Johan Derksen: ‘Ajax wil goedkoop scoren, echt goedkoop scoren’

Dinsdag, 4 mei 2021 om 13:03Dominic Mostert • Laatste update: 13:11

In navolging van politici als vicepremier Hugo de Jonge en minister van Justitie Ferd Grapperhaus heeft ook Johan Derksen maandag kritiek geuit op het kampioensfeest van Ajax. De analist van Veronica Inside vindt dat Ajax meer had moeten doen om samenscholing van supporters te voorkomen. De gemeente Amsterdam had tijdens de wedstrijd fans opgeroepen niet naar het stadion te komen, maar na de kampioenswedstrijd lieten de spelers en trainers zich vanaf een parkeerdek van de Johan Cruijff Arena toejuichen door circa twaalfduizend supporters.

De fans hielden zich niet aan de coronaregels en stonden dicht op elkaar gepakt te juichen, zingen en vuurwerk af te steken.Trainer Erik ten Hag zei na afloop dat de situatie 'beter controleerbaar' zou zijn geweest als fans op de tribunes waren toegestaan. Grapperhaus noemde die verklaring 'heel merkwaardig' en De Jonge gaf aan dat het 'geen rechtvaardiging is om dan maar de regels los te laten en er buiten een feest van te maken'. Ook Derksen heeft zich 'gestoord' aan de massale overtredingen van de coronaregels.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

"Mijn chauffeur Sandra is vorig jaar geopereerd aan slokdarmkanker. Nu zegt een man van het Academisch Ziekenhuis in Groningen, waar zij geopereerd is, op de radio dat er zoveel covidpatiënten uit het westen zijn die in het noorden worden behandeld, dat slokdarmkankeroperaties worden uitgesteld. Hartoperaties worden uitgesteld, omdat ze alleen maar met covidpatiënten bezig zijn", somde Derksen maandagavond op. "Die twaalfduizend die daar burgerlijk ongehoorzaam zijn, hebben totaal geen begrip voor de situatie en het welzijn van het hele land. Het is eigenlijk misdadig wat ze doen."

"Over die supporters, die zich laten leiden door onderbuikgevoelens, wil ik niet zo moeilijk doen. Maar dat Ajax, Van der Sar, de trainer en het bestuur dat toestaan en het spel meespelen… Ze zeggen dat ze er niet onderuit konden, maar je kon er heel goed onderuit. Dan hadden ze voor Nederland een goede beurt gemaakt. En nu goedkoop scoren. Echt goedkoop scoren", oordeelde Derksen, die allerminst overtuigd raakte door de kritiek van Ten Hag op het coronabeleid in Nederland. De oefenmeester noemde het beleid 'onnavolgbaar voor de man met de pet' en stipte bijvoorbeeld aan dat het RIVM het nut van mondkapjes lange tijd betwistte, alvorens ze verplicht werden in openbare binnenruimten.

"Deze hansworst moet zichzelf nu niet gaan overschatten omdat hij kampioen met Ajax geworden is. Hij heeft het goed gedaan, maar hij kan beter niet over dit probleem uitweiden, want dan zegt hij eigenlijk alleen maar domme dingen. Er is maar één ding dat telt en dat is de bezetting van de IC in de ziekenhuizen. Dat is bepalend. De trainer van Ajax denkt wel dat hij Onze Lieve Heer is, maar dat is hij niet. Dat hij bijster intelligent is, blijkt ook niet uit deze toespraak", aldus Derksen. "Zou hij, wanneer hij die twaalfduizend mensen ziet, nou geen moment denken van: jongens, dit is onverantwoord? Hij wekte die indruk helemaal niet en dat zegt ook alles over Ten Hag."

"Ik heb hier vrijdagavond nog voorspeld dat het ook in de binnenstad mis zou gaan. Je wist dat dit zou gebeuren. We hebben het allemaal moeilijk in dit land, niet alleen de Ajax-supporters", benadrukte Derksen. René van der Gijp zei 'heel verdrietig' te worden van de beelden vanuit Amsterdam. "Ik vind het echt heel ernstig. Ik heb een vriend (Casper van Eijck, red.) die al drie weken niet heeft geopereerd in het Erasmus MC. En de eerstvolgende drie weken gaat hij ook niet opereren, want er zijn nog steeds 850 covidpatiënten op de IC (825 volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding, red.). Maar weet je wat het is: het is gewoon klaar. Je houdt dit niet meer tegen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

102 reacties (laatste reactie door sirius)

Daar is de volgende die er wat van vind. Hoe lang moeten wij dit nog aan horen??

3 mei 2021 om 21:17

Net zo lang als voorheen toen Ajax en Overmars zogenaamd de good guys wilden lijken toen zij schreeuwden dat de competitie onmiddelijk definitief gestopt moest worden (oh toevallig stond Ajax nr 1). En Az werd daarna gelange tijd afgekraakt vanwege haar handelen. En nu Ajax het tegenovergestelde doet, oftewel de regels overtreden en lekker feesten in de huidige situatie tsja, dan is het allemaal opeens best. Agh, zo hypocriet!

3 mei 2021 om 21:19

Toen zaten wij in een hele andere situatie als nu. De eerste golf was veel erger dan het nu is. Toen wisten ze er niet mee om te gaan. Ik kan het weten want ik werk in de zorg en bij ons is het nu niet druk. Er is meer een probleem aan personeelstekort. Op naar het gewone leven weer

3 mei 2021 om 21:26

Personeelstekort is dan toch ook een gevolg van druk of zie ik dat verkeerd? Ik ben HR Manager, dus ik kan het weten. Situatie kan wellicht enigszins anders zijn in mate van ons begrip over de situatie, maar als Ajax hebben ze nu niet echt een lekker signaal afgegeven natuurlijk....

3 mei 2021 om 21:28

Dan weet je dus ook dat het aantal IC opnames sinds eind september niet meer onder de signaalwaarde is geweest? En dat de zorg al geruime tijd op zijn tandvlees loopt. Weet niet op welke afdeling jij werkt maar persoonstekort is een tamelijk groot probleem! En de bezetting is inderdaad deels lager omdat we er beter mee weten om te gaan. De lockdown en geen grote bijeenkomsten is daar een wezelijk onderdeel van!

3 mei 2021 om 21:32

Eh? Waarom verkondigt het ene na het andere ziekenhuis dan dat ze op het randje van code zwart staan? De ophef is zeker te verklaren en zeker niet onterecht. In tijden als deze dien je gewoon een pas op de plaats te maken.

3 mei 2021 om 21:35

Ajax hield geen feest. Dit is exact hetzelfde als wat bij cambuur gebeurde, iedereen voelde het op zijn klompen aan en can der Sar riep in de ochtend bij ESPN zelfs aan dat hij hoopte dat de mensen vua de socials en ESPN de wedstrijd en eventuele huldiging zouden kijken, maar dat hij niets kon betekenen als mensen richting het stadion kwamen. In het stadion heeft Ajax mogelijkheden, buiten het stadion niet. Dit had dus makkelijk voorkomen kunnen worden met een gereguleerde huldiging in het stadion met verplicht negatieve test overleggen dan wel testen of afzetten van een open terrein met hetzelfde idee. Zou eerder zeggen ben Ajax maar dankbaar, zijn geen incidenten geweest en alles is redelijk rustig verlopen. Had wel eens willen zien wat was gebeurd als ze niet naar buiten waren gekomen en politie had vervolgens iedereen richting huis gederigeerd. Dan zouden de schreeuwlelijkerds weer vooraan staan om met het vingertje te wijzen waarom Ajax niet een paar mensen naar buiten had gestuurd om de meute toe te spreken en naar huis te sturen.....

3 mei 2021 om 21:48

Lekker je kop in het zand steken en niet willen zien dat de directie de fout is ingegaan. Natuurlijk is het menselijk en ga je in de euforie mee, maar dan kan je op zijn minst achteraf concluderen dat het geen goede beslissing was om naar buiten te gaan. Het excuus dat het anders uit de hand was gelopen is een drogreden waar juist Ajax niet verantwoordelijk voor was, wel wat er nu is gebeurt. En daar niet voor willen uitkomen en supporters die het goed praten zorgt voor alle ophef.

3 mei 2021 om 21:53

@ninjakai, hele vreemde redenatie. Er zijn wel degelijk incidenten geweest. Het is op dit moment namelijk verboden om met een dergelijk aantal samen te komen.
En omdat voetbalsupporters zich normaal gezien niet kunnen gedragen moet men Ajax maar dankbaar zijn? Wat een onzin zeg.

4 mei 2021 om 08:39

Geen incidenten? Ik las vanochtend al over een fotograaf en een journalist die waren belaagd. Kijk maar op At5, daar staat het artikel over de fotograaf die trappen in z'n rug heeft gekregen en bierblikken naar z'n hoofd gegooid heeft gekregen. Als dat geen incidenten meer zijn, wat dan nog wel?

4 mei 2021 om 08:47

Ik reageer bijna nooit meer omdat ik steevast over m’n nek ga van alle moralistische praat hier. Ik heb voetbalfans samen zien komen, BLM-protesten met duizenden op elkaar, een Vondelpark dat afgeladen vol was, kerkdiensten waarbij men op elkaars schoot zat en zo kan ik nog wel even doorgaan. En er wordt maar schande van gesproken, die ongehoorzame massa die het durft om niet in huis te blijven wachten tot onze bevoogdende overheid voor ze bepaalt dat ze weer iets mogen. Zowel links als rechts, jong als oud, opgeleid als analfabeet, alle groepen ‘bezondigen’ zich hieraan. Maar is het bezondigen? Ooit gehoord van vrijheid? Mensen zijn sociale dieren, dus die kletspraat als ‘ach het is maar voor even’, ‘wat maakt dat ene jaartje nou uit’, ‘dan zie je elkaar toch eens een tijdje niet’ gaat helemaal nergens over. Ik ben echt geen ontkenner van covid-19, maar waar houdt dit op en hoe wordt er geprioriteerd? Onze chronische obsessie met het voorkomen van de dood, zorgt ervoor dat er niet meer geleefd kan worden. Ik spreek ouderen die aangeven deze excessieve maatregelen niet te willen en al helemaal niet voor de jeugd die ons land nog moet gaan opbouwen. Mijn organisatie spint er garen bij, psychische problematiek neemt maar toe en de aanmeldingen vliegen ons om de oren. Moet ik daar blij mee zijn? Is dat een wenselijke ontwikkeling? Nee, het is een zorgelijke constatering dat de rek er al heel erg lang uit is. Maar geen haan die er naar kraait want we zijn bezig mensenlevens te redden en daar moet alles voor wijken. De psychische schade, daar kijken we later wel een keer naar als het ons dan tenminste uitkomt. En als er dan nog lijn in het overheidsbeleid zou zitten, prima. Echter is het vaccinatiebeleid zwaar ondermaats. Een Hugo de Jonge die met zijn flauwe grappen grijnzend het klootjesvolk toespreekt terwijl er niets deugt aan de landelijke strategie. Een vaccin niet meer gebruiken omdat er een zeldzaam geval van trombose zou kunnen optreden, waardoor er juist meer mensen sterven doordat ze geen vaccin krijgen. Logica ten top. En dan verwachten dat de mensen het maar blijven accepteren? Get real.

4 mei 2021 om 09:05

Jizzzy, wat mij betreft ga je weer vaker reageren, want dit soort reacties snijdt tenminste hout en is imo veel prettiger om te lezen dan de reactie waarin iemand cynisch 'gedisst' wordt en dan ook nog eens tientallen duimpjes krijgt. Het is idd ondertussen niet meer te rechtvaardigen. Mijn organisatie spint er alles behalve garen bij want wij zijn voor 90 procent afhankelijk van de horeca en kansspelen. Waar er normaal grote sommen geld binnen komen, druppelt er nu wat binnen dat ze 'steun' noemen. Dit heeft niet kunnen voorkomen dat ons klantenbestand met 25 procent gekrompen is en er een reorganisatie plaats gevonden heeft. Ook zaken die voorkomen hadden kunnen worden, maar iedereen in leven houden schijnt belangrijker te zijn voor deze overheid, met alle (kostbare) gevolgen van dien want uiteindelijk kost dat veel meer geld.

4 mei 2021 om 09:30

Ik wil me heel graag hier bij aansluiten. Er wel aan toevoegende dat wat zondag gebeurde qua samenkomst van de supporters natuurlijk niet kan, de druk op de zorg is echt wel groot (onderbezetting, te weinig capaciteit, te veel corona patiënten etc.). Maar ik hoop toch echt dat men zich eens gaat realiseren dat de enige schuld die Ajax hier aan had, is dat ze kampioen werden. Voor de rest had men dit allemaal kunnen bevroeden en er meer rekening mee moeten houden dat dit ging gebeuren. Maar alles buiten de Arena is niet Ajax' gebied waar ze invloed op kunnen uitoefenen. En dat ze de schaal lieten zien is iets qua schadebeperking (hoe ernstig en sneu dit eigenlijk ook is, maar we weten ondertussen dat het IQ van dit volk niet de maximale snelheid van een DAF autootje overschrijdt). Ik had niet willen bevroeden wat er zou gebeuren als Ajax dit niet had gedaan. Bovendien was het coronaleed waarschijnlijk toch al geschied, want ze stonden er al een uur op elkaar. Men moet eens nadenken hoe dit voorkomen kan worden als men er zo op tegen is. Net als de drukte op een koningsdag, in de parken bij mooi weer. Iedere nitwit weet natuurlijk dat dit soort dingen gaan gebeuren. Pak het van te voren aan. Dat werkt, ipv achteraf gaan zeuren. Want Grapperhaus en De Jonge kunnen makkelijk praten. Maar Grapperhaus had dit ook kunnen bedenken en dit voor kunnen zijn. Was ook heel 'betrokken' bij BLM demonstraties in Amsterdam. Echter is ie na zijn eigen stommiteiten zijn overwicht kwijt natuurlijk. Vond De Jonge voor het eerst wel eerlijk, hij vond dat dit niet kon, dat het pijn deed. Niet alleen qua corona, maar ook als Feyenoorder. En daarmee sloeg ie de spijker op zijn kop.

4 mei 2021 om 09:55

Uiteraard heb je een goed punt Jizzy. Echter ben ik het dan weer niet helemaal met je punt eens. Om er vlak voor 4-5 mei het woord 'vrijheid' bij te slepen is niet helemaal chique. We zijn een vrij volk, maar hebben restricties vanwege Covid. En ja, dat is vreselijk, maar het is helaas niet anders. We zijn gewoon veel te onzorgvuldig met de restricties omgegaan. Het is typisch Nederlands om alles beter te weten en eigenwijs gedag te vertonen. Kijk naar Australie en Nieuw-Zeeland. Daar is het normale leven weer opgepikt, hadden wij ook kunnen hebben, maarja; onze 'vrijheid' he. Het gebrek aan deze 'vrijheid' hebben we totaal aan ons eigen handelen te danken, niet aan deze regering. En ik begrijp dat de supporters van Ajax (en die van Inter bijvoorbeeld) een feestje willen vieren. Maar zeg dan gewoon dat je schijt hebt aan de regels en enkel aan jezelf denkt, niet dat je boos bent op de regering. Ik ben het wel met je eens dat er enorme psychische problemen dreigen, omdat wij dit simpelweg niet gewend zijn. Echter draagt het gedrag van de supporters mee aan het probleem dat jij aanstipt.

4 mei 2021 om 09:57

Ik wil me hier heel graag bij aansluiten. Er wel aan toevoegen dat Ajax natuurlijk welk invloed had kunnen uitoefenen op het moment dat ze op dat balkon staan. Ten Hag staat als een idioot de menigte op te hitsen, terwijl hij best had mogen zeggend dat het onverantwoord is. Laat de schaal zien, zeg bedankt en zeg dat ze rustig naar huis moeten. Dat heb ik echt helemaal niemand horen zeggen,

4 mei 2021 om 10:38

@ajaxrkc33, was de situatie veel erger dan nu ? Waar haal jij deze wijsheid dan vandaan. Met alle varianten, en hoge cijfers is ondanks alle vaccinaties de situatie nog steeds nijpend. Het is jammer dat veel mensen hun eigen gedrag maar goed blijven praten.

4 mei 2021 om 10:55

@enriqued je voorbeelden Australië en Nieuw-Zeeland slaan echt als een tang op een varken. Dat zijn eilanden die 10x makkelijker af te sluiten zijn voor de buitenwereld. Een land met open grenzen zoals Nederland, is dat gewoon niet te doen, om de grenzen hermetisch af te sluiten.
Daarnaast hoeven supporters helemaal niet te zeggen dat ze schijt hebben aan de regels, omdat al lang bewezen is dat besmettingen in de buitenlucht amper plaats vinden. 1 op de 1000 volgens statistieken, dus ook Johan Derksen is lekker populistisch aan het lullen, en zoals altijd weer makkelijk aan het scoren.

4 mei 2021 om 11:09

Mooi gezegd Sociofan1. 100% met je eens. Jizzzy vertelt het ook mooi.
Indedaad Rickv. Het personeelstekort is het grootste probleem in de zorg.
Overigens vind ik wel dat de grootste schuld nog steeds bij de schijnheilige overheid.

4 mei 2021 om 11:48

Haha, 1 op de 1000 kan onder normale omstandigheden best kloppen Silverfront, maar is nu totaal irrelevant.
12.000 man schreeuwend en zingend hutjemutje op elkaar, daar komt weinig frisse lucht bij kijken.

4 mei 2021 om 12:15

In NL waren de grenzen niet open! Iedereen in AUS hield zich simpelweg gewoon aan de regels

4 mei 2021 om 13:44

@ Enriqued Welke grenzen zijn dan dicht geweest ? Ik woon aan de grens, sinds kort mag ik de grens alleen over met een verklaring, maar er komen deze kant nog heel veel grenswerkers. Dus ik weet niet welke grenzen er volgens jou dicht waren, maar richting Duitsland zijn de grenzen nooit 100% dicht geweest.

4 mei 2021 om 13:54

De politiek is grotendeels verantwoordelijk voor alles wat mis gaat in de huidige pandemie. Als blijkt dat het voorlaatste weekend bij wedstrijden met beperkt publiek bijna vlekkeloos is verlopen, en je weet dat o.a. in de hoofdstad een kampioenswedstrijd wordt gespeeld, die uitstekend, met (deels) publiek kan worden gespeeld, laat je dat toch organiseren? Niet om Ajax een plezier te doen, maar gewoon om een en ander zo goed mogelijk te laten verlopen. Natuurlijk ook weer voor een deel publiek bij andere wedstrijden. Maar nee, lekker eigenwijs dit kabinet - blijkbaar te druk met het schoonvegen van het eigen paadje! - en dit weer verbieden. En dan kun je op je klompen aanvoelen dat het kampioenschap in de hoofdstad echt niet zonder feestgedruis plaats zal vinden.. Ajax heeft het bijzonder goed opgelost door de spelers met schaal een tijdje door het toegestroomde publiek toe te laten juichen. Hadden ze dan niets moeten doen en de supporters op minder goede ideeã«n moeten brengen? En dan achteraf Ajax weer de schuld geven dat ze dat niet anders hadden kunnen oplossen. Nee, iedereen die met 1 vinger wijst naar Ajax, wordt omgekeerd met 10 vingers aangewezen: de ons altijd streng toesprekende stalmeester Grapperhaus - eigen bruiloft even een momentje van onoplettendheid; onze Feijenoord man op bloemetjesschoenen die als minister niets anders doet dan verkeerde beslissingen nemen, betrapt zonder mondkapje - foutje; Derksen met ik ga nooit meer met Genee aan 1 tafel zitten. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Zullen we maar zeggen dat het hemd nader is dan de rok? Al met al, Ajax heeft het prima opgelost. Waren er maar meer met nuchter verstand, in plaats van maar wat te raaskallen.

4 mei 2021 om 15:09

@jansen joenite, heb je daar ook cijfers van dan? Ik snap je punt, maar met het BLM protest hielden mensen ook geen afstand hoor, stonden ze ook kort op elkaar. En achteraf is daar geen besmettingspiek door geweest, zie niet in waarom dat nu wel zou gebeuren.

4 mei 2021 om 18:54

Want ze zijn alweer vergeten dat deze Covid ellende in Europa extra snel was ontstaan tijdens carnaval, in de apres ski en in Bergamo kijken ze ook met weinig liefde terug naar het CL duel in een voetbalstadion…

4 mei 2021 om 19:29

Heb je cijfers van het BLM protest dan, of alleen landelijke?

3 mei 2021 om 21:24

Valt nog wel mee toch? Aantal artikelen over het wangedrag van de supporters en de rol van Ajax is nog best laag. Zeker in vergelijking met sommige andere type artikelen. Normaliter zie je tal van artikelen na een kampioenschap en ieder interview zal de vraag over het gedrag van de supporters en de rol van Ajax terugkomen. Het is een wezenlijk onderdeel van dit seizoen, net zo goed als de aankoop van Haller, of de rollen die Blind en Tadic binnen de selectie hebben.

Ajax moet gewoon hun excuses aanbieden en dan is het klaar, een zogenaamd Grapperhausje. Daar is dan de staart mee af. Hypocriet gedoe. Makkelijk scoren.., daar weten ze bij VI alles van. En in politiek Den Haag ook.

3 mei 2021 om 21:20

Altijd zo makkelijk. "In Den Haag doen ze het niet goed, dus dan kan ik de regels wel aan mij laars lappen." Lekker volwassen met zijn allen. Als we op onze verantwoordelijkheid gewezen worden dan schuilen we ons snel achter de fouten van Grapperhuis, De Jonge of Halsema. Zo hoef je zelf natuurlijk geen verantwoording meer af te leggen voor je gedrag...

4 mei 2021 om 11:12

Het punt is dat Rutte, Grapperhuis, De Jonge of Halsema een enorm slecht voorbeeld geven. Zij nemen nooit verantwoording voor hun gedrag.

4 mei 2021 om 13:46

Het klopt dat deze heren ook niet altijd feilloos zijn, daar krijgen ze ook kritiek op. Deze kritiek is terecht. Net zoals deze kritiek op Ajax. Ajax heeft zeker niet zijn best gedaan om dit te voorkomen.

4 mei 2021 om 14:35

Dus omdat iemand in een voorbeeldfunctie een fout maakt mogen 12.000 mensen ook maar de regels aan hun laars lappen?
Komend weekend ook allemaal maar iemand neersteken want dat deed promes(voetballer heeft ook voorbeeldfunctie) ook dus dan mogen wij het ook doen?

4 mei 2021 om 14:53

Kom op zeg... Dat zeg ik toch helemaal niet. Je hoeft niet gelijk met de slippery slope fallacy te komen. Het is gewoon heel makkelijk voor hun om te zeggen van: 'kom op jongens. Nog 'even volhouden. Jullie maken de fouten. Wij niet' en dan verwachten dat het goed komt

4 mei 2021 om 15:07

@rubje - Dit is een manier van redeneren die mensen gebruiken als ze inhoudelijk geen antwoord hebben op wat de persoon waarop ze antwoorden werkelijk wil duidelijk maken, maar toch even een aantal woorden iets te letterlijk willen nemen zodat ze nog iets van een tegenantwoord kunnen geven. Je snapt toch heel goed dat hij enkel de hypocrisie aan wil tonen? Man, wat ben ik dat gebrei rond de waarheid zat, zeg! Het gaat erom dat machthebbers en de personen die dit beleid uit hebben gestippeld zich ook structureel niet aan die regels houden. Dat zijn de mensen die het voorbeeld moeten geven en tja, dan gaan mensen logischerwijs twijfelen aan hun geloofwaardigheid. Nu had je daar de coronacrisis niet voor nodig, maar goed...

4 mei 2021 om 18:57

Het punt is dat velen heel veel slecht voorbeeldgedrag zien, maar zich samen met heel veel anderen toch aan de regels houden. Ik neem aan dat de horeca ook weer niet blij zal zijn met deze beelden, aangezien dit waarschijnlijk weer een reden kan zijn om de versoepelingen wederom uit te stellen

3 mei 2021 om 21:21

Lijkt me dat Ajax hier geen actieve herinnering meer aan heeft. We moeten de situatie sensibiliseren en dan is het goed.

3 mei 2021 om 23:53

Jk-Ajax
Ik verwacht dat de notulen binnenkort wel openbaar worden en dan zien we vast dat de motie van afkeuring snel vervaagd en het vertrouwen in Sar weer toeneemt. Professor Barabas kan ik trouwens helemaal niet meer serieus nemen.

4 mei 2021 om 12:59

Hier scheiden de wegen dan waarschijnlijk

3 mei 2021 om 21:27

Altijd wijzen naar een ander. De basisschool-logica die sommige mensen hanteren is echt om je kapot te schamen. Ik wacht met smart op de volgende lockdown!

3 mei 2021 om 21:31

Eens! Maar laten we wel een volledig Grapperhausje doen. We hebben immers de foto's nog! Iedereen blij! Toch mooi weer wat extra euro's voor de staatskas. Bedankt voor het meedenken.

4 mei 2021 om 08:29

Naar andere wijzen heeft niet zoveel zin. Je houdt je aan de afspraken om een zo klein mogelijke kans te hebben om besmet te worden, niet om Grapperhaus of De Jonge een plezier te doen.

4 mei 2021 om 11:10

Naar andere wijzen heeft niet zoveel zin? Dat is juist het probleem van de overheid. Zij wijzen alleen maar naar andere en nemen nooit verantwoordelijkheid

4 mei 2021 om 11:35

Wat zou de overheid dan concreet aan kunnen passen aan het beleid om echt de cijfers omlaag te krijgen? Ik vind juist dat de overheid in dit geval wel maatregelen durft te nemen. De manier hoe ze het communiceren is soms wat warrig maar ze pakken het probleem wel aan. Of ze het op de beste manier doen weet ik niet, ben ook maar een amateurviroloog.

4 mei 2021 om 13:10

Ik ben ook een amateurviroloog , maar ik kan al wat verbeteringen en fouten benoemen. Eind augustus/begin september hardere maatregelen nemen ivm de incubatietijd. In de zomervakantie goede maatregelen treffen zoals een goed airconering in scholen, ipv eind augustus zeggen dat jongeren ook het virus kunnen krijgen (joh). Geen maatregelen nemen die geen effect gaan hebben op de besmettingen (zie avondklok). Constant de jeugd de schuld geven en dan verbaasd reageren als ze er tegen in gaan. Bedrijven opengooien die weinig besmettingen genereren, zoals sportscholen.

4 mei 2021 om 15:12

@arnout108 - Pakken ze het aan dan? Vooralsnog is er een groot contrast tussen de uitkomst van onderzoeken tegenover het coronabeleid. Je raadt 't al, veel maatregelen worden onderuit gehaald door de cijfers en door gedane onderzoeken. De overheid is er niet om iets(!) te doen, maar om iets te doen wat ook daadwerkelijk effect heeft. Verder: Een heel beleid bouwen op modellen die ver van de cijfers af liggen en testen die op z'n zachtst gezegd niet echt betrouwbaar zijn kan nou niet bepaald als effectief beleid worden bestempeld. De stijgende besmettingscijfers binnen de zwaarste lockdown van Europa bewijzen dat ook. Hoe graag ze hun eigen straatje ook schoon proberen te vegen met het woord "nuance", maar feiten, cijfers en de gedane onderzoeken liegen er niet om.

4 mei 2021 om 16:08

Ik ben helemaal niet van plan om alles wat de overheid doet te verdedigen. Durf zelfs te zeggen dat Hugo de Jonge een incompetente sukkel is. Mijn punt is vooral dat er mensen zijn die hetzelfde over Hugo de Jonge denken en daarom zich niet aan de regels houden (zelfs als ze dan een veel grotere kans hebben om besmet te raken). Vooral dat vind ik dom. We weten allemaal (beter dan Hugo) wat wel en niet kan en toch houden een hele hoop mensen zich niet aan wat nu ff handig is.

Ajax moet gewoon zeggen: we hebben hier geen actieve herinnering aan. In: schandalig dat dit is gebeurt en Ajax had hierin beter moeten weten. Johan heeft helemaal gelijk.

4 mei 2021 om 10:07

Waarin had Ajax beter moeten weten? Die mensen stonden er al. Ajax heeft niets georganiseerd of aangekondigd. Maar de fans kwaen al tijdens de wedstrijd naar het stadion.
De lokale overheid greep niet in, er was zelfs geen gebieds verordening voor het Arena gebied afgekondigd. De lokale overheid vond het prima want ze wilde geen fans in de binnenstad, daar hadden ze wel verordeningen voor afgekondigd.
In overleg met de lokale overheid heeft Ajax heel kort even een feestje gevierd en dat meteen beeindigd toen de lokale overheid daar om vroeg. De fans gingen vervolgens keurig naar huis.
Een van de best verlopen huldigingen van Ajax.

4 mei 2021 om 10:42

Ajax geeft op een aantal manieren wel een verkeerd voorbeeld. Waarom zat Sjaak Swart nu wel in het stadion terwijl hij eerst vanwege corona niet mocht ? Waarom gaat de selectie naar buiten en gaan ze feestvieren met de supporters ? Dit is wel gedrag waar ze zelf invloed in hadden. Ajax geeft hierbij wel het gevoel dat de beslissingen puur in eigen belang uitgelegd worden.

4 mei 2021 om 11:21

Inderdaad Janssen.
Verder had Halsema niet bij voorbaat een huldeging moeten cancellen. Akjax had nog iets kunnen regelen waardoor dit soort feesten niet te veel uit de hand zouden kunnen lopen

4 mei 2021 om 12:33

@janssen Het is in overleg gegaan. De supporters stonden allang massaal buiten terwijl de wedstijd bezig was. Ajax had duidelijk gecommuniceerd dat er een virtuele huldiging zou zijn dus zonder publiek. Dan onstaat er voor de lokale driehoek de situatie, hoe krijg je al die supporters snel weer weg. Ga je de ME en waterkanonnen inzetten met het risico dat er relletjes ontstaan die zich over de stad kunnen uitsmeren of kies je ervoor eventjes een snel, kort feestje en dan Ajax het laten beeindigen. Het laatste is gebeurt. Toen de lokale driehoek Ajax verzocht te stoppen, is dat meteen gebeurt en gingen de supporters huiswaarts zonder problemen. Nu heb je helaas te maken met beeldforming, een foto in de krant een filmpje met Ten Hag en iedereen spreekt er schande van. Maar het was niet te voorkomen tenzijn de driekhoek al eerder de boel afgezet had en bereid was ME en waterkanonnen in te zetten, met alle risico's van dien.

4 mei 2021 om 13:48

Maar volgens mij bezwijkt Ajax wel snel onder druk. Sjaak Swart haalt de krant en mag het stadion in. Los daarvan heb ik trouwens nergens gelezen waarin Ajax heel duidelijk aangeeft dat er geen huldiging is. Het gene dat vooral gecommuniceerd is is dat het belachelijk is dat er geen supporters aanwezig mochten zijn.

4 mei 2021 om 16:10

RTL Nieuws 2 mei: Ajax speelt zondag een mogelijke kampioenswedstrijd tegen FC Emmen in de Johan Cruijff Arena. De club uit Amsterdam heeft aan een gelijkspel voldoende voor de 35e landstitel uit de clubhistorie.

Ajax won twee weken geleden al de KNVB-beker en kan het nationale seizoen dus perfect maken. Het elftal van trainer Erik ten Hag speelt het duel met FC Emmen vanaf 14.30 uur voor lege tribunes. De politie houdt rekening met groepen supporters die de titel op straat willen vieren en mogelijk uit zijn op het verstoren van de openbare orde.

Burgemeester Femke Halsema heeft een noodverordening afgekondigd voor het Leidseplein en de nabije omgeving. Terrassen op het Leidseplein blijven ook dicht. Actiegroep Nederland in Verzet heeft al eerder toestemming gekregen voor een vrijheidsmars door het centrum van Amsterdam.

Als Ajax de titel pakt, dan krijgt de club geen officiële huldiging aangeboden. De Knvb zal wel de kampioensschaal aan aanvoerder Dusan Tadic in het stadion uitreiken. Ajax wil supporters toch een beetje bij de titel te betrekken, vooral via televisie en sociale media. Ook de gemeente zelf zal, als Ajax kampioen is, in de stad zichtbaar maken hoe "ongelofelijk trots we zijn op onze ploeg", beloofde Halsema.

4 mei 2021 om 18:12

Natuurlijk was het niet goed wat Ajax deed.
Maar in die situatie kon Ajax het eigenlijk ook niet meer goed doen.
Die mensen massa had daar natuurlijk nooit mogen staan.
Nu ze er toch stonden had Ajax in mijn ogen weinig keus meer, als ze niet naar de fans waren gelopen had iedereen het nu gehad over het minachten van de fans of iets dergelijks.

Misschien moeten mensen als Derksen en Valentijn zich niet bemoeien met zaken waar ze geen verstand van hebben. Beetje kantine geouwehoer is het niveau, laat het daarbij. Daarnaast viert Grapperhaus zijn bruiloft met te veel mensen waar die anderen een boete voor geeft dus die hypocriet moet zn mond houden, zelfde geldt voor de weggestemde/demissionaire/niet-gekozen De Jonge met z'n mondkapjes zijn schijnveiligheid en voegen niks toe. Klaar mee. Ze zijn zelf ook niet bang, houden zich niet aan hun eigen regels, dus ze hebben geen recht van spreken.

3 mei 2021 om 21:25

Het argument van ‘Grapperhaus viert zelf ook een bruiloft bladibla’ komt toch van de basisschool? Sorry, je kan er genuanceerder over praten, maar omdat een politicus zelf de regels overtreedt mogen we het allemaal? Wat een akelige maatschappij, van mij mogen we weer in lockdown, graag zelfs.

3 mei 2021 om 21:33

Gebruiken ze dat argument op de basisschool nog, dacht eerder aan de peuterklas. Maar dat ligt misschien aan hoe je telt.

3 mei 2021 om 21:34

Ach dit is natuurlijk gewoon simpel scoren. De echte kritiek durven ze niet te uitten maar op een voetbalclub met zijn allen is lekker makkelijk natuurlijk. Die grote consternatie zie je bij gevoeligere delen van de samenleving nou weer niet.

3 mei 2021 om 21:47

@jkj ajax, wat een onzin zeg. Wat heeft dit nou met makkelijk scoren t e maken? De kritiek op Ajax is volledig terecht. Waarom zou je dit verdedigen? En welke kritiek durven ze niet te geven dan?

3 mei 2021 om 21:56

Het is meer dat ik geen account heb op ‘met zijn allen winkelen in de stad-zone’ maar wel op ‘voetbalzone’. Ik keur de belachelijke kilometer rijen voor de H&M en de Primarkt net zo erg af als dit stel opgehitste mannen. Daarbij wil Ajax graag als zeer correct door zee gaan, dan mag je achteraf ook best toegeven dat dit niet gepast was toch?

3 mei 2021 om 22:31

Je bent eerder basisschool niveau als je het punt niet begrijpt. Ik zeg het niet om de reden dat als hij het mag, ik het ook mag. Nee, ik zeg het omdat daaruit blijkt dat hij blijkbaar niet in de angst leeft waarvan hij wil dat de rest van het land er wel in leeft. Als hij zijn eigen regels niet serieus neemt, en dus niet bang is voor het virus, waarom zou ik dat wel zijn dan? Regeringsleiders mogen wel meer wat ik niet mag en ik begrijp dat best. Maar als je miljoenen wilt overtuigen dat er een dodelijk virus is, maar daar blijkbaar zelf niet in geloofd of naar handelt, dan geloof ik het niet meer. Zelfde geldt voor De Jonge (zonder mondkapje shoppen), Jetten (in de sportschool waar het voor de rest vh land te gevaarlijk voor is), Hoekstra (op schaatsbaan waar het voor de rest van het land te gevaarlijk voor is), Rutte (niet testen want geen klachten, maar onze kinderen massaal laten testen). Als je die hypocrisie niet ziet, dan ben je gehersenspoeld. En of hij dan door het stof gaat, sorry zegt, een boete van 95 euro krijgt, of zn baan verliest interesseert me niet, hij is niet overtuigd van het gevaar. En zo iemand, die dit land kapot maakt, moet absoluut de rest van zn leven zn mond houden over het gedrag van anderen. Die andere 2 papagaaien van TV mogen natuurlijk zeggen wat ze willen, daar zijn ze goed in en is vaak grappig, dus dat moet ik terug nemen, hecht er alleen geen waarde aan zoals de meesten ook niet aan mijn bericht zullen hechten.

3 mei 2021 om 22:49

Ah Ben, daar gaat het dus mis. Je hoeft er niet bang voor te zijn he. Maar het is en blijft een echt virus. Als je echt denkt dat het niks doet dan ben je zelf gehersenspoeld en raad ik je aan een keer een ziekenhuis binnen te lopen en te kijken hoe het met mensen gaat die het wel hebben. En het klopt er zijn er genoeg die er minder last van hebben, maar jij kan het ook weer overbrengen op mensen die er wel veel last van krijgen en die zullen dan de zorg weer nodig hebben.
En verder heb ik een grondige hekel aan mensen die dingen roepen als;"hij maakt het land kapot"....ga weg joh, dat niet alles goed gaat geloof ik best wel, maar ze werken echt kei en kei hard om het land hier doorheen te loodsen. En ik neem even aan dat je FVD of PVV stemt. Die partijen schoppen er alleen tegenaan zonder ook maar met een oplossing te komen, Lekker makkelijk zieltjes winnen tijdens een crisis. maar die doelgroep heeft dat niet eens in de gaten. Begin Corona "ja, we moeten in lockdown" ...land in lockdown dan roepen ze "we wilen onze vrijheid terug"...en de doelgroep slikt het als zoete koek

3 mei 2021 om 23:55

Ik ontken het virus niet, ik ontken ook zeker niet dat het gevaarlijk is, en dat het anders is dan een 'normale griep'. Maar ook dat virus houdt de ICs elk jaar bezig en elke 2 jaar zie je weer berichten dat de ICs overlopen etc. Dat kan geen reden zijn om nu het land op slot te hebben. We hadden noodhospitaals opgericht en weer afgebroken. Dus natuurlijk is het druk op de ICs, maar niet drukker dan in andere zwaardere griepgolven, verschil is dat door de quarantaine regels de druk idd hoger is voor het personeel. Het land op slot gooien is het land kapot maken, we merken het nu misschien nog niet, maar dit is een economische ramp, die in mijn ogen het gevolg is van buiten proportionele maatregels. En ze zullen ongetwijfeld hard werken, maar nemen verkeerde stappen. FvD is de enige die hier kritiek op heeft, en worden door de media als wappies weggezet. PVV staat grotendeels achter de maatregels. FvD komt wel degelijk met oplossingen, je moet alleen de moeite nemen om het op hun website te lezen ipv te kijken naar de NPO die nog niet 1 x een serieus debat hierover hebben getoond. FvD wilde idd in lockdown toen het virus nog onbekend was en op de A lijst stond, inmiddels is er geen sprake van een ebola achtig virus, terwijl de maatregels er wel naar zijn, dus de roep om uit lockdowns te gaan is in mijn ogen dan ook terecht. En het gaat me dan niet om dat ik weer naar een pretpark wil, het gaat me er om dat we indirect verplicht gevaccineerd moeten worden met een experimenteel vaccin (lees het op rivm website, er is nog geen enkel RNA vaccin goedgekeurd, ooit) en de economie stuk gaat wat komende generaties nog gaan voelen. Voor wat? Een virus met een IFR die vergelijkbaar is met een zware griep.

4 mei 2021 om 15:17

@ikea - Deels met je eens, maar je weet toch bij voorbaat dat de geloofwaardigheid van zo'n man onherstelbare schade heeft opgelopen? Ik heb sowieso geen overheid nodig om te vertellen wat ik wel en niet moet doen en zeker niet deze door en door verrotte kliek. Ik vind mezelf verstandig genoeg en doe gewoon wat virologen aanraden en wat m'n werkgever verplicht. Heel simpel. Doe ik het uit respect voor m'n medemens? Absoluut. Heb ik grote twijfels bij veel zaken? 100 procent!

3 mei 2021 om 21:42

En grapperhaus is toen terecht ontzettend door het stof gegaan. Dat mag ajax nu ook wel naar mijn mening.

4 mei 2021 om 11:14

Grapperhaus zit er nog steeds dus 'ontzettend door het stof gegaan'' is hierbij niet van toepassing. Wie neemt hem nog serieus?

3 mei 2021 om 21:45

1. Het gaat over Ajax, dat is een voetbalclub en Driessen werkt als sportjournalist en Derksen zit in een voetbalprogramma. 2. VI heeft altijd kantine geouwehoer. 3. Je bent echt een hele simpele ziel als je echt denkt: "als hij het mag, mogen wij het ook" Kinderachtig. 4. De Jonge heeft wel degelijk recht van spreken als minister van Volksgezondheid, aangezien het overtreden van de regels een gevaar is voor deze volksgezondheid.

Al met al klopt er weinig van je bericht. En de mensen die kritiek hebben op wat er gisteren gebeurde hebben wel degelijk gelijk. De kritiek is volledig terecht. En ja, zelfs als de mensen er al stonden en ja, ook zelfs als het in andere landen ook gevierd is toen clubs kampioen werden. En ja, ook als je helemaal klaar bent met de regels.

3 mei 2021 om 21:48

De eerste zin van je reactie en de rest zijn vrij ironisch. Mooi man.

4 mei 2021 om 13:38

Even een klein stukje staatsrecht tegenover zoveel onzin: je hebt het over de "weggestemde" De Jonge, maar de motie van wantrouwen tegen hem (5 januari 2021) is met 26-123 verworpen in de Tweede Kamer. Ergo: De Jonge zelf is niet weggestemd.

Het Kabinet is demissionair, dat klopt, maar ook dat is niet omdat het weggestemd is (sterker nog, ze kregen bij de laatste verkiezingen vrolijk weer een nieuwe kamermeerderheid van de kiezer cadeau). Het kabinet is demissionair omdat ze zelf aftraden na het rapport van de parlementaire onderzoekscommissie over de toeslagenaffaire. De 5 eerdere moties van wantrouwen haalden het niet in de Tweede Kamer.

En wat dat "niet-gekozen" betreft: dat hoor ik meer, maar grotere onzin bestaat er niet. Kabinetsleden worden niet door het volk gekozen, kabinetsleden worden aangesteld door een coalitie van Tweede Kamerpartijen (doorgaans met een kamermeerderheid, anders is het lastig om kabinetsbeleid door de Tweede Kamer te loodsen). Dus dat Huge de Jonge niet op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen stond, dat is juist véél zuiverder dan wat mensen als Rutte, Hoekstra, Kaag etc. doen: zij laten zich eerst verkiezen tot volksvertegenwoordiger zonder echt de intentie te hebben om volksvertegenwoordiger te zijn, want ze willen gewoon zelf in de regering, dus zodra de kans zich voordoet zijn ze weg uit de Tweede Kamer en schuiven ze alleen nog aan namens het kabinet in Vak K en krijgt iemand anders, die dus in eerste instantie Niet door het volk verkozen is, de kamerzetel. Dat De Jonge geen gekozen volksvertegenwoordiger is spreekt als je het mij vraagt alleen maar vóór hem. En als je hem niet in een kabinet wilt zien: het enige wat je eraan kunt doen is zelf niet op het CDA stemmen, want dat is de partij die hem naar voren schuift.

Verder ben ik het trouwens wel met je eens als het gaat om schijnheiligheid en "leadership by example": dit kabinet maakt ontzettend veel kleine en grote blunders. Dat is waarschijnlijk niet omdat ze zich daadwerkelijk boven het volk verheven voelen en vinden dat zij meer mogen, maar puur door onoplettendheid en laksheid, zoals andere mensen ook wel eens laks zijn. Probleem is dat de politici daarmee een precedent scheppen voor het volk en het een klassieke jij-bak wordt: "als zij het mogen, dan mag ik het ook". Gevolg: drukte op Koningsdag, drukte bij de Arena.

Wel grappig dat uitgerekend bij VI het verwijt richting anderen komt dat ze goedkoop willen scoren.

Van de supporters kan je het verwachten, dat zijn nou eenmaal overwegend domme tokkies. Jammer dat Vd Sar en Overmars de prioriteiten in het leven ook niet kunnen stellen. Ach, uiteindelijk zijn het ook maar voetballers met een net pak aan. Door al het geld vergeet je soms dat het een wereld vol simpele figuren is. Ik krijg sowieso steeds meer het idee dat Covid een soort globale iq test van God is. Het toont in ieder geval aan dat 99% van ons echt in de handen mag knijpen dat 1% van ons zo slim is en voor al die technologische, medische en maatschappelijke vooruitgang zorgt. En dan gaat die domme meute op facebook roepen dat wetenschap ook maar een mening is. Misschien is de donder wel God die een facepalm doet.

4 mei 2021 om 08:46

En we blijven dit soort figuren maar een voorbeeldfunctie toeschrijven. Overigens was de meute snel weer weg na dit kortstondige feest. Goed? Nee. Efficiënt? Ja.

Inderdaad ronduit schandalig. En durf het echt niet goed te praten of te verdedigen, want dan maak je jezelf compleet belachelijk. Fans van Inter deden het gisteren ook, en de club maar lekker meedoen want ze willen hun fans pleasen. Het is echt niet te geloven wat ze allemaal toelieten. En wij maar ons best doen en thuis blijven. Degoutante praktijken gewoon.

4 mei 2021 om 15:23

Het behoeft wel nuance. Verdedigen moet je 't natuurlijk niet, maar het is erg belangrijk dat je wel het volledige plaatje schetst. Wat verwacht je bijvoorbeeld nog van een voetbalclub? Die kunnen statement na statement naar buiten brengen, maar die mensen komen toch wel. Het is nog altijd de overheid die wist dat dit ging gebeuren. Je ziet het continu en overal en bij lange na niet alleen bij voetbalsupporters. Naar mijn mening is dit het directe resultaat van een abnormaal slecht beleid rond corona. Zowel betreft de handhaving van de regels als het psychologische aspect. Hadden ze het beleid maar gewoon op cijfers, feiten en onderzoeken gebaseerd in plaats van zeer twijfelachtige modellen en onbetrouwbare tests, dan had je veel kunnen voorkomen. Natuurlijk moeten mensen niet massaal feest gaan vieren overigens. Daarover zijn we het natuurlijk eens.

Allemaal onverantwoordelijk en onbegrijpelijk, iedereen wist dat dit ging gebeuren. Dus laten we stoppen met die hele poppenkast van gespeelde verbazing en verontwaardiging. Dit zou gaan gebeuren toen bekend werd dat dit de omstandigheden zouden zijn waaronder de kampioenswedstrijd gespeeld zou worden. Dan is het alleen nog de vraag hoe je daarmee om gaat als club en autoriteiten. Die waren duidelijk: de boel niet laten escaleren. Als je met duizenden supporters te maken hebt lijkt me dat de beste keuze. De anderhalve meter afdwingen is geen optie tegenover zo'n massa. Alle goedpraterij kan beter achterwege blijven van alle betrokkenen. Het was voor alle betrokkenen ongeveer duidelijk dat dit de uitkomst zou zijn zonder dat ze dit hardop na elkaar uitspraken. Het scenario met escalatie waarvoor echt werd gevreesd kwam er niet, dus stiekem is men opgelucht dat het zo gelopen is.

Ik vraag mij oprecht af wat voor alternatief hij voor ogen heeft. Moet je dan maar de ME erop af sturen en door de hele stad rellen krijgen? Die supporters stonden er halverwege de tweede helft al en dat niet op uitnodiging van Ajax. Vervolgens laten staf en spelers even de schaal zien waarnaa de supporters weer weggaan. Verder is het rustig verlopen, geen opstootjes verder. Nee, het is zeker niet verantwoord om in deze tijd met zo veel man bij elkaar te komen. Dit lijkt mij ook het scenario welke iedereen had aan kunnen zien komen. De individuen die het advies van zowel gemeente Amsterdam als Ajax negeerden om toch naar de Arena te komen lijken mij de schuldigen in deze zaak. Zelfde geldt voor de situatie in Leeuwarden een paar weken terug.

3 mei 2021 om 22:14

In Leeuwarden gebeurde dit (logisch) op kleinere schaal maar het is op dezelfde manier opgelost. Kiezen uit twee kwaden maar op deze manier was het het snelst voorbij ( en zonder rellen ). En hoopgevend is dat het aantal besmettingen in Leeuwarden niet gestegen is.

4 mei 2021 om 09:40

Een eerste stap is al vooraf via meerder kanalen duidelijk te maken dat het zinloos is naar het stadion te komen, want er is absoluut niets te zien of te halen. Volgens mij heeft nu alleen de gemeente dat gedaan (mocht Ajax dat zelf ook hebben gedaan, dan zit ik hier fout). Een duidelijk statement dat er omwille van corona geen huldiging, feest of schaalvertoon is.
Nu zijn er mensen in de hoop op een glimp van de schaal en spelers (net als de beker) toch naar het stadion te gaan. En nog die hebben nog gekregen wat ze wilden ook. Sterker nog: ook het vuurwerk stond voor ze klaar!

Als je laat weten dat er niets te zien is, gaan er niet 12.000 mensen naar een plek waar niets te zien is. Tuurlijk zal een groep toch gaan, maar die valt door politie (of na een vriendelijk woord van Van der Sar) makkelijker in de hand te houden. Zeker als men weet waar ze vooraf aan toe zijn.

4 mei 2021 om 10:45

Volledig mee eens. Ajax had vooraf al duidelijk Moeten maken dat ze helaas geen feest met de supporters kunnen vieren en dat er ook geen huldiging is, ook niet bij het stadion. Dan waren er nog steeds wel mensen gekomen, maar waarschijnlijk wel minder.

4 mei 2021 om 11:36

Van der Sar zat die ochtend bij espn en had daar al opgeroepen om niet naar het stadion te komen. Hij gaf daar ook aan dat hij eerder die week met Halsema heeft gezeten over zondag. Neem dan aan dat dit scenario daar ook ter sprake is gekomen. Neem ook aan dat dat vuurwerk ook was afgestoken als de supporters er niet stonden. Uiteindelijk staan ze er toch en je wilt ze zo snel mogelijk en op een veilige manier weg hebben. Daarom lijkt mij de oplossing waarvoor is gekozen (even schaal en beker laten zien en weer naar binnen) het meest ideaal. Zoals nrvier hierboven ook zegt, het is kiezen tussen twee kwaden.

4 mei 2021 om 11:55

En via Twitter, Insta, website etc?
Desnoods bij het langzaam vollopen voor de Arena nog om de 5 minuten omroepen: "mensen, ga naar huis. Er is geen huldiging en er is niets te zien"
Nu hebben 12.000 mensen zich opgehoopt in de hoop nog even een glimp op te vangen die ze nog gekregen hebben ook.

Sorry hoor.. Ajax heeft m.i. gewoon verzaakt en zelfs de mensen die niet hadden moeten komen beloond. Vorig jaar klappen voor de zorg en vooraan staan om de competitie stil te leggen. Nu de middelvinger naar de zorg en ongehoorzaam publiek trakteren en nog lekker een beetje opjutten.

4 mei 2021 om 14:08

Als ik mij niet vergis hebben meerdere supportersgroepen van Ajax de boodschap van Van der Sar op sociale media gedeeld. Ook is er tijdens de wedstrijd door de gemeente, waar Ajax in de aanloop naar de wedstrijd nauw contact mee heeft gehad, op meerdere manieren (social media, borden in centrum en rond stadion) opgeroepen om niet te komen. Tijdens de wedstrijd heeft de commentator dit nog aangehaald. Uiteindelijk staan er toch, naar verluid, 12 duizend man. Nu vraag ik mij af wat jij als alternatieve oplossing hebt om die mensen zo snel mogelijk en op een veilige manier weg te krijgen. En ach, die 'middelvinger naar de zorg' opmerking is lekker makkelijk scoren naar mijn mening.

4 mei 2021 om 14:51

Oke, hierbij een kopieer en plak van wat ik hierboven al gezegd heb:

En via Twitter, Insta, website etc?
Desnoods bij het langzaam vollopen voor de Arena nog om de 5 minuten omroepen: "mensen, ga naar huis. Er is geen huldiging en er is niets te zien"
Nu hebben 12.000 mensen zich opgehoopt in de hoop nog even een glimp op te vangen die ze nog gekregen hebben ook.

'middelvinger naar de zorg' is helemaal niet makkelijk scoren want dat is het gewoon. Weet je wat makkelijk scoren is? Zeggen dat je klapt voor de zorg en ze steunt, maar wel lekker de hossende menigte voor je opjut.

4 mei 2021 om 15:35

Dan zeg ik nogmaals: dat is gedaan. Er is meermaals opgeroepen om niet te komen. Toch stonden ze er 12.000 onder het parkeerdek. Had je ze genegeerd stonden ze er tot de laatste speler het stadion uit was. Laat even de schaal zien en ze hebben geen reden meer om te blijven staan. Geen gedonder geweest, niks. Van die 12 duizend is het wellicht een middelvinger, maar hoe Ajax het heeft opgelost lijkt mij de meest degelijke oplossing die voor ogen lag. Ideaal was het zeker niet nee. Maar goed, daarin liggen onze meningen zo te zien ver uit elkaar.

4 mei 2021 om 17:26

Prima, wat de een degelijk vind is voor de ander iets minder degelijk blijkt wel weer..

4 mei 2021 om 16:17

Raar dat je over opstootjes begint, daar gaat het toch helemaal niet om? Wat betreft het alternatief: wat dacht je van gewoon de regels volgen. Er staat daar gewoon 12.000 man te samenscholen; weliswaar niet op uitnodiging van Ajax, maar bestuur, staf en spelers doen er niets aan om het clandestiene feestje te stoppen. Integendeel zelfs.

Wat het probleem is in onze samenleving is dat veel mensen individueel instant geluk op de eerste, tweede en derde plaats heeft staan en alles moet daarvoor wijken. Egoisme ten top. 'ik mag een maandje even niet langer dan 21.00 uur op straat? Dan wordt ik boos en sla ik een ruit in van een lokale winkelier, beroof de Zeeman en plunder een Primera.' Waarom niet, de overheid blokkeert immers je geluk en vrijheid, prima toch? En wordt mijn club kampioen van Nederland? Ga ik lekker heen, kan mij die corona-schelen! Of het overwerkte personeel dat met een burnout al een jaarlang doorbuffelt om de gaten dicht te lopen. Feit is wel dat corona-patienten uit de randstad zwaar drukken op de ziekenhuizen in het noorden en oosten. 'o moet mijn slokdarmk***operatie wachten omdat in mijn plaats een Ajacied z'n longen ligt uit te blaffen omdat-ie zijn kampioensfeestje niet wilde laten schieten? Welnee joh geen probleem, ik wacht wel.' Wie is hier dan 'die hard' in deze situatie?

Dat de druk hoog is op het zorg/medisch personeel heeft denk ik ook andere oorzaken, daar gaat Johan totaal aan voorbij. Tien jaar wordt dit afgeschaald, ziekenhuizen sluiten of afdelingen verdwijnen. En iedereen kan googlen dat onze bevolking jaarlijks groeit. Iets anders wat ook zeker geen geheim is, is dat de generatie 'babyboomers' nu in een levensfase zitten waarbij (medische) zorg geen uitzondering is en dit is flink deel van de bevolking. Ik ben geen corona ontkenner en snap ook wel dat dit extra druk geeft op de zorg, maar aan de andere kant is ook te zien hoe rommelig het hier geregeld is qua vaccinaties (en de tempo) vergeleken met andere EU staten.

3 mei 2021 om 22:36

Heel rot dat we het inderdaad al jaren en jaren met de VVD moeten doen in dit land, met de gevolgen die je zelf aanstreept van dien, echter leven we in het nu met afgeschaalde ic’s en kun je dit niet met een knikje weer opkrikken. Dat mag geen argument zijn om maar flink te gaan feesten, evenmin wanneer Grapperhaus een jaar geleden nog stond te knuffelen op een bruiloft. Altijd maar wijzen naar externe factoren, de mensheid.

4 mei 2021 om 08:25

Ikea was dat maar waar dat het zo op te krikken was, maar regeren is vooruitzien en de dingen die ik benoemde zijn al jaren bekend en kan iedereen met een klein beetje 'boerenverstand' ook wel weerleggen. Ook zonder deze situatie (covid) was er een punt gekomen waarin de (medische) zorg het niet meer bol zou kunnen werken. Dat is dan ook precies het punt wat ik de politiek kwalijk neem, en daar heeft Grapperhaus in die zin niks mee te maken heeft. Twee fouten maken tenslotte geen goede. Ik ben trouwens benieuwd of mensen hem ook gaan imiteren als hij morgen met een rode neus en een pruik op richting het binnenhof gaat en roept dat hij clown Bassie is.. In mijn ogen zou dat net zo logisch zijn.

4 mei 2021 om 11:16

Natuurlijk gaat Johan totaal aan voorbij. Hij heeft dan ook gestemd op VVD (want de VVD is de ' veilige rechtse optie' ). Hij zit lekker in Drenthe met z'n vrouwtje in een afgelegen dorp. Hij is te ver van de rest van Nederland vandaan

Dit is toch niet goedkoop scoren het is juist moedig wat ze deden . Nu hebben die top-analisten en de hele goede journalisten reden om op Ajax af te geven . Aan de andere kant Had Ajax gedaan wat die analisten en Driessen hadden gezegd , dan hadden ze wel weer iets anders op te merken . Wat dat betreft hebben Driessen en Derksen wel een plan B

En als er rellen waren uitgebroken was Ajax ook verkeerd, men kan het nooit goed doen. Wanneer ze nu de mensen wel hadden toegelaten in de arena, met een negatieve test, hadden ze in de arena kunnen vieren. Voetbal wedstrijd is buiten, maar geen supporters toegestaan en songfestival mag het wel, beleid klopt gewoon niet

4 mei 2021 om 09:16

Waarom zou Ajax verkeerd zijn wanneer rellen zouden uitbreken? Ajax is niet verantwoordelijk voor wat er buiten het stadion gebeurt. Dan mogen we (opnieuw) wijzen naar Halsema. Had je dan verwacht dat al deze mensen zich even zouden laten testen om na een wedstrijd even hun spelers te zien? Dat had niets gedaan aan de mensenmenigte buiten (en publiek tijdens de wedstrijd gaat niet)

4 mei 2021 om 09:30

Dat zie je verkeerd. Ik denk dat als Ajax zich niet had laten zien op het parkeerdek met de schaal onder het mom van corona dat niemand, een enkeling daargelaten, erover zou vallen. Uiteraard kon je al van verre aanzien komen dat dit ging gebeuren, ondanks een samenscholingsverbod zullen tokkies als voetbalsupporters hun middelvinger opsteken en gewoon naar het stadion komen. Dat zag je in Leeuwarden, zie je in Amsterdam en zag je massaal in Milaan en Manchester. Je zult maar een cafe, restaurant, sportschool of winkel hebben en als die straks weer moeten sluiten omdat deze tokkies vinden dat zij het recht hebben om hun club met een schaal te moeten zien, want anders gaan we rellen. En dat zijn dezelfde tokies die zeggen dat Grapperhaus dit, Rutte dat , de Jong zo enz. Dus ik doe het ook. Ik walg van dat soort lui. En als ze straks besmet zijn en naar het ziekenhuis moeten slaat hun familie weer een ziekenbroeder plat omdat deze niet snel genoeg hun lievertje helpt. Edit = je kan geen aanhalingsteken in een bericht krijgen:”

4 mei 2021 om 10:49

In dit hele traject was het vooral verstandig geweest als Ajax via alle kanalen gecommuniceerd had dat er geen huldiging komt.

Derksen en goedkoop scoren.......

4 mei 2021 om 10:09

Sorry, maar dat is jouw reactie ook. Durf als Ajax supporter het gedrag van deze domme meute van 12000 man te veroordelen en durf ook te zeggen dat Ajax gewoon had moeten verklaren via social media etc, we zien tenslotte op VZ ook continue Ajax verheerlijking filmpjes, dat er geen huldiging met supporters zal zijn.

4 mei 2021 om 10:48

Jouw opmerking is weer niet goedkoop scoren, maar een juiste conclusie. Als Ajax duidelijk gecommuniceerd had dat er geen huldiging is, dan hadden ze er in ieder geval alles aan gedaan. Nu kwamen er alleen maar geluiden vanuit ajax naar buiten dat het belachelijk is dat er geen publiek is, en dat het eigenlijk allemaal gewoon moet kunnen.

Ik zat me vooral te scoren aan dat geouwehoer van Ten Hag over zaken waar hij geen verstand van heeft (of verstand van wil hebben). Een beetje met onzinredeneringen het corona-beleid afkraken. Voor veel mensen is dat beleid gewoon wel prima te volgen, maar in Amsterdam zijn ze blijkbaar wat minder goed bedeeld als het om begrip en verstand gaat? Onverantwoord om zo stelling te nemen tegen het beleid en te faciliteren dat er op zo'n manier met de regels om wordt gegaan.

4 mei 2021 om 15:38

Is dat zo? Maatregelen en beleid worden tegenwoordig bijna wekelijks onderuit gehaald door weer een onderzoek. Sorry hoor, maar iets dat niet gestaafd word door feiten en cijfers is niet goed. Mensen lezen een oproep van een arts om te luisteren en een oproep van een viroloog dat de maatregelen werken en mensen trekken conclusies. Nu zeg ik natuurlijk niet dat je alles zomaar moet negeren of iets dergelijks, maar je kunt niet blijven vertrouwen op beeldvorming in plaats van onderzoeken en cijfers. Zo'n arts ziet de ergste gevallen en het gebrek aan capaciteit en trekt daardoor een conclusie. Zo'n viroloog baseert zich enkel op zijn vakgebied en (zoals onderzoek heeft aangetoond) niet-kloppende modellen. Laten we heel eerlijk zijn: De mensen die verantwoordelijk zijn voor het beleid gaan natuurlijk nooit meer toegeven dat er grove fouten zijn gemaakt omtrent het coronabeleid. De eerste maanden vond ik de besluitvorming sterk, met name omdat men niet wist wat 't uberhaupt allemaal was. Daarna ging het van kwaad tot erger toen het virus in beeld werd gebracht. Landen deden elkaar na, gebruikten elkaars beleid en zo'n beetje elk onderzoek doet een stuk van dat beleid afbrokkelen. Dan kun je niet met droge ogen beweren dat het beleid prima te volgen is.

4 mei 2021 om 17:10

Het doet er helemaal niet toe of Ten Hag het wel of niet bij het juiste eind heeft, ik vind gewoon dat hij zijn mening lekker voor zich moet houden. Ik zag ook bijzonder weinig nuance in zijn verhaal, het kwam op mij over als het goedpraten van het gedrag van zijn supporters met het voornaamste argument dat het ook allemaal niet meer te volgen is voor 'de man met de pet'. Dus naast dat hij helemaal niet de persoon er naar is om zich daar over uit te laten, lult hij ook nog eens maar wat in de rondte. Ik sluit me qua Ten Hag dan ook volledig aan bij Johan Derksen, dat gebeurd me niet vaak.

4 mei 2021 om 18:55

Maar hoe is dat anders dan bijvoorbeeld de retailbranche of de horecabranche? Je klaagt nou eenmaal sneller als de nadelen voor jou groter zijn. Dat het verhaal van Ten Hag te ongenuanceerd is, dat ben ik wel met je eens. Echter wordt het eens tijd dat er vooraanstaande Nederlanders zijn met een eigen goed onderbouwd betoog. Dan bedoel ik niet zo'n Lange Frans die ook op zoek is naar aliens, maar iemand die het strikt bij de feiten houdt. Echter zijn ze allemaal bang voor hun imago, want stel dat iemand ze een wappie noemt.

Tsja, als het regent word je nat. Dit zag je toch al van verre aankomen. Ajax heeft het een beetje gefaciliteerd, maar dat de mensen samen gingen komen had je hoe-dan-ook gehad. Zullen over 3 weken wel zien of je een verhoging in Coronabesmettingen gaat krijgen.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8577
2.PSV7139
3.AZ6829
4.Vitesse6116
5.Feyenoord5625
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3314
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

43 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren