Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Recordtransfer Feyenoord gearriveerd in Rotterdam; doorverkooppercentage bekend

Laatste update:

Ayase Ueda is gearriveerd in Rotterdam, zo meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano woensdagochtend. De Japanner zal woensdagmiddag zijn medische keuring ondergaan, waarna hij spoedig gepresenteerd zal worden bij de regerend kampioen. Cercle Brugge, voor wie Ueda de duurste uitgaande transfer ooit wordt, ontvangt een bedrag van negen miljoen euro, wat met bonussen nog met 1,25 miljoen euro kan oplopen. Tevens heeft de Belgische club een doorverkooppercentage van twintig procent bedongen.

Met de exacte hoogte van de transfersom die Romano meldt zou de prijs nog wat hoger uitvallen dan eerder gemeld. Toen werd namelijk gesproken over bonussen van één miljoen euro, maar dat lijkt dus 250.000 euro meer te zijn. Ook over de hoogte van het doorverkooppercentage heerste nog onduidelijkheid, maar die is met twintig procent aan de hoge kant.

Daarmee wordt Ueda naast duurste uitgaande transfer bij Cercle ook de duurste inkomende transfer van Feyenoord. Dat record stond op naam van Dávid Hancko, die vorig seizoen voor 8,3 miljoen euro overkwam van Sparta Praag. Ook voor de Kroatische Luka Ivanusec, met wie Feyenoord in verregaande onderhandelingen is, hebben de Rotterdammers al een bod van ruim acht miljoen euro ingediend.

Het is dus een kwestie van tijd voordat de 24-jarige Ueda definitief gepresenteerd wordt bij de Rotterdammers. Met het vertrek van Danilo naar Rangers was technisch directeur Dennis te Kloese al langer op zoek naar een vervanger. De Japanner maakte vorig seizoen grote indruk in de Belgische Jupiler Pro League, door daarin liefst 22 keer het net te vinden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb hele goede verhalen over deze jongen gehoord. Dat hij zowel met links als met rechts een scoringsdrift heeft. Schiet uit alle hoeken en standen op de goal. Blijft continu in beweging en blijft de diepte zoeken. Ben heel benieuwd.

2 augustus 2023 om 12:31

Ik word erg enthousiast van zijn Youtube beelden. Zijn eerste aannames zijn echt heel goed, waardoor hij ze gelijk goed legt om op doel te knallen. Commercieel gezien zijn Japanners ook zeer interessant om aan te trekken. Ik kijk uit naar zijn eerste minuten in ons mooie rood-wit!

2 augustus 2023 om 12:40

Op Youtube lijkt elke speler goed, dus dat lijkt me geen referentiekader. Heeft het leuk gedaan bij Cercle, dat wel. Toch al wel 24 jaar en net zoveel geld als Pepi (die 4 jaar jonger is).

2 augustus 2023 om 12:47

Oh ja joh? 24 is nog steeds heel jong. We zullen zien wie meer indruk gaat maken in de Nederlandse top.

2 augustus 2023 om 12:49

Daarentegen heeft deze jongen zich bij Brugge wel op niveau bewezen en is hij bekend met een vergelijkbare speelstijl als die van Feyenoord.

Na twee of 3 goede seizoenen is de beste man nog steeds maar 26/27 jaar.

2 augustus 2023 om 12:56

@psv18

Snap die obsessie nooit zo met leeftijd. Er wordt gedaan alsof je vanaf je 25ste niet zo veel meer van waarde kan zijn en/of worden, niet iedereen hoeft voor zijn 21ste binnen gehaald te worden. Ik geloof dat Tagliafico rond die leeftijd naar Ajax was gekomen en is jaren lange de beste LB van de Eredivisie geweest. Aursness was 26 toen hij naar Feyenoord kwam en meteen een van de beste nummer 6 van de Eredivsie.

2 augustus 2023 om 12:59

Anders vergelijk je iemand alleen op leeftijd en prijs. Is kijken naar zijn kwaliteit niet belangrijker? Pepi en hij zijn totaal niet te vergelijken qua spel.

2 augustus 2023 om 13:00

@PSV17. Goh, meen je dat nou? Daar was ik zelf niet op gekomen.

2 augustus 2023 om 13:01

@ Maximus, hij komt van Cercle Brugge, dat is een vergelijkbaar niveau van (normaal gesproken) Groningen

2 augustus 2023 om 13:05

De obsessie met leeftijd komt omdat Nederland een land is dat spelers koopt om voor veel geld door te verkopen. Een speler van 24 jaar heeft nog "maar" 8 jaren op topniveau te gaan en een speler van 21, bijna de helft meer. Een speler met dezelfde prestaties en kwaliteiten levert daardoor veel meer geld op wanneer deze 21 is. Echter, je kan ook spelers kopen met als doel beter te presteren. Feyenoord koopt de laatste jaren spelers op iets latere leeftijd, wat als voordeel heeft dat ze goedkoper zijn dan wanneer ze jonger waren, ze meer ervaring hebben en fysiek beter ontwikkelt zijn. Als je dat kan combineren met prestaties op het veld (zoals de landstitel), dan is het zeer te billijken om het "verlies" in meerwaarde voor lief te nemen. Echter de intuïtie van veel mensen is gericht op verkoopwaarde.

2 augustus 2023 om 13:17

@alkmaar, valt wel mee met dat kopen van spelers op iets latere leeftijd. De selectie is mooi in balans en niet te jong, maar spelers als Gimenez, Wahlemark, Wieffer, Kasanwirjo, Lopez, Bullaude, Beelen, vd Belt, Timber, Pedersen en Paixao waren max 22 toen ze werden gekocht (en vaak een stuk jonger).

2 augustus 2023 om 14:16

@wandering: leuk dat het normaal gesproken hetzelfde nivo is,maar dat is al jaren niet meer zo. Daarnaast zegt het nivo van Cercle niet zoveel over het nivo van Ueda en zegt het nivo van Groningen niks over het nivo van Pepi.

2 augustus 2023 om 14:23

Ja, dan kunnen we wel stoppen Marcel! 😁

2 augustus 2023 om 14:28

Nou ja je zou de competities nog enigzins kunnen vergelijken natuurlijk. In Estland hebben ze elk jaar wel 3 of 4 spitsen die er meer dan 30 scoren maar daar is het nivo gewoon lager. Eredivisie is wel van een hoger nivo dan de Belgische competitie,maar niet zo n schrikbarend groot verschil dus je zou denken dat ie er dan in Nederland ook wel meer dan 10-15 zou kunnen maken bij een topclub

2 augustus 2023 om 14:58

Ging mij alleen om de reactie dar Ueda zich wel op niveau bewezen heeft, dat woordje wel suggereert naar mijn mening dat Pepi dat niet heeft gedaan. Dat is het enige. Ken beide spelers voor de rest niet, maar om er vanuit te gaan dat Ueda zoveel beter zou zijn dan Pepi omdat hij bij Cercle heeft gespeeld klopt in mijn opinie niet. Als die bij Club Brugge gespeeld zo hebben en zich daar bewezen had zou het een ander verhaal zijn natuurlijk, maar Cercle is net als Groningen een middenmoter, die bij een goed seizoen in de subtop speelt en met een slecht seizoen zomaar kan degraderen

2 augustus 2023 om 15:10

@wandering: ik denk dat het een verwijzing naar die aankoop van Ajax was en niet richting Pepi

2 augustus 2023 om 15:14

Dat zou kunnen, ik dacht een reactie op PSV18 omdat ik in de reacties boven hem niets zie over een Ajax speler, mocht het wel zo zijn, my bad

2 augustus 2023 om 16:36

@wandering en ook dan is het niet perse te vergelijken. Hoe komt een speler tot zijn doelpunten? Dat kan ook weer verschillend zijn. Zijn het voor voorzetten en kopgoals of is de helft door dode spelmomenten of loopt er een fantastische nummer 10 achter.
Wellicht is Cercle Brugge wel bizar slecht en alleen door Ueda tot deze stand gekomen. Ik ken hem verder nauwelijks maar van wat ik heb gezien is hij totaal anders als Pepi en past hij meer bij Feyenoord.

2 augustus 2023 om 12:31

Gezien zijn statistieken is het ook echt een afmaker. Heeft aardig wat doelpunten gemaakt, maar vrij weinig assists. Schijnt enorm doelgericht te zijn en direct uit te halen zodra hij in een kansrijke positie komt.

Ik ben ook erg benieuwd of Slot in bepaalde wedstrijden besluit om met twee spitsen te spelen.

2 augustus 2023 om 12:44

Het moet nog blijken, maar afgelopen seizoen is het wel een afmaker geweest. Hij zal ook zeker wedstrijden meepakken.

Daarnaast vind ik het ook wel een gezonde ontwikkeling dat wij nu zulke bedragen kunnen uitgeven ipv op allerlaatste dag wachten voor huurtransfers. Ik hoop dat we deze lijn kunnen doortrekken en dat we volgend jaar deze recordtransfer weer kunnen breken.

2 augustus 2023 om 12:47

Helemaal mee eens. Alles valt of staat met het behalen van de bovenste 2 plekken komend seizoen. Weer een jaar CL miljoenen zal de club goed doen en daarnaast valt er dan ook één concurrent buiten de boot.

2 augustus 2023 om 14:14

Mr_knowledge ja het is een gezonde ontwikkeling als het ook goed uitpakt. Even 2-3 slechte seizoenen draaien wordt dan haast geen optie meer, omdat normaalgesproken met de transfersommen ook de salarissen flink toenemen.
Maar dat gaat de tijd uitwijzen. Afgelopen jaar ging het heel goed. Hopelijk is dat geen mazzeltje geweest.

2 augustus 2023 om 14:24

@Mr_kowledge: Niet alleen afgelopen seizoen. In de J-League maakt hij er ook 36 van de 83 wedstrijden. Dat is bijna 1 op 2.

3 augustus 2023 om 00:14



Maar Danilo zou daar ook wel op uitkomen als hij aan 80 minuten per wedstrijd toekomst (zie seizoen bij Twente).

Aan die speeltijd gaat Ueda met Gimenez voor hem vooralsnog niet aan komen.

Ik vind het nogal wat dat een transferrecord wordt gebroken voor de tweede spits. Op Europees ook nog nihil ervaring, nog veel te bewijzen.

Maar ja, k hoop van harte dat dit een geweldig succes wordt.

Goed en vlot gehandeld van Feyenoord en een mooie concurrent erbij voor Gimenez!

Hier zat ik lang op te wachten!Fijn dat het nu officieel is.Nu nog het nieuws dat Ivanusec binnen is, en mijn dag kan niet meer stuk.

Voor mijn gevoel zie ik steeds vaker doorverkooppercentages. Waarom gaan kopende clubs vaak akkoord met relatief hoge doorverkooppercentages?

Nu die Ivanusec nog binnenhalen.

2 augustus 2023 om 12:24

Speel je wel eens FM? Volgens mij is dit al jaren zo. Je kan als club wat van de verkooprijs afkrijgen

2 augustus 2023 om 12:26

Jair ik zie het ook met lede ogen aan, maar ik vrees dat het "kiezen of delen" is en "graag of niet". Als club A niet hapt, dan hapt club B wel.

2 augustus 2023 om 12:26

Het betreft vaak nét dat laatste zetje wat een verkopende club nodig heeft om volledig tevreden te zijn. Daarnaast kan je dit doorverkooppercentage pas in de toekomst afschrijven als zijnde 'verlies', dus een deel van de transfersom wordt pas in een toekomstig boekjaar verwerkt. Dat is gunstig voor de kopende partij. Ook is het zo dat het doorverkooppercentage pas geldt voor het bedrag boven het oorspronkelijke aankoopbedrag. Ueda wordt voor 10,25 miljoen euro inclusief bonussen verkocht aan Feyenoord. Het bedrag bóven die 10,25 miljoen euro die Feyenoord in de toekomst gaat verdienen op Ueda als hij wordt verkocht, wordt dan voor 20% afgestaan aan Cercle Brugge.

2 augustus 2023 om 12:28

Kopende clubs kunnen het voorstellen zodat zij minder direct hoeven te betalen zodat ze binnen hun huidige ge budget blijven. Verkopende clubs zodat ze potentieel meer aan een speler kunnen verdienen dan de huidige waarde.

2 augustus 2023 om 12:32

Feyenoord betaald nu al 9 miljoen wat voor clubs uit de eredivie veel geld is zonder doorverkooppercentage word hij misschien onhaalbaar omdat Cercle dan 12/13 miljoen zal vragen daarom moet Feyenoord er wel mee instemmen omdat hij anders te duur word. Feyenoord is lekker bezig nu Ivanusec nog en Feyenoord kan weer mee strijden om de titel komend seizoen hopelijk lukt het ook de poulefase CL te overleven waardoor de waarde van de spelers van Feyenoord nog meer stijgt. Na veel mindere jaren gun ik Feyenoord dit succes wel.

2 augustus 2023 om 12:38

Het is niet alleen doorverkoop het is okk terugkoop. Die jongen die naar Ajax zou gaan of in verband gebracht zou terugkoop hebben. Ik wordt daar niet heel vrolijk van. Dan kan je bijna beter huren als dan niks is zit je er niet mee in je maag

2 augustus 2023 om 13:15

waar haal je dat vandaan? Staat nergens.

2 augustus 2023 om 13:18

staat overal.

2 augustus 2023 om 13:23

heb het over de terugkoop. Niet over de transfersom, bonussen en doorverkoop

2 augustus 2023 om 13:28

Ik denk dat Bliek bedoeld dat er steeds vaker terugkoopclauseles bedongen worden (zoals bij die jonge van Ajax).
Niet specifiek voor Ueda.

2 augustus 2023 om 13:31

Stond in het laatste artikel er over op vz

2 augustus 2023 om 13:34

ah ok. Zou kunnen inderdaad. Wat verwarrend geschreven.

Terugkoop doorgaans alleen bedongen als de club van verkoop groter is dan de club van koop. In het geval van Cercle en Feyenoord gaat die vlieger niet op. En in heel veel gevallen niet. Goede voorbeelden zijn idd PSG PSV Xavi, City Ajax ben even zijn naam kwijt

2 augustus 2023 om 13:44

Mijn excuses deze ging over die jongen van 19 mil van Ajax. Daar zit een terugkoop optie op. Ik weet niet
Of je hier als club nu beter van wordt. Levert hij niet zit je eraan vast levert hij wel gaat hij voor een kut bedrag terug.
Ik vind dit geen goede ontwikkeling.

2 augustus 2023 om 14:53

Alleen schijnt de terugkoop in het specifieke geval van Borges in de orde grootte 45-50 miljoen euro te liggen. Althans, dat scheen het in de vermeende deal met West Ham te zijn, dal daar dus normaliter in de buurt liggen. Dat is in dit geval niet zozeer een kut bedrag dus haha. Maar klopt dat het in sommige (lees: veel) gevallen echt voor een prikkie op te halen is door de grotere club die een derglijke regeling vaak initieert.

2 augustus 2023 om 15:49

Ik heb die 45 miljoen ook gehoord Sanderr, maar zekerheid is daar volgens mij nog niet. We zullen het zien als hij wordt gepresenteerd.

2 augustus 2023 om 15:48

Het is heel simpel, wil je nu als kopende club al fors je portemonnee trekken, dan zie je minder vaak een doorverkooppercentage. Wil of kan je dat niet, dan kan je creatief omgaan en dit soort constructies opzetten. Als Feyenoord bijvoorbeeld 15 miljoen had geboden (hypothetisch) dan zat er echt geen doorverkooppercentage meer op. Weet natuurlijk niet bij welk bedrag de grens zou zijn hoor bij Ueda, maar even als voorbeeld.

Blij met zijn komst. Heeft bewezen op het hoogste niveau in België doelpunten te kunnen maken. Prima prijs voor een interational. Je wil natuurlijk niet afhankelijk zijn van 1 spits.

Ik vind dat Feyenoord tot nu toe goed bezig is zeker als ivanusec nog komt. Ivanusec multi inzetbaar en de 10 positie is voor mij nog de moeilijkste.
Mocht het team verder bij elkaar blijven staat er wat moois. Nu is het om op het veld te laten zien.
Ik ga zeker niet zeggen dat we de beste selectie dan hebben , maar er moet zeker wat van gemaakt kunnen worden

2 augustus 2023 om 12:25

Denk dat Ivan en Sutalo na de voorronde CL vertrekken. Achter gesloten is het denk ik rond.

2 augustus 2023 om 12:36

Deze denk ik ook idd.
Staat nu wel aardige selectie vind ik

2 augustus 2023 om 13:22

Mikautadze halen.. Kan overal in de aanval uit de voeten, is tweebenig, kan dribbelen en kan afmaken.
Weliswaar op het tweede niveau van Frankrijk, maar dat zijn de parels die je goedkoop zou kunnen binnen hengelen voordat de grote clubs komen aankloppen.

Dan kan Ivanusec op 10.
Dan heb je echt een bizar goede selectie voor Eredivisie begrippen.
CL overwintering zit er dan ook dik in.

Het enige waar ik me zorgen over maak is de balans op het middenveld. Slot moet snel iets vinden om het draaiende te krijgen.

Dit klopt totaal niet wat een Feyenoord watcher aangeeft. Wat een grap Romano

2 augustus 2023 om 12:40

Wat geeft deze Feyenoord watcher dan aan? Volgens mij komt dit overeen met wat 1908 meldt.

2 augustus 2023 om 13:23

Ach 1908 zit er dit jaar wel vaker naast. Die dropt ongeveer alles wat hij hoort. Soms vind ik ook dat die meer kapot maakt dan ons lief is. Kijk nu bij Ajax, er komt niks los en er zijn zo drie namen die niemand wist. Dat vind ik toch wat leuker.

Ik vind 20% doorverkoop wel veel.
Maar dit is wel anders dan we met kokcu hebben. Alleen 20% van de totale volgens mij.
En niet van het totaal bedrag later.
Snap niet men wilde toch 10 mil vanwaar opeens 20% doorverkoop?

2 augustus 2023 om 13:10

Vlogend de directeur van Cercle kan Feyenoord die 20% voor 1,8 miljoen laten vervallen. hij had het over een totale som dat maximaal tot 12 miljoen kan oplopen in een vorige bericht.

''nooit eerder verkocht Cercle Brugge een speler voor zoveel geld als nu Ayase Ueda oplevert. Iets meer dan 9 miljoen verzekerde transfersom, ongeveer 1 miljoen aan bonussen en daar bovenop nog een doorverkoopclausule die naar verluidt 20 procent zou bedragen, ofwel nog eens 1,8 miljoen - aldus Het Laatste Nieuws.''

20% is wel veel, maar goede transfer. Schijnt erg doelgeriht te zijn en Japanners zijn over het algemene technisch goed aangelegd...

Daarnaast ook nog eens bewezen in België. Relatief gelijkwaardig niveau aan de Eredivisie.

Hopelijk haalt Feyenoord die Ivanusec nog. Is ook lekker begonnen aan dit seizoen weer... Maar wellicht pas na de voorronde voor Europees voetbal.

Feyenoord, mits Ivanusec doorgaat en niemand gaat, de nummer 1 kandidaat voor de titel hoor.

PSV heeft wel een jasje uitgedaan. Lang ipv Simons, maar verder ook niet veel erbij.
Ajax al helemaal. Hebben een erg matige defensie staan zeg.

2 augustus 2023 om 12:40

Onderschat Ajax niet als ze Spertsyan, Borges, Sutalo en Ito binnen hebben dan zijn ze minimaal gelijkwaardig aan Feyenoord qua kwaliteit

2 augustus 2023 om 12:49

Dat moet nog maar blijken. Timber en Tadic zijn weg, terwijl Kudus en Alvarez ook maar wat graag zouden willen vertrekken. Het moet nog maar blijken wat je er exact voor terugkrijgt, al denk ik dat Spertsyan en Sutalo prima aanwinsten zijn. Betreft Borges is het onmogelijk om nu al te weten. Ito zie ik ook niet zomaar het rendement van Tadic of Ziyech halen.

2 augustus 2023 om 12:58



Sirius, een CV zoals Ito zal idd niet hetzelfde rendement hebben als Tadic of Ziyech .

Sutalo en Spertsyan zijn topaankopen, als het rond komt. Ito en Borges is ook gewoon afwachten of het wat is. Straks als Alvarez en Kudus weggaan doe je ook nog is een flink jasje uit.

2 augustus 2023 om 13:01

Spertsyan en Borges brengen rendement van Ziyech en Tadic mee. Sutalo en Ito is defensieve zekerheid plus ervaring

2 augustus 2023 om 13:05

Je trainer Steijn moet zich ook nog bewijzen of denk je dat als die spelers er zijn je direct een selectie hebt staan dat de uitslagen aan een rijgen? Zo makkelijk gaat dat niet. Feyenoord is alleen Idrissi, Szymanski en Kokcu uit de basis kwijt en staat al een tijdje te ballen met een goed georganiseerd elftal, totaal niet vergelijkbaar met Ajax. Vind je opmerking dan ook nogal makkelijk. Laat ajax eerst al die spelers nog maar halen en reken je niet rijk. Maatsen is ook zo’n geval waarbij ik mij afvraag hoe groot de kans is dat hij komt, ik acht het klein.

2 augustus 2023 om 13:06

Bundy, dat is echt nergens op gebaseerd. Borges heeft nog nooit 1 wedstrijd op niveau gespeeld, Tadic is jaarlijks de MVP geweest. Beide jongens gaan echt niet dat rendement halen

2 augustus 2023 om 14:25

Als het echte toppers zijn gaan ze niet naar de Nederlandse competitie en zeker niet naar een club die EL speelt.

2 augustus 2023 om 15:48

Ik onderschat Ajax ook niet.
Maar de core is wel langzaamaan weg bij Ajax hé.

Spelers als Timber, Tadic, Blind, Klaassen (op bankje) zijn allemaal weg.

Wellicht gaan een Kudus en Alvarez nog.

Je kan ze wel vervangen met kwaliteit (sutalo en Ito bijvoorbeeld), maar ze moeten ook nog maar aantonen het niveau te hebben, Tevens moet Steijn er ook nog maar een collectief van zien te maken.

Leuk, al die spelers. Feyenoord heeft een core die veel langer bij elkaar is ondertussen t.o.v. een Ajax. Hancko, Trauner, Hartmann, Bijlow, Geertruida, Pedersen, Wieffer, Timber, Alireza, Paixao, Jimenez.

20% doorverkoop wel erg veel..

Hoop geld voor een speler met een doorverkoop van 20%.

2 augustus 2023 om 13:07

Een spits met zoveel doelpunten ga je niet vinden voor veel minder. Kijk alleen al naar de bedragen van Pepi en Danilo.

prima speler, voor een prima bedrag.
een directe concurrent voor gimenez, en ik denk ook wel zijn opvolger gelijk (gimenez vertrekt denk ik in de winter of anders volgende zomer)

vergeet ook niet het commerciele gedeelte achter het halen van een japanner.

Blij mee. wel een aardige transfersom maar dit is de nieuwe realiteit voor Feyenoord.
Door selecteren op het mogelijk verlies van Gimenez volgend jaar of dit jaar.

de totale transfersom voor deze speler kan tot maximaal 12 miljoen oploden volgens de directeur van Cercle. Feyenoord kan voor 1,8 miljoen de 20 procent doorverkoop laten vervalen.

Als deze jongen minstens zo goed speelt als in België word dit de volgende "homerun" voor Feyenoord. Wat zijn ze daar lekker bezig kwa transfers sinds een jaar of 2. Voor de eredivisie natuurlijk alleen maar goed. Als de 3 topclubs in Nederland elkaar alleen maar beter maken kunnen we hopelijk ook weer eens een Europese topclub kapot spelen in de Europese toernooien.

Ben wel echt benieuwd wat hij gaat brengen. Schijnt een leuke techniek te hebben.

Lijkt mij een prima opvolger van Danilo, gezien zijn statistieken bij de senioren

Welkom Ueda! Vanavond staat Ivanusec niet in de basis bij Dinamo. Wellicht zegt dit iets, wellicht niet

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren