Real Madrid maakt langverwachte komst van David Alaba officieel

Vrijdag, 28 mei 2021 om 18:05Dominic Mostert • Laatste update: 18:13

David Alaba is per 1 juli speler van Real Madrid, zo bevestigt de Koninklijke via de officiële kanalen. De 28-jarige centrumverdediger komt transfervrij over van Bayern München en tekent volgens diverse media tot medio 2026. De transfer hing al maanden in de lucht en komt dan ook geenszins als verrassing. Eerder onthulden BILD en Fabrizio Romano dat Alaba een jaarsalaris van twaalf miljoen euro netto per jaar gaat opstrijken en tevens een tekenpremie van twintig à dertig miljoen euro tegemoet kan zien.

Alaba is de eerste grote aanwinst zijn van Real Madrid voor volgend seizoen. Een week na de persconferentie waarin de Oostenrijker zijn vertrek bij Bayern aankondigde meldde BILD dat behalve Real en Barcelona ook Paris Saint-Germain belangstelling had. Naar verluidt voerde de Oostenrijker een gesprek met Nasser Al-Khelaifi, de voorzitter en eigenaar van PSG, en ontving hij een concrete aanbieding van de club. Destijds meldden de media in Duitsland wel dat zijn voorkeur uitging naar een overstap naar Real.

Alaba had een aflopend contract bij Bayern en komt dus transfervrij over. "Ik heb besloten om Bayern na dit seizoen te verlaten om iets nieuws te proberen", vertelde de routinier in februari op een officieel persmoment. "Het was absoluut geen gemakkelijke beslissing. Ik heb dertien bij de club gelopen en heb veel aan Bayern München te danken." Bayern sorteerde alvast voor op het vertrek van de verdediger en nam Dayot Upamecano over van RB Leipzig. De Fransman wordt bij Bayern gezien als de toekomstige opvolger van Alaba.

Alaba is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een boegbeeld van het uiterst succesvolle Bayern. Na een verhuurperiode bij TSG Hoffenheim speelde hij zich vast in de basis in de hoofdmacht van de Duitse topclub. Hij kwam tot 431 officiële duels voor Bayern, waarin hij 33 keer scoorde en 55 assists leverde. Naast tweemaal de Champions League veroverde Alaba in München onder meer negen Duitse landstitels en zes nationale bekers. Verder schreef de verdediger dit jaar ook nog het WK voor clubteams op zijn naam. Alaba speelt met Oostenrijk op het EK in de groepsfase tegen Oranje.Gerelateerd

Meer sportnieuws

175 reacties (laatste reactie door bbayern1990)

Hoop voor hem dat hij wel clausule opneemt. Als RM uitgesloten wordt voor CL dat hij weer weg mag.
Slechte reclame voor ooit zo prachtige club. Gentlemans club. Op zijn oude dag heeft Perez en een ordinaire graaiclub van gemaakt.

20 april 2021 om 23:54

Ik snap niet dat iedereen nog zo verbaasd is dat het voetbal tegenwoordig puur draait om geld. Kijk eens in wat voor discutabele landen er geld wordt opgehaald door clubs en bonden. Ook de kleinere clubs en landen zijn vaak geen haar beter als dit Real

20 april 2021 om 23:57

Maar echt zo, wat een sentimentele gedoe zeg. Het voetbal is er allang niet meer voor de fans. Bonden, clubs vangen al het geld. Fans betalen enkel geld voor alles en nog wat. Wat een onzin.

21 april 2021 om 00:01

Precies. Het is een keiharde business geworden die letterlijk over lijken gaat. De hele charme van het voetbal is aan het verdwijnen. Kwestie van tijd voordat je niet eens meer voetbal krijgt te zien op de openbare kanalen

21 april 2021 om 09:00

@japie, ik ben het helemaal met je eens. Denk maar eens aan Ajax en PSV die de stadions in Qatar (tegen betaling natuurlijk) wel even wilden gaan uittesten. Natuurlijk was daar ook een storm kritiek op, maar het bevestigt je punt wel dat ook de kleinere ploegen ongeneerd naar meer geld zoeken.

28 mei 2021 om 19:40

Als je van het meest pure voetbal wilt genieten, waarin voetbal centraal staat en niet het geld kan je tegenwoordig alleen maar terecht in de lagere divisies en kleinere competities. Ik ben het ook met je eens Japie, het is een beetje hypocriet om nu alleen de grote jongens aan te pakken terwijl de rest waarschijnlijk net zo'n graaicultuur zou hebben als ze de kans hadden.

21 april 2021 om 01:03

Ze gooien real er nooit uit. Kom op zeg

21 april 2021 om 14:40

Tuurlijk worden teams er niet uitgegooid kunnen ze njet maken. Daarnaast heeft don florentino dit gedaan zodat clubs kunnen overleven. Ben ook tegen een ESL maar snap dat de clubs naar manieren zoeken om meer geld te verdienen. Daarnaast is de uefa toch ook zo corrupt als maar mogelijk is? Daarnaast snap ik alle haat tegen perez niet

28 mei 2021 om 18:33

De haat jegens Perez heeft te maken met haat jegens alles wat Real Madrid is. Dat heb je als je de beste en grootste en meest succesvolle aller tijden bent. Dat wordt ook nog eens uitvergroot omdat haters zich realiseren dat hun clubs nooit de prestaties van Real zullen benaderen, laat staan evenaren of voorbijstreven. Hoge bomen vangen veel wind Elfaraondcamas.

28 mei 2021 om 20:33

de haat naar Perez is vanwege het idee voor een Super league en die ook daadwerkelijk proberen te krijgen. De haat naar Real Madrid is vanwege al die ego's die er rondlopen. Kruip niet in de slachtoffer rol.

28 mei 2021 om 20:59

Slachtofferrol? Ik? Je vergist je BamiWorst, integendeel. De haat naar Perez was er ook al voor de SL en de ego's die de dienst uitmaakten bij Real zijn gewoon mannen als Modric, Kroos, Benzema, Rodrygo, Vinicius, Courtois en tot kort Zidane. Ego's? Kruip uit je stigmatiserende rol als je niet weet waar je over praat. Zoals velen.

28 mei 2021 om 22:29

Alle topvoetballers hebben een ego om U tegen te zeggen, belange niet alleen de toppers, kijk maar eens wat er op de Belgische en Nederlandse velden loopt.. En dan spreek ik niet alleen over de eerste klasse.
Het hangt er puur vanaf welk soort club of speler je al dan niet ligt. Ik vind het bij Real echt meevallen eigenlijk.

28 mei 2021 om 18:15

Tegenwoordig horen we enkel over de 'woke'-generatie, maar voor sommige zaken lijkt een meerderheid nog in sprookjes te geloven.

Succes in de Super League. Dan ga je van een supergezonde wereldclub die als voorbeeld kan worden gezien in Europa naar zo'n Spaanse schuldenclub die na dit weekend definitief alle onschuld verloren is. "maar we hebben de SL nodig voor bestaansrecht." Imagoschade is gigantisch, je gaat van de grootste club van Europa naar het graaiende lachertje van Europa. Je moet het maar willen.

20 april 2021 om 23:55

Ach, vijfjarig contract is een goeie deal. Volgens Perez is Real Madrid toch dood in 2024?

20 april 2021 om 23:58

Doe nou niet zo hypocriet man. Bayern is net als alle andere topclubs in Europa een club die met geld smijt en waar een hoop corrupte mensen werken. Het is allemaal één pot nat. Daarom ben ik ook zo verbaast over de overdreven reacties van de fans. Voetbal draait al zo verschrikkelijk lang om geld en macht, waarom reageert men hier nu opeens zo fel op?

21 april 2021 om 00:18

Vooralsnog heeft Real nogal de schijn tegen.

21 april 2021 om 00:33

Vooral Ajacieden zie ik zo reageren, nog in de ontkenningsfase van de vergane glorie. Of is het toch een stukje jaloezie..

21 april 2021 om 00:48

@voetbalgogme, dit is wel van een andere orde. Hier is niet eens een promotie en degradatie. Oftewel gewoon compleet kunstmatig om geld voor die 12 clubs. Genoeg kritiek op de CL maar daar kan een ajax, atalanta, porto etc nog voor een verrassing zorgen. Bayern vind ik heel anders dan een real/barca/psg etc. Geen gigantische bedragen over het algemeen en gezond beleid

21 april 2021 om 00:53

Bayern geeft weinig uit aan transfers als je het vergelijkt met andere grote ploegen. Bovendien hebben ze ook geen louche eigenaren zoals al die Engelse en Italiaanse ploegen en PSG. Een absolute wereldclub die ook niet meegaat in de gekte van de salarissen. Bij United verdienen houten klazen zoals Maguirre en Martial 2,5 ton. Bij Bayern verdienen net de topspelers dat.

21 april 2021 om 01:21

Liever vergane glorie dan een zielloos bestuursorgaan.

21 april 2021 om 02:37

Tuurlijk. Vooral Ajacieden reageren zo. Volgens mij heb je de reacties op dit forum en elders gemist, maar de haat naar dit toernooi komt vrijwel uit elke hoek. Maar het is makkelijk om likes te pakken als je alleen Ajax eruit pikt en er even een oneliner uit gooit...

21 april 2021 om 07:47

Nu ben ik geen fan van Ajax maar Ajax is op dit moment wel de enige Nederlandse club met nog een beetje glorie. Een club met een rijke historie (veel Europese prijzen en voetballers als Cruijff, Neeskens, Krol, Van Basten, Rijkaard, Bergkamp, Seedorf, Kluivert en De Ligt) die op dit moment nog altijd gezien wordt als één van de belangrijkste opleidingsclubs in Europa.
Ajax profiteert ook van de CL-miljoenen en de commercie, maar in tegenstelling tot de grote Spaanse clubs is Ajax niet gebouwd op schulden.

28 mei 2021 om 18:53

Nou is het in die positie ook wel een stuk makkelijker om op te leiden. Ze halen talenten weg bij alle ploegen in Nederland en "leiden" ze op tot Ajax spelers.
Daarbij heeft Ajax zoveel geld dat zij ook veel meer risico kunnen nemen

28 mei 2021 om 19:23

@El Fenomeno
Bayern Munchen heeft een heel vergelijkbaar salarishuis als de andere topclubs. Clubs betalen salarissen op basis van hun begroting. Des te hoger de begroting, des te hoger de salarissen. Bayern is al jaren top 5 qua begroting en hebben dan ook een groot salarishuis.

28 mei 2021 om 22:28

Bayern zat vorig seizoen qua salarissen op plaats 5 tussen City en United in, die gaan net zo vrolijk mee als de rest hoor.

21 april 2021 om 00:20

Waha, nu zijn we ineens slachtoffer bij Real? De supporters van Real, dat zijn inderdaad de slachtoffers. Maar mij blinde haat verwijten terwijl ik zeg zoals het is: Real Madrid is een van bovenaf een ordinaire graaiclub en volgens mij wordt dat momenteel door heel de voetbalwereld wel in gezien. Ze kunnen zich daar beter even gedeisd houden. Ik snap niet waarom je in de verdediging schiet man, ik zou me kapot schamen en boos zijn als dit mijn cluppie was.

21 april 2021 om 00:51

Vriend, luister het spijt me als mijn club jou pijn heeft gedaan in het verleden. Het spijt me echt

21 april 2021 om 01:20

De spijt is wederzijds maat. Je bent zo goed als je laatste (onderlinge) wedstrijd

21 april 2021 om 08:32

Whatever makes you sleep at night.

28 mei 2021 om 20:37

Haha het ego van een Real fan is weer gebroken hoor. Gelijk de slachtoffer rol inkruipen.

21 april 2021 om 00:03

@myvision we doen allemaal wel erg verontwaardigd opeens. jouw cluppie gaat ook gewoon cashen op toernooitjes in Qatar

21 april 2021 om 00:11

Dat had jouw cluppie ook gedaan, zei het niet dat zij voor de trip moeten betalen, waar ajax er geld voor ontvangt hypocriet

21 april 2021 om 00:13

Wie weet. Feit blijft dat veel van de kleinere clubs geen haar beter zijn als de clubs die ze nu willen bekritiseren wat betreft de SuoerLeague. Ook veel van de kleinere clubs verkopen hun ziel voor een beetje gekd

21 april 2021 om 00:17

Wat heeft dat met het uitsluiten van clubs te maken, behalve die 12-15 superieure clubs? Ben je nou echt Bayern en Ajax, die zich uitspreken tegen die graaiclubs, aan het vergelijken met Real Madrid? Belediging!

21 april 2021 om 00:19

Ik geef alleen aan dat de clubs die nu kritiek hebben op die SuperLeague clubs hun ziel ook verkopen voor een beetje geld. Anders ga je ook niet in discutabele landen als Qatar voetballen en cashen over de rug van 6500 dode slaven. Uiteindelijk ben je dan zelf ook een graaiclub

21 april 2021 om 00:22

Ik vind het waardeloos dat we naar Qatar zijn gegaan, maar dat is offtopic en heeft bizar weinig met dit onderwerp te maken.

21 april 2021 om 00:27

Het is ook niet perse een aanval naar Ajax want Feyenoord bv zie ik het ook nog wel doen. Het gaat er meer om dat als er geld te halen valt de meeste clubs niet verder kijken dan hun eigen belang

21 april 2021 om 00:12

De haat ziet diep hè en je zit er ook feitelijk gewoon naast. Real Madrid is de grootste club in Europa.

21 april 2021 om 00:18

Op dit moment samen met Juve misschien wel de kleinste club.

21 april 2021 om 00:23

Haat? Realisme, wel mooi dat "real" in dat woord verwerkt zit.

21 april 2021 om 14:46

Dat is zeker mooi man! De reden waarom bayern, ajax en psg niet mee willen doen is omdat zij toch elk jaar kampioen worden en ondertussen eigenlijk geen concurrentie hebben in hun domestic league.

28 mei 2021 om 20:13

Het is maar wat je als grootste definieert, op dit moment zijn ze vooral het grootste in zichzelf belachelijk maken. Vragen om een flut league, geen prijs dit seizoen en een clublegende eruit werken; poeh

21 april 2021 om 08:11

Je doet alsof Bayern zo'n chique club is? De club dat de hele competitie leegkoopt om er zo zeker van te zijn dat de concurrentie niet in de buurt kan komen.
Ze handelen anders dan Real Madrid maar maakt hun dat een betere club? Zolang de financiën op orde zijn dan is beide toch prima?

Real zal net als de andere topclubs even een stapje achteruit moeten doen vanwege de Corona maar daar is niets mis mee. Mocht de SL niet door gaan, dan hebben ze in ieder geval bewerkstelligd dat de Uefa toch ineens meer geld in de CL kan pompen.

21 april 2021 om 08:21

Als jij het Duitse voetbal zou volgen, dan zou jij weten dat Bayern de club is die het minste spelers bij de concurrent weghaalt. Tevens ondersteunen zij andere clubs in nood en geven zij niet meer uit dan er binnenkomt.

Dat real al jaren teveel uitgeeft en nu zwaar in de schulden zit kun jij toch niet onderkennen???

21 april 2021 om 14:57

Real heeft de afgelopen jaren zo veel meer uitgegeven? Volgens mij moet jij wat meer het Spaanse voetbal kijken. Ik kan me lewandowski, hummels, gotze, en recentelijker upamecano, pavard en Goretzka?

21 april 2021 om 15:19

Kijk even voor de grap wat Dortmund allemaal haalt. Bayern die de concurrentie leeg rooft? Nee bij lange na niet! Bayern haalt alleen de spelers die hoe dan ook zouden zijn vertrokken naar het buitenland. Alsof dat de competitie sterker maakt! Lewandowski zou naar Real gegaan zijn. Gotze had eveneens grote namen achter zich aan. Pavard is van Stuttgart gehaalt. Goretzka van Schalke. Beide niet van een concurrent. Upamecano zou naar de premier league vertrokken zijn als die zich niet had aangesloten bij Bayern. Bayern koopt de concurrentie niet leeg, nee Bayern behoud de spelers voor de Bundesliga.

28 mei 2021 om 18:18

En hernandez voor 82 miljoen niet te vergeten

28 mei 2021 om 20:01

Zwaar in de schulden? Hoe groot zijn die schulden dan? Daar ben ik altijd benieuwd naar.

21 april 2021 om 09:00


@myvision ''je gaat van de grootste club van Europa naar het graaiende lachertje van Europa.'' Real en Barca zijn ook na dit gezeik de grootste clubs van de wereld. Of je het nou leuk vindt of niet. Winnen die clubs weer een CL komende seizoenen of haalt Real Mbappe dan zijn al die fans dit gedoe weer vergeten.

21 april 2021 om 09:03

@myvision, een supergezonde club die een monopoliepositie heeft juist ten koste van de andere clubs in de eigen competitie. Ik vind dat hypen van Bayern ook een beetje overdreven. Kijk eens wat een geld Bayern elk jaar van de grote autobedrijven krijgt. Dat is echt hetzelfde als het oliegeld van City en Psg. Maar als het geld van Red Bull komt, dan breekt ineens de pleuris uit, want dan komen allerlei plotse tradities in gevaar. Ik vind het enorm hypocriet, want Bayern wil natuurlijk hun monopoliepositie niet kwijt. Dat getuigt maar weer eens met de aankoop van Upamecano. Daarnaast zijn de tegenstanders van Bayern in eigen competitie zo zwak, dat ze niet eens fatsoenlijke transfersommen voor hun topspelers kunnen krijgen. Geef mij maar Laliga, waar twee topclubs elkaar tegengewicht kunnen bieden.

21 april 2021 om 11:39

Haha die Real mannetjes boven.. Heel die club heet mijn sympathie verloren door 'fans' als de jongetjes die op jou reageren. Arrogant, zielig en nooit inhoudelijk ingaan op iets. Nee, direct maar de woorden 'haat' en jaloezie erin gooien. Niet kritisch en niet objectief kunnen kijken naar je eigen club is een teken van weinig intelligentie. Real mag dan de grootste zijn, maar wel met veruit de meeste van dit soort irritante gastjes.

28 mei 2021 om 18:17

Met tientallen miljoenen extra op zak naar een zonnige land en club waar hij al fan van was (geloof ik?). Je moet het maar willen 😂

28 mei 2021 om 18:24

Jeetje wat een haat. Lachwekkend jou reactie. Wat weet jij nou over Madrid ? Schulden ? De club is bezig met het mooiste stadion van Europa. Al jaren houd het de vinger op de portemenee ondanks dat er heel wat geld is binnen gekomen aan prijzengeld en aan uitgaande transfers. Vorig seizoen letterlijk niemand gekocht en daarnaast 130 miljoen binnen gehaald aan uitgaande transfers. Reageer niet vanuit afgunst en haat want dat siert je niet

28 mei 2021 om 18:48

Ja, mcgregor, er zijn nogal wat domme uitspraken hier, vooral gedragen door onwetendheid en maar roepen om het roepen, napraten wat een andere domme op het forum heeft voorgekauwd, zonder echt na te gaan hoe de vork echt in de steel zit. Feit is wel dat ik blij ben met de komst van David Alaba, het zal stabiliteit brengen achterin, ongeacht of hij nu centraal gaat staan, of op linksachter of voor de verdediging. Geen verkeerde gedachte als je dan hem hebt om op te rekenen.

28 mei 2021 om 19:07

Eens kerel. Jammer dat mensen vanuit haat reageren zonder kennis ... Alaba is hard nodig. We hebben de mazzel dat Casemiro nooit geblesseerd raakte. Een backup was er niet maar met alaba die op 3 posities kan spelen is dat opgelost. Ben alleen wel bang dat we nog 1 van deze dagen te horen krijgen dat ramos vertrekt. Volgens alle Madrid forums is dit vrij wel zeker.

28 mei 2021 om 19:13

Klopt, ik ben bang dat we Ramos kwijtraken, maar ik maak me ook serieus zorgen over zijn gestel en of hij nog weer fit kan worden en zo ja, voor hoe lang nog. Hij is de jongste niet meer en als hij bijvoorbeeld nog een keer goed wil gaan cashen bij een Psg, dan gun ik hem dat ook. Het liefst hou je hem natuurlijk liever in huis, want zijn onschatbare waarde staat buiten kijf.

28 mei 2021 om 20:08

Ik zeg ook niet dat hij onmisbaar is, zeker niet, ik zeg dat hij vsn onschatbare waarde is voor de club. Natuurlijk is zijn afwezigheid meer dan uitstekend opgevangen door Nacho en Militao, ik heb het meer over zijn onschatbare waarde als clubicoon, zoals ik ook Di Stefano, Puskas en Zidane bijvoorbeeld beschouw.

29 mei 2021 om 08:33

Nou dan mag je voor Zidane nog even Raul, Hiero, Iker en Sanchez zetten. Dit zijn namen die je niet mag missen in dat lijstje

28 mei 2021 om 19:34

Doe in godsnaam niet alsof deze club het woord "onschuld" kent. Dat kent het al decennia niet. Net als hun voorzitter. In ieder fatsoenlijk land had ie niet de macht gehad welke hij nu heeft en had ie met dezelfde praktijken al lang achter slot en grendel gezeten.

28 mei 2021 om 21:53

Je ziet zelf toch de hilariteit hiervan in als je naar je eigen comment kijkt nu met dat fotootje ernaast Almo? Lol.

28 mei 2021 om 22:06

Dat een fan van Barcelona met de vinger komt wijzen naar Madrid is redelijk hilarisch op zich.

Wel apart, dacht dat Real zo hard werd geraakt door de corona crisis 🧐

21 april 2021 om 00:05

Hij is transfervrij.. En natuurlijk komt daar een aardig salaris bij kijken, maar als Ramos het na dit seizoen voor gezien houdt dan kun je dat salaris slot natuurlijk wel weer invullen.

21 april 2021 om 08:13

Vergeet niet dat Ronaldo zijn monstersalaris 2 jaar geleden is komen te vervallen. Daar kunnen ze meerdere toppers voor halen.

21 april 2021 om 10:27

Maar hoe zit het dan met de misgelopen inkomsten door corona? Bovendien zal het salaris van CR7 wel weer grotendeels door Hazard worden opgestreken. Aan de andere kant hoeft Real dan wel weer geen transferssom te betalen. Dat zou toch wel weer minimaal 40 miljoen zijn geweest, zelfs met een eenjarig contract.

28 mei 2021 om 18:48

Tekengeld van liefst 30 miljoen en een salaris van 12 miljoen net per jaar dat is toch zieke... Van een speler die gebruikt wordt als twaalfde man, en geen directe echte verstekring is. Bruikbaar niet meer dan dat.

28 mei 2021 om 19:10

Tekengeld is 15 miljoen volgens alle Spaanse sportbladen en de betrouwbare Madrid forums. Overal word 15 miljoen vermeld.

28 mei 2021 om 19:09

Madrid heeft vorig seizoen voor 130 miljoen verkocht en niks gekocht. Daarnaast ongeveer 125 miljoen verdiend aan de Champions Leaque ... en er zullen een aantal jongens vertrekken.

Dit is een fantastische aanwinst voor Real. Ik ga ervanuit dat hij komt voor de basis,maar op welke positie? Links Centraal staat Ramos en Linksback is niet meer de favoriete plek van Alaba. Bovendien doet Mendy het uitstekend. En Militao eruit halen voor Alaba zou belachelijk zijn. En Wat Bayern betreft die worden een stuk zwakker. Upamecano-Hernandez is wel wat zwakker dan Boateng-Alaba

21 april 2021 om 00:36

Militao doet het erg goed inderdaad. Als Real Varane kan wegdoen hebben ze in Alaba een betere opvolger. Ook kan hij evt. op het middenveld. In ieder geval een goeie versterking ook voor in de breedte

21 april 2021 om 08:17

Ramos zal denk ik vertrekken en met Mendy, Alaba, Militao en Carvajal sta je gewoon sterk. Vergeet ook niet dat de plek van Casemiro nu slecht ingevuld wordt. Ook daar kan Alaba spelen.

Heerlijk nieuws. Het was al aardig duidelijk en nu zeker alhoewel moet er nog steeds echt officiele geluiden komen. Alaba gratis binnen halen is een top zet. Als je dan enkel een Mbappe kan kopen deze zomer, doe je perfecte zaken. Voor de rest is het team van Real prima in balans.

21 april 2021 om 00:03

Vooral die polyvalentie is welgekomen. Eindelijk iemand om Casemiro af en toe te laten rusten. En als we aanvallend meer moeten brengen kan hij perfect op de plek van Mendy. Centraal vanachter was niet zijn voorkeur dacht ik, en vind ik hem ook het minste. Maar als straks Varane verkocht wordt en Ramos vertrekt was het wel broodnodig. Nacho moet wel verlengd worden, die kan dan centraal afwisselen met rechtsachter. Zeker aangezien Vazquez zal vertrekken en Odriozola die verkocht zal worden. Minder spelers, maar wel allemaal redelijk polyvalent waardoor iedereen genoeg minuten zou maken.

21 april 2021 om 00:14

Verwacht dat als en Varane en Ramos vertrekken, Real Pau Torres haalt (of Kounde). Beide verliezen is anders te heftig hoor. En met Militao en Pau Torres zie ik best een sterke toekomstige duo.

21 april 2021 om 08:20

Er zal sowieso iemand bij moeten komen als ze beide vertrekken. Centraal hou je dan alleen Militao, Nacho en Chust over. Naast Alaba is nog een aanwinst niet verkeerd. Vallejo komt terug maar heeft het niveau niet.

21 april 2021 om 00:07

Volgens Perez stond voetbal op uitsterven? Vervolgens biedt ie Alaba(pure middelmaat) een 5 jarig contract met waarschijnlijk een mega-salaris en dan zoekt Mbappé een huis in Madrid?.

Dit is in alle opzichten één van de gaarste transfers die deze club kan maken. Alaba is bij lange na niet een speler voor Madrid.

21 april 2021 om 00:15

Hij heeft de investeerders geflashd. Kreeg het geld om de ESL op te zetten, helaas mislukt maar het geld geeft hij niet terug. En nu kan hij daarmee Alaba en Mbappe bekostigen. 😁

21 april 2021 om 08:21

Transfervrij en bij een vertrek van Ramos veranderd daarin dus weinig.

21 april 2021 om 00:08

Is het bekend voor welke positie Real hem binnen haalt? Marcelo is op en Mendy vind ik niet basiswaardig. Met Alaba heb je een uitstekende back binnen. Als CV zou je hem eigenlijk niet moeten gebruiken, geen enkel gevoel voor positionering en laat te veel steken vallen.

21 april 2021 om 00:17

Denk met name LB ja en CDM. En dan als back up nog op CV en zelfs op Kroos' positie. Genoeg opties.

28 mei 2021 om 20:10

Hoezo is Mendy niet basiswaardig? Is letterlijk 1 van de betere spelers afgelopen 2 seizoenen. Enige minpunt is zijn aanvallende kwaliteiten, maar daarin lijkt hij steeds beter in te worden.

28 mei 2021 om 20:12

Daarbij geloof ik niet dat jij als Chelsea fan alle Real wedstrijden checkt.

En dan zit die te huilen over schulden... Wat is die Perez de afgelopen 48 uur diep gezonken zeg. Die kan niet langer blijven

21 april 2021 om 08:36

Waarom zou hij niet kunnen blijven? Er is net een kans geweest voor andere om het voorzittersschap over te nemen en daar heeft niemand op gereageerd puur omdat niemand zich kan meten aan Perez. Dit is wellicht een fout, maar wel met de kanttekenening dat de Uefa direct met een miljarden offensief komt.

Zo. Heerlijke transfers hoor. Doelwit nu hopelijk Mbappe. Real heeft weer galaticos nodig. 2009 tijden moeten terug komen. Daarvoor keek ik graag naar Real.

Maar maar maar voetbal bestaat niet meer in 2024 zonder de Super League omdat de clubs diepe schulden hebben (waaronder Real Madrid met 900 miljoen schuld). Of zou het misschien toch mede komen door dit soort contracten van 5 jaar die zo'n 100 miljoen gaat kosten voor Real? Als we toch dingen willen veranderen in de voetballerij lijkt me een salary-cap zo gek nog niet.

21 april 2021 om 00:09

Maar wat doe je dan met het overige geld? Want dat klinkt mooi. Maar Barcelona gaat niet plots genoeg nemen met 600 miljoen omzet dan.

21 april 2021 om 08:57

In theorie zouden de kaartprijzen dan omlaag kunnen toch? Als die achterlijke salarissen dalen dan hoeven wij als fans niet meer zoveel te betalen😃

21 april 2021 om 10:12

Dat zou geweldig zijn inderdaad. Want nu zijn die prijzen gewoon echt belachelijk.

Geen bericht dat echt lekker zal vallen op een dag als deze ;-)

Die superleague grappen zijn nu wel echt op. Ik hoop dat het centrale duo Ramos en Militao wordt en dat Alaba vooral ingezet wordt als lb en cvm.

21 april 2021 om 08:37

lb? En Mendy dan? Dat is denk ik de beste speler van Real in de defensie de afgelopen maanden.

21 april 2021 om 09:56

Welke grap, Real zit er toch in samen met Juventus, Barcelona, Inter & Atletico? Uit de rest van de competities knikkeren en laat ze maar 8 keer per jaar de classico spelen, veel plezier.

Hopelijk vragen de huidige spelers een ferme loonsopslag. Het salaris ligt veel te hoog.

En iedereen vindt het raar dat real de sl nodig heeft??? Als jij als enige een speler 25mlj netto in het jaar geeft ex bonussen ex spelersmakelaar. Bayern, de Engelse clubs en Barca wilden hier niet in mee gaan.

Vindt het natuurlijk jammer dat hij weggaat, maar voor zijn salaris krijgt Bayern Upemacano (incl salaris) en houden zij nog geld over.

21 april 2021 om 10:12

Real heeft de SL niet nodig. Maar met de SL zou de omzet eenvoudig over het miljard gaan.

21 april 2021 om 13:39

Als Real de SL niet nodig zou hebben, waarom hebben zij hun schulden van 1 miljard dan nog niet betaald??? Of krijgen zij rente over hun schulden ipv de bank?

21 april 2021 om 15:50

Dat zijn de schulden die zij nog moeten betalen. Er hebben echter ook bedrijven schulden bij Real Madrid. Als je die van dat miljard aftrekt dan zitten ze onder de 400 miljoen. En dat terwijl ze momenteel met een peperdure renovatie van het stadion bezig zijn.

28 mei 2021 om 23:02

Hoe kom je aan 25 miljoen? In Spaanse media praten ze over een salaris van 12 miljoen (netto) en tekengeld van 15 miljoen. Niet dat het niks is, maar minder dan wat jij meldt.

Jammer. Had hem graag z’n hele carrière bij Bayern zien voetballen maar vind Real Madrid wel bij hem passen.

Schande dat deze jongen zijn aflopende contract niet verlengt met een gelimiteerde afkoopsom. Loopt nu gratis de deur uit bij de club die hem gemaakt heeft en waar hij alles aan te danken heeft. Zonder Bayern was alaba nooit meer geworden dan pure middelmaat.

Het voetbal is nog steeds niet veranderd, de omgeving wel. Tv gelden die de pan uit rijzen. Hoge entreeprijzen in de stadions. Daar kan voetbal niets aan doen, dat doen we zelf. Zolang wij ,de supporters , maar blijven betalen voor alles wat op tv komt aan voetbal en spelers als (half)goden blijven vereren zal er niets gebeuren om dat anders te laten worden.

huh maar ik dacht dat ze in 2024 dood zouden zijn. Hoe kunnen ze dan nog een speler aannemen. Alaba is wel transfervrij maar hij speelt niet gratis.

Ah, hij kan daar zeker meer verdienen. Hoe kan dat dan, dat Real zulke hoge salarissen betaalt? Oh, geven ze niets om gezonde bedrijfsvoering, zoals bij Bayern, omdat de Spaanse banken er toch wel geld in blijven pompen? Interessant. En hoe willen ze dat op de lange termijn dan volhouden, als het even een beetje minder gaat, bijvoorbeeld door een pandemie? Oh, dan willen ze gewoon een aparte competitie opzetten samen met de andere clubs die wanbeleid voerden, waar zij dan nooit uit kunnen degraderen? Ik snap het ja.

21 april 2021 om 11:00

Banken "pompen" niet geld in een club, vooralsnog betaalt Real Madrid gewoon netjes haar schulden af en zijn ze niet in de problemen op korte termijn met leningen terugbetalen, evenals het gros van de Spaanse competitie wat er enorm veel gezonder en beter voorstaat dan 10 jaar geleden

Ze willen de voetbal nog kapot maken vind ik. Gelukkiger gaat de europa ligue niet meer door. Het zou een groot ramp zijn geweest moet het nog door gaan

Agh honderd aparte artikelen voor Koeman, Oranje etc. (Over hetzelfd soms) maar een nieuwe voor Alaba's transfer naar Real (wat nu echt officieel) is teveel gevraagd zo te zien. Agh, zal wel. Nou mooi man, eindelijk officieel ja. Top!

28 mei 2021 om 18:18

Hoop stiekem dat die eigenlijk op de linksback komt te spelen. Toch wel een verademing met de bal aan de voet tov Mendy (ook al zie ik Gutierrez graag kansen krijgen). Centraal idealiter Ramos/nacho met Militao en dan soms Alaba op plek van Casemiro om te roteren. Als Ramos nog vertrekt dan kijken naar Pau of Kounde (helemaal ideaal De Ligt maar gezien de financien...)

28 mei 2021 om 18:42

Ja en dat is het mooie aan deze transfer. Alaba lost meteen aardig wat op. Marcelo kan je ook laten gaan. Alaba kan idd CB spelen met Militao eventueel. Hij is aan de bal gewoon top en idd zelfs nog op het middenveld. Ben benieuwd wat er nog verder gaat gebeuren ja idd. Ben wel bang dat er financieel echt weinig mogelijk gaat zijn.

Klopt niet wat hier staat. In de Spaanse kranten staat 15 miljoen tekengeld en ook de betrouwbare Madrid forums melden 15 miljoen tekengeld. Had die 15 miljoen boven het salaris van ramos gedaan en hij was gebleven. Beetje jammer dit ..

28 mei 2021 om 18:24

Het zal ook echt een enorme fout zijn mochten ze Alaba als vervanger halen voor Ramos

28 mei 2021 om 18:38

De kans is heel groot dat ramos vertrekt. Trouwens Madrid is met psg in gesprek over pochetino. Heb je het gelezen ? Ben benieuwd of psg hun trainer zal laten gaan.

Heerlijke 1e aanwinst zeg! Welkom Alaba. Kan zowel op de linksback, verdedigende middenvelder als centrale verdediger fungeren dus heel mooi.

28 mei 2021 om 18:23

Indd, een speler die heel veelzijdig is en handig is om achter de hand te houden alleen zie ik hem niet een basisplek innemen.

28 mei 2021 om 18:30

Alaba kan het minst uit de voeten in de centrale verdediging. Dat is dit seizoen meermaals gebleken.

Ik hoop alleen niet dat hij wordt gehaald als vervanger van Ramos. Als veelzijdige wissel lijkt hij me wel van toegevoerde waarde. Maar centraal achterin heb ik echt enorm zin in Ramos-Militao.

28 mei 2021 om 20:17

Ramos hebben jullie nu wel weggejaagd met het salaris van alaba (12,5 netto). Of real moet nu wel overstag gaan met de 13 netto voor Ramos. Dit hebben zij afgelopen jaar gewoon afgewezen.

Sinds het huidige aflopende seizoen ben ik niet meer rouwig met zijn vertrek. Ik vraag me af hoeveel deze deal nu uiteindelijk kost in totaalplaatje, zijnde tekenpremie, salaris, commissies voor Zahavi. Dit zaakje met Zahavi stinkt me te veel.
De coronacrisis is precies voorbij voor de Spaanse clubs die verder met geld blijven rondsmijten.
Bijkomende vraag: waar zou hij uiteindelijk spelen? Ik zie maar 2 mogelijkheden. Dat is ofwel centraal middenveld of linksback. Centrale verdediging wordt een lachertje. Dit heb ik dit seizoen al veel meegemaakt bij Bayern met 44 tegendoelpunten in de Bundesliga en de uitschakeling tegen PSG tot gevolg. Pas na de 0-2 tussenstand tegen PSG stapte Flick uiteindelijk af van de opstelling van Alaba als centrale linksvoetige verdediger.

28 mei 2021 om 18:31

Ik heb bayern dit jaar niet echt gevolgd maar merk wel dat veel fans van Bayern niet echt rouwig zijn om zijn vertrek.

28 mei 2021 om 19:24

Met geld rondsmijten? Zeg me welke speler van dergelijke kwaliteit en multifunctionaliteit (je haalt dus eigenlijk meerdere spelers binnen) er op de markt is.

28 mei 2021 om 20:28

Er moet nog salaris, tekengeld en commissies betaald worden. Laatste dient te gebeuren aan Zahavi en vader George.
Het is een misverstand dat transfervrij synoniem is van kosteloos.
Alaba is multifunctioneel, maar liet de laatste jaren toch steken vallen in de verdediging.
Iemand die multifunctioneel, altijd presteert en zeggenschap opeist bij Bayern is Kimmich momenteel.

28 mei 2021 om 22:02

Transfervrij is inderdaad niet gratis. Wel aan sterk gereduceerde prijs. Alaba zelf op zijn 29 met langdurig contract aantrekken kost je minstens 50/60 miljoen met een gelijkaardig salaris als nu. Die heb je nu voor 1/4 van de prijs. Kimmich is inderdaad een topspeler, maar die nu losweken kost je een fortuin. Ook als je die transfervrij, niet gratis, kan halen voor tekengeld van 15-20 miljoen is dat nog steeds een spotprijs. Net als Alaba.

29 mei 2021 om 10:18

Niet rouwig dat hij vertrekt terwijl je dik geld hebt moeten neerleggen voor een vervanger? Hoe kan je daar niet rouwig om zijn? Zijn vervanger moet nog maar laten zien wat Alaba heeft laten zien. Ook ondankbaar om 1 van je sterkhouders te praten, maar dat zal zijn omdat hij vertrekt.

29 mei 2021 om 23:05

Upamecano is jong en is niet meteen een vervanger voor Alaba aangezien beide niet dezelfde voet hebben. Ik ben niet rouwig omdat Alaba dit seizoen behoorlijk veel steken liet vallen als centrale verdediger.

Overbodige aankoop en gene directe versterking, wel de ideale 12 de man, kan op meerdere positie omdat hij niet goed genoeg is voor ene positie, en verdedigend nee beter van niet daar is hij erg kwetsbaar, kan misschien als invaller van Casemiro dienen. ik ben hier niet kapot van dikke salaris dikke contract die nergens op slaat, op basis waarvan verdient hij dikke contract? Iemand die tegen de 30 is zo ene ;lange contract geven snap ik helemaal niets van, had je beter Ramos kunne houden en die contract geven en alaba had niet gehoeven.

28 mei 2021 om 18:46

En die tekenpremie van 20-30miljoen geeft nou ook niet het voordeel van een transfervrije speler. Enorm dure aankoop eigenlijk als je het zo bekijkt voor een veelzijdige wissel.

28 mei 2021 om 18:51

netto besef dat eens hij verdient netto 12 miljoen per jaar, dat krijgen de absolute toppers van Real Madrid niet eens. Niet bruto dan is het iets van 25 miljoen euro per jaar, ziekelijk dat dat voor dat soort kaliber daar voor neergelegd wordt.

28 mei 2021 om 19:11

Tekenpremie is 15 miljoen zie alle Spaanse sportbladen.

28 mei 2021 om 19:23

30 miljoen hoor, maar dan verschillen we van mening, denk je nou echt dat hij voor 15 miljoen tekengeld krijgt, die heeft een gehaaide zaakwaarnemer. dat is jou versie ervan, dat mag..

28 mei 2021 om 18:50

Kom nou hoor, dit is een perfecte transfer. Oh geen aankoop, hij is transfervrij. En betreft het salaris, tsja je moet wel mee in deze tijd he. Kijk hoeveel de Ligt meteen kreeg bij Juve of Frenkie etc. Gaat nergens meer over maar als je dat niet biedt gaan spelers ergens anders naar toe, heel simpel. Daarnaast, Alaba is een elite speler op zijn positie. Aan de bal top. Dat hij de issues voorin niet gaat oplossen uiteraard, dat blijft prioriteit maar Alaba lost aardig wat op, betreft LB positie, eventueel back up CB en CDM. Dus tsja dit is een prima zet. Alaba ga je toch niet laten lopen zeg. Wat is dat toch dat men vandaag zulke transfervrije spelers slechte transfers vinden. En dan vergeten dat de huidige financiele situatie niet goed is. Tsja!

28 mei 2021 om 18:55

We hebben een linksback die klaar is voor linksback dat is Miquel Gutierez en je hebt Mendy, Alaba is totaal overbodig hoor. en wat hij krijgt kan ik echt kwaad om worden, echt ziekelijk... In het centrum is hij te zwak, daar kan je Mendy voor nood inzetten als het moet. Valverde en Casemiro heb je al voor die posities, dus volkomen nutteloos is Alaba. Is in mijn ogen net niet die Alaba.

28 mei 2021 om 18:58

Hoezo transfervrij? Er wordt 20 tot 30 miljoen tekengeld betaald. Of je dat betaalt aan Bayern of aan Alaba en zijn zaakwaarnemer dat maakt dan ook niks uit. Plus 12 miljoen netto jaarsalaris is echt absurd.

28 mei 2021 om 19:03

Als jullie dat niet willen dan weet, dan kan Real niemand meer halen, of iig geen topspelers meer. In welk tijd leven jullie? Zien jullie niet in wat voor bedragen er nodig zijn om topspelers binnen te halen. Als het niet transferbedragen zijn, ja dan heb je tekengeld, salaris etc. Het is wat het is vandaag de dag. Maar moet Real nog meer achterblijven dan? 20 miljoen voor Alaba is een koopje! En salaris agh, zelfs de Ligt die pas bij Juve kwam kreeg een giga salaris. En zo nog vele anderen. Het is wat het is maar Alaba transfervrij laten gaan zou van de zotte zijn!

28 mei 2021 om 19:27

Een Alaba onder contract krijg je natuurlijk nooit weg voor maar 20-30 miljoen. Daar zou je makkelijk het dubbele voor betalen dus alsnog een koopje. Je kan ook bv. Dest halen voor 20 miljoen, maar of dat dan beter perspectief biedt betwijfel ik. Als hij tegenvalt kan je hem nog altijd verkopen voor 20 miljoen, waardoor deze operatie redelijk zonder risico is.

Hele goede versterking voor Real Madrid. Geen enkele Linker centrale verdediger heeft zo'n goede pass en schot als Alaba. En hij is ook nog technisch vaardig. Salihamidzic gaat er nog spijt van krijgen. Dat Alaba zijn gewenste contract niet kreeg

28 mei 2021 om 21:14

Er zijn grenzen op financieel vlak. Bayern wil altijd sportief succesvol zijn zonder de financiële limieten te overschrijden. Bayern gunt niet zomaar een topsalaris. Moest dat zo zijn, zou iedere speler van Bayern vragen om een salarisverhoging.

28 mei 2021 om 21:43

Ben ik ook wel met je eens. Maar wat ik niet zo goed snap. Kimmich en Muller hebben eigenlijk een soort van status onmisbaar bij bayern net als Lewa. En dat is volledig terecht. Ik ken de contracten van de spelers niet maar ik vind Alaba zeker net zo belangrijk

Een geweldige speler, maar ik begrijp deze transfer niet echt. Je hebt Miquel Gutierez die opkomt en Mendy die solide op linksback speelt. Op het middenveld zie ik hem niet liever spelen dan Casemiro, Kroos of Valverde en Modric heeft ook net verlengd. Lijkt me niet dat hij gaat komt om de bank warm te houden in grote wedstrijden. Als centrale verdediger komt hij tekort. Wat we vooral missen is scorend vermogen en aanvallende creativiteit.

28 mei 2021 om 21:39

Ik ben het niet helemaal met je eens. Ik snap je motivatie deels. Maar wat Real niet heeft dat is een linksbenige centrale verdediger. Ramos speelt Links centraal maar is een rechtspoot en bovendien is zijn toekomst onzeker. Alaba is snel, voetballend uitstekend, heeft een hele goede trap en is sterk in de opbouw. Het vorige seizoen toen Bayern de CL won was het duo Boateng-Alaba ijzersterk. Boateng als mandekker en Alaba voor het voetbal van achteruit

28 mei 2021 om 22:04

Ik laat me natuurlijk graag verrassen, als hij een sterk centraal duo met Militao kan vormen, zou dat prachtig zijn.

29 mei 2021 om 10:09

Heb je Casemiro niet zien spelen dit seizoen? Die jongen is nog geen 30 maar voetbalde alsof het zijn nadagen zijn. Alaba is in alles beter daar dan hij.
Centraal achterin komen er ook wedstrijden zat. Alaba kan wat andere centrale verdedigers bij Real niet kunnen en dat is voetballen. Zo iemand is brood nodig voor het middenveld.

Ben benieuwd of hij zijn contract waar gaat maken. Met zijn salaris moet hij wel een van de belangrijkste spelers in het team worden. Het spreekt in zijn voordeel dat hij veelzijdig is en hij op meerdere posities uit de voeten kan, waar hij precies het best tot zijn recht gaat komen moet nog blijken.

Vindt het zo raar dat real zo veel schuld heeft en dat Ramos 13 mlj netto per jaar wil. Vooral als jij een nieuwe speler (zonder club historie) 12,5 netto geeft en 40mlj tekengeld. Alaba is een goede speler, maar niet zo bepalend als een Ramos (12 netto) bij real of Lewandowski (10netto) bij Bayern.

29 mei 2021 om 10:06

Jij vind dat degene dat scoort direct de belangrijkste is? Benzema kan er iedere wedstrijd 3 scoren maar als de verdediging er 4 door laat koop je er helemaal niets van. Benzema heeft een goed seizoen gedraaid maar Courtois was toch wel wat belangrijker met cruciale reddingen. En ook daarin. Als Courtois er 5 tegenhoudt en voorin scoren ze niet, dan heb je alsnog maar 1 punt.
Kijkend naar Ramos is hij in een periode belangrijker geweest dan wie dan ook. Je wordt niet kampioen door 1 iemand maar meerdere maar Ramos was toch degene die dat laatste zetje gaf.

Benzema is ook een oorzaak van het ontbreken van meer prijzen. Hij is wedstrijden van belang maar ook wedstrijden waarin hij 100% kansen heeft gemist.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4267 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
D. BettoniUnknown
A. LuninKeeper
CarvajalVerdediger
NachoVerdediger
Éder MilitãoVerdediger
Mario GilaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

173 fans
Verdediger, 29 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren