Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ratcliffe gaat Ten Hag ontslaan en zocht al contact met beoogde opvolger’

Laatste update:

Sir Jim Ratcliffe heeft genoeg gezien en wil na dit seizoen afscheid nemen van Erik ten Hag, zo verzekert het Duitse Kicker. Het voetbalmagazine stelt tevens dat Manchester United al contact heeft gelegd met Thomas Tuchel.

Manchester United bereikte zondagmiddag ten koste van Coventry City de finale van de FA Cup. Zonder slag of stoot ging dat echter niet. De ploeg van Ten Hag gaf een 3-0 voorsprong weg, waarna alle zeilen bijgezet moesten worden.

In de verlenging werd vervolgens niet gescoord, waarna strafschoppen de winnaar bepaalden. Manchester United kwam uiteindelijk, mede dankzij André Onana, als winnaar uit die strijd.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Mede-eigenaar Ratcliffe, die aanwezig was in het stadion, zag het met lede ogen aan. De Britse zakenman heeft volgens Kicker zijn keuze gemaakt en wil Ten Hag vervangen door Tuchel.

Tuchel werd eerder dit seizoen ontslagen door Bayern München. De Duitser mag aanblijven tot aan het einde van het seizoen, maar moet daarna het veld ruimen.

Tuchel is echter niet op het aanbod van Ratcliffe ingegaan. De voormalig trainer van onder meer Paris Saint-Germain en Chelsea wil zich eerst focussen op het slot van het seizoen en daarna pas praten over zijn toekomst.

Ten Hag werd na afloop van de halve finale door Ziggo Sport gevraagd of hij vreest voor zijn baan. “Ik vecht niet voor mijn baan, nee hoor. Maar we willen wel gewoon iedere wedstrijd winnen”, zei de Nederlandse manager.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker man, een rustige respectvolle trainer die gemiddeld de meeste punten voor je pakt vergeleken met de laatste 10 seizoenen en dan kiezen voor een maniakale gek die non-stop het conflict zoekt met de pers en eigenlijk overal waar hij trainer was is weggestuurd omdat die de controle over de spelersgroep verloor. Nou dat gaat helemaal goed komen met United als dit waar is.

22 april 2024 om 09:23

Wanneer de organisatie niet een andere koers gaat varen maakt het geen reet uit wie je voor de groep zet. Ten Hag zal heus niet alles eruit halen wat er in potentie in zit, maar een van Gaal en Mourinho (hoe je het ook wendt of keert, toptrainers) konden het ook niet bolwerken. Financieel genoeg slagkracht en dan zo'n zwakke selectie. 60 blessuregevallen is ook te bizar voor woorden.
Ik snap best dat Ratcliffe met een schone lei wil starten, maar als ik hem was zou ik mijn focus iig ook leggen bij de interne organisatie (misschien doet hij dat ook wel trouwens).

22 april 2024 om 09:28

@lw88,

Haha precies dit!! Ik zou me nog kunnen voorstellen als je in februari iemand ontslaat je Tuchel als tijdelijke pleister neerzet. Want op korte termijn is het vaak best ok.

Alleen ik schrik ervan dt je gezien zijn track record voor hem zo kiezen. Je moet (weer) opnieuw gaan bouwen, kies dan voor iemand voor de langere termijn. Kies dan voor een Zidane, dat zou ik nog begrijpen.

Voor ten Hag is het gewoon vervelend, hij zat er niet op het juiste moment.

22 april 2024 om 09:52

Lijkt mij dat wanneer ze keuze hebben uit Zidane of Tuchel dat ze sowieso voor Zidane kiezen.

22 april 2024 om 16:51

Typisch gevalletje trainer zonder baanzekerheid wil alvast wat rook creëren. Oftwel, zaakwaarnemer van Tuchel verzint een verhaaltje wat hij bij een journalist dropt. Die plaatst het vanuit de FOMO gedachte zonder check. Vervolgens gaat Tuchel zeggen dat het onzin is en hij met Bayern bezig is, voor het einde seizoen met niemand wil praten enz enz. En zo creëeren ze de rook en aandacht voor Tuchel, om de interesse bij andere clubs op te wekken. Heel ouderwets en zielig spelletje over de rug van een collega trainer.

22 april 2024 om 19:44

Waarom dan? Zidane heeft slechts 1 kunstje gedaan en dat is Real Madrid. Met nota bene CR7 en Benzema in topvorm. Sowieso met een van de beste ploegen ooit. Ja zijn prestatie is knap, maar hij mag het eerst bij een andere club proberen om te laten zien dat hij het ook in andere omstandigheden kan. We zien allemaal met Pep dat het een stuk minder vanzelfsprekend gaat. Bayern ging nationaal nog wel uitstekend maar Europees mwa. En bij City gaat het wel goed, echter is de conclusie ook dat Arsenal met stuk minder budget binnen no time langszij is gekomen. Overigens waren dit allemaal topfavorieten. In geval van Zidane en United krijg je ook nog het aspect dat niemand het voor elkaar krijgt en druk gigantisch is. Soms is het tijdelijk leuk maar het kakt elke keer weer weg. Mourinho, van Gaal, Moyes, Ten Hag, Solkjaer. Het is de moeilijkste club op dit moment om in te stappen.

Daarnaast Tuchel heeft al laten zien dat hij vanuit underdog rol best ver kan schoppen. De CL winst van Chelsea against all the odds. Vijfde plek met Mainz, wat helemaal niet kan, bij Dortmund beker gepakt en gewoon altijd deelname CL. Je onderschat echt dat presteren met mindere spelers op het hoogste niveau ingewikkelder is.

Maar goed, ik ben benieuwd, zou het leuk vinden als Zidane het zou doen.

22 april 2024 om 10:16

Gemiddeld de meeste punten? Veel pakslaag ontvangen voetbal wat niet om aan te zien is! Gemiddeld 30 schoten per wedstrijd op goal aankoop beleid was verschrikkelijk!

22 april 2024 om 11:05

Giorg, gast hij heeft ook veel pech gehad met blessures.. en dan is je selectie opeens niet meer zo breed. Plus het voetbal is onder hem vele malen leuker om naar te kijken dan toen onder mourinho, Ole en die andere vent.

Hij heeft vorig jaar tenminste een prijs gewonnen! Wat de meest recente trainers voor hem, niet gelukt is. Mourinho in 2016 de uefa cup...

Hij staat dit jaar weer in de finale van de FA cup..

Geef de man tijd want er zit wel een stijgende lijn in als je het objectiever gaat bekijken zonder emoties 🤣

22 april 2024 om 12:33

Het voetbal is dit seizoen totaal niet om aan te gluren. Sorry, maar juist dat is een absoluut pijnpunt.

Als er nou enige lijn in het spel zou zitten dan was er nog een aanknopingspunt om te denken dat het met minder blessures wel anders had kunnen zijn. Dat aanknopingspunt is er gewoon niet.

Casemiro die totaal van de kliff is gevallen qua vorm, Rashford die geen stap te veel zet. Het is ook de taak van ten Hag om te zorgen dat die gasten in vorm zijn en er voor werken.

Hij faalt op te veel fronten om langer door te kunnen gaan.

22 april 2024 om 10:27

United, een van de rijkste en grootste clubs qua achterban ter wereld. Je kan hier niet aankomen met, de meeste punten gepakt. Hij heeft mogen investeren in zijn team, zijn spelers gekregen en uiteindelijk wordt je afgerekend op het vertoonde spel en prijzen. Het is puur omdat het ten Hag betreft.

22 april 2024 om 11:05

Misschien is het je ontgaan, maar op de eerste plaats tellen resultaten bij een (top)club, in plaats van sympathie voor een trainer. En Ten Hag is gewogen en - terecht - te licht bevonden. Kan gebeuren. Maar de keuze voor Tuchel zou ook mij verbazen, want die haalt niet constant resultaten, en is een ergernis als persoon. Al moeten we ook niet ieder gerucht voor waar aannemen;-)))

22 april 2024 om 11:18

Ik heb United nog nooit zo slecht gezien in m’n hele leven. Ga jij maar lekker focussen op nutteloze, cherry picking stats. Een negatief doelsaldo in de competitie nota bene. Waarschijnlijk top 7 of lager. Ene belabberde en beschamende wedstrijd na de andere. United heeft enorm veel gelukkige, onverdiende overwinningen gepakt dit seizoen want eigenlijk horen ze niet eens in de top 7 thuis dit seizoen.

22 april 2024 om 13:46

Gaat wel snel dan , 2 weken geleden was hij nog trainer die laagsT ooit stond.

22 april 2024 om 17:36

Niet te vergeten voor de zoveelste keer en aanvallend willend spelende trainer vervangen voor een inzak trainer dus weer de hele selectie niet kloppend door een trainerswissel. En hier na zeker weer voor een guardiola typ gaan. Dat united toch.. wanneer worden de mensen die deze beslissingen maken toch eens ontslagen? Als je ten hag vervangt doe dat op zn minst met iemand met dezelfde voetbal gedachte/speelwijzen

Dit zou ik geweldig nieuws vinden. United stelt nog een nieuwe trainer aan, die overigens overal uiteindelijk is uitgekotst dan wel met ruzie vertrokken en de vicieuze cirkel duurt voort. Schitterend nieuws om de maandag mee te starten, wat is die club toch een puinhoop. Je kan als trainer halen wie je wilt maar als zelfs LvG, Mourinho en EtH geen mentaliteit erin kunnen krijgen, kan je beter stoppen. Dat zijn alle 3 disciplineerde trainers.

22 april 2024 om 09:26

Komt wel altijd ver in de CL, alleen vrees ik dat United daar komend seizoen niet zal spelen. En met deze selectie (en gezien de concurrenten in de BPL) de komende jaren ook niet. Dus dan heb je weinig aan Tuchel. Kortom, ik zie dit als een reëele optie, wat perfect in het beleid past daar.

22 april 2024 om 09:29

Ze zouden een goede evaluatie moeten doen wat er allemaal mis gaat en dan pas volgende stappen nemen.

Tuchel dat gaat ook 3x niks worden.

United heeft gewoon geen kwaliteit in de selectie. Op Mainoo na zie ik geen enkele speler die echt in de top mee zou kunnen draaien. Fernandes doet het aardig maar bij de top 3 van nu zou hij niet in de basis staan.

Ze hebben een kleine selectie en kwalitatief ook niet zo goed. Er moeten gewoon 4 tot 5 goede aankopen komen.

Ongeacht of dit waar is. Blijf ik me verbazen dat die clubs bij die Tuchel blijven uitkomen. Man toont zich keer op keer incapabel.

Ja want die Tuchel doet t zo geweldig. Verandert niets.

Zolang je als United niet eens door selecteert bij 80% van de selectie maakt het niets uit wie je voor de groep zet. Het is gewoon een erg matig elftal, op papier is het een wereld prestatie om 7de en in de FA cup finale te staan. Gasten als Casemiro en Varane zouden de kar moeten trekken, maar lopen er bij als oude mannen. Rashford is totaal niet in vorm en de helft van het team is enkel geblesseerd. Eigenlijk zou je alleen verder moeten gaan met jongens als Onana, Martinez, Mainoo, Bruno Fernandes, McTominay, Garnacho en kun je Hojlund nog het voordeel van de twijfel geven vanwege zijn jonge leeftijd. Investeren in talent, en eens goed en rustig door proberen te bouwen richting de (sub) top. Ten Hag heeft ook zeker niet alles goed gedaan en te veel 'vriendjes' mee genomen, maar verdient wel iets meer krediet vanwege zijn prestaties. Tuchel gaat het natuurlijk ook niets beter doen, die haal je echt alleen om hem een jaar later weer te ontslaan, dat is een beetje zijn specialiteit.

22 april 2024 om 10:01

Hij werd vorig seizoen nog 3e met nagenoeg dezelfde spelers en nu is het opeens een wereldprestatie om 7e te worden?

22 april 2024 om 10:27

Minder blessures, spelers in betere vorm etc. Dat ze die 3de plek niet gingen evenaren was wel overduidelijk, gewoon een jaar boven zich zelf uitgestegen en geprofiteerd van de mindere vorm van Liverpool en Spurs. Maakt de huidige 7de plek niet minder netjes, want geef toe: het is best een matig elftal, ook met langdurige blessures van behoorlijk wat spelers? Overigens vind ik ten Hag ook zeker geen wereldwonder, maar mag best wat meer krediet krijgen. Maar dat laatste bestaat niet in England.

22 april 2024 om 11:03

Ja sorry hoor maar het wordt de laagste eindklassering sinds 1990. Het is dan wel een chaotische club maar er zijn geen financiële problemen, er is genoeg geïnvesteerd afgelopen zomer. Daarnaast zijn het veel Ten Hag aankopen. In zijn tijd bij Ajax was al duidelijk dat aankoopbeleid niet z'n beste eigenschap is. Je mag deze 7e plek echt wel op zijn conto schrijven hoor.

Ten Hag lijkt mij sowieso niet meer te handhaven. Die gaat er eind van het seizoen uit.

Dat ze dan echter met Tuchel op de proppen zouden komen lijkt me hopelijk een verzinsel. Zijn recente dienstverbanden laten op geen enkele manier zien dat hij een verandering kan veroorzaken. Het enige is zijn intensieve manier van handelen langs de lijn. Als ze denken dat die stijl er voor gaat zorgen dat spelers als Rashford ineens niet meer als een luie lamzak over het veld hobbelen dan is dat de enige reden die ik kan bedenken die spreekt voor Tuchel.

Hopelijk zijn ze iets creatiever maar komen ze bovenal met een grote ommekeer in de werkwijze en gedachtengangen op de burelen. Gelukkig neigen alle berichten er betere poppetjes op de cruciale plekken in de organisatie komen op voetbaltechnisch gebied.

22 april 2024 om 10:39

Ik denk dat Ten Hag nog wel kan blijven hoor. Maar dan moet wel echt de bezem door de selectie gaan. Alle rotte appels eruit en geduldig een nieuwe ploeg opbouwen. Ze hebben een aantal jonge spelers die doorgebroken zijn onder Ten Hag die hopelijk volgend seizoen weer iets meer kunnen brengen. Toegegeven, komen niet in de buurt van het niveau Yamal bijvoorbeeld maar zouden uitstekende PL spelers kunnen worden.

Men mag dromen maar een Rashford zie ik helaas nog niet zomaar vertrekken...

22 april 2024 om 12:18

Het zal niet makkelijk worden voor United om Ten Hag te ontslaan. Dat gaat namelijk in totaal richting de 12 miljoen euro kosten en aangezien United nogal wat moeite heeft met Financial Fair Play. Dat is weer 12 miljoen minder die ze kunnen uitgeven aan spelers.

Ze moeten sowieso spelers verkopen om transfers te mogen doen, maar welke spelers vertegenwoordigen nog echt een waarde? Mainoo, maar het lijkt mij heel sterk dat ze die gaan verkopen.

Het is dus niet een uitgemaakte zaak dat Ten Hag van de zomer vertrekt.

Oei oei Heinazijn kom er maar in! Thomas Tuchel als trainer van het grote Manchester United FC.

Eigenlijk nog wel een mooie club voor Don Carletto, en dan Zidane naar Real.

Kijk dat is beleid. Je haalt een trainer die tot nu toe overal ontslagen is. Wat is dat toch? Het lijkt wel op trainers die denken/hopen een talent wat ontspoort weer op de rit te kunnen krijgen. Dat z Ten Hag wegsturen ok, maar wees even wat creatiever



Ten Hag had al ontslagen moeten worden toen die Anthony haalde voor 100 miljoen. Hij heeft het zichzelf zo verschrikkelijk moeilijk gemaakt door zijn domme dure aankopen. Jammer. Het had best een succes kunnen worden.

22 april 2024 om 10:47

Misschien zijn aankopen maar hij is niet de persoon geweest die de onderhandelingen deed, Antony wordt vaak genoemd maar voor een Varane,Casemiro,Hojlund etc is ook 2x teveel betaald.

Ontsla Ten Hag, maar kom toch niet met de Clown 🤡 der laatste jaren.Mourinho is vrij of zijn de voetbalwereld hem vergeten

22 april 2024 om 10:45

Mourinho is daar nog niet zo lang geleden de coach geweest he. Was ook niet al te best wat hij met al zijn uitgaven heeft gedaan. United moet eerst achter de schermen maar eens een goede organisatie neerzetten lijkt me, en de selectie moet zich eens volledig richten op het wedstrijd resultaat, dan kun je daarna weer kijken naar de manager.

Pfff, dit zou ik jammer vinden zeg.. Tuchel had al bij Chelsea nooit ontslagen mogen worden, zeker niet op de manier en het moment waarop dat gebeurde, maar om hem dan bij United te moeten zien zou ik echt heel erg jammer vinden..

Het is logisch, Tuchel is een toptrainer en iemand die echt prestaties uit je team kan krijgen, maar ook hij zal een ander team nodig hebben om succesvol te zijn. Met deze diva's zal niemand hoge ogen gooien.

Zou toch wel heel fijn zijn als Ten Hag terugkomt naar Ajax. Zou voor zoveel rust zorgen en zeker als Alex Kroes ook weer wordt aangesteld. Dan ziet het er plots een stuk beter uit.

Een gevalletje van de regen in de drup dit. Tuchel halen is de domste zet die ze kunnen doen maar het past bij het beleid van de laatste 10 jaar.

Inmiddels ongeveer de tiende manager die met United wordt gelinkt terwijl ten Hag er nog zit. Laten we eerlijk zijn, de media heeft geen flauw idee wie er volgend jaar voor de groep staat. En Ratcliffe zal ook niet degene zijn die dit gaat beslissen, anders haal je geen Berrada, Ashworth en Wilcox als technische mensen

Ten Hag loopt al 2 jaar op z'n tenen met deze selectie, het kleinste beetje weerstand of terechte kritiek en je word als trainer gelijk afgemaakt door dit team via de media of gebrek aan inzet op het veld. Een Tuchel zou binnen 2 maanden weer weg zijn.

Hé, dat is apart. Ik dacht namelijk dat INEOS zelf niet over dat soort zaken zou gaan & zij juist mensen daarvoor naar de club halen die dat gaan bepalen; Berrada.

22 april 2024 om 14:33

Precies TakeMeHome.

SjR had goster nog aangegeven dat er voorlopig geen keuzes worden gemaakt zolang de juiste mensen aan de top er nog niet zijn.
Daarbij allemaal leukndstniedereen roept om jet ontslag, maat er zijn imo geen betere alternatieven die United wel in 2 jaar kampioen gaat maken. Want zo zien de niet United fans het.

Elk jaar hetzelfde verhaal. Nieuwe trainer, goede prestatie en jaar 2 is het kut. Zie LvG, Mourinho, Solskjaer en ook ten Hag.

Het is gewoon een groep duurbetaalde kleuters die zodra ze weten hoe de leraar het lokaal uit pesten. Je moet gewoon zoals Arsenal met Arteta de coach tijd kunnen, en in dit geval genoegen nemen met top 10 voor een paar jaar en iedereen met de verkeerde mentaliteit eruit mieteren. Varane, Casemiro, Rashford alleen op hun attitude eruit. Dan zie ik liever Kambwala, Mainoo, Forson misschien nog andere jeugd doorbreken en fouten maken om te leren, ipv fouten maken omdat je de mentaliteit niet hebt.

Tuchel?! Hahahahahahahahaha. Dat worden nog wat magere jaren voor ManU. Echt zo’n uitvinder, modale trainer. Die doet het met deze selectie vol continue blessures echt niet beter dan ETH. Ook al staat er dadelijk een voetbalbestuur dat wel weet wat ze doen. Luister naar de podcast Inside Old Trafford aflevering vier, dat schept meer duidelijkheid.

Ten Hag ontslaan is ergens begrijpelijk als je een volkomen nieuwe weg in wilt slaan, maar om dan bij Tuchel uit te komen is echt bizar. Totaal geen trainer voor de lange termijn. Overigens lost dit het probleem niet op bij United, het probleem zit echt bij de mentaliteit en kwaliteit van de spelers. Rashford bijvoorbeeld zou de dragende sterspeler moeten zijn, maar speelt misschien een handvol goede wedstrijden per seizoen.

Hahahaha en dan Tuchel aanstellen. Het moet echt niet grappiger worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren