Feyenoord gaat alles in het werk stellen om Danilo te halen

Woensdag, 11 mei 2022 om 08:26Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 10:28

Er is Feyenoord veel aan gelegen om na de zomer de beschikking te hebben over Danilo. De spits loopt over enkele weken uit zijn contract bij Ajax en kan transfervrij de overstap maken naar de aartsrivaal. Volgens De Telegraaf gaat Feyenoord 'alles in het werk stellen' om Danilo binnen te halen. Welke eventuele gevolgen dit heeft voor Cyriel Dessers is niet bekend. De Rotterdammers hebben een optie tot koop op de huurling van KRC Genk van vier miljoen euro.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is Danilo de spits die past bij Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

104 reacties (laatste reactie door beebo)

Ik lees ook net dat ze ook voor Dessers gaan dus de spitspositie is voor volgend jaar ingevuld met Danilo en Dessers. Danilo had gisteren ook een geheimzinnige tweet die die later aanpaste. De transfer alsDie komt zal wel na de comp bekend worden gemaaktDit betekend dat linssen of weg gaat of geeoon weer voor de zijkant erbij komt alsExtra optie.

11 mei 2022 om 08:37

Linssen gaat naar Japan naar alle waarschijnlijkheid.

11 mei 2022 om 08:44

Nou dan gaat Feyenoord met Danilo echt 2 stappen achteruit! Van een jager en loper,trekker naar een dromer apathische spits die best kan voetballen maar wanneer het ff niet meezit zijn hoofdje laat hangen.
Dit is natuurlijk een probeersel en wanneer het niet lukt probeer je hem te verkopen voor 2 miljoen dus zakelijk slim

11 mei 2022 om 09:17

Je gaat er echt niet zo drastisch op achteruit. Linssen pastte enorm goed bij Feyenoord. Maar met Danilo breng je een echte counterspits en dus weer een hele andere smaak naast Dessers komend seizoen. Na 80 minuten tegen Marseille zou ik denk ik liever Danilo brengen en met lange ballen inzetten op snelheid dan een echte jager,loper,trekker. Als je voorstaat als Feyenoord zijnde zijn er altijd genoeg lopers in het rotterdamse elftal

11 mei 2022 om 09:38

Heel ander type dan Linssen. Heeft echt wel zijn kwaliteiten, maar ik zie hem als invaller. Wel jammer van Linssen, heb altijd een zwak voor die man.

11 mei 2022 om 10:27

Hoogdrukzetten

"nou dan gaat Feyenoord met Danilo echt 2 stappen achteruit! Van een jager en loper,trekker naar een dromer apathische spits die best kan voetballen maar wanneer het ff niet meezit zijn hoofdje laat hangen."

Hangt er vanaf. Je kan met Danilo anders spelen.

En daarnaast kan Feyenoord goede zaken door. Voor 4 miljoen hebben zij Dessers en Danilo. Hebben jullie 2 verschillende soorten spitsen en laatste kan ook op de flanken indien nodig.

Verkopen Linssen en Bozenik. Als je daar gezamelijk 4/5 miljoen voor krijgt, kan Feyenoord met dat geld ook andere versterkingen halen. Bijv back-up rechtsbuiten.

11 mei 2022 om 11:58

Ik denk dat hij Bozenik als derde spits houdt om als een soort pinchhitter te gebruiken. Voetballen gaat hem niet zo goed af, maar is hij vaak dreigend en een rommelaar. voor de slotfase nog wel nuttig. Bannis nog een jaar verhuren.

11 mei 2022 om 12:16

Danilo heeft veel meer potentie dan Linssen. Zoals je zegt, Linssen is een harde werker maar voor de rest heeft hij helemaal niks wat speciaal is. Danilo heeft nog genoeg potentie om door te groeien naar een hele goede eredivisie spits en hij is gratis. Je zult altijd restwaarde hebben ook al mislukt hij zoals je zegt..

11 mei 2022 om 14:33

Nou, dat Linssen geen absolute top is, is duidelijk. Is Danilo ook niet. Linssen is wel iemand die gif brengt in de ploeg en kan koppen. Dat gaat Danilo niet doen.

11 mei 2022 om 08:44

Linssen gaat ergens cashen. Japan geloof ik. Als ik hem was zou ik even polsen in de mls. Past hij perfect denk ik.

11 mei 2022 om 08:48

Ik denk ook dat we dergelijke transfers meer in het licht van de kunde van Arne Slot moeten zien. Die lijkt verdomd goed te weten wat zijn team nodig heeft. Een Advocaat en Pot riepen ogenschijnlijk alleen dat ze betere voetballers nodig hadden, om er vervolgens niets mee te doen. Een Kokcu en Sinisterra worden nu bijvoorbeeld volledig in hun kracht gebruikt. Als Slot denkt dat Danilo wat toe kan voegen aan dit Feyenoord denk ik dat we hem het voordeel van de twijfel moeten geven.
Als we daarnaast in staat zijn Dessers aan te trekken, een ander type dat oorlog kan maken dan denk ik dat de spitspositie sterk is ingevuld, met de kanttekening dat het ook nog maar de vraag is of Dessers wil blijven en of hij zich volgend jaar ook op kan laden om (af en toe) 2e viool te spelen.

11 mei 2022 om 09:42

@Ijsmuts Die kregen ook wel echt zaadaankopen. Het eerste jaar van Arnesen was echt slecht qua aankopen. Gelukkig heeft hij zich daarna geweldig herpakt

11 mei 2022 om 10:06

@japie: de aankopen waren niet best, dat klopt, maar je kunt je ook serieus afvragen of Advocaat met goede aankopen er meer uit had gehaald. Daarom geef ik ook aan dat bestaand materiaal nu onder Slot opeens wel lijkt te renderen.

11 mei 2022 om 10:22

Japie Krekel dat was ook wel met de oude scouting. Die is vervangen en tot nu toe doet de nieuwe scouting het vrij goed.

11 mei 2022 om 12:37

Daarnaast je kan ze wel scouten en willen, maar de speler moet ook nog willen. Je hoort bij aursnes, trauner en til allemaal dat slot een groot aandeel had in hun komst. Allemaal zeggen zijn duidelijkheid een belangrijke reden was en dat ze bij oude bekenden van slot gevraagd hadden hoe hij was en ze waren allemaal enthousiast over hem. De meeste hadden zat aanbiedingen liggen maar kozen voor feyenoord, dan was vorig jaar ook wel anders denk ik.

11 mei 2022 om 08:58

Bozenik komt ook nog terug. Zouden ze die kunnen verkopen? Hoe doet hij het bij zijn huurclub?

11 mei 2022 om 09:06

Speelt niks klaar. Feyenoord zou hem nog aan een club als De Graafschap kunnen verhuren, anders moeten ze het verlies maar nemen en hem verkopen.

11 mei 2022 om 13:00

Nu is dit wel een dingetje: Danilo is natuurlijk transfervrij en dat maakt hem interessant, maar je kunt je afvragen of hij echt goed genoeg is. Hij heeft een klein halfjaartje gepresteerd bij FC Twente en ervoor en erna eigenlijk niets relevants laten zien. Hij kan ook maar op 1 specifieke manier renderen en dat maakt hem eigenlijk een one-trick-pony. Maar goed, Feyenoord krijgt vergeten spitsen wel vaker aan het draaien, dus in dat opzicht wil ik niet te vroeg oordelen.Zou toch mooi zijn als we van al die gevoeligheden af zouden zijn. Danilo gaat weg bij Ajax omdat Ajax hem niet langer wil. Ajax heeft zelf het geld laten liggen door dit niet vorig seizoen goed te regelen. Dan is die jongen vrij om te gaan en te staan waar hij wil. Als Feyenoord in hem wel de nummer 1 spits ziet, prima. Gewoon doen dan en verder niet zeuren.

11 mei 2022 om 12:19

Ajax wilde hem afgelopen zomer volgens mij niet verkopen omdat ze anders niemand achter Haller hadden. Uiteindelijk kwam Brobbey in de winter. Ajax heeft ook nog in januari geprobeerd zijn contract te verlengen om nog wat te vangen maar Danilo heeft dat geweigerd. Dus Ajax heeft hooguit een klein bedrag laten liggen.

11 mei 2022 om 09:01

Het is natuurlijk wel een wereld van verschil of je een bankzitter haalt die niet binnen de plannen voorkomt of een onbetwiste basisspeler.

Ook al zou Feyenoord een Timber en Tadic halen en Ajax Slot. Het zou gewoon moeten kunnen, maar zo werkt het niet voor de extreme fanatieke supporters.

11 mei 2022 om 09:27

Niet wilt? Ajax wou zijn contract verlengen maar Danilo wou het niet

11 mei 2022 om 11:59

Er is helemaal niemand die hier over zeurt. Denk dat iedereen die jongen speeltijd gunt, waar dan ook

11 mei 2022 om 14:26

Slot beloofd niemand een basisplaats, maar als die jongen het vertrouwen heeft dat hij Dessers (als hij blijft) uit de basis kan spelen dan is dat een goede keuze voor hem

Transfervrij, gokje waard maar hoopte juist dat Feyenoord dit soort spelers niet meer ging halen. Zo'n Walemark vond ik creatief. Ondanks dat Danilo echt wel van toegevoegde waarde kan zijn heb ik zo mijn twijfels... Was gewoon niet goed genoeg voor Ajax, moet Feyenoord dat dan nog willen?

11 mei 2022 om 08:40

Ligt wel wat genuanceerder denk ik. Bij Ajax heeft hij amper een kans gehad. Wat moet je met 10 minuutjes die je af en toe krijgt zo werkt het gewoon niet. Kijk naar een Memphis die bij Barca dat ook een tijdje had en nu hij wat vertrouwen krijgt weer opbloeit.

11 mei 2022 om 08:43

De reden dat hij nooit een kans heeft gehad, is dat zijn concurrenten een stuk beter zijn. En als Danilo speelde voegde hij weinig toe. Wel een goalgetter. Maar erg afhankelijk van ruimte, die er bij Ajax vaak niet is.

11 mei 2022 om 11:05

Pieterpost: Aan de andere kant is hij "al" 23 en voorbij gestreefd door jongere spitsen Traore en Brobbey in zijn Ajax tijd. Heeft in mijn ogen weinig met "kansen" te maken. Elke keer als hij inviel was hij gewoon de minste speler op het veld. Dit seizoen ook 2 of 3 keer in de basis gestart en een uur uit bij psv gespeeld, maar het was echt zwaar ondermaats. Het hele verschil tussen die onnodige gelijkspelen voor de winterstop en al die late nipte overwinningen na de winterstop is Brobbey. Danilo komt gewoon echt tekort. Het feit dat Ten Hag liever Brobbey terug huurt (na vorig seizoen) dan Danilo (contractspeler) wil gebruiken zegt genoeg. Als hij ze er op de training links en rechts zou inknallen dan had hij echt wel vertrouwen in hem gehad. Dit zeg ik niet omdat hij naar feyenoord gaat, want dit roep ik al een tijdje over hem en vergelijkbare wissels zoals Labyad, Klaiber en Ekkenlenkamp.

11 mei 2022 om 13:02

Maar de trainer stelt ook liever z'n beste spelers op. Ajax haalde vorig jaar Haller in de winter op en deze winter kwam Brobbey terug. Er waren dus wel wat zorgen op die positie. Die is bij Ajax gewoon te licht bevonden.

11 mei 2022 om 08:42

Ik weet niet of Feyenoord dat moet willen, maar er is nog steeds een verschil tussen Ajax en Feyenoord. De spelers die Ajax wil zijn nog steeds bijna niet haalbaar voor Feyenoord. Dit soort spelers kunnen je helpen het gat te dichten.

11 mei 2022 om 08:48

@rs84 precies, tuurlijk kan Feyenoord niet de Hallers en Antonys halen maar ik vind dat ze met relatief een laag budget echt een leuk elftal heeft. En daarbij denk ik dat Feyenoord ook de lat hoger moet leggen voor zichzelf, waarom niet meten met Ajax? Vooral met het oog op komend seizoen waarin er bij de top 3 erg veel gaat veranderen

11 mei 2022 om 09:33

Feyenoord kan met moeite 4 miljoen neerleggen voor Dessers maar wel meten met ajax dat 20 miljoen neerlegt voor Haller? Iets zegt mij dat het niet gaat en Feyenoord in een andere vijver moet vissen. Met de juiste trainer kan je er meer uithalen en dichterbij komen maar een Haller is voor Feyenoord onhaalbaar.

11 mei 2022 om 08:44

Ajax wil hem wél verlengen, maar hij wil zelf niet meer. Logisch als er zelfs halfjaarshuurlingen worden gehaald die vóór jou worden opgesteld.

Feyenoord heeft dan met Danilo en Dessers tegen relatief lage kosten 2 opties voorvde spits. Voor Feyenoords budget m.i. een ideaal scenario.

11 mei 2022 om 13:03

Ajax haalt in twee winters twee spitsen. Er waren dus zorgen over een back-up en die krijgen altijd speelminuten. Danilo is duidelijk te licht bevonden. Natuurlijk wil Ajax verlengen, want verhuur zo'n jongen een seizoen en hij levert een aantal miljoentjes op. Ik acht de kans echter klein dat ze nog iets in Danilo zagen.

11 mei 2022 om 09:06

Het probleem is dat Feyenoord niet veel te besteden heeft. Dus dan ga je kijken wat past er in je budget en Danilo past in het plaatje.

Zelf heb ik ook twijfels of dit een goede combinatie is. Andere kant Dessers (nu nog steeds door analisten) en Pelle en etc werden ook belachelijk gemaakt.

Plus Linssen wilt waarschijnlijk naar Japan dus heb je wel iets nodig mocht er niks lukken. Anders moet je het met Bozenik doen.

11 mei 2022 om 13:07

Anderzijds gaat Feyenoord hoe dan ook 1 of meerdere leuke bedragen tegemoet zien. Kokcu, Sinisterra, Senesi en Malacia worden veel genoemd met betrekking tot interesse van andere clubs. Op zich ben ik het met je eens hoor, maar Dessers en Danilo is wel erg mager. Vooral als ze volgend seizoen de Europa League in zouden gaan. Dan kom je toch echt zwaardere tegenstanders tegen dan dit seizoen grotendeels het geval was.

11 mei 2022 om 09:19

Voor Feyenoord dat "best of the rest" is, wel een bruikbare speler natuurlijk die wat toe kan gaan voegen. De supporters verdienen in mijn ogen wel wat meer ambitie. Laat zien dat je jezelf ook tot de top rekent, en ga eens voor iets spectaculairs. Dat was zondag ook het meest schrijnende tegen Psv. Je zit in de race voor champions league voetbal, ga er dan volle bak voor en juich niet zo uitbundig als je het mis loopt en 3e bent geworden.

11 mei 2022 om 12:21

Er zijn zoveel spelers die niet spelen bij Ajax die wel gewoon bij Feyenoord zouden kunnen spelen dus snap je opmerking niet helemaal. Bij Twente heeft Danilo laten zien dat hij goals kan maken in de eredivisie en hij is pas 23 en gratis.

11 mei 2022 om 12:23

@tilburg013 zoals? En zijn deze een kaliber beter dan Danilo?

11 mei 2022 om 12:52

Kudus, Schuurs, Labyad, Ihattaren, Daramy. Ik zeg niet dat ze allemaal basis zouden staan maar zeker wel goede spelers voor Feyenoord..

Danilo is niet goed genoeg om eerste spits van Feyenoord te worden. Omdat ie transfervrij is is het een leuke speler om er bij te hebben maar ik mag toch hopen dat er nog een betere spits gaat komen.

11 mei 2022 om 12:04

Pelle was ook niet goed genoeg

12 mei 2022 om 12:33

Dat kan altijd natuurlijk. Maar eerlijk gezegd zie ik het niet gebeuren

Ik denk zelf dat dit wel een succes gaat worden. Bij Twente echt een goede spits, maar ja als je dan derde viool moet spelen bij Ajax wordt het een ander verhaal. Wie weet had hij er dit seizoen wel 20-25 gemaakt als eerste spits van Ajax als Haller en Brobbey er niet rondliepen.

11 mei 2022 om 08:45

Haller is geslaagd bij Frankfurt, heeft ooit een transfer van vijftig miljoen euro gemaakt en heeft er elf inliggen in de Champions League. Maar zelfs hij staat "slechts" op twintig treffers dit seizoen. Bij Ajax speel je als spits in enorm kleine ruimtes. Dat komt niet alleen doordat tegenstanders zich ingraven, maar ook door de eigen speelstijl. Spitsen hebben het daar erg lastig in. Een Danilo functioneert vooral met ruimte.

11 mei 2022 om 08:58

Als Danilo vooral met ruimte functioneert is een stap naar Feyenoord op dit moment een logische. Bij Feyenoord zal hij die weer meer krijgen, want die hebben niet de reputatie van Ajax met balbezit voetbal. Verder is er nog voldoende ruimte om te ontwikkelen met zijn 23 jaar.

11 mei 2022 om 11:23

Feyenoord heeft juist veel balbezit hoor. Alleen, omdat er zo intensief gejaagd wordt zal je waarschijnlijk iets vaker ruimte in de omschakeling hebben dan bij Ajax.

11 mei 2022 om 08:54

Wanneer Czerny niet geblesseerd geraakt was dan had ie gewoon doorgegaan met scoren en assists geven dat seizoen. Die twee vonden elkaar blindelings. Ik gun hem een succesvolle periode bij een club en onder een trainer die vertrouwen in hem heeft.

11 mei 2022 om 09:02

Had Danilo na een heel sterk begin bij Twente niet ook een mindere periode waarin hij droog stond en daar zelfs reserve werd?
Danilo is een goede goalgetter maar ik vind hem geen mee voetballende spits. Voor Ajax vind ik hem niet geschikt en waar hij naar toe gaat maakt mij niet zo veel uit.
Feijenoord sorteert in ieder geval voor op volgend jaar en dat is prima.
Ik neem aan dat Huntelaar en Hamstra dat ook doen en dat na de competitie daarover meer bekend zal worden. Het zou mij in ieder geval niets verbazen als men weer aan het polsen is bij Suarez.

11 mei 2022 om 10:16

Sorry maar de periode van Danilo bij Twente wil ik toch even nuanceren. In de eerste helft van het seizoen deed hij het erg goed. Maar dat kwam ook door de combinatie met Cerny die op dat moment fantastisch speelde en hem onmisbare kansen voorschotelde. Als dank voor zijn goede prestaties gaf Twente hem een week extra vakantie om bij zijn familie in Brazilie te zijn. Daarna heeft hij geen bal meer geraakt en hobbelde hij ongeinteresseerd over het veld en verloor zelfs zijn basisplaats. De mentaliteit van Danilo is niet echt goed als je het mij vraagt. En je zult de grootste moeite hebben om een Twente fan te vinden die hem terug wil hebben, zelfs niet gratis.

11 mei 2022 om 12:05

En daarom kan je de gok gratis heus wel nemen. Als die jongen wel ineens de mentaliteit kan opbrengen, net zoals een Kokcu bijvoorbeeld, dan kan het ineens heel hard gaan.

11 mei 2022 om 12:24

Ja zo ken ik er ook wel een paar. Goals zijn goals. Haller maakte ook vrijwel alleen maar intikkers in de CL. Hoor ook niemand zeggen dat zijn goals minder waard zijn omdat ze makkelijk waren..

11 mei 2022 om 13:10

Bij FC Twente was hij een klein halfjaartje goed, daarna werkelijk dramatisch. Dat laatste vergeten mensen. Cerny was cruciaal in het functioneren van Danilo. Niet zozeer vanwege de aanvoer, maar Cerny was zo gevaarlijk dat hij telkens drie man bezighield. Daarnaast heeft Danilo een jaar stilgestaan. Ook voetbalt Feyenoord onder Slot weer echt, dus veel ruimte zal hij niet krijgen.

Sta eerlijk gezegd niet te springen dat deze jongen van mijn ene naar mijn andere cluppie gaat. Vind hem ook niet een Feyenoord speler. Te weinig arbeid.

Alles in het werk stellen? Hij is transfervrij dus heel ingewikkeld kan het ook niet zijn toch? Het is wel een aardige spits maar niet iemand die je echt naar een hoger niveau gaat helpen. Mochten Linssen en Dessers beide vertrekken, hebben ze in ieder geval wel vast iemand die de concurrentie aan kan gaan.

11 mei 2022 om 09:08

Ik denk in de trant van: Feyenoord zal niet de enige club zijn met interesse in Danilo. Dus moet er een goed plan en een mooie aanbieding voor hem klaarliggen.

Hoe zo gevoelig? Die jongen loopt uit zijn contract en is vrij om te gaan en staan. Is nooit echt doorgebroken bij Ajax. Is ook niet echt een publieks lieveling of zo. Heeft geen bijzondere bijdrage geleverd aan behaalde successen. Als Ajax hem wilt behouden kunnen ze een nieuw contract aanbieden en zo niet kan hij ergens anders gaan voetballen en dus ook in Rotterdam.

Ik ken niet één Ajacied die er moeite mee heeft dat Danilo naar Feyenoord zou gaan. Ik lees het overal in de media (met name VZ eerlijk gezegd) maar onder de supporters leeft dit totaal niet. Weer een bevestiging dat de media graag spanning creëert om er zelf beter van te worden.

11 mei 2022 om 09:31

Nee het is een beetje stemmingmakerij. Kan zelfs vallen onder provocerend, want je wordt nu uitgelokt om er inderdaad een negatieve mening over te hebben. Terwijl het niemand iets boeit. Ik, als Feyenoordsupporter, zie hem ook niet echt als gevoelige ajacied. Het ligt pas gevoelig als een doorgewinterde basisklant de overstap maakt (zoals Berghuis). Of wanneer de club en speler afspraken hebben gemaakt over een makkelijke exit (zoals Vermeer). Maar deze...? Moet uberhaupt nog zien of het een Rotterdamse smaakmaker gaat worden.

Kijk als Bijlow, Sinistera, Tadic of Gravenbergh. Of zelfs transfervrije basisklanten als Mazraoui de overstap gaan maken. Ja kijk, dat is een ander verhaal. Dan voel jeje wel even genaaid.

11 mei 2022 om 09:33

Er staat in de tekst dat ‘Danilo weet dat het een gevoelige overstap is’ niet dat de media het een gevoelige overstap vinden. En natuurlijk wil de media spanning creëren, en dat komt omdat de media in tijden dat clicks bepalen hoeveel geld je verdient niet anders kunnen. Voetbalzone spant overigens wel de kroon qua sportmedia, daar ben ik het mee eens.

11 mei 2022 om 11:14

@Kwark
Heeft Danilo dit zelf gezegd dan? De media brengt het op deze manier zelf zo naar buiten. Dus dan kun je wle concluderen dat de media het wel weer aan zwengelt. Dan doen ze met alles idd. Zoals je hebt aangegeven.

11 mei 2022 om 12:02

De media is altijd bezig met het vuurtje opstoken tussen Ajax en Feyenoord. Zou prachtig zijn mochten fans dit gaan negeren en geen gehoor meer aan geven. Is dat psychologische spelletje snel afgelopen denk ik.

11 mei 2022 om 10:40

Als Ajax interesse in Diemers zou hebben, zou ik er ook geen probleem van maken.
Zou het echter om Malacia of Sinisterra gaan, ligt het wat anders.

11 mei 2022 om 11:05

Ajax is gek als het geen interesse in Malacia en Slot zou hebben. Wat niet wil zeggen dat ze concreet acties ondernemen, maar voegen beide duidelijk wat toe. Sinisterra ben ik minder van overtuigd ook omdat de concurrentie voor zijn positie wat groter is.

11 mei 2022 om 11:10

Ik zie hem liever niet naar een concurrent om de titel gaan. Maar aangezien wij Berghuis hebben weggesnoept vind ik dat Feyenoord ook wel mag retaliëren met Danilo. Blijft een prima spits mits je hem goed bedient. Kan ook een man uitspelen en redelijk schieten.

Mist alleen wel heel veel kansen, maar ik denk dat dat meer met vertrouwen te maken heeft. Iets wat hij bij Ajax niet heeft.

11 mei 2022 om 11:20

Is voor die jongen toch ook gewoon een mooie stap. Hij moet ook naar zijn toekomst kijken. En waar zijn perspectief is. Volgens mij wel redelijk salaris. Lekker in Nederland. Soms moet je zulke spelers ook hetgeen gunnen en respecteren dat ze voor een andere club/werkgever kiezen. Deze spelers hebben het geluk dat ze er geld mee kunnen verdienen. Waar een voetbalcarrière maar tot ongeveer je 35e duurt.

Snap dat sommige overstappen hier en daar gevoelig ligt. Maar vind dat altijd naar perspectief van de speler gekeken moet worden.
Idd dikt de media het meer en meer aan. Zodat de negatieve kern van mensen groter wordt.

Lijkt me een prima investering (salaris en tekengeld) en bovendien wanneer Danilo slaagt (en die kans acht ik groot) een steek naar Ajax. Ik gun het Danilo, is gewoon een prima spits die niet goed bij Ajax lijkt te passen. Volgens mij een heel bescheiden jongen, dat kan hem in de weg zitten. Als hersenlozen hem deze (mogelijke) overstap kwalijk gaan nemen en bedreigen dan kunnen ze beter naar de directie en trainer van Ajax kijken.

11 mei 2022 om 10:26

Op basis waarvan acht jij de kans groot dat hij slaagt. Hij heeft een goed halfjaar bij Twente gehad omdat hij de ballen die hij van vooral Cerny kreeg erin schoot. Toen Cerny weg viel hebben ze niets meer van Danilo gezien en waren ze daar helemaal klaar met hem. Voor de rest heeft deze man het alleen laten zien in de KKD en in de beker tegen amateurs. Waarbij hij in de KKD meer kansen nodig had dan Max de Waal.

Komt wel goed met Slot deze jongen. Danilo zal heus wel weten dat Slot een hoop energie verwacht. En met Dessers erbij heb je een gezonde concurrstrijd. Ik heb er zin in

Prima speler en met Slot aan het roer zie ik er echt mogelijkheden in.
Dessers en Danilo zijn gewoon 2 leuke concurrenten van elkaar
4 mil aftikken plus wat tekengeld en salaris en je hebt 2 prima spitsen in huis

Prima toch, 1 transfervrije spits die zeker kan opbloeien bij Feyenoord en dan Dessers overnemen. Bozenik nog een keer verhuren en je hebt 2 prima spitsen lopen.

Prima toch. Linsen gaat naar Japan voor nog wat geld. En hij komt gratis .

11 mei 2022 om 09:33

Natuurlijk wel even een ander type. Danilo moet het vooral voetballend hebben, maar gaat in moeilijke wedstrijden niet ineens het verschil maken. Linssen kan er in ieder geval nog power en werklust tegenaan gooien (zoals bij Marseille) om te compenseren als het niet loopt. Dat heeft Danilo natuurlijk helemaal niet. Linssen is wat dat betreft echt een Feyenoordspeler.

11 mei 2022 om 10:11

Deel ik niet helemaal met je. Want Feyenoord speelt erg aanvallend voetbal. En werk lust kan je gewoon aan leren

11 mei 2022 om 10:12

Werklust aanleren? Dat is meer een karaktereigenschap. Hoeveel spitsen zijn er wel niet gefaald op dit punt?

11 mei 2022 om 10:31

@westend: klopt wel dat je het karakter van een speler niet zomaar kunt veranderen, maar Slot is er wel in geslaagd van Feyenoord een machine te maken die met z'n allen druk zet. Diezelfde spelers moesten onder Advocaat alle ballen eerst op traag tempo terug of opzij spelen. Als Slot het idee krijgt dat Danilo daar niet in mee wil gaan dan zal hij hem ook niet willen hebben.
Wat Slot kan helpen in zijn overtuiging richting Danilo zijn natuurlijk zijn resultaten en de manier waarop er gespeeld wordt. Ik denk dat elk talent enthousiast wordt van de ontwikkeling van Malacia, Geertruida, Kokcu en Sinisterra onder deze trainer.

11 mei 2022 om 10:34

Die hoge press (en dus meer aanwezig tegen de 16 van de tegenstander) kan inderdaad wel helpen dat een ander type spits misschien beter kan renderen ja. Die spelers die je opnoemt, hebben de werklust en km's natuurlijk ook wel in de benen. Een Danilo moet daar wel in mee gaan (of hij moet van het kaliber Romario zijn)

11 mei 2022 om 11:27

Kijk eens naar Kökçü. Danilo zal echt een enorme idioot zijn als hij nu nog geen goed beeld heeft van wat Slot van hem verwacht in termen van arbeid, toch? Hij zal vast een wedstrijd of 2-3 hebben gezien dit jaar.

Ajax laat hem transfervrij gaan. Twente wilde hem ook dacht ik niet meer huren. Ik had gehoopt dat fey met wat andere zou komen. Het is een luie spits en zulke spitsen liggen Feyenoord niet. Maar goed we gaan het zien.

11 mei 2022 om 10:28

Twente heeft van Wolfswinkel. Als het aan de meeste supporters van Twente ligt, komt Danilo nooit meer terug als speler van Twente. Heeft het daar een halfjaar goed gedaan (met dank aan Cerny) maar heeft daarna vooral de bloed onder de nagels gehaald van de supporters.

Als hij voor de Feyenoord van waarde kan zijn dan is hij welkom. Feyenoord heeft ook echt een breede selectie nodig. Dat maakt het verschil met strijden voor het kampioenschap en of Europees voetbal.

Nu halen we de finale met een beperkt selectie maar gelukkig allemaal wel fit
Behalve de keeper dan.

Het is altijd een probleem geweest als er 2 of 3 basisspelers uitvielen.

Danilo is wel een interessante speler voor de subtop van Nederland (feyenoord, AZ, FC Twente , Vitesse, FC Utrecht). Heeft zich bij Twente in de eerste seizoenshelft 20/21 wel echt bewezen, maar viel in het tweede seizoenshelft toch ver terug. Indien hij dit nog 1 a 2 (hele) seizoenen kan volhouden op dit niveau zou hij een stap kunnen maken. Doordat hij een Ajax achtergrond en Braziliaans paspoort bezit kan je hem als Feyenoord zijnde over 2 jaar zeker verkopen met een flinke winst.

11 mei 2022 om 10:29

Bij Twente benutte hij penalties of kreeg hij de ballen van Cerny. Toen Cerny weg viel bleef er van hem helemaal niets meer over. Kon toen het niveau niet aan (vooral op basis van instelling)

11 mei 2022 om 11:00

Als ik jou reacties lees lijkt het of die jongen er geen klote van kan maar dat is zwaar overdreven. Het is een prima spits die een doelpunt kan maken mits hij een goede toevoer heeft. Als je die als Feyenoord zijnde gratis op kan pikken lijkt me dat een prima keuze.

11 mei 2022 om 11:00

Ik denk dat in dit Twente een Van Wolfswinkel ook een betere spits is dan Danilo. Feyenoord is toch zeker een niveau hoger dan Twente, dus ik denk dat Danilo daar niet veel gaat klaarspelen.

11 mei 2022 om 11:05

Ten Hag gaf aan dat hij in de 16 de beste afmaker van Ajax was. Nu heb ik ten Hag dit seizoen wel vaker op onwaarheden kunnen betrappen, maar vooral tegen de amateurs in de beker liet hij wel zien goals te kunnen maken. In de KKD, waar het niveau weer net iets beter is zag je dit seizoen wel dat hij meer kansen nodig had. Daarbij moet ook opgemerkt worden dat hij eigenlijk te weinig speelde om te zeggen dat hij echt ritme had.
Ik weet niet in hoeverre hij als buiten de EU speler veel moet verdienen, maar los daarvan, als ik zou moeten kiezen tussen hem of Dessers, dan was voor mij de keuze heel erg makkelijk geweest.

11 mei 2022 om 11:22

Als Feyenoord zijnde weet je wat je aan Dessert hebt dus zou dat in mijn ogen de 1e keus zijn. Toch denk ik dat er in Danilo een betere spits schuilt dan Dessers uiteindelijk. Het salaris kan een struikelblok vormen ja, maar verder zou ik het wel aandurven als Feyenoord zijnde. Een onbekendere spits ergens vandaan halen voor weinig die er 20 in schiet zou mooi zijn maar kan ook zo maar een 2e Bozenik worden dus wat is wijsheid in deze.

11 mei 2022 om 12:01

ik zou altijd door Dessers kiezen

Twente wil hem niet overnemen. Ajax wil hem niet houden. En wij denken dat we de kip met gouden eieren binnen krijgen. Danilo is in niks een Feyenoordspits. Hij is op het oog vrij lui. Behendig, maar jaagt niet door. Linssen is wat meer beperkt qua spits, maar kan je wel over een dood moment helpen door zijn werklust. Dessers is meer een targetman (groot en sterk) en is snel in de uitbraak. Danilo is weer een totaal andere speler. Dat is toch niet inkopen met een idee? Dat is aantrekken omdat iemand gratis is (goh, hoe zou dat nou komen).

We rekenen ons ook heel de tijd rijk met het idee dat iemand transfervrij is, maar lijken de salariskosten voor het gemak even te vergeten. Deze jongen komt natuurlijk ook niet voor een onkostenvergoeding. Ik zie het vooralsnog niet echt zitten. Haal voor die kosten dan iets buiten de gebaande paden. Jahanbaks 2.0

Van mij mogen ze deze man gratis aan Feyenoord geven.

11 mei 2022 om 10:11

Dat gaan ze ook doen aangezien zijn contract afloopt

Zolang ie maar blijft scoren voor Ajax namens Feyenoord. Slim gedaan.

Ruilen voor Slot? Nee prima. Waarschijnlijk wordt hij dan vervanger van Linssen als wisselspits achter Dessers. Hij kan beter naar een club gaan waar speeltijd is voor hem.

Dan moeten ze in Rotterdam toch echt iets zien dat er in mijn ogen (nog) niet is. Maar zonder transfersom natuurlijk absoluut een gokje waard.

Denk toch al met al een mooie spits voor feyenoord.
Als je een paar goede treffers namens feyenoord maakt groei je al snel uit tot een lieveling.

Daar bloeien spelers vaak van op

Hmm, op het eerste oog niet mijn keuze. Maar als ik iets geleerd heb dit seizoen is het dat ik Slot, Arnesen en het vernieuwde scoutings apparaat maar moet vertrouwen. Als hun iets in Danilo zien zal Slot het er vast uit weten te halen.
En pikant? Lijkt me dat Ajacieden niet veel geven om een geflopte derde spits. Niet alsof we Tadic of Gravenberch overnemen. Misschien wat pikant voor ons Feyenoorders, omdat het een afdankertje van Ajax is. Dat ging met Charisteas ook niet zo denderend.

Danilo? Vond hem sterk tegenvallen bij Fc Twente, ik zou het absoluut niet doen. Dessers behouden als 1ste Spits en Linssen behouden. Gaat ze tegenvallen in Kuip, Danilo hooguit voor een sub-topper, middelmoot. Niet aan beginnen

Ik denk dat ze dan danilio op 10 gaan zetten

Waarom niet Dallinga oppikken bij Excelsior. Of je nu de gok waagt met Danilo of Dallinga lijkt mij dat je meer hebt aan Dallinga.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
T. TroostKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 13 2 0 0
2021/2022 Jong Ajax 9 7 0 0
2020/2021 FC Twente 33 17 3 1
2019/2020 Jong Ajax 8 5 1 0
2019/2020 Ajax 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord-aanwinst Danilo spreekt onvrede uit: ‘Het was niet fair van Ajax’

Danilo is verheugd met zijn overstap naar Feyenoord. Tijdens de persconferentie voor de seizoenstart stond de nieuwe aanvaller van de Rotterdammers de media te woord. Daarin liet hij het niet na...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren