Kimmich krijgt steun na controversiële uitspraak over coronavaccinatie

Dinsdag, 26 oktober 2021 om 15:11 • Laatste update: 15:53

Joshua Kimmich krijgt dinsdag steun van Bayern München-iconen Karl-Heinz Rummenigge en Uli Hoeness. De 26-jarige middenvelder van der Rekordmeister zorgde afgelopen weekend voor de nodige ophef in Duitsland, toen hij bevestigde dat hij niet gevaccineerd is tegen het coronavirus. Zijn motivering kwam Kimmich op de nodige kritiek te staan, maar Rummenigge en Hoeness nemen het voor hem op.

Kimmich gaf zaterdagmiddag na afloop van het gewonnen thuisduel met TSG Hoffenheim (4-0) tegenover de camera’s van Sky Deutschland waarom hij nog niet gevaccineerd is. "Ik heb mijn vraagtekens bij het feit dat er weinig studies zijn gedaan naar de gevolgen op lange termijn", liet hij toen weten. Zijn uitspraak deed veel stof opwaaien, mede omdat zijn trainer Julian Nagelsmann het Bundesliga-duel moest missen vanwege een coronabesmetting.

Rummenige neemt het nu voor Kimmich op en pleit ervoor om hem niet onder druk te zetten. "Ik ken geen speler die zo extreem verantwoordelijk en voorbeeldig omgaat met met veel dingen in het leven als Joshua Kimmich", wordt de voormalig president van de Duitse grootmacht geciteerd door BILD. "Ik geloof dat hij op een gegeven moment de juiste beslissing zal nemen. Hij moet die keuze zelf kunnen maken, die druk moet niet van buitenaf komen. Corona achtervolgt ons nu al anderhalf jaar. Het verbaast me niet dat het nu een grote politieke kwestie is.”

Volgens erevoorzitter Hoeness van Bayern zijn de media schuldig aan de vele ophef rondom Kimmich. "Zij zijn verantwoordelijk voor deze tsunami." Hoeness wilde niet ingaan op het feit dat de middenvelder, net als enkele andere spelers van Bayern, nog niet gevaccineerd is. "De enige met wie ik hier over praat, is Joshua zelf." Kimmich kreeg onder anderen kritiek van Dietmar Hamann. "Het grootste probleem dat ik zie: veel stadions eisen een vaccinatie om binnen te komen", aldus de oud-international van Duitsland. "Dat betekent dat een ongevaccineerde de toegang kan worden geweigerd, terwijl er toch twintig niet-gevaccineerden op het veld staan."Gerelateerd

Meer sportnieuws

226 reacties (laatste reactie door dennisvan leeuwen)

De klop op de ongevaccineerden is begonnen. Zowel van politieke kant, als het bedrijfsleven, als de media. In wat voor situatie zijn we in godsnaam beland. Laat ieder individu lekker zelf bepalen of ze wel of niet dat vaccin nemen.

26 oktober 2021 om 15:21

Nou, nee hoor. Nog geen 10 procent van de bevolking (ongevaccineerden) houden hele landen in z’n greep. Hoop snel dat er meer beperkingen voor ongevaccineerden komt. Kimmich doet hier ook alsof hij een arts is, hij weet totaal niet waar hij over praat. You have to take one for the team, maar de wappies denken alleen maar aan zichzelf.

26 oktober 2021 om 15:25Iedereen mag toch zelf weten of ze wel of gene vaccin nemen, ga jij mensen toch niet verplichten, ook met een vaccin kan die gene nog covid hebben en mensen besmetten. Jij geeft mensen die gene vaccin nemen zoals ik de schuld, dat is toch ridicuul.... vaccin neme je voor jezelf toch dan ben je zogenaamd toch beschermd, waarom maak je je dan nog druk,

26 oktober 2021 om 15:29

@aqua1: Niemand wordt verplicht, maar aan elke keuze zitten ook bepaalde gevolgen vast, net als in het echte leven.

26 oktober 2021 om 15:30In Nederland wordt het virus juist verspreid door de gevaccineerde mensen. Die mogen overal met hun QR code binnenkomen, maar kunnen het virus alsnog hebben en het dan verspreiden in een vol cafã© of bij een evenement. De ongevaccineerden moeten hiervoor een test doen en krijgen alleen toegang als die negatief is. Die komen niet besmet in een ruimte.

26 oktober 2021 om 15:30

@agua1: Mensen als jij denken alleen maar aan zichzelf. En helaas kunnen we inenten niet verplichten, maar ben blij als er straks beperkingen voor ongevaccineerden komen. Het is maar een heel klein deel van Nederland (nog geen 10 procent) tegenover de overweldigende meerderheid die het niet meer wil dat ze worden beperkt door ongevaccineerden. Ik maak me daarin niet druk om mezelf (typerend dat jij juist dit voorbeeld geeft) maar aan de zwakkeren in de samenleving (die wel gevaccineerd zijn).

26 oktober 2021 om 15:35

1984 van Orwel is geen handleiding, 4Ever4Ajax

26 oktober 2021 om 15:35

4ever4ajax. Als jij je werkelijk zo druk maakt om de zwakkeren in de samenleving (die wel gevaccineerd zijn), dan zou je je juist zorgen moeten maken over dat mensen die gevaccineerd zijn overal met een QR code zonder testen binnen kunnen komen en dus ongemerkt het virus verspreiden. Als je gevaccineerd bent en positief test, kun je nog steeds overal met je pas naar binnen

26 oktober 2021 om 15:37

Als ik je 100 likes kon geven had ik het gedaan 4ever4ajax. Gouden randjes, een medaille, beker, the whole shebang.

26 oktober 2021 om 15:39

@ajaxrosenberg: Wat een kortzichtige opmerking zeg. Als iedereen gevaccineerd is, is daarmee niet het virus weg. Maar hopelijk weet jij ook dat de kans dat je het virus doorgeeft een stuk kleiner is dan dat je ongevaccineerd bent. De kans die het virus dan heeft om breed om zich heen te slaan is dan heel wat kleiner (maar zeker niet 0).
@ Nr.11: Dit is helemaal een krankzinnige opmerking Willem Engel.

26 oktober 2021 om 15:42De enige die dit hele land in greep houdt is de overheid die jarenlang alles wegbezuinigd heeft in de zorg en daarin nog steeds niet wil investeren in genoeg personeel en IC bedden. Liever 1,1 miljard spenderen aan een testsamenleving of andere onnozele zaken. Ten tweede ben ik benieuwd hoe jij er bij komt dat die 10 het hele land in zijn greep houdt? Juist die mensen moeten zich om de 24 u moeten laten testen voor openbare plekken, waar veel mensen kunnen komen. De groep der gevaccineerde die zich niet laten testen kunnen juist zelfs bij eventuele klachten overal naar binnen.

26 oktober 2021 om 15:43

@nr.11, mensen die 1984 altijd maar erbij halen hebben 1. het boek nooit gelezen en 2. totaal geen idee hoe totalitarisme er werkelijk uit ziet.

26 oktober 2021 om 15:43

Het spijt me dat ik het moet zeggen maar je bent echt niet goed in je kop als je hoopt op meer beperkingen. De situatie is gewoon vergelijkbaar met vorig jaar en toen was niemand gevaccineerd. Jij denkt alleen maar aan jezelf want ik moet me vaccineren voor jou zogenaamde veiligheid.

26 oktober 2021 om 15:44

@elfenomeno Alleen is de realiteit dat je wel besmet kan raken tussen het moment dat je je test laat afnemen en je 2 dagen later je negatief resultaat hebt, wat dan al outdated is.

26 oktober 2021 om 15:45

Jij bent zelf krankzinnig, 4Ever4Ajax. Lees wat je allemaal zegt. Had iemand ooit in 2019 verwacht dat je een pas moest hebben om ergens naar binnen te gaan? We gaan steeds meer op China lijken. Maar aan jou reacties gezien, ga je toch nooit naar jezelf kijken en kritisch zijn

26 oktober 2021 om 15:46

@derkaiser123. Aan de ene kant is het wel makkelijk om te zeggen omdat we toen die IC capaciteit gewoon nooit nodig hadden. Aan de andere kant heb je wel gelijk omdat de overheid laat zien er niets van geleerd te hebben. In alle sectoren komen we opeens mensen tekort omdat de overheid alle testers/prikkers/boa's blijkbaar een fortuin uitkeert (waarom zou je anders dat werk willen doen?). In plaats van hard te werken aan de personeelstekort is men vooral bezig om ervoor te zorgen dat de QR code van Jan Modaal wel wordt gecheckt als hij een plasje in de horeca wil doen.

26 oktober 2021 om 15:48

@Bongiorno Heb het boek wel gelezen. Nee, het is niet een 1-op-1 vergelijking. Heeft er wel veel van weg. We worden regeert door angst. Onze angst wordt misgebruikt. Het virus is niet het probleem. Maar het gebruik, of misbruik, van de situatie

26 oktober 2021 om 15:49

@4ever4ajax. Volgens enkele bronnen lijkt die kans inderdaad wat kleiner te zijn. Volgens mij kwam er wel een heel mooi rond getal van 2 (,00) uit en ik heb er nog niet veel onderzoeken over gehoord. Maar ik las vanmorgen ook dat ongevaccineerden zich meestal niet laten testen. Dus dat betekent dat we volgens mij weer richting hetzelfde aantal besmettingen als vorig jaar rond deze tijd gaan. Dus het lijkt er op dat de kans om besmet te raken dan nog steeds aanzienlijk is dus ik blijf er bij dat het alleen maar schijnveiligheid is op deze manier.

26 oktober 2021 om 15:52

Op dit moment heb je binnen een uur al je testuitslag. Dat lijkt me toch wel vrij snel, die 2 dagen geldt al een tijdje niet meer. Een negatieve test is nog maar 24 uur geldig. Terwijl het vaccin de hele tijd geldt en iedereen weet dat de werking van het vaccin na een tijdje afneemt, plus het feit dat je met het vaccin nog steeds corona kan krijgen.

26 oktober 2021 om 15:55

Want besmettingen zijn relevant op het moment dat iedereen gevaccineerd is? Het gaat niet om het verspreiden van het virus maar de druk op de zorg door ongevaccineerden, maar aangezien je geen argument hier tegen hebt dan creëer je maar je eigen discussie?

26 oktober 2021 om 16:00

Natuurlijk zijn die relevant want er belandt sowieso altijd een deel in het ziekenhuis (zie cijfers van Israel in september). Dus als je maar genoeg besmettingen hebt zal de druk op de zorg altijd weer toenemen. En aangezien de Nederlandse Ic's al niet eens 200 coronagevallen aankunnen, zouden we daar met grote prio aan moeten gaan werken.

26 oktober 2021 om 16:08

@El Feno: het aantal besmettingen is ondertussen minder belangrijk aangezien 90% van de bevolking gevaccineerd is. Je moet kijken hoeveel mensen gehospitaliseerd worden.

In Belgie bv blijkt dat het aantal gehospitaliseerden bij niet-gevaccineerden maar liefst 10x zo hoog ligt dan bij de gevaccineerden...

Daarnaast ligt ook het aantal besmettingen bij niet-gevaccineerden 3x zo hoog dan bij gevaccineerden (in Belgie).

Kortom, de niet-gevaccineerden zorgen voor meer druk op het zorgsysteem dan de gevaccineerden.

26 oktober 2021 om 16:09

Blijkbaar wel, want als je het vaccin hebt genomen kan je nog steeds besmettelijk zijn of corona overdragen. Dus waarom zal dit niet relevant zijn in deze discussie?

26 oktober 2021 om 16:12

@Der Kaiser: dat is altijd het argument tegen het vaccin: 'ja kan nog besmet geraken'. Inderdaad, dat hebben zowel de pharma bedrijven als de medische wereld vanaf dag 1 gezegd.

Het gaat erom dat je minder (of niet) ziek wordt als je besmet bent, waardoor de druk op ons zorgsysteem afneemt. Nu bijna iedereen gevaccineerd is, is het aantal besmetting dan ook minder relevant.

In Belgie stellen we momenteel vast dat er 10x meer niet-gevaccineerden in het ziekenhuis belanden dan gevaccineerden en 3x meer niet-gevaccineerden besmet geraken.

26 oktober 2021 om 16:21

Kan nog een uur doortypen met je @derkaiser123 maar het heeft toch geen nut wanneer je alleen leest wat in jouw straatje past en voor het gemak de rest maar weglaat.

26 oktober 2021 om 16:23

@g0d3nz0n3n: misschien naast wel gewoon die prik halen, ook even langs de Pearl rijden. Ik denk aan mezelf? Ik zou mijn tekst nog eens lezen... En "je bent echt niet goed in je kop"? Laat ik maar hopen dat je heel jong bent en dit niet loopt te verkondigen als volwassene.

26 oktober 2021 om 16:30

@homelander: wat laat ik dan weg? Ik ben benieuwd...

26 oktober 2021 om 16:33Ik las gisteren nog een artikel op Standaard.be dat het overgrote deel in ziekenhuizen juist gevaccineerde zijn in Belgie. Bron was Regeringscommissaraat Corona.

26 oktober 2021 om 16:35

@derkaiser123: 80% van de coronagevallen in het ziekenhuis zijn ongevaccineerden. Dat zijn aantallen die de ziekenhuizen hebben doorgegeven naar de overheid en het Rivm. Maar die mensen geloof jij natuurlijk niet, jij gaat liever luisteren naar pseudo-intellecten.

26 oktober 2021 om 16:35

De vraag is of de doktor het ook altijd zo goed weet. Hij heeft zijn westerse (beperkte) studie. Er zijn nog steeds vele verschillende (systeem)theorieën van waaruit en hoe te denken en keuzes te maken over en in het leven. Er is niet maar 1 waarheid al wordt deze je opgedrongen, al volgt de meerderheid die.

Weet jij veel over het leven, hoe met ziektes om te gaan, waar het in het leven om gaat. Laat aub ieder daar vrij in om zelf te denken en keuzes te maken. Handel niet vanuit angst of boosheid! Niet weer een heksenjacht!
Zelfs de grootste wappies kunnen nog steeds vanuit liefde handelen en overtuigd zijn het goede te doen. Wederom, wie ben jij om te oordelen als een alwetende en te zeggen wat goed is.
Liefde is de weg en daarmee elkaar respecteren in keuze die voorkomt uit persoonlijk liefdevolle overtuigingen, hoe vreemd die voor jou ook zijn.
Iets raar vinden zegt meer over jezelf dan de ander.

26 oktober 2021 om 16:38

Tuurlijk joh geloof anders lekker 1 instantie (die niet eens die cijfers kunnen aantonen). Net zo goed als je de overheid moet geloven die zichzelf continue tegenspreken. Houd toch op.

26 oktober 2021 om 16:43

Der Kaiser: dat raad ik je aan vandaag het artikel op Vrt.be te lezen waarin het tegendeel bewezen wordt. Het artikel naar waar jij verwijst op Standaard.be vind ik overigens niet terug. Ik vind enkel terug wat ook op Vrt.be staat.

Je mag me de link van Standaard.be altijd bezorgen via PM.

26 oktober 2021 om 16:51

Als je het volgende intypt zal je het moeten vinden ''de 4de golf spaart ook de gevaccineerden niet''.

26 oktober 2021 om 17:09

Ik geloof toch liever een dokter die een westerse studie heeft gevolgd dan enkele 'verlichten' die het orakel hebben gezien op een forum of wikipedia.

26 oktober 2021 om 17:15

Pff echt scary dit gewoon. Bizar hoe men zo kan denken. Zijn de ongevaccineerden nu opeens criminelen of wat, bizar! Maar iets klopt er gewoon niet! Hoeveel zijn er geprikt, meer dan 80%? Als de cijfers weer stijgen als voorheen toen er niemand geprikt was, dan klopt er iets totaal niet!

Werken de vaccins wel? Waar komen deze cijfers zo vandaan? En heeft de griep er nog iets mee te maken? Waarom investeert het D kabinet wel in boa's en de Cpas maar de zorg en ziekenhuizen ho maar!? Of wordt er gewoon gelogen?

En het laatste lijkt nog zo te zijn ook. Zo heb je een radio fragment (uit nporadio1) van een dokter die in de IC's werkt en die gewoon duidelijk aangeeft. De meeste die in het ziekenhuis liggen, zijn gevaccineerd. Sterker nog ze merken uit bloedtesten oid dat het auto immuun systeem beschadigd raakt door het vaccin maar ja ze blijven hier vreemde geluiden naar buiten brengen, absurd!

26 oktober 2021 om 17:26

@sociofan, de cijfers zijn toch bekend, 8 op de 10 mensen op de IC met corona hebben geen vaccinatie. Dat het aantal besmettingen oploopt doordat ook gevaccineerden besmet raken kan best zo zijn, dat is 1) niet zo netjes dat gevaccineerden zich misschien slechter aan de regels houden omdat ze denken dat met een vaccin alles is opgelost, maar 2) ook minder erg want gevaccineerden worden minder ziek en belasten de zorg dus niet, en 3) ook niet-gevaccineerden raken meer besmet in de nieuwe golf. Kortom, als iedereen zich vaccineert kan je nog steeds wel meer besmettingen hebben, maar wel degelijk minder dan zonder vaccin, wel degelijk met minder mensen die ernstig ziek worden, en dus wel degelijk met minder druk op de zorg en daarmee de samenleving. Ik ben geen fan van de haat tegen ongevaccineerden, maar het is wat mij betreft niet de slimste en meest sociale keuze om nu geen vaccinatie te nemen.

26 oktober 2021 om 17:43

@homelander,

Wat is de volgende stap? Alle mensen met overgewicht ook in lockdown, gevaccineerd of niet. We zagen namelijk veel mensen met overgewicht op de IC liggen dus moet iedereen met overgewicht maar in een lockdown.

Idem dito voor de rokers, wat ik zelf overigens ook doe. Moeten we die ook maar buitensluiten? Rokers komen later ook vaker in het ziekenhuis met bv longklachten wat de druk op de zorg verhoogt.

En alcohol? Zullen we dat ook maar meteen verbieden? Weet je hoeveel druk er op de zorg ontstaat omdat er ongevallen zijn waar alcohol in het spel zat?

Ik ben zelf overigens gevaccineerd.

Maar ik snap beide kanten heel goed in deze rare discussie. Waar ligt de grens?

26 oktober 2021 om 17:45

Geef even antwoordt op de vragen zou ik zeggen. Als het weer zo vol wordt als voorheen, dat kan toch niet!? Meer dan 80% is geprikt. En 2 hoe kan het dat een dokter uit een IC iets anders aangeeft dan de overheid instanties meegeven!? Hoe kan het dat het D kabinet wel miljoenen (miljarden) uitgeeft maar in 1,5 jaar tijd nauwelijks wat doet aan ziekenhuizen en ic vergroten e.d!? Dat napraat gebrabbel dat voortkomt uit de Overheid propaganda machine is leuk en aardig maar kijk even verder joh!

26 oktober 2021 om 17:51

4ever4ajax

Ik zou het zelfde argument kunnen betrachten richting jou kwa volwassenheid, je begrijpt volgens mij zelf niet helemaal wat je zegt maar je bent dus pro discriminatie. Ik heb je stukje heel goed gelezen overigens. Je denkt idd aan jezelf, jou geprezen vaccin werkt toch zo goed, dan ben je toch beschermd? Waarom moet ik me dan in laten spuiten met een goedje geproduceerd door dubieuze bedrijven zoals Pfeiffer die miljarden claims hebben moeten uitbetalen voor onethisch handelen, voor jou veiligheid toch?want voor de mijne iig niet.

26 oktober 2021 om 17:53

Ik vind het wel heel toevallig dat Ic's (gevuld door Covid-19) ongeveer gelijk is aan een jaar ervoor, terwijl nu ruim 4/5de gevaccineerd is. Maar ik krijg een halve verklaring hoe dat kan. ''want in een nieuwe golf raken niet-gevaccineerden eerder besmet''. Je zal toch juist zeggen dat veel niet-gevaccineerden juist immuun zijn geworden en antistoffen hebben. Heb jij daar ook bewijs van, of roep je maar wat?

26 oktober 2021 om 17:57

@g0d3nz0n3n: Dat zie je totaal verkeerd. Het is niet "mijn" vaccin (je mist de w achter jou by the way) en je illustreert het al helemaal zoals ik al zei. Je denkt alleen aan jezelf. Als je het bedrijf al Pfeiffer gaat noemen, is de redelijkheid sowieso ver te zoeken, ik heb met je te doen.

26 oktober 2021 om 18:03

@sociofan1: Wat een onzin kan een wappie uitkramen zeg. Als je de overheid zo niet vertrouwt, wat doe je hier dan nog? Het overgrote deel van de bevolking is het pertinent met je oneens, dan ga je toch ergens anders je bestaan opbouwen? Als ik met de bevolking en overheid zo oneens zou zijn, zou ik niet in een land willen wonen!

26 oktober 2021 om 18:20

Juist in de 2de kamer is er toch ook een ongelofelijke 2-kamp ontstaan. Het is het juist het kabinet dat de motie van Wilders verworpen heeft over het structueel opschalen in de zorg en IC-capaciteit en personeel. Buiten VVD, D66, CDA en Christenunie was elke partij het daarmee eens. Of zijn dat ook allemaal wappie partijen?

26 oktober 2021 om 18:24

@4Ever4Ajax Agh hou toch op man. Zeg dat maar tegen de duizenden families die geruineerd zijn door het Rutte kabinet! Betreft de jeweetwel toeslagenaffaire. Je denkwijze is zo eng man, maar zoals iemand hier al zei, je ziet het zelf niet helaas. En agh, makkelijk hoor persoonlijk woordjes en met stempels komen he maar inhoudelijk blijven ho maar. Geef eens antwoordt op de vragen zou ik zeggen. En hey, vertel eens hoe kan het dat de criteria waar naar gekeken wordt steeds veranderd!? Eerst aantal besmettingen, daarna aantal zus, dan weer opeens aantal ic bezetting. Jaja, en wat heeft Rutte kabinet niet gedaan in 1.5 jaar tijd, ziekenhuizen investeren, ic's vermeerderen etc., Sterker nog, afgelopen jaren is daar enorm op bezuinigd maar nee dat is niet relevant voor jouw. Agh.

26 oktober 2021 om 18:36

Ah, dus nu gaan we het hele overheidsbeleid erbij halen! Je reageert net als een fanatiek religieus iemand. Als je zegt dat je niet gelooft, moet je ineens alles gaan uitleggen hoe dan bepaalde zaken wel zitten. Dat hoef ik helemaal niet en veel zaken kan ik niet uitleggen maar het grappige is, dat kan bijna niemand. Ik heb gelukkig wel m'n vaccinatie gehaald, maar dat wil niet zeggen dat ik het dan maar blind eens ben met de regering wat ze doen. Het enige wat jij alleen doet is schreeuwen langs de zijlijn en andere mensen van alles betichten. Daarnaast geloof je geen enkel geluid die je zelf niet aanstaat, daardoor is er geen normale discussie te voeren met je. En met je bezuinigingen, er is geen enkel jaar geweest dat de zorg minder geld heeft gehad om te spenderen dan het jaar ervoor. Dat kan je gewoon opzoeken, is vrije informatie. Dat wil niet zeggen dat alles goed geregeld is in de zorg, maar die ongefundeerde oneliners helpen zeker niet mee in het debat.

26 oktober 2021 om 19:09@sociofan1
Dit is een zinloze discussie, mensen vertrouwen een Mark Rutte en een Hugo de Jonge volledig over het hele Corona verhaal maar vergeten dat ons demissionaire kabinet een compleet spoor van vernieling achter zich heeft gelaten over de toeslagenaffaire, de gaswinning in Groningen, de MH-17 ramp, het vergisbombardement in Irak, het instorten van de woningmarkt, het steunen van extremistische terroristen in Syrie en ga zo maar door. We horen nu al dagen in de media de boodschap dat de Ic’s vol liggen met ongevaccineerden maar we worden razendsnel ingehaald door de tijd, landen als Israel en Engeland waren de koploper qua vaccinaties, beiden als eerste begonnen met de bevolking snel en op grote schaal vaccineren met natuurlijk ook de boostershots. Doordat deze landen er zo vroeg bij waren kunnen we dus ook zien wat landen die later begonnen zijn te wachten staat. Het is in beide landen zo dat de ziekenhuizen inclusief Ic’s grotendeels bezet worden door gevaccineerden. De tweedracht die de overheid hier zaait zal dus maar kort werken omdat iedereen door de realiteit zal worden ingehaald. De overheid had er anderhalf jaar geleden voor kunnen kiezen om de zorg en de IC capaciteit uit te breiden maar men kiest er liever voor om 5000 nieuwe Boa’s aan te nemen dus dan weet je wel welke kant het beleid van onze overheid op gaat. Natuurlijk zullen mensen dit allemaal onzin vinden maar dan heb ik een leestip: Dossier Mexicaanse Griep, heel feitelijk geschreven maar ook heel leerzaam.

26 oktober 2021 om 15:25

Ach houd toch op. Van beide kanten al sinds t begin gepiep. Gevaccineerden zijn schapen en ongevaccineerden zijn onverantwoord en niet opgeleid. Dat is niet iets dat nu pas ineens komt opduiken.

26 oktober 2021 om 15:45Het is natuurlijk wel langzaam steeds opgestapeld. De groepen worden door maatregelen vanuit de overheid steeds meer tegen elkaar opgezet. Want volgens mij is heeft het overgrote deel van de gevaccineerde helemaal geen problemen met ongevaccineerde en andersom net zo. Daarom zeg ik ook, laat het een vrije keuze zijn.

26 oktober 2021 om 16:29

@derkaiser123: Het overgrote deel van de gevaccineerden heeft een probleem met ongevaccineerden als blijkt dat er weer extra maatregelen voor iedereen nodig zijn. Zolang dat niet nodig is, is het minder een issue. En de non-vaxxers hier doen alsof ze allemaal heilig zijn en zich houden aan de regels, maar dat is echt een grote leugen. Heb heel veel klanten in de horeca die dagelijks worden benaderd of ze hun groep niet willen controleren op de QR-code omdat ze anders niet komen. Ze dwingen daar ondernemers die het al lastig hebben, in een zeer lastig parket. Want zij zijn niet degene die de boete gaan betalen.

26 oktober 2021 om 16:39

Het klopt inderdaad dat beide kanten zich niet helemaal aan de regels houden. Net zoals je op veel plekken ook niet eens QR hoeft te tonen. Vooral als je een beetje een netwerk hebt dan kom je zo overal binnen.

26 oktober 2021 om 18:01

4ever4ajax het valt me op dat je telkens je eigen mening als waarheid verkondigt. En dat je mensen die wat anders denken, in dit geval de niet gevaccineerde maar gelijk voor vanalles uitmaakt. Wappies ja?? Wat maakt mij een wappie? Wat jij nu doet is precies wat dit land kapot maakt en waar die zaadregering ook mee bezig is, alles voor de one liners. Geen ruimte meer voor andermans mening en laat staan respect ervoor hebben.

Corona gaat nooit weg. Alleen vaccineren is niet de oplossing en zal het nooit zijn. Ook het rivm zegt dat. De kans voor mij op overlijden en ziekenhuis opname is cijfermatig te verwaarlozen en zolang onze overheid het vertikt om eens serieus na te denken over de lange termijn en hoe we deze samenleving gaan indelen komt er geen naald in m'n lichaam. De regering is alleen maar druk met zichzelf, komen met 0 oplossingen dus gooien alles maar op het vaccineren want dat is lekker makkelijk.

Verder verspreiden gevaccineerden ook nog steeds corona misschien wel minder maar ze doen het wel. Dus om alleen te gaan zitten mekkeren op de mensen die niet gevaccineerd zijn is gewoon onzin. En dan heb je ook nog een behoorlijke groep die zich niet mogen vaccineren of waarbij dat vaccin niet eens werkt..

En volgend jaar zodra iedereen weer opnieuw moet voor het vaccin. Denk je dat de vaccinatie graad nog steeds zo hoog zal liggen? Of zal de groep die lekker naar festivals wild gaan en toen ineens toch niet mochten dat nog een keer accepteren..

26 oktober 2021 om 21:44

@jefe24
Als je als als kabinet hoofdverantwoordelijke bent voor het afbouwen in de afgelopen 10 jaar van de IC capaciteit van 2000 naar minder dan 800 bedden is het natuurlijk prettiger om ongevaccineerden als schuldige aan te wijzen dan dat je je eigen verantwoordelijkheid neemt. Ze hebben anderhalf jaar de tijd gehad om de IC capaciteit alsnog uit te breiden maar hebben er voor gekozen om in plaats daarvan 5000 nieuwe Boa’s te werven, je kunt dus wel nagaan waar de prioriteit van dit demissionair kabinet ligt. En wat het vaccin betreft, in Israel en Engeland waren ze eerder begonnen met het grootschalig vaccineren dus dankzij die landen weten we welke kant het hier straks op gaat, de ziekenhuizen liggen daar vol met gevaccineerden. Ik heb niks tegen vaccins, maar wel tegen mensen die het de heilige graal vinden en menen daardoor ongevaccineerden te moeten beoordelen en veroordelen.

26 oktober 2021 om 15:27

Iedereen (in NL) heeft de kans gehad om zich te laten vaccineren. Ruim 80 heeft dit gedaan. Ruim 80 van de mensen die met een coronabesmetting in het ziekenhuis terecht komen heeft zich niet laten vaccineren. Waarom moet het land straks weer op slot omdat 20 zich niet laat vaccineren?

Ik zou het geheel terecht vinden wanneer testen voor niet gevaccineerde niet langer gratis is en dat er strengere maatregelen komen voor niet gevaccineerde. Ik hoor mensen zeggen dat dat niet sociaal is, maar hoe sociaal is het om de meerderheid van het land op te sluiten omdat een klein groepje een bepaalde keuze maakt?

Uiteindelijk maakt iedereen zelf zijn eigen keuze, maar aan die keuze zitten ook gevolgen.

26 oktober 2021 om 15:48Graag hier een bronvermelding of een link naar database waarin blijkt dat 80 van de IC opnames door ongevaccineerden komt. Het RIVM kan dat wel doodleuk de wereld inroepen, vervolgens werd er gevraagd om een link naar de database en die hadden ze vervolgens niet wegens ''privacy rechten'' van de patiã«nten mochten er geen gegevens openbaar gemaakt worden. Als ik geluiden van artsen moet geloven is in ziekenhuizen als Maastricht en Nijmegen juist het tegenovergestelde effect het geval. Op deze manier blijft het een wellus vs nietus spelletje worden. Eigenlijk zal je een onafhankelijke partij moeten hebben die de uitvoerende macht controleert. En dat gebeurt nu dus niet, wat voor ingewikkelde situatie zorgt.

26 oktober 2021 om 15:55

Ja, je kunt in twijfel trekken wat het RIVM en minister De Jonge zeggen, maar dan heeft een bronvermelding ook geen enkele zin, want de grootste complot denkers zullen ook zeggen dat dat niet klopt.

26 oktober 2021 om 15:56

Want het RIVM is in jouw ogen niet betrouwbaar? Waarom zouden zij fake news verspreiden? Met name in de grote steden zijn ongevaccineerden een groot probleem, niet in Maastricht.

Bij met name ouderen werkt het vaccin daarnaast niet volledig voor hun immuumsysteem, waardoor zij wel in het ziekenhuis terecht komen. Het verschil kan echter gemaakt worden door de mensen die nu nog niet gevaccineerd zijn en straks onnodig op een ziekenhuisbed of zelfs IC bed terecht komen.

26 oktober 2021 om 15:59

Nogmaals het RIVM werkt nauw samen met de overheid. Er zal een onafhankelijke partij moeten zijn die hun werk controleert. Ten tweede het RIVM heeft geen bewijs van die 80%. Dat de media het vervolgens doodleuk overneemt betekent niet dat het echt nieuws is.

26 oktober 2021 om 16:03

Ik zeg niet dat het fake news is, je kunt simpelweg niet controleren of het waar is. Dus daarom vind ik die 80% in deze discussie niet interessant, want het is niet controleerbaar op basis van waarneembare cijfers. Vind je het zelf ook niet vreemd dat er vorig jaar ongeveer evenveel mensen op de Ic's lagen in vergelijking met nu, terwijl er toen geen vaccin was en nu wel. Dus die 20% zorgt voor even grote druk als vorig jaar? Dat lijkt me vrij stug namelijk. Ook die cijfers komen van het Rivm. Ik zal graag wel eens een verklaring van het RIVM willen zien hoe dat kan namelijk.

26 oktober 2021 om 16:03

Niet alleen in de grote steden, want ook in de Biblebelt begint het aardig uit de klauwen te lopen. En ja, 4 op de 5 in het ziekenhuis (of IC) zijn inderdaad niet gevaccineerde, @Der Kaiser. Als je gewoon je huiswerk doet hoef je ook niet te vragen om bronvermelding. Hier, een helpende hand voor het antwoord op je prangende vragen:

"Maar we kunnen wel cijfers laten zien op basis van een rondvraag onder longartsen, half juli gedaan door het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Deze rondvraag geeft een beeld hoeveel mensen die in het ziekenhuis zijn opgenomen wel of niet gevaccineerd zijn.

Rondvraag in ziekenhuizen
Om toch een beeld te krijgen van de ziekenhuisopnames en het effect van vaccinatie, heeft Stichting NICE een rondvraag gedaan bij de bestuurders van ziekenhuizen en heeft LCPS een steekproef gedaan onder longartsen bij alle ziekenhuizen. De meeste ziekenhuizen gaven een reactie. Van de 370 COVID-19-patiënten die in de week van 12 juli tot 19 juli in het ziekenhuis werden opgenomen, is van 320 patiënten bekend of zij gevaccineerd waren.

Opgenomen COVID-19-patiënten in de week van 12 tot 19 juli
Driekwart niet of deels gevaccineerd
Bijna driekwart van de COVID-19-patiënten uit deze steekproef (74%) die in de week van 12 juli zijn opgenomen in het ziekenhuis was niet gevaccineerd of maar deels gevaccineerd."

26 oktober 2021 om 16:07Dat is het hele probleem juist. Het staat alleen op de site van het RIVM (zonder cijfers, zelfs per ziekenhuis staat het niet aangegeven). Tja wat moet je er dan over zeggen? Leuke steeproef, maar stichting NICE is ook niet onafhankelijk. Punt 2 die ik wil maken zijn dat een aantal artsen juist weer wat anders beweren. Daarom blijft het een wellus vs nietus spelletje.

26 oktober 2021 om 16:13

Het staat alleen op de site van het RIVM omdat deze organisatie, instantie of hoe je het ook wilt noemen dit soort cijfers bij houdt. Waarom wil je de cijfers perse per ziekenhuis hebben? Wil je ook de namen van de mensen die in het ziekenhuis liggen, zodat je het ze persoonlijk kunt vragen of ze gevaccineerd zijn?

Je maakt je totaal belachelijk met je in twijfel trekken van het Rivm.

26 oktober 2021 om 16:15

@ Der Kaiser: graag een bronvermelding van welke artsen iets anders beweren.

Jij hebt jouw bronvermeldingen gekregen (die je ondanks alles nog steeds in twijfel trekt) maar zelfs roep je blijkbaar maar wat... ' een aantal artsen'... kwantificeer dat eens, onderbouw dat eens... ik ben benieuwd.

26 oktober 2021 om 16:19

Dat mag jij vinden maar ook dit soort organisaties maken misbruik van hun macht. Is in het verleden al vaak genoeg gebleken (neem bijvoorbeeld de Who). Ten tweede is het RIVM samen met Hugo de prik obsessie De Jonge er alleen maar uit om nagenoeg de hele samenleving te laten vaccineren. Het is opvallend dat er opeens vanuit alle hoeken en diverse media de heksenjacht op de ongevaccineerde is begonnen. Wat ze natuurlijk ook heel slim stap voor stap hebben opgebouwd.

26 oktober 2021 om 16:23

@Der Kaiser: ik heb geen probleem met mensen die zich niet laten vaccineren, dat is een vrije keuze. Net zoals roken een vrije keuze is. En als je ten gevolge van die keuze gezondheidsproblemen krijgt, dan heb je nog altijd recht op zorg.

Maar dat je wil betwisten dat niet-gevaccineerden momenteel meer last hebben van Covid dan de gevaccineerden, dat gaat er bij mij niet in. Dat is als ontkennen dat er zonlicht is.

De cijfers zijn overduidelijk, daar valt niet over te discussieren. En wat doe jij? Je ziet zelfs daar een complot in. Dan stopt de discussie natuurlijk...

26 oktober 2021 om 16:24

Ik wijs op ziekenhuis Maastricht waar een tegenstrijd geluid werd beweerd (9 van de 10 mensen in het ziekenhuis waren gevaccineerd), kan je zo opzoeken, waarschijnlijk kom je dan uit op een artikel van Nu.nl. Arts-microbioloog Bert Mulder van het Red Team meldde dat van Nijmegen (daar zouden 2/3de gewoon gevaccineerd zijn). Maar goed daarom zeg ik ook het blijft schreeuwen van 2 kanten, terwijl niemand daadwerkelijk weet hoe het echt zit. Als je alleen uitgaat van het feit dat de cijfers van het RIVM klopt, terwijl die niks openbaar gooien, blijft het speculeren.

26 oktober 2021 om 16:26

Altijd leuk als de term complot weer tevoorschijn komt. Wist je dat de coronapas 1,5 jaar geleden ook een complot theorie was die daadwerkelijk uitgekomen is? Was de next step? CO2 budget er aan koppelen, of goed gedrag? Geloof mij deze pandemie wordt misbruikt voor andere doeleinden. En nee ik ben geen corona ontkenner, maar ik bagatelliseer de ernst van het virus wel.

26 oktober 2021 om 16:30

De regering kiest nog altijd voor de vrijheidsbeperkende maatregelen omdat er nog ongevaccineerden zijn.
De miljoenen informatiebronnen die overal te vinden zijn laten al lang zien dat deze maatregelen niets opleveren en onjuist zijn. Dit is puur propaganda.
Enige doel is verdeeldheid zaaien. Divide and conquer.

Weet jij veel over het leven, hoe met ziektes om te gaan, waar het in het leven om gaat. Laat aub ieder daar vrij in om zelf te denken en keuzes te maken. Handel niet vanuit angst of boosheid! Niet weer een heksenjacht!

26 oktober 2021 om 16:38

@ Der Kaiser: als je op een gigantische doelgroep zoals alle NL ziekenhuizen, individuele ziekenhuizen gaat uitlichten dan zal je er nog vinden waar er meer gevaccineerden opgenomen waren dan niet-gevaccineerden. Net zoals ik je kan garanderen dat er ziekenhuizen zijn waar er alleen niet-gevaccineerden opgenomen zijn.

Maar creer je dan een juist beeld? Of ben je een beetje aan het framen wat er in je straatje past?

Globaal bekeken wijzen alle cijfers, in alle landen overigens, erop dat er meer niet-gevaccineerden dan gevaccineerden in het ziekenhuis terechtkomen.

En nogmaals: ik heb geen enkel probleem met iemand die niet gevaccineerd is en voor mij heeft die persoon evenveel recht op zorg dan een gevaccineerde. Maar dat je blijft ontkennen dat de niet-gevaccineerden niet vaker in het ziekenhuis worden opgenomen is stuitend.

26 oktober 2021 om 16:43

Het is inderdaad gevaarlijk om maar 1 kant van het verhaal te volgen en te geloven. Daarom probeer ik ook van beide kanten het verhaal aan te horen. Maar zolang slechts 1 instantie zonder cijfers beweert dat het vooral niet gevaccineerde zijn, betwijfel ik de berichtgeving. Maar als je die cijfers wel hebt, stuur mij maar een persoonlijk bericht en ik zal er naar kijken.

26 oktober 2021 om 16:45

Echt Kaiser, cut the crap!! Het RIVM is ongeloofwaardig omdat ze met Hugo De Jonge samenwerken, en schijnbaar hebben ze de media ook in hun macht omdat er een zogenaamde heksenjacht op ongevaccineerde door verschillende media is begonnen. Maar wanneer er op Nu.nl een bericht staat wat wel in je straatje past, dan is dat opeens wel geloofwaardig? Ik betwist de betrouwbaarheid van dat bericht niet, maar dat gaat over 1 enkel ziekenhuis. We hebben veel meer ziekenhuizen in het land, dus de staat van een ziekenhuis is niet bepalend voor het gehele land. Ik lees al je berichten, maar de onzin wordt bij jou per bericht groter en groter.

Prima als je je niet wilt laten vaccineren, want daar gaat dit alles toch om? Maar dan moet je ook de gevolgen van je keuze accepteren. Lekker betalen als je je wilt laten testen en strengere maatregelen. Er is een klein groepje dat roept dat Nederland in een dictatuur verandert, maar in een dictatuur bepaalt 1 iemand, of een klein deel van de bevolking hoe het er in het land aan toe gaat. Maar in dit geval heeft de overgrote meerderheid zich laten vaccineren. En wanneer de overgrote meerderheid van de bevolking extra maatregelen wil voor niet gevaccineerde wordt dat geregeld. Dat is hoe het er in een democratie aan toe gaat.

26 oktober 2021 om 16:58

Ik zeg helemaal nergens dat ik dat bericht op Nu.nl wel geloof. Ik zeg de hele tijd dat je tegenstrijdige berichtgeving heb en dat is het hele probleem juist waar we al 1,5 jaar mee kampen. Het RIVM meldt dat het 80% ongevaccineerde zijn, vervolgens staat er weer een artikel op Nu.nl dat aangeeft dat het juist 90% gevaccineerden zijn. Als je mijn reacties dus leest dan heb ik ook al 3 keer gezegd dat het wellus vs nietus spelletje is geworden. Ik blijf bij het feit dat er gewoon bewijs geleverd moet worden of ongevaccineerden (onafhankelijke partij) daadwerkelijk zoveel druk leggen op de Ic's en of dat 80% is. Wanneer dat wel het geval is zal ik mijn mening misschien zelfs wel ietwat bijstellen. Maar op dit moment is het allemaal natte vinger werk. En niks valt te meten, dat is hetzelfde dat er een avondklok werd ingevoerd en vervolgens zegt Kuipers dat het geen correlatie heeft gehad met de IC opnames. Overigens hoe kan die 15% ongevaccineerden voor een even grote IC druk zorgen als vorig jaar toen er nog geen vaccin was? Dat lijkt me vrij sterk namelijk. Maar ik ben benieuwd naar je uitleg.

26 oktober 2021 om 17:10

Eerst vermelde het bericht op Nu.nl alleen de situatie in het ziekenhuis in Maastricht, maar nu gaat het opeens over dat 90 van alle corona patiã«nten wel gevaccineerd is? Je fantasie bereikt grote hoogtes.

De druk op de Ic's loopt weer op, maar is nog niet zo hoog als toen het op het hoogtepunt was. Toen was er ook nog geen vaccin, dus waren alle patiã«nten niet gevaccineerd. Nergens wordt gezegd dat de huidige niet gevaccineerde corona patiã«nten voor net zo'n grote druk op de IC vormen als toen op het hoogtepunt, dat is iets wat jij nu beweert. Op het hoogtepunt moesten we patiã«nten naar Duitse ziekenhuizen verplaatsen. Nu loopt de druk alleen in een aantal ziekenhuizen weer op. Dus dit is het moment om weer wat extra maatregelen te nemen. Juist om die situatie van toen te voorkomen. En aangezien het overgrote gedeelte van de bevolking zich wel heeft laten inenten lijkt het me juist om extra maatregelen te treffen tegen niet gevaccineerde.

Maar zolang jij instanties als het RIVM niet serieus neemt is elke vorm van discussie zinloos.

Ik zie ook dat je nog iets roept over de Corona pas en complottheorieã«n. De Coronapas is er inderdaad, maar wat is daar de complottheorie aan?

26 oktober 2021 om 17:30Ik bedoelde meer het feit (weet niet precies wat de situatie nu is) dat het covid-19 opnames op Ic's begin oktober ongeveer gelijk was als je het jaartal 2020 vergelijkt met 2021. Dus ik vind het dan vreemd als 4/5de ongevaccineerd is wat slechts 15 van onze bevolking is voor even grote last zorgt als vorig jaar (toen er nota bene geen vaccin was). Dat zegt in principe niks, maar ik vind het een vreemde waarneming. Ik zeg nergens dat ik het RIVM niet serieus neem. Maar als je iets gaat roepen, zonder bewijs dan kom ik met voorbeelden waarbij er een tegenstrijdige nieuwsbericht naar voren kwam. Nou die coronapas zal er nooit komen, als je dat 1,5 jaar geleden voorspeld was, was je een ''gekkie''. Tegenwoordig vind ik een groot gedeelte het al normaal en moeten we zelfs misschien wel een lockdown invoeren voor ongevaccineerden (is in Oostenrijk al het geval).

26 oktober 2021 om 17:33

Der Kaiser het is heel simpel, er worden officiële cijfers gegeven en cijfers van apart onderzoek en jij gelooft het niet. Jij gelooft wel een gerucht uit een specifiek ziekenhuis. Wat wil je dat we doen? Als je niks van de wetenschap en publieke informatie gelooft, moet ik dan zelf de ziekenhuizen voor je langs lopen? Je maakt van jouw wantrouwen in de overheid en wetenschap ons probleem in de argumentatie. Daar kan ik persoonlijk niet mee discussiëren want ik kan toch nooit tot je doordringen. Je hebt volgens de cijfers en 9/10 berichten uit ziekenhuizen gewoon geen gelijk, klaar. Waarom blijf je dan doorgaan. Ik ben oprecht benieuwd waarom je tegen deze berg informatie in blijft drammen.

26 oktober 2021 om 17:49

Oke maar ik heb niet 1 voorbeeld genoemd, maar meerdere waarbij beweert wordt dat gevaccineerden mensen ook getroffen worden en in sommige ziekenhuizen zelfs ruimschoots de meerderheid halen. Dat geloof jij dan ook niet? Het probleem is dat nu 1 instantie roept dat het die 80% is. Als je daar geen cijfers van hebt, heb ik het volste recht om dat in twijfel te trekken.

26 oktober 2021 om 18:19

Het is inderdaad 1 instantie die dat roept, maar het is wel DE instantie die daar over gaat. En ze kunnen niet zomaar alles openbaar maken, daar zijn regels aan verbonden.

26 oktober 2021 om 18:23

Daar valt vast wel een manier voor te vinden. Ze veranderen alleen de regels wanneer ze het zelf uitkomt (spoedwet er doorheen gooien, rechters in het ongelijk stellen of corona in de A-categorie definiëren, terwijl dat niet het geval is). Maar als het gaat om de toeslagen affaire of dit geval dan kan het opeens alleemaal niet. Wat een onzin.

26 oktober 2021 om 15:28

Zo simpel ligt het helaas niet gezien de ziekenhuizen vol raken door ongevaccineerde patiënten. Het is natuurlijk een keuze om je niet te laten vaccineren, maar wat mij betreft laten ze ongevaccineerden dan ook niet toe op de IC, maar dat zal wel onethisch zijn.

26 oktober 2021 om 15:33

Helemaal mee eens. Is toch bizar als wij gevaccineerden weer maatregelen krijgen omdat de ziekenhuizen vol liggen met ongevaccineerden... ik zou zeggen maak 500 IC bedden vrij voor ongevaccineerden ofzo iets en alles daarboven wordt niet meer opgenomen zodat er geen gevolgen zijn voor gevaccineerden en anderen die behandeling nodig hebben

26 oktober 2021 om 15:37

Ongevaccineerde poppen bedoel je? Geloof niet alles wat je hoort en ziet van NOS. Er lagen gewoon poppen op de IC bedden in plaats van mensen.

26 oktober 2021 om 15:40

Ja dat denk ik ook Luka😂 man man man wat kunnen sommige mensen toch makkelijk gehersenspoeld worden ..
Zucht. Zou eens vragen of ze je kunnen laten zien hoe het daaraan toe gaat momenteel.

26 oktober 2021 om 15:40

Kom nou Luka dat geloof je toch zelf niet

26 oktober 2021 om 15:41

@blackhawk: Ben het grotendeels met je eens. Sommige mensen laten zich uit geloofsovertuiging niet vaccineren, want God bepaalt hoe het leven loopt. Dan vind ik als atheïst, dat wanneer je dan corona krijgt, je je ook niet bij een ziekenhuis hoeft te melden voor medisch hulp, want God besliste toch hoe het leven loopt?

26 oktober 2021 om 15:43

Ik distantieer me van Lukamodric10.

26 oktober 2021 om 15:49

500 is toch nog best veel, momenteel liggen er 200 op het ic toch met corona? Wat nou als je op het ic beland niet door corona maar door iets totaal anders, telt dit dan als een bed voor ongevaccineerd, nee toch? Voor de rest ben ik voor een dergelijke regel, maar ik was ook voor dit soort concept voor de vaccins. Op eigen risico naar buiten gaan voor alle risico groepen (dikkerts en oudjes etc) zodat niet het hele land op slot hoeft omdat iemand veel rookt, snickers eet of gewoon oud is, en dan een vergoeding voor de verzendkosten van alle benodigde spullen, was veel goedkomer uitgekomen gok ik zo ipv alle bedrijven gesloten. Overigens mogen ze van mij sowieso ook mensen met een te hoog bmi en rokers ook wel eens buiten de ziekenhuizen gaan houden dan, of een maximaal aantal bedjes geven. Eigenlijk kunnen ze dan wel gelijk net als in china geloof ik dmv camera beelden ook mensen buitensluiten van bepaalde verzekeringen op het moment dat je vaker dan bijvoorbeeld 2/3x door rood bent gereden.

26 oktober 2021 om 15:50

@PaulR, helemaal mee eens. Ik ben zelf gelovig, maar heb me zodra het mogelijk was laten vaccineren. Het zijn trouwens niet alle gelovigen: bij de Katholieke kerk bijvoorbeeld hebben weinig mensen een probleem met vaccinaties. Maar kijk je bij de Pinkstergemeenten en Evangelische deel, daar vind je de mensen die zeggen dat het vaccin het teken van het beest is en als je het neemt je naar de hel gaat. Stelletje idioten.

26 oktober 2021 om 15:50

Lukamodric.10 Ik hoop echt dat dit sarcasme is maar je weet het nooit tegenwoordig 😂 Anders zou ik heel snel wat aluminiumfolie op m'n hoofd plakken als ik jou was.

26 oktober 2021 om 15:51Kijk de media vertrouwt blindelings op het RIVM en gooit nu aan allerlei kanten naar buiten dat het overgrote deel ongevaccineerden zijn. Maar als er nergens een database is waarin dit openbaar wordt gemaakt en gemonitord wordt blijft het natuurlijk dingen roepen zonder interpretatie van daadwerkelijke cijfers.

26 oktober 2021 om 15:52

@rayvg, je weet dat er nu momenteel vooral jongere mensen in het ziekenhuis liggen? En dat je als gezond mens ook last kan krijgen van long-covid? Lees trouwens eens het verhaal van Kishna hierover. Hij vertelt hoe lang het duurde voordat hij weer fit was. En ik ken jonge mensen die altijd sportten maar nu, maanden later, nog steeds uitgeput zijn.

26 oktober 2021 om 15:53

@Homelander, heb je het interview gezien met een jong meisje dat ervan overtuigd was dat ze door het vaccin onvruchtbaar zou worden, maar het toch nam omdat ze anders niet naar de Mac kon?

26 oktober 2021 om 15:59

Nee maar dit verbaast me niets, heb wel meerdere verhalen dit jaar gelezen waarbij ik ga twijfelen aan de mensheid.

26 oktober 2021 om 15:59

@kyle66: Ik doelde ook juist en alleen op de mensen die zich uit geloofsovertuiging niet hebben laten vaccineren.

26 oktober 2021 om 16:03

"je weet dat er nu momenteel vooral jongere mensen in het ziekenhuis liggen" misschien omdat jonge mensen mentale schade hebben. En een jaar lang geen weerstand hebben kunnen opbouwen. Daarom liggen ze in het ziekenhuis

26 oktober 2021 om 16:36

Heb je daar bewijs voor Nr.11 of is dit gewoon een beetje conclusies trekken die je wel leuk in de oren klinken?

26 oktober 2021 om 17:42

@Paul, ik ben zelf atheïst en gevaccineerd maar ik wil niet in een samenleving leven waar we mensen toegang tot zorg ontzeggen wanneer ze ernstig ziek zijn maar foute keuzes hebben gemaakt. Dan moet je rokers gaan weren, mij weren want ik drink teveel, dikke mensen die niet bewegen weren etc. Uiteindelijk leggen doktoren een eed af, en die hebben ze hoog te houden ook wanneer ze mensen helpen die door eigen toedoen ziek worden. Dat is zuur, maar dat is ook beschaving, vind ik.

26 oktober 2021 om 15:29

Tuurlijk, maar mag de overgrote meerderheid van de samenleving waar ze of ze het nou willen of niet toch echt deel van uit maken dan bepalen dat de mensen die het niet kunnen opbrengen voor de samenleving er dan op sommige punten buiten geplaatst gaan worden? Zodat de overgrote meerderheid van die samenleving lekker door kan? Belasting betaal je ook voor het grotere goed, ondanks dat mensen dat niet willen. En diegenen die dat niet doen krijgen dan ook straf.

26 oktober 2021 om 15:49

Aan het eerste gedeelte van je reactie is serieus geen touw aan vast te knopen.

26 oktober 2021 om 16:59

Nou, kort gezegd vind ik dus dat als jij jezelf buiten de samenleving plaatst door geen vaccinatie te willen, de samenleving dan ook beperkingen aan jou mag opleggen.

26 oktober 2021 om 22:02

@kakadu
Toevallig mag de samenleving dat niet, sterker nog een arts legt een eed af. Die eed legt een arts onder andere af om mensen tegen een bepaalde samenleving te beschermen. Het is niet zo dat de samenleving bepaald of jij jezelf daar buiten plaatst daar is de wet voor. Hoe graag jij ook vindt dat mensen zich buiten de samenleving moeten begeven heb je gelukkig niks over te zeggen. In de grondwet staat gelukkig ook nog iets over lichamelijke integriteit en die keuze heb je als mens. Als er een moment komt dat hier tachtig procent van de mensen zegt dat alle buitenlanders het land uit moeten hoop ik maar dat je blij bent dat er wetten zijn om deze mensen te beschermen of ben je dan bang dat jij jezelf dan buiten de samenleving plaatst?

26 oktober 2021 om 15:33

Het is nu natuurlijk wel een dilemma. Zelf ben ik gevaccineerd, eigenlijk min of meer toevallig omdat de GGD bus bij ons in het dorp langskwam, maar ook ik heb mijn gedachten over de werking van het vaccin en de druk die nu wordt uitgeoefend op niet gevaccineerden. Het blijft een tweestrijd tussen hoofd en hart. Wel is het onredelijk te stellen dat Covid-19 besmette patiënten de bedden bezet houden ten nadele van niet met Covid-19 besmette patiënten. Want onder die categorie zullen er ook mensen in het ziekenhuis terecht komen ten gevolge van hun ongezonde levensstijl. En wat doe je daar dan mee, Hugo? Of wat te doen met al die te dikke Kamerleden?? Weghouden bij het debat wanneer dat over Corona gaat? Zo zie je maar, het is wel een beetje gecompliceerder. Maar wie de waarheid in pacht heeft? Joost mag het weten;-)))

26 oktober 2021 om 15:39

Met als beste voorbeeld de voorzitter van die veiligheidsregio van die burgermeesters, Hubert Bruls. Die is gevaccineerd dus mag alles en mag alles roepen. Maar je maakt mij niet wijs dat die met zo'n pens nou het voorbeeld is van een gezond leven. Neemt die dan ook ten onrechte een plek in het ziekenhuis in als hij wordt opgenomen? We zouden ons wat meer moeten focussen op gezond leven. Iedereen neemt even de spuit en hop, we kunnen weer door met ons te goede leven.

26 oktober 2021 om 15:58

Ja goed is dat he, die man valt onder de groep gezonden, terwijl een Kimmich of Djokovic ongezond bezig zijn. Het is de wereld op zijn kop.

26 oktober 2021 om 15:36

Derkaiser

"laat ieder individu lekker zelf bepalen of ze wel of niet dat vaccin nemen."

Precies! Laat ieder zelf alles bepalen!! Waarom gordels dragen..als ik een ongeluk maak ik bepaal toch zelf over mijn veiligheid.

Waarom belastingbetalen?? Laat ieder individu zelf bepalen.. Waarom zou ik mee betalen..als ik werkloos raak, zorg ik zelf voor inkomen.

Waarom zorgverzekering..wil ik niet...betaal wel de ziekenhuiskosten of accepteer wel dat ik ziek blijf of doodga. Daar gaat de overheid toch niet over.

Zoals jij zegt n wat voor situatie zijn we in godsnaam beland!!!!

26 oktober 2021 om 15:57

Totaal niet te vergelijken. Ten eerste zijn deze regels wettelijk bepaald. Ten tweede is het verplicht vaccineren geen wet. Ik zeg niet dat we in die situatie zitten, maar die kant lijkt het wel op te gaan. In veel landen krijg je niet eens salaris als je het vaccin niet hebt gehad. Ik vraag me sowieso al af of de overheid volledig in hun recht staat met alle maatregelen die ze genomen hebben de laatste 1,5 jaar (neem bijvoorbeeld de avondklok), daarvoor moest er opeens weer een verdachte spoedwet worden doorgedrukt. Het feit blijft dat dit onder een gezondheidsrisico valt. Bij griep heb je ook niet dat je verplicht bent om je te laten vaccineren, je hoeft ook niet naar de tandarts, ook al vallen je tanden er half uit, je hoeft ook geen hartoperatie of een k***kuur te nemen als je dat niet wil. Dat heet vrijheden per individu. Het is je eigen lichaam , je eigen gezondheid en eigen risico.

26 oktober 2021 om 16:10

Hartoperaties noch k***kuurtjes voorkomen besmettelijke ziektes waarmee je anderen de dood in kunt jagen. Je vergelijking gaat niet op.

26 oktober 2021 om 16:14

Nee joh, mensen juist in bescherming nemen! mensen die roken of te veel snickers niet meer opnemen in ziekenhuizen juist. En net als in china doormiddel van camera gezichtsherkenning opnemen om te zien of hij een aantal x door rood is gegaan en dan kan je hem uitsluiten van verzekeringen super handig. Ook zouden ze eventueel in huishoudens camera's kunnen hangen en checken of je het wel veilig met condoom doet zodat soa test's niet meer gratis zijn onder de 25 etc. Helemaal klaar met al die egoã¯stische mensen die alleen maar aan hun zelf denken.

26 oktober 2021 om 16:27

Zo besmettelijk dat de kans op overlijden ongeveer net zo groot is als de normale griep. Als de IFR op een paar procent had gelegen (wat op het begin ook verwacht werd) had ik het nog enigszins kunnen begrijpen.

26 oktober 2021 om 15:37

Er is al een langer een heksenjacht op ongevaccineerde. Jammer dan te veel mensen deze tweedeling en manipulatie van de overheid en de farmaceutische industrie niet zien

26 oktober 2021 om 16:00

Wat heeft onze overheid voor belangen bij extra inkomsten voor de farmaceutische industrie als ik vragen mag? En bij lockdowns waardoor de staatsschulden alleen maar verder oplopen?

26 oktober 2021 om 16:06

''follow the money'' zal ik zeggen en gij zult vinden. Het moge wel duidelijk zijn dat de big pharma industry en big companies een grote invloed hebben op de overheid. En het economische systeem was al een tijdje onhoudbaar. Ik raad je aan om op Youtube naar Willem Middelkoop te zoeken die haarfijn uitlegt wat de Big Reset inhoudt en wat de verschillen zijn met Great Reset.

26 oktober 2021 om 16:14

Goeie suggestie van DerKaiser123. Pas geleden had ik dat boek van Lisa Witteman vsn Follow the Money gekocht waarin duidelijk staat hoe Rutte de controlerende functie van de 2e kamer had ondermijnt met zijn lobby in Brussel

26 oktober 2021 om 16:08

Jij mag het zelf bepalen. Die vrijheid vind ik belangrijk. Net zo belangrijk als ik het vind om mijn mening te vormen over een groot aantal (in absolute cijfers) imbecielen die denken het beter te weten dan mensen die hier hun leven aan wijden.
Het aantal mensen dat dit kan onderbouwen is zeer zeldzaam.

Daarnaast heb je ook maar negatieve kanten van je keuzes te accepteren. Hiermee beweer ik niet dat het leven een ongevaccineerde zuur gemaakt moet worden. Absoluut niet. Maar als je daardoor niet naar de horeca kunt gaan (bv omdat je ook niet wil laten testen of wat dan ook), heb je dat maar te slikken. Vrijheid zonder verantwoordelijkheid (in het bijzonder naar anderen toe) is echt een no go.

26 oktober 2021 om 16:15

Houd toch op, jij doet net of het een ebola virus is. Sterker nog als je onder de 70 bent en je hebt geen onderliggende aandoeningen hoef je totaal geen angst te hebben voor corona. Je kunt beter corona gehad hebben en immuun zijn dan het vaccin nemen. Anders mag jij mij de situatie Urk wel eens uitleggen (enorm lage vaccinatiegraad). Ik wordt ook wel een beetje moe van geen verantwoordelijkheid nemen. Bedoel voor alle grote openbare plekken moeten wij ons overal voor testen. Het is juist de groep de gevaccineerde die misbruik kunnen maken van de pas en zelfs bij klachten overal naar toe kunnen gaan.

26 oktober 2021 om 17:39

Gast doe even wat research man, genoeg dokters, artsen e.d. die kritisch zijn! Hou op man. Wat zijn dit voor enge gedachtes richting mensen die ervoor kiezen het niet te nemen.

Hij heeft wel een punt wat dit betreft. En als hij de consequenties maar even "tijdelijk" (nog onvoorspelbaar hoe lang dit nog duurt) onder ogen ziet (in Duitsland is het veel strenger met betrekking tot het bezoeken van gebouwen), dan neemt hij op termijn wel de besluit als hij wel of niet gevaccineerd wilt zijn. Toen ik de vaccinatie nam, had ik hetzelfde idee, maar aan de andere kant dacht ik ook: ben wel benieuwd watvoor effect het zal hebben op de lange termijn. Dus ben ik maar even de proefpersoon. Misschien krijg ik een derde arm ofzo, zal wel grappig zijn.

26 oktober 2021 om 15:28

Ach ja, je kan m ook omdraaien. Wat voor effect heeft het virus zelf op de lange termijn. Als ik met een vaccinatie symptomen op korte termijn kan voorkomen, en daarmee mogelijk ook op lange termijn, dan vind ik het ook weer niet het grootste 'risico'. Maar wie zal t zeggen

26 oktober 2021 om 16:28

Ja misschien is de virus al volgend jaar uitgebannen door het weer ofzo. Who knows. In ieder geval moeten we maar even aanzien hoe het voor de komende maanden eruit komt te zien door de seizoenswisseling. Je merkt al in het openbaar vervoer, uni en op kantoor dat men weer lekker loop te snottebellen. Geen idee of het covid of gewoon een verkoudhoud is. Lange termijn qua vaccinatie moet het nog uitwijzen natuurlijk met betrekking tot de vaccin. We gaan het zien, ik zie wel wat er gebeurd.

26 oktober 2021 om 15:42

Ik ben blij dat mensen zich uitspreken. Mensen zijn te bang om kritiek te leveren tegen de norm. Goed dat bekende mensen het voorbeeld geven

26 oktober 2021 om 16:30

@nr.11 - Ik vind dit opzich wel een prima argument. Maar ik heb ook argumenten gezien dat men gewoon sowieso anti-vaccin is, en dat men "autisme" of iets anders krijgt van vaccinaties. En dat zijn tevens ook weer mensen die er een enorme heisa maken en denken dat we in een apartheid samenleving wonen of dat ze als "jood" voelen in de tweede wereldoorlog. Dat gaat me dan toch weer iets te ver.

26 oktober 2021 om 17:45

Ja hij heeft een punt maar ook weer niet. De effecten van vaccinatie op lange termijn zijn (!) bekend. Er is weinig reden aan te nemen dat dit vaccin daarvan afwijkt. De effecten op de lange termijn van covid zijn ook wel bekend, en die van een hele samenleving zonder vaccin ook, en die zijn toch een stuk minder prettig dan die paar bijwerkingen die vaccins soms hebben (al is het heel erg wanneer jij net die 1/100000 bent die ingewikkelde complicaties krijgt natuurlijk van een vaccin).

Natuurlijk zijn de gevolgen voor dit specifieke vaccin nog niet voor de lange termijn onderzocht: want we hebben te maken met een accuut probleem waar je niet 10 jaar op kan studeren. Aan de andere kant is het vaccin vrij vergelijkbaar met alle al bestaande vaccins (van andere griep varianten), dus de lange termijn effecten zijn enigszins te voorspellen.

Voor de niet-vaccineerders dan de vraag: wat wil je dan? Niks doen? We hebben toch gezien wat voor een succes dat was gebleken

26 oktober 2021 om 15:34

Hoezo niets doen? Ik test mij ieder weekend en doordeweeks een thuistest!

Met andere woorden… ik ben geen gevaar, omdat ik altijd weet of ik t heb of niet. Gevaccineerden zijn schijnveiligen en zijn de Russische rouletters in een voetbalstadion… sterker nog als je Corona hebt kunnen ze nog steeds naar binnen!!! Sterker nog: op vakantie!!! Zogenaamd omdat de techniek niet zover ontwikkeld is… dat geloof je zelf toch niet???

Het ultieme bewijs dat het draait om geld en niet om zorg!

26 oktober 2021 om 15:37

@shenkie

"gevaccineerden zijn schijnveiligen'

en daarom zijn 4 op de 5 op de IC ongevaccineerden....

26 oktober 2021 om 15:44

Het is jouw keuze, dus op de vraag: wat wil je dan? Geef jij als antwoord dat jij je dus (de rest van je leven?) elke dag wil laten testen. Prima, moet je zelf weten. Maar ik vraag me af of dat zo lekker is voor je gezondheid. Het is natuurlijk niet zo dat je alleen besmettelijk bent in het weekend. Dat kan doordeweeks op werk natuurlijk ook nog steeds. Je goed recht hoor.

Gevaccineerden schijnveilg en spelen russisch roulette? Geen idee. Volgens mij is het zo dat je als gevaccineerde nog steeds Corona kan krijgen, maar dat je lijf beter heeft geleerd hoe je het moet bestrijden dus lig je niet zo snel in het ziekenhuis. Dan gaan zo'n dodelijk virus sneller naar een gangbaar virus. Wel naar voor de niet-gevaccineerden. Maar dat is de consequentie nu. Of we moeten weer terug naar lockdown periode voor iedereen.

26 oktober 2021 om 15:46

Ultieme bewijs dat het draait om geld en niet om zorg? Ik denk dat jij meer hebt betaald voor al die testen dan ik voor een vaccinatie (namelijk persoonlijk niks). De staat 'verplicht' het misschien, maar de staat betaald ook. Dus daar heb je als burger niet zoveel last van.

26 oktober 2021 om 15:46

@shenkie je vergeet het belangrijkste punt: dat de ziekenhuizen vol gaan liggen met ongevaccineerden waardoor de zorg van anderen in gevaar komt. Daar draait het allemaal om. En 80 procent van de IC opnames zijn ongevaccineerden, terwijl bijna 90 van de totale bevolking gevaccineerd is

26 oktober 2021 om 15:48

Echt wat een logica weer, ik durf zelfs te zeggen dat mensen die roepen dat het om geld draait en niet om de zorg zich vrijwel gelijk laten vaccineren zodra de kosten van de tests op gaan lopen. Want dan kost het hun geld.

26 oktober 2021 om 15:52

Mrkrillin

En vorig jaar lagen er evenveel mensen op de ic maar was niemand ingeënt.

Deze discussie wil ik overigens niet aan… want ik ben van mening dat ieder zijn eigen weg mag gaan.

Het enige wat natuurlijk wel gek is, is dat gevaccineerden met een snotneus zonder te testen overal naar binnen mogen. In die zin is het toch een schijnveilig concept? Dat kan jij en eigenlijk niemand ontkennen. Je kan notabene nog op vakantie!!

26 oktober 2021 om 15:53

Mr Krillin, waar heb jij de cijfers gevonden? Op de sites van de overheid en RIVM stond tot gisteren nog dat ze niet konden bepalen welke percentages gevaccineerden en ongevaccineerden in het ziekenhuis lagen met covid.

26 oktober 2021 om 15:57

Westend

Ik heb het niet over een testje van 2 euro meer of minder. Meer het hele gebeuren Pfizer Johnson etc. Daar zitten miljarden achter.

Ik geloof wel in corona en laat mij daarom testen. Dat is mij keuze net zo goed dat ik ervoor kies 3x per week te sporten niet te roken en geen frikandellen te eten!

Testen moet een keuze blijven voor alles! Niet alleen vaccineren

Maar t blijft toch idioot dat het niet mogelijk is om iemand app uit te schakelen bij een positieve test?

26 oktober 2021 om 16:05

Ontwikkeling van dat vaccin heeft de staat 1,98 miljard gekost. Het testen 5,4 miljard. Dus in dat kader heeft het testen an sich wel een behoorlijke duit in het zakje gedaan.

Bij een positieve test bij de GGD (gekoppeld aan je Digid) schakelt je app toch automatisch naar 'positief getest'?

26 oktober 2021 om 16:34

Westend

Nope, QR Code blijft van kracht.

Die cijfers zeggen verder niet zoveel. Gaat er meer om waar t geld naar toe gaat! Hier in de omgeving hebben ze inmiddels 5 testlocaties gesloten en op een andere plek geopend… ja dan tikt het qua kosten lekker aan!

26 oktober 2021 om 17:09

Dacht dat ze die update inmiddels al hadden doorgevoerd. Zal wel komen dan.

Cijfers zeggen niet zoveel? Je stelde toch zelf dat de vaccins zoveel hadden gekost? Die testen kosten zo te zien meer.

26 oktober 2021 om 15:39

En in het verlengde daarvan, weten we de lange termijn effecten van het virus zelf? En op basis van wat we tot nu toe hebben gezien, is het aannemelijk dat het vaccin zwaarder zijn dan de effecten van het virus? En het uitstellen van zorg door de grote hoeveelheid ongevaccineerden in de IC-bedden? Ik snap het punt Kimmich wel maar ik vind het persoonlijk vrij kortzichtig en licht egoïstisch. Daarnaast hoeven de mensen niet gevaccineerd te zijn want kunnen ze zich gewoon laten testen voor een bewijs. Corona is er nou eenmaal en de IC's lopen vol. Er is sprake van een epidemie, we moeten nu allemaal offers maken en concessies doen. Als het laten uitvoeren van een testje dan alles is dan vind ik dit persoonlijk nog enorm meevallen.

26 oktober 2021 om 15:48

Ik ben alleen wel eens bang dat een virus zich kan muteren door niet-gevaccineerden. Waardoor je een mutatie gaat krijgen waar je weer niet voor bent gevaccineerd. En je het aan het einde van de rit weer voor niks hebt gedaan. Zelfde probleem wat je nu in Afrika ook hebt: daar hebben ze niet eens vaccins. De kans dat het daar gaat muteren en vervolgens weer gaat uitbreken is natuurlijk ook weer aanwezig. Al weet ik dat niet natuurlijk, dat is mn gevoel

26 oktober 2021 om 15:56

@westend, ben maar niet bang. Als de geschiedenis iets heeft aangetoond is dat een virus zich juist muteerd door vaccinaties en mensen die antistoffen hebben. Een virus muteerd juist om zich toch toegang te verschaffen.

26 oktober 2021 om 15:59

Want jij hebt momenteel een variant van de pokken, DTP, rode hond en polio te pakken?

26 oktober 2021 om 16:04

Ik denk dat de meeste mensen hier wel bang voor zijn en ik verwacht dat het uiteindelijk ook zal gebeuren, niet door de situatie hier maar vooral in de rest van de wereld bij de armere landen. De hele wereld heeft kunnen zien dat je dit niet buiten de deur kan houden. Ik hou me maar vast aan de gedachte dat een virus altijd langer wilt overleven en zich hopelijk muteert tot iets minder dodelijks.

26 oktober 2021 om 16:13

Nope, want dat zijn geen actieve virussen. Mutaties gebeuren als je vaccineerd tijdens een uitbraak. Griep heeft de laatste decennia aan varianten gewonnen sinds de invoering van de griepprik. Is allemaal onderzocht en gepubliceerd.

26 oktober 2021 om 16:18

Goh, dan ben ik maar specialist in biologische agentia (virussen en bacterien). Wat je zegt is natuurlijk niet helemaal waar (ook niet helemaal onwaar). Maar mutaties ontstaan. Bij een gevaccineerde zal een virus eerder worden bestreden en zal die kans niet zo groot zijn. Kans is nooit 0.

26 oktober 2021 om 16:34

Polio was ooit een actief virus en is de kop ingedrukt door vaccinatie. Hoe ga je dat verklaren?

26 oktober 2021 om 17:17

Maar iedereen die het eerste poliovaccinatie heeft gekregen is nu overleden. Dus hoe verklaar je dat

26 oktober 2021 om 16:04

Het virus is voor veel mensen totaal niet ernstig genoeg om een vaccin voor te nemen wat ook schadelijk kan zijn voor je lichaam. Denken aan anderen is zo'n leuke term ineens, dat deden of doen we nooit in Nederland en nu moet je ineens solidair zijn.

26 oktober 2021 om 16:15

Nou ja gezien het aantal doden (wereldwijd) en ziekenhuisopnames (wereldwijd) kan je toch moeilijk stellen dat het allemaal wel mee valt. Dus wat is je punt nu precies? Dat we hypocriet zijn als het gaat over 'denken aan anderen'? Misschien. Maar wat wil je ermee zeggen?

26 oktober 2021 om 17:50

Zoals ik het zeg, het virus acht ik niet gevaarlijk genoeg voor mezelf om een vaccin voor te nemen wat zich nog in de testfase bevind. Ik kijk liever naar mijn eigen gezondheid in deze. Wellicht heeft het vaccin voor mij geen enkele bijwerking maar zeker weten doe je het nooit, net zoals covid wellicht een grotere bijwerking zal hebben dan het vaccin, ook dat weet je niet zeker en dat is een afweging die een ieder voor zichzelf moet maken. En ja, ik vind het hypocriet dat we nu ineens aan de IC en anderen moeten denken, dat doen we anders nooit. Dan geven we niets om onze medemens. Fijnstof doodt jaarlijks in Nederlands meer mensen dan covid, maar laat jij de auto staan? Of je buurman? Nee, tuurlijk niet. Sluit de regering zware industrieã«n die vervuilen? Nee tuurlijk niet.

26 oktober 2021 om 17:55

El Fenomeno. Ik kan me niet herinneren dat wij het op voetbalgebied ooit eens zijn geweest . maar hier sla je de spijker op z'n kop.

26 oktober 2021 om 18:28

Ik denk dat die gevaccineerden ook gewoon bang zijn om geen zorg te krijgen, als de Ic's vol liggen met coronapatienten. Operaties worden ook maar uitgesteld. Maar wel/ niet vaccineren. Wel/ niet extra maatregelen. Wel/ niet maatregelen voor alleen ongevaccineerden. Wel/ niet accepteren dat corona bestaat. Dat gaat echt een drama worden om dat met zn allen over eens te zijn. De een wil vrij zijn om te kiezen of ze gaan vaccineren. Staat in strijd met de vrije wil van de ander om maatregelvrij te kunnen doorgaan. Ik ben echt heel blij dat ik geen policitus ben. Want hier gaan we gewoon niet uitkomen. Moreel gezien. En dan heb ik het nog niet eens over alle zelfverzonnen 'feiten' en complotten. Alleen puur dit gegeven.

26 oktober 2021 om 19:10

Ik denk dat iedereen covid weg wilt hebben. Als dat mogelijk is met een vaccin wat je honderd procent er tegen beschermt en geen schadelijke bijwerkingen kan hebben, dan denk ik dat 99% van de bevolking een vaccin neemt. Helaas kunnen er bijwerkingen ontstaan dus dan kan ik mensen begrijpen die geen prik nemen en ook omdat veel mensen niet ziek worden van covid en het dan niet noodzakelijk achten, hun eigen keuze, ook al kunnen ze van covid zieker worden. Je wordt nu als niet gevaccineerde bijna als moordenaar gezien en dat vind ik niet terecht. Het is een lastige kwestie, maar een vaccin wat je volledig beschermt is dus blijkbaar wel nodig. Verder helpt deze QR onzin natuurlijk ook niet. Gevaccineerde mensen mogen overal naartoe zelfs als ze besmet zijn, natuurlijk haard dat zich dan vreselijk uit. Vorige week ging ik naar een pretpark met een negatieve testbewijs, geen controle bij de ingang als binnen bij de horeca. Zelfs als iedereen gevaccineerd zou zijn, zou je alsnog problemen hebben. Een goed vaccin is dus nodig. Zelf denk ik er wel over na om er één te nemen, maar niet vanwege mijn gezondheid, maar dat je dan toch vrijer bent om het eea te bezoeken.

26 oktober 2021 om 21:23

Goos, i cant state this enough: honderd procent bescherming zonder bijwerkingen bestaat niet. Zelfs een paracetamol kan verschrikkelijke effecten hebben. Laten we ook eerlijk zijn richting niet-gevaccineerden: die had je voor Corona (tegen bijvoorbeeld kinderziektes) ook he. Je ouders zijn vrij om je te laten vaccineren tegen DTP en weet ik het. Maar kinderdagverblijven zijn ook vrij om die kinderen te weren (uit het risico om de rest ziek te maken, inclusief de juf). Wil je 100 procent veiligheid, dan neem je 0 risico en zit je vast in je huis.

Wat die QR code betreft en het sluiten van de horeca om 12 uur is mij ook een raadsel. Ik kan alleen bedenken dat je om 12 uur dicht moet, omdat de horeca na corona veel minder personeel heeft (wat dus langere dagen moet maken).

Ik begrijp die hetze tegen Kimmich eigenlijk niet. Hij geeft duidelijk aan niet tegen vaccineren te zijn, maar zelf nog twijfelt over wat het doet op de lange termijn. Daarom wacht hij nog liever even. Dat is toch zijn goed recht? Ik besloot persoonlijk mij als bijna dertiger wel te vaccineren omdat ik wekelijks in contact kom met mensen boven de 60 en ik het risico voor hen wil minimaliseren. Maar zolang genoeg mensen zich laten vaccineren moet er ruimte zijn voor mensen die het om persoonlijke redenen niet willen (zwanger proberen te worden, meer willen weten over langetermijn-gevolgen).

er is een heksenjacht gaande waarin mensen die zich niet vaccineren de schuld krijgen van alles, wat belachelijk en onzin is, als je gene vaccin neemt mag geen café restaurant zwembad binnen gaan, is toch gene vrijheid meer? Ze willen iedereen aan de vaccin hebben.

26 oktober 2021 om 15:27

Dat is geen heksenjacht, dat is hun eigen keuze. Kijk naar de ziekenhuisopnames. Alleen maar ongevaccineerden of gevaccineerden met ernstig onderliggend lijden (en waarbij het imuunsysteem niet meer goed werkt). Waarom accepteren we het als samenleving dat een zeer klein deel van Nederland alleen aan zichzelf denkt en niet aan de samenleving? Dus ik hoop echt dat er forse beperkingen komen voor ongevaccineerden, maar daar kiezen ze zelf voor. Ik kan het niet uitleggen als straks bedrijven weer dicht moeten omdat de wappies zichzelf niet willen inenten.

26 oktober 2021 om 15:28

Wat wil je dan?

26 oktober 2021 om 15:33

Van mij part alles open gooien en niks verplichten, de virus is niet in verhouding met wat d overheid voor maatregelen oplegt. en met de virus mee leren leven

26 oktober 2021 om 15:33

Precies hetgeen mij stoort aan dit alles. Niet per se de keuze om niet te laten vaccineren, maar werkelijk met geen enkel idee komen hoe gevaccineerde en ongevaccineerde mensen hand in hand kunnen zonder dat dat problemen oplevert in bv. ziekenhuizen. Dat moet de politiek dan maar zeker weer bedenken? Alles wordt afgeschoven.

26 oktober 2021 om 15:36

De grootste onzin die er bestaat, dan lopen de ziekenhuizen vol en gaan er meer mensen dood dan alleen aan het virus, maar ook aan minder heftige zaken omdat er daar geen capaciteit meer voor is. Zulke ideeën zijn levensgevaarlijk voor de mensheid.

26 oktober 2021 om 15:38

@agua

"van mij part alles open gooien en niks verplichten, de virus is niet in verhouding met wat d overheid voor maatregelen oplegt. en met de virus mee leren leven"

Dat werkt dus niet, aangezien druk op zorg weer groot wordt en andere zorg uitgesteld moet worden.

Welk ander alternatief is er dan?

26 oktober 2021 om 15:39ever4ajax in griepseizoen paar jaar geleden hebben de ziekenhuizen ook vol gezeten met grieppatiã«nten die ook last hadden van longen en griep, maar werd dat doen benoemd en reden gezien voor maatregelen te doen zoals het nou gebeurt. nee we leiden toen gewoon onze normale leven zonder beperking of en hadden we vrijheid. het is rutte die hard heeft bezuinigd op de zorg en ziekhuizen.

26 oktober 2021 om 15:43

@aqua1: Nog meer onzin. Ja, er liggen veel mensen in een griepseizoen in het ziekenhuis, maar die kunnen we als land prima aan historisch gezien. We hebben afgelopen jaar gezien dat we dat met Corona niet aankunnen.

26 oktober 2021 om 15:44

de zorg moeten ze niet gaan bezuinigen en zorgen dat er meer geld erin pompt en dat er meer ziekenhuizen capaciteiten komen. in plaats van miljarden naar test qr code. in griepseizoen hebben ziekenhuizen last je in kranten waar geen aandacht aan werd besteed geregeld vol.

26 oktober 2021 om 15:53

@aqua1 Je schrijfniveau gaat echt sprongen achteruit elke keer dat je het over een gekkie-onderwerp hebt, zoals wanneer je racisme als fenomeen ontkent of nu als je weer over covid nonsens begint te spuwen. Het griepseizoen is iets wat we kunnen handelen, het is een bekend virus, behandelbaar, en de IC-bedden liggen er nooit van vol. Covid is iets waar iemand van 50 zonder enige andere problemen gewoon op de IC van kan raken en dan dood zou gaan. Het hele griepseizoen is door de maatregelen direct kapotgemaakt. Misschien zijn mondkapjes permanent op in het OV helemaal geen slecht idee, of in verzorgingshuizen. Er zijn zoveel mensen die permanent niet meer kunnen ruiken en proeven dankzij hun infectie, permanente ademhalingsproblemen hebben... Gewoon voorheen gezonde mensen. En het dan toch weer met griep vergelijken, hoe lang duurt dat nog.

26 oktober 2021 om 15:57

Meer geld naar de zorg. Meer capaciteit in ziekenhuizen (dus meer artsen).

Waar moet dat geld vandaan gaan komen dan? Er is niet plotseling geld. Het is niet zo dat de politiek geld genereert he. Dat moet allemaal uit de markt en belastingen komen. Wil je meer belasting betalen? Moet het van de politie komen? Of onderwijs? Of woningen? Vertel het maar. Volgens de rekenkamer/ corona kun je zien dat de QR codes natuurlijk niet in de buurt komt van dat bedrag.

En ga je nu ineens allemaal artsen en IC verpleegkundigen opleiden, dan heb je die natuurlijk ook pas over 5 jaar. Het is wel gewoon een vak he

26 oktober 2021 om 16:14

@westend: Nog belangrijker, waar haal je het personeel vandaan? Iedere branche springt om mensen die er simpelweg niet zijn. Dus al zou je al meer geld willen investeren (en dat gebeurt elk jaar namelijk, nog geen enkel jaar geweest dat er in Nederland minder geld naar de zorg is gegaan dan het jaar ervoor), dan is er nog steeds geen capaciteit. Het is nogal een simplistische kijk op de realiteit van Aqua1 wat mij betreft.

26 oktober 2021 om 16:36

Aquaatje.. leuk dat geld pompen maar je kan niet opeens een blik IC artsen open trekken die meteen klaarstaan. Je bent compleet de weg kwijt als het om dit onderwerp gaat, zoals zoveel wappies in ons land.

26 oktober 2021 om 17:13

Zodra je iemand een wappie gaat noemen, sla je de discussie natuurlijk meteen helemaal dood. Of je moet het hebben over Cardi B. Uiteindelijk is iedereen vrij om voor zichzelf te kiezen wat goed voor hem/ haar is.dit soort onderwerpen en problemen (net als global warming) zijn denk ik ook veel te complex om aan de mensen zelf over te laten. Het gros (ik ook) kan de totale omvang toch niet bevatten. Je moet verder ook maar aannemen dat de specialisten integer onderzoek doen en het allemaal juist hebben. Niks aan ons om dat te betwijfelen met complotten.

26 oktober 2021 om 17:58

Hug....Consy bedoel ik, jij bent af. Is het zo moeilijk te verdragen dat iemand er een ander gedachtengoed op na houdt? Enge eigenschap zeg.. brr

26 oktober 2021 om 15:39

Inderdaad Aqua1. De vrijheid wordt beetje bij beetje afgepakt ende tweedeling komt steeds meer naar voren. Alleen samen, gevaccineerde en ongevacineerde, kunnen deze waanzin stoppen

26 oktober 2021 om 15:48

Succes ermee. Ik vind de ongevaccineerde gewoonweg egoïstisch. Je neemt het vaccin niet alleen voor jezelf maar vooral voor de rest om verspreiding en mutaties tegen te gaan. En juist dit gebeurt nu weer doordat een groep weigert een simpel prikje te halen en nu ondanks dat ze maar een kleine groep vormen de grootste groep in de ziekenhuizen zijn.

26 oktober 2021 om 15:51

Een virus muteert juist als het niet te dodelijk is. Verder is het de schuld van de overheid. Gewoon de ziekenhuizen opschalen. In 2018 was er al te kort. Verder, wat boeit de gevaccineerde dit? Zij zijn toch beschermd.

26 oktober 2021 om 15:55

Een virus muteert juist als het niet te dodelijk is is echt een hilarische uitspraak, dankjewel daarvoor. Ik neem aan dat je medicijnen of biomedische wetenschappen hebt gestudeerd of iets dergelijks? Mijn God zeg, wat een pijnlijke simplificatie van gecompliceerde onderwerpen.

26 oktober 2021 om 15:57

Hoe wil je iets samen doen als 1 groep het individu boven alles stelt?

26 oktober 2021 om 16:00

Daarom werd ebola ook een pandemie in 2016? Oh nee, het was te dodelijk. Je bevestigd trouwens mijn uitspraak. Mensen als jij kijken alleen maar wat ze willen zien en horen. Lees eens naar andere reacties. Kijk naar andere bronnen. Die laten een andere kant van het covid verhaal zien. Waardoor je, op ze mits, sceptisch moet zijn

26 oktober 2021 om 16:18

Zeg meneer wappie een virus muteert zich altijd bij vrijwel elke infectie maar de meeste mutaties zijn geen blijvende. Dat een virus zich pas muteert als het niet dodelijk is pure onzin een virus wilt altijd langer leven, A door langer te proberen te overleven in ons lichaam wat het minder dodelijk kan maken maar wel schadelijker op de lange termijn en B zal het virus muteren om zichzelf sneller te verspreiden. Ebola is geen wereldwijde pandemie geworden omdat het de kans niet kreeg om zich voldoende te muteren en omdat het zo dodelijk was dat het gelijk voldoende aandacht kreeg vanuit de hele wereld.

26 oktober 2021 om 16:26

Ik ben ''meneer Wappie'' omdat ik kritisch ben. Bedankt dat je me gaat stigmatiseren. Als je me ongelijk wilt geven, prima. Geef me maar bronnen. Ik zal ze inlezen en mijn ongelijk toegeven. Mensen maken fouten. Geef ik jou ook gelijk een tip: wees kritisch. Op alles. Op mij, de overheid, alles.

26 oktober 2021 om 16:36

Nee Ebola is gewoon niet zo heel besmettelijk.

26 oktober 2021 om 16:36

Kritisch zijn ok maar complete onzin verspreiden is niet ok. Dat blijft toch een probleem bij die "kritische'' mensen. De leugens die verspreid worden als feiten.

26 oktober 2021 om 16:48

Even een kritische vraag dan Nr.11: je beweert letterlijk ''een virus muteert juist als het niet te dodelijk is". Zulke stellige beweringen doe je niet zo maar. Dus ik ben wel benieuwd: Heb je hier bewijzen voor? Heb je een medische opleiding gevolgd om tot deze conclusies te komen? Heb je het ergens op een forum gelezen? Je vraagt kritisch te zijn, dus ik ben erg benieuwd naar je antwoord.

26 oktober 2021 om 17:19

Pff echt scary dit gewoon. Bizar hoe men zo kan denken. Zijn de ongevaccineerden nu opeens criminelen of wat, bizar! Maar iets klopt er gewoon niet! Hoeveel zijn er geprikt, meer dan 80%? Als de cijfers weer stijgen als voorheen toen er niemand geprikt was, dan klopt er iets totaal niet!

Werken de vaccins wel? Waar komen deze cijfers zo vandaan? En heeft de griep er nog iets mee te maken? Waarom investeert het D kabinet wel in boa's en de Cpas maar de zorg en ziekenhuizen ho maar!? Of wordt er gewoon gelogen?

En het laatste lijkt nog zo te zijn ook. Zo heb je een radio fragment (uit nporadio1) van een dokter die in de IC's werkt en die gewoon duidelijk aangeeft. De meeste die in het ziekenhuis liggen, zijn gevaccineerd. Sterker nog ze merken uit bloedtesten oid dat het auto immuun systeem beschadigd raakt door het vaccin maar ja ze blijven hier vreemde geluiden naar buiten brengen, absurd!

26 oktober 2021 om 17:25

@Nr.11 Sommige mensen kunnnen werkelijk niet meer nadenken man. Het is bizar, werkelijk! Het is de wanhoop en angst gewoon. Kijk hoe men denkt alleen. Doen alsof het nu allemaal komt door ongevaccineerden. Hoe kan dat uberhaupt! En dan is hun recht op vrijheid niet eens meer geldig, opsluiten moeten ze, belachelijk. Maar kijk eens, voorheen niemand geprikt waren de ziekenhuizen vol etc., Nu ruim 80%, hoe logisch is het, als de ziekenhuizen weer vol raken dan!? Die vaccins zouden toch de boel moeten beschermen, werkt het wel dan!? De situatie kan niet weer zo zijn als voorheen dan. Maar ipv kritisch te zijn, gaat men stom de ongevaccineerden de schuld geven, absurd en eng!

En die onzin over de meeste op de IC's zijn niet geprikt klopt ook niet. Zo heb je een dokter op een IC die aangaf dat de meeste juist gevaccineerd zijn. Sterker nog, zien ze uit bloedtests dat hun immuun systeem is aangetast door de vaccin. Zo heb je een ander artikel uit belgie (soort Nos medium) waarin staat een bepaald ziekenhuis loopt vol etc., Kijk je naar de eigen website van die zieke huis, staat er gewoon dat het niet zo druk is. Zeg het maar!

26 oktober 2021 om 17:44

Je hebt ook longartsen die ontkennen dat roken schadelijk is. Pakje peuken dan maar? Je kan ook denken: Iedereen die zich wil vaccineren is inmiddels gevaccineerd en wanen zich veilig (zoals ik). Iedereen die niet wil vaccineren gaat dat waarschijnlijk toch niet doen (want die geloven er niet in). Doe dan alles maar weer open. Mocht het voor de ongevaccineerden dan zo gevaarlijk zijn, nemen ze toch zelf het risico? Mocht het voor iedereen nog even gevaarlijk zijn: heb je mis gegokt. Zo kan het ook...

26 oktober 2021 om 17:47

Enige irritante is dat veel mensen (en ik beschuldig jou daar ook gewoon van) met zelfbedachte feiten en cijfers komen. Je komt met harde cijfers (80 procent) en verhalen over ziekenhuizen. Maar dat verzin je gewoon. Daar heb je geen onderzoek naar gedaan. Het kan ook locatieafhankelijk zijn, maar volgens de cijfers op de nieuwssites loopt het gewoon op. Op zich logisch: want het is herfst.

26 oktober 2021 om 17:59

Nr11. Als het de pro's te heet onder de voeten wordt dan wordt er vrijwel direct met termen als 'wappie' gesmeten, zie het als compliment.

26 oktober 2021 om 18:20

Bedankt mijn 'wappie vrienden', Diego_forlan & Sociofan1. We moeten het maar als een geuzennaam gaan gebruiken

26 oktober 2021 om 18:30

Een bekened fenomeen. Wanneer men inhoudelijk niets in te brengen heeft of gewoon vast geluld wordt, dan gaan ze opeens persoonlijk reageren en stempels op je plakken. Zie hierboven en die te 4ever4ajax. Tsja. Wat doe je eraan. Bizar allemaal man. Propaganda machine van DKabinet Rutte werkt iig erg goed, das duidelijk. Zelfs echte deskundigen, artsen, en noem maar op die gewoon oprecht kritisch zijn worden de mond gesnoerd, krijgen geen platform etc. laat staan wij haha.

26 oktober 2021 om 18:56

Ik zie Nr.11 hier weinig mensen vastlullen. Hij beweert van alles, maar kan dan zijn cijfers/beweringen niet onderbouwen. Dat is niet kritisch denken, dat is gewoon ongefundeerd eigen fantasie als waarheid de wereld inslingeren.

26 oktober 2021 om 21:58

@socio: ik heb even de moeite genomen om inhoudelijk op een bericht te reageren ipv op alle soortgelijke berichten van je. Zie maar wat je ermee doet.

"sommige mensen kunnnen werkelijk niet meer nadenken man. Het is bizar, werkelijk! Het is de wanhoop en angst gewoon. Kijk hoe men denkt alleen."

Deze kennen we nu wel. Dat jij de cijfers van het RIVM in twijfel trekt en ervoor kiest om andere geluiden te geloven maakt je geen kritische denker. Kritische denkers bekijken beide kanten ipv alleen de andere kant van het verhaal.

"doen alsof het nu allemaal komt door ongevaccineerden. Hoe kan dat uberhaupt! En dan is hun recht op vrijheid niet eens meer geldig, opsluiten moeten ze, belachelijk."

Het is zeker niet alleen maar de schuld van de ongevaccineerden, maar als de overgrote meerderheid op de Ic's ongevaccineerd is terwijl het merendeel van de bevolking gevaccineerd is dan kan daar een hele logische conclusie uit getrokken worden.

"maar kijk eens, voorheen niemand geprikt waren de ziekenhuizen vol etc., Nu ruim 80%, hoe logisch is het, als de ziekenhuizen weer vol raken dan!? Die vaccins zouden toch de boel moeten beschermen, werkt het wel dan!? De situatie kan niet weer zo zijn als voorheen dan. Maar ipv kritisch te zijn, gaat men stom de ongevaccineerden de schuld geven, absurd en eng!"

Opnieuw zou je kunnen concluderen dat gezien het grote aantal ongevaccineerden op de Ic's het vaccineren dus weldegelijk zin heeft. Of de Ic's net zo vol zullen lopen als voorheen is inderdaad nog maar de vraag. Bijkomend probleem is wel dat coronapatiënten doorgaans lang op de IC liggen en we ook IC bedden beschikbaar moeten hebben voor de reguliere zorg. We kunnen niet nog langer alles uitstellen. Natuurlijk verdienen ook de ongevaccineerden die op de IC terecht komen de beste zorg, maar ik kan heel goed begrijpen dat het frustrerend kan zijn voor anderen als er plekken bezet worden gehouden door mensen die het niet nodig vond om de meest voor de hand liggende manier van bescherming te nemen.

"en die onzin over de meeste op de Ic's zijn niet geprikt klopt ook niet. Zo heb je een dokter op een IC die aangaf dat de meeste juist gevaccineerd zijn. Sterker nog, zien ze uit bloedtests dat hun immuun systeem is aangetast door de vaccin. Zo heb je een ander artikel uit belgie (soort Nos medium) waarin staat een bepaald ziekenhuis loopt vol etc., Kijk je naar de eigen website van die zieke huis, staat er gewoon dat het niet zo druk is. Zeg het maar!"

Kom op kritische denker, je kunt vast beter dan dit! Als je vind dat je de RIVM cijfers in twijfel moet trekken, mogen wij ook van jou verwachten dat je met sterkere onderbouwingen komt dan verhalen van een dokter. Het is makkelijk om fouten van de overheid e.d. te zoeken, want die maakt men zeker. Dat betekent echter niet meteen dat je dan maar niks meer moet vertrouwen wat vanuit de media of de overheid komt. Nogmaals, dat jij ervoor kiest om iets anders te geloven is je goed recht. Maar het maakt je geen kritische denker die boven het gewone volk staat.

26 oktober 2021 om 22:21

@The Notorious
Ik lees met aandacht je verhaal maar ben het er niet mee eens, je mag zeker de RIVM cijfers in twijfel trekken omdat zij zelf de rekenmodellen aanpassen. Zij mogen ook fouten natuurlijk maar dan moet je ook naar andere landen kijken die vooruit lopen op ons. Israel en Engeland zijn de landen die als snelste waren begonnen met vaccineren en nu ook voortvarend zijn met de booster shots, deze landen zijn door hun vroege start als het ware ons voorland, Op de IC’s zijn het nu merendeels gevaccineerden die daar liggen. Ik ga niet zeggen dat vaccins slecht zijn maar het blijkt in beide landen niet de heilige graal te zijn terwijl juist in Israel de vaccinatiegraad zeer hoog is.

Dit hele gebeuren drijft mensen enorm uit elkaar, en het lijkt er op dat het steeds venijniger gaat worden, en dat is op zichzelf iets heel gevaarlijks. Als je dan ziet hoe partijen zoals de politiek en media dat potentiele gevaar vrijwel totaal onbesproken laten, en in plaats daarvan eerder het startsignaal lijken te geven naar de klopjacht op de ongevaccineerden, zet dat me toch aan het denken. In een ideale wereld met louter zuivere intenties zou een de Jonge toch moeten oproepen tot vaccineren maar tegelijkertijd ook benadrukken en waarschuwen dat we niet in een soort wij-zij burgeroorlog moeten zien te belanden? Dat laatste klinkt echt nooit en te nimmer door in al zijn teksten, alswel van zijn collega's.

26 oktober 2021 om 15:32

Mee eens, en voor een Hugo de Jonge die van een partij is waarbij men altijd erg hamert op normen en waarden en goed willen zijn voor elkaar vind ik het wel frappant hoe hij zich altijd uitspreekt.

26 oktober 2021 om 15:41

Hugo de Jonge. Het is zijn schuld dat de discotheken dicht gingen en dat de besmettingen omhoog ging in juni. Met zijn "dansen met jansen" - beleid

26 oktober 2021 om 15:41

Ja maar wat wil je dan? Dat De jonge en zijn collega's het niet vaccineren goedpraten? Er is gewoon geen enkele manier om het goed te praten dat je straks een ziekenhuis plek in beslag neemt ten koste van een ander en dat puur uit egoïsme of domheid. Normen waarden stoppen op het moment dat je een keuze maakt ten koste van een ander.

26 oktober 2021 om 16:31

Ik zie persoonlijk meer gevaar in een groeiende wij-zij tegenstelling in de samenleving, dan een handjevol corona doden ieder jaar. Ik snap dat ze het vaccineren willen stimuleren maar er is meer in het leven dan corona, straks zijn de Ic's leeg maar slaan we elkaar de kop in op straat.

Overigens wat de normen en waarden betreft, ik ben jong en gezond en de kans dat ik in het ziekenhuis kom is praktisch nul, ik vind het zo lang de commotie nog heet is een fijner idee om het alsnog te kunnen nemen, in plaats van het niet meer kunnen ontnemen, is dat geoorloofd binnen jouw zienswijze? Of moet ik linea recta nu dat vaccin nemen

26 oktober 2021 om 18:02

Homelander. Ik vind het net zo zeer erg dat een verstokt roker, een volgevreten diabetes 2er, een festivalganger met teveel pillen op, een drankorgel dat tegen een paal rijdt etc een plek bezet houden, daar had een gezond persoon kunnen liggen die niet gevaccineerd is maar puur uit pech op de IC beland.

Ik begrijp het in Kimmich z'n geval wel dat hij twijfelt maar je zal toch ook een keer een keuze moeten maken nu, je kan je niet blijven verstoppen achter lange termijn gevolgen aangezien de echte gevolgen voor niet gevaccineerde mensen deze winter al gebeuren wanneer ze opnieuw worden besmet. Als ik of iemand in m'n familie een operatie mist of geen hulp kan krijgen omdat mensen bang zijn dat ze een extra vinger ofzo aangroeien door het vaccin word ik daar wel een beetje hopeloos van eerlijk gezegd en ik snap wel dat dit irritatie creëert in de samenleving, het maakt niet uit met hoeveel feiten of argumenten je komt er zijn altijd personen die in hun sprookje blijven geloven..

Ik begrijp de angst voor die prik niet zo. Het vaccin is niet helemaal nieuw, het is grotendeels gebaseerd op bestaande vaccins. De allerbeste wetenschappers ter wereld op het gebied van vaccins hebben zich ermee bemoeid. En inmiddels is al bijna de helft van de wereldbevolking gevaccineerd, de eerste prikken zijn een klein jaar geleden al gezet, en volgens mij valt het tot dusver reuze mee met de bijwerkingen. En dat het werkt is ook wel duidelijk: van de volwassen Nederlanders is 13% niet gevaccineerd, maar die 13% is wel verantwoordelijk voor 80% van de ziekenhuisbedden die momenteel bezet worden door coronapatienten.

"maar je weet niet wat er in zit, misschien word je er later wel heel ziek van", hoor je dan vaak. Prima, dat mag je denken. Maar als je ECHT in dat argument gelooft, dan moet je ook stoppen met roken, drinken en fastfood eten.

26 oktober 2021 om 15:51

Iets gelijkaardig al zien voorbijkomen: Een griet die klaagt dat je niet weet wat er in het vaccin zit, maar terwijl wel coke door de neus jagen in de discotheek.

26 oktober 2021 om 16:30

Ik begrijp je standpunt en zou het er normaal gesproken ook mee eens zijn. Toch een kleine kanttekening, je leest in de media niets over problemen die mensen ondervinden door het vaccin. Dat wordt allemaal gecensureerd. Gezonde mensen die doodziek worden of zelfs overlijden. Dat zou mensen die nog niet gevaccineerd zijn toch wel afschrikken. Tel daarbij op dat het virus an sich ook enorm meevalt.

26 oktober 2021 om 16:34

Van vaccinaties die je voor bepaalde landen moet nemen kan je ook nare bijwerkingen of erger krijgen. Dat is met elk vaccin zo. En dit virus valt helemaal niet mee. Gezonde jonge mensen die blijvende problemen houden. Zelfs hartproblemen. Noem dat maar meevallen.

26 oktober 2021 om 16:38

Gecensureerd? Op basis waarvan doe je zo'n idiote uitspraak? Wij hebben hier in Nederland gewoon vrije open journalistiek hoor. Als je dat al in twijfel durft te trekken ben je echt verloren.

26 oktober 2021 om 16:54

Wat voor bewijs heb je voor die censuur? Het is nogal een bewering dat het allemaal gecensureerd wordt. Ik ben wel benieuwd. En aub geen verhalen van 'de tante van mijn achterbuurvrouw haar nichtje...'.

26 oktober 2021 om 18:45

Welk censuur? Genoeg nieuwssites die alle doemscenario's en al het slechte nieuws rondom corona juist optimaal uitmelken als clickbait. Dat die allemaal in een groot dofpot-complot zitten gaat er bij mij echt niet in.

"tel daarbij op dat het virus an sich ook enorm meevalt."

Een vriend van me heeft drie weken in coma gelegen en het maar net overleefd. Een nicht van me (jong, slank, niet-rokend, was kerngezond) heeft longcovid en moet al een half jaar meer dan 12 uur per dag slapen, anders komt ze de dag niet door. Een tante van mijn vrouw heeft drie maanden op de IC gelegen. Een vriendin van mijn moeder heeft binnen een week haar vader en al diens broers en zussen er aan verloren. Om maar wat te noemen.

Maar verder valt het inderdaad enorm mee.

26 oktober 2021 om 18:48

Genoeg geleerden, artsen, dokters, studies en onderzoekers die aan tonen dat het vaccin gevolgen kan hebben voor de gezondheid en het immuunsysteem, maar dat zien we niet in het nieuws of de praatprogramma's. In andere landen zien we dat wel. Bewijs dat het zo moet vind je natuurlijk niet, maar verder kijken dan je neus lang is kun je wel doen. Verder toont Nederland al jaren nieuws dat ze klakkeloos overnemen van Amerika, wat nou open journalistiek?

26 oktober 2021 om 18:59

"bewijs dat het zo moet vind je natuurlijk niet, maar verder kijken dan je neus lang is kun je wel doen."

Ah, kijk, daar hebben we 'm weer! Ik zat er al op te wachten, vroeg of laat valt ie altijd: de klassieke dooddoener van de coronasceptici. "als je het niet met mij eens bent, dan ben je dus te lui om er echt over na te denken."

26 oktober 2021 om 19:27Dat is vreselijk om te horen en dat meen ik oprecht, maar ik heb het niet over individuele gevallen.

In Duitsland kwam naar buiten dat ze de opdracht kregen om vanaf het begin af aan het virus erger te maken in het nieuws dan het daadwerkelijk was, dat is wel aardig dichtbij huis en discutabel. En verder, de klachtenlijn van mensen die last hebben gekregen van kwalen nadat ze een vaccin hebben gehad draait overuren, waarom horen we daar zo weinig van? Niets over de menstruatiestoornis bij vrouwen? De vaccinatieaanbieders zeggen niet verantwoordelijk te zijn, net als zorgverzekeraars, best een belangrijk item. Ja, geschreven bewijs vinden is lastig, dus dat argument zijn voer voor mensen zoals jij, maar als er genoeg geleerden in studies aantonen dat het vaccin bijwerkingen kan hebben, ik zeg dat het bij voorbaat voor iedereen schadelijk is, dan zien we dat niet op de publieke omroepen. Maar wel alles van het RIVM wordt vermeld, dat vind ik een beetje discutabel.

26 oktober 2021 om 20:27

Jij gelooft jouw feiten, ik geloof de mijne. Prima. Maar begin a.u.b. niet over "mensen zoals jij" en "niet verder kijken dan je neus lang is", want dan ben ik snel klaar met deze discussie.

Ik ken voor zover ik weet niemand die serieuze bijwerkingen heeft gehad.

Mijn vrouw is toevallig medisch wetenschapper met een doctorsgraad. Vrijwel haar hele vriendenkring bestaat uit wetenschappers en artsen. Ik heb zelf een huisarts en een chirurg in mijn directe familie. Die zijn allemaal, stuk voor stuk, keihard voorstander van vaccineren. Wie ben ik dan, als eenvoudige grafisch vormgever met een mbo-opleiding, om er aan te twijfelen?

26 oktober 2021 om 22:25

@consy
Buiten VZ zit jij dan nooit op social media, Facebook, Youtube, Instagram is er zeker censuur. Dat is ook geen geheim dat noemen zij huisregels. Ik heb het dan niet over complottheorieën maar gewoon over kritische geluiden.

26 oktober 2021 om 18:04

En als je niet rookt, drinkt en een absoluut minium aan fastfood eet zoals ik, heb ik dan wel recht van spreken?

26 oktober 2021 om 18:38

OK, vooruit dan. Jij wel.

Gewoon vaccinatie verplichten als je wil stemmen. Tis toch een beetje een IQ test, dus ik zeg win-win.

26 oktober 2021 om 16:30

Dit is echt een hele enge, erge suggestie en tevens ook een onjuiste argumentatie. Ik hoop dat je het niet serieus meent.

26 oktober 2021 om 18:55

Onvoldoende!

26 oktober 2021 om 18:05

Laten we dan ook direct een vetpercentage van maximaal 25% bij mannen en 30% bij vrouwen verplichten, nu we toch over gezondheid praten

26 oktober 2021 om 18:57

Ik zou de deur van de McDonald's ook gewoon heel smal maken zodat je er niet doorheen past als je dik bent.

Een eindeloze discussie. Ik ben zelf gevaccineerd, ondanks ik in het begin absoluut niet wou.
Waarom? Om toch weer een normaal leven te krijgen..
Waar ik dan weer niet met akkoord ben is dat ze nu weer bepaalde regeltjes gaan opleggen voor iedereen, die er grotendeels door niet gevaccineerden komen. Als de meeste gevaccineerden er geen tot weinig last van hebben. Laat diegene die niet gevaccineerd zijn dan toch zo. Het is dan toch hun probleem als ze in het ziekenhuis geraken.. Dat het de maatschappij geld kost is maar deels waar. Als er van de oudere bevolking oversterfte ZOU zijn, dan moet er ook minder pensioen uitgekeerd worden. Die oudere bevolking kost de mutualiteit of ziekenkas anders ook al veel geld. Cru gezegd, maar een dode is goedkoper.

26 oktober 2021 om 16:30

Laten we de boel maar open gooien. Goed idee. Trouwens, de grootste complet theorie is dat het vaccin gemaakt is om overbevolking te bestrijden. Volgens volgens jou komt er misschien oversterfte door alles open te gooien. En volgens de ''completwappies'' komt dat ook

26 oktober 2021 om 16:33

Het is niet hun probleem. Het is een probleem van iedereen. Kijk hoeveel operaties er weer uitgesteld moeten worden door die nitwits die zich van alles laten wijsmaken door nepnieuws op internet. Doordat veel ongevaccineerden op de IC terecht komen nu krijg je weer dat overbelasting probleem. En dan is de jaarlijkse griepgolf nog niet eens echt op gang gekomen. Daar worden andere mensen weer de dupe van.

26 oktober 2021 om 22:30

@soccerfan_1
Het helpt natuurlijk niet dat de kabinetten van Rutte de afgelopen 10 jaar er voor hebben gezorgd dat de IC capaciteit is geslonken van 2000 naar 900 bedden bij een groeiend inwonersaantal naast de vele ontslagen in de zorg. Nu plukken we daar de zure vruchten van en is het enige wat de regering kan doen ongevaccineerden de schuld geven in plaats van de oude situatie zsm te herstellen waar ze ruim anderhalf jaar de tijd voor hebben gehad.

Constant maar dat gevolgen op de langere termijn....dat is toch met elke vaccinatie zo geweest? Ook met die je voor bepaalde landen moet krijgen voor bijv...gele koorts? Die zijn ook een keer in een beginstadium geweest. Ze staan er niet bij stil dat de gevolgen op langere termijn van Covid echt duidelijk zijn en zwaarder kunnen vallen.

26 oktober 2021 om 17:27

Ik ben het met je eens dat het onzinnig is om te roepen over die effecten van een vaccinatie op lange termijn, dat kan je nooit weten. Daar is jaren van onderzoek nodig, en die tijd was/ is er niet. Dus is deze generatie op zich de testcase. Nuance ligt wel in het feit dat dit vaccin natuurlijk vrij vergelijkbaar is met andere vaccins, dus de gevolgen op lange termijn zijn redelijk te voorspellen.

Gevolgen lange termijn Corona zijn trouwens ook niet duidelijk, ook dat is onbekend. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de 'vatbare' inmiddels al corona hebben gehad en (al dan niet) overleden. En dat de rest een sterk genoeg afweersysteem heeft. Maar dat weet je natuurlijk nooit.

26 oktober 2021 om 19:02

Nee , het zijn nieuwe type vaccins (mRNA) , pfizer en moderna, waarmee pre-covid19 werd geexperimenteerd als k*** vaccin.

Ik neem geen vaccin, omdat niemand mij kan beloven dat het eenmalig is, zoals bij mazelen en andere vaccins die steriele immuniteit geven. Het coronavaccin van Pfizer neemt in effectiviteit af. Ik durf mijn handen ervoor in het vuur te steken dat er volgend jaar weer een vaccinatie ronde komt voor de gehele bevolking. Gezonde mensen jaarlijks vaccineren is echt waanzinnig slecht idee en een soort straf voor gezond zijn

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
B. GlückUnknown
M. NeuerKeeper130
S. GnabryMiddenvelder136
R. LewandowskiAanvaller1314
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

11 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 2 december
Ronald Koeman had in januari zijn selectie bij Barcelona willen versterken met Fernando Reges. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren