Babel haalt hard uit naar Afellay: ‘Hoorde in de wandelgangen je bent broke’

Zaterdag, 25 september 2021 om 11:02Dominic Mostert • Laatste update: 23:47

Ryan Babel heeft vrijdag een nieuwe track én bijbehorende videoclip uitgebracht. In het nummer Open Letter blikt de openhartige aanvaller van Galatasaray terug op momenten uit zijn carrière en sneert hij naar Ibrahim Afellay, met wie hij samenspeelde bij Oranje. Babel suggereert dat Afellay met geldproblemen kampt. "Hoorde in de wandelgangen je bent broke, bro", rapt Babel onder meer.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

235 reacties (laatste reactie door nick danninga)

Als ik op 34 jarige leeftijd zo sneu ben geworden dan ga ik toch echt eens kijken of dat euthanasie plan van D66 versneld kan worden om me uit mijn lijden te verlossen. Wat een malloot is dit joh

24 september 2021 om 18:20

Bezit 31 huizen in Amsterdam , maar blijf hem wegzetten als malloot omdat hij een liedje rapt. Prima teksten , lekkere beat.

24 september 2021 om 18:22

Ik vond het eigenlijk een kutnummer maar nu ik weet dat hij 31 huizen bezit klinkt dit nummer ineens een stuk beter.

24 september 2021 om 18:24

Je hoeft toch niet echt veel te zoeken om mensen te vinden met geld en succes die nog steeds malloten zijn. Eentje was onlangs president.

24 september 2021 om 18:24

Al had hij 300 huizen. Gewoon sneu als je op die leeftijd daar niet boven gaat staan. Dan ben je echt enorm klein. Kan samen met Elia een jankrapclubje vormen.

24 september 2021 om 18:26

Oh, is het een huisjesmelker? Dan heb je gelijk. Dan is het meer een asociale malloot.

24 september 2021 om 18:26

Vond Babel eigenlijk een waardeloze voetballer maar nu ik weet dat hij 31 huizen bezit vind ik hem nog steeds een waardeloze voetballer.

24 september 2021 om 18:27

En daar verdiend hij waarschijnlijk heel veel geld aan omdat de huizenmarkt één grote drama is en de gewone hardwerkende Nederlander veel te veel geld moet betalen voor een woning wat niet veel verschilt van een schoenendoos. Heel knap van hem!

24 september 2021 om 18:37

Dat dit klaarblijkelijk de norm moet zijn, doet mij vrezen voor de toekomst van nieuwe generaties. Alles draait alleen nog maar om poen, in plaats van passie voor bepaalde zaken.

24 september 2021 om 18:39

Dus omdat je 31 huizen bezit ben je geen malloot? Het niveau daalt. Waarschijnlijk heb je Trump ook hoog zitten met al z'n Trump towers. Dat maakt zo iemand een stuk slimmer. Hoeveel panden heb jij?

24 september 2021 om 18:52

Vraag me af op welke manier het bezitten van vastgoed de status ‘malloot’ teniet doet Baradona. De man is 34 jaar, heeft kinderen, heeft een degelijke carrière gehad én is loaded voor de rest van zijn leven. Een voormalig ploeggenoot en collega dissen in een liedje, komop man. Ga lekker genieten van je verdiende pensioen zonder liters azijn weg te drinken…

24 september 2021 om 18:52

@tvl11 Dus omdat de voetbalmarkt volledig verziekt is en een fragiele millennial met oliegeld 31 huizen kan kopen, neem je Babel serieus? Jij vindt het van autoriteit getuigen als iemand onze huizenmarkt kapotmaakt en huurders uitknijipt? Kunnen je 158 likers mij aub uitleggen wat hier de logica achter is?

24 september 2021 om 19:13

Ach, alsof die jongen dat zelf in de juiste banen leidt. Hij zorgt zeer waarschijnlijk voor de centen en de mensen met kennis doen de rest. Als je geld hebt en je laat adviseren en leiden door mensen met ervaring, is er niets makkelijkers dan huisjesmelker zijn.

24 september 2021 om 19:17

Allemaal zo serieus …. Laat die jongen lekker een liedje zingen.

24 september 2021 om 19:24

Ja idd. Is echt heel onetisch om in deze tijd zoveel huizen te hebben vind ik

24 september 2021 om 19:25

Serieus? Iedereen lacht hem uit en terecht. Hij mag dan wel meer geld hebben dan de meeste hier. Heb liever een normaal werkend brein dan zoveel geld maar goed

24 september 2021 om 19:26

TheRoscoe ze zullen misschien malloten gedrag vertonen maar zo rijk word je niet door een malloot te zijn, Trump inbegrepen. investeren in vastgoed en eraan verdienen kunnen malloten niet.

24 september 2021 om 19:27

Geld verdienen is wel makkelijker als je ermee wordt geboren natuurlijk. Zo werkt kapitalisme.

24 september 2021 om 19:57

@Aycaramba: als je zoals Babel pakweg 50-70K per week verdiend, moet je echt geen genie zijn om regelmatig een pand te kopen. Dan valt na een carrière van 15 jaar, waar hij grofweg 30 miljoen euro verdiend heeft, 31 huizen best mee. Hij zou, bij wijze van spreken, elke zes maand cash een woning kunnen kopen. Maar goed, Babel is dan ook een fiscaal en financieel expert🙄 Oh ja, en zijn rap is crap … see what I did? Rappen niveau Depay/Babel. Peace out✌️

24 september 2021 om 19:59

@Baradona, ik weet niet hoe oud je bent, maar de jeugd moet echt eens stoppen met denken dat als je veel geld hebt of dingen bezit, gelijk immuun bent voor alles en je per definitie het hebt gemaakt. Mensen die geld en bezittingen in een argument brengen zovan; “ja, maar hij/ik heeft/heb veel geld” die mensen zullen zichzelf ooit tegenkomen en nooit weten waar het leven echt om draait en de levenslessen. Het is en blijft een 34 jarige volwassen man die straattaal staat uit te kramen en die overal over piept, behalve natuurlijk zichzelf; is hij al vader? Het zal je vader maar zijn… gedraag je beetje naar je leeftijd zou ik tegen Babel zeggen.

24 september 2021 om 20:19

THenry dat mag zo zijn maar iedereen kan zich afvragen waar Trump zou zijn zonder zijn vader of Babel zonder zijn talent. Het is een willekeurige vraag zonder echt antwoord omdat niemand het weet. Je krijgt een scala aan antwoorden, maar niemand weet het. Echter zijn er heel veel rijke mensen die daarna blut zijn geworden dus rijk blijven is ook geen makkie. Babel had de middelen om iets op te bouwen met de rijkdom waarmee hij begon en hij maakt slimme investeringen dus een malloot zou ik hem niet noemen. Begrijp me niet verkeerd, als ik zijn vriend was had ik hem zeker afgeraden dit soort domme raps op te nemen maar dat is een ander verhaal.

24 september 2021 om 20:29

Hahahaha investeren in vastgoed en eraan verdienen kunnen malloten niet... Ik ken er nochtans zat. Makkelijkste manier van investeren en passief verdienen als je het kapitaal hebt.

24 september 2021 om 21:05

Ok maar jij zit op VZ nu en zij niet. Ik kan er ook heel veel opnoemen die er blut van zijn geworden dus wat is je punt? Je hebt half gelijk. Het is een makkelijk manier van investeren, maar het is niet eenvoudig. Je moet maar beter weten waar je mee bezig bent.

24 september 2021 om 22:35

I.p.v. passie in het aanbidden van onze Schepper bedoelt u. Dit gebeurt er als je alles maar tolereert, alle morele normen en waarden uit het raam gooit.

25 september 2021 om 00:58

Iemand als Trump is rijk geboren. je kunt dan prima ook een malloot zijn.

25 september 2021 om 07:14

Ja want mensen die passievol in een schepper geloven doen alleen moreel goede dingen....zucht.

25 september 2021 om 09:36

Zo zo babel is dus ook nog is een uitbater van mensen die moeilijk aan de woning kunnen komen, echt iets om trots op te zijn baradona..

25 september 2021 om 11:25

@baradona: Ah… wauw. Nu ben ik inderdaad ineens sterk onder de indruk van zijn voetbalkwaliteiten en zijn rap “skills”. 31 huizen, zo zo! Wat een baas! Zat helemaal mis met dat ik het een matige speler vind, een ronduit dramatische rapper en een nare man.

25 september 2021 om 11:27

Jij denkt omdat Babel veel geld heeft/verdient via het melken van huizen dat hij recht heeft van spreken. Misschien omdat je denkt dat hij daarom slim is, of succesvol in dat opzicht. Het enige probleem is dat je voor het melken van huizen niets anders hoeft te bezitten dan geld. De rest komt echt vanzelf.

Des te schandaliger dat dit soort mensen met inkomen uit het melken van huizen bijna geen belasting betalen..

25 september 2021 om 12:02

Hahaha! Ja vastgoedbeleggers kunnen niet genoeg respect krijgen natuurlijk! Grootste onzinargument dat ik hier heb gelezen dit jaar. Als je dan zo’n rijke selfmade man bent die het allemaal weet, waarom dan je energie steken in een analist die je toch niet op waarde schat? En dan helemaal in de pseudo-gangster verschijning in een rapliedje. Ben je 34 jaar, hoe kinderachtig kun je zijn zeg! Misschien is het iets cultureels - Depay, Promes en Elia zijn ook van die nietsontziende rapgangsta’s - maar anderzijds zag of zie je pakweg stijlvollere personality’s als Rijkaard, Seedorf, Nigel de Jong en Van Dijk zich niet bezighouden met dit soort onzin.

25 september 2021 om 17:40

Als het ergens wemelt van de stakkers en paupers dan is het wel in de vastgoedwereld. Past de nieuwe generatie 'rappers' dan ook perfect tussen. Godsamme, krijg überhaupt het woord rappers niet eens uit mijn strot als het over de autotune generatie gaat

27 september 2021 om 12:44

Niemand is perfect, alleen moeten we wel ernaar streven. Als wij geen zondes pleegden had Allah swt ons uit deze aardbodem verdreven en vervangen met een andere creatie.

24 september 2021 om 18:37

Inderdaad, hoe sneu kan een 34 jarige zijn. Wat een werkelijk hersenloos figuur en dom persoon is deze sneue idioot. Ik heb al geen hoge pet op van welke rapper dan ook, met hun zogenaamde boosheid richting de hele wereld terwijl zij zo goed zijn, maar deze gozer is zo dom als het achterend van een varken en ik ben blij dat 8k nooit met zo’n achterlijke dom persoon hoef om te gaan. Ik diss ze uit mijn omgeving, at een mallot. Ik dacht de achterlijke rap van Depay al hersenloos was, maar deze van Babel overtreft het met verve.

24 september 2021 om 19:52

Ik houd zelf niet van mensen met heel veel zelfmedelijden, en Babel en Depay zijn er ook twee die dat doen, probeer wat van het leven te maken en kijk wat je zelf (verkeerd) doet en wijs niet naar anderen elke keer.

Heel gek gezegd kijk ik heel weinig Turkse clubs, terwijl ik wel met Turken om ga op mijn werk. Ook zij beginnen nooit over voetbal. Raar eigenlijk. Heb jij een verklaring waarom dat zou kunnen zijn? Ik ben gewoon een Hollandse jongen, maar over ander dingen kunnen we leuk praten.

25 september 2021 om 01:14

Ryan babel is alles wat er mis is met deze wereld

25 september 2021 om 09:33

Ik snap het niet .. hij maakt een lied waar hij ook affelay in te grazen neemt die ook keer op keer iets over hem te zeggen had/heeft op tv .. maar affelay is de held en iedereen haat Babel .. waar komt dit vandaan vraag je je dan toch af ..

25 september 2021 om 10:30

Omdat Affelay op een normale manier zijn nieuw job als analist uitvoert en het niemand ooit opgevallen is dat hij extra negatief over Babel is geweest. Babel heeft dit wel zo opgepakt en daar een rapnummer over geschreven terwijl hij niet kan rappen. Dat komt nogal kinderachtig over.....

25 september 2021 om 14:30

Babel heeft liever dat Affelay zo’n niets zeggende analist is die zijn vriendjes spaart, dat zegt hij letterlijk in zijn tekst.

HAHAHAHA. Affelay die wordt “gedisst” door babel. Affelay had meer talent in ze teen dan babel in ze hele lichaam heeft. Affelay zonder blessures zou een wereldspeler zijn. Misschien binnenkort een ft maken met Memphis over De Boer die babel niet heeft geselecteerd en Memphis die niet rendeerde zoals hij bij Koeman deed in het Nederlands elftal.

24 september 2021 om 18:21

Tja neemt niet weg dat Babel het langer heeft volgehouden dan Affelay.

24 september 2021 om 18:26

Ik geef toch liever die assist op de goat in de halve finale CL tegen real en 12e man zijn van het beste elftal ooit.

24 september 2021 om 18:28

Neemt nog steeds niet weg dat Babel het langer volhoud dan Affelay hoor 😅

24 september 2021 om 18:41

Babel heeft het ook langer volgehouden dan van Basten, Sneijder en van der Vaart. Maar wat zegt dat?

24 september 2021 om 18:42

Dat komt meer door de blessures die hem achtervolgde. Affelay had meerdere aanbiedingen van clubs in de eredivisie maar wou zelf niet aangezien zijn lichaam het simpelweg niet aan kan.

24 september 2021 om 18:46

Zlatan heeft het ook langer volgehouden dan ronaldo9 ,ronaldinho en Zidane...dat zegt toch niks,kwaliteit boven kwantiteit

24 september 2021 om 18:56

Laten we vooral Ronnie Brunswijk niet vergeten

24 september 2021 om 19:07

Ik beweer toch nergens dat Babel meer talent had/heeft, ik geef alleen aan dat hij het langer volgehouden heeft, wat een dramaqueens hier zeg.

24 september 2021 om 19:14

Waarschijnlijk omdat jouw argument anders kant noch wal slaat. Het is gewoon een willekeurig losstaand feit.

24 september 2021 om 19:15

Welk punt wil je er dan mee maken dat hij langer gevoetbald heeft? Iets met totaal niet relevant. Zal ik anders ook nog een aantal dingen opnoemen die niet weggenomen worden?

24 september 2021 om 19:24

Hij heet Afellay jongens...

24 september 2021 om 19:31

Kijk zoveel indruk heeft hij op mij gemaakt dat ik niet eens zijn naam goed kan spellen, @sirius, lekker makkelijk om vervroegd met voetbalpensioen te gaan en vervolgens een 34 jarige speler te beoordelen die het langer heeft volgehouden, buiten PSV heeft Afellay nergens gepresteerd.

24 september 2021 om 19:53

Dus van Basten mag als analist zijnde enkel commentaar geven op jongen tot zo'n btje 30 jaar. Want de rest, ja die houden 't langer vol, dus mondje dicht van Basten. Vind je dat zelf ook niet 'n btje raar?

24 september 2021 om 19:55

Dat is zijn werk. Kan hij er wat aan doen dat hij met veel blessures zat. Deed het bij barca best aardig ondanks blessures.

24 september 2021 om 20:15

Lol van Basten had meer laten zien dan Afellay en Babel bij elkaar in zijn korte carriere, dus slaat nergens op, als je je argument sterker wilt laten lijken door een legende aan de kaarten be my guest.

24 september 2021 om 20:20

@AcKaka, ik persoonlijk vond hem een goede voetballer bij PSV, restant van zijn carriere trok mij niet aan, ik keek in iedergeval geen Barca voor hem.

25 september 2021 om 07:12

Volgens mij is Babel al 15 jaar gestopt met voetballen.. Ibi heeft recentelijk nog betere wedstrijden gespeeld dan deze paarse helm

25 september 2021 om 07:14

Volgens mij is Babel nog steeds actief in de voetballerij en Ibi een eenvoudige analyticus.

25 september 2021 om 08:13

Hij staat op t veld, das wat anders dan voetballen..

24 september 2021 om 18:28

Nou je kan ook overdrijven. Zowel Affelay als Babel zijn nooit wereldtop geweest. In 2010 op het WK zaten ze allebei terecht op de bank voor de spelers die wel wereldtop waren.

24 september 2021 om 18:38

Anushka, je slaat een beetje door. Afellay was een aardige speler, maar niet meer dan dat. Hoe jij het omschrjjft lijkt wel alsof we het over speler van het kaliber Sneijder die we vergelijken de Zeeuw. Wereld van verschil. Maar dat is tussen babel en afellay niet. Tuurljjk had Ibrahim meer potentie, maar zo grote verschil was er niet. Je moet niet vergeten dat Babel op zijn 19de naar Liverpool ging. En pakte veel zijn wedstrijden vooral in zijn eerste seizoenen. Afellay is mislukt bij barca (is nie erg), maar ook bij Schalke, Olympiakos,en Stoke.En dat heeft niet alleen met blessures te maken.dus zonder blessures een wereldspeler die Afellay? Uhm nee dus.

24 september 2021 om 18:41

Dat heeft zeer zekers met de blessures te maken die hem zijn loopbaan achtervolgde. Ik weet niet of jij ooit een blessure hebt gehad maar de kans is groot dat je na een erge blessure altijd blijft kampen met lichte pijn of dat je bepaalde risico’s niet meer durft te nemen. Snelheid verliezen is ook een aspect dat vaak terugkomt bij een blessure.

24 september 2021 om 19:26

Inderdaad grote woorden van een man van over de dertig met paars/roze/oranje haar. Overigens, @anushka, 'ze' is geen bezittelijk voornaamwoord.

24 september 2021 om 20:09

Dit heeft zeker met voetbal te maken en vooral niet met randzaken. Punten scoren……

25 september 2021 om 08:47

Babel begint over randzaken

Iemand die meer van deze ruzie af weet?

24 september 2021 om 18:19

Blijkbaar gaat het over kritiek die affelay op babel heeft gegeven tijdens NOS sport.

24 september 2021 om 18:29

Vrij puberaal eigenlijk. "Hij zegt dat ik dingen niet goed doe dus ga ik random zooi roepen op een beat om hem te stil te krijgen". Vraag mij af hoeveel nachten Afellay wakker gaat liggen hiervan.

24 september 2021 om 18:38

Nog erger dat hij mensen neerzet als racist in het laatste stukje. Of in ieder geval wil doen voorkomen dat de Engelse gasten om hun huidskleur werden aangepakt na het missen van de penalty's en dat het in Nederland hetzelfde is. Bijzonder dat hij zo onvolwassen is.

24 september 2021 om 18:48

Daar is niks aan gelogen @Fr010FrDam

24 september 2021 om 18:55

Kritiek? Affelay zei alleen wat 99% van nederland dacht.

24 september 2021 om 18:56

Denk je? Beckham werd in Engeland ook hard aangepakt na het missen van een strafschop

24 september 2021 om 19:34

Werd Beckham ook racistisch bejegend dan?

24 september 2021 om 20:28

Je weet toch hoeveel hersenloze idioten er rondlopen in iedere grote stad, laat staan een heel land (en daar zitten dus ook racisten bij)? Natuurlijk werden die jongens racistisch bejegend door veel te veel dommeriken. Het is een gigantisch probleem van social media dat zulke nietsnutten hun mening kunnen ventileren. Echter zet Babel hier wel twee volledige landen weg als racistisch. Dat doet hij door te zeggen dat ‘ze hem amazing vinden als hij NL helpt winnen’ en hij insinueert dat het andersom anders is. Maar wie is nou eigenlijk ‘ze’? De blanke Nederlander? Mogen fatsoenlijke, blanke fans niet meer juichen als een donkere speler scoort, omdat anderen (idioten) ze online haatberichten sturen? En vinden we Babel dan gelijk geweldig? Of juichen we ongeacht wie scoort voor ons land of onze club?

24 september 2021 om 21:13

Dat bedoel ik ook tegengif. Overigens juich ik bij goals en goed spel en bekritiseer ik slecht spel en dom gedrag. Huidskleur, hoeden, kapsels en tatoos boeien me totaal niet. Randzaken die niks met het spelletje te maken hebben......Al was het roze kapsel van Babel wel op het randje van dom gedrag. Ik geloof namelijk niet dat hij het echt mooi vindt, maar dat hij het doet voor de aandacht. En dat vind ik op zijn leeftijd wel weer treurig

24 september 2021 om 22:38

Dat is juist het enige gedeelte in die hele rap wat nog zinvol is en wel een serieus probleem benoemt..

24 september 2021 om 18:41

Afellay had, zoals we dat van hem gewend zijn, inhoudelijk kritiek op zijn spel. Volgens mij niet eens kritiek, maar meer een observatie. Babel, die niet weet hoe je 'inhoudelijk' moet schrijven, heeft een ghostwriter ingehuurd in ruil voor tips die hij van Reddit heeft gejat over 'slim boekhouden' om een paar zeer matige bars voor hem te schrijven die hij nu (lol) rapt.

Wie is hier nu de Clown....grow up

Wat is dat een zielige gast zeg bah.

Hoe zielig ben je dan als 35-jarige vent als je het nodig acht om de financiële situatie van een ander belachelijk te maken. Ondertussen is hij één van de slechtste spelers bij Gala en zijn de supporters hem liever kwijt dan rijk, over doodbloeden van een carrière gesproken. Misselijke huisjesmelkertje is het die Babel.

24 september 2021 om 18:28

Wat ga jij nu ook weer zeuren over huisjesmelker. Als je (veel) geld hebt, dan koop je vastgoed. Dat doet en roept men al honderden jaren. En nu voel je je genaaid in NL omdat de huizenprijzen zo hoog zijn en de huur ook. Tja. Pech.

24 september 2021 om 18:34

Ik heb het geluk gehad dat ik heb gekocht in een tijd dat het nog te doen was, maar ik zie zoveel mensen zwoegen op de huizenmarkt en aan dat probleem dragen huisjesmelkers als Babel aan bij dus ja, daarom zeur ik. Ik vind Babel een misselijke vent en met deze mislukte rap van hem bevestigd hij het eigenlijk al helemaal voor me.

24 september 2021 om 19:18

Daarom moet je ook nooit rechts stemmen. Das juist mooi man, huisjes melken, kapitalisme, woehoe!

24 september 2021 om 19:21

Dus omdat het al eeuwen geroepen worden mag je niks van huisjesmelkers vinden? Er zijn wel meer eervolle manieren om aan je geld te komen. Kiest hij niet voor en dat hoeft ook niet. Maar dan mogen wij het allemaal wel een idioot vinden. Dit soort liedjes bewijst alleen maar wat voor persoon hij is. Als je op die leeftijd nog niet tegen een beetje kritiek (die ook nog eens terecht is) kan en je gedraagt als een kind dan ben je gewoon zielig. Hij heeft toevallig veel voetbal talant gehad en daar veel geld mee verdiend. Maar dan doen alsof je op allerlei andere markten de self made man bent.. Huizen verhuren kan iedereen die geld heeft om huizen te kopen. Als babel niet kon voetballen werkte hij nu in het distributiecentum van de hema.

24 september 2021 om 20:41

Migi, ik vind je oprecht geweldig. Helemaal gelijk.

24 september 2021 om 20:42

@louis

Want appartementen/huizen verhuren is niet eervol? Dat is een mooie. Bijna op het illegale af als ik het zo lees. Een huurmarkt is trouwens ook iets wat nodig is in een economie. Verder vind ik het ook erg en triest hoe de huidige markt is, maar dan mag je opnieuw naar de banken kijken en wat voor leningen zij verstrekken aan bepaalde individuen die vaak het geld niet hebben.

Waar moet je dan je geld in investeren?

25 september 2021 om 11:48

Natuurlijk is dat niet eervol. Er is een woningdood en zulke mensen buiten de situatie uit en daarmee verergeren ze het. Dat het legaal is wat ze doen, betekent niet dat het niet moreel incompetent is. Banken? Whataboutism van de bovenste plank. Het 1 rechtvaardigt niet het ander.

Laat hem maar investeren in wat betere rapteksten. Die zijn giro 555 waardig.

Niveautje 0 dit.

Ik heb respect hoe Babel nog wat van zijn carriere heeft gemaakt door nog goed geld te pakken, want velen doen het hem toch niet na wanneer ze zo zijn afgezakt. Maar dit slaat nergens op. Anders had hij niks om over te rappen.

24 september 2021 om 18:34

Ik denk dat Ryan Babel niet eens op dit topic kan reageren. Want je moet minimaal niveau 2 hebben om op dit topic te reageren

Omg... al je frustratie in een "kunstuiting", even wat persoonlijke vetes uitvechten (met mensen die je niet wil noemen, maar wel laat zien) en vervolgens lekker genaraliseren over rascisme en nog een dooddoener over slavernij..
Laat ik over dat laatste nou net wat boeken hebben gelezen, maar in geen enkel boek werd een slaaf met beperkte vaardigheden een salaris uitbetaald van meerdere miljoenen. Ze konden wel wat ander krijgen. Wat een schandelijke vergelijking.

Ibi leeft zo te zien rent free in Babel z’n hoofd

24 september 2021 om 18:40

100 procent. Ik snap Ryan niet.. Je pakt genoeg geld waarom stress je over wat iemand lult op TV.. Kijk naar je Richard Mille van 250K en je lacht weer.

Jeetje wat een zwakke tekst zeg. Het ligt nooit aan babel maar altijd aan een ander. Zwak figuur zeg.

Ik weet niet wat erger is. Dat Babel denkt dat hij iemand dist. Of ‘gedist’ worden met zulke slechte lines. Afellay heeft meer intelligentie en talent in zijn kleine teen, dan Babel ooit zou kunnen dromen.

24 september 2021 om 18:32

Babel hoeft niet gedist te worden, dat doet hij idd zelf al.
Pfff. Als hij niet een beetje had kunnen voetballen, had hij waarschijnlijk je oma van haar tas beroofd ofzo .

24 september 2021 om 18:41

Hmmm. Vind je dat? Waarom ik hoor zulke opmerkingen nooit bij blanke spelers. Maar nee, NL is niet racistisch..

24 september 2021 om 18:49

Wat? Het gaat over hoe achterlijk dom Babel is, toch niet over zijn huidskleur? Dat haal jij er bij, wie is er dan racistisch? Bovendien 1 comment generaliseren tot heel NL, hoe sneu..

24 september 2021 om 19:44

Het is ook aardig dom om er van uit te gaan dat hij een tasjesdief was als hij geen voetballer was geworden.

24 september 2021 om 20:40

Babel is gewoon een kansloos figuur. 0 empathie en lijkt alleen om zichzelf te geven. Ik geef NJ helemaal gelijk. Houd eens op met telkens huidskleur erbij te halen als iemand iets negatiefs over een zwart persoon zegt. Niks huidskleur, gewoon karakter.

24 september 2021 om 21:02

Wel ja ... de rascisme kaart.
Succes ermee, ik laat me niet door dit soort belachelijke aannames en generalisaties intimideren.

24 september 2021 om 21:37

ik ben ook geen fan van zijn voetbalskills en nog minder van zijn rapskills, maar het is wel een beetje een vreemde reactie NJ. indirect zeg je dat als Babel geen voetballer was geworden dat hij in de criminaliteit was beland.

25 september 2021 om 10:56

Dat kan toch? Als je ziet hoe dom hij zich zelf elke keer neer zet. Kan me best voorstellen dat zo’n domme gast in de criminaliteit eindigt. En dat heeft niks met zijn huid te maken maar vooral hoe dom de persoon Babel is.

25 september 2021 om 11:50

Vind hem toch wel crimineel bezig hoor. Zulke slechte teksten uitbrengen zou misdadig moeten zijn.

Was leuk in dat liedje met Ali B, maar de B tot de A tot de B-E-L kan nu beter de microfoon uit laten staan..

Babel kan liever stoppen met deze onzin, een diss track opnemen is tot daar aan toe maar dit gaat echt nergens over. Dit is niet beef waardig, Nas met Ether of Can-I-bus met 2nd round knock out of Eminem, Cube Vs Cypress Hill maar dit.. Nee, nee..

24 september 2021 om 19:07

Second Round K.O. was geen diss richting Eminem en was sws geen top diss track... Ether daarentegen is een van de beste ooit. Sowieso mag je ''rapper'' Babel niet in een adem noemen met iemand als Nas.

Babel kan dit ook maar beter niet doen. Een hele stuk brabbelen over alles en iedereen die kritiek op hem gaf, terwijl hij twee zinnen daarvoor zegt ''al die meningen die me toch niks doen''. Het zit hem blijkbaar juist heel diep.

24 september 2021 om 19:56

Aze/Che 4 ever, klopt was ook geen disstrack richting Eminem, ik had even random wat tracks genoemd zonder erbij te vermelden tegen wie de track was gericht. 2nd round ko was een diss track richting LL, en ja, smaken verschillen want ik vond die track wel vrij hard toentertijd. Zeker niet zo hard als de diss track Ether van Nas richting Jay Z. Nas heeft met die track de street creds van Jay Z zo goed als begraven..

24 september 2021 om 19:20

Sowieso kwibus en tumtum van Steen vriend.

24 september 2021 om 20:42

Je vergeet denk ik wel de hardste diss track: Vaseline.

24 september 2021 om 22:09

No Vaseline. Prima, haalt het niet bij Ether. Hit ‘em Up wel. Tupac - Biggie.

Weet iemand of Afellay kan rappen? Hij komt uit Utrecht, maar gezien zijn PSV-status kan hij misschien wat hulp krijgen van Fresku of Killer Kamal. Overigens is het heel makkelijk om Babel belachelijk te maken voor deze actie, maar inhoudelijk snap ik niet waaorm je Afellay zou afzeiken om zijn Barca-periode. Hij deed het boven verwachting en liep toen een zware knieblessure op en toen was het over. Dat is pech. En iemand belachelijk maken om z'n financiële status is laag, maar ook iets wat hoort binnen de egowereld van voetballers, dus ben niet verrast.

24 september 2021 om 18:38

In preciepe kan iedereen rappen... (1:41)

24 september 2021 om 19:05

Kempi kan er ook nog wel bij :-) lijkt mij verder sterk dat Babel op de hoogte is van de financien van Afellay...

Maar goed, Babel kan er beter mee stoppen. Met voetbal alswel met zijn poging tot rappen.

24 september 2021 om 19:19

TheRoscoe. Aan zo'n iemand ga je toch geen energie verspillen?

24 september 2021 om 19:46

Killer Kamal lol. Iemand die zich die Negativ diss nog kan herinneren van een jaartje of 15 geleden ofzo? Dan pas gaat Babel echte racisme zien, horen en voelen

24 september 2021 om 23:59

"jij bent. Vieze Oer-" ehh, weet je wat, waarschijnlijk moet ik dat nummer niet gaan quoten.

Die track is wel vet man. Hahahhahaha

Er is maar een clown en dat is Babel. Jammer dat deze jongen zo lang is opgeroepen bij het Nederlands elftal want met dit zielige gedrag is hij die plek nooit waard geweest. Wel typisch voor jongens als bv. Elia en Babel, een klein beetje kritiek en ze zetten iemand gelijk weg als “hater (vreselijk woord) of racist”.

Is Babel een slechtere voetballer of een slechtere rapper? Serieuze vraag

24 september 2021 om 18:48

Ik zie hem toch liever voetballen dan dat ik hem hoor (proberen te) rappen. Buiten de tekst is de 'flow' ook weinig divers of spannend.

24 september 2021 om 18:58

Serieus antwoord.... In preciepe bijde 🤣🤣🤣🤣

24 september 2021 om 21:07

@baard met voetbal nog wel wat hoogtepuntjes gehad. Als "rapper" (zo kan je het niet noemen) alleen maar dieptepunten.

hahahaha zo goedkoop dit.. man man.. al is ie "broke", wat is daar mis mee? Kan dat niet voor een oud-voetballer? misschien wordt jij dat ook ooit. Te veel grote praatjes, gaat wel een keer op zn bek die Babel.

Dit is zo slecht ook. Wedden dat hij die teksten niet eens zelf verzint. Met plaatjes en alles erbij echt kleutershit. Volwassen ook naar Affelay toe. Kansloos nummer.

En dit is dus de man waar een echte buitenspeler voor moest wijken omdat hij zo belangrijk was in de kleedkamer. Gooide hij zulke teksten eruit waardoor hij zo gewaardeerd was? Wat een klein kind zeg. Afellay zegt gewoon waar het op staat en dat doet hij zelfs bij zijn ex-clubs en zelfs teamgenoten (ihattaren bijvoorbeeld). Ik luister veel liever naar hem dan naar RIO uit 2008.

Behoorlijk triest vind ik. Wordt eens volwassen Babel!!

Ah, Babel lijdt ook al aan het Syndroom van Rapper.

Niveautje kleuterklas weer.

Iemand die 31 huizen bezit moeten we allemaal op handen dragen en geen kritiek op hebben als hij daar niet tegen kan.

Vanavond lekker popcorn erbij bij Voetbal Inside.. Veronica of SBS of whatever.
Trashtalk Conor McGregor 5.0🤣

Tja, het typische syndroom waar vele voetballers en filmsterren aan lijden: willen rappen maar het niet kunnen. En ik ben echt niet vies van hiphop / rap, maar het is te geforceerd.

Bij die van Depay dacht ik nog oke hij rapt een beetje over zijn leven maar wtf is dit dan? Hahaha zo slecht dit

in football manager was Babel goed ja

Heeft wel iets sneus om Afellay te "dissen" omdat hij kritisch was over jouw spel ,wat ook terecht was,heb babel nooit een fatsoenlijke wedstrijd zien spelen bij oranje...ibbi was een prachtige speler om naar te kijken,babel is vooral rennen...

Als je in principe al niet kunt spellen preciepe....dan hoef je zo iemand toch niet serieus te nemen of wel?

Wat een sneu ventje zeg. Ik schaam me dat deze pannenkoek uit de Ajax opleiding komt.

Haha wat een sneu figuur is het toch. Ik denk niet dat ibi hier ook maar een seconde wakker over ligt. Een van de grootste idioten van het Nederlands voetbal.

In de track zegt Babel dat hij 'niet eens wil beginnen over mannen op tv'

*begint over mannen op tv*

Babel is goed voor in de kleedkamer werd wel eens gezegd. Dat moet toch echt een grap zijn geweest. Wat een eng mannetje..

Wat ben ik blij dat we van deze man bij het NL elftal af zijn, sportief gezien al gigantisch door de mand gevallen bij zijn 3e periode Ajax en gelukkig ook niet meer aanwezig in de kleedkamer bij de toekomstige talenten van Nederland. IQ van een banaan en dan ook nog even de racisme kaart erin gooien want ja dat scoort ook wel goed.

Die gast is bijna net zo oud als ik. Bizar. Heeft ie zich al voortgeplant? Denk niet dat we daar blij van zullen worden.

Hahahahahhaha heb hier echt heel hard om moeten lachen. Wat een kansloos figuur die babel zeg. Ben nog liever geen profvoetballer dan prof en een brein als dat van babel hahaha wat een clown. De man is 34 en kijk hoe die zich gedraagt. Haters ook echt hahaha babeltje tochTja, aardig getalenteerd op voetbalgebied en dat is maar goed ook, want deze Babel heeft het IQ van een goudvis. Die haalt het praktijk-onderwijs waarschijnlijk niet eens (met alle respect naar het praktijk-onderwijs natuurlijk). Hoe kinderachtig, onvolwassen en vol van jezelf wil je zijn?! Van zelfreflectie ontbreekt ieder spoor. Het is dan ook extreem zielig door te rappen dat kritiek van bepaalde hoeken je niets doet (niet in de exacte bewoording), door er vervolgens woorden aan vuil te maken met auto-tune en een beat. Volgens mij zitten die mensen veel meer bij pubertje Babel in het hoofd dan andersom.

Als je “in principe” als “in preciepe” schrijft, weet je eigenlijk al dat we deze kerel absoluut niet serieus moeten nemen.

24 september 2021 om 20:24

Of als je ''topscorer'' uitspreekt als ''topscoorder''

Wat een eng mannetje zeg. Ben je 34 jaar, komt je met een matige rap waar je even andere mensen in de zeik zet omdat ze kritiek hebben gegeven op je kwaliteiten in Oranje, wat volkomen terecht was. Babel mag van geluk spreken dat hij een klein beetje kon voetballen en vanuit Ajax naar Liverpool is gegaan, want een echte slimme jongen is hij niet. Zo verschrikkelijk kansloos dit.

25 september 2021 om 00:28

De volledige afwezigheid van kwaliteit heeft 'm overigens ook behoorlijk goed gedaan, want het enigste moment dat Babel op mocht komen draven, was toen we aanvallers hadden die niet eens meekwamen met de Europese middenmoot door verscheidene omstandigheden of als de spoeling veel te dun was en we bankzitters nodig hadden.

25 september 2021 om 01:08

Niet doorvertellen aan Babel hoor, hij meent nog steeds dat hij was opgeroepen omdat hij zo belangrijk was in de kleedkamer.

Als je “in principe” als “in preciepe” schrijft, weet je eigenlijk al dat we deze kerel absoluut niet serieus moeten nemen.

Een van de meest overschatte talenten ooit, heb het nooit in Babel de voetballer zien zitten maar als “muzikant” al helemaal niet.

Zucht... Op het moment dat ik de titel zag, wist ik al dat er comments vol haat op hem af zouden komen... En ik had niet ongelijk. Hij staat op hetzelfde niveau als Depay en Driessen: alles wat hij doet of zegt is ammunitie om gal over hem heen te spuwen. Dat hij erbij rapt maakt het niet beter, want dat is in de perceptie van velen hier het laagste van het laagste vorm van een hobby dat iemand kan hebben. Jammer.

Heb hem overigens niets geks horen zeggen in zijn rap. Hij detailleert zijn leven. Hij heeft een issue met Affelay. Ik zie niet waarom het zo een probleem is dat hij daar wat over zegt. Hij mag ventileren. Hiphop, hoe laag het ook wordt gezien hier, is een vorm van kunst met vrijheid van expressie. Maar het is Babel... Dat werkt als een rooie lap op een stier.
Ik zag overigens ook iemand hier Babel veroordelen omdat hij de Engelse racisme geval vergeleek met wat hij in Nederland meemaakt. Ik snap nog steeds niet hoe men de dag vandaag nog steeds de veelvoud aan onderbuik racisme in NL kan ontkennen (alleen op plekken zoals Geenstijl is men openlijk racistisch. Op andere plekken is het verkapt). Maar al heb je het nog steeds niet door, dan nog snap ik niet dat men het principe niet snapt: niet omdat JIJ het niet kent ervaart, betekent het dat iets niet zo is.

Maar goed, al met al, ik vond niets mis met de track. Het klonk me nog lekker in de oor ook.

24 september 2021 om 19:44

''ik zie niet waarom het zo een probleem is dat hij daar wat over zegt."
Maar je ziet vervolgens wel een probleem wanneer wij er iets over zeggen? Vreemd.

"hiphop, hoe laag het ook wordt gezien hier, is een vorm van kunst "
Hiphop is kunst. Maar als deze rap kunst is dan is het onverteerde voedsel wat ik elke dag in m'n toilet laat vallen ook kunst zeker.

Je kunt wel weer racisme dit racisme dat gaan roepen, maar Babel is hier degene wie een ''rap'' uitbrengt om even mensen af te zeiken. Maar wanneer wij Babel dan weer afzeiken, dan is het racisme. Interessante gedachte. Ga 'm onthouden.

24 september 2021 om 23:35

@aguero

Babel openbaart zijn kunst. Dan kunnen mensen daar ook openbaar op reageren. Wat ik jammer vind is dat onderbuik gevoel waarmee mensen bij Babel reageren. Het is niet eens inhoudelijk, maar gewoon persoonlijk. Zoals ik zei, net zoals Depay en Driessen kan hij bijna niets doen of zeggen zonder een bak schijt over zich heen te krijgen. Dat men hem niet zo sympathiek vindt kan... Maar verdient hij echt zo ontzettend veel haat als dat hij nu krijgt?

Ik heb overigens niet gezegd dat Babel dat kritiek op Babel racisme is. Opvallend is de schijt dat hij over zich heen krijgt wanneer hij het benoemd. Mijn punt daarbij is: wees niet blind voor die onderhuidse, onderbuikse racisme dat zich dagelijks voor doet en makkelijk afdoet als een grapje of vrijheid van meningsuiting. Het is niet moeilijk te vinden. Bekijk social media reacties bij controversiële onderwerpen eens.

25 september 2021 om 01:06

@noccio Babel maakt het toch zelf ook gewoon persoonlijk? Als je zo'n ''rap'' uitbrengt puur om een aantal mensen af te zeiken, dan mag je hem persoonlijk toch een walgelijke vent vinden? Weet zeker dat als je aan iemand wie Babel totaal niet kent deze ''rap'' laat beluisteren, ze ook zouden zeggen dat het een enge vent is. Beetje iemand afzeiken omdat hij het (vermoedelijk) financieel wat minder breedt heeft op dit moment? Vind het gewoon smerig.

En tja, tuurlijk staat het social media vol met racisme, dat weet iedereen. Om die reden heb ik geen Twitter, Facebook, Instagram of wat dan ook omdat ik op dat soort mensen ga reageren en mij boos ga maken. De typische ''keyboard warriors'' zullen dat helaas ook altijd blijven doen, omdat ze niet fatsoenlijk gestraft kunnen worden.

Wat betreft voetballers wie gaan rappen: Prima hoor, mij hoor je er niet over. Maar ga niet andere mensen af zitten zeiken in je rap. Dan ben je af voor mij.

24 september 2021 om 21:27

Hiphop is een prachtige kunstvorm die vele verschillende vormen kent. Ben er al decennia erg fan van. Dit heeft alleen niets met hiphop te maken. Dit is gewoon iemand die zichzelf een beetje iets te serieus neemt

24 september 2021 om 22:17

Rap het laagste wat er is, lijkt me totale onzin. Dat het jouw prima in het oor klinkt, is helemaal mooi. Ik luister veel rap, maar graag naar rappers die door hun talent voor muziek rappen, ipv zijn eigen muziekclip koopt.

Issue dat hij een beef openbaart, is niet heel gek en mag natuurlijk. Maar is het in jouw mening niet verre van sjiek dat hij afellay in het openbaar afschildert als failliet?

Ik ben het met je derde alinea grotendeels eens. Maar iedereen zo over één kam scheren is ook zo makkelijk… ook onterecht om te roepen dat het een kant op gaat, er is helaas ook genoeg racisme de andere kant op.

24 september 2021 om 23:45

@pavol_demitra38

Ik vind hiphop niet laag. Ik houd ervan. Maar als je de social media reacties mag geloven dan is hiphop de verboden hobby dat alleen voor schoffies is en je altijd van je voetbalfocus afhoudt.

Wat de racisme kwestie betreft doe je nu aan 'whataboutism'. Al impliceer ik aan de hand van babels rap de racisme tegenover minderheden, ontken ik nergens racisme is tegenover bijv blanken. Guess what, het is er zelfs tussen minderheden onderling. Maar met hen 1 benoemen ontken je niet de ander...

25 september 2021 om 00:30

Je was al af toen je het woord 'racisme' ging gebruiken. Doei!

25 september 2021 om 01:59

Ha... Typisch

En begrijpend lezen is soms verdomd lastig heh? Tja...

25 september 2021 om 09:01

De racismekaart wordt doorgaans getrokken door mensen die niet lekker in hun vel zitten en dan de racismekaart trekken in de hoop dat het iets oplucht.Lachwekkende schijnvertoning.

25 september 2021 om 09:34

@choco sjakie

Dus wat suggereer je daarmee? Dat racisme al zo wat is uitgeroeid en men puur uit onzekerheid nog daar naar refereert?

Prima gast hoor, die Babel. Moest alleen niet zingen en voetballen.

Ik heb niks met Babel, en weet niet wat er voorgevallen is met Affelay, maar deze beat is wel sick hoor haha

Mooie zinsopbouw! Ik moet echt cringen van dit soort volk.

Wat kinderachtig. Afellay doet gewoon zijn werk als analist. Noemt aanvallers op die hij zou meenemen. Nou nou, wat erg als je er niet tussen zit. ''bro code'' gebroken. Wat een kind. Moet je eens voorstellen als oud teamgenoten van Gullit/van Basten zo reageerden toen zij analisten werden en een mening op tv gooiden. Ook zeer triest om de financiele situatie van iemand de wereld in te gooien. Hoop dat Afellay niet eens reageert op dit triest geval.

wat is dat toch met al die sneue jongetjes die moeten tonen dat ze stoere kerels van de straat zijn door met dit soort spuuglelijke rap af te komen?

25 september 2021 om 00:34

Nog mooier: Jongens van de straat in Nederland? Het land waar je altijd een vangnet hebt als je je gewoon aan de regels houdt? Het land waar je altijd recht hebt op een opleiding als je je aan de regels houdt? Het land waar je zelfs tot nog toe altijd een dak boven het hoofd hebt als je geen meterslang strafblad hebt of niet zelf kiest voor een leven op straat? In deze tijd zelfs maar met je vingers hoeft te knippen voor een baan? Nee, het zijn jochies die status zien in dat zogenaamde gangsterleventje en geld; meestal krijgen ze pas door waar het leven echt om draait als ze al net wat te lang hebben gedaan alsof ze gangstertjes zijn. Overigens is dat tweede deel niet van toepassing op Babel. Daar loop ik gewoon even m'n frustratie te spuwen :P

25 september 2021 om 10:00

@sirius

Ik denk er in principe er hetzelfde over als jij: hier is zo'n vangnet, dat hier geen echte armoede bestaat. Wat nou straatleven.

Ik ken echter meerdere mensen die werkzaam zijn in het maatschappelijk werkveld... En die vertellen toch een ander verhaal.

Dit is dan denk ik toch een typisch geval van 'niet omdat wij het niet kennen, betekent dat dat het niet bestaat'.

Wow, wat een droeftoeter. Wat heeft Afellay hem misdaan? En heeft Babel ooit meer gepresteerd dan de bank van Barca?

"Dus naar 4 jaar wist ik dit is in preciepe over"

24 september 2021 om 21:24

Zowiezo

Mijn hemel, wat is dit slecht... Een beetje lusteloos mompelen over een softe RenB-track, zure huilie huilie-teksten die bijna nergens daadwerkelijk rijmen...

Ik weet dat ik qua hip hop hopeloos van de oude stempel ben, maar ik zou zeggen: zet jezelf even een weekje op een dieet van alleen maar NWA, Public Enemy, Cypress Hill, De La Soul en Beastie Boys, laat het enthousiasme, de energie en de creativiteit even op je inwerken en probeer het dan nog een keertje.

Man wat is Ryan een triest jongen. Ook hoe hij over geld en al z'n bezitten praat, hij vind zichzelf een hele grote en verstandige vent. Je mag het goed doet met je geld, maar doe gewoon normaal, hij is er zelf mee begonnen om Affelay uit te lachen bij die post van Nlers bij Barca. Hij viel niet buiten de toon speelde vaak genoeg, belangrijk acties zoals tegen real in de halve finale natuurlijk, maar daar buiten heeft Ibi heel veel pech gehad met blessures. Jammer dat Babel zo laag is, Ibi is netjes en rustig en deed gewoon zijn werk, schaam je dood ryan.

Serieussss?
Hoe ze balliemangs behandelen is slaving??
Nu moet je heeel snel je vieze gore bek dichthouden met je slaving! Je krijgt verdomme bijna een jaarsalaris per week uitbetaals en nog ben je een slaaf?
Dom jongetje ben jij Babel! Kan jouw iig nooit meer serieus nemen.
Altijd maar die slachtoffer rol spelen mbt de slavernij word ik schijt en schijt ziek van!
Babel....FUCK YOU !!!!!!

24 september 2021 om 22:45

Idd kon het niet beter verwoorden, man man man

25 september 2021 om 10:43

Dan luister je toch niet??? Is het niet schandalig dat er racistische opmerkingen en doodsbedreigingen worden gemaakt om een spelletje? Ongeacht hoeveel je verdient hoort het simpelweg niet!!! Je kan pas een slachtoffer zijn als je het hebt meegemaakt BillyHendriks🤐
Dus word jij maar lekker schijtziek en dan gaan de slachtoffers door met protesteren😊

Och och. Babel kan nog wat leren van Memphis. Deze tekst, beat en clip zijn toch echt wel van een bedenkelijk laag niveau. Spelfouten, simpele rijmpjes en dan ook nog boos zijn op mensen die zeggen dat je een bepaald niveau niet haalt omdat je een bepaald niveau niet haalt. Manman. Maar gelukkig heeft hij geld, zo te horen is dát zijn doel. Is hij ooit serieus genomen door iemand?

24 september 2021 om 23:48

Overtreffende trap van zielig. Mephis zijn rap is zielig, dit is nog zieliger. Ik krijg gewoon medelijden met hem.

Um babeltje haalt HARD uit! Pffff tiongejonge wat een overdreven sensatie telegraaf niveautje weer zeg. Had dan bedacht: 34 jarig pubertje zet zich voor l*l met mislukte videoclip. Wat een niveautje weer dit, of zou Babeltje betaald hebben voor dit artikel? Manmanman...

Is er dan echt niemand in de entourage van Babel die hem op het juiste spoor kan houden ?
Een puur persoonlijke frustratie vanwege Babel en die krijgt hiervoor dan ook nog aandacht van de media....het is te gek voor woorden....

25 september 2021 om 00:40

Ik heb ooit eens een spreuk gelezen en keer op keer tonen mensen aan dat de spreuk klopt: "geld brengt niet het slechtste in de mens naar boven, maar het laat de ware aard zien."

Treurig verhaal die Babel

Babel heeft nog nooit iets gepresteerd behalve z'n haar roze verven. Net als alle rappers niets anders dan een een kutventje

Voetballers zijn omhooggevallen sukkels. Babel kan er geen reet van ibi was echt een prachtige voetballer. Sukkel die gozer lekker beetje rappen.

Wat een zielig mannetje is die Babel hè! Heel Nederland ziet toch dat je een lachertje was in het Nederlands elftal. Man man die Babel mijn de veters nog niet strikken van Afalay! Wat een clown zeg.

Komt volgende week ook in k2 zoekt k3, roze haar maakt het al bijna af. Win win situatie.

Heel sneu en triest dit van Babel. Zag een interview van hem toen hij zich weer bij oranje mocht melden waarin hij aangaf dat hij ouder en volwassener is geworden. Maakte als persoon (vaak niet als speler) een goede indruk. Helaas gooit hij dit in een keer allemaal weg en bewijst hij helemaal niet zo volwassen te zijn als hij zelf roept. Jammer. De haat voor Ibi zit blijkbaar diep. Het EK ‘12 speelt zeker mee anders kom je niet met zo’n verklaring later. Dat Ibi nu commentaar levert als analist hoort erbij. Of gaat Babel nu iedereen die was over zijn spel te zeggen heeft ‘dissen’. Lachwekkend optreden dit.

Babel...waar moet ik die van kennen?

Zielige Babel 32 jaar en nog zo'n kleine baby in z'n hersencellen.

Hoe dom ben je … als je rapt dat ze je niet kunnen raken maar er toch over gaat rappen. Dat bewijst wel een beetje zijn niveau.

Mensen met geld denken dat ze kunnen rappen, blijft een clown.

Phoe, zucht wat een gozer. Wat een niveau. Je bent boven de 30 jaar Ryan, wanneer ben je volwassen? Je weet als je voetballer bent hebben mensen een mening. Als je scoort ben je de held, als je mist de schlemiel. Mensen zijn toch niet gek? Je speelt als een natte krant in oranje. Dan is het toch niet gek dat mensen gaan roepen dat Ryan niet meer geselecteerd moet worden. Waarom sneren naar Affalay? Misschien is Affalay nu wel heel gelukkig zonder (veel) geld? Plak je eigen standaard niet op aan een ander. Man ga volwassen worden.

Dat Babel het financieel ver heeft geschopt, vind ik mooi voor hem. Dat je via 'een rap' - als je het zo al mag noemen - zo moet afgeven op oud-collega's vind ik stuitend. Dat voetbalzone het nog een podium geeft vind ik nog veel erger.

Totaal geen rolmodel die Babel. In zijn wereld is er alleen ruimte voor Ryan Babel en oh wacht ik vergat zijn nog veel grotere ego. Voetbalzone laat eens wat meer van de zachte kanten zien. Mensen uit de voetballerij die de wereld verbinden, ipv altijd deze sensatie zoekerij. Walgelijk!

Ah de man die ook ooit rapte: "journalisten lullen veel ik heb schijt aan dat". Hartstikke geloofwaardig die jongen..

Inmiddels heb ik Ryan Babel gekeken en ook een paar video’s van Rapper Sjors en Depay.

Heel eerlijk is rapper Sjors toch de beroerste en is Depay wat beter dan Babel.

Ik quote mijn vriendin: “Als Babel dit op de verjaardag van zijn moeder had gezongen, dan was het leuk geweest. Het heeft iets sneus om als volwassene zonodig te willen rappen. Had je echt zelfvertrouwen, dan deed je dit niet”.

Maar eerlijk gezegd, op de ladder waar rapper Sjors de onderste trede is en Snoop één van de hoogste tredes, moet ik bekennen dat zowel Babel als Depay dichter bij Rapper Sjors staan dan bij een echte rapper zoals Willy Wartaal.

Ik ben niet onderdeel van deze subcultuur, maar van buitenaf oogt het echt cringe.

En daar is de racisme kaart weer (einde van het nummer), ja hoor.. iedereen in Nederland is een racist. Waarom bedankte je dan niet? Ongelofelijk, ik word daar zo moe van.

Zo waardig. Zo wijs. Zo volwassen! Zo zelfkritisch. Zo nederig. Zo bescheiden.

Prachtig Babel! Ga zo door!

Ik heb geen kritiek, want dan word ik neergezet als hater en vindt hij me LAME BROZZZZ!

Dr Babbel doet t in z’n rap, Affelay op TV, exact hetzelfde.

Wat een hoop heisa om niks. Als Babel wil rappen moet hij dat doen en als Afellay verstandig is maakt hij zich er niet druk om, iedereen blij.

25 september 2021 om 12:02

Afellay moet gewoon een rapbattle organiseren.

Yo Babel.

Met je gele haar, dat kan je toch niet menen.

Je lijkt een clowntje van je kruin tot aan je tenen.

Moet mij niet dissen anders krijg je straks nog klappen

En nog een ding bro je kan nie rappen

Zo'n matennaaier die rappen stoer vind die laat je gewoon in zijn eigen zielige saoto soep gaar koken hahaha.

Dacht je na Elia alles gehad te hebben, komt deze domkop weer rappend voorbij. Ik hoop niet dat ik ook zo’n midlife crisis heb, waarin ik alles en iedereen als vijand zie en me overal onmogelijk maak.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

Nederland

FIFA ranking: 14
2224 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

86 fans
Aanvaller, 34 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 27 oktober
Manchester City wil met Barcelona de strijd om de handtekening van Antony aangaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren