Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Grote schoonmaak bij Bayern München? ‘Mazraoui 1 van de 7 sterren die weg mag’

Laatste update:

Voormalig Ajacied Noussair Mazraoui is mogelijk bezig aan zijn laatste maanden als speler van Bayern München, zo meldt het Duitse BILD. De 26-jarige verdediger uit Leiderdorp behoort tot het lijstje met spelers die komende zomer verkocht kunnen worden om de selectie van nieuw elan te voorzien. In de Allianz Arena ligt Mazraoui nog tot medio 2026 vast.

De Duitse sportkrant rept woensdag over een ‘geheim verkooplijstje’, waarop onder meer zeven grote namen uit de selectie van Der Rekordmeister zouden staan. Technisch directeur Max Eberl wil komende zomer flink wat spelers verkopen om zo ruimte te maken in het transferbudget en salarishuis van Bayern München.

Naast Mazraoui staat Eberl ervoor open om Dayot Upamecano, Alphonso Davies, Joshua Kimmich, Leon Goretzka, Serge Gnabry en Leroy Sané te verkopen indien het juiste bedrag op tafel komt. Van al deze spelers heeft Mazraoui volgens Transfermarkt de laagste marktwaarde: 30 miljoen euro.

Indien Mazraoui tijdens de zomerse transferperiode voor een dergelijk bedrag vertrekt, heeft zijn dienstverband van twee seizoenen Bayern München geen windeieren gelegd. De vleugelverdediger kwam in de zomer van 2022 transfervrij over van Ajax, Sindsdien speelde Mazraoui 47 officiële wedstrijden namens de Duitse grootmacht, waarin hij goed was voor 1 doelpunt en 8 assists.

Momenteel kampt Mazraoui opnieuw met een spierblessure, waardoor hij de laatste wedstrijden van Bayern München moest laten schieten. Verder kan de 28-voudig international van Marokko onder de aftredende trainer Thomas Tuchel regelmatig rekenen op een basisplaats.

Met Sacha Boey haalde Bayern München afgelopen winter wel een behoorlijk dure concurrent voor Mazraoui in huis. De 22-jarige Fransman kwam voor liefst 30 miljoen euro over van Galatasaray. De komst van Boey zou een van de redenen zijn dat Mazraoui bij een goed bod mag vertrekken uit Beieren.

Afgelopen zomer werd Mazraoui hevig gelinkt aan een transfer naar Juventus. Met die club heeft zijn zaakwaarneemster Rafaela Pimenta, een van de machtigste vrouwen in het mondiale voetbal, een goede band. Het is vooralsnog onbekend of de club uit Turijn nog steeds geïnteresseerd is in de diensten van Mazraoui.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tsja, toch wel de man van glas en daardoor zal hij nooit echt een onuitwisbare indruk achter laten bij clubs als Bayern. Wat zonde is, want kwalitatief gezien kan hij het aan. Ik ben benieuwd naar de volgende stap. Ajax zoekt nog een goede rechtsback

13 maart 2024 om 12:13

voor 30 miljoen zou ik ze toch adviseren een deurtje verder te kijken

13 maart 2024 om 23:31

Wat moet mazraoui nog in de mickey mouse competitie. Kan veel beter. Spanje zou mooi zijn.

Denk dat alle topclubs kimmich wel willen hebben, hoop dat liverpool, newcastle of atletico ervoor gaat, maar denk 1 van de clubs uit manchester. Mazroui helaas te blessuregevoelig om over een lange periode te kunnen presteren

13 maart 2024 om 15:22

Ik denk het niet. Elke topclub heeft op die positie iemand van het zelfde of een hoger kaliber dan Kimmich. Brengt ook hele nare trekjes met zich mee. Als hij goedkoop is willen veel clubs hem vast wel hebben. Maar alleen wanhopige clubs als United gaan voor deze speler een hoog bedrag betalen

Echt waar. mazraoui, Dayot Upamecano, Alphonso Davies, Joshua Kimmich, Leon Goretzka, Serge Gnabry en Leroy Sané.

Behalve Upamecano en Mazraoui zijn dit allemaal spelers die je toch niet weg wilt doen?

13 maart 2024 om 11:30

Davies wil niet verlengen, dus om nog wat over te houden liever nu verkopen. Kimmich lijkt ook ongelukkig. Goretzka haalt al lang zijn oude niveau niet meer. Gnabry is iets minder maar nog steeds goed. Sane is onbegrijpelijk want hij is momenteel een van de beste vleugelspelers van de wereld.

13 maart 2024 om 11:53

Voor Kimmich lijkt hetzelfde als bij Davies. Contract tot 2025, dus moet verkocht worden deze zomer als ie niet verlengt. Maar kan me niet voorstellen dat ze Kimmich zo maar weg doen, zeker niet omdat Tuchel verdwijnt en dat is toch de reden dat Kimmich ongelukkig lijkt.

13 maart 2024 om 14:15

Kan ook met salaris te maken hebben, Kimmich kan bij een Real, PSG of City meer verdienen dan bij Bayern.

13 maart 2024 om 17:19

Dus meer dan 20 milj. euro?

13 maart 2024 om 11:37

Davies wilt waarschijnlijk zijn contract niet verlengen. Daar wilt Bayern nog wat op verdienen. Kimmich haalt sinds vorig seizoen niet meer zijn topniveau. Goretzka speelde in de Corona tijd geweldig, maar ook bij hem is het beste er wel van af (lijkt het). Gnabry mist snelheid om op de flank te spelen en heeft de pech dat Kane in de spits speelt. Sane zou ik in principe wel behouden. Ondanks dat hij niet meer de Sane is van zijn tijd bij Man City. Maar ik weet ook niet de salarisen van bovengenoemde spelers. Mochten het grootverdieners zijn, dan begrijp ik dat Bayern een grote schoonmaak wilt houden.

13 maart 2024 om 12:32

Hoezo zou je Upa weg willen doen? Die is toch echt beter dan De Ligt.

13 maart 2024 om 13:05

Jij ent Japie Krekel zijn de enige personen die dat vinden

13 maart 2024 om 13:54

En ook meerdere coaches van Bayern

13 maart 2024 om 17:04

Nee dat is die echt niet.

13 maart 2024 om 17:32

Serieus? Die blundert in de CL altijd.

13 maart 2024 om 13:40

Goretzka Mazraoui snap ik qua kwaliteit. Upamecano is gewoon vreemd om naast Kim en De Ligt te hebben, ik vind hem los van z'n blunders wel goed, maar je wil niet een van die namen op de bank. Al die andere spelers zou ik inderdaad houden als ik Bayern was. Maar dan moeten ze ook wel willen blijven.

13 maart 2024 om 14:00

Sane verdient een mega salaris en is de minste van de vier buitenspelers. Gnabry is wel goed maar erg blessuregevoelig. Mazraoui is overduidelijk niet goed genoeg.

Goretzka zou ik nog wel houden voor de breedte, maar ook die is denk ik te duur qua salaris. Upamecano is een twijfelgeval, in principe hun beste centrumverdediger maar is de laatste tijd niet in vorm. Davies en Kimmich willen niet verlengen en lopen in 2025 af geloof ik?



Was Kimmich niet transfervrij vanaf aankomende zomer? Werd een tijdje hevig gelinkt aan Barca. Zou een goed koppel met Frenkie kunnen vormen. Of hij als enkele pivot kan fungeren weet ik eigenlijk niet. Heeft hij in die rol weleens gespeeld bij Bayern? Kimmich met de punt naar achteren. Gavi, Pedri, Frenkie en Gundogan moeten het dan uitvechten voor de 2 posities daarvoor.

Gavi en Pedri hebben beide weleens als valse linksbuiten gespeeld, maar daar moet Barca echt vanaf. Wil gewoon 2 specialisten op de vleugels met alle toebehoren van dien: snelheid, een actie, overzicht en scorend vermogen.

Zonde van Mazraoui. Had bij Barca beter gepast denk ik. Verwachtingspatroon bij Barca ligt nu ook gewoon lager en in Spanje komt het minder aan op lopen en intensiteit dan in de Bundesliga. Het technische van La Liga zou hij denk ik veel meer in aarden.

13 maart 2024 om 11:52

Kimmich heeft een contract tot 2025.

13 maart 2024 om 12:14

Zou dan toch Gundogan weg doen hoor als je Kimmich haalt. Dan heb je Frenkie, Pedri, Gavi, Fermin Lopez. Middenveld met Kimmich, Frenkie en Pedri lijkt me echt wel genieten.

13 maart 2024 om 13:19



Tja,
Gavi voor zijn blessure zou ik wel prefereren boven Pedri eerlijk gezegd. Pedri is sinds zijn blessures geen schim meer van wat hij was. Even pas op de plaats maken, goed herstellen en weer bewijzen waarom hij onbetwist basisspeler was.

13 maart 2024 om 14:12

Als Kimmich nu zijn contract laat aflopen om elders een hoger salaris te krijgen, dan wordt het toch lastig met de salaris inkrimping bij Barcelona lijkt me?

13 maart 2024 om 14:19

@joga_bonito10

Ja eens ik kies ook momenteel nú liever Gavi ipv van Pedri. Van mij mag Pedri zelfs een tijdje gewoon banken want die is gewoon echt blessuregevoelig geworden.

13 maart 2024 om 14:21

@barcalover123

Pedri, Frenkie, Kimmich is denk ik defensief te kwetsbaar vooral in topwedstrijden.

Kan zeker een heerlijk middenveld worden hoor maar geef mij dan maar liever Rodri ipv van Kimmich

13 maart 2024 om 17:06

@Joga,

Een oprechte vraag: wat bedoel je met enkele pivot. Daar heb ik echt nog nooit van gehoord.

13 maart 2024 om 20:15

“met de punt naar achteren” oftewel 1 spelverdelende verdedigende middenvelder ipv met een duo.

14 maart 2024 om 09:51



Precies. Als je met een echte 10 speelt, dan speel je zonder een enkele pivot (in een 4-3-3 systeem dan). De 6 en 8 spelen dan naast elkaar voor de defensie. Een beetje hoe het duo van Bommel en de Jong naast elkaar speelde en Sneijder op 10 ten tijden van het WK 2010.

Barcelona speelt van oudsher altijd met een enkele pivot (busquets) en dan 2 aanvallendere middenvelders ervoor (8 en 10) als links en rechtshalf. Als je dan met een valse spits speelt zoals Messi speel je eigenlijk wel met een enkele pivot én 10. Speel je met een echte spits speel je zonder 10.

Nogmaals: systeem afhankelijk.

Mocht ten Hag blijven zie ik die stap nog wel gebeuren al doet Dalot het momenteel ook goed.

13 maart 2024 om 12:03

Is natuurlijk een goede back, maar een Shaw 2.0 als het om blessures gaat. Met het tempo in de PL zal het ook niet minder worden vrees ik.

13 maart 2024 om 12:14

veel te blessuregevoelig voor de top.... helemaal in Engeland gaat geen club zich daaraan branden

13 maart 2024 om 14:08

Man Utd: Hold my beer.

Poeh, staat wel wat te veranderen bij Bayern deze zomer. Kan een leuke transferperiode worden! Misschien als Arsenal zijnde eens een hengeltje uitgooien naar Kimmich.

13 maart 2024 om 15:23

Weet niet wat Arsenal met Kimmich zou moeten eerlijk gezegd. Als Partey en Jorginho vetrekken kan het misschien wel, maar goed dan heb je natuurlijk Rice op zijn plek. Rice kan dan ook op 8, maar zie daar liever een creatieve speler die rond de 16 ook sterk is. Type Timber bijvoorbeeld.
Zou eerder naar Gnabry kijken als concurrent voor Saka op rechts.

13 maart 2024 om 20:13

Gnabry en Saka met zijn tweeen gaat een te grote concurrentiestrijd worden denk ik, als ik Saka was zou ik behoorlijk pissig zijn als de club Gnabry koopt.

14 maart 2024 om 17:16

Nu heb je helemaal niets achter Saka. Hij kan nooit rust krijgen aangezien zijn back-up gewoon te matig is. Als hij eruit ligt dan ben je ook de lul. Liever een goede concurrentiestrijd tussen Saka en Gnabry.

1 van de 7 sterren? Sorry hoor, maar ik vind Mazraoui nou niet echt het predikaat ster verdienen. Als je kijkt naar de overige 6 van het lijstje is hij wel de minste van de 7. Gewoonweg te weinig voor Bayern.

Trede eronder zal wellicht wel werken, Dortmund of Ac Milan.

13 maart 2024 om 11:50

Ben het met je eens echter wordt Bayern ook wel FC Hollywood genoemd en daarom worden alle spelers 'sterren' genoemd.

Mazraoui is ook veel te blessuregevoelig. Daar heb je als Bayern weinig aan ook al heeft die de kwaliteiten wel. Maar ja als je niet kan spelen heeft het niet veel zin. Daarnaast is het wel een hele grote schoonmaak als je spelers zoals Sane, Goretzka en Kimmich ziet.

13 maart 2024 om 13:28

Goretzka kan ik nog wel snappen. Die deed altijd leuk mee, maar nooit echt onvervangbaar geweest. Verder lees je de laatste tijd wel veel verhalen over onrust tussen Kimmich en Bayern. Wellicht heeft dat er iets mee te maken. Sane begrijp ik niet helemaal. Uiteraard niet van het kaliber Ribery of Robben, maar wel een prima buitenspeler die zowel op links als op rechts kan spelen.

13 maart 2024 om 14:08

Probleem is dat Sane op een hoger salaris zit dan Gnabry, Coman en Musiala, maar tegelijk ook de minste van die vier is, en dat valt natuurlijk nooit lekker in de groep. Het is ook moeilijk om ze allemaal genoeg speeltijd te geven. Idealiter verkoop je er twee (Sane en Gnabry bv) en koopt 1 buitenspeler die wel veel scoort.

13 maart 2024 om 14:43

Sané is echt niet de minste van de vier hoor. Dat is duidelijk Gnabry. Die heeft sinds 2020 al niks meer gepresteerd.

13 maart 2024 om 18:15

Gnabry is de afgelopen paar seizoenen beter geweest dan Sane (hij was vorig seizoen nog topscorer), alleen dit seizoen is hij geblesseerd.

Weet niet hoe de Unired fans erover denken.
Maar weet niet of Mazraoui onter3ssant is voor Unired mocht ten Hag aanblijven. Vond Mazraoui bij Ajax wel een erg bepalende factor in het systeem wat ten Hag toen speelde, door als etra middenvelder te fungeren.

Kimmich zie ik wel naar Man City gaan.

13 maart 2024 om 12:16

Mazraoui is veel te blessuregevoelig. Geen enkele engelse club gaat zich daaraan branden

13 maart 2024 om 13:46

Dat is mij even ontgaan. Maar dan niet idd. Denk dat Mazraoui uist in het systeem van ten Hag bij Ajax perfect paste. Daar was hij meesterlijk in. Bij elke andere top club worden er andere dingen van je verwacht als rechtsback. Die gaat het sowieso lastig krijgen om ergens anders nog goed aan de bak te komen. Zie hem wel naar SA vertrekken

13 maart 2024 om 12:36

Als die in de Duitse competitie al vaak geblesseerd is, dan is het in Engeland nog erger. Want daar spelen ze veel meer wedstrijden. Geen een topclub gaat in zee met een speler die zo vaak geblesseerd is. En dat was al in zijn Ajax tijd zo.

13 maart 2024 om 13:23

Naast z'n blessuregevoeligheid heb je in Engeland sowieso meer fysieke inhoud nodig. Daarbij heeft United dringendere posities die verbeterd moeten worden. Die hebben echt nieuwe sterkhouders nodig.

30 miljoen vind ik wel erg fors voor Mazraoui. Is zeker niet slecht, maar veel te blessure gevoelig

Ik kan me niet voorstellen dat al deze spelers weg mogen. Davies ja omdat hij niet wil verlengen. Mazraoui om wellicht ruimte te maken voor Frimpong. Maar Sane en Kimmich zijn veel te belangrijk. Ze zoeken denk ik ruimte om de transfersom voor Wirtz bij elkaar te krijgen maar daarvoor ga je niet zulke belangrijke spelers verkopen

Ik vraag me af of dit waar is. Dit zijn wel veel spelers, waaronder Sane en Kimmich die het uitstekend doen. Het probleem bij Bayern is ook niet per se het spelersmateriaal, maar ze stellen nu al drie coaches op aan die totaal niet bij de selectie en spelopvatting passen. Het begon eigenlijk met Kovac, Nagelsmann paste ook niet en ook Tuchel is niet het type coach die je normaal bij Bayern zou zien. Vooral op technisch vlak wankelt de club een beetje de laatste jaren (in relatieve zin).

13 maart 2024 om 14:21

Nou ja, de selectie is toch niet helemaal in balans nu. Ze hebben vier buitenspelers die allemaal basisspeler zouden kunnen zijn, dat is altijd tricky. En idem met centrumverdedigers, vier basiswaardige spelers voor twee posities. Ondertussen zal je Muller moeten vervangen, en Kimmich en Davies dreigen uit hun contract te lopen. Na de komst van Boey is Mazraoui overbodig. Dat zijn toch allemaal redenen om in actie te komen.

13 maart 2024 om 16:29

Ze hebben 3 toch buitenspelers (Sane, Coman en Gnarby) dat valt dus reuze mee. Met musiala heb je al een vervanger van Müller. Tot slot hebben ze 3 basiswaardige centrumverdedigers (Upa, de ligt en Kim). Ook dat valt dus reuze mee. Alleen centraal op het middenveld zijn er problemen.

13 maart 2024 om 18:26

Het is inmiddels wel duidelijk dat Dier niet voor de bank gehaald is, en nu Gnabry weer fit is wordt het nogal overbevolkt qua aanvallers. Maar goed, we gaan het zien.

Als flick coach van barca wordt. Dan zie ik Kimmich naar barca komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren