Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Juventus legt Dusan Vlahovic torenhoge boete op na oliedomme rode kaart’

Laatste update:

De rode kaart die Dusan Vlahovic kreeg tijdens het thuisduel van Juventus met Genoa (0-0) komt de topspits duur te staan. La Gazzetta dello Sport weet dat de 24-jarige international van Servië liefst vijf procent van zijn bruto maandsalaris moet inleveren. Zodoende kost de rode kaart Vlahovic zo’n 70.000 euro.

Vlahovic was tijdens het thuisduel met Genoa zichtbaar gefrustreerd over de vormdip van Juventus. De Oude Dame won slechts één van de laatste acht officiële wedstrijden, waarin Vlahovic nog wel goed was voor vier doelpunten en eenmaal fungeerde als aangever.

Tegen Genoa leverde aanhoudend protesteren van Vlahovic hem twee gele kaarten op, waardoor hij in de derde minuut van de blessuretijd mocht gaan douchen. Met tien man slaagde Juve er niet meer in om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken, waardoor de derde plaats in de Serie A momenteel een feit is.

Volgens de roze sportkrant is de clubleiding van Juventus woest op Vlahovic, die het belangrijke uitduel met Lazio na de interlandbreak moet missen. Trainer Massimiliano Allegri kan tegen de Romeinen ook al geen beroep doen op voormalig Ajacied Arkadiusz Milik, die kampt met een spierblessure.

Vlahovic, die zich heeft afgemeld bij Servië wegens rugklachten, kreeg op kantoor te horen dat hij een boete van zo’n 70.000 euro moet betalen voor zijn wangedrag tegen Genoa. Voor de topspits is dat een schijntje, daar hij tot de grootverdieners van Juventus behoort.

Het avontuur van Vlahovic in Turijn is nog geen daverend succes. De 25-voudig international van Servië (13 doelpunten en 6 assists) won nog geen enkele prijs met Juventus, dat hem in januari 2022 voor ruim 80 miljoen euro overnam van Fiorentina. In het Allianz Stadium ligt Vlahovic tot medio 2026 vast.

Volgens Transfermarkt is Vlahovic nog zo’n 65 miljoen euro waard. In 90 officiële wedstrijden namens Juventus was hij goed voor 38 doelpunten en 9 assists. In 2023 werd Vlahovic gelinkt aan behoorlijk wat Europese topclubs. Zo zong zijn naam rond bij onder meer Real Madrid, Paris Saint-Germain, Bayern München, Arsenal, Tottenham Hotspur en Newcastle United.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties





Welkom in de voetbalwereld. Waar 5 procent van Dusan Vlahovic z'n maandsalaris hoger is dan het jaarinkomen van Jan Modaal. Ik hoop dat Dusan er over heen komt. Misschien moeten we een fundraiser starten?





20 maart 2024 om 14:38

Waarom vergelijk je ook in godsnaam Jan Modaal met een spits van Juventus? Vlahovic verdient een absurd bedrag omdat hij absolute top is in een sport die door honderden miljoenen mensen wordt bekeken.

Je verdient geen salaris op basis van hoe hard je werkt, of hoe belangrijk je werk is. Zo gaat het gewoon niet in de wereld.
Het is ook niet dat Vlahovic deze “baan” in zijn schoot geworpen heeft gekregen. Er zijn miljoenen mensen die profvoetballer willen worden. Een heel klein percentage lukt dit, en een nóg kleiner percentage schopt het tot Juventus. Vlahovic zit gewoon bij de top 0.001% (ja dit getal is niet uit mijn duim gezogen) van de mensen die zijn baan ook ambiëren. Hartstikke knap om het zo ver te schoppen als voetballer.

20 maart 2024 om 14:42

Waarom ik een topsporter vergelijk met Jan Modaal? Om een perspectief te schetsen. Ik veroordeel verder niemand.

20 maart 2024 om 14:43

Nee, maar zo zou het eigenlijk wel moeten werken. Dat voetballers meer verdienen dan mensen met maatschappelijk zeer belangrijke functies is moeilijk te verkopen.

20 maart 2024 om 14:56

Tuurlijk is dat te verkopen... vraag en aanbod! Daarnaast harkt een club veel meer geld binnen dan een ziekenhuis en zij kunnen dus ook veel meer geld aan salaris uitgeven...

Is een voetballer belangrijker dan een huisarts? Nee.. Maar het is wel moeilijk om bij Juventus in de spits te komen dan huisarts worden (en ik kan beiden niet).

20 maart 2024 om 14:57

Vind ik niet. Voetballers vermaken miljoenen mensen, net als zangers, comedians en acteurs. Allemaal verdienen ze een absurd salaris, totaal niet te vergelijken met de normale man. Het zijn allemaal beroepen die je kan worden als “normale” burger. Alleen moet je geluk hebben, en een behoorlijke hoeveelheid talent. (Alhoewel types als Famke Louise tegenwoordig ook bekend zijn, en die staat niet bol van het talent)

Is een chirurg belangrijker voor de maatschappij dan een voetballer? Ja, héhé. Dat snap ik ook wel. Voetballers verdienen echter zoveel omdat er een bizarre hoeveelheid geld in de sport omgaat. Hoe wil je een topspits van Juventus een salaris bieden van 30k per jaar? Voetballers (en bekendheden) zijn gewoon lopende reclameborden. Omdat het gewone volk dol op ze is. Vlahovic’ club krijgt miljoenen betaald van Jeep om groot op hun shirt te adverteren. Dan is het “logisch” dat Vlahovic dus ook automatisch een astronomisch bedrag betaald krijgt om hier een uithangbord voor te zijn.

Torenhoge boete zeg, niet normaal. 5% van zijn maandsalaris, bizar.

Even ter vergelijking. Als ik Google naar gemiddeld salaris Nederland, kom ik op een bedrag van €3.120,- per maand. 5% hiervan is €156,-. Echt een aanslag op je maandelijkse inkomen zeg.

20 maart 2024 om 15:26

Voor de duidelijkheid: die €3120 is bruto hè. Daar hou je zo’n €2400 netto van over, waarvan waarschijnlijk een groot gedeelte opgaat aan vaste lasten. Ik denk dat er veel mensen zijn waarbij die €156 inderdaad een aanslag is op het netto besteedbaar inkomen. Ik denk alleen niet dat dit ook voor Vlahovic geldt.

20 maart 2024 om 16:54

Ik vind een eenmalige boete van 6,5% van mijn netto inkomen echt geen aanslag op mijn budget. Tuurlijk is het jammer en balen, maar als ik die boete van mijn werkgever zou krijgen lig ik er niet wakker van hoor.

20 maart 2024 om 15:42

En toch klaagt men bij een bekeuring van dezelfde prijs. 5 procent is niet niks.

20 maart 2024 om 16:55

Misschien staat dat klagen ook in verband met de Nederlandse cultuur, daar houden we nogal van hier he

Kunnen ze dat ook bij Ajax doen? Kunnen wij als supporters toch zeker 1 nieuwe speler voor het volgende seizoen verwelkomen.

Is dit niet gewoon een standaard boete bij Juventus voor rode kaarten of iets dergelijks? Lijkt me niet echt wereldschokkend.

5% = 70k
100% = 1,4M
X 12 = bijna 17M per jaar

17 miljoen per jaar voor een speler van Juventus.
Dit blijft toch een situatie die zorgen moet baren. Dit kan hij nooit terugverdienen en Juventus ook niet.

20 maart 2024 om 14:49

Geen betrouwbare informatie dan, vorig jaar zijn de salarissen uit de Serie A vrijgegeven en toen zat Vlahovic op bijna 13M per jaar. Alsnog veel maar je betaalt ook nog 43 inkomstenbelasting gezien dit bruto is.

Veel geld maar vergeleken met een Man City helemaal niet extreem, De Bruyne krijgt bijna het dubbele.

20 maart 2024 om 14:59

Die 13 miljoen is wel netto hé. Althans serie A clubs geven meestal het netto salaris door, dus ik ga ervan uit dat nu ook het geval is.

Vlahovic die 17 miljoen bruto, en dus 13 miljoen netto verdient klinkt plausibel.

20 maart 2024 om 15:10

Pedri16

Er was tot voor kort een speciale regeling m.b.t. belastingen in de
Serie A om kwaliteit te waarborgen, maar die is sinds kort weer geschrapt.

20 maart 2024 om 16:03

Zeker niet, staat duidelijk in het desbetreffende artikel dat het om bruto salarissen gaat. 13M netto kan natuurlijk nooit met het inkomstenbelastingpercentage dat ze hanteren in Italie

20 maart 2024 om 16:13

Ik weet niet of ze in Italië belastingvoordelen hanteren voor buitenlandse profvoetballers, maar online vind ik inderdaad cijfers die netto ver onder de 13 miljoen zitten. Dus hoe dan ook zit ik wat dat betreft fout.

20 maart 2024 om 16:16

Volgens mij heeft Juve ook nog eens een flink hoger salaris geboden bij de aankoop van Vlahovic zodat hij niet voor Arsenal zou kiezen en wordt dat salaris elk jaar hoger ongeacht prestaties.

Dat gezegd hebbende, VZ had beter het percentage van zijn netto salaris kunnen benoemen, dan was het nog ontzettend gigantisch veel hoger! En eerlijker, want nu wordt de netto boete afgezet tegen zijn bruto salaris.

20 maart 2024 om 16:37

Profvoetballers die van buiten Italië kwamen kregen belastingvoordelen (was eigenlijk een wet om buitenlandse hoogopgeleiden naar Italië te lokken met een lager belastingtarief) volgens mij. Die wet is wel ingetrokken inderdaad.

Toch wel benieuwd of ze dit in de contracten hebben verwerkt, of uit emotie een 'willekeurig' percentage noemen qua boete.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren