Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lammers, Danilo en Dessers beleven dramatische seizoensopener met Rangers

Laatste update:

Rangers FC is op dramatische wijze begonnen aan het nieuwe seizoen in de Schotse Premiership. De ploeg van trainer Michael Beale verloor op bezoek bij Kilmarnock FC met 1-0 door een treffer van Bradley Lyons. Bij the Gers verschenen Sam Lammers en Cyriel Dessers aan de aftrap, terwijl Danilo in minuut 65 inviel. Celtic, dat zelf met 4-2 won van Ross County, pakt direct een voorsprong van drie punten op Rangers. De blauwe club uit Glasgow kent zodoende bepaald geen optimale voorbereiding op het heenduel in de derde voorronde van de Champions League met Servette FC.

Bijzonderheden
Rangers speelde geen onaardige eerste helft en creëerde kansen via Abdallah Sima en Connor Goldson. Zowel de vleugelaanvaller als de centrale verdediger zag doelman William Dennis redding brengen. Ook Dessers kreeg de kans om de score te openen voor Rangers, maar Dennis had andermaal een antwoord in huis. Vlak na rust was John Souttar tot tweemaal toe dichtbij, maar ook dit keer zat er geen treffer voor hem in. Drie minuten na de entree van Danilo, die Dessers verving, maakte Kilmarnock de eerste treffer. Een verre inworp kwam in de zestien door de benen van Souttar terecht voor de voeten van Lyons, die de ruimte kreeg om te draaien en uit te halen: 1-0. Rangers zette in het restant van de wedstrijd tevergeefs aan.

Kilmarnock FC - Rangers FC 1-0
65' 1-0 Bradley Lyons

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Celtic de eerste speelronde al meteen een gat geslagen.

Wat een bizar veld zeg, nog een stuk erger dan het kunstgras in NL

6 augustus 2023 om 09:48

Het ziet er echt niet uit inderdaad, alsof je naar een wedstrijd in Ijsland ofzo zit te kijken. Valt ook niet mee om in Schotland (of Nederland) een stukje gras te onderhouden.

Lang verhaal kort, kampioen is na 1 speeldag al bekend. Sinds ik voetbal volg heb ik nog nooit een ander kampioen gezien in Schotland dan Celtic of Rangers.
Even de statistieken erbij gepakt; laatste 12 seizoenen was Celtic 11 maal kampioen. De laatste keer dat een club buiten Celtic of Rangers kampioen werd was in het seizoen 84/85. In dat seizoen kroonde Aberdeen zich tot landskampioen.

5 augustus 2023 om 21:16

Grappig nu je er over begint; één keer raden wie toen aan het roer stond bij Aberdeen als trainer: Sir Alex Ferguson. SAF wordt vaak (logisch natuurlijk ook) herinnerd als Manchester United-grootheid, maar ook voor United was het al een uitzonderlijke coach. Inderdaad de laatste die kampioen werd in Schotland met een andere club dan Rangers of Celtic. Wat nog minder mensen weten naar mijn gevoel is dat hij niet alleen kampioen werd met dat kleine Aberdeen, wat al een prestatie op zich was, maar met Aberdeen zelfs de Europacup II heeft gewonnen in 1982/83 (2-1 in de finale ten koste van Real Madrid (!)). Toen hij die Europacup II gewonnen had won hij ook direct maar de Supercup ten koste van HSV dat dat seizoen de Europacup I gewonnen had.

Of het de grootste vernieuwer in het voetbal is geweest qua trainers, of voetbalfilosoof of veldtrainer weet ik niet, maar door dit zijn en zijn ongekende stabiliteit en grootste prestaties bij United is hij voor mijn in ieder geval de grootste manager ooit.

5 augustus 2023 om 21:24

Zo hey! Dat wist ik niet haha! Hele goede toevoeging op mijn reactie, zelfs beter dan mijn eigen reactie . Ik had al enorm veel respect voor SAF maar nu is het helemaal sky high gegaan. Na zijn vertrek is United ook nooit meer hetzelfde geweest, meerdere toptrainers kregen het niet op de rit. Zegt ook heel veel!

5 augustus 2023 om 21:29

Klasse feitjes dit @psvmanunited!

5 augustus 2023 om 21:33

@PSVMANUNITED
Dít zijn de toevoegingen waarvoor je door al die negatieve troll reacties heengaat. Lekker zeg. Thanks!

5 augustus 2023 om 22:02

Toen ik de reactie van Sergio4ramos las en hij schreef dat Aberdeen de laatste kampioen was voor Rangers of Celtic, dacht ik ook meteen aan het Aberdeen waar Ferguson toen coach van was. Dit was wel ver voor mijn tijd, want ik kom uit 97. Maar ik ben altijd een gigantisch groot fan van Ferguson geweest en zo'n beetje heel zijn carrière doorgespit.

Voor mij persoonlijk is Ferguson de beste coach die ik ooit heb gezien. Met Aberdeen is hij trouwens niet 1x kampioen geworden, maar 3x: in 1980, 1984 en 1985 dus zelfs twee seizoenen op rij voordat Rangers en Celtic alle titels pakten. En daarnaast de Europa Cup 1 en de Europese supercup beide 1x gewonnen, 1x de Schotse League Cup en 5x de Schotse beker in 8 seizoenen. Daarna naar Manchester United vertrokken en iedereen weet wel wat meer wat hij bij United heeft gepresteerd, hoelang hij daar coach is geweest en wat hij allemaal heeft gewonnen en uiteraard ook wel de verhalen met bijvoorbeeld Stam, Beckham, van Nistelrooy, etc.

Coaches als Guardiola, Wenger, Ancelotti en nog wel meer zijn ook allemaal goede coaches die geweldige dingen hebben gepresteerd en geschiedenis hebben geschreven of nog schrijven. Maar Ferguson staat stipt op 1 bij mij.

Wat deze wedstrijd betreft: niet gezien. Maar jammer dat Rangers heeft verloren. Hoop dat Dessers, Lammers en Danilo het alle 3 dit seizoen goed gaan doen. Maar ik denk toch dat 1 of 2 van hun op de bank zal belanden. Alle 3 zijn ze op hun best als nummer 9, dan moet Rangers in een systeem met 2 nummers negens gaan spelen of in een systeem met een nummer 9. Lijkt mij onmogelijk om met drie nummers negens te gaan spelen en voor alle drie is er voor Rangers-begrippen volgens mij best wel wat betaald voor ze.

5 augustus 2023 om 22:08

Hahah thanks jongens, leuk om te zien dat zoiets gewaardeerd wordt.

Heb zelf ontzettend veel gezien en gelezen over Ferguson en dan komen dit soort dingen ook voorbij. Ben zelf zoals aan mijn username te zien natuurlijk een Unitedfan en Ferguson is wel echt onderdeel van mijn adoratie voor die club, vandaar dat ik dit soort dingen ook weet

@sergio4ramos: Ik denk ook dat er geen lastiger trainersjob op de hele wereld was dan Ferguson vervangen bij United destijds, maar zelfs na tien jaar is het nog bijna onmogelijk; al ben ik wel echt blij met Ten Hag bij United. Voor mij als Nederlander zorgt dat weer voor meer binding en ben echt fan van zijn tactische kijk op voetbal en zijn recht-voor-zijn-raapmentaliteit (vaak wordt dit gebruikt om onbeschoftheid goed te praten, maar Ten Hag doet het naar mijn mening op een positieve manier).

@rochester: Hahah grappig dat we dan hetzelfde hebben, eigenlijk is een Ferguson ook van voor mijn tijd, maar heb idd hetzelfde gedaan omdat ik echt enorm fan van hem was. Als Unitedfan natuurlijk logisch, maar SAF was United en veel van waar United voor stond. Zoals ik in mijn initiã«le reactie al aangaf weet ik niet of hij de grootste vernieuwer of filosoof of wat dan ook was (die titels mogen mannen als Guardiola, Wenger, en al die grote trainers meer uitvechten), maar de grootste manager absoluut.

Zo uitzonderlijk presteren met zo'n klein clubje en een historisch grote club zo uit het slop trekken en bijna persoonlijk nadat dat gelukt is de grootste club ter wereld maken is iets wat geen enkele andere coach ooit heeft neergezet en waarschijnlijk niet meer gaat neerzetten gezien de snelle carrousels in het voetbal van tegenwoordig.

5 augustus 2023 om 22:55

Ben zelf ook meer van dit soort verhalen, de diepte in, passionisten ipv dat moderne zeg maar.
Mijn zoon is 10, die zegt het helemaal niks als ik het over een mooie club/tijd van vroeger heb.
Dan zegt die ‘ja maar manchester city blabla’
En zo is 80/90% van deze site ook natuurlijk.

Zou het ook leuk vinden als er op deze site een gedeelte zou zijn met bv fans/ultras, nostalgie, quiz gedeelte en zo nog enkele dingen naast het gewone voetbalnieuws.

6 augustus 2023 om 00:12

@psvmanunited Dank voor deze mooie info. Ik wist wel dat Aberdeen ooit de Europacup II (cup van de nationale bekerwinnaars) won maar ik wist niet dat Sir Alex Ferguson toen trainer was. Bij Europacup I winnaar HSV was trouwens Ernst Happel de trainer (manager) en de superbonkige spits was Horst Hrubesch, wat een beest en antiheld was dat. Ik was bij HSV wel fan van Felix Magath op het middenveld.

6 augustus 2023 om 00:27

@psvmanunited Als je coaches als Guardiola, Wenger, Ancelotti noemt mag Johan Cruijff zeker niet ontbreken. Johan bezorgde Barcelona de titel als speler en later als trainer ontwikkelde hij de voetbalfilosofie waar Barcelona nog steeds bekend om staat, met creatief aanvallend voetbal, de perfectionering van het totaalvoetbal van Oranje op het WK 1974 met Cruijff als speler. De genoemde Guardiola is nota bene leerling van Cruijff en groot aanhanger van zijn voetbalfilosofie.

6 augustus 2023 om 00:49

@rochester Dit was een reactie op de reactie van rochester, niet die van psvmanunited. De edit werkt helaas niet en dus kon ik niet corrigeren.

5 augustus 2023 om 21:51

Eigenlijk is rangers ook een nieuwe club he, anders dan het oude glasgow rangers.

6 augustus 2023 om 09:24

Misschien moeten jullie het boek van sir Alex is lezen als jullie de bovenstaande reacties zo leuk vinden!

Zou bijna zeggen kom maar op Rangers, maar we moeten eerst nog langs Sturm Graz. Het zou wel een goede kans voor revanche zijn als we ze mogelijk treffen in de CL playoffs

5 augustus 2023 om 21:34

En dat weer uitgeschakeld worden door Rangers…

Ik heb voor de lol gegokt en gekeken joh wat was dit slecht van Rangers zeg

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren