

Uhh hij kan dat ook ? hij heeft paar keer al met zo'n knal gescoord, keertje in CL, keertje tegen PSV

10 februari 2013 om 16:37

Joepie, al twee keer. Heb je ook het chagerijnig gezicht van FdB gezien nadat hij het voor de zoveelste keer probeerde vandaag? Waarna de bal voor de zoveelste keer in de tweede ring belandde? Ik weet dat Alderweireld een aardig schot heeft maar vandaag kwam dat er gewoon niet uit. Laat dan na 3x proberen de bal gewoon snel rondgaan. Hij kwam keer op keer indribbelen en hij wist gewoon niet wat hij hierna moest gaan doen, dus koos hij maar voor het schot vanaf een positie die hier nou niet echt ideaal voor was. Hij moet in een wedstrijd als deze waar 11 man voor hem bij de zestien staan te wachten gewoon sneller handelen in zon situatie en de bal rond laten gaan.

10 februari 2013 om 16:38

Je hebt ook niks positiefs te melden over Eriksen vandaag? Speelde een zeer goede wedstrijd.

10 februari 2013 om 16:44

Ik heb het alleen over zijn directe vrije trap op goal. Maar speciaal voor jou dan: Hij deed zijn best en was nog wel een van de beteren op het veld. Voor zover je daarvan kan spreken, want we hebben gewoon 2 punten verloren vandaag. Maar voetbal is nog altijd een teamsport en als team, waar Eriksen onderdeel van is, hebben we gewoon gefaald.

10 februari 2013 om 16:48

In de CL? keertje tegen psv, Tegen Feyenoord een keer, Tegen Twente een keer. tegen Heerenveen , Ado. Vaak genoeg he.

10 februari 2013 om 16:31

die vrijetrappen van eriksen vind ik goed als hij ze voor geeft, maar wanneer hij zelf schiet gaat er zo weinig kracht uit dat je weet dat het er toch nooit in gaat.

alderweireld speelde echt dom met zn afstandschoten wat een sukkel hij wilt de held uithangen terwijl er betere opties zijn.

10 februari 2013 om 16:39

Dat bedoel ik ook. Hij scoort (bijna?) nooit uit een vrije trap. Zijn corners zijn de laatste tijd wel gevaarlijker (o.a. Cl). Dus kan hij ze beter voor geven. Laat de Jong of Siggy ze eens op doel knallen zou ik zeggen..?!

10 februari 2013 om 16:40

Precies, en dan is hij vaak de eerste die gaat klagen over zijn medespelers! Wat een kneus, de hele tijd die knallen..

10 februari 2013 om 16:40

slechte punten.. De vrije trappen zijn niet zo slecht.. Als iemand het zou moeten nemen is het Alderweireld.. Wou dat hij vaker zou schieten... Heeft echt een kanonskogel in zijn been..

Hopelijk kan Frank zijn spelers Eindelijk eens duidelijk maken dat het niet vanzelf komt. 60 minuten lang een slappe instelling. Schamen moeten ze zich. Bah.

Maar waarom 5 minuten extra tijd dan?

10 februari 2013 om 16:31

Uhm, tijdrekken van de keeper?

10 februari 2013 om 17:47

Och ga huilen. Moet je eens de wedstrijden in Kerkrade gaan kijken. En daar wordt er niet eens wat van gezegd, laat staan dat er een kaart gegeven wordt.

10 februari 2013 om 16:33

blesure tijd en tijdtrekken denk ik van de keeper van roda

10 februari 2013 om 16:37

Omdat de keeper van Roda in elk balbezit na de 0-1 ongeveer 20sec tijd zat te rekken...en het spel lag ook ruim 1,5 minuut stil door die blessure.

10 februari 2013 om 19:00

Dit doet elke kleine ploeg tegen een wat grotere. Alleen bij Ajax word er dan extra tijd voor bijgerekend

10 februari 2013 om 23:46

Ca ca calimeroooo!

11 februari 2013 om 16:25

@ Alex

Krap wonen of niet zo' n eierdopje?

10 februari 2013 om 16:38

Waarschijnlijk bedoeld damsco93 dat hij juist meer extra tijd wilde zien. Wat ook eigenlijk zou moeten. Nemeth lag 4 minuten geblesseerd op de grond, en Kurto nam bij elke uittrap een minuut de tijd. Scheidsrechters geven helaas nooit zoveel blessuretijd als eigenlijk nodig is.

Maar voetbal is de sport die moderniseren haat, dus waarom zou je een klok maken die stopt als de bal niet rolt? Neeejoh dat is allemaal onzin. Dat soort dingen en cameratechnieken heeft voetbal niet nodig. Dat is de charme (corruptie) van de sport.

Wat een zwakke vertoning van Ajax zeg. Ze hebben niks gecreëerd, en dan verdien je simpelweg ook niks. Tactische fout om in een wedstrijd waarin Roda met 11 man op eigen helft speelt, Poulsen in de basis te zetten. Daar gaat het al mis. Roda heeft het uitstekend gedaan, met uitzondering van Kurto, wel erg vervelend om al in de 18e minuut te gaan tijdrekken.

10 februari 2013 om 16:31

Ik neem aan dat jij de wedstrijd niet gekeken hebt? Ajax heeft genoeg kansen gecreerd, maar nagelaten het af te maken. Roda daarintegen heeft 1 schot op doel gehad en het was meteen raak. Roda heeft de hele wedstrijd met 11(ja 11 man) op hun eigen helft staan verdedigen als een stelletje lafaards.

10 februari 2013 om 16:39

Roda heeft haar tactiek perfect uitgevoerd, en dat is verdedigen en als ze een kans krijgen toeslaan. Daar kun je ze toch niet op aan kijken. Moeten ze dan vol op de aanval en 6-0 weggespeeld worden?

Ajax mistte gewoon de scherpte en slagkracht vandaag. Dat begon al bij Poulsen, die aanvallend helemaal niks brengt en constant achteruit loopt. Ook de vleugels werden met uitzondering van Blind, die weer erg sterk was, niet bereikt. Dan wordt het heel druk en daar zijn ze niet doorheen gekomen. Echt veel kansen hebben ze niet gehad hoor, zeker de eerste helft niet. Dat zijn helaas de feiten, ik had het ook graag anders gezien.

10 februari 2013 om 16:44

Ach ja, ik heb liever 11 lafaards op het veld die er voor strijden en een punt meenemen naar Kerkrade dan een ploeg die gaat voetballen en dan gigantisch wordt afgeschoten omdat Ajax dan ruimte krijgt. Het kan niet altijd gaan zoals jij het wilt, Tommy. Roda heeft het goed gedaan voor haar doen.

10 februari 2013 om 16:58

Dit doet Roda tegen elke topclub en elke club slaagt erin om te winnen en ook nog eens met een nulletje of 4. Ajax is gewoon niet goed genoeg om een grote uitslag neer te zetten en zijn lang niet zover als ze denken. Roda JC stond gewoon 16de. Ajax moet zich schamen voor deze vertoning. Frank de Boer ziet het ook al na elke wedstrijd.

10 februari 2013 om 16:31

Jij bent een grote grap die de wedstrijd niet heeft gekeken.

Ajax had wel 500 kansen gecreeerd, en zoveel gemist. Ajax was 50 keer beter en had moeten winnen. Hoezo niets verdiend? Roda werd in stukken gescheurd. Hou je mond maar je hebt de wedstrijd niet gezien

Stop maar met reageren.

10 februari 2013 om 16:42

Fijn dat jij voor mij bepaald of ik gekeken heb of niet.

Dit is gewoon het Chelsea-barcelona verhaal. Barcelona speelt misschien beter, maar Chelsea heeft het gewoon goed gedaan. Hetzelfde geldt voor Roda vandaag. Ik ben ook voor Ajax, maar Ajax kwam er heel moeilijk doorheen. De eerste helft hebben ze met uitzondering van de eerste 5 minuten, en na de 0-1 niks gecreërd. Tweede helft iets meer, maar alsnog maar vaker halve kansen. Of wou je al die mislukte afstandschoten echte kansen noemen?

Volgende week met Siggi in de basis. Dat ging in ieder geval al een stuk beter.

10 februari 2013 om 16:42

In stukken gescheurd is flink overdreven.. Ik vond het doodsaai.. Roda stond telkens stabiel en Ajax kreeg af en toe een mooie kans, maar het wilde niet vandaag..
Helaas.

10 februari 2013 om 16:33

Niks gecreëerd?

Te weinig doelpunten ja, maar kansen te over.

10 februari 2013 om 17:01

Ja en het gaat om het scoren jongen. Als Barca de Champions League finale verliest terwijl ze veel kansen hadden zegt niemand over 10 jaar meer dat ze de betere ploeg waren. Ze hebben verloren daar gaat het om. En vandaag gaat het erom dat Ajax heeft gefaald. Gebeurt iedereen toch wel vaker of niet. accepteer het nou maar.

10 februari 2013 om 17:51

Goede vergelijking man...

10 februari 2013 om 17:47

Moet je eens in Kerkrade gaan kijken, daar wordt altijd door het uitteam pas tijd getrokken. En dan wordt er niets van gezegd, laat staan geel.. beetje kinderachtig dat iedereen er nu over zeurt, Ajax doet andersom precies hetzelfde.

Kan me er niet heel druk overmaken, zo wedstrijd zit er een keer tussen. Jammer dat we punten verspelen maar het gat met de koploper is maar 3 punten, dus niets aan het handje.

Vond alleen jammer dat De Jong matig speelde vandaag, hij is normaliter juist zo belangrijk en vandaag was elke balaanname automatisch balverlies.

Eriksen was samen met Tamata van Roda JC man of the match, die heeft het hele middenveld gedomineerd in ze eentje.

10 februari 2013 om 16:31

Achterstand is gezien het doelsaldo van PSV eerder 4 punten. Je moet je er juist wel druk om maken omdat als er al een moment komt om dit te achterhalen, dit vandaag was!

10 februari 2013 om 16:32

Ik heb mij blauw geërgerd aan Aldeirwereld hoe laks die speelde en aan Fischer omdat hij met zoveel ruimte helemaal niks deed en als hij aan de bal was verschrikkelijk slecht in de passing. Daarbij kwam Sigthorson natuurlijk te laat.

10 februari 2013 om 16:33

Ajax heeft dit seizoen al te veel van die wedstrijden waar het veel kansen mist en gelijkspeelt.

Utrecht uit en thuis, heracles uit en nu weer. dat zijn al 8 punten ik zie ook niet echt progressie ik zie ze dan ook geen kampioen worden.

10 februari 2013 om 16:37

@thetruth

Kan wel zo zijn, maar toch staan ze op slechts 3 punten achterstand van Psv, dan kan iedereen Ajax wel zwak, matig en slecht vinden maar ze staan op 3 punten achterstand met nog tig duels voor de boeg.

Bovendien vond ik de spelopvatting van Ajax prima, alleen moet De Jong uit de spits en Poulsen uit de basis. Sigthorsson liet gelijk zien waarom het belangrijk is een bewegende man in de punt te hebben, er ontstond direct meer ruimte in de zestien voor Fischer, Eriksen en De Jong!

Frankie, trek je les uit deze wedstrijd, stel Poulsen a.u.b. niet meer op want we hebben het op het middenveld prima voor elkaar zonder hem.

Fischer afkraken voor het missen van kansen wat sommige doen is ook zielig trouwens, hij werd juist zo geprezen door zijn drive om te scoren, kan gebeuren dat het een keer niet lukt. Hij is pas 18.

We hebben echt een zeer, goed uitgebalanceerd elftal staan en soms stokt de machine even, maar houd al het vertrouwen dat we na dit seizoen met 32 in de handen staan.

10 februari 2013 om 16:45

Misschien heb je wel gelijk ja het is nog niet zoveel punten verschil you never know. Maar toen ajax vorig jaar opstoom kwam had ik er wel meer vertrouwen omdat ik progressie zag, maar we will see ik blijf hopen en supporten.

Ik had vandaag ook een aantal andere dingen verwacht. ik dacht dat sigi zou gaan starten met cuenca en de jong op het midden. Maar de Boer blijft met de jong voorin terwijl sigi fit is en gewoon de beste spits is.

Fischer was zeer matig vandaag net als poulsen en alderweireld deed aanvallend alleen maar domme dingen. Lukoki komt echt te kort, Ik vraag me af of boerrigter zijn vorm op links terug kan vinden op links had verwacht dat hij nog zou komen voor fischer maar helaas.

10 februari 2013 om 16:33

Jij bent de enige die het een beetje normaal bekijkt. Iedereen zegt dat Ajax belabberd was en dat dit ze kampioenskandidaat af zijn. Slaat helemaal nergens op.

Ik vond ze sterk spelen vandaag, Roda is in het stuk niet voorgekomen. Dat dit 1-1 wordt is gewoon een mirakel, en ik heb nog goede hoop voor het kampioenschap.

10 februari 2013 om 16:34

Eriksen man of the match?
Ik zal wel de enigste zijn hier, maar aan Eriksen erger ik me al sinds dat hij in het eerste speelt, zal dan ook blij zijn al die straks weg is hier. Meneer de toptalent wil naar een grote club, terwijl hij hier nog maar amper kan laten zien het nivo aan te kunnen, heeft meer slechte dingen dan goede.

10 februari 2013 om 16:38

Eriksen man of the match aan Ajax zijde ja.

Afca013 kijk jij de hele wedstrijd wel? of ben je ondertussen heletijd bezig met iets anders?

Aangezien jij een hater bent, zie je alleen de slechte dingen die eriksen gedaan heeft, maar dat is onmogelijk want vandaag was er geen slechte ding die Eriksen aanrichtte.

10 februari 2013 om 16:38

Houd je mond afca. Als je een beetje verstand van voetbal had wist je dat hij bij alle aanvallen betrokken was en altijd gevaar creëerde. Hij is veruit de meest creatieve speler van Ajax en verdient zo'n domme reactie van jou niet. Wie ben jij on hem te bekritiseren? Hij was man of the match vandaag.

10 februari 2013 om 16:39

Ja hij was constant de man die het spel verdeelde, passes verstuurde, ruimte creëerde, mensen de diepte instuurde, de bal op kwam halen.

Eriksen was de eerste helft sowieso de enige die aan het voetballen kwam aan de kant van Ajax.

10 februari 2013 om 16:45

Ben het wel met Afca eens hoor. Als dit het topniveau van Eriksen is, dan gaat hij de wereldtop nooit halen. Vandaag speelde hij nog niet eens zo slecht, maar hij moet veel beslissender worden. En dat is hij helaas nog (steeds) niet.

10 februari 2013 om 16:49

@afca

Erikssen speelt structureel niet het spelletje wat we willen spelen.
Vandaag ook weer dat hij telkens de bal te lang aan de voet houd waardoor hij het voor andere moeilijk maakt.
Hij moet dan gewoon kaatsen en doorlopen.
Erikssen denkt dat hij alles alleen moet doen en vergeet ballen te geven aan andere die er soms beter voor staan.

Ook vind ik zijn acties onvoldoende en heeft hij geen goede corner genomen vandaag. Hij had weinig balverlies ja... maar compenseert dat zijn slappe spel en gebrek aan scorende vermogen? Nee

Ik snap zijn talent.
Hij kan het spel prima versnellen, heeft een goede steekpaas, snelheid en een soort van actie.
Toch komt het er vooralsnog allemaal net niet uit.
Ik hoop dat we hem verkopen en daarvan Maher kunnen halen of Serrero daar neerzetten die lekker simpel gaat voetballen.

10 februari 2013 om 16:54

Ik zeg nergens dat Eriksen vandaag slecht was, maar ook niet de beste, dat vond ik Blind, maar goed dat is een meningsverschil.
Mij gaat het erom dat eriksen bestempeld wordt als grootste talent, terwijl ik vind dat hij nog steeds te weinig beslissend is. Wat ik nu zie zie ik al een tijdje bij hem, het wordt nu eens tijd dat hij echt laat zien waarom hij bij Man utd of Barca zou moeten spelen, want dat riep iedereen over hem, Ik acht hem niet goed genoeg voor deze clubs.

11 februari 2013 om 01:17

Dit is al de zoveelste wedstrijd van Ajax dit jaar dat ze domineren, maar niet scoren. Roda-uit had 1-7 moeten worden, dit had 7-1 moeten worden en ook Utrecht-uit hadden dubbele cijfers kunnen zijn. Je kan het zo mooi maken als je wilt, maar Ajax mist gewoon een echte spits die zijn kansen afmaakt, want dat zijn zowel De Jong en Eriksen absoluut niet

Belachelijk dat Fischer de wedstrijd mag uitspelen als je Boerigther en Serero nog op de bank hebt. Daarbij kwam Sigthorson veel te laat. Ik vind dit gewoon een hele slechte performance van Frank de Boer. Net als Aldeirwereld bij de eerste goal dacht hij wel even dat het wel goed zou komen. Ik baal echt enorm van Siem de Jong, Fischer en Aldeirwereld die veel te laks waren weer.

10 februari 2013 om 16:35

Ik ben het met je eens die fischer denk dat hij het al helemaal gemaakt heeft maar valt me op dat hij best vaak matig speelt maar wel scoort. Ik zei het bij het live topic al haal fischer eruit.
Ook alderweireld speelde echt zwakjes en lukoki vond ik bedroevend invallen.
Ik had eerlijk gezegd zelfs verwacht dat sigi zou beginnen vanaf de start.

10 februari 2013 om 16:35

Ben het er niet mee eens. Ajax speelde goed, maar had geen geluk in de afwerking.

10 februari 2013 om 16:42

Alderweireld vond ik niet heel slecht hoor, schoof steeds in naar voren om een overtalsituatie te creeeren. Helaas kwam er niet zoveel rendement uit.
Siem de Jong vond ik echt niet slapjes, de 1-1 komt ook voort uit zijn harde werken.
Fischer was wel echt dramatisch.
Ik vond zelf van Rhijn ook echt heel slecht, Lukoki viel belabberd in.
Je hebt gelijk als je zegt dat de Boer Sigthorson eerder moest brengen, die Poulsen is toch nutteloos als je verdedigend niks te doen hebt, en inderdaad Serero had ik erin gegooid voor Fischer.

De Boers wisselbeleid vind ik sowieso nooit sterk geweest. Zijn krachten liggen meer in het motiveren van het team, en de speelstijl die hij zijn elftal geeft. Maar met wisselen kan die beter wat tips aannemen van mensen die dat beter onder ogen hebben.

10 februari 2013 om 16:47

Fischer was vandaag dramatisch om het maar zo te zeggen, maar ja dat heb je met jonge talenten. Misschien is dat wel het hele probleem van Ajax.

Ik vind ook dat de Boer nooit met Poulsen aan deze wedstrijd had mogen beginnen. Als Roda zo speelt heb je voetballend vermogen nodig, iets wat Poulsen nou helemaal totaal niet kan. Ik hoop dat Serero ook weer eens een kans krijgt, die is goed in de kleine ruimte en had vandaag misschien wel iets kunnen forceren.

10 februari 2013 om 17:15

Ben het volledig met je eens. Vooral De Jong en Fischer waren dramatisch. Maar dat kan nou eenmaal een keer gebeuren. Zeker Fischer zal nou eenmaal af en toe een mindere dag hebben. Maar De Boer moet dan gewoon ingrijpen. Na 60 minuten weet je al zeker dat Fischer helemaal niks meer klaar gaat spelen. En dan moet je hem er gewoon uithalen.

Word zo net zo leuk als vorig seizoen. Top 5 zo dicht bij elkaar dat er niet te voorspellen valt wie er kampioen gaat worden..

Boerrigter stond gewoon te lachen met Brood (trainer Roda) pal na het fluitsignaal. Sorry, maar dan ben je geen Ajacied.

10 februari 2013 om 16:38

Dus als je lacht als speler met iemand van de tegenstander dan ben je geen clubman. Lul niet zo dom man.

OT: Roda is goed bezig dit seizoen. Toch een puntje gepakt maar hadden recht op meer. Kampioenschap gaat tussen PSV en Twente. Ajax gaat het dit seizoen niet redden zeker gezien het programma.

10 februari 2013 om 16:44

Dit viel mij ook op man. Ik zat echt te koken na het gelijkspel, en dan staat die verschrikkelijke Boerighter daar stom te lachen. Dat geloof je toch niet? Ik zou als ik de Boer was hem serieus een wedstrijd schorsen om hem te laten nadenken over zijn belachelijke mentaliteit. Ook als je op de bank zit geldt dit gewoon. Uit dat lachen van hem blijkt gewoon dat hij geen reet om de club geeft.

Sowieso uit de interviews van de laatste weken blijkt wat voor een egocentrisch mannetje Boerighter is, die geen kritiek kan verdragen op zichzelf, maar alles naar anderen afschuift. Bah, ben al mijn respect voor deze jongen verloren in 1 week. Heeft Derk knap voor elkaar.

10 februari 2013 om 16:45

onzin jongen, de wedstrijd is dan gedaan moeten ze dan onfatsoenlijk doen. wees blij dat ze niet verloren hebben

10 februari 2013 om 17:07

Nee niet onfatsoenlijk, maar het lijkt me zelfs logisch als je er ook maar even van baalt. Boerigter staat letterlijk 3 seconden na het fluitsignaal hardop te lachen met de mensen van de tegenstander. Sorry hoor, maar dan geef je bij mij het gevoel dat je er geen klote om geeft, en dat je het allemaal wel best vind. Dat vind ik niet kunnen als topsporter, dan moet je willen winnen.

10 februari 2013 om 17:16

zo ieder zijn gevoel erbij, kan je wel begrijpen hoor, het is zeker niet leuk als je zo goed gespeeld hebt, dat je niet wint, roda, was laf en was alleen maar bezig met 11 man te verdedigen en waar ik me eigenlijk meer aan erger dan dat iemand met de tegenpartij staat te lachen, dat tijdrekken van de keeper en de spelers

Roda speelde goed compact. ze hadden wat geluk maar dat moet je afdwingen.

Fischer was Dramatisch.

Godsamme wat sla ik hier van op tilt. Als je deze wedstrijd 100000 x speelt win je hem 99999 x. Ongelofelijk. Ik vind dat Ajax redelijk heeft gespeeld, genoeg kansen gecreeerd om er zo 5 te scoren, en letterlijk 1 kans weggegeven. Nouja soms gebeurt dit..

Dat Boerigter zit te lachen 3 seconden na het fluitsignaal met de trainer van Roda, zou voor mij als coach reden genoeg zijn om hem de komende 2 wedstrijdgen niet op te stellen. Hij geeft er duidelijk niets om. Wat een ziel.

Zeer terechte uitslag Roda zeer goed gespeeld verdedigen is ook een kwaliteit Ajax had dit thuis met goed en snel voetbal makkelijk kunnen winnen maar niet met z'n slappe inzet

10 februari 2013 om 16:30

Je bent niet helemaal goed bij je hoofd, heb je het aantal kansen van Ajax niet meegekregen? Het is onterecht in elke zin van het woord. Maar veel plezier met het 1-1 en de daarbij horende leedvermaak hoor, het is je gegund, ga alleen geen onzin uitkramen.

10 februari 2013 om 16:32

Kansen heb je weinig aan als ze er niet in vliegen. Geef toe Roda heeft zich geweldig staande gehouden

10 februari 2013 om 16:34

Als jij dat goed staande vindt houden, ze hebben met al het geluk van de wereld geen 5/6 tegengoals gehad. De enige die goed stond te ballen aan de kant van RJC was Tamata.

10 februari 2013 om 16:35

Van de kansen die Ajax kreeg, gingen er ook best veel over en naast en er werd behoorlijk wat tegengehouden. Ik ga niet ontkennen dat Ajax beter was, maar Roda heeft zich prima staande gehouden.

10 februari 2013 om 16:40

Alleen die bal van Sigi op de lat had er in moeten gaan de rest was niet veel bijzonders

10 februari 2013 om 16:43

Prima jij je zin, heb geen zin om een welles-nietus discussie te voeren over het grote aantal scoringskansen dat Ajax heeft gekregen.

10 februari 2013 om 16:49

Heeft niks met mijn zin te maken je kan 100 kansen hebben als je ze niet afmaakt heb je er niks aan dat is ons dit seizoen ook al een paar keer gebeurd. Erg zuur als het je overkomt maar gewoon erg knap van de ploeg waar je dan tegen speelt

10 februari 2013 om 20:48

Die kopbal van Fischer op de paal kon er ook zo invliegen, scheelde niets. Daarnaast die misser van Blind voor bijna open doel, had ik ook al geteld. Bal op de hand had ook zomaar een strafschop kunnen zijn en zo kan ik nog wel even doorgaan.

11 februari 2013 om 01:19

Afca_godenzoon: dit gelijkspel is inderdaad verdiend. Niet omdat Roda zo fantastisch speelde of Ajax zo enorm slecht, maar als je de kansen niet afmaakt verdien je het ook niet om te winnen

Zijn dure punten nu ze hadden kunnen inlopen op Psv. Maar dit heeft Ajax volledig aan zichzelf te danken, genoeg kansen gehad.

Helaas, hard gewerkt maar pech bij de afronding.
Ajax veel beter dan Roda maar soms wil ie er gewoon niet in.

Zo onverdiend dit! Aja speelde 50 keer beter tegen Roda dat met 11 man verdedigde. Laat gewoon zien dat ze bang zijn voor ons spel en blij zijn met 1-1. Echt een trieste wedstrijd, zo veel kansen gemist. Had 8-1 moeten worden.

10 februari 2013 om 16:50

Geef Roda eens ongelijk. Ajax heeft zoveel meer kwaliteit. Des te groter mijn verbazing over de slappe eerste helft. Met zo'n instelling moet je niet raar opkijken dat je de tweede helft veel moeite krijgt de boel recht te breien. Zeker als je ook nog eens zoveel kansen mist.

Ziek van!!
Slappe instelling heeft ze genekt!! Complimenten voor gehavend Roda!!

het is wel erg dat ze gelijk spelen, roda goed verdedigd. jammer voor siggi dat die er niet in ging, fisher was nu niet zo goed. Cuanca geweldig assist op goal van blind, deze was echt leuk voor blind.

Nou dit Ajax dik en dik moeten winnen van dit anti voetbal Roda. 1e helft speelden ze goed maar breiden ze te ver door. 2e helft was het slordig maar werd er meer geschoten maar gingen ook de simpelste dingen fout. Snap ook niet dat Sigthorssonnniet gelijk begon. Fischer deed ook echt bijna alles fout. Roda verdiende iig echt helemaal niks. Die hebben een punt gestolen.

Geen flauw idee hoe dit in een gelijkspel heeft kunnen eindigen. Zoveel balbezit op de helft van de tegenstander Roda 5 keer over de middenlijn geweest. Ik ergerde me dood aan het gebrek aan opportunistisch schieten op doel. Ze willen de hele tijd blijven combineren. Ajax heeft te vaak gelijk gespeeld in wedstrijden waar ze veel beter waren.

Ajax nam deel aan de schiettent op de kermis maar schoot keer op keer net naast de roos... ik denk dat dat wel een aardige samenvatting is..

Als je kampioen wil worden moet je winnen, ongelofelijk dit.
Fischer moet echt aan zijn aanname werken hoor, ik heb het al vaker gezegd maar hij liet te veel liggen door zijn slechte aannames...

Ajax-sparta, het leek er sterk op...

Het is vooral jammer voor ons Ajax en Ajacieden natuurlijk, maar ook voor het voetbal dat dit gewoon kan gebeuren. Een kans een goal en daar staat een legio kansen tegenover met slechts een doelpunt. Een kansje laten liggen om heel erg dichtbij te komen.

Vooral de manier van voetballen van Roda JC is om te walgen, laat dat duidelijk zijn.

10 februari 2013 om 16:35

Toch juist het mooie van voetbal?? Goede les dat de afronding zeer belangrijk is.
Heb de wedstrijd niet gezien maar ja zijn geen excuses voor deze pot moet je thuis gewoon winnen. Maakt het helemaal zuur omdat Psv ook gelijk gespeeld heeft.
Ach ja voor de neutrale kijker is de strijd bovenin wel boeiend dit jaar

10 februari 2013 om 16:38

Ik kan het verdedigen met tien man in de 16 geen voetbal meer noemen, daar heb je gewoon een enorme hekel aan als Ajacied en als het goed is gewoon als voetballiefhebber. Roda fans zullen het prima vinden allemaal natuurlijk nu, maar dit moet je niet willen.

Het leek Man City - QPR wel van vorig seizoen.

10 februari 2013 om 16:46

Ik wil dit best voor één keer. Volgens mij was het best een spannende wedstrijd. Ajax speelde gewoon niet slim. Als je ziet dat Roda sterker is in de lucht, ga je toch niet daarna nog 25 ballen in de zestien pompen? Ajax won bijna geen kopduel in de 16.

10 februari 2013 om 16:53

Voorzetten vanaf de flanken komen al snel als er zo weinig ruimte is. 8 man rond de penalty stip wordt het heel erg lastig te combineren.

10 februari 2013 om 16:55

Ok ja zoals ik zei ik heb de wedstrijd niet gezien dus kan er niet over oordelen.
Maar ja als ze met 11 man op de kont hangen en nog zoveel kansen weg geven doen ze het niet best verdedigend. En had Ajax het dus blijkbaar wel af kunnen straffen. Maar snap dat het voor jullie zwaar frustrerend is en ook voor de neutrale kijker. (had het zelf ook bij barca-inter) maar ja voor Roda is dit wel een dik punt en zal het ze zoals je zegt weinig boeien. Al zou ik het niet wekelijks willen zien want me eigen club had er dit jaar ook een handje van en dan sterft je trots toch snel (bij mij dan).

10 februari 2013 om 16:55

Dan is dat gewoon de onmacht van Ajax. Ik vind niet dat je het Roda na de wedstrijd kwalijk kan nemen dat Ajax waardeloos omging met de kansen en Roda juist super omging met haar
mogelijkheden. Vind ik wel jammer.

@fcknudde
Heel veel pogingen van Ajax gingen over en naast en Roda heeft behoorlijk wat geblokt dus ze hebben het gewoon prima gedaan.

11 februari 2013 om 01:21

Jij verwacht dat Roda, dat zonder Malki en Fledderus best gehavend genoemd mag worden, naar Amsterdam komt om vól op de winst te spelen?

respect voor roda! nee, geen ajax hater hier,... maar is toch knap! en Blind, gefeliciteerd!!!

10 februari 2013 om 16:37

Elke Ajacied weet dat je pas een Feijenoord fan bent als je Ajax haat en die haat groter is dan de iefde voor Feijenoord

Belachelijk, we hadden een punt van de koploper kunnen staan! Er werd aardig gevoetbald maar als je de kansen niet afmaakt koop je daar niks voor. Het veld is ook aan vervanging toe, als je ziet hoeveel spelers weer uitgleden. Dit jaar worden we geen kampioen vrees ik, dat onoverwinnelijke van de laatste twee seizoenen stralen we niet uit. Bah slappe hap

Als je thuis tegen Roda punten verspeelt moet je jouw als Ajax zijnde schamen, en weer voor een europees duel!
Hoe speelde Cuenca ? De supertalent van Barca

10 februari 2013 om 16:33

Het supertalent bedoel je? Redelijk, komt net terug van een blessure. Tsja voor een Europees duel.. Ik weet niet voor welke club je bent in NL maar kun je me misschien vertellen hoe de voorbereidingen op jouw Europese duel verlopen zijn? Ajax heeft gewoon onvoorstelbaar veel pech gehad vandaag...

10 februari 2013 om 16:38

Ik heb geen beelden nog gezien maar 1-1 tegen Roda thuis is nooit goed, voor Ajax is dat slecht. Pech of missen van scherpte is nog altijd een verschil.

Als Feyenoord fan ben ik er wel blij mee.

Maar goed, als je je kansen niet afmaakt dan win je niet. Ook geen handige actie van Boerrigter trouwens...

Gister las ik hier een reactie over PSV supporters die er wel even vanuit gingen te winnen, nou Ajax heeft dit elke wedstrijd, zo ook nu met roda, en zie hier.

Cuenca zou even komen, door velen een topspeler genoemd, is erg goed, sterker dan de rest van Ajax, en ook even vergeten dat deze meneer al 8 maanden geen bal meer heeft aangeraakt. Maar ja, alles in een Ajax shirt is wereldtopper.

10 februari 2013 om 16:33

Cuenca is er ook nog niet. Die heeft tijd nodig om weer helemaal op zijn niveau te komen en hij zit bij een nieuwe club en in een ander land. Ik ben het met je eens dat een speler in een Ajax shirt al snel een wereldtopper genoemd wordt.

10 februari 2013 om 16:35

Cuenca krijgt daley blind wel aan het scoren (een prestatie op zich) door een assist in zijn eerste wedstrijd die jongen heeft zijn werk gedaan.

10 februari 2013 om 16:36

Nee nee, de eerdere berichten hier die ik al weken las was dat dit een wereldtopper was die wel even het verschil zou maken, de beste rechtsbuiten van de eredivisie. Beste aanval zou Ajax hebben, dit rendement is veels te laag!

10 februari 2013 om 16:41

selectief lezen levert ook een selectief beeld op. Je hebt alleen de reacties die je ergerde ter harte genomen en de genuanceerde genegeerd.

10 februari 2013 om 21:25

Wat een obsessie, kerel. Cuenca heeft bijna een jaar niet gevoetbald. We spreken ons nog over 2 maanden als hij topfit is. Hij vorig jaar als nieuwkomer bij Barca brokken gemaakt tegen topteams in de primera division en in de CL. Als hij top is, dan speelt hij door de eredivisie heen.

10 februari 2013 om 23:49

Een wereldtopper... nu leef je in je eigen wereldje want dat is nooit gezegd vriendelijke vriend.
Ach 1 persoon met een Ajax plaatje zegt dat... ooh dan zal iedereen dat wel zeggen
Er werd alleen volmondig gezegd: Deze man is 10 x beter dan Boerrigter en Lukoki.
En: Deze speler is een verijking voor de Eredivisie.
That's all.

10 februari 2013 om 16:47

@forzasittard

Hou toch lekker je muil man. Psv heeft nauwelijks iets gecreerd gisteren. Ajax heeft vandaag wel twee handen vol kansen gehad en ongelofelijk veel pech gehad. Ook nog twee keer het 'houtwerk'.

Knap van Roda JC dat het stand hield tegen Ajax. Gezien de kansen had Ajax natuurlijk wel moeten winnen maar als je ze zelf niet benut mag je nog blij zijn met een gelijkspel. Dit gelijkspel zal in Amsterdam als een nederlaag voelen, vooral omdat het ook in eigen huis is. Heel onnodig maar ook typisch Eredivisie.

Ajax heeft zo ongeveer de hele 2e helft een offensief gehad op het doel van Roda.... De ene na de andere kans, schoten, corners, paal, laat, alles zat er in. Het zat gewoon niet mee bij ajax, maar kom a u b niet aan met die onzin dat Ajax er niks van bakte vandaag....

Matige middag. Hij wou dr niet in en het zat niet mee. Siem zijn slechtste wedstrijd van hetvseizoen zien spelen en ik wil Frank adviseren sigi volgende week te laten starten. Deze wedstrijd was zo belangrijk en kon je op 1 punt komen pfff. Naja jammer en volgende week de 3 punten dan maar weer pakken, meer kan je er nu niet aan doen

ajax echt en slecht elftal hoor, geen echte mannen waar je de oorlog mee wint,cuenca ook geen indruk gemaalkt maar wie wel van ajax

Als je in de eerste helft 1 kans maakt dan win je met 5-0.. Echt zo Ajax dit weer.

Ow ja, belangrijk feitje, Roda B-team proficiat, aangezien Roda met een B team speelde!

10 februari 2013 om 16:34

B-team? Ze misten twee spelers en het is meteen een B-team?

10 februari 2013 om 16:37

Ze misten drie geschorste spelers, Malki, Demouge en Nemeth mocht er ook na 10 minuten alweer uit. Ik wil de term B-team niet snel gebruiken, maar men kan wel zeggen dat Roda zwaar gehavend was vandaag.

10 februari 2013 om 16:46

Het voetbal dat Roda speelt is makkelijker te spelen met slechte voetballers dan met goede voetballers. Goede voetballers willen nog wel eens gaan voetballen slechte voetballers kunnen zich gewoon focussen op tegenhouden. Denk dat Malki eerder slecht had gewerkt op Roda. Die houd de bal vast waardoor Roda aansluit en Ajax in balverlies meer ruimte heeft.

10 februari 2013 om 16:49

Ik snap werkelijk niets van jouw reactie.. Malki zat op de bank en was invaller... Wat bedoel je nou precies?

10 februari 2013 om 16:51

Wat ik bedoel? Malki is onze topscoorder en viel alleen de laatste 10 minuten in. Hij was gewoon niet wedstrijdfit want anders had hij gewoon 95 minuten gespeeld. Dat is wat ik bedoel. Je weet zelf ook dat Malki heel belangrijk is voor Roda.

10 februari 2013 om 17:05

Ja maar ik denk dat zonder Malki spelen juist positief uitpakt omdat je met Malki aanvallender speelt als Roda zijnde en dan is Ajax gewoon beter.

10 februari 2013 om 17:08

Klopt, maar afcavosje beweerde dat Roda maar 2 spelers miste, maar dit aantal is toch echt wat hoger. Dat wilde ik hem even zeggen.

10 februari 2013 om 23:50

2 spelers dus want Demouge is absoluut geen 'versterking' het had juist een verslapping geweest

Dit is gewoon een geweldig punt! Als het voetballend niet kan, dan maar strijdend en wat hebben ze dat vandaag gedaan! Ajax was natuurlijk beter, maar mensen moeten beseffen dat Roda het Ajax voetballend niet lastig kan maken. Ajax heeft het vandaag gewoon niet slim aangepakt. Ze speelden vooral met voorzetten en hoge ballen terwijl je zag dat Roda daar juist het minst kwetsbaar was. Top gedaan Rjc, en dat met een gehavend team!

Respect voor Brood. Hij had het uitstekend neergezet. Donald en Bonvacia voetbalden super waardoor Eriksen en Schöne amper vrij konden lopen.

Het is jammer dat Ajax niet heeft gewonnen want het klasse verschil was wel degelijk aanwezig. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd.

Ik kan alleen maar zeggen dat ik hoop dat de geschiedenis zich niet herhaalt en dat deze 2 puntjes ons niet de kop gaan kosten zoals in 2009-2010 toen er ondanks tientallen schoten op doel er een 0-0 stand op het bord stond tegen Sparta,

Goeie mentaliteit Roda, moeten meer clubs zo doen tegen de topclubs. Is Nemeth zwaar geblesseerd, vond t altijd mooie technisvhe spits.

Het gaat mij niet eens om het puntenverlies, ik baal zwaar van die tegengoal na 1 halve tegenkans terwijl je zelf 25 kansen mist die bijna allemaal groter waren dan de goal van Roda.

Roda proficiat, geweldig verdedigt, niks van te zeggen.

Teleurstellend resultaat.
Weinig creativiteit en ideeën voorin en het spel vanaf het middenveld was niet goed.
Erikssen geeft ballen altijd te laat waardoor hij anderen in de problemen brengt, terwijl hij hem gewoon moeten kaatsen. Erikssen denkt dat hij alles moet doen terwijl soms anderen er beter voor staan.

Cuenca deed het leuk.
Met zijn assist toch bruikbaar maar moest nog even wennen..
Erikssen kaatst ballen niet en houd het niet simpel waar het spel van Barca alleen uit simpel voetballen bestaat.
Van Rhijn erg slecht en probeert de moeilijkste ballen te geven en Alderweireld kan maar 1 kant op met de bal. Blind en Moisander zoals gewoonlijk erg sterk aan de bal.
Jammer dat we zo een counter tegen krijgen...

Het is gewoon jammer dat we met zo weinig scorende vermogen spelen.
Dat kan je opvangen door goed positiespel te spelen en je kansen af te wachten maar Schöne en Erikssen doen dat onvoldoende en dan vraag je toch af of zo een handige Serrero daar niet moet gaan spelen.
We hadden vanaf het begin met De Jong en Sigi moeten spelen.
Met zo veel body in de 16 zag je al hoe gevaarlijk we werden.

Erg jammer als je zoveel kansen verspeelt. Roda ging er vol voor verdedigen en wie kan het ze kwalijk nemen met zo veel afwezigen. Knap gedaan, maar volgende week moeten we echt weer winnen, want het was vandaag zo inefficiënt dat je er ziek van wordt,,

Prima prestatie van Roda. Hoe je het doet maakt niks uit maar ze flikken het gewoon. Dit had niemand verwacht. Tjah de witte-broekjes-brigade Fischer en Eriksen die moet je niet opstellen of er uit halen als er met power iets geforceerd moet worden. Verder onbegrijpelijk dat een sterke speler als Sigthorsson niet gewoon vanaf minuut 1 speelt. Frank de Boer zal wel weer zeggen dat het de pech is geweest waardoor men niet kon winnen. Je mag echter blij zijn met 1-1 want een goal van Blind is hetzelfde als dat pasen en kerst op 1 dag vallen.

10 februari 2013 om 16:39

weer een hater die niet eens de wedstrijd goed bekijkt, Eriksen deed het goed, 100% man of the match samen met Daley.

10 februari 2013 om 16:43

Eriksen was weer uiterst laconiek net als altijd, vooral niet afjagen, vooral niet je man dekken, vooral niet overtuiging in je acties leggen, ohja misschien alleen de laatste 5 minuten, joost mag weten waarom.

Ajax had zeker het betere spel vandaag alleen de laatste passing was slecht, daar waar de grootste kansen lagen. Fischer was vandaag totaal niet in de wedstrijd, begrijp de wissel dan ook niet van de Boer. Kon Cuenca gewoon laten staan en Boerrigter erin brengen voor Fischer.

Helaas niet ingelopen op Psv, maar ook niet uitgelopen.
Toch ook complimenten voor het verdedigend werk van Roda.

1ding kunnen we wel stellen lukoki komt tekort voor dit niveau. Keer op keer voegt die niks toe. Snap eigenlijk dat boerrigter er niet in kwam grote vriend lukoki moest natuurlijk spelen.

10 februari 2013 om 16:42

Lukoki was vandaag heel slecht ingevallen maar vorige wedstrijd had hij nog een assist en was dreigend dus keer op keer vind ik een beetje overtrokken.

Boerrigter heeft al bijna een heel seizoen slecht gespeeld, is het dan heel raar dat andere spelers een kans krijgen?

10 februari 2013 om 16:52

Hij voegt keer op keer weinig toe akties lukken niet, voorzitten worden blind gegeven, positiespel van hem niet om aan te zien. Als je als Ajax zijnde de tegenstander tegen de muur drukt dan moet je gewoon geen lukoki brengen want die is zo slecht in de kleine ruimte.

10 februari 2013 om 16:56

Alles is beter dan Boerrigter. Die gaat lachen als hij Ajax ziet gelijk spelen tegen Roda JC, daar heb je wat aan.

Ik heb deze wedstrijd niet gezien maar kennelijk was Ajax vele malen beter. Dit is gewoon zo'n kleine tegenslag dit heeft Twente gehad tegen bijvoorbeeld PEC wij hadden dat ook tegen PEC en Vitesse tegen RKC tevens had Feyenoord dat met Heerenveen. Dit is weer eens bewijs dat we naar een bizarre en spannende competitie kijken.

vreselijke wedstrijd dit, deed met erg veel denken aan de uitwedstrijd (die gelukkig wel nog gewonnen werd) teveel kansen alle statistieken ruim in voordeel van Ajax maar toch Roda dat knap stand houd, al is het wel met al het geluk van de wereld.
Werd op een gegeve moment wel moe van al die ballen die door een speler werden weggewerkt/tegengehouden alsof het soort van hindernisbaan was voor de bal om op goal te schieten. En dan nog die keeper die 2minuten per doeltrap nam
Maargoed weer kans verpest voor ajax om in te lopen op PSV

Frank de Boer heeft duidelijk gefaald met zijn wissels. Hoe haal je het in je hoofd om circusartiest Lukoki erin te brengen voor Cuenca. Cuenca was continue dreigend en speelde goed in de combinatie.lukoki heeft geen drol laten zien de laatste weken. Frank had een verdediger eruit moeten halen voor een aanvallende middenvelder, bijv Serero. Maar frankie zal wel beschermd worden door de analisten.

10 februari 2013 om 16:52

Misschien omdat Cuenca geen wedstrijdritme heeft na een lange blessure?! En wanneer je moet winnen je geen speler die een linie verder na achteren speelt inbrengt voor een rechtsbuiten. Vrij logisch allemaal...

Eriksen motm, de rest was dramatisch aan het einde. Ajax speelde niet slecht, zeer goed eigenlijk alleen kunnen ze niks afmaken ook snap ik die wissel van FdB niet.. Cuenca eruit voor Lukoki??

Alderweireld ; altijd die lange pokkeballen en domme knallen.. waarom?

10 februari 2013 om 16:39

Eriksen Motm?

Eriksen loopt over het veld als een vorst en doet alleen in de laatste 5 minuten mee met voetballen. Die gast is zo laconiek, niet te geloven. Ik hoop dat hij snel naar een grote club kan gaan zodat hij beseft dat hij beter z'n best moet doen bij de echte top.

10 februari 2013 om 16:43

Volgens , heb jij dan de verkeerde wedstrijd gezien, Eriksen was de beste speler op yhet veld, de hele tij dreigend, goede acties, goede passes, had zeker 2 assists op z'n buik mogen schrijven, wat wil je nog meer van Eriksen? Dat hij er 3 scoort?dat hij niveau Messi wordt??

Setto, als je de wedstrijd toch niet gezien hebt waarom reageer je dan.

Edit: Typos bijgewerkt.

10 februari 2013 om 16:43

Eriksen was echt goed vandaag. Zoals ik bijna heel Ajax prima vond spelen, maar niet nauwkeurig in de eindpas en het afmaken. Geen kampioen dit seizoen helaas. Volgend seizoen beter.

10 februari 2013 om 16:50

Moet je de wedstrijd hebben gezien om te kunnen reageren, dan heb ik een grote fout gemaakt. Ik reageer namelijk zomaar, zonder ook maar een minuut gezien te hebben.

Nee volgens mij hebben we dezelfde wedstrijd gezien maar liggen de meningen te ver uit elkaar om een relevante discussie te voeren. Hoop dat je het volgende wedstrijd beter ziet.

10 februari 2013 om 16:52

Bijna heel Ajax goed vond spelen? Noem mij dan eens 6 spelers die het vandaag goed gedaan hebben? Verder dan Blind, Siggi en Eriksen misschien kom ik niet.

En nu al opgeven? Wat is dat nou man? Hoop niet dat Ajax de komende wedstrijden ook met die instelling speelt.

Vermeer, Van Rhijn, Poulsen, Schone, Eriksen. Allemaal weggooien die gasten.

Lekker met z'n allen in de 16 gaan staan, alleen schieten als je dichter dan 3 meter bij de doellijn bent.

Punten laten afsnoepen als een stelletje Fjes.

10 februari 2013 om 16:40

kijk jij de wedstrijd wel? Ricardo en Eriksen deden het goed, maar aangezien jij ook een hater bent die zomaar nonsense post zonder argumenten, neem ik jou niet eens serieus.

10 februari 2013 om 16:45

Ik kan het wel aan je uitleggen maar je zou het niet snappen, Amaru.

Slecht van ajax, kan een x gebeuren.

Jammer maar helaas, gelukkig nog 3 punten achter (4) als je doelsaldo meetelt. Dit gebeurt maar maximaal 1x per seizoen in je eigen huis dat je gigantisch veel kansen mist. We kregen hierna RKC en ADO waarvan je ook moet winnen. Die twee clubs zullen denk niet laf gaan spelen en willen gaan voetballen. PSV krijgt Utrecht thuis en Feyenoord uit. Dus kan Ajax misschien dan dichterbij komen.

Wij zijn Ajax, Wij zijn de beste!

Volgens mij hebben de trainers van de top 5 gewoon een complot gesmeed en afgesproken om beurten punten te verliezen zodat de competitie spannend blijft. Echt totaal geen pijl op te trekken. Overigens had Ajax hier natuurlijk makkelijk kunnen winnen, Roda kwam er totaal niet aan te pas.

Ajax heeft ontzettende pech gehad. Zoveel schoten op doel waar steeds een rodabeen tussen zat. En bovendien een niet gegeven strafschop voor een schot naar een hoek in het doel waar geen rodabeen, maar een roda arm tussen zat.

Ligt het aan mij of was het nou echt heel erg raar dat Derk lekker loopt te lachen net na het fluitsignaal.

Ik loop met een chagrijnige kop rond van hier naar timbaktoe, maar hij loopt lekker te dollen.
Ik zou me kapot schamen. Je stond niet basis, je bent niet ingevallen en je club speelde vandaag redelijk maar laat dure punten liggen...dus wat doe je. Lekker lachen.

Ik snap kan gewoon gebeuren net na de wedstrijd, maar het kwam best verkeerd over.

Ajax had vandaag gewoon moeten winnen.
Vond Fischer dramatisch. FdB mag hem best wel wisselen na 70min. ofzo.

Naja nu dus maar 10punten pakken uit 4!! al kunnen we er wel op rekenen dat als we met zo een instellingen spelen dat ado ook lastig wordt.

10 februari 2013 om 16:54

Lachen na de wedstrijd mag toch. Gewoon doletje met zn ouwe trainer Brood. Liplezend:
"nou die Messi heeft je er wel uitgespeeld he?"...., , daarna..:"ja, Ruud, op de tra8ning was ie veelbelovend, haha.."

Weer eens een dramatische vertoning van Ajax. Ongelooflijk hoe nonchalant ze soms kunnen voetballen, Alderweireld was dramatisch vandaag. Frank De Boer moet ook nadenken en Lukoki uit de selectie zetten want die jongen kan letterlijk niks, sorry hoor die jongen heeft geen actie en geen timing, hij is zonder meer de snelste speler in de Eredivisie, maar hij kan z'n snelheid nooit gebruiken omdat z'n timing verschrikkelijk is.
Sightorsson hoort in de basis te starten Ajax is zo veel gevaarlijker met hem, Siem moet gewoon op Schone's plaats staan die samen met Poulsen ook niks toevoegt. Verder was Blind gewoon de beste van het veld zelfs buiten dat hij scoorde was hij constant aanwezig gevaarlijk en in beweging iets wat veel anderen niet deden.
Cuenca kan geen beter debuut hebben dan Blind laten scoren, maar verder was het nog niet denderend, alhoewel je wel kan zien dat hij een speler zelf voorbij kan komen en met meer ruimte is het een hele gevaarlijke speler, hij komt nog wel.
Jammer de competitie is nog lang niet gespeeld alleen maakt Ajax nu al twee keer de fout om niet op een gelijkspel van PSV te anticiperen.

Doodziek van wederom (na Heracles en Utrecht uit) totaal onterecht en onnodig puntverlies. Bij deze feliciteer ik de Psv supporters dan ook maar vast met het kampioenschap, of Twente moet nog wat gaan doen. Ik zie dit Ajax ondanks dat het maar 4 punten is dit gat niet meer dichten.

10 februari 2013 om 16:56

Dank je voor de felicitaties maar ik schrijf Ajax nog niet af als kandidaat het is nog drie punten en wij moeten nog tegen jullie thuis Feyenoord, Twente en Az uit dus het blijft nog spannend. Dit puntenverlies hebben wij ook gehad tegen Pec, Utrecht en RKC en nu hebben jullie dit op een ongelukkig moment. Het blijft nog onbeslist en dat zal het voorlopig nog blijven. Wij krijgen nu Utrecht (thuis) en Feyenoord (uit) achter elkaar. Maar dit gebeurt weleens dat heeft elke ploeg alléén is dit op een ongelukkig moment.

10 februari 2013 om 17:47

Ik zie Psv geen punten verspelen tegen Utrecht, dus kom je maximaal op gelijke hoogte met een minder doelsaldo. Daarna krijgt Ajax Twente en AZ uit voordat Psv-ajax is. Psv heeft dan een relatief eenvoudig programma. Ajax moet die duels dus eigenlijk gaan winnen om dichterbij te komen/bij te blijven/voorsprong te nemen. Ik zie dat niet gebeuren. Dus ga je met een achterstand de wedstrijd tegen Psv in. Ik zie Ajax niet winnen in Eindhoven, dus dan wordt het een extreem lastig verhaal om nog kampioen te worden.

Niets is beslist, maar het wordt een onwaarschijnlijk moeilijk verhaal voor Ajax.

10 februari 2013 om 17:57

We staan nu gunstig maar in het verleden was dat ook zo.dus het blijft nog spannend.

Abel Tamata speelde vandaag sterk. Leuk voor de competitie dit aangezien Feyenoord heeft gewonnen van AZ. Binnenkort komt PSV ook naar Rotterdam toe. Niks is te voorspellen dit seizoen.

Ik heb de wedstrijd in de Kuip bekeken en daar heb ik geen spijt van, maar daardoor heb ik wel geen flauw idee hoe deze pot is verlopen.. Alleen totaal niet verwacht dat ajax tegen een onthutsend zwak elftal als Roda gelijk zou spelen.. Dat zijn toch wel zeer dure punten als je het mij vraagt!

10 februari 2013 om 16:43

Als je de samenvatting bekijkt zal je het nog steeds niet geloven...
Herinner je je Ajax-sparta nog?
Nou, daar leek het heel erg op...

10 februari 2013 om 16:46

Daar moest ik toevallig ook aan denken, alleen creëerde Ajax tegen Sparta nog meer kansen

10 februari 2013 om 16:54

Dat was echt een andere wedstrijd hoor. Toen creërde Ajax echt goede kansen aan de lopende band, dat was vandaag echt niet het geval. Ik vind het met dit tempo echt geen wonder dat ze punten verliezen vandaag.

11 februari 2013 om 08:25

Het is ook niet zo makkelijk als er 10 man verdeeld over twee linies kort op elkaar vlak voor de 16 Ajax aan het opvangen zijn. Vooral niet als de spelers van Ajax gemiddeld allemaal jochies zijn van tussen de 18 en 23 terwijl ze van Roda gemiddeld allemaal ouder en sterker zijn. Dit Roda heeft veel meer kwaliteit als het Sparta van 3 jaar geleden.

10 februari 2013 om 16:46

@ Kalou2005

De openingsfase was goed maar daarna kwam de klad erin en was het grootste gedeelte van de eerste helft niet om aan te zien. De tweede helft kwam Ajax beter uit de startblokken en de laatste twintig minuten was het echt prijs schieten op de goal van Roda maar de bal wou d´r maar niet in. Een beetje kort samengevat is dit het wedstrijd verloop.

Verdomme, wanneer komen ze nou eens van die lakse houding af, de openings fase was goed, daarna voltrekt de eerste helft zich in een tenenkrommend tempo voort. Op die manier maak je het Roda totaal niet moeilijk. Daardoor loop je weer achter de feiten aan, tel daarbij op dat men zovaak de concentratie verloor,lange passes die makkeljk te verdedigen waren, onnodig bal verlies op cruciale momenten. Punten verliezen vind ik opzich niet erg maar de manier waarop dat steeds gebeurd heb ik geen enkele begrip meer voor.

Dan zal je net zien dat ondanks die schiettent op de goal van Roda er geen bal meer in vliegt, maar zelfs in de slotfase was men nog te slordig en had ik het gevoel dat men niet alles of niets durfde te spelen. Tja, Roda heeft gewoon gedaan wat ze konden, je kan niet van ze verwachten dat ze in de Arena vol op de aanval gaan. Ajax heeft weer van zichzelf verloren, ik snap echt niet dat de Boer voor de camera net zegt dat hij niet zo ontevreden is, heb je de kans om op PSV in te lopen en dan grijp je die gewoon niet.

Kan een Ajacied of een voetbalkenner mijn stelling ook bevestigen/verbeteren eventueel?

Stelling: Tegen een handbalverdediging zoals die vandaag werd opgeworpen door Roda, moet je niet met Siem de Jong in de spits spelen.

Van waar deze stelling, ik heb geen bovengemiddeld verstand van voetbal ,maar wij missen een echte afmaker die met name in het eerste halfuur een gretige looplijn richting de goal hanteert. De Jong vond ik vandaag redelijk spelen, hij kan niet beter in mijn ogen, maar vertraagde rond de zestien het spel van Ajax der mate.

Zijn jullie het hier mee eens?
Als siggie in het eerste half uur er één inknalt is het binnen denk ik...

10 februari 2013 om 16:46

Naja je moet Poulsen niet opstellen tegen zo'n team.
Poulsen heeft als voordeel vind ik dat hij verdedigend gezien beter is dan iemand als Schone.
Maar ja, als je tegen 11 man speelt die op eigen helft blijft hangen dan kun je beter gewoon met een extra pure voetballer spelen.
Dan kun je dat dus combineren, de Jong naar het middenveld, Schone op de plek van Poulsen en Sigthorsson in de spits.

Kortom, ik ben het eens met je stelling maar niet om dezelfde reden

Overigens had ik ook graag Serero in zien vallen want hij is echt een meester in het spelen in een kleine ruimte... (bovendien heeft hij veel diepte in zijn spel waardoor hij mensen uit de drukte weg trekt)

10 februari 2013 om 16:50

@ dudeeajax

Daar ben ik het niet per definitie mee eens, als men gewoon in de eerst helft niet verslapt is er niks aan de hand. Als men gewoon het tempo hoog houd speel je zo´n verdeging helemaal stuk maar ze hadden waarschijnlijk weer het gevoel dat ze het weer even zouden doen. Vandaag was het hele team naar mijn mening schuldig aan dit hopelijk niet al te dure puntverlies. Ik wil niet de Jong specifiek aanwijzen omdat hij ons in dit soort wedstrijden ook vaak genoeg gered heeft. Vandaag verloren we denk ik omdat ze een deel van de wedstrijd niet bij de les waren en men te ongeconcentreerd was.

10 februari 2013 om 16:51

Jou eerste stelling ben ik volkomen mee eens, onbegrijpelijk dat Siem niet op 10 speelde en Siggy niet in de spits. Sightorsson heeft de power om zo'n verdediging open te breken en Siem niet.

Ik weet niet wat de reden was dat Frank Sightorsson op de bank liet, wellicht nog niet helemaal fit. Of we een afmaker misser klopt deels. Je hebt niet perse aan afmaker nodig maar dan moeten je middenvelders als Eriksen wel scorend vermogen hebben en ook zei hebben weinig scorend vermogen. Eigenlijk zijn de Jong en Sigthorsson een van de weinige van wie je doelpunten kan verwachten.

Verder qua looplijnen ben ik het niet helemaal met je eens, zeker niet als je tegen een handbal verdediging speelt. Ik vind dat de Jong wel beter kan en had vandaag gewoon zijn dag niet helemaal.

En ja hij vertraagde het spel, maar nogmaals Roda hing constant met zijn 9e voor de goal. Als Siem de Jong dan ook nog snelheid had en dus goed in de kleine ruimte was dan zou hij basisspeler bij Bayern, Man utd of Real Madrid zijn.

Desaltniettemin maakt ik me na het zien van de wedstrijd allerminst zorgen, Ajax heeft gedomineerd, toch aardig wat kansen gecreerd. En ook een flinke dosis pech met een aantal keer het aluminium en een aantal keer de bal van de lijn gehaald. 6-1 was een hele logisch uitslag geweest. Als Ajax elke wedstrijd gaat spelen zoals ze vandaag hebben gespeeld twijfel ik er geen seconde aan dat we geen kampioen gaan worden.

10 februari 2013 om 16:54

Siem heeft 3 jaar nodig om te draaien en nog is 10 jaar om te schieten in een 16 met 11 verdedigers. Eriksen moest de spits in om terug te zakken, beetje ajax-city verhaal. Siem is geen spits, en Sigi moest er allang in.

Dus oneens.

10 februari 2013 om 19:23

M'n complimenten hoor, je leest niet vaak dat iemand een stelling eruit gooit. Althans, niet een die er toe doet. Ook leuke/goede reacties gekregen.

Niet alleen zijn we nu zeven wedstrijden op rij ongeslagen, maar een punt pakken uit bij Ajax zal ook veel vertrouwen geven. En voor de mensen die nu gefrustreerd roepen dat Roda laf speelde: Roda miste sowieso al wat spelers en als je gaat voetballen ontstaat er achterin ruimte, waardoor je Ajax de punten kado doet. Verdedigen is ook een tactiek, en dat is, met geluk of niet, vandaag goed uitgevoerd.

10 februari 2013 om 16:48

Mij kan het niet deren! Ik ben erg trots op het team en ik neem aan dat jij dat ook bent! Ze hebben er echt alles aan gedaan en we zijn nog steeds ongeslagen in 2013!

10 februari 2013 om 16:54

@ Miln

En terecht dat het je weinig kan boeien, daar denk ik natuurlijk iets anders over hehehe. Maar er valt niets af te dingen aan Roda haar prestatie, niemand verwacht dat Roda in de Arena vol op de aanval zal spelen, trust me het zal meer de terleurstelling zijn van sommigen.

10 februari 2013 om 17:00

Precies. Ik weet zeker dat Roda verloren had als ze op de aanval hadden gespeeld vandaag. Ajax kwam er niet doorheen omdat de ruimtes juist zo klein waren. Ik wens je heel veel succes de komende wedstrijden. Er is nog niets verloren!

10 februari 2013 om 17:13

@ Miln

Dat denk ik ook (lol dat klinkt best arrogant haha) maar Roda heeft gewoon naar haar vermogen gevoetbald. Als Ajax er dan voor kiest om een laag baltempo te combineren met slordigheid ga je niet winnen. Goed nu hadden we ook wel wat pech met een aantal schoten op doel maar als je goed keek waren de acties voor een schot op het doel vaak toch onbesuisd.

Thanks, het is inderdaad nog maar drie punten dus er kan van alles nog gebeuren, alleen ik hoop wel dat die grote verslappings periode die we toch in veel wedstrijden hebben nu eindelijk eens uitgebannen word. Daar heb ik me nog het meeste aan geergerd.

Jullie ook veel succes in het verdere verloop van het seizoen, want dit punt is echt belangrijk voor jullie, Roda is zo´n club die gewoon in de Eredivisie moet blijven,

10 februari 2013 om 17:28

Hehe, natuurlijk ben ik er ook trots op. Er is vandaag voor gevochten en dat is beloond! Wat was er eigenlijk aan de hand met Nemeth? Ik zie net dat die maar een paar minuten heeft meegedaan.

10 februari 2013 om 17:55

Raakte geblesseerd tijdens een duel. Hij moest per brancard het veld verlaten.

Roda speelde echt super gedisciplineerd, echte honderd procent kansen heeft Ajax nauwelijks kunnen creëren. Ajax had hoe dan ook moeten winnen, ze waren oppermachtig.

Flauw dat er hier negatief op Roda gereageerd wordt. Bungelen ergens onderaan en met deze speelstijl was het de enige manier op een punt te halen. Ajax mooet zich gewoon schamen dat ze hier niet winnen, klaar!

Vorig jaar had ik bijna een hekel gekregen aan Daley Blind en dit jaar speelt hij geweldig en vaak ook een van de sterkste van het team. Moet je kijken hoe het kan gaan in het voetbal. Net zoals sommige nu al roepen dat Ajax geen kampioenskandidaat is.

Frank moet eens kappen om die De Jong in de spits te zetten. Met Siggi hebben ze een echte spits in huis en dan gaat hij hem niet gebruiken.
Poulsen of Schone moet er uit.

Doodzonde, doodzonde, unieke kans om op 1 punt te komen. Maar je kunt niet zeggen dat Ajax vijf honderd procent kansen heeft laten liggen oid. Er was veel balbezit maar er werd weinig gecreeerd. Als je dat dan vergelijkt met PSV dat ADO met 7-0 afdroogt ...

Wat mij irriteerde dat Ajax maar bleef breien. Met name de laatste 10 minuten had ik gehoopt op wat meer opportunisme. Gooi die hoge bal op Sigi, daarachter sluiten De Jong en Eriksen wel aan.

Maar goed, veel meer verdienden we vandaag niet. En nogmaals, dat is doodzonde.

10 februari 2013 om 17:37

@ Cyprioot

Maar vond jij ook niet dat men in de laatste twintig minuten ondanks dat het spectaculair oogde dat men behoorlijk ongeconcentreerd was ? En dan wil het het nog niet eens hebben over die verslappings periode waar ze in de eerste helft last van hadden, iets wat elke wedstrijd ook steevast lijkt terug te komen.

10 februari 2013 om 18:51

Het was idd ongeconcentreerd, gemakzichtig ook, alsof ze dachten dat het wel zou komen. Mss ook de wedstrijd van as donderdaag die meespeelde, het was iig niet imponerend, mn het baltempo. En ik had Boerrigter graag gezien de laatste 10 minuten, voor Fischer.

11 februari 2013 om 03:29

@ Cyprioot

Inderdaad, bij vlagen leek het wel een 12.300 uur wedstrijd, dat is toch iets wat me heel erg zoirgen baart.dit is een probleem wat al meedere seizoenen speelt maar op een of andere manier lukt het tot nu toe geen trainer omdat echt uit te bannen.

Over Boerrigter heb ik de laatste tijd wat gemixte gevoelens, vlak na zijn blessure kon je zien dat hij af en toe wat angstig was om volluit te gaan (wat ik ook wel begrijp) alleen de laatste tijd heb ik toch het idee dat hij met een "air" over het veld loopt war je U tegen zegt. De kritiek die hij onlangs uitte op de ploeg vond ik daar een goed voorbeeld van,het is niet zo dat hij nooit vrij gezet werd voor de goal maar hij nam vaak de verkeerde beslissingen (de bal afgeven wanneer dat juist niet moest en vice versa) of hij miste pontificaal°door een te hard of te zacht schot.

Al denk ik wel dat hij in deze wedstrijd beter van pas was gekomen dan Lukoki. Derk brengt toch nog body met zich mee daar waar Lukoki tevaak simpel van de bal word gezet, of doelde jij op wat anders ? Nu moet ik ook wel zeggen ter verdediging van Boerrigter dat de Boer hem beter op zijn favoriete vleugel kan zetten.

Het blijft een hele rare competitie dit seizoen,als je ziet dat PSV gisteren gewwon weer op een knullige manier de punten laat liggen,en nu Ajax weer dat gewoon vergeet te scoren op dat ene doelpunt na.twente zie ik het ook nog lastig krijgen vandaag,en zo zou Feyenoord weleens de kampuioen kunnen gaan worden.want de overige 3 laten teveel punten liggen..

Dom van de boer om cuenca gelijk te laten starten. Laat hem eerst wennen aan zijn medespelers.

Ajax ging de druk op roda veel te laat, pas in de tweede helft opvoeren. En met de komst van Sightorsson kwamen er meteen meer kansen. Als Sightorsson niet geblesseerd was geraakt, dan hadden we nu waarschijnlijk op de eerst plaats gestaan in de competitie.

Een vervelende middag. Roda heeft naar hun mogelijkheden goed gedaan. Ajax heeft absoluut (zeker eerste helft) weer laten zien dat het positiespel (tot de 16) dat het nastreeft erg goed beheersd. Natuurlijk liet Roda dit deels ook toe. Ajax moet dit en komend seizoen de stap gaan maken dat ze vanuit een goed positiespel meer kansen gaan creeeren. Te veel spelers spelen vanuit het verstand en te weinig op gevoel, dat levert vertraging op op het moment dat de eindpass of het schot moet komen. Je kunt ook zeggen dat er te weinig kwaliteit is (op dit moment).

Ik ben geen fan van Siem de Jong, maar moet eerlijk zeggen dat hij de laatste tijd altijd waardevol is. Dit was echter weer zo wedstrijd waarin hij, laat ik het rustig zeggen, niet zo best was (voor het niveau dat Ajax nastreeft). In zo'n wedstrijd moet je m eigenlijk kunnen wisselen. Maar hé. hij is aanvoerder, dus dat kan niet...

Met alle respect voor Roda, maar deze wedstrijd had Ajax gewoon moeten winnen.
En gewoon weer met de eerste de beste aanval van Roda op achterstand komen, wat is dat toch?
Roda heeft het gewoon uitstekend gedaan tegen Ajax, maar dat mag Ajax zichzelf ook aanrekenen.

Wederom een uitgelezen kans om relatief eenvoudig in te lopen op Psv, die niet benut wordt.

Eind van het seizoen Eriksen lekker verkopen en Maher ervoor in de plaats halen.
Eriksen laat bij vlagen zien geweldig te kunnen voetballen, maar is het gewoon geen topper. vandaag weer veel te weinig gebracht, en kon niet eens op zijn benen blijven staan :s

Leuk voor Blind dat hij eindelijk zijn doelpuntje pakt, zeer verdiend!
Hopelijk doet Ajax het donderdag beter...

Poulsen deed voor spek en bonen mee maar dat weet je volgens mij van tevoren al. Dus waarom niet gelijk met Sigi of Hoesen in de spits? Dat snap ik echt niet. Cuenca deed t redelijk, die dacht er denk ik nog iets te makkelijk over. Lukoki die moet je gewoon wegdoen. Kan je hem ook niet opstellen. Maar goed er zijn er wel meer niet echt in vorm. Het is allemaal zo halfbakken. Fisher deed bijna alles fout maar ja moet je hem eruit halennvoor Boerigter? Die raakt ook geen knikker meer.

10 februari 2013 om 16:53

De Boer is natuurlijk voorzichtig met Sightorsson. Want voordat je het weet is hij weer geblesseerd.

Misschien ligt het aan mij maar ik vind de reacties heel erg mild. Reageren er wel echte Ajacieden??

Mensen lijken blij te zijn met het dominerende spel, alsof we daarmee kampioen gaan worden, dit soort wedstrijden moeten genadeloos gewonnen worden. Dat lukt niet met laconieke spelers als Schone en Eriksen.

9 v/d 11 spelers speelden onacceptabel slecht, Vermeer en Poulsen waren weer eens abnormaal slecht en dan willen ze dat compenseren door met de helft van het team in de 16 te gaan staan.

Weer een weekend naar de klote, bedankt jongens.

10 februari 2013 om 16:59

He he, eindelijk iemand die het ook ziet. Iedereen doet hier alsof het het achtste wereldwonder was dat Ajax niet heeft gewonnen. Nou met dit tempo en vernuft is het nauwelijks een verrassing. En hoe weet je het als Alderweireld voor elkaar te krijgen om in de blessuretijd van een onmogelijke positie op goal te schieten als Lukoki helemaal vrij op rechts staat. Dan zit er iets niet helemaal goed in het hoofd.

En Vermeer onacceptabel slecht, hij heeft 2 acties gehad, 1 was prima, de ander minder. Maar onacceptabel was dat niet. Eerder Fischer die heeft echt geen bal goed geraakt vandaag.

10 februari 2013 om 17:02

Wees blij dan dat de wedstrijd pas op zondag en niet op vrijdag gespeeld werd...had ue toch 2 dagen het idee dat Roda Down wel even opgerold zou gaan worden....misschien nog een tweede Messi huren van Barca?

Ben super blij met dit punt,het kan best dat ajax beter was maar de carnaval is nu al geslaagt!
vind wel jammer dat er hier een aantal slechte verliezers zijn je moet scoren daar gaat het om bij voetbal

Ik zie aan het eind wel wie er bovenaan staat deze wedstrijd was zeer triest.
Zowel van ajax kant en ook van roda's kant.

Geef Cuenca alsjeblieft eens wat te eten, ziet er niet gezond uit

Als Daley Blind z'n dag niet had, dan had ie vandaag nooit zijn eerste goal voor Ajax gescoord. En dan had Ajax gewoon verloren van een matig Roda JC! Ajax mag blij zijn dat ze een punt overhouden aan dit duel!

Heerlijk, Heerlijk en nog is heerlijk.

Ajax is slecht bezig zeg maar je kan je altijd geluk met je mee hebben haha

Rapportcijfers Ajax:

Vermeer 4.0: 2 acties, 1 redding, 1 tegengoal
Blind 8.0: sterke wedstrijd alweer, bekroning eerste goal
Moisander 6.0
Alderweireld 4.5: verdedigend matig, maakte aanvallend slechte keuzes
van Rhijn 6.5
Poulsen: 3.0: aanvallend zwak, laag tempo, loopt te veel naar achteren
Schone: 5.5
Eriksen: 6.5: aardig, maar te weinig doorslaggevend
Fischer: 3.0: raakte vandaag alles verkeerd, kan gebeuren
De Jong: 4.5
Cuenca: 5.0: tamata had hem goed in de tas, wel belangrijke assist

Te veel spelers hebben verzaakt vandaag. Zonde, want dit soort wedstrijden moet je altijd winnen. Volgende week zal het echt beter moeten.

Tsja, dit was uiteraard een wedstrijd die Ajax verdiende te winnen. Voor mij was het na gisteren uiteraard heel mooi dat dat niet gebeurde, maar veel geluk had Ajax niet. Dat die lat nog staat na die knal van Sigthorsson... Zit ik er heel erg naast als ik denk dat bij Ajax het gemiddelde wel erg jong is? Het lijkt erop dat een ervaren doorbijter een beetje mist. Vond dat Ajax dat met Janssen dus juist wel had, even los van zijn overige kwaliteiten ten opzichte van het huidige middenveld. Is overigens een probleem dat ook bij PSV en Feyenoord denk ik momenteel wel bestaat. Daarom is van Bommel zo nuttig, op of naast het veld, ook al is hij nog zo irritant. PSV heeft spelers die je denk ik graag in je eigen team hebt maar als ze voor de ander spelen zwaar irritant zijn. Dat doet het imago van de club niet echt goed, maar ik ben eigenlijk wel blij met het feit dat we ze hebben. Ajax mist dan geloof ik dat soort spelers op een dag als vandaag.

10 februari 2013 om 17:50

@ pgjpeter

Daar heb je denk ik wel een goed punt, qua ervaring zit het wel goed, we hebben toch een aantal spelers die genoeg ervaring hebben. Wat we wel missen is een etterbakje, voorheen hadden we die in de vorm van Suarez en Jansen.

Daarnaast vind ik ook die verslappings periode die ze in de eerst helft hadden schandalig, dat lijkt een terugkomend probleem te worden.inderdaad dat soort spelers doen de naam van je club geen goed maar je hebt dat soort spelers nodig. Opzich vind ik het goed dat Ajax er steeds voetballend doorheen probeerd te komen maar dan moet je wel ten alle tijde scherp zijn, Dat ontbrak er vandaag aan want ondanks dat de slotfase spectaculair oogde waren de meeste schoten op doel toch onbesuisd. Op zulke momenten hebben kan Ajax wel een etterbak gebruiken als het voetballend niet wilt lukken.

Ajax heeft niet optimaal door de muur van Roda kunnen breken vandaag. Tamata was erg goed en hield Cuenca en Lukoki uit de wedstrijd. Jammer dat we de 1-0 niet over de streep hebben kunnen trekken, maar gezien het spelbeeld ben ik blij met een punt.

Ergens denk ik dat dit gelijke spel een cruciaal puntverlies kan zijn geweest, 't is te wisselvallig helaas. Eerst dik winnen van Feyenoord om vervolgens de week erop bij Vitesse 0-2 te verspelen. Daarna wel Vitesse te verslaan en Vvv, en dan nu weer 25+ kansen nodig te hebben voor een krappe 1-1. Kortom: De wisselvalligheid van een net-niet kampioen.

snap eerlijk gezegd niet waarom een roda of een ander team uberhaupt niet durft te voetballen tegen ajax?
Bedoel ik snap dat je niet wil verliezen, maar om nou met z'n allen zo voor het doel te gaan hangen...
Het is een tactiek, maar je komt toch om te voetballen, niet om tegen te houden lijk mij?
Dan ga ik nog liever kansloos onderuit wetende dat je zelf nog hebt gevoetbalt, dan zo voetballen of najaa eerder alleen maar verdedingen.
Maar dat is mijn mening.

10 februari 2013 om 17:57

Dus als jij vijftiende zou staan zou je liever met 0 punten en goed voetbal naar huis gaan dan met tegenhouden en 1 punt?

Goed gedaan Roda, misschien wel met geluk, maar dan nog, concurrenten hebben veel laten liggen. Een prima moment voor een prima prestatie tegen Ajax.

Eriksen had juist in een wedstrijd als deze moeten aantonen dat hij de status van talent voorbij is. Dat is dus niet gebeurd. Door dit soort wedstrijden, dat hij wel aardig speelt maar niet beslissend is, ga ik wel steeds meer aan hem twijfelen. Er speelde vandaag, op het eerste kwartier na, teveel spelers onder hun niveau. En dan win je dus zelfs niet van een povere ploeg als Roda. Het is ongelooflijk dat we met zoveel puntverlies nog steeds meedoen om de titel. Maar ja, dat was de afgelopen twee jaren ook al het geval.

Cuenca 1 pot gespeeld nu al de nieuwe cruyff

Volgende week zo spelen en het komt goed!

Fischer is een fantastisch talent, maar leeft maar een paar keer per wedstrijd op. En wanneer dit niet gebeurd heb je (voorlopig nog) niets aan hem. Dat ontwikkelt zich heus wel, maar volgende week tegen Twente zou ik toch voor wat meer stabiliteit op links gaan met Derk. Zijn positie.

Verder volgende week gewoon met Kolbeinn starten, met aanvoer vanaf rechts en links moet dit goed komen.

Het enige waar ik over twijfelde was om De Jong te vervangen door Serero/schöne, maar ik geef Siem (zeker als aanvoerder) het voordeel van de twijfel.

Vermeer
Van Rhijn
Toby
Moisander
Blind
De Jong
Poulsen
Eriksen
Cuenca
Sightórsson
Boerrigter

Sigi maakte op mij een heele goede indruk, wat een beest! Verder speelde Tamata Cuenca gewoon uit de wedstrijd.

Wat was Ajax slecht zeg vandaag om hier thuis niet te winnen van Roda want eigenlijk hadden ze niet eens een punt verdiend als men zo speelt.

Het komt omdat het broodvoetballers zijn die niet echt voor hun club voetballen en geen binding hebben met hun club net zoals de jongen van Feyenoord wel hebben want die gaan door het vuur en deze jongen hebben geen inzet en doorzettingsvermogen om dit soort wedstrijden te winnen.

Wel mooi voor Roda want die verdiende eigenlijk de 3 punten.

10 februari 2013 om 18:27

Vind je dat provoceren echt zo leuk? Snap dat niet maar goed.

ON: Hij mocht er na die 1-1 gewoon niet meer in. Roda 1 kans 1 goal en voor de rest met 11 man voor de goal gelegen (wat ik kan begrijpen). Ajax speelde niet heel sterk maar was evengoed oppermachtig tegen dit Roda. Zonde 2 punten verspeeld

10 februari 2013 om 18:38

Waar provoceer ik dan? Misschien in jou ogen maar dit is hoe dat ik het gewoon zie en het was gewoon slecht of wou je soms zeggen dat het fantastisch voetbal was?

10 februari 2013 om 19:03

Hier ga ik niet eens serieus op in. Succes ermee

Het was gewoon te traag vandaag. Men dacht genoeg tijd te hebben in een overvol strafschopgebied. Dat tegendoelpunt verontrustte me nog niet eens, want ja....als je zo speelt continu op de helft van de tegenstander dan kan er heus wel een goed uitgespeelde counter tussendoor glippen. Iedere club krijgft altijd wel zijn kansjes, dus ook Roda.

En zelfs al was het tempo te laag aan Ajax zijde om de tegenstander echt kapot te spelen, toch was nhet spel niet eens slecht te noemen. Ondanks dat het tempo te laag was waren het toch ongeveer 30 kansen. Probleem was dat Roda in vele gevallen met 9 a 10 veldspelers in de eigen zestien meter stond en het zodanig vol is dat je gewoon gelijk moet schieten en je jezelf geen tijd kunt gunnen om de bal nog eens goed te gaan leggen (wat fischer veelal deed). Die tijd heb je niet, want dan staat er altijd wel een speler van Roda op korte afstand die er dan weer een teen of een been tegen aan krijgt.

Uiteindelijk, achteraf gezien, had ook Ajax pech en Roda het geluk aan haar kant. Want de kopbal tegen de paal en het schot tegen de lat hadden recht gedaan aan het algehele spelbeeld, wanneer ze er wel in waren gegaan.

En dan speel je op een 3-1 winst (misschien wel meer dan dat omdat je dan als Roda waarschijnlijk de moed in de schoenen zakt), spreekt een ieder van een volledige dominantie en een bij vlagen gewoon heel goed Ajax. Want zo werkt het natuurlijk ook wel een beetje. Het één kan je niet los zien van het ander op die momenten.

En je ziet het ook wel aan de reaktie's van Roda supporters (en anderen), hoe blij men is met dit punt. Want uiteindelijk kom je goed weg, dat het geen pak slaag is geworden.

En suppoirters van andere clubs hebben heus wel gezien hoe Ajax uiteindelijk met pech deze wedstrijd niet naar zich toe heeft gesleept. Echter die opluchting slaat dan weer door door het allemaal als slecht te betittelen. En dat is ook onzin.

De Boer kennende raakt ie van deze tegenvaller niet van zijn stuk. Die gaat onvermoeibaar voort en weet dat het toch uiteindelijk op deze manier wel moet gaan lukken. En daar ben ik dan wel weer blij mee. Dus iets meer een hoger tempo en dan kan je niet als Ajax tegen dit soort pech blijven aanlopen.

10 februari 2013 om 19:14

Ook in jouw post staat de grootst mogelijke onzin.

Dat tegendoelpunt verontrustte me nog niet eens,

30 kansen

pech.....

Als andere van dit soort clubs met 5/6-0 winnen zijn de tegenstanders waardeloos en geven ze de goals kado...

Kansen afmaken is ook een kwaliteit.

10 februari 2013 om 19:22

@stratumseind

Wat jij wil.

Ik weet wel zeker, dat je hem geknepen hebt vanmiddag. Mijn club laat iig een betere indruk achter dan dat wanstaltige cluppie van jou.

Ik ben ondansk alles gerust nav het spelbeeld van Ajax. Ik weet zeker dat jij en je mede psv-ertjes dat niet zijn met het spelbeeld de laatste tijd van Psv.

10 februari 2013 om 19:26

Knulletje,
wat een regelrecht jankverhaal met stompzinnige excuses alweer.

Het zit niet eens in gebrek aan scorend vermogen bij dat clubje.
Die speeltuinvoetballers missen gewoon de creativiteit en inventiviteit on een gesloten defensie zoals die van Roda te ontregelen.
Amsterdamse eenheidsworsten met een hotse-knots begonia tactiek tegen defensieve ploegen...

Ik heb ook bijzonder genoten van de nieuwe Messi van Ajax, Cuenca.
Heel simpel uit de wedstrijd gespeeld door..... Tamata... een huurling van.... juist ja.

P.s.
Een zeer geruststellend track-record van jouw clubje, overigens.
Liefst 10 van de 22 wedstrijden, dus zowat de helft, niet in winst weten om te zetten.
Je moet nu bijna stikken in je eigen angstzweet, want de
echte concurrent van PSV heeft nu evenveel punten als die amsterdammertjes.

Over amsterdammertjes gesproken. Ook nog bijzonder genoten van ene de Jong.
De diepgang van en bewegingsritme van een paal aan de grachtenkant.

10 februari 2013 om 19:40

@oleguapa
Beter verwoorden kan je het haast niet.
Dat ze daar bedrijfsblind zijn hebben ze niet eens in de gaten

10 februari 2013 om 19:45

Dat is geen bedrijfsblindheid meer, maar meisjesachtige puberale apenliefde.

mensen van voetbalzone kunnen ook echt geen cijfers geven alle roda spelers hebben ongeveer meer dan ajax terwijl ze echt slecht waren alleen omdat ajax veel misten en die keeper goed was maar anders haden ze ook 5-1 verloren

Hoe vaak horen ik en mijn mede Ajacieden de term 'lucky Ajax'?
Als er vandaag iemand lucky was dan was dat Roda wel. De cijfers moeten me meteen aan die wedstrijd in de Arena tegen Sparta denken. Toen bleef het 0-0, vandaag werd het 1-1, maar oh oh oh, wat liet mijn club de punten vanmiddag liggen.

De cijfers liegen niet. Ajax schoot maar liefst 33 keer op het doel van Roda. 21 van die ballen waren tussen de palen. Als toetje raakte Schone en Sigi nog even de paal/lat. Roda? 3 schoten op doel, één tussen de palen...het doelpunt van Ramzi...

Zo een wedstrijd kan gebeuren, maar niet die slappe instelling tot aan het doelpunt van Ramzi. Als Ajax verwacht dat mindere tegenstanders de rode loper uitleggen dan wordt Ajax geen kampioen. Ajax heeft dus qua aantal kansen echt de drie punten verdient, maar dan moet je wel 90 minuten voetballen. Helaas deden we dat niet en juist dit maakt me nog het meeste boos.

Ik heb mij wel vermaakt met deze wedstrijd moet ik zeggen. Ik had het verschil tussen ajax en Roda JC groter verwacht, maar goed, dat komt er niet altijd uit.

Ben ik wel benieuwd hoe de PSV haters die gisteren gif te kort kwamen om PSV af te maken bij een gelijkspel uit bij Vitesse het gelijke spel van ajax tegen een degradatiekandidaat typeren.

Hoe dan ook, het blijft spannend boven in.

De fluwelen revolutie begint te werken. schande, hoogste budget en dan zo spelen.

Als een trainer niet in staat is om zijn ploeg te motiveren moet hij eens bij zich zelf te raden gaan.
Is te triest voor woorden,in plaats van allerlei onzin uit te kramen kan hij beter daar aan werken.

PSV won thuis wel met grote cijfers van Roda.... En natuurlijk was Ajax meer in balbezit en natuurlijk had Ajax meer kansen. Maar dat maakt het alleen maar erger dat Ajax dan niet kan winnen. Of is het een zwakte?

Het gaat even niet en boerrigter heeft het gedaan,
en daarbij tamata speelde een sterke weds en lukoki had ook niks in te brengen dus verdienste van roda.
Ze stonden geconcentreerd te verdedigen en ajax tikte eindeloos, en dat is gwn geen oplossing.
Gisteren waren de supp van ajax nog psv allemaal belachelijk aan het maken,
en vandaag was karma om de hoek al met al roda punt verdiend.

was een terechte uitslag ajax heeft gewoon te weinig laten zien roda thuis moet gewoon winnen.

Ik heb vandaag als NEC supporter de wedstrijd neutraal gezien in het stadion. Ajax domineerde, maar heeft geen spits. Je kan eeuwig blijven rond spelen maar als je niemand hebt in de 16, ga je niet scoren. Daarom denk ik dat PSV kampioen wordt, hebben vooral meer scorende kracht.

Respect voor Roda dat dat ze in Amsterdam een punt weten te halen. Ze verdedigden goed en counterden goed. Ik vond alleen Cuenca gevaarlijk in zijn individuele actie's.

Inderdaad respect voor Roda en knap dat ze toch een punt hebben gepakt. Wat is het lekker om F. de Boer met grote donkere wolk boven zijn grote wenkbrauwen te zien. Het weekend was goed begonnen en eindigt goed. Ajax laat hier hele dure punten liggen en Feyenoord doet weer helemaal mee en staan op gelijke hoogte. Deze competitie stelt eerlijk gezegd weinig voor. Knap dat Roda zich nog staande wist te houden tot het einde tegen het "o zo grote ajax".

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren