Kranten kritisch op Feyenoord na ‘tragikomische lachfilm’ in De Kuip

Vrijdag, 30 juli 2021 om 06:56Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 10:01

Feyenoord ontsnapte donderdagavond aan een roemloze uitschakeling in de tweede voorronde van de Conference League. Dankzij een hattrick van Guus Til werd in De Kuip met 3-2 gewonnen van FC Drita, wat na het doelpuntloze gelijkspel van vorige week in Kosovo net voldoende was. Tijdens en na afloop van de wedstrijd was er op sociale media en via analytici al veel kritiek op het spel van Feyenoord en ook de landelijke dagbladen nemen vrijdag geen blad voor de mond om het optreden van de Rotterdammers te omschrijven.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

123 reacties (laatste reactie door jaakke)

Ja en terecht. Je wint gelukkig, maar het was echt verschrikkelijk slecht tegen een club uit notabene Kosovo. Het was gewoon triest om naar te kijken. En ik snap best dat je het gemist hebt om in een stadion te zitten, maar als je alleen het publiek zag leek het wel of ze de winnende maakte tegen Barcelona. Bijzonder overdreven soms in de Kuip in mijn ogen. Hoe een grote club toch klein kan zijn. Tenenkrommend om te zien vond ik persoonlijk.

30 juli 2021 om 07:18

Ja de wedstrijd was slecht. Bedroevend zelfs. Maar de ontlading bij de supporters snap ik wel. Opluchting dat het toch goed kwam.

30 juli 2021 om 07:29

Ik vind het ook overdreven om steeds de fans te benoemen. Fans snakken naar live voetbal voor maanden en dan snap ik de ontlading wel. Natuurlijk moet het aleemaal beter maar ik heb gisteren toch genoten van het lawaai. Bij PSV - Gala precies hetzelfde. We hebben het zo lang moeten missen.

30 juli 2021 om 08:32

Waarom moet dat nou Koeral? Het laat in ieder geval zien dat je totaal geen feeling hebt voor het supporter zijn of enige kennis van de psyche van de mens te hebben. Dat blijkt wel als je denkt dat mensen in een stadion na een goal eerst even nadenken en analyseren wat er nu precies gebeurd is en op basis daarvan hun gejuich eventueel niet op voluit zetten, want stel je voor dat je straks nog harder moet juichen tegen een betere tegenstander. Wat een intens slap gelul. Houd het gewoon bij dat het slecht was. Bijzonder overdreven om elke keer zulk soorts opmerkingen te maken met het oogmerk om denigrerend te doen. Grote jongen hoor. Gloryhunter. Tenenkrommend om te lezen. edit: Ik lees hieronder ook in al je reacties dat er ook geen greintje zelfreflectie inzit. Je kan dus er blijkbaar niets aan doen en je leeft in een andere wereld. Daarom neem ik mijn woorden terug: Het is niet tenenkrommend maar lachwekkend.

30 juli 2021 om 11:15

Koeral

Tja je hebt totaal geen zicht op trouw en hartstocht van een supporter van Feyenoord. Ze strijden al jaren om te overleven en om weer aansluiting te krijgen bij de top in nederland in resultaten. Echt weer top 3 spelen en meedoen. Ze krijgen klap op klap omdat het steeds niet lukt. Nu kan zelf europees op het 3e niveau het ineens voorbij zijn en dan in de laatste minuut komt die winnende dan toch... ik zou me helemaal schor juichen en janken als een klein kind van geluk. En waarom begrijp ik dat goed? Ik ben supporter van Fc den bbosch en maak ook al jaren een en al ellende mee bij mijn club en iedere strohalm is er een als je in de hoek zit waar de klappen vallen. Als je dan toch trouw blijft aan je club ondanks al dit dan ben je een supporter en dan kan je dit pas begrijpen.

En als je wilt weten hoe het voelt om in die hoek te zitten denk dan even aan de uitschakeling van Ajax door Tottenham en dat gevoel heb je dan hele seizoenen achter elkaar...misschien dat je het dan begrijpt.

30 juli 2021 om 13:08

Trouwheid aan je club is mooi, maar realisme is heel waardevol. Tuurlijk snap ik de emotie wel als je toch wint, maar echt, als je club toch zo speelt dan is er toch weinig reden omte juichen, of wel? Ik zou denkden doei....., ik zit naar een wanvertoning te kijken en voel er weinig voor om dan te juichen.

30 juli 2021 om 07:22

Lekker simpel man. Jij moet toch ook weten als je in een stadion zit waar je zelf al spanning opbouw dat je juich bij een goal . Als je daarna in de laatste minuut de winnende maak juich je nog wat harder.
Of kom je nooit in een stadion.

Daarnaast overschatten de meeste Feyenoord hier denk ik. Iedereen zegt maar Feyenoord moet dit maar even doen tis een simpele tegenstander. Volgens mij heeft Feyenoord bewezen de laatste jaren dat op papier de simpele tegenstanders moeilijk zijn.

Daarnaast zitten we in volle transitie en hebben we Fer rcv staan bij gebrek aan beter waar 8 kansen vandaan kwam.
Ik word een beetje moe van het op elke topic van Feyenoord negatief te reageren van een hoop mensen.

Je had ook kunnen zeggen het was niet best maar gelukkig zijn ze
Door goed voor de punten.
En ook knap dat de supporters zo achter de ploeg blijven staan.
Wees eens positief man ipv altijd maar dat negatieve.

Voor de mensen wie de schoen past…..

30 juli 2021 om 07:32

@bliek, mag ik een mening hebben kerel? Ik vond het gewoon zwaar overdreven tegen de lamme en blinde uit Kosovo, maar dat ben ik onderhand wel gewend bij die supporters van Feyenoord. Ik snap best dat het opluchting is als je met je hakken over de sloot wint tegen het geweldige Drita, maar kom op zeg. En onderschatting of gewoon een slecht team op 3 spelers na? En ik ben vaak zat in een stadion geweest. 5 jaar seizoenkaart gehad heb ik me nooit zo gedragen. Ik vind het persoonlijk he, en dat mag, zwaar overdreven om ze te keer te gaan tegen Drita. Maar misschien ben ik te nuchter. Ohja, en prima voor de punten he bliek! Toch nog iets goed.

30 juli 2021 om 07:41

Om ze te keer te zien gaan tegen Drita. Ze juichen na een goal is dat apart tegenwoordig?
Is dat te keer gaan. Daarnaast hebben ze niks raars gedaan. Oh ja ze zongen Feyenoord liederen. Tja dat doet men in een stadion de club toe zingen. En dat zwaaien dat was niet naar de spelers van Drita hoor. Dat doen ze naar elkaar en dan zingen ze over en weer.
Dus wat was zo gek dan?

Nogmaals we zitten midden in een transitie en ons Feyenoord is op dit moment niet best nee en zeker nog niet compleet. We spelen met een cvm die een draaicirkel van een bus heeft en de snelheid van een lelijke eend op cv.
Daarnaast zijn we 5 weken bezig met een totaal andere speelstijl.
Was het onderschatting nee meer zit er nu niet in en het zal tegen luzern echt niet beter worden.
Al hebben we dan wel een andere cv.

Je mag zeker je mening geven hoor daarvoor zitten we op een forum. Maar ik word wel moe van dat afzeikirige negatieve elke keer in een Feyenoord topic.

30 juli 2021 om 07:42

"Nooit zo gedragen"...zoals ik al zei. Gewoon een successupportertertje.

30 juli 2021 om 07:45

@fr10, als je niks weet, kun je beter gewoon niks zeggen. Ik mag toch een mening hebben en iets overdreven vinden? Jullie zijn allemaal weer op jullie teentjes getrapt omdat ik met een Ajax logo er iets van vind. Fijne dag he!

30 juli 2021 om 07:49

Niemand haalt jou logo erbij hoor. Dat doe jezelf en je
Logo interesseert me niet eens. Nogmaals zette ik eronder wie de
Schoen past trekt hem aan. Jij schijnt hem
Aardig te passen.

30 juli 2021 om 07:55

En jij schijnt er niet tegen te kunnen dat iemand iets zegt over de fans van Feyenoord. Iets te snel op je teentjes getrapt!

30 juli 2021 om 08:19

@bliek,

Wil je dat mensen positief zijn?! Waarover dan. Ik zag gisteren echt niks om positief over te zijn.
Zelfs een Vitesse/utrecht had hier gewoon 2x met 3-0 overheen gerold.

30 juli 2021 om 08:22

Ik kan er prima tegen.
Ik word alleen moe van elke keer dat negatieve gedoe. In elk topic van Feyenoord schijnt het nodig te zijn om alleen maar te zeikstralen.

En nogmaals vertel me wat ze dan hadden moeten doen. Alleen klappen? Hoe kan je nou ingetogen juichen.

30 juli 2021 om 09:08

@koeral je mag inderdaad jouw mening hebben en ik onderschrijf die. ... Het juichen was schrijnend voor een 'topclub' die Feyenoord beweert te zijn. Ik zie het al voor me dat de Arena zo uit zijn dak gaat of bij PSV ze zoooo los gaan als tegen een club van het niveau IJsselmeervogels gescoord wordt. @bliek en co. waarom moet men bij Feyenoord nuanceren: slecht is slecht toch? Hij onderbouwt toch hoe hij tot die mening gekomen is. Ik vond zijn reactie nog mild uitgedrukt ... Negatief gedoe kan zo weg zijn als Feyenoord wat beter spel laat zien - zo gaat dat bij echte topclubs bij goed spel lof en bij slecht spel gezeik en azijn. Of moet we allemaal verplicht 'lichtpuntjes' zien en hier melden? :P

30 juli 2021 om 09:11

Supporters die weten wat het is om tussen hoop en vrees te leven zouden dit nooit zeggen. Fijn dat je niet zo betrokken bent bij welke club je dan ook support, of dat je club nooit in dit soort situaties komt, maar elke gepassioneerde supporter snapt dat je het hardst juicht na een nauwe ontsnapping in een wedstrijd waarin heel veel op het spel stond.

30 juli 2021 om 09:31

@bliek Wees maar blij dat Japie_Krekel voor feyenoord is, anders was het een heel jaar hetzelfde verhaal hoor. En jaa ik weet uit ervaring hoe vermoeiend dat is.

30 juli 2021 om 09:47

@bliek

Je weet zelf ook dat negatief zijn beter scoort dan een positieve insteek hebben. Uiteraard was het niet om aan te zien maar veel nut heeft het niet om zo vroeg in het seizoen te pieken.

Deze wedstrijden moeten ze gewoon winnen en hoe maakt niet uit. Het zal vast beter worden en dat zouden de Ajacieden voornamelijk moeten weten aangezien in het fantastische CL jaar de #tenhagout heel erg populair was.

Feyenoord heeft een nieuw systeem en dat duurt gewoon even hadden ze Drita over 2 maandjes getroffen was het waarschijnlijk wel gewoon een simpele overwinning geworden.

Winnen is belangrijker dan de manier waarop in de situatie van Feyenoord. Als Ajacied heb ik liever mooi voetbal dan winnen maar in die positie zit feyenoord niet en dat is voor een Ajacied makkelijk praten als je meestal wint.

Feyenoord heeft gisteren punten gepakt voor Nederland en dat telt. Op naar de volgende pot en automatismen erin slijpen.

Kleine toevoeging nog:
Lachwekkend dat sommige hier aangeven dat het nieuwe systeem niet het probleem zou moeten zijn. Echter toen onze Frank een ander systeem wilde spelen vlak voor het EK schreeuwde men moord en brand aangezien dat niet in zo'n korte tijd meester te maken is.

Tip: Lees eens je oude post terug en houd wat langer vast aan een mening.

30 juli 2021 om 10:03

Ik snap het juichen wel degelijk, maar om koeral weg te zetten als successupportertje, getuigt van bijzonder weinig kennis van de vaste forumleden hier.

30 juli 2021 om 10:16

G-schok het maakt voor Japie niet uit haha .

30 juli 2021 om 10:34

Te keer zien gaan...... er stonden er genoeg weer te schuimbekken langs het veld. De middelvingertjes en bepaalde ziektes werden weer goed gebruikt! Het was gewoon genant om te zien.

30 juli 2021 om 11:18

@koeral.....natuurlijk mag jij een eigen mening hebben. Die mag je zelfs hier ook plaatsen. Dat geld natuurlijk ook voor andere. Het is alleen wel een beetje raar dat je andere verwijt snel op de teentjes getrapt te zijn terwijl jij hetzelfde gedrag vertoond.

30 juli 2021 om 13:27

Haha, jouw ware aard komt ook wel naar boven sinds de transfer van Berghuis.

Ik ben het met je eens dat dat gezeur over jullie gejuich nergens voor nodig is, maar met deze opmerking laat je jezelf wel erg kennen.

30 juli 2021 om 07:25

Tja, dit is het verschil in beleving tussen mensen die ongeacht het niveau oprechte clubliefde voelen, en mensen die alleen liefde kunnen voelen voor winnaars. Als je niet snapt waarom men juichte is het wel duidelijk tot welke groep jij behoort. Feyenoord is de enige club ter wereld waar supporters zich lijken te moeten schamen voor blijdschap na een doelpunt. Bijzonder opmerkelijk. Minstens zo opmerkelijk is de gigantische hooghartigheid van een aantal Ajaxsupporters die denken te mogen bepalen waar supporters van een andere club blij mee mogen zijn.

30 juli 2021 om 07:28

Snap niet dat je je druk kan maken om het juichen van supporters. Dit laat alleen maar de band zien die deze mensen hebben met de club. Waarom zou je alleen mogen juichen bij winst op grotere ploegen? Ik heb ook gejuicht thuis op de bank..en echt niet omdat we het grote Drita verslagen hebben. Nee, omdat we toch wonnen, gewoon opgelucht dat deze ploeg in opbouw een grotere afgang bespaard bleef en omdat we "gewoon" een ronde verder zijn. Misschien is het zelfs triester als jij hetzelfde gevoel alleen kan opbrengen tegen grotere clubs in de CL. Hoe noemen ze dat ook alweer?....ah, ja een successupporter.

30 juli 2021 om 07:29

Dat stuk over het juichen begrijp ik niet. Bij elke club in elk land ter wereld wordt er gejuicht als ze in de 90e minuut de 3-2 maken in een knock-out duel, ook als het een tegenstander van laag niveau betreft. Daar is niks mis mee. Waar wel van alles mis mee is: het spel van Feyenoord. Hemeltje lief wat hebben die nog veel werk voor de boeg om te kunnen concurreren met AZ of zelfs Vitesse en Utrecht, het leek nergens op wat ze gisteren lieten zien. Gaven gewoon een stuk of 8 serieuze kansen weg thuis in de eigen Kuip tegen een matige tegenstander als deze.

30 juli 2021 om 07:39

@sander dat je blij bent snap ik goed en dat mag ook, maar ik vind persoonlijk als je tegen een Drita zo goed weg komt het misschien ook ietsjes ingetogener kan. En snap best dat het lang geleden is en dat soort dingen maar kom op. Voetbal is emotie maar in de sfeer van gisteren vond ik het gewoon tenenkrommend om te zien.

30 juli 2021 om 07:36

Het is wel duidelijk dat jij een ander type supporter bent dan velen in het stadion. Als supporter maakt het niet uit van wie je wint, in zulke (spannende) wedstrijden gaat het alleen om de winst. Natuurlijk gaan ze helemaal uit hun dak als ze de 90e minuut de 3-2 maken. Jij vind het overdreven, ik noem het eerder clubliefde en passie. Goed te lezen dat velen het niet met je eens zijn.

30 juli 2021 om 07:37

Wat is dat toch met dat kansloze bioscooppubliek uit Amsterdam dat zo graag zichzelf wil ophemelen ten koste van anderen dat nu zelfs het juichen erbij wordt gepakt. Waarom? Jullie bemoeien je toch nooit met Feyenoord? Daar zijn jullie toch veel te "groot" voor? Of steekt het toch dat er mensen zijn die wel clubliefde hebben en zelfs plezier kunnen hebben met een kleine tegenstander en daardoor het gezelliger kunnen hebben dan Ajaxsupporters met CL wedstrijden? Kansloos volk..

30 juli 2021 om 07:41

@dirk, haha hoezo moet je in vredesnaam Ajax erbij betrekken? Ik zeg alleen dat ik het overdreven vond in de sferen van gisteren. Wat Ajax daar mee te maken heeft geen idee? Denk btw om je hart kerel!

30 juli 2021 om 07:45

@koeral, je vergelijkt in bovenstaande berichten deze supporters met jezelf. Dus dan heeft Ajax er wel degelijk mee te maken. Je laat overigens alleen zien dat je minder passie voor je club hebt dan de mensen gisteren in het stadion. Prima, ik ben blij dat er zulke mensen in de Kuip zitten ipv enkel ijskonijnen

30 juli 2021 om 07:47

Omdat deze opmerkingen voornamelijk uit Amsterdamse hoek komen. Dat onderstreept maar weer eens het verschil in beleving tussen de beide supportersgroepen.

30 juli 2021 om 07:55

Wat hierboven wordt gezegd betrek jij Ajax erbij door de vergelijking met jezelf en gister kwamen deze comments alleen uit Amsterdamse hoek. Ik ben zelf alleen maar blij dat dit soort mensen niet om mij heen zitten in het stadion. Dan is het zo'n kille bedoeling dat de ijsberen uit Blijdorp zin krijgen in een uitje naar huis...

30 juli 2021 om 12:31

WoW @HijNiet! Een individu geeft een reactie en jij koppelt dat in een seconde aan een complete supporters gare? Dus al jouw opmerkingen mag ik koppelen aan alle Feyenoorders? Dat jij dus je zo aangevallen voelt door 1 individu over het
Juichen zegt dus alles over de supporters van
Jouw club? Succes gewenst op meer dan alleen de opbouw van je club.

30 juli 2021 om 13:18

Tja, je kunt naar Amsterdam wijzen en dat is allemaal prima, maar Koeral heeft gewoon een terecht punt.

Als iets slecht is, is het slecht en zou ik ook niet zo overdreven juichen. Je bent er niet alleen om naar die voetballers te juichen hoe goed ze wel niet zijn. Als het bagger is en dat was het in overtreffende trap, dan mag je natuurlijk blij zijn maar het is dan helemaal niet raar dat je als publiek laat merken dat de lat wel wat omhoog mag en wat ingetogener bent.

30 juli 2021 om 13:25

Ach dat juichen snap ik echt wel. Hoe slecht het voetbal ook is dat Zaanse spanning er niet minder om maken en soms misschien wel versterken. In die hele entourage van het stadion vergeet je vaak de hoe maar wel dat je wint.

Maar dat sommige hier zo van de leg over zijn over een opmerking van een individu of een paar terwijl ik echt 90% van de reacties bekijk snappen ze dat bijna allemaal. Poeh dan leef je wel behoorlijk in je eigen wereld hoor. Grow up.

30 juli 2021 om 13:53

Doelpunt valt in de laatste minuut, dan is er altijd sprake van ontlading. Dat is bij elke club zo denk ik. Thamike vat het, zoals eigenlijk altijd, weer erg goed samen. Zoveel over verhitte Feyenoorders hier omwille van 1 Ajax-supporter zijn mening. De tip van mij: gewoon langs je heen laten gaan en als je reageert: doe het luchtig. Dat gehap leidt alleen maar tot meer voer voor discussie.

30 juli 2021 om 07:38

Hou toch op @Koeral!
Eindelijk weer een wedstrijd live meemaken, dat is waar men zo naar uitkeek! En dit was toch juist een wedstrijd met veel emotie? Zo erg balen dat ze op achterstand komen, bang zijn dat je alweer gaat verliezen van een kleine club, en dan de opluchting dat ze toch nog scoren!!;ik snap die ontlading juist wel!

30 juli 2021 om 07:43

@suppertert, dat er ontlading is snap ik ook wel en dat ze blij zijn kan ik ook begrijpen. Maar allemaal een beetje overdreven in mijn ogen. Mag toch? Wat zijn mensen allemaal snel op hun teentjes getrap zeg. Gelukkig ben ik misschien iets nuchterder.

30 juli 2021 om 07:51

Maar leg mij eens uit hoe je dan moet juichen als er gescoord word?
Hoe kan je in vredesnaam ingetogener juichen? Of
Mochten ze alleen klappen?
Ik ben daar oprecht nieuwsgierig naar

30 juli 2021 om 08:00

Noem het nuchterder! Ik noem het een grotere zeikerd! Ik schaam me echt voor alle Ajax supporters die zo reageren. Natuurlijk is er ontlading als je in de laatste minuut de winnende scoort, dan maakt het echt niet uit tegen wie. Dat het niet goed was erkennen ook alle Feyenoord supporters, maar dat staat toch helemaal los van de blijdschap die ontstaat, juist na zo’n wedstrijd!
Of mag je alleen juichen als je scoort tegen een top 100 ploeg, of top 50.. wat is je maatstaf?

30 juli 2021 om 08:17

Een driewerf hoezee en het opgooien van je bolhoed was volgens het supportershandboek ruim voldoende geweest..

30 juli 2021 om 11:14

@bliek Je kunt toch gewoon even juichen (handjes in de lucht, elkaar een knuffel geven weet ik veel wat) en klappen. Zo juichen nadat je bijna een wanprestatie levert vind ik gewoon raar. Kom op zeg..

30 juli 2021 om 11:42

Koeral, dan ken je die echte wedstrijdspanning waarschijnlijk niet. Iedereen heeft zich al neergelegd bij een verlenging tegen Drita, maar dan scoor je gelukkig toch nog de winnende. Dan komt die spanning er wel uit hoor! Maar ga jij maar lekker rustig klappen als Ajax ooit in de 90ste minuut de 3-2 maakt tegen pak 'm beet N.E.C. Je zegt 5 jaar lang seizoenskaarthouder te zijn, dan heb je vast wel een keer een goal in de 90ste minuut meegemaakt. Bleef je toen echt rustig zitten?

30 juli 2021 om 14:05

Haha natuurlijk ken ik wedstrijdspanning. Maar zoals de supporters in deze wedstrijd, tegen zo'n club uit kosovo in de eerste ronde van de conference league vond ik echt overdreven. Ben gewoon opgelucht en juich even, maar dit..

30 juli 2021 om 07:39

Feyenoord (en de supporters) moet zich de komende jaren ook maar even opstellen alsof het daadwerkelijk de nummer vijf/zes van Nederland is. Verwachtingen niet te hoog, vanaf de scratch weer beginnen etc.
En niet denken dat je welke club dan ook even aan de kant zet. Dan past de ontlading ook beter in het plaatje.

Jonge spelers opstellen, oude rotten eruit gooien, waar ze nu al mee bezig zijn. Dan gaan we dit soort wedstrijden nog vaak zien, maar ik geloof er wel in dat als je eerst een paar stappen terug doet, je straks grotere stappen vooruit zet.

Inderdaad, mensen denken nog altijd dat Feyenoord een echte topclub is, maar dat is het op sportief gebied misschien al wel 40/50 jaar niet. Sinds ik leef hebben ze veel meer tussenjaren gehad dan dat ze meededen om de echte prijzen. (1995 is niet mijn geboortejaar).

Het idee van meedoen om de titel moet je gewoon echt even los laten. Kapitaal creëren in de jeugd en die durven op te stellen, dan heb je misschien een paar kutseizoenen, maar uiteindelijk zou je stappen moeten zetten. Slim scouten. Ik heb het gevoel dat er door de veranderingen binnen Feyenoord al een stap in die richting wordt gezet, maar het kost tijd.

Spelers als Fer snel afscheid van nemen: die jongen was al niet zo goed in zijn eerste periode bij Feyenoord. Daarna is ie naar Twente gegaan, toen ging het daar ineens slecht, toen een paar clubs in Engeland waarmee hij degradeerde en daarna volgde ik m niet meer. Hij straalt de onmacht en de ongelukkigheid van Feyenoord van de afgelopen decennia uit.

30 juli 2021 om 13:21

De spijker op zijn kop! maar supporters gaan logischerwijs wennen aan het niveau en dan worden wedstrijden in de subtop ineens heel spannend en interessant.

30 juli 2021 om 07:49

Meneer Koeral legt even uit hoe men zich in een stadion dient te gedragen. We mogen niet te hard juichen, gematigd aanmoedigen en zingen want de tegenstander is niet zo goed. Totale onzin die je hier uitkraamt vriend.
Ik was er gisteravond eindelijk weer eens na een hele lange tijd bij met mijn zoon en we hebben genoten ondanks de dramatische wedstrijd, mag dat?

30 juli 2021 om 07:58

Hoe ze daar in Rotterdam juichen, moeten ze zelf weten. Maar mag toch mijn mening geven over hoe ik het zie tegen een ploeg uit Kosovo? Zoveel mensen al op hun teentjes getrapt op deze mooie vrijdag.

30 juli 2021 om 08:13

Het feit dat je kritiek hebt op goede support (ook tegen een kleine club) slaat gewoon nergens op. Maar uiteraard staat het geven van je mening vrij, zoals ook een reactie op je mening geven vrij staat. Graag ontvang ik volgende keer voor de wedstrijd het gewenste niveau van support en passie, bvd

30 juli 2021 om 09:21

Je mag zeker jouw mening geven, maar dan moet je ook accepteren dat anderen daar weer een mening over hebben. Namelijk dat het weer typisch een opmerking uit Amsterdamse hoek is om te verwijzen naar gedrag van supporters en dan te beginnen over een hoe een grote club klein kan zijn. Als het om supporters beleving gaat, wordt Ajax nooit zo groot als Feyenoord, hoe krampachtig je dat ook probeert. De gepassioneerde beleving van de supporters vond ik juist het grote lichtpunt in een verder dramatisch slechte (maar wel zeer vermakelijke) wedstrijd. Dat zul je in Amsterdam niet zien, daar is het merendeel vooral bezig om zo snel mogelijk de weg naar de uitgang en parkeerplaats te vinden om weer op tijd terug in 't Gooi te zijn.

30 juli 2021 om 09:36

Helemaal prima wat andere zeggen, dat had ik wel verwacht. Maar het is gelijk weer een toontje waarvan ik denk: kansloos. Je kunt toch wel gewoon normaal een discussie aangaan? Helaas gaat dat vaak niet meer. En ik heb ook vaak wedstrijden gezien dat supporters van feyenoord vroegtijdig het stadion verlaten btw. Feyenoorders zijn echt niet heilig!

30 juli 2021 om 10:02

Nou nou @koeral, voor iemand die anderen beticht van snel op hun teentjes getrapt te zijn schiet je wel heel snel de verdediging in he? De pot verwijt de ketel.
Jij vindt het vreemd dat in de Kuip gejuicht wordt voor een benarde winst op een minieme club. Dat is waar het Legioen om bekend staat; door dik en dun. Wij vinden het vreemd dat de halve arena leeg was toen het minder met Ajax ging. Of dat er een eens in de 20 jaar halve finale CL voor nodig is om een beetje beleving in die club te krijgen. Ajax is een sfeerloze kille club, en Feyenoord haalt geen prijzen. Beiden niks nieuws onder de zon.

30 juli 2021 om 13:25

@koeral: Wat gisteren ook volstrekt logisch zou zijn geweest. Maar of het is vanwege het langdurig niet in het stadion hebben kunnen zijn, of men heeft zich diep van binnen al neergelegd bij het te behalen niiveau en handelt daar naar. Ik denk ook dat je meegaat met de teloorgang van een elftal en je aanpast, maar ik zou gisteren sterk overwogen hebben het stadion te verlaten. Laten we wel zijn, daar zit je allereerst voor je eigen plezier, je moet als club ook iets bieden aan je supporters op voetbalgebied.

30 juli 2021 om 07:55

Al die rare Ajacieden die een wedstrijd van Feyenoord kijken en zich dan druk maken dat mensen juichen bij een goal. Dat is toch tragisch. Ik heb echt oprecht medelijden met je. Ga dan gewoon lekker iets anders doen man. Ik weet het helaas won Feyenoord uiteindelijk toch en moet je dat verwerken, maar om je dan te verbazen om het feit dat er een ontlading is nadat in de laatste minuut een gigantisch beschamende uitschakeling wordt ontlopen? Dan lul je gewoon of uit je nek, of je hebt een alarmerend gebrek aan inlevingsvermogen. Dat je sfeer in het stadion niet snapt als Ajacied begrijp ik overigens volkomen, waarom zou je ingetogen juichen. Heb je dan ook een handboek voor het gepaste emotieniveau per stand of type wedstrijd? Juichen is emotie, net als voetbal. Dat is toch prachtig? Daarom is Feyenoorder zijn ondanks het lijden toch mooi en daarom speelt Guus Til liever hier dan bij AZ en stapte Slot ook meteen over.

30 juli 2021 om 08:01

Dan heb je toch de wedstrijden in de CL gemist? Fantastische sfeer!

30 juli 2021 om 08:05

Ja kijk en dat is het verschil. Jullie hebben daar de CL voor nodig. Wij een stel zaterdag amateurs uit Kosovo. Mooi toch.

30 juli 2021 om 09:26

@Migi. 'Jullie hebben daar CL voor nodig'? Nu laat je je wel kennen hoor. Iedereen over 1 kam os sowieso onzin. Maar bovenal is het vreemd om te veronderstellen dat Ajaxsupporters alleen succes velen. Dat succes is heel van heel recent. Al die belabberde jaren daarvoor vergeten? Daarbij heb ik zelden zo'n orgastische vreugde meegemaakt als bij de 3-2 van Leonardo tegen Fiorentina. Dat was vroeg in de EL met Ajax. Kortom: het is niet zwartwit en trek je zulke kritiek niet zo persoonlijk aan.

30 juli 2021 om 09:39

Ik reageer op iemand die niet begrijpt dat mensen juichen na een winnende goal in blessuretijd. Ik zou je dus tegen hem richten. Ik begrijp die vreugde namelijk prima. Ik moet gewoon lachen om de mentale gymnastiek van mensen die al hoopten hun hoon te kunnen uitspreken over de blamage en nu dit als stok gebruiken om me te slaan. Ha, sukkels, kijk jullie blij zijn met een goal. Is toch ook kneuzig.

30 juli 2021 om 09:46

@afcarjen, hij laat zich niet kennen. De discussie ontstaat omdat verschillende Ajacieden gisteren en meneer Koeral kritiek hebben op de juichende Feyenoorders. Als Koeral dan de vergelijking trekt dan kan je ook een sneer terug verwachten. Feyenoorders worden een beetje moe van de hooghartige Ajacieden met bakken kritiek op alles wat met Feyenoord te maken heeft. Halen ze een speler uit oostenrijk is hij geen topper, huren ze een speler dan heeft hij geen meerwaarde, hebben ze interesse in Veerman zijn ze niet creatief, staan ze achter tegen Drita is het een schande, staan ze voor is het juichen overdreven, is er een handjevol supporters aan het zingen over Berghuis is iedere Feyenoorder een gek, wijzen ze een bonus af omdat dit zo in het contract staat zijn ze onbetrouwbaar, zeggen ze een half jaar geleden nog dat Feyenoord opnieuw moet bouwen, zijn ze 5 weken bezig wordt er al gezaagd aan Slot zijn stoelpoten en wordt Advocaat, verantwoordelijk voor het slechtste en saaiste spel ineens geroemd en worden spelers ook alweer afgeschreven. Halen we nieuwe scouts, heeft dat wel erg lang geduurd...En we weten inmiddels dat we een niveautje lager zijn dan Ajax. Prima, maar dan hoeven we niet van veel Ajacieden te horen dat het pijn doet aan de ogen. Kijk dan gewoon niet als je alleen het grote Ajax goed genoeg vindt . Het maakt niet uit wat er gebeurt of wat ze bij Feyenoord doen, alles wordt negatief uitgelegd. Is lekket commentaar leveren zo, maar ik ben er klaar mee.

30 juli 2021 om 09:51

Precies dit dus.

30 juli 2021 om 10:12

Volgens mij zijn Ajacieden niet de enigen met kritiek op Feyenoord, het transferbeleid of de prestaties, of wel? Of mogen Ajacieden geen kritiek hebben omdat het over Feyenoord gaat? Ik zie weinig positieve reacties in het topic over de interesse in Veerman, ook bij Feyenoorders. Die Traumer kan ook op weinig bewondering rekenen, want 'die was niet mee naar het Ek' en het beleid van de club is een schande want Feyenoord-City komt eraan. Moeten wij als Ajax-supporters dan zeggen dat het wel meevalt en jullie naar je mogelijkheden presteren, om een beetje troost in bange dagen te verlenen, of mogen we (en dus ook koeral), zeggen wat we er van vinden? Of misschien is het wel lekker dat wij als Ajacieden vooral alleen de wedstrijd kijken en er niets van vinden. Gewoon stilzijn en zwijgen. Is dat een beetje naar wens? Beetje sneu. Dat Migi dan zelf meteen met een (op niets gebaseerde) sneer komt, tekent eerder zijn houding dan die van koeral.

30 juli 2021 om 10:58

Je mist het punt compleet. Iedereen ziet dat Feyenoord slecht is. Jammeren dat Feyenoorders juichen om een goal is gewoon kneuzig. Dat is het punt. Alleen een volslagen autist snapt niet dat publiek juicht na dit einde. Aangezien ik niet denk dat al deze mensen autisme hebben, ga ik er dus maar vanuit dat het is om te kleineren. En die krijg je dan terug.

30 juli 2021 om 11:16

Mijn comment over kritiek was voor Fr10, die het gek vindt dat mensen kritiek op Feyenoord hebben als ze zelf niet voor Feyenoord zijn.

Daarnaast vind ik het een beetje treurig als je het nodig vindt een sneer uit te delen als iemand iets over je club zegt, wat jij niet zint. Ik snap heel goed dat men juicht na de winnende, maar dat het zo ver moet komen tegen deze nobody is tekenend voor de trend waarin Feyenoord zich bevindt.

30 juli 2021 om 11:19

Ah OK, naja prima. Mijn sneer is gewoon een geintje. Ik denk dat ik Feyenoord hier vaker belachelijk maak dan alle Ajacieden bij elkaar. We zijn namelijk ook echt ontzettend slecht, maar niet omdat we juichen na een goal. Dat is toch juist mooi.

30 juli 2021 om 08:15

Dieptriest dat we totaal geen zelfreflectie hebben,en FC Drita afdoen als een soort onvolwassen dwergen uit de 8e divisie,en Feyenoord neerzetten als de ploeg die tegen hen gewoon superieur had moeten zijn. Omdat ons te hoge verwachtingspatroon dat nu eenmaal eist. FC Drita is dus gewoon een van de vele gelijkwaardige ploegen naast Feyenoord. Dat bewezen ze notabene duidelijk. kleine ploegjes heb je op Feyenoord niveau niet meer. Valt moeilijk te begrijpen kennelijk.

30 juli 2021 om 08:21

@koeral: zo gaat dat altijd in de Kuip. Dat heet passie, na een achterstand winnen is altijd goed voor wat vreugde bij de -o zo lang afwezige- fanschare. Als je dat tenenkrommend vind en je bent voor Ajax, kijk dan ook lekker niet. Ik zal je namelijk alvast verklappen: dit zal zo blijven

Dat het verder triest was om naar te kijken kan ik alleen maar met je eens zijn haha. Anderzijds voor jou weer lekkere brandstof om een negatief berichtje te plaatsen toch? Het leven is zo slecht nog niet!

30 juli 2021 om 08:43

Er wordt hier vermeld sterkhouders Toornstra, Sinisterra en Kokcu maar daar heb ik de afgelopen twee seizoenen weinig van gemerkt. Dit zijn spelers die bijna altijd delen in de malaise

30 juli 2021 om 08:50

Supporters die juichen voor hun club nadat ze maanden niet in grote getalen in hun geliefde stadion mochten zijn. Interessant, zeer interessant inderdaad.

30 juli 2021 om 09:03

Ach als je zo'n wedstrijd ziet als fan en je maakt alsnog de winnende dan mag je niet blij zijn? wat een onzin

30 juli 2021 om 09:18

Precies, pure onzin. Wie de tegenstander is, maakt op dat moment echt niet meer uit. Natuurlijk hadden we liever gezien dat het 6-0 was geworden, maar zo goed zijn we nu eenmaal niet.

30 juli 2021 om 09:29

Je mag blij zijn, dat zeg ik toch ook niet? Je kunt toch wel lezen? Maar net doen of je de winnende maakte in de CL gaat mij gewoon te ver. Persoonlijk he jongens. Ze mogen juichen wat ze willen van mij in Rotterdam, geen probleem. Maar ik mag ik ook iets van vinden toch? En veel mensen geven een duimpje dus ben ik zeker niet alleen.

30 juli 2021 om 09:52

Vooral op de duimpjes af gaan, uitstekende graadmeter. De mensen mogen van jou blij zijn, maar niet te veel? Wachten tot we CL spelen, dan mogen we weer los gaan? Dit is gewoon de beleving bij Feyenoord, met enorm veel emotie op de tribune. Tegen Heracles, tegen Heerenveen, tegen Ajax, tegen Barcelona en tegen Drita, een goal in de laatste minuut levert ontlading op. Alsof je op zo'n moment alles in perspectief moet zien, wat een onzin.

30 juli 2021 om 10:55

@stefan welke andere graadmeter kan ik gebruiken dan? Juist geen. En nee nogmaals, mensen willen het ook gewoon niet snappen zeg: tuurlijk mag je juichen en weet ik veel wat je allemaal kan doen. Maar tegen drita uit kosovo kun je ook gewoon klappen dat je gewoon wint of de tegenstander een staande ovatie geven (ja dat is een grap anders gaan mensen daar weer moeilijk over doen). In dit geval had ik het niet zo uitbundig gedaan. Beetje hetzelfde als Ajax straks in de eerste rondes van de beker met 1-0 win van Helmond sport in de laatste minuten. Dan ga je toch niet zo juichen? Maar dat is mijn mening. Als ze zo willen juichen in de eerste ronde conference league tegen drita moeten ze dat lekker doen. Ik blijf het wel raar vinden.

30 juli 2021 om 11:25

Welke graadmeter? De reacties bijvoorbeeld, waarin je ziet dat eigenlijk niemand het met je eens is. Sommige mensen zullen het leuk vinden dat je reacties uitlokt, maar dat is verder niet belangrijk. Ik snap prima wat je zegt, maar het slaat nergens op. Jij wilt een soort relativering op hetzelfde moment dat je tegen een armoedige tegenstander na een armoedige wedstrijd de winnende goal maakt in de laatste minuut. Dat klinkt leuk, maar zo werkt het niet in een stadion. Als Ajacied ga je waarschijnlijk niet vaak in die situatie terecht komen, maar reken maar dat je juicht na de 1-0 in die hypothetische Helmond wedstrijd.

30 juli 2021 om 13:29

Door al dat gejuich gaan ze op het veld denken dat het goed was. Zie Kã¶kã§ã¼, die er werkelijk helemaal niks van kan, wat doet zo'n vent in een eerste elftal op profniveau? Ga je daarvoor ook maar domweg juichen dan?

30 juli 2021 om 09:22

Daarom zit je daar toch als supporter?
Om je club aan te moedigen toe te zingen als het moeilijk gaat, en de longen uit je lijf te bléren als je dan toch uiteindelijk de winnende maakt in een wedstrijd die toch wel belangrijk is voor de club..

30 juli 2021 om 09:43

Als Ajacied vond ik het enige mooie van de wedstrijd juist de ontlading van de supporters. Ik weet nog wel dat wij in de voorronde EL verloren van nietszeggende tegenstanders, als we die hadden omgebogen in de 90e minuut had ik het ook uitgeschreeuwd.

30 juli 2021 om 09:45

Ben zelf voor PSV maar als dat mijn club zou gebeuren zou ik ook net zo hard juichen. Winnende goal in de 90e minuut is een winnende goal in de 90e minuut.

30 juli 2021 om 10:53

Nu ben ik toch benieuwd hoe vaak jij een voetbalstadion van binnen hebt gezien koeral. En dan tellen concerten en Open Dagen niet mee he, even dat je het weet. Want gebaseerd op deze reactie ga ik er vanuit dat jij niet weet wat de tendens in een echt voetbalstadion is

30 juli 2021 om 11:03

@thom, kom je weer aanzetten met deze dooddoener. Heb 5 jaar een seizoenkaart gehad kerel. Maar zo tekeer gaan in de eerste ronde van de conference league tegen drita vind ik gewoon raar. Maar stel dat ajax wint tegen Helmond sport in de beker in de eerste ronde door een doelpunt in de laatste minuten ga ik ook helemaal uit mijn plaat! Loop anders iedereen lekker achteraan. Ik blijf wel bescheiden als ik een bijna wanprestatie zou leveren.

30 juli 2021 om 11:06

Leven en laten leven. Passie, clubliefde en genieten dat is Feyenoord. Zo kan je alles weg bagatelliseren: Ik snap niet dat mensen elke zondag overdreven naar de kerk gaan voor een fictief verhaaltje verzonnen door de mens.

Feyenoord is juist een grote club door de fans die genieten van de club. Of het nou tegen Sevilla, Drita, Ajax of fc dakloos Feyenoorders genieten gewoon en maken er een topfeest van. De sfeer is helaas veel beter dan in Amsterdam waar er soms net een applausje vanaf kan en ze het gejuich moeten verhogen met versterkers vanuit de fanatieke zijde. Tenenkrommend, afgunst of jaloers, het zal dicht bij elkaar liggen.

30 juli 2021 om 11:06

Owee als ajax supporters durven te juichen in de eredivisie tegen clubs buiten de top 7.
Zielig reacties allemaal zeg...

30 juli 2021 om 11:16

@jochie, hoezo zielig? Omdat ik een andere mening heb dan jullie? Loop anders lekker achter iedereen aan! Na bijna een wanprestatie zo durven juichen vind ik raar.

30 juli 2021 om 17:47

Als het al jaren niet lukt europees tegen veel zwakkere tegenstanders en je staat 3 kwart vd wedstrijd achter, dan snap ik de emotie maar al te goed als je in de laatste minuut de winnende maakt.Laat ze lekker blij zijn.Loop lekker de rest achterna slaat natuurlijk helemaal nergens op, denk dat veel mensen het gewoon niet met je eens zijn.

30 juli 2021 om 11:11

Ah een zure ajaxsupporter die even het publiek van Feyenoord komt afkraken, what’s new?

Ik zat zelf in het stadion en de sfeer was erg goed. Iedereen keek er naar uit om weer eens ouderwets met z’n allen een europa wedstrijdje te hebben. Allemaal zo lang geleden een deels goed gevuld stadion.

Dan maakt het echt totaal uit dat Drita de tegenstander is en dat het een slechte pot is zijn we inmiddels ook wel gewend. Feyenoord wint, is een ronde verder, het is de eerste wedstrijd van het seizoen in eigen huis die ergens om draait, je bent weer met al je maten sinds lange tijd in een goedgevuld stadion en de sfeer is goed…

Allemaal redenen om even lekker uit je dak te gaan bij een goal van Guus Til, die toch eerst geen denderende indruk maakte.
Als je dat niet kan begrijpen koeral drink je echt te veel liters azijn op een dag.

Kansloze reactie verder van je.

30 juli 2021 om 11:18

Ja allemaal leuk wat je zegt hoor, maar ik mag toch gewoon mijn mening geven? Komt tie aan hoor met zijn zure ajaxsupporter. Leuk voor feyenoord dat ze winnen! Maar het was bijna een wanprestatie en om dan zo te juichen zou ik persoonlijk nooit doen. En dat is mijn mening kerel. Kom op zeg!

30 juli 2021 om 11:13

Wat een kansloze reactie koeral.

Zijn echt genoeg redenen om te bedenken dat supporters uit hun dak gaan.

Het draait echt niet alleen maar om dat Drita de tegenstander is.

Natuurlijks niets nieuws, zure ajaxfans die elke wedstrijd wat te klagen hebben over het Feyenoordpubliek..

30 juli 2021 om 16:37

Tja, het is al comedy dat je denkt met dit materiaal hoge pressie te kunnen spelen. Een tegengoal wordt ons al snel fataal met het gebrek aan creativiteit en scorend vermogen. Ik denk dat deze speelwijze ons aardig wat punten kan gaan kosten

De wedstrijd van gisteren was een doorn in het oog voor alle voetballiefhebbers. In principe kon Feyenoord het ook niet goed doen, hadden ze met 3-0 gewonnen was iedereen het erover eens dat ze dat verplicht zijn aan de stand op de Europese ranglijst waar dit Drita op plek 300 ergens terug te vinden is. Echter, waar Feyenoord veel fout kan doen, is voetballend vermogen. Een Kokcu is ooit eens ergens opgehemeld, ik heb het nog nooit gezien. Alireza is gewoon nog niet fit en kan je niet veel van verwachten, maar één geslaagde actie gisteren is zelfs voor hem in deze toestand te weinig. De verdediging was absoluut een schande met als absoluut dieptepunt Leroy Fer. Lichtpunt: Guus Til en Justin Bijlow. Daar hoeven we ons weinig zorgen om te maken. Maar de rest, wat een dramatische pot. Desondanks, de overwinning is er en Feyenoord mag op herkansing tegen FC Luzern. Moeten ze toch echt uit een ander vaatje tappen willen ze dat gaan winnen. Voordeel is wel dat Alireza verder is in zijn ontwikkeling en dat die verdediger erbij is. Hopelijk verliest Fer zijn plek.

Het was een spannende wedstrijd, en je wint tegen de kansenverhouding in.
Zo klinkt 't nog redelijk, maar helaas was het een ramp! Tegen de nr 2 van Kosovo, dit zijn gewoon veredelde amateurs, maar als je de wedstrijd zag, viel dat niet op.
Fer was dramatisch, maar dat wist ik al. Ik heb maar weer eens op Kokcu gelet om er voor de zoveelste keer achter proberen te komen waarom hij een talent werd/wordt genoemd. Maar dat was zo mogelijk nog slechter; alleen maar foute keuzes, en alles inleveren bij de tegenstander, echt bizar slecht gewoon!

30 juli 2021 om 07:34

Geef Kokcu na anderhalf jaar betonvoetbal ook even de kans om te wennen aan de nieuwe rol en nieuwe tactiek. Ben her met je eens dat hij niet genoeg brengt en hij te veel balverlies leidt, maar hij zet vorige week en gisteren met zijn steekballen wel al enkele malen mooie aanvallen op. Hij is nog altijd maar 20 en het is niet zo dat Dick aan zijn ontwikkeling heeft bijgedragen. Hij is net 3 weken bezig onder Slot. Het valt me ook op dat iedereen ineens wel heel vroeg is met conclusies. Wacht het even af, zowel de spelers als Slot zijn zoekende

30 juli 2021 om 07:40

@ Fr010FRDAM, ik vond het gister wel meevallen maar ik ben geloof ik echt de enige. Hij had absoluut veel te veel balverlies, maar je ziet dat hij al heel anders aanwezig is dan onder Dick. Bovendien verzaakt hij met het massaal drukzetten niet. Best vaak gezien dat Til fouten afdwong en Orkun de bal had. Paar keer snel spelen met 1 keer raken en enkele mooie openinfen/passen. Volkomen begrijpelijk dat men kijkt naar het hoge balverlies, maar hij is er erg mee bezig heb ik het idee.

30 juli 2021 om 07:49

Ja eens, maar hij is de nieuwe pispaal. Die combinaties zag ik ook en verdedigend werkte hij ook nog hard. Men is nu te streng voor hem. Ik heb er vertrouwen in dat hij de komende periode beter en beter wordt.

30 juli 2021 om 08:09

Simpele ballen in de voeten van de tegenstander spelen heeft weinig met systemen te maken. Hij leed meerdere keren onbegrijpelijk en levensgevaarlijk balverlies. Als je niet tegen Bal op 't dak 6 had gespeeld, had je er minimaal 4 om de oren gekregen. Kokcu had idd 1 of 2 leuke steekpassjes, maar dat weegt totaal niet op tegen het gevaar waarin hij zijn ploeg bracht.

Wedstrijd schreeuwde om Diemers!

30 juli 2021 om 11:19

Ikzelf schreeuwde vooral om mn ogen maar het kon ook door het onbedaarlijke lachen komen

Nou ja om maar positief te blijven, vanaf nu kan het alleen maar beter worden. Toch?!

Ach ja, het was zwaar beneden peil. Maar je wint gelukkig wel. Hoop voor het Nederlands Voetbal dat Slot het snel weet om te turnen, ik geloof niet dat je op eenzelfde wijze het kunstje nog een keer kan flikken.

30 juli 2021 om 07:23

Thanks 4ever jij laat zien ook normaal inhoudelijk te kunnen reageren.
Tegen luzern gaat dit niet lukken natuurlijk.
Gelukkig hebben we dan wel een andere rcv

30 juli 2021 om 09:25

Een andere RCV scheelt je gemiddeld al 2 goals per wedstrijd, tegen Luzern moet Feyenoord ook "gewoon" door gaan, natuurlijk moet het beter maar minder dan dit kan dan ook bijna niet.

Overigens is Kokcu ook echt dramatische, kunnen ze die niet beter even wisselen voor die jonge jongen die het in de voorbereiding zo goed deed? Hartjes dacht ik.

Laat Diemers ipv vn Kokcu. Wat een matig speler. En die Oostenrijker ipv van Fer. Misschien Bazoer halen. En Feyenoord heeft zitten slapen. Ze hadden Timber kunnen halen die nu bij Utrecht speelt

Ik ging er al een beetje vanuit dat Feyenoord zou winnen, want Drita is Albanees voor "licht". Feyenoord speelde dus eigenlijk tegen FC licht, en ze winnen altijd van PSV.

2e officiële wedstrijd dit seizoen en je aanvoerder word al uitgefloten. Wat een loyale jongens zeg daar

Ook ik schaam me voor ajacieden die zo zielig reageren op het juichen van de feyenoord supporters. Zoals meerderen al aangaven is het meer dan logisch dat mensen dik juichen naar de winnende in de laatste minuut. Tegen wie dat ook is. Men moet ook niet vergeten dat er veel spanning in het lichaam zit tijdens zo'n wedstrijd. Helemaal in de omstandigheden van gister.. en die opgebouwde spanning komt er dan allemaal uit. Ze noemen het niet niks voor niks 'ontlading'.

On: Feyenoord speelde een zeer zwakke wedstrijd en kwam zelfs meerdere keren goed weg. Er was nog weinig lijn in het spel te ontdekken en er is veel werk aan de winkel. Zowel aanvallend als verdedigend. Als we het positief bekijken.. ze moeten nu wel heel vroeg officiële wedstrijden spelen, dus je kan het nog zien als voorbereiding. En gelukkig winnen ze hem wel en daar draait het allemaal om!

''zelfs sterkhouders als Orkun Kökcü...'' Orkun heeft als voetballer van Feyenoord nog heel weinig laten zien. Heeft wel eens een goede wedstrijd gespeeld maar nooit een periode. Het was gisteren net als vorige week de grote inlevershow met zijn passing. Ik begin toch langzaam maar zeker het gevoel te krijgen dat het er bij hem gewoon niet in zit. Dit is wel een seizoen waarin hij het moet gaan laten zien. Zoveel sterkhouders zijn er bij Feyenoord niet.

Vond al dat gejuich maar gevaarlijk
De besmettingen lopen enorm op op deze manier.
Politiek moet ingrijpen

30 juli 2021 om 09:09

Mag ik je glazen bol ook even lenen? Hoe weet jij nou of dit zorgt voor een enorme verhoging van het aantal besmettingen? Ik ben blij dat we eindelijk weer mogen, we moeten leren leven met het virus de aankomende jaren verwacht ik. Ik wil echt niet nóg een jaar de wedstrijden thuis op de bank bekijken, dan is voor mij het plezier er wel een keer van af.

30 juli 2021 om 09:26

Wat ik niet zo goed snap is dat er een maximaal aantal bezoekers in een stadion mogen, om deze vervolgens over een paar vakken te verspreiden?
Vervolgens zie je de hele 2de ring leeg zijn? die logica ontsnapt mij even.

Over het juichen van de supporters kan ik kort zijn: dat is logisch als je scoort in de laatste minuut. Het voetbal daarentegen was echt heel slecht en het juichen niet waard. Winnen van een Bal op het Dak-ploegje uit Kosovo is op zich geen reden om zo te juichen, maar ik snap de opluchting. Ook dat je weer met veel publiek bent, was enorm sfeerverhogend.
Feyenoord heeft wel een probleem als dit het niveau blijft. Dan komen ze echt niet bij de top 5 in Nederland. Die Kokcu en Fer waren echt schrikbarend slecht. Alleen Til, Malacia en Sinisterra scoorden een voldoende.

Ik denk dat koeral bedoeld dat je juist de wanvertoning juist moet laten blijken aan het team waar jij supporter van bent en niet doet of je de CL hebt gewonnen want ze gaan nu haast nog denken dat jullie n geweldige avond hebben gehad en de supporters waar voor hun dure kaartje hebben gegeven.

30 juli 2021 om 09:11

Je mag verwachten dat ze bij Feyenoord wel een beetje zelfreflectie hebben toch?
Jij hebt het over een wanvertoning, hoe laat je blijken dat je het een wanvertoning vond dan?
Door te fluiten of door stil te zijn op het moment dat je club de 3-2 in de 90e minuut maakt?
Je probeert wel uit te leggen wat koeral bedoeld, maar zijn reactie wordt hierdoor niet logischer.

30 juli 2021 om 09:34

Nou precies wat ik schrijf, ik denk dat je dan niet moet doen of je de CL wint maar juist een tegengeluid om aan te geven dat je het totaal niet eens bent met de manier waarop je wint,dan hou je het team pas n spiegel voor , nu denken ze we hebben gezien het enthousiasme van de supporters goed gedaan

30 juli 2021 om 09:17

Zo duur waren de kaartjes niet. Dat terzijde, de hele discussie is onzin. Als je club na een armoedige pot toch nog een overwinning behaalt, dan ben je gewoon blij en opgelucht. Bij Feyenoord zit die emotie wellicht iets hoger dan bij andere clubs, maar ik heb wel weer genoten van een stadion dat los ging.

30 juli 2021 om 09:34

Precies, de blijdschap is gewoon terecht.
Je ziet dat de supporters de club gemist hebben, zij deden precies wat je van supporters mag verwachten.
Zingen en je club aanmoedigen als deze het moeilijk hebben, ookal speel je tegen een matig team, en de euforie na die late winnende treffer zou in elk stadion ontstaan.

Gewoon een belangrijke wedstrijd voor de club waardoor je in Europa actief blijft.

Het was echt bizar slecht, gewoon bijna het niveau dat je een onderzoek naar een eventueel gokschandaal moet openen of gaat vermoeden dat Slot dacht, laten we die Conference League overslaan en ons op de competitie richten. De 2 goals die je weggeeft zijn lachwekkend, maar we proberen er gewoon nog 3-4 weg te geven wat door het armzalige niveau van de tegenstander dan nog "mislukt". Uiteindelijk dan prachtig dat we toch winnen, hoe lelijk ook. En Guus Til die als een glimmend klein manneke staat te vertellen hoe mooi het is om te scoren in De Kuip. Dat is gewoon Feyenoord. Een lijdensweg, maar soms toch heel mooi.

Je maakt je toch wel zorgen over komend seizoen. PSV en Ajax zijn een paar maten te groot. AZ is de laatste jaren ook beter. Dan moet je als Feyenoord zijnde hopen dat een Groningen, Utrecht en Vitesse niet te dicht bij je zijn gekomen qua niveau, want anders kan het weleens een heel vervelend seizoen worden.

30 juli 2021 om 09:55

Dat horen we ook ieder jaar. Vitesse is dan vorig jaar toevallig hoger geeindigd, maar die 'serieuze bedreiging' van Utrecht, Vitesse en Groningen is nog nooit iets van terecht gekomen. AZ is even afwachten hoe die ervoor staan komend jaar. Neemt natuurlijk niet weg dat er bij Feyenoord nog genoeg moet gebeuren, want het niveau gisteren en de rest van de voorbereiding geeft voldoende stof tot nadenken. En dan druk ik het voorzichtig uit.

helaas zakt Feyenoord wel steeds meer weg. En steeds hopen we op een verbetering maar de club komt echt in het vizier van Utrecht, Vitesse etc. Straks wordt het zo erg dat spelers weg gaan naar bijvoorbeeld AZ omdat dit een sportieve 'verbetering' is. Je kunt niet decennialang zulk wanbeleid (lees: een smeltkroes van tegengestelde belangen die onder de oppervlakte wordt uitgevochten over de rug van onze club) voeren en denken dat het wel eens goed komt. Gebeurt niet. Er is een forse kapitaalinjectie nodig (ook om goede jonge spelers binnen boord te houden) om de weg naar Champions League voetbal in te slaan maar ook daar wordt eindeloos over geruzied en privé belangen voeren de boventoon. Helaas, helaas.

En terecht natuurlijk. Ondanks de overwinning moet Feyenoord zich kapot schamen. Alle kritiek aan het adres van Dick mag nu de prullenbak in. Het niveau van Feyenoord is echt bedroevend laag. Dat je het zo moeilijk hebt tegen een club uit Kosovo moet reden zijn om alarmfase 1 uit te roepen binnen de club. Feyenoord is een club van net niet spelers geworden. Leuk dat Til er 3 maakt, maar ook hij is een net niet speler die Feyenoord niet verder gaat brengen. Het niveau is al jaren te laag. Heb ook niet het idee dat er een plan ligt om structureel mee te doen om het kampioenschap en Europees te overwinteren.

Die kranten weten het altijd beter.
Natuurlijk waren het twee rot momenten van Leroy Fer, en die worden dan benoemd.
Dat deed hij zeker niet uit nonchalance, gewoon fout op het verkeerde moment.
Vlak voor tijd zag ik hem een fantastische opruiming maken in de Feyenoord zestien,maar dat slaan de journalisten over.
Verder vond ik de tegenstander absoluut niet verkeerd, in die vorm geschikt voor eredivisie subtop.
Ik dacht eigenlijk dat Feyenoord het vanaf de 75e minuut op basis van conditie zou beslissen.
Echter Drita had nog voldoende lucht in de longen om Feyenoord vast te zetten, dat verdient ook een compliment.
Het legioen is blij met de uitslag , en daar draait het om!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder41
J. ToornstraMiddenvelder42
J. BijlowKeeper40
B. LinssenAanvaller44
L. SinisterraAanvaller42
A. JahanbakhshAanvaller30
A. BaldéAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

5 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 4 1 1 0
2020/2021 SC Freiburg 7 0 1 0
2020/2021 Freiburg II 4 4 0 0
2020/2021 Spartak Moskou 3 0 0 0
2019/2020 AZ 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Afellay: ‘Hij zit wel bij Oranje, dan zou ik eerder kiezen voor Toornstra’

Ibrahim Afellay is lovend over het optreden van Jens Toornstra tegen PSV. De middenvelder was twee keer trefzeker namens Feyenoord in het Philips Stadion en leverde daarmee een grote bijdrage aan...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren