Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV en het leven na Xavi Simons: 8 potentiële opvolgers op een rij

Laatste update:

Flink wat werk aan de winkel voor PSV, nu smaakmaker Xavi Simons heeft besloten om op huurbasis verder te gaan bij RB Leipzig. Gaat technisch directeur Earnest Stewart voor een adequate opvolger in de Eredivisie, of kijken de Eindhovenaren liever over de grens om het gat centraal op het middenveld op te vullen? Voetbalzone denkt mee met de zoekende PSV-leiding en zet een aantal mogelijke vervangers van Simons in het Philips Stadion op een rijtje.

Charles De Ketelaere
De pas 22-jarige middenvelder van AC Milan lijkt voorlopig de meest serieuze optie te zijn voor PSV. Clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad benadrukt wel dat een koopdeal haast onmogelijk lijkt gezien het prijskaartje van tussen de 35 en 40 miljoen euro om de nek van de jonge Belg. Een huurdeal ligt dus in de lijn der verwachtingen. De Ketelaere begon vorig jaar met hooggespannen verwachtingen aan zijn avontuur in Milaan, maar kon die uiteindelijk niet waarmaken. PSV lijkt een ideale club voor hem te zijn om op sportief gebied revanche te nemen. De twaalfvoudig international van de Rode Duivels staat in ieder geval open voor een vervolg in Nederland.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Charles De Ketelaere lijkt de meest serieuze optie te zijn voor PSV.

Georginio Wijnaldum
De inmiddels 32-jarige Georginio Wijnaldum had vorige maand na de halve finale in de Nations League tegen Kroatië (2-4 nederlaag) slecht nieuws voor PSV. Hij ziet een terugkeer in de Eredivisie voorlopig niet zitten, ondanks geruchten over een mogelijke terugkeer in Eindhoven. De ervaren en betrouwbare middenvelder, die tussen 2011 en 2015 enkele succesvolle jaren beleefde in het shirt van PSV, zit nu wel in een spagaat. Zijn rol bij Paris Saint-Germain lijkt definitief uitgespeeld en grote clubs uit Europa hebben deze zomer nog niet aangeklopt. In dat kader is het bij de hand nemen van PSV in de herfst van zijn loopbaan wellicht geen gekke gedachte.

Kiest Georginio Wijnaldum alsnog voor een terugkeer bij PSV?

Calvin Stengs
Voor Calvin Stengs was het een seizoen om niet snel te vergeten. Trainer Mark van Bommel posteerde hem bij Royal Antwerp FC centraal op het middenveld en in die rol had de voormalig AZ'er een belangrijk aandeel in de eerste landstitel sinds 1957. De van origine rechtsbuiten gaf al aan een langer verblijf in Antwerpen wel te zien zitten, al lijkt hij gewoon bij OGC Nice aan het nieuwe seizoen te beginnen. Transfermarkt schat Stengs (24) momenteel in op tien miljoen euro, wat normaal gesproken geen onoverkomelijk bedrag is voor PSV. De middenvelder annex aanvaller was een jaar geleden al in beeld in Eindhoven, maar hij koos toen voor een huurdeal met Royal Antwerp.

Calvin Stengs heeft een zeer geslaagd seizoen bij Royal Antwerp FC achter de rug.

Donny van de Beek
Het lijkt voor Donny van de Beek het beste om Manchester United te verlaten. De bij Ajax opgegroeide middenvelder hoeft onder manager Erik ten Hag niet te rekenen op een vaste plaats, waardoor opnieuw een seizoen als bankzitter dreigt. Van de Beek heeft in Amsterdam reeds laten zien prima te kunnen functioneren in een rol kort achter de voorhoede en gezien diens leeftijd, de Nijkerkervener is 26, moeten zijn beste jaren normaal gesproken nog komen. Hij liet zich overigens wel geldig woensdag met een prachtig doelpunt in de met 1-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Olympique Lyon.

Of gaat Donny van de Beek voor zijn kans bij Manchester United?

Mike Trésor
Mike Trésor was afgelopen seizoen de koning van de assist in de Jupiler Pro League. De voormalig Willem II'er stelde ploeggenoten maar liefst 24 keer in staat om te scoren. Deze dadendrang leverde de kersverse international van België twee prijzen op: de Ebbenhouten Schoen, de trofee voor beste speler uit Afrika of van Afrikaanse afkomst in de Belgische competitie, en de trofee voor Voetballer van het Jaar. Trésor, medio 2022 al eens in beeld bij PSV, staat inmiddels op de lijstjes van onder meer Lille OSC en Crystal Palace. Volgens Transfermarkt is zijn waarde na het topseizoen in Genk gestegen naar vijftien miljoen euro.

Mike Trésor was afgelopen seizoen een van de absolute smaakmakers in de Jupiler Pro League.

Zian Flemming
Dat Zian Flemming naam heeft gemaakt in de Engelse Championship, is ook doorgedrongen in andere grote landen. De Telegraaf wist namelijk te melden dat de 24-jarige aanvallende middenvelder in beeld is bij Sevilla en Lazio. Burnley bood al 10 miljoen euro, maar Millwall vraagt minstens 15 miljoen euro voor de fysiek sterke Nederlander. Flemming sloot zijn eerste jaar op het tweede niveau in Engeland af met vijftien doelpunten en drie assists. De productiviteit van de speler met een Ajax-verleden was helaas voor the Lions niet voldoende om de play-offs voor promotie naar de Premier League te bereiken.

PSV zal snel moeten zijn, want de Europese top heeft Zian Flemming ook in het vizier.

Rayan Cherki
Peter Bosz kent Rayan Cherki uit hun gezamenlijk periode bij Olympique Lyon. Het pas negentienjarige toptalent kwam onder de huidige PSV-coach tot 29 duels en was in het verleden lovend over de filosofie van de 59-jarige trainer. Het zal nog een hele strijd worden om Cherki binnen te halen, mochten de Eindhovenaren daadwerkelijk willen doorpakken. Chelsea en Newcastle United kennen zijn kwaliteiten inmiddels ook en Lyon wil naar verluidt minstens veertig miljoen euro overhouden aan een eventuele verkoop. Wellicht is de aanwezigheid van Bosz en eventuele kwalificatie voor de Champions League een reden voor de jonge Fransman om naar Eindhoven te trekken.

Peter Bosz kent Rayan Cherki nog uit hun gezamenlijk periode bij Olympique Lyon.

Nadiem Amiri
De Duitse middenvelder (26) met Afghaanse roots was in januari 2019 een van de eerste aankopen van Peter Bosz bij Bayer Leverkusen. Onder leiding van de Nederlandse coach groeide Nadiem Amiri uit tot een vaste waarde op het middenveld en international van Duitsland. Enkele jaren later hangt de vlag er heel anders bij. Amiri werd verhuurd aan Genoa, waar hij meestal als invaller werd gebruikt. Daarnaast is zijn transferwaarde volgens Transfermarkt inmiddels gezakt van 22 naar 6 miljoen euro. De rechtspoot ligt nog een jaar vast bij Leverkusen, dat hem eigenlijk deze zomer moet verkopen om nog een transfersom te kunnen incasseren.

Wellicht kan Peter Bosz de loopbaan van Nadiem Amiri nieuw leven inblazen bij PSV

Voetbalzone staat voor meepraten over voetbal. Heb jij een betere optie voor PSV? Laat het weten in de reacties! Suggesties voor nieuwe lijstjes zijn daarbij eveneens welkom.

Wie is de beste opvolger van Xavi Simons bij PSV?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Stel je voor, Stengs of vd Beek als vervanger. Kost een gigantisch bedrag en je krijgt er middelmaat voor in je selectie. Zitten een paar onbekende namen tussen, daar hoop ik bij voorbaat al meer op. Niet weer Nederland lers terughalen die in het buitenland gefaald hebben.

19 juli 2023 om 19:06

Eens, de Ketelaere of Mike Tresor zijn kwalitatief de beste opties!

19 juli 2023 om 19:09

En Cherki natuurlijk, maar lijkt mij stug dat PSV hem kan halen gezien wat Lyon vraagt

19 juli 2023 om 19:14

Want de Ketelaere staat op de lijst omdat hij het, net als van de Beek, zo goed heeft gedaan bij zijn huidige club

Dan heeft vd Beek in iedergeval al veel meer laten zien.

19 juli 2023 om 19:14

Tresor is alleen veel beter op de flank dan op 10 vind ik. Hij kan er zeker naar toe groeien, maar dat is toch niet ideaal.

19 juli 2023 om 20:37

Tresor zijn volgende stap zal niet de eredivisie zijn.

20 juli 2023 om 14:56

Vd Beek heeft bij Man U net zo weinig laten zien als De Ketelaere bij Milan.

20 juli 2023 om 17:26

Maar wel 4 jaar jonger, dus zit sowieso meer rek in. Plus Belgen doen het vaak goed in Eindhoven.

19 juli 2023 om 19:21

vd Beek zou denk ik prima passen in het Peter Bosz voetbal en als 10 achter de Jong.
Een lopende 10, scorend vermogen, ongelofelijke drive die het niet erg vind om ook vuile meters te maken. Maar je moet van hem niet de mooie steekballen of zo verwachten dat zou je dan op moeten vangen door Sangare te vervangen door een iets creatievere speler.

19 juli 2023 om 19:22

Echt he, wat zijn dit voor gare lijstjes? Meer dan de helft is of volslagen onrealistisch of voegen helemaal niets toe. Maak dan geen lijst van 10...

19 juli 2023 om 19:34

Als v Beek zou komen, zou hij gelijk jullie beste speler zijn. Samen met Lang (vanuitgaande dat Sangare weggaat).

v Beek zou sensatie zijn onder Bosz. Spel, tactiek alles op zijn lijf geschreven.

20 juli 2023 om 15:45

En toch zou Beek een regelrechte schande zijn. Heeft amper wedstrijden gespeeld waarin hij een voldoende scoort, dat moet men in Eindhoven niet willen nastreven. Nog even afgezien van zijn duidelijke Ajax voorkeur in life ;-)

19 juli 2023 om 20:36

Onbekende namen? Bijna alle namen zijn namen die ze bij de NOS zouden kunnen voorstellen. Enkel De Ketelare heeft geen link met PSV of Nederland. Dit is dan ook de enige speler waarvan bekend is dat hij in beeld is. Voetbalzone heeft dit lijstje samengesteld op basis van de volgende punten:
Oud PSV-speler
Oud eredivisie speler
Een speler die onder Bosz heeft gespeeld.

Dan komen ze ook nog met spelers die of totaal onhaalbaar zijn, of bij lange na niet goed genoeg zijn.

Leuk lijstje, maar Cherki is een belachelijke suggestie. 40 miljoen is een totaal onrealistische vraagprijs voor psv om te betalen.

19 juli 2023 om 19:50

Wat je niet heb kan je niet uitgeven.

19 juli 2023 om 20:09

Had Lyon niet financiële problemen of iets dergelijks? Los daarvan is Cherki gewoon onhaalbaar natuurlijk.

Iedereen behalve Wijnaldum, Stengs, vd Beek en Flemming is prima.

19 juli 2023 om 19:12

Wijnaldum mag zeker terugkomen als vervanger van Guti. En als Sangare vertrekt Vranckx als vervanger halen. Maar als vervanger voor Xavi hoop ik op de Ketelaere of Tresor, zij voegen echt creativiteit toe.

19 juli 2023 om 19:17

Ik vind Flemming wel een aardige optie eigenlijk. Stak er bij Millwall met kop en schouders boven uit. Dat niveau mag je best vergelijken met de Nederlandse of Belgische subtop.

En ik denk dat vd Beek het met zijn drive ook gewoon goed zou doen. Hij zou als lopende 10 in iedergeval prima passen in het voetbal wat Bosz graag speelt.

Lachwekkend om Cherki op zo een lijst te zetten is totaal niet haalbaar zelfs al hadden ze het geld.

Flemming is meer een type Til die ze dus al hebben. Wijnaldum is super ervaren en een complete middenvelder maar niet de aanvallende spil in een team. Stengs is misschien een betaalbare optie wel een stuk minder veelzijdig aangezien ik hem alleen vind renderen vanaf rechts als halve tien/ flank speler. Van de beek te duur denk ik en Amiri ken ik eerlijk gezegd niet zo goed.

Tresor zou een prima aankoop zijn is echt een mooie sierlijke speler met een uitstekende eindpass maar wellicht wat duur. Charles is ook een hele goede optie heeft een goede klik met Lang en op een vergelijkbaar niveau bewezen van waarde te kunnen zijn.

20 juli 2023 om 08:15

Behalve dat Flemming wel kan voetballen. Heb hem bij Fortuna regelmatig gezien en ik verwacht dat hij in Engeland alleen maar beter is geworden. Dus als we die inruilen voor Til, teken ik er direct voor.

20 juli 2023 om 15:20

Ruilen voor Til absoluut. Maar denk niet dat hij goed in het spel van PSV past. Vind het een echte Premier League voetballer. Zie liever een speler met een wat snellere pass en betere eerste bal aanname.

Is Saibari inmiddels al weer aangesloten. Het is een gok om hem daar neer te zetten, maar als je de geluiden (van ook zijn oud teamgenoten) mag geloven heeft hij echt veel kwaliteiten. Hij heeft dan al wel veel minuten gemaakt maar eigenlijk nooit op zijn eigen plek (op het middenveld).

20 juli 2023 om 15:22

Ik vind Saibari echt een gevalletje Bakkal. Late doorbreker die zomaar nog eens een basisspeler nog zou kunnen worden. Maar denk dat het niet verstandig is om daar nu al vanuit te gaan. Hij heeft bij de jong elftallen van PSV en Marokko ook op 8 een paar wedstrijden gespeeld. Dus ik zou hem dit seizoen in het team als vervanger van de nummer 10 en Veerman gebruiken. Zet je Til erin als je een man nodig hebt die de box in komt en werk ethiek brengt en Saibari als je wat meer ruimte wilt creëren via dribbels en een-tweetjes.

In mijn ogen moet PSV de portemonnee trekken en er alles aan doen om Mario Götze ervan te overtuigen terug naar Eindhoven te keren. Ik weet dat hij zijn contract bij Frankfurt onlangs heeft verlengd, maar sindsdien is er een hoop veranderd: Frankfurt heeft een nieuwe trainer aangesteld die hij nog niet goed kent, terwijl er bij PSV met Peter Bosz nu iemand rondloopt met wie Götze een goede klik had in Dortmund. Götze heeft eerder al aangegeven dat de trainer de belangrijkste factor is waarop hij zijn transferkeuzes maakt. Dus áls er ooit nog een kleine opening komt om hem terug te halen dan is nu het moment: geef die jongen een flink salaris en je bent nog minimaal twee jaar verzekerd van een top level player. Het zal niet makkelijk zijn (hoewel, een stuk realistischer dan Cherki en De Ketelaere) maar dan heb je ook wat

Psv kan beter voor stengs gaan, hij is echt wel goed genoeg voor de eredivisie en el en mocht psv cl halen, dan zal het niks uitmaken wie daar speelt van deze namen. Psv zal toch als opvulling meedoen en zo houden ze geld over om en verdediger te halen.

Charles lijkt mij de best optie. Een gekochte speler blijft ieder geval langer . Simons vind het jammer . Maar moeten snel vooruit kijken. En kan wel eens goed uitpakken.

20 juli 2023 om 14:50

Die kan psv toch nooit betalen?

Vd Beek gaat echt niet voor PSV voetballen, echte Ajacied. Cherki daarnaast echt een belachelijke optie, totaal onbetaalbaar

19 juli 2023 om 22:36

Dat is Lang toch ook?

19 juli 2023 om 22:56

Nee, lang heeft ook gewoon in de jeugd van feyenoord gespeeld en heeft al helemaal niet zoveel wedstrijden gespeeld en status opgebouwd als donny bij ajax

19 juli 2023 om 23:45

Maar kwam wel in een ajax trainingspak naar Varkenoord. Dan ben je echt wel die hard ajax supporter.

20 juli 2023 om 15:22

Als hij een die hard supporter zou zijn geweest, was hij überhaupt niet naar Feyenoord gegaan.

20 juli 2023 om 09:43

Echte Ajacieden die nog leven zijn Sjaak Swart en Jack van Gelder. Inmiddels zul je toch wel weten dat alles en iedereen te koop is/te porren of te provoceren valt.

Voor zo'n speler haal je niet even een opvolger, je mag blij zijn als 1x in de 5 jaar zo'n soort voetballer bij je club voorbij komt...

Lijstje kun je inkorten naar 2; CDK en Tresor. Daarbij kost CDK te veel dus zal wel gehuurd worden en is Tresor zeer wss ook te duur. De rest is niet goed genoeg om PSV naar hoger nivo te tillen. Wijnaldum zie ik overigens wel graag terugkomen, maar niet als "vervanger" van Simons.

Sorry maar dit is eigenlijk gewoon een totaal belachelijk opgemaakte lijst in mijn ogen.
CDK, Flemming, Cherki, Van de Beek, Tresor en Wijndaldum zijn toch allemaal compleet onhaalbaar om verschillende redenen. Ik verwacht niet dat ook maar 1 van deze namen ook openstaat voor een verhuizing naar Psv.
Kan het me niet voorstellen dat PSV nog eens 10 miljoen plus uitgeeft aan een aanvallende versterking.

24 juli 2023 om 16:15

Wijndaldum ken ik niet

Calvin kan een streep door toch? Maakt een permanente transfer naar Royal voor +- 6 miljoen.

Wat een dom lijstje. Stengs is verkocht aan Antwerp, Charles de Kietelaar wordt niet warm van PSV, Donny is te duur en Cherki... zit niet te dromen, eet je pizza.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren