Ten Hag deelt bij officiële presentatie meteen serieuze waarschuwing uit

Maandag, 23 mei 2022 om 14:30 • Laatste update: 16:59

Erik ten Hag is maandagmiddag officieel gepresenteerd als manager van Manchester United. De van Ajax overgekomen oefenmeester kreeg een rondleiding op Old Trafford en stond de Engelse pers te woord. Ten Hag ging onder meer in op het aanstaande renovatiewerk. Ook zei hij van kinds af aan fan te zijn van Manchester United. "In elk land had ik een favoriete club, in Engeland was dat United.

Het optreden van Ten Hag kon Wes Brown wel bekoren. De voormalig verdediger van United was uitgenodigd om zijn zegje te doen over de aanstelling van de Nederlander. "Hij zag er goed uit, erg rustig", oordeelde Brown na het perspraatje. "Hij kreeg moeilijke vragen, maar daar ging hij goed mee om. Ik hield ervan dat hij zei dat voetbal op plek één, twee en drie staat. Dat wil je horen als fan. Ten Hag gaat nieuwe ideeën brengen. Je kan aan alles zien dat hij het goed wil doen. Hij gaf aan dat er veel te doen was, maar dat hij een duidelijk idee heeft over wat hij gaat brengen."

Ten Hag zegt zich bewust te zijn van de enorme klus die hem te wachten staat. "Ik analyseer en ik denk dat we aan het begin van het proces staan. Voor het seizoen start hebben we rust, ik ga verder analyseren. Wat ik vind hou ik nu voor mezelf", zo vertelde hij. "We hebben een megaplan, maar erg weinig tijd. We gaan het aan de staf en spelers vertellen, jullie gaan het zien. Ik kijk ernaar uit om met deze spelers te gaan werken. Er is heel veel potentie. Als we ons verbeteren en we kunnen werken met de spelers, gaan we er meer uitkrijgen. Ik heb een goed gevoel bij de mensen om mij heen en de meetings die we hebben gehad."

Voor Ten Hag was het zijn eerste keer op Old Trafford, zo vertelde hij. "Ik ben eerder in Manchester geweest, maar dit is de eerste keer in het stadion. Ik ben onder de indruk, ik voel me al thuis hier. Ik kijk uit naar de eerste wedstrijd. Ik heb veel gezien van United, de geweldige elftallen van vroeger bijvoorbeeld. Er was altijd een geweldige sfeer op Old Trafford. Daar kijk ik erg naar uit. United was mijn favoriete club toen ik jong was. In elk land had ik een favoriete club, in Engeland was dat United. De Premier League is de grootste competitie ter wereld, ik kijk ernaar uit om met de grootste clubs te strijden."

Over het winnen van prijzen wil Ten Hag nog niet te veel speculeren. United eindigde afgelopen seizoen teleurstellend als zesde en is na de zomer veroordeeld tot deelname aan de Europa League. "Deze club heeft een geweldige historie, laten we aan een toekomst bouwen. Ik kijk er heel erg naar uit met de mensen van de club. We pakken het dag van dag op, maar wel met honderd procent commitment. Dan weet ik zeker dat we succes gaan hebben." Wel deelde Ten Hag meteen een serieuze waarschuwing uit. "Liverpool en Manchester City spelen geweldig voetbal, dat waardeer ik enorm. Maar een tijdperk kan ten einde komen. Zo'n tijdperk kan ook ten einde komen voordat Klopp en Guardiola vertrekken."Gerelateerd

Meer sportnieuws

150 reacties (laatste reactie door ouwebuizerd)

Heeft iemand de presentatie kunnen zien? Ben benieuwd hoe hij zichzelf voornamelijk presenteerde en of dit in het engels of nederlands is geweest.

23 mei 2022 om 14:42

Hij spreekt gewoon Engels.. Mensen doen net alsof Ten Hag een dombo is met MBO 1, maar Ten Hag is gewoon een hele slimme man, die gewoon vloeiend Engels spreekt. Ja, door zijn accent lijkt het soms een beetje lomp, maar dat zegt niets over iemand zijn intelligentie.. Plus, volgens mij is Ten Hag net zoals Pep een workaholic, dus als ze hem de tijd geven gaat dit zeker goed komen.

23 mei 2022 om 14:48

Vloeiend Engels ? Zegt letterlijk i am exciting to be her ipv here. Dat je het opneemt voor de beste man is prima, maar vloeiend Engels is het natuurlijke verre van.

23 mei 2022 om 14:48

Sorry hoor maar zijn Engels is gewoon onwijs matig. Dat hoort gewoon iedereen die hem Engels hoort praten. Is niks mis mee hoor maar dat mag gewoon gezegd worden. Dat deden mensen ook bij bijv Emery en Bielsa. Heeft niks met intelligentie of iets te maken.

23 mei 2022 om 14:48

Vloeiend engels? Hij spreekt engels maar om dit vloeiend te noemen nee totaal niet.

23 mei 2022 om 14:50

'i like how they expire football', zei hij in dat befaamde filmpje waarin hij zeg in het Engels uitsprak over Italie. Kan natuurlijk een slip of the tongue zijn, maar het klopte in elk geval niet. Verder wel met je eens hoor. Door zijn stijl lijkt hij af en toe misschien een beetje simpel, maar die man is niet achterlijk.

23 mei 2022 om 14:51

Hij spreekt natuurlijk absoluut geen vloeiend engels. Hij maakt echt heel veel grammaticale fouten. Is niet erg natuurlijk want hij is prima te verstaan, maar dit is echt geen vloeiend Engels hoor hahaha.

23 mei 2022 om 14:54

En? Is dat een probleem? Hoeveel voetballers spelen daar wel niet die amper een woord Engels kunnen spreken. Dat komt vanzelf allemaal. Er zijn daar meer trainers die nog wel een lesje Engels kunnen gebruiken.

23 mei 2022 om 14:54

Ten Hag heeft gewoon een HBO opleiding Sportsmanagement afgerond. Daarnaast ook 1 jaar aan de Open Universiteit in Amsterdam, Statistieken gestudeerd. Denk zelf misschien wel 1 van de meest intelligente managers in Europa, samen met Klopp die een MSc heeft. Daarnaast hebben zijn ouders en broers een groot makelaarskantoor die ze runnen

23 mei 2022 om 14:55

@blaugrana11…..Dat doet zowat elke Nederlander. Wij hebben er een handje van om Nederlandse zinnen letterlijk woord voor woord te vertalen. Terwijl het in het Engels in een hele andere volgorde kan zijn.

23 mei 2022 om 14:57

Nou het is echt niet alleen het lompe praten. Toen Louis van Gaal zijn boek kwam presenteren tijdens een training van Ajax, deed Ten Hag een korte introductie in het Engels en dat was echt tenenkrommend slecht. En als je kijkt naar de presentatie die nu bezig is... nog steeds veel gehakkel en gestotter met daarnaast een afschuwelijk Nederlands accent. We wont toe win but wie go from geem to geem zei hij net. En hundert pruhcent cummitted haha. Maar qua vocabulaire lijkt hij wel fors vooruit te zijn gegaan, dus dat is zeer positief. Zal nooit een toonbeeld van presentatie worden, maar liever Ten Hag en prijzen dan een gelikt verhaal van Robert Maaskant zonder prestaties.

23 mei 2022 om 15:02

Precies dit over dat Engels. Denk dat de meeste Nederlanders Engels spreken met een beetje Nederlands accent. Al die analisten die daar lacherig over doen zou ik zelf wel eens in het Engels willen horen. Zijn er niet veel die het beter doen.

23 mei 2022 om 15:02

Je kan gewoon intelligent zijn, maar moeite hebben met taal.

23 mei 2022 om 15:05

Thanks dit is tenminste een waardevolle toevoeging. Ik heb zelf het idee dat het niet bepaald een slimme vent is maar dat hangt natuurlijk ook af van waar je de lat legt.
Met HBO of MBO niveau 4 (en vaak ook 3) kom je prima mee in de maatschappij. Het verbaast me altijd dat er zo weinig zinnigs uit Ten Hag lijkt te komen en zeker gezien wat jij hier boven stelt. Ben benieuwd of dat dan is omdat hij niet echt met media om kan gaan of dat er iets anders is. Met dit opleidingsniveau zou je toch wel een stuk beter uit je woorden moeten komen.

23 mei 2022 om 15:06

Schrijf die ten hag maar af. Het grootste probleem wat een trainer kan hebben is een accentje. Daarom is het met Mourinho, Klopp en van Gaal nooit wat geworden.

Wat een gedoe om niks zeg.

23 mei 2022 om 15:09

Alsof een diploma/een bepaalde opleiding afgrond hebben gelijk staat aan intelligentie.

23 mei 2022 om 15:12

Hij heeft een aardig accent waardoor het soms raar te verstaan is, maar die engelse zelf zijn met hun accent slechter te verstaan dan ten Hag.

23 mei 2022 om 15:13

@magikhetwete
Het feit dat je goed kunt leren zegt helemaal niets over hoe goed je je kunt uitdrukken. Is in deze ook helemaal; niet belangrijk of hij goed kan leren of niet. Hij moet verstand hebben van voetbal en zijn visie op een groep spelers kunnen overbrengen. Een universitaire titel o.i.d. gaat je daar niet perse bij helpen.

Ik ben het eens dat een trainer niet moet worden afgerekend op het feit dat hij slecht engels spreekt. Zo lang hij zijn boodschap maar over krijgt op de spelers. Dat lukte hem bij Ajax volgens mij vrij aardig en ik ga er van uit dat ook daar de voertaal gewoon engels is.

Wel hilarisch dat er mensen zijn die beweren dat ETH vloeiend Engels spreekt. Hij spreekt niet eens vloeiend nederlands.


23 mei 2022 om 15:13

@magikhetwete

Ik vraag me altijd af waarom we zijn intelligentie of kwaliteiten moeten afmeten aan wat hij voor een camera zegt. Ten eerste laten trainers zich nooit echt in de kaarten kijken bij de media. Dat doen ze bewust. En ten tweede, het is 100x belangrijker hoe hij met spelers omgaat, hoe hij hen laat presteren op het veld. Al die mediamomenten zijn volstrekt onbelangrijk als je je spelers weet te motiveren en samen laat spelen. Dat leer je niet op het MBO of HBO.

23 mei 2022 om 15:25

Het scheelt dat het taalniveau van de gemiddelde 'engelsman' ook niet zo hoog is, hij past er wat dat betreft perfect tussen.

23 mei 2022 om 15:25

Precies dit dus, Vernon. Wat een gezeik om een accentje. Het gros van de Nederlanders kun je dan afschrijven als het op Engels aankomt. Feit is gewoon dat Nederlanders zich als geen ander volk verstaanbaar kunnen maken in de wereld. En als zijn Engels nou echt zo enorm belangrijk zou zijn geweest was hij nooit aangenomen.

23 mei 2022 om 15:29@r.vatros:niemand zegt toch ook dat het geen slimme man is of dat het een dombo is. Je kunt hartstikke slim en intelligent zijn zonder een woord Engels te kunnen spreken.
Jij bent de enige die de link hier legt tussen intelligentie en het goed kunnen spreken van een andere taal.

En dat je dat je even tussen neus en lippen mensen met MBO 1 als dombo's bestempeld laat ik voor het gemak maar even in het midden.

23 mei 2022 om 15:33

Hij spreekt in elk geval meer en beter Engels dan Pochetino in al die jaren dat die bij Spurs achter de microfoon kwam te staan.

23 mei 2022 om 15:36

@baradona
Niet alleen here ipv her, maar ook excited i.p.v. exciting.
Verder niet te moeilijk om doen. Vloeiend Engels zal lastig worden gezien zijn uitspraak, maar dat is niet waarom hij daar is.

23 mei 2022 om 15:37

Alsof een diploma je intelligentie niveau aangeeft. En met een MBO niveau 1 ben je ook niet per definitie een dombo.

We moeten juist de mensen koesteren met een MBO diploma, wie gaan anders al die beroepen uitoefenen?

Vloeiend is het niet, maar dat komt vanzelf wel. Als je straks elke dag Engels spreekt en wellicht Engelse les neemt komt dat wel goed.

Spreekt van der Gaag goed Engels? Wellicht dat hij dan mocht er iets niet begrepen worden het kan vertalen.

23 mei 2022 om 15:38

Lekker denigrerend weer. Met HBO of mbo kan je prima meekomen? Het ligt dan vooral aan jou dat je überhaupt denkt dat zij dat niet zouden kunnen. Net zo achterlijk als denken dat alle WO-ers gamende nerds zijn die wereldvreemd zijn, niet kunnen uitdrukken en hele avonden op hun zolderkamer zitten.

23 mei 2022 om 15:44

Praat voor jezelf gast. Ik spreek al jaren iedere dag engels ivm mijn studie. Meeste studenten op de uni zijn wel in staat om een paar goede engelse zinnen te maken hoor.

23 mei 2022 om 16:31

Ik ben wel benieuwd hoe goed het Engels nog is op de 'uni' met zoveel media aandacht.

23 mei 2022 om 17:03

Ten Hag spreekt helemaal geen vloeiend Engels. Het is amper airport English te noemen dat staat los van zijn kennis en kunde over voetbal. Het Engels beter beheersen zou het een stuk gemakkelijker maken om die kennis over te brengen. En waarom is iemand met MBO 1 een dombo? Echt een kansloze opmerking.

23 mei 2022 om 17:11

Ik vraag me af waarom we altijd iedereen moeten afkraken die niet vloeiend Engels spreekt. Een Nederlander kan zich teminste verstaanbaar maken in het Engels en meteen een interview in het Engels afleggen terwijl de meeste coaches en spelers pas na een jaar zonder talk in het Engels praten. We moeten elkaar is niet zo af kraken en gewoon trots zijn dat bijna iedere Nederlander zich gewoon verstaanbaar kan maken in het buitenland met de Engelse taal. Arsene Wenger was 15 jaar coach in Engeland en zelfs bij hem hoorde je nog zijn Franse accent terwijl hij gewoon vloeiend Engels sprak.

23 mei 2022 om 17:45

Volgens mij spreekt het gros van de Nederlanders ook Nederlands met een accent, ongeacht waar je vandaan komt.

23 mei 2022 om 17:48

@marcel

Op de universiteit had ik een vriendin wiens vader alleen de lagere school had afgemaakt, studeren kon hij totaal niet, kon niet met een computer overweg, maar kon wel goed ondernemen en heeft een succesvol transportbedrijf opgezet en geleid. Ik kan er niks mee, dat gegeil op diploma's. Ik heb mijn rechtenstudie afgemaakt, maar verpleegsters en bouwvakkers zijn harder nodig dan juristen.

23 mei 2022 om 19:48

In mijn ogen staat dat zeker gelijk aan intelligentie ja. Maar ik vind dan ook dat er een verschil zit tussen intelligentie en slim zijn. Genoeg miljonairs die bijvoorbeeld een goed lopend bedrijf op hebben gezet, maar verre van intelligent (hoger IQ) zijn. Ook zat intelligente mensen die hele domme dingen doen in hun leven. Hierbij wil ik niet zeggen dat slim of intelligent zijn gelijk staat aan veel geld, maar dit was een makkelijke metafoor. OT: Hoop zo voor Erik en het gehele Nederlandse trainersgilde dat hij het goed gaat doen daar. Zou mooi zijn als Ten Hag, Gio en Arne uithangborden kunnen worden van het Nederlandse trainersgilde.

23 mei 2022 om 14:51

Presenteerde zich prima. Begon met zichzelf voorstellen aan de hele perszaal (iedereen een handje), wat erg werd gewaardeerd. Dat Engels niet zijn moedertaal is dat moge duidelijk zijn, maar hij kwam prima uit zijn woorden. Zelfs zijn kenmerkende "hè" aan het eind van de zin heeft hij al naar het Engels mee kunnen nemen.

23 mei 2022 om 15:04

Stukjes gezien. En eigenlijk kan ik er niet naar kijken, want het Jiskefet-gehalte druipt eraf. Ik zou toch iedereen die zo weinig gevoel heeft voor een taal zich in een officiele functie te presenteren in zijn moedertaal, ook al kan Ten Hag zelfs daar weleens een paar weken voor naar de nonnen in Vught.

Maar zonder dollen: de man kan er natuurlijk weinig aan doen dat het Engels hem zo slecht ligt en zijn taalgevoel sowieso niet al te groot is. Hooguit kun je hem irritante trekjes als dat 'he.. he...' tussendoor afleren. Ben alleen wel bang dat dit gehakkel hem tegen gaat werken. Als hij er hierdoor niet in slaagt over te brengen wat hij wil en het loopt niet, wordt-ie al gauw een karikatuur. Voor de spelers misschien, maar misschien ook niet omdat hij bij Ajax natuurlijk ook met buitenlanders werkte. Maar voor de pers des te meer, die de satire waar Ten Hag zich dankbaar voor leent feilloos aan zullen voelen. Richting hen is de weinig vriendelijke manier waarmee hij in het bijzonder Sky Sports afpoeierde in dat licht geen sterk begin in mijn ogen. Als je van jezelf al geen charmeur bent, wees dan op zijn minst geen onbereikbare hork.

23 mei 2022 om 15:16

@gomes

Engelsen hebben een vreselijke pers, maar ze zijn met dit soort dingen veel minder lomp dan Nederlanders. Ze zijn al blij dat hij het probeert in het Engels. Wij verwachten van alles van zijn Engels, maar hun verwachtingen zijn echt lager.

23 mei 2022 om 15:27

gomes1psv: Dat he achter een zinnetje dat doen zo ontzettend veel Nederlanders. Daar hoeft ie zich amper voor te schamen. Het frappante is dat veel Nederlanders denken heel goed Engels te spreken, maar in Engeland denken ze daar toch wel anders over. De meesten hebben gewoon een vet zwaar accent.

23 mei 2022 om 15:36

Wat is het Jiskefet-gehalte eigenlijk? Ik vond Ten Hag wel okay overkomen eerlijk gezegd.

23 mei 2022 om 15:40

Het is zeker amusant en je hebt gewoon gelijk dat je in dat geval een makkelijker slachtoffer bent, maar de tijd zal het leren. Als hij successen behaalt (zal zwaar worden gezien de concurrentie), dan neemt men dit voor lief.
Zakt hij door het ijs, dan wordt je op alles gepakt.
Maar dat he...he afleren gaat niet lukken. Dat is toch wel een onbeheersbaar tikje ben ik bang.

23 mei 2022 om 15:45

@RM: Jiskefet kon altijd een bepaald ongemak verkrijgen bij de kijker, door het absurdisme dat ze in de sketches legden. Dat heb ik bij Ten Hag ook altijd, waarbij het ongemak dat me bekruipt des te groter is omdat ik weet dat het niet gespeeld is. Niet dat die man daar iets aan kan doen, maar ik krijg er wel de kriebels van. Bij Fred Rutten had ik vaak hetzelfde, zij het dat ik die wel een aimabele vent vind.

23 mei 2022 om 15:47

@desteek77: dat laatste klopt, maar het is wel bijzonder dat dat echt een ding van de laatste jaren is geworden. Op de radio hoor je het ook voortdurend. 'blablabla... he?... blablabla... he?...' alsof ze al verwachten dat je weet wat er gaat komen.' Heel Nederlands dingetje ook, in het Engels klinkt het nog absurder.

23 mei 2022 om 16:01

Ah ik snap het, bedankt voor de uitleg @gomes, ik had geen idee wat dat was. Maar idd een beetje ongemakkelijk, hoewel de meesten in Engeland toch redelijk positief waren, dat geforceerde hoort ook een beetje bij de beste man.

23 mei 2022 om 16:40

Dat hè gaat op den duur inderdaad echt op je zenuwen werken. Dat het van de laatste jaren is betwijfel ik; ik hoor het namelijk vooral bij ouderen (60+).

23 mei 2022 om 17:04

Wanneer kunnen wij een interview in het Engels van jouw verwachten? Zet hem maar op Youtube, dan kijken wij met een bak chips wel hoe jij het er van afbrengt.

23 mei 2022 om 17:13

@nick

Over de hele wereld vindt men over het algemeen dat Nederlanders zich meer dan behoorlijk kunnen uitdrukken in het Engels. Natuurlijk hebben de meesten van ons een dik accent. Ik ook en ik spreek het voor m'n werk al jaren dagelijks. Echt niemand in Engeland die zich daar aan stoort hoor. We krijgen juist respect dat onze woordenschat in ieder geval groot genoeg is om je fatsoenlijk uit te drukken.

23 mei 2022 om 17:50

Dat 'he' neem ik aan dat het een stopwoordje is van Ten Hag. Eigenlijk nooit aan gestoord als ik hem hoor praten.

Wat betekent dat eigenlijk? Is dat een woord om meer kracht te geven aan het einde van de zin? Of iemand attenderen? Ben benieuwd.

23 mei 2022 om 17:52

@bizz

Ik heb ook gewoon een duidelijk NL accent, maar toen ik op vakantie in Griekenland een scooter huurde bij een Britse dame, zei ze dat mijn Engels beter was dan dat van de meeste Britten En ook hier op dit forum zie je veel mensen die ontzettend veel fouten in hun Nederlands maken. We kunnen ons er maar beter niet druk om maken en blij zijn dat we met elkaar kunnen communiceren.

23 mei 2022 om 18:13

“Give the cup to them today” was ook Jiskefet.

On: we oordelen altijd zo graag en maken zo graag iemand belachelijk. Ik kan het gehinnik van Gijp vanavond nu al bijna horen….

23 mei 2022 om 19:35

Als het nou alleen “Give the cup to them today” zou zijn geweest kan ik ermee leven, maar het was meer : “Give..... giv zhe....cup, give the cup...... give the cup to them today”

Als je al meer dan 10 seconden nodig hebt om zo’n simpel kort zinnetje eruit te slingeren, dan is dat best wel beschamend als trainer van een van de grootste clubs van het land.

23 mei 2022 om 15:33

Vind t niet zo interessant. Wat wel interessant en schrikbarend is, is dat de beste man nog steeds niet door heeft dat die 2e plek van vorig jaar niets te maken had met de kwaliteiten van United. Maar door de erbarmelijke prestaties van alle clubs om hun heen. Zou t knap vinden als hij iets klaar speelt daar, maar ik zou er nog geen stuiver om verwedden.

23 mei 2022 om 15:45

Jij wil dat hij zegt dat die tweede plek vooral kwam door falende concurrenten? Dat lijkt jou een goede opmerking op je eerste persconferentie?

23 mei 2022 om 16:07

Lol heb je gezien wat hij gezegd heeft. Ik zeg dat trouwens helemaal niet, je kan het los daarvan ook gewoon op een andere manier zeggen (dat heet goede communicatie skills). Maar op deze manier dit te zeggen geeft het beeld dat hij de situatie niet goed inschat en United onvoldoende heeft gevolgd. Sterker t wordt nu al op
die manier opgepakt hier en daar. Niet handig.

23 mei 2022 om 17:06

Wat moet hij dan? Die man is nog niet eens officieel in dienst. Hij kan moeilijk zeggen dat ze er stuk voor stuk geen reet van kunnen...

23 mei 2022 om 17:15

Ravel, je hetb het over Ten Hag en wilt tegelijkertijd dat hij iets verwoord op een manier met "goeie communicatie skills".

Heb je die man de afgelopen jaren wel eens horen praten???
Die skills heeft hij nou eenmaal niet. Overduidelijk heeft hij wel andere kwaliteiten waar hij het van moet hebben.

23 mei 2022 om 18:35

Das waar Bizzlad vond zn interview overigens niet heel slecht. De meeste feedback die ik erover zie is ook redelijk positief trouwens.

23 mei 2022 om 18:36

@Booya hij hoeft t niet te zeggen heh wordt m niet eens gevraagd.

23 mei 2022 om 16:49

Op het United forum (Red Cafe) zijn ze louter positief over zijn presentatie. Zowel inhoudelijk als zijn "voorkomen".

Achja, dit is natuurlijk de standaard prietpraat van een nieuwe trainer.
Uiteindelijk gaat het om de prestaties en ik heb er vertrouwen in. In ten Hag schuilt gewoon een toptrainer met kijk op het spelletje.
De beslissingen die ten Hag vaak maakt op tactisch gebied sluiten echt aan bij de keuzes die ik zou maken.
Mijn voorspelling is dat United eindigt in de top 3 volgende jaar en de FA Cup wint. Noteer het gerust!

23 mei 2022 om 14:42

Haha als de keuze's van Ten Hag aansluiten bij de keuze's van Prem dan moet het wel goed komen!

On: Prima interview, kwam ook goed op me over. Je kan zien dat hij de nodige uurtjes in z'n taalcursus heeft gestopt. Ben erg benieuwd hoe hij het gaat doen!

23 mei 2022 om 14:44

@1afcajax1.
Misschien een beetje arrogant getypt zo bedoelde ik het niet.
Ik bedoelde meer te zeggen dat hij echt hele duidelijke en logische beslissingen neemt die doorgaans goed uit pakken.
Daarom kan ik zijn stijl waarderen.

23 mei 2022 om 14:45

Wellicht schuilt er ook wel een toptrainer in jou Prem😉. Cursusje TC1(na 2 en 3 uiteraard) is zo gedaan.

Verder helemaal eens. Ten Hag heeft het tactisch gezien vaak op orde. Het enige minpuntje is zijn "presentatie" an sich, maar als hij resultaten boekt zullen de Engelsen dat snel omarmen denk ik. Leuk om weer een Nederlandse trainer aan de slag te zien in Engeland ook!

23 mei 2022 om 15:00

Je begint bij 3 he. Dan 2, 1 en dan Coach Betaald Voetbal.

23 mei 2022 om 15:13

Wie weet Gluubster, helaas heb ik geen achtergrond als prof of het netwerk in de branche.
Dit is wel heel belangrijk.

23 mei 2022 om 14:50

Slechter dan Rangnick kan hij het niet doen iig

23 mei 2022 om 14:53

Gedurfde uitspraak.

23 mei 2022 om 14:58

Bijzonder gevaarlijke uitspraak in het geval van United. Maar als hij de tijd krijgt verwacht ik toch dat Ten Hag idd weer een stabiele titelkandidaat van United kan maken.

23 mei 2022 om 15:05

Rangnick geeft liever Ronaldo de schuld van wanprestatie van hem, zonder Ronaldo en De Gea stonden ze dertiende. geen druk zet Ronaldo, zegt Rangnick? Ik heb Ronaldo nooit van mijn leven zoveel druk zien zetten en zoveel zien verdedigen als in zijn hele carriã£â£ã¢â¨re.

het boterde niet tussen die Duitser en Ronaldo precies wat mijn gevoel was de afgelopen half jaar. je hoort hem niet over Fernandes die rent nooit wandelt sjokt geen druk hoor je hem niet over.

23 mei 2022 om 15:25

Dat is niet waar. Rangnick geeft Ronaldo helemaal niet de schuld van zijn wanprestatie. In het pressing systeem van Rangnick verwacht hij van iedereen evenveel inzet en evenveel druk op de bal. Ronaldo staat vaak voorin en geeft minder druk op de bal dan bijvoorbeeld een Cavani of Rashford.

Maar Rangnick heeft nooit gezegd dat zijn wanprestatie de schuld is van Ronaldo, dat zuig jij gewoon even uit je duim Aqua1. Maar dat is ook lastig voor iemand zoals jij die een obsessie voor Ronaldo heeft.

23 mei 2022 om 16:20

effe opzoeken wat het woord obsessie betekend. Hij heeft gewoon gepresteerd en zetten als gek druk verdedigde mee, wat die Duitser zegt klopt gewoon niet. Fernandes is dit wel van toepassing die doet geen ruk op het veld.

23 mei 2022 om 18:27

Waarom uberhaupt benoemen dat Ronaldo geen druk zet terwijl hij al 37 jaar is? Dan probeer je als coach dus je eigen wanprestatie goed te praten over de rug van Ronaldo. Ronaldo is een van de beste voetballers allertijden. Wat heeft Rangnick betekend in het internationale topvoetbal?

23 mei 2022 om 21:01

Rangnick heeft gepresteerd een nieuwe opvatting van voetbal te bedenken en te leren aan de huidige generatie toptrainers uit Duitsland zoals Nagelsmann, Tuchel en Klopp.

Dat is de verwachting die Rangnick heeft. Ronaldo is inderdaad al 37, maar ik vind dat hij ondanks zijn leeftijd nog topfit is. Dus dan moet het geen probleem zijn.

23 mei 2022 om 22:16

Als Ronaldo nog zo topfit is, waarom moest er dan met regelmaat met hem gerouleerd worden? Hoe fit je ook bent, op je 37e hersteld je lichaam gewoon minder snel. Zeker na een aantal wedstrijd in een fysiek zware competitie als de PL

23 mei 2022 om 23:11

Topfit voor zijn leeftijd Japie. Niet topfit voor een jong talent van 18.

Rangnick verwacht drukzettende spelers. Omdat Ronaldo niet die volle 90 minuten die druk kan zetten, rouleert ie met hem. Dat is toch niet zo lastig om te begrijpen? En je geeft zelf ook al een beetje antwoord op de vraag.

23 mei 2022 om 16:55

United is even andere koek dan Ajax vriend. Top 3 halen is een wereldprestatie momenteel met United gezien het materiaal gewoon waardeloos is. Daarbij moet je top 3 eindigen onder liverpool en city en dan Chelsea met de nieuwe eigenaren en een Tottenham met Conte. Nee ik denk dat Ten Hag de zoveelste prooi van de media gaat worden volgend seizoen en buiten het bootje gaat vallen qua top 4 maar wel de tijd krijgt voor het seizoen erna.

Amai amai , Ten Hag wil de top aanvallen!

Ambitieus en zaken die je als fan natuurlijk wil horen, maar of het waar te maken is is een ander verhaal. Wel ben ik eens met United om Ten Hag daar te zetten, zijn visie en ideologie passen bij een club als United.

23 mei 2022 om 14:48

Met deze spelers is dat iig niet waar te maken, dus ik mag hopen voor hem dat er nog een hoop bijkomen.

23 mei 2022 om 14:53

@hendrik123

Mc Tominay, Fred, Maguire, Jones , Matic, Wan Bissaka zijn allemaal pure middelmaat. Als je die al weet te slijten heb je al een potje waar je mee kan werken aangevuld door het potje dat ETH krijgt.

23 mei 2022 om 15:18

Eens, buiten mcTominay. Zet hem in een draaiend elftal zonder vedettes die niet presteren (LEES: Pogba) en hij is bruikbaar.

Denk dat hij ook een ten hag voetballer is.

23 mei 2022 om 16:12

En Fred zou ik ook nog een kans geven. Die begon slecht aan het seizoen, maar is er sinds een paar maanden sterk uitgekomen. Voetbalde opeens echt “brazilliaans”

23 mei 2022 om 17:39

Nouja, bij Ajax had hij bijna de Champions league finale gehaald met (europese) middelmaat als Vd Beek, Schone, Veltman, Neres etc etc.

23 mei 2022 om 17:43

Die Fred kan er werkelijk niks van

23 mei 2022 om 18:30

Ligt er ook aan wat je ervoor terug haalt. Ik hoor allemaal Nederlandse namen genoemd worden die ook amper wat presteren als mogelijke versterkingen

Zolang je bij Liverpool met Mane/salah/taa te maken hebt gaat dat tijdperk nog lang niet eindigen. Zelfde geldt bij Man City met de Bruyne.

23 mei 2022 om 15:22

Jij noemt enkel spelers wat echt niets zegt!

Liverpool is juist enorm kwetsbaar als van dijk, Allison taa of salah wegvalt.

Gisteren was het ultieme verschil zichtbaar tussen de bank van City en Liverpool en dus waarom city kampioen is.

City brengt Gündogan en zinchenko en Liverpool start zonder salah…

23 mei 2022 om 15:56

Als Virgil er niet is, zie je het verschil echt heel goed in de verdediging. Gisteren moest nota bene Konaté de lijnen uitzetten achterin, eigenlijk mogen TAA en Robertson toch wel wat meer een leidende rol gaan nemen in het neerzetten van de verdediging.

Die bank van City was ook gisteren inderdaad weer niet normaal, zat gewoon 300 miljoen aan transferwaarde op.

23 mei 2022 om 16:18

Liverpool heeft inderdaad op de bank niet veel soeps zitten, maar het is wel buitengewoon hoe weinig de basiself geblesseerd is en hoe weinig Klopp rouleert - als je op Whoscored kijkt naar de stats van dit seizoen, zie je dat City 16 spelers heeft met meer dan 1000 minuten, Chelsea en United hebben er 18, en Liverpool heeft er maar 12.

23 mei 2022 om 16:26

Als Allison er niet is, dan zie je Liverpool 7 goals slikken tegen schijt teams en kansloos de UCL uitgaan tegen een matig Atletico destijds. Allison is by far de meest cruciale man achterin. Niet voor niets dat veel fans hem top 3 POTY achten samen met Trent en Salah.

Zolang dit Liverpool intact blijft, gaat United niet boven ze komen te staan, dat klopt. City zonder de Bruyne is overigens nog steeds beestachtig goed, zie vorig seizoen vanaf Januari.

Ik ben zo benieuwd hoe Ten Hag het gaat doen. Als hij dit project succesvol weet te doorstaan zal hij in het rijtje Klopp, Ancelotti en Guardiola genoemd worden. Om hier succesvol te worden zou je de plek van Chelsea moeten overnemen als 3e plek in de Premier League , structureel kwartfinale CL halen en jaarlijks een League/fa Cup winnen. Op zich is dat best mogelijk met 4 tot 5 serieuze kwaliteitsimpulsen. Er moet een linkercentrale verdediger bij aangezien Ten Hag het liefst met een rechts-en linkspoot centraal speelt. Rechts heb je met Varane en Maguire al 2 opties. Daarnaast zou een goede linksback nodig zijn, aangezien Shaw blessuregevoelig is. Op het middenveld moeten er 2 centrale middenvelders bij en voorin een spits, die alvast 1 seizoen kan wennen aan de zijde van CR7. Hiervoor zou ik de volgende spelers halen:

Pau Torres, Fabian Ruiz. Tchouameni, Sosa en Nunez. Deze spelers kosten bij elkaar wel een kleine 250 tot 300 miljoen. Ik ben bang dat Ten Hag dit bedrag niet komende zomer in 1 keer mag uitgeven. Dus we zullen pas in seizoen 2023/2024 Ten Hag serieus mogen beoordelen.

De Gea, Dalot, Varane, Pau Torres, Sosa, Tchouameni, Fabian Ruiz, Fernandes, Sancho, Nunez, Rashford. Met dit elftal kan je wel aantreden zonder je ervoor te schamen!

23 mei 2022 om 14:50

Als Ten Hag echt succesvol wilt worden bij united zul je terug moeten komen bij de top. Dus top 3 is echt niet voldoende. Iedereen snapt dat het niet meteen gebeurt maar als hij de tijd krijgt is dat wel nodig om het succesvol te noemen.

23 mei 2022 om 14:52

Het wordt een lastig verhaal. Je ziet het nu ook bij Arsenal hoelang zijn die niet al bezig om terug bij de top te komen met verschillende trainers (emery, Arteta).

23 mei 2022 om 14:57

ManU is in alles een veel grotere club dan Arsenal met, nog steeds, een veel grotere aantrekkingskracht voor spelers, supporters en sponsoren. Dus die vergelijking gaat mank. United kan (en gaat) met een goeie trainer als ten Hag en een paar gerichte aankopen gewoon binnen twee seizoenen meedoen om het kampioenschap

23 mei 2022 om 15:11

Ik denk niet dat ze binnen 2 seizoenen 25 punten goed maken op City (kijkend naar de eindranglijst van de PL). Het gat lijkt misschien niet zo groot, maar is echt enorm met City en Liverpool.

23 mei 2022 om 14:52

@bundy

Er zijn zeker kwaliteitsimpulsen nodig, maar ik denk dat het nog belangrijker is dat hij de aanwezige goede spelers weer aan de praat krijgt. Met sommigen red je het gewoon niet, maar een Bruno F. bijvoorbeeld, als je die goed krijgt, dan scheelt dat al een hoop. En zo zijn er nog meer.

Nou Pep en Klopp zullen wel zitten te zweten op dit moment. Al geven ze deze zomer 500 miljoen uit gaan ze nog niet in de buurt komen.

Het gaat een lange, lange weg worden voor Ten Hag bij United voor hij zich kan meten met de grote mannen uit de competitie. Het team is matig, de aankopen zijn niet best en op Bruno Fernandes na loopt er in dit team helemaal niemand rond die het spelletje op een manier kan spelen zoals Ten Hag dat het liefst doet.

Dan ga ik er voor het gemak maar even van uit dat hij niet op elke mogelijke manier tegengewerkt gaat worden door de compleet incompetente clubleiding, scouting en TD, dat de "legends" in de media het engelengeduld hadden dat ze ook voor hun maatje Ollie hadden en dat de Britse pers hem ook de kans geeft om iets te bouwen..

‘Je ziet aan hem dat hij het goed wil doen’.. Ik heb zelden een nieuwe trainer ergens zien beginnen met het idee er eens lekker een puinzooi van te gaan maken. Sterker nog, ik zie mensen dat over het algemeen zelden doen..Zelfs de meest ongelikte beren doen dingen nog vanuit het idee dat ze het goed doen. De uitwerkingen daargelaten uiteraard..

23 mei 2022 om 15:01

Zelden?! Dan ben ik wel benieuwd wie je wel hebt gezien die dat in gedachte had

23 mei 2022 om 15:11

Ik vond japie bij Feyenoord een bijzonder slechte keuze.

23 mei 2022 om 15:48

Nou, ik denk dat Schmidt de goede bedoelingen had, maar de onbegrijpelijke wissel tactieken leken mij toch een aardige puinzooi ;-)

Ik denk dat Ten Hag het gewoon goed gaat doen daar. Ik weet wat voor ongeloofelijke puinhoop het is achter de schermen en op het veld bij United, maar het lijkt alsof ze een nieuwe weg hebben ingeslagen. Het vertrek van Matt Judge is daar duidelijk een teken van.

Ik heb het interview gezien en sorry hoor....maar van iemand op dat niveau mag je toch wel beter engels verwachten. Wat een drama.
Ze klup, ze skwat.....enz.
Hij noemt zijn trainerschap een "project".....ik vraag me af hoe dat gaat vallen in de UK.

23 mei 2022 om 15:20

Dat woord project gebruiken veel mensen in de voetballerij. Terwijl het voetbal bij uitstek een doorlopende zaak is, er volgt immers altijd weer een volgend seizoen etc. En je weet ook niet vantevoren hoe lang je blijft. Maar goed, is het echt belangrijk? Denk het niet.

23 mei 2022 om 15:25

Hij begon ook lekker. “Dit is my home”. Kan best door de spanning komen maar de persconferentie was nie heel best.

23 mei 2022 om 17:54

Lekker belangrijk man. Heb je Alvarez of Martinez na een paar jaar Nederland al eens wat in het Nederlands horen zeggen? Ten Hag kan daar direct aan de slag. Daar gaat het om. Niet om vloeiende volzinnen.

23 mei 2022 om 18:03

Goed. Commentaren van ManU watchers vroegen zich zelfs af en waarom er ondertiteling was (!) Prima te volgen zeiden ze

Hij zit daar niet om zijn engels beoordeeld te worden. Hij moet United weer een topclub maken, presteren en prijzen pakken. Het liefst met aantrekkelijk voetbal. Het zal geen makkelijke klis worden en eerlijk gezegd weet ik niet of hem dat gaat lukken. Bij Ajax haperde het ook af en toe.. Good luck MisterTen Hag.

De gemiddelde reactie hier is ook grammaticaal gezien verre van goed. En ga er zelf maar eens zitten in een zaal en je dan uitdrukken in een andere taal. Ten Hag zal het vast redden, qua taal, want hoe communiceerde hij dan bij Ajax met de buitenlandse spelers? Hopen is dat hij het sportief gaat redden, dan is de rest bijzaak.

Als je Engelse reacties lees op forum en YouTube dan zijn die allemaal positief. Ze vinden hem goed en overtuigend overkomen. Heb geen enkele reacties gelezen over zijn Engels. Dat laat zien dat wij Nederlands om alles wel iets te zeuren hebben. Ze hebben vertrouwen in hem omdat hij trainer wordt van man u en niet alleen het 1e elftal.

De fans op social media zijn in overgrote meerderheid erg enthousiast, dat is een goed begin. United heeft dit jaar het minste aantal punten sinds het begin van de Premier League behaald dus veel slechter kan het eigenlijk niet. Ideaal moment om in te stappen. Er is geld en er is gelukkig ook Europees voetbal, de Europa League maar toch.. Heel sterk dat hij al zo vroeg is begonnen, daarmee scoor je al heel veel punten bij de achterban.

wat klagen we nou weer ? het feit dat hij al behoorlijk engels kan , ik hoor niemand over schmidt en wormuth enz die na een paar jaar gebrekkig engels en ook geen taal bemachtigen waar zij werkzaam zijn maar als ETH op dag één gelijk al beoordeeld wordt op zijn steenkolen engels ............pfff moe wordt ik van die lui

23 mei 2022 om 16:04

Erge is dat het vooral nederlanders zijn die er over beginnen he. Ik lees overal op internet helemaal niks over zn engels vanuit Engelse supporters. Die waren zo blij als een kind met wat hij allemaal zei op die persconferentie.

Zou toch fantastisch zijn om United terug bij de top te zien. Net als Milan. Prachtige CL avonden mee beleeft, dus hopelijk kunnen zij definitief aansluiten. Gun het Ten Hag ook wel, maar er is enorm veel opruimwerk.

Prima pers moment dacht ik zo. Kon de vragen redelijk snel beantwoorden, en goed om te zien dat hij dat "he" achter elke zin, en al die gebaren met zijn rechter arm gewoon blijft voortzetten..

Erik, het gaat je goed daar in Manchester!

Dit is gewoon weer typisch Nederlandse gezeik als ik de reacties hier lees. Op twitter, reddit en overige fans sites, wordt er met veel enthousiasme gereageerd op zijn optreden tijdens de persconferentie.

Kom maar op met de aankopen. Een Rice / Phillips, De Ligt / Timber, Frenkie / Bellingham, Anthony / Gakpo en misschien een Ramselaar van Utrecht voor de breedte.

23 mei 2022 om 17:41

Ze beginnen al te zweten bij City en Liverpool met deze namen

23 mei 2022 om 17:56

Wellicht bij Chelsea, Tottenham en Arsenal. Om met City en Liverpool te kunnen concurreren moet je een De Bruyne, Haaland, Salah, Trent halen.

Het kan misschien aan mij liggen, maar ik ben in het hele verhaal nog steeds op zoek naar die zogenaamde "serieuze waarschuwing" waarmee je in het kopje gelokt wordt. Iemand een idee?

Erik.. als je dit leest he...

koop die Rafael Leao nou eens heel snel. wat een geweldige speler is dat.
een speler die t echt goed zal doen is naar mijn mening Ward-prowse, hiermee haal je een dode momenten specialist binnen, en ook nog eens een degelijke tot goede middenvelder, het draait natuurlijk niet alleen maar om supersterren, maaar ook om dieners en werkers. moet je nog een tip Erik ?? Laat timber nou nog even bij Ajax zitten, en ga voor een zekerheid die er 100% meteen staat. misschien een gevoelige transfer MAAR Nathan Ake. en aangezien ik de bank van united eigenlijk ook zwakjes vind, Turnbull (middenvelder, Celtic). Matty Cash (rechtsback, A.villa) spitsie erbij ?? Richarlison (everton, spitta)

Erik Ten Hag, je gaat dit fixen bro !!

Ik vond Ten Hag zijn Nederlandse taalbeheersing en vloeiendheid van spreken in het begin bij Ajax erg ongemakkelijk om aan te horen, voor iemand op zo'n positie waar je het boegbeeld bent van een grote club. Blijkbaar deed hij zijn werk goed en daar gaat het om.
Overigens heeft hij zich in de afgelopen jaren verbeterd op dat gebied en dat is alleen maar fijn.

Hopelijk gaat hij ook wat energie steken in zijn Engels, met name zijn woordenschat, dat luisterd gewoon wat fijner.
Maar het allerbelangrijkste is dat hij controle over het team en de staf krijgt en het voetbal 3 klassen beter wordt.

Vergeleken met veel andere buitenlandse trainers in de PL doet hij het al veel beter met zijn Engels. De goeden als bijvoorbeeld Klopp en Guardiola niet te na gesproken, die zeer aanvaardbaar tot goed Engels spreken.

De laatste 5 trainers zeiden woorden met gelijke strekking..
Ik hoop oprecht dat het een succes wordt, maar dit is United, geen resultaten is heel gauw verandering.

Ik heb inmiddels wat beelden gezien bij ESPN van de persconferentie en ik vind dat Ten Hag het prima deed.

Niet zo goed als een perfect Engels sprekende Engelsman, maar beter dan menig Engelsman en veel beter dan de meeste buitenlandse trainers.

Goede woordkeuze, rust, overtuiging, openheid voorzover mogelijk.

Prima voor een eerste persconferentie voor een non-native speaker van een topclub.

Het Engels van Ten Hag was in zijn eerste persconferentie al beter dan dat van Van Gaal en Koeman samen. Dat er hier, met name in de Randstad, nogal lacherig gedaan wordt over zijn oostelijke accent ligt echt aan de Nederlanders. Ten Hag spreekt ook goed Duits en in zijn Engels hoor je zijn accent terug. So what? Uiteindelijk gaat het erom dat hij zich goed verstaanbaar en niet belachelijk maakt.

Kom op, zeg. Ten Hag spreekt in deze filmpje echt héél slecht Engels. Of dat belangrijk is? Dat is iets anders.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

53 fans
Coach, 52 jaar
SeizoenClub
2018-2022 Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Schreuder oogst lof: 'Hij is meer aanwezig op de training dan Ten Hag’

Youri Regeer is goed te spreken over zijn nieuwe trainer Alfred Schreuder. De middenvelder annex rechtsback werkte tijdens het trainingskamp van Ajax in de Lutte voor het eerst met Schreuder samen...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren