Zian Flemming haalt briefje uit kous en maakt statement na doelpunt

Donderdag, 2 december 2021 om 19:07Dominic Mostert • Laatste update: 13:08

Zian Flemming heeft de wedstrijd tussen AZ en Fortuna Sittard van donderdagavond aangegrepen om een statement te maken tegen het kabinetsbeleid omtrent amateurvoetbal. De aanvaller van Fortuna scoorde in de openingsfase en toonde vervolgens een boodschap aan de camera, waarmee hij benadrukte dat sport doorgang zou moeten kunnen vinden in coronatijden. De KNVB heeft ondertussen besloten de belangrijkste amateurcompetities stil te leggen tot de winterstop.

Flemming opende de score na acht minuten. De aanvaller scoorde in twee instanties uit een indraaiende hoekschop en haalde een A4'tje uit zijn kous. Flemming vouwde het papiertje uit en toonde de tekst: #sportenisgezond. Hij verwees daarmee naar de boodschap die de KNVB naar buiten bracht toen het kabinet besloot om amateursport na 17.00 uur aan banden te leggen, waardoor clubs niet meer kunnen trainen.

"Dat heb ik nog nooit gezien. Wat is hij van plan, wat heeft hij hier opgeschreven?", reageert commentator Michiel Teeling van ESPN als Flemming een briefje uit zijn kous haalt. "Sporten is gezond, zo is het. En scoren maakt vrolijk voor Flemming. Het is een aardig statement voor de jeugd die in de avonduren het veld niet meer op mag."

Een grote meerderheid van de 1,2 miljoen amateurvoetballers kan niet trainen voor 17.00 uur. De KNVB zag zich genoodzaakt een deel van de competities in het amateurvoetbal komend weekend stil teleggen. Donderdagavond maakt de KNVB bekend dat er tot aan de winterstop niet meer wordt gevoetbald de amateurcompetities uit de Categorie A. In de Categorie B wordt de komende twee weken nog wel gevoetbald.

Woensdag schreef Flemming op Instagram al #sportenisgezond trending te willen maken, 'met als doel een zo snel mogelijke én veilige heropening van de amateursport'. "Ik voel me, gezien mijn voorbeeldfunctie als topsporter, geroepen om mij uit te spreken over de amateursport", schreef hij. Het is niet uit te leggen dat het mensen, nota bene tijdens een gezondheidscrisis, verboden wordt om te sporten na 17.00 uur. Deze maatregel maakt meer kapot dan het oplevert. Aan alle sportverenigingen en sporters: mijn steun hebben jullie."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Zian Flemming (@zianflem)Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door yoda)

Leuk en ook zeker waar, maar het kabinet grijpt nu in omdat al het gebeuren en de contacten omtrent het sporten bijdragen aan het aantal besmettingen. Prioriteit 1 is het aantal besmettingen omlaag krijgen. En dan kunnen we een soort "wie heeft de langste" gaan doen over wie het hardst getroffen wordt door de maatregelen of een soort "ze moeten altijd mij hebben" om te pleiten voor maatregelen die jou als individu beter uitkomen. Dat zal allemaal wel, op dit moment is het zaak om de maatregelen die genomen worden op te volgen. Het is nu niet het moment om de discussie aan te gaan. Daar is nu geen tijd voor. Gewoon met elkaar door de zure appel heen bijten.

2 december 2021 om 19:22

Leg mij dan eens uit waarom trainen met je eigen team dan niet mag in de avond, maar ons team (b categorie) mag wel op zaterdag naar uit wedstrijden reizen en dan tegen gemiddeld 15 andere personen spelen.. De hele logica is weg, het is gewoon willekeur..

2 december 2021 om 19:40

Dat gaat bijna altijd het gevolg zijn van partijpolitiek. De ene achterban is de andere natuurlijk niet en geen enkele partij wil zijn achterban echt tegen de borst stoten. Het gevolg een zwak beleid want alle scherpe kantjes zijn van het beginconcept gevijld. Ze zullen zelf ook wel weten dat dit niet het ideale beleid is, maar het zal voor elke partij waarschijnlijk het minst slechte beleid zijn.

2 december 2021 om 19:41

Ach ja ze willen maatregelen nemen om Corona tegen te gaan.
Maar vervolgens gaan winkels eerder dicht.
Dus mensen gaan massaal met ze alle een winkel in om dat ze optijd spullen nodig hebben.
En als je weer zo een lockdown krijg gaan mensen elkaar weer opzoeken.

2 december 2021 om 19:55

Heb t gevoel dat De Toekomst de woordvoerder van het RIVM op VZ is.
dordt078: Dacht zelf dat t veel handiger was om de openingstijden te verruimen. Werkt veel beter ter verspreiding. Maar t kabinet heeft echt geen idee. Doen maar wat. Dikke paniek.

2 december 2021 om 19:58

Omdat je zaterdag- of zondagmiddag waarschijnlijk sowieso wel onderweg bent. De 5-uur regel is er niet alleen voor amateursport maar voor alles en iedereen. Daarmee voorkom je gewoon (zeker doordeweeks) een groot aantal ‘extra’ contactmomenten. Of je zaterdagmiddag nu aan het winkelen bent, lunchen of sporten maakt verder weinig uit aangezien je er dan toch al ‘uit’ bent.

Het doel van de maatregel is niet ‘niet sporten na 5’ het doel is ‘zo weinig mogelijk reisbewegingen/contacten na 5’

2 december 2021 om 20:14

@maykel24, middag wel maar ik denk dat ik lang niet de enige ben die normaliter rustig tot 1 uur in bed blijft liggen in het weekend. Dat doe ik dus de komende 3 weken niet meer

2 december 2021 om 20:18

Tuurlijk is het doel het aantal contactmomenten terug te brengen, maar hoeveel nut heeft dat als je daardoor per contactmoment meer mensen tegenkomt?

Neem de kappers. Die sluiten nu om 5 in plaats van om 8. Ze hadden 3 kappers zitten hier, dus zeg grofweg per uur 3 contactmomenten met 6 mensen (3 kappers, 3 klanten).
Ze moeten nu 3 uur eerder dicht, dus ok, 3 x 3 contactmomenten minder.

Maar om het aantal klanten te kunnen blijven helpen, hebben ze wel 5 stoelen in de zaak gezet, en zijn er nu dus continu 10 mensen ipv 6 in de zaak. Wat win je dan?

Hetzelfde zie je nu gebeuren met sporten. De jeugd gaat in blokken van 45 minuten trainen op een kwartveld. Dan kan toch iedereen tussen half 4 en 5, en op woensdagmiddag trainen.

Wedstrijden zijn bij veel buitensporten bijna klaar, dus gaat er getraind worden op zaterdag/zondag.

Iksnap de noodzaak wel hoor, maar vrees toch echt dat het juist averechts werkt, omdat je veel meer mensen bij elkaar brengt. In mijn ogen is spreiden juist veel minder risico.

2 december 2021 om 20:28

Dat is het punt; het is ook willekeur maar dat is omdat de overheid niet alles willen sluiten.
Ze doen hun best, proberen iets in te perken in de hoop dat het genoeg is.

Zit er logica in? Nee.
Helpt het bij het beperken van besmettingen als je minder mensen ziet? Ja.

Het is niet logisch, het is willekeur maar ondanks dat helpt het hopelijk genoeg om de zorg te ontlasten en een hoop zieken en doden te voorkomen.

2 december 2021 om 20:35

Maar als het helpt dat je minder mensen ziet? Leg dan eens uit waarom iedereen nu veel meer mensen ziet? De sportscholen zitten stampvol, mensen die savonds gingen, die gaan in de ochtend en middag, mensen die normaal in de avond een voetbaltraining zouden hebben, die sporten nu bij de sportschool. Van de 3 mensen die er zijn om 11 uur in de avond, verwachten ze nu dat ik overdag (zaterdag en zondag zijn de enige dagen dat de meesten dat kunnen) tussen 50 of meer mensen moet gaan staan als ik wil sporten. Dat is toch het beleid van een stel domme idioten?

2 december 2021 om 20:38

Dit is nu juist 1 van de weinigen dingen waar wel een bepaalde logica in zit: alles dicht na 5 behalve de supermarkt. Wat mij betreft hadden ze buitensporten ook gewoon opengelaten (en meer ingegrepen op maximum bezoekers in sportscholen/binnen), maar dan krijg je ook direct weer alle zever over ‘waarom zij wel en wij niet, wij zijn ook veilig etc’ - wat dat betreft kan je het nooit goed doen.
@nijogeth: als je het specifiek over de sportschool hebt dan ben ik het helemaal met je eens dat dat geen slimme oplossing is inderdaad en dat dat samen moet gaan met maximum aantal bezoekers. Maar ook voor de sportschool geldt gewoon 1.5meter en een mondkapje
@allochteun: ook voor die kaper geldt gewoon minimaal 1.5meter en een mondkapje

2 december 2021 om 21:20

Nee, mondkapje geldt niet voor de sportschool. Alleen tussen de apparaten door.

En voor wat betreft winkels. Ik verwacht dus stampvolle winkelgebieden op zaterdag en kroegen die ook vol zitten. Allemaal door deze maatregelen. Terwijl je echt heel erg veel meer kon winnen door de grootste verspreidingsbron aan te pakken, namelijk de basis en middelbare school.

2 december 2021 om 21:57

Wel tussen de apparaten door en de apparaten zouden theoretisch op 1.5meter moeten staan. En ook voor de winkels op zaterdag en zondag geldt die 1.5meter en mondkapje gewoon dus ook daar kan het in theorie niet ‘te druk’ zijn. En op een zaterdag gaat er vast wel eens wat mis maar dat weegt blijkbaar op tegen de 5 doordeweekse dagen. Is het perfect, nee vast niet. Is het beter dan niks doen, vast wel.

En scholen zijn gewoon een bewuste politieke keuze. Van mij mogen die ook dicht/lange kerstvakantie maar dat maakt de andere keuzes niet minder logisch of inconsequent.

2 december 2021 om 19:30

Toch blijft het een vreemde maatregel. Ik sport zelf 3x per week in de sportschool in de avondtijd, toen was het altijd vrij rustig. Nu zijn we dus eigenlijk verplicht voor 5 uur te sporten, heb nog nooit zulke volle sportscholen gezien, alles hutje mutje op elkaar kan toch ook de bedoeling niet zijn? Integendeel zelfs.

Ook is prioreit 1 niet het aantal besmettingen omlaag krijgen, maar het aantal mensen op de Ic's omlaag krijgen, het aantal besmettingen moet veel minder naar gekeken worden, de maatregelen worden alleen genomen door de mensen wie op de Ic's liggen, wat ook volkomen terecht is. Alleen snap ik deze specifieke maatregelen niet helemaal.

2 december 2021 om 21:01

@Aguerooo, en daarom zou ik zeggen sportscholen helemaal sluiten of een beperkt aantal bezoekers. Wat nu in de sportscholen gebeurt is inderdaad niet wenselijk. Het komt heel erg krom over dat dat wel mag zo hutje mutje en andere dingen niet. Dat kromme moet rechtgetrokken worden.

2 december 2021 om 21:03

En persoonlijk ben ik voor het aantal besmettingen omlaag krijgen. Je kan zeggen dat een hoog aantal besmettingen niet erg is als de zwakste doelgroep maar niet in het ziekenhuis beland, maar een hoge doorloopsnelheid vergroot ook de kans op mutaties.

2 december 2021 om 21:22

Maar jij bent dus voor het sluiten van de scholen en die 5 uur helemaal niet doen? Dat heeft namelijk ongeveer 5x zoveel impact als al die kleine maatregelen. Tel daarbij op dat december zo'n maand is waar heel weinig leerzaams gebeurd (sinterklaasviering, kerstviering, allemaal kerstverhalen).

2 december 2021 om 19:31

Ik heb echt geen moeite met regels maar wel met regels die noch kant noch wal raken.
Maak een verschil tussen binnen sport en buitensport dan had ik het begrepen.
Buitensport is nergens een haard geweest.
Wat gaan we nu doen alternatieven zoeken en de mensen massa wordt veel
Groter op bepaalde uren.
Ik mag niet bij mijn kinderen kijken als ze thuis spelen maar wel vanaf de parkeerplaats waar we dichter op elkaar moeten gaan staan omdat we het anders niet zien.

2 december 2021 om 19:35

Als de prioriteit nummer 1 het aantal besmettingen omlaag zien te krijgen is, dan moet je ook alles sluiten waar dan ook de hoogste aantal besmettingen plaatsvinden, maar dat gebeurt niet. Op de scholen vinden gigantisch veel besmettingen plaats, maar die blijven open. Waarom kunnen die niet twee weken vanuit huis les kregen vlak voor de kerst? Die hebben hiervoor toch ook al maanden thuis gezeten? Daarom ben ik het niet eens met jouw opvattingen. Dat is hetzelfde als Tata Steel maar lekker haar gang laten gaan en de mensen uit Ijmuiden wel verplichten om de kachel niet hoger als 20 graden te zetten om zo aan het klimaat te denken.

2 december 2021 om 19:43

Nee prioriteit 1 is de druk op de zorg beheersbaar te houden. Virussen waren er altijd al en zullen er ook altijd blijven. Je kan wel een miljoen "besmettingen" hebben, als er niemand in het ziekenhuis komt doen die "besmettingen" er niet toe. Het vaccin voorkomt geen besmettingen maar zou wel ziekenhuisopnames moeten voorkomen. Het is niet zo dat iedereen even veel kans heeft om in het ziekenhuis te belanden met corona. Het zijn mensen met zwaar overgewicht en zwaar onderliggend lijden. Oftewel ongezonde mensen. Sporten helpt juist om gezond te blijven. Dus ja deze maatregelen zullen meer schade aanrichten dan het virus zelf kan doen. Simpelweg omdat je nu schade doet aan de hele bevolking in plaats van de kwetsbare 10-15% te beschermen.

2 december 2021 om 19:51

Als ik soms kijk naar die lagere elftallen waar genoeg gasten met overgewicht in het veld lopen , dan vraag ik me af of dat wel gezond is. En als je het nieuws moet geloven zijn juist mensen met overgewicht een risico wbt covid

2 december 2021 om 20:24

Overgewicht is een flink risico ja, maar geloof dat op de IC de echte risicogroep BMI 35+ is. Dan zou ik met mijn 1,82 zo'n 115 kilo moeten wegen, bijna 40 meer dan nu. Kan me niet voorstellen dat ik me dan nog over het veld gesleept krijg

2 december 2021 om 19:51

Prioriteit 1. Nee, dat is een kortzichtige gedachte. Het is al bijna 2 jaar duidelijk dat een slechte gezondheid (met name overgewicht) die risico's m.b.t. corona enorm verhoogd. Aannemende dat deze maatregelen niet 3 weken duren maar flink langer: dan maak je qua volksgezondheid op lange termijn meer kapot dan als je hem niet neemt.
Ja, misschien dring je de besmettingen NU terug. Maar over een jaar heb je er door nu dergelijke drempels op te werken voor amateursport een flink aantal meer overgewicht-cases weer bij, en kom in dezelfde rotzooi als nu terecht.

2 december 2021 om 19:56

Maar voor politiek is alleen korte termijn belangrijk. Op de korte termijn kunnen ze scoren. Ze hebben er niks om nu zaken te regelen die we pas over langere tijd gaan merken, want dan kunnen ze niet meer met de eer pronken en is minder effectief voor de populariteit en dus stemmen.

2 december 2021 om 19:54

Bijna geen enkele besmetting te herleiden naar sportverenigingen. Gewoon onzin wat je zegt.

En daarbij: denk even aan alle neveneffecten. Mensen praten al over ‘corona kilo’s’. Dat terwijl de kans op ernstige bijwerken van corona met elke extra kilo groter wordt.

Dan de mentale weerbaarheid die wordt opgebouwd met sporten en juist in een tijd als dit belangrijk is.

Ik ben er absoluut van overtuigd dat dit de druk op de zorg verlaagd, maar op de lange termijn juist ernstig verzwaard.

2 december 2021 om 19:56

Los van het feit dat men nu de mazen in de wet gaat zoeken door zelfs om 7:00 uur te gaan sporten, je door beperkte openingstijden in de sportschool dezelfde hoeveelheid mensen korter op elkaar zet en meer tegelijkertijd komen en sporten gezond is en goed voor je weerstand (en je dus beter tegen corona zou kunnen), is de besmettingsgraad in de sport niet zo hoog. Mijn logica zegt dat je datgene waar de meeste besmettingen vandaan komen dicht moet gooien; de scholen. Bij een brand ga je toch ook niet de kleine vonkjes die rondom het vuur vallen blussen!? Je blust de brand zelf. Wat de overheid eigenlijk zegt is: "De meeste besmettingen komen van de scholen, dus die laten we open, maar we sluiten wel de plekken waar weinig besmettingen vandaan komen zoals horeca en sport.nou gefeliciteerd met je doelpunt en aankomende boete.. ludieke actie, maar laat je poltiieke statements lekker thuis joh

2 december 2021 om 19:26

Nu mag het niet maar als het om Qatar gaat, racisme of de LHBTQI beweging dan staan we allemaal massaal van blijdschap te springen..

2 december 2021 om 19:41

Ga je mensenrechten gelijkstellen aan kabinetsbesluiten?

2 december 2021 om 19:44

Mensen opsluiten en dingen verbieden is geen mensenrechtenschending? Mensen uitsluiten vanwege een medische status is geen mensenrechtenschending? Als je dat niet ziet ben je gewoon selectief of heel hypocriet.

2 december 2021 om 19:49

Als dat mensenrechtenschendingen zijn dan moet je maar naar Den Haag gaan en er een klacht tegen indienen. Eens kijken of de rechters daar het ook mensenrechtenschendingen vinden.

Sowieso worden er heel veel mensen opgesloten en worden er heel veel dingen verboden. Ben jij dan ook selectief of heel hypocriet?

2 december 2021 om 19:52

@Lierse, wel als het op deze manier gaat, Duitsland komt al met een vaccinatie plicht, gaat hier ook komen, dat is volgens mij spelen met mensen rechten want volgens mij hoort een regering niet te beslissen wat je met je lichaam wil doen.. Daarbij zijn de besmettingen zo hoog dat ik ook onderhand spijt krijg van mijn vaccinatie en waarom ik hem genomen heb, het heeft ons alleen maar terug gebracht ipv verder

2 december 2021 om 19:55

Ten eerste, blijkbaar mogen overheden dat wel want er zijn meer dan genoeg landen waar het gewoon verplicht is voor de eigen burgers bepaalde vaccinaties te nemen (bijvoorbeeld polio in België). En ook als je op reis gaat moet je prikken nemen (geen idee of dat verplicht is wel, ik stelde me er toen geen vragen bij). En om op dat tweede in te gaan. Dat is echt onzin. Alsof de vaccinatie de situatie verergert heeft. Dat is gewoon de feiten negeren. En om nog even aan te vullen. Dat briefje van Flemming gaat niet over die kwestie maar over iets totaal anders. Dus nogmaals de vraag, ga je dat vergelijken met mensenrechtenschendingen?

2 december 2021 om 19:58

@lierse
Het gerecht zal in Qatar ook oordelen dat openbaar homo zijn niet mag. Dus dan is het geen mensenrechtenschending? Als het een rechter is die het zegt is het waar?

Ik hoop dat je begrijpt dat er een verschil zit tussen terecht iemand opsluiten vanwege misdaden en gezonde mensen buitensluiten. Zo dom schat ik je ook weer niet in.

2 december 2021 om 20:02

Overheden doen het omdat ze geen andere uitweg zien, ze krijgen hun zin niet en gaan het dan maar verplichten waardoor het moet.. De vaccinatie opzich heeft het probleem niet ver ergerd maar die niet werkende QR code wel, dat is onderhand wel bekend lijkt me.. En imo is het schenden van mensen rechten om iets te verplichten wat tot nu toe niet bewezen is dat het werkt, als vaccineren namelijk zou helpen dan hadden we al die regels niet.. Eerst was 75% genoeg, toen 80 daarna 85 en nu willen ze 100%, allemaal een niet werkende QR code, volgende stap is kinderen onder de 12 vaccineren want een grote besmettingsbron die amper iets merkt, het gaat mij allemaal te ver, en dat is mijn mening.. Een ieder mag vinden wat hij wil, ik ben hier niet om een ander te overtuigen of om mij anders te laten denken door wat iemand vind of zegt

2 december 2021 om 20:05

Het gerecht in Den Haag houdt zich alleen aan de Universele verklaring van de rechten van de mens (en dan nog eens de Europese versie).

Ik hoop dat je begrijpt dat er nogal een verschil zit tussen de wetgeving in Qatar en de wetgeving in Europa. Zo dom schat ik je nu ook weer niet in.

2 december 2021 om 20:10

@Kokkie, uiteindelijk haal heb je een niet relevante discussie erbij gehaald. Het gaat hier over het briefje van Flemming. Dat is puur politiek en dus niet te vergelijken met iets als racisme of discriminatie omwille van een onveranderlijk feit dat volgt uit een niet-vrije keuze.

2 december 2021 om 20:10

Iemand dwingen om een medische behandeling te ondergaan is sowieso in strijd met grondrechten. Die grondrechten zijn niet voor niets gemaakt. De mensen die gevaccineerd zijn vinden het wel best, want ze hebben het toch al genomen. Maar als je nu zo makkelijk over iemand zijn eigen integriteit heen stapt kan je dat straks met alles doen. Moet je verplicht gesteriliseerd worden omdat ze vinden dat er teveel mensen op de wereld leven? Of wordt je verplicht om bloed of een orgaan te doneren omdat er een te kort is. Ik weet zelf ook wel dat dit extreme voorbeelden zijn maar het punt is dat ze in theorie alles kunnen goedpraten voor het grote doel.

2 december 2021 om 20:16

Is dat zo? Waarom doen bepaalde Europese landen dan al jarenlang aan verplichte vaccinatie?

2 december 2021 om 20:19

@lierse
Hoezo vraag je dan of mensenrechten gelijk worden gesteld aan kabinetsbesluiten? Volgens de wet in Qatar worden er geen mensenrechten geschonden. Met jou vraag suggereer je dat er wel mensenrechten worden geschonden anders zou je die vraag niet stellen.

2 december 2021 om 20:33

Qatar bepaald net als Nederland niet wat de UVRM inhoudt. Dat Qatar besluit dat niet te erkennen, moeten zij maar weten. Daarnaast vergelijk je een veranderlijke keuze (ik laat me prikken) met iets onveranderlijk wat niet de eigen keuze is (afkomst of seksualiteit). Voor iemand die anderen dom schijnt te vinden, kom je wel met opvallend slechte vergelijkingen.

En trouwens is je hele premisse fout, wie wordt er in Nederland dan zogenaamd onterecht opgesloten? Kan jij niet meer naar buiten na vijf uur?

2 december 2021 om 20:44

Wat is dit nou voor een onzin reactie hahahah. Vroeger was het ook gewoon verplicht om je prikkie te halen voor de mazelen. Niemand die daar om maalde hoor. Als je 3 jaar geleden had gezegd van er is een virus en je moet ff dit prikkie halen ( coronavaccin) en je bent er vanaf had iedereen het gewoon gedaan. Enige mensen die het niet willen zijn mensen die of een hekel aan de regering hebben of een paar youutube filmpjes hebben gezien.

2 december 2021 om 20:55

Ik woon niet in Nederland dus ik heb er sowieso geen last van. Volgens mij was er een tijd terug nog een avondklok. Dus er werden wel degelijk mensen opgesloten in Nederland. Iemand buitensluiten op basis van religie is wel goed dus? Dus de beste mensen moeten maar geen Joden of Moslim zijn? Want dat is iets dat je kunt kiezen ? Ik hoop dat je beseft dat het toen ook allemaal legaal en volgens de regels was. Evenals de Oeigoeren in China.

En tja mensen die een klassiek vaccin, dat uitvoerig getest is en geen bijwerkingen heeft gaat vergelijken met een nieuw vaccin met voor gezonde mensen meer bijwerkingen dan winst hebben niet veel wetenschappelijke kennis. Het vaccin tegen mazelen geeft bijvoorbeeld steriliteit. Dat zal bij een coronavirus nooit gebeuren omdat het te snel muteert.

2 december 2021 om 21:05

@Lierse: mensenrechten zijn altijd politiek. Ook de vraag of mensenrechten van toepassingen zijn op iedereen is een politieke vraag.

@Elmatador: medische behandelingen onder dwang worden soms gerechtvaardigd. Denk aan het dringend opereren van een bewusteloos persoon om zijn/haar leven te redden. Zo zijn er tal van andere voorbeelden te vinden. Zoek bijvoorbeeld op Jehova’s getuigen en bloedtransfusies

Overigens een leuke geste van Flemming. Vind het wat hebben dat spelers soms een (niet) politieke statement uit brengen. Mocht wel een leuker lettertype uitkiezen.

3 december 2021 om 08:34

Punt is dat wanneer je dit prikkie neemt je er NIET vanaf bent.. Je zit vast aan een abonnement van boosters.. Daarnaast zijn er nog tal van andere redenen om deze prik niet te nemen. En zo denken gelukkig meer mensen dan de media en de politiek ons doet denken. Ik geloof niks van die 83%. Die wanhoopsdaad van verplichten (iets dat volgens ras-leugenaar De Jonge NOOIT zou gebeuren) spreekt boekdelen.

3 december 2021 om 08:37

Je hebt het volkomen bij het juiste eind. Je voorbeelden zijn extreem maar gezien de huidige situatie niet onmogelijk uit te voeren.

3 december 2021 om 08:43

Alsof ze in Den Haag of waar dan ook het volk serieus nemen. Het zijn zogenaamd volksvertegenwoordigers maar ze gedragen zich als Goden. Mannetjes met stropdassen en vrouwen in mantelpakjes die denken te kunnen bepalen wat de rest moet doen. Mijn lichaam mijn keuze. Het is tijd dat het volk massaal begrijp wie er de baas is; het volk. Tijd voor een Great Reset, die van het politieke systeem. Men moet massaal de macht terugnemen, of beter gezegd herkennen en erkennen dat zij die hebben. Genoeg is genoeg. Ik neem amper paracetamol en dan zou ik een niet werkend experimenteel vaccin dat tal van serieuze en levensgevaarlijke en levens-veranderende bijwerkingen heeft moeten nemen? Donder op joh. Negeer lekker de feiten met je cognitieve dissonantie. Er zijn meer mensen wakker dan dat de media en de politiek doet geloven, nu moeten ze nog daadwerkelijk op gaan staan.

Ik ben het helemaal met het eens, maar hou niet zo van georkestreerde acties ...

2 december 2021 om 19:27

Hij kan moeilijk in een opwelling een statement bedenken en dan naast het veld een brief tikken en uitprinten.😉

2 december 2021 om 19:44

Heel grappig, maar je begrijpt het punt (hoop ik)

2 december 2021 om 23:06

Gelukkig vond je t grappig, want zo was t ook bedoelt (vandaar de knipoog). Ik begrijp dat jij er niet van houdt dat er statements worden gemaakt die vooraf bedacht zijn….

Prima boodschap, maar had dan ook even netjes je briefje opgeruimd, in plaats van die langs het veld te laten slingeren...

2 december 2021 om 19:37

Haha dat is wel waar. Maar ja al die stewards die normaal opruimen hebben nu ook weinig te doen.
Hij geeft ze ook wat

Politieke uitingen in het voetbal worden als een zonde beschouwd, dus ik denk dat dit ook een staartje krijgt. Gelukkig komt er in januari een plekje vrij in het OMT.

Lekker overdag binnensporten tot 17.00 uur dan maar. Of de hele dag in een café zitten met zijn allen. Dat is inderdaad een stuk verantwoorder dan teamsport in de buitenlucht er helemaal uitgooien. Maar wel lekker die brandhaard op school openhouden. Totale willekeur!

Uit het interview na afloop met Flemming blijkt dat hij met drie minuten al een bredere en betere blik heeft op wat volksgezondheid nou eigenlijk is dan de demissionair minister van VWS.

Wat mij betreft een krachtige statement die het absurde beleid van de jonge, Rutte en het OMT terecht afkraakt. Sporten moet altijd kunnen!!

Al dat gejank op die jongen.., triest. Hij heeft gelijk en hij heeft een podium. Goed gedaan door hem. Vreemd beleid wordt er gevoerd en het heeft niks met gezondheid te maken maar met gehoorzaamheid. En allen die het niet geloven, jullie merken het vanzelf. Dan niet huilen maar accepteren, jullie hebben het mede mogelijk gemaakt met je struisvogelgedrag.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Fortuna Sittard

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Willem II18-21
18.PEC Zwolle12-20
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. DuarteMiddenvelder200
M. SeuntjensMiddenvelder208
B. RienstraMiddenvelder192
T. TekieMiddenvelder181
T. NoslinAanvaller161
Y. van OschKeeper180
Z. FlemmingAanvaller153
Voor de complete selectie: Clubpagina Fortuna Sittard.

0 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Fortuna Sittard 15 3 3 0
2020/2021 Fortuna Sittard 33 12 5 0
2020/2021 PEC Zwolle 0 0 0 0
2019/2020 NEC 24 13 7 0
2019/2020 PEC Zwolle 4 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Fortuna komt dramatische eerste helft tegen RKC niet te boven

RKC heeft zondagavond in de Eredivisie een belangrijke zege op Fortuna Sittard geboekt. Het elftal van trainer Sjors Ultee maakte voor rust een lamlendige indruk en mocht van geluk spreken dat...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren