Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax houdt Willem II van zich af en is nog ongeslagen

Laatste update:

Net als vorig seizoen is Ajax de competitie begonnen met twee zege op rij. Na de 0-3 bij AZ won het team van Frank de Boer nu ook het eerste thuisduel: Willem II werd eveneens op een 3-0 nederlaag getrakteerd. Arek Milik nam na bijna twintig minuten de eerste goal op zich en in de tweede helft maakte Anwar El Ghazi, die niet eens een goede wedstrijd speelde, nummer twee en drie. Ajax gaat zich nu voorbereiden op FK Jablonec, terwijl Willem II zal proberen een perfect strijdplan te bedenken voor het duel met AZ.

/

Ajax had weinig last van Willem II in de eerste helft en toonde gretigheid richting het doel van Kostas Lamprou. Riechedly Bazoer testte de Griek een keer, Davy Klaassen schoot over na een ingestudeerde hoekschop en Jairo Riedewald zag de keeper pakken bij een poging van afstand. Willem II stoorde wel in de opbouw van Ajax, maar was aanvallend onmachtig. De bal ging bij de thuisclub makkelijk rond, al was het niet steeds zuiver en bleef een grote kans achterwege. De eerste ging er echter meteen in, in minuut achttien.

Jordens Peters verdedigde slordig uit, waarna Nemanja Gudelj de bal bezorgde bij Klaassen: uit diens voorzet kopte Milik gedecideerd de 1-0 binnen. Na die goal, zijn eerste in de Eredivisie die Milik met het hoofd maakte, drukte Ajax niet door en dat bood Willem II de gelegenheid orde op zaken te krijgen. De Tricolores noteerden een poging van Lesly de Sa en een omhaal zonder kracht van Erik Falkenburg, maar kwamen er niet aan. Ook de allerbeste kans was niet raak, net voor rust: Bruno Andrade kopte na een voorzet vanaf links al vliegend op de lat, toen Jasper Cillessen al geklopt was.

/

De laatste minuut voor rust was een voorbode van een actief en aanvallend spelend Willem II in de tweede helft. Richairo Zivkovic ging er al na een paar minuten vandoor en zag een schot geblokt worden door Mitchell Dijks: later kreeg De Sa een schietkans, maar via de vingertoppen van Cillessen ging de bal over. Tussentijds had Nemanja Gudelj het doel van Lamprou een keer onder vuur genomen met een vrije schop van ver, maar de keeper zag de bal ruimschoots op tijd aankomen en werd dus niet in verlegenheid gebracht. Bij het ingaan van het laatste half uur zag Ajax er kwetsbaar uit en kreeg Willem II meer en meer het gevoel dat er iets te halen viel, op z’n minst een punt.

Dat beeld kantelde vervolgens helemaal. Bij een goede aanval stuitte Daley Sinkgraven eerst op de vuisten van Lamprou en vervolgens trof El Ghazi tot zijn eigen frustratie de paal. De daaropvolgende aanval werd wél afgemaakt: Bazoer pingelde wat over rechts en speelde El Ghazi aan, die zijn man uitkapte en de bovenhoek vond: 2-0. In de resterende tijd ontstonden voor beide doelen geen echte kansen meer. Vaclav Cerny mocht zijn Ajax-debuut nog maken en loste Bazoer af, terwijl Jordy Vleugels als vervanger van De Sa zijn eerste minuten bij Willem II maakte.

Net nadat de blessuretijd was ingegaan tekende El Ghazi na een snelle aanval nog voor zijn tweede en Ajax' derde van de avond. Zijn schot werd verkeerd beoordeeld door Lamprou, die de bal feitelijk het eigen doel in sloeg. Voor El Ghazi betekent de dubbelslag dat hij na twee competitieduels al vier doelpunten op zijn naam heeft staan: daarmee is hij topscorer van de Eredivisie. Na de ontmoeting met FK Jablonec zal Ajax proberen de ongeslagen status voort te zetten tegen NEC en daarbij weer de nul te houden.

Groot applaus in de Amsterdam ArenA! Silvano Vos uit de E1 van Ajax moest noodgedwongen stoppen met hooghouden omdat de wedstrijd Ajax - Willem II ging beginnen! 3.178 keer, alltime record!

Posted by voetbalzone on zaterdag 15 augustus 2015

Denk je dat Ajax volgende week ook uit bij NEC weet te winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat ik vorige week al zei, Ajax heeft zoveel moeite met het creëren van kansen en als het al lukt dan hebben ze blijkbaar moeite om te scoren en het af te maken.

Willem II kwam om te voetballen, wat je in de eerste helft goed zag en zakte niet in zoals de meeste (kleinere) ploegen dat wel doen die hopen om een puntje mee te pakken. En net dan moet je als Ajax zijnde weten toe te slaan en Willem 2 er uit counteren maar dit lukt klaarblijkelijk niet.

Opnieuw een te laag tempo, de bal wordt te veel rond getikt op zoek naar ruimtes in plaats eens wat lef te tonen en druk naar voren te zetten. En dan heb ik het nog niet gehad over enkele jongens die compleet niet in de wedstrijd zaten.

Om het even positief af te sluiten, ik ben echt benieuwd naar Sinkgraven en waar hij tegen het einde van het seizoen zal staan en al helemaal over 2 jaar. Dit moet een topper worden.

15 augustus 2015 om 21:41

Waar heb je het over? Ajax heeft juist enorm veel kansen gecreëerd. Vijftien keer op doel geschoten waarvan maar liefst zeven op doel. Drie goals.

15 augustus 2015 om 21:42

Speedy, heb je de wedstrijd gekeken? Iedereen kon zien dat het spel veel te weinig tempo had en er niet genoeg uit de wedstrijd werd gehaald door Ajax

15 augustus 2015 om 21:45

@speedy

Als je zoveel ruimte krijgt moet je Willem II er makkelijk uit counteren en moet je veel dominanter en dreigender zijn in je spel. Ajax speelde veel te langzaam en laf.

We hadden echt een compleet andere wedstrijd moeten zien.

Ik vind dat, opnieuw, het resultaat een vertekend beeld geeft. El Ghazi scoorde 2 keer maar speelde echt ondermaats.

15 augustus 2015 om 21:47

Onzin. Ajax nam bewust gas terug na de 1-0. 2e helft nog even een kwartiertje aangezet om de 2-0 erin te prikken en de wedstrijd zat in het slot. De 3-0 is voor de statistieken.
Ajax is zeer professioneel begonnen aan het nieuwe seizoen.

Genoeg gecreëerd en geen kans weggegeven! Ajax is wakker en op stoom!

15 augustus 2015 om 21:49

@Medellin

In je eerste bericht zeg je dat ajax weinig kansen creeërt en als ze kansen hebben dat ze die te weinig afmaken. Maar volgens mijnheefy ajax 3 doelpunten gemaakt wat toch veel doelpunten zijn als je weinig kansen hebt. Ik vind wel dat ajax inderdaad met veel meer tempo had moeten spelen.

15 augustus 2015 om 21:56

@Medellin, enige waar ik het met je eens ben is dat het tempo te laag is, er lopen te veel mensen met de bal ipv 1/2 keer raken. Maar je zegt dat Ajax weinig kansen creeert en er weinig afmaakt, dan vind ik het toch best knap dat je er 3 maakt, waarvan ook trouwens 1 countergoal. Ik denk trouwens ook dat het trage/zakelijke spel een beetje te maken heeft met een redelijk vroege 1-0, net als tegen AZ, dan heeft Ajax het gevoel dat het wel goed zit en daardoor geen honger heeft naar meer, hopen dat dat eruit gaat want daar zitten we natuurlijk niet op te wachten.

15 augustus 2015 om 22:02

@w_ajax

Kijk even hoe die doelpunten van El Ghazi tot stand kwamen, alsjeblieft...

15 augustus 2015 om 22:08

@ Medellin

Ja de eerste gewoon een mooi opgezette aanval waarbij bazoer goed wacht tot el ghazi vrij is. El Ghazi rond fantastisch af vervolgens! Tweede is gewoon een prima uitgespeelde counter met de sterke Sanogo aan de voet van de aanval.

Het wordt een beetje een hype om Ajax (helemaal) af te zijken terwijl daar op basis van het resultaat totaal geen aanleiding voor is. Kijk is even terug naar vorig seizoen hoe PSV soms de overwinningen binnenhaalde. Niks beter als vanavond of vorige week. Winnen met 3-0 is gewoon goed. Slechts 1 100% kans weggegeven vandaag, dan doe je het niet slecht. Ajax weet gewoon dat het op 70-80% deze wedstrijden binnen kan halen. Dat doen ze nu wel goed t.o.v. vorig jaar waarin dit soort wedstrijden meestal in 1-1 eindigde of een moeizame 1-0. Ik vond Ajax echt niet zo slecht als er beweerd wordt. Ja het tempo moet omhoog maar verder staat het allemaal redelijk!

15 augustus 2015 om 22:09

@medellin

Ik heb zeker gezien dat die niet op een geweldige manier tot stand komen maar het zijn wel kansen die worden afgemaakt. En jij zegt dat Ajax de weinige kansen niet afmaakt maar toch scoort Ajax 3 keer als je weinig kansen hebt zijn dat gewoon veel doelpunten op welke manier deze tot stand komen maakt dan niet uit.

15 augustus 2015 om 22:09

Sorry dubbele post

15 augustus 2015 om 22:12

Tempo was uitstekend, precies goed om eenvoudig met drie nul te winnen van Willem II zonder dat Ajax diep in het rood moest gaan. Uitstekend gedaan dus.

El Ghazi staat met vier goals bovenaan de topscoorders lijst. Prima prestatie.

15 augustus 2015 om 22:12

Ik vind als je er op gaat om willem 2 eraf te counteren dat je niet bepaald dominant speelt. Dan laat je willem II het spel maken en hoop je op ruimtes.

Wel ben ik het met je eens dat er meer lef in moet komen. Er moet iemand bijkomen die de steekpasses op klaassen durft te geven. Want vandaag weerr en tegen Rapid ook, wat trekt die jongen vaak de ruimte in maar dan durft niemand die bal te steken.

15 augustus 2015 om 22:20

@johnnekes

Ik denk dat ze dat wel durven, maar ik denk dat Frank het daar niet zo op heeft. Ajax speelt gelukkig al heel wat ballen nu wel gewoon in op het middenveld. Slaat af en toe ook een station over. Maar ik denk dat Frank niet toestaat dat er met zoveel risico gespeeld wordt. Daar ligt nu ook net de zwakte van Frank denk ik. Daarom ben ik bang dat de tijd van Frank er bij Ajax opzit. Na dit seizoen zal er frisse wind moeten waaien en zal Frank ben ik bang toch vervangen moeten worden.

15 augustus 2015 om 22:43

15 keer op goal waarvan 7 op goal?

15 augustus 2015 om 22:50

Denk dat je me prima begrijpt. Vijftien doelpogingen waarvan 7 on target.

15 augustus 2015 om 23:04

Medellin..

Kritisch zijn is prima maar dit slaat, in mijn optiek, helemaal nergens op.

Als je in twee wedstrijden, waarvan één lastige uitwedstrijd, 6 keer scoort en 0 tegendoelpunten tegen krijgt dan kan je niet alleen Sinkgraven een piepklein complimentje geven. Dan gaan er meer dingen goed. Dingen die jij niet ziet of niet wilt zien. Hoe het ook zit, ik zal je helpen;

Tete; wat een geweldig talent die tot nu toe elke wedstrijd 100% geeft in zowel verdedigend als aanvallend opzicht; Dijks vooral met zijn opkomen en voorzetten keer op keer gevaarlijk; Riedewald, nog zo jong en nu al verder dan menig Ajacied van de laatste jaren op deze positie; Gudelj, de vechter die we, in mijn optiek, misten de afgelopen jaren. Dan hebben we Klaassen die zich nu al ontwikkeld als een echte leider. En zo kan ik er nog wel een aantal noemen.
En ja, ik weet ook wel dat er nog zaken verbeterd kunnen worden. Maar bekijk de leeftijden, zonder dit als excuus te gebruiken, en je kan gewoon niet ontkennen dat er zo ontzettend veel in deze groep zit...

16 augustus 2015 om 00:21

Je kan zeggen wat je wil, Medelin heeft gewoon gelijk. Als je de wedstrijd live bekeek (als je al niet in slaap was gevallen) dan zag je geen een mooi uitgespeelde aanval. Geen een-tweetjes of iets dergelijks (barca spel)

16 augustus 2015 om 02:54

Speedy.....
Mals Medelin wat zegt is het altijd negatief, al hadden ze met 10-0 gewonnen. Wederom te weinig gecreeerd, wederom 3 doelpunten.... Wat een lutser

16 augustus 2015 om 08:13

arwinos, ten eerste, ajax speelt nu meer aanvallender dan vorig seizoen, dus ze zijn wel wakker geschud en ten tweede Frank zou eigenlijk toch al dit seizoen zijn laatste zijn denk ik, dus zijn tijd is door hem zelf al aangegeven, tussen de regels door en ten derde voor mij, werd door willem 2 iedere ajax speler goed gestoord met 2 of 3 tegen 1. Matige wedstrijd en toch gewonnen, is in mijn boek gewoon goed, maar kan altijd beter.

16 augustus 2015 om 08:50

Typisch Nederlands, 2 keer 3-0 winnen en maar blijven zeiken, ik heb ajax ooit is 40 keer op doel zien schieten tegen Sparta, uitslag, 0-0, doe mij dit dan maar, volgende week nec, dat is dan 9 uit 3, niks asn het handje

16 augustus 2015 om 10:10

Ik vind het nog Nederlandser om na 2 gewonnen wedstrijden te denken dat er geen problemen meer zijn. Medellin heeft gewoon gelijk in het feit dat Ajax veel te weinig creëert (dat ze niet efficiënt zijn misschien niet).
Maar ik vind het lachwekkend dat vorige week nog iedereen moord en brand schreeuwde omdat we eruit geknikkerd zijn door Rapid. En nu is iedereen weer dolgelukkig omdat we tegen een B elftal van AZ en met alle respect Willem II hebben gewonnen.
Op enig realisme zijn de meeste Ajacieden duidelijk niet te betrappen. Maar met dit spel ga je never nooit overwinteren in de CL of de (halve) finale EL halen. En dat is toch heel treurig voor een club met zo'n begroting.

15 augustus 2015 om 21:43

Jij had alvast een stukje klaarstaan

Willem II komt altijd om te voetballen, dat was vorig jaar ook al zo. Daarbij hebben ze best wel wat in te brengen qua kwaliteit en is het gewoon een niet te onderschatte ploeg. Toch heb ik geen moment het gevoel gehad dat Ajax iets moest incasseren en dat is ook weleens prettig. Lang niet alles lukte, maar veel spelers straalde vertrouwen uit, dus 3-0 is een fraaie uitslag.

15 augustus 2015 om 21:44

Moeite met scoren? Er liggen er 6 in vanuit kennelijk 0 kansen. Dan heb je weinig moeite met scoren.

15 augustus 2015 om 21:50

Ajax heeft inderdaad geen moeite met scoren. Ook tegen Rapid lagen er gewoon 4 in. Dus nu in 4 wedstrijden 10 goals. Dan heb je geen moeite met scoren. Het spel is sowieso beter dan vorig seizoen. Vandaag miste ik wel weer wat aanvallende scherpte en goed snel positiespel in balbezit.

15 augustus 2015 om 21:46

Heb jij een andere wedstrijd gezien dan ik. Ik zat in het stadion 2de ring Zuid en bij bal bezit van Ajax stonden ze met 11 man op eigen helft. Pas in de tweede helft gingen ze meer druk zetten. Ajax speelde slordig maar weet de spaarzame mogelijkheden nu wel te benutten en dat is alleen maar een vooruitgang en zeker positief voor de rest van dit seizoen.

16 augustus 2015 om 10:06

Goed gezegd IndoExpert! Ik denk dat 90 procent van de reacties hier gegeven word door onsball supporters omdat ze zelfs een fox abonnement te duur vinden. In het stadion was heel goed te zien dat WillemII inderdaad heel ver terug zakte en de zaak volkomen vast probeerde te zetten. Het probleem bij Ajax is nog steeds de trage opbouw van achteruit. De achterste linie durft nog niet echt in te schuiven en er is te weinig overzicht. Daar komt dan ook wel bij dat de voorste linie zich ook echt vast laat zetten en er veel te weinig beweging is en daardoor weinig afspeelmogelijkheden... Maar wat mij het meeste opvalt is dat ze eens meer ballen in de loop mee moeten geven. Te vaak worden in de opbouw ballen in de voeten gespeeld waardoor onmiddellijk de snelheid uit het spel is... Dat heeft misschien ook te maken met ervaring, durf en het goed op elkaar ingespeeld zijn. Van de andere kant leer je dit al bij de D-tjes volgens mij. Maar goed... Het was ook vandaag weer geen beste wedstrijd maar degelijk met een keurige 3-0 winst. Ze hebben zeker niet teveel krachten verspeeld voor komende donderdag.

15 augustus 2015 om 21:48

@medellin: volgende keer wedstrijd kijken in plaats van typen?

Ajax speelde slordig en de buit was eigenlijk na de vroege 1-0 al binnen. Tenminste zo leek het erop als je Ajax zag. Kansen waren er genoeg, maar de scherpte ontbrak. Daarbij komt dat Veltman het onnodig spannend wilde houden met zijn (in mijn ogen) matige optreden.. Gelukkig waren Dijks, Riedewald en Tete scherp!
Hoewel hij een draak van een wedstrijd speelde scoorde hij toch weer 2x... El Ghazi doet het momenteel even goed als Depay (beide 2 wedstrijden 4 goals... Depay had er een pingel bij nodig). Voordeeltje van Depay: assist. Zou mooi zijn als El Ghazi Depay kan bijhouden dit seizoen.

15 augustus 2015 om 21:49

Gevalletje 2013/2014 toen we zonder Eriksen zaten. Soms met geluk een kans krijgen maar dan niet kunnen afmaken. Gelukkig was PSV ontzettend slecht toen

16 augustus 2015 om 07:10

Echt serieus hele lul verhaal staan typen tuurlijk de wedstrijd tempo lag laag maar als we daardoor kunnen winnen werkt dat wel als jullie fans al denken dat ajax een hogere tempo zou hebben dan die trainers van de andere partij ook maar lekker boeiend uiteindelijk ziet elke fan winnend voetbal en het maakt niet uit hoe er word gescoort een doelpunt telt net zoveel als een( actie pana doelpunt ) scoren hoeft niet altijd netjes gedaan te worden een punt is een punt

Een zakelijke 3-0 overwinning van Ajax. Ajax speelde zeker niet heel goed maar heeft de 0 weer gehouden en over 2 wedstrijden een doelsaldo 6-0 is ook goed. Ik hoop dat Ajax tegen Jablonec met Heitinga gaat spelen ipv Veltman want in Europese wedstrijden heb je ervaring nodig en ik vind dat Veltman nog steeds te vaak fouten maakt.

15 augustus 2015 om 21:39

Psst, het werd 3-0. Misschien pas je tekst schrijven als de wedstrijd is afgelopen ;-). Toch een leuk doelsaldo voor Ajax!

15 augustus 2015 om 21:43

Inderdaad. Weer een 3-0. Zou bij NEC ook goed mogelijk zijn! :P Erg knap trouwens hoe Riedewald verdedigde + schot op doel maakte.

15 augustus 2015 om 21:40

Dirk had zijn stukje al klaar voor de wedstrijd afgelopen was hahahahaha

15 augustus 2015 om 21:40

2-0? Opletten gappie.

En Willem 2 had gewoon 1 keer kunnen en moeten scoren. Ajax loopt te vaak te slapen.

15 augustus 2015 om 21:51

@medellin: Ajax had in 1995/1996 Juve nooit mogen laten scoren... Maar het gebeurde toch... Zo had Willemii moeten scoren maar het gebeurde toch niet... 2 clean sheets is mooi!

15 augustus 2015 om 21:57

Man we gaven 1 kans weg... Voor de rest een matige pot en gewoon weer 3 goals.

15 augustus 2015 om 21:40

uhh het was 3-0

15 augustus 2015 om 21:41

Maar Heitinga heeft totaal geen wedstrijdtempo, die oefenwedstrijd stelde ook niks voor...

15 augustus 2015 om 21:42

Ja hoor wijzig het maar hahaha

Ik vond Tete, Riedewald en Bazoer de sterkste spelers aan de kant van Ajax. Leuk om te zijn dat drie piepjonge spelers al zo goed zijn.

15 augustus 2015 om 21:40

Tete en Bazoer wel Riedewald speelde geen goede wedstrijd

15 augustus 2015 om 21:42

Toch man van de wedstrijd.. hij speelde goed hoor, bijna geen fouten

15 augustus 2015 om 21:42

Riedewald niet? Hele goede passing, stond verdedigend constant goed, is ook nog uitgeroepen tot man of the match.

15 augustus 2015 om 21:56

Lol was verreweg de beste die riedewald. 1 matige pass, maar voor de rest won hij nagenoeg alle duels. Schitterend talent.

15 augustus 2015 om 22:02

Tete en Riedewald speelde gewoon goed, Bazoer iets minder, die was 1 vd spelers die te veel met de bal liep ipv gelijk door te kaatsen, zo haal je het tempo eruit.

15 augustus 2015 om 21:52

Helemaal met je eens. Ze speelden leuk en goed. Tegenvaller ondanks de goals: Anwar en toch Veltman...anwar had zn dag niet en Veltman gaat op dezelfde voet verder als vorig seizoen.

vrij saaie wedstrijd met weinig tempo. Ik snap er nog steeds geen snars van wat Sanogo in Amsterdam moet...

15 augustus 2015 om 21:42

Stormram zijn.

15 augustus 2015 om 21:45

Ik vond het goed dat er een grote gast werd gehaald om hopelijk kapstok te worden maar deze kan het nie...

15 augustus 2015 om 21:45

Ik vond het goed dat er een grote gast werd gehaald om hopelijk kapstok te worden maar deze kan het nie...

15 augustus 2015 om 22:03

Ik vind het een beetje snel oordelen voor iemand die een paar keer is ingevallen.

15 augustus 2015 om 21:42

Inderdaad, Sanogo is een 100 procent voorbeeld van wat er precies mis gaat in Amsterdam.

15 augustus 2015 om 22:03

Lathieza, zo triest! Mensen lijken tegenwoordig niet meer de tijd te krijgen, ook over Propper heb ik het een en ander negatieve bullshit voorbij zien komen. Als jij een nieuwe baan hebt, moet je toch ook even wennen. Wacht tot de seizoen, op z'n minst op de helft is. En oordeel dan!

15 augustus 2015 om 22:34

Het gaat nog niet eens om zijn prestaties maar meer om het feit dat er zo'n jonge jongen word gehaald die nog nergens iets heeft laten zien en daarbij komt hij ook nog eens op huurbasis zonder dat we een optie hebben.

Waardeloos beleid.

16 augustus 2015 om 18:08

Lathieza

Thanks voor je toelichting, kan het meer in perspectief zien.

15 augustus 2015 om 21:48

Tweede spits zijn, je hebt toch iemand als tweede nodig voor het geval dat Milik uitvalt.

15 augustus 2015 om 22:01

Super saaie wedstrijd maar het resultaat mag er zijn. Laten we het gooien op het feit dat Ajax de afgelopen kampioensjaren ook eerst op gang moest komen tot de winterstop. Alleen nu belonen de spelers zichzelf nog met goals en goed verdedigend werk.

15 augustus 2015 om 23:22

@sulejmanii wat werdt er gezegt over propper dan?

Ik zie wel een kampioen spelen. Niet geweldig maar wel met 3-0 winnen.

Ajax zwakke wedstijd alleen goed scorend vermogen natuurlijk wel verdiende overwinning , gefeliciteerd ajax supporters

15 augustus 2015 om 21:40

Thanks Jimmy

Als Blind en Van Basten verstandig zijn, geven ze El Ghazi de volgende interland een kans bij Oranje. Altijd dreigend, kiest uitstekend zijn momenten en begint steeds completer te worden. Ook fysiek geen verkeerde speler natuurlijk.

15 augustus 2015 om 21:49

Hij gaat hoogst waarschijnlijk niet voor Nederland kiezen.

15 augustus 2015 om 21:49

Ik ben het met je eens..
Bedoel is el ghazi nou echt zoveel slechter dan promes, narsingh enzo? Oke robben nr1 op rechts rn dan mag van mij el ghazi ook n kans krijgen.. Zit naar mijn idee niet ver achter promes en denk eigelijk nog beter dan narsingh.. En ook n pluspunt.. Hij kan ook op links eventueel net als promes.. Dus ik zeg oproepen voor oranje!!

15 augustus 2015 om 21:49

Nee alsjeblieft niet!

Iedere speler die in Nederland een bal drie wedstrijden achter elkaar goed raakt moet in Oranje. Met als gevolg dat je de hoofden van die gasten totaal op hol brengt, en daarnaast het Nederlands elftal ook degradeert tot een jeugdsoos. Laat mannen als El Ghazi eerst maar een twee goede seizoenen voetballen en daarna oproepen voor het Nederlands elftal, wellicht zorgt ddat er ook voor dat ze minder snel langs hun schoenen gaan lopen.

Zelfs Boetius heeft zijn interland debuut gemaakt, en kijk waar die kerel nu speelt.

15 augustus 2015 om 22:02

Alsnog beter dan Narsingh. Maar ja, wie zegt dat Anwar zelf in oranje wilt?
2 wedstrijden 4 goals. Duidelijk!

15 augustus 2015 om 22:04

Zou jij dan ook Hansen in de spits zetten bij Ado? Was immers tot vandaag gewoon clubtopscoorder.

Laten we nou niet de waan van de dag laten regeren, dat komt het nederlands voetbal niet ten goede.

15 augustus 2015 om 22:35

Waan vd dag??? Anwar was mvp van Ajax in zijn debuutjaar man. Narsingh verpruts veel te veel om oranje international te zijn. Ik denk ook niet dat blind hem selecteerd.

15 augustus 2015 om 21:51

El Ghazi is na Depay en Robben de beste optie op de flanken voor Oranje. Narsingh, Promes en Berghuis schat ik lager in.

15 augustus 2015 om 21:51

Ik heb toch liever robben als Ronaldo 2.0

15 augustus 2015 om 21:51

Serieus ? Deze zelfbenoemde ster ligt vaker op de grond en raakte op zn twee goals na geen enkele bal.

15 augustus 2015 om 22:17

@heisenberggg hoezo zelfbenoemde ster? Hij heeft zichzelf nog nooit een ster genoemd en is gewoon iemand die keihard werkt en over het algemeen ook nog redelijk bescheiden is. En volgens mij is het gewoon goed als je ook in je slechte wedstrijden beslissend kunt zijn.

15 augustus 2015 om 22:17

Weer dubbele post excuses

15 augustus 2015 om 21:55

Pardon? El Ghazi was vandaag zo ontzettend matig.

15 augustus 2015 om 21:57

Koekoek, El Ghazi als Arjen Robben ondertussen weer fit is?!

15 augustus 2015 om 22:38

Natuurlijk achter Robben. Maar na Robben vind ik El Ghazi wel een van de beste Nederlandse spelers op rechtsbuiten. Narsingh is in ieder geval niet beter.

15 augustus 2015 om 22:40

Ajax had qua kansen over 2 wedstrijden ook meer moeten scoren dan Rapid, maar dan lopen we te zeiken over de tegengoals.

15 augustus 2015 om 22:41

Koekoek, Narsingh voor het geval Robben man van glas weer eens verstek laat gaan ...? Alsjeblieft niet.

15 augustus 2015 om 22:56

@cyprioot, Narsingh en El Ghazi zijn gelijkwaardig alleen is Narsingh wel ontzettend snel.

15 augustus 2015 om 23:56

El Ghazi is ook behoorlijk snel, heeft niet alleen een actie buitenom maar ook binnendoor, itt Narsingh, en hij scoort meer.

16 augustus 2015 om 00:20

Klopt, Narsingh gaat altijd buitenom (tot ergernis van alle PSV supporters); ik verwacht dat Pereiro hem snel uit de basis gaat spelen.

16 augustus 2015 om 01:16

@bootsjungen

Narsingh en El Ghazi gelijkwaardig ? Absoluut niet, El Ghazi vind ik persoonlijk op bijna alle vaardigheden beter scoren dan Narsingh.

Technische vaardigheden ? El Ghazi
Onvoorspelbaarheid ? El Ghazi
Passeren ? El Ghazi
Schotkracht ? El Ghazi
Afronding ? El Ghazi
Koppen ? El Ghazi
Zwakke voet ? El Ghazi

Het enige wat Narsingh iets meer heeft is een betere voorzet en meer snelheid, alhoewel dit punten zijn waar ook El Ghazi goed op scoort. Naast het feit dat El Ghazi beter is als Narsingh heeft hij ook meer potentie als Narsingh, die al jaren stil staat in zijn ontwikkeling. Je zegt niet voor niks dat je verwacht dat hij waarschijnlijk uit de basis gespeeld wordt, hij ontwikkelt zich niet verder als de aardige rechtsbuiten die hij was. El Ghazi is jonger en levert nu al meer rendement op.

Overigens lijkt het me eerst zaak dat nog voordat we praten over een selectieplaats van Narsingh of El Ghazi we eerst Promes de kans geven. Die bewijst in een betere competitie tot de belangrijke spelers te behoren en is na Depay en Robben (die de voorkeur genieten natuurlijk) de eerste buitenspeler die in aanmerking komt voor speeltijd. Daarna kun je nog overwegen om Lens als buitenspeler op te stellen, alhoewel ik dat meer een aanvaller voor een 4-4-2 systeem is. En dan komt wat mij betreft El Ghazi, spelers als Afellay en Narsingh moeten zichzelf eerst op competitieniveau gaan bewijzen voordat ze in aanmerking komen voor een selectieplaats.

15 augustus 2015 om 21:58

El Ghazi speelde vandaag ondermaats, ondanks zijn twee goals. Voorlopig heb ik liever Promes achter Robben in Oranje.

15 augustus 2015 om 22:27

Want Oranje kan geen goals gebruiken? Een aanvaller die twee keer scoort speelt ondermaats? Wat zijn jouw criteria dan? Bij mij speelt een aanvaller die twee keer per wedstrijd scoort, altijd. Stel ik als aller eerste op. Doelpunten, daar draait het om in het voetbal.

15 augustus 2015 om 22:08

FcExclusief, kom op man! Ben je serieus? Laat El Ghazi maar eerst minimaal een half seizoen stabiel te presteren, dan verdiend die jongen van Spartak Moskou het veel meer! Die is een van de beste aanvallers van de Russische competitie, een veel sterkere competitie dan de eredivisie.

15 augustus 2015 om 22:18

Zolang als spelers als Narsingh geselecteerd worden die helemaal niet presteren zie ik eerlijk gezegd geen reden waarom El Ghazi niet geselecteerd kan worden. Als het ten koste zou gaan van Promes zou dat natuurlijk kwalijk zijn, maar zolang ik namen als Afellay en Narsingh voorbij zie komen zie ik wel degelijk ruimte voor El Ghazi bij Oranje. Alhoewel het natuurlijk ook prima is als hij zich volledig op Ajax kan richten.

15 augustus 2015 om 22:42

Ben ik het wel nee eens, Rusland is helaas een nivo hoger dan ED.

Medellin, Ajax heeft geen kind gehad aan Willem II. Op die ene kans na.

Ajax wint opnieuw met gemak, dit zegt echt veel over onze eredivisie!

15 augustus 2015 om 21:41

Of over ajax' effectiviteit?

Ik gunde Zivkovic echtt een goal tegen Ajax! Jammer joh

AJAX VERDIENDE OVERWINNING!

Op naar titel nr 34?

15 augustus 2015 om 21:47

Zal je vraag beantwoorden... Nee

15 augustus 2015 om 21:54

Of Ajax of Feyenoord.. zie geen enkele andere kandidaat... Az??? nee toch?

on: zakelijke overwinning. Jammer dat Zivkovic niet wilde scoren tegen ajax... komt nog wel in de return.

15 augustus 2015 om 21:59

Want...

15 augustus 2015 om 22:00

Of een of andere club uit Eindhoven genaamd PSV?

Heerlijke competitiestart! En wat lekker voor el ghazi om na een niet al te beste pot toch met 2 goals naar huis te gaan

15 augustus 2015 om 21:43

Niet al te best? Het is de beste aanvaller van Nederland. Staat bovenaan de topscoorders lijst.

Tis dat tegenwoordig bijna niemand meer verstand heeft van voetbal en maar wat lult. Het enige dat telt zijn goals, goals en nog een goals.

15 augustus 2015 om 21:50

Nou Speedy El ghazi was echt niet best hoor. Tuurlijk hij verbloemt zijn spel met de 2 goals waarvan er 1 een mega blunder is.

Het spel van El Ghazi moet toch wel beter.

15 augustus 2015 om 21:50

Hij zegt dat El Ghazi een niet al te beste wedstrijd speelde, niet dat El Ghazi geen goede speler is.

15 augustus 2015 om 21:51

Klopt gewoon wat rubenschaap zegt hoor el ghazi leed veel balverlies maar scoorde wel 2x en was dus belangrijk. Wat jij zegt slaat helemaal nergens op. Je zegt dat el ghazi de beste aanvaller van Nederland is omdat hij bovenaan de topscorerlijst staat maar mensen moeten ook volgens jou niet alleen oordelen op aantal goals.

15 augustus 2015 om 22:14

Vier goals in twee wedstrijden, veel beter zal het niet worden. Uitstekende cijfers voor een aanvaller.

Belangrijkste eigenschap van een aanvaller zijn zijn goals. Nummer één criterium om een aanvaller te beoordelen.

15 augustus 2015 om 22:20

Zover ik weet heeft Depay vorig seizoen niet veel anders gedaan dan El Ghazi vandaag liet zien.talloze wedstrijden waarin hij bijzonder matig was, maar wel beslissend. Als je twee scoort en een matige pot speelt heb je een hogere ondergrens als de meeste spelers.

15 augustus 2015 om 22:29

Het geeft ook aan dat El Ghazi op dit moment op de top van z'n kunnen zit.
Als je dit veldspel in Spanje/Engeland laat zien wordt je in de rust gewisseld zonder dat je ook maar een kans op goal hebt.

Zeg niet dat El Ghazi slecht is, voor eredivisie begrippen is hij misschien wel de top, maar hij zal nu niet een hoger niveau aan kunnen tikken om mee te kunnen in de betere competities, over een paar jaar wel denk ik.

15 augustus 2015 om 22:47

Geen idee, daar kan je niks van zeggen. In een beter team is het voor een aanvaller ook een stuk makkelijker om te presteren. Kijk maar naar Suarez bij Ajax, riep ook iedereen dat ie op zijn top zat. Ging ie naar Liverpool, Weer riep iedereen dat gaat nooit goed in de PL en nu speelt ie bij Barcelona.

En in Engeland wordt je niet zo snel gewisseld, Kijk maar naar jouw ploeg, speelde een waardeloze eerste wedstrijd maar iedereen bleef gewoon op het veld staan.

15 augustus 2015 om 23:42

Speedyafc,

Kom op man. Je gaat je toch niet blind staren op zijn goals?
Jij ziet toch ook dat hij veel verkeerde keuzes maakt?

"tis dat tegenwoordig bijna niemand meer verstand heeft van voetbal en maar wat lult."
Dit hoeft trouwens niet. Vind ik een beetje misplaatst.

15 augustus 2015 om 23:53

Tja, zag net een interview met Frank de Boer. Zijn letterlijke woorden: zolang hij scoort ben ik dik tevreden. Vier goals in twee wedstrijden, die jongen doet het gewoon geweldig.

Continue afgeven op een groot talent van Ajax die het uitstekend doet, vind ik behoorlijk misplaatst.

Zegt allemaal nog niet zo veel dit. Ajax op elke positite natuurlijk een betere speler en Willem2 was zeer matig zeker na rust. Vond Ajax niet zo heel sterk spelen maar dat was vandaag ook niet nodig

15 augustus 2015 om 21:43

Ajax was zwak willem ii ook alleen ajax maakte kansen en benutte ze

15 augustus 2015 om 21:52

Mooie korte samenvatting van de wedstrijd Jimmy.

Slecht stuk weer dit! Wuytens kopte op de lat en riedewald blokte schot van zivkovic.

Over de wedstrijd. 3-0 was te veel. Ajax verdiend gewonnen.

El Ghazi, wat een talent! Ook al is hij voetballend niet altijd even goed, maar als je zo effectief als Anwar bent dan mag dat af en toe wel. Hij heeft ook nog genoeg tijd om zich te verbeteren, ik verwacht dat hij een grote transfer gaat maken binnen een paar jaar.

Had meer ingezeten voor Willem II vandaag, vond Ajax heel armoedig voetballen. Weinig kansen, slordige passing.

15 augustus 2015 om 21:54

Ajax was idd armoedig, maar er heeft geen moment meer in gezeten voor Willem II. Die zijn nauwelijks gevaarlijk geweest.

15 augustus 2015 om 21:59

Na de eerste goal was het echt niet om aan te gluren, zo ontzettend traag en slaapverwekkend. Willem II speelde ook niet al te best, veel foutjes en dan hebben ze ook de pech dat Andrade uitvalt.

15 augustus 2015 om 22:00

Willem 2 was al helemaal niks. Ze konden dit Ajax niet eens echt pijn doen. Simpele overwinning.

Ik word zo verdrietig van het spel, tegen AZ en vanavond weer geen 1 fatsoenlijk opgezete aanval gezien, te triest voor woorden.

15 augustus 2015 om 21:56

Dubbel. Verwijder svp.

15 augustus 2015 om 21:57

Laatste aanval was toch wel erg mooi hoor.

Uitslag boeit mij niet zo veel maak me meer zorgen om Bruno Andrade.
Hoop dat het mee valt!

16 augustus 2015 om 02:15

Ik ook. Gudelj kwam stevig in, maar de botsing leek me vooral ongelukkig. Knie boog de verkeerde kant op. Zag er naar uit. Hopelijk valt het idd mee.

Deze potjes zijn zo slaapverwekkend.

Riedewald een enorm talent, El Ghazi zonder goed te spelen toch weer 2 goals.. Redelijke pot, laagste versnelling en niet te veel energie verspeeld. Op naar aankomende donderdag.

15 augustus 2015 om 21:45

Laat maar, het sloeg op die wedstrijd en niet op zn hoeveelheid goals

Makkie vandaag zeg. Wat me wel opvalt is dat Ajax vaak heel snel gas terug neemt na een voorsprong. Het is dat Willem II amper wat kon creëren, omdat Ajax zeer goed stond verdedigend.

2e Helft zie je dat Ajax weer even gas geeft en de 2e maakt. Dat die 3e nog valt is voor de statistieken.

Baas: Riedewald!

16 augustus 2015 om 02:17

Viel mij ook op. Ajax maakt het zichzelf nog moeilijk op deze manier. Gewoon doorgaan op dezelfde manier waarmee je de 1-0 gemaakt hebt!

slaapverwekkend duel.. alles in een veel te laag tempo. met een beetje geluk had willem II met een gelijkspel kunnen gaan rusten. Gelukkig is dit niet gebeurt. Uiteindelijk win je hier verdiend met 3-0.

twee wedstrijden 4 doelpunten voor El Ghazi..doe dit nu maar iedere wedstrijd dan zit het wel goed

Het was niet al te best wat we lieten tegenover vorige week tegen AZ. Maar we hebben de 3 punten en daar gaat het om. Goed dat we een slechte wedstrijd in winst kunnen om zetten.

El Ghazi laat toch weer van zich horen, super bezig!

15 augustus 2015 om 21:48

Alleen 2 goals maar verder een slechte wedstrijd

15 augustus 2015 om 22:15

Alleen maar twee goals, hahahaha. Een aanvaller die elke week twee keer scoort, wat wil je nog meer?

16 augustus 2015 om 01:00

Geef mij dan maar de slechte wedstrijden van el Ghazi..

16 augustus 2015 om 04:29

Huntelaar scoort aan de lopende band, maar toch willen mensen van persie zien omdat hij zo goed kan meevoetballen. Ik ben voor Huntelaar in de spits bij Oranje. Maar volgens jou redenatie moet Huntelaar boven van Persie staan in Oranje en El Ghazi boven Robben, want hij scoort meer de afgelopen wedstrijden, het nummer 1 criterium voor een aanvaller. Bel Blind op, Robben eruit El Ghazi erin. Nee dus een aanvaller moet meer doen dan scoren. Vooral een buitenspeler. Een spits oke maar een buitenspeler moet meer hebben. El Ghazi 2 goals voorderest een matige wedstrijd. Wat is er toch gebeurd met Ajax buitenspelers, zie nooit meer a la overmars, achterlijn halen en de bal panklaar op de spits zn hoofd leggen. Zelfs Dijks heeft betere voorzetten dan onze buitenspelers en die is linksback

Matige pot, goed resultaat.
Typisch zo'n we doen het wel op 80 wedstrijd die vorig seizoen geheid puntverlies zou opleveren. Veltman viel me echt in negatieve zin op vandaag, timede heel vaak verkeerd bij hoge ballen. El Ghazi raakte geen knikker maar schiet er gewoon 2 in. Hoeft kennelijk niet in de wedstrijd te zitten.
Riedewald is verkozen tot mom maar ik vond Dijks de beste vandaag, speelde heel solide. Gauw vergeten en blik op de volgende wedstrijd.

Ik vond dat lamprou er niet goed uitzag bij beide goals van el ghazi

15 augustus 2015 om 21:49

Beide goals? De eerste gaat met een noodgang de kruising in, die had De Gea ook niet gehad.
De 2e is een flinke blinder, dat wel.

15 augustus 2015 om 21:49

Laatste goal inderdaad niet die had die moeten stoppem , tja die 2 goal niet echt zijn schuld

Zakelijk, enkele schoonheidsfoutjes voor de rest pico bello in orde willem II had niks te zoeken in de ARENA

Niemand verdient meer dan een magere zes, en toch 3-0 winnen. We begonnen goed, en dan in een zakt alles in. Willem ll kwam absoluut naar Amsterdam om te voetballen, maar de echte schepte hadden ze niet.

In het algemeen ben ik niet tevreden. Veltman en Riedewald samen zijn kwetsbaar. De gewenste ervaring heeft Ajax niet gekocht want Heitinga lijkt al te zijn gestopt. Ik ben hier absoluut niet blij mee en ben bang dat dit team gewoon te jong is.

Wel een goed woordje aan El Ghazi en Milik. De eerste kan in mijn mening echt de beste speler in de eredivisie worden. Vandaag was de jonge vleugelspits niet goed en toch treft hij tweemaal doel. Milik kan van goud waard zijn als men eens de Pool goed gaat bedienen. Je moet van hem niet gaan verwachten dat hij buiten het strafschopgebied effectief is. Milik moet de bal krijgen en ze er meteen in rammen of koppen.

Nog een laatste woordje aan het aankoopbeleid van Ajax. Geen ervaring gekocht en spelers als Sanogo hadden nooit naar A'dam moeten komen. Als Milik geblesseerd raakt heeft Ajax een zeer groot probleem. Aankoopbeleid van amateurs.

15 augustus 2015 om 22:10

Willem II kwam om te voetballen?? De bleven keurig met een blok van 5 staan gedurende 90 minuten. Ze hebben slechts 1 fatsoenlijke aanval opgezet (kopbal lat). Het piepjonge elftal is gewoon geslaagd voor deze wedstrijd.

Daarnaast hebben we een uitstekende bank voor dit seizoen. Dus ik begrijp totaal niet de negativiteit. 6 voor en 0 tegen en 6 punten wat wil je nog meer?

16 augustus 2015 om 08:33

Indoexpert, wat Willem ll liet zien was in mijn mening vest aanvallend. Ze wilde best voetballen, het was absoluut geen catenaccio hoor.

Wat betreft de stand is er natuurlijk niks aan de hand. Zes punten, doelsaldo van 6-0 is prima, maar te vaak krijg ik een hartaanval van o.a de verdediging. Gisteren ging Veltman weer in de fout. Dan moet je ook toegeven dat Willem ll hun kansen niet weet te benutten want 1-1 bij rust was best een mogelijkheid.

Ik vind dit te jong Ajax kwetsbaar. Ajax zelf pleitte voor meer ervaring dus waarom zijn er niet nog een of twee routiniers bij gekomen? Heitinga lijkt voor nu geen optie. Ga er van uit dat de Boer heeft gezien dat de verdediger zelfs kwetsbaar is bij dit niveau. Dus waar is de versterking?

15 augustus 2015 om 22:14

Het spel was niet aantrekkelijk door het tempo maar er zijn meer dan genoeg kansen gecreëerd door het team. Riedewald een aantal fouten gemaakt maar de defensie samen met Bazoer zijn gewoon een zekerheid. Veltman moet vervangen worden maar 2 clean sheets geeft aan dat het achterin goed staat.

El Ghazi speelde juist een belabberde wedstrijd en de twee doelpunten maskeren zijn slechte spel. De jongen brengt bijzonder weinig dreiging van de rechterkant en je ziet dat het verstandiger is om hem op links te zetten. Milik speelt prima in dienst van het team en heeft toch gescoord vandaag. Buiten Huntelaar en Ibrahimovic heeft Ajax altijd meevoetballende spelers op 9 gehad in plaats van klassieke goalgetters.

Gudelj laat zien een echte leider te zijn. Daarbij brengt hij ook unieke kwaliteiten die het team naar een hoger niveau brengen. De lange passen en zijn drive zijn echt een toevoeging.

16 augustus 2015 om 08:42

Lunice, tweemaal de nul houden is een feit, maar zeker gisteren kwamen we een aantal keren echt goed weg. Veltman zakte weer compleet door het ijs. Riedewald was gisteren rustig, maar het lijkt er op dat beide niet samen één goede wedstrijd kunnen spelen. Dat vind ik zorgelijk. Dit had gewoon voorkomen kunnen worden, maar Ajax en goede aankopen is geen goede mix.

El Ghazi was gisteren slecht, maar hij scoort wel tweemaal. Deze jongen heeft wel iets, maar zoals heel dit team is het nog erg kwetsbaar. We zullen zien hoe hij de komende tijd ontwikkeld.

Milik doet meer dan z'n best. Ik ben zo overtuigd dat als z'n mede spelers hem meer in het strafschopgebied weten te vinden dat hij absoluut ook meer gaat scoren. In Eindhoven weet men Luuk de Jong fantastisch te vinden. De PSV spits is echt niet beter dan Milik, maar de medespelers van Siem's broer weten de lange spits gewoon goed te bedienen.

Ik ben tevreden over Gudelj. Van mij mag hij ook wat mondiger worden, maar misschien na wat weken in de basis zullen de andere spelers hem ook meer accepteren. Ajax heeft de Serviër echt nodig en hoop dat z'n basisplek van vaste waarde gaat worden. Met Bazoer en Klaassen heeft Ajax echt op het middenveld niks te vrezen.

16 augustus 2015 om 20:01

Ik snap jouw punt wel. Door gebrek aan keuzes op de flanken moet Frank de Boer uit armoede Sinkgraven op de flanken zetten en mede hierdoor krijgt de spits niet de gewenste aanvoer van de zijkanten. Ajax heeft de pech dat de enige aankoop voor de vleugels gelijk geblesseerd raakt. Laten we erop vertrouwen dat Younes nog voor verrassingen zorgt door als vleugelspeler juist dat te bieden wat jij omschrijft hierboven.

Al met al ervaar ik de huidige prestaties sowieso als een verbetering van vorig seizoen. Op dit moment verzadigen, althans voor mij, de zes punten de drang om te klagen over zaken waaraan we nu toch niks meer kunnen doen. Laten we nog zeven belabberde wedstrijden afsluiten met 3-0 winst.

Wat een boel trieste reacties hier van mijn medefans zeg... Kritisch zijn mag, maar daar zit toch ook een limiet op. Ajax heeft vandaag toch prima zakelijk gewonnen? Bovendien is het spel stukken aantrekkelijker en helemaal niet slecht, alleen soms zijn erg kinderlijke fouten die cruciaal zijn (zie Austria). Daarnaast ben ik dit seizoen heel erg tevreden over onze back ten opzichte van vorig seizoen en heeft vandaag 1 van onze grootste talenten gedebuteerd, namelijk: Cerny. Er zijn nu 2 Eredivsie wedstrijden geweest we hebben weinig kansen weggeven en 0 doelpunten tegen, veel kansen gecreëerd en 6 voor. we staan bovendien boven aan.

Kom op Ajaxfans kijk ook eens naar de positieve punten, want zo valt er altijd wel wat te zeiken en dat is niet achter je club staan!

15 augustus 2015 om 21:57

Helemaal met je eens. Negativiteit slaat door, fouten worden altijd gemaakt al moeten het geen fatale fouten gaan worden.

15 augustus 2015 om 22:11

Mee eens! Ik ben ook positief gestemd. Veel meer goals dan vorig jaar. Betere backs. Aanvallender voetbal. Alleen nog niet echt scherp en flitsend.

15 augustus 2015 om 22:16

Die gasten janken om het janken. Ik ben het in ieder geval met je eens. Prima resultaat over een zakelijk uitgespeelde wedstrijd. Op naar de derde 3-0.

15 augustus 2015 om 22:24

Helemaal mee eens. Ze hebben zeker prima gespeeld tempo mag van mij nog wel iets meer omhoog maar ik ben zeker tevreden en het is al veel leuker om naar te kijken dan vorig seizoen.

Wauw! Ajax is nog ongeslagen, wat een geweldige prestatie (sarcasme ).. Ghazi 2 x gespeeld 4 x gescoord. Doet het meer dan uitstekend. Geen rendement? Deed het vorig jaar gwn goed en heeft lijn goed doorgetrokken

Beetje rare titel een club als ajax hoort na 4 wedstrijden nog steeds ongeslagen te zijn. Titel doet me eraan denken dan vz het bijzonder vind dat ajax nog ongeslagen is.

@meddelin, ben je psv fan? Ajax ooit op de counter zien spelen...

Als ik de reacties lees vraag ik me af welke wedstrijd sommige Ajacieden hebben gekeken.

Met mijn stekkie op 2de ring Zuid een schitterend overzicht op het hele speelveldml. Willem II loerend op de counter en welgeteld 2 kansen gehad. Zelfs na de 2-0 bleef Willem II met een blok van 5 verdedigen. Ajax heeft dit goed uitgespeeld en de doelpunten vallen allemaal vanuit goede omschakel momenten. Ook een paar goede combinaties gezien. Al mag het af en toe een tempo hoger, dit piepjonge Ajax is met vlag en wimpel geslaagd!

15 augustus 2015 om 23:07

Ga je nou iedere comment herhalen dat je in het stadion was? Stakker.
Ajax had geen kind aan Willem 2. Helemaal.eens met je analyse.

Ajax begint goed, nog zonder fouten. Toch vraag ik mij af of ze dit tegen een stugge ploeg als Jablonec ook kunnen.

Het voetbal vond ik vooral in balbezit van beide partijen grotendeels niet om aan te gluren. Veel slordige passes, veel ballen over de zijlijn en veel oeverloze kopballen over en weer. Er zat vooral veel onrust in het spel. Maar verdedigend stond het over het algemeen best goed bij Ajax en werkten de spelers zich een slag in de rondte. Nog wat verder inspelen op elkaar en wat ervaring opdoen, dan komt ajax er weer wel.

Ajax is vandaag vrij makkelijk overeind gebleven maar verder weinig indruk gemaakt in aanvallend opzicht. Verdedigend is het gewoon goed als ze maar de discipline blijven opbrengen. Aanvallend lijkt het vooralsnog nergens op. Zoals Ronald de Boer zei liepen er te veel postbodes op het veld.

Solide seizoensstart maar voorlopig nog veel te winnen in aanvallend opzicht. Hopelijk laten ze donderdag zien ook Europees mee te kunnen.

Weer stroperig spel: geen beweging bij de spelers en langzame passing. Ik heb de hoop een beetje opgegeven dat dit enigszins gaat veranderen onder Frank. Maar goed wel weer 3 punten. Als we dit blijven doen en we zijn aan het einde van de rit kampioen, dan kan Frank met waardigheid afscheid nemen van Ajax en dan krijgen we hopelijk een trainer (al zou ik niet weten wie het beter zou kunnen, daar zal ik eerlijk over zijn) die Ajax naar het volgende speltechnische niveau brengt. Frank het heeft het heel, heel, heel erg goed gedaan met het materiaal dat we hadden, hij heeft prijzen te over gepakt, maar hij brengt geen verbetering speltechnisch gezien. We hebben al zoveel gewonnen dat die prijzen me even gestolen kunnen worden. Ik wil gewoon kunnen genieten van het spel en dat kan ik al enkele jaren niet meer.

Superknap resultaat tegen Willem 2!!

Deze wedstrijd was een formaliteit, meeste spelers duidelijk niet optimaal gemotiveerd maar ze voerden toch hun taken voldoende uit, iets wat vorig seizoen soms zelfs mis ging.
En wat is die Sanogo trouwens slecht, kan zo in het rijtje Atouba, Zimling, Wielaert, Urzaiz als een van de slechtste voetballers ooit in een Ajax-shirt.

Het spel was amper beter als de meeste wedstrijden van vorig seizoen, fysiek is het elftal wel wat sterker maar het is zeer teleurstellend wat ik vandaag heb gezien. Desondanks is een 3-0 zege wanneer je verre van voluit speelt een goed resultaat. Een seizoen heeft talloze van dit soort wedstrijden waar je eigenlijk alleen maar wat te verliezen hebt. Prima resultaat, bedroevende uitvoering.

Gelukkig voor Ajax treffen ze de komende weken NEC (uit), ADO (thuis), FC Twente (uit), Excelsior (uit) en FC Groningen (thuis) wat een redelijk eenvoudig programma is. Daarmee heeft Ajax tijd om op het gewenste en noodzakelijke niveau te komen om ook sterkere tegenstanders te verslaan.

Alweer wint Ajax 3-0 maar weer spelen ze niet bepaald goed. Benieuwd wat er voor resultaten volgen als ze wel goed spelen. Zullen ze dan verliezen?

Willem II mist duidelijk dit jaar na het wegvallen van armeteros djidelijk bodh en een afmaker voorin. Een matig Ajax verdiende winst maar wel wat geflatteerd...

16 augustus 2015 om 01:07

Vorige week maakte het nog indruk tegen Vitesse, waar heb je het over?

Hoeveel kansen moet je hebben om iets niet meer geflatteerd te noemen? Ik vind 8 schoten op doel redelijk overtuigend als de uitslag ook 3-0 was..

15 augustus 2015 om 23:23

Mee eens... er zijn genoeg minpunten en pluspunten... laten we over een aantal wedstrijden maar voorzichtig conclusies trekken. Wellicht staat Ajax straks 3e achter Feyenoord en PSV. Je weet het niet.
Vooralsnog is het gewoon genieten... matig spelen en 3-0 winnen... overigens ook weer een van de weinige wedstrijden dat ik de hele wedstrijd het gevoel had dat we zouden winnen.

Ajacieden be like: een aanvaller bekritiseren nadat hij twee goals maakte (want het veldspel was zo slecht). Van mij mag hij slecht blijven spelen en scoren, hoor. Als je in een slechte wedstrijd twee keer scoort, zul je wel kwaliteiten hebben, denk ik...

16 augustus 2015 om 04:31

Huntelaar scoort meer dan v persie maar toch zien veel mensen (ik niet) liever v persie in Oranje want zn veldspel is zo goed...

Zo voetvalzone weer pro ajax waarom.zeggen jullie nooit zoiets over andere clubs. Jullie moeten jullie voorkeur niet zo laten merken.

15 augustus 2015 om 23:56

Wat is dit nou weer voor belachelijke reactie! Ajax speelt vanavond tegen Willem II. Waarom zouden ze dan niks over Ajax - Willem II typen? Onzin man! Kijk even op de homepage, want over iedere wedstrijd vanavond zijn stukjes geschreven!

16 augustus 2015 om 00:02

Aaah wat zielig, je hoeft het niet te lezen, en zoals het altijd al bekend is geweest op dit forum maar ook daar buiten;

Ajax is de grootste club van nederland met de meeste supporters dus krijg je ook het meeste nieuws, best wel logisch als je normaal begaafd bent..
niet zo huilen staat nergens op VZ dat je verplicht bent om de artikelen van ajax te lezen.

En mag er geen post geplaatst worden als ajax dezelfde avond nog een wedstrijd heeft gespeeld?

On;

Matige wedstrijd, zakelijk en verdient gewonnen.
heb ook net als vorige week weer positieve dingen gezien. Nu alleen af en toe het tempo nog omhoog en niet gaan inzakken als ze voor komen te staan, tegen kleine clubs kan je dat nog wel is doen maar tegen de concurrenten is dat levensgevaarlijk. 2 wedstrijden gespeeld, 6 voor 0 tegen, heerlijke start.

Dit ajax gaat kampioen worden..meer kwaliteit en beter team alsnpsv

Willem II bood wel erg weinig weerstand waardoor Ajax na de 1-0 in slaap gesukkeld werd. Het ging gewoon te makkelijk. Niet zo handig, want ze hadden gewoon vol voor de 2-0 moeten gaan en dan was het klaar. Nu waren er toch momentjes van Willem II waardoor het spannend had kunnen worden. Uiteindelijk valt de 2-0 uit een mooie aanval, maar dit spel gaat niet genoeg zijn tegen de topteams als Vitesse, PSV en Feyenoord.

Denk dat Ajax wel de goede weg is ingeslagen samen met Ado om kampioen te worden, mijn cluppie Feyenoord zal hooguit vijfde worden, zie ze niet van Cambuur winnen vandaag.

Hoezo ze verloren toch van Rapid Wien ? Dat was toch de wedstrijd van het jaar ? Of heb ik het mis ? Zou Gudelj nog geschorst worden na schandalige bloktackle op Andrade ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren