AFCA_YIDDO
Algemeen
Vrienden
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


  • Maandag, 13 juli 2009
  • AFCA_YIDDO
  • 102 punten
  • Lid
  • Waarschuwing
  • 1.222
  • jaar (--)
Persoonlijke berichten
28 juni 2014 om 15:19
#1

Heb je al wat gelezen over de geschiedenis van de NSB met betrekking tot de Telegraaf. Blijkbaar moet een allochtoon jou je eigen geschiedenis vertellen.

7 november 2020 om 11:45
#2

Hoi
Ik zag dat je gereageerd hebt op een post van mij waar ik niet meer op kon antwoorden. Het gaat om de corona-testen. Covid is een virus. Virussen zijn moeilijk te kweken en dat duurt ook nogal lang. Vandaar dat in de praktijk alleen andere testen gebruikt worden voor de diagnostiek. Een van de mogelijkheden is dus een PCR-test, die op het erfelijk materiaal van het virus reageert. Eerst wordt dat erfelijk materiaal vermeerdert waardoor er voldoende materiaal ontstaat om een virus bijvoorbeeld chemisch aan te tonen. Door dat vermeerderingstraject duurt de test erg lang. Er zijn verschillende PCR-testen ontwikkeld voor het covid-virus, die elk hun eigen specificiteit hebben. Bedenk daarbij dat elke biologische test, welke dan ook niet 100% kan bewijzen. De PCR toont dus erfelijk materiaal aan, maar we weten niet of het aangetoonde virus nog leeft. Er worden ondertussen ook steeds meer sneltesten ontwikkeld, maar ook die reageren op virusdeeltjes zonder te onderscheiden of het virus dood is of niet. Ondertussen is ook een test ontwikkeld waarbij antistoffen in het bloed tegen covid kunnen worden aangetoond. Deze test toont dus aan of je met covid besmet bent geweest of niet. Hoe betrouwbaar deze test is weten we nog helemaal niet, want we weten nog amper hoe lang deze antistoffen aantoonbaar zijn en wanneer ze ontwikkeld worden. Mijn verhaal op dit forum kwam ook eigenlijk door de schrik, dat iemand, die wij zelf 2 x negatief hadden getest in het ziekenhuis, bewezen andere mensen in het ziekenhuis had besmet (mensen verdacht van covid worden eerst geisoleerd). De mogelijke verklaring was dat de patient al 1-2 weken ziek thuis was en dat het virus kennelijk ergens anders zat dan in de keel/neus. Ondertussen kregen wij van het Rivm een richtlijn dat we bij een verdachte patient, die 2 x negatief getest is, ook met spoed een antistoffentest op het bloed moeten doen of er een covid-besmetting geweest is. Het is nog zo nieuw, dat we hier nog veel over moeten leren.
Het klopt dat covid-testen niet 100% betrouwbaar zijn, maar uiteindelijk zal een combinatie van testen uiteindelijk uitsluitsel gaan geven. De positieve testen bij Ajax zijn waarschijnlijk het gevolg van een hele gevoelige PCR-test van de Uefa, waarmee oude, dode virusdeeltjes worden aangetoond, waarbij relatief veel vals--positieve resultaten zijn aangetoond.

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren